Световната банка дава на Украйна 3 милиарда долара срещу икономически реформи

/КРОСС/ Световната банка ще отпусне на Украйна финансова помощ в рамките на 3 милиарда долара за провеждането на икономически реформи през 2014 г., съобщи Би Би Си. Решението за отпускане на средствата е взето, след като украинското правителство се е обърнало за помощ към финансовата институция. „Групата на Световната банка получи апел за подкрепа от преходното правителство на Украйна и е готова да продължи да подкрепя украинския народ. Групата на Световната банка е готова да подкрепи реформите и да предостави до 3 милиарда долара през 2014 г." - се казва в изявление на Световната банка. Не се съобщават подробности при какви условия средствата ще бъдат отпуснати на Киев и дали с част от сумата ще бъдат финансирани вече съществуващи проекти или става дума за допълнителна помощ над вече планираните средства за Украйна. Междувременно беше съобщено ,че НАТО изпраща свои разузнавателни самолети в Полша и Румъния, които ще извършват наблюдения на украинските граници.Съобщава се, че всички полети ще се извършват във въздушното пространство на страни от алианса. Позицията на НАТО е, че Русия е предприела действия, за да укрепи контрола си над Крим в навечерието на референдума за статута на полуострова, който местните власти насрочиха за 16 март. От Алианса напомниха, че Украйна и Западът определят референдума за присъединяването на Крим към Русия за незаконен. САЩ прехвърлят в Полша 12 изтребителя F-16 и 300 военни

ЕС узаконява транссексуалните като "трети пол"!

Европарламентът ще узаконява несъществуващия трети пол. Под него еврочиновниците разбират транссексуалните. Очаква се ЕК да включи измисления пол в специална директива. Пътят бе начертан от приета на 4 февруари резолюция.

Снеговалежите прекъснаха ел. захранването в Свиленград и Любимец

След изминалата нощ на снеговалежи и вятър основните проблеми с електрозахранване в Югоизточна България са в района на община Свиленград и община Любимец. От вчера, след 22:30 ч. с нарушено захранване е по-голямата част на гр. Свиленград, без района на МБАЛ Свиленград, която бе приоритетно захранена. Подобна е ситуацията и в община Любимец, като гр. Любимец в момента има захранване, но по резервна схема, отчитат от компанията.

Сред основните причини за нарушеното захранване е авария по два електропровода на мрежа високо напрежение, които захранват подстанции „Любимец“ и „Свиленград“. За възстановяване на авариите дружеството е в контакт и взаимодействие с Електроенергийния системен оператор. Ситуацията се усложнява и от скъсани проводници в мрежа средно напрежение, оперирана от EVN България Електроразпределение. Един от проводниците, минаващ над р. Марица до село Ново село, е паднал в реката, което допълнително затруднява възстановителните дейности.

Основната причина за авариите е мокрият и тежък сняг, който падна в тези райони през изминалото денонощие, и който в комбинация с ниските температури и вятър доведе до обледеняване на проводниците и оттам до тяхното скъсване.

За възстановяване на захранването EVN България Електроразпределение е активирало своя кризисен щаб, който беше в готовност след първите прогнози за влошаване на времето. В момента във възстановителните дейности участват 20 аварийни групи, част от тях мобилизирани от други клиентски центрове на дружеството. За по-добра и сигурна комуникация аварийните екипи на компанията ползват вътрешнозаводската комуникационна мрежа на дружеството.

Два агрегата са насочени към гр. Свиленград, които до обяд се очаква да възстановят частично захранването за града до пълното му нормализиране. Това се очаква да стане до края на деня. Освен собствен персонал дружеството е активирало и персонал и техника от външни фирми. Контакт за ситуацията се поддържа с кметовете на населените места, както и с органите на централната власт.

В останалата част от територията на  EVN България Електроразпределение ситуацията с електрозахранването е нормална, като локални аварии в момента остават: село Капитан Петко Воевода и село Мрамор (и двете в община Тополовград); село Бяла Вода и село Сливарово (и двете в община Малко Търново); село Димитриево (община Димитровград); село Тенево, село Троян, село Бряново и село Свирково (Община Свиленград); село Мусачево (община Гълъбово), село Тракия (община Опан); село Воденичарово (община Стара Загора).

Хасково Новини

Васил Левски до Боб Марли и Тупак

Вижте песента "Ще живеем вечно" на Donna и Pavell & Venci Venc'

    


Днес да почерпят

Бисер Деянов, балетен артист и хореограф, 65 г.

Проф. Здравко Митков, режисьор, директор на Сатиричния театър,  62 г.

Илиян Йончев, областен управител на Плевен, 38 г.

Врачански митрополит Калиник, 83 г.

Красимир Луканов, журналист, 54 г.

Мартин Чой, български състезател по мотоциклетизъм на писта, 30 г.

Епископ Христо Пройков, а Бисер Деянов, балетен артист и хореограф, 65 г. Проф. Здравко Митков, режисьор, директор на Сатиричния театър, 62 г. Илиян Йончев, областен управител на Плевен, 38 г. Врачански митрополит Калиник, 83 г. Красимир Луканов, журналист, 54 г. Мартин Чой, български състезател по мотоциклетизъм на писта, 30 г. Епископ Христо Пройков, а

НЗОК решава за бюджетите на болниците

/КРОСС/Очаква се днес да стане ясно ще ореже ли държавата бюджетите на болниците с 20%. Решението ще бъде взето на заседание на Надзорния съвет на НЗОК. Причината за крайната мярка са разчетите на здравния фонд, които показват сериозен недостиг на пари за лечебните заведения. От НЗОК признават също, че парите, предвидени за тази година, са точно с една пета по-малко отколкото болниците са получили през миналата. До момента повечето големи болници се въздържат от коментар по темата. Заявяват обаче, че наличните бюджети ще ги изправят пред сериозни трудности. Един от възможните изходи от финансовата нестабилност е предложението на здравното министерство, всяка медицинска дейност да се проверява детайлно и ако се отчете, че някъде тя е извършена без нужда, болниците да не получават 100% от изработеното, а далеч по-малки суми.

Чернев: Парламентът трябваше да прати депутати, които да наблюдават референдума в Крим

/КРОСС/ „Това са местни формирования, сформирани от населението на Крим и властта. Има хора, които заминаха натам. Основната тема, която ни вълнува нас, тези, които заминаваме, е референдумът - неговата демократичност, прозрачност и суверенитета на кримската автономия. Аз съм бил международен наблюдател на редица такива процеси. Никъде не съм ходил въоръжен, с каски и бронежилетки. Работата ни е легална, прозрачна и подчинена на международните правни норми. Българските власти са несъпричастни към гражданското сдружение, което организира тази дейност - Центъра за геополитически анализ. Добре би било българският парламент да се беше понапрегнал и да беше пратил депутати, които да наблюдават референдума, тъй като там има между 300 хиляди и милион българи. Имаме стабилно национално малцинство там" ,заяви в сутрешния блок на БНТ Павел Чернев лидер на „Православна зора". „Ако т.нар. демократичен Запад продължава да отхвърля този референдум и да налага „своята демокрация" ние ще им го върнем. Няма да им танцуваме балет на тези насилници, които съставят черни списъци. Вземаме страната на българите в Украйна. Препоръчвам на България да се подготви да приеме тези българи, които желаят да се завърнат у нас", каза още Чернев. Той заяви, че неговата организация има близки отношения с редица хора от разнообразни балкански държави, които вече са заминали за Украйна

Сноудън: САЩ още не знаят какво получиха журналистите

Бившият служител на американското разузнаване призова технологичната общност да помогне за предотвратяване на масовото шпиониране

Плевнелиев предлага: България -разпределителен център на газ от Катар за Европа

България – разпределителен център на газ от Катар за Европа - това е предложението, което президентът Росен Плевнелиев ще отправи към емира на арабската държава по време на официалното си посещение в Доха. В първия ден от визитата държавният глава се срещна с българите в Катар, съобщи Нова телевизия. България – разпределителен център на газ от Катар за Европа - това е предложението, което президентът Росен Плевнелиев ще отправи към емира на арабската държава по време на официалното си посещение в Доха. В първия ден от визитата държавният глава се срещна с българите в Катар, съобщи Нова телевизия.

Взривът в Севлиево е от авария по газопреносната мрежа


Авария по газопреносната мрежа в Севлиево е предизвикала взрива в събота, който уби 11-годишно момче и рани тежко15-годишната му сестра, съобщи Би Ти Ви в репортаж от града.

Съвместна проверка на Държавния технически надзор и МВР е установила, че тръба за пренос на природен газ, преминаваща близост до мястото на инцидента, е била спукана при изкопни работи, извършвани преди 3-4 години.

Така е отхвърлена версията за взрив на туристическа бутилка. 

Засега не е...

Преглед на печата - 11 март

Предизборната битка в левицата е сред водещите теми на вестниците във вторник. „Няма пряка връзка между евроизборите и стабилността на парламента и правителството. Това каза лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на Национална среща „Открито управление" в отговор на въпрос на главния редактор на „Труд" Иван Михалев дали тези евроизбори ще са лакмус за оцеляването на управляващата коалиция.

Плевнелиев предлага България да е разпределителен център на газ от Катар за Европа

България – разпределителен център на газ от Катар за Европа - това е предложението, което президентът Росен Плевнелиев ще отправи към емира на арабската държава по време на официалното си посещение в Доха. В първия ден от визитата държавният глава се срещна с българите в Катар, съобщи Нова телевизия. България – разпределителен център на газ от Катар за Европа - това е предложението, което президентът Росен Плевнелиев ще отправи към емира на арабската държава по време на официалното си посещение в Доха. В първия ден от визитата държавният глава се срещна с българите в Катар, съобщи Нова телевизия.

Датата за евроизбори ясна до края на седмицата?

Според новия Изборен кодекс крайният срок, в който президентът Росен Плевнелиев трябва да издаде указ за насрочване на евроизборите, е до 24 март, ако вотът е на 25 май.

Верижна катастрофа на бул. „Брюксел" в София

/КРОСС/Верижна катастрофа затрудни преминаването по моста на бул. „Брюксел" в посока Летище София. Най-малко пет автомобила са пострадали при инцидента, причинен по всяка вероятност от заледена пътна настилка. На мястото пристигна и линейка на Бърза помощ. До момента няма данни за пострадали.Катастрофата предизвика струпване на автомобили в пиковия час за столичния трафик.

Милко Калайджиев готов да се обръсне срещу 1 млн. евро

Един от най-известните мустаци в републиката струва 1 млн. евро. Това е "цената", срещу която фолкпевецът Милко Калайджиев обяви, че би се разделил със запазената си марка. Ако се обръсна, ставам друг човек - ще си вадя нови документи и трябва да започвам кариерата си отначало, обясни изпълнителят на "Я, елате пиленца, при батко". От вторник той Един от най-известните мустаци в републиката струва 1 млн. евро. Това е "цената", срещу която фолкпевецът Милко Калайджиев обяви, че би се разделил със запазената си марка. Ако се обръсна, ставам друг човек - ще си вадя нови документи и трябва да започвам кариерата си отначало, обясни изпълнителят на "Я, елате пиленца, при батко". От вторник той

Парламентът ще заседава извънредно следобед, за да навакса със законодателната си програма


Парламентът ще заседават извънредно днес от 14 до 19 часа. Заседанието се наложи, заради дългата законодателна програма на депутатите, за която не им стигна пленарното време миналата седмица.

В дневния ред е първо гласуване на промените в закона за собствеността на земеделските земи, които въвеждат 3-годишна уседналост за европейските граждани, които желаят да купят земеделска земя у нас.

Промяната се налага след решението на Конституционния съд за отмяна на забраната за...

Верижна катастрофа затрудни трафика по бул. "Брюксел"

Верижна катастрофа затрудни преминаването по моста на бул. "Брюксел" в посока Летище София.

В Крим са отвлечени двама журналисти

"Репортери без граници": Искат да превърнат региона в черна дупка за информация

    


Световната банка ще отпусне 3 млрд. долара на Украйна през тази година

Pешени сме да подкрепим украинския народ в тези трудни времена, заяви президентът на институцията Джим Йон Ким

    


Три часа говорили, говорили, говорили и нищо не казали

Тонове говорене, малко истинска информация. В това се превърна прословутата среща на правителството с медиите, проведена под гръмкото наименование „Открито управление”. Какво гово...

Япония почете паметта на жертвите на голямото земетресение отпреди три години

С минута мълчание в общонационален мащаб в Япония днес беше почетена паметта на жертвите на най-мощното земетресение в историята на страната и последвалото го цунами, които удариха Страната на изгря...

И днес части от Варна са без вода

Хиляди абонати във Варна ще останат без водоснабдяване днес. Част от центъра на Варна е без вода. „На сухо” са абонатите в карето между булевардите „Осми Приморски полк...

Китайските проститутки и властта

Официално проституцията в Китай е забранена. В действителност тя е широко разпространена. От услугите на секс-робините охотно се ползват и държавни служители, които нерядко заплащат с държавни пари....

Изтъняване на тръба е причината за страшния взрив в Севлиево

Причината за страшната трагедия в Севлиево, при която беше взривена цяла къща и загина 10-годишно момче, а 15-годишната му сестричка беше тежко ранена, е авария в газопреносната система. Това показват...

Засилва се търсенето на персонал преди началото на летния сезон

Работодателите от ресторантьорската и хотелиерска индустрия и земеделието са с най-оптимистични нагласи за търсенето на нови кадри

    


Изчезването на Боинга с 239 души на борда остава мистерия

/КРОСС/Изчезването на лайнера с 239 души на борда остава мистерия. Едновременно с увеличаването на мистерията расте и количеството на спекулативните теории, а властите в Малайзия остават на тъмно в усилията си да дадат информация за самолета. Според наши специалисти истинското разследване на причините за изчезването на Боинга може да започне едва след като бъде намерена така наречената черна кутия. Засега не са намерени никакви останки. Случаят не е уникален, тъй като подобни инциденти са се случвали - от една страна, от друга страна обаче всеки авиационен инцидент е уникален по същество, тъй като той е поредица от действия или бездействия, които водят в крайна сметка да инцидент, каза в студиото на Нова телевизия журналистът Александър Богоявленски и посочи няколко подобни случая. Около две трети от подобен тип инциденти, които се случват по средата на полета, тоест когато полетът е достигнал височината, на която ще бъде изпълняват, над 10 000 метра, се случват след някакво умишлено действие - било то на екипажа, било то от външни фактори, включително саботаж. Ако екипажите са изпаднали в бедствена ситуация, те би трябвало да обявят това, каза капитан Владимир Димитров, директор на дирекция „Авиационна безопасност". Но явно се е случило нещо, което е извън обхвата на нещата, които се тренират, посочи той. Вариантите са много

Еврогрупата отпуска на Кипър нов транш от 150 млн. евро

Съветът на министрите на финансите от еврозоната

Иде Трета световна заради проклятието на Лермонтов

Проклятието на Лермонтов щяло да въвлече Кремъл във война, твърди астрологът Павел Глоба.

Плевнелиев предлага България да стане разпределителен център на катарски газ

Искаме газов коридор „юг-север” през гръцките пристанища, заяви президентът в Катар

    


Ивайло Тодоров: Европа дава насоката за промяна на схемата с директни плащания

Едрите стопани реално нямат полза от раздробяването на обработваемата земя, заяви изпълнителният директор на АЗПБ

    


Григор Димитров отново се изправя пред предизвикателството Гулбис


За трети път в последните три турнира най-добрият българския тенисист Григор Димитров ще се изправи пред сериозното предизвикателство Ернестс Гулбис.

След като латвиецът спечели с 6:4, 7:6 във втория кръг в Ротердам, а българинът се наложи с 4:6, 7:6 (2), 7:5 на четвъртфиналите по пътя към титлата в Акапулко, сега двама от най-прогресиращите играчи в последните месеци ще се срещнат в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. 

Двубоят ще бъде трети от...

Amnesty: Сирийското правителство използва глада като средство за война

/КРОСС/Международната правозащитна организация Amnesty International обвини сирийското правителство, че умишлено оставя мирното население да гладува и използва глада като средство за водене на война, предаде Би Би Си. Според данни на правозащитниците, в бежанския лагер „Ярмук" в Дамаск от глад са загинали най-малко 128 души. От организацията посочват, че хиляди хора, пребиваващи в лагера, живеят в условия на „катастрофална хуманитарна криза". Потърсилите убежище в лагера „Ярмук" фактически не са получавали помощи от месец юли 2013 г. до януари 2014 г., тъй като доставянето им многократно беше възпрепятствано. Заради боевете служителите на хуманитарните организации не можеха да достигнат до лагера.  

Спряха южнокорейския Биг Брадър заради самоубийство

Южнокорейското издание на Биг Брадър бе прекратено заради самоубийството на една от участничките, съобщава АФП.

Столицата на Грузия ще има супер модерно ново летище

От Тбилиси смятат да направят най-красивата аерогара в Европа

    


Президентът дава дата за евроизборите тази седмица?

/КРОСС/ До 24 март президентът Росен Плевнелиев трябва да издаде указ за насрочване на евроизборите. Това е крайният срок според новия Изборен кодекс, ако вотът е на 25 май, пише в.Труд. В кодекса пише, че държавният глава насрочва избори за Европарламент 60 дни преди провеждането им.Има вероятност Плевнелиев да обяви датата от парламентарната трибуна още този четвъртък или петък. Това са работните парламентарни дни, в които държавният глава ще бъде у нас. През останалото време до 24 март той ще е на посещения в чужбина. В края на цикъла от политически консултации, които Плевнелиев проведе с „Атака", БСП, ДПС и ГЕРБ, президентът обяви, че има намерение да обобщи резултатите и да ги представи в пленарната зала пред всички депутати. Именно на това представяне се очаква и държавният глава да обяви датата 25 май за провеждането на вота. В президентската администрация е била обсъждана и датата 18 май, но тя е по-малко вероятна, тъй като в повечето страни от Европейския съюз изборите за евродепутати са насрочени за 25 май. Ако желанието на Плевнелиев да отиде в Народното събрание и да представи доклада си от срещите с лидерите на четирите парламентарни партии не се състои в срок, ще се чака да бъде обнародван негов указ за вота до 24 март. От понеделник до сряда Плевнелиев е на посещение в Катар. Днес той ще бъде приет от емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани

Депутатите заседават извънредно

Парламентът заседава днес извънредно от 14 часа. Дневният ред предвижда първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

T-Mobile US подхранва спекулациите за сливане

Американското подразделение на Deutsche Telekom е твърде малко, за да отчита добри печалби

    


Верижна катастрофа затапи бул. "Брюксел"

Верижна катастрофа между няколко коли затапи бул. "Брюксел", съобщи Нова телевизия.  
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
На място пристигна линейка, но малко по-късно си тръгна. Има и патрулка на КАТ, полицаи регулират Верижна катастрофа между няколко коли затапи бул. "Брюксел", съобщи Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS На място пристигна линейка, но малко по-късно си тръгна. Има и патрулка на КАТ, полицаи регулират

Верижна катастрофа затапи столичния бул. "Брюксел"

Верижна катастрофа затрудни преминаването по моста на бул. „Брюксел” в посока Летище София, съобщи Нова телевизия.
Най-малко 5 автомобила са пострадали при инцидента, причинен по всяка вероятност от заледена пътна настилка.
На мястото пристигна и линейка на Бърза помощ. До момента няма данни за пострадали. Верижна катастрофа затрудни преминаването по моста на бул. „Брюксел” в посока Летище София, съобщи Нова телевизия. Най-малко 5 автомобила са пострадали при инцидента, причинен по всяка вероятност от заледена пътна настилка. На мястото пристигна и линейка на Бърза помощ. До момента няма данни за пострадали.

Без ток във Варна и областта утре ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 11 март - вторник, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - гр.Варна - карето: ул.”Д-р Пискюлиев”, ул.

Япония три години след голямото бедствие

Магнитудът на труса беше 9, но по-големият проблем се оказаха вълните цунами, заличили стотици хиляди сгради; най-сложна обаче се оказа ситуацията с авариралата АЕЦ "Фукушима-1"

Ликвидираха лидера на наркокартела „Фамилията от Мичоакан" Насарио Морено

/КРОСС/Ликвидираха лидера на наркокартела „Фамилията от Мичоакан" в Мексико.  Наркобаронът Насарио Морено у бил убит от служители на правоохранителните органи, предадоха информационните агенции, позовавайки се на мексиканската полиция. Съобщение за смъртта на Морено се появи още през 2010 г., но тъй като тялото му не беше намерено, се породиха съмнения, че операциятап е била успешна. Сега, ако смъртта му бъде потвърдена, това ще бъде втора голяма победа за местната полиция в рамките на обявената от правителството кампания за борба с наркобизнеса. През февруари в Мексико беше арестуван друг наркобарон - Хоакин Гусман Лоара, с прякор Чапо (Късия).  

20 см е снежната покривка в Хасково, валежите спират

20 см е снежната покривка в Хасково. Най- много сняг в областта е паднал в харманлийското село Орешец – 49 см, съобщиха от Метеорологичната обсерватория.

 Минимални температури за деня са измерени към 8 часа сутринта, когато термометърът показал 0,4 градуса по Целзий.   

 Очаква се максималните да достигнат до 7 градуса, допълниха метеоролозите.

Облачността ще се разкъса и ще намалее до следобедните часове, а вятърът ще отслабне.

Превалявания днес няма да има, прогнозират синоптиците.

Утре ще има променлива облачност и повишаване на температурите. Ще духа слаб вятър.

Ажелина Янева

Верижна катастрофа затвори столичния бул. "Брюксел"

Верижна катастрофа затрудни преминаването по моста на бул. „Брюксел” в посока Летище София, съобщи Нова телевизия.
Най-малко 5 автомобила са пострадали при инцидента, причинен по всяка вероятност от заледена пътна настилка.
На мястото пристигна и линейка на Бърза помощ. До момента няма данни за пострадали. Верижна катастрофа затрудни преминаването по моста на бул. „Брюксел” в посока Летище София, съобщи Нова телевизия. Най-малко 5 автомобила са пострадали при инцидента, причинен по всяка вероятност от заледена пътна настилка. На мястото пристигна и линейка на Бърза помощ. До момента няма данни за пострадали.

Известен астролог вещае Трета световна през 2014г

/КРОСС/ Известният руския астролог Павел Глоба още преди почти 10 години предрече, че през 2014 г. ще започне третата световна война, а преди четири години заяви, че Украйна ще престане да съществува. Според звездоброеца тази година Русия може да бъде въвлечена във въоръжен конфликт заради т.нар. проклятие на Лермонтов, пише в.Монитор. „Тази година се навършват 200 г. от рождението на великия поет, като знаковите дати, свързани с него, често носят горчиви последствия за Русия - предимно войни и заговори", твърди Глоба пред сп. „7 дни". Той смята, че Москва може да бъде въвлечена „в чужда и много тежка война, например със Сирия, Иран, Азербайджан или Туркмения". В същото време обаче Глоба не споменава Украйна като възможен противник на Русия. Астрологът разказва, че Лермонтов е имал „лош поглед" и затова неслучайно е написал поемата „Демон". В годишнините от раждането и смъртта на твореца Русия е била свидетел на „страшни събития". Поетът е роден през 1814 г. и точно след един век започва Първата световна война. Лермонтов загива при дуел през 1841 г. и след 100 години започва Великата отечествена война. Въпреки че Глоба не свързва Украйна със своите прогнози, то неговите предсказания й определят важна роля. „2014 г. обединява два символа на персийския и китайския хороскоп, а именно Златния петел и Синия кон", пише звездоброецът

Русия съветва САЩ как да се справят с Украйна

/КРОСС/Русия готви предложения за уреждане на положението в Украйна, които ще бъдат изпратени на Съединените щати. Министърът на външните работи Сергей Лавров е представил позицията на президента Владимир Путин по време на работна среща в Сочи, предаде ИТАР-ТАСС. Ние подготвихме с участието на руския Съвет за сигурност наши насрещни предложения. Целта им е ситуацията да бъде вкарана в рамките на международното право, вземайки предвид интересите на всички украинци без изключение, заявил той.  Лавров също така запознал президента със съдържанието на документа, излагащ американското виждане за положението в Украйна, изпратен от държавния секретар Джон Кери в петък В представения документ "ние виждаме концепция, която не ни устройва, защото всичко в нея е формулирано в руслото на съществуващия уж конфликт между Русия и Украйна и с оглед на признаването на свършените факти. По този начин "нашите партньори ни предлагат да изхождаме от създадената чрез държавния преврат ситуация, уточнява Лавров.  Според руския външен министър, държавният секретар на Съединените щати е отложил уговореното за вчера посещение в Москва, за да допълни документа с американските предложения.  

А. Тасев: Енергийната дипломация е многопластова

Газовата връзка с Турция е най-добрата ни възможност за достъп до азерски газ, убеден е енергийният експерт

    


Стефан Данаилов отново на снимки

/КРОСС/ Стефан Данаилов се завърна у нас от лечението си във Франция в неделя вечерта и веднага започна снимки. "Засега се чувства много добре. Даже след като кацна, отиде на снимки. Всичко е наред", разказа за „Монитор" съпругата на Ламбо - Мария. Засега Данаилов отказва да дава интервюта за здравословното си състояние. „Важното е, че е в добра ремисия и успя да пребори лимфома. Не търсим помощ от никого. Сигурно ще се наложи да продължи лечението, но бъдещето ще покаже", разказва още нежната съпруга на актьора. Мария е доволна, че след лечението Ламбо даже качил килограми и не обръща никакво внимание на жълтите писания в медиите. „Докато Стефан беше във Франция, се изписаха какви ли не глупости. Най-много ме огорчи новината, че съм обикаляла френските бутици, докато той е бил на химиотерапия. Но гледам да не обръщам внимание на жълтата преса", разказа още Мария. Преди дни тя отрече и клюката, че съпругът й се стопил до неузнаваемост: „Напълнял е. Не е вярно, че е отслабнал с 10 килограма". Освен със снимки Данаилов запълва времето си и с разходки. „Много се разстрои, като разбра за смъртта на руския актьор Анатолий Кузнецов. Затова и предпочита да се разхожда, а не да се затваря вкъщи", обясни още Мария. Данаилов замина за Франция на 2 март, за да си направи контролни изследвания в клиниката "Сент Антоан". Проф

Пловдив ще си купува "паяци"

Община Пловдив се отказва от частните "паяци", с които през последните 4 години се репатрират неправилно паркирали коли в "синята зона". 
"Планираме да купим 2-3 "паяка" втора употреба за около 100 000 лв., тъй като според една нова разпоредба общините са задължени да осигуряват репатриране на коли вече и през нощта", съобщи ресорният Община Пловдив се отказва от частните "паяци", с които през последните 4 години се репатрират неправилно паркирали коли в "синята зона". "Планираме да купим 2-3 "паяка" втора употреба за около 100 000 лв., тъй като според една нова разпоредба общините са задължени да осигуряват репатриране на коли вече и през нощта", съобщи ресорният

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване