Пак стрелба в Либия

Сградата на Конгреса редовно

Киев очаква решение за заем от МВФ

Съветът на директорите на Международния валутен фонд (МВФ) ще разгледа в сряда пакет от помощи за Украйна в рамките на новата програма за сътрудничество.

Христо Шопов не дава на колегите си да разказват за новата им постановка

Актьорът държи да запази в тайна сюжета на Актьорът държи да запази в тайна сюжета на "Човек от земята". Това е постановката, с която той се завръща на театрална сцена след 15-годишно отсъствие. В нея си партнира с много млади колеги. С тях репетира от сутрин до вечер, дори работят и по великденските празници, за да се подготвят за премиерата. Режисьор е Георги Михалков, който също държи

Кредити и финансиране на физически лица

Финансова подкрепа за физически лица

Ако имате нужда от финансова помощ, не се колебайте да се свържете с нас. Ние може да ви отпусне кредит от различна форма на по-ниска ставка. Имаме важен финансов ресурс, за да отговори на всички ваши финансови притеснения. За да научите повече за условията за финансиране, моля свържете се с нас по електронна поща. Нашата грижа е да ви задоволи.

Standard & Poor`s понижи рейтинга на 15 европейски банки

Международната агенция Standard & Poor`s понижи от "стабилна" на "негативна" перспектива рейтинга на 15 европейски банки, включително такива големи като британската Barclays, швейцарската Credit Suisse и германската Deutsche Bank.

Религиозен календар за 30 април

Св. ап. Яков Зеведеев. Преп. Климент песнописец. Св. Донат
 Светият апостол Яков е един от дванадесетте апостоли на Христос. Когато Исус го повикал, той оставил рибарските мрежи и семейството си и тръгнал след него.  След като приел Светия Дух на Петдесетница, апостол Яков проповядвал евангелието по разни краища на света, та чак до Испания. Като с Св. ап. Яков Зеведеев. Преп. Климент песнописец. Св. Донат Светият апостол Яков е един от дванадесетте апостоли на Христос. Когато Исус го повикал, той оставил рибарските мрежи и семейството си и тръгнал след него. След като приел Светия Дух на Петдесетница, апостол Яков проповядвал евангелието по разни краища на света, та чак до Испания. Като с

Най-сваляните филми за годината - по света и у нас

Графичен знак на сайта piratebay.com. Да не се бърка с по-известния thepiratebay.org. В Интернет борбата между сайтове за имена е ожесточена.

Как пиратирането се отразява на пазара, кои са най-често гледаните и сваляни филми?
Сайтът BitTorrent е дал достъп до своите база данни – кои филми и колко пъти са сваляни.Заедно с TorrentFreak те изчисляват данните по долу и ги събират като изследване. Трябва да се отбележи, че данните не включват онлайн стрийминг, както и използването на програми от трето лице.

Таблица 1.

филм                                Брой сваляния          Брутни приходи от продажби

1 The Hobbit: An Unexpected Journey 8,400,000                 $1,017 млрд.
2 Django Unchained                          8,100,000                 $425,3 млн.
3 Fast And Furious 6                         7,900,000                 $788,6 млн.
4 Iron Man 3                                    7,600,000                 $1,215 млрд.
5 Silver Linings Playbook                   7,500,000                  $236,4 млн.
6 Star Trek Into Darkness                 7,400,000                 $467,3 млн.
7 Gangster Squad                            7,200,000                 $105,2 млн.
8 Now You See Me                            7,000,000                 $351,7 млн.
9 The Hangover Part 3                      6,900,000                 $351 млн.
10 World War Z                               6,700,000                 $540 млн.

Данните са отчетени от началото на календарната 2013 година до средата на декември, което изкривява изследването поради факта, че по-ранно излезлите филми са били по-търсени и съответно е имало повече време, през което те да бъдат свалени. Както се вижда от таблицата, повечето от най-гледаните продукции са блокбъстъри. Изключение прави филм номер 7 „Гангстерски отряд“, който, въпреки слабата си реализация на световно ниво, е бил сред най-търсените. Общите приходи, реализирали десетте филма са, 5, 262 млрд. долара – това е половината от приходите на цялата филмова индустрия за 2013, които се равняват на 11 млрд. долара. Това потвърждава, че най-сваляните филми са и едни от най-гледаните по кината в световен мащаб, с известни изключения. В таблица 2 се виждат най-гледаните филми за 2013

Таблица 2.

Филм                               Брутни приходи
1 Iron Man 3                     $1,215 млрд.
2 Despicable Me                 $2,918 млрд.
3 The Hunger Games: Catching fire     $797,5 млн.
4 Fast And Furious 6          $788,7 млн.
5 Monster University          $743,6 млн.
6 Man of Steel                   $662,8 млн.
7 Gravity                          $653,3 млн.
8 Thor: The Dark World     $629,5 млн.
9 The Hobbit: The Desolation of Smaug $625,3 млн.
10 The Croods                  $587,2 млн.

Само два от най-гледаните филми са в топ 10 и са най-сваляните. Всички останали са по-назад в изследването. Това се дължи както на това, че част от филмите са от края на 2012 година, така и на факта че в последно време най-касовите филми имат много строги мерки за сигурност и се внимава много да не изтече съдържанието в интернет пространството. Като резултат може да твърдим, че по-голямата част от изтеглените филми са такива с по-късно пускане на ДиВиДи дискове, pay per view или под наем, като точно тези области страдат от ефектите на пиратиране и имат намалена реализация.

Най-теглените филми в България

Ситуацията в България е сходна с изследването на TorentFreak. Направих изследване на един от двата основни български торент сайта – Zamunda, по различни критерии. Прегледах всички сваляния на филми за 2013 на филми от сайта, като после прегледах съответно двайсетте най-теглени под различните формати качество. В крайна сметка резултатите са следните:

Таблица 3.

Филм                                 Брой тегления

1 Fast and Furious 6             398 973
2 ...

"Реал" вади 85 милиона евро за Суарес

Най-новият слух за Луис Суарес отново е свързан с "Реал" (Мадрид). Английският вестник "Сън" твърди, че "кралете" ще атакуват с неприлично предложение нападателя на "Ливърпул" - 85 милиона евро. Уругваецът бе избран за №1 във Висшата лига.
"Реал" обича да купува звездите на английския футбол. През 2009 г. взе Кристиано Роналдо от "Манчестър Юнайте Най-новият слух за Луис Суарес отново е свързан с "Реал" (Мадрид). Английският вестник "Сън" твърди, че "кралете" ще атакуват с неприлично предложение нападателя на "Ливърпул" - 85 милиона евро. Уругваецът бе избран за №1 във Висшата лига. "Реал" обича да купува звездите на английския футбол. През 2009 г. взе Кристиано Роналдо от "Манчестър Юнайте

Виктор Янукович избягал с $ 32 млрд.


.Бившият президент на Украйна Виктор Янукович и обкръжението му са изнесли при бягството си в Русия най-малко $ 32 млрд. Това твърди временният главен прокурор на Украйна Олег Махницки пред в. “Файненшъл таймс”. “Тези средства сега се влагат в поощряване на масовите убийства и финансирането на сепаратизма в Украйна”, казва Махницки. .Бившият президент на Украйна Виктор Янукович и обкръжението му са изнесли при бягството си в Русия най-малко $ 32 млрд. Това твърди временният главен прокурор на Украйна Олег Махницки пред в. “Файненшъл таймс”. “Тези средства сега се влагат в поощряване на масовите убийства и финансирането на сепаратизма в Украйна”, казва Махницки.

Матей Казийски и Радостин Стойчев станаха шампиони в Турция с "Халкбанк"


Българският тандем Матей Казийски и Радостин Стойчев и техният "Халкбанк" стигнаха до шампионската титла във волейболното първенство на Турция. Отборът от Анкара победи с 3:1 (25:11, 29:27, 15:25, 25:20) "Фенербахче" и спечели финалната серия с 3:1 успеха.

"Халкбанк" отстъпи в първия двубой, но с две победи с по 3:0 направи обрат. В четвърия мач помежду им воденият от Стойчев отбор надигра съперника си и оформи златния си дубъл, след като по-рано вдигна Купата на Турция.
...

Откриха 50 мумии в Египет


Некропол с повече от 50 мумии бе открит в Долината на царете в Египет близо до град Луксор.
“Там има останки на мумии, които биха могли да са на членове на царското семейство, по-специално на царете Тутмос III и Тутмос IV от 18-ата династия, управлявала от 1550 до 1292 г. пр.Хр.”, съобщи египетското Министерство на антиките. Некропол с повече от 50 мумии бе открит в Долината на царете в Египет близо до град Луксор. “Там има останки на мумии, които биха могли да са на членове на царското семейство, по-специално на царете Тутмос III и Тутмос IV от 18-ата династия, управлявала от 1550 до 1292 г. пр.Хр.”, съобщи египетското Министерство на антиките.

Калфин: България трябва да инвестира в АЕЦ „Белене”

Държавата трябва да инвестира в проекти като АЕЦ „Белене”, няма как от само себе си да се случи такъв проект. Когато се протака обаче на различните етапи, той става скъп.Това заяви водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин.

Нови програми на НАТО на „Хемус 2014“

Нови съвместни програми на НАТО ще се обсъждат на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус – отбрана, антитероризъм, сигурност“, която ще се проведе от 28 до 31 май 2014 г. в Международен панаир Пловдив. Това ще стане на заседанието на Групата по управление на жизнения цикъл на НАТО, чийто домакин е Министерството на отбраната.

Собственикът на "Клипърс" беше наказан до живот и отнесе глоба от 2.5 млн. долара за расизъм


Собственикът на "Лос Анджелис клипърс" Доналд Стърлинг получи сурово наказание от НБА. Бизнесменът е изваден до живот от баскетбола след скандала с расисткото му изказване.

Освен това той ще трябва да плати и най-високата предвидена глоба от 2.5 млн. долара. Комисионерът на НБА Адам Силвър заяви, че Стърлинг ще бъде принуден да продаде акциите си в клуба.

"Неговата омраза просто няма място в НБА. Това, че тя идва от собственик на отбор, само увеличава щетите", каза...

Др.Стойнев: ЕРП-тата да работят в България така, както в собствените си държави

Подкрепям становището на ДКЕВР за отлагане на решението по молба на електроразпределителните дружества.Важно е да се чуе и тяхното мнение, ако имат нужда от повече време да се запознаят с позицията на ДКЕВР. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

За "бон тон" на изборите подписаха 10 партии

Десет партии подписаха споразумението за честна изборна кампания, инициирано от Движение за национално единство и спасение (ДНЕС).Срокът за подписване на споразумението е до края на седмицата.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване