Търсят останките на Сервантес

100 000 евро ще струва издирването, което ще продължи месеци

Забраняват на Берлускони срещи с осъдени и наркомани

Силвио Берлускони подписа документ с 12 правила, към които трябва да се придържа, докато изтърпява едногодишната си присъда за данъчни измами, предаде АФП.
Сред тях са забрана да напуска резиденцията си в град Аркоре край Милано от 21 до 6 ч и задължение да не напуска областта Ломбардия освен от вторник сутринта до четвъртък вечерта, Силвио Берлускони подписа документ с 12 правила, към които трябва да се придържа, докато изтърпява едногодишната си присъда за данъчни измами, предаде АФП. Сред тях са забрана да напуска резиденцията си в град Аркоре край Милано от 21 до 6 ч и задължение да не напуска областта Ломбардия освен от вторник сутринта до четвъртък вечерта,

Светла Петрова пак с тв предаване, но по "България он еър"

Журналистката се връща на тв екрана с публицистичното си предаване “Полиграф”, в което ще кани героите на деня пред детектора на лъжата. То ще се излъчва всяка събота от 20,30 ч и освен актуални коментари на събитията ще търси и икономическите последствия от обществените процеси.
Премиерата е тази вечер от 20,30 ч. В студиото с Петрова ще разговар Журналистката се връща на тв екрана с публицистичното си предаване “Полиграф”, в което ще кани героите на деня пред детектора на лъжата. То ще се излъчва всяка събота от 20,30 ч и освен актуални коментари на събитията ще търси и икономическите последствия от обществените процеси. Премиерата е тази вечер от 20,30 ч. В студиото с Петрова ще разговар

Министерският съвет не знае за профила си в "Туитър"

Вероятно автоматично се подава информация от сайта

Котешки геноцид в Ню Йорк

В предградие на Ню Йорк бяха открити 25 убити котки, натъпкани в найлонови торби, окачени по дърветата.

Гала скри топката на Катето Евро и сина й! Николета Лозанова заби нож в гърба на Венета Райкова

Водещата на „На кафе” Гала скри топката на всички водещи и след толкова години на малкия екран продължава да е номер 1. Това сочи онлайн проучване.

Според него водещата е ненадминат телевизионен лидер сред сутрешната аудитория. Въпреки критиката, че Гала е превърнала студиото си в клиника, тя привлича безработните домакини пред малкия екран.

Безуспешна конкуренция на Гала е семейството на Катето Евро. Самата тя води предаването „Усещане за жена” по ТВ7 , а сина и Сашо Кадиев...

Продължава

Троен атентат в Багдад, 28 загинали

28 души загинаха в иракската столица Багдад вследствие троен терористичен акт, а броят на ранените е над 40.

Можело да търсят малайзийския боинг с години

Издирването на изчезналия малайзийски боинг може да отнеме години, съобщи източник от разследването пред Ройтерс. 6 седмици след изчезването на самолета от него няма следа. Британската подводница “Блуфин 21” е сканирала 95% от зоната на търсене в Южния Индийски океан. Смята се, че там се е разбил малайзийският самолет, но следи не са открити. Издирването на изчезналия малайзийски боинг може да отнеме години, съобщи източник от разследването пред Ройтерс. 6 седмици след изчезването на самолета от него няма следа. Британската подводница “Блуфин 21” е сканирала 95% от зоната на търсене в Южния Индийски океан. Смята се, че там се е разбил малайзийският самолет, но следи не са открити.

Четири блокпоста на сепаратисти са унищожени в Славянск

В ход е втората фаза на антитерористичната операция

Бирен фестивал и мондиал

Бира ще се лее от 12 до 15 юни в столичния Южен парк. За тогава е планиран биреният фестивал BeerRelation. Всеки ден от 12 до 22 часа ще има програма с участието на сърбите Orthodox Celts, румънската банда Popa Sapka, The Smugglers Collective, Mango Duende и др. Ще има шатри с бира и голям екран, на който запалянковците да гледат Световното по футб Бира ще се лее от 12 до 15 юни в столичния Южен парк. За тогава е планиран биреният фестивал BeerRelation. Всеки ден от 12 до 22 часа ще има програма с участието на сърбите Orthodox Celts, румънската банда Popa Sapka, The Smugglers Collective, Mango Duende и др. Ще има шатри с бира и голям екран, на който запалянковците да гледат Световното по футб

Джак Лю: Санкциите срещу Русия вредят на бизнеса

Въведените санкции срещу Русия оказват негативно влияние на американския и европейския бизнес, призна министърът на финансите на САЩ Джайк Лю.

Джак Лю: Санкции срещу Русия вредят на бизнеса

Въведените санкции срещу Русия оказват негативно влияние на американския и европейския бизнес, призна министърът на финансите на САЩ Джайк Лю.

Джак Лю: Санкции срещу Русия вредят на бизнеса в САЩ

Въведените санкции срещу Русия оказват негативно влияние на американския и европейския бизнес, призна министърът на финансите на САЩ Джайк Лю.

28 години от Чернобил

Най-тежката ядрена катастрофа

"Левски" каза "баста" на скъпия Бастос

Получаващият твърде голяма заплата за нивото на закъсалия и футболно, и финансово “Левски” Рафаел Бастос слага преждевременно край на кратката си кариера на “Герена”. Бразилският плеймейкър, който дойде през зимата със статут на голяма звезда, записа едва 10 мача със синия екип (8 в “А” група и 2 за купата). И не успя да се разпише нито веднъж - Получаващият твърде голяма заплата за нивото на закъсалия и футболно, и финансово “Левски” Рафаел Бастос слага преждевременно край на кратката си кариера на “Герена”. Бразилският плеймейкър, който дойде през зимата със статут на голяма звезда, записа едва 10 мача със синия екип (8 в “А” група и 2 за купата). И не успя да се разпише нито веднъж -

Земетресение в Гърция, 4.5 по Рихтер

Земетресение с магнитуд 4.5 бе регистрирано в Южна Гърция в района на остров Пелопонес, предаде Ройтерс.

Александър Томов отново влезе в съда

“Надявам се да има справедливост, защото това обвинение прикрива тези, които умишлено фалираха “Кремиковци” и тези, които взеха лиценза на ЦСКА преди 6 години.”
С тези думи вчера главният акционер в ЦСКА и някогашен изпълнителен директор на металургичния гигант “Кремиковци” Александър Томов коментира повторния старт на делото срещу него в... “Надявам се да има справедливост, защото това обвинение прикрива тези, които умишлено фалираха “Кремиковци” и тези, които взеха лиценза на ЦСКА преди 6 години.” С тези думи вчера главният акционер в ЦСКА и някогашен изпълнителен директор на металургичния гигант “Кремиковци” Александър Томов коментира повторния старт на делото срещу него в...

Емиграция от Лондон към дома

Елена Рапунджиева. Снимка: личен архив

„Приятелите ми постоянно ми изпращат съобщения във Фейсбук, но ще изключа звука”, казва 24-годишната Елена в началото на разговора ни за живота й във Великобритания.
„Когато си студент в чужбина светът изглежда напълно различен от този, в който навлизаш след дипломиране. И всеки студент мисли, че трудовият пазар чака него да завърши. Но той разбира, че има и много други квалифицирани хора освен него”, казва Елена, която в настоящето работи като Координатор Специални ефекти в Студио „Бояна”.
По-голямата част от приятелите й от университета в Англия се връщат обратно в България и тя остава почти сама в Лондон.
„Достигнах дъното, когато един ден отидох в супермаркета - не за да си купя нещо, а с идеята просто да отида някъде и да съм сред хора”.

По това време Елена е един от 70-те или 80-те хиляди българи (статистика за 2009 г.), живеещи във Великобритания. След като завършва бакалавърска степен по „Комуникации, култура и медии”, тя започва да кандидатства за позиции и опитът й на трудовия пазар започва.
„Няма такова нещо като открита дискриминация спрямо чужденци, но по мое мнение работодателят винаги ще предпочете да наеме местен. И когато навлезеш в една индустрия и става дума за висококвалифициран труд, има много местни хора, които са толкова добри, колкото и ти. И аз предполагам, че в моя случай е било естествено да назначават тях. Най-накрая си намерих работа като фриленсър. Но това стана възможно, тъй като имах контакт – тогавашният ми приятел ме препоръча на компанията си. Иначе се съмнявам, че можеше да стане”.

Елена работи в продължение на пет месеца в Лондон, по време на което има около шест проекта, но не плаща данъци за тях, защото общата сума от ангажимента е по-малка от английската минимална заплата.
„Почти през цялото време нямах ангажименти, което ме изваждаше извън релси. Когато нямаш приятели и не си зает с работа, усещаш как животът ти навлиза в дупка. Основната ми работа всъщност беше да кандидатствам за работа, но никой не ми се обаждаше за интервю.  Хората, с които се среща човек в Англия са мили, но според мен са различни. Мислят по различен начин, смеят се на различни неща”.

Според КТ „Подкрепа” между 20 и 25 000 млади българи напускат България всяка година в търсене на работа. Немалко млади хора продължават образованието си в чужбина. 80 000 наши студенти са учили в чужбина през 2011 г. (Асоциация на частните висши училища в България).

„Преди две, три години започна нова вълна български студенти във Великобритания, тъй като имаше стипендии. Важно е обаче да се знае, че не всяка специалност позволява на завършилите я да работят в Англия след завършването си там.”, отбелязва Теменужка Спирова, проектен мениджър в „Кариера в България” – форум, създаден от две неправителствени организации.
„Поради това за тях е трудно да работят там, а когато се върнат на българския пазар не са толкова конкурентноспособни, тъй като има и други млади хора с добро ниво на английски език и подобна квалификация”.

„Да отидеш някъде навън”

„В България все още битува един стереотип – трябва да отидеш някъде навън, защото животът там е по-добър”, казва Нели Кирилова, която е на 24 години и в момента живее в Глазгоу.
Само в нейния университет в момента има около 300 български студента поради наличие на изгодни стипендии.
„Бях приятно изненадана, че тук има толкова много българи… Така например, лекарят, при когото ме регистрираха, се казваше Георги Георгиев - „шотландски” доктор, смее се Нели.
Според нея пазарът е отворен за чужденци и съществуват „много възможности”.
„Предизвикателството е да ги откриеш, да ...

На 26 април рожден ден имат

Антония Първанова, евродепутат, лидер на НДСВ

Проф. Борис Велчев, член на Конституционния съд, бивш главен прокурор на България

Доц. Георги Лозанов, медиен експерт, председател на СЕМ

Георги Денков, композитор

Кирил Божков, музикант от Б.Т.Р.

Мустафа Ахмед, депутат

Наско Сираков, член на Изпълкома на БФС

Силвия Кацарова, Антония Първанова, евродепутат, лидер на НДСВ Проф. Борис Велчев, член на Конституционния съд, бивш главен прокурор на България Доц. Георги Лозанов, медиен експерт, председател на СЕМ Георги Денков, композитор Кирил Божков, музикант от Б.Т.Р. Мустафа Ахмед, депутат Наско Сираков, член на Изпълкома на БФС Силвия Кацарова,

Двама пострадаха тежко при катастрофа край "Петолъчката"

Двама души пострадаха тежко при катастрофа край "Петолъчката", съобщиха от полицията в Сливен. Произшествието станало около 13 часа в петък. На 1 км от пътния възел, в посока Котел са се ударили товарен микрубос "Форд транспортер" и "БМВ". При сблъска са ранени 31-годишният шофьор на лекия автомобил и стъпницата му /24 г./, родом от Сунгурларе. Двама души пострадаха тежко при катастрофа край "Петолъчката", съобщиха от полицията в Сливен. Произшествието станало около 13 часа в петък. На 1 км от пътния възел, в посока Котел са се ударили товарен микрубос "Форд транспортер" и "БМВ". При сблъска са ранени 31-годишният шофьор на лекия автомобил и стъпницата му /24 г./, родом от Сунгурларе.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване