Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на вечерната емисия:

Цената на парното няма да падне, въпреки поевтиняването на природния газ.

ГЕРБ настоява премиерът Пламен Орешарски да поиска оставките на вътрешния министър Цветлин Йовчев и на министъра на отбраната Ангел Найденов.

Кризата на доверие в управлението на страната се задълбочава, сочи проучване...

Въведоха таван за лихвите по кредитите

Таксите за усвояване и управление на потребителски кредит отпадат. Това стана ясно след като депутатите приеха на второ четене текстовете от законопроекта за изменение на Закона за потребителския кредит. Въвежда се и 50% таван на лихвите по кредитите на годишна база. Промените ще засегнат най-вече фирмите за т.нар. Таксите за усвояване и управление на потребителски кредит отпадат. Това стана ясно след като депутатите приеха на второ четене текстовете от законопроекта за изменение на Закона за потребителския кредит. Въвежда се и 50% таван на лихвите по кредитите на годишна база. Промените ще засегнат най-вече фирмите за т.нар.

Оправданият Марин: Марихуаната облекчава симптомите ми!

Болният от множествена склероза Марин Калчев разказа, че тревата му помага в моменти, когато чувства мускулна скованост и умора от болестта. Това е доказала и тройна медицинска експертиза и мъжът от Ловеч бе оправдан от съда за тревата.

Видео от Европарламента: Млади и безработни




В Европейския съюз не всички млади хора са равнопоставени, когато става дума за безработица.

Сред европейските граждани младежите са най-засегнати от нивото на безработица. То е над два пъти по-високо за хора между 15 и 24 години, отколкото за възрастните.

Видео на EuroparlTV разказва, че младежите в Испания, Гърция и Хърватия са на върха на скалата на безработицата с над 40%, на фона на германците и австрийците – с по-малко от 10%.

Много от тези...

Най-щастливите и нещастни професии през 2014 г.

Материалното възнаграждение продължава да играе важна роля, но най-високоплатените професионалисти съвсем не са най-щастливите и доволни от живота хора

Дните от 21 до 26 май ще са неучебни за всички училища


Дните от 21 до 26 май включително ще са неучебни за всички училища в страната, обяви Министерството на образованието. 22 май ще е неучебен във връзка с провеждането на държавни зрелостни изпити – по български език и литература на 21 май и на 23 май – изпит по избор. 21 и 23 май са неучебни дни за всички останали ученици.

Неучебен за всички училища ще е и 26 май във връзка с провеждането на избори за европарламент в предния ден. Причината е, че класните стаи трябва да се преподредят в...

Читателка: Във Варна има достойни и толерантни автобусни шофьори

Важно е да се знае, че във Варна има достойни и толерантни автобусни шофьори, които заслужават уважение. Това пише читателка на Moreto.net в писмото си до редакцията ни. Повод за думите й е силното впечатление от шофьор по линия 12 от квартал „Аспарухово“ до МБАЛ "Св.

Бойко Ноев: Украинците ги очакват много тежки дни

/КРОСС/ "Има противоречиви съобщения и коментари. От една страна Русия, която твърди, че няма войски, но се оказва, че днес Путин е поздравил войските си. От друга страна американският президент и председателят на техния съвет за сигурност казват, че на границата са се струпали много войски. Не можем да сме сигурни дали това е вярно, може би истината е някъде по средата." Това заяви в предаването "NewsRoom" по ТВ7 бившият министър на отбраната Бойко Ноев. "Много от нещата, които са ни се стрували рационални до сега, падат едно след друго като домино. Имал съм повод да кажа и друг път, че Путин не е Господ, той също е човек, който го съветват силови кръгове. Очевидно Путин хареса конфронтацията със Запада, това повиши неговия авторитет", каза още той. "На този етап не очаквам да има физическа ответна реакция. Ако Русия влезе в Украйна, тя няма да има никакъв проблем да стигне до където пожелае. Украйна е доста беззащитна в момента, а Русия е добре подготвена. Украйна не представлява военна преграда пред Русия", заяви Ноев. "Украйна се опита да направи крачка по време на т.нар. „оранжева революция". Тогава тя прояви интерес да се присъедини към НАТО. Скоро след това обаче този интерес беше свален от украинския дневен ред, защото осъзнаха, че това е невъзможно", каза още той. "Украйна никога няма да излезе от влиянието на Русия, защото не е готова, това не е възможно

Консултации за състава на РИК - Перник

 На основание чл. 60, ал. 1,2,3,4,5 от Изборния кодекс, днес заместник областният управител Галина Никодимова проведе консултация с упълномощените представители на всички парламентарно представените партии и коалиции от 42-ото Народно събрание и партиите и коалициите от партии, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени, за определяне на състава на РИК за европейските избори, които ще се проведат на 25.05.2014г.

Представителите на...

Продължава

Въведоха таван за лихвите по кредитите

Таксите за усвояване и управление на потребителски кредит отпадат. Това стана ясно след като депутатите приеха на второ четене текстовете от законопроекта за изменение на Закона за потребителския кредит. Въвежда се и 50% таван на лихвите по кредитите на годишна база. Промените ще засегнат най-вече фирмите за т.нар. Таксите за усвояване и управление на потребителски кредит отпадат. Това стана ясно след като депутатите приеха на второ четене текстовете от законопроекта за изменение на Закона за потребителския кредит. Въвежда се и 50% таван на лихвите по кредитите на годишна база. Промените ще засегнат най-вече фирмите за т.нар.

Продават недостроен блок от соца за 600 000 лева в Монтана

Цяла недовършена сграда, чието строителство е започнало още през 80-те години на миналия век, се продава за 600 000 лева в Монтана, съобщи bTV.
Внушителният скелет на така наречения „хирургически блок" е сред първите неща, които ще забележите при влизането в града. Строителството му започва в средата на 80-те години.
Блокът е с поне 300 стаи. Цяла недовършена сграда, чието строителство е започнало още през 80-те години на миналия век, се продава за 600 000 лева в Монтана, съобщи bTV. Внушителният скелет на така наречения „хирургически блок" е сред първите неща, които ще забележите при влизането в града. Строителството му започва в средата на 80-те години. Блокът е с поне 300 стаи.

К. Дал: ДПС няма скрупули с кого ще пие кафе

Три години и половина Делян Пеевски и кръга около него в ДПС беше малкият партньор по време на управлението на ГЕРБ. Сега те са големият партньор във властта, който управлява с БСП и Атака, каза в интервю за Дарик радио бившият зам.-председател на ДПС и създател на партия „Свобода и достойнство" Касим Дал.

Въведените такси за висше образование в Швеция са изгонили 80% от чуждестранните студенти


Броят на чуждестранните студенти в Швеция намалява заради премахването на безплатното висше образование, наложено от съображения за бюджетни икономии, предаде агенция "Франс прес".

В момента в Швеция има едва 1600 чуждестранни студенти, което е 80% по-малко в сравнение с бройката преди въвеждането на такса за висше образование през 2011 г. Реформата засегна най-вече студентите от страните извън Европейското икономическо пространство (страните от Европейския съюз заедно с Исландия,...

Продават недостроен блок от соца за 600 000 лева в Монтана, но няма кандидати


Цяла недовършена сграда, чието строителство е започнало още през 80-те години на миналия век, се продава за 600 000 лева в Монтана, съобщи bTV.
Внушителният скелет на така наречения „хирургически блок Цяла недовършена сграда, чието строителство е започнало още през 80-те години на миналия век, се продава за 600 000 лева в Монтана, съобщи bTV. Внушителният скелет на така наречения „хирургически блок" е сред първите неща, които ще забележите при влизането в града. Строителството му започва в средата на 80-те години. Блокът е с поне 300 стаи.

Спомен за Виктор Янков – първия директор на VIII Основно училище „Кракра Пернишки”

 В постъпилия за съхранение в Държавен архив – Перник през 2008 г. семеен фонд Спасови са запазени документи за първия директор на VІІІ Основно училище „Кракра Пернишки” Виктор Янков.

Виктор Янков е роден в с. Кралев дол на 28 септ. 1919 г., където завършва началното си образование. През 1939 г. се дипломира от гимназията в Перник и записва висше образование по специалността „Педагогика и география“ в Софийски университет „Св. Климент...

Продължава

Партиите се регистрират за евровота до 9 април

/КРОСС/ Централната избирателна комисия (ЦИК) определи: - До 9 април включително е срокът за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за Европейски парламент (ЕП). - До 22 април ще са ясни окончателните кандидатски листи. - До 23 април ЦИК ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите от партии и независимите кандидати. - До 3 май ЦИК ще определи местата в държавите, в които ще се образуват секции извън страната и броя на избирателните секции във всяко място. Хората, които искат да гласуват на евроизборите по настоящ адрес, ако той е в различно населено място от постоянния, трябва да заявят желанието си до 10 май. Хората с трайни увреждания трябва до 4 май да подадат заявление за подвижна урна до съответната община по постоянен адрес. Това може да стане и по електронен път. Предизборната кампания ще бъде открита от 25 април. 24 часа преди изборния ден, т.е. до 24.00 ч. на 23 май се слага край на предизборната агитация. От 24.00 ч. на 23 май до обявяване края на изборния ден се забранява за огласяване под каквато и да е форма на резултати от допитвания до общественото мнение. ЦИК обявява края на изборния ден след приключване на гласуването на територията на страната не по-късно от 20.00 часа на 25 май. Не по-късно от 3 дни след изборния ден - 28 май, ЦИК ще обяви получените гласове и разпределението на мандатите между партиите и коалициите

Кристиано контузен, Касияс се завръща

Кристиано Роналдо се мъчи да играе контузен вече два мача. Асът на “Реал” (Мадрид) страда от болки в колянно сухожилие на левия крак. Кавалерът на “Златната топка” страда, пропуска тренировки, други напуска по-рано, но “кралете” са в тежка серия от мачове. И Кристиано отвръща с твърдо “да” на ключовия въпрос от щаба: “Готов ли си да играеш?” В събо Кристиано Роналдо се мъчи да играе контузен вече два мача. Асът на “Реал” (Мадрид) страда от болки в колянно сухожилие на левия крак. Кавалерът на “Златната топка” страда, пропуска тренировки, други напуска по-рано, но “кралете” са в тежка серия от мачове. И Кристиано отвръща с твърдо “да” на ключовия въпрос от щаба: “Готов ли си да играеш?” В събо

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

За три години сме произвели 1139 професори и 1324 доценти

Само от 2011 г. до края на 2013 г. сме произвели 1139 професори и 1324 доценти. Това каза министърът на образованието и науката Анелия Клисарова на питане относно идеите на ръководството на Министерството на образованието и науката относно (евентуална) реформа в принципите и конкретните политики за развитието на академичния състав.

Русия въвежда огледални мерки за разширяване на санкционните списъци

/КРОСС/ Москва предприе ответни, главно огледални, мерки за разширяване на санкционните списъци от страна на САЩ, ЕС и Канада, се посочва в коментар на Министерството на външните работи на Русия.„По-рано МВнР на Русия заяви, че аналогични санкции се въвеждат срещу конкретни чиновници и законодатели от САЩ и Канада, а самата „топ-листа" остава отворена. След това някои западни страни, по примера на САЩ, разшириха санкционните списъци, като включиха допълнителен брой руски граждани. Разбира се, тези действия не могат да останат без реакция. Руската страна предприе ответни мерки, по-голямата част от които - огледални", се посочва в документа.Как санкциите срещу Русия ще навредят на бизнеса на САЩ и ЕС?Редица големи европейски и американски компании, сред които Siemens, Alcoa, Procter&Gamble, големи нефтодобивни корпорации, са инвестирали в Русия милиарди, и санкциите ще се превърнат в наказание и за тях, а не само за Русия, отбелязва председателят на Руския съюз на производителите и предприемачите Александър Шохин. „Какво ще правят те? На кого ще си продадат активите? Те ще имат сериозни проблеми", посочва Шохин.Освен това, според него, европейските и американските производители ще се лишат от огромен пазар за своята продукция: ако компаниите от САЩ и ЕС не могат да участват в търгове за доставка на оборудване в Русия, тяхното място ще заемат други производители, например, китайците

Европейските магистрати прерязаха вените на информационното общество

Ще бъда кратък, защото съм бесен.   Днес (27 март - бел. ред.) Съдът на Европейския съюз (СЕС) постанови решението си по дело C-314/12, за завеждането на което писах преди около година и половина.   Решението на правната светая светих е катастрофално, защото същата приема, че доставчикът на интернет пренос и достъп (чл. 13 ЗЕТ), който позволява на клиентите си достъп до закриляни обекти, предоставени от трето лице на публично разположение в интернет, е посредник, чиито услуги се използват за нарушаване на авторско право или на сродно на него право по смисъла на член 8, параграф 3 от Директива 2001/29.   С други думи, СЕС обявява всеки доставчик на интернет a priori за нарушител, защото от съображение 59 от Директива 2001/29 следва, че думата "посредник“, използвана в член 8, параграф 3 от тази директива, визира всяко лице, което предава в мрежа фалшификат, извършен от трето лице, на закриляно произведение или обект.   И приема, че понеже доставчикът на достъп до интернет е задължителен участник във всяко прехвърляне в интернет на фалшификат между един от неговите клиенти и трето лице, тъй като, предоставяйки достъп до мрежата, той прави възможно това прехвърляне, то основните права, признати от правото на Съюза, следва да се тълкуват в смисъл, че допускат да се забранява на доставчик на достъп до интернет да предоставя на своите клиенти достъп до уебсайт, който поставя онлайн закриляни обекти без съгласието на носителите на права.   Съвсем простичко: ако правоносител реши, че съдържание е достъпно някъде в мрежата, без той като правоносител да е дал съгласието си за това, то същият може да изисква от съдилищата да разпореждат на всички доставчици, които са им под ръка, да блокират достъпа на клиентите си до това съдържание.   Сега, с оглед на съпътстващата ни в световен план дискусия за свободата на изразяване и достъп до информация, само си помислете, че нарушението върху авторски и/или сродни права се претендира само проформа.   Найс, а?   СЕС буквално преряза вените на интернет свързаността и в този смисъл е на път да обезкърви информационното общество.   По решението ще се пише и говори още много, така че този пост едва ли ще остане единственият по темата.   Сори за лошите новини.   *Публикувано в блога на автора

Цв. Цветанов: Без договорки с ДПС и с който и да е от сегашните управляващи

Конфронтацията в НС за ЦИК е продължение на начина, по който беше приет избирателния кодекс, заяви по ТВ Европа зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Неразбирането от страна на БСП в лицето на Мая Манолова заблуди и обществото за формулата в ЦИК.

Мик Джагър получи $9 млн., завещани от Лорън Скот

Единственият наследник на Скот, приятелят й рокдинозавърът Мик Джагър, получава жилището й в Ню Йорк, където тя се обеси, както и нейни бижута, мебели, автомобили и други лични вещи.

Издирването на малайзийския самолет може да е най-скъпото в историята

Издирването на мистериозно изчезналия полет MH370 на „Малайзия еърлайнс” вероятно ще бъде най-скъпото в историята на авиацията, предупреждава китайски учен. В същото време Тайлан...

Италианското правителство продава "Ягуар"-и

Пуска на търг голям брой скъпи коли заради разходите

    


Топлофикация-Шумен иска да разслочи дълговете към Булгаргаз

Новият собственик на дружеството е представил на газовия доставчик оздравителен план

    


Москва предприема огледани санкции спрямо САЩ, ЕС и Канада

Те засягат конкретни чиновници и законодатели от САЩ и Канада

Собственикът на "Топлофикация-Шумен" предложи разсрочено да се разплати с "Булгаргаз"


Новият собственик на "Топлофикация - Шумен" Димитър Димитров предлага да изплати на "Булгаргаз" разсрочено, за пет години 6.5 млн.лв. от дължимите около 22 млн. лв. Това съобщи той пред БТА след като днес е представил пред газовия доставчик оздравителна програма на ръководеното от него дружество.

При продажбата на имущество на "Топлофикация - Шумен" газовата компания, която е основен кредитор на топлофикационното дружество, би получила само около 2.8 млн.лв., което е 12.7 процента от...

Бивш норвежки премиер оглавява НАТО

Бившият премиер на Норвегия Йенс Столтенберг е новият генерален секретар на НАТО, съобщиха световните агенции. Столтенберг ще встъпи в длъжност на 1 октомври 2014 г., когато изтича мандатът на сегашния генерален секретар Андерс Фог Расмусен.   Столтенберг, който е на 55 години, беше избран да оглави НАТО на днешното заседание на посланиците на страните в алианса.   Андерс Фог Расмусен коментира в Туитър, че Столтенберг е "правилният човек" да оглави НАТО и добави, че украинската криза е показала необходимостта алиансът да има силно ръководство.   55-годишният Столтенберг бе начело на левоцентристко правителство до миналия октомври.   Йенс Столтенберг е икономист по образование и продължава да ръководи главната опозиционна Работническа партия. Освен това е един от двамата специални пратеници на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун по проблемите на климатичните промени. Той спечели общественото мнение в Норвегия с призива да се противодейства с повече демокрация и повече толерантност на екстремизма, проявен от масовия убиец Андерс Брайвик, който уби 77 души на 22 юли 2011 г., посочва АФП.   Столтенберг бе премиер 10 години, в които изгради тесни връзки със съседна Русия. Според норвежки медии това е фактор в негова полза в разгара на кризата между НАТО и Русия заради Украйна.

Бивш норвежки премиер е новият шеф на НАТО

Бившият премиер на Норвегия Йенс Столтенберг е новият генерален секретар на НАТО, съобщиха световните агенции.   Столтенберг ще встъпи в длъжност на 1 октомври 2014 г., когато изтича мандатът на сегашния генерален секретар Андерс Фог Расмусен.   Столтенберг, който е на 55 години, беше избран да оглави НАТО на днешното заседание на посланиците на страните в алианса.   Андерс Фог Расмусен коментира в Туитър, че Столтенберг е "правилният човек" да оглави НАТО и добави, че украинската криза е показала необходимостта алиансът да има силно ръководство.   55-годишният Столтенберг бе начело на левоцентристко правителство до миналия октомври.   Йенс Столтенберг е икономист по образование и продължава да ръководи главната опозиционна Работническа партия. Освен това е един от двамата специални пратеници на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун по проблемите на климатичните промени. Той спечели общественото мнение в Норвегия с призива да се противодейства с повече демокрация и повече толерантност на екстремизма, проявен от масовия убиец Андерс Брайвик, който уби 77 души на 22 юли 2011 г., посочва АФП.   Столтенберг бе премиер 10 години, в които изгради тесни връзки със съседна Русия. Според норвежки медии това е фактор в негова полза в разгара на кризата между НАТО и Русия заради Украйна.

Кметът на Варна награди отличниците на НАСА

Кметът на община Варна Иван Портних награди възпитаниците на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон" Иван Попов, Атанас Ковачев и Неделчо Пасков, които спечелиха голямата награда в конкурса на НАСА Ames Space Settlement Design Contest.

Кубрат Пулев ще се боксира на 5 април в 8-рундов мач


Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще вземе участие в гала вечер в Рощок, Германия на 5 април. Той ще излезе на ринга в 8-рундов мач, но съперникът му все още не е известен, съобщава boxingnews24.

Тъй като двубоят няма да бъде във формат от 12 рунда, Пулев няма да защитава интерконтиненталната титла на Международната боксова федерация IBF или правото на главен претендент за световната титла на Владимир Кличко в тази версия.

32-годишният българин, който има...

Офшорки да не стават инвеститори клас А, Б и В

Според вносителите тези промени ще гарантират, че случаи като "Карадере" и "Лафка" няма да се повторят

И печка-бомба имало в детската градина, където сервираха мляко с отрова за мишки


Скандална небрежност в детската градина в Асеновград, която се прочу с това, че на децата беше дадено мляко с миша отрова. Газовата печка в кухнята можела да избухне всеки момент, заради неизправност. Новата директорка е запечатала кухнята, вече има и уволнени, съобщи bTV.
Въпреки инцидента с мишата отрова ,попаднала в млякото, Скандална небрежност в детската градина в Асеновград, която се прочу с това, че на децата беше дадено мляко с миша отрова. Газовата печка в кухнята можела да избухне всеки момент, заради неизправност. Новата директорка е запечатала кухнята, вече има и уволнени, съобщи bTV. Въпреки инцидента с мишата отрова ,попаднала в млякото,

И печка-бомба имало в градината, където сервираха на децата мляко с отрова за мишки


Скандална небрежност в детската градина в Асеновград, която се прочу с това, че на децата беше дадено мляко с миша отрова. Газовата печка в кухнята можела да избухне всеки момент, заради неизправност. Новата директорка е запечатала кухнята, вече има и уволнени, съобщи bTV.
Въпреки инцидента с мишата отрова ,попаднала в млякото, Скандална небрежност в детската градина в Асеновград, която се прочу с това, че на децата беше дадено мляко с миша отрова. Газовата печка в кухнята можела да избухне всеки момент, заради неизправност. Новата директорка е запечатала кухнята, вече има и уволнени, съобщи bTV. Въпреки инцидента с мишата отрова ,попаднала в млякото,

Касим Дал: ДПС няма скрупули с кого ще седне да пие кафе

/КРОСС/ "Три години и половина Делян Пеевски и кръга около него в ДПС беше малкият партньор по време на управлението на ГЕРБ. Сега те са големият партньор във властта, който управлява с БСП и Атака." Това каза в интервю за Дарик радио бившият зам.-председател на ДПС и създател на партия „Свобода и достойнство" Касим Дал. Според него е рано да се говори за бъдещо партньорство между ДПС и ГЕРБ след срещата между Борисов и Местан в Кърджали. „Ако това е излизането на задкулисието на светло, аз приветствам едни такива срещи, но както винаги аз се съмнявам. Според мен става въпрос за знак към БСП и специално към Станишев заради „изпуснатата" реплика - сравнението с Крим и Кърджали. Видяхте след това развитието на нещата в парламента. БСП бяха поставени до стената. В моята бивша партия обичат много знаците. Това трябва да се разчита като знак, че ДПС няма скрупули с кого ще седне да пие кафе. Проблем има, когато това не се прави в интерес на избирателите за дребни сметки или на инат на някого", каза той. Касим Дал подчерта, че Реформаторския блок и ГЕРБ трябва да си сътрудничат, но реформаторите нямат доверие на хората на Борисов, защото липсвало ясно признание за начина, по който ГЕРБ са си взаимодействали с кръга около Пеевски и ДПС. „Трябва да си кажат нещата докрай. Недоверието към ГЕРБ идва оттам. Нека да започнат на чисто

Дебатът за реформа на ЕС вече и в България

Във Великобритания, но отскоро в Германия, северноевропейските държави и в други части на Европейския съюз, върви интензивна дискусия за това има ли Съюза нужда от реформи и какви да бъдат те. Дебатът беше вдъхновен от прословутата европейска реч на британския премиер Дейвид Камерън, с която той ...

Шест дни ученическа ваканция заради матурите и евровота

Шестдневна ваканция обяви Министерството на образование в периода 21-26 май заради зрелостните изпити на дванадесетокласниците и изборите за Европейския парламент.   От ведомството обясняват, че почивните дни се събират, тъй като на 21 май ще се проведе задължителната матура по български език и литератури, следващият ден ще е неучебен заради този изпит, а на 23 май ще са зрелостните изпити по избор. 24 и 25 са уикендните дни, но тъй като в неделя ще се проведат изборите за евродепутати, понеделник - 26 май, също се е неучебен.   Учебният материал от неучебните дни по съответните предмети ще бъде преструктуриран от учителите и одобрен от директора на училището и съгласуван с регионалните инспекторати по образованието.   Това ще е втората продължителна учебна ваканция през май, след като дните от 1-ви до 6-ти също са неработни и неучебни заради струпване на почивни и празнични дни.

Emirates заложи на Роналдо и Пеле в рекламата за световното (видео)


Сюжет с носителя на "Златната топка" Кристиано Роналдо и легендата на бразилския футбол Пеле е козът на Emirates Airlines за световното първенство през това лято. 

Рекламният клип беше пуснат в обръщение в деня, в който CNN погрешно обяви Пеле за мъртъв. След това се извини за грешката.

След като от известно време Turkish Airlines активно се рекламира с клипове с участието на Лионел Меси и Кобе Брайънт, отговорът от Emirates дойде на борда на "Еърбъс А380".
...

Търсенето на изчезналия малайзийски самолет продължава в нов периметър

Районът на претърсването за останки от изчезналия "Боинг 777" на "Малайзия еърлайнс" в Индийския океан беше променен. Изместването на периметъра е с 1100 километра североизточно от мястото, което оглеждаха спасителните екипи до момента.

Градовете имитации в Китай

Париж, Ню Йорк, Венеция и Лондон

    


Йенс Столтенберг официално е новият генерален секретар на НАТО


Бившият премиер на Норвегия Йенс Столтенберг е новият генерален секретар на НАТО, предадоха световните агенции, като цитираха съобщение на алианса.

Столтенберг ще встъпи в длъжност на 1 октомври 2014 г., когато изтича мандатът на сегашния генерален секретар Андерс Фог Расмусен.

Столтенберг, който е на 55 години, беше избран да оглави НАТО на днешното заседание на посланиците на страните в алианса.

В Twitter Андерс Фог Расмусен заяви по повод на този избор, че...

Аргументите на Русия в игрите ГО


Коментарът е от личния сайт на Николай Слатински. Оригиналното му заглавие е "За принципите на международното право", а в текста е използвано сравнението с японско-китайската стратегическа игра Го, която, както казва авторът, е по-сложна от шахмата.

Две заглавия, две гледни точки:

Първата - "93 страни отказаха да подкрепят Резолюцията срещу Русия в ООН".
Втората - "Със 100 гласа "за", 11"против" и 58 "въздържал се" Общото събрание на ООН прие резолюция в подкрепа на...

МЗ заличи цената на лекарства за трансплантирани пациенти

/КРОСС/ На заседание на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, проведено на 20.03.2014г. по заявление от притежателя на разрешението за употреба е взето решение за изключване от Позитивния лекарствен списък и заличаване на цената на следните лекарствени продукти: Equoral caps soft 25mg, 50 mg, 100 mg x 50, Myfenax caps hard 250 mg x 100, Myfenax caps hard 500 mg x 50, Tacni caps hard 0,5 mg, 1 mg, 5 mg x 30, които в момента са референти в групата. След изключване на цитираните по-горе лекарствени продукти: · в групата на INN - Ciclosporin, оригиналният продукт остава сам и става безплатен за пациентите. · в групата на INN - Tacrolimus - референт в групата става оригиналният продукт, който става безплатен за пациента. · в групата на INN - Mycophenolic acid - референт в групата става единият оригинален продукт, който е безплатен за пациентите. За другия оригинален продукт, фирмата - притежател на разрешението за употреба дава отстъпка на НЗОК в размер на 66,42%. Съгласно чл. 57, т.3 от Наредбата за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти, Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти /НСЦРЛП/ актуализира Позитивния лекарствен списък, публикуван на страницата на НСЦРЛП, на 2-ро и на 16-то число всеки месец с влезлите в сила решения

Манджуков примигнал и умрял

TV7 откри свидетел на убийството на Манджуков, според когото бизнесменът от Варна примигнал и умрял.

Столицата ще угасне за "Часът на Земята"

/КРОСС/ За шеста поредна година Столична община подкрепя инициативата на международната природозащитна организация „WWF" в кампанията срещу глобалното изменение на климата „Часът на Земята", която ще се проведе на 29 март 2014г. Инициативата е създадена, за да се противопостави на глобалното затопляне и се основава на едно действие - всички светлини се изключват за един час като послание за нуждата от незабавни мерки срещу климатичните промени. В рамките на един час - от 20,30 до 21,30 часа, милиони хора в някои от най-големите градове на света, ще се обединят и изключат осветлението си, като по този начин покажат съпричастност към проблема и готовност да работят за неговото решаване. С изключването на осветлението около емблематични обществени сгради София също ще се включи в инициативата. Ще бъде изключено панорамното осветление на следните сгради: · Катедрален храм-паметник „Александър Невски"; · Народен театър „Иван Вазов";· Катедрален храм „Света Неделя"· Храм „Света София"· Храм „Свети Георги"· Паметник „Цар Oсвободител"· Паметник „Васил Левски"· Национален археологически музей· Статуята „София"  

Уволнен е шеф на пътно управление от БСП в Пловдив, той го обясни с политическа интрига


Директорът на Областното пътно управление в Пловдив Найден Найденов е освободен от поста, информира БНР. Найденов е получил тази сутрин заповедта за освобождаване по взаимно съгласие. 

Той обаче смята, че това е наказателна акция, защото дъщеря му е напуснала БСП и се е присъединила към АБВ. Найденов, който е и бивш кмет на Карлово от БСП, обяви, че напуска и ръководните постове, които заема в партията. В момента той е част от ръководния състав на Областния съвет на БСП. 

Уволнен е шефът на Областното пътното управление в Пловдив


Директорът на Областното пътно управление в Пловдив Найден Найденов е освободен от поста, информира БНР. Найденов е получил тази сутрин заповедта за освобождаване по взаимно съгласие. 

Той обаче смята, че това е наказателна акция, защото дъщеря му е напуснала БСП и се е присъединила към АБВ. Найденов, който е и бивш кмет на Карлово от БСП, обяви, че напуска и ръководните постове, които заема в партията. В момента той е част от ръководния състав на Областния съвет на БСП. 


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване