Болнични фалити наесен очаква Лекарският съюз

http://www.mediapool.bg/bolnichni-faliti-naesen-ochakva-lekarskiyat-sayuz-news221856.html

Ако до 20 дни не се извърши поисканата от Здравната каса актуализация на бюджета й за тази година с 328 млн. лв., рискът болници да затворят врати тази есен е все по-реален, заявиха на пресконференция във вторник от Българския лекарски съюз. В същото време организацията посочи, че решението за увеличаване на бюджета на касата не е най-доброто, защото вероятно ще стане за сметка на финансирането й догодина и въпреки това ще остане дефицит от 100 млн. лв.   Според председателя на съсловната организация д-р Цветан Райчинов най-добре е държавата да започне да заплаща в пълен размер здравните вноски на пациентите, които осигурява. Ако това не се случи и се тръгне към актуализация на бюджета на финансовата институция, то трябва да се започне веднага.   Райчинов коментира, че дейности от клиничните пътеки, по които се работи в болничната помощ, може да бъдат прехвърлени към извънболничната, но най-рано от следващата година и при достатъчен ресурс. Д-р Димитър Петров припомни, че подобно предложение бе направено през миналата година за изваждане на 15 клинични пътеки в извънболничната помощ, но тогава НЗОК отказа.   Отрицателното бюджетно салдо на НЗОК към 30 април е 172 млн.лв, разходите са 1.98 млрд. лв., а очакваният недостиг на средства до края на годината е 491 млн.лв, каза Райчинов   Средствата, предвидени за компенсация на лекарите поради намаления размер на потребителската такса за пенсионерите, по разчет също ще стигнат до средата на годината, посочи още той.   Към момента дълговете на болниците достигат 400 млн.лв, като 127 млн.лв. от тях са просрочени, уточни щефът на Лекарския съюз.   Здравната каса дължи 44 млн. лв. на столичните болници, засега тях ги спасяван допълнителните субсидии, давани от общината, каза заместник-кметът на Столична община ген. Стоян Тонев. Ако НЗОК не се разплати с болниците и не плаща навреме извършената от тях надлимитна дейност, те ще бъдат принудени да плащат минимални заплати на персонала, а дълговете им ще нарастват, добави той.   От Лекарския съюз добавиха, че са призовали всички лечебни заведения да не подписват анекси към договорите си със Здравната каса, свързани с постановлението на Министерския съвет, което позволява на НЗОК сама да определя кои болници да финансира допълнително.   В сряда трябва да се проведе Национален съвет на Лекарския съюз, на който от съсловната организация ще решат какви мерки да предприемат предвид така създалата се ситуация с липса на средства за здраве.

СКАНДАЛНО! Община Перник продава извадените плочки от центъра на Перник за стотинки

http://www.zapernik.com/obshtestvo/skandalno-obshtina-pernik-prodava-izvadenite-plochki-ot-centura-na-pernik_32665/

Къса се сърцето на перничани като виждат разорания площад Кракра и като видяха с какви плочки за пореден път бе ремонтирана улица Търговска. Днес "За Перник" научи нещо ново - община Перник разпродава извадените плочки за стотинки. Познайте после дали ще има следа от парите - те ще потънат в безкрайната яма на бюджета на Община Перник.

След извършен оглед на демонтираните плочи при изпълнение на изпълнение на строително-монтажните работи на обектите в ЦГЧ, гр. Перник по проект „ Зелена и достъпна градска среда, гр. Перник”. Комисия от община Перник определи вида и размера на плочите, годни за втора употреба и за продажба на гражданите:

1. Плочи, мозаечни /сиви/ - 2,60 лв/м2

2. Плочи, мозаечни /цветни/ - 2,90 лв/м2

3. Плочи тротоарни /пчелна пита/ - 0,21 лв/бр

4....

Продължава

50% от кандидат-студентите с двойки на изпита по български в СУ

http://education.actualno.com/50-ot-kandidat-studentite-s-dvojki-na-izpita-po-bylgarski-v-SU-news_35955.html

Близо половината от оценките на изпита по български език и литература в Софийския университет са двойки. И тази година няма нито една пълна шестица. Оказва се, че в резултатите няма нищо необичайно. ...

Земна маса уби работник във Варна

http://www.bnews.bg/article-109271

43-годишен работник загина по време на работа на строителна площадка във Варна. Работниците са полагали тръби за канализация за бъдеща кооперация. Работникът е бил в изкоп с дълбочина около 3,5 метра, когато е затрупан.

Утре ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността

http://www.moreto.net/novini.php?n=255811

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, но на места в Северна България ще превали и прегърми. Утре над много райони ще бъде предимно слънчево, около и след обяд – горещо. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Северна България.

Пием отново бира "Леденика" с подобрено качество

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155431

С пищно тържество официално  бе открита модернизираната  пивоварна С пищно тържество официално бе открита модернизираната пивоварна "Леденика" в Мездра. През миналата година фалиралият преди три години завод бе закупен от ловешкия бизнесмен Греша Ганчев чрез фирмата му "Литекс комерс". Лентатта на изцяло обновената пивоварна преряза нейния управител Владислав Цветков.

Орешарски: Въпросът за оставка е към партиите в парламента

http://www.cross.bg/oresharski-banka-aktyalizatziya-1417284.html

София /КРОСС/ Въпроси за оставки, за предсрочни избори са в правомощията на парламентарно представените партии. Те не могат да се решават от изпълнителната власт, каза на среща с представители на граждански и неправителствени организации министър-председателят Пламен Орешарски.Всеки кабинет, всяко правителството, за да работи се нуждае от парламентарна подкрепа, защото такъв е механизмът. Без парламентарна подкрепа не можете да направите нищо, подчерта Орешарски.Във връзка със ситуацията в Корпоративна търговска банка, Орешарски заяви, че задачата на квесторите е да оценят активите и да преценят дали тази банка е декапитализирана, или не. „Ще изпълним ангажиментите си на 21 юли банката да бъде отворена. Банковата система се регулира и надзирава от БНБ. Ние активно я подкрепяме в нейните усилия да реши този въпрос", посочи той. Орешарски повтори казаното преди няколко дни, че няма нито един финансов параметър, който да е по-лош в сравнение с миналата година. "Няма никакви предпоставки за изводи, че трябва да се прави актуализация на бюджета, освен политикопропаганда. Изпълненията на приходната част за първите 4 месеца на 2014 г. е 30,5% от годишните приходи. Не е най-доброто, което човек може да пожелае, но е най-доброто за последните 5 години", обясни министър-председателят и допълни, че за разлика от други години сега в бюджета има и буфери

Храм в Берлин ще приютява християни, мюсюлмани и евреи

http://www.cross.bg/evro-berlin-religii-1417283.html

/КРОСС/ Берлин ще строи храм на единението, в който християнската, мюсюлманската и еврейската общност в Германия си подават ръка, съобщава БиБиСи. Предвижда се строителството на религиозния комплекс да започне в началото на 2016 г., като вече е избрана фирмата изпълнител. Стойността му се оценява на 43 млн. евро. За да съберат цялата сума, организаторите залагат на дарители от цял свят, като желаещите могат да купят по една тухла от 10 евро чрез специален сайт на седем езика и така да участва в строителството на „Храма на единението". Според плановете общата част на зданието ще е квадратна, над която ще се издига 32-метрова кула. Храмът ще има централно куполно пространство, предназначено едновременно за срещи между вярващи и атеисти и за пресечната точка, от която ще се влиза в религиозното помещение на всяка от трите религии. Синагогата и джамията ще бъдат на две нива и ще гледат на изток, както е обичайно за тези религии, като за мюсюлманите е предвидено и място, където да измиват краката си. Християнската част ще има само едно ниво, но за сметка на това ще разполага с орган. Трите храма ще бъдат с еднаква площ, но с различна форма, пише Преса.  

Цветанов: Увеличава се трафикът на хора

http://frognews.bg/news_72077/

В следствие на структурните промени в началото на 2013 г. в сектора за сигурност, България бележи отстъпление от положителните тенденции в борбата с трафика на хора. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който изнесе доклад по темата пред международната конференция за трафика на хора в Мюнхен. Цветанов подчерта, че след изваждането на ГДБОП от МВР и преместването му ДАНС, огромната част от разследванията по трафика само за броени месеци бяха вкарани в задънена улица.

Гл. архитект на Несебър: Ако не бяхме чули шум, можеше да изгори цялата кола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155312

Не съм получавал заплахи, щетите по колата са минимални, но ако не бяхме чули шума, ситуацията сигурно щеше да е различна, каза пред Не съм получавал заплахи, щетите по колата са минимални, но ако не бяхме чули шума, ситуацията сигурно щеше да е различна, каза пред "24 часа" Валентин Димов, гл. архитект на Несебър, чиято кола пламна в нощта срещу вторник. От началото на седмицата той е в отпуск. Автомобилът "Хюндай Теракан" е бил паркиран в двора на къщата му в Поморие

Метод с ултразвук ще гони делфините от рибарските мрежи по Черноморието

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/06/24/2330343_metod_s_ultrazvuk_shte_goni_delfinite_ot_ribarskite/?ref=rss


По българското Черноморие започва проект за предотвратяване на щетите върху рибарските мрежи, причинени от делфини. Това ще става чрез съоръжения за защита на мрежите със съвременните технически средства, които са широко използвани по света. Те функционират с ултразвук, който държи настрана морските бозайници от рибарските съоръжения. В същото време съоръжението е безвредно за животните.

Проектът ще се реализира от Сдружение за дива природа "Балкани" и е пилотен за страната ни....

Бирената фабрика "Леденика" в Мездра възстановява производството си

http://www.mediapool.bg/birenata-fabrika-ledenika-v-mezdra-vazstanovyava-proizvodstvoto-si-news221855.html

25 милиона лева са вложени във възстановяване и модернизиране на производството на пивоварната фабрика "Леденика" в Мездра, съобщи управителят на компанията "Леденика 1964" Владислав Цветков във вторник.   Кметът на община Мездра Иван Аспарухов, представителят на собственика "Литекс комерс" Данаил Ганчев и Владислав Иванов откриха официално възстановената фабрика за бира.   Собственик на фабриката е "Литекс комерс" на ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев. Преди това тя беше на Първа инвестиционна банка, която пък я взе от собственика й Михаил Михов - Мишо Бирата заради дългове.   По времето на Михов пивоварната бе подложена на проверка от агенция "Митници" по сигнал за укриване на акцизи в големи размери. Проверката бе спряна, след като премиерът тогава Бойко Борисов се обади на шефа на митниците Ваньо Танов и му разпореди да изтегли хората си от пивоварната, защото така обещал на президента Георги Първанов. Собственикът на "Леденика" бил приятел на Първанов.   Цялата история стана известна от изтекли в медиите записи на разговорите на Танов с Борисов, както и на Танов с тогавашния финансов министър Симеон Дянков и със заместника на Танов Антоний Странджев.   Година след скандала Михаил Михов почина при неясни обстоятелства в хотел, а основният кредитор на пивоварната ПИБ стана неин собственик.   Производството в "Леденика" се възстановява след тригодишно прекъсване и в годината, когато се навършват 50 години от основаването на бирената фабрика в Мездра, която наследява спиртоварната на Тодор Балабанов.   В компанията работят 150 човека, като от тях 110 са пряко заетите в производството на бира във фабриката в Мездра, посочи Владислав Иванов.   Годишният капацитет на фабриката е 400 000 хектолитра бира, основната част от обема е на пиво с едноименната марка.   Планира се количеството да се удвои след завършване на втория етап от модернизацията, допълни той.   Във втория етап на обновяване на фабриката се предвижда да се инсталира втора производствена линия, както и да се възстанови цехът за малц.

"Декатлон" открива магазин във Варна

http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebiteli/2014/06/24/2330346_dekatlon_otkriva_magazin_vuv_varna/?ref=rss


Френската верига за спортни стоки открива първия си магазин извън София. В четвъртък новият търговски обект ще отвори врати във Варна.

За откриването на първия си обект във Варна веригата се отказва от планираната пресконференция, като вместо това дарява средствата за пострадалите от бедствието в кв. Аспарухово, посочват от компанията.

Магазинът разполага с над 2000 м. търговска площ и голямо разнообразие от спортни стоки за над 60 вида спорт. Продуктите са разработени от...

3-годишен се изгуби в гора в Джебелско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155158

Полицаи, пожарникари от Джебел и местни хора търсиха и откриха изгубено в гората 3-годишно дете вчера. Сигналът, че момиченцето е изчезнало около 9,30 часа в района на село Цвятово, бил подаден от родителите. Незабавно е било организирано издирване, в което се включили девет  полицаи, четирима пожарникари и местни хора. Претърсването в гората продъ Полицаи, пожарникари от Джебел и местни хора търсиха и откриха изгубено в гората 3-годишно дете вчера. Сигналът, че момиченцето е изчезнало около 9,30 часа в района на село Цвятово, бил подаден от родителите. Незабавно е било организирано издирване, в което се включили девет полицаи, четирима пожарникари и местни хора. Претърсването в гората продъ

OMV: Австрия ще получи първия газ по "Южен поток" в края на 2016 г.

http://www.vesti.bg/novini/omv-avstriia-shte-poluchi-pyrviia-gaz-po-iuzhen-potok-v-kraia-na-2016-g-6015579

Австрия ще получи първия газ по газопровода "Южен поток" до края на 2016 г., каза прессекретарят на австрийската петролна и газова компания "OMV" Роберт Лехнер.

Тежък пътен инцидент с три жертви на АМ „Тракия“

http://www.cross.bg/avtomobil-tezhuk-intzident-1417281.html

/КРОСС/ Тежък пътен инцидент е възникнал на 330 км от АМ „Тракия", в района на Карнобат. Сигналът е получен 13.00 часа днес. По първоначални данни лека кола „Ауди", пътуваща в посока София, се е блъснала в спрял в аварийната лента товарен автомобил. От удара са загинали трима души - жената, шофирала колата, неин спътник и водачът на камиона. Малко дете, пътувало на задната седалка на лекия автомобил е откарано в бургаската болница.Пътни полицаи регулират движението в участъка на инцидента.

Близо 285 000 лева събрани в кампанията на БЧК

http://www.moreto.net/novini.php?n=255809

До момента по банковата сметка на БЧК са постъпили 214 800 лева. Даренията on-line възлизат на 27 352 лева, а благотворителните SMS-и са 42 694, съобщиха от пресцентъра на БЧК за Moreto.net. Доброволците на БЧК са вече четири денонощия на мястото на бедствието.

30 вътрешноквартални улици ще бъдат изградени през лятото в София

http://www.cross.bg/sofiya-izgradeni-vutreshnokvartalni-1417280.html

София /КРОСС/ 30 вътрешноквартални улици ще бъдат изградени през това лято. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Улиците са в районите Люлин, Витоша, Средец, Оборище, Лозенец, Младост, Овча Купел, Панчарево, Подуяне и с. Клисура. Строителните дейности ще започнат в средата на юли. Процедурата за избор на изпълнители вече е приключила и в момента се сключват договорите със строителните фирми. За изграждането на пътните участъци са заложени 12 .5 милиона лева в инвестиционната програма и програмата за текущ ремонт на Столичната община.

Лек автомобил се заби в ТИР в аварийното на "Тракия" - 3-ма загиват, дете остава живо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4155615

Тежък пътен инцидент е възникнал на 330-ия км от АМ "Тракия", в района на Карнобат, съобщиха от МВР.
Сигналът е получен 13.00 часа днес. По първоначални данни лека кола "Ауди", пътуваща в посока София, се е блъснала в спрял в аварийната лента товарен автомобил. От удара са загинали трима души – жената, шофирала колата, Тежък пътен инцидент е възникнал на 330-ия км от АМ "Тракия", в района на Карнобат, съобщиха от МВР. Сигналът е получен 13.00 часа днес. По първоначални данни лека кола "Ауди", пътуваща в посока София, се е блъснала в спрял в аварийната лента товарен автомобил. От удара са загинали трима души – жената, шофирала колата,

МЗХ дарява минерална вода на засегнатите от наводнението в Добричко

http://www.cross.bg/voda-mineralna-bytilirana-1417278.html

/КРОСС/ По инициатива на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков Министерство на земеделието и храните дарява минерална вода на засегнатите от наводнението хора в област Добрич, съобщиха от ведомството. 120 палета с бутилирана минерална вода ще бъдат транспортирани до пункта за набиране на дарения и помощи към кризисния щаб в с. Победа. Водата се осигурява от Североизточното държавно предприятие"- Шумен и Северноцентралното държавно предприятие"-Габрово. Тази сутрин два камиона са доставили 60 палета с 4320 туби от по 10 литра минерална вода за домакинствата и доброволците, които помагат при почистването след водната стихия. Предвид негодната за пиене вода и нужното технологично време за вземане на проби и изследване на качествата на водата в пострадалия район още два камиона ще доставят същото количество бутилирана минерална вода до края на деня.  

Орешарски: Въпросите за оставки и избори е към партиите, премиерът няма своя партия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4155616

Всеки кабинет, за да работи се нуждае от парламентарна подкрепа, защото такъв е механизмът. В този аспект въпросите за оставки и избори са въпроси към парламентарно представените политически партии.
Това заяви премиерът Пламен Орешарски на редовната си среща с представители на гражданското общество и неправителствените организации, съобщи БГНЕС. Всеки кабинет, за да работи се нуждае от парламентарна подкрепа, защото такъв е механизмът. В този аспект въпросите за оставки и избори са въпроси към парламентарно представените политически партии. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на редовната си среща с представители на гражданското общество и неправителствените организации, съобщи БГНЕС.

Трима загинаха в ужасен сблъсък край Карнобат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155613

Тежък пътен инцидент с трима загинали е станал на АМ „Тракия“ в района на Карнобат, съобщи МВР. 
Инцидентът е възникнал на 330 км от АМ „Тракия“. Сигналът е получен 13.00 часа днес. По първоначални данни лека кола „Ауди“, пътуваща в посока София, се е блъснала в спрял в аварийната лента товарен автомобил. Тежък пътен инцидент с трима загинали е станал на АМ „Тракия“ в района на Карнобат, съобщи МВР.  Инцидентът е възникнал на 330 км от АМ „Тракия“. Сигналът е получен 13.00 часа днес. По първоначални данни лека кола „Ауди“, пътуваща в посока София, се е блъснала в спрял в аварийната лента товарен автомобил.

Орешарски: Въпросът за оставка е към партиите, премиерът няма своя партия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155601

Всеки кабинет, за да работи се нуждае от парламентарна подкрепа, защото такъв е механизмът. В този аспект въпросите за оставки и избори са въпроси към парламентарно представените политически партии.
Това заяви премиерът Пламен Орешарски на редовната си среща с представители на гражданското общество и неправителствените организации, съобщи БГНЕС. Всеки кабинет, за да работи се нуждае от парламентарна подкрепа, защото такъв е механизмът. В този аспект въпросите за оставки и избори са въпроси към парламентарно представените политически партии. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на редовната си среща с представители на гражданското общество и неправителствените организации, съобщи БГНЕС.

Сергей Станишев: БНБ постъпи правилно за КТБ

http://frognews.bg/news_72076/

Искам да заявя подкрепа за действията последните дни на ръководството на БНБ и на правителството в една сложна ситуация във финансовата система във връзка с кризата на ликвидност на една от достатъчно големите банки – КТБ, заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, по време на пресконференция в централата на партията.

Орешарски: Въпросът за оставката е към партиите

http://offnews.bg/news/n_1/n_354476.html

Всеки кабинет, за да работи се нуждае от парламентарна подкрепа, защото такъв е механизмът. В този аспект въпросите за оставки и избори са въпроси към парламентарно представените политически партии. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на редовната си среща с представители на гражданското общество и неправителствените организации, цитиран от БГНЕС. Според премиера въпросът за изборите не може да бъде решен от изпълнителната власт, когато премиерът няма своя партия. "Цената на оставането на едно правителство е субективистична. По същия начин стои и цената за преждевременното оставане", подчерта Орешарски. "Консолидацията на българското общество бе на ниско равнище през изминалата година и сега не е на по-добро", заяви премиерът и увери, че не е делял хората на такива, които подкрепят правителството и такива, които не го подкрепят. „Състоянието на държавата не може да се характеризира еднозначно. Има сектори, които са в по-лошо състояние, има такива, които са в по-добро. Моята сфера е между първите пет в европейските страни. Енергетиката не е в добро състояние. Знаете ли как щеше да стане в идеално състояние? Ако миналата година бях удовлетворил исканията за 20 % увеличение на цените. Не се справихме за една година, което е критика към нас, но аз никога не съм си представял, че ще се справим за една година”, посочи още Пламен Орешарски. Според него актуализация на бюджета няма да се наложи, тъй като изпълненията на приходната част за първите 4 месеца на 2014 г. е 30,5% от годишните приходи. "Не е най-доброто, което човек може да пожелае, но е най-доброто за последните 5 години", обясни Орешарски и допълни, че за разлика от други години сега в бюджета има и буфери. Той обясни още, че енергетиката не е в добро състояние, но правителството е предпочело да задържи цените. "Анализите показват, че някои от участниците реализират 30-40% рентабилност. Не се справихме за една година, което е критика към нас, но не съм си и представял, че може да се справим за такъв срок", заяви Орешарски. Той коментира и възникналата ситуация около КТБ, като подчерта, че от оценката на активите и пасивите, която ще отнеме поне седмица, ще се определи дали банката е декапитализирана или не е.

Здравето на лекарите в риск заради стрес

http://www.vesti.bg/novini/zdraveto-na-lekarite-v-risk-zaradi-stres-6015578

При лекарите има по-голям процент на самоубийствата, пристрастяването към наркотици и разводите в сравнение с останалите хора. Това се дължи на високото натоварване в работата, пише вестник "Дейли Телеграф".

Процедурни пречки бавят връщането на кап. Собаджиев у дома

http://www.moreto.net/novini.php?n=255799

Задържаният в панамски затвор капитан Светлозар Собаджиев все още не е получил присъдата си и именно това бави завръщането му в родината. Това съобщи председателят на Българската асоциация на морските капитани Димитър Димитров. Морякът, който бе задържан в Панама през март 2011 година, трябва да лежи още 80 месеца в затвора “Ла Хоя”.

Обявиха за издирване художника на комикси, който изчезна в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4155606

Обявиха за общодържавно издирване 30-годишния художник на комикси Стефан Маринов от Пловдив, който е неизвестност от 19 юни следобед, съобщи Дарик, позовавайки се на информация на полицията.
Полицията издирва младия мъж по молба на близките му.
Стефан Маринов е с къса кестенява коса и кафяво-зелени очи. Обявиха за общодържавно издирване 30-годишния художник на комикси Стефан Маринов от Пловдив, който е неизвестност от 19 юни следобед, съобщи Дарик, позовавайки се на информация на полицията. Полицията издирва младия мъж по молба на близките му. Стефан Маринов е с къса кестенява коса и кафяво-зелени очи.

Не съм очаквал да се справим с всичко за 1 година, обяви Орешарски

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/24/2330340_ne_sum_ochakval_da_se_spravim_s_vsichko_za_1_godina/?ref=rss


"Не се справихме за една година, което е критика към нас, но аз никога не съм си представял, че ще се справим за една година". Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на среща с представители на граждански и неправителствени организации, цитиран от агенция "Фокус".

Въпроси за оставки, за предсрочни избори са в правомощията на парламентарно представените партии. Те не могат да се решават от изпълнителната власт, когато премиерът няма своя политическа партия, коментира още...

ГЕРБ дава военното министерство на прокурор заради раздадени пари

http://www.mediapool.bg/gerb-dava-voennoto-ministerstvo-na-prokuror-zaradi-razdadeni-pari-news221854.html

ГЕРБ засили огъня към военното министерство, което през последните дни се тресе от скандали, и обяви, че внася два сигнала до прокуратурата за нередности във ведомството.   Първият е за отпускане на средства на обществени организации. Според бившия зам.-военен министър и сегашен депутат от ГЕРБ Валентин Радев става въпрос за общо 68 490 лв.   Вторият трябва да доведе до проверка дали има конфликт на интереси при назначението на Мариян Йовчев за председател на Съвета на директорите на холдинга "Терем".   Освен това бившият зам.-военен министър и сегашен депутат от ГЕРБ Валентин Радев обвини, че министърът на отбраната Ангел Найденов е увеличил заплатите на хората от политическия си кабинет с 56%, докато "за войската – нищо". Освен това той се обяви и срещу "политическите назначения".   Досега военното министерство не е отговорило на твърденията на ГЕРБ.   В понеделник военният министър освободи шефа на политически си кабинет Иван Жерков, а е решил да смени и постоянния секретар на МО Добромир Тотев, като рокадата там минава през проверка на работата му от атестационна комисия.   От МО обявиха, че причината за смяната на Жерков е несправяне с работата, но според него истинската причина е преминаването му от БСП в АБВ и решението му да защити Тотев.   Според ГЕРБ действията за освобождаване на постоянния секретар са неправомерни.   Toтев бе назначен на поста от служебното правителство на Марин Райков, като длъжността е с мандат от четири години. Въпреки че официалният мотив за евентуалната му смяна ще бъде незадоволителната му работа, остава въпросът защо това се прави в последния момент и дали така няма да се назначи друг подходящ кадър на мандатната длъжност. Според ГЕРБ в момента се освобождават и други хора от търговските дружества, за да се назначат близки до БСП кадри. Валентин Радев коментира, че целта е да разчитат на тези хора за следващите избори.   Правителството на ГЕРБ обаче също има известен опит с подобни назначения. В края на управлението членове на политическия кабинет на бившия военен министър бяха преназначение в администрацията и така те запазиха местата си в министерството. Тогавашният секретар на отбраната Николай Милков напусна, за да стане началник на кабинета на служебния премиер Марин Райков, а после бе изпратен за посланик в Канада. Във вторник от ГЕРБ критикуваха и орязания бюджет за отбрана. В същото време обаче той не е чувствително по-нисък от разходите за отбрана по тяхно време.   Атака срещу ведомството дойде и от бившия военен министър Николай Цонев, който заемаше поста в края на мандата на тройната коалиция.   Той излезе с отворено писмо до Ангел Найденов, в което посочва, че преди няколко дни във ведомствения хотел "Шипка" служител на агенция "Военни клубове и военно-почивно дело“ към МО се е самоубил. Няколко дни преди това той е бил уволнен, а според Цонев "по предварителна информация, именно това е причината да отнеме живота си". Затова той пита Найденов как е допуснат посетител с огнестрелно оръжие в "Шипка", защо е била отказана среща на въпросния служител, и дали ще поеме отговорност във връзка със случая.

БЧК: Над 200 000 лв. са събрани за пострадалите от наводненията

http://society.actualno.com/BChK-Nad-200-000-lv-sa-sybrani-za-postradalite-ot-navodnenijata-news_35951.html

До момента по банковата сметка на БЧК са постъпили 214 800 лева. Даренията on-line възлизат на 27 352 лева, а благотворителните SMS-и са 42 694, съобщават от организацията. Доброволците на БЧК са веч...

Станишев не се е явявал в службата по регистрация на новоизбраните евродепутати

http://politics.actualno.com/Stanishev-ne-se-e-javjaval-v-slujbata-po-registracija-na-novoizbranite-evrodeputati-news_35952.html

Сергей Станишев не се е явявал в службата по регистрация на новоизбраните евродепутати в Европейския парламент, установи проверка на БНР. Той и е единственият български представител, който все още не...

КНСБ и БСК: Актуализацията на бюджета на НЗОК да е приоритет

http://healthy.actualno.com/KNSB-i-BSK-Aktualizacijata-na-budjeta-na-NZOK-da-e-prioritet--news_35953.html

Актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2014 година трябва да бъде с особен приоритет в програмата на парламента преди неговото разпускане. Това се казва в с...

Обявиха за издирване художника на комикси Стефан Маринов, изчезнал мистериозно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155588

Обявиха за общодържавно издирване 30-годишния художник на комикси Стефан Маринов от Пловдив, който е неизвестност от 19 юни следобед, съобщи Дарик, позовавайки се на информация на полицията.
Полицията издирва младия мъж по молба на близките му.
Стефан Маринов е с къса кестенява коса и кафяво-зелени очи. Обявиха за общодържавно издирване 30-годишния художник на комикси Стефан Маринов от Пловдив, който е неизвестност от 19 юни следобед, съобщи Дарик, позовавайки се на информация на полицията. Полицията издирва младия мъж по молба на близките му. Стефан Маринов е с къса кестенява коса и кафяво-зелени очи.

Музеят за история на София стартира кампания „100 години спомен”

http://www.cross.bg/mineralna-banya-istoriya-1417279.html

София /КРОСС/ Музеят за история на София стартира кампания „100 години спомен". Тя е посветена на набирането на спомени, свързани с Централната минерална баня и пл. „Бански" през ХХ в. Инициативата ще завърши с изложба при откриването на новата сграда на Музея за история на София.Кампанията „100 години спомен" стартира на 1 юли 2014 г. Набирането на вещи, снимки, документи и др., свързани с историята на сградата наЦентралната минерална баня и пл. "„Бански", ще продължи до края на месец август. Целта е да бъде събран богат архив, свързан с живота на сградата на Централната минерална баня, преди тя да се превърне в сграда на Музея за история на София. Материалите могат да бъдат дарени, заснети в офисите на Музея или дадени за временно ползване. Необходимо е гражданите да се обадят на тел.: 02/ 983 37 55 и впоследствие да предоставят предметите в сградата на Централната минерална баня. Всички материали ще се обработят дигитално и в бъдеще ще са достъпни чрез електронната страница на Музея за история на София (www.sofiahistorymuseum.bg). Отзовалите се на инициативата ще получат документ за дарителство.На 3 септември 2014 г. (9:00-17:00 ч.) в сградата на Централната минерална баня всички желаещи ще имат възможността да се запознаят със събраните материали. Тогава ще се състои и обсъждането на предстоящата изложба с хората, предоставили материали

ДКЕВР иска квестори в ЕРП-тата при отнемане на лиценз

http://econ.bg/Новини/ДКЕВР-иска-квестори-в-ЕРП-тата-при-отнемане-на-лиценз_l.a_i.552009_at.1.html

От Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) искат квестори да влизат в енергийните дружества при стартиране на процедура по...

Мостовете край Плевен са опасни, констатираха експерти

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/24/2330339_mostovete_krai_pleven_sa_opasni_konstatiraha_eksperti/?ref=rss


Двата моста на изхода от Плевен по основния път за София са в опасно състояние. Това е становището на специалистите след извършената експертиза, поръчана от община Плевен, информира БНР. 

Точната формулировка на експертите е, че двата моста са в аварийно и предаварийно състояние. "Старият мост е изровен до такава степен, че баластрата е отнесена и мостът просто вибрира, а на новия мост в посока София пък се е пропукала носещата колона", каза кметът на града професор Димитър...

Цветанов: Заради преместването на ГДБОП в ДАНС България бележи отстъпления в борбата с трафика на хора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4155596

В следствие на структурните промени в началото на 2013 г. в сектора за сигурност, България бележи отстъпление от положителните тенденции в борбата с трафика на хора. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който изнесе доклад по темата пред международната конференция за трафика на хора в Мюнхен, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. В следствие на структурните промени в началото на 2013 г. в сектора за сигурност, България бележи отстъпление от положителните тенденции в борбата с трафика на хора. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който изнесе доклад по темата пред международната конференция за трафика на хора в Мюнхен, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Атака - Перник: Настояваме за строг контрол върху извадения от площада гранит

http://www.zapernik.com/politika/ataka-pernik-nastoyavame-za-strog-kontrol-vurhu-izvadeniya-ot_32664/

Пернишката структура на политическа партия "Атака" настоява за засилен контрол върху демонтирания от площад "Кракра Пернишки" гранит, предаде човек на ZaPernik.com.

"От ремонта на площада се вижда, че гранитните плочи са в добро състояние. Почти няма счупени плочи. Настояваме за по - строг контрол от страна на общинския съвет и гражданите на Перник върху извадения материал.", казаха от партията.

„Газпром" води конструктивен диалог с ЕК за българския участък от „Южен поток”

http://www.cross.bg/potok-yuzhen-dialog-1417277.html

/КРОСС/ Ръководителят на „Газпром" Алексей Милер заяви, че руската компания води конструктивен диалог с Еврокомисията за изграждането на българския участък от газопровода "Южен поток", предава РИА Новости. „Големите проекти винаги се сблъскват с различни работни моменти. Аз мога да кажа, че ние се намираме в конструктивен диалог с Европейската комисия. Срокът за изпълнение на проекта все още не е засегнат по никакъв начин", каза Милер по време на пресконференция след церемонията, на която той и ръководителят на австрийската нефтено-газова компания OMV Герхард Ройс подписаха споразумение за изграждането на част от газопровода "Южен поток" на територията на Австрия. "Що се отнася до европейския комисар по енергетиката г-н Йотингер - аз съм в ежедневен контакт с него", добави той.  

Цветанов: Заради преместването на ГДБОП в ДАНС България бележи отстъпления в борбата с трафика на хора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155590

В следствие на структурните промени в началото на 2013 г. в сектора за сигурност, България бележи отстъпление от положителните тенденции в борбата с трафика на хора. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който изнесе доклад по темата пред международната конференция за трафика на хора в Мюнхен, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. В следствие на структурните промени в началото на 2013 г. в сектора за сигурност, България бележи отстъпление от положителните тенденции в борбата с трафика на хора. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който изнесе доклад по темата пред международната конференция за трафика на хора в Мюнхен, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Метрото излезе на загуба за 2013 г.

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/06/24/2330224_metroto_izleze_na_zaguba_za_2013_g/?ref=rss


Столичното дружество "Метрополитен" и останалите общински транспортни оператори - Столичен автотранспорт и Столичен електротранспорт, регистрират загуба за 2013 г., пише във финансовите им отчети, с които "Дневник" разполага. Причината е промяна в осчетоводяването, въведена с решение на общинския съвет от края на миналата година, с която дружествата, които управляват градския транспорт в столицата, са отписали вземания и така излизат на балансова загуба.

Същевременно Центърът за...

Еднометров фонтан бликва от шахта срещу новия хлебозавод във Варна при всеки дъжд

http://www.moreto.net/novini.php?n=255805

Фонтан с височина един метър бликва при всеки дъжд от шахта срещу входа на новия хлебозавод. За това алармира пред „Народно дело” Бонка Иванова, чийто имот е един от тези, които се наводняват при всеки порой от въпросната шахта. По думите й преди години е имало полагане на нова канализация, но само до въпросната шахта.

Община Варна разкри телефон за дарения

http://www.cross.bg/varna-postradalite-telefon-1417276.html

Варна /КРОСС/ Община Варна разкри специален телефон за дарения за пострадалите жители на „Аспарухово". Желаещите да подпомогнат пострадалите могат да получат актуална информация за необходимите консумативи и финансови средства на телефон 0886-870-355.От днес функционират и два пункта за събиране на помощи за пострадалите от бедствието в „Аспарухово" - техника и домакински пособия. Единият е разположен на служебния паркинг на община Варна, а другият в дом „Другарче" - на ул. „Генерал Колев". Пунктовете работят от 9 до 17 часа.    

Кристалина Георгиева е обсъждан вариант за най-високия дипломатически пост в ЕС

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/06/24/2330310_kristalina_georgieva_e_obsujdan_variant_za/?ref=rss


Настоящият български еврокомисар по бедствията, авариите и реакциите при кризи е сред обсъжданите варианти за най-високия дипломатически пост в Европейския съюз. Докато лидерите на 28-те разглеждат разпалено кандидатурата за председател на Европейската комисия, заедно с нея трябва да подредят и сложния пъзел на пълния й състав.

Противоречията около номинацията на Жан-Клод Юнкер поставиха председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой в сложното положение да жонглира между...

Огнян Минчев: Станишев се изсули, БСП грабят и замитат следите

http://offnews.bg/news/n_1/n_354462.html

"Станишев се изсули тихомълком в Брюксел... Всяко по-достойно решение би ме учудило много." Така политологът Огнян Минчев коментира чрез Фейсбук дневника си решението на лидера на българската левица и ПЕС да се откаже от по-нататъшни борби за израстване в политическата кариера и да стане евродепутат. Водачът на листата на социалистите на евроизборите Станишев, който водеше предизборната кампания с твърдото убеждение и чести заявления, че няма никакво намерение да става редови евродепутат, днес подаде молба за напускане на Народното събрание в деловодството на парламента. По-късно, на пресконференция, той обясни, че е решил да бъде евродепутат, защото е бил натоварен с повече отговорности след европейските избори през май. "Сега какво правят на "Позитано"? Две неща са важни. Първо - тактиката на "изгорената земя" - отстъпление с максимално разрушение, грабеж и замитане на следи", коментира още политологът Огнян Минчев поведението в редиците на левицата. Според него "затова се тупа топката в ъгъла, пък да имало ли избори, да нямало ли, кога, не било ли по-добре да работи парламента". "Правете сметка каква треска ги тресе - ден мандат в опозиция храни... Второ - задължителна уговорка с тези, които предстои да дойдат на власт - да не ги пипат, да ги оставят, да ги забравят... Гарант на уговорката - Ахмед Демирович, разбира се", писа още Огнян Минчев.

Лошият късмет преследва Испания, мълния удари самолета на националите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4155570

Лошият късмет не престава да преследва националния отбор по футбол на Испания.
След като тимът отпадна от мондиала в Бразилия още в груповата фаза, липсата му на късмет още веднъж пролича.
Малко преди да кацне в Мадрид, самолетът на Испания е бил ударен от мълния.
Пилотите удържали положението и приземили машината нормално, Лошият късмет не престава да преследва националния отбор по футбол на Испания. След като тимът отпадна от мондиала в Бразилия още в груповата фаза, липсата му на късмет още веднъж пролича. Малко преди да кацне в Мадрид, самолетът на Испания е бил ударен от мълния. Пилотите удържали положението и приземили машината нормално,

"Газпром" и OMV подписаха споразумение за изграждане на "Южен поток" в Австрия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4155573

Руският газов гигант "Газпром" и австрийската австрийската нефтена компания OMV подписаха договор за изграждането на част от газопровода "Южен поток" на територията на Австрия въпреки, че ЕС даде ясен сигнал, че проектът не отговаря напълно на европейските изисквания, предаде Ройтерс.
Споразумението е подписано от директора на "Газпром" Алексей Руският газов гигант "Газпром" и австрийската австрийската нефтена компания OMV подписаха договор за изграждането на част от газопровода "Южен поток" на територията на Австрия въпреки, че ЕС даде ясен сигнал, че проектът не отговаря напълно на европейските изисквания, предаде Ройтерс. Споразумението е подписано от директора на "Газпром" Алексей

Златанова: Европейската комисия очаква приемането на нов Наказателен кодекс

http://www.cross.bg/kodeks-proekta-zlatanova-1417275.html

/КРОСС/ „Познавайки добре работата на Европейската комисия, смело мога да допусна, че интересът й към окончателното приемане на новия Наказателния кодекс няма да приключи преди неговото влизане в сила", заяви днес заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова по време на поредното обществено обсъждане на проекта за нов Наказателен кодекс /НК/. Във форума, организиран от Народното събрание, съвместно с Министерството на правосъдието, участие взеха представители на законодателната и съдебната власт, на адвокатурата и на научната общност. Това е второто по ред широко обсъждане на проекта, като на първото, състояло се на 18 март, тази година, становища дадоха неправителствени организации, сдружения, представители на работодателски организации и синдикати. „Преди малко повече от една година, при встъпването ми в длъжност като министър на правосъдието, пред мен стоеше трудната и отговорна задача да ускоря финализиране на работата на четири екипа на министерството по проекта за нов Наказателен кодекс

Ген. Стоян Тонев: Здравното министерство е марионетка без пари

http://pik.bg/ген-стоян-тонев-здравното-министерство-е-марионетка-без-пари-news194772.html

Ген. Стоян Тонев: Здравното министерство е марионетка без пари

Министерството на здравеопазването е една марионетка без пари, без власт и без политическа воля. Това каза ген. Стоян Тонев, зам.-кмет на Столична община с ресор здравеопазване и бивш директор на ВМА, на пресконференцията на тема „Дефицитът в бюджета на НЗОК, дълговете на болниците". 

 След тройната коалиция дълговете на болниците бяха 318 млн. Това е официална информация от Министерството на здравеопазването. Те ще нарастват, няма как да не нарастват, защото в момента болниците не са си получили надлимитните близо 3 месеца, а това са сериозни суми, допълни ген. Тонев.

„Един от основните проблеми е корекция на бюджета на Здравната каса. Това се знае от три месеца, а защо три месеца не става, един Господ знае и министърът на здравеопазването. Самият технически процес на корекцията е минимум 20 дни. Т.е, ако утре се внесе в Народното събрание, минимум 20 дни са необходими, а дали ще има Народно събрание след 20 дни, също Господ знае. Вторият проблем е, че Надзорния съвет иска 330 млрд. лева. От миналата година бяха прехвърлени 150 млн., които Касата трябваше да плати за 2013 година, а тя ги прехвърли за 2014 г. Сега най-вероятно ще се опитат да направят същото – да ги прехвърлят за 2015 година", каза ген. Тонев. „Инвестициите в здравеопазването за апаратури и ремонти през тази година през първите 6 месеца и през изминалата година са най-малко в последните 20 години, защото Министерството на здравеопазването е една марионетка без пари, без власт и без политическа воля. Нямаме инвестиции, апаратурата не се подменя. В момента, фирмите, както фармацевтични, така и на апаратура са въвели 64 запора за парите, които болниците получават от Касата. По този начин те могат да блокират цялата сума, която определена болница получава от Касата. Това е следващото опасно нещо", допълни още той. 

"Последното, което е част от системата, това е държавата – всички знаем, че тя поема здравните осигуровки на осем групи население. Четвърта година поред, с едно прекъсване през 2012 г. държавата изплаща 50% от 8% от минимална работна заплата, т.е тези хора освен, че им се изплащат на минимална работна заплата, държавата дава и 50%. Сумата, която всяка година, включително и тази, държавата дължи на Здравната каса за този тип 8 групи е 400 млн. лева. А колко е дефицитът? Т.е самата държава си плаща определените суми, които са гласувани. Това е свързано с още едно нарушение, което се прави – те не се изплащат редовно, а когато държавата реши, в случая това е финансовият министър", посочи още ген. Тонев. По думите му, системата на здравеопазването няма да рухне, но ще падне на много ниско ниво, защото се дължи на почти безплатния труд на лекарите. 

Да прекратим зависимостта на Европа от вноса на изкопаеми горива

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/06/24/2330170_da_prekratim_zavisimostta_na_evropa_ot_vnosa_na/?ref=rss


Публикуваме позицията на  Кони Хедегор, европейски комисар по действията в областта на климата, предоставена специално на "Дневник". Заглавието (оригиналното е "Прекратяване на зависимостта на Европа от вноса на изкопаеми горива") и акцентите са на редакцията.

Европа безспорно е най-големият вносител на изкопаеми горива в света. Неотдавнашните събития в Украйна, Сирия и Ирак отново доказаха колко уязвима може да бъде нашата икономика към резки повишения на цените, външни енергийни...

Курумбашев: Бях 5-и в листата, логично е да отпадна

http://frognews.bg/news_72075/

След като не успя да се пребори в битката за евродепутат, Петър Корумбашев сякаш изчезна от публичното пространство. Днес той отново се появи на светло, за да пожелае успех на заминаващите за Брюксел евродепутати.

Мълния удари самолета на националите на Испания на път за вкъщи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155544

Лошият късмет не престава да преследва националния отбор по футбол на Испания.
След като тимът отпадна от мондиала в Бразилия още в груповата фаза, липсата му на късмет още веднъж пролича.
Малко преди да кацне в Мадрид, самолетът на Испания е бил ударен от мълния.
Пилотите удържали положението и приземили машината нормално, Лошият късмет не престава да преследва националния отбор по футбол на Испания. След като тимът отпадна от мондиала в Бразилия още в груповата фаза, липсата му на късмет още веднъж пролича. Малко преди да кацне в Мадрид, самолетът на Испания е бил ударен от мълния. Пилотите удържали положението и приземили машината нормално,

Вижте как доброволци и местни работят за изчистването на Аспарухово (Галерия)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155320

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

България е 32-ра в класация за най-добрите страни в света

http://econ.bg/Новини/България-е-32-ра-в-класация-за-най-добрите-страни-в-света-_l.a_i.552000_at.1.html

България е на 32 място от 125 държави в класацията за най-добрите страни в света. Това сочи направената от независимия политически съветник Саймън...

Двама убити и до 10 ранени при престрелка в Маями

http://www.vesti.bg/novini/dvama-ubiti-i-do-10-raneni-pri-prestrelka-v-maiami-6015575

При среднощна стрелба в американския град Маями загинаха двама души, а около осем са ранени.

3 души загинаха при тежка катастрофа в района на Карнобат

http://www.vesti.bg/novini/3-dushi-zaginaha-pri-tezhka-katastrofa-v-rajona-na-karnobat-6015576

Тежък пътен инцидент е възникнал на 330-ия км от АМ "Тракия", в района на Карнобат, съобщиха от МВР.

Ромите от Аспарухово се бунтуват срещу евакуацията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4155545


Ромите, които обитават опасни къщи във варненският кв. Аспарухово, не желаят да ги напускат въпреки непосредствената опасност за живота им, обяви кметът на Варна Иван Портних.
До момента общинската администрация е описала 85 опасни постройки, като за 68 от тях има заповеди за принудителна евакуация. Ромите, които обитават опасни къщи във варненският кв. Аспарухово, не желаят да ги напускат въпреки непосредствената опасност за живота им, обяви кметът на Варна Иван Портних. До момента общинската администрация е описала 85 опасни постройки, като за 68 от тях има заповеди за принудителна евакуация.

Не се налага ремонт на бюджета в средата на годината, обяви Орешарски

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/24/2330304_ne_se_nalaga_remont_na_bjudjeta_v_sredata_na_godinata/?ref=rss


Мисля, че досега актуализации на бюджета не са правени в средата на годината и не виждам защо тази година трябва да правим изключение. Няма никакви предпоставки за изводи в средата на годината, че трябва да се актуализира освен политико-пропагандата. Това обяви министър-председателят Пламен Орешарски на среща с представители на граждански и неправителствени организации, цитиран от агенция "Фокус".

"За цената на оставане на правителството – кой знае, бъдещето ще покаже. По същата...

Рекламният бизнес: Искаме една система, която да мери тв аудиторията

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/06/24/2330290_reklamniiat_biznes_iskame_edna_sistema_koiato_da_meri/?ref=rss


Българската асоциация на рекламодателите (БАР) и Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) обявиха в съвместно съобщение загрижеността си от това, че на българския пазар се утвърждават две системи за отчитане на телевизионни аудитории.

"Считаме, че различните и противоречиви данни за тв аудитории, въз основа на които ще се извършва планирането, осъществяването и ценообразуването при рекламните кампании в електронните медии, ще създадат неяснота, объркване и недоверие...

Река без корито наводнява дворове на 7 къщи в квартал "Мошино"

http://www.zapernik.com/obshtestvo/reka-bez-korito-navodnyava-dvorove-na-7-kushti-v-kvartal_32663/

Река, която минава през пернишкия квартал "Мошино" наводнява 6 - 7 къщи. Това каза пред ZaPernik.com заместник областният координатор на партия "Атака" Павел Павлов.

Дворовете на първите къщи, които са в началото на квартал "Мошино" от лявата страна, на влизане откъм село Големо Бучино се наводняват при по - силен дъжд. Причината е, че реката, която преминава в района няма корито и е на нивото на дворовете.

Потърпевшите са...

Продължава

Привикаха Пеевски на разпит в следствието

http://www.moreto.net/novini.php?n=255803

Втори разпит на Делян Пеевски в столичното следствие. Депутатът беше привикан заради сигнала на Цветан Василев, за който съобщи австрийския вестник "Дер Щандарт". Пред журналисти Пеевски заяви, че историята със sms заплахата е поръчкова.

Софтуер „почиства“ профили в социалните мрежи от компромати

http://econ.bg/Новини/Софтуер-почиства-профили-в-социалните-мрежи-от-компромати-_l.a_i.552007_at.1.html

Специалнен софтуер преглежда профили във Facebook и Twitter за снимки и публикации, които могат да разубедят потенциалните ви работодатели в...

Прокуратурата подхвана заплахата срещу Цветан Василев

http://www.cross.bg/vasilev-vtornik-depytata-1417274.html

София /КРОСС/ Пореден рязък обрат настъпи във вторник в драматичния разрив между доскорошните съдружници Цветан Василев и Делян Пеевски.След като през последните десетина дни прокуратурата разследваше евентуалния опит за покушение над депутата от ДПС, за който неофициално се твърдеше, че бил поръчан от собственика на Корпоративна търговска банка (КТБ), във вторник сюжетната линия тотално се преобърна.Софийската градска прокуратура (СГП) образува проверка по сигнал на Василев, че е получил заплаха за живота си с есемес, чийто автор предполага, че е Пеевски. Успоредно с това разследващите решиха да прекратят разследването за "убийството" на депутата, съобщиха пред Mediapool източници от държавното обвинение.  

Обмисля се премахване на довнасянето на авансовия данък

http://www.mediapool.bg/obmislya-se-premahvane-na-dovnasyaneto-na-avansoviya-danak-news221853.html

Министерството на финансите обмисля да премахне въведеното през миналата година за първи път довнасяне на авансовия данък върху доходите на физическите лица, съобщи пред Дарик радио зам.-министърът на финансите Людмила Петкова.   През последните три месеца на миналата година работодателите не внасяха авансово удържания данък върху доходите на служителите си, а те трябваше да правят това постфактум, като опишат приходите в данъчната декларация и после внесат дължимия върху тях данък. Марката срещна недоволството на много хора, които действително в края на годината получават на разположение по-големи доходи, но после им идва по-нагоре плащането на данъка накуп.   Петкова обясни, че в момента се обмисля премахването на този ангажимент на данъкоплатците и да се върне старият режим, при който авансовият данък се плаща всеки месец. Така ще се опростят и данъчните декларации.   "В момента анализираме всички данъчни декларации, включително и вноските, тъй като една от мерките, която в момента сме се заели да анализираме, е значително опростяване на данъчните декларациите. Но декларацията е следствие на целия режим на деклариране и внасяне, така че в момента работим по тази марка и ще обявим резултатите до месец - месец и нещо", каза зам.-министърът.   Тя обясни още, че финансовото министерство и приходните агенции работят и по редица мерки за повишаване на събираемостта и предотвратяването на данъчните измами. Изготвя се цялостна стратегия за предотвратяването на измамите, свързани с тютюневите изделия. Също така ще започнат масирани проверки на превозни средства със зърнени култури.   Обмислят се и допълнителни мерки за решаването на проблема с неиздаването на касови бележки, особено в сферата на услугите, допълни зам.-министърът.

Курумбашев: Законът трябва да се уважава

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4155540

Позиция на Петър Курумбашев:
"В проведените избори "Коалиция за България" спечели 4 места в Европарламента, а след отчитането на преференциите аз съм на 5-то място в листата. Законът трябва да се уважава, както и правото на всеки избран да заеме отреденото му от избирателите място. Желая успех на нашите представители в Европарламента и нека да Позиция на Петър Курумбашев: "В проведените избори "Коалиция за България" спечели 4 места в Европарламента, а след отчитането на преференциите аз съм на 5-то място в листата. Законът трябва да се уважава, както и правото на всеки избран да заеме отреденото му от избирателите място. Желая успех на нашите представители в Европарламента и нека да

Apple разработва два нови модела iPhone

http://econ.bg/Новини/Apple-разработва-два-нови-модела-iPhone_l.a_i.551995_at.1.html

Технологичният гигант Apple започва производството на два нови модела iPhone през юли. Новите устройства ще бъдат по-големи от досегашните 4-инчови...

Майки на украински военни блокираха магистралата Киев-Чоп до Житомир

http://www.cross.bg/zhitomir-kiev-chop-magistralata-1417272.html

/КРОСС/ На магистрала Киев-Чоп до Житомир е блокирано движението от протестиращи хора, съобщи lifenews. Сред събралите се на протеста срещу киевските власти са бащи, майки, съпруги и роднини на военнослужещи в украинската армия, изпратени да воюват в Източна Украйна. За да привлекат вниманието на властите в Киев, хората затворили магистралата с искания близките им да бъдат изтеглени от конфликтните зони и върнати обратно по родните места. Жените са възмутени, че властите изпращат техните синове и мъже да убиват собствения си народ. „Аз съм майка на военнослужещ, който в момента се намира в Източна Украйна, както и стотици момчета от 95-та бригада и 30-та бригада на Новоград-Волин. Ние сме крайно възмутени от отношението на държавата ни и ръководството на военните. Ще се събираме постоянно и ще стоим тук, докато не бъде взето конкретно решение. Ние искаме да си видим децата", заяви една от протестиращите Валентина Султан-Багомаева. Според съобщенията на очевидци, в резултат на блокирането на движението на магистралата Киев-Чоп, се е образувало задръстване с километрови опашки от автомобили. Напомняме, аналогична бе ситуацията на 20 юни в Черновци, където се проведе подобна акция. Тогава майки, съпруги и близки на военнослужещи бяха затворили четири магистрали. Хората в Житомир не за първи провеждат подобни акции с надеждата, действията и призивите им да бъдат забелязани от управниците на държавата

Цветанов: Заради преместването на ГДБОП в ДАНС има отстъпления в борбата с трафика на хора

http://www.cross.bg/hora-trafika-borbata-1417273.html

/КРОСС/ "В следствие на структурните промени в началото на 2013 г. в сектора за сигурност, България бележи отстъпление от положителните тенденции в борбата с трафика на хора." Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който изнесе доклад по темата пред международната конференция за трафика на хора в Мюнхен. Цветанов подчерта, че след изваждането на ГДБОП от МВР и преместването му ДАНС, огромната част от разследванията по трафика само за броени месеци бяха вкарани в задънена улица. „Доказателствата за всичко това са фактите. По време на управлението на ГЕРБ основната цел в борбата с трафика на хора беше идентификацията на жертвите чрез националната комисия. В следствие на активната работа на органите на МВР и на комисията през 2012 г. са идентифицирани над 570 жени, станали жертви на трафика на хора, докато през 2013 г. броят на идентификациите спада на 428. Докато през 2012 г. са проведени 121 разследвания за трафик на хора, през 2013 г. те са намалели до 82. Основната причина за това беше, че след преместването на ГДБОП в ДАНС, голяма част от екипите от професионалисти, които провеждаха разследванията, предпочетоха да останат на работа в министерството и не преминаха в контраразузнавателната служба. В следствие на това успешните показателите в борбата с трафика на хора бяха значително намалени. И това се отрази на имиджа на България в международната борба с трафика на хора", подчерта още Цветанов

OMV и Газпром подписаха за "Южен поток"

http://www.vesti.bg/novini/omv-i-gazprom-podpisaha-za-iuzhen-potok-6015574

Австрия затвърди участието си в руско-италианския проект за газопровод "Южен поток" с подписването на споразумение между австрийската енергийна компания OMV и руската Газпром при посещението на руския президент Владимир Путин във Виена.

"Газпром" и OMV подписаха споразумение за "Южен поток"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155535

Руският газов гигант  Руският газов гигант "Газпром" и австрийската австрийската нефтена компания OMV подписаха договор за изграждането на част от газопровода "Южен поток" на територията на Австрия въпреки, че ЕС даде ясен сигнал, че проектът не отговаря напълно на европейските изисквания, предаде Ройтерс. Споразумението е подписано от директора на "Газпром" Алексей

Орешарски: Въпросът за оставката е към партиите

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/oresharski-vyprosyt-za-ostavkata-e-kym-partiite-6015573

Министър-председателят проведе днес редовната си среща с представители на граждански и неправителствени организации

Миков: Парламентът не може да бъде пазарлък

http://pik.bg/миков-парламентът-не-може-да-бъде-пазарлък-news194759.html

Миков: Парламентът не може да бъде пазарлък

"Което и да е Народно събрание не може да бъде пазарлък. Ще внеса тази точка, ще оттегля онази. Ако освободим членовете на Сметната палата и не приемем тези закони, ще имаме четири годишен мандат? Така ли виждате нещата?”, каза на пресконференция парламентарният шеф Михаил Миков.

По отношение реакцията на БСП за трагедията във Варна, лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че са реагирали незабавно. „Наши представители и депутати бяха на място, наши активисти се включиха много активно. В тази ситуацията думите трудно помагат”, заяви Станишев и обясни, че от БСП са дарили 30 000 лв. „В крайна сметка важното беше институциите да бъдат на място”, каза Станишев. Попитан защо изказва позиция за информацията в медиите, че има замък в „Заради мои политически решения аз и моето семейство сме подложени на целенасочени, черна кампания, изтъкана от лъжи. Всеки, който си го позволява, ще търси отговорност в съда. 

В противен случай вашата професия се дискредитира, ако се тиражират внушения”, каза още Сергей Станишев.

Миков: Ще имаме 4-годишен мандат, ако освободим членовете на Сметната палата и не приемем тези закони?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4155512

Което и да е Народно събрание не може да бъде пазарлък. Ще внеса тази точка, ще оттегля онази. Това заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков по време на пресконференция.
"Ако освободим членовете на Сметната палата и не приемем тези закони, ще имаме 4-годишен мандат? Така ли виждате нещата?”, коментира Миков. Което и да е Народно събрание не може да бъде пазарлък. Ще внеса тази точка, ще оттегля онази. Това заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков по време на пресконференция. "Ако освободим членовете на Сметната палата и не приемем тези закони, ще имаме 4-годишен мандат? Така ли виждате нещата?”, коментира Миков.

Първанов за Станишев: Kапитанът пръв напусна кораба

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4155529

В събота на нашата учредителна конференция ще дадем много ясната заявка, че ние ще водим диалог, ще търсим взаимодействие по националните приоритети с всички отговорни политически формации, с всички некорумпирани, ненатопени в корупционни или други схеми политически партии и граждански структури.
Защото България има нужда от национално единение в В събота на нашата учредителна конференция ще дадем много ясната заявка, че ние ще водим диалог, ще търсим взаимодействие по националните приоритети с всички отговорни политически формации, с всички некорумпирани, ненатопени в корупционни или други схеми политически партии и граждански структури. Защото България има нужда от национално единение в

Партията-музей и Сергей

http://offnews.bg/news/n_1/n_354447.html

След себе си Станишев оставя една разнебитена партия и още, по-важното за нас - една объркана, изостанала страна. На БСП партия й е само името - инак е раздрънкана политическа играчка на едно непораснало дете, играещо на лидер и дресьор на динозавърче - каквото е БСП днес. Играчка, която е руското камионче и управлявана от дете с научна титла и айфон в ръката. Детето, което бе оставено да се наиграе от 2001 г. до днес. Учило, недоучило, но с очила. Специалист по кителите, пагоните, с нагон към властта и игрите й, които не го изоставиха единствено през царстването му и ролята на вечен губещ по всички избори. На един стадион, на който четири четвърти от поддръжниците са на възраст, родееща се с възрастта на дизеловия двигател, който стои във всеки камион. Партия с интернет радио, в която мнозинството не знае, че има интернет. Партия, в която английският е езикът на враговете, които са ни съюзници. Партия на богатите партийни аристократи с електорат, кореспондиращ само през пенсиите с държавата. Партия, в която социалните грижи струват буквално и метафорично 5 лева. Справка - последния полу-полу-мандат. Партия, която цени кебапчетата наравно с Бузлуджа, Дядото, Русия и Европейския съюз едновременно. Политическа лудница, която управлява България и ни направи вечните последни класирали се по всички класации. Партия, наричаща се Българска, но България бе само лого, рефрен, припев за блеенето на овцете, наричани благо "другари и другарки". Объркаността на партията на бившите комунисти е огледално копие на днешна България. Страна, разкрачена между неясна самоличност, безличност с претенции, но без цел и с Европейска принадлежност по документи. Сертифицирани, с жълта европейска книжка. Краят на българската кариера на Станишев (обявен или не днес) е краят на ерата и опитите на старите комунисти и учениците им да управляват както си могат, но вечно. За 25 години демократичен и социалистически комунизъм България се превърна в страна от Европа и живееща в XXI век, но управлявана по методите на Коминтерна и вожда Димитров. Със Станишев си тръгват Димитров, Сталин, Коларов, Червенков, Живков. Остават Горбачов, Елцин, Путин. Станишев завещава на своите другари едно БКП, такова каквото завари, и което рекламираше по света и у нас като БСП. Станишев оставя след себе си партия-музей. Каквато, междувпрочем, е България днес. Държава-музей на светлото минало на седемдесетгодишните и наказание за всеки по-млад и нормален. Страна музей на недоубилия ни комунизъм, силно искащ да е руски социализмът и да сме в Европа и XXI век. Момчето си тръгва, музеят България остава. И ние сред руините му. Тъжно начало за осъзналите го, които са малцинство. Това е картината, другарки и другари, дами и господа.

Петър Курумбашев: БСП спечели 4 места, аз съм на пето - законът трябва да се уважава

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155525

Позиция на Петър Курумбашев:
Позиция на Петър Курумбашев: "В проведените избори "Коалиция за България" спечели 4 места в Европарламента, а след отчитането на преференциите аз съм на 5-то място в листата. Законът трябва да се уважава, както и правото на всеки избран да заеме отреденото му от избирателите място. Желая успех на нашите представители в Европарламента и нека да

Първанов за Станишев: Корабът е напуснат от този, който се именува капитан

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155519

В събота на нашата учредителна конференция ще дадем много ясната заявка, че ние ще водим диалог, ще търсим взаимодействие по националните приоритети с всички отговорни политически формации, с всички некорумпирани, ненатопени в корупционни или други схеми политически партии и граждански структури.
Защото България има нужда от национално единение в В събота на нашата учредителна конференция ще дадем много ясната заявка, че ние ще водим диалог, ще търсим взаимодействие по националните приоритети с всички отговорни политически формации, с всички некорумпирани, ненатопени в корупционни или други схеми политически партии и граждански структури. Защото България има нужда от национално единение в

Nokia представи второто поколение на Android телефона си (видео)

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/06/24/2330215_nokia_predstavi_vtoroto_pokolenie_na_android_telefona/?ref=rss


След като Microsoft придоби бизнеса с мобилни телефони на Nokia, един от основните въпроси беше дали компанията ще прекрати съществуването на гамата Android базирани смартфони. Отговорът вече е даден и е отрицателен, след като компанията представи новото поколение Nokia X2.

На външен вид единствените промени практически са малко по-големите размери. X2 използва 4.3-инчов дисплей с технология ClearBlack. Процесорът е двуядрен на Qualcomm, като работи на 1.2GHz. Оперативната памет е...

Телефон за дарения разкри община Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=255804

Специален телефон за дарения за пострадалите жители на Аспарухово разкри община Варна. Желаещите да подпомогнат пострадалите могат да получат актуална информация за необходимите консумативи и финансови средства на телефон 0886-870-355.

Змии плъзнаха в Русе

http://www.cross.bg/ryse-zmii-zmii-1417270.html

Русе /КРОСС/ Змии плъзнаха от тревясали междублокови пространства, по паркове и крайбрежната алея в Русе, алармираха граждани. Последният сигнал на тел. 112 е за влечуго край вазата в парка на младежта, което така и не е открито от пристигналия екип на Гражданска защита.Препатили собственици напомнят, че в горещините змии дори се промъкват в апартаментите им през балкони на първите етажи.Сигналите за студенокръвни влечуги се подават и в регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/. От екоинспекцията призовават кметовете на населените места и гражданите да почистят парковете, между блоковете и буренясалите терени, за да не се развъждат змии. Експерти обясняват появата им с високите температури. От кметската управа вече поискаха от консорциум "Паркстрой" да окоси в най-кратки срокове зелените площи, което улеснява и битката с кърлежи и комари.Най-често в градовете се срещат различни видове смокове и водни змии. Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и не бива да се убиват, уточниха от РИОСВ. Тези влечуги не са отровни, но могат да станат агресивни, ако се почувстват застрашени, пише "Труд".

С 25 млн. лв. е възстановено производството на бира "Леденика"

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/24/2330297_s_25_mln_lv_e_vuzstanoveno_proizvodstvoto_na_bira/?ref=rss


Общо 25 милиона лева са вложени във възстановяване и модернизиране на производството на пивоварната фабрика "Леденика" в Мездра, съобщи управителят на компанията "Леденика 1964" Владислав Цветков, цитиран от БТА.

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов, представителят на собственика "Литекс комерс" Данаил Ганчев и Владислав Иванов откриха днес официално възстановената фабрика за бира.

Производството на пивоварната се възстановява след тригодишно прекъсване и в годината,...

БФС потвърди наказанието на "Ботев" за три мача без публика

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/24/2330291_bfs_potvurdi_nakazanieto_na_botev_za_tri_macha_bez/?ref=rss


"Ботев" (Пловдив) загуби обжалването пред апелативната комисия на БФС и ще изиграе първите си три мача през новия сезон без публика заради ексцесиите, предизвикани от феновете във финала за Купата на България срещу "Лудогорец" (0:1). 

В този мач запалянковците на жълто-черните запалиха пожар в 60-ата минута, а в края нахлуха на терена, с което предизвикаха две прекъсвания за общо над 21 минути. В края на май дисциплинарната комисия наложи санкция от трима мача без публика и глоба от...

Атанас Мерджанов ще оглави червената парламентарна група в парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155521

Атанас Мерджанов ще оглави червената парламентарна група, след като соцлидерът Сергей Станишев отива като евродепутат в Брюксел. Това предложение на изпълнителното бюро ще трябва да бъде одобрено от депутатите по-късно днес. В момента Мерджанов е зам-шеф на политическата група на Коалиция за България
Соцлидерът обясни решението да стане Атанас Мерджанов ще оглави червената парламентарна група, след като соцлидерът Сергей Станишев отива като евродепутат в Брюксел. Това предложение на изпълнителното бюро ще трябва да бъде одобрено от депутатите по-късно днес. В момента Мерджанов е зам-шеф на политическата група на Коалиция за България Соцлидерът обясни решението да стане

Мълния удари самолета на "Ла Фурия"

http://www.cross.bg/ispaniya-braziliya-fyriya-1417271.html

/КРОСС/ Лошият късмет не престава да преследва националния отбор по футбол на Испания. След като тимът на Висенте дел Боске отпадна от Мондиала още в груповата фаза, друга трудност сполетя „Ла Фурия". Малко преди да кацне в Мадрид, самолетът на Испания е бил ударен от мълния. Пилотите удържали положението и приземили машината нормално, съобщават медиите в Испания. Играчите обаче са слезли видимо уплашени, пише btvnews. Въпреки слабото си представяне в Бразилия, футболистите бяха посрещнати от около 250 привърженици. Националите се прибраха без Жерар Пике и Франсеск Фабрегас. Фабрегас вече договори трансфера си в Челси и ще иде на почивка преди новия сезон. Очаква се полузащитникът да прекара ваканцията си заедно с Пике и приятелката му Шакира. Диего Коста също не кацна в Мадрид, тъй като ще гостува на роднини в Бразилия, а после ще замине за Лондон, където се очаква да тренира с „Челси".  

Пеевски се разкайва за сигнала на гардовете

http://frognews.bg/news_72074/

Съжалявам, че гардовете ми подадоха сигнал, по-добре да ме бяха убили, заяви депутатът Делян Пеевски, след като бе разпитан в Столичното следствие.

Компания дари 10 хиляди евро на пострадалите от наводненията във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=255801

Компанията за потребителски кредити „Провидент Файненшъл България“ се включи в двете официални дарителски кампании в помощ на бедстващото население във Варна и Североизточния регион, което пострада при големите наводнения през изминалата седмица, научи Moreto.

Миков: Ще имаме 4-годишен мандат, ако освободим членовете на Сметната палата и не приемем тези закони?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155483

Което и да е Народно събрание не може да бъде пазарлък. Ще внеса тази точка, ще оттегля онази. Това заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков по време на пресконференция.
Което и да е Народно събрание не може да бъде пазарлък. Ще внеса тази точка, ще оттегля онази. Това заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков по време на пресконференция. "Ако освободим членовете на Сметната палата и не приемем тези закони, ще имаме четири годишен мандат? Така ли виждате нещата?”, коментира Миков.

Путин размисли за руските въоръжени сили в Украйна

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/putin-razmisli-za-ruskite-vyoryzheni-sili-v-ukrajna-6015561

Той е предложил на Съвета на федерацията да отмени постановлението за използване на въоръжените сили на Руската федерация на територията на Украйна

Месец май 2014 - най-топлият в историята на планетата

http://offnews.bg/news/n_1/n_354444.html

Най-топлият месец май в историята на планетата е бил през 2014 година,  съобщи британският в. The Telegraph. Средната температура в света за месеца е достигнала 15,54 градуса по Целзий, което е с 0,74 градуса над средните стойности, измерени през този месец за 20 век. Месец май тази година се оказва 351-ият месец, в който глобалната температура е над средните стойности за 20 век. За последен път температурата през май е била под средните стойности за 20 век през 1976 г. „Това би могло да спре коментарите на хората, които твърдят, че глобалното затопляне е спряло“, коментира преподавателят от Принстънския университет Майкъл Опенхаймер. Той посочи, че е по-важно да се напомни на обществото, че „глобалното затопляне е дългосрочна тенденция“ Рекордни горещини през май 2014 г. бяха регистрирани в източната част на Казахстан, някои райони в Индонезия и северозападната част на Австралия. Експерти твърдят, че тенденциите са рекордните горещини да продължат.

Миро бесен на писанията за Галка: Не е сервитьорка, има си страхотно гадже

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4155502

- Чувстваш ли някаква вина за това, което се случва с Галка след разпадането на "Каризма". Пишат, че работела като сервитьорка в Англия?
Ама това не е вярно. Добре, ще се съглася да разкажа няколко неща за Галка, за които мисля, тя няма да има нищо против. Галка живее с едно много готино момче, изключително възпитан, - Чувстваш ли някаква вина за това, което се случва с Галка след разпадането на "Каризма". Пишат, че работела като сервитьорка в Англия? Ама това не е вярно. Добре, ще се съглася да разкажа няколко неща за Галка, за които мисля, тя няма да има нищо против. Галка живее с едно много готино момче, изключително възпитан,

Футболът е полезен за жените с високо кръвно

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/futbolyt-e-polezen-za-zhenite-s-visoko-kryvno-6015569

Според ново изследване този нов спорт може да намали кръвното налягане и мастните отлагания на представителките на нежния пол на възраст 35 и 50 години

Мистерия!Секретни военни обекти пазят тайната за потопа във Варна ?!

http://frognews.bg/news_72073/

Военни строго секретни обекти и бункери пазят тайната за потопа , довел до трагедията във варненския квартал "Аспарухово".В района се намира военното формирования 48660 - строго секеретен военен радиорелеен център, по-известен като Зеленика - Бункера. На пътя Аспарухово-Боровец е под.26800, известkf като "06" свръхтаен радиопредевалетелен център.На входа на вилната зона се намира още едно свързочно поделение - познато като "05".

Миро бесен на писанията за Галка: Не е сервитьорка, има си страхотно гадже

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155478

- Чувстваш ли някаква вина за това, което се случва с Галка след разпадането на - Чувстваш ли някаква вина за това, което се случва с Галка след разпадането на "Каризма". Пишат, че работела като сервитьорка в Англия? Ама това не е вярно. Добре, ще се съглася да разкажа няколко неща за Галка, за които мисля, тя няма да има нищо против. Галка живее с едно много готино момче, изключително възпитан,

Бивши и настоящи управници на Украйна отговорни за кризата в страната

http://www.cross.bg/ykraiina-nastoyashti-medvedev-1417268.html

/КРОСС/ Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев заяви, че отговорността за случващото се в Украйна е на бившите и настоящи ръководители на страната, съобщи РИА "Новости". "За това, което се случва в Украйна, са отговорни всички лидери на украинската държава - и бивши, и настоящи", подчерта Медведев. "И много значителен дял имат тези, които подхранваха събитията в Киев и допринесоха за държавния преврат, който се случи в началото на годината", каза още министър-председателят.

Петър Курумбашев: Законът трябва да се уважава

http://www.cross.bg/kyrymbashev-evroparlamenta-predstaviteli-1417267.html

/КРОСС/ Законът трябва да се уважава, както и правото на всеки избран да заеме отреденото му от избирателите място, заявява депутатът от КБ Петър Курумбашев в коментар на решението на Сергей Станише да поиска предсрочно прекратяване на пълномощията му като народен представител. Желая успех на нашите представители в Европарламента и нека да бъдат достойни представители на България там, допълва Курумбашев. „Коалиция за България" спечели четири места на проведените избори за членове на Европарламента. След отчитане на преференциите Курумбашев се оказа на пето място в листата.

Английски национал си поискал тройка със секси близначки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155485

Английският национал Люк Шоу поискал да прави тройка със секси близначките Карла  и Мелиса Хау чрез SMS-и по време на световното първенство в Бразилия.
Това разкри първата пред британския таблоид Английският национал Люк Шоу поискал да прави тройка със секси близначките Карла  и Мелиса Хау чрез SMS-и по време на световното първенство в Бразилия. Това разкри първата пред британския таблоид "Сън". Футболистът на "Саутхемптън" почнал да флиртува с нея телефонно. Разменили си и снимки, на една от които Карла била с Мелиса.

Датата на изборите ясна в петък

http://www.cross.bg/konsyltatzii-gerb-sergeii-1417269.html

/КРОСС/БСП разпраща покани на лидерите на парламентарно представени партии за консултации. Това обяви председателят на социалистите Сергей Станишев след заседание на ръководството. Намеренията са в петък да се обсъждат предсрочните избори, задачите на НС, ролята на служебния кабинет, номинирането на еврокомисар и ситуацията в страната. Началото на "политическото кафе" бе насрочено за днес, но по-късно стана ясно, че ще се отложи. Решението за преговорите беше взето миналата седмица от Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче демонстративно скъса споразумението, постигнато на съвета, след като не беше прието искането му да бъде отложено обсъждането на ново на Закона за МВР. В кулоарите на парламента тогава той заяви, че няма да учасва в бъдещите консултации, като обяви на управляващите война и реваншизъм. БСП ще води разговори с ГЕРБ, ДПС и други политически сили, дори извънпарламентарни, на предстоящите консултации, заяви Сергей Станишев. Партии извън НС няма да участват в предстоящите политически консултации, категоричен бе обаче лидерът на ДПС Лютви Местан.         

Брутния външен дълг е нараснал с 1,3 на сто

http://econ.bg/Новини/Брутния-външен-дълг-е-нараснал-с-1-3-на-сто_l.a_i.551990_at.1.html

Към края на април месец 2014 г. брутния външен дълг е нараснал с 1,3% в сравнение с края на 2013 г. Това показват данните на Българската народна...

БЛС прогнозира срив на здравната ни система

http://www.cross.bg/raiichinov-suyuz-bolnitzite-1417265.html

София /КРОСС/ Реален е рискът след септември здравната система да блокира, болниците да фалират и болничната система буквално да се срине. Това прогнозираха по време на пресконференция от Българския лекарски съюз. По думите на председателя на съюза Цветан Райчинов здравеопазването ни никога не е било добре, но сега се очертава да е по-зле от всякога.„Ще се върнем във времето, когато в болниците всеки си носеше всичко", каза Райчинов. И заяви, че рискът болници да затворят врати става все по-реален.По думите му е нужна спешна актуализация на бюджета, която да се случи най-много до две седмици, като дори това обаче няма да е достатъчно.Според Райчинов е наложително държавата да поеме пълните размери на здравните осигуровки за 9-те групи от населението, за които отговаря.Няма по-лош платец на здравни вноски от държавата, заяви Райчинов. От лекарския съюз смятат и че е крайно време да се разплатят дълговете на болниците, които вече достигат рекордните 410 милиона лева. Те са камък на шията на здравеопазването, категоричен е Райчинов.Лекарският съюз заяви готовност за „драстични действия", за да не се допусне крах на системата.    

Румен Ваташки стана първият, който издаде монография за българската православна църква и Втория Ватикански събор

http://www.zapernik.com/politika/rumen-vatashki-stana-purviyat-koito-izdade-monografiya-za-bulgarskata-pravoslavna_32662/

Професорът Румен Ваташки от Перник представи книгата си "Българската православна църква и Втория Ватикански събор" (1962 - 1965 г.). Това се случи на пресконференция, която той даде днес в Перник, предаде човек на ZaPernik.com.

С книгата си Румен Ваташки става първият издал монография по тази тема. За написването й той е използвал 3 фонда на държавния архив.

"Това е книгата, която е виновна да открия забравената книга на Методий Жерев -...

Продължава

Станишев не смята да подава оставка като лидер на БСП

http://www.moreto.net/novini.php?n=255800

Сергей Станишев заяви, че прекратяването на правомощията му като народен представител и отиването му в Брюксел като евродепута не означават, че ще подава оставка като председател на БСП. Отиването му в Брюксел било свързано с новите реалности след изборите за Европейски парламент.

Обама стана футболист на Англия /снимка/

http://www.cross.bg/chasha-obama-angliiiskiya-1417264.html

/КРОСС/ Необяснима грешка допусна компания, отговаряща за фен артикули на Мондиала в Бразилия, включвайки американския президент Барак Обама в английския национален отбор като постави лика му на чаена чаша, подобно на "съотборниците" му. Чаената чаша вече е изтеглена от продажба след пускането на 2000 бройки. За малко обаче президентът Обама зае мястото, името и екипа на Крис Смолинг в състава на Англия, а може би точно в него са били надеждите на великобританците за класиране за осминафиналната фаза на турнира. Компанията се е доверила за подбора на снимки на млад работник, който се е оказал по-голям ръгби фен, отколкото футболен. Момчето е използвало търсачката на Google, изписало е името на английския футболист Смолинг и е запаметило първата снимка, която би отивала на чаена чаша, пише Offnews.  

Курсовете за охранител и шофьор са най-предпочитаните и през 2013 г.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/24/2330261_kursovete_za_ohranitel_i_shofyor_sa/?ref=rss


Най-много хора са изкарали курсове за охранители и шофьори в обществения транспорт през 2013 г. Подобно на предишната година курсовете по сигурност отново са на първо място. Те са били избрани от 10 622 души. Обучените за управление на моторни превозни средства от обществения транспорт са 10 054. На трето място се нарежда хотелиерството с 2966.

Сред най-предпочитаните професии за последните две години освен охранител и шофьор са козметик, фризьор, оперативен счетоводител.
...

МОК обмисля по-дълги олимпиади

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/24/2330279_mok_obmislia_po-dulgi_olimpiadi/?ref=rss


Твърде е възможно в бъдеще олимпийските игри да бъдат удължени с една седмица и да са по 24 дни, се казва в материал на сайта на БОК. 

14 работни групи подготвя основните предложения, които да бъдат представени на ръководството на МОК като базисни в изпълнение на "Програма 2020".

Програмата беше обявена като ключова в стратегията на новия президент Томас Бах, като ще бъде обсъждана в детайли и представена за одобрение по време на Извънредната сесия на МОК от 6 до 14...

Георги Първанов: Поведението на Станишев е полуабдикация

http://pik.bg/георги-първанов-поведението-на-станишев-е-полуабдикация-news194751.html

Георги Първанов: Поведението на Станишев е полуабдикация

В събота на нашата учредителна конференция ще дадем много ясната заявка, че ние ще водим диалог, ще търсим взаимодействие по националните приоритети с всички отговорни политически формации, с всички некорумпирани, ненатопени в корупционни или други схеми политически партии и граждански структури. Защото България има нужда от национално единение в този тежък момент. Това каза на пресконференция Георги Първанов, президент на България в периода 2002 – 2012 и председател на АБВ на въпрос, дали след приемането на поста евродепутат от страна на лидера на БСП Сергей Станишев, АБВ ще участва в коалиционни преговори с БСП за предсрочните парламентарни избори

По повод напускането на Народното събрание от страна на лидера на социалистическата партия Георги Първанов допълни: „През 1923 г. се провежда известното септемврийско въстание, в резултат на което тогавашната Българска комунистическа партия е разгромена, нейното ръководство се изнася във Виена, там създава задгранично бюро и чрез това бюро се ръководи партията в продължение на няколко години. Може би сега сме свидетели на една подобна историческа аналогия. Очаквам да видя съставът на задграничното бюро, знам поне още един човек, който ще бъде включен, но повече от двама там не са необходими. Що се отнася до това, дали може да се очаква оздравяване в резултат на днешния акт на БСП, в случая става въпрос за полуабдикация – фактически той ще абдикира от голяма част от своите задължения по ръководството на партията и преди всичко по ръководството на предизборния процес”. 

„Не може да правиш избори от Брюксел в България. Няма как да се случи това. Изборите означават ежедневна работа, дори чисто психологически искам да се поставя на мястото на хилядите симпатизанти на левицата, когато видят, че корабът е напуснат от този, който се именува капитан. Обикновено става обратното – капитанът напуска последен кораба”, каза още Георги Първанов.

"Газпром" и OMV подписаха за „Южен поток"

http://news.ibox.bg/news/id_368766506

Двете компании имат по 50% участие в съвместното предприятие

Турция намали основния си лихвен процент

http://business.actualno.com/Turcija-namali-osnovnija-si-lihven-procent--news_35945.html

Централната банка на Турция намали основния лихвен процент от 9,5% на 8,75% в опит да стимулира икономическия растеж. Информацията съобщава вестник Hurriyet Daily News. Централната финансова институц...

Цветана Пиронкова напусна Уимбълдън

http://tennis.actualno.com/Cvetana-Pironkova-napusna-Uimbyldyn-news_35934.html

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова не успя да повтори представянето на Григор Димитров и загуби още в началото на най-престижния турнир на трева – „Уимбълдън”...

Найденов; Твърденията на ГЕРБ са политическа чалга

http://society.actualno.com/Najdenov-Tvyrdenijata-na-GERB-sa-politicheska-chalga-news_35946.html

Нелеп микс от политическа чалга, конспиративни теории и злоупотреба с личната драма на хората. Така определи министърът на отбраната Ангел Найденов в своя позиция по повод днешните твърдения на ГЕРБ в...

Сливен ще тегли заем за строежа на водния си цикъл

http://sliven.actualno.com/Sliven-shte-tegli-zaem-za-stroeja-na-vodnija-si-cikyl-news_35947.html

Община Сливен възнамерява да тегли заем от 4 800 000 лева от фонд "ФЛАГ" за съфинансиране на водния цикъл на града. Това съобщи на пресконференция днес кметът Кольо Милев. Предложението ще ...

Чичарито: Нямам търпение да изляза срещу Ван Перси

http://worldcup2014.actualno.com/Chicharito-Njamam-tyrpenie-da-izljaza-sreshtu-Van-Persi-news_35948.html

Нападателят на Мексико Хавиер Ернандес ни най-малко не се притеснява от предстоящата конфронтация с Холандия на осминафиналите на световното първенство. Нещо повече - Чичарито няма търпение да се срещ...

Moуриньо разкритикува бразилските терени

http://worldcup2014.actualno.com/Mourinio-razkritikuva-brazilskite-tereni-news_35949.html

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо разкритикува състоянието на тревата на терените, където се провежда световното първенство по футбол в Бразилия. Според специалиста, на такива терени не може да се оча...

Белгийски националисти се отказаха от идеята си за разделяне на страната

http://europe.actualno.com/Belgijski-nacionalisti-se-otkazaha-ot-idejata-si-za-razdeljane-na-stranata-news_35950.html

Умерените белгийски националисти от партията Нов фламандски алианс (НФА) засега се отказват от идеите си за разделянето на страната и са готови са сформирането на четиристранна коалиция. Това става из...

ЕС вероятно няма да увеличи санкциите срещу Русия

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bd41ad7/l/0L0Sinvestor0Bbg0Ccentralna0Ei0Eiztochna0Eevropa0C3350Ca0Ces0Everoiatno0Eniama0Eda0Euvelichi0Esankciite0Esreshtu0Erusiia0H1749420C/story01.htm

В момента сме по-фокусирани над мирния план, прекратяването на огъня и диалога между заинтересованите страни, твърди дипломат


"Слънчев бряг" АД е с нови собственици

http://econ.bg/Новини/-Слънчев-бряг-АД-е-с-нови-собственици_l.a_i.552066_at.1.html

Акционерното дружество „Слънчев бряг“ е с нови собственици. Това стана ясно след редовното общо събрание на компанията, провело се вчера (23 юни). В...

Албания получи статут на кандидат за ЕС

http://econ.bg/Новини/Албания-получи-статут-на-кандидат-за-ЕС_l.a_i.551989_at.1.html

Албания премина първото препятствие по дългия път към членството си в Европейския съюз. Това е четвърти по ред опит на страната от 2009 година насам....

Удариха нелегална бензиностанция в Любимец

http://pik.bg/удариха-нелегална-бензиностанция-в-любимец-news194752.html

Удариха нелегална бензиностанция в Любимец

20 тона дизел бяха конфискувани при операция на митница Свиленград, съобщиха оттам вчера. Дизелът без документи за произход и доказателства за платени налози бил открит във вкопана цистерна на бензиностанция в Любимец.

Собственикът на обекта не могъл да представи свидетелство за платен акзиц, който е в размер на 12 900 лева и горивото било конфискувано. Грози го глоба в двойния размер на дължимия данък.

Борисов: Няма да правим кабинет с БСП и ДПС!

http://frognews.bg/news_72072/

БСП, ДПС и „Атака” безпардонно и брутално нарушиха споразумението, което политическите сили постигнаха в четвъртък, при президента Росен Плевнелиев. И вместо да направим плавен преход в тежка за държавата ситуация и да насрочим избори, те започнаха да си приемат Закона за МВР, избраха си генерален секретар на ООН, назначават нови министри, свалят и качват нови зам.-министри. Освен това подписват в енергетиката договори за 20 години напред", заяви Бойко Борисов.

Позицията на Курумбашев по малшанса за Брюксел

http://offnews.bg/news/n_1/n_354435.html

Бившият депутат на "Коалиция за България" Петър Курумбашев изпрати официална позиция по решението на партийния лидер Сергей Станишев да стане евродепутат и да го лиши от място в Брюксел. Курумбашев напусна парламента, за да води предизборната кампания на червените. Той имаше реален шанс за ЕП, защото беше на избираемото четвърто място. Слабото представяне на левицата, изненадата с Любимец 15 и финалното решение на Станишев обаче попариха надеждите му. Ето какво гласи позицията, която Курумбашев изпрати до "Позитано 20", след като днес цял ден не отговаряше на обажданията на журналистите: "В проведените избори "Коалиция за България" спечели четири места е Европарламента, с лед отчитането на преференциите аз съм на пето място в листата. Законът трябва да се уважава, както и правото на всеки избран да заеме отреденото му от избирателите място. Желая успех на нашите представители в Европарламента и нека да бъдат достойни представители на България там!"

Водата в „Аспарухово” вече става за пиене

http://www.cross.bg/piene-voda-vodata-1417262.html

Варна /КРОСС/ Водата в „Аспарухово" и „Галата" вече е годна за пиене, съобщават от РЗИ Варна. Направените проби на 21 и 22 юни са показали, че водата вече може да се използва за пиене и приготвяне на храна.От РЗИ въведоха забрана за ползването на чешмяна вода, веднага след бедствието в „Аспарухово". Целта беше предотвратяването на епидемии. Здравната инспекция ще продължи наблюдението на питейната вода и на рисковите обекти с обществено предназначение, съобщи Дарик.

Пеевски: Може би трябваше да бъда убит - съжалявам, че подадоха сигнала за покушението срещу мен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4155451

Не мога да разбера какво става, всяка седмица ме разкарват. Бях на разпит при прокурор. Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски на излизане от столичното следствие, съобщи БГНЕС.
Той влезе при магистратите минути преди 13 часа и излезе след час и половина престой в сградата на институцията.
Не мога да разбера какво става, всяка седмица ме разкарват. Бях на разпит при прокурор. Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски на излизане от столичното следствие, съобщи БГНЕС. Той влезе при магистратите минути преди 13 часа и излезе след час и половина престой в сградата на институцията. "Не ми е ясно Василев какви сигнали подава,

Най-лютият сос в света се приготвя с противогаз

http://www.cross.bg/karim-bytcheta-lyuto-1417263.html

/КРОСС/ Шеф Мухамад Карим знае как да готви люто. Наистина люто, тъй като твърди, че сосът му за бутчета е най-лютият в света. Сместа е толкова люта, че се приготвя с противогаз, защото Карим би припаднал от изпаренията. Питате се кой е съгласен да опита произведението след като изстине? Ресторантът, където работи шеф Карим, е обявил конкурс. Всеки, който успее да изяде десет бутчета, покрити със соса, наречен "Atmomic Kick Ass sauce", получава 100 паунда. Към момента най-голямото постижение е достигане до две бутчета. Поглъщането на соса, който отбелязва 12 милиона по скалата за лютивост на Сковил, може да причини безчувственост в лицето, спазми и дори вътрешни кръвоизливи, пише HiComm.    

Декатлон - най-големият спортен магазин във Варна отваря врати

http://www.moreto.net/novini.php?n=255787

Френската верига за спортни стоки Декатлон открива магазина си във Варна на 26 юни в 10:00 ч. на бул. Владислав Варненчик 268. Философията на Декатлон, от създаването на компанията до днес, е да направи спорта достъпен за възможно най-голям брой хора и това е отразено във всеки магазин на марката.

Таксите за роуминг в Европа спадат още от 1 юли

http://www.vesti.bg/novini/taksite-za-rouming-v-evropa-spadat-oshte-ot-1-iuli-6015570

Максималните такси за роуминг ще намалеят в Европа от 1 юли, като цената за сваляне на данни ще падне с над 50%, съобщи Европейската комисия.

С призив за борба срещу това, което ни разделя, започна "Любовта е лудост" (снимки)

http://www.moreto.net/novini.php?n=255798

Без червен килим и тържествената музика на духовия оркестър на Военноморски сили, а с минута мълчание на колене в памет на жертвите от Аспарухово, започна във Варна 22-рото издание на Международния филмов фестивал "Любовта е лудост".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване