Временно променят маршрута на автобуси с номера 7 и 15 във Варна

Във връзка със стартиралите строително-ремонтни дейности по ул. „Акад.А. Сахаров“ в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Цар Освободител“ от 8-ми април (вторник) ще бъде въведена временна организация на движение с пълно затваряне на пътното платно, научи Moreto.

Кой малоумник сложи тази табела, която показва пътя за пернишката крепост наопаки?

Кой малоумник сложи тази табела, показваща пътя по който се отива до крепостта наопаки??? Защо не сложите табелите за София в посока Брезник???

Жълто - черната футболна сила "Миньор" отнесе "Велбъжд" (Кюстендил) с 6 : 1

Жълто - черната футболна сила "Миньор" разгроми с 6 : 1 отбора на "Велбъжд" (Кюстендил). Това съобщи за ZaPernik.com спортно - техническия директор на "Миньор" Валентин Лазаров.

Гостите поведоха от фал в първите минути на мача. Мирослав Петров от "Велбъжд" отбеляза първия гол с хубав, плътен удар. Изравнителният гол беше отбелязан от Андреас Васев, вторият гол за "Миньор" също беше вкаран от него, каза Валентин...

Продължава

Кунева: БСП не овладяха корупцията, а се сърдят на ЕС за спирането на парите


БСП прилага двоен стандарт към Европейски съюз - не овладяха корупцията, а се сърдят на Съюза за спирането на парите за България, обяви водачът на евролистата на Реформаторския блок Меглена Кунева на пресконференция във Враца. Според нея не може социалистите да си приписват постиженията, а за неизпълнението на стандартите ЕС да е виновен. На няколко пъти министърът по европейските въпроси Зинаида Златанова заяви, че вижда български почерк в изречението в доклада на ЕС за спирането на парите на...

Джип засече кола, тя удари пастир и се приземи по таван

Тежка катастрофа край Банско по чудо завърши без смърт на пътя, предаде struma.com.
Инцидентът стана малко след 17 часа на входа на Банско от Добринище. Джип БМВ със свръхскорост при изпреварване, засече автомобил "Пежо". В стремежа си да избегне удар шофьорът на пежото рязко зави волана към крайпътни храсти, удари се в храстите, Тежка катастрофа край Банско по чудо завърши без смърт на пътя, предаде struma.com. Инцидентът стана малко след 17 часа на входа на Банско от Добринище. Джип БМВ със свръхскорост при изпреварване, засече автомобил "Пежо". В стремежа си да избегне удар шофьорът на пежото рязко зави волана към крайпътни храсти, удари се в храстите,

Петгодишно американче проби сигурността на Xbox Live

Малкият Кристофър вече е вписан на сайта им като "изследовател на сигурността"

Джип засече кола, тя удари пастир и се приземи по таван в храсти

Тежка катастрофа край Банско по чудо завърши без смърт на пътя, предаде struma.com.
Инцидентът стана малко след 17 часа на входа на Банско от Добринище. Джип БМВ със свръхскорост при изпреварване, засече автомобил Тежка катастрофа край Банско по чудо завърши без смърт на пътя, предаде struma.com. Инцидентът стана малко след 17 часа на входа на Банско от Добринище. Джип БМВ със свръхскорост при изпреварване, засече автомобил "Пежо". В стремежа си да избегне удар шофьорът на пежото рязко зави волана към крайпътни храсти, удари се в храстите,

Ще се радваме големите виетнамски компании да присъстват на нашия пазар, обяви Орешарски


Пламен Орешарски нарече в посещението си във Виетнам стъпка в усилията за задълбочаване на взаимоотношенията в интерес на двете страни, съобщи правителствената пресслужба.

В българското посолство в Ханой той се срещна с гражданите на Виетнам, които са учили и работили в България. "В този регион на света Виетнам е най-приятелската страна на България", заяви министър-председателят. Той отбеляза, че има много бизнес възможности във Виетнам, от които българските фирми биха се радвали да...

Орешарски от Ханой: Има огромен бизнес за наши фирми във Виетнам

Премиерът Пламен Орешарски подчерта, че в навечерието от 65-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между двете страни може да се отчете, че отношенията между България и Виетнам във времето винаги са били особено близки и приятелски. „В този регион на света Виетнам е най- приятелската страна на България. Вярвам, че и гражданите на Виетнам се отнасят по подобен начин и към България“, заяви министър-председателят,съобщиха от правителствената информационна служба

Пулев: Аз съм българин в душата си, не само по кръв

След 20-ата си победа на професионалния боксов ринг, Кубрат Пулев отново заяви категорично, че няма да приеме поканите да стане немски гражданин. Пред bTV Кобрата обясни, че щастието и увереността, които победите му носят на българите, са нещата, които го првят щастлив, а не потенциалните милиони, които би взел иначе.

Проруските демонстранти в Донецк искат референдум за присъединяване към Русия


Сепаратистите в Донецк заплашват да сформират „народен областен съвет”. Това те обявиха с мегафон от завзетата сграда на областната държавна администрация в града, предаде УНИАН.
Те прочетоха резолюция, в която искат незабавно свикване на Областния съвет на Донецк и приемане на решение за провеждане на референдум за присъединяване към Русия. Сепаратистите в Донецк заплашват да сформират „народен областен съвет”. Това те обявиха с мегафон от завзетата сграда на областната държавна администрация в града, предаде УНИАН. Те прочетоха резолюция, в която искат незабавно свикване на Областния съвет на Донецк и приемане на решение за провеждане на референдум за присъединяване към Русия.

Ген. Михов: АБВ няма да заобиколи БСП с маньовъра на коча

АБВ няма да заобиколи БСП отляво или от дясно, нито ще мине през БСП. По-важното е държавата да стане социална, а няма как да има социална държава без възстановена, реанимирана икономика и силни въоръжени сили. Това каза ген. Михо Михов, вторият в листата на АБВ за евроизборите, в предаването „Всяка неделя” на Нова телевизия.

Посредствен Левски надви Черно море

Дани Димов вкара срахотно попадение за минималното 1:0

    


Демонстрантите в Донецк искат референдум за присъединяване към Русия (снимки)


Сепаратистите в Донецк заплашват да сформират „народен областен съвет”. Това те обявиха с мегафон от завзетата сграда на областната държавна администрация в града, предаде УНИАН.
Те прочетоха резолюция, в която искат незабавно свикване на Областния съвет на Донецк и приемане на решение за провеждане на референдум за присъединяване към Русия. Сепаратистите в Донецк заплашват да сформират „народен областен съвет”. Това те обявиха с мегафон от завзетата сграда на областната държавна администрация в града, предаде УНИАН. Те прочетоха резолюция, в която искат незабавно свикване на Областния съвет на Донецк и приемане на решение за провеждане на референдум за присъединяване към Русия.

Младшата на Спартак с драматична победа над Шумен

Юношите на Спартак (набор 1998 г.) постигнаха драматична победа с 3:2 като гост на Шумен 1929 в среща от 20-ия кръг на зоналното първенство. Дежурните си два гола отбеляза Момчил Милков, а веднъж се разписа Славчо Славов. През първата част варненци тотално надиграха съперника и стигнаха до две попадения.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето най-важното от вечерната емисия:

Над половин милиард лева са задълженията на болниците в страната.

Външните министри на България, Сърбия и Черна гора участваха във възпоменателна церемония по повод 10-та годишнина от трагичната смърт на 12 български деца при катастрофа в поречието на река Лим.

Новоизбраният Русенски митрополит...

Миков: "Оплаквателството" се превръща в актуална политическа мода

/КРОСС/ „Марка с лика на Борисов нямаше, но тази идея може да покълне в средите на запалянковците", пошегува се председателят на Народното събрание Михаил Миков в предаването „Всяка неделя" по Нова телевизия във връзка с посещението му във Видин по повод международната филателната изложба „Балканфила 2014" „Смятам, че няма друга българска партия, като БСП, която да има толкова умерен и балансиран подход по отношение на дебата ЕС-Русия. Руската тема и експлоатирането й е интересна тема - видяхте Борисов, който се обяви за остри санкции, а после каза, че няма нужда от такива. Всичко, което се говори е въз основа на предизборната ситуацията - едно се казва у нас, едно в Брюксел. Всички имаме едно наум за отношенията с Русия, тъй като те са важни за България", коментира Миков темата „за или против" Русия и санкциите срещу нея. Той добави, че остава усещането за предизборност и на европейско равнище, не само у нас. „Плевнелиев действа провокативно по отношение на ЦИК и то заедно с ГЕРБ. Работата с оплакванията в политиката става доста гротескна. Оплаквателството се превръща в актуална политическа мода", каза още той. Председателят на НС беше категоричен, че у нас няма нужда от повече НАТО. „Внушенията, че България е руският троянски кон създава комплекси

Казваме "сбогом" на Куката, открил своя Бог

Актьорът Мариан Вълев проговори и разкри първо тайните на героя си Куката от "Под прикритие", а после и своите лични като актьор. Това стана при Мартин Карбовски по ТВ7.

Стотици молиха за рожба Богородица - Златна ябълка

Стотици семейства отправиха вчера молитви за рожби към чудотворната икона на Богородица - Златна ябълка, в асеновградското село Горни Воден. 
Ликът на божията майка бе отрупан с ябълки, които след молитви се раздават за зачеване. Лично Пловдивският митрополит Николай отслужи литургията, а храмът “Св. Успение Богородично” бе препълнен и дори в двор Стотици семейства отправиха вчера молитви за рожби към чудотворната икона на Богородица - Златна ябълка, в асеновградското село Горни Воден. Ликът на божията майка бе отрупан с ябълки, които след молитви се раздават за зачеване. Лично Пловдивският митрополит Николай отслужи литургията, а храмът “Св. Успение Богородично” бе препълнен и дори в двор

Български фирми искат да развиват бизнес в туристическия сектор във Виетнам

Български фирми имат желание да развиват бизнес в туристическия сектор във Виетнам. Това стана ясно в рамките на посещението на премиера Пламен...

Български фирми искат да развиват бизнес в туристическия сектор във Виетнам

Български фирми имат желание да развиват бизнес в туристическия сектор във Виетнам. Това стана ясно в рамките на посещението на премиера Пламен...

Борбата финишира с 9 медала

България приключи с 9 медала участието си на европейското в трите стила борба във Финландия 2014 - 2 златни, 1 сребърен и 6 бронзови. Тотален малшанс застигна националите в последния ден в “Трио арена” и замрази усмивките и актива на нашите.
Първо Илиян Георгиев (75 кг) контузи коляно още в началото на схватката с молдовеца Беслиега и загуби с туш България приключи с 9 медала участието си на европейското в трите стила борба във Финландия 2014 - 2 златни, 1 сребърен и 6 бронзови. Тотален малшанс застигна националите в последния ден в “Трио арена” и замрази усмивките и актива на нашите. Първо Илиян Георгиев (75 кг) контузи коляно още в началото на схватката с молдовеца Беслиега и загуби с туш

Румен Овчаров: Войната държава - ЕРП-та е хляб и зрелища


Бившият икономически министър в тройната коалиция Румен Овчаров посочи като виновна държавата за ситуацията в енергетиката. "Вината не е в енергоразпределителните дружества (ЕРП), които играят според тоягата, с която ги третира държавата в лицето на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране", посочи той в интервю за Би Ти Ви. По думите му в момента се разиграва историята "добрата държава срещу лошите ЕРП-та", което според е него е просто хляб и зрелище.

"Тази супа вече съм я...

30 загинали в Нигерия при нападение на скотовъди

Нападението е извършено на съвещание на старейшини на местни общности и на представители на отрядите за самоотбрана на няколко северни щата относно кражбите на добитък

Фенове спряха бойкота, "Ботев" бие "Литекс"

“Ботев” победи “Литекс” с 2:1 в Коматево, след като публиката спря бойкота. Феновете напълниха трибуните в Коматево - имаше към 350 0 души. По-рано запалянковците протестираха срещу оставянето на треньора Станимир Стоилов и спортния шеф Александър Александров, който вече е махнат. Например срещу “Черно море” (1:1) имаше под 2000 души.
“Ботев” пове “Ботев” победи “Литекс” с 2:1 в Коматево, след като публиката спря бойкота. Феновете напълниха трибуните в Коматево - имаше към 350 0 души. По-рано запалянковците протестираха срещу оставянето на треньора Станимир Стоилов и спортния шеф Александър Александров, който вече е махнат. Например срещу “Черно море” (1:1) имаше под 2000 души. “Ботев” пове

"Евертън" срази "Арсенал", Гигс напуска "Юнайтед"

"Евертън" отмъсти на "Арсенал" за отпадането от Купата на Англия и сега е на път да бутне "артилеристите" от място в Шампионската лига. В дерби за четвъртата позиция "карамелите" громиха с 3:0 - голове на Стивън Нейсмит, Ромелу Лукаку и Кевин Миралас. Миналия месец "Арсенал" отвя съперника с 4:1 за купата.
"Евертън" е в серия от 6 поредни победи в "Евертън" отмъсти на "Арсенал" за отпадането от Купата на Англия и сега е на път да бутне "артилеристите" от място в Шампионската лига. В дерби за четвъртата позиция "карамелите" громиха с 3:0 - голове на Стивън Нейсмит, Ромелу Лукаку и Кевин Миралас. Миналия месец "Арсенал" отвя съперника с 4:1 за купата. "Евертън" е в серия от 6 поредни победи в

Барокова музика ще звучи във Варненската художествена галерия

И тази година Европейският музикален фестивал Варна изкушава ценителите на камерното музициране. След срещата с берлинското трио „Оберон“, която се оказа изключително вдъхновяваща за варненската публика, на 8 април на сцената на Градската художествена галерия ще излезе бароковият ансамбъл „Барди“.

Хуту решават "проблема тутси" - 20 г. от геноцида в Руанда

При подготовката на касапницата в предавания по радиото ги наричат "хлебарки и червеи"

Как да внесете повече „живот“ в своя живот

Дейностите, които ще ви помогнат да почувствате, че наистина живеете

    


Марков: ЦСКА с акциите не е същото ЦСКА, което държи правата на играчите

/КРОСС/ Пламен Марков, бивш треньор на националния отбор по футбол, заяви в предаването "Нека говорят", че сега се занимава с детска академия по футбол, състояща се от над 300 деца. "Идеята ни е да продължим развитието на тези деца на по-късен етап", каза той. "Много силно желая ЦСКА да излезе от финансовата ситуация, в която се намира вече дълго време", посочи Марков. "Въпросът не опира само до ЦСКА, а до целия български футбол. Целият български спорт е в едно окаяно състояние. Справка за това е последната олимпиада", каза още той. „Силно се опасявам, тъй като имам подозрение за процеса, който тече в ЦСКА. Продават се едни акция с цел набиране на средства. Подозренията ми са свързани с фирмата ЦСКА, която продава тези акции. Струва ми се, че това не е същото ЦСКА, което държи правата на играчите. Тоест не е същата фирма", коментира Пламен Марков, но пожела да запази подробностите. По думите на Марков всяка седмица има уредени мачове и се играе черно тото. "Без помощта и намесата на държавата черното тото не може да бъде елиминирано или предотвратено", посочи той. „Не съм институция, която може да предостави доказателства. Има МВР и други институции, комисии към Футболния съюз и т.н. Аз мога да визирам определени мачове, които практически доказват, миришат", заяви Пламен Марков.  

Хлябът за Великден влезе в музея

/КРОСС/ Обредният хляб за Възкресение влезе в музея на БАН. Учени от академията събраха самуните от цяла България в изложбата "Великденска плетеница". В нея са показани традиционните питки от всички краища на страната. Погачата за Възкресение изглежда по различен начин в Шуменско, Пернишко, Смолянско, Ихтиманско и останалите региони. На места великденският хляб е украсен с шарени яйца, на други се "рисуват" заклинания с тесто върху него, става ясно от изложбата. Освен традиционните питки в изложбата са показани и предмети от бита на българина от миналия век. Всеки, който посети изложбата, открита до 11 май в Института по фолклор на БАН, може да остави и информация и материали за традициите от собствения си край, свързани с празника, пише Стандарт.  

НАТО ще разшири военното си присъствие в Полша


НАТО ще разшири военното си присъствие в Полша, което ще бъде в отговор на опасенията на източноевропейските страни-членки на Алианса за тяхната сигурност по повод агресията на Русия срещу Украйна. Това заяви полският премиер Доналд Туск, съобщи радио "Свобода", предаде българската агенция "Фокус".

Според Туск, за да се сведе до минимум рискът от конфликт с Русия, Алиансът ще използва ротиращи се контингенти, вместо да разполага в Полша постоянен гарнизон.

Изявлението му...

Станишев във Варна: ГЕРБ няма какво да предложи

ГЕРБ няма платформа за европейските избори и не знае какво иска да постигне за България. Това заяви във Варна лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него БСП е единствената партия, която има ясно изразени приоритети за това какво трябва да се промени в Европейския съюз и какви позиции за България ще се отстояват.

Овчаров: Не са виновни ЕРП-тата, виновна е държавата. Аз тази супа вече съм я сърбал при Жан Виденов

Не са виновни ЕРП-тата, виновна е държавата. Това каза бившият министър на икономиката Румен Овчаров в предаването "Нека говорят" по bTV.
Аз тази супа вече съм я сърбал. При аналогичната ситуация по времето на Жан Виденов заради задържането на цената на електроенергията се стигна до режим на тока. Отрасълът в момента е пред колапс. Не са виновни ЕРП-тата, виновна е държавата. Това каза бившият министър на икономиката Румен Овчаров в предаването "Нека говорят" по bTV. Аз тази супа вече съм я сърбал. При аналогичната ситуация по времето на Жан Виденов заради задържането на цената на електроенергията се стигна до режим на тока. Отрасълът в момента е пред колапс.

Ген. Михов: АБВ няма да приложи на БСП маньовъра на коча

АБВ няма да приложи маньовъра на коча - да заобиколи БСП отляво или от дясно, нито ще мине през БСП. По-важното е държавата да стане социална, а няма как да има социална държава без възстановена, реанимирана икономика и силни въоръжени сили.

Това каза ген. Михо Михов – втори в листата на АБВ за евроизборите, в предаването „Всяка неделя” на Нова телевизия.

По думите му появата на нови политически формации ще даде възможност на избирателите да разпределят правилно гласовете си и да се приложи реално до европейския демократизъм.

„Проблемът на БСП е заразителен с това, че пропагандираме демократично общество в България, а в същото време демократичното общество в прехода не се състоя по партийна вина – не само на БСП, но тя е заразителен пример. Вътрешнопартийното строителство възпря демократическия централизъм. Същите партийни кадри стават държавници след изборите. Няма как тази идеология и това възпитание да не се пренесе в държавата”, каза ген. Михов.

Герои от приказки надничат от дънер на "Цариградско"

Метла и табуретка стърчат върху дърво с отрязана корона. Гледката отдалече се набива на очи, като вървите по тротоара край столичния булевард “Цариградско шосе” малко преди бившето кино “Изток”. Всяка сутрин симпатичен възпълничък мъж с коса на опашка ги сваля от дървото. Сяда на табуретката и започва да работи с длетото по дънера. Минувачите чес Метла и табуретка стърчат върху дърво с отрязана корона. Гледката отдалече се набива на очи, като вървите по тротоара край столичния булевард “Цариградско шосе” малко преди бившето кино “Изток”. Всяка сутрин симпатичен възпълничък мъж с коса на опашка ги сваля от дървото. Сяда на табуретката и започва да работи с длетото по дънера. Минувачите чес

Волфганг Шойбле: Пътят за икономическо оздравяване на Гърция беше правилен

Икономическите резултати на Гърция в последно време доказват, че следваният път беше правилен за извеждане на страната от тежкото финансово положение, заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле в интервю за в."Катимерини", публикувано в неделя. Безработицата в Гърция не е резултта от европейската политика. Това твърдение е заблуда, добави Шойбле в отговор на въпроси на вестника за алтернативи на драстичните реформи, изисквани от Гърция в отговор на  международната финансова помощ, която страната получава от 2010 г. насам. Нека да не слушаме тези, които казват, че съществуваше по-лесно решение, посочи германският министър на финансите. Четири години, след като бе изключена от международните финансови пазари, Гърция се готви да получи отново достъп до пазарите за дългосрочни заеми. Тя залага на слаб икономически растеж от 0,6 процента за 2014 г. Страната преживя шест години на рецесия, което доведе до намаляване с 25 процента на нейния буртен вътрешен продукт, до спад на стандарта на живот на населението и бум на безработицата /27,5 процента/. Според Шойбле изглежда, че дължавните финанси на Гърция са в по-добро състояние, отколкото е предвиждала програмата за регулиране и оздравяването е по-бързо и по-добро от очакваното. По тази причина той отказва засега да се произнесе за необходимостта от трети план за подпомагане на страната и отбелязва, че евентуалният му размер при всички случаи би бил много по-малък в сравенине с двата предишни, а жертвите, свързани с него - не толкова тежки. Самият Волфганг Шойбле обяви преди по-малко от година идеята за нова програма за подпомагане на Гърция. За сметка на това няма промяна в решителния отказ на Шойбле за ново преструктуриране на гърцкия дълг, който сега възлиза на 175 процента от БВП, а целта е през 2020 г. да бъде сведен до 124 процента.

Ватикански хляб се прави веднъж в живота

Напоследък е особено актуално правенето на Ватикански хляб. Той се нарича още “хляб на щастието” или “хляб на желанието”. В някои страни го знаят и като хляба на свети падре Пио от Пиетрелчина - католически свещеник капуцин от Италия, който е канонизиран от папа Йоан Павел II през 2002 г.
Тестото за него се предава от човек на човек и се прави ц Напоследък е особено актуално правенето на Ватикански хляб. Той се нарича още “хляб на щастието” или “хляб на желанието”. В някои страни го знаят и като хляба на свети падре Пио от Пиетрелчина - католически свещеник капуцин от Италия, който е канонизиран от папа Йоан Павел II през 2002 г. Тестото за него се предава от човек на човек и се прави ц

Социалните са спасили над 3 хиляди деца от изоставяне

/КРОСС/ Социални работници са спасили от изоставяне 3137 деца през миналата година. Това отчитат от Агенцията за социално подпомагане. Благодарение на подкрепата и консултациите на нейните отдели "Закрила на детето" тези малчугани са останали в семействата си и не са попаднали в интернати. За сравнение през 2012 г. е предотвратено изоставянето на 1932 деца, а през 2011 г. - на 1456 хлапета. Нараства и броят на децата, които са заживели отново с родителите и роднините си, след като са били настанени в сиропиталища. През миналата година 1329 деца отново са приети в биологичното си семейство. През последните три години социалните работници отчитат и успех при настаняването на изоставени момичета и момчета в семейството на роднини или близки. През 2013 г. такива са 1577 случая, а през 2012 г. и 2011 г. са били съответно 1858 и 1623 деца, пише Стандарт.  

Трима външни министри почетоха паметта на децата, загинали в р.Лим преди 10 години


Външните министри на България, Сърбия и Черна гора днес почетоха паметта на 12-те български деца, които в р. Лим преди 10 г. при пътна катастрофа, съобщи Би Ти Ви. На мястото на произшествието присъстваха още родителите на загиналите, близки и спасителите. Те положиха венци.

В церемонията, освен Кристиан Вигенин, се включиха и министрите на външните работи на Сърбия и Черна гора – Иван Мъркич и Игор Лукшич. Страната ни дари медицинска техника на болниците, спасили преди 10 години...

Виж Кьолн и умри!


Виж Кьолн и умри! Жителите на най-веселия град край Рейн обичат да повтарят тази фраза и не може да им се отрече, че имат право. Който не е бил в Кьолн, не знае нищо за Германия.
На всичко отгоре градът е абсолютното отрицание на всички клишета, които някога сте чували за тази студена, строга и дисциплинирана страна. Виж Кьолн и умри! Жителите на най-веселия град край Рейн обичат да повтарят тази фраза и не може да им се отрече, че имат право. Който не е бил в Кьолн, не знае нищо за Германия. На всичко отгоре градът е абсолютното отрицание на всички клишета, които някога сте чували за тази студена, строга и дисциплинирана страна.

Орешарски се срещна в Ханой с виетнамци, учили и работили в България

Виетнамски граждани, учили и работили в България, се срещнаха тази вечер с министър-председателя  Пламен Орешарски  и с водената от него делегация в българското посолство в Ханой. Срещата е в рамките на официалната визита на премиера Орешарски във Виетнам, предаде БТА в неделя от виетнамската столица. Ние в България винаги сме се стремили да допринасяме за напредъка на Виетнам, стремим се да го правим и сега, и искрено се възхищаваме на успехите, които Виетнам постигна последните години, заяви министър-председателят на срещата.  Той посочи, че промените, които се осъществиха и в двете страни, са нарушили малко отношенията,  но задачата  на държавните ръководители е да ги възстановят и да ги поставят на една нова, съвременна основа. За нас е голяма радост и чест да се срещнем с министър-председателя и българската делегация - представители на нашата втора родина, каза в приветствието си председателят на дружеството за приятелство с България Нгуен Ван Туан. По думите му виетнамците ще помнят завинаги това, че през изминалите 64 години от установяването на дипломатически отношения, във Виетнам са получавали ценна материална и морална помощ  от българската държава и от българския народ.  Визитата на Орешарски и водената от него делегация продължава утре с церемония по официалното посрещане. Министър-председателят ще поднесе венец пред Паметника на националните герои и мъченици и на Мавзолея на президента Хо Ши Мин. По-късно ще се проведе срещата "на четири очи" с министър-председателя на Виетнам Нгуен Тан Зунг и пленарното заседание на двете официални делегации. Пламен Орешарски ще има среща  с президента Чъонг Тан Шанг, с председателя на Народното събрание Нгуен Шин Хунг и с генералния секретар на Комунистическата партия на Виетнам Нгуен Фу Чонг.

4 алигатора ядат от ръка в нов цирк с водещ Драгомир Драганов

От около седмица 24 вида животни в новия пътуващ цирк на Силвестър Лолов си имат строг раиран бодигард – зебрата Шарка. Тя няма клетка и обикаля свободно из цялата територия на цирка, а щом някое дете приближи оградата и понечи да даде на някое от животните ябълка или хляб, Шарка веднага отива и го прибира. “Ревностно си ги защитава. Тя е пазачът н От около седмица 24 вида животни в новия пътуващ цирк на Силвестър Лолов си имат строг раиран бодигард – зебрата Шарка. Тя няма клетка и обикаля свободно из цялата територия на цирка, а щом някое дете приближи оградата и понечи да даде на някое от животните ябълка или хляб, Шарка веднага отива и го прибира. “Ревностно си ги защитава. Тя е пазачът н

НАТО разширява военното си присъствие в Полша

В отговор на опасенията на страната относно сигурността й след случилото се в Украйна

Евертън натупа Арсенал и вече мечтае за Шампионската лига

/КРОСС/ Евертън нанесе сериозен удар по амбициите на Арсенал за топ 4 на английското първенство и на свой ред вече мисли за участие в Шампионската лига. В директен сблъсък за четвъртото място "карамелите" надвиха "артилеристите" и постигнаха впечатляваща победа с 3:0 в среща от 33-ия кръг на Висшата лига. Стивън Нейсмит и Ромелу Лукаку вкараха за "карамелите", а бившият им играч Микел Артета си отбеляза автогол, за да оформи крайния резултат. След успеха Евертън остава на 5-о място, но вече е със само 1 точка след Арсенал, но и мач по-малко. "Артилеристите" са на 4-та позиция с 64 точки с вече солидно изоставане от отборите на върха - Челси е лидер със 72 т., Ливърпул е със 71, а Манчестър Сити със 70.  

Станишев: Враг №1 съм на Бареков, но го подкрепям за кмета на Пловдив

След 4 години, през които Варна беше наричана село и бе пренебрегвана от централната и изпълнитм на Бареков, но го покрепямелната власт, вече има различно отношение към Варна и областта. По публичната инвестиционна програма, Варна е най-облагодетелствената община, независимо че управлението е на ГЕРБ. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев пред журналисти във Варна.

Новата златна мина – бизнесът с марихуана

Инвеститори потриват ръце след легализирането на опиата в два щата

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване