Продадоха бившата резиденция на Тодор Живков край Русе за 394 000 лв.

http://pik.bg/продадоха-бившата-резиденция-на-тодор-живков-край-русе-за-394-000-лв-news203918.html

Продадоха бившата резиденция на Тодор Живков край Русе за 394 000 лв.

Бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка "Липник" край Русе бе продадена днес на търг за 394 000 лева.

Това съобщи  частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов. Това е втора публична продан, тъй като насроченият за 19 май търг не се състоя. Тогава първоначалната цена на резиденцията, която се състои от три корпуса, бе около 400 000 лева. Наддаването днес е започнало от 314 020 лева, като намалението на първоначалната цена е било с 20 процента, каквото е  изискването по закон при втора продан.

На търга са се явили две русенски фирми. Наддаването е стигнало до 20 процента над първоначалната цена. Хаджииванов не посочи кой е купувачът, но припомни, че имотът досега е бил собственост на наследниците на покойния бизнесмен Михаил Михов чрез фирма, която има големи задължения към няколко взискатели, сред които е и лизингодателят.

Чистачка в РПУ се обеси

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199433

59-годишна жена е открита обесена в къщата си в смолянския квартал Езерово.
Тялото на Марийка Ч. е открито от сина й, който подал сигнал на тел.112. При пристигането на екипа от 59-годишна жена е открита обесена в къщата си в смолянския квартал Езерово. Тялото на Марийка Ч. е открито от сина й, който подал сигнал на тел.112. При пристигането на екипа от "Спешна помощ" само е констатирана смъртта й. Полицията не е открила данни за насилствена смърт. Жената е работила над 20 години в районното полицейско управление в града

Два допълнителни нощни влакa между София и Варна с директни вагони между София и Бургас ще се движат през лятото

http://www.cross.bg/sofiya-byrgas-vlak-1421343.html

/КРОСС/ До 10 август 2014 г. ще се движат два допълнителни нощни влака, които пътуват между София и Варна през Карлово, с включени в композициите директни вагони между София и Бургас. Допълнителните влакове ще се движат във връзка с повишения интерес към пътуване между столицата и черноморските градове през летния сезон. Нощният бърз влак № 3637 от София за Варна, който пътува в дните четвъртък, петък и събота, заминава от Централна гара София в 22.30 ч. и пристига във Варна в 06:39 ч. Директните вагони от София за Бургас се прикачват в гара Карнобат от този влак към композицията на нощния бърз влак от Пловдив за Бургас, който пристига в гара Бургас в 5.15 ч. В обратното направление, нощният бърз влак № 3636 от Варна за София, който се движи в дните петък, събота и неделя, тръгва от гара Варна в 22 ч. и пристига в София в 5.55 ч. Директните вагони от Бургас за София се прикачват в гара Карнобат към този влак от композицията на нощния бърз влак от Бургас за Пловдив, който заминава от Бургас в 23.15 ч. По маршрута София-Варна-София композициите на двата сезонни бързи влака са съставени от четири второкласни вагона, един първокласен и един спален вагон. Съставът на влаковете по направлението София-Бургас-София е от три второкласни вагона и един вагон с първокласни и второкласни места

Община Варна удостоява осем души с почетни звания на празника на града

http://www.moreto.net/novini.php?n=258419

Общо осем души ще бъдат удостоени на тазгодишния празник на града с почетни звания на Община Варна. Трима ще получат званието „Почетен гражданин“, а други петима ще бъдат наградени с почетния знак „За заслуги към Варна“. Това решение взеха членовете на общинската комисия по култура на днешното си заседание.

Апелативният съд оневини Берлускони по делото "Рубигейт"

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/apelativniiat-syd-onevini-berluskoni-po-deloto-rubigejt-6017676

Берлускони беше оправдан на апелативна инстанция по делото за секс с непълнолетна проститутка и за злоупотреба с власт

К.Георгиева: Готова съм да поема отговорност, ако България го поиска

http://frognews.bg/news_73262/

Аз съм готова да поема отговорност, ако България го поиска от мен. Отнасям се много сериозно към репутацията на нашата страна, държа високо българското знаме. Ще имам очакване за много сериозен ресор и за много сериозна позиция, тъй като предимството, което имам, е 5 години много добра и призната работа.

Филип Попов: ГЕРБ изнудват българските гражданите, а не нас и парламента

http://www.cross.bg/zakonoproekt-parlamenta-zdraveopazvaneto-1421341.html

/КРОСС/ Освен важни закони, не успяхме да гледаме и един ратификационен законопроект, а именно Закон за ратифициране на споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Министерството на здравеопазването и Международната банка за възстановяване и развитие. Това заяви Филип Попов, зам.-председател на ПГ на КБ, пред журналисти в парламента. Той обясни, че целта на този законопроект е да получим подкрепа при поставянето на основите за реализиране на националната здравна стратегия 2014-2020 г, като се предостави помощ на МЗ да разработи и оцени варианти в областта на финансирането на здравеопазването, за повишаването на ефективността, справедливостта, финансовата закрила и дългосрочната ефективност на системата на здравеопазването. Според него по този начин ще бъде обезпечено осигуряването на икономическа устойчивост, която е основна част от предварителното условие за инвестиции, със средства от структурните фондове на ЕС за сектора. „На консултациите ГЕРБ отказаха в програмата да влезе още един важен ратификационен законопроект за предоставяне на консултантски услуги и засилване функциите на капацитета в ДКЕВР

Продадоха бившата резиденция на Тато край Русе

http://www.cross.bg/ryse-rezidentziya-misho-1421342.html

Русе /КРОСС/ Успешно е завършил днешния търг за продажба на резиденция „Липник". Това научи „Русе нюз" от частния съдебен изпълнител Иван Хаджииванов. По думите му, новият собственик на бившата резиденция на Тато засега желае да остане анонимен.За собствеността на сградата са надавали двама кандидати. Те са наддали по една стъпка от началната цена от 314 020 лева. Сделката е била сключена на цена от 394 000 лв.Строената специално за срещите на Тодор Живков и Николае Чаушеску, бившите Първи на България и Румъния, сграда беше собственост на покойния бизнесмен Мишо Бирата. Той ги придоби през 2008 г. след като бившият областен управител на Русе Мария Димова направи заменка на апетитния държавен имот срещу пет апартамента.До сагата с продажбата на имотите се стигна, след като след смъртта на Мишо Бирата стана ясно, че той има огромни задължения.Продадени са и 150-те гаража, построени в района на бл. „Венера", каза оше Хаджииванов.

В Лига Европа ни очакват ПСВ, „Краснодар“ и неизвестни австрийци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199414

ЦСКА ще се изправи срещу австрийския „Грьодиг“ в третия квалификационен кръг на Лига Европа, ако успее да елиминира „Зимбру“, отреди тегленият днес жребий. Австрийците разбиха с 4:0 като гости сръбския „Чукарички“ в мач от втория квалификационен кръг и реваншът е просто формалност.
Ако „Литекс“ направи истинско чудо и да навакса два гола пасив ЦСКА ще се изправи срещу австрийския „Грьодиг“ в третия квалификационен кръг на Лига Европа, ако успее да елиминира „Зимбру“, отреди тегленият днес жребий. Австрийците разбиха с 4:0 като гости сръбския „Чукарички“ в мач от втория квалификационен кръг и реваншът е просто формалност. Ако „Литекс“ направи истинско чудо и да навакса два гола пасив

Кристалина Георгиева: Държа високо българското знаме

http://www.moreto.net/novini.php?n=258396

България предложи за върховен представител за външните работи на ЕС сегашния еврокомисар Кристалина Георгиева. Европейските лидери, обаче, не се споразумяха кой да наследи на Катрин Аштън на поста. Консултациите и преговорите между различните страни-членки ще продължат през следващите месец и половина, а решение ще бъде взето на извънреден съвет на 30 август.

"Капитал": Кипърска офшорка е купила 42% от "Левски" в края на 2011 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/18/2346144_kapital_kipurska_ofshorka_e_kupila_42_ot_levski_v/?ref=rss


Кипърската офшорна компания е купила 42% от акциите на Тодор Батков в "Левски" още през 2011 г., пише вестник "Капитал" в новия си брой. 

От документи, с които вестникът разполага, става ясно, че ден преди Коледа през 2011 г. свързаната с Цветан Василев фирма "Билдинг рисорт" е отпуснала паричен заем на кипърското дружество "Дигерасо Лимитид", за да финансира покупката на акции в "Левски".

"Дигерасо Лимитид" е придобила 195 хиляди обикновени поименни акции и 120 хиляди...

Шок и ужас след трагедията с боинга, разбил се над Украйна

http://www.zapernik.com/bulgariya/shok-i-ujas-sled-tragediyata-s-boinga-razbil-se-nad_33145/

„На мястото на катастрофата. Тела навсякъде, органи. Твърде ужасяващо, за да публикувам снимки. Това е абсолютно бедствие”. Това казва автора на снимката Ноа Снайдер

Шок и много въпросителни възникнаха след трагичната катастрофа с малайзийския пътнически самолет, който се разби над Източна Украйна. Загинаха всички 298 души на борда. Предположенията са, че Боингът е бил свален със зенитна ракета.

Въздушното пространство над Украйна ще бъде затворено за граждански полети. Това разпореди Европейската организация за безопасност на въздухоплаването.

Наземният контрол установява, че машината започва да губи височина на около 50 километра преди...

Продължава

Откриха първия директен полет от България до Армения

http://pik.bg/откриха-първия-директен-полет-от-българия-до-армения-news203928.html

Откриха първия директен полет от България до Армения

Парламентарна делегация, начело с народния представител от „Коалиция за България“ Атанас Зафиров посети Република Армения, по покана на председателя на Постоянната комисия по външни работи на Арменския Парламент, А.Закарян, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Народните представители летели с първия директен полет на „България еър“ по маршрута София-Ереван. „Голям крачка напред в развитието на двустранните отношения и най-вече по отношение на икономическите такива е и назначаването на съветник по икономическите въпроси в посолството на България в Ереван, което е първото подобно в новата ни история”, категоричен е народният представител.

„Това ще доведе до допълнително развитие на търговско-икономическите връзки, които не са на достатъчно задоволително ниво”, добавя Зафиров. На срещата в Народното събрание в Ереван, между българската делегация и Комисията по външни работи освен това била подчертана и важността от развитието на междупарламентарните отношения, както и засилването на взаимодействието между двете страни на различните международни форуми. Зафиров благодарил на домакините и за подкрепата на арменската страна за избора на Ирина Бокова за Генерален Директор на ЮНЕСКО.

Обсъдена била и ситуацията около мирното урегулиране на Нагорно-Карабахския конфликт, както и други теми като сътрудничеството в областта на туризма. На срещата и двете страни изразили готовност за още по задълбочен диалог по въпросите от взаимен интерес и за доброто на двата християнски народа.

Атанас Зафиров отбелязал, че българските граждани винаги са таили чувства на уважение и респект към своите съграждани от арменски произход. Той подчертал общите моменти в историята на двата народа, които са добра предпоставка за настоящото и бъдещо сътрудничество и взаимопомощ.

Парадокси в края на управлението БСП - ДПС

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/18/2345959_paradoksi_v_kraia_na_upravlenieto_bsp_-_dps/?ref=rss


ДПС се предлага като посредник между ГЕРБ и БСП, а зад тази готовност на партията на Доган - Местан прозира амбицията за втора политическа сила и за налагане на решения. БСП пък се отказа от собственото си правителство и в сложната предконгресна за нея и предизборна обстановка очаква скорошната оставка на министерския съвет. Заради хоризонта на предстоящите предсрочни избори ГЕРБ внимава да се държи встрани от управляващите, за да не бъде "пришит" към тях, макар днес Бойко Борисов да похвали...

Челябинският метеорит разкри тайната на изчезването на динозаврите

http://www.cross.bg/meteorit-dinozavrite-izchezvaneto-1421340.html

/КРОСС/ Група американски учени, изследвали падналия през 2013 г. в Челябинск метеорит, успяха да разберат какво е предизвикало смъртта на динозаврите. Материалът им по темата е публикуван в научното списание Icarus. Преди се смяташе, че основна причина за изчезването на динозаврите е падането на Земята на огромен астероид. Въпросът, който остана без отговор, бе какъв е неговият произход. Изследователите предполагаха, че падналото небесно тяло се е отнасяло към семейството на Баптистините - група астероиди, образували се при разрушаването на астероида-родител с диаметър до 170 км. при сблъсък с друг голям астероид или комета преди 165 млн. години назад. Експертите били уверени, че разбилият се на Земята обект принадлежи към тъмните въглеродни хондрити. Изследванията на Челябинския метеорит са показали, че в резултат на сблъсък със Земята тъмни могат да станат и силикатните материали, доколкото в Челябинския метеорит има както потъмнели фрагменти, така и такива, които не са променили цвета и структурата си. Това е помогнало на специалистите да разберат, че не всички тела от семейство Баптистините са въглеродни хондрити. Въз основа на това, както и с помощта на спектрален анализ на наличните фрагменти, учените са били в състояние да разберат, че изчезването на динозаврите и тези астероиди могат да имат пряка връзка.

Корнелия Нинова: Заради ГЕРБ не приехме закони за пенсионери, студенти и търговски вериги

http://www.cross.bg/gerb-ninova-verigi-1421339.html

/КРОСС/ Останаха нерешени важни въпроси, които засягат много български граждани. Един от тях, по който имахме консенсус парламентарно представените партии, работодатели и синдикати още през миналата седмица, е удължаването на срока за пенсиониране на работниците от първа и втора категория и по - конкретно миньорите. Това каза зам. -председателят на ПГ на КБ и председател на Комисията по труда и социалната политика на НС Корнелия Нинова. „Миналата седмица Борисов ги е призовал да протестират. Вчера в комисията по труда и социалната политика беше приета промяната в Кодекса за социално осигуряване. Удължили сме срока за пенсиониране до 2017 г., това не може да стане факт, защото ГЕРБ не влиза в зала, за да можем да го гласуваме", категорична бе Нинова. Тя призова миньорите, ако стачкуват да не го правят пред НС, а да отидат пред централата на ГЕРБ и да попитат Борисов защо не са удържали на думата дадена пред работодатели и синдикати.Нинова припомни, че друг проблем, който остава на дневен ред е законът за висшите училища, който също не може да бъде приет. „Това на практика значи, че студентите, които искат да учат платено няма да могат да го направят заради ГЕРБ. Означава още, че ВУЗ няма да имат достатъчно приходи в бюджета си и няма да могат да се справят през следващата учебна година", добави Нинова.Нинова каза още, че остава нерешен и въпросът за търговските вериги

15-30 л на квадратен метър валежи в Северна България се очакват утре

http://society.actualno.com/15-30-l-na-kvadraten-metyr-valeji-v-Severna-Bylgarija-se-ochakvat-utre-news_40307.html

В събота на много места в страната ще има валежи и гръмотевици, количества, които се очакват за Южна България са 5-15 литра на кв. метър, за Северна България 15-30 литра на кв. метър, съобщиха от ек...

Минималното заплащане на час в Сърбия остава без промяна

http://balkani.actualno.com/Minimalnoto-zaplashtane-na-chas-v-Syrbija-ostava-bez-promjana-news_40313.html

Сръбското правителство реши минималното заплащане на труда без данъци и осигуровки да остане 115 динара (0,99 евро) на час. Информацията съобщава сръбският бизнес сайт Каматица. Минималната заплата в...

"Хамас" опитали да пратят дрони над Израел

http://asia.actualno.com/Hamas-opitali-da-pratjat-droni-nad-Izrael--news_40314.html

За пръв път (Хамас) използваха тактика, за която не предполагахме, че те могат да използват, а именно опит за употреба на дрони, които те изпращат над нашата територия, оборудвани с експлозивно устрой...

Борисов: Бих сложил Орешарски за финансов министър

http://frognews.bg/news_73261/

Ако Орешарски се беше държал така както сега преди една година и си беше дал оставката, ако го притискат по начина, по който в момента е видно, че БСП, ДПС и „Атака" са го притискали, сега можеше и да е кандидат за служебното правителство за пост, а и за наше правителство, обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той е кагеричен, че този пост би бил на финансов министър.

Престъпността в Англия и Уелс е спаднала до рекордно ниски нива

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/18/2346062_prestupnostta_v_angliia_i_uels_e_spadnala_do_rekordno/?ref=rss


Нивата на престъпност в Англия и Уелс са спаднали с 14% през последните 12 месеца (до март), достигайки до рекордно ниски нива за последните 33 години. Това показват данни на Националнaта статистическа служба на Великобритания, цитирани от вестник "Гардиън".

Положителната тенденция се забелязва сред почти всички видове престъпления. Най голям спад има при престъпленията, свързани с насилие - 20%, с 10% са спаднали кражбите.

На фона на общия спад на престъпления се...

Престъпността във Англия и Уелс е спаднала до рекордно ниски нива

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/18/2346062_prestupnostta_vuv_angliia_i_uels_e_spadnala_do/?ref=rss


Нивата на престъпност в Англия и Уелс са спаднали с 14% през последните 12 месеца (до март), достигайки до рекордно ниски нива за последните 33 години. Това показват данни на Националнaта статистическа служба на Великобритания, цитирани от вестник "Гардиън".

Положителната тенденция се забелязва сред почти всички видове престъпления. Най голям спад има при престъпленията, свързани с насилие - 20%, с 10% са спаднали кражбите.

На фона на общия спад на престъпления се...

Атанас Мерджанов: ГЕРБ продължават политиката на празния стол

http://www.cross.bg/gerb-merdzhanov-politikata-1421338.html

Свидетели сме на поредното провалено заседание на НС, отново по вина на ПП ГЕРБ. Въпреки консултациите, въпреки постигнатия консенсус, ГЕРБ продължават политиката на празния стол. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на КБ Атанас Мерджанов. Той добави, че тази политика е била характерна за цялото 42-ро НС. „Влизания, излизания, изнудвания и във вчерашния ден лидерът им не се посвени да каже, че неговото основно занимание е изнудването", каза още Мерджанов. Той бе категоричен, че ако по този начин ГЕРБ си представят правенето на политика в България и отстояване на интересите на българските граждани, много ще сбъркат. По думите му 5 октомври е истинският израз за това гражданите да кажат желаят ли политиката в България да се прави по този начин. „Във вторник съвсем конкретно представителите на всяка една от парламентарните сили, без тази на Атака, дадоха съгласието си за седмичната програма, в която бяха включени редица важни законопроекти, в това число и предложенията на правителството за актуализация на бюджета, за които трябваше да се вземе решение в сряда", припомни социалистът. Той обясни също, че тогава е имало срещи на Борисов с представители на двете асоциации, рециклиращи метали и е бил поет твърд ангажимент за подкрепа на законопроекта. „Виждате какъв е резултатът

Директорката Пешева в "Революция Z" пуска анонимен вот, за да провери дали я харесват учениците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4197548

Строгата учителка по математика Пешева (Стефка Янорова) стана директорка и е много любопитна какво е мнението на учениците за нея. Затова пуска анонимен вот - децата обаче се уговарят да напишат точно определен отговор, за да я злепоставят.

Междувременно Тино (Никола Стоянов) най-накрая ще докаже на Ани (Джулия Бочева), в която е влюбен, че Строгата учителка по математика Пешева (Стефка Янорова) стана директорка и е много любопитна какво е мнението на учениците за нея. Затова пуска анонимен вот - децата обаче се уговарят да напишат точно определен отговор, за да я злепоставят. Междувременно Тино (Никола Стоянов) най-накрая ще докаже на Ани (Джулия Бочева), в която е влюбен, че

Захари Георгиев: ГЕРБ са на принципа "колкото по-зле за държавата, толкова по-добре за тях"

http://www.cross.bg/syrovini-georgiev-gerb-1421337.html

/КРОСС/ Верни на принципа си, колкото по-зле за държавата, толкова по-добре за ГЕРБ, те и тази седмица решиха да бойкотират работата на НС. Това заяви Захари Георгиев, зам.-председател на ПГ на КБ, пред журналисти в парламента. Той обясни, че един от законопроектите, предвиден да се гледа, е бил този за управление на отпадъците в частта му за вторичните суровини. „Средата на 2012г ГЕРБ предложиха този закон и го промениха така, че той да не може да заработи. Преди няколко дни КС отмени закона в тази му част, където бе записано, че гражданите ще предават вторични суровини безвъзмездно. Това което, следва от неудължаването на този срок е, че половината от черните метали, които се преработват в „Стомана - Перник" са от вторични суровини и се предават от частни лица", обясни Георгиев. Според него половината от тези 1 млн. и 200 хил. тона няма да постъпят в завода, което ще ги затрудни. „Десетки хиляди работници, които работят във фирмите за преработване и тези, които изкарват прехраната си със събиране на вторични суровини, ще останат без доходи. Това е логиката на ГЕРБ", заключи Захари Георгиев.

Близо 30 рокери протестираха срещу добива на шистов газ

http://www.moreto.net/novini.php?n=258417

Близо 30 рокери от Варна и областта се включиха в организирания днес мотопротест срещу добива на шистов и въглищен газ в Добруджа. Сборният пункт на рокерите беше пред Катедралата, от където в 12 часа потеглиха за Северното Черноморие и село Вранино, където предстои да се сондира за шистов газ.

Фермерите ще получат 1.7 млн. лв. за реклама на продукти

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/18/2346194_fermerite_shte_poluchat_17_mln_lv_za_reklama_na/?ref=rss


Агробизнесът получава 1.7 млн. лева за реклама на български продукти в чужбина по линия на схемата "Промоционални програми". Плащанията са междинни и се разпределят между четири асоциации, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие".

Организациите щели да получат субсидията си благодарение на спешните мерки, предприети от изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" Атанас Добрев за възстановяване на нормалния работен процес в институцията и изплащане на всички забавени средства към...

Местан заръча на ДПС да е втора политическа сила

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/18/2346192_mestan_zarucha_na_dps_da_e_vtora_politicheska_sila/?ref=rss


Лидерът на ДПС Лютви Местан постави нова цел на партийните областни ръководители - ДПС да е втора политическа сила на предстоящите през есента предсрочни парламентарни избори и да спечели поне 40 депутатски места. Заръката била отправена на закрито заседание на Централния съвет на движението днес, научи "Дневник" от депутати.

За целта Местан поставил и задача пред всяка организация с колко трябва да повиши гласовете си спрямо европейските избори. Тези от тях, които са постигнали пик...

НЕК е на минус 143 млн. лв., с нови заеми за половин милиард и сринат износ

http://www.mediapool.bg/nek-e-na-minus-143-mln-lv-s-novi-zaemi-za-polovin-miliard-i-srinat-iznos-news222795.html

"Националната електрическа компания" (НЕК) приключва миналата година със загуба от 142.225 млн. лв., със спад на продадения ток и четвърт по-малко изнесен, въпреки ценовите облекчения. За една година държавното дружество е взело допълнителни кредити за половин милиард лева от собственика си - "Българския енергиен холдинг" (БЕХ), а дълговете му към доставчици на електроенергия и оборудване са нараснали с над 250 млн. лв. и са достигнали 733 млн. лв.   Това показва консолидираният финансов отчет на НЕК за миналата година, обявен в Търговския регистър.   Преди евроизборите през май ГЕРБ настояваше да получи отчета на НЕК за миналата година, за да ги използва при внесения вот на недоверие към правителството за провала му в енергийния сектор. Тогава компанията отказа да предостави данните, които публикува официално сега. От тях става ясно, че от обявените наскоро от енергийния регулатор дългове за 2.9 млрд.в периода 2010-2014 г. около една трета са натрупани при сегашното правителство..   Компанията е увеличила загубата си с 43 на сто спрямо 2012 г. В същото време приходите на дружеството са приблизително същите като през 2012 г. - намалели са само с 3.15 на сто и са над 3 млрд. лв.   НЕК отчита със 7 процента по-малко пренесена енергия и 7.2 на сто по-ниски продажби на ток заради намалялото потребление на електроенергия в страната.   НЕК е потърпевша и от това, че нейни клиенти на мрежата високо напрежение са излезли на свободния пазар и продажбите й в този сегмент са паднали с 57.2 процента.   Макар че през 2013 г. назначената от новото правителство на БСП и ДПС Държавна комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) свали драстично таксата за износ ток, за да увеличи експортните количества, реално спадът им е 25.5 на сто. Това е с 2.122 млн. МВтч по-малко от 2012 г., но в отчета не се посочва какви са били приходите от износа на ток за миналата година.   От отчета става ясно,че към дължимите от предишни години към банки близо 288 млн. лв. и към БЕХ – 224 млн. лв., са се прибавили още 500 млн. лв. борчове от собственика на НЕК. Така само на енергийния холдинг НЕК има да връща до юли 2018 г. 723 млн. лв., а общо кредитите й надхвърлят милиард. Сред тях е и овърдрафт за 40 млн. лв., отпуснат по сметки на НЕК от затворената "Корпоративна търговска банка".   Други 733 млн. лв. компанията дължи на топлоелектрически и топлофикационни централи за изкупена енергия, както и на други доставчици.   От своя страна НЕК има да взема 517 млн. лв., но в тази сума влизат и спорните 274 462 лв., които държавната фирма претендира, че електроснабдителните дружества имат да й плащат за закупена енергия, а те от своя си ги прихващат като дълг на НЕК за продадена й енергия от възобновяеми източници.   В отчета НЕК обяснява негативните си финансови резултати със задълженията си да купува ток от слънчеви и вятърни централи, по дългосрочните договори с ТЕЦ "Марица Изток" 1 и 3. Другото обяснение е, че в цената на електроенергията й са били включени приходи от близо 499 млн. лв. от продажба на държавни парникови газове, но реалните постъпления са били само 100.322 млн. лева. Освен това компанията имала непризнати в цените й разходи от над 109 млн. лв. за работата на ПАВЕЦ "Чаира".   Компанията отчита още свиване на инвестициите си в ремонт на мрежата и съоръженията си, които през миналата година са били 75.033 млн. лв. или с 2.32 млн. лв. по-малко.

Шегата на жребия - изправи отново „Лудогорец“ срещу "Партизан"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199376

“Лудогорец“ отново ще се изправи срещу сръбския „Партизан“ в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, отреди тегленията днес жребий.. Двата отбора играха един срещу друг и през миналата година, когато краен победител излезе българският шампион.
Двата отбора на практика имат протоколни реванши в мачовете си от втория квалификационен кръг “Лудогорец“ отново ще се изправи срещу сръбския „Партизан“ в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, отреди тегленията днес жребий.. Двата отбора играха един срещу друг и през миналата година, когато краен победител излезе българският шампион. Двата отбора на практика имат протоколни реванши в мачовете си от втория квалификационен кръг

Астроном засне НЛО по време на суперлунието

http://www.cross.bg/obekt-zasne-lynata-1421336.html

/КРОСС/ Британски астроном засне НЛО по време на суперлунието. В нощта на 15 юли Ли Томпсън е имал късмета да заснеме неидентифициран летящ обект на фона на Луната, който се е движил от дясно на ляво. Трябва веднага се отбележи, че много често при наблюдение на явлението Супер Луна хората отбелязват, че срещу светлия диск на Луната са забелязали неидентифицирани летящи обекти. В този случай имаше дори предположения, че британецът е заснел Международната космическа станция (МКС), но точно в този момент тя се е намирала на друго място, а и заснетият обект въобще не прилича на нея.

Планова подмяна на електромери на територията на област Перник, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 21 - 25 юли 2014 г.

http://www.zapernik.com/obshtestvo/planova-podmyana-na-elektromeri-na-teritoriyata-na-oblast-pernik-obslujvana_33144/

Уважаеми клиенти,

Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната. Подмяната на електромерите ще се извърши както следва:

Пернишка...

Продължава

Дежа вю - “Партизан“ отново на пътя на „Лудогорец“ към Шампионската лига

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199359

“Лудогорец“ отново ще се изправи срещу сръбския „Партизан“ в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, отреди тегленията днес жребий.. Двата отбора играха един срещу друг и през миналата година, когато краен победител излезе българският шампион.
Двата отбора на практика имат протоколни реванши в мачовете си от втория квалификационен кръг “Лудогорец“ отново ще се изправи срещу сръбския „Партизан“ в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, отреди тегленията днес жребий.. Двата отбора играха един срещу друг и през миналата година, когато краен победител излезе българският шампион. Двата отбора на практика имат протоколни реванши в мачовете си от втория квалификационен кръг

Разстреряха мъж в Кнежа

http://frognews.bg/news_73260/

Неизвестен килър застреля в гърдите 37-годишен мъж в Кнежа. Когато ченгетата отишли на сигнала заварили Йордан Шарбанов да лежи мъртъв в двора на къщата си.

1% от българите сами определят работното си време

http://www.moreto.net/novini.php?n=258385

Работещите българи, които имат възможност сами да определят работното си време са около 24 хил. и представляват около 1% от наетите лица у нас. Това сочат данни на НСИ относно организацията на работното време на трудещите се българи.

Атанас Зафиров откри първия директен полет до Ереван

http://www.cross.bg/zafirov-erevan-razvitieto-1421335.html

/КРОСС/ Парламентарна делегация, начело с народния представител от „Коалиция за България" Атанас Зафиров посети Република Армения, по покана на председателя на Постоянната комисия по външни работи на арменския парламент, А. Закарян. Народните представители летяха с първия директен полет на „България еър" по маршрута София-Ереван. „Голям крачка напред в развитието на двустранните отношения и най-вече по отношение на икономическите такива е и назначаването на съветник по икономическите въпроси в посолството на България в Ереван, което е първото подобно в новата ни история", категоричен бе народният представител. „Това ще доведе до допълнително развитие на търговско-икономическите връзки, които не са на достатъчно задоволително ниво", добави Зафиров. На срещата в Народното събрание в Ереван, между българската делегация и Комисията по външни работи освен това беше подчертана и важността от развитието на междупарламентарните отношения, както и засилването на взаимодействието между двете страни на различните международни форуми. Зафиров благодари на домакините и за подкрепата на арменската страна за избора на Ирина Бокова за Генерален директор на ЮНЕСКО. Обсъдена беше и ситуацията около мирното урегулиране на Нагорно-Карабахския конфликт, както и други теми, като сътрудничеството в областта на туризма бяха

Експерт: Опълченците не могат да боравят с ракетите "Бук"

http://www.vesti.bg/novini/ekspert-opylchencite-ne-mogat-da-boraviat-s-raketite-buk-6017673

Опълченците нямат възможност да свалят малайзийския пътнически самолет, заяви д-р на военните науки Константин Сивков, който е президент на руската Академия по геополитическите проблеми.

Котка отваря вратата на приятелчетата си йоркита

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199348

Кучетата и котките не са първи приятели. Затова малко са хората, които биха се наели да си вземат и двете животни вкъщи. А какво бихте казали за една котка и четери бебета йорки?
Петимата се опитват да влязат в къщата на стопанина си, който ги е оставил да чакат пред вратата. И докато йоркитата непрестанно обикалят напред-назад, Кучетата и котките не са първи приятели. Затова малко са хората, които биха се наели да си вземат и двете животни вкъщи. А какво бихте казали за една котка и четери бебета йорки? Петимата се опитват да влязат в къщата на стопанина си, който ги е оставил да чакат пред вратата. И докато йоркитата непрестанно обикалят напред-назад,

Семейство загубилo роднини и в двете трагедии с малайзийски самолети

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199323

Семейство от Австралия, загубило двама близки на борда на изчезналия полет MH370, който е в неизвестност от 8 март, беше покосено жестоко и от втората трагедия със самолет на Малайзийските авиолинии – други двама членове на фамилията са били пътници на полета, свален край руско-украинската граница, предаде австралийският всекидневник „Сидни Семейство от Австралия, загубило двама близки на борда на изчезналия полет MH370, който е в неизвестност от 8 март, беше покосено жестоко и от втората трагедия със самолет на Малайзийските авиолинии – други двама членове на фамилията са били пътници на полета, свален край руско-украинската граница, предаде австралийският всекидневник „Сидни

Путин призова за прекратяване на огъня в Украйна

http://europe.actualno.com/Putin-prizova-za-prekratjavane-na-ogynja-v-Ukrajna-news_40311.html

Руският президент Владимир Путин призова проруските сепаратисти и украинските правителствени сили да прекратят огъня и да започнат преговори, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС. "Преките преговори ме...

Вигенин отписа шансовете на Кристалина Георгиева да бъде еврокомисар

http://politics.actualno.com/Vigenin-otpisa-shansovete-na-Kristalina-Georgieva-da-byde-evrokomisar-news_40312.html

Външният министър Кристиан Вигенин, който е на посещение в Грузия, направи коментар относно кандидатурата на Кристалина Георгиева Върховен комисар по външната политика. Според него тя е загубила шанс...

Ток уби продавач на царевица в Слънчев бряг

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199338


Ток уби продавач на царевица в Слънчев бряг. Това потвърдиха от пресцентъра на бургаската полиция.
Инцидентът е станал днес около 11.30 часа в курортния комплекс. Загиналият е 28-годишен мъж от Сливен, който работил в павилион за продажба на царевица в близост до заведението "Капитан Джак" на плажната ивица в Слънчев бряг. Ток уби продавач на царевица в Слънчев бряг. Това потвърдиха от пресцентъра на бургаската полиция. Инцидентът е станал днес около 11.30 часа в курортния комплекс. Загиналият е 28-годишен мъж от Сливен, който работил в павилион за продажба на царевица в близост до заведението "Капитан Джак" на плажната ивица в Слънчев бряг.

Наднорменото тегло може да бъде признато за вид инвалидност

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2014/07/18/2345640_nadnormenoto_teglo_moje_da_bude_priznato_za_vid/?ref=rss


Европейското законодателство за забрана на дискриминация на хора с увреждания скоро може да се прилага и за хора с наднормено тегло. Това заяви генералният адвокат към Съда на Европейския съюз в Люксембург Нийло Яаскинен, цитиран от агенция "Ройтерс".

Коментарът му е по повод заведено дело в съда в Люксембург от Карстен Калтофт, който е бил уволнен от работата си като детегледач от датския градски съвет в Билунд през 2010 г. Според Калтофт той е станал жертва на дискриминация заради...

Гуверньор на банковия хаос

http://www.cross.bg/iskrov-bankata-otkaza-1421334.html

Вече месец скандалът с КТБ е в центъра на обществено-политическия живот у нас, а "отговорните институции" се оказаха абсолютно неадекватни и безотговорни. Сред тях с нескопосаните си и объркани ходове най-ярко блести гуверньорът на БНБ Иван Искров. Човекът, който уж трябва да олицетворява ред, спокойствие и стабилност в банковата сфера, се оказва фактор, провокиращ дестабилизация и хаос. Какво научихме от проточилата се сага и не е ли то достатъчно, за да му се потърси строга отговорност? Да припомним, че всичко тръгна от сигнала на "Протестна мрежа" до прокуратурата и задействаното стадно чувство пред офисите на КТБ за масово теглене на влогове. В резултат на 19 юни банката поиска помощ от БНБ под формата на заем в размер на 250 млн. лв. БНБ обаче безцеремонно отказа, но седмица по-късно гарантира, че ще подкрепи ПИБ... с 3,3 млрд. лв. Що за странно поведение и избирателност? Заради отказа КТБ потърси институционалната подкрепа на БНБ по реда на Закона за кредитните институции, като предложи да я поставят под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност. Така КТБ бе обявена в неликвидност, при условие че седмица преди това е проверена обстойно и й е разрешено да придобие 100% от "Креди Агрикол". Да не говорим, че е платила 20 млн. лв. данъци за последните 3 години, което значи 200 млн. печалба. Последваха нови активни действия на БНБ по унищожаване на банката. Искров излезе със скандалната новина, че от КТБ са изтеглени 206 млн

Синдикати и работодатели искат реиндустриализацията на България

http://www.mediapool.bg/sindikati-i-rabotodateli-iskat-reindustrializatsiyata-na-bulgaria-news222794.html

Представители на синдикатите и работодателските организации настояха в петък следващото българско правителство да не забравя темата за реиндустриализацията на страната, която бе подхваната от кабинета на БСП и ДПС. Това стана по време на представяне на проекта "Възраждане на индустрията в България" в сградата на КНСБ. Лидерът на КНСБ Пламен Димитров припомни обещанието на новия председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да осигури 300 милиарда евро за съживяване на икономиката в ЕС. Димитров допълни, че България трябва навреме да се подготви за разпределението и този ресурс. КНСБ настоява партиите да включат реиндустриализацията в предизборния дебат наред с темите за неотложните реформи в здравеопазването, пенсионната система и образованието. Той добави, че ще бъдат поискани от всички партии ангажименти във връзка с предложението. Заместник-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев каза на свой ред, че реиндустриализацията не значи пряко или косвено субсидиране на закъсали държавни компании или изкупуване на частни компании от държавата, за да бъдат оздравени. "Сред най-важните мерки за осъществяването на реиндустриализацията са осигуряването на политическа стабилност, предвидимост и прогнозируемост на бизнес средата", каза Колев. Деканът на Стопанския факултет на СУ "Св.Климент Охридски" доц. Тодор Попов каза, че ролята на държавата при възраждането на индустрията е да увеличи разходите за наука и образование. Той препоръча да се дадат повече възможности на промишлените предприятия за постигане на балансирани отношения с банките и търговски вериги. Икономистът препоръча още намаляване на контрабандния внос, както и по-големи възможности за участие на малките и средни предприятия в обществените поръчки. Пламен Димитров също открои липсата на кадри като един от основните проблеми пред българската индустрия. Той каза, че необходимо държавата да каже кои ще са приоритетните за нея сектори. Според КНСБ подходящи за развитие са електроника и електротехника, металургия, химическа промишленост и пластмаси, фармация, химия, козметика, селско стопанство, туризъм, информационни, чисти и био технологии, транспорт и оборудване и хранителна индустрия. Сред другите идеи на КНСБ са възраждане на уранодобива, офсетните програми, както и съдействие от държавата на фирмите от военно-промишления комплекс при намирането на пазари. Синдикалните и работодателските организации се намесиха активно в политическия процес веднага след краха на Корпоративна търговска банка. Те обвиниха политическите партии за всеобщата криза в страната и заплашиха с радикални действия, ако не се постигне консенсус по ключовите въпроси в държавата. Те така и не конкретизираха какви ще са тези радикални действия.

Котка отваря вратата на приятелчетата си йоркита (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199343

Кучетата и котките не са първи приятели. Затова малко са хората, които биха се наели да си вземат и двете животни вкъщи. А какво бихте казали за една котка и четери бебета йорки?
Петимата се опитват да влязат в къщата на стопанина си, който ги е оставил да чакат пред вратата. И докато йоркитата непрестанно обикалят напред-назад, Кучетата и котките не са първи приятели. Затова малко са хората, които биха се наели да си вземат и двете животни вкъщи. А какво бихте казали за една котка и четери бебета йорки? Петимата се опитват да влязат в къщата на стопанина си, който ги е оставил да чакат пред вратата. И докато йоркитата непрестанно обикалят напред-назад,

Ето я дипломата

http://www.zapernik.com/obshtestvo/eto-ya-diplomata_33143/

Това е дипломата на началника на отдел „Общински инспекторат” в Община Перник. В долния ляв ъгъл се вижда пръст, който най-вероятно е на лице, което има достъп до досиетата на работещите в общината - кмет, зам.кмет или служителка от „Човешки ресурси”. Този човек е работил в няколко отдела на общината. Специално за него е бил обявен конкурс за началник, документите и дипломата му е била предоставена за разглеждане на вниманието на цяла комисия, или може би е била укрита от нея и те...

Продължава

Гръцки търговци си издействаха проверки, като не издадоха касова бележка на финансовия министър

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/18/2346181_grucki_turgovci_si_izdeistvaha_proverki_kato_ne/?ref=rss


Търговци в Гърция не дават касова бележка дори на финансовия министър въпреки предвидените от закона сурови санкции за нарушителите, съобщава вестник "Етнос", цитиран от БТА.

Изданието твърди, че това се е случило на открития пазар в квартал, където министърът на финансите Гикас Хардувелис не за първи път пазарувал, което означава, че продавачите го познават.

Министърът забелязал, че търговците не издавали касови бележки не само на него, а че това е масова практика....

Има само едно нещо, което прави мечтата невъзможна за постигане - страхът от провал

http://www.cross.bg/postigane-strahut-proval-1421333.html

Има само едно нещо, което прави мечтата невъзможна за постигане - страхът от провал - Паулу Коелю.

Валери Симеонов отказа партийна любов на Бареков

http://frognews.bg/news_73259/

Валери Симеонов от ННФСБ отказа да се съюзи с лидера на ББЦ Николай Бареков за предстоящите парламентарни избори. Той, обаче подаде ръка за съвмесни действия към ВМРО-БНД, като предложи двете партии да създадат Общ патриотичен фронт. Ето какаво се казва в декларазията на НФСБ:

Строителни дейности затварят улици във Виница

http://www.moreto.net/novini.php?n=258415

От утре - 19 юли затварят за движение участъка от ул. „Константин Илиев“ до ул. „Морска звезда“, съобщиха от общината за Moreto.net. Ограничението се налага във връзка със строително-монтажни работи по изграждане на канализационна мрежа в кв.

Кажете истината за КТБ!

http://www.cross.bg/pari-hilyadi-bankata-1421332.html

Какво става с КТБ? Кой е имал пари там? И колко? Говоренето по темата не спира, но достоверна информация няма. Преди да иска от данъкоплатците да плащат за спасяването на банката, държавата трябва да каже цялата истина.   Месец след затварянето на Корпоративна търговска банка прокуратурата обяви, че ще информира гражданите какво работи по случая и публикува списък със разследвания. За тези 30 дни БНБ направи серия изявления, управителят се яви на две пресконференции и подготви един законопроект. През цялото време икономисти, банкери, бивши и настоящи политици не слизат от телевизионния екран и дават своите идеи за излизане от кризата. Хората са буквално заляти от говорене по темата. Месец след деня хикс обаче известното е само едно и се събира в няколко думи - банката няма да отвори този понеделник, както бе обещано от БНБ. Истината за КТБ много напомня на популярния израз за котката в чувала, която говорителите по темата искат да „продадат" на данъкоплатците за много пари

ДПС и прокуратурата мълчат за "Д.П." в тефтера на Златанов

http://www.mediapool.bg/dps-i-prokuraturata-malchat-za-dp-v-teftera-na-zlatanov-news222793.html

Прокуратурата, ДПС и БСП изпаднаха в мъчително-конфузна ситуация след разкритията, че в прословутия тефтер за политически поръчки на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов се мъдрят и инициалите "Д.П." Неофициалната до момента информация, че освен инициалите на политическото трио на ГЕРБ Искра Фидосова, Цветан Цветанов и Бойко Борисов, в разобличаващия бележник са документирани и поръчки от депутата от ДПС Делян Пеевски, стана публична след разкритията на сайта Фактор.бг, който публикува и факсимилета на грижливо укриваните от прокуратурата страници.   Помолен за коментар, лидерът на ДПС Лютви Местан изневери на обичайното си многословие.   "Извинете, не ме вкарвайте отново в тази тема. Каквото има да се прояви, да се разкрие. Винаги в отговор на тези въпроси съм казал едно - цялата истина, истината докрай, независимо кой би бил засегнат от това. Ако го има, има - да го видим. Това е работа вече на разследващите органи. Не мога да коментирам, ако е имало такива инициали, защо излизат сега и дали въобще ги има", заяви Местан пред репортери в петък.   "Защото, разбирате ли, трябва да отговоря на вашия въпрос, без да съм проверил фактите, без да имам каквото и да е реално основание да влезна в малко по-конкретен коментар. За това конкретният ми отговор е - истината, цялата истина докрай", допълни лидерът на ДПС.   Скандалът с тефтера на Златанов избухна преди една година – на 17 юни 2013-та, когато на грижливо подготвена пресконференция зам.-главният прокурор Борислав Сарафов показа слайдове на сканирани предварително подбрани части от бележника, придружени с разшифровка. От записките стана ясно, че всичко се съгласува с И.Ф, която действа по указания на Ц.Ц. и Б.Б.. Веднага след това една от най-силните фигури в партията на Борисов – Искра Фидосова, се оттегли от политиката.   За момента прокуратурата нито официално отрича, нито потвърждава информацията. "Тефтерът е веществено доказателство и като такова се намира в българския съд", заявиха пред Mediapool от пресцентъра на главния прокурор.   По неофициална информация от държавното обвинение, обаче инициалите "Д.П." и "Д. Пеевски" присъстват в тефтера на Златанов. "Има го и Пеевски и още доста хора, които не са обявени", обясниха източници на Mediapool.   Демонстрираните преди година пред медиите записки на Златанов започваха със страница, начело на която е името на президента Плевнелиев с дата 1 септември 2011 г. и с бележки по повод проверка на неговата съветничка Димана Ранкова. На няколко места в указанията се посочва да не се работи по преписката, а да се бави. Споменават се имената на Трайчо Трайков, цигарения бос и лидер на БАСТА Емил Димитров, говори се и за "Активна работа и по Ангел Семерджиев".   Разкритията, че създадената от ГЕРБ Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) е изпълнявала директни политически поръчки и е била използвана като инструмент за търговия с влияние, шантаж и рекет, стана повод за създаването на анкетна парламентарна комисия, начело с Кирил Добрев от БСП.   Не е ясно защо той не е стигнал в "разследването си" до инициалите на Пеевски, при положение, че разполагаше с документацията по случая. Към момента Добрев е неотрикваем и с изключен телефон. Неотдавна той твърдеше, че Томислав Дончев от ГЕРБ няма право да оглавява евролистата на партията, защото и неговото име присъствало в тефтера.   Лютви Местан, който сега усърдно се разграничава от разкритията за "Д.П", преди година бе категоричен в мнението си, че тефтерът на Златанов показва "технология на злото".   "Най-важният въпрос, свързан с тефтерчето, е не кои са изпълнителите, а кои са политическите поръчители на технология на злото, наречено управление на ГЕРБ. Това е тефтерчето на технологията на злото, като механизъм на упражняване на властта от ГЕРБ през близо четирите им години управление. И.Ф. си отиде, ще освободим и Ф.З. Аз обаче искам да попитам председателя на комисията - кой се крие зад инициалите Ц.Ц. и Б.Б., защото от съдържанието на това тефтерче става ясно, че те са поръчителите на онова, на което Филип Златанов се явява просто изпълнител. Трябва да спрем да гадаем дали Ц.Ц. е Цецка Цачева или дори Цецко Цачев. Има нещо по-сложно - авторът на абревиатурите, те са писани от неговата ръка и той трябва да ги разчлени. Затова аз питам г-н Златанов - какво означават тези абревиатури, които още не са разкрити. Аз питам кой е Б.Б. от тефтерчето? Нали е много актуален този въпрос "Кой", каза през октомври миналата година Местан.   От публикацията на сайта Фактор.бг става ясно, че Пеевски се споменава поне три пъти в записките, както и че някои от решенията на КПУКИ са минавали на съгласуване първо през него.   Според извадения документ, чиято автентичност официално не се потвърждава, но не се и отрича, Златанов е записал: "Е. Димитров – внимаваме първо да се съгласува с И.Ф. и Д. П./ да се видят само дружествата; - м.д. се пусне? К.Ф. преди (пропусната е Д. Ранкова)".   Името на Пеевски фигурира и в бележка от 22 януари 2013 година във връзка с уличаването на конфликт на интереси на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров: "1.02.2013 г. Емил Димитров – имаме искане и достъп до обществена информация? – ще бъде 1 сигнал от април и 1 сигнал от юли 2012 г. ( Д. Пеевски - за цигарите ) – за др. седмица”.   През февруари т.г. Златанов бе обвинен за престъпление по служба заради избрани случаи от неговите записки. Според прокуратурата той е извършил незаконни действията при проверките срещу президента Росен Плевнелиев, неговата съветничка и бивш зам.-председател на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова и бившия главен одитор на Сметната Палата Лилия Бунева.   Прокуратурата сметна Филип Златанов за виновен, защото е прикрил от обществото водената проверка срещу Росен Плевнелиев, от което държавния глава е извлякъл облага. Така на президента са му били спестени имиджовите щети.   Макар че трите случая, които станаха повод за внасяне на делото в съда, бяха взети от тефтера на Филип Златанов, самият тефтер не беше основно доказателство в процеса.   В началото на април т.г. Софийският градски съд призна Филип Златанов за виновен по обвинение за престъпление по служба и го осъди на 3 години и 5 месеца ефективно. Освен това съдът го лиши и от правото да заема държавна длъжност за срок от 5 години.

Местан и прокуратурата мълчат за "Д.П" в тефтера на Златанов

http://www.mediapool.bg/mestan-i-prokuraturata-malchat-za-dp-v-teftera-na-zlatanov-news222793.html

Прокуратурата, ДПС и БСП изпаднаха в мъчително-конфузна ситуация след разкритията, че в прословутия тефтер за политически поръчки на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов се мъдрят и инициалите "Д.П" Неофициалната до момента информация, че освен инициалите на политическото трио на ГЕРБ Искра Фидовоса, Цветан Цветанов и Бойко Борисов, в разобличаващия бележник са документирани и поръчки от депутата от ДПС Делян Пеевски, стана публична след разкритията на сайта Фактор.бг, който публикува и факсимилета на грижливо укриваните от прокуратурата страници.   Помолен за коментар, лидерът на ДПС Лютви Местан изневери на обичайното си многословие.   "Извинете, не ме вкарвайте отново в тази тема. Каквото има да се прояви, да се разкрие. Винаги в отговор на тези въпроси съм казал едно - цялата истина, истината докрай, независимо кой би бил засегнат от това. Ако го има, има - да го видим. Това е работа вече на разследващите органи. Не мога да коментирам, ако е имало такива инициали, защо излизат сега и дали въобще ги има", заяви Местан пред репортери в петък.   "Защото, разбирате ли, трябва да отговоря на вашия въпрос, без да съм проверил фактите, без да имам каквото и да е реално основание да влезна в малко по-конкретен коментар. За това конкретният ми отговор е - истината, цялата истина докрай", допълни лидерът на ДПС.   Скандалът с тефтера на Златанов избухна преди една година – на 17 юни 2013-та, когато на грижливо подготвена пресконференция зам.-главният прокурор Борислав Сарафов показа слайдове на сканирани предварително подбрани части от бележника, придружени с разшифровка. От записките стана ясно, че всичко се съгласува с И.Ф, която действа по указания на Ц.Ц и Б.Б. Веднага след това една от най-силните фигури в партията на Борисов – Искра Фидосова, се оттегли от политиката.   За момента прокуратурата нито официално отрича, нито потвърждава информацията. "Тефтерът е веществено доказателство и като такова се намира в българския съд", заявиха пред Mediapool от пресцентъра на главния прокурор.   По неофициална информация от държавното обвинение, обаче инициалите "Д.П" и "Д. Пеевски" присъстват в тефтера на Златанов. "Има го и Пеевски и още доста хора, които не са обявени", обясниха източници на Mediapool.   Демонстрираните преди година пред медиите записки на Златанов започваха със страница, начело на която е името на президента Плевнелиев с дата 1 септември 2011 г. и с бележки по повод проверка на неговата съветничка Димана Ранкова. На няколко места в указанията се посочва да не се работи по преписката, а да се бави. Споменават се имената на Трайчо Трайков, цигарения бос и лидер на БАСТА Емил Димитров, говори се и за "Активна работа и по Ангел Семерджиев".   Разкритията, че създадената от ГЕРБ Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) е изпълнявала директни политически поръчки и е била използвана като инструмент за търговия с влияние, шантаж и рекет, стана повод за създаването на анкетна парламентарна комисия, начело с Кирил Добрев от БСП.   Не е ясно защо той не е стигнал в "разследването си" до инициалите на Пеевски, при положение, че разполагаше с документацията по случая. Към момента Добрев е неотрикваем и с изключен телефон. Неотдавна той твърдеше, че Томислав Дончев от ГЕРБ няма право да оглавява евролистата на партията, защото и неговото име присъствало в тефтера.   Лютви Местан, който сега усърдно се разграничава от разкритията за "Д.П", преди година бе категоричен в мнението си, че тефтерът на Златанов показва "технология на злото".   "Най-важният въпрос, свързан с тефтерчето, е не кои са изпълнителите, а кои са политическите поръчители на технология на злото, наречено управление на ГЕРБ. Това е тефтерчето на технологията на злото, като механизъм на упражняване на властта от ГЕРБ през близо четирите им години управление. И.Ф. си отиде, ще освободим и Ф.З. Аз обаче искам да попитам председателя на комисията - кой се крие зад инициалите Ц.Ц. и Б.Б., защото от съдържанието на това тефтерче става ясно, че те са поръчителите на онова, на което Филип Златанов се явява просто изпълнител. Трябва да спрем да гадаем дали Ц.Ц. е Цецка Цачева или дори Цецко Цачев. Има нещо по-сложно - авторът на абревиатурите, те са писани от неговата ръка и той трябва да ги разчлени. Затова аз питам г-н Златанов - какво означават тези абревиатури, които още не са разкрити. Аз питам кой е Б.Б. от тефтерчето? Нали е много актуален този въпрос "Кой", каза през октомври миналата година Местан.   От публикацията на сайта Фактор.бг става ясно, че Пеевски се споменава поне три пъти в записките, както и че някои от решенията на КПУКИ са минавали на съгласуване първо през него.   Според извадения документ, чиято автентичност официално не се потвърждава, но не се и отрича, Златанов е записал: "Е. Димитров – внимаваме първо да се съгласува с И.Ф. и Д. П./ да се видят само дружествата; - м.д. се пусне? К.Ф. преди (пропусната е Д. Ранкова)".   Името на Пеевски фигурира и в бележка от 22 януари 2013 година във връзка с уличаването на конфликт на интереси на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров: "1.02.2013 г. Емил Димитров – имаме искане и достъп до обществена информация? – ще бъде 1 сигнал от април и 1 сигнал от юли 2012 г. ( Д. Пеевски - за цигарите ) – за др. седмица”.   През февруари т.г. Златанов бе обвинен за престъпление по служба заради избрани случаи от неговите записки. Според прокуратурата той е извършил незаконни действията при проверките срещу президента Росен Плевнелиев, неговата съветничка и бивш зам.-председател на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова и бившия главен одитор на Сметната Палата Лилия Бунева.   Прокуратурата сметна Филип Златанов за виновен, защото е прикрил от обществото водената проверка срещу Росен Плевнелиев, от което държавния глава е извлякъл облага. Така на президента са му били спестени имиджовите щети.   Макар че трите случая, които станаха повод за внасяне на делото в съда, бяха взети от тефтера на Филип Златанов, самият тефтер не беше основно доказателство в процеса.   В началото на април т.г. Софийският градски съд призна Филип Златанов за виновен по обвинение за престъпление по служба и го осъди на 3 години и 5 месеца ефективно. Освен това съдът го лиши и от правото да заема държавна длъжност за срок от 5 години.

28-годишен почина от токов удар в Слънчев бряг

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199327

28-годишен мъж е почина при токов удар в 28-годишен мъж е почина при токов удар в "Слънчев бряг", съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Инцидентът се е случил около 11,30 часа при павилион за царевица. На мястото веднага пристига линейка, която трябва да откара мъжа в бургаската болница, но той е починал. По първоначални данни И.Г. заедно със свой приятел работели в павилиона за

След катастрофата: Това може да е повратна точка за кризата в Украйна

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/18/2346039_sled_katastrofata_tova_moje_da_e_povratna_tochka_za/?ref=rss


Катастрофата на малайзийския самолет в източните части на Украйна може да се окаже повратна точка за кризата в страната, ако убеди съпротивляващите се европейци да подкрепят налагането на по-сериозни санкции върху цели сектори на руската икономика, за които американският президент Барак Обама отдавна настоява.

Все още няма яснота кой стои зад ракетната атака срещу самолета на малайзийските авиолинии Боинг 777. При все това американските съюзници, които досега се опитваха да заемат...

"Ботев" ще играе с ПСВ, ако отстрани австрийците

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/18/2346185_botev_shte_igrae_s_psv_ako_otstrani_avstriicite/?ref=rss


"Ботев" ще срещне ПСВ (Айндховен) в третия предварителен кръг на Лига Европа, ако отстрани "Санкт Пьлтен". Пловдивчани спечелиха трудно с 2:1 срещу втородивизионния австрийски отбор в Бургас.

ПСВ, който влиза директно в следващия етап като поставен, ще е домакин в първия мач на 31 юли. Реваншът е на 7 август.

Далеч по-лек би бил евентуалният съперник на ЦСКА. Червените имат сложната задача първо да преодолеят "Зимбру", с който направиха 1:1 в София.

Ако го...

Григор Димитров беше отличен три пъти в класация на Sports Illustrated

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/18/2346173_grigor_dimitrov_beshe_otlichen_tri_puti_v_klasaciia_na/?ref=rss


Българинът Григор Димитров беше отличен за пробив на годината в тениса от списанието "Sports Illustrated".

"Преди началото на сезона Димитров беше преминавал втори кръг на турнир от Големия шлем само веднъж. Той спечели първата си титла от ATP едва миналата есен на турнир от сериите 250 в Стокхолм, и започна сезона под номер 23 в ранглистата. Седем месеца по-късно 23-годишният българин влезе за първи в топ 10 в сезон, изпълнен с важни събития. Започна годината, като достигна до...

Излекуван от рак ще съди държавата

http://www.cross.bg/nikolaii-izlekyvan-lechenie-1421331.html

/КРОСС/ Излекуван от рак на дебелото черво млад мъж ще съди държавата заради отказ да му поеме лечението в чужбина, съобщи Дарик.Историята на 28-годишния Николай Иванов от Асеновград започва преди 3 години, когато разбира, че има рак на дебелото черво. След няколко курса химиотерапия в София и две операции, българските лекари го отписали.„Даваха ми 2 месеца живот и дори казаха на майка ми да не си хаби парите заради мен", разказа Иванов, който е бил фитнес инструктор.Въпреки негативните прогнози от България младият мъж не губи надежда и търси лечение в Испания. Започва да се лекува в частна университетска клиника в Навара и междувременно подава документи до Министерството на здравеопазването да бъде одобрен за финансиране на лечение в чужбина. Получава отказ с мотива, че въпросната клиника не работи с формуляр S2.Въпреки това Иванов не губи надежда и стартира кампания за набиране на средства за лечението си. В Испания са му направени общо 4 операции и 18 курса химиотерапия, като лекарите там са му казали, че в България въобще не е бил лекуван. След първите операции Николай е бил излекуван временно, но разсейки от рака са се появили отново по цялото му тяло. „Една от операциите, които ми направиха, беше животоспасяваща - екип от 20 човека се бори за живота ми 12 часа", разказа още младежът.При последната операция испанските лекари са извадили тумора от тялото му и от него са направили специална ваксина само за Николай

Графити конкурс за младежи организира Агенцията по заетостта

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199328

Първият младежки Графити конкурс, организиран от Агенцията по заетостта в партньорство със Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства „Радар”, ще се проведе на 20 юли 2014 г. (неделя). Състезанието ще започне в 10.00 часа в Бюро по труда „Възраждане”, ул. „Странджа” № 64, гр. София.
Оградата на сградата с площ от близо 100 кв. м. Първият младежки Графити конкурс, организиран от Агенцията по заетостта в партньорство със Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства „Радар”, ще се проведе на 20 юли 2014 г. (неделя). Състезанието ще започне в 10.00 часа в Бюро по труда „Възраждане”, ул. „Странджа” № 64, гр. София. Оградата на сградата с площ от близо 100 кв. м.

Дженифър Анистън пусна нов парфюм

http://www.cross.bg/aromat-pysna-parfyum-1421330.html

/КРОСС/ Дженифър Анистън пусна нов парфюм - J. Актрисата обещава аромат на свежест, която ще напомня за дните, прекарани на плажа. Новият аромат съчетава нотки от магнолия, фрезия и сандалово дърво. Дискретната и много приятна комбинация от аромати със сигурност ще се хареса на ценителите на нежността и романтиката. J by Jennifer Aniston е втори за звездата от хитовия сериал „Приятели". Първият й аромат излезе през 2011 година и пожъна невероятен успех.

Работници изровиха два човешки скелета до басейн в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199308

Части от два скелета откриха работници край Спортния диспансер до басейн "Младост" в Пловдив, съобщи Plovdiv24.bg.
Около 9,30 часа тази сутрин екип на EVN правил изкоп заради ремонт на аварирал кабел пред входа на диспансера, когато работник с лопата се натъкнал на скелетите. Момчетата моментално подали сигнал на тел. 112. Части от два скелета откриха работници край Спортния диспансер до басейн "Младост" в Пловдив, съобщи Plovdiv24.bg. Около 9,30 часа тази сутрин екип на EVN правил изкоп заради ремонт на аварирал кабел пред входа на диспансера, когато работник с лопата се натъкнал на скелетите. Момчетата моментално подали сигнал на тел. 112.

Графити конкурс за младежи организира Агенцията по заетостта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199322

Първият младежки Графити конкурс, организиран от Агенцията по заетостта в партньорство със Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства „Радар”, ще се проведе на 20 юли 2014 г. (неделя). Състезанието ще започне в 10.00 часа в Бюро по труда „Възраждане”, ул. „Странджа” № 64, гр. София.
Оградата на сградата с площ от близо 100 кв. м. Първият младежки Графити конкурс, организиран от Агенцията по заетостта в партньорство със Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства „Радар”, ще се проведе на 20 юли 2014 г. (неделя). Състезанието ще започне в 10.00 часа в Бюро по труда „Възраждане”, ул. „Странджа” № 64, гр. София. Оградата на сградата с площ от близо 100 кв. м.

Историите на хора, изпуснали полет MH17

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-samoletnata-katastrofa-v-iztochna-ukrajna/istoriite-na-hora-izpusnali-polet-mh17-6017670

Холандски медии публикуват днес истории на пътници, котито не са успели да се качат на малайзийския самолет, разбил се вчера в Украйна с 298 души на борда

Едуард Сноудън: Не трябва да вярвате на големите компании

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/18/2346064_eduard_snoudun_ne_triabva_da_viarvate_na_golemite/?ref=rss


Едуард Сноудън се завръща с нови критики към правителствата и технологичните компании. Малко повече от година след първите си разкрития, Сноудън даде просторно интервю за в. Guardian, в което коментира развитието на ситуацията през изминалото време.

"Миналогодишните разкрития показаха неоспорими доказателства, че некриптираните комуникации в интернет вече не са сигурни. Всички комуникации трябва да са криптирани по подразбиране", казва Сноудън.

В момента той е започнал да...

Австралийци загубили роднини и в двете трагедии с малайзийски самолети

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199294

Семейство от Австралия, загубило двама близки на борда на изчезналия полет MH370, който е в неизвестност от 8 март, беше покосено жестоко и от втората трагедия със самолет на Малайзийските авиолинии – други двама членове на фамилията са били пътници на полета, свален край руско-украинската граница, предаде австралийският всекидневник „Сидни Семейство от Австралия, загубило двама близки на борда на изчезналия полет MH370, който е в неизвестност от 8 март, беше покосено жестоко и от втората трагедия със самолет на Малайзийските авиолинии – други двама членове на фамилията са били пътници на полета, свален край руско-украинската граница, предаде австралийският всекидневник „Сидни

Манолова: Това е поредната демонстрация на безотговорно отношение от ГЕРБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=258402

"Това е поредната демонстрация на безотговорно отношение от страна на ГЕРБ, защото те демонстрират мускули не на БСП и на правителството, а на българските граждани и на пациентите", коментира невлизането в зала на ГЕРБ заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова пред журналисти в парламента.

ЕС: Киев не знае къде са "черните кутии"

http://www.vesti.bg/novini/es-kiev-ne-znae-kyde-sa-chernite-kutii-6017672

Украинските власти нямат информация за черните кутии на сваления пътнически самолет, съобщиха пред журналисти източници от европейските структури.

Потрошиха офиса на Мария Габриел в Русе

http://frognews.bg/news_73258/

Възрастен мъж потроши с тесла офиса на евродепутатката Мария Габриел в Русе, съобщиха за Фрог нюз от местната полиция.

Семейство с бебе не се качва на боинга заради липса на места. Младоженци сменили полета си за ден по-рано

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199311

Две семейства успяват да се спасят, след като в последния момент не се качват на борда на падналия в Украйна малайзийски самолет.
Британско семейство не успяло да се качи на злополучния полет MH17, тъй като нямало места, съобщава Би Би Си.
Бари Сим и съпругата му Изи искали да се качат на самолета заедно с бебето си, но от компанията им казали, Две семейства успяват да се спасят, след като в последния момент не се качват на борда на падналия в Украйна малайзийски самолет. Британско семейство не успяло да се качи на злополучния полет MH17, тъй като нямало места, съобщава Би Би Си. Бари Сим и съпругата му Изи искали да се качат на самолета заедно с бебето си, но от компанията им казали,

Рекламират българското земеделие с 1,7 млн. лв. в чужбина

http://econ.bg/Новини/Рекламират-българското-земеделие-с-1-7-млн-лв-в-чужбина_l.a_i.556756_at.1.html

1,7 млн. лв. ще отпусне Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) на български производители за рекламирането на техните продукти в чужбина. Сумата ще бъде...

Млад мъж ще съди държавата, отказала лечение в чужбина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199279

Излекуван от рак на дебелото черво млад мъж ще съди държавата заради отказ да му поеме лечението в чужбина, съобщи Дарик.
Историята на 28-годишния Николай Иванов от Асеновград започва преди 3 години, когато разбира, че има рак на дебелото черво. След няколко курса химиотерапия в София и две операции, българските лекари го отписали. Излекуван от рак на дебелото черво млад мъж ще съди държавата заради отказ да му поеме лечението в чужбина, съобщи Дарик. Историята на 28-годишния Николай Иванов от Асеновград започва преди 3 години, когато разбира, че има рак на дебелото черво. След няколко курса химиотерапия в София и две операции, българските лекари го отписали.

Семейство с бебе не се качва на боинга заради липса на места. Младоженци сменили полета си за ден по-рано

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199282

Две семейства успяват да се спасят, след като в последния момент не се качват на борда на падналия в Украйна малайзийски самолет.
Британско семейство не успяло да се качи на злополучния полет MH17, тъй като нямало места, съобщава Би Би Си.
Бари Сим и съпругата му Изи искали да се качат на самолета заедно с бебето си, но от компанията им казали, Две семейства успяват да се спасят, след като в последния момент не се качват на борда на падналия в Украйна малайзийски самолет. Британско семейство не успяло да се качи на злополучния полет MH17, тъй като нямало места, съобщава Би Би Си. Бари Сим и съпругата му Изи искали да се качат на самолета заедно с бебето си, но от компанията им казали,

"Подслушаните разговори" за самолета: Тук е море от трупове на жени и деца

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/18/2346126_podslushanite_razgovori_za_samoleta_tuk_e_more_ot/?ref=rss




В четвъртък вечерта украинските сили за сигурност разпространиха запис, за който твърдят, че съдържа три подслушани разговора между проруски сепаратисти от Източна Украйна и офицери от руското военно разузнаване (ГРУ). Според тях разговарящите обсъждат, че някой от сепаратистите и свалил боинга от полет MH17 на Malaysia Airlines.

Засега няма независимо потвърждение за автентичността на записа, но той бе представен на официална пресконференция.

ПЪРВИ ЗАПИС...

"Подслушаните разговори" за самолета: Тук е пълно с трупове на жени и деца

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/18/2346126_podslushanite_razgovori_za_samoleta_tuk_e_pulno_s/?ref=rss




В четвъртък вечерта украинските сили за сигурност разпространиха запис, за който твърдят, че съдържа три подслушани разговора между проруски сепаратисти от Източна Украйна и офицери от руското военно разузнаване. Според тях разговарящите обсъждат, че някой от сепаратистите и свалил боинга от полет MH17 на Malaysia Airlines.

Засега няма независимо потвърждение за автентичността на записа, но той бе представен на официална пресконференция.

ПЪРВИ ЗАПИС
...

Кости от два човешки скелета откриха край басейн в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199300

Части от два скелета откриха работници край Спортния диспансер до басейн Части от два скелета откриха работници край Спортния диспансер до басейн "Младост" в Пловдив, съобщи Plovdiv24.bg. Около 9,30 часа тази сутрин екип на EVN правил изкоп заради ремонт на аварирал кабел пред входа на диспансера, когато работник с лопата се натъкнал на скелетите. Момчетата моментално подали сигнал на тел. 112.

Дайнов: Забелязва се рязко сближаване между правителството, ДПС и ГЕРБ

http://pik.bg/дайнов-забелязва-се-рязко-сближаване-между-правителството-дпс-и-герб-news203909.html

Дайнов: Забелязва се рязко сближаване между правителството, ДПС и ГЕРБ

Наблюдаваме разпада на модела, който се утвърди през последните 10 години, на корпоративно-олигархично управление, където някакви кръгове с пари или власт ползват партии и сглобяват коалиции, за да постигнат власт.

Това коментира в интервю за БНР политологът Евгений Дайнов. Според него още след изборите са започнали да се появяват знаци за това, че министър–председателят Пламен Орешарски се изживява като шеф на правителство на ДПС, а не на БСП.

"Знаците започнаха да се появяват след евроизборите, когато ДПС очевидно заяви, че е силната група в правителството.Още тогава Орешарски започна да изглежда така все едно смята себе си за мандатоносител от ДПС. Така че рязкото сближаване между правителството, ДПС и ГЕРБ изобщо не ме учудва. Това показва някаква конфигурация, която ще се появи наесен. Очевидно е, че ако на ГЕРБ му трябва някой партньор, с който да управлява, това ще бъде ДПС пряко или през партията на Николай Бареков", каза още Дайнов.

"Коалицията Пеевски се опитваше да управлява чрез БСП и ДПС, с БСП много не им се получи. Сега към ДПС искат да добавят още една или две партии и да управлява чрез тях. Но това, което се случва сега, е краят на този модел. Видяхме нещо много важно, че в България има демокрация, защото видяхме как общественото неприемане на модела в крайна сметка започна да произвежда резултати, които удрят по точно този модел и го разпадат. Така, че аз не бих потривал ръце, ако бях на мястото на участниците в коалицията Пеевски. Изобщо не са си сглобили нещата за наесен, защото плановете им не включват обществото", заяви Евгейний Дайнов.

Според него и БСП, и десните получават трети шанс да изградят нормални партии, които да участват в спасяването на системата на демокрацията, като изолират коалиции от типа Пеевски. Дайнов подчерта, че това е възможно да стане, след като партиите се освободят от зависимите хора в редиците си.

"Както Реформаторският блок, така и БСП могат да се представят достойно на изборите само ако в близките седмици направят така, че да бъдат възприемани като партии, а не като поредни неясни кръгове, свързани с други кръгове. Ако не излязат от зависимости, ще продължат да губят проценти", убеден е политологът. Според Дайнов рано или късно ще има лява и дясна партия в България, които ще доминират политическата сцена и ще изтласкат коалиции от азиатски тип като коалицията Пеевски.

Арестуваха сина на бившия президент Мурси

http://www.cross.bg/arestyvaha-sina-na-bivshiya-prezident-myrsi-1421329.html

/КРОСС/ Египетската полиция е арестува по-малкият син на сваления президент Мохамед Мурси, съобщава World Bulletin, позовавайки се на службата за сигурност в страната."Абдула (Мурси) е бил арестуван, докато се опитвал да хване влак за Асуан", се казва в изявлението. По-рано, на 2 юли, бе съобщено, че Абдула Мурси е осъден на една година затвор за притежание и употреба на наркотици.

Странният случай с Banco Espírito Santo

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ca26329/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Cstranniiat0Esluchai0Es0Ebanco0Eesprito0Esanto0H1764840C/story01.htm

Сигнали, че португалският конгломерат Espírito Santo International е изпитвал трудности, е имало още през 2012 г., пише WSJ


Артуро Видал не е взел решение за своето бъдеще

http://football.actualno.com/Arturo-Vidal-ne-e-vzel-reshenie-za-svoeto-bydeshte-news_40310.html

Полузащитникът на Ювентус Артуро Видал заяви, че не е взел решение дали ще остане в италианския клуб. По-рано бе съобщено, че чилийският национал може да премине в Манчестър Юнайтед, но двете страни в...

Търговец от Женския пазар: Няма да се върна – наемът е двоен

http://business.actualno.com/Tyrgovec-ot-Jenskija-pazar-Njama-da-se-vyrna--naemyt-e-dvoen--news_40306.html

20 години работя на Женския пазар, сега няма да работя, защото вдигнаха двойно цената. Това разказва Роза, която продава промишлени стоки в центъра на София. Ремонтът на тържището, което се слави ка...

Кристалина Георгиева: Започна нагнетяване на обстановката около самолета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199285

Очаквам обективно международно разследване, каза еврокомисарят за реакция при кризи Кристалина Георгиева в коментар за катастрофата на малаийзийския Боинг 777 на украинска територия пред БТВ.
„Голяма трагедия за близките на тези, които са загинали и първото чувство е шок за това, което се е случило. Очаквам обективно международно разследване, каза еврокомисарят за реакция при кризи Кристалина Георгиева в коментар за катастрофата на малаийзийския Боинг 777 на украинска територия пред БТВ. „Голяма трагедия за близките на тези, които са загинали и първото чувство е шок за това, което се е случило.

Тренчев: В България правим инвеститорите на маймуни

http://pik.bg/тренчев-в-българия-правим-инвеститорите-на-маймуни-news203906.html

Тренчев: В България правим инвеститорите на маймуни

КНСБ организира кръгла маса на тема "Възраждането на индустрията в България". На срещата присъстваха ръководството на КНСБ, председатели на индустриални федерации, президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев, представители на БСК, КРИБ, АИКБ, БТПП и на браншовите камари на работодателите, Таско Ерменков, депутат от БСП и Светлин Танчев, депутат от ББЦ, предаде Novini.bg.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че след тази конференция трябва синдикати работодатели да представят конкретни мерки на политиците ни, как да се реиндустриализира България.

"Националната политика трябва да търси изгодни решения без да се противопоставя на европейските политики, включително и да спазва екологичните ограничения. В България дялът на индустрията е около 1/4 от общата добавена стойност в икономиката", каза още Димитров.

Към присъстващите политици и експерти се обърна и д-р Константин Тренчев. Той заяви, че политиците не трябва да се месят и да пречат на индустриалците и инвеститорите в България.

"Дори и някой да иска да инвестира тук, ние като го започнем още от местно ниво да му искаме пари и да го правим на маймуна, няма как да идват инвеститори у нас. Не спекулирайте с факта, че данъците и заплатите в България са ниски. Какво от това? Тук не идват никакви инвеститори, защото няма ясни правила и законите не се спазват. Редно е политиците и правителствата да засилят следприватизационния контрол.

Всички политици и всички управляващи трябва да се научат да носят вината си, а не да излизат с теорията "Било каквото било, да гледаме напред", категоричен беше президентът на КТ Подкрепа.

НФСБ отказа на ББЦ и покани ВМРО-БНД в Патриотичен фронт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199290

Днес, 18 юли, на разширено заседание на Политическия съвет на партия „Национален фронт за спасение на България“, заедно с представители на ръководствата на ПП НИЕ, ГОРД, СЕК, „Целокупна България“ и сдружение Днес, 18 юли, на разширено заседание на Политическия съвет на партия „Национален фронт за спасение на България“, заедно с представители на ръководствата на ПП НИЕ, ГОРД, СЕК, „Целокупна България“ и сдружение "Патриот" бяха взети следните две решения: - Политическият съвет на НФСБ не приема отправената покана от коалиция „България без цензура“ –

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/07/18/2346120_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от обедната емисия:

- Тази вечер Съветът за сигурност на ООН се събира на извънредно открито заседание заради катастрофата на малайзийския Боинг 777, свален вероятно с ракета в Източна Украйна. По последни данни са загинали всички 298 души на борда на самолета летящ от Амстердам за Куала Лумпур.
- Израел започна сухопътна военна...

Audi планира 10 нови модела до 2020 г.

http://www.cross.bg/audi-modela-planira-1421328.html

/КРОСС/ Audi планира моделната гама да достигне 60 модела до края на десетилетието. В момента компанията предлага 50 различни варианта. Първият от новите 10 ще бъде кросоувърът Q1, а последният представител ще бъде луксозно Q8.Audi обяви, че всички модели ще преминат на хибридна задвижваща система до 2020 г., а A6, A7 и А8 ще получат още деривати, като по този начин ще запълнят всяка възможна ниша в C- и D-сегмента.Също така се очакват дизелови версии на спортистите S и RS, заедно с експанзия на фамилия TT, пише autobild.bg.

28-годишен мъж почина след токов удар в павилион за царевица

http://www.vesti.bg/novini/28-godishen-myzh-pochina-sled-tokov-udar-v-pavilion-za-carevica-6017671

28-годишен мъж почина след токов удар в павилион за продажба на царевица в близост до плажната ивица в Слънчев бряг, съобщиха от ОДМВР – Бургас.

15-ти август ще бъде неработен за Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258414

Почивен ден за всички жители на морската столица да бъде 15-ти август, когато се отбелязва Денят на Варна. Това гласуваха членовете на комисията по общинската комисия по култура. За да стане решението официално, то трябва да бъде одобрено и на предстоящата общинска сесия в понеделник, предаде репортер на Moreto.

Късметът спасил пътници, неуспели да се качат на малайзийския самолет

http://www.mediapool.bg/kasmetat-spasil-patnitsi-neuspeli-da-se-kachat-na-malaiziyskiya-samolet-news222792.html

Холандски медии публикуват истории на пътници, които не са успели да се качат на малайзийския самолет, разбил се вчера в Украйна с 298 души на борда, предава Франс прес.   Бари Сим, който не успял да се качи на полет MH17 заедно със съпругата си Нур Азани и тримесечното им бебе, подал оплакване в агенцията, чрез която закупил самолетните билети. При покупката на билетите Сим изрично подчертал желанието си да пътува с малайзийските авиолинии и да бъде в един самолет със семейството си. На летището обаче станало ясно, че самолетът е препълнен и на Сим било предложено да пътува отделно. Той обаче предпочел да презавери билетите и на тримата, за да не пътуват разделени.   29-годишният професионален колоездач Мартен де Йонхе също се разминал със смъртта по случайност. В последния момент той решил да пътува с полет в неделя, който бил с 300 евро по-евтин и в който имало само едно свободно място. Де Йонхе веднага го резервирал.   Друго семейство, което трябвало да пътува за Австралия през Куала Лумпур, пристигнало прекалено късно на летището в Амстердам и не успяло да купи билети.

НФСБ отказа на ББЦ и покани ВМРО-БНД в Патриотичен фронт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199281

Днес, 18 юли, на разширено заседание на Политическия съвет на партия „Национален фронт за спасение на България“, заедно с представители на ръководствата на ПП НИЕ, ГОРД, СЕК, „Целокупна България“ и сдружение "Патриот" бяха взети следните две решения:
- Политическият съвет на НФСБ не приема отправената покана от коалиция „България без цензура“ – Днес, 18 юли, на разширено заседание на Политическия съвет на партия „Национален фронт за спасение на България“, заедно с представители на ръководствата на ПП НИЕ, ГОРД, СЕК, „Целокупна България“ и сдружение "Патриот" бяха взети следните две решения: - Политическият съвет на НФСБ не приема отправената покана от коалиция „България без цензура“ –

Google набира спецове за защита на интернет

http://www.cross.bg/internet-google-yyazvimosti-1421327.html

/КРОСС/ Google стартира поредна инициатива, която може да повлияе позитивно на глобалната мрежа. Компанията формира екип от специалисти по сигурност със задача да повиши защитата не само на фирмените услуги, но и на целия интернет.В рамките на „Проект Нула" (Project Zero) специалистите ще търсят уязвимости във всеки софтуер, ползван от много хора по света, съобщи интернет гигантът по-рано тази седмица. В допълнение, екипът ще анализира дейността на киберпрестъпниците и ще провежда изследвания в различни области на компютърната сигурност.Целта на „Проект Нула" е да намали значително мащаба и пораженията от кибератаки. Откритите в рамките на проекта уязвимости и грешки ще бъдат внасяни в достъпна за всички база данни. Информацията ще се предоставя също на разработчиците на софтуер.Google кани на работа най-добрите специалисти в областта на мрежовата сигурност, които са готови да посветят 100% от работното си време в повишаване на нивото на защита на интернет, съобщи блогът на компанията, пише technews.bg.

Плевнелиев изпрати съболезнователни писма до Холандия и Малайзия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199277

Президентът Росен Плевнелиев е дълбоко опечален от трагедията със самолета на "Малайзийските авиолинии" в Украйна, при която стотици невинни загубиха своя живот. Това съобщиха от пресцентъра на президентството.
Държавният глава изпрати съболезнователни писма до Техни Величества краля на Нидерландия Вилем-Александър и краля на Малайзия Абдул Халим Президентът Росен Плевнелиев е дълбоко опечален от трагедията със самолета на "Малайзийските авиолинии" в Украйна, при която стотици невинни загубиха своя живот. Това съобщиха от пресцентъра на президентството. Държавният глава изпрати съболезнователни писма до Техни Величества краля на Нидерландия Вилем-Александър и краля на Малайзия Абдул Халим

КТБ продължава да приема плащания по разплащателни сметки на фирми

http://www.cross.bg/smetki-bankata-razplashtatelni-1421325.html

/КРОСС/ Фирми с разплащателни сметки в КТБ се оплакват, че банката продължава да приема суми по издадени от тях фактури (тук не става въпрос за фирми с кредити, отпуснати от банката, след като от ръководството на БНБ беше заявено, че вноските по кредити ще се приемат). Тази ситуация допълнително затруднява фирмите и тяхната дейност. Въпреки че повечето компании с разплащателни сметки в затворената вече за три месеца банка са създали алтернативни сметки в други банки, за да могат да продължат да получават дължимите им по фактури суми, много счетоводства използват шаблонно плащане по договори за по-дълъг период и изпращат по невнимание парите в сметки на КТБ. Тук донякъде отново опираме до организация, тъй като всички банки, поне на територията на Република България, би трябвало да са наясно с това и да не разрешават подобни плащания по фактури, което допринася за допълнително утежняване на ситуацията. Ситуацията се усложнява и от факта, че въобще не става ясно кога точно ще отвори врати банката и какво ще стане със средствата на фирмите в разплащателните им сметки, както и на нейните вложители по спестовни сметки. До момента не е представен и одитът на КТБ, както обеща БНБ, а само резюмета.

Яя Туре отказа на Юнайтед

http://www.cross.bg/tyre-manchestur-yunaiited-1421326.html

/КРОСС/ Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре е получил предложение от Манчестър Юнайтед, съобщава Daily Star. Според информация на източник, "червените дяволи" са готови да платят за 31-годишният халф на Кот д'Ивоар 40 милиона паунда. Самият футболист обаче веднага отхвърлил подобен вариант. По-рано Туре изрази желанието си да напусне сегашния си отбор заради лошо, по негово мнение, да правят с нея.

Плевнелиев изпрати съболезнователни писма в Нидерландия и Малайзия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199254

Президентът Росен Плевнелиев е дълбоко опечален от трагедията със самолета на Президентът Росен Плевнелиев е дълбоко опечален от трагедията със самолета на "Малайзийските авиолинии" в Украйна, при която стотици невинни загубиха своя живот. Това съобщиха от пресцентъра на президентството. Държавният глава изпрати съболезнователни писма до Техни Величества краля на Нидерландия Вилем-Александър и краля на Малайзия Абдул Халим

Лудогорец най-вероятно ще играе с Партизан в Шампионската лига

http://www.mediapool.bg/ludogorets-nai-veroyatno-shte-igrae-s-partizan-v-shampionskata-liga-news222791.html

Българският шампион Лудогорец (Разград) почти сигурно ще играе с Партизан (Белград) в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Това отреди тегленият в петък жребий от УЕФА.   На българите и сърбите предстои да изиграят своите реванши от втория предварителен кръг на Лигата, но те водят убедително срещу съперниците си и сблъсъкът между тях е почти сигурен. Лудогорец спечели с 4:0 първия мач срещу Дюделанж от Люксембург. Партизан на свой ред победи с 3:0 Торшавн от Фарьорските острови.   Партизан участва в Шампионската лига на мястото на шампиона Цървена звезда, тъй като отборът не е спазил правилата на УЕФА за финансов фейърплей.   Победителят от мача между Лудогорец и Партизан ще играе в плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. При загуба достигналите тимове до тази фаза от турнира ще продължат участието си в европейските турнири в групите на Лига Европа.   Първият мач между Лудогорец и Партизан ще е на 29-и или 30-и юли, а реваншът е насрочен за 5-и или 6-и август. Засега Лудогорец ще е домакин в първата среща, ако не настъпят промени в програмата.

Кристалина Георгиева: Очаквам обективно международно разследване за боинга

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199269

Очаквам обективно международно разследване, каза еврокомисарят за реакция при кризи Кристалина Георгиева в коментар за катастрофата на малаийзийския Боинг 777 на украинска територия пред БТВ.
„Голяма трагедия за близките на тези, които са загинали и първото чувство е шок за това, което се е случило. Очаквам обективно международно разследване, каза еврокомисарят за реакция при кризи Кристалина Георгиева в коментар за катастрофата на малаийзийския Боинг 777 на украинска територия пред БТВ. „Голяма трагедия за близките на тези, които са загинали и първото чувство е шок за това, което се е случило.

Още един самолет се разбил над Украйна

http://frognews.bg/news_73257/

Още един самолет се е разбил в Украйна. Това е станало два часа след трагедията с Боинг-777 на малайзийските авиолинии, съобщиLifeNews.ru. Инцидентът е станал вчера привечер в Черкаска област. Лекомоторен самолет е ударил електропреносен кабел и е паднал в поле с царевица, а пилотът е загинал.

След самолетната катастрофа в Украйна - отломки и сълзи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199181

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

НЕК отчете 43% по-висока загуба за 2013 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=258406

Финансовият отчет на НЕК за 2013 г., който дълго време беше пазен в тайна, излезе вчера наяве в Търговския регистър. Загубата на държавната електрокомпания преди данъчно облагане се е увеличила спрямо предходната година с 43% - от 99,432 млн.

КТБ трябва да работи, убеден бизнесът

http://news.ibox.bg/news/id_1530000437

Бареков разговаря с работодателски организации за банковата криза

Излекуван от рак ще съди държавата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199218

Излекуван от рак на дебелото черво млад мъж ще съди държавата заради отказ да му поеме лечението в чужбина, съобщи Дарик.
Историята на 28-годишния Николай Иванов от Асеновград започва преди 3 години, когато разбира, че има рак на дебелото черво. След няколко курса химиотерапия в София и две операции, българските лекари го отписали. Излекуван от рак на дебелото черво млад мъж ще съди държавата заради отказ да му поеме лечението в чужбина, съобщи Дарик. Историята на 28-годишния Николай Иванов от Асеновград започва преди 3 години, когато разбира, че има рак на дебелото черво. След няколко курса химиотерапия в София и две операции, българските лекари го отписали.

С децата в почивните дни (19 и 20 юли)

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/07/18/2343973_s_decata_v_pochivnite_dni_19_i_20_juli/?ref=rss


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg.
СЪБОТА:

- София - От тази събота в книжен център "Гринуич" забавните детски програми със занимални по...

Павел Станчев, главен изпълнителен директор на Би Ти Ви медиа груп: Искам да сме различни от конкуренцията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4198928

- Установихте ли кое е гръбнакът на Би Ти Ви, г-н Станчев - новините, турските сериали в праймтайма или нещо съвсем различно?
- Не бих искал да говоря за гръбнак, а по-скоро за сърце (усмихва се). Преди 10 г. Герхард Цайлер, тогава главен изпълнителен директор на RTL груп, ми каза, че най-добрите телевизии са тези, които са близки до сърцата на - Установихте ли кое е гръбнакът на Би Ти Ви, г-н Станчев - новините, турските сериали в праймтайма или нещо съвсем различно? - Не бих искал да говоря за гръбнак, а по-скоро за сърце (усмихва се). Преди 10 г. Герхард Цайлер, тогава главен изпълнителен директор на RTL груп, ми каза, че най-добрите телевизии са тези, които са близки до сърцата на

Спътникови снимки от свалянето на боинга може да излязат тази вечер

http://www.cross.bg/byk-byk-m-visochina-1421324.html

/КРОСС/ Докато представители на Донецката народна република твърдят, че не притежават зенитно-ракетно комплекси, от Луганската народна република разпространиха версията, че боингът на Малайзииските авиолинии е свален от украински щурмовик Су-25. Тези самолети са въоръжени с ракети „въздух-въздух". Но доколкото Су-25 лети на максимум 5 км височина, версията изглежда невероятна.  Освен това американското разузнаване твърди, че има данни, че самолетът е свален от ракета „земя-въздух". САЩ твърдят, че скоро ще имат резултатите от спътникови снимки и ако е изстреляна такава ракета, тя ще бъде идентифицирана чрез т. нар. ултравиолетов шлейф. Обикновено резултатите от спътниковото наблюдение на Земята излизат след 24 часа, което означава, че данните от американския спътник ще бъдат обявени тази вечер или през уикенда. Мястото, където е паднал боингът, е в зоната на две украински батареи на ЗРК С-200 и три установки на „Бук-М1", съобщи Министерството на отбраната на Русия, предаде ИТАР-ТАСС. „Руските радиотехнически средства са фиксирали на 17 юли работата на радиолокационната станция „Купол" на батареята „Бук-М1", дислоцирана в района на селището Стил", казва представител на ведомството. „Бук-М1" може да обменя информация с батареята от един дивизион за въздушните цели

Семейство се спаси от гибел, нямало места за него в самолета

http://frognews.bg/news_73256/

Младо семейство се спаси от гибел след като не успя да се качи в злополучния самолет заради липса на места. Заради това шотландецът Бари Сим и съпругата му Изи били прехвърлени към друг полет на Холандските авиолинии.

В малайзийския самолет е имало 173 холандци

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/18/2346090_v_malaiziiskiia_samolet_e_imalo_173_holandci/?ref=rss


173 души от пътниците на катастрофиралия самолет са холандци. Това потвърди министърът на транспорта на Малайзия Лиоу Тион Лай.

Външното министерство на Румъния съобщи, че на борда на злополучния самолет е бил и румънец с двойно гражданство. Не се уточнява какъв е другият му паспорт. Освен това семейството му не иска самоличността му да бъде разкрита.

Остават 20 души, чиято националност не е установена.

Според украинското външно министерство до момента са...

Цитат на деня: Кристалина Георгиева запазва шансовете си в ЕС, от Станишев не зависи нищо вече

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/18/2346074_citat_na_denia_kristalina_georgieva_zapazva_shansovete/?ref=rss


"Изявлението на г-жа Буруджиева, че е нелепо след Сергей Станишев втори българин да получи висок пост в ЕС, ме кара да мисля, че г-н Станишев е готов да направи всичко възможно, за да попречи на Кристалина Георгиева да стане Върховен представител на ЕС. Навярно така той разбира своя патриотичен дълг. Това е лошата новина. Добрата новина е, че комисар Георгиева запазва своите шансове да стане външен министър на ЕС и вече нищо, или почти нищо, не зависи от Сергей Станишев - нито в България, нито...

ЧЕЗ: Подмяна на електромери в периода 21-25 юли

http://www.cross.bg/sofiya--georgi-1421322.html

/КРОСС/ В изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната. Подмяната на електромерите ще се извърши както следва: София-градНа 21.07.2014 г. /08:00-16:00 ч/ - гр. София - Младост: бл. 223, вх. 9, вх.10На 21.07.2014 г. /08:00-16:30 ч/ - гр. София - жк Бъкстон бл.31 вх.А; жк Бъкстон бл.31 вх.БНа 21.07.2014 г. /08:00-16:30 ч/ - гр. София, Лозенец - ул. Бреза 2, 6На 21.07.2014 г. /08:00-16:30 ч/ - гр. София, Лозенец - ул. Болград 5На 21.07.2014 г. /08:00-16:30 ч/ - гр. София, Лозенец - бул. Арсеналски 115, 123, 15, 17, 2, 21, 23, 29, 31На 21.07.2014 г. /08:15-16:15 ч/ - гр. София - жк Младост блок 14А вх.А, вх.Б, вх. В, срещу блок 12АНа 21.07.2014 г. /08:30-16:00 ч/ - гр. София, Триадица - ж.к Стрелбище бл.95 вх.А, вх.БНа 21.07.2014 г. /08:30-16:30 ч/ - гр. София - жк Обеля: бл. 240 вх. А, вх. БНа 21.07.2014 г. /08:30-16:30 ч/ - гр. София - жк Люлин 7: бл. 738 вх. А, вх. БНа 21.07.2014 г. /09:00-14:00 ч/ - гр. София - Младост 2: бл. 280, 281, 281аНа 21.07.2014 г. /09:00-15:00 ч/ - гр. София - Надежда 1: бл. 123 вх.АНа 21.07.2014 г. /09:00-16:00 ч/ - гр. София - Красна поляна III Част: бл. 334 вх.БНа 21.07.2014 г. /09:00-16:00 ч/ - гр. София - Байлово: бл.80 вх

Шок! Дядо потроши с тесла офиса на евродепутатката от ГЕРБ Мария Габриел

http://pik.bg/шок-дядо-потроши-с-тесла-офиса-на-евродепутатката-от-герб-мария-габриел-news203897.html

Шок! Дядо потроши с тесла офиса на евродепутатката от ГЕРБ Мария Габриел

74-годишен мъж от Русе е потрошил с тесла снощи офиса на евродепутата от ЕНП-ГЕРБ Мария Габриел, който се намира в центъра на града, предаде БГНЕС.

Потрошени са вратите и едното стъкло, а до по-сериозни щети не се е стигнало само, защото извършителят е бил заловен.

Вандалската проява е извършена снощи около 21 часа. На мястото на инцидента са отишли веднага полицаи от Първо РПУ, които са задържали 74-годишният Иван И., във видимо нетрезво състояние. Въпреки това днес на извънредна пресконференция депутатите от ГЕРБ Пламен Нунев и Светлана Ангелова изразиха съмнение, че става дума за обикновено хулиганство. Същият човек се е опитал преди време да влезе на събрание на общинската структура на ГЕРБ, и то доста скандално, но е бил изведен и отстранен. Мъжът не е член на партията, нито е кандидатствал за такъв, заяви Пламен Нунев.

От ГЕРБ излязоха с нарочна декларация, в която осъждат случило се. "Погромът спрямо информационния център на евродепутата Мария Габриел в Русе е още едно доказателство за стремежа на някои кръгове да всеят смут и несигурност в Русе и България. Това няма да бъде допуснато! Никой и нищо, нито подобни погроми на партийните ни офиси, нито лични заплахи няма да ни уплашат или спрат да отстояваме българските национални интереси и си върнем България. Като членове на Европейската народна партия, ние от ГЕРБ призоваваме всички останали политически субекти към толерантност и спазване на европейските демократични ценности, включително по време на предстоящата кампания за избори на народни представители в 43-ото Народно събрание", се казва в декларацията.

Феновете на Ботев отново доказаха любовта си към клуба

http://bgfootball.actualno.com/Fenovete-na-Botev-otnovo-dokazaha-lubovta-si-kym-kluba-news_40303.html

Цели 2310 лева бяха събрани от вчерашната среща на Ботев (Пловдив) със Санкт Пьолтен (Австрия) в Лига Европа от "жълто-черните" фенове. Сдружение "ПФК Ботев Пловдив" и Бултрас ра...

Нападател на Ювентус премина в градския съперник Торино

http://football.actualno.com/Napadatel-na-Uventus-premina-v-gradskija-sypernik-Torino-news_40304.html

Ювентус потвърди на официалния си сайт трансфера на нападателя Фабио Киулярела в Торино. Сумата на трансфера е 3.5 млн. евро, които ще бъдат изплатени за три години. През миналия сезон Куилярела изи...

Президентът на Македония подкрепя "Южен поток"

http://balkani.actualno.com/Prezidentyt-na-Makedonija-podkrepja-Ujen-potok-news_40305.html

Македонският президент Георге Иванов подкрепя реализацията на проекта "Южен поток". Това заяви държавната глава на балканската страна в интервю за ИТАР-ТАСС. "В дългосрочна перспектива...

Руското Министерство на отбраната изчисли, откъде може да е бил ударен Boeing 777

http://www.cross.bg/samolet-ykraiina-katastrofata-1421323.html

/КРОСС/ Министерството на отбраната на Русия е засякло работата на украинска радиолокационна станция в деня на катастрофата на малайзийския самолет и е изчислило населените места в Украйна откъдето е могъл да бъде свален пътническият самолет, съобщиха от пресслужбата на ведомството, предаде ИТАР-ТАСС. Както уточнява ведомството, маршрутът на самолета и мястото на катастрофата попадат в зоната на поразяване на две украински батареи със зенитно-ракетен комплекс с далечен обсег на действие и три батареи със зенитно-ракетния комплекс със среден обсег на действие „Бук-М1". Напомняме, че пътнически самолет Боинг 777 на малайзийските авиолинии падна на територията на Украйна на 52 км от руската граница, няма оцелели пътници.  

БЧК-Варна: 80 към 20% в полза на мъжете са травмите при плуване

http://www.moreto.net/novini.php?n=258411

80 към 20% в полза на мъжете са травмите при плуване. Това стана ясно на конференция по водно спасяване, провела се днес във Варна. През месеците юни и юли има най-много инциденти, следвани от юни и септември. 30% от удавянията се случват в морето, а 70% във вътрешните водоеми, като особено опасни места са реките и язовирите.

До клиентите на ЧЕЗ

http://frognews.bg/news_73255/

Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България.

Чобанов: Акционерите на КТБ имат шанс да спасят банката

http://www.vesti.bg/bulgaria/chobanov-akcionerite-na-ktb-imat-shans-da-spasiat-bankata-6017665

По думите на министъра най-желаният изход от ситуацията е да се намери частно решение на проблема, без да се ангажира публичен ресурс

Възрастен мъж потроши с тесла офиса на Мария Габриел

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199169

74-годишен мъж от Русе е потрошил с тесла снощи офиса на евродепутата от ЕНП-ГЕРБ Мария Габриел, който се намира в центъра на града, предаде БГНЕС.
Потрошени са вратите и едното стъкло, а до по-сериозни щети не се е стигнало само, защото извършителят е бил заловен.
Вандалската проява е извършена снощи около 21 часа. 74-годишен мъж от Русе е потрошил с тесла снощи офиса на евродепутата от ЕНП-ГЕРБ Мария Габриел, който се намира в центъра на града, предаде БГНЕС. Потрошени са вратите и едното стъкло, а до по-сериозни щети не се е стигнало само, защото извършителят е бил заловен. Вандалската проява е извършена снощи около 21 часа.

Технологията не може да замени любовта - ВИДЕО

http://www.zapernik.com/bulgariya/tehnologiyata-ne-moje-da-zameni-lyubovta-video_33142/

Колко често прегръщате детето си? А колко често виждате родителите около вас да прегръщат децата си? Дали в днешния забързан свят не обръщаме повече внимание на умните си телефони, на таблетите и на всички онези джаджи, които би трябвало да го направят по-лесен. Но само би трябвало. Защото взирайки се непрестанно в бездушните екрани, забравяме със същата настоятелност да гледаме какво ни говорят очите на близките ни и тези, които обичаме. Забравяме да се вслушваме и в собствените си...

Продължава

Земята продължава да се затопля

http://www.vesti.bg/sviat/zemiata-prodylzhava-da-se-zatoplia-6017661

Това сочи годишният доклад за климата, публикуван в бюлетина на Американското метеорологично дружество, обединяващ данни на 425 учени от 57 държави

Световен шампион се пуска на офроуд у нас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199170

Двукратният победител в рали “Дакар” и многократен световен шампион Жан-Луи Шлесер застава на старта на най-голямата офроуд надпревара в България - “Балкан Маратон Рали 2014”, което стартира през септември в България. Домакин на международната надпревара е община Самоков, а финалът след 2000 км изтощителна езда е в Македония, Двукратният победител в рали “Дакар” и многократен световен шампион Жан-Луи Шлесер застава на старта на най-голямата офроуд надпревара в България - “Балкан Маратон Рали 2014”, което стартира през септември в България. Домакин на международната надпревара е община Самоков, а финалът след 2000 км изтощителна езда е в Македония,

Москва: в уцеления самолет е имало 85 деца

http://www.vesti.bg/novini/moskva-v-uceleniia-samolet-e-imalo-85-deca-6017668

В разбилия се самолет на малайзийските авиолини е имало 85 деца, заяви прес службата на руския пълномощник за защита на децата Павел Астахов.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване