Външно министерство обяснява защо Наришкин няма да идва

 Спрямо председателя на руската Дума Сергей Наришкин са наложени и действат ограничителни мерки на ЕС.

Това се казва в изявление на говорителя на Министерсвото на външните работи по повод публикации в медиите за отмененото посещение на делегация на руския парламент, водена от Наришкин.

По-рано днес от "Атака" обявиха, че ще поискат оставката на външния министър Кристиан Вигенин, защото "Обама решил" визитата да бъде отменена.

Наришкин е сред руснаците, на които е наложена забрана за влизане и транзитно преминаване на територията на държавите членки на ЕС и замразяване на всички финансови средства, обясняват от Външно министерство.

Санкциите от ЕС са във връзка с действия, подкопаващи или застрашаващи териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна, се казва в съобщението.

Горепосочените актове на ЕС са пряко приложими в България и задължителни за изпълнение, пише още в него.

Решението на ЕС е в сила от 21 март 2014 г. - деня на публикуване в Официалния вестник на ЕС и понастоящем се прилага до 17 септември 2014 г., като подлежи на постоянен преглед. Действието му се удължава или самото решение се изменя, в зависимост от случая, ако Съветът прецени, че целите му не са постигнати, завъшват от ведомството.

Играй и спечели двойна покана за концерта на Боби Кимбъл

Легендарният вокалист и фронтмен на Toto - Боби Кимбъл пристига за концерт в България на 9 май в клуб Joy Station. Той е роден на 29 март 1947 г. в Уинтън, Луизина. Започва да се занимава с музика от...

Готви се поредна голяма чистка в държавата, опасява се Борисов

Ще има голяма чистка, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента във връзка с назначенията на управляващите. Коментарът дойде по повод кандидатурата на Лидия Руменова за нов пред...

Лам: Забравихме за тактиката

Капитанът на Байерн Филип Лам е разочарован от отпадането от Реал (Мадрид) в полуфиналите на Шампионската лига. Баварците загубиха с 0:4 реванша, а според Лам отборът е позволил на съперника да контро...

Серхио Рамос: Реал най-после е на мястото, което заслужава

Футболистът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос, който вкара два от головете срещу Байерн при победата с 4:0, заяви, че класирането на финала в Шампионската лига се е случило благодарение на екипната работа...

Моуриньо е пред прага на поредния престижен рекорд

След като стана първият треньор с осем участия на полуфинал в Шампионската лига, тази вечер Жозе Моуриньо може да постави друг, не по-малко значим рекорд. Ако "сините" от Лондон елиминират т...

Катастрофа с последвало меле във Варна снощи

Страхотно меле е станало снощи във Варна, след като лек автомобил Фолксваген Пасат се удря с таксиметров автомобил. Инцидентът става на булевардите „Сливница” и „Съборни...

Родителите на Клуни са очаровани от избора му

"Много съм щастлива. Амал е прекрасно момиче". Това заяви майката на Джордж Клуни, Нина, за годежа му с Аламудин.   Джордж представил избраницата си пред родителите си преди около...

Румен Петков захапа Орешарски заради депата за отпадъци

Г-н Орешарски, не мислите ли, че заради терора към общините България може да понесе европейски санкции и заради депата за отпадъците? Този пореден въпрос към управляващите зададе бившият червен депута...

Все по-малко американци притежават собствен дом

Делът на собствениците на жилища се е понижил до 64,8% през първото тримесечие - най-нисък от 1995 г.


Турция разкри група за трафик на имигранти към България и Гърция


Силите за сигурност в Истанбул и Одрин са разбили престъпна група от 12 души, които организирали нелегален трафик на имигранти от близкоизточни държави към България и Гърция.

Групата е разкрита в резултат на неколкомесечно проследяване от специализираните екипи.
Операцията за залавяне на трафикантите е извършена по нареждане на републиканската прокуратура в квартала Газиосманпаша в Истанбул и Истанбулското областно командване на жандармерията.

Екипите предприели...

Великобритания, Дания и Полша ще охраняват на въздушното пространство на балтийските републики

 САЩ предават днес на Великобритания, Дания и Полша охраната на въздушното пространство на трите балтийски републики в рамките на НАТО, предаде Франс прес, като се позова на комюнике на Алианса. 

Това става на фона на нарасналото напрежение в региона заради украинската криза. 

Редица източноевропейски държави членки на НАТО, които са били сателити на Москва, се опасяват сами да не станат мишена на агресивни действия от страна на Русия. В резултат Алиансът реши да засили военното си присъствие в Източна Европа, за да успокои страни от региона, които са обезпокоени от риска от дестабилизация, коментира агенцията. 

НАТО твърди, че тези разгръщания са изцяло с отбранителна цел, но

Русия ги осъди като завръщане към Студената война. 

Официалната церемония по предаването на щафетата ще се състои във военновъздушната база в северния литовски град Шяуляй. Британските, датските и полските военни самолети ще започнат да патрулират във въздушното пространство на Литва, Латвия и Естония от 1 май. 

Откакто Литва, Латвия и Естония се присъединиха  към НАТО през 2004 г.,

тяхното въздушно пространство се охранява от сили на Алианса.

САЩ поеха рутинната мисия в рамките на НАТО на 1 януари за период от 4 месеца. Преди избухването на украинската криза, НАТО охраняваше въздушното пространство на трите балтийски републики с четири самолета. 

През март обаче САЩ засилиха своето присъствие с 6 допълнителни изтребителя Ф-15. 

През следващите четири месеца Великобритания, Дания и Полша ще патрулират във въздушното пространство на Литва, Латвия и Естония с по 4 военни самолета. 

Изтребители МиГ-29 на Полша и британските „Тайфун“ ще бъдат базирани в Шяуляй, а датските Ф-16 - в базата в Ямари, Естония. Отделно четири френски изтребителя „Рафал“ бяха дислоцирани в понеделник в Малборк, Северна Полша. Канада ще изпрати шест изтребителя Ф-18 в Румъния за разузнавателни мисии и учебни цели. 

САЩ отделно обявиха, че ще изпратят 600 военни в Полша и балтийските републики за учения.

"Оскар" от 1939 г. продаден на търг за $150 000

Статуетката е на легендарния оператор Грег Толанд


Мариан Бачев - първият актьор в театъра, който си прави видеоселфи със зрителите

Мариан Бачев наистина е първият актьор в театъра, който в края на постановките взема телефона и с всички зрители си прави видеоселфи. Това е думата на 2013 година и означава снимка или клип, които някой си е направил сам със смартфон и после ги разпространява в социалните мрежи.

Бачев започва да се снима в залата, след като повечето му Мариан Бачев наистина е първият актьор в театъра, който в края на постановките взема телефона и с всички зрители си прави видеоселфи. Това е думата на 2013 година и означава снимка или клип, които някой си е направил сам със смартфон и после ги разпространява в социалните мрежи. Бачев започва да се снима в залата, след като повечето му

Започва Международната регата Tall Ships 2014 във Варна

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще участва в церемонията по откриване на ветроходната регата „Тол Шипс“ 2014 г. Събитието ще се състои днес от 17 часа, на пристанище Варна, съобщиха от министерството на транспорта за Moreto.

Карзай: Великобритания и САЩ още имат незаконни затвори в страната

 Президентът на Афганистан Хамид Карзай обвини силите на САЩ и Великобритания, че продължават да ръководят нелегални центрове за задържане в страната, предаде Асошиейтед прес. 

Назначена от Карзай комисия е открила шестима затворници в британски център в Кандахар и 17 затворници в друг британски център в Хелманд. 

В американските центрове не са били намерени затворници, но те изобщо не би трябвало да съществуват, е посочил ръководителят на комисията. 

Британските военни власти посочиха в изявление, че затворниците „са

задържани по молба на афганските власти,

когато има доказателства, уличаващи ги в престъпна дейност“. 

„Всеки център, който използваме за задържане, е известен не само на правителството на Ислямска република Афганистан, но и на Международния комитет на Червения кръст", заяви и министерството на отбраната на САЩ. 

Под натиска на Карзай САЩ се съгласиха да прехвърлят на афганистанските власти своите затвори и държаните в тях затворници в Афганистан, а британските сили имат разрешение да задържат заподозрени за 96 часа, но и по-дълго в случай на „извънредни обстоятелства“. 

Карзай определи като

„явно нарушение на законите на Афганистан“ наличието на центрове за задържане на чужди сили в страната. 

„Всички задържани трябва да бъдат предадени на афганистанските сили за сигурност в районите, където са били арестувани“, заяви президентът. 

Гуардиола: Аз съм виновен за провала

Пеп Гуардиола пое отговорността за срамната загуба на "Байерн" с 0:4 от "Реал" и отпадането от Шампионската лига.

"Играхме лошо, когато притежавахме топката в краката - каза испанецът.  - Това е моя отговорност, направих грешка. В първия мач беше по-добре, но... поздравления за "Реал". Сега трябва да продължим. Когато не атакуваш добре, когато Пеп Гуардиола пое отговорността за срамната загуба на "Байерн" с 0:4 от "Реал" и отпадането от Шампионската лига. "Играхме лошо, когато притежавахме топката в краката - каза испанецът. - Това е моя отговорност, направих грешка. В първия мач беше по-добре, но... поздравления за "Реал". Сега трябва да продължим. Когато не атакуваш добре, когато

Увеличение на платеното майчинство ще фалира фирми, според бизнеса

Идеята за дълъг платен отпуск е тактически ход срещу искането на бизнеса да отпадне правото на този по време на майчинство, смята Иван Нейков


Вертолети и самолети прелитат тренировачно днес за 6 май

Вертолети и самолети от състава на Военновъздушните сили на Република България ще изпълнят тренировъчни полети за 6 май с прелитане на малка височина над София  - площад “Княз Александър I”, днес и на 5 май от 10:00 часа до 11:30 часа и от 14:00 до 15:30 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Вертолети и самолети от състава на Военновъздушните сили на Република България ще изпълнят тренировъчни полети за 6 май с прелитане на малка височина над София  - площад “Княз Александър I”, днес и на 5 май от 10:00 часа до 11:30 часа и от 14:00 до 15:30 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Ирак провежда избори за парламент

22 милиона души имат право да изберат

Аертон Сена имаше това, което все още липсва на Бразилия


Един от най-трагичните дни в модерната история на Бразилия е свързан със смъртта на само един човек. Всеки в страната помни къде е бил и какво е правил на 1 май 1994 г., когато Аертон Сена загина в тежката катастрофа на пистата "Имола".

"Интересно е, защото нямам чувството да са минали 20 години оттогава", заяви сестрата на трикратния световен шампион във Формула 1 Вивиан Сена в навечерието на годишнината от загубата на легендарния пилот.

"Изглежда толкова дълго, а в...

„Стандард енд Пуърс“ понижи в „негативна“ перспективата по рейтинга на 15 европейски банки

 Международната рейтингова агенция „Стандард енд Пуърс“ понижи във вторник от „стабилна“ в „негативна“ перспективата по рейтинга на 15 европейски банки, включително големи финансови институции като „Барклис“, „Дойче банк“ и „Креди сюис“. 

В комюнике на рейтинговата агенция се посочва, че решението е взето във връзка с плана на Европейския парламент, който освобождава правителствата на европейските страни от необходимостта да спасяват затруднените банки. 

Според анализаторите на „Стандард енд Пуърс“ когато регулаторите пристъпят към изпълнението на тези мерки, значителната правителствена подкрепа за тези банки ще намалее. 

Язовир може да залее село Мокрен

Водоемът е във военния полигон "Ново село"

Иманяри дупчат плажа на Слънчев бряг

Иманяри разорават плажа в Слънчев бряг, алармираха концесионерите на ивицата в най-големия черноморски курорт.Има тенденция иманярите да посягат и на защитените пясъчни дюни.

Борисов: Поведението на управляващите за „Южен поток” е поредният фарс

От миналия август слушаме, че ще подпишат договор, защо не подписват, пита бившият премиер


Социолози: Защо ГЕРБ не се възползва от казуса "Пеевски в ЕП"?

 За разлика от напрегнатата ситуация на конфронтация и междупартийни сблъсъци през март, април показа привидно намаляване на напрежението, показва анализ на института "Иван Хаджийски" за политическия април, представен днес пред журналисти. 

През април видяхме партия ГЕРБ по-кротка и по-малко настъпателна от всякога - те не диктуват политическия дневен ред, не натрапват темите за "политическите чистки", не напомнят заподписката за референдума, подкрепена от тях, не изграждат кампанията си около второто място на Пеевски в листата на ДПС, не дадоха решителна подкрепа на президента Плевнелиев.

Това посочи в анализа си Димитър Ганев.

Виждаме един беззъб Борисов, не знаем на какво се дължи това, добави Ганев. "По всичко личи, че тази кампания няма да се етнизира, няма да се натиква и ДПС в ъгъла. Има знаци и на нова политика на ДПС към други партии, но това не трябва да се чете като евентуално партньорство с ГЕРБ", смята Ганев.

Политическата война беше заменена от дипломация, която прилича на мъртво вълнение - отгоре е спокойно, но отдолу има течения и могат да изплуват политически трупове, коментира Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл". Според него партиите не искат да правят резки движения, които биха могли да се обърнат срещу тях и да намалят шансовете им за първо място или за влизане в Европарламента.

Според анализаторите това дава възможност да се очертаят два сценария - или всеки от политическите играчи пази арсенала си за след изборите, или че финалът на кампанията ще бъде използван за решаващ удар - чрез големи разкрития и драстични ходове.

Петър Емил Митев е на мнение, че "снарядите" се пестят за "сражението" и през април сме наблюдавали по-скоро "окопаване". За разлика от евровота през 2009 г., сега никой не изглежда сигурен в представянето си, обобщи той.

От института отчитат два процеса с предсказуем резултат - утвърждаване на доминацията на БСП в лявото и ГЕРБ в дясното пространство. Въпросът за балансьора обаче не бил решен.

Анализаторите обръщат внимание на необичайно засиленото лидерско присъствие в листите на партиите - водачите на листите на повечето формации са техните лидери. Обяснението е, че българските политици осъзнават значението и залога на предстоящия евровот.

Борис Попиванов отбеляза, че предизборната ситуация поставя политическите сили на двоен кантар - от една страна противопоставянето на БСП и ГЕРБ за първото място, и състезанието за влизане в ЕП между Реформаторския блок, България без цензура, АБВ, "Атака", НФСБ.

Според Андрей Райчев въпросът на тези избори не е кой ще спечели, а кой ще загуби. Той смята, че класическата десница загива, макар че са извадени нови млади лица и някои фигури са отстъпили на заден план.

Райчев отбеляза, че Волен Сидеров има нов етап на еволюцията си - първо от национализъм към социализъм, сега към русофилство. Това е много силен ход, сериозна политическа ниша, смята социологът.

При БСП анализаторите констатират тактически проблеми с повишена сложност, като посочват, че е важно за социалистите да се стесни ножицата между проевропейската позиция спрямо Русия и проруските настроения на електората.

Най-тежкото изпитание за партията сякаш няма да бъдат самите евроизбори, а времето непосредствено след тях, коментират анализаторите. Според тях ДПС се чувства сигурно в електората си и по традиция преди избори тръгва да повишава цената си с обичайната практика на "отворените врати".

ДПС не печели, ако бъде възприемана политически и обществено само като партньор на БСП, нейната роля на балансьор винаги е носила повече позитиви и това става още по-важно сега, когато други формации, например "България без цензура", правят заявки за същата ниша, смятат от Института.

Темата "Украйна" ще окаже влияние върху българската еврокампания, но поради динамиката на събитията е трудно да се прецени в каква степен и в чия полза, коментират от института. В анализ по темата за Украйна анализаторите отбелязват, че кризата там се задълбочава.

Според тях българските фирми вече търпят значителни загуби от тази криза и по-нататъшна ескалация или поддържане на днешното високо равнище на конфронтация могат да направят загубите за България твърде чувствителни в редица сфери, сред които енергетика и туризъм.

Последен ден за подаване на данъчните декларации

/КРОСС/Днес изтича срокът, в който можем да подадем данъчната си декларация и да платим дължимото, без санкции. След това НАП започва да начислява годишна лихва от 10 % върху размера на задължението. Глобата за тези, които пропуснат да подадат документите, може да достигне до 500 лв. Около 30 000 са данъчните декларации, които се очакват днес, а данъчните съветват да се използват дистанционните услуги. От НАП напомнят, че всички офиси на агенцията ще работят до 17.30 часа. В случай, че има хора, които чакат, данъчните служители ще останат и след този час. Он-лайн разплащането и подаването на данъците по интернет или по пощата могат да ви улеснят значително, ако сте избрали последния ден за деклариране и заплащане на данъка. Всяка трета декларация по време на кампанията е подадена без пряк контакт с данъчните. Много важно е да знаете, че днес изтича и срокът, в който трябва да се издължите, казва Росен Бъчваров от НАП. В противен случай следват санкции: Освен натрупването на лихви, по-важното, което трябва да знаят нашите клиенти е, че скоро след това може да започне процедура по принудително събиране, която е неприятна и за двете страни - включително запор на заплата, запор на някакви движими вещи и редица други, не особено приятни способи за принудително изпълнение, още в рамките на няколко седмици след изтичането на крайния срок 30 април. Тази година, последният ден от данъчната кампания съвпадна с деня на т. нар

Последен ден за подаване на данъчните декларации

30 април е последният ден за подаване на годишната данъчна декларация от физическите лица, получавали доходи извън тези по трудов договор. Глобата при неподадена в срок декларация е до 500 лева. Добре е гражданите да подадат декларацията си до обедните часове, за да може тя да пристигне в НАП до края на работния ден. Декларациите и документите за доходите се подават в офисите на НАП, те могат също да се изпратят по пощата или да се изпратят електронно, чрез електронен подпис.

Реформаторският блок се обяви за единствената алтернатива на случващото се в страната

 Реформаторският блок (РБ) е единен и е единствената алтернатива на това, което се случва в момента в България. Това каза лидерът на СДС Божидар Лукарски при откриването на изборната кампания на Реформаторския блок днес в столицата.

Реформаторите откриха кампанията си за изборите за Европарламент с концерт на група "Фондацията", който се състоя в градината пред Народния театър "Иван Вазов".

Реформаторският блок е единственият евроизбор за България, каза Лукарски и добави, че депутатите, които ще изпратят в Европа, ще са единствените, които ще защитават европейското бъдеще на България.

Водачът на листата Меглена Кунева посочи, че водещи за тях са опитът, солидарността и бъдещето. Светослав Малинов каза, че представляват най-силните европейски идеи в България.

Участваме в тези избори, за да остане Европа в България и България в Европа, добави той.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев посочи, че техният избор е "първи челен коловоз на европейската политика". По думите му днес българите са изправени пред решителен избор, който залага бъдещето на страната. Той призова хората да не се отказват от правото си на избор и да гласуват.

Корман Исмаилов (Народна партия "Свобода и достойнство") каза, че са се събрали, за да се изправят срещу лъжата, двуличието, дългите ръце на корупцията и мафията. Исмаилов обяви, че кандидатите на РБ за евродепутати нямат страх, заложили са имената си и ще отстоят тази битка, от която зависи по-доброто бъдеще на страната ни.

По-рано водачът на листата на реформаторите Меглена Кунева се срещна с кандидата на Европейската народна партия за председател на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.

Днес да почерпят

Андрей Евтимов, изпълнителен директор на "Доверие Брико" АД, 52 г.

Атанас Камбитов, кмет на гр. Благоевград, 47 г. 

Васил Василев-Зуека, актьор и водещ на тв предавания, 49 г. 

Васил Петров, певец, 50 г. 

Димитър Арнаудов, посланик на България в Албания, 56 г. 

Емил Марков, съдия във Върховния касационен съд, 56 г. 

Милена Илиева Андрей Евтимов, изпълнителен директор на "Доверие Брико" АД, 52 г. Атанас Камбитов, кмет на гр. Благоевград, 47 г. Васил Василев-Зуека, актьор и водещ на тв предавания, 49 г. Васил Петров, певец, 50 г. Димитър Арнаудов, посланик на България в Албания, 56 г. Емил Марков, съдия във Върховния касационен съд, 56 г. Милена Илиева

Правителството ще захрани отново бюджета на МВР - за непредвидени разходи за бедствия


След днешното заседание на Министерски съвет, бюджетът на МВР ще се увеличи отново. Това ще стане след като кабинетът гласува поредното искане на ведомството на министър Цветлин Йовчев за отпускане на допълнително средства. Този път -  за "непредидени и/или неотложни разходи за предотвратяване и предоляване на последиците от бедствия".

В дневния ред на кабинета не е записано каква сума ще бъде отпусната. За тази година предвидените средства по програма "пожарна безопасност и защита...

Данъчните очакват над 30 000 декларации в последния ден

Между 30 и 40 000 декларации очакват данъчните в последния ден на тазгодишната кампания. Това заяви в интервю за БНР говорителят на НАП Росен...

Вертолети и самолети от Военновъздушните сили с тренировъчни полети днес за 6 май

Вертолети и самолети от състава на Военновъздушните сили на Република България ще изпълнят тренировъчни полети за 6 май с прелитане на малка височина над София  - площад “Княз Александър I”, днес и на 5 май от 10:00 часа до 11:30 часа и от 14:00 до 15:30 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Вертолети и самолети от състава на Военновъздушните сили на Република България ще изпълнят тренировъчни полети за 6 май с прелитане на малка височина над София  - площад “Княз Александър I”, днес и на 5 май от 10:00 часа до 11:30 часа и от 14:00 до 15:30 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Путин засега бил против ответни санкции срещу Запада

 Руският президент Владимир Путин заяви, че правителството на Руската федерация е предложило да се въведат ответни санкции срещу САЩ и ЕС, но той не е дал разрешение за това, предаде ИТАР-ТАСС.

"Руското правителство вече предложи някои ответни стъпки. Аз смятам, че това не е необходимо", заяви пред журналисти държавният глава.

Той обаче добави, че "ако нещо подобно продължи, то ние, разбира се, трябва да помислим за това кой и как работи в ключовите сектори на руската икономика, включително в енергийния сектор".

Много бихме искали да не прибягваме към никакви мерки в отговор, заяви Путин.

Според руския президент Западът е забъркал кашата в Украйна, а сега търси виновни и затова е наложил санкции на Русия.

Властите в Киев трябва да започнат диалог с жителите на Югоизточна Украйна и да освободят задържаните по време на сблъсъци, за да се постигне компромис на масата за преговори, заяви още Путин, цитиран от Агенция "Фокус".

"Трябва всички страни в конфликта да седнат на масата за преговори, да се отнасят с уважение към женевските споразумения. Това значи, че властите в Киев трябва да пуснат от затвора хората, на които народът на Украйна се доверява и избира за свои лидери, трябва да се започне пряк диалог, трябва да се разоръжат радикалите, да се освободят всички сгради и по равен начин да се отнасят към законните права на онези, които живеят на други територии, имам предвид преди всичко Югоизтока, да се започне диалог и да се намери компромис", каза Путин пред журналисти.

Руският президент заяви още, че се надява на бързото освобождаване на европейските военни наблюдатели, държани от проруските сепаратисти в Източна Украйна, предаде AFP.

„Надявам се, че този конфликт ще бъде разрешен и че те ще могат свободно да напуснат територията на Украйна”, каза Путин и подчерта, че новите лидери в Киев е трябвало да съгласуват наблюдателната мисия със сепаратистите, които контролират части на Източна Украйна.

Реал (М) разгроми Байерн с 4:0 и е на финал в Шампионската лига

Мачът между Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид) във вторник се превърна в спектакъл на рекордите, който обаче донесе радост единствено на испанския отбор. Отборът от Мадрид разгроми баварците с 4:0 и с общ резултат от двата мача 5:0 се класира убедително за финала в Шампионската лига. Загубата с 0:4 на ”Алианц Арена” се превърна в най-тежкото домакинско поражение за Байерн в евротурнирите за цялата му история. На свой ред нападателят на Реал (М) Кристиано Роналдо подобри рекорда за най-много вкарани голове в един сезон в Шампионската лига. Той вече има 16 в 10-те мача, в които е играл. Меси остана далеч назад със своите 14 гола, постигнати преди 2 години. Победата дойде след два бързи гола с глава на централния защитник на Реал (М) Серхио Рамос в началото на мача и два гола на Кристиано Роналдо впоследствие. Още в първите минути гостите показаха, че са дошли с правилната нагласа за мача. Реал наложи тотална преса на домакините и те трудно получаваха възможност да правят типичните си дълги разигравания в полето на противника. Традиционният домакински натиск не се състоя. Резултатът за ”белите” не закъсня. Между 16-та и 20-та минута Серхио Рамос вкара два гола с глава след статични положения. Така Реал (М) получи предимство в мача, което Байерн дори не успя да предизвика. След двата гола испанците оставиха домакините да разиграват топката, но това не доведе до нищо. В играта на баварците нямаше идея как да стигнат до гол във вратата на своите гости. За да подчертае това, Реал вкара и трети гол до края на първото полувреме, което съвсем уби интригата. Това се случи след твърде бърза за защитата на Байерн контраатака. С три паса ”белите” минаха цялото игрално поле, топката стигна до Роналдо и той вкара, останал сам срещу вратаря. През цялото втори полувреме Байерн не достигна до нито едно 100-процентово чисто голово положение. За сметка на това в края на мача Роналдо вкара от пряк свободен удар, успявайки да надхитри стената пред Нойер. След края на мача треньорът на Реал (М) Карло Анчелоти каза: ”Не, не съм изненадан (от резултата). Ние играхме просто перфектно”. Всъщност Реал (М) показа в Германия същия бърз и ефективен футбол, с който Байерн (М) спечели Шампионската лига през миналата година. Тогава треньор на баварците бе Юп Хайнкес, а сега е Гуардиола – бивш треньор на Барселона. След мача самият Хосеп Гуардиола успя да каже само: ”Реал (М) наказа всичките ни грешки”.

Преглед на печата - 30 април

24 часа: Братът на Маджо - пазач в неговата Асет банк Братът на Младен Михалев-Маджо работи като охранител в офиса на неговата банка Интернешънъл Асет Банк в Силистра. "Да, Здравко Михалев е служител на банката от екипа, който отговаря за охраната", вежливо потвърди пред "168 часа" човек от отдел"Обслужване на клиенти".

Броят на жертвите от потъналия ферибот достигна 210

Броят на жертвите от потъналия ферибот край бреговете на Южна Корея достигна 210 души. 92 все още се издирват, съобщи CNN. Фериботът с 476 души на борда - повечето от които ученици и учители - потъна край южнокорейския бряг на 16 април. Вчера президентът Пак Кън Хе се извини на народа на Южна Корея заради първоначалната реакция на правителството след трагедията. По-рано министър-председателят подаде оставка, поемайки отговорност за слабостите при провеждането на издирвателната операция и разследването. "Губя съня си, защото няма новини за спасени и заради това, че много семейства не знаят дали близките им са мъртви или все още живи", заяви президентът.

Баби от село под Олимп както в „Sex and the City”

Докато в сериала зрителите могат да разгледат най-„горещите” места за шопинг и забавление в Ню Йорк, в “S** and The Village” те ще могат да се насладят на спокойствието и красотата, която им предлага планинският въздух и прекрасната панорама към планината на боговете.

прочети повече

Слуша ли рок и кънтри, значи ще изневери

Изследване разкрива любимата музика на кръшкачите


Граничари разбиха трафик за 100 млн.$

Бизнес за около 100 млн. долара на трафиканти на хора е разбила Гранична полиция от началото на кризата с бежанците през август минала година досега.Тежкият удар по нелегалната дейност идва след новите мерки за сигурност по границата. Заради бежанската вълна там бяха пратени полицаи и се вдига ограда в района на Елхово.

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Британци пуснаха на пазара най-бързия дизел

Моделите на Trident Performance Vehicles претендират и за първото място по икономичност сред спортните коли


Днес е последният ден за подаване на данъчни декларации

Днес изтича срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите от 2013 година. Глобата за тези, които пропуснат да подадат документите, може да достигне до 500 лв.
Инспекторите съветват онези, които имат да плащат, да го направят най-късно до обяд. Тъй като плащането става по банков път и преводът отнема време, Днес изтича срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите от 2013 година. Глобата за тези, които пропуснат да подадат документите, може да достигне до 500 лв. Инспекторите съветват онези, които имат да плащат, да го направят най-късно до обяд. Тъй като плащането става по банков път и преводът отнема време,

Парламентът избра нов шеф на Сметната палата (обновена)

/КРОСС/ С 95 гласа "за", без "против" и "въздържали се" парламентът избра Лидия Руменова за председател на Сметната палата. Депутатите от ГЕРБ и "Атака" не се включиха в гласуването. По-рано в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му няма да подкрепи кандидатурата на Лидия Руменова."Няма да одобрим тази кандидатура. За съжаление това е поредната институция, която вече няма да съществува, дори и за нас", обясни Борисов. Той обвини Руменова, че е била "съветничка на Сергей Станишев и не може да дойде сега като институция да одитира партиите". "Това е тотален разпад", подчерта Бойко Борисов. С чисто сърце можем да наричаме Сметната палата - Станишева палата,каза на брифинг в парламента колежката му Ивелина Василева. „Само преди минути вече официално стана ясно на всички, че новата тройна коалиция се нарича БСП, ДПС и „Атака" с ясно разпределение на квотите - 4:3:2. Беше прогласувано решение, с което беше избран председател на Сметната палата - съветник на г-н Станишев. Затова, с чисто сърце можем да наричаме Сметната палата - Станишева палата", заяви Василева. Руменова участваше в писането на новия закон за Сметана палата, с който беше сменен дългогодишният шеф на институцията Валери Димитров. Тя беше единственият кандидат за поста, издигната от БСП и ДПС

Парламентът избра нов шеф на Сметната палата (обновена)

/КРОСС/ С 95 гласа "за", без "против" и "въздържали се" парламентът избра Лидия Руменова за председател на Сметната палата. Депутатите от ГЕРБ и "Атака" не се включиха в гласуването. По-рано в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му няма да подкрепи кандидатурата на Лидия Руменова."Няма да одобрим тази кандидатура. За съжаление това е поредната институция, която вече няма да съществува, дори и за нас", обясни Борисов. Той обвини Руменова, че е била "съветничка на Сергей Станишев и не може да дойде сега като институция да одитира партиите". "Това е тотален разпад", подчерта Бойко Борисов. Руменова участваше в писането на новия закон за Сметана палата, с който беше сменен дългогодишният шеф на институцията Валери Димитров. Тя беше единственият кандидат за поста, издигната от БСП и ДПС. От ГЕРБ нямаха предложение и не участваха в гласуването, тъй като според тях управляващите са обещали ясна процедура по избор на председател след публично изслушване, а не са изпълнили обещанието си. Като основни цели в работата си Лидия Руменова определи изграждане и укрепване на колегиалното начало, работа в съответствие с разпоредбите на закона, разработване на наръчника за одитната дейност и преразглеждане на годишната програма на одитния орган, така че да не се изостава с изпълнението на задачите въпреки новия закон

Парламентът избира шеф на Сметната палата

/КРОСС/Парламентът ще избере нов председател на Сметната палата. БСП и ДПС издигнаха кандидатурата на бившия член на Сметната палата Лидия Руменова за председател на одитната институция. Юристът Лидия Руменова, бе съветник на соцлидера Сергей Станишев от времето на премиерския му мандат. Предложението е внесено официално от червения депутат Петър Кънев и е подкрепено от коалиционния партньор на Столетницата - ДПС. Очаква се парламентът да избере Лидия Руменова, която през 2009-а бе избрана за кратко за член на Сметната палата на мястото на Кадир Кадир, който почина. Руменова бе гласувана от депутатите в 40-ото народно събрание, а тогава проекта за решение внесе председателят на Сметната палата Валери Димитров. С новия закон за Сметната палата се връща колегиалното начало при управлението на институцията. Тя вече ще има 9 членове със 7-годишен мандат. Досегашният й шеф Валери Димитров обвини управляващите, че единствената цел на промените е смяна на ръководството, което е политически неудобно, и че ще вкарат непрофесионалисти в одитната институция, без конкурс и подходяща квалификация.  Същите обвинения отправиха към управляващите и депутатите от ГЕРБ. Самият пък Димитров бе атакуван след доклада на Сметната палата за финансовото управление на Министерски съвет и за Авиоотряд 28, в който се посочваше, че няма данни за престъпления, въпреки констатираните 53 незаконни полета

"Хамас" няма да признае Израел и няма да предаде контрола над Газа

Ислямисткото движение "Хамас" няма да признае държавата Израел дори и след създаването на правителство на националното единство в Палестина, заяви политическият лидер на "Хамас" в ...

Бейл: Заради такива мачове дойдох в Реал

Полузащитникът на Реал (Мадрид) Гарет Бейл остана радостен след победата над Байерн с 4:0 на полуфинала в Шампионската лига и заяви, че се радва, че отборът му ще се бори за трофея. Според него, "...

Да развалиш перфектен отбор на инат – Гуардиола знае как

На всички беше ясно, че Джосеп Гуардиола ще иска да превърне своя Байерн в копие на Барселона и несъмнено успя. Само че не на тази Барселона, която мачкаше всичко по пътя си, а тази от миналата година...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване