Държавата плаща 10,4 млн. на Алексей Петров

Повече от 1,5 млн. лева са лихви заради предишното правителство

Агресивен дядка потроши с щанга Фиат

64-годишен костинбродчанин е бил арестуван, защото потрошил с щанга предното стъкло на "Фиат", който го дразнел как стои на пътя.

Задържаха трима младежи за кражба на 100 кг метални части във Варненско

На 10 март е подаден сигнал за кражба от дворно място в с. Невша, общ. Ветрино, съобщиха от полицията за Moreto.net. Неизвестно лице е извършило кражба на метални части от корпуса на зърнокомбайн, с тегло около 100 кг. След проведени оперативно - издирвателни дейности са установени и задържани извършителите: В.

Голяма кръгла нула, пардон маса

Автор: Константин Павлов-Комитата

Няма да се уморя да повтарям, че отказът от демокрация и от свободни медии и въобще лъжата водят в една единствена посока – към авторитаризъм, тирания и бедност. Няма среден път, всички опити за оригиналничене в крайна сметка опират до авторитетен лидер, който заобикаля правилата (или защото е мачо и е над правилата, или защото имаме национална специфика и демокрацията не е шита по нашите ръбове)… докато не останат никакви правила, никакви медии, никаква тоалетна хартия и въобще нищо, освен опашки по магазините и страх.

Дори не можем да се хвалим, че сме открили топлата вода. Подобни срещи като вчерашната среща на правителството с медиите редовно се провеждат в Русия с президента Владимир Путин. За последен път такава се проведе преди няколко дни, когато започна агресията срещу Крим.

С претенциозно заглавие на нашето събитие „Отворено управление“, с титанична организация и с купищата прахосани пари (от нашите!), се получи ефективен начин да бъде запушена устата на медиите и да бъде баламуркано обществото.

Как?

Първо, грамадните разходи, усилия и утрепаното работно време създават илюзия за „сериозността“ на начинанието.

А дали гигантскта кръгла маса като на среща на Съвета за сигурност на ООН, голямата дистанция от питащите, липсата на време, релакс вместо концентрация водят до  ефективен диалог?

Не водят. Дори само двама журналисти трудно могат да разходят по целия материал един политик, така че той да не се измъкне с лекота от неудобните въпроси. Дори за един се изисква сериозна подготовка, сценарий на интервюто, синхронизиране на въпросите, бързи реакции на интервюиращите.

Какво правим, ако в залата има над 100 журналисти, а темите са стотици? С квота 1 минута на въпрос, без право на реплики и уточняващи въпроси?

В казармата, за да научиш 100 човека да работят в синхрон се изискват многомесечни тренировки. А 100-тина набързо събрани журналиста, някои от които приятелски настроени, колко синхронно могат да действат?

Можеш и да не допуснеш два часа неудобен журналист до микрофона (като Иво Божков, например). Странно как при Вивиан Рединг времето стигна за всички, дори и за ксенофобската агитка.

А няма ли неудобни въпроси, то няма журналистика, а обикновен пиар, тоест пропаганда, тоест – предизборна агитация за обществена сметка.

Смешно-трагично.

Скриншот: Не!новините

В дрънкането и каканиженето важните неща отминават незабелязани и добре че Иван Бедров внимава в час, та успя да изрови три достатъчно скандални акцента (четете, интересно е) за парите за земеделието, възкресяването на соц-индустриалните зомбита и безгръбначието по украинските въпроси.

Но, да не бъда краен. Такъв формат би имал някакво място в обществото, ако имахме работещи институции и нормален диалог власт-граждани. Диалог от 14-ти юни насам обаче вече няма и това превръща управлението във формат „златна рибка“. „Златна рибка“, защото желания се изпълняват само на тези, които докопат микрофона. За останалите – октопода.

Е, има и място за развитие. Имаме да гоним рекорда на Путин – среща с над 1000 журналиста едновременно, десетки въпроси… „Открито управление“!

По някое време дори може да се изхвърлят многознайковците-журналисти като излишен товар от диалога и да се говори направо с народа. И тъй като няма как с всички, се говори с избрани екземпляри. Пак както също прави години наред „светлият пример“ Путин.

За финал – цитат от „Задочните репортажи“ на Георги Марков:

Един от характерните култовски институти по онова време беше известният т.нар. „Кабинет на Вълко Червенков“. В страната владееше жестоко и повсеместно безправие. Фактически не съществуваше никакво правораздаване. Навред владееше законът на партийната джунгла, всеки беше прав според силата си. Ако култаджийската върхушка беше храмът, на който трябваше да се кланя цялата страна, то местните вождове и диктаторчета бяха превърнали себе си в още по-голям култ, при това с непосредствената възможност да наказват неколеничилите. Затова до „Кабинета на Червенков“ течеше река от жалби. Истината налага да се каже, че кабинетът действуваше твърде експедитивно и нерядко жалби биваха справедливо решавани. Това осигури за един период значителна популярност на самия Червенков. Разбира се, молбите и жалбите до него имаха изключително личен характер, без никакъв намек за критика на режима. Много от тях започваха с раболепно преклонение, което беше нещо като осъвременен превод на „Отче наш, ти, който си на небето“.

* Текстът е публикуван първо в блога на автора.

 

The post Голяма кръгла нула, пардон маса appeared first on Noresharski.com.

Ейдриън Нюи: В "Ред бул" започнахме късно с работата за 2014 г.


"Ред бул" трябваше да съсредоточи усилията си по работата над болида за 2014 г. по-рано, вместо да доразвива шампионския от миналия сезон, призна техническият директор на екипа Ейдриън Нюи.

Отборът има сериозни затруднения в подготовката си за предстоящия шампионат, който стартира в неделя с Гран при на Австралия.

"Ред бул" имаше проблеми основно със задвижващата система на "Рено" и отделно с нейното охлаждане, породено от конструкцията на новия RB10. Тимът направи едва...

Данаил Папазов посети Бургас

На посещение в Бургаска област бе  министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.  В Бургас той бе посрещнат от Областния управител на област Бургас Павел Маринов и неговият заместник Евгени Врабчев.

На проведената в сградата на  областна администрация в Бургас предварително договорената работна среща по проблемите на пристанище Бургас в навечерието на активния туристически сезон присъстваха още и кмета на Бургас Димитър Николов, генералният директор на държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” Ангел Забуртов, председателят на Съвета на директорите на „Пристанище” Бургас Аргир Бояджиев, главният архитект на града, както и членове на туристическата камара в региона.

Министър Данаил Папазов заяви, че е дошъл в Бургас за да изслуша всички заинтересовани страни свързани с настоящето състояние и бъдещето развитие на Пристанище Бургас, както и намеренията на областния управител и обществеността на Бургас  за конкретно изпълнение на проекта за изграждане на зоната за обществен достъп около новата Морска гара на града.

На срещата специално внимание бе отделено на състоянието на държавния пристанищен оператор, чиято дейност бе подробно представена пред министъра от Аргир Бояджиев. В своето експозе той очерта новите възможности за развитие в Бургас на пазара на пристанищни услуги, както и конкретните намерения за привличане на нови инвестиции за изграждане на пристанищен терминал 1 и 2Б.

Кметът на града Димитър Николов припомни, че не сега, а още преди пет години се е взело решение за развитието на зоната за обществен достъп в Пристанище Бургас, чиято територия е включена в общия градоустройствен план на града, като за този инфраструктурен проект е осигурено финансиране по  различни оперативни програми.

Министър Папазов посочи необходимостта от намиране на точния баланс на интересите между двете очертаващи се противоречащи си тенденции. От една страна съхраняване предмета на дейност на държавния пристанищен оператор и запазване на съществуващите 220 работни места в него, а от друга постепенното изместване на неговата по същество индустриална дейност от центъра в периферията на града и съответна рекреация на освободената територия, която постепенно следва да се урбанизира съгласно съществуващия проект на зоната за обществен достъп.

Тази промяна на пейзажа от индустриален в туристически в самото градско сърце на Бургас се очертава да отнеме един по-продължителен период от време, което обаче не отменя спешната необходимост в навечерието на новия туристически сезон да се огради новата морска гара, както и да се оформят подстъпите към нейните входни и изходни терминали, а също и да се изградят съответни места за паркиране на туристическите автобуси от и до круизните кораби.

Участниците в срещата се обединиха около идеята, че бъдещето все по-пълно отваряне на Бургас към морето с изграждане на яхтена марина и търговско-експозиционен център в зоната за обществен достъп е без алтернатива,  поради което е заложена  цялостната промяна на територията около Морската гара, включваща тоталната реконструкция на ул. „Ал. Батемберг” в частта и от входа на пристанището до хотел „Приморец”, изграждане на вело-алея и нова пешеходна зона в тази част на града. Така ще започне качествено новия етап от 115 годишната история на Пристанище Бургас чрез неговото по пълно урбанистично включване в съществуващия транспортен възел на града включващ пълната реконструкцията на ж.п. гарата в Бургас и автогарата в центъра на града.

 

Пращат Иво Санадер за още 9 години в затвора за корупция

Бившият хърватски премиер бе осъден на 10 години затвор в друг корупционен процес през 2012 г.

Германия отчита най-висок ръст на износа от май 2012 насам

Благодарение на засилено търсене в Европа, германските износители започнаха 2014 г. по-добре от очакваното. През януари износът на Германия е нараснал в сравнение с декември м.г. с 2.2 процента. Това е най-значителният ръст от май 2012 г., съобщи във вторник федералната статистическа служба във Висбаден.   Икономисти, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха по-рано, че ръстът на експорта през януари няма да е повече от 1.4%, след като през декември се понижи с 0.9%.   По данни на статистиката, през януари т.г. Германия е изнесла стоки на стойност 90.7 млрд. евро – 2.9 на сто повече, отколкото през януари 2013 г. Особен силно е нараснал германският износ в страни от ЕС извън еврозоната, в частност Полша и Великобритания, предаде Дойче веле.

Фирми ще търгуват със земя, ако собствениците докажат 3 години уседналост

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи

    


Фирми ще търгуват със земя, ако собствениците докажат 3 години уседналост

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи

    


Шведски журналист убит в Афганистан

Шведският журналист от английски произход Нилс Хорнер беше убит тази сутрн в центъра на афганистанската столица Кабул от въоръжен мъж, който го прострелял с един куршум в главата.

Българските авиокомпании може да бъдат засегнати от кризата в Украйна

Като цяло 2013 г. е била успешна за превозвачите, отчита Йовко Йоцев

    


Два американски безпилотни самолета свалени над Крим?

Летателният апарат е бил засечен от групите за самоотбрана

Жена загина при нападение в Съдебната палата в Истанбул

/КРОСС/ Въоръжено нападение в Съдебната палата в Истанбул причини смъртта на една жена, а двама души са ранени. Инцидентът станал близо до централния вход на съдебната палата около обяд. Непосредствено преди полицейската контрола за проверка на влизащите лица един мъж извадил пистолет и стрелял. От изстрела била повалена жената, която се намирала наблизо. Тя починала на място. Ранени са двама души, единият е полицай и е в тежко състояние, предаде БНР.Районът около Съдебната палата е блокиран от полиция. Версията, която тиражират турските медии е,че вероятно се касае за битов инцидент. Твърди се, че убитата жена и мъжът, който стрелял били в развод.  

Зони за отдих и хеликоптерни площадки по магистрала "Струма"

/КРОСС/По трасето на лот 3 на магистрала "Струма" ще има осем съвременни площадки за отдих, определени са места за бензиностанции и за заведения за хранене. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева на дискусионен форум за строителството на аутобана. Участъкът между Благоевград и Сандански е най-тежката и скъпоструваща част от бъдещата магистрала до Гърция. Проектът на 65-километровото трасе предвижда в Кресненското дефиле да бъде прокопан 14-километров тунел. Подобно съоръжение би се наредило на второ място по дължина в Европа. Една бивша министърка беше казала, че не е възможно да се проектират места за отдих и нямало как да се строят с европейски пари, но ето, че може. Всичко е въпрос на проектиране и на правилно разполагане, жегна предшественичката си Лиляна Павлова министър Терзиева. Ще има също и три хеликоптерни площадки, подходящи за спешна евакуация, както и контролен център за обслужване. Там ще бъдат разположени машини за зимно поддържане, линейки и пожарни коли. Центърът ще е на площ около 40 декара и ще е между Крупник и Симитли. Тази година или най-късно до средата на 2015 г. ще се обявят търговете за цялостното строителство на лот 3 на "Струма", каза още Терзиева. Според нея изграждането на лот 3 на "Струма" е основен приоритет през новия програмен период и за него са осигурени средства по новата оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", каза Терзиева

Откриха над 50 хил. къса цигари в подземни бункери

Над 50 000 къса цигари и тютюн иззеха вчера видински полицаи. Нередовната акцизна стока била укрита в подземни бункери във фирмен имот в граничния град Кула. 
Акцията е проведена на 10 март след получен сигнал. Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в областната дирекция на МВР-Видин, РУП-Кула и служители на Над 50 000 къса цигари и тютюн иззеха вчера видински полицаи. Нередовната акцизна стока била укрита в подземни бункери във фирмен имот в граничния град Кула. Акцията е проведена на 10 март след получен сигнал. Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в областната дирекция на МВР-Видин, РУП-Кула и служители на

Мега мистерия: Странен малък обект се разбил край Каварна

Жител на с. Могилище твърдял, че докато правел кафе сутринта чул тътен, сякаш нещо се взривило. Когато погледнал, вече имало пламъци като два вятърни генератора са били ударени.

Янукович: Аз съм главнокомандващ, скоро ще се върна в Киев

Сваленият украински президент Виктор Янукович обвини новите власти в Украйна в опит да разпалят гражданска война и обяви, че скоро ще се върне в Киев. Янукович прави второ изявление от южния руски град Ростов на Дон след поредните слухове, че е мъртъв.

Баща рисува всеки ден върху опаковката на сандвичите на децата си

От май 2008 г. графичният дизайнер и илюстратор Дейвид Леферие всяка сутрин рисува различни картинки върху опаковката на сандвичите, които приготвя за своите деца, пише Twisted Sifter. Всяка рисунка се прави с маркер, веднага след като вътре е поставен сандвича. След това любящият баща прави снимка на творението си и я публикува в своя Flickr. От май 2008 г. графичният дизайнер и илюстратор Дейвид Леферие всяка сутрин рисува различни картинки върху опаковката на сандвичите, които приготвя за своите деца, пише Twisted Sifter. Всяка рисунка се прави с маркер, веднага след като вътре е поставен сандвича. След това любящият баща прави снимка на творението си и я публикува в своя Flickr.

По трасето на „Струма” ще има 8 площадки за отдих

По трасето на лот 3 на магистрала "Струма" ще има осем съвременни площадки за отдих, определени са места за бензиностанции и за заведения за хранене. Това заяви министърът на регионалното ...

Отровно мляко бе предложено в детска градина в Асеновград?

Прясно мляко със син цвят е било получено тази сутрин в детска градина "Слънце"в Асеновград. Лелките се усъмнили при разливането и изляли млякото от съда, в който било донесено. Оказало се,...

ЕП одобри отпускането на допълнителни средства за Украйна и Западните Балкани

Европейският парламент одобри допълнително финансиране за Украйна и за Западните Балкани, приемайки днес с 596  гласа "за" и 63 "против" доклад на Ивайло Калфин. Докладът ...

Юноша на Литекс свири Ботев - Левски

Цветан Кръстев ще бъде главен рефер на двубоя Левски - Ботев Пловдив от турнира за Купата на България. Юношата на Литекс има задачата да се справи с най-завързания мач от 1/4-финалите. От СК при БФС с...

Наддаваха за бомбардировач Туполев ТУ- 95 в eBay

"Туполев ТУ- 95" от периода на Студента война бе предложен на търг в eBay с начална цена 3 милиона долара. Маркиран като "употребяван", стратегическият бомбардировач носи символит...

Наказаха Ботев, дербито ще е извън Пловдив

Ботев (Пловдив) бе лишен от домакинство заради инцидента с ударения треньор на Локо (Сф) Стефан Генов в събота. Това бе решено на заседание на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз днес...

Нели Маринова-Нешич става мениджър на волейболните националки

Една от най-известните български волейболистки - Нели Маринова-Нешич, ще поеме функциите на главен мениджър в националния. Емблематичната разпределителка от Добрич е дала принципно съгласие да бъде в ...

ЦСКА - Левски с публика, Пелето и Туре

Владимир Гаджев и Омар Косоко са със спрени състезателни права за неопределен период. Двамата се сдърпаха след края на вечното дерби, след което последваха обвиненията в расизъм от страна на ЦСКА срещ...

Все още няма официален сигнал от Гърция за "луда крава"

В европейската система за ранно предупреждение все още няма постъпил сигнал от Гърция за случай на "луда крава". Това съобщиха от Българската агенция по храните (БАБХ) за Actualno.com, като ...

Изтеглят от пазара зеленчукови консерви

Областната дирекция по безопасност на храните изтегля от търговските вериги зеленчукови консерви, произведени в Тополовград. Това става седмица след като инспекторите възбраниха продажбата на макаронени изделия, произведени от хасковска фирма.

Проверката е извършена по сигнал на гражданин, подаден на горещия телефон на агенцията. Той закупил зеленчукова консерва от хранителен магазин в Тополовград. Жалва се, че продуктът е с високо съдържание на сол.

Взетите проби са изследвани в лаборатория, а резултатите показали, че съдържанието на солта е в норма. Въпреки това продукта е с възбрана и изтегляне от търговската мрежа, тъй като инспектиращите открили несъответствия в съдържанието на етикета. На цехът за зеленчукови консерви в Тополовград е наложена санкция в размер от 500 до 1 000 лв.

И през тази седмица продължава изтеглянето на продукцията от търговските вериги на затворения в Хасково цех за производство на тестени храни на фирма „ИНВЕСТ МЕЛИ БГ“ ООД, информират от Областна дирекция по безопасност на храните.

Цехът бе затворен миналата седмица след внезапна проверка по сигнал на гражданин.  Тогава бяха констатирани несъответствия по сградов фонд и оборудване. Установени са 14 463 бр. потребителски опаковки макаронени изделия, етикетирани по начин подвеждащ потребителя и в несъответствие с действащото законодателство. За последното нарушение на собственика на фирмата е наложена глоба от 500 до 1 000 лв.

Изтегленото количество тестени хранителни стоки трябва да бъде преетикетирано, в съответствие с изискването на законодателството, уточниха за Хасково Новини от областната дирекция.

По жалба на гражданин е проверен хранителен магазин в Хасково заради подвеждащ етикет на прясно мляко. При лабораторно изследване, пробите показали наличие на сухо вещество, което не е оказано на опаковката. В този случай глобата варира от  500 до 2 000 лв.

Санкциониран е и цех за тестени закуски в областния град. Собственикът му ще плати глоба от 500 до 2 000 лв., тъй като е не е допуснал инспекторите на агенцията да извършат проверка на обекта и продукцията.

Собственикът на склад в областния град също ще плати глоба от 1 500 до 2 000 лева, тъй като стопанисваният от него търговски обект е работил без нужното по закон удостоверение за регистрация от областната дирекция.

През изминалата седмица са извършени 153 проверки, издадени са и 20 предписания. От Агенцията по безопасност на храните призовават гражданите да сигнализират за нередности на горещия телефон: 0700 122 99.

Димитър Димитров

Французин ще свири Лудогорец - Валенсия

Главен съдия на мача от Лига Европа ще бъде Клеман Тюрпен

    


Ваньо Танов: Разговорът ми с Бойко Борисов е монтаж

/КРОСС/ Започна заседанието на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов, в който се съдържат данни за грубо склоняване към тежки престъпления и злоупотреба с власт. „Въпросният разговор не е автентичен и е монтаж, сглобен от няколко разговора. Целта на Агенция "Митници" не е била да отнеме лиценза Мишо Бирата, за да спре производството - то бе крайна мярка. Защото като се свършат морковите трябва да се използват и тоягите". Това заяви бившият шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов по време на изслушването му в комисията. Танов отказа да се запознае с постъпилите в комисията материали, като обясни, че ще говори това, което знае по случая. "Когато станах шеф на агенцията през 2009 година, митниците сериозно изоставаха с плана за постъпления в хазната. Имаше генерирани стари задължения в размер на 400 млн. лева. С встъпването ми в длъжност предложих мерки и план, които да доведат до събиране на задълженията", заяви Танов. Той не отрече, че е викан при премиера за разговор заедно със Симеон Дянков. "Имало е оплаквания, че този лиценз е отнет неправомерно, че Агенция „Митници" неправомерно е отнела лиценза. Бях повикан при премиера, който възложи на министъра на финансите, да изясни случая

Предопределена ли е победата на Русия

СЛЕД превземането на Крим от неидентифицирани въоръжени лица, най-вероятно военнослужещи от руската армия, може да се прогнозират различни варианти за по-нататъшното развитие на конфликта.
Не за първи път Русия използва военнослужещи без опознавателни знаци - през 1992 г. при конфликта с Молдова в Приднестровието в гр. СЛЕД превземането на Крим от неидентифицирани въоръжени лица, най-вероятно военнослужещи от руската армия, може да се прогнозират различни варианти за по-нататъшното развитие на конфликта. Не за първи път Русия използва военнослужещи без опознавателни знаци - през 1992 г. при конфликта с Молдова в Приднестровието в гр.

Edna.bg празнува две години в живота на Edna жена

Писателят Калин Терзийски и екипът на сайта избират най-вдъхновяващите читателски дневници

Обявиха нови 8 защитени местности в региона

Нови 8 местности са обявени за защитени, информират от РИОСВ-Хасково. В това число попадат землищата на селата Лозенградци и Априлци, където се намира растителният вид Провански салеп. В списъкът попадат местностите Ливадите и Даневата чешма в землището на село Белополяне заради Триразделнолистният ериолобус. Останалите видове са Наделенолистно великденче в землището на с. Щит, Жлезист лопен в землището на с. Браница, Родопски лопен в земл. на с. Горни Юруци и Тракийски клин в землището на с. Воденци.

Новите защитени местности са в резултат от от изпълнението на дейностите по проект “Пилотна мрежа от малки защитени територии и видове растения в България по модела на растителните микрорезервати”, изпълняван по програма на ЕС за околна среда Life +. Бенифициенти по разработката са Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания, БАН и МОСВ ще бъдат представени на работна среща в РИОСВ- Хасково идната седмица.

Проектът се реализира на територията на 14 РИОСВ и е разработен с цел да бъдат опазени 47 от най- редките и застрашени от изчезване растения, чиито находища са извън защитени територии и са изложени на голям риск от унищожаване.

„Растителните микрорезервати” са малки по площ територии до 20 хектара, характеризиращи се с високи стойности на растителното богатство, ендемизъм или редки растения. Те са постоянни, обявени със закон защитени територии, които според българското законодателство отговарят на категорията “защитена местност”.

Хасково Новини

Удължават проверката в ДАНС за теч по случая "Бисеров"

В комисията в НС ще изслушват главния секретар на МВР

    


Калфин разочарован от срещата на властта с медиите

Лидерът на листата на АБВ изрази учудването си и от поредната демонстрация на политически агресивно поведение, с което според него лидера на ДПС Лютви Местан брани партийните интереси на ръководството на движението

Аварии заради мокрия сняг оставиха без ток Свиленград и Любимец


Падналият сняг остави без електричество Свиленград и Любимец. От полунощ е нарушено захранването в по-голямата част на Свиленград, без болницата, която е била приоритетно захранена с генератори.

Прекъснато е електроподаването и към Любимец, но градът вече се захранва по резервна схема, съобщиха от EVN. 

Мокрият сняг е причинил аварията по два електропровода на мрежа с високо напрежение, които снабдяват подстанции "Любимец" и "Свиленград". Двайсет аварийни групи работят за...

Слоновете разпознават човешките гласове

Големите бозайници различават етническите групи, пола и възрастта на своите преследвачи

Китаристът на Стинг - Доминик Милър - гостува у нас през май

/КРОСС/ Един от най-близките музиканти на Стинг - китаристът Доминик Милър, отново ще гостува в България на 20 май в Sofia Live Club. След като през май 2012-а г. представи предишния си дългосвирещ запис 5th House в Пловдив, сега Милър се завръща пред българската публика заедно с групата си и нови композиции от най-новия му албум, излязъл през февруари тази година и озаглавен Ad hoc. Роденият в Буенос Айрес Милър е предимно известен като част от групата на Стинг. Той участва неизменно в неговите турнета и записи от 1990-а г. насам, а сред песните, които са написали заедно, са хитовете Shape of My Heart и Rise and Fall. Участва в записите на над 9 албума заедно със Стинг, а заедно са изнесли над 1200 концерта. Преди Стинг в края на 80-те Милър записва и с Фил Колинс по четвъртия му солов албум "...But Seriously". Китарите, които звучат в хитовете Another Day in Paradise, I Wish It Would Rain Down и Do You Remember, са в негово изпълнение. Заедно с Милър в София ще пристигнат още музикантите Майк Линдъп на пиано, Рани Крижа на перкусии и Николас Фижман на бас. Освен него в последния му албум Ad hoc го подкрепят още музиканти Ларс Даниелсон, Себастиан Студницки, Еда Зари, Дилан Фаулър и Питър Тикъл.  

Пълен обрат: Чарли Шийн спря пиячката

Причината е новият сериал с негово участие Anger Management, заради който той иска да остане съсредоточен, да са извлече финансова изгода.

Цигара до 5 минути след сън означава силна пристрастеност, показва тест във Варна

Палене на цигара до пет минути след сън и повече от 20 фаса на ден са сигнал за сериозна и силна никотинова зависимост, която е обвързана с по – сериозен риск за здравето. Ако пък броят на запалените цигари за деня е под 10 и първият досег с тютюна е след повече от 5 минути след ставане от сън, то тогава зависимостта е лека или умерена.

Насри: И в Барса са хора

"Ще се опитаме да вкараме ранен гол, така ще ги притесним"

    


Препълнен стадион ще вика за Лудогорец срещу Валенсия

Препълнени трибуни на Васил Левски ще гледат мача на Лудогорец от Лига Европа.

Ваньо Танов: Отнех лиценза на Мишо Бирата и започна натискът

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов беше изслушан на заседанието на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и екс шефа на митниците - т. нар. Комисия за Мишо Бирата. Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов беше изслушан на заседанието на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и екс шефа на митниците - т. нар. Комисия за Мишо Бирата.

Фалшиви лекари "продават" инжекции срещу свински грип на благоевградчани

През изминалото денонощие на територията на Благоевград са направени няколко неуспешни опита за телефонни измами, пише struma.com. Характерно за последните случаи е това, че лицата, представящи се за лекари от ЦСМП-Благоевград, имат предварителна информация, че синовете на потърпевшите се намират в Канада, което съобщават при телефонния разговор. През изминалото денонощие на територията на Благоевград са направени няколко неуспешни опита за телефонни измами, пише struma.com. Характерно за последните случаи е това, че лицата, представящи се за лекари от ЦСМП-Благоевград, имат предварителна информация, че синовете на потърпевшите се намират в Канада, което съобщават при телефонния разговор.

Над 2000 деца продължават всяка година да постъпват в българските домове

/КРОСС/ Въпреки всички усилия през последните години да се ограничи изоставянето на деца, за съжаление над 2000 български деца продължават всяка година да постъпват в българските домове. Най-тревожната тенденция е, че не намалява броят на децата в родилните, които се изоставят. Все още близо 1000 български деца всяка година се изоставят в родилните отделения. Данните посочи Елка Налбантова от фондация "За нашите деца". В интервю за БНР тя посночи, че именно в родилните отделения са най-големи усилията на фондацията. В 6-те от най-големите родилни отделения моите колеги почти ежедневно подкрепят жени, които са взели това трудно решение, за да направят обратното. В резултат от тази помощ през 2013-а година 232 бебета не са били изоставени. Това трябва да е национална политика, която да се гарантира от държавата, заяви Налбантова и допълни: Едно от нещата, които фондация "За нашите деца" заедно с други организации в страната се опитва да направи - е да превърне тази добра практика за подкрепа на жените, особено около момента на раждане, в една стабилна, трайна, устойчива национална политика, която да бъде финансирана от републиканския бюджет. Мария Лъджева разказа за фестивала "Хоро в София" в подкрепа на кампанията за превенция на изоставянето на бебета. Фестивалът ще се състои на 26 април от 10 часа в Зала "Арена Армеец". Входът ще е свободен, може да се включи всеки. Всеки може да се включи и в дарителската кампания

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване