Андрю Лойд Уебър обмислял евтаназия

http://www.cross.bg/yebur-lechenie-znaeh-1421479.html

/КРОСС/ Британският композитор Андрю Лойд Уебър призна, че сериозно се е замислял над възможността да сложи край на живота си. Веднъж дори подготвил всички необходими документи, за да се подложи на евтаназия. Тъмните мисли се завъртели в главата на автора на "Котки" през 2009 г., когато е преминавал курс за лечение на рак и е изпитвал силни болки". подложен на лечение за рак и силна болка. „Имаше дни, когато мислех, че бих направил всичко, само за да се отърве от всичко това. Обичам работата си - ако не можех пак да се заема с нея, нищо друго не ми оставаше. Изпаднах в дълбока депресия - този ужасен период, в който мислиш, че трябва да намериш някакъв изход", разказа Уебър пред The Daily Telegraph. „И аз взех в Digitals (швейцарска клиника, която помага на хората доброволно да си отидат от този свят) всички документи, които трябваше да попълня. Връщайки се назад разбирам, че това е било глупаво и смешно, но аз не знаех какво да правя. Бях завършил шоуто, над което работех тогава, и това беше убийство. Вземах всички съществуващи болкоуспокояващи. Не знаех какво да правя. В края на краищата изхвърлих документите", признава той. Година по-късно, през 2010 година композиторът успя да победи рака.

Съветът на ЕС разреши разширяването на санкциите срещу Русия

http://econ.bg/Новини/Съветът-на-ЕС-разреши-разширяването-на-санкциите-срещу-Русия_l.a_i.556915_at.1.html

Съветът на Европейския съюз (ЕС) е взел решение за разширяване на списъка с руски компании, на които ще бъдат наложени санкции. Становището на...

Михаил Миков: Борисов помпа мускули, като казва, че е победил БСП 11 пъти

http://pik.bg/михаил-миков-борисов-помпа-мускули-като-казва-че-е-победил-бсп-11-пъти-news204229.html

Михаил Миков: Борисов помпа мускули, като казва, че е победил БСП 11 пъти

Кой и на какво основание трябва да управява България - на тази тема парламентарният шеф Михаил Миков разговаря с журналистката Илияна Беновска. Вижте цялото интервю!

 

Илиана Беновска: Вие слушате „На шестия ден”, седмичното обзорно предаване на „Радио К2” днес на 19 – ти юли 2014, аз съм Илиана Беновка. Голямата тема, която разискваме днес в ефира на радиото е: Кой и на какво основание може да управлява България или БСП? С нея се обръщам и към председателя на 42 – то Народно събрание и член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП господин Михаил Миков, добър ден, господин Миков!

Михаил Миков: Добър ден, добър ден, госпожо Беновска, и на Вашите слушатели! Въпросът Ви, зададен по този начин, има прост отговор – гражданите, които гласуват, взимат решенията кой да управлява България, а конгресът е този, който взима решение кой да е председател на партията.

Илиана Беновска: Това е ясно, Вие сте юрист от висока класа, човек с дълъг политичеки опит и ми давате учебникарски отговоро, но ...

Михаил Миков: И верен, в крайна сметка!

Илиана Беновска: Но, например да отидем към вашето битие, какво ще се случи през следващата седмица, Вие направихте едно изявление през тази седмица в Народното събрание, което ме накара да помисля, че може би намеквате, защото така е по закон, че за да си отиде това правителство „Орешарски”, трябва да му поискате вие вот на недоверие, правилно ли съм Ви разбрала?

Михаил Миков: Не, има договорка за избори на 5 – ти октомври, в този смисъл политическото време е разчертано, има готовност от министър – председателя да подаде оставка, която да се гласува, за да се завърти конституционната процедура по възлагането на мандати преди 5 – ти август. В този смисъл всякакви внушения, че може да се удължи животът на правителството, на парламента не са уместни и именно в този контекст казах, че има и други механизми, именно един от тези конституционни механизми е вот на недоверие. Но смятам, че няма да се стигне до това.

Илиана Беновска: Смятате, че няма да се стигне до вот на недоверие, защото ще се спазят договореностите?

Михаил Миков: Да, министър – председателят също има разбиране по този въпрос, той в никакъв случай не е човек, който няма да изпълни това, което сме се договорили и с него, и с другите политически сили при президента.

 Илиана Беновска: А не излезе ли на засадение на Европейския съвет тази седмица, че министър – председателят Пламен Орешарски внезапно се е еманципирал, подкрепяйки кандидатурата на Кристалина Георгиева за еврокомисар, а защо не и за външен министър на Европа?

 Михаил Миков: Разговорите с Жан – Клод Юнкер са едно, решението на Министерски съвет за предложение на кандидатура е друго, позицията, която ще получи България, ресора, комисарският пост е трето. Именно в тази плоскост ще се разположи и решението на кабинета.

 Илиана Беновска: Добре, но аз, като гражданин, искам да Ви попитам Вас, и като председател на Народното събрание, и като политик с дълъг опит, и като юрист, не е ли редно в тази безпрецедентна криза в парламента и при това, че ГЕРБ спечели първи резултат на евроизборите, а ДПС е с много малка разлика от вас, да се разберете в парламента кой да бъде представител на България в Европа, а не да възлагате това на правителството, което знаете как е сформирано?

 Михаил Миков: Е, не е добре, преди около десетина дни направих едно обръщение към гражданите, че постоянно се правят опитити в некоституционни формати да се решават различни въпроси, ето това е един такъв пример.

 Илиана Беновска: Кое?

 Михаил Миков: В крайна сметка Министерски съвет е органът по Конституция, който носи отговорността за номинацията на българския кандидат за еврокомисар. Другите, политическите консултации, са въпроси, които винаги съпътстват едно или друго кадрово или друго решение, но не може отговорността да се свали в политическите партии, между политическите лидери, защото това започва да намирисва малко на пазарлък.

 Илиана Беновска: Добре, да задам малко по друг начин въпроса, то няма политически консултации, Вие не бихте ли ги инициирал, на Вас Ви отива това?

 Михаил Миков: За какво, много станаха политичеките консултации напоследък, за еврокомисар ли?

 Илиана Беновска: За еврокомисар, да.

 Михаил Миков: Смятам, че такива разговори, включително в публичното пространство, вървят, в крайна сметка министър – председателят и Министерски съвет са тези, които решават.

 Илиана Беновска: Господин Миков, не сме в парламента, отговорете ми честно Вие официално, не да си говорим през медиите, да свикате политически консултации, да се чуят позициите официално, кой кого предлага за еврокомисар и оттам нататък, както казвате Вие, по конституционен способ да се остави правителството да избере?

Михаил Миков: Смятам, че не е редно аз да свиквам тези консултации, защото излъчването на еврокомисар е функиця на Министерски съвет. Предполагам, че министър – председателят провежда такива консултации, официални, неофициални и в крайна сметка решава.

 Илиана Беновска: Добре, приемам Вашата хипотеза. Защо Вие искате да станете лидер на БСП, с какво ще допринесете тази столетна партия да се осъвремени и да бъде евентуално победител, защо да не предположим, на 5 – ти октомври?

 Михаил Миков: Вижте, изборът за председател на БСП не бива да бъде някакъв медиен кастинг, който се води постоянно пред широката публика. Смятам, че номинациите за председател, процедурите за председател са вътрешнопартиен процес, който в крайна сметка приключва с гласуване на конгреса. Аз лично приемам тези номинации, защото смятам, че имам опита, имам знанията, имам доказателствата за работа в полза на партията и смятам, че в един бъдещ период мога да дам още, за да бъде тази партия първостепенна политическа сила в България.

 Илиана Беновска: Какво например, можете ли Вие това, което аз питах вашия сегашен лидер Сергей Станишев след европейските избори, да кажете в първо лице, единствено число – „Аз, Михаил Миков, ако стана лидер на БСП, ще направя еди – какво си”?

 Михаил Миков: Смятам, че БСП не е лидерска партия и това трябва да го казва всеки, от редовия член до председателя, трябва да работи така, че да получава доверието на гражданите. Иначе обещанията в първо лице, единствено число не могат да свършат работа, ако няма една консолидация, ангажираност, едно, ако щете, и емоционално събиране на членовете, на симпатизантите, на всички тези хора, които правят политиката на БСП, и да го направят така, че най – много български граждани, когато излязат на избори, да гласуват за нея.

 Илиана Беновска: Добре, но, господин Миков, големият проблем е, че ГЕРБ, харесва ли Ви или не, 11 пъти побеждава БСП, това ще се случи ли сега на 5 – ти октомври, ще се повтори ли, за 12 – ти път?

 Михаил Миков: Вижте, това елементарно тълкуване на политиката като побеждаване, измислено, внушено от Бойко Борисов ...

 Илиана Беновска: Както искате го наречете.

Михаил Миков: Не ме прекъсвайте, за да помпа собствените си мускули, се различава от действителността. В последните 10 години БСП два пъти участваше в управлението, мисля, че това е безспорен факт, БСП в последните 10 – 12 години имаше два мандата в президентската власт, БСП наложи редица политики, заради които гражданите й даваха доверие. Другото е някаква класация спортна, която невинаги е съотносима към политиката, и оттам произтича и голямото учудване на Борисов в последната една година – защо първата политическа сила по право не получава властта. Това не е купа, не е медал, в крайна сметка, пак казвам, политиката не е спортно състезание.

 Илиана Беновска: Добре, намеквате ли, господин Миков, че ако при следващите избори вие отново сте втора, а не дай Боже и трета политическа сила, както се очертава в момента, пак отново, ако Борисов няма пълно мнозинство, ще направите отново коалиция с някого, било с ДПС, било с друг?

 Михаил Миков: Госпожо Беновска, за Вас може да се очертава едно, но за избирателите на изборите да се очертава съвсем друго. Максимум усилия за постигането на добър резултат на следващите избори.

 Илиана Беновска: Какво значи добър?

Михаил Миков: Ще Ви кажа след малко, очевидно е, че ГЕРБ не може да постигне особено виско резултат, различаващ се съществено от постигнатия преди една година. Очевидно е, че след това ще се търсят различни формули за постигане на мнозинство в парламента и вярвайте, че ще бъде много трудно, независимо от нагласите на една или друга политическа сила за участие във властта. Властта ще бъде голямо изпитание за следващото Народно събрание и за следващото правителство и аз мисля, че от ГЕРБ го разбират добре. Иначе заканите за голямо мнозинство доста се различават от нагласите на хората и в крайна сметка БСП трябва да бъде с такава парламентарна група, нека стъпим и на това, че да бъде непреодолим фактор при приемането на решенията, тоест чрез това тя да прокарва своите политики. Разбира се по никакъв начин да не прави тези бойкоти, на които сме свидетели през последната една година от страна на ГЕРБ.

 Илиана Беновска: Тоест добър резултат щяхте да ми кажете какво е?

 Михаил Миков: Трудно мога да определя точно, така, както очаквате, може би.

 Илиана Беновска: Първи, или втори, или трети, аз преди малко цитирах социолози?

 Михаил Миков: Да, социолозите към днешна дата имат своите изследвания, знаете, че често има изненади.

 Илиана Беновска: Не им вярвам аз.

 Михаил Миков: Гражданите на изборите изненадват социолозите, не искам отсега да поставям такава летва, защото пак казвам, политиката не е спортно състезание.

 Илиана Беновска: Добре, последен въпрос, господин Миков, чисто юридически, евентуално на 27 – ми избирате, между другото балотаж, ако има, нова дата ли трябва да се свиква на конгерса, или това може да стане на същото заседание?

 Михаил Миков: Не, на същия ден.

 Илиана Беновска: Добре, на 27 – ми избирате нов председател, Софийски градки съд вече ще е във ваканция, знаете, и някъде най – рано в средата, да не кажа края на септември новият председател ще встъпи със съответното съдебно решение в длъжност и ще получи право на спесимен и т.н. да се разпорежда и с парите, и ръководните органи да са нови на партията. Кой ще сформира листите, защото на 5 – ти септември започва предизборната кампания, кой ще планира средствата, които ще бъдат мобилизирани в тази предизбона кампания?

 Михаил Миков: Вие знаете, че по устав това е Националният съвет, който издига и подрежда листите, няма никакъв проблем.

Илиана Беновска: Значи Станишев има спесимен и е оторизирал няколко души в определени случаи да се разпореждат със средствата на партията?

 Михаил Миков: Самият досегашен председател също може да участва в тази процедура, тук не става въпрос за някакъв развод, в който след решението на съда всеки грабва, един табуретка, друг масичка и тръгва в различни посоки, има органи на партията.

Илиана Беновска: Не, става въпрос за това, дали ще упражнява влиянието си все още със същата сила?

Михаил Миков: Вижте, Сергей Станишев е фигура в най – новата история и на България, и на БСП, която ще остане, включително и на политическата сцена, в различните ситуации, така че тук не става дума за едно веднъж завинаги разделяне, скъсване.

 Илиана Беновска: Господин Миков, само едно уточнение, без ирония, за да не ме разберете погрешно, аз наричах в определени въпроси и случаи Сергей Станишев „историческа личност”, факт е, че той ще остане в историята.

Михаил Миков: Да, категорично, няма друг българин, който да е бил председател на ПЕС и обърнете внимание, който при тези резултати два пъти да е правил така, че БСП да участва в управлението с по около една трета от народните представители и да прокарва своите политики.

 Илиана Беновска: Отговорете ми, как всъщност ще се осъществява управлението, като се постигне баланс между старото ръководство и стария председател и новото ръководство и новия председател?

 Михаил Миков: Аз смятам, че във всяко ръководство, във всяка нормално функционираща система нищо не се изчерпва до функциите на един човек, пък бил той и председателя. Именно затова има органи, има Национален съвет, който има всички произтичащи от устава права и задължения. Има Изпълнително бюро, а иначе процедурите по вписването са процес, който може да продължи формално и по – дълго време, но не смятам, че това е процес, който ще попречи на работата на партията, включително участието й в изборите.

 Илиана Беновска: Добре, наистина последен въпрос, отговорете ми, господин Миков, доколко е възможно БСП да се реформира така, че дори да стигнете до коалиция евентуално с ГЕРБ, даже се говори, че Вие сте вече фаворита на Борисов.

Михаил Миков: На кого?

 Илиана Беновска: На Бойко Борисов, онзи, който помпа мускули с 11 – те си победи.

 Михаил Миков: Еее, такива предварителни заявки сега не са актуални, стабилно участие в изборите, постигане на добри резултати, които да отворят политически позиции в следващия мандат на Народното събрание. Аз така смятам, че ще се развие процесът, а иначе кой кого обича, кой с кого би направил коалиция е един втори въпрос, важното е на какви принципи, какви политики ще провежда едно мнозинство, респективно подкрепяно от него правителство.

 Илиана Беновска: Не ставаше дума за това кой кого обича, не подозирам, че вие се обичате с Бориосов в онзи смисъл на думата, но все пак мислите рационално.

 Михаил Миков: Вижте, когато преди избори се правят внушения за коалиции, те обикновено не се случват много често, това първо. Второ, те се правят с едничката цел да се намали резултата на една или друга политическа партия, като на нейните избиратели се поднася възможен коалиционен формат, който да ги остави вкъщи или да ги накара да гласуват за друга партия. Така че пак казвам, нека всяка партия да излезе с платформата си, а изборите са тези, които ще определят възможностите, а иначе договореностите са тези, публичните договорености и разписаните споразумения, които могат да формират мнозинство.

 Илиана Беновска: Изключително много Ви благодаря за този откровен разговор, господин Миков, казвам го съвсем отговорно и с уважение!

 Михаил Миков: Благодаря Ви, госпожо Беновска, хубав ден на Вас и на Вашите слушатели!

Илиана Беновска: Благодаря и Ви желая успех на 27 – ми!

 Михаил Миков: Благодаря!

 

Илиана Беновска: Благодаря и аз! Разговаряхме с Михаил Миков, член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, председател на 42 – то Народно събрание!

Прея отива на гости на Дичо на морето

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200421

Младата певица Прея Осасей гостува на своя колега Дичо в Синеморец.
Освен за да се види със своя приятел, с когото участваха заедно в “Музикална академия”, Прея отива до морето и заради концерт в неговия бар. Шоуто  ще е тази вечер. “Цяло лято съм тук и всички се изреждат да идват при мен. Прекарваме си супер”, казва Дичо. От няколко години топлит Младата певица Прея Осасей гостува на своя колега Дичо в Синеморец. Освен за да се види със своя приятел, с когото участваха заедно в “Музикална академия”, Прея отива до морето и заради концерт в неговия бар. Шоуто ще е тази вечер. “Цяло лято съм тук и всички се изреждат да идват при мен. Прекарваме си супер”, казва Дичо. От няколко години топлит

Овчаров: Ръководството на БСП допринесе за хаоса в държавата

http://www.mediapool.bg/ovcharov-rakovodstvoto-na-bsp-doprinese-za-haosa-v-darzhavata-news222827.html

Откритият лидерски въпрос в БСП не е причина за хаоса в държавата. За него допринесе сегашното ръководство на левицата, което по един неразумен начин се опита да употреби загубата на изборите за свои лични цели. Това каза Румен Овчаров - министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев пред Нова телевизия. Според Овчаров на предстоящия конгрес на левицата трябва да се проведе истински избор на председател. "Има опасност промяната в БСП да не се случи, като бъде наложен кандидат, който е директен продукт на икономическите зависимости, до които Станишев доведе БСП. Втората опасност е промяната да бъде заменена с подмяна - без Станишев да я караме „по станишевски“, заяви той. По думите му "истинските герои“ на предстоящите предсрочни избори могат да бъдат българските социалисти, стига промените в ръководството да бъдат реални. "На тези избори няма нищо ново. Бойко Борисов е стар играч, той до голяма степен е понятен за всички. Бареков също вече не е новина. Лютви Местан – още по-малко. Единствената новина може да дойде от БСП, ние можем да бъдем героите на тези избори, ако направим тази промяна истинска, видима и несъмнена“, каза още Овчаров.

Халифатът изгони християните от Мосул

http://www.moreto.net/novini.php?n=258495

Християните масово напускат иракския град Мосул, който е под контрола на джихадистите от Ислямска държава. За това съобщи патриархът на Халдейската католическа църква Луис Рафаел Сако I. Срокът, даден на християните да напуснат града, е до събота.

Втора жена убита с камъни от джихадистите в Сирия

http://www.vesti.bg/novini/vtora-zhena-ubita-s-kamyni-ot-dzhihadistite-v-siriia-6017741

Жена, обвинена в прелюбодеяние, бе убита с камъни от джихадистите от Ислямска държава в град Рака, Северна Сирия.

Връзката на Борисов с ДПС се корени в криминалното му минало

http://www.bnews.bg/article-111530

Днешната връзка на Бойко Борисов с ДПС се корени в криминалното му минало преди и след 2001 г. Това коментира лидерът на България без цензура и зам.-председател на ЕКР Николай Бареков. Ако те продължат с пресата върху мен, гарантирам, че ще стане много интересно. Готов съм в българския съд да предоставя доказателствата, с които разполагам, че Борисов се е занимавал с криминални деяния, съобщи още лидерът на ББЦ и уточни, че това са доказателства от службите за сигурност и МВР за пряко участие на Борисов в убийството на Илия Павлов.

Киев: Сепаратистите крадат улики и тела на загинали

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-samoletnata-katastrofa-v-iztochna-ukrajna/kiev-separatistite-kradat-uliki-i-tela-na-zaginali-6017740

Терористите са откарали 38 тела на жертви в моргата в Донецк, където специалисти, говорещи с ясен руски акцент заявиха, че ще извършат аутопсия, съобщи украинското правителство

Бареков: Връзката на Борисов с ДПС се корени в криминалното му минало

http://pik.bg/бареков-връзката-на-борисов-с-дпс-се-корени-в-криминалното-му-минало-news204233.html

Бареков: Връзката на Борисов с ДПС се корени в криминалното му минало

Днешната връзка на Борисов с ДПС се корени в криминалното му минало преди и след 2001 г. Това каза лидерът на „България без цензура“ и зам.-председател на ЕКР Николай Бареков в ефира на радио „К2“.

„Разполагам със сериозни, оригинални документи за тежки престъпления, вършени през годините от тези две партии. Ако те продължат с пресата върху мен, гарантирам, че ще стане много интересно. Готов съм в българския съд да предоставя доказателствата, с които разполагам, че Борисов се е занимавал с криминални деяния“, съобщи Бареков.

По думите му това са доказателства от службите за сигурност и МВР за пряко участие на Борисов в убийството на Илия Павлов. „След това ситуацията се повтори с Василев - единият е физически труп, другият – икономически“, посочи лидерът на ББЦ. „След изказването на Йовчев миналата седмица, сезирах прокуратурата и поисках Цацаров да провери тези факти. Лично след това заявих, че съм готов да бъда разпитан, но никой не ме е потърсил досега“, съобщи Бареков.

Той нарече пълзящ преврат в държавата случващото се в КТБ и опасността да не бъдат възстановени парите на бизнеса. „Кому е нужно стотици хиляди българи да останат без работа в началото на зимата?“, попита лидерът на ББЦ. „Защитавам правото на всеки човек да получи справедливост. Дори Василев да е най-черният човек в момента, преди години беше най-обикновен гражданин. През годините ДПС и ГЕРБ мощно са го използвали“, смята Бареков.

След това БСП зави към Цветан Василев, ДПС и ГЕРБ застанаха зад Пеевски. Това са очевидни неща. Кабинетът „Орешарски“ започна като правителство на БСП и ДПС, подкрепено от „Атака“ и ще завърши като кабинет на Борисов и Местан, на ДПС и ГЕРБ, смята лидерът на ББЦ. В тази ситуация са абсурдни слуховете, че "България без цензура" е проект на задкулисните играчи в ГЕРБ, БСП и ДПС, които поддържат статуквото. Според Бареков ДПС са политически безсрамници, които купуват ромски и български гласове с цел позабравеният месия Бойко Борисов да се върне на власт. Медиите също поработиха упорито за това, посочи той и изтъкна, че с днешна дата „България без цензура“ е единственият опонент на завръщането във властта на лидера на ГЕРБ.

„Всеки, който не иска да има голям, силен, патриотичен съюз, обслужва твърдо интересите на ДПС. Аз съм враг номер едно на този политически мастодонт. Който е с мен, е против ДПС и ГЕРБ. Който е против мен, защитава интересите на ДПС и ГЕРБ“, подчерта лидерът на ББЦ.

Бареков предупреди, че ако ДПС стане втора политическа сила, това ще бъде истински шок за българския народ. „Аз съм тежък, последователен и непримирим противник на тази крадлива, долна, изключително развратна партия. Това е партията, която създаде най-големите бизнеси и след това ги унищожи. С парите от тези бизнеси тя си позволява да разврати българския народ, купувайки масово избиратели - цигани и българи. Аз ще остана последователен противник на ДПС и ГЕРБ и ако се наложи, ще отида в опозиция с БСП. Ако ДПС се води опозиция в следващия парламент, това ще бъде един маскарад, защото тя ще подкрепя политиката на ГЕРБ“, смята лидерът на ББЦ.

Според него, след ерата на Станишев и Моника, който и да оглави БСП, тя няма да може да се събуди от нокдауна, в който изпадна. „ДПС ще направят всичко възможно да бутнат ГЕРБ към властта, след това да направят двойна коалиция и вероятно ще бъдем с БСП заедно в опозиция“, предрече Бареков.

Приключи жътвата на ечемика в Разградско

http://www.cross.bg/kgdka-samyil-propadnali-1421478.html

/КРОСС/ Жътвата на ечемика в Разградско приключи, съобщиха от Областна дирекция „Земеделие"-Разград. Прибирането на пшеницата е на 63%, а на рапицата - на 87%.Средните добиви при ечемика са 440 кг./дка, преди година са били 478. Общо площите с тази култура в региона са 124 087 дка, пропаднали от дъждовете са 166 дка в общините: Разград, Самуил и Цар Калоян. В община Лозница са най-високи средните добиви по 480 кг./дка, най-ниски са резултатите в Самуил - 414 кг./дка.444 кг./дка пък е средният добив от пшеница, миналата година е бил 513 кг./дка. Нивите с хлебно зърно в Лудогорието са 532 833 дка, пропаднали са 4399 дка в Цар Калоян. Въпреки това в тази община добивите са най-високи - 490 кг./дка, най-ниски са в Самуил - 390 кг./дка.При маслодайната рапица няма пропаднали площи. Общо нивите са 94 866 дка. Средният добив е 317 кг./дка, най-висок е в Кубратско - 354 кг./дка, най-нисък - по 290 кг./дка в Разград и Самуил.

Британският "Телеграф": Правителството на Русия редактира Уикипедия за полет MH17

http://www.mediapool.bg/britanskiyat-telegraf-pravitelstvoto-na-rusiya-redaktira-uikipediya-za-polet-mh17-news222826.html

Руското правителство редактира Уикипедия за полет MH17 Политическа битка се развихри в Уикипедия за материал, свързан с разбиването на самолета на Малаийзиските авиолинии MH17. Повод стана съобщение, че Руското правителство премахва параграфи, в които са обвинени, че снабдяват „терористи“ с ракети, които са били използвани, за да свалят пътническия самолет, съобщава британският вестник "Телеграф“. В Уикипедия избухна политическа битка заради материал свързан с катастрофата на самолета на Малоазийските авиолинии MH17, когато стана ясно, че Руското правителство премахва параграфи, в които  са обвинени, че предоставят ракети на „терористи“, които те са използвали за свалянето на гражданския самолет. Туитър робот, който следи редакциите, направени в онлайн енциклопедията от руски правителствени IP адреси  е забелязал, че се правят редакции към страницата, свързана с катастрофата. Станало ясно, че интернет потребител в Държавната Руска Телевизия и Радио, е променил руската версия на страницата, в която се съдържа иинформация за инциденти с гражданската авиация и написва, че "Самолетът (полет MH17) е свален от украйнски войници“. Редакцията подменя текст, който е качен час по-рано, с информация, че MH17 е свален "от терористи от самообявилата се Донецка Народна Република чрез ракетна установка Бук, която терористите получили от Руската Федерация“. Всички редакции в страниците на Уикипедиа се записват с потребителското име и IP адреса и се съхраняват заедно с направените от тях редакции. Автоматизираният Туитър робот е създаден, за да следи за промените, които се правят от Щатския Конгрес и моментално ги туитва в социалната мрежа.  Кодът на този проект е публичен и това позволило създаването на RUGovEdits, който изпълнява същата роля в Русия. Днес статус на този акаунт казва: "Статия в Уикипедиа, относно списък на авиокатастрофи в гражданската авиация е редактирана от RTR (другото име на Държавна Руска Телевизия и Радио)“, отбелязва изданието. Полет MH17 се разби в Украйна в четвъртък, на границата с Русия, с 298 души на борда. Нямаше оцелели.

Владимир Зарев: Не може окраденият до голо народ да плаща за безобразията на политиците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200016

Г-н Зарев, трусът, предизвикан от кризата с КТБ взема първите си жертви. Семейство вложители - французин и българка, бяха арестувани, тъй като протестираха в клон на банката в Стара Загора. До какви размери може да стигне негодуванието на вложителите? 


- В случая с КТБ това, което у мен предизвиква най-силно безпокойство, е неизвестността. Уди Г-н Зарев, трусът, предизвикан от кризата с КТБ взема първите си жертви. Семейство вложители - французин и българка, бяха арестувани, тъй като протестираха в клон на банката в Стара Загора. До какви размери може да стигне негодуванието на вложителите? - В случая с КТБ това, което у мен предизвиква най-силно безпокойство, е неизвестността. Уди

Костов: Валутният борд е заплашен

http://www.cross.bg/banka-kostov-bulgariya-1421477.html

София /КРОСС/ Валутният борд е заплашен. Това заяви пред Дарик Иван Костов от Лаборатория за анализ на риска в Нов български университет."Аз съм от тези, които отдавна твърдят и съм имал разговори и считам, че сега вече е реална заплахата и трябва да има много бърза, много смела политика за навлизане на България в Европейската парична система. Каквото трябва да направим всички, да го направим, ако трябва и жертви да поемем, но България трябва да издържи, трябва да влезе в еврозоната и по този начин да спести този риск. По начало валутните бордове не са направени да функционират дълго време. Нашият функционира вече до границата, в която може да функционира", обясни Костов.„В условия на криза се степенува кой се спасява първи, а държавата се намества зад гражданите. Хората трябва да наблюдават внимателно поведението на политиците, защото може да бъдат манипулирани отново", допълни Костов.Според него трябва да има актуализация на бюджета. „Ако не се направи от сегашното правителство, то това трябва да се направи спешно от служебното", уточни той.По повод ситуацията около КТБ, Костов коментира, че не е логично и е абсурдно да бъде обвиняван вложител, че си държи парите в българска банка и е решил да ги вложи, вместо да ги изхарчи, защото това е в основата на икономическия растеж. Обвинението към вложителя е най-вредният начин да се отнесеш към чуждо поведение, това е популизъм, допълни той

Кой ще вземе CNN, ако Мърдок купи Time Warner?

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ca93cfb/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cmedii0C4550Ca0Ckoi0Eshte0Evzeme0Ecnn0Eako0Emyrdok0Ekupi0Etime0Ewarner0H1763650C/story01.htm

Компанията на австралийския милиардер 21st Century Fox притежава Fox News, поради което регулаторите едва ли ще позволят втори новинарски канал


Янков: Погледът ми е отправен повече към 5 октомври

http://www.cross.bg/yankov-bulgariya-krasimir-1421476.html

София /КРОСС/ Мисля, че номинациите ми за председател на БСП са оценка за това какво и как съм работил в дългия период от началник на политическия кабинет в Министерството на икономиката и енергетиката до днес, като секретар по организационните въпроси на БСП и депутат от Коалиция за България. В презентацията на кандидатурата си пред Конгреса ще поставя въпроси и теми, които няма как да бъдат заобиколени, като дневен ред, дори и друг кандидат да бъде избран. Това заяви пред радио К2 народният представител от Коалиция за България Красимир Янков, който официално обяви кандидатурата си за лидерския пост в БСП.„Не смятам, че кандидатите, колкото и които и да са те, трябва да водят дебат помежду си в публичното пространство. По скоро трябва да застанат пред партията с това, което са имали като поведение и принос, с позиция, която трайно са отстоявали и именно това да бъде критерия за избор на председател", смята Янков. Според него ефектни изяви в електронните медии или няколко интервюта в пресата не са достатъчни, за да се получи доверието на делегатите на конгреса. „За мен партията не е убежище или платформа за кариерно развитие. Никога не съм подкрепял друг политически проект или партия. Станах член на БСП заради идеите, хуманизма и социалната справедливост.Смятам че и сега БСП е най-адекватна към актуалните проблеми в България" посочи Красимир Янков

Епохата на информационните варвари

http://www.cross.bg/istinata-vmesto-epoha-1421475.html

Преди 15 години всички бяхме в плен на илюзията, че интернет-пространството ще е територия на безкрайната свобода. В това мистично пространство се виждаше някакво осъществяване на максимално прозрачния рай на абсолютното знание и съответно окончателен край на варварската епоха, където битката за истина беше безпощадна, но твърде често безрезултатна. Днес вече е време да гледаме на този блян с меланхоличната емоция на несбъднат копнеж. Много е парадоксално, но всъщност основната илюзия на новата епоха просто не сработи - рязкото увеличаване на информационните потоци и на каналите за информация не осигуриха абсолютно познание, а по-скоро ни въведоха в епоха в която дори и истината може да изглежда като лъжа. Това е драмата на новото информационно време. Крахът на утопията за истина и установяване на демоничната диктатура на постоянната пропаганда. Пример от последните дни. Разбиването на малайзийския самолет Боинг - 777 на територията на Донецката народна република. Първо ще се опитам да внеса малко разум. Има една поредица от документални филми "Air crash investigation" (Разследване на самолетни катастрофи), която препоръчвам на всеки, който се интересува от авиация, но и от разследване на загадки. От нея става ясно едно - разследването на всеки самолетен инцидент е дело трудно, бавно и се извършва стъпка по стъпка. Понякога разследванията траят с години, за да се стигне до истината

МВнР на Русия забрани на 12 граждани на САЩ да влизат на територията на Руската федерация

http://asia.actualno.com/MVnR-na-Rusija-zabrani-na-12-grajdani-na-SASht-da-vlizat-na-teritorijata-na-Ruskata-federacija-news_40385.html

Министерство на външните работи на Русия публикува на сайта си списък с 12 граждани на САЩ, на които се забранява да влизат на територията на Руската федерация за нарушаване на основните човешки права...

Цвети и Гришо получиха награди от известно списание

http://tennis.actualno.com/Cveti-i-Grisho-poluchiha-nagradi-ot-izvestno-spisanie-news_40386.html

Най-силните български тенисисти Григор Димитров и Цветана Пиронкова бяха наградени от списание Sports Illustrated. Пиронкова получи приза за „Резултат, който никога не бихме предрекли&ld...

Няма трагични инциденти по варненските плажове в работното време на спасителите

http://www.moreto.net/novini.php?n=258452

Няма трагични инциденти по варненските плажове, станали в работното време на спасителите от началото на този летен сезон. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Лаврентий Силов, специалист към водноспасителната служба към БЧК – Варна. Единственият удавен човек е жената, която направи суициден опит, хвърляйки се в морските води през нощта.

"Чикаго булс" представи Пау Гасол и Никола Миротич

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/19/2346680_chikago_buls_predstavi_pau_gasol_i_nikola_mirotich/?ref=rss


"Чикаго булс" не успя да привлече Кармело Антъни, но все пак значително увеличи шансовете си да се бори за титлата, след като подписа с Пау Гасол и Никола Миротич. Двамата бяха официално представени на пресконференция в петък.

34-годишният Гасол подписа тригодишен договор на стойност 22 милиона долара. 213-сантиметровото тежко крило ще започне своя 14-и сезон, след като изкара по шест години и половина в "Лос Анджелис лейкърс" (2008-2014) и "Мемфис гризлис" (2001-2008).
...

Бареков потвърди: Имам второ дете и се развеждам с Евгения

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201020

Потвърждавам, че имам двама синове, вторият се казва Александър”, каза за “24 часа” евродепутатът и заместник-председател на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти Николай Бареков.  
Александър се ражда преди дни във ВИП отделението на Правителствена болница при много строги мерки за сигурност. Потвърждавам, че имам двама синове, вторият се казва Александър”, каза за “24 часа” евродепутатът и заместник-председател на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти Николай Бареков.   Александър се ражда преди дни във ВИП отделението на Правителствена болница при много строги мерки за сигурност.

Вържи медиите да ти е мирна държавата!

http://www.cross.bg/mediite-kodeks-pyblikyvat-1421474.html

Запушване на устите! Това е универсалното решение на всички обществени проблеми, ако зависи от българските политици. След като опитаха да запушат устата на обществото по отношение на банките чрез поправка в Наказателния кодекс, сега се опитват да го направят и по отношение на изборите. Промените в Изборния кодекс, внесени от БСП, за пореден път доказват, че за чугунените глави запушването на устите е желязно правило. Да забраниш на медиите да публикуват неофициална информация дори не е цензура. Това граничи с тяхното практическо унищожение. Защото извинявайте, но кой се интересува чак толкова много от официалните приказки на Сергей Станишев или Лютви Местан? Особено пък по време на предизборна кампания. Техните думи не са нищо повече от водопад, при това Ниагарски, съставен от заучени клиширани фрази. Ако една медия разчита само на екзактните им слова, то цензура не й е необходима. Бойко Борисов е може би малко по-интересен от гледна точка на "произвеждане на новини", но и при него винаги най-важното е не какво ще каже, а какво ще се опита да премълчи и да заобиколи. Ако журналистите слушат само какво им казват политиците, задкулисието ще си остане завинаги добре скрито с цената на непосилни за медиите глоби

Българин стана шампион по боулинг на САЩ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199904

Българинът Боян Донов стана шампион по колежански боулинг на САЩ, след като отборът му победи над 100 съперници в състезанието през април тази година. Сънародникът ни печели титлата с тима на университета “Линденууд”. В него Боян учи със стипендия за боулинг, която покрива 80% от годишната му такса за обучение по спортен мениджмънт. Българинът Боян Донов стана шампион по колежански боулинг на САЩ, след като отборът му победи над 100 съперници в състезанието през април тази година. Сънародникът ни печели титлата с тима на университета “Линденууд”. В него Боян учи със стипендия за боулинг, която покрива 80% от годишната му такса за обучение по спортен мениджмънт.

Изберете си криза

http://www.cross.bg/kriza-hora-slychvashtoto-1421473.html

Да не осмисляме кризите е толкова българско. Преди години, когато се разрази глобалната криза тогавашният премиер просто я игнорира. После обясни, че няма да ни засегне, а после..... не беше премиер. Неговият наследник пък я обяви за неподвластна на контрол, един вид природно бедствие, което просто те връхлита и чакаш да отмине. Видяхме я, но не си направихме труда да я разберем и да използваме това познание, за да станем по-умни и устойчиви. След като една от най-големите икономически кризи през последните десетилетия не ни впечатли вероятността това да постигнат множеството мини-кризи, които постоянно ни връхлитат не е особено висока. Пожари, наводнения, катастрофи....минават и отминават. Някой например да е чул нещо от Варна през последните седмици? Драмата около КТБ e поредното цунами, от което е малко вероятно да се научим на нещо. Тази криза е толкова „поливалентна", разкрива толкова много безобразия, че можем и трябва да я опишем и анализираме по най-различни начини. Най-лесно е да я наречем банкова, защото изявата й е в тази система, а и повечето хора я приемат по този начин. Макар че надали са много тези, които биха продължили да я наричат така след всичко, което постепенно излиза на повърхността. Все пак най-непосредствените ефекти от случващото се са именно в тази посока и това оправдава етикета. Оттам нататък обаче започват разсейките

Защо украинците негодуват срещу Меркел?

http://www.cross.bg/merkel-ykraiina-rysiya-1421472.html

Ако сепаратистите са виновни за свалянето на малайзийския самолет, гневът на Киев към канцлерката Меркел може да се засили. Украинците и без друго я корят, че с помощта на Русия ги подтиква към диалог с терористи. В Украйна критиките срещу Германия нарастват. Усилията на Берлин за омиротворяване на конфликта в Източна Украйна с помощта на Русия предизвикват недоволство сред украинците. Буря от негодувание се е надигнала в момента срещу канцлерката Меркел. От началото на тази седмица насам на страницата й във Фейсбук се сипят коментари на украински юзъри от рода на: "Мерси, госпожо Рибентроп". Явен намек за нацисткия външен министър Йоахим фон Рибентроп, който през 1939 г. подготвя Пакта между Хитлер и Сталин. Допълнителен секретен протокол към пакта предначертава подялбата на Полша между Третия райх и Съветска Русия. Финландия, Естония и Латва са присъединени освен това към СССР, а Литва - към Германия. Срещата Меркел - Путин в Бразилия Ногодуванието беше отприщено от срещата на канцлерката Меркел с руския президент Путин преди финала на световното първенство по футбол в Бразилия. Остра критика предизвика най-вече призивът към Киев за диалог с проруските сепаратисти в Източна Украйна и Донбас

Италиански спасители откриха 18 мъртви нелегални имигранти

http://www.vesti.bg/novini/italianski-spasiteli-otkriha-18-myrtvi-nelegalni-imigranti-6017739

Италиански спасители намериха на кораб край остров Лампедуза 18 мъртви нелегални имигранти. Още един починал при прехвърлянето му на острова.

108 сгради сринати в Аспарухово, едва 140 души отново у дома

http://www.bnews.bg/article-111529

Общо 228 сгради или 1275 души са евакуирани от началото на възстановителните дейности в най-пострадалия от пороите преди месец варненски квартал Аспарухово. В част от тях евакуацията продължава и все още не е приключила. По домовете си към момента са върнати около 140 души.

Дунга – фаворит да поеме „Селесао”

http://www.cross.bg/dynga-trenyor-favorit-1421471.html

/КРОСС/ Бившият капитан и треньор на бразилския национален отбор по футбол Карлос Дунга е фаворит да се завърне начело на отбора, съобщава Reuters. 50-годишният специалист е основен претендент за мястото на уволнения Луиш Фелипе Сколари.Според агенцията Дунга е започнал вече преговори с Бразилсдката футболна конфедерация. Името на новия главен треньор на Бразилия ще бъде обявено на 22 юли.

Евакуираните сгради след наводнението в Аспарухово са 228

http://www.mediapool.bg/evakuiranite-sgradi-sled-navodnenieto-v-asparuhovo-sa-228-news222825.html

228 сгради са евакуирани във варненския квартал "Аспарухово" от началото на възстановителните дейности след наводненията на 19 юни. Това каза районният кмет Йордан Николов пред "Фокус”. В част от сградите евакуацията продължава. Официално регистрираните на тези адреси са 1275 души. В района са определени девет зони – свлачищни, срутищни и такива, в които има опасност от наводнение. Тези зони и към момента продължават да бъдат обследвани. Където обследването е приключило и специалистите решат, че няма опасност, се предприемат мерки и хората се връщат по домовете. Съборените обекти досега са 108. От тях жилищните сгради са 48, а търговските обекти - 32. Продължава работата и на комисиите, които установяват фактическата ситуация в момента и състоянието на всички обекти в района на квартала, за които са подадени заявления за нанесени щети.

100 клиенти на фалиралата „Нева“ остават в Албена

http://econ.bg/Новини/100-клиенти-на-фалиралата-Нева-остават-в-Албена_l.a_i.556911_at.1.html

Около 100 руски туристи са останали да почиват в Албена, след като туроператорската фирма „Нева“, организирала почивката им на българското...

Карантината заради "син език" се разширява

http://www.cross.bg/pasha-prezhivni-obshtini-1421470.html

/КРОСС/ В Ямболско продължават да са в сила строгите мерки срещу разпространението на заболяването "син език" по дребните преживни животни.Втора седмица са затворени пазарите, засилен е контролът по пътищата. И в петте общини на Ямболска област вече са проведени заседания на местните епизоотични комисии. В община Тунджа, в която има най- много животновъди, са изпратени писма, в които се разяснява как да се предпазят животните от опасното заболяване, съобщи председателят на епизоотичната комисия Андон Кръстев по БНР. Опасенията на ветеринарите са, че нощната паша, която е особено опасна, ще продължи.Сигурно ще има и такива, които може и да не спазят забраната, но те ще бъдат санкционирани от Областна дирекция безопасност на храните. Те са органът, който има правомощието за санкциониране чрез извършване на проверки, нощни проверки в населените места.Друга голяма опасност от заразяване крият блатистите места и близостта до язовири и реки, тъй като там се струпват най-много комари, които разпространяват заболяването. Пръскането в стопанствата също е задължително, но предварително трябва да бъдат уведомявани пчеларите, заради опасността от натравяне.В три шуменски и три търговищки общини вчера бе обявена карантина заради болестта. Това са общините Смядово, Велики Преслав, Върбица, Търговище, Омуртаг и Антоново. Под карантина е и Смолян. Забранени са нощната паша, пашата в гористи местности и в близост до водни басейни на всички едри и дребни преживни животни

Сп."Икономист" се обяви в подкрепа на евтаназията

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/19/2346676_spikonomist_se_obiavi_v_podkrepa_na_evtanaziiata/?ref=rss


Авторитетното британско списание "Икономист" обяви, че подкрепя евтаназията. Поводът е дебатът във Великобритания по проектозакон, с който за пръв път в страната може да стане възможно т.нар. "асистирано самоубийство".

За да бъде законно, подобно действие ще се нуждае от волята на човека и професионалното мнение на лекари, че му остава да живее по-малко от половин година. Самият акт на поемане на смъртоносна субстанция човек трябва да извърши сам.

В редакционната си...

Кобри бдят над спящо пеленаче /видео/

http://www.cross.bg/kobri-pazyat-spyashto-1421469.html

/КРОСС/ Шокиращо видео с кобри, които пазят спящо бебе, взриви интернет. До момента клипът е гледан над 1 млн. пъти в YouTube.На кадрите се вижда как четири кобри са обградили спящото детенце, но не го нападат, а буквално издигат стена около него, за да го пазят. Бебето спи спокойно, а когато се събужда, една от змиите му позволява да я прегърне.Кралската кобра е една от най-големите отровни змии в света. Среща се в различни части на Азия - от Пакистан и Южен Китай до Филипините, Индонезия и Индия. video:http://www.youtube.com/watch?v=ska1AfSGZjI  

ДНСК поема контрола върху язовирите

http://www.moreto.net/novini.php?n=258498

Край на хаоса и безхаберието с язовирите. Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще следи за тяхната безопасност. Това предвижда изменение и допълнение на Закона за водите, изпратено от екоминистерството за съгласуване между ведомствата.

Италианец удуши осиновения си от Русия син

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201004

Италианец удуши осиновения си от Русия син – Максим, който е бил на пет години. След подаден сигнал полицията в Пескара е задържала 47-годишния Масимо Маравале, съобщава lifenews.ru.  Максим е бил предаден от дом в Благовещенск в италианското семейство преди две години – през май 2012-а. Официалното решение за осиновяването е издадено от Амурския Италианец удуши осиновения си от Русия син – Максим, който е бил на пет години. След подаден сигнал полицията в Пескара е задържала 47-годишния Масимо Маравале, съобщава lifenews.ru. Максим е бил предаден от дом в Благовещенск в италианското семейство преди две години – през май 2012-а. Официалното решение за осиновяването е издадено от Амурския

"Телеграф": ПИК е най-четеният новинарски сайт

http://pik.bg/телеграф-пик-е-най-четеният-новинарски-сайт-news204221.html

"Телеграф": ПИК е най-четеният новинарски сайт

ПИК е най-четеният новинарски сайт, сочи класацията на "Гемиус" за юни, пише в. "Телеграф". В разгара на банковите скандали и природните катаклизми у нас агенцията е привлякла вниманието на 1 166 552 уникални потребители. Те са направили над 20 милиона импресии в сайта.

На второ място е агенция "Блиц" с 826 285 уникални потребители и 52 401 092 импресии. В топ 5 попадат също сайтовете "24 часа", "Синоптик" и "Вести".

Общата класация на най-посещаваните български сайтове се оглавява от abv.bg, на втора позиция е vbox7.com а на трета отново е ПИК.

Италианец удуши осиновеното си от Русия дете

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200998

Италианец удуши осиновения си от Русия син – Максим, който е бил на пет години. След подаден сигнал полицията в Пескара е задържала 47-годишния Масимо Маравале, съобщава lifenews.ru.  Максим е бил предаден от дом в Благовещенск в италианското семейство преди две години – през май 2012-а. Официалното решение за осиновяването е издадено от Амурския Италианец удуши осиновения си от Русия син – Максим, който е бил на пет години. След подаден сигнал полицията в Пескара е задържала 47-годишния Масимо Маравале, съобщава lifenews.ru. Максим е бил предаден от дом в Благовещенск в италианското семейство преди две години – през май 2012-а. Официалното решение за осиновяването е издадено от Амурския

Трима с хепатит приети за час в инфекциозното в Благоевград

http://www.cross.bg/blagoevgrad-mbal-pomosht-1421468.html

/КРОСС/ Трима заразени с хепатит бяха настанени за около час вчера в инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград. Бройката изненада лекарите, тъй като отдавна не се бе случвало толкова заразени с вируса да постъпят само за ден. Лято е и вирусът на хепатита се активизира.Трудно е да се уловят първоначалните симптоми, тъй като имитират банална инфекция, протича с повръщане, висока температура, гадене и отпадналост, болки в мускулите и ставите, болезненост в горната част на корема, сърбеж по кожата и т. н.Затова при тези симптоми незабавно трябва да се търси лекарска помощ. В момента инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград е препълнено. 25-има са пациентите настанени там след ухапване от кърлежи.Всяка година преносителите на Лаймска болест -кърлежите създават сериозни проблеми на лекари и пациенти. Отново припомняме, че в сезона на лятото, не трябва да се ходи из затревени площи с голи крака, има опасност от кърлежи и змии. Никога не правете опит да изваждате кърлежа сами, а търсете незабавно лекарска помощ, съобщава struma.com.

Пол Пилар: Атентатът в Бургас може е предупреждение към европейските държави

http://pik.bg/пол-пилар-атентатът-в-бургас-може-е-предупреждение-към-европейските-държави-news204214.html

Пол Пилар: Атентатът в Бургас може е предупреждение към европейските държави

Не бих изключил възможността атентатът в „Сарафово“ да е предупреждение към европейските държави, включително към България, че могат да си платят заради твърде близките си взаимоотношения с Израел. Това каза Пол Пилар – бивш заместник-директор на Центъра по антитероризъм на ЦРУ и понастоящем специалист по антитероризъм, в предаването „Събота 150” на БНР.

Според Пилар основен критерии за избор на място при планирането на терористични операции е степента на трудност за извършването на атентата. В българския случай съображенията са били същите, посочи специалистът.

По думите му поставянето на военното крило на ливанската организация „Хизбулла“ в терористичния списък на Европейския съюз не е пречка за действията на организацията. 
„Болката от този конкретен атентат е предимно за хората в България и семействата на загиналите, но Европейския съюз и САЩ имат много по-важни съображения, свързани с Иран. Външнополитическите решения често се взимат въз основа на множество фактори, а не само заради един атентат“, каза специалистът по антитероризъм.

На въпрос дали ще има последици за „Хизбулла“, ако САЩ постигнат сделка с Иран за ядрената му програма, Пилар заяви, че ядрените преговори нямат никакво влияние върху това. 

Университетите не обмислят скок на таксите за общежитие

http://education.actualno.com/Universitetite-ne-obmisljat-skok-na-taksite-za-obshtejitie-news_40379.html

Повечето големи университети не планират увеличение на таксите за общежитие. В очакване на студентите, ремонтите вече започнаха. Тази година висшите училища се надяват да осигурят достатъчно места за...

Красимир Балъков: Ще атакуваме ЦСКА от първата минута

http://bgfootball.actualno.com/Krasimir-Balykov-Shte-atakuvame-CSKA-ot-pyrvata-minuta-news_40380.html

Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков няма да прави промени в тактиката на отбора за предстоящия двубой с ЦСКА от първия кръг на първенството въпреки загубата с 2:0 от Дьошдьор в турнира Лига Ев...

Треньорът на ПСЖ се стресна след загуба от втородивизионен отбор

http://football.actualno.com/Trenioryt-na-PSJ-se-stresna-sled-zaguba-ot-vtorodivizionen-otbor-news_40382.html

Треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан заяви, че пред неговия отбор предстои още много работа, за да достигне оптималната си форма след загубата от втородивизионния немски Лайпциг с 2:4 вчера. &...

Атентатът в Бургас не бил планиран като послание към европейските страни

http://society.actualno.com/Atentatyt-v-Burgas-ne-bil-planiran-kato-poslanie-kym-evropejskite-strani-news_40383.html

Попадането в списъка на терористичните групировк на ЕС или в този на САЩ само по себе не е пречка за действията на Хизбула. Организацията повече е загрижена за активите си у дома – в Ливан и...

Калфин: Няма основание за банкова паника

http://politics.actualno.com/Kalfin-Njama-osnovanie-za-bankova-panika-news_40384.html

"Няма основание за банкова паника", категорично заяви по "Дарик" радио зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин. Той смята, че възможно най-бързо трябва да започнат да се изплащат в...

Рогозин: САЩ посочиха виновниците още преди старта на разследването

http://www.cross.bg/razsledvaneto-rogozin-vinoven-1421467.html

/КРОСС/ Още преди началото на разследването на катастрофата на боинга Белият дом установи кой точно е виновен, коментира вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин. "Белият дом още преди началото на разследването определи кой точно е виновен. Преди това по същия начин Белия дом установи, че Саддам е имал оръжия за масово унищожение", написа в своя Twitter Рогозин. По-рано заместник-министърът на отбраната Анатолий Антонов с 10 въпроса към официалното ръководството на въоръжените сили на Украйна предложи Киев да представи на международната общност отчет за авиационните ракети, които са на въоръжение в Украйна, и ракетите за ПВО, за да могат експертите да определят с коя система е бил свален малайзийският самолет. Той отбеляза също, че редица изявления от политици от Запада за самолетната катастрофа са продължение на информационната война, която се води срещу Русия.

Криминалисти работят на мястото, където се разби малайзийския самолет

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/_TTx5wBCz3M/

Украински експерти-криминалисти започнаха работа на мястото, където падна Boeing 777 на Malaysia Airlines. Специалистите оглеждат района и правят списък на откритото. Районът е отцепен и е поставен под „надеждна охрана”, обезпечена от въоръжени сили, съобщава Кросс.

По-рано бе съобщено, че са открити телата на 186 от загиналите при катастрофата. Издирват се още 112 трупа сред отломките на сваления боинг. Има вероятност някои от тленните останки да са напълно изпепелени и да не бъдат открити изобщо.

По-рано днес малайзийската авиокомпания публикува списък с националностите на всички пътници на борда.

 

 

 

Киев обвини сепаратистите, че унищожават доказателства около сваления самолет

http://news.ibox.bg/news/id_359319970

Киев твърди, че бунтовниците са отнесли 38 тела в моргата в Донецк, както и че Русия им помага да укрият доказателства около свалянето на самолета. Според информацията на украинското правителство тези, които са извършили това, са говорели със силно изразен руски акцент и са заявили, че сами ще извършат аутопсията

Жени Александрова: Иво Аръков е силен характер, ще се справи с инцидента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200983

Иво Аръков ще се справи с инцидента, който му се случи, защото е силен характер. Той е талантлив и упорит. Явно животът ни поднася изненади, с които трябва да се справяме. Това обяви актрисата Евгения Александрова, която е четвърта съпруга на музиканта Иван Лечев, пред bTV.  БЛИЦ вчера първи писа за инцидента в квартал „Манастирски ливади”, Иво Аръков ще се справи с инцидента, който му се случи, защото е силен характер. Той е талантлив и упорит. Явно животът ни поднася изненади, с които трябва да се справяме. Това обяви актрисата Евгения Александрова, която е четвърта съпруга на музиканта Иван Лечев, пред bTV. БЛИЦ вчера първи писа за инцидента в квартал „Манастирски ливади”,

Сряда, 23 юли: Оставка и номинация за еврокомисар

http://www.bnews.bg/article-111528

Правителството ще избере своята кандидатура за еврокомисар идващата сряда, съобщи икономическият министър Драгомир Стойнев, без да конкретизира имена. Той потвърди и че идната седмица ще има оставката на кабинета "Орешарски".

Жени Александрова: Иво Аръков ще се справи с инцидента, силен характер е

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200978

Иво Аръков ще се справи с инцидента, който му се случи, защото е силен характер. Той е талантлив и упорит. Явно животът ни поднася изненади, с които трябва да се справяме. Това обяви актрисата Евгения Александрова, която е четвърта съпруга на музиканта Иван Лечев, пред bTV.  БЛИЦ вчера първи писа за инцидента в квартал „Манастирски ливади”, Иво Аръков ще се справи с инцидента, който му се случи, защото е силен характер. Той е талантлив и упорит. Явно животът ни поднася изненади, с които трябва да се справяме. Това обяви актрисата Евгения Александрова, която е четвърта съпруга на музиканта Иван Лечев, пред bTV. БЛИЦ вчера първи писа за инцидента в квартал „Манастирски ливади”,

ВМС могат да помогнат при евентуален бежански поток по море

http://www.moreto.net/novini.php?n=258502

Ако има евентуален миграционен поток по море ВМС са в готовност да го посрещнат, стига да им бъде поставено като задачи. "Това е едно от нещата, които ние тренираме и за което се готвим като бойна единица". Това каза капитан II ранг Павлин Петков командир на фрегатата "Верни".

Военни самолети са над мястото на авиокатастрофата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200971

Над мястото, където се разби малайзийският самолет, близо до населеното място Снежное в Донецка област, кръжат военни самолети, предаде РИА Новости, позовавайки се на свой кореспондент. Самолети са били забелязани и над съседния град Торезо. Съдейки по звука, това са транспортни самолети, като е възможно това да са „Су”, допълва агенцията. Над мястото, където се разби малайзийският самолет, близо до населеното място Снежное в Донецка област, кръжат военни самолети, предаде РИА Новости, позовавайки се на свой кореспондент. Самолети са били забелязани и над съседния град Торезо. Съдейки по звука, това са транспортни самолети, като е възможно това да са „Су”, допълва агенцията.

Военни самолети кръжат над авиокатастрофата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200967

Над мястото, където се разби малайзийският самолет, близо до населеното място Снежное в Донецка област, кръжат военни самолети, предаде РИА Новости, позовавайки се на свой кореспондент. Самолети са били забелязани и над съседния град Торезо. Съдейки по звука, това са транспортни самолети, като е възможно това да са „Су”, допълва агенцията. Над мястото, където се разби малайзийският самолет, близо до населеното място Снежное в Донецка област, кръжат военни самолети, предаде РИА Новости, позовавайки се на свой кореспондент. Самолети са били забелязани и над съседния град Торезо. Съдейки по звука, това са транспортни самолети, като е възможно това да са „Су”, допълва агенцията.

Аспарухово е разделено на девет опасни зони

http://pik.bg/аспарухово-е-разделено-на-девет-опасни-зони-news204206.html

Аспарухово е разделено на девет опасни зони

228 сгради са евакуирани във варненския квартал „Аспарухово” от началото на възстановителните дейности след наводненията на 19 юни. Това каза в предаването ”Метроном” на радио "Фокус"-Варна кметът на район Аспарухово Йордан Николов.

В част от посочените сгради евакуацията продължава и все още не е приключила. Официално регистрираните на тези адреси са 1275 души. В района са определени девет зони – свлачищни, срутищни и зони, в които има опасност от наводнение. Тези зони и към момента продължават да бъдат обследвани. В районите, където обследването е приключило и решението на специалистите е, че няма опасност от свлачище, срутище или наводнение, се предприемат мерки и хората се връщат по домовете. Извън тези зони се извършват и обследвания на сгради за конструктивни нарушения и при положително становище на експертите, хората се връщат.

Общият брой на съборените обекти към момента е 108. 48 са съборените жилищни сгради, има съборени 27 второстепенни сгради, 32 търговски обекта и един общински център. Продължава работата и на комисиите, които установяват фактическата ситуация в момента и състоянието на всички обекти в района на квартала, за които са подадени заявления за нанесени щети. До края на следващата седмица ще има яснота какво е състоянието на останалите сгради, дали има такива, които са опасни за здравето и живота на хората. Ще бъде изготвено становище на специалистите за опасността и мерките, които трябва да се вземат. Районният кмет допълни, че обследването на някои от зоните ще продължи по-дълго време. По домовете си към момента са върнати около 140 души.

Джаро за безплатния обяд: Долна лъжа, правят си реклама на мой гръб

http://www.bnews.bg/article-111522

Актьорът от "Под прикритие" е възмутен от лъжата по негов, която някой си е позволил да разпространи из медиите. Самият той казва, че досега не е имало случай да си тръгне, без да плати до стотинка, че и отгоре.

Украйна обвинява проруските сепаратисти, че унищожават доказателства за сваления самолет

http://www.mediapool.bg/ukraina-obvinyava-proruskite-separatisti-che-unishtozhavat-dokazatelstva-za-svaleniya-samolet-news222824.html

Украйна обвинява проруските сепаратисти, че се опитват да унищожат доказателствата за сваления преди два дни малайзийски самолет, в който загинаха 298 души, съобщава Би Би Си. Правителството  в Киев твърди, че бунтовниците, подпомагани от Русия се опитват  да попречат на международните експерти и местните разследващи да установят причините за катастрофата. В изявление на правителството на Киев стана ясно, че проруските сепаратисти са прибрали 38 тела в моргата на контролирания от тях град в Донецка област. Твърди се, че бунтовниците се опитват да транспортират останки от самолета до Русия. Украйна добави, че световната общност трябва да окаже натиск срещу Русия и тя да оттегли терористите си, за да може международните експерти да проведат разследване. Междувременно Русия обвини Запада, че води информационна война срещу Москва. Руската страна настоя Украйна да разкрие какво е правила въздушната й отбрана по време на свалянето на самолета. По-рано в събота международните наблюдатели се оплакаха, че им е ограничен достъпа до катастрофата. Говорителят на ОССЕ съобщи, че работата им е възпрепятствана от въоръжени мъже, един от които стрелял във въздуха. По-рано през деня стана ясно, че идвете черни кутии  на малайзийския пътнически самолет, който бе свален в Донбас  и са намерени и са на територията на Украйна. Това съобщи украинският министър на външните работи Павло Климкин, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Кутиите са намерени, и се надявам, че ще бъдат предадени на правителствената комисия", каза той в интервю за украинската "Обществена телевизия". Климкин отбеляза, че в състава на комисията, която ще разследва обстоятелствата около катастрофата, са влезли представители на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО), Холандия и Малайзия, а също така и експерти от САЩ - страната производител на самолета. Френски и германски експерти също пристигат в Украйна. Франция поставя двама свои експерти на разположение на украинските власти и предлага технически средства за участие в разследването на обстоятелствата около разбиването на машината, която вероятно е била свалена от ракета. В събота стана ясно, че членовете на контактната група, съставена от Украйна, Русия и ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа) са постигнали съгласие с проруските сепаратисти за установяване на зона за сигурност около мястото, където се разби пътническият Боинг на Малайзия Еърлайнз. Междувременно държавният департамент на САЩ не се съгласи със становището на руския президент Владимир Путин, че трагедията с Боинга е станала поради продължаването от Киев на силовата операция в Югоизточна Украйна. "Трагедията с малайзийския Боинг-777 в Донецка област стана поради ескалацията на конфликта, до която доведоха действията на опълченците, а не поради решение на Киев”, подчерта на редовния си брифинг говорителят на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки, предаде ИТАР-ТАСС. Машината на "Малейжа еърлайнс", летяща от Амстердам за Куала Лумпур, се разби в четвъртък вечерта в Донецка област. Загинаха всички намиращи се на борда 298 души. В събота Малайзийските авиолинии публикуваха пълния списък на загиналите в Боинг 777, който бе свален. На борда са се намирали 172-ма холандци, един от тях и с американско гражданство, 44 малайзийци, вкл. екипажа и две деца, 27 граждани на Австралия, 12 жители на Индонезия, сред тях едно дете, 10 - от Великобритания, един от тях с двойно гражданство от ЮАР, четирима белгийци, четирима германци, трима филипинци и един жител на Нова Зеландия. Роднините на загиналите вече пристигат в Киев. Местните власти обещаха да съдействат при транспортирането им до местопроизшествието. Американски и западноевропейски специалисти ще се включат в украинската комисия по разследването за причините, довели до падането на самолета.

Откъс от "Комуникация на граждански движения": Социалните мрежи – платформа за колективни теми

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/19/2345887_otkus_ot_komunikaciia_na_grajdanski_dvijeniia/?ref=rss


 
Книгата "Комуникация на граждански движения" се издава със съдействието на Фондация "Фридрих Еберт". Авторът Илия Вълков е журналист, политически консултант и анализатор, доктор по кризисна комуникация. В периода 2010-2013 г. е докторант в Катедрата на ЮНЕСКО "Комуникация и връзки с обществеността" на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Св. Кл. Охридски". Бакалавър по връзки с обществеността (2007 г.), магистър по социология (2009 г.). Научните му...

Сидеров: Случилото се със самолета е провокация

http://www.cross.bg/provokatziya-volen-ataka-1421466.html

София /КРОСС/ Актуализацията на бюджета не е важно и съществено нещо. Това бе обсъдено на седянката при президента. Не бих актуализирал бюджета, за да спасявам банка, бих актуализирал, за да се увеличат пенсиите и други важни неща", това заяви за Дарик лидерът на „Атака" Волен Сидеров.В КТБ трябва да се направи изключително независим одит - къде са отивали кредитите, източвани ли са пари и оттам нататък вече има прокуратура, допълни Сидеров.„Който се е полакомил за високата лихва, сега ще си понесе последствията", каза още той.Относно това защо „Атака" не влиза в парламента, Сидеров коментира, че преди 7-8 месеца е имало смисъл да се обсъждат различни теми, но сега вече е късно и има нужда единствено от спешни избори.„Една година се говореше за т.нар. "златен пръст" на "Атака", а се оказа, че златният пръст е на ГЕРБ и Бойко Борисов. Сега именно той бави парламента, не влиза на заседания и правителството продължава да функционира", коментира Волен Сидеров.За трагедията с малайзийския самолет, който се разби в Украйна, той заяви, че няма да промени позицията си към Русия и според него това е провокация, изработена от американците. „Това е схема, изработена от американските ченгета, изпълнена от техните марионетки в Украйна", каза още Сидеров."Убеден съм, че случилото се със самолета е провокация, която цели целият свят да се възмути от Русия

Мая Манолова: Номинирана съм за лидер на БСП от победители

http://pik.bg/мая-манолова-номинирана-съм-за-лидер-на-бсп-от-победители-news204199.html

Мая Манолова: Номинирана съм за лидер на БСП от победители

Номинирана съм от победители, защото организацията в Кюстендил е победител на всички избори през последните години, казва депутатката Мая Манолова, съобщи "Фокус".

„Благодаря за тази номинация, благодаря и на хората от цялата страна, които ме номинират на свои конференции, на софийските райони, които ме номинираха. От Кюстендил ми заръчаха, както винаги съм водила организацията в Кюстендил към победа, така да го направя и в национален план, да върна екипният принцип на работа в партията, да поканя всички кандидати, ако ми бъде гласувано доверие за лидер в Изпълнителното бюро. БСП е силна и богата с ярките си и знакови лица. Всеки има своето място и своето значение за партията”, заяви Мая Манолова. Тя посочи, че този, който бъде избран, трябва да обедини цялата плеяда от знакови имена на левицата и да ги насочи в една посока, към победа на предстоящите парламентарни избори.

„Обаждат ми се от цялата страна, че са ме номинирали и на други конференции – в София, Благоевградско, Бургаско, Плевенско и Пазарджишко. Благодаря на всички, които ми гласуват доверие, да ме издигнат за кандидат за председател на БСП. Надявам се, че конгресът и цялото това лидерско състезание ще направи БСП по-силна”, допълни Мая Манолова. Според нея, конгресът на партията е важен не само като крайното решение и излъчването на лидер, но и с духа, и атмосферата. „Надявам се да бъдем достатъчно самокритични, да си кажем много истини и след битката на идеи и състезанието между кандидати, да излезем силни и обединени на предстоящите истински сражения за БСП”, заяви Мая Манолова.

Сепаратистите са блокирали мястото на катастрофата в Украйна

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/19/2346667_separatistite_sa_blokirali_miastoto_na_katastrofata_v/?ref=rss


Проруските сепаратисти са блокирали достъпа до мястото на катастрофата на малайзиския самолет в Източна Украйна за чуждестранни специалисти и наблюдатели, а Киев директно ги обвини, че унищожават доказателства и са преместили вече 38 от телата.

Сутринта ръководителят на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Валентин Наливайченко съобщи, че има договорка със сепаратистите да се създаде зона за сигурност около останките с размер 20 кв. км. Целта е да се съхрани всичко, което би могло...

Автобус с деца от Беларус се обърна край Русе, шофьорът е ранен

http://www.moreto.net/novini.php?n=258503

Автобус с деца от Беларус е катастрофирал на пътя Русе - Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе. Около 6.34 часа в събота сутринта на пътя Русе - Варна в посока Русе автобус с деца от Беларус се е обърнал на една страна – откъм вратите.

Румънски ТИР катастрофира край Пловдив

http://www.cross.bg/rymunski-tir-katastrofira-kraii-plovdiv-1421465.html

Пловдив /КРОСС/ Шофьор на камион пострада при пътен инцидент между Пловдив и Пещера. Произшествието настъпило около 15 часа на разклон за село Оризари. По първоначални данни товарен автомобил "Скания" с прикачено ремарке, управляван от 41-годишен румънец, се движил с несъобразена скорост спрямо пътните условия. Поради загуба на контрол моторното превозно средство напуснало платното за движение и се блъснало в крайпътна метална ограда. Мъжът е настанен в болница за наблюдение без опасност за живота. Няма данни за употреба на алкохол.

Уулвъхамптън покани юноша на Славия на проби

http://bgfootball.actualno.com/Uulvyhamptyn-pokani-unosha-na-Slavija-na-probi-news_40374.html

Английският Уулвърхамптън покани на проби младия талант на Славия Петко Христов. От клуба искат да видят качествата на родения през 1999 година футболист в периода от 30 юли до 7 август 2014 година. Х...

ЦСКА с много проблеми в състава преди гостуването в Ловеч

http://bgfootball.actualno.com/CSKA-s-mnogo-problemi-v-systava-predi-gostuvaneto-v-Lovech-news_40375.html

Двама от титулярите на ЦСКА Тони Силва и Александър Тунчев няма да бъдат на разположение на треньора Стойчо Младенов за предстоящото гостуване на Литекс в Ловеч. Двубоят е в неделя от 19:30ч. Тунч...

Новото попълнение на Интер: Парите не са най-важното нещо във футбола

http://football.actualno.com/Novoto-popylnenie-na-Inter-Parite-ne-sa-naj-vajnoto-neshto-vyv-futbola-news_40376.html

Новото попълнение на Интер Ян М'Вила сподели, че е отхвърлил значително по-примамливи оферти, за да се присъедини към италианския гранд. „Преди всичко бях заинтригуван от проекта“ ...

Моуриньо: Пет отбора ще спорят за титлата във Висшата лига през новия сезон

http://football.actualno.com/Mourinio-Pet-otbora-shte-sporjat-za-titlata-vyv-Visshata-liga-prez-novija-sezon-news_40377.html

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е на мнение, че точно пет отбора ще бъдат в борбата за титлата във Висшата лига през новия сезон. Специалния е на мнение, че това ще са "сините" от Лондон, ...

Галатасарай дава 800 000 евро за футболист на ЦСКА

http://bgfootball.actualno.com/Galatasaraj-dava-800-000-evro-za-futbolist-na-CSKA-news_40378.html

Вратарят на ЦСКА Райс М`Боли може да премине в турския гранд Галатасарай. "Червено-жълтите" са готово да се разделят с 800 000 евро за стража на "армейците". Не е изключено в следв...

Бареков се развежда със съпругата си Евгения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200953

"Вчера подадох официално документи за развод. Обявил съм решението на моите близки. Нямам никакви притеснения относно личния ми живот", заяви пред ПИК Николай Бареков. На въпрос как е избрал името на втория си син Александър лидерът на ББЦ отговори: "Избрах това име сам, защото ми хареса. Кръстил съм детето си на себе си.

Установена е самоличността на 298-те загинали на Боинга

http://frognews.bg/news_73296/

Установено е от кои страни са всички 298 загинали при катастрофата на Боинг 777 на малайзийските авиолинии, става ясно от сайта на авиокомпанията.

Ако ГЕРБ управлява ще бъдат върнати всички чисти пари на вложителите в КТБ

http://www.mediapool.bg/ako-gerb-upravlyava-shte-badat-varnati-vsichki-chisti-pari-na-vlozhitelite-v-ktb-news222823.html

Планът на ГЕРБ за решаването на проблема с КТБ, е да бъде проучен произходът на всички вложения и да бъдат възстановени изцяло онези, които са придобити законно. Този план ще бъде приложен, ако ГЕРБ спечели предстоящите парламентарни избори и поеме управлението. Такова развитие на ситуацията около Корпоративна търговска банка лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов , в петък вечер в „Панорама“ по БНТ. "Гарантирам, че всички, които имат чисти пари, ще си ги получат", каза Борисов и припомни, че в петък през деня се е обърнал с писмо към главния прокурор с искане да наложи запор на движимото и недвижимото имущество на банката. Според Борисов е възможно паралелно с квесторите  в банката да влязат и експерти от Националната агенция за приходите и други институции за своите проучвания.  Лидерът на ГЕРБ подчерта, че БНБ едва сега, с 30 дни закъснение е започнала да прилага законовите процедури. Борисов има предвид разговора на министъра на финансите с представител на Оманския фонд, който е един от акционерите. Това станало едва когато се разбрало, че няма да има специален закон, за какъвто БНБ настояваше.   Планът на ГЕРБ за управление, след евентуално спечелване на избори предвижда увеличение на бюджетния дефицит и тавана на външния дълг, изплащане по неплатените от държавата договори, а след това - затягане на колана до изискваните от Брюксел ограничения за дълга и дефицита. Ако ГЕРБ получи пълно мнозинство в следващото Народно събрание, няма да се стреми да управлява самостоятелно, а ще търси широка коалиция за управление на спасението, каза Борисов. "Дори с пълно мнозинство, ако оставим всички озъбени срещу нас и не се стегнем да работим денонощно да си върнем вересиите, за реформи в социалната сфера, здравеопазването, електронното правителство, за да се справим с корупцията, цяло чудо е в митниците....", каза той.  Подчерта, че ГЕРБ е единствената партия, която не е влизала в коалиции.   На въпрос  дали ще управлява с подкрепата на ДПС, отговори: "Като дойдат избори, вдигам температура, защото всеки журналист по около 100 пъти ме пита дали ще правя коалиция".  Борисов обясни,че с ДПС никакъв разговор не се води. Аз никога не съм се съобразявал с никой, с Пеевски, с който и да било, каза той.  Както обикновено той избегна да даде каквато и да е квалификация на скандалния депутат от движението и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевки.   "Повече не би трябвало да се допуска неморална коалиция между партии, които са диаметрално противоположни. Ние не правим безпринципни коалиции. С ДПС няма да правя коалиция, с БСП - там пък не знам с кого, кой ще им е началникът, те се карат", каза той. "За първи път изборите не ме интересуват като резултат, от сега започвам да си глася как да успокоим държавата, да се хванем на работа“, посочи още Борисов. Борисов оцени тази година като „златна година за ГЕРБ, ужасна за държавата“. По думите му партията се е освободила от хора, които той иначе нямало да разбере какво представляват. Той пък засилил собствената си "експертност“. Партийците му работили, без да ги кара и организира. "Ето – отивам в централата и виждам 25 различни експерти стоят, а Влади Горанов пише на една бяла дъска“, разказа Борисов. Разбира се, той не пропусна да се похвали с твърдения за успешно управление. "При мен процъфтя всичко. Разцъфтя и магистрала "Тракия“, и "Люлин“, и "Струма“, "Марица“, "Хемус“, метрото, зала "Арена Армеец", заяви лидерът на ГЕРБ

Първо в ПИК! Бареков се развежда със съпругата си Евгения, сам избрал името на сина си Александър

http://pik.bg/първо-в-пик-бареков-се-развежда-със-съпругата-си-евгения-сам-избрал-името-на--сина-си-алек-news204198.html

Първо в ПИК! Бареков се развежда със съпругата си Евгения, сам избрал името на  сина си Александър

"Вчера подадох официално документи за развод. Обявил съм решението на моите близки. Нямам никакви притеснения относно личния ми живот", заяви сензационно пред ПИК Николай Бареков.

На въпрос на медията ни, как е избрал името на втория си син Александър, лидерът на ББЦ отговори: "Избрах това име сам, защото ми хареса. Кръстил съм детето си на себе си."

Политикът има още едно момченце от първия си брак, което носи неговото име и е на 8 години. Втората му рожба е от очарователната брюнетка Мария Календерска.

"Пожелавам на всички български мъже на 42 години, колкото съм аз, да имат такива успехи с красиви и интелигентни жени", допълни евродепутатът.

Военни самолети кръжат над мястото, където се разби малайзийския боинг

http://www.cross.bg/samoleti-kruzhat-razbi-1421464.html

/КРОСС/ Над мястото, където се разби малайзийският самолет, близо до населеното място Снежное в Донецка област, кръжат военни самолети. Това предаде РИА "Новости", позовавайки се на свой кореспондент. Самолети са били забелязани и над съседния град Торезо. Съдейки по звука, това са транспортни самолети, като е възможно това да са „Су", допълва агенцията.

Мъртвопиян яхна BMW в Пловдив и влезе в ареста

http://www.bnews.bg/article-111527

Мъртвопиян шофьор е засечен вчера служители от Пето РУ в Пловдив. Около 17.20 часа в жк “Тракия” униформените спрели за проверка лек автомобил “БМВ”. 52-годишният Е.А. веднага е тестван с дрегер, който отчел 3,04 промила.

Влизането в Европейския банков съюз - "панацея" за България, според Кунева

http://news.ibox.bg/news/id_1885508863

Щяло да донесе включително стабилност на институциите и истинска съдебна реформа

Бедрос Киркоров: Чалгата е за прости хора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199951

Народният артист на Русия - певецът Бедрос Киркоров продължава да е силно свързан с България, въпреки че голяма част от живота си е прекарал извън пределите на Родината. Бащата на Филип Киркоров стартира музикалната си кариера си, именно с програмата, която му прави известният певец Леонид Утьосов – „Москва-София, София-Москва“. Това са цикъл песни Народният артист на Русия - певецът Бедрос Киркоров продължава да е силно свързан с България, въпреки че голяма част от живота си е прекарал извън пределите на Родината. Бащата на Филип Киркоров стартира музикалната си кариера си, именно с програмата, която му прави известният певец Леонид Утьосов – „Москва-София, София-Москва“. Това са цикъл песни

Санкциите за Русия удариха по гръцкия туризъм

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/S1YkFy5ZwjI/

Туризмът в Гърция пострада от наложените санкции спрямо Русия. Руските туристически агенции масово анулират резервациите си за почивка в южната ни съседка. Причина за това са все по-големите трудности във визовия режим след наложените санкции от страна на ЕС.

По предварителни записвания над 1,5 млн. руснаци бяха избрали Гърция за своята лятна почивка. До 40% обаче достига отказът на туристи от страната да посетят остров Крит, Северна Гърция и част от другите острови.

Руснаците са предпочитани туристи, тъй като разходите им за престой в Гърция надхвърлят с над 3 пъти тези на европейците. Засега загубите от масовия им отказ да посетят страната обаче възлизат на около половин милиард евро. Това може да е сериозен удар за Гърция, която силно разчита на туризма, за да тръгне по пътя на икономическото възстановяване.

През тази година се забелязва и спад на украинските туристи. Причина за това е политическата нестабилност.

От Съюза на хотелиерите в Гърция пък са се обърнали към правителството с молба за някакво решение по отношение на визовия режим за руснаците, които имат желание да почиват в Гърция, пише  Econ.bg

 

"Ювентус" привлече Алваро Мората и очаква Патрис Евра

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/19/2346663_juventus_privleche_alvaro_morata_i_ochakva_patris_evra/?ref=rss




"Ювентус" привлече нападателя на "Реал" (Мадрид) Алваро Мората. 21-годишният младежки национал на Испания пристигна в Торино в петък, а тази сутрин премина медицински прегледи. Той ще бъде представен официално в 16.00 ч. 

"Много съм щастлив да бъда тук. Нямам търпение да започна едно ново приключение", заяви Мората пред Sky Sports, след като пристигна на клубната база във Виново. Той се снима с феновете и раздаде автографи. 

Договорът на Алваро Мората ще е за...

90% от щетите в "Аспарухово" са възстановени

http://www.moreto.net/novini.php?n=258504

Продължават възстановителните дейности в районите на варненския квартал „Аспарухово” след наводнението на 19 юни, когато приливна вълна, предизвикана от проливните дъждове, причини свличане на земна маса и дървета от гориста местност над квартала.

Съветът на ЕС разреши разширяването на санкциите срещу Русия

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/uSYcGqSnwS4/

Съветът на Европейския съюз (ЕС) е взел решение за разширяване на списъка с руски компании, на които ще бъдат наложени санкции. Становището на институцията е публикувана в официалния вестник на ЕС.

Според решението ще бъдат „замразени“ всички финансови средства и активи на въпросните фирми. Като причина за предприетите мерки се посочва, че тези компании подпомагат материално или финансово действията, „нарушаващи териториалната цялост, суверинитета и независимостта на Украйна“. От Съветът на ЕС подчертават, че в черния списък могат да попаднат и фирми на територията на Крим и Севастопол, съобщава  Econ.bg

Досега в списъка със санкции влизат общо 72 физически лица, сред които и руски политици. Към него са включени и две кримски компании. Очаква се по време на заседание на външните министри на страните-членки, насрочено за 22 юли, да бъде обсъдена ситуацията в Украйна, както и инцидентът с падналия малайзийски самолет.

По-рано през седмицата САЩ обяви официално, че ще бъдат въведени допълнителни санкции срещу Русия във връзка със ситуацията около Украйна. Това беше потвърдено от съобщение на сайта на финансовото министерство на страната.

Сред лицата, попадащи в черния списък, са вицеговорителят на Държавната дума Сергей Неверов, министърът по делата на Крим Олег Савелиев, помощникът на президента Игор Щеголев, генерал-полковникът от ФСБ Сергей Беседа, един от лидерите на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Бородай.

От компаниите и организациите, които са включени, влизат енергийните фирми “Роснефт” и “Новатек”, Феодосийската нефтена компания, концернът “Калашников”, Внешекономбанк, Газпромбанк и редица други предприятия.

В Англия плащат по 2000 лири на наши готвачи

http://econ.bg/Новини/В-Англия-плащат-по-2000-лири-на-наши-готвачи_l.a_i.556907_at.1.html

Английски ресторанти са готови да плащат по 2000 лири на месец на български готвачи. Търсят се хора с опит в приготвянето на всякакви ястия, като...

Сепаратистите обещаха безопасен достъп до самолета

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-samoletnata-katastrofa-v-iztochna-ukrajna/separatistite-obeshtaha-bezopasen-dostyp-do-samoleta-6017737

Разговорите със сепаратистите доведоха до създаване на 20-километрова зона за сигурност, за да може Украйна да изпълни главната задача - да идентифицира телата и да ги върне на семействата им, съобщиха украинските власти

Журналист: Русия не би взела икономически мерки в отговор на санкциите

http://www.cross.bg/rysiya-sanktzii-sanktziite-1421463.html

/КРОСС/ Санкциите, наложени от САЩ, няма да имат пряко и непосредствено въздействие върху онези компании и банки, които са влезли в новия списък, но косвените фактори от тях са твърде сериозни. На руските компании ще бъде трудно да получат дългосрочни кредити, а краткосрочните ще бъдат при доста по-висока лихва. Различните видове инвестиционни договори - търговските сделки, партньорските отношения, също ще бъдат значително по-сложни. Всичко това ще влияе по някакъв неблагоприятен начин върху руската икономика. Това каза в интервю за БНР руският журналист Константин Егерт, който е коментатор на радио "Комерсант" и бивш шеф на руската редакция на Би Би Си по повод новите окономически санкции, които САЩ налага на Русия заради подкрепата ѝ към сепаратистите в Украйна. Според него, по-тесните икономически връзки между Русия и страните от ЕС правят за тях по-трудно налагането на санкции на Москва."Цяла поредица от страни в това число Германия, Франция, България, Люксембург, Австрия, както и държавите от южния фланг на Евросъюза, се придържат към по-мека позиция по отношения на санкциите, отколкото, да речем, страните от Централна и Източна Европа, Швеция и Великобритания. Тяхната зависимост е твърде висока, макар че Великобритания е твърдо „За" санкциите, а в същото нейни компании имат много сериозен бизнес в Русия

Иде ли сезон на чудесата в "А" група?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200342

“А” група стартира днес, но в нехарактерна атмосфера. С доста промени и сякаш с по-малко мощ у (уж) силните. 
Днес в “А” група останаха още по-малко отбори, от които някой да се страхува. “Левски” и “Ботев” свиха двойно бюджетите и мощта им не изглежда същата. “Локомотив” (Пд) закъса финансово, останах само петима от стария състав. ЦСКА пак ще пра “А” група стартира днес, но в нехарактерна атмосфера. С доста промени и сякаш с по-малко мощ у (уж) силните. Днес в “А” група останаха още по-малко отбори, от които някой да се страхува. “Левски” и “Ботев” свиха двойно бюджетите и мощта им не изглежда същата. “Локомотив” (Пд) закъса финансово, останах само петима от стария състав. ЦСКА пак ще пра

Гонзо: Започваме от нулата, за да покорим върха

http://www.bnews.bg/article-111526

Искам да променя манталитета на играчите, искам да виждам духа на Левски, духа на победата, категоричен е Гонзо след завръщането си на "Герена".

Цитат на деня: Евразийският проект е проектът на бъдещето

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/19/2346662_citat_na_denia_evraziiskiiat_proekt_e_proektut_na/?ref=rss


"Евразийският проект е проектът на бъдещето" - това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в интервю за Дарик радио днес. Той за пореден път повтори тезата си, че се търсят всевъзможни начини за дискредитиране на Русия, но те няма да успеят.

Този път Сидеров коментира позицията си в контекста на свалянето на малайзиския самолет в четвъртък над Украйна, при което загинаха близо 300 цивилни. 

Водачът на "Атака" допусна, че една от причините да бъде взривена машината може да...

Заловеният шпионин продал на Вашингтон и Москва секретна концепция на немското контраразузнаване

http://www.cross.bg/kontzeptziya-rysiya-izdanieto-1421462.html

/КРОСС/ Сътрудникът на германската служба за разузнаване BND, който бе арестуван по подозрение, че е предоставял информация на американските служби, е могъл да продаде новата секретна концепция на немското контраразузнаване на САЩ и Русия, съобщава Süddeutsche Zeitung. По данни на изданието миналата година BND е разработила нова контраразузнавателна концепция, чиито чернови арестуваният предал на свое контактно лице, за което се предполага, че е работило за ЦРУ.По-късно, заподозреният е изпратил същите документи на електронната поща на консулството на Русия в Мюнхен. Германската прокуратура продължава разследването на случая. Междувременно вторият задържан -37-годишен служител на Министерството на отбраната, е дал интервю за изданието, в което напълно отрича всички обвинения по свой адрес. „Аз не съм предател. Обичам страната си и съм лоялен към нея", заяви той.

Предимно слънчево, на места ще превали

http://society.actualno.com/Predimno-slynchevo-na-mesta-shte-prevali--news_40371.html

Преди обяд времето в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, съобщиха от НИМХ. След обяд над източната половина и планинските райони ще се развие по-значителна купеста облачност, на ...

Феновете на Левски излезнаха с декларация относно Цветан Василев

http://bgfootball.actualno.com/Fenovete-na-Levski-izleznaha-s-deklaracija-otnosno-Cvetan-Vasilev-news_40373.html

Националният клуб на привържениците на Левски излезе с официална позиция, по случай противоречивите слухове в медиите, че фенове на отбора ще вземат участие в инициативи в подкрепа на банкера Цветан В...

Драгомир Драганов свали 20 кг и има нова връзка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200383

Hа 22 януари водещият Драгомир Драганов празнува своя рожден ден. Бил облечен в сако размер 58-и и тежал 110 кг. Шест месеца по-късно е с 20 кг по-лек, носи дрехи с 10 номера по-малки, отново е на екран, има нова връзка и се чувства превъзходно.
Поводът да реши да се подложи на строг хранителен режим бил предаването “55 г. от вашия живот”, което Hа 22 януари водещият Драгомир Драганов празнува своя рожден ден. Бил облечен в сако размер 58-и и тежал 110 кг. Шест месеца по-късно е с 20 кг по-лек, носи дрехи с 10 номера по-малки, отново е на екран, има нова връзка и се чувства превъзходно. Поводът да реши да се подложи на строг хранителен режим бил предаването “55 г. от вашия живот”, което

Купувачите търсят устойчиви на бури и земетръс жилища

http://www.bnews.bg/article-111483

Все повече хора се интересуват от стабилността на имотите, материалите, конструкцията, здравината и издръжливостта на фасадата. Те все по-често питат доколко дадена сграда може да издържи на метеорологичните условия, обясняват брокери последните тенденции, свързани с имотния пазар.

Правителството подава оставка в сряда, но трябва да излъчи еврокомисар

http://www.mediapool.bg/pravitelstvoto-podava-ostavka-v-sryada-no-tryabva-da-izlachi-evrokomisar-news222822.html

Другата седмица оставка на правителството ще има. Политическата криза е факт и колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре за държавата, това заяви в събота министърът на икономиката  Драгомир Стойнев. Като най-вероятен ден за оставката той посочи сряда. Въпреки това, обаче заместник-председателят на БСП смята, че именно това правителство трябва да посочи следващия български еврокомисар. Кабинетът "Орешарски" ще продължи да работи до назначаването на служебно правителство от президента Росен Плевнелиев и принципно въпросът кой да е българският кандидат за член на Еврокомисията може да се реши и от него. Срокът, за който европейските лидери неформално се договориха да определят номинациите си за Комисията, е 30 юли, каза Стойнев пред "Дарик“. Според Драгомир Стойнев обаче решението трябва да се вземе сега. "Нещо повече, опасявам се с оглед на ширещия се у нас политически примитивизъм, да не би служебното правителство да изтгегли определения вече кандидат и да изпрати друг, което ще бъде огромна грешка", предупреди той.  В отговор на въпрос Стойнев изрази убеденост, че настоящият български комисар Кристалина Георгиева няма шансове да бъде предложена за поста Върховен комисар по външната политика. По този начин министърът се придържа стриктно към партийната позиция на БСП, която бе оформена в резултат на подкрепата за Георгиева от премиера Пламен Орешарски. "Почти съм убеден, че няма да успее нейната кандидатура“, коментира Драгомир Стойнев. Той не обясни причините за мнението си, но се съгласи с позицията на водещия, че причината по-скоро би била, че след лидерския пост на Сергей Станишев начело на Партията на европейските социалисти, надали втори български представител може да получи толкова висока позиция в Евросъюза. По-рано тази седмица тезата, че Кристалина Георгиева няма шансове за поста външен министър на ЕС развиха и други ключове политици от социалистическата партия, като най-остро бе мнението на депутатът Татяна Буруджиева, която определи като „нелепо“ твърдението, че българин може да заеме поста външен министър на ЕС. По същите опорни точки се движеха и лидерът на БСП Сергей Станишев и външният министър Кристиан Вигенин, който е вероятен кандидат за българското еврокомисарско място. В събота Стойнев отрече възможността самият лидер на БСП Сергей Станишев да бъде предложен за комисар и лаконично допълни, че в България има достатъчно подходящи личности и посочването на достоен кандидат не може да предизвика затруднения.  По повод ситуацията в КТБ министърът коментира, че са се появили редица спекулации, че тази криза е предизвикана от правителството. Той категорично отрече и поясни, че правителството, заедно с Българската народна банка, трябва да гарантират сигурността на баковата система. "Кризата в КТБ не се отразява на икономиката на този етап, но може да има доста сериозен негативен процес. Тъй като там освен физически лица, които имат депозити, има и юридически лица, има и много фирми. Имаше една огромна концентрация, която заварих и ми отне месеци, за да изпълним наредбата да разпределим парите по 25% в четири банки, т.е. 75% от депозитите на държавните предприятия бяха извадени от КТБ и бяха разпределени в три други банки. Това бе наредба, която бе гласувана от служебното правителство, една правилна наредба и ние я следвахме. Благодарение на тази наредба и благодарение на усилията на правителството, в момента държавните дружества функционират нормално“, обясни вижданията си Стойнев. Според него това не е довело до проблем в банката,  защото това било направено с диалог и конкретен план, така че да не се наруши стабилността на КТБ. "Има спекулативни атаки към мен, които целят да ме дискредитират, че едва ли не аз съм дал заповед да бъдат изтеглени 160 или 360, не мога да си спомня точната сума, една седмица преди кризата, средства от КТБ, които да бъдат пренасочени към други дружества. Първо, ние нямаме такива средства в КТБ, второ, такава заповед не съм издавал, така че вероятно се цели спекулация, че тази криза е предизвикана от правителството. Това не е вярно", заяви Стойнев.

Наблюдатели на ОССЕ проучват мястото на катастрофата на малайзийския "Боинг"

http://www.moreto.net/novini.php?n=258490

30 наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа започнаха оглед на мястото на катастрофата на пътническия самолет "Боинг" на малайзийските авиолинии, свален над Източна Украйна. Екипът експерти пристигна край село Храбове, на около 40 км от границата с Русия, след като получи обезопасен коридор от проруските сепаратисти от Донецката народна република, които оперират в района.

Великобритания също подозира сепаратистите за свалянето на самолета в Украйна

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/19/2346666_velikobritaniia_sushto_podozira_separatistite_za/?ref=rss


Великобритания смята, че е все по-вероятно сепаратисти в Източна Украйна да са свалили малайзийския пътнически самолет в четвъртък. Това заяви говорител на премиера Дейвид Камерън, предаде БТА, позовавайки се на "Ройтерс".

По думите му доказателствата сочат, че сепаратистите са свалили пътническия самолет с ракета земя-въздух, изстреляна от Торез, в район в Източна Украйна под контрола на проруските сепаратисти.
Той добави, че десет британски граждани, които са били на борда, са...

2 автобуса се помляха в Германия, 9 загинали и десетки ранени

http://www.bnews.bg/article-111523

Инцидентът е станал на аутобан А4. Според данните, единият от автобусите свил рязко и помел разделителната ограда на магистралата. След това навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в друг малък автобус.

Дунга е фаворит да смени Сколари начело на Бразилия

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/19/2346660_dunga_e_favorit_da_smeni_skolari_nachelo_na_braziliia/?ref=rss


Бившият капитан на бразилския национален отбор Дунга е фаворит да замени Луис Фелипе Сколари на треньорския пост. Според Reuters преговорите са в много напреднала фаза и назначението ще стане през следващата седмица. 

Сколари напусна отбора в началото на седмица след разочароващото представяне на световното първенство, където пред собствена публика "селесао" се бореше за шеста титла, но приключи на четвърто място след тежки загуби от Германия (1:7) и Холандия (0:3).

Дунга...

Румънски ТИР се обърна в канавка край Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200921

ТИР с румънска регистрация се обърна в канавката и се заби в бетонна ограда на около 4 километра от Пловдив. Инцидентът е станал на разклона за с. Оризаре и с. Златитрап, в посока гр. Пещера, съобщи свидетел за plovdiv24.bg.
“Най-вероятно водачът е заспал, защото се виждат следи от гуми започващи от насрещната лента. Освен камиона е унищожена 30 м. ТИР с румънска регистрация се обърна в канавката и се заби в бетонна ограда на около 4 километра от Пловдив. Инцидентът е станал на разклона за с. Оризаре и с. Златитрап, в посока гр. Пещера, съобщи свидетел за plovdiv24.bg. “Най-вероятно водачът е заспал, защото се виждат следи от гуми започващи от насрещната лента. Освен камиона е унищожена 30 м.

Черноморец в очакване на мощите на Свети Никола

http://www.cross.bg/chernomoretz-grad-moshtite-1421460.html

Черноморец /КРОСС/ Църквата в град Черноморец ще получи нови мощи на Свети Никола. Безценната за християните реликвата идва от италианския град Бари. Новината потвърди шефът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. Мощите вече са в България и се съхраняват в НИМ. Те са пристигнали със съдействието на нашия посланик в Рим Марин Райков. Дипломатът лично е измолил да получи светинята от църквата „Св. Николай Чудотворец" в италианския град Бари, където почиват мощите на светеца. Искането беше отправено след скандалната кражба от храма в Черноморец. Преди месец крадци отмъкнаха мощите на Свети Никола, които бяха изложени за поклонение.Отец Стелиян няколко пъти призова крадците да върнат светинята, но тя така и не се появи. Полицията също не е успяла до момента да разкрие наглия обир.В неделя проф. Божидар Димитров лично ще пренесе новите мощи на Св. Николай до храма в Черноморец и ще ги предаде на отец Стелиян.Символичната церемония по предаването е насрочена за 10.00 часа утре.

Най-старата котка в света стана на 28 години

http://www.cross.bg/kotka-pinki-naii-starata-1421461.html

/КРОСС/ Най-старата котка в света се казва Пинки и живее в Дънстун, Великобритания. Собствениците й разполагат с документи и медицински бележки, издадени от ветеринар, които са неоспоримо доказателство на думите им.Животинката се родила преди 28 години, което се равнява на 129 човешки. Този юли Пинки има рожден ден. Неговите стопани се надяват догодина да отпразнуват юбилея му.Те признават, че любимецът им не е добре със слуха, но пък вижда перфектно.Най-старата котка, живяла някога, според книгата на Гинес, е починала в Тексас пред август 2005 година на 38 години.

Румънски ТИР се обърна в канавка край Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200925

ТИР с румънска регистрация се обърна в канавката и се заби в бетонна ограда на около 4 километра от Пловдив. Инцидентът е станал на разклона за с. Оризаре и с. Златитрап, в посока гр. Пещера, съобщи свидетел за plovdiv24.bg.
“Най-вероятно водачът е заспал, защото се виждат следи от гуми започващи от насрещната лента. Освен камиона е унищожена 30 м. ТИР с румънска регистрация се обърна в канавката и се заби в бетонна ограда на около 4 километра от Пловдив. Инцидентът е станал на разклона за с. Оризаре и с. Златитрап, в посока гр. Пещера, съобщи свидетел за plovdiv24.bg. “Най-вероятно водачът е заспал, защото се виждат следи от гуми започващи от насрещната лента. Освен камиона е унищожена 30 м.

Два района без вода днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258501

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в част от жк "Младост" и част от жк "Възраждане". Водоподаването в районите ще бъде възстановено до 19 часа, уточняват от водоснабдителното дружество.

Силистренец пропътува 900 км. с велосипед по стъпките на Левски

http://www.cross.bg/levski-raev-putya-1421459.html

Силистра /КРОСС/ Учителят по биология от Силистра Христо Раев се завърна от велосипедната си обиколка в Румъния из паметни места, свързани с живота и делото на Васил Левски. Велопоходът на силистренеца е посветен на 177-та годишнина от рождението на Апостола, отбелязана вчера.Христо Раев започна пътешествието си на 2-ри юли, носейки на колелото си над 30 килограма багаж и тениски с лика на Левски. През последните 2 седмици е пропътувал повече от 900 километра по маршрута Силистра-Тулча-Букурещ-Турно Магуреле-Силистра. Казва, че по пътя го крепяло преклонението пред личността на Апостола.Аз съм го направил с цялата си признателност. Когато говоря за Левски с благоговение и с признателност говоря, с уважение. Какво съм си мислил по пътя...., гледам природата, понякога усамотение. Мислиш си, нощуваш под небето. Имам си палатка, спален чувал. Румънците ме посрещат много доброжелателно, описва пътуването си учителят.Спомня си как минути преди да започне буря стигнал село Еникьой, сега Михаил Кугалничано, където Левски е бил учител.В 8.32 часа бях в това село. Знаете ли какво вълнение е. Това е голямо чувство. При Левски има думи и дела. Това ми хареса - всеотдайност, справедливост, честност. Без той, няма да сме ний, да се разговаряме сега, казва още Христо Раев. В бъдеще той смята да разшири инициативата си и пак да пътува - все с мисълта за Левски, съобщава БНР.  

Другата седмица подаваме оставка, увери Стойнев

http://news.ibox.bg/news/id_2015276955

Състоянието на икономиката не било катастрофално, както твърди ГЕРБ

Легенда на Челси подписва с Ню Йорк Сити до дни

http://football.actualno.com/Legenda-na-Chelsi-podpisva-s-Nu-Jork-Siti-do-dni-news_40370.html

Полузащитникът Франк Лампард ще подпише договор с американския Ню Йорк Сити следващата седмица, съобщава Daily Mail. Шампионатът на Съединените щати стартира през март 2015 година. Заради това се о...

Иракските християни заплашени със смърт, ако не приемат исляма

http://asia.actualno.com/Irakskite-hristijani-zaplasheni-sys-smyrt-ako-ne-priemat-isljama-news_40363.html

Бойците на екстремистката групировка „Ислямска държава Ирак и Левант" е заплашила християните в град Мосул със смърт, ако не приемат исляма или платят данък, съобщава Al Jazeera. Бунто...

Ливърпул се подсили с френски национал

http://football.actualno.com/Livyrpul-se-podsili-s-frenski-nacional-news_40372.html

Френският нападател на Куинс Парк Рейнджърс Лоик Реми ще премине в Ливърпул, съобщава Sport Mediaset. Според информацията ръководствата на двата клуба са се договорили Ливърпул да плати за 27-годишния...

„Шесторката” размразява част от активите на Иран

http://www.cross.bg/iran-yran-teheran-1421458.html

/КРОСС/ Част от "замразените" активи на Иран могат да бъдат размразени в съответствие с условията за продължаване на диалога с международните посредници от „шесторката" и Техеран. Според Reuters, в събота Иран се е договорил с международните посредници преговорите за ядрената му програма да бъдат удължени с още четири месеца, до 24 ноември тази година. По този начин става ясно, че страните не са успели да се договорят в срок (20 юли). В същото време, "шесторката" реши да размрази 2,8 млрд. долара в замяна на съгласието на Иран да неутрализира запасите от обогатения до 20% уран. Веществото ще се използва за гориво в изследователския реактор в Техеран за създаването на медицински изотоп. Междувременно, държавният секретар на САЩ Джон Кери подчерта, че повечето от санкциите срещу Иран ще останат в сила. По думите му най-спорният момент в преговорите е била програмата за обогатяване на уран.

Общини замразяват проектите си по ОП „Околна среда“ заради липса на средства

http://econ.bg/Новини/Общини-замразяват-проектите-си-по-ОП-Околна-среда-заради-липса-на-средства_l.a_i.556902_at.1.html

Общо седем общини у нас са поискали временно замразяване на работата по техни проекти по оперативна програма „Околна среда“. От министерство на...

Министър Стойнев: Другата седмица оставка ще има

http://www.moreto.net/novini.php?n=258497

Другата седмица оставка на правителството ще има. Политическата криза е факт и колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре за държавата, това заяви в предаването „Седмицата" по Дарик министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев.

"Движение Гергьовден" опроверга информацията, че напуска ББЦ

http://pik.bg/движение-гергьовден-опроверга-информацията-че-напуска-ббц-news204184.html

"Движение Гергьовден" опроверга информацията, че напуска ББЦ

"Движение Гергьовден", чиито лидер е Любен Дилов-син, опроверга с писмо до медиите информацията, че напуска коалицията с "България без цензура".

Вижте целитя текст на писмото:

Във връзка с разпространената днес в някои медии информация относно разпадане на коалиция “БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА, ВМРО-БНД, ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН” и по специално напускане на Политическа партия “Движение Гергьводен” на същата заявяваме следното:

“Движение Гергьовден” не е водила и не води разговори с други политически партии или коалиции от политически партии във връзка със съвместно участие в предстоящите извънредни парламентарни избори. Напротив, членовете и симпатизантите ни работят усилено в рамките на коалиция “БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА, ВМРО-БНД, ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН” като в момента текат отчетно-изборни събрания по места и редица други подготвителни действия в тази връзка.

Приемаме разпространената информация като поредния опит да се повлияе негативно върху общественото мнение и да се внесе нестабилност в най-стабилната  коалиция в политическото пространство в момента, която само за два месеца от учредяването си успя да спечели почти 250 000 гласа на провелите се на 25 май избори и да изпрати двама депутати в Европейския парламент.

Ние от “Движение Гергьовден” ще работим така, щото на предстоящите на 05 октомври 2014 г. избори коалиция “БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА, ВМРО-БНД, ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ, ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН” да удвои постигнатия резултат като спечели поне 500 000 гласоподаватели.

Призоваваме отново колегите журналисти преди разпространяването на определена информация да получават мнението на всички заинтересовани страни, което е и един от основните принципи в журналистиката, залегнал и в Етичния кодекс на журналиста

Стойнев: Оставката ще е факт другата седмица

http://frognews.bg/news_73294/

Другата седмица оставка на правителството ще има. Политическата криза е факт и колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре за държавата, това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев.

Нови израелски въздушни удари в Ивицата Газа

http://www.mediapool.bg/novi-izraelski-vazdushni-udari-v-ivitsata-gaza-news222821.html

Нови израелски въздушни удари в събота отнеха живота на 10 души в Ивицата Газа. Така броят на жертвите на конфликта надхвърли 300 души. Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун ще се насочи към региона, за да подкрепи усилията за сключване на примирие. Новата мирна инициатива идва в 12-ия ден на израелската кампания срещу обсадената палестинска територия в най-кървавия конфликт за последните години. Същевременно еврейската държава възнамерява да активизира наземната си операция в Ивицата Газа. Американският президент Барак Обама обяви, че Израел има право да се защити срещу ракетния обстрел от Газа, но призова да положи повече усилия в избягването на невинни жертви в операцията, отнела живота на много цивилни, сред които жени и деца. Седем души са загинали при израелски въздушен удар в Ивицата Газа, нанесен тази сутрин. Цел на удара е била група хора пред джамия в южния град Хан Юнис, каза говорител на здравните власти. Трима от загиналите са членове на едно семейство. Сред убитите е и една жена. С това броят на загиналите в 12-ия ден от началото на израелската операция в палестинската територия достига 306 души. По-рано трима палестинци загинаха при израелски въздушен удар в южната част на Ивицата Газа. Тримата мъже, всички членове на едно семейство, на възраст 18, 32 и 38 години, са убити в Рафах, каза говорителят на здравните служби Ашраф ал Кудра. Късно в петък осем членове на семейство са загинали в резултат на израелски танков обстрел в северната част на Ивицата Газа.

Автобус с 50 деца катастрофира край Русе

http://www.mediapool.bg/avtobus-s-50-detsa-katastrofira-krai-ruse-news222820.html

Пътнически автобус, превозващ около 50 деца от Беларус, катастрофира в събота сутрин, около 7 часа на пътя Русе-Варна, съобщава БГНЕС. Автобусът се е обърнал в крайпътната канавка, за щастие децата не са пострадали. Инцидентът е станал в района на село Бъзън. По първоначална информация на шофьора му е прилошало и той е загубил управление над автобуса. На мястото на катастрофата веднага са изпратени три линейки, пожарна, екип на Гражданска защита. Шофьорът, който е българин, е откаран в болницата за преглед и изследвания. Веднага от фирмата-превозвач са изпратили друг автобус, който е прибрал децата, за да ги превози до Беларус. Те са се връщали от почивка в Китен.

Много случаи на "син език" по животните, все повече области под карантина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200913

В Ямболско продължават да са в сила строгите мерки срещу разпространението на заболяването "син език" по дребните преживни животни. Втора седмица са затворени пазарите, засилен е контролът по пътищата, предава БНР.
И в петте общини на Ямболска област вече са проведени заседания на местните епизоотични комисии. В Ямболско продължават да са в сила строгите мерки срещу разпространението на заболяването "син език" по дребните преживни животни. Втора седмица са затворени пазарите, засилен е контролът по пътищата, предава БНР. И в петте общини на Ямболска област вече са проведени заседания на местните епизоотични комисии.

Все повече области под карантина заради "син език" по животните

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200910

В Ямболско продължават да са в сила строгите мерки срещу разпространението на заболяването В Ямболско продължават да са в сила строгите мерки срещу разпространението на заболяването "син език" по дребните преживни животни. Втора седмица са затворени пазарите, засилен е контролът по пътищата, предава БНР. И в петте общини на Ямболска област вече са проведени заседания на местните епизоотични комисии.

ВМРО: Благодарение на коалицията с ББЦ влязохме в ЕП

http://www.bnews.bg/article-111524

ВМРО е в коалиция с „България без цензура“, „Гергьовден“ и ЗНС. Именно благодарение на тази коалиция ВМРО е единствената, участваща в Европейския парламент българска патриотична формация. Това я превръща в представител на българските националисти на европейско ниво. ВМРО и евродепутатът Ангел Джамбазки подхождат към тази отговорност с изключително внимание и са готови да сътрудничат с всички патриотични сили – за силна и единна България. Това се посочва в изявление до медиите от партията на Красимир Каракачанов относно коалиционната политика на партията.

Автобусна катастрофа в Германия взе 9 жертви

http://www.mediapool.bg/avtobusna-katastrofa-v-germaniya-vze-9-zhertvi-news222819.html

Полски и украински автобус се сблъскаха. Инцидентът стана близо до град Дрезден в Източна Германия. Според германската полиция, най-малко деветима пътници са загинали. Ранените са близо 40, предава ИТАР-ТАСС. По информация от полското посолство в Берлин, на която се позовава агенцията, полски пътнически автобус се блъснал на автострадата в украински. Последният, загубвайки управление, се врязал в полски микробус. По първоначални данни повечето загинали са пътници на полския микробус.

МО на Русия: Киев трябва да обясни отклонението на боинга от маршрута му

http://www.cross.bg/vuprosa-kiev-ykraiina-1421457.html

/КРОСС/ Киев трябва да отговори на въпроса защо украинските авиодиспечерите са допуснали отклонение на маршрута на малайзийския боинг, който се разби в източната част на страната, каза в ефира на телевизионния канал "Русия-24" заместник-ръководителят на Министерството отбраната Анатолий Антонов. "Защо украинските авиодиспечери са допуснали отклонение на самолета на север, към зоната на т.нар. антитерористична операция, която Киев провежда срещу народа в югоизточната част на страната. Защо въздушното пространство над района не беше напълно затворено за граждански самолети?", попита той. Министерство на отбраната на Русия е формулирало 10 въпроса към ръководството на въоръжените сили на Украйна, с които ще се опита да намерят отговор на въпроса какво се е случило в небето над Украйна.

Експерти призовават: Не оставяйте друг да ви избира банката

http://pik.bg/експерти-призовават-не-оставяйте-друг-да-ви-избира-банката-news204183.html

Експерти призовават: Не оставяйте друг да ви избира банката

„Не оставяйте друг да ви избира банката”, призова гражданите икономистът Георги Ганев, който коментира пред Нова телевизия казуса с блокираните заплати.

„Връзките и отношенията около КТБ са относително прости. Те произтичат от стратегията на управление на тази банка – намираш политически приятели и те правят някакви услуги… банката расте, ставаш политически важен, разширяваш политбюрото, което взима решения, след това то се сменя и хората се карат”, добави неговият колега Красен Станчев.

Според финансовия експерт Кольо Парамов случващото се около КТБ е показателно за обстановката в България и се наблюдава "началото на края на първичния елементарен преход".

„Държавата трябва да се самоорганизира достатъчно добре, за да гарантира, че тези пропуски няма да се случват вече и ръководството на БНБ най-вероятно ще отчетат своя приоритет – да ръководят така търговските банки, че банковият надзор да е перфектен, надежден и да няма подобни изненади”, добави Парамов.

Албена Иванова – редови български гражданин с банкова карта в КТ сподели, че не е взимала заплата повече от месец.

„Не успях да си изтегля заплатата за месец май. Без заплата съм вече втори месец”, сподели Албена. Тя работи в Бюро по труда и нейният работодател – Министерството на труда и социалната политика, я задължава да си извади дебитна карта в Корпоративна търговска банка. Казали й, че в друга не може, защото ведомството работи с КТБ, въпреки че в града, в който живее дори дори няма неин клон.

Албена Иванова е получила заплата за месец юни, след като дала друга банкова сметка след събитията около КТБ. Призовава всички, от които зависи развитието на казуса не само да говорят, а да дадат точна дата на хората, които чакат да си изтеглят заплатите. На самата нея й се наложило да вземе заем от приятели, защото заради блокираното възнаграждение за малко да провали свое пътуване. Албена иска също политиците да й кажат каква е връзката между нейния работодател и поставената под надзор финансова институция.

Сблъсък между полски и украински автобус край Дрезден, има жертви и ранени

http://frognews.bg/news_73293/

Тежка катастрофа между полски и украински автобуси е станала край Дрезден в Германия, има 9 жертви и 40 ранени, съобщава ria.ru.

ЦРУ допринесло за първото издание на „Доктор Живаго"

http://www.cross.bg/izdanie-zhivago-doktor-1421456.html

/КРОСС/ Доказателство за съпричастността на ЦРУ към първото издание на романа на Борис Пастернак "Доктор Живаго" откриха в затворения музей на агенцията в Лангли (Вирджиния). На един от слайдовете с музейните експонати, предоставени от ЦРУ на кореспондента на Yahoo! Оливие Нокс, се вижда въпросната книга, отпечатана през 1959 г. във Франция от Societe d'Edition et d'Impression Mondiale). Текстът под слайда гласи:. "Копие на оригиналното издание на "Доктор Живаго" на руски език, тайно публикувано от ЦРУ. На задната част на обложката й пише, че тя е напечатана във Франция. (С любезното съдействие на Централното разузнавателно управление).По-рано бяха известни много версии за съпричастността на агенцията с публикуването на романа, която е трябвало да направи възможно връчването на Нобелова награда на автора й. Но точно обвързването на ЦРУ не бе потвърдено. През 2010 г., когато се отбелязваха 120 години от рождението и 50-годишнината от смъртта на Борис Пастернак, ИТАР-ТАСС поиска от архивите на ЦРУ и ФБР материали за него. В отговор са изпратени копия от различни официални документи, но за това, че романът, както сега се потвърждава, е "тайно публикуван" от ЦРУ, нямаше нищо.    

Жозе Моуриньо обяви край на селекцията в "Челси"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/19/2346654_joze_mourinyo_obiavi_krai_na_selekciiata_v_chelsi/?ref=rss


Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо обяви край на лятната селекция, след като в петък беше финализиран трансфера на Филипе Луис, за когото сините платиха 15.8 милиона паунда на "Атлетико" (Мадрид). 

Левият краен бранител е четвъртото ново попълнение в клуба след Франсеск Фабрегас от "Барселона", Диего Коща от "Атлетико" (Мадрид) и Марио Пасалич от "Хайдук" (Сплит). От клуба си тръгнаха Давид Луис, Демба Ба, Самуел Ето'о, Ашли Коул, Франк Лампард, Енрике Иларио и Сам Хъчинсън. ...

Заболеваемостта във Варна се движи в характерните за сезона граници

http://www.moreto.net/novini.php?n=258446

През изминалата седмица регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболеваемост се движи в характерните за сезона граници. Заболеваемостта от чревни инфекции е леко понижена в сравнение с предходната седмица, съобщиха от здравната инспекция за Moreto.

Драгомир Стойнев: Другата седмица оставка на правителството ще има

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200894

Другата седмица оставка на правителството ще има. Политическата криза е факт и колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре за държавата, това заяви пред Дарик министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев.
Състояние на икономиката не е катастрофално, както го описва опозицията, коментира още Стойнев. Другата седмица оставка на правителството ще има. Политическата криза е факт и колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре за държавата, това заяви пред Дарик министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев. Състояние на икономиката не е катастрофално, както го описва опозицията, коментира още Стойнев.

Стойнев: В сряда трябва да има кандидат-еврокомисар, Кристалина Георгиева няма шанс (обновена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/19/2346646_stoinev_v_sriada_triabva_da_ima_kandidat-evrokomisar/?ref=rss


Вицепремиерът и икономически министър Драгомир Стойнев заяви, че кандидатът на България за еврокомисар трябва да бъде посочен от все още действащото правителство на Пламен Орешарски. 

В сряда трябва да имаме посочен еврокомисар, каза Стойнев в интервю за Дарик радио. Това е денят, когато се очаква парламентът да гласува оставката на кабинета. Въпреки спекулациите в последните дни, че е възможно министър-председателят да забави оттеглянето си, вицепремиерът потвърди, че министрите ще...

Драгомир Стойнев: В сряда трябва да има кандидат-еврокомисар, Кристалина Георгиева няма шанс

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/19/2346646_dragomir_stoinev_v_sriada_triabva_da_ima/?ref=rss


Вицепремиерът и икономически министър Драгомир Стойнев заяви, че кандидатът на България за еврокомисар трябва да бъде посочен от все още действащото правителство на Пламен Орешарски. 

В сряда трябва да имаме посочен еврокомисар, каза Стойнев в интервю за Дарик радио. Това е денят, когато се очаква парламентът да гласува оставката на кабинета. Въпреки спекулациите в последните дни, че е възможно министър-председателят да забави оттеглянето си, вицепремиерът потвърди, че министрите ще...

Стойнев: Другата седмица оставка на правителството ще има

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200891

Другата седмица оставка на правителството ще има. Политическата криза е факт и колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре за държавата, това заяви пред Дарик министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев.
Състояние на икономиката не е катастрофално, както го описва опозицията, коментира още Стойнев. Другата седмица оставка на правителството ще има. Политическата криза е факт и колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре за държавата, това заяви пред Дарик министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев. Състояние на икономиката не е катастрофално, както го описва опозицията, коментира още Стойнев.

Цвета Караянчева: Имаме реални шансове да сформираме правителство само на ГЕРБ

http://pik.bg/цвета-караянчева-имаме-реални-шансове-да-сформираме-правителство-само-на-герб-news204179.html

Цвета Караянчева: Имаме реални шансове да сформираме правителство само на ГЕРБ

Имаме реални шансове да сформираме правителство само на ГЕРБ. След това ще започнем разговори с останалите политически сили, защото трябва да започнат реформи. Това каза депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева в предаването „Тази събота” на Би Ти Ви.

Според Караянчева проблемите, пред които ще бъде изправено следващото правителство, ще бъдат много тежки и ще засягат всички сфери.
„В последната една година всички реформи спряха. Събирането на приходните агенции също спря и поради тази причина самият Чобанов иска актуализация на бюджета. Европейските средства спряха, има над 3 милиарда за разплащане в момента. Спря пенсионната реформа.

Това правителство ни даде 10 милиарда заеми за една година. В последния момент се сключват толкова много договори, за да могат да се вкарат повече фирми и възможности за политическо влияние след като БСП и ДПС вече са извън властта“, обясни депутатът от ГЕРБ. 

Шефът на германския футбол разкри бъдещето на Льов в националния отбор

http://football.actualno.com/Shefyt-na-germanskija-futbol-razkri-bydeshteto-na-Liov-v-nacionalnija-otbor-news_40366.html

Президентът на германската футболна федерация Волфганг Нирсбах е сигурен, че Йоахим Льов ще остане начело на Бундестима до 2016-та година, както е записано и в договора му. Нирсбах заяви, че не се оп...

Нико Росберг е най-бърз в третата свободна тренировка преди Гран-при на Германия

http://motosport.actualno.com/Niko-Rosberg-e-naj-byrz-v-tretata-svobodna-trenirovka-predi-Gran-pri-na-Germanija-news_40367.html

Германският пилот Нико Росберг от отбора на „Мерцедес“ даде най-добро време в третата свободна тренировка преди старта от Формула 1 за Голямата награда на Германия, съобщава сайтът...

Ювентус привлече футболист на Манчестър Юнайтед

http://football.actualno.com/Uventus-privleche-futbolist-na-Manchestyr-Unajted-news_40368.html

Френският национал Патрис Евра уточни всички подробности за своя трансфер в Ювентус и ще подпише двугодишен договор с италианския шампион. "Старата госпожа" ще плати за левия бек два милио...

Хари Реднап: Англия никога не е имала собствен стил на игра

http://football.actualno.com/Hari-Rednap-Anglija-nikoga-ne-e-imala-sobstven-stil-na-igra-news_40369.html

Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап смята, че Англия няма смисъл да се опитва да копира стила на работа на други отбори, а трябва да се фокусира върху създаването на своя собствена футболна...

Котаракът Благой си върна на Ники Михайлов: Мишките не ме притесняват

http://www.bnews.bg/article-111519

Дни след като Ники Михайлов постна колаж в Инстаграм, който гласи, че вратарите го правят най-добре, колегата му Благой Георгиев също публикува провокативен текст върху своя снимка.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване