Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред

1.Изслушване на главния секретар на Министерството на вътрешните работи Светлозар Лазаров и изпълняващият длъжността министър – зам.-министър Васил Маринов по повод трагичния инцидент в гр. Лясковец, съгл. чл. 107, ал. 3 от ПОДНС.

Аксьонов ще се включи в президентските избори в Крим

/КРОСС/ Министър-председателят на Република Крим Сергей Аксьонов възнамерява да се включи в президентските избори, които ще се проведат през 2015 г., съобщава "Интерфакс". По-рано Аксьонов каза, че независимо от особения статут на града, няма планове за закриване на Севастопол.

Полицаи съгледвачи провалили акцията в Лясковец

Загиналият командос от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) Емил Шарков е жертва на недопустима некомпетентност и небрежност, проявена от полицаите в търновската областна дирекция на МВР. 

Това става ясно от служебните проверки на кървавата акция за задържането на въоръжения и опасен психично болен в Лясковец. Загиналият командос от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) Емил Шарков е жертва на недопустима некомпетентност и небрежност, проявена от полицаите в търновската областна дирекция на МВР. Това става ясно от служебните проверки на кървавата акция за задържането на въоръжения и опасен психично болен в Лясковец.

4-ма на съд за взрив, убил човек пред офис на “Евророма”

Четирима младежи застават пред съда в Благоевград по обвинение, че са поставили бомба пред офиса на Четирима младежи застават пред съда в Благоевград по обвинение, че са поставили бомба пред офиса на "Евророма" в Сандански. При взрива загина Малин Илиев, на 54 г. Окръжната прокуратура внесе обвинителен акт срещу Николай Йовев, Васил Георгиев, Александър Ангов и Стоян Ставрев. Те ще отговарят за това, че на 29 юни 2012 г. около 5 ч са...

От 7 май пенсиите ще се получават във всяка поща

От 7 май пенсионерите ще могат да си получават пенсията не само в кварталната пощенска станция, а във всяко населено място. Това каза шефът на "Български пощи" Валентин Петков, предаде БГН...

Млада жена скочи от 12-ия етаж (допълнена)

Изпаднала в депресия млада жена сложи край на живота си, като скочи от 12-етажен блок в Козлодуй в понеделник вечерта. 27-годишната Елиза Стоева не могла да се пребори с дрогата, преживяла тежко смъртта на партньора си и натравянето на детето им. Има съмнение, че 5-месечната Виктория е натровена с метадон. Изпаднала в депресия млада жена сложи край на живота си, като скочи от 12-етажен блок в Козлодуй в понеделник вечерта. 27-годишната Елиза Стоева не могла да се пребори с дрогата, преживяла тежко смъртта на партньора си и натравянето на детето им. Има съмнение, че 5-месечната Виктория е натровена с метадон.

Комисия за взаимодействие с граждански организации и движения

1. Публична дискусия по въпросите за изменение на чл. 65, ал. 1 и на чл. 150, ал. 1 от Конституцията, постъпили в Народното събрание на 18 ноември 2013 г. чрез национална гражданска инициатива, № ПГ-339-01-12, внесена от Инициативен комитет.

Заседанието ще се излъчва в реално време в интернет чрез интернет страницата на Народното събрание.

Германската верига "Метро" замразява проект за пускане на свой руски филиал на борсата


Германската търговска верига "Метро" (METRO) обяви днес, че условията за първично публично предлагане на неговия филиал от хипермаркети за търговия на едро в Русия не са налице в настоящия момент на фона на дипломатическото напрежение заради Крим, предаде агенция "Франс прес".

Първичното публично предлагане беше обявено за първото шестмесечие с листване в Лондон.

"Метро" уточни в края на януари намерението си да пусне на борсата до 25 процента от филиала си от хипермаркети...

Кметът на Тетевен щипнал 1 млн. от хляб за бедни

/КРОСС/ Страх, недоумение, гняв и умиление. Такива емоции бушуват в Тетевен 24 часа, след като от ДАНС арестува кмета на общината Милен Милев. Заедно с него бяха задържани и тримата му заместници - Детелин Пърлев, Десислав Цветанов и Левчана Хаджиева. "Блокираме "Боаза", заставаме на пътя и това е. Хората са полудели!" - това се заканиха във вторник селски кметове от общината. Местните управници твърдят, че могат да изкарат 5000 души на магистрала "Хемус" в сряда сутрин.Във вторник пък Окръжна прокуратура-Ловеч повдигна две обвинения срещу Милев и Пърлев за извършени длъжностни престъпления (чл. 282, ал. 2, Пр. I и II, във връзка с ал. 1, Пр. II от НК) в периода април 2012 - август 2013. От държавното обвинение обясниха, че общината е ощетена с 1 млн. от обществени поръчки за доставка на храни. Другите заместници на Милев - Десислав Цветанов и Левчана Хаджиева, бяха освободени.Кметът Милен Милев "щипнал" 1 млн. през фирма на гаджето си, научи "Стандарт". Според източници от разследването приятелката на тетевенския градоначалник и чичо й доставяли храни на социални домове на завишени цени. "Ако един хляб е струвал 90 ст., те са вземали по 1,20 лв.", разказаха разследващи пред "Стандарт". Милев и приятелката му живеят на семейни начала. Кметът е разведен, има две дъщери. Едната - Гергана, върти бистро в центъра на града, а другата - Нели, има бизнес

Мойс: Работата ми е прекрасна, а "Манчестър юнайтед" има дългосрочни планове


Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Дейвид Мойс заяви, че изобщо не се притеснява за поста си. Той обясни, че няма промяна в бъдещето му.

"Имам прекрасна работа. Имам шестгодишен договор. Този клуб не работи краткосрочно, а дългосрочно", каза Мойс в навечерието на важния мач с "Олимпиакос".

Темата за евентуалното уволнение на шотландеца е все по-актуална след тежката загуба с 0:3 от "Ливърпул" у дома. Ръководството на шампионите е обсъждало възможността да се раздели с...

НЕК не приема предложението за заем от ЕВН

Електроразпределителните дружества дезинформират и не плащат дължимите суми на НЕК, става ясно от съобщение на компанията, изпратено до медиите.

"Днес в НЕК ЕАД бе получена сумата от 32 милиона лева от EВН Електроснабдяване. Платежното нареждане е предложение за заем. Следвайки закона НЕК ЕАД не може да приеме това предложение", се посочва в съобщението.

"Също така тази сума е малка част от размера на задължението на ЕВН Електроснабдяване към Национална електрическа компания ЕАД. Нашата компания продължава да смята, че задълженията на ЕВН Електроснабдяване, ЧЕЗ Електро България и Енерго–про ще бъдат погасени в пълния им размер съгласно Указанията на ДКЕВР", се казва още в него.

БГНЕС припомня, че днес изтича срокът, който правителството даде на трите ЕРП-дружества – ЕВН, ЧЕЗ и Енерго-про – за да се издължат към НЕК. Задълженията им към държавната компания възлизат на 320 милиона лева.

В края на миналата седмица министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев изрази притеснението на държавата от "своеволията на ЕРП-дружествата", които нарушават законите и не спазват ангажиментите по договорите си. Той уточни, че става въпрос за една методика за компенсирането на изкупуването на електрическа енергия от ВЕИ, която е действала по времето на ГЕРБ /2012-2013/. Тази методика пада с решение на ВАС и възоснова на него, ЕРП-дружества своеволно започват да компенсират своите разходи като не заплащат по фактурите на НЕК.

"На моя въпрос защо го правите, те отговориха, че трябвало да си компенсират разходите. Никъде ВАС не е казвал, че те трябва да компенсират своите разходи като прихващат от НЕК, подчерта той. Това води до един дисбаланс в системата. Според мен действията на трите ЕРП дружества, които изглеждат координирани, имат за цел да дестабилизират системата. Енергийната система е част от националната сигурност", категоричен бе министър Стойнев

Русия си взе Крим, офицер убит в Симферопол (обзор)

Москва присъедини Крим и град Севастопол в състава на Руската федерация на официална церемония вчера в Кремъл. Това стана само 2 дни след провеждането на референдума за бъдещето на републиката, предадоха световните агенции.
Междудържавният договор за присъединяването бе подписан от руския президент Владимир Путин, премиера на Крим Сергей Аксьонов, Москва присъедини Крим и град Севастопол в състава на Руската федерация на официална церемония вчера в Кремъл. Това стана само 2 дни след провеждането на референдума за бъдещето на републиката, предадоха световните агенции. Междудържавният договор за присъединяването бе подписан от руския президент Владимир Путин, премиера на Крим Сергей Аксьонов,

Русия и Америка - безкрайни възходи и падения

И САЩ, и Русия трябва да преосмислят своето мнение един за друг и да разработят такива подходи, които да отразяват реалностите на 21 век, когато светът става все по-сложен и в него възникват нови глобални центрове на сила.

Руско-американските отношения навлязоха в неуправляема буря заради Крим и в тези условия няма по-навременно изследване по въпросите на външната политика от сериозната и балансирана книга на Анджела Стент "Граници на партньорството: американско-руските отношения през 21 век". В тази книга е представен анализ на 20-годишния период на постсъветското сътрудничество между Вашингтон и Москва. Стент, която дълго време е работила в Джорджтаунския университет и притежава опит за информационен анализ и разработване на политики, цитира в своята монография обширен изследователски материал, разговори и интервюта с бившите американски официални лица, личните си наблюдения от общуването с руския президент Владимир Путин и други хора, и на тази основа описва сложната съвкупност от съвпадащи и различни интереси, ценности и перспективи, които създават между двете страни колебливите движения от оптимистично сътрудничество до изпълнено с подозрения съперничество. Тази книга едва ли може да се нарече определяща, но пълнотата, обхвата и задълбочеността й я превръщат не само в ценен източник за изследователите, студентите и специалистите, но и за широката читателска публика.

В "Границите на партньорството" Стент се опитва да обясни, защо руско-американските отношения винаги са толкова сложни. Тя проследява тяхната еволюция чрез призмата на четирите "презареждания": това е предпазливата перестройка на руско-американските отношения при Джордж Буш баща с края на Студената война; амбициозните и нереалистични опити на Бил Клинтън да трансформира Русия, а заедно с нея и нейните отношения с Америка; смелото и също толкова нереалистично предложение на Владимир Путин за стратегическо партньорство след терористичните нападения от 11 септември 2001; и прагматичното, но в крайна сметка недалновидно изграждане на контакти на Барак Обама с бившия президент Дмитрий Медведев. На първите две презареждания Стент отделя доста скромно внимание, но тя анализира последиците от тях много по-добре от мнозина други, които са описвали тези събития доста по-подробно.

Стент прави множество полезни изводи от възходите и паденията в руско-американските отношения. Главните от тях - това са запазващите се пропуски в представите, възприятията и очакванията в САЩ и Русия; отсъствието в двете страни на икономически и бюрократично заинтересувани лица и кръгове, които биха могли да подкрепят и да съдействат за развитието на двустранните връзки; произтичащият от този факт прекалено личностен характер в отношенията между двете държави; противоречията между американските опити да се разпространява демокрацията, предизвикващо недоволството на руснаците, и сътрудничеството в другите области. Книгата е особено ценна, защото там подробно се изследват не само руско-американските разногласия, но изключително поляризираните американски дебати за Русия. През цялото време Стент безпристрастно и честно представя официалната политика, а също така различните гледни точки извън администрацията.

Тя убедително пише, че путинската "перестройка след 11 септември е претърпяла провал", защото "Путин е смятал, че протягайки ръка на Джордж Буш и давайки му възможност да създаде военни бази в Централна Азия, това ще му помогне да гледа на Русия като на партньор, да признае руската сфера на влияние в постсъветското пространство, да се отнася към Русия като с равна и с това уважение, което отсъстваше в годините на Елцин". Стент припомня телефонното позвъняване на Путин от 9 септември 2001, когато той съобщава на Буш за убийството на лидера на Северния алианс, който е бил близък до Москва, и предупреждава, че това е "лошо предзнаменование, говорещо, че всеки момент може да се случи нещо лошо, което отдавна се подготвя". Тя също така пише, че руският лидер пръв от всички чужди държавници се свърза с Буш след 11 септември, за да изкаже съболезнования и подкрепа. След това, обяснява Стент, Путин и останалите руски ръководители дълбоко са се разочаровали от САЩ, когато Вашингтон е излязъл от договора за противоракетна отбрана /ПРО/, когато НАТО е продължил своето разширяване, и когато у тях е възникнало впечатлението за подкрепата на цветните революции в постсъветското пространство от САЩ. Те са осъзнали, че техните надежди към Вашингтон са се оказали завишени.

Анализирайки презареждането на администрацията на Обама, когато Белият дом се е опитал да "преустрои" руско-американските отношения "с двама млади лидери от епохата след края на Студената война", Стент нагледно обяснява, защо Москва е видяла в тази политика отдавна вече назряла и даже забавила се корекция на курса, а не истинско съвместно усилие. Москва приветства отслабналото желание на администрацията за приемането в НАТО на Украйна и Грузия. Тя първоначално даде висока оценка на американското решение да се откаже от разполагане на обекти на ПРО в Чехия и Полша /но след това започна активно да се оплаква от приетата от Обама алтернатива под наименованието "двуетапен адаптивен подход"/, и в отговор реши да ликвидира обвързването на външнополитическата дискусия с въпросите за държавното управление в Русия, да придаде по-малко значение на тези въпроси, предприемайки свои стъпки за подобряването на тона на руско-американския диалог - както в публичното, така и в частното пространство.

 

Въпреки това, руските лидери решиха, че американските действия са отстъпка в името на началото на конструктивни преговори в други области. Очевидно е, че те подцениха политическите рискове, които пое Обама, и поставиха занижена оценка на подобен подход на САЩ. Въпреки някои постижение с връщането на Путин на поста президент през 2012 беше унищожена стратегията, която се изграждаше на основата на личните контакти между Обама и Медведев.

Един от редките, но важни пропуски в тази книга, илюстрираща обширните различия във възгледите относно перспективата за отношенията между Вашингтон и Москва, е реакцията на Владимир Путин на американско-европейското решение от края на 2001 за отказ от плана Козак за разрешаването на спора между Молдова и проруския сепаратистки регион Приднестровието. Путин буквално се подготвяше да излети за Молдова за церемонията по подписването на договора, който създаваше нова федерална структура за запазване на териториалната цялост на тази страна, когато западните лидери уговориха молдовския президент да направи крачка назад. Информирани руски източници писаха, че този епизод е произвел силно въздействие на представите на Путин за целите на САЩ, макар че малцина са тези в Америка, които си го спомнят /и даже по онова време единици са знаели/.

Тъй като Стент е написала своята книга преди последните събития и промени в Украйна, в нея отсъства отговор на най-важния въпрос, който си задават днес мнозина читатели. Ще се превърне ли американско-руския и западно-руския спор за Крим в поредния спад на отношенията, който след време ще бъде последван от нов цикъл на сътрудничество, или той ще създаде дълготрайни и качествени промени в бъдещото сътрудничество на тези две бивши суперсили, които днес имат почти еднакви възможности за глобално ядрено унищожение? Въпреки това, в заключителните абзаци на книгата на Стент има полезен съвет към творците на американската политика относно това, как да преживеем днешната силна буря: "И САЩ, и Русия трябва да преосмислят своето мнение един за друг и да разработят такива подходи, които да отразяват реалностите на 21 век, когато светът става все по-сложен и в него възникват нови глобални центрове на сила", пише тя, имайки предвид бързия подем на Китай и предизвикателствата, който той отправя към Америка.

Да се промени мнението на Путин за САЩ, изглежда, доста трудно. Той е работил с трима американски президенти и изглежда и извлякъл свои собственици уроци от този опит. Но американските лидери трябва да си прислушат към това предупреждение и да помислят за това, как руско-американските отношения могат да повлияят на способността на Америка да решава принципните и приоритетни задачи на нашата страна. Макар действията на Русия в Крим да предизвикват безпокойство, Америка трябва да отделя главното си внимание на Пекин, а не на Москва.

Стрелецът Петко към майка си: Мамо, добре съм. Почисти апартамента

“Ще се обеся и готово. Аз без Петко не мога да живея!” Това каза 76-годишната Стефанка Петкова, майката на убиеца от Лясковец, в отговор на въпрос на “Нова телевизия” какво ще прави, ако синът  влезе в затвора.
Както писа “Труд”, тя бе задържана за 24 часа в петък, след като баретите превзеха дома , откъдето изнесоха на носилка простреляния Петко. “Ще се обеся и готово. Аз без Петко не мога да живея!” Това каза 76-годишната Стефанка Петкова, майката на убиеца от Лясковец, в отговор на въпрос на “Нова телевизия” какво ще прави, ако синът влезе в затвора. Както писа “Труд”, тя бе задържана за 24 часа в петък, след като баретите превзеха дома , откъдето изнесоха на носилка простреляния Петко.

Нова версия за боинга: пожар задушил пилотите

Пожар на борда е нова версия за изчезналия преди 10 дни малайзийски боинг. Лансира я блогърът и бивш пилот от Флорида Крис Гудфелоу.
Малко след старта в пилотската кабина прониква дим от пламнала при излитането гума на предния колесник, разсъждава той. Капитанът прави необходимото в подобни случаи - намира най-близкото безопасно летище и насочва Пожар на борда е нова версия за изчезналия преди 10 дни малайзийски боинг. Лансира я блогърът и бивш пилот от Флорида Крис Гудфелоу. Малко след старта в пилотската кабина прониква дим от пламнала при излитането гума на предния колесник, разсъждава той. Капитанът прави необходимото в подобни случаи - намира най-близкото безопасно летище и насочва

Върховният съд отказа да привлече под отговорност Понта за плагиатство

/КРОСС/ Върховният съд на Румъния отказа да привлече премиера на страната Виктор Понта под отговорност за плагиатство. Както се посочва в огласеното решение, съдът е счел за немотивиран искът, заведен от група от учени от университета в Букурещ. Самият Понта по-рано отхвърли обвиненията, като каза пред репортери, че "скандалите с плагиатство в Румъния се дирижират от президентската резиденция" на Траян Бъсеску, с който той е в обтегнати отношения, съобщи ИТАР- ТАСС. Скандалите с обвинения в плагиатство гърмят в Румъния от една година, но все още нито едно дело не е достигнало до съда.    

Лондон праща изтребители да патрулират на границата на Русия с прибалтийските страни


Лондон е предложил да изпрати изтребители за патрулиране на границата на Русия с трите балтийски страни, членки на НАТО, съобщи в. “Дейли телеграф”.
Външният министър Уилям Хейг обяви, че с подписването на документа за Крим Путин е избрал изолацията и са възможни нови санкции срещу Москва. Лондон обяви също, Лондон е предложил да изпрати изтребители за патрулиране на границата на Русия с трите балтийски страни, членки на НАТО, съобщи в. “Дейли телеграф”. Външният министър Уилям Хейг обяви, че с подписването на документа за Крим Путин е избрал изолацията и са възможни нови санкции срещу Москва. Лондон обяви също,

Гърция и международните кредитори се споразумяха за нов транш

Гърция и кредиторите й от ЕС, ЕЦБ и МВФ постигнаха предварително споразумение след дълги преговори за деблокиране на нов транш от помощта. От Брюксел обявиха, че е постигнато "споразумение по основните точки". "Мисля, че ще можем да изпратим декларация днес", заяви Саймън О`Конър, говорител на еврокомисаря по икономическите и валутните въпроси Оли Рен.

600 000 празнуват в Москва, в Киев зареждат оръжието

За да отпразнуват събитието на Червения площад в руската столица се бяха събрали над 600 хиляди московчани, които се забавляваха дружно. На събитието, посветено на решението за приемане на Крим в състава на Руската федерация присъства и руския президент Владимир Путин, който се отчете с реч и песен, която изпя заедно с руски хор.

Тетевенският кмет задържан за злоупотреби

Кметът на Тетевен Милен Милев (Земеделски народен съюз) и тримата му заместници Детелин Пърлев, Десислав Цветанов и Левчана Хаджиева бяха арестувани при акция на ДАНС в понеделник.
Управата на балканджийската община бе задържана за 24 часа. "Образувано е наказателно производство", казаха от окръжната прокуратура в Ловеч. Кметът на Тетевен Милен Милев (Земеделски народен съюз) и тримата му заместници Детелин Пърлев, Десислав Цветанов и Левчана Хаджиева бяха арестувани при акция на ДАНС в понеделник. Управата на балканджийската община бе задържана за 24 часа. "Образувано е наказателно производство", казаха от окръжната прокуратура в Ловеч.

Кабинетът купува 529 нови знамена, не са сменяни от 6 г.

529 знамена - 277 на България и 252 на ЕС, купува Министерският съвет. За тях са отделени 58 000 лв., става ясно от обществена поръчка на правителството.
Знамената са предназначени за граничните пунктове, областните управи и администрацията на Министерски съвет. Целта е да се подменят всички флагове по граничните пунктове и държавните институции. 529 знамена - 277 на България и 252 на ЕС, купува Министерският съвет. За тях са отделени 58 000 лв., става ясно от обществена поръчка на правителството. Знамената са предназначени за граничните пунктове, областните управи и администрацията на Министерски съвет. Целта е да се подменят всички флагове по граничните пунктове и държавните институции.

Германският конституционен съд потвърди, че европейският спасителен механизъм е законен


Конституционният съд на Германия потвърди законността на спасителния механизъм на еврозоната, предадоха световните агенции.

Съдът подкрепи предварителното решение от 2012 година, което даде зелена светлина на Европейския механизъм за стабилност, отбеляза "Ройтерс".

Съдът в Карлсруе се произнесе, че фондът на стойност 700 милиарда евро, не нарушава правата на Бундестага по бюджетните въпроси, доколкото долната камара на парламента има достатъчно контролиращи правомощия...

Предлагат на Херо да поеме "Ботев" (Пд) с бомбастична заплата

Димитър Димитров-Херо е основният фаворит да поеме грандиозния проект на Димитър Димитров-Херо е основният фаворит да поеме грандиозния проект на "Ботев" (Пд) от лятото. След реванша срещу "Левски" от 1/4-финалите в турнира за купата на България в сряда сегашният треньор Станимир Стоилов ще си подаде оставката. Решението той взе заради негативното отношение от страна на феновете. Договорът на Херо с "Черноморец"

Пловдивчанин тръгна на турне за гратис бензин

29-годишен пловдивчанин е бил арестуван за 24 часа, след като два пъти заредил гориво от бензиностанции за по около 150 лв. без да плати, за да обикаля курортите. На мъжът е назначена съдебно-психиатрична експертиза.

Бежанците от лагера в Харманли се вдигнаха набунт

Харманли /КРОСС/ Около стотина бежанци от лагера в Харманли се събраха на протест на портала на сградата днес. Те окупираха входа на временния център. Протестът им бе заради забавените от две седмици помощи, които държавата им плаща на калпак. Сумата е 65 лв. за месец, а забавянето е само за февруари.Множеството се успокои едва след като шефът на лагера Йордан Малинов говори пред тях с Агенцията по бежанците. Оттам увериха, че всички пари ще бъдат изплатени до края на март.В лагера в Харманли са настанени 1300 души. Засега статут са получили едва 18. Снимка: Булфото, всички права запазени

Ути Бъчваров остана в Денсинг старс въпреки травма

Сани Жекова се спусна за първи път по танцувалната пързалка

Сани Жекова на танцувалната пързалка

За разлика от световната бронзова медалистка по сноуборд, която тепърва ще се доказва на сцената на Денсинг старс 2014, участието на Ути Бъчваров е под сериозен въпрос

Общините Земен, Кюстендил и Невестино създават регионален туристически продукт

Регионален туристически продукт "Стратегия Дантелетика" разработват общините Кюстендил, Невестино и Земен.

Той е наречен на тракийското племе дентелети, което е населявало земите по средното течение на Струма, съобщи на БТА заместник-кметът на Земен Даниела Владимирова. Инициативата се реализира по проекта "Дестинация Кюстендил-Невестино-Земен - природа, традиции и хилядолетна история", в който община Земен е партньор. Ще бъдат...

Продължава

Варненци станаха най-добрите барман и сладкар

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ във Варна спечелиха първите места в състезания за най-добър млад барман и най-добър хлебар – сладкар, съобщи за „Черно море“ директорът на училището Гергана Япаджиева.

Оковаха прокурорка с гривна за затворници

Обвинителка от Софийската районна прокуратура бе окована с електронна гривна за затворници. Глезенът на Елена Попова от два дни е заключен експериментално с електронното устройство.

Вчера бе даден стартът на проект за дистанционно следене на 180 правонарушители, осъдени на пробация или условно предсрочно освободени. Двугодишният проект е на стой Обвинителка от Софийската районна прокуратура бе окована с електронна гривна за затворници. Глезенът на Елена Попова от два дни е заключен експериментално с електронното устройство. Вчера бе даден стартът на проект за дистанционно следене на 180 правонарушители, осъдени на пробация или условно предсрочно освободени. Двугодишният проект е на стой

Т.Трайков:Фотоволтаиците се увеличиха по вина на ДКЕВР

Искам да кажа на хората, които продължават да твърдят, че аз съм помогнал да се увеличи броят на фотоволтаиците в енергийната система, че ще ги съдя. Според Трайков това се е случило по вина на ДКЕВР. Това заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков по bTV.

Прокуратурата оневини кмета на Пловдив за анонимни записи (обзор)

Пловдивската прокуратура прекрати преписката срещу кмета на града Иван Тотев във връзка със записи от партийно събрание на ГЕРБ поради липса на престъпление. Той не е уговарял свои подчинени да вкарват незаконосъобразни решения в общинския съвет, а е използвал фразеология за стимулиране на партийния актив, се казва в съобщението.
Пловдивската прокуратура прекрати преписката срещу кмета на града Иван Тотев във връзка със записи от партийно събрание на ГЕРБ поради липса на престъпление. Той не е уговарял свои подчинени да вкарват незаконосъобразни решения в общинския съвет, а е използвал фразеология за стимулиране на партийния актив, се казва в съобщението.

Най-търсеният кипърски бандит арестуван на летището в Ларнака

/КРОСС/ Един от най-издирваните престъпници в Кипър, Алексис Мавромихалис, известен и като Алексуи, е бил арестуван на летището в Ларнака, съобщават от местната полиция. Алексуи се е изплъзвал от арест над четири години. Алексуи бе издирван заради опит за убийство на друг бандит - Андреас Григориу известен още като „Касапина". Григориу пък беше осъден за убийството на Андис Хаджикостис, син на собственика на Sigma TV на 11 януари 2010.Той получи доживотен затвор заедно с още трима съучастници. Според полицейския доклад , Алексуи бил арестуван в момента на пристигането си от Атина по обвинения в заговор за извършване на престъпление, опит за убийство и унищожаване на имущество чрез експлозиви.Връщането му на кипърска земя е по-вероятно свързано с повторната поява на Йоргос Заврандонас, който бе ранен при престрелка на 28 февруари. Заврандонас сега е в програмата за защита на свидетелите се смята, че е в чужбина.Той бе ключов свидетел по делото Хаджикостис, където твърдеше, че действа под заповедите на Алексуи и двамата подготвяли убийството на Хаджикостис, съобщава "Български новини".

Майката на стрелеца от Лясковец налита на бой на репортери

/КРОСС/ Да се махате оттука, махайте се че...", разкрещя се баба Стефанка към чакащите я репортери пред приюта на пастор Христо Благинов в Горна Оряховица. Майката на лудия убиец от Лясковец Петко Петков се прибра пеша след 19 ч снощи по тъмно.76-годишната жена замахна с найлонова торба, която носеше, срещу камерите и фотоапаратите. След това забърза към входа на приюта без да отговори какво се е случило в петък сутринта.На вратата към спалните на Евангелската църква тя взе подпряна патерица на един от домуващите и отново се закани на репортерите. След намесата на управителя Стоян Стоянов бабата влезе в приюта, без да спре да крещи."Тази жена има вид на луда. Погледът й е такъв, цялото й излъчване е отблъскващо", каза обитател на приюта.Вчера оттам опитаха да отпратят журналистите с твърдението, че Стефанка Савова вече е настанена от полицията в друго социално заведение.Засега жената е само свидетел по разследването за престрелката в дома й, при която загина командосът Емил Шарков, а трима служители на СОБТ бяха ранени в опит да обзвредят сина й. Тя бе задържана за 24 часа, но освободена без обвинения. След това бе настанена при евангелистите, защото нямала къде да отиде, пише "24 часа".

Майката на лудия под непрекъснат контрол на полицията

Полицията в Горна Оряховица непрекъснато държи под контрол майката на лудия убиец от Лясковец. 76-годишната Стефанка Савова няма повдигнати обвинения. Официално твърдят, че е свободен гражданин, но при всяко напускане на приюта на пастор Христо Благинов я чака патрулка. По същия начин вечер тя се прибира в спалнята на Евангелската църква. Полицията в Горна Оряховица непрекъснато държи под контрол майката на лудия убиец от Лясковец. 76-годишната Стефанка Савова няма повдигнати обвинения. Официално твърдят, че е свободен гражданин, но при всяко напускане на приюта на пастор Христо Благинов я чака патрулка. По същия начин вечер тя се прибира в спалнята на Евангелската църква.

Хонконг търси наше вино, мед, вода и розово масло, регистрират фирма за 24 часа

Правенето на бизнес в Хонконг е адски лесно, регистрирането на фирма отнема до 24 часа. Свободата на словото е гарантирана, както и всички основни човешки и граждански права, като правото на собственост на пример. Освен това имаме много силна нетърпимост към корупция и силни и ефективни правоохранителни агенции. Правенето на бизнес в Хонконг е адски лесно, регистрирането на фирма отнема до 24 часа. Свободата на словото е гарантирана, както и всички основни човешки и граждански права, като правото на собственост на пример. Освен това имаме много силна нетърпимост към корупция и силни и ефективни правоохранителни агенции.

Афганистанци се клаха пред бардак в столицата (обзор)

17-годишен афганистанец бе намушкан с нож в корема от сънародници при кърваво клане пред бардак в столицата. Двама от чужденците са в ареста, а раненият е приет в "Пирогов" и няма опасност за живота му, съобщиха от МВР. Разправията избухнала между четирима чужденци към 4 ч вчера пред мотел на бул. "Мария Луиза". "Събудих се от крясъци...

Заснеха роми как крадат желязо от гарата в Радомир

Тонове желязо изчезват от влаковете за секунди. Екип на Нова успя да заснеме как банди от по десетина души атакуват товарните композиции и за по-малко от минута успяват да припечелят повече от 500 лева. Влакови обири на живо - в репортажа на Надя Ганчева и оператора Кирил Тасев.

Гарата в Радомир. Схемата е изпитана – преди пристигането на влака съгледвач проверява района, а след като композицията спре, бандите щурмуват.

„Ако екипът се беше...

Продължава

Пиронкова стартира отлично в Маями

Нашето момиче премина през Галина Воскобоева в 1-ия кръг

    


Пиронкота стартира отлично в Маями

Нашето момиче премина през Галина Воскобоева в 1-ия кръг

    


Украински войник е убит в Крим

Украински войник е бил убит, а друг е бил ранен по време на акция срещу украинската военна база в Крим. Това съобщи говорител на украинското министерство на отбраната. "Инцидентът е станал в Симферопол", каза говорителят на регионалното министерство на отбраната Владислав Селезньов, без да уточнява дали базата е била щурмувана от руски войници или прокремълската милиция, които също патрулират на полуострова.

Бареков: В препълнените зали виждам надежда

Сега, когато виждам препълнените зали, знам, че това не е било напразно. Виждам надежда", сподели Бареков пред стотиците, дошли да се срещнат с него в Хисаря.

Глобиха ЦСКА с 8000 лева след "дерби" в общината

ЦСКА е глобен от Столичната община с 8000 лв. за непозволена сеч на 5 дървета в Борисовата градина, стана ясно вчера на заседание на екокомисията към градския парламент.
Съветниците обсъдиха проект на ЦСКА за ново игрище върху старите кортове, където да се играят срещи от детско-юношеското първенство.
Глобата е наложена, тъй като дърветата били о ЦСКА е глобен от Столичната община с 8000 лв. за непозволена сеч на 5 дървета в Борисовата градина, стана ясно вчера на заседание на екокомисията към градския парламент. Съветниците обсъдиха проект на ЦСКА за ново игрище върху старите кортове, където да се играят срещи от детско-юношеското първенство. Глобата е наложена, тъй като дърветата били о

Назначават 5000 безработни хора по селата по програма за временна заетост за охрана на земеделските имоти

Безработни ще бъдат назначени като охрана в малки населени места от април, съобщи в Перник народната представителка от Коалиция за България Евдокия Асенова.

Те ще имат ангажименти по сигурността и ще са охрана на земеделските имоти. Новата програма "Сигурност" за наемане на 5000 безработни по селата ще струва 15 млн. лв. В сряда парите ще бъдат гласувани на заседание на кабинета. Планирано е временната заетост на охранителите да продължи до края на...

Продължава

Жалба срещу "Газпром" няма да бъде внесена "точно сега" според представител на ЕС


"Газпром" все още има шанс да избегне антимонополна жалба от Европейския съюз, която според официален представител ще бъде погрешно изтълкувана като акт на "агресия" към Русия на фона на украинската криза, съобщи "Блумбърг".

Изпращането на жалба сега "би се възприело като агресия срещу Русия, макар да съдържа просто нашите възражения срещу компания, която се случи да бъде руска", заяви днес на конференция в Брюксел Селин Гоер, отговаряща за енергийната индустрия в антимонополния...

Гъст дим излиза от офис на банка

Гъст дим е излизал от офиса на една от банките на бул. „Цар Шишман” в центъра на Пазарджик, съобщи Фокус. На мястото са били екип на пожарната, противопожарен автомобил, служители на полицията и СОТ.
Направен е оглед на място, за да се установи причината за задимяването.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Гъст дим е излизал от офиса на една от банките на бул. „Цар Шишман” в центъра на Пазарджик, съобщи Фокус. На мястото са били екип на пожарната, противопожарен автомобил, служители на полицията и СОТ. Направен е оглед на място, за да се установи причината за задимяването. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Откриха следи от Големия взрив в Космоса

Учени вече има с какво да докажат, че галактиките в безкрая на космоса са плод на мигновена експлозия. Астрономите са открили модел на светлини вълни, който може да е в основата на разширяването на космоса, започнало веднага след Големия взрив.

Най-важните новини от деня, вторник, 18 март

Променят драстично държавната администрация Държавата ще ограничи възможностите на чиновниците да искат рушвети. За целта две и повече ведомства...

Варненец 3-ти на колоездене

Над 100 момчета и юноши младша възраст от цялата страна участваха в старта на Черноморската колоездачна лига. Така в Поморие беше поставено началото на тазгодишното състезание. При момчетата до 11 г. първи и в двата спринта от 6-те обиколки бе Стилиян Петров от Сливен, негов достоен подгласник стана съотборникът му Йордан Петров.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване