Карол: Има голям шанс SOFIX да спадне до 460 пункта

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ca8a143/l/0L0Sinvestor0Bbg0Canalizi0C910Ca0Ckarol0Eima0Egoliam0Eshans0Esofix0Eda0Espadne0Edo0E460A0Epunkta0H1765180C/story01.htm

Само трайно поскъпване над нивата от 565 и 580 пункта ще върне предишния позитивен тренд на индекса, смятат от управляващото дружество


Син отказа среща с майка си, била много страшна

http://www.cross.bg/maiika-otkazal-zhivot-1421455.html

/КРОСС/ Китаец отказа да се срещне с 63-годишната си майка заради ужасния й външен вид. Неблагодарна син дори отказал на родителката си да я запознае с внука й, който наскоро се бил появил на бял свят, Mail Online. Пет часа 63-годишната Дин Лян пътувала до Ханчжоу с подаръци за внучето си. Въпреки това така й не успяла да го види, защото синът й отказал да я приеме в дома си, заявявайки, че се срамува от външния й вид. сватба той не спирал да се срамува от майка си, която дошла облечена в прости селски дрехи. Постепенно той започнал да се отдръпва от човека, дал му живот и спрял да отговаря на обажданията й.Наранена, Дин твърди, че разбира отношението на сина си, тъй като сега водел нов живот. Но не спира да се надява, че това ще се промени.    

Автобус, превозващ деца от Беларус, катастрофира леко край Русе

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/19/2346648_avtobus_prevozvasht_deca_ot_belarus_katastrofira_leko/?ref=rss


Автобус, превозващ деца от Беларус, е катастрофирал на пътя край село Базън, близо до град Русе на идване от Варна. Леко е пострадала само 48-годишният шофьор, който е отведен в русенската болница за преглед, съобщи БТА.

Инцидентът е станал около 6:30 ч. тази сутрин. Причините за него все още се изясняват. Автобусът е с бургаска регистрация и е излязъл от пътя, влязъл е в крайпътната канавка и се е обърнал на едната си страна, откъм вратите.

Децата, които са пътували в...

Автобус, превозващ деца от Беларус, катастрофира край Русе

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/19/2346648_avtobus_prevozvasht_deca_ot_belarus_katastrofira_krai/?ref=rss


Автобус, превозващ деца от Беларус, е катастрофирал на пътя край село Базън, близо до град Русе на идване от Варна. Леко е пострадала само 48-годишният шофьор, който е отведен в русенската болница за преглед, съобщи БТА.

Инцидентът е станал около 6:30 ч. тази сутрин. Причините за него все още се изясняват. Автобусът е с бургаска регистрация и е излязъл от пътя, влязъл е в крайпътната канавка и се е обърнал на едната си страна, откъм вратите.

Децата, които са пътували в...

Спортуващите в Радомир се сдобиха с нова спортна площадна за фитнес при младежкия дом

http://www.zapernik.com/sport/sportuvashtite-v-radomir-se-sdobiha-s-nova-sportna-ploshtadna-za_33158/

Спортната площадна за уличен фитнес в град Радомир вече е завършена, научи ZaPernik.com.

По инициатива на радомиреца Петър Николов нейното изграждане започна в началото на месец юли.

"Развитието на спортните площадки които правя продължава...  Без да се отказвам да постигна целта си аз се борих 3 години за нея до днес и успеха е факт. Когато си истински борец за една спортна кауза. Никога не се отказвай, винаги има начин.", споделя радомирецът...

Продължава

Овчаров: Може да ни наложат кандидат, продукт на икономически зависимости

http://frognews.bg/news_73292/

Не чудеса, а като продукти на хаоса в държавата през последните два месеца определи социалистът Румен Овчаров разминаванията между партията-мандатоносител и изпълнителната власт относно ключови въпроси като актуализацията на бюджета и номинацията на български еврокомисар.

Ракета против градушка изпепели 3 дка пшеница в Пловдивско

http://www.bnews.bg/article-111521

Сигналът за инцидента е подаден около 17.00 чада в петък. Унищожени са 3 дка пшеница, но огнеборците са успели да спасят 37 дка посеви.

Над 300 са палестинските жертви при израелската военна офанзива в Ивицата Газа

http://www.moreto.net/novini.php?n=258493

Нови израелски въздушни удари в събота отнеха живота на 10 души в Ивицата Газа, с което броят на жертвите на конфликта надхвърли 300 души. На този фон бе съобщено, че генералният секретар на ООН Бан Ки-мун ще се насочи към региона, за да подкрепи усилията за сключване на примирие.

Изповедите на акад. Сендов пред "Труд", V част: Пазя в тайна правитеството, което сам съставих

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199958

Изповедите на акад. Сендов пред "Труд",  пета част 
"Изповедите на акад. Сендов" е специална поредица на "Труд". Тя разкрива неизвестни обстоятелства около водоразделни събития в най-новата българска история. Първата част от поредицата (“Американци организираха протеста пред Кристал през 1989 г.”) съдържа важни сведения за Международната фондация Изповедите на акад. Сендов пред "Труд", пета част "Изповедите на акад. Сендов" е специална поредица на "Труд". Тя разкрива неизвестни обстоятелства около водоразделни събития в най-новата българска история. Първата част от поредицата (“Американци организираха протеста пред Кристал през 1989 г.”) съдържа важни сведения за Международната фондация

Полицията разпространи снимки на Никос Мазиотис и негови съучастници

http://www.grreporter.info/Policiyata_razprostrani_snimki_na_Nikos_Maziotis_i_negovi_suchastnici/15830

Междувременно терористът отказал да даде показания, като заявил, че е "революционер", и поискал да бъде преместен от болница "Евангелизмос, където е настанен за лечение, в лечебницата на затвора "Коридалос"

прочети повече

"168 часа": Спират парите за класирани филми заради преписана рецензия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4197451

Лиляна Кайкова
Шефът на комисията за игрално кино Евгений Михайлов бе уличен в преписване на рецензия от Геновева Димитрова и подаде оставка. Скандалът спря временно финансирането на класираните филми.   Режисьорът Людмил Тодоров разкри съвпадения в рецензиите на Евгений Михайлов и кинокритичката Геновева Димитрова за филма Лиляна Кайкова Шефът на комисията за игрално кино Евгений Михайлов бе уличен в преписване на рецензия от Геновева Димитрова и подаде оставка. Скандалът спря временно финансирането на класираните филми. Режисьорът Людмил Тодоров разкри съвпадения в рецензиите на Евгений Михайлов и кинокритичката Геновева Димитрова за филма "Погребение",

Геният на Професора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4199817

Сега покажи на целия свят, че си по-добър от Меси!

Тези 10 думи Марио Гьотце чу в 88-ата минута на финала Германия - Аржентина. Чу ги от треньора на бундестима Йоаким Льов. Чу ги и изпълни заръката - с фамозния си гол 22-годишният хлапак стана героят на цяла нация.

Гьотце вече е един от карето на великите германци - Хелмут Ран, Герд Мюлер и Сега покажи на целия свят, че си по-добър от Меси! Тези 10 думи Марио Гьотце чу в 88-ата минута на финала Германия - Аржентина. Чу ги от треньора на бундестима Йоаким Льов. Чу ги и изпълни заръката - с фамозния си гол 22-годишният хлапак стана героят на цяла нация. Гьотце вече е един от карето на великите германци - Хелмут Ран, Герд Мюлер и

"Етъра" показва историята си в снимки

http://www.cross.bg/myzeya-snimki-istoriyata-1421454.html

/КРОСС/ Изложба на открито "Мечта вградена в камък и дърво" в АЕК "Етър"-Габрово представя историята на комплекса в снимки. Посветена на 50-годишнината от първата копка на музея и историята около създаването му, уредниците Величка Илиева и Росица Бинева доразвиват през 2014 г. идеята, за да разширят изложбата и представят Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" в цялото му многообразие. На постерите с текстове и богат снимков материал са представени първите майстори, строителството на емблематични сгради, отбелязването на празниците от народния календар, възстановките, които допълнително оживяват музея на открито, едни от най-интересните гостуващи изложби, които представят бита, традициите и занаятите и на други райони на страната. Най-мащабното събитие в музея, Панаира на занаятите, също е представено с много цветни снимки, пресъздаващи настроението на празника и информация за началото на идеята. Следващите два постера разказват за приемствеността, която музея прави между поколенията, като е един от първите музеи в страната с традиции в работата с младежка публика. Изложбата завършва с почитането на по-важните дати в историята на музея и със снимки от годишнините на АЕК "Етър"

Пол Маккартни не бърза да се пенсионира

http://www.cross.bg/pol-makkartni-ne-burza-da-se-pensionira-1421453.html

/КРОСС/ Пол Маккартни не смята да слиза от сцената. В интервю за списание Rolling Stone легендарният Бийтълс заяви, че не смята да се разделя с музиката. "Ще се пенсионирам, когато почувствам, че е време. Но не и днес", каза 71-годишният Маккартни. Той добави, че свиренето на китара го мотивира и му носи огромно удоволствие. През май тази година легендарният изпълнител бе принуден да отмени редица концерти в Япония и Южна Корея заради влошеното си здравословно състояние.

Зверски пребитият Ники успял да се снима с GSM-ма преди да умре

http://www.bnews.bg/article-111520

16-годишният Николай Димитров, който почина след зверски побой, е успял да се снима със собствения си телефон след побоя.

Румениге: Стартът на Бундеслигата трябваше да бъде отложен

http://football.actualno.com/Rumenige-Startyt-na-Bundesligata-trjabvashe-da-byde-otlojen-news_40361.html

Председателят на Надзорния съвет на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге разкритикува останалите отбори в Бундеслигата за това, че не се съгласиха с отлагане на началото на сезона заради участието на ф...

Стипе Плетикоса се отказва от националния отбор на Хърватия

http://football.actualno.com/Stipe-Pletikosa-se-otkazva-ot-nacionalnija-otbor-na-Hyrvatija-news_40364.html

Вратарят Стипе Плетикоса обяви, че повече няма да играе за националния отбор на Хърватия. Пред Sportske novosti вратарят на руския Ростов каза, че е взел това решение още преди финалите на световното ...

Лоша новина за българския волейбол - извадиха ни от елита

http://volleyball.actualno.com/Losha-novina-za-bylgarskija-volejbol---izvadiha-ni-ot-elita-news_40365.html

Мъжкият национален отбор по волейбол на България няма да бъде в една от двете елитни групи в следващото издание на Световната лига, съобщава сайтът на Световната волейболна федерация. На мястото на Б...

Костов: Валутният борд е заплашен

http://politics.actualno.com/Kostov-Valutnijat-bord-e-zaplashen--news_40362.html

Точката на пречупване, която създаде напрежение, е повдигнатото обвинение към подуправителя на БНБ. Едно е Цветан Василев, съвсем друго е банката с нейните клиенти и аз за това питам, кой има интер...

Области под карантина заради "син език" по животните

http://frognews.bg/news_73291/

В Ямболско продължават да са в сила строгите мерки срещу разпространението на заболяването "син език" по дребните преживни животни. Втора седмица са затворени пазарите, засилен е контролът по пътищата.

Експерти: Не оставяйте друг да ви избира банката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200865

„Не оставяйте друг да ви избира банката”, призова гражданите икономистът Георги Ганев, който коментира пред Нова телевизия казуса с блокираните заплати.
„Връзките и отношенията около КТБ са относително прости. Те произтичат от стратегията на управление на тази банка – намираш политически приятели и те правят някакви услуги… банката расте, „Не оставяйте друг да ви избира банката”, призова гражданите икономистът Георги Ганев, който коментира пред Нова телевизия казуса с блокираните заплати. „Връзките и отношенията около КТБ са относително прости. Те произтичат от стратегията на управление на тази банка – намираш политически приятели и те правят някакви услуги… банката расте,

Стойнев обеща: Другата седмица оставка ще има

http://www.cross.bg/ministurut-ikonomikata-otgovor-1421452.html

София /КРОСС/ Другата седмица оставка на правителството ще има. Политическата криза е факт и колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре за държавата, това заяви пред Дарик министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев.Състояние на икономиката не е катастрофално, както го описва опозицията, коментира още Стойнев.„Важно е да има диалог с работодателите и бизнеса и затова първите ни срещи с премиера бяха с работодателските организации, за да чуем техните искания и идеи. Разплатихме се и с българския бизнес. За първото тримесечие на тази година създадохме 40 000 работни места. Икономиката се отлепи от дъното и тръгна напред. Все пак обаче в Европа ние сме трудно конкурентни на останалите фирми", допълни министърът в отговор на обвиненията на опозицията.Самите работодатели казват да внимават политиците какво правят, защото при липса на диалог, ще се създаде проблем за икономиката. Като че ли обаче политиците трудно разбират това и се създава очакване да се случи нещо лошо, а общият изглед е добър, коментира Стойнев.Нищо не налага актуализация на бюджета, заяви министър Стойнев, като даде за пример многократно увеличените пари за здраве последните години, които по думите му не са довели до очакван резултат.По повод ситуацията в КТБ министърът коментира, че са се появили редица спекулации, но те са категорично неверни. По думите му на този етап случващото се с КТБ не рефлектира в икономиката

Заработиха още 19 басейна във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258447

За изминалата седмица са проверeни и разкрити 19 плувни басейна във връзка с готовността на басейни за сезон 2014г., съобщиха от здравната инспекция за Moreto.net. Проверките са извършени в комисия с представители на РЗИ-Варна и Община Варна, на основание Заповед на Кмета на Община Варна.

Стари банкноти от 1925, 1950 и 1951 години се съхраняват в Държавен архив - Перник

http://www.zapernik.com/obshtestvo/stari-banknoti-ot-1925-1950-i-1951-godini-se-suhranyavat_33157/

Държавният архив в Перник съхранява старинни банкноти, които са на по над полоин век, научи ZaPernik.com.

Институцията продължава да попълва фонда си с уникални снимки, документи и други архивни единици.

"Година след като показахме трилевовата банкнота от 1951 г. в Държавен архив - Перник постъпиха на съхранение още две стари банкноти от 1925 и 1950 г. Те са предадени от Георги Радославов и ще бъдат включени в личния му фонд, който в момента се...

Продължава

Експерти призовават: Не оставяйте друг да ви избира банката

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200861

„Не оставяйте друг да ви избира банката”, призова гражданите икономистът Георги Ганев, който коментира пред Нова телевизия казуса с блокираните заплати.
„Връзките и отношенията около КТБ са относително прости. Те произтичат от стратегията на управление на тази банка – намираш политически приятели и те правят някакви услуги… банката расте, „Не оставяйте друг да ви избира банката”, призова гражданите икономистът Георги Ганев, който коментира пред Нова телевизия казуса с блокираните заплати. „Връзките и отношенията около КТБ са относително прости. Те произтичат от стратегията на управление на тази банка – намираш политически приятели и те правят някакви услуги… банката расте,

Кадиров публикува снимка на мъртвия Доку Умаров

http://www.cross.bg/ymarov-kadirov-doky-1421451.html

/КРОСС/ Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров публикувано на един от профилите си в социалните мрежи снимка на трупа на лидера на кавказките бандити Доку Умаров. "По-рано казах, че Доку Умаров е убит по време на специална операция. Но представители на различни правоохранителни агенции и медиите побързаха да поставят тази информация под въпрос. Те казаха, че не е имало труп. Имахме и неопровержими доказателства за неговото унищожение. По-късно фактът, че той е мъртъв бе официално признат. Сега, за тези, които биха искали да вярват, че този плъх е все още жив, можем да я покажем и след смъртта му", заяви Кадиров. "Умаров никога не е бил воин Той беше специалист по поемане на всичко, което се случваше по света. В това той надмина и Салман Радуев", каза още лидерът на Чеченската република.  

Спечели много награди с Wilkinson

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243777_%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B8+%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8+%D1%81+Wilkinson

 Здравейте приятели!

Ето я и новата игра на Wilkinson Sword специално за дамите ;)

Харесайте страницата и поканете свои приятели да харесат фейсбук страницата ни. На края на всяка седмица до средата на август ще подаряваме по 2 плажни хавлии и 4 плажни чанти. Нека лятото бъде с вас!

https://www.facebook.com/WilkinsonSwordBulgaria

One Dance Week води 17 танцови спектакъла от 7 държави в Пловдив

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/19/2346521_one_dance_week_vodi_17_tancovi_spektakula_ot_7_durjavi/?ref=rss


Седмото издание на седмицата на танца – и първо в Пловдив – ще доведе под тепетата 17 танцови спектакъла от 7 държави между 28 август и 6 септември, съобщиха организаторите от "Едно". Програмата на One Dance Week е разделена в няколко тематични блока – международна, "Шоукейс", която представя български проекти пред международни фестивални програматори и селекционери, както и ателиета, кино и детска седмица.

Тази година седмицата има азиатски привкус с цели четири спектакъла от Китай...

Танцувайте в дъжда

http://www.dnevnik.bg/dnevnik_na_liatoto/poshtenska_kartichka/2014/07/19/2346640_tancuvaite_v_dujda/?ref=rss


Дъжд и в събота (повече), и в неделя (по-кратки превалявания). Това показва прогнозата за този уикенд. За съжаление на всички, на които това ще попречи по някакъв начин на почивните дни или ваканцията.

Затова измислете начин да се забавлявате с лошото време. 

Един от най-добрите е - танцувайте в дъжда. 

"Дневник на лятото" ви пожелава хубав уикенд. 

Сблъсък на полски и украински автобуси в Дрезден, девет загинали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200847

Близо до град Дрезден в Източна Германия се сблъскаха полски и украински автобус. Според германската полиция девет пътници са загинали и близо 40 са ранени, предава ИТАР-ТАСС.
По информация от полското посолство в Берлин, на която се позовава агенцията, полски пътнически автобус се блъснал на автострадата в украински, който, загубвайки управление, Близо до град Дрезден в Източна Германия се сблъскаха полски и украински автобус. Според германската полиция девет пътници са загинали и близо 40 са ранени, предава ИТАР-ТАСС. По информация от полското посолство в Берлин, на която се позовава агенцията, полски пътнически автобус се блъснал на автострадата в украински, който, загубвайки управление,

Девет жертви след сблъсък на полски и украински автобуси в Дрезден

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200840

Близо до град Дрезден в Източна Германия се сблъскаха полски и украински автобус. Според германската полиция девет пътници са загинали и близо 40 са ранени, предава ИТАР-ТАСС.
По информация от полското посолство в Берлин, на която се позовава агенцията, полски пътнически автобус се блъснал на автострадата в украински, който, загубвайки управление, Близо до град Дрезден в Източна Германия се сблъскаха полски и украински автобус. Според германската полиция девет пътници са загинали и близо 40 са ранени, предава ИТАР-ТАСС. По информация от полското посолство в Берлин, на която се позовава агенцията, полски пътнически автобус се блъснал на автострадата в украински, който, загубвайки управление,

Началниците на рафинерии са с най-висок осигурителен доход у нас

http://econ.bg/Новини/Началниците-на-рафинерии-са-с-най-висок-осигурителен-доход-у-нас_l.a_i.556887_at.1.html

2308 лв. е средната сума, върху която ръководителите на компании за производство на кокс и рафинирани нефтопродукти плащат социални и здравни вноски....

Георги Иванов: "Левски" започна от нулата, за да стигне до върха

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/19/2346637_georgi_ivanov_levski_zapochna_ot_nulata_za_da_stigne/?ref=rss


Спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо заяви, че след идването му се гради нов отбор, на който ще му бъде необходимо време, за да се развие и да постигне очакваните резултати. Според него с търпение и много работа сините ще успеят да си върна загубените позиции. 

Иванов се завърна през лятото, след като две години беше извън клуба. Той получи уверението на собственика Тодор Батков, че ще разполага с цялата спортно-техническа власт и няма да има намеси в работата му. ...

Waka Flocka Flame с лично обръщение към бг феновете

http://www.bnews.bg/article-111477

Световната рап звезда идва специално за финала на 359 HipHop Hell Tour 2014 на 7 август в Слънчев бряг и ще зарадва българските си фенове със самостоятелен концерт.

Две палестински семейства избити при израелски огън

http://www.moreto.net/novini.php?n=258484

Петима души от едно семейство загинаха по време на военния конфликт между Израел и "Хамас" в Ивицата Газа. Семейството е било изтребено при обстрел на израелски танк в северната част на Газа, предава АФП. Сред загиналите от семейството Абу Джурад са дете и жени.

ДНСК поема контрола върху язовирите?

http://pik.bg/днск-поема-контрола-върху-язовирите-news204166.html

ДНСК поема контрола върху язовирите?

Край на хаоса и безхаберието с язовирите. Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще следи за тяхната безопасност. Това предвижда изменение и допълнение на Закона за водите, изпратено от екоминистерството за съгласуване между ведомствата.

„Надяваме се законопроектът да бъде приет от парламента в оставащите дни - заяви за „Преса" зам.-министърът на околната среда и водите Атанас Костадинов. - Това е един от спешните закони, които трябва да бъдат гласувани от 42-рото народно събрание."

В момента 78 малки язовира са в предаварийно състояние. Повечето са общински, но има и частни. Според извършените проверки на енергийното дружество „Язовири и каскади" някои трябва да бъдат спешно ремонтирани или източени. В момента обаче няма кой да контролира дали предписанията се изпълняват.

Ако промяната в закона бъде приета, ДНСК ще може да налага големи санкции на нарушителите. Глобите за неизпълнение на предписанията стигат до 50 хил. лв. Друга задача на дирекцията е да организира извеждането на опасните съоръжения от експлоатация. Според промените в закона областните управители ще назначат комисии за ежегодни обследвания на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени и съоръженията към тях, както и върху хвостохранилищата.

В комисиите освен представител на ДНСК ще има и служители на пожарната, областната администрация и общините. Условията и редът за безопасна експлоатация на съоръженията ще бъдат разписани в специална наредба на дирекцията.

Всички водни обекти ще бъдат включени в регистър, в него ще се посочва чия е собствеността и кой е операторът. Така ще бъде ясна отговорността.

Тютюнджии с дело срещу държавата

http://www.cross.bg/tyutyunoproizvoditeli-leva-deloto-1421450.html

Благоевград /КРОСС/ Близо 80 тютюнопроизводители от страната заведоха колективен иск срещу държавата. Всеки момент ще бъде насрочена дата на делото, което тютюнджии от Неврокопския край, Кърджали, Хасково и Свиленград водят в Административен съд - София. Те са недоволни от разпределението на средствата в сектора. Земеделците се отказаха от протести и блокади на пътища и граници и решиха да търсят правата си в съда. Според тях не е справедлив начинът, по който е определено кой колко пари да получи от допълнителните 100 милиона лева, отпуснати от правителството. Става въпрос за средствата за сортовата група „Басми". За под 2 тона продукция се дадоха по 3 лева на килограм, а за над 2 тона реколта - по 2,04 лева.„Тези, които работят по-малко, ще получат повече. Тези, които се трудят повече, ще вземат по-малко. Това е абсурд, никъде го няма", твърдят тютюнопроизводителят от Хаджидимово Иван Сабахлъков.Според тях не е спазена нотификацията на Европейския съюз за разпределение на въпросните средства и е приложен двоен стандарт. Убедени са, че на всички трябва да се дадат еднакви доплащания. А сега са ощетени хиляди тютюнопроизводители в цялата страна, пише standartnews.com.„Представляваме интересите и правата на 1800 тютюнопроизводители в България. Вярвам, че ще спечелим делото в съда. В противен случай ще стигнем и до Страсбург", категоричен е Сабахлъков.    

Румен Овчаров: Откритият лидерски въпрос в БСП не е причина за хаоса в държавата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200835

Откритият лидерски въпрос в БСП не е причина за хаоса в държавата. За него допринесе сегашното ръководство на левицата, което по един неразумен начин се опита да употреби загубата на изборите за свои лични цели. Това каза Румен Овчаров - министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев, Откритият лидерски въпрос в БСП не е причина за хаоса в държавата. За него допринесе сегашното ръководство на левицата, което по един неразумен начин се опита да употреби загубата на изборите за свои лични цели. Това каза Румен Овчаров - министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев,

Овчаров: Откритият лидерски въпрос в БСП не е причина за хаоса в държавата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200832

Откритият лидерски въпрос в БСП не е причина за хаоса в държавата. За него допринесе сегашното ръководство на левицата, което по един неразумен начин се опита да употреби загубата на изборите за свои лични цели. Това каза Румен Овчаров - министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев, Откритият лидерски въпрос в БСП не е причина за хаоса в държавата. За него допринесе сегашното ръководство на левицата, което по един неразумен начин се опита да употреби загубата на изборите за свои лични цели. Това каза Румен Овчаров - министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев,

Днес започва българското първенство по футбол

http://bgfootball.actualno.com/Dnes-zapochva-bylgarskoto-pyrvenstvo-po-futbol-news_40358.html

Новият сезон в „А" група започва днес! В първия ден на новата кампания ще се изиграят три мача. В „Овча купел“ Славия приема новака Марек. Срещата стартира в 18:30 ч...

Сидеров: Падналият самолет е американска провокация

http://politics.actualno.com/Siderov-Padnalijat-samolet-e-amerikanska-provokacija-news_40354.html

Актуализацията на бюджета не е важно и съществено нещо. Това бе обсъдено на седянката при президента. Не бих актуализирал бюджета, за да спасявам банка, бих актуализирал, за да се увеличат пенсиите и ...

Стандарт (Лиеж) взима бивш футболист на Челси, Арсенал и Реал (Мадрид)

http://football.actualno.com/Standart-Liej-vzima-bivsh-futbolist-na-Chelsi-Arsenal-i-Real-Madrid-news_40359.html

Френският нападател Никола Анелка може да продължи кариерата си в белгийския Стандарт (Лиеж), съобщава Sud Presse. 35-годишният футболист е свободен агент, след като не успя да подпише договор с Атле...

Над 90% от щетите в "Аспарухово" вече са възстановени

http://society.actualno.com/Nad-90-ot-shtetite-v-Asparuhovo-veche-sa-vyzstanoveni-news_40355.html

Над 90% от щетите в районите на варненския квартал „Аспарухово" след наводнението на 19 юни, са възстановени. Това обяви кметът на район Аспарухово Йордан Николов, предаде "Фокус&q...

Боинг 777 е бил свален, обяви малайзийския министър на транспорта

http://asia.actualno.com/Boing-777-e-bil-svalen-objavi-malajzijskija-ministyr-na-transporta-news_40360.html

Малайзийският министър на транспорта Лиоу Тионг Лай заяви, че катастрофиралият над Източна Украйна малайзийски самолет е бил свален, въпреки че не е навлязъл в забранена за полети зона, предаде ИТАР-Т...

Поли Генова подари 71 рози за рождения ден на баба си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200406

Букет от 71 рози - ето така Поли Генова изненада баба си за рождения  ден. Жената събра най-близките си хора в тесен семеен кръг, за да отбележи 70-ата си годишнина навръх 13 юли. “Но понеже цветята трябва да са нечетен брой, реших да са с едно повече от годините”, обясни Поли Генова.
Баба  страшно много се развълнувала. Но до песни така и не се Букет от 71 рози - ето така Поли Генова изненада баба си за рождения ден. Жената събра най-близките си хора в тесен семеен кръг, за да отбележи 70-ата си годишнина навръх 13 юли. “Но понеже цветята трябва да са нечетен брой, реших да са с едно повече от годините”, обясни Поли Генова. Баба страшно много се развълнувала. Но до песни така и не се

Черните кутии на самолета са в Украйна

http://www.cross.bg/chernite-kytii-na-samoleta-sa-v-ykraiina-1421449.html

/КРОСС/ Двете черни кутии на падналия пътнически самолет се намират в Украйна. Това съобщи украинският министър на външните работи Павло Климкин. В интервю за украинската "Обществена телевизия" той обяви, че кутиите ще бъдат предадени на правителствена комисия, в чийто състав са и представители на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО), Холандия, Малайзия и САЩ, където е произведен Боингът.По-рано се появиха различни информации, според които черните кутии бяха или при опълченците, или в Москва. Те обаче не бяха потвърдени официално. Самолетът на малайзийските авиолинии се разби на 17 юли в Донецка област. На борда на полет MH17 от Амстердам за Куала Лумпур имаше 298 души, от които няма оцелели

Край на хаоса с язовирите: ДНСК поема контрола

http://www.bnews.bg/article-111518

ДНСК ще контролира язовирите у нас, ако бъде прието допълнението на Закона за водите. Солени глоби - до 50 000 лв., ще се налагат за неизпълнение на предписанията на Дирекцията.

Официално: Новата Mazda2

http://www.cross.bg/-litrov-kolata-model-1421448.html

/КРОСС/ Японският производител Mazda показа за първи път новото поколение на най-малкия си модел. „Двойката" дебютира на родния си пазар (това е причината за името Demio, което колата ще носи само там). В Европа премиерата ще се състои по-късно през годината.Както може да се уверите от снимките, субкомпактният модел носи отличителните белези на дизайна Kodo, познати ви от Mazda3 и Mazda6. Серийното оборудване на модела може да достигне неочаквани за класа нива - благодарение на подобния на таблет чувствителен на допир екран, за който има и въртящ се бутон до ръчната спирачка. Хедъп дисплеят също е приятна новост в толкова малка кола. И тук, подобно на решението на Peugeot, той прожектира изображението си на малка пластмасова планка зад таблото, а не на предното стъкло. Двигателите, скоростните кутии и цялата философия на модела се подчиняват на технологиите SkyActiv, чиято цел е пестене на гориво чрез олекотяване.При представянето си по всяка вероятност колата ще може да се поръча с три двигателя. Бензиновите мотори са 1,3 и 1,5-литров, като по-малкият има 100 к.с. Дизеловият вариант ще бъде 1,5-литров със 105 к.с., пише topgear.bg.

9 загинаха, 40 са ранени при сблъсък на полски и украински автобус

http://www.vesti.bg/novini/9-zaginaha-40-sa-raneni-pri-sblysyk-na-polski-i-ukrainski-avtobus-6017736

Близо до град Дрезден в Източна Германия се сблъскаха полски и украински автобус. Според германската полиция девет пътници са загинали и близо 40 са ранени, предава ИТАР-ТАСС.

Славчо Велков: Катастрофата с малайзийския самолет - чудовищен акт на военен тероризъм

http://pik.bg/славчо-велков-катастрофата-с-малайзийския-самолет---чудовищен-акт-на-военен-тероризъм-news204164.html

Славчо Велков: Катастрофата с малайзийския самолет - чудовищен акт на военен тероризъм

"По смисъла на международното законодателство катастрофата на полет MH17 е авиационно произшествие, инцидент, но независимо от причините, които са довели до него, това е една трагедия. А дали ще го квалифицираме като терористичен акт или като катастрофа – това ще зависи резултатите от разследването”, коментира пред Нова тв.  Славчо Велков, експерт по национална и международна сигурност.

„Който и да е свалил самолета, това е акт на незаконна намеса в дейността на гражданската авиация по смисъла на две конвенции – от Хага и от Монреал и при всички случаи това ще бъде акт навоенен тероризъм. Но на този етап не знаем дали това, което се лансира в публичното пространство е така”, добави Велков.

„Истината е, че не знаем почти нищо в момента. По-скоро това, което ни вълнува е защо”, каза водещият на Новините на Нова Николай Дойнов, който отразяваше конфликта в последните месеци. „Последния път в Украйна видяхме едни въоръжени с автомати и няколко бронетранспортьора изплашени хора, защото не знаеха какво ще се случи с тях и не бяха готови да убиват току-така”.

Дойнов припомни, че сепаратистите са свалили вече няколко военни самолети и хеликоптери, но на много по-малка височина. „В този ешелон, над 10 хил. метра, няма нищо друг освен гражданска авиация. Какво щеше да стане, ако сваленият самолет бе руски, какво ще стане и сега – те се вкарват в един гигантски, международен сигнал. А защо да отхвърляме възможността самолетът да е паднал от нещо различно от ракета”, попита журналистът.

„Самолет може да бъде свален по няколко начина на тези височина  със зенитна ракета, с изтребител, или да се взриви отвътре”, обясни Цвятко Луканов, бивш шеф на „Авиоотряд 28”, който уточни, че коментира само авиационната страна на случая. „Какво се е случило не мога да гадая. Не бива да забравяме, че само преди няколко месеца изчезна самолет на същата компания, от същия тип, за който нищо не се знае”.

Facebook тества нов бутон

http://www.cross.bg/facebook-testva-nov-byton-1421447.html

/КРОСС/ Социалната мрежа Facebook започна тестове на бутон „Купи" (Buy), с помощта на който потребителите ще могат да купуват продукти, рекламирани на сайта.Достъп до новата функционалност имат ограничен брой потребители на територията на САЩ, стана ясно тази седмица.Работата на бутона е максимално опростена - достатъчно е потребителят да го натисне в реклама или на страницата на даден бранд, за да купи продукта, без да излиза от Facebook.Разработчикът уверява, че данни за банкови карти, използвани при покупката, няма да се предоставят на рекламодателите. Потребителят ще може сам да реши дали да съхрани данните от банковата си карта на сайта, в случай, че иска да пазарува в бъдеще без да въвежда информацията отново.Facebook няма да взима никаква комисионна от продадените стоки, за разлика от останалите онлайн търговци. Паричните транзакции ще се извършват от външна компания - партньор на Facebook, чието име засега не се съобщава, пише technews.bg.

Изложба от фотоконкурса на Пристанище Варна „Tall Ships Regatta“ в първия ден от Седмицата на морето

http://www.moreto.net/novini.php?n=258412

Фотоконкурсът „Tall Ships Regatta”, обявен от „Пристанище Варна” ЕАД по повод 108-та годишнина и Европейския морски ден през 2014 г., събра много любители и професионалисти от Варна и страната да споделят своята визия за красивото преживяване, научи Moreto.

Киев и опълченците се договориха за зона за безопасност в района на самолетната катастрофа

http://www.cross.bg/opulchentzite-sigyrnost-kiev-1421445.html

/КРОСС/ Председателят на Службата за сигурност на Украйна Валентин Наливайченко съобщи, че властите в Киев и представители на опълченците са се договорили за създаването на 20-километрова зона за сигурност на мястото на катастрофата на малайзийския Боинг 777 в района на Донецк. "Тристранните преговори приключиха с това, че има 20 километра, за да може Украйна да изпълни хуманитарната мисия, да прибере телата и да ги предаде на родствениците им. За това са договорени 20 км. и ние се надяваме, че опълченците няма да ни пречат да работим", каза той.

Автобус с 50 деца от Беларус се обърна на пътя Русе-Варна

http://frognews.bg/news_73288/

Пътнически автобус, превозващ около 50 деца от Беларус, катастрофира на пътя Русе-Варна. Инцидентът стана около 7.00 часа.

България срещу Германия на старта на Евро 2014

http://www.bnews.bg/article-111517

Силният тим на Германия е първият съперник на младите лъвчета в група В на Европейското първенство в Унгария.

Гръцки министър призова за връщане на изнесените в чужбина пари

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ca854f8/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Cgrycki0Eministyr0Eprizova0Eza0Evryshtane0Ena0Eiznesenite0Ev0Echujbina0Epari0H1765170C/story01.htm

Това е явен израз, че ще бъде пренебрегнат законът, който предвижда строги санкции за укриване на данъци, коментират банкери и юристи


Испански диспечер за Боинг 777: Преди да ме убият искам да ви кажа - той беше свален от Киев

http://www.zapernik.com/bulgariya/ispanski-dispecher-za-boing-777-predi-da-me-ubiyat-iskam_33156/

Една различна версия за катастрофата се разпространява с шеметна скорост в социалната мрежа Twitter.

В нея се твърди, че испански диспечер с никнейм @spainbuca е отразил в реално време самолетната катастрофа и случващото се в небето над Украйна. Версията не е потвърдена, но има няколко скрийншота от изтрития акаунт на диспечера. "Интервю" предлага версията на читателите си.

Дали информацията е вярна можете да прецените сами:

@spainbuca е написал...

Продължава

Борисов: Управляващите да си търсят "Атака" и да си гласуват актуализацията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200816

ГЕРБ няма да бъде вкарвана в задкулисни игри и няма да участва в правенето на специален закон за КТБ. Същото важи и за промените в Наказателния кодекс. Категорично се отказах от тези промени. Вчера пратих писмо до Сотир Цацаров и в него посочваме решение на проблема за КТБ. Това каза по телефона в ефира на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко ГЕРБ няма да бъде вкарвана в задкулисни игри и няма да участва в правенето на специален закон за КТБ. Същото важи и за промените в Наказателния кодекс. Категорично се отказах от тези промени. Вчера пратих писмо до Сотир Цацаров и в него посочваме решение на проблема за КТБ. Това каза по телефона в ефира на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко

Борисов: Управляващите да си търсят "Атака" и да си гласуват актуализацията (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200813

ГЕРБ няма да бъде вкарвана в задкулисни игри и няма да участва в правенето на специален закон за КТБ. Същото важи и за промените в Наказателния кодекс. Категорично се отказах от тези промени. Вчера пратих писмо до Сотир Цацаров и в него посочваме решение на проблема за КТБ. Това каза по телефона в ефира на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко ГЕРБ няма да бъде вкарвана в задкулисни игри и няма да участва в правенето на специален закон за КТБ. Същото важи и за промените в Наказателния кодекс. Категорично се отказах от тези промени. Вчера пратих писмо до Сотир Цацаров и в него посочваме решение на проблема за КТБ. Това каза по телефона в ефира на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко

Автобус с деца катастрофира край Бъзън

http://www.cross.bg/detza-detzata-dvizhel-1421444.html

/КРОСС/ Автобус с деца от Беларус, прибиращи се в родината след почивка по българското Черноморие, катастрофира рано тази сутрин. Инцидентът станал около 6,30 ч. по пътя Варна - Русе. Автобусът с българска регистрация, в който пътували около 40 деца, се движел в посока Русе. По думите на втория водач на автобуса, на метри след разклона за Бъзънското ханче на колегата му внезапно му прилошало. Загубил контрол над управлението на машината, тя се отклонила в вдясно, пропаднала в крайпътната канавка. За щастие, автобусът не се движел с висока скорост и по тази причина децата се отървали само с уплахата и незначителни натъртвания и охлузвания.Големият проблем дошъл от това, че при пропадането останали затиснати вратите на автобуса. Екипажът и ръководителите на групата не загубили самообладание, сигнализирали на тел. 112, след което веднага организирали изваждането на децата през вратата откъм шофьорската врата и през багажното отделение. katastrofa_bazan-deca46Помощ оказали и изпратените на място спасителни екипи и екипи на „Спешна помощ". От фирмата, осигуряваща пътуването веднага изпратили втори автобус, с който децата вече пътуват към родината си. Пострадалият шофьор е откаран в русенската болница, пише „Русе нюз".

Ден на българската дипломатическа служба

http://www.cross.bg/bulgarskite-diplomati-bulgarskata-1421443.html

/КРОСС/ 19 юли се отбелязва като ден на българската дипломатическа служба. Утвърден с резолюция на министъра на външните работи от 21 юли 1999 г. На тази дата през 1879 година е издаден указ на Княз Александър Първи, с който се назначават първите български дипломатически представители в чужбина. Драган Цанков, Евлоги Георгиев и Димитър Кирович са изпратени да защитават българските интереси в Цариград, Букурещ и Белград. В периода от 1879 до 2003 година българските дипломати научават тънкостите на дипломацията предимно в чужди дипломатически школи. През септември 2003 година с постановление на Министерски съвет е създаден Дипломатическия институт към министъра на външните работи. Създаването на българска дипломатическа школа цели въвеждането на стандарти в дипломатическата професия, по които да бъдат подготвяни служителите на българската дипломатическа мисия. Освен обучителна структура за действащи и начинаещи дипломати, Институтът е и център за стратегически изследвания в областта на международните отношения, като по този начин подпомага българските държавни институции. Външният министър Кристиан Вигенин и президентът Росен Плевнелиев поздравиха българските дипломати по повод днешния им празник. „Позволете ми да ви поздравя с Деня на Българската дипломатическа служба. Искам да изразя своята благодарност за всеотдайния труд и професионализма на всички служители в защита на националните интереси на Република България

Ден на българската дипломатическа служба

http://www.cross.bg/diplomaticheska-bulgarskite-bulgarskata-1421443.html

/КРОСС/ 19 юли се отбелязва като ден на българската дипломатическа служба. Утвърден с резолюция на министъра на външните работи от 21 юли 1999 г. На тази дата през 1879 година е издаден указ на Княз Александър Първи, с който се назначават първите български дипломатически представители в чужбина. Драган Цанков, Евлоги Георгиев и Димитър Кирович са изпратени да защитават българските интереси в Цариград, Букурещ и Белград. В периода от 1879 до 2003 година българските дипломати научават тънкостите на дипломацията предимно в чужди дипломатически школи. През септември 2003 година с постановление на Министерски съвет е създаден Дипломатическия институт към министъра на външните работи. Създаването на българска дипломатическа школа цели въвеждането на стандарти в дипломатическата професия, по които да бъдат подготвяни служителите на българската дипломатическа мисия. Освен обучителна структура за действащи и начинаещи дипломати, Институтът е и център за стратегически изследвания в областта на международните отношения, като по този начин подпомага българските държавни институции.

Фризьорски салон за домашни любимци отвори в Перник

http://www.zapernik.com/obshtestvo/friziorski-salon-za-domashni-lyubimci-otvori-v-pernik_33155/

В Перник отвори врати първото гуурминг студио - "Сладуранче".

В него вече перничани ще могат да заведат домашния си любимец, който да бъде подстриган, изкъпан и внимателно почистен от мъртъв косъм.

В студиото се извършват всякакви процедури за домашни любимци - оформяне на прически, къпане, разресване, рязане на нокти и т. н.

Термина Grooming от английски означава - сресване, разресване, фризура, подстрижка. За животински гуурминг започва да се говори през 18 - ти век в...

Продължава

Уест Бромич направи най-скъпия трансфер в историята си

http://football.actualno.com/Uest-Bromich-napravi-naj-skypija-transfer-v-istorijata-si-news_40356.html

Отборът от Висшата лига на Анлгия Уест Бромич Албиън реализира най-скъпия трансфер в историята си, след като привлече нападателя на Динамо (Киев) Браун Идейе. 25-годишният Идейе подписа договор за три...

Създадоха кръстоска между кафе и вино

http://curious.actualno.com/Syzdadoha-krystoska-mejdu-kafe-i-vino-news_40350.html

Компанията Fun Friends Wine, която се намира във Флорида, искала да комбинира любимата дневна напитка на света с най-популярното вечерно питие. "Каберне кофи еспресо" и "Шардоне кофи ...

Гонзо: Левски ще бъде на върха

http://bgfootball.actualno.com/Gonzo-Levski-shte-byde-na-vyrha-news_40357.html

Българското футболно първенство започва днес. В първия кръг Левски е домакин на Локомотив (Пловдив). Спортният директор на клуба Георги Иванов даде специално интервю за програмата преди мача, в което ...

Овчаров: Можем да бъдем героите на тези избори

http://www.cross.bg/partiyata-izbori-lider-1421442.html

/КРОСС/ БСП може да се превърне в атракцията на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5-и октомври, коментира пред Нова телевизия социалистът Румен Овчаров.Според него обаче в партията трябва да има ясна, видима и категорична промяна."Ние можем да бъдем героите на тези избори", изтъкна Овчаров.По отношение на самата лидерска битка, която в момента се води в столетницата, Овчаров призна, че има две основни опасения. Едното от тях е очакваната промяна в партията да не се случи, като се наложи за лидер директен продукт на икономическите зависимости, вече заложени от Сергей Станишев.Притеснение номер две на социалиста е сценарий, при който промяната да бъде заменена с подмяна и хора, които до онзи ден са били дясната ръка на Станишев и са участвали в унизителни преговори за ново правителство и нов премиер при Ахмед Доган, да застанат начело на левицата."Ясен фаворит за следващ лидер на БСП нямам, но подкрепям жените в политиката", загатна своя избор Овчаров.Той призна, че се радва, че опитите на Станишев да наложи един-единствен кандидат за лидер на социалистите, както и желанието на кукловодите на "Позитано" 20 да контролират процеса по самите номинации за кандидати, са били неуспешни."Откритият лидерски въпрос в БСП не допринася за настоящия хаос в държавата. За хаоса допринесе старото ръководство на партията", отбеляза още социалистът.Социалистът каза още, че кабинетът веднага трябва да подаде оставка

Бойко Борисов иска от Цацаров да предприеме мерки за съхраняване на имуществото на КТБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=258468

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призовава главния прокурор Сотир Цацаров да предприеме необходимите мерки да бъде съхранено имуществото на Корпоративна банка, за да могат да бъдат удовлетворени кредиторите и държавата. "Като председател на най-голямата парламентарно представена политическа партия и във връзка с опасенията на българските граждани, общините, търговските дружества и други, че активите на „Корпоративна търговска банка” АД могат да бъдат разпродадени, се обръщам към Вас като гарант на законността в рамките на законовите си правомощия да предприемете необходимите мерки за обезпечаване на имуществото на банката (движимо и недвижимо)", пише Борисов в профила си във "Фейсбук".

Овчаров си хареса дама за лидер на БСП

http://www.bnews.bg/article-111516

Ясен фаворит за следващ лидер на БСП нямам, но подкрепям жените в политиката, коментира бившият енергиен министър Румен Овчаров. Той обаче отказа да конкретизира коя от двете повече харесва: Име няма да кажа. Аз фаворит нямам. Ще разберете кого ще подкрепя едва на конгреса, дотогава ще мълча.

Караянчева: Имаме 10 милиарда заеми за 1 година

http://frognews.bg/news_73287/

Този парламент работи като радио. Говорят само едни и същи хора. Работят със златния пръст на „Атака”. Не сме виновни, че няма кворум. Управляващите са длъжни да го осигурят. Нека си намерят мнозинството. Цяла година се опитваме да им покажем, че има закони, които трябва да минат, коментира депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева в "Тази събота".

Черните кутии на MH17 са в Украйна

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-samoletnata-katastrofa-v-iztochna-ukrajna/chernite-kutii-na-mh17-sa-v-ukrajna-6017734

Кутиите са намерени, и се надявам, че ще бъдат предадени на правителствената комисия, съобщи украинският министър на външните работи Павло Климкин

Чудя се кой е взел акъла на политиците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200374

Мнозина днес се питат защо държавата стигна до тази задънена улица. На този въпрос не мога да отговоря, според мен това вече става по-скоро психиатричен проблем, но мога да кажа какво формално може да направим. Това, което се случва в момента, е без аналог в новата политическа история на България. То показва пълната несъстоятелност на българската п Мнозина днес се питат защо държавата стигна до тази задънена улица. На този въпрос не мога да отговоря, според мен това вече става по-скоро психиатричен проблем, но мога да кажа какво формално може да направим. Това, което се случва в момента, е без аналог в новата политическа история на България. То показва пълната несъстоятелност на българската п

Борисов: Повече няма да влезем в пленарна зала

http://www.cross.bg/ataka-zala-plenarna-1421441.html

София /КРОСС/ Ние няма да влезем повече в пленарна зала. Това каза в ефира на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.Кворумът в парламента се държи от БСП, ДПС и "Атака". Всички трябва да разберат, че след управление на БСП, ДПС и "Атака" нещата стават така. Ние бяхме в пленарна зала и искахме да актуализираме бюджета на НЗОК, но управляващите решиха да си приемат закона за МВР. Сега да си търсят "Атака" и да си гласуват актуализацията, посочи Борисов.Той бе категоричен, че ГЕРБ няма да бъде вкарвана в задкулисни игри и няма да участва в правенето на специален закон за КТБ. Същото важало и за промените в Наказателния кодекс. Категорично се отказах от тези промени. Вчера пратих писмо до Сотир Цацаров и в него посочваме решение на проблема за КТБ, каза още Борисов.    

У дома работим 30% по-ефективно

http://econ.bg/Новини/У-дома-работим-30-по-ефективно_l.a_i.556885_at.1.html

У дома работим между 10% и 30% по-ефективно, сочи проучване на американска компания за маркетингови проучвания. Оказва се, че в някои случаи...

Съгласие за зона за сигурност около мястото на падането на самолета

http://www.vesti.bg/novini/syglasie-za-zona-za-sigurnost-okolo-miastoto-na-padaneto-na-samoleta-6017735

Членовете на контактната група, съставена от Украйна, Русия и ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа) постигнаха съгласие с проруските сепаратисти за установяване на зона за сигурност около мястото, където се разби пътническият Боинг на Малайзия Еърлайнз.

Автобус с деца от Беларус катастрофира край Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200798

Пътнически автобус, превозващ около 50 деца от Беларус, катастрофира тази сутрин около 7 часа на пътя Русе-Варна, предаде БГНЕС
Автобусът се е обърнал в крайпътната канавка, за щастие децата не са пострадали.
Инцидентът е станал в района на село Бъзън. По първоначална информация на шофьора му е прилошало и той е загубил управление над автобуса. Пътнически автобус, превозващ около 50 деца от Беларус, катастрофира тази сутрин около 7 часа на пътя Русе-Варна, предаде БГНЕС Автобусът се е обърнал в крайпътната канавка, за щастие децата не са пострадали. Инцидентът е станал в района на село Бъзън. По първоначална информация на шофьора му е прилошало и той е загубил управление над автобуса.

Автобус с 50 деца катастрофира край Русе, прилошало на шофьора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200797

Пътнически автобус, превозващ около 50 деца от Беларус, катастрофира тази сутрин около 7 часа на пътя Русе-Варна, предаде БГНЕС
Автобусът се е обърнал в крайпътната канавка, за щастие децата не са пострадали.
Инцидентът е станал в района на село Бъзън. По първоначална информация на шофьора му е прилошало и той е загубил управление над автобуса. Пътнически автобус, превозващ около 50 деца от Беларус, катастрофира тази сутрин около 7 часа на пътя Русе-Варна, предаде БГНЕС Автобусът се е обърнал в крайпътната канавка, за щастие децата не са пострадали. Инцидентът е станал в района на село Бъзън. По първоначална информация на шофьора му е прилошало и той е загубил управление над автобуса.

Каролев: Може да се мине без актуализация на бюджета

http://www.cross.bg/karolev-sistema-pari-1421440.html

София /КРОСС/ Продължавам да твърдя и всеки може да го види в днешните отчети на Министерство на финансите, макар да има неизпълнение, бюджетът въобще не е застрашен и може да се мине без актуализация. Това коментира пред bTV финансовият анализатор Владимир Каролев. По думите му нещата могат да се оправят по два начина - първо, трябва да се стегне колана в някои министерства и служби и другият начин е да се вземат повече заеми. Основният проблем идва от НЗОК. Налети са повече пари в тази система. Стимулите в здравната система са погрешни, клиничните пътеки са грешка, смята Каролев. Фокусът трябва да бъде върху събирането на здравните осигуровки от хора, които не плащат. Начело на тази система да не бъде лекар, допълва Каролев. По повод казуса с КТБ Каролев припомни, че още на 20 юни е написал коментар, че банката не може да отвори на 21 юли. Другото което казах, да не се търсят пари от публични фондове.Всички които създадоха паниката с банката, са виновни. Квесторите и наетите консултанти трябва да оценят капиталната неадекватност.Някои от основните мерки на БНБ бяха адекватни. Що се отнася до това дали е справедливо да се приеме закон за КТБ и държавата да възстанови всички депозити, включително и над 100 000 лева, според Каролев това не трябва да се прави.

Кметицата на най-мръсния град обяви бедствено положение заради боклука

http://www.zapernik.com/obshtestvo/kmeticata-na-nai-mrusniya-grad-obyavi-bedstveno-polojenie-zaradi-bokluka_33154/

Кметът на Перник Росица Янакиева се кани да обяви бедствено положение заради непочистения боклук в Перник. Поне до края на годината, когато изтича договора на Община Перник със сметопочистващата фирма. Според Янакиева фирмата за сметоизвозване нарочно не чисти. По договор Янакиева има възможност да наложи 20 процента глоба, но това очевидно не притеснява фирмата, каза кметицата. Ако Община Перник пък прекрати предсрочно договора, ще понесе неустойка от 14 милиона лева.

Продължава

Защо е нервен Путин

http://e-vestnik.bg/20978/zashto-e-nerven-putin/

Милиционер задържа опозиционния лидер Борис Немцов на Триумфалния площад в Москва. Снимка: хегтор

Путин забележимо нервничи. Втурна се да се обажда на Обама и да обяснява, че не бил той. Наговори му пълни глупости, че украинските власти били виновни.

Неговите медии се объркват в показанията си и са в агония. Едни твърдят, че са искали да свалят самия него, други, че са украинските ВВС, Интерфакс  намеква, че е Стрелков…

Защо се гърчи? Сега основната версия е, че самолетът е свален от донецките сепаратисти. В подкрепа на тази версия са и техните собствени свидетелства и съобщенията на Путиновите медии ИТАР-ТАСС, РИА Новости и Lifenews.

Наистина, Гиркин и неговите куратори от Москва са били сигурни, че са свалили AH-26 на украинските ВВС, но са сгрешили. Боингът е свален с ракета Бук. Това вече не се оспорва от никого.

Висока е степента на вероятност, че системата Бук е доставена на терористите от Русия. Кургинян говори за това съвсем открито. Наистина, сега видеото, където той говори за Бук, е премахнато. Неговият текст за Бук е тук.

За това свидетелства и фактът, че Гиркиновци вече свалиха много хеликоптери и самолети, и то в навечерието на 17 юли.

Системата Бук не може да работи без специалисти. Украински военни не са забелязани сред сепаратистите. Значи са били специалисти от Русия.

В резултат на това се оформя мрачна картина за Путин. Стрелков ще бъде обявен за международен терорист, а Путин става спонсор на международния тероризъм.

Подобна перспектива може да го спре. Въпреки че надхвърлящият облаците рейтинг го мами да продължава войната.

От личната страница на Борис Немцов

Борис Немцов е бивш вицепремиер на Русия, съпредседател на опозиционното движение “Солидарност”

Промоция - Вход за Аква парк KONZA на 19.07 и 20.07 - 6лв

http://www.zapernik.com/obshtestvo/promociya-vhod-za-akva-park-konza-na-19-07-i_33153/

Заповядайте в Аква парк KONZA този уикенд. Входа ще е 6лв. Цената включва шезлонг, чадър, както и използване на всички басейни и пързалки.

Напомняме Ви, че днес на 19.07.2014г. ще се проведе 5-ти национален турнир по табла със съдействието на Фън Спорт, Пломари и Леопард Трейдинг. Входа...

Продължава

Биляна Евгениева подви опашка към Перник

http://www.bnews.bg/article-111468

По всичко личи, че въпреки скандалите, които се постара да създаде около себе си, Биляна Евгениева скоро ще остане в пълно забвение и след време никой няма да си спомня коя беше, категорични са злите езици.

100 руснаци остават в Албена въпреки фалита

http://www.moreto.net/novini.php?n=258488

Близо 100 руски туристи, пристигнали в Албена чрез фалиралия туроператор „Нева”, остават. Те са изявили желание да платят почивката си и да я изкарат докрай, научи „Монитор”. Средствата по-късно ще им бъдат възстановени от застрахователите.

Бареков: Потвърждавам, че имам двама синове, вторият се казва Александър

http://pik.bg/бареков-потвърждавам-че-имам-двама-синове-вторият-се-казва-александър-news204155.html

Бареков: Потвърждавам, че имам двама синове, вторият се казва Александър

"Потвърждавам, че имам двама синове, вторият се казва Александър”, каза пред “24 часа” евродепутатът и заместник-председател на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти Николай Бареков, попитан дали е вярно публикуваното в столичен вестник съобщение, че Мария Календерска му е родила син.

Бареков отказа да потвърди коя е майката.

Александър се ражда преди дни във ВИП отделението на Правителствена болница при много строги мерки за сигурност. Докторите от екипа, водил раждането, също отказват да коментират.

В MH17 загинали шестима, а не 100 СПИН експерти

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-samoletnata-katastrofa-v-iztochna-ukrajna/v-mh17-zaginali-shestima-a-ne-100-spin-eksperti-6017732

Първите информации, появили се в медиите, бяха, че от Амстердам за Куала Лумпур са летели близо сто специалисти по борбата със СПИН

ДНСК поема контрола върху язовирите?

http://www.cross.bg/dnsk-eksploatatziya-suoruzheniyata-1421439.html

/КРОСС/ Край на хаоса и безхаберието с язовирите. Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще следи за тяхната безопасност. Това предвижда изменение и допълнение на Закона за водите, изпратено от екоминистерството за съгласуване между ведомствата.„Надяваме се законопроектът да бъде приет от парламента в оставащите дни - заяви за „Преса" зам.-министърът на околната среда и водите Атанас Костадинов. - Това е един от спешните закони, които трябва да бъдат гласувани от 42-рото народно събрание", допълни той.В момента 78 малки язовира са в предаварийно състояние. Повечето са общински, но има и частни. Според извършените проверки на енергийното дружество „Язовири и каскади" някои трябва да бъдат спешно ремонтирани или източени. В момента обаче няма кой да контролира дали предписанията се изпълняват.Ако промяната в закона бъде приета, ДНСК ще може да налага големи санкции на нарушителите. Глобите за неизпълнение на предписанията например стигат до 50 хил. лв. Друга задача на дирекцията е да организира извеждането на опасните съоръжения от експлоатация. Според промените в закона областните управители ще назначат комисии за ежегодни обследвания на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени и съоръженията към тях, както и върху хвостохранилищата.В комисиите освен представител на ДНСК ще има и служители на пожарната, областната администрация и общините

Каролев: За 6 г. има двойно увеличение на бюджета на НЗОК , но без ефект

http://frognews.bg/news_73286/

Бюджетът не е застрашен и може да мине без актуализация. Може да се стегне коланът в някои министерства или пък да се вземе заем, който ние ще връщаме. Основният проблем е в Здравна каса. За 6 години има двойно увеличение на бюджета й, но нима има двойно подобрение на здравните услуги?! Стимулите в здравната система са погрешни, едно от тях са клиничните пътеки, коментира в „Тази събота” финансистът Владимир Каролев.

Автобус с 50 деца от Беларус катастрофира край Русе

http://www.bnews.bg/article-111515

Автобус с деца от Беларус катастрофира край Русе тази сутрин. По първоначална информация на шофьора му е прилошало и той е загубил управление над автобуса.

Водевил по време на чума

http://viewpoint.actualno.com/Vodevil-po-vreme-na-chuma--news_40347.html

"БСП бута правителството на Орешарски" е достоен сюжет за гоблен, който да бъде закачен до класиката "Иван Грозни убива сина си" в Третяковската галерия. Вчера шефът на парламента...

Анчелоти: Най-важното за нас е да задържим Ди Мария в отбора

http://football.actualno.com/Ancheloti-Naj-vajnoto-za-nas-e-da-zadyrjim-Di-Marija-v-otbora-news_40351.html

Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти ще направи всичко възможно за да задържи в тима аржентинския полузащитник Анхел Ди Мария, съобщава AS. Футболистът иска да напусне Реал, тъй като се чувства ...

Манолова: Новият лидер трябва да обедини БСП

http://politics.actualno.com/Manolova-Novijat-lider-trjabva-da-obedini-BSP-news_40348.html

Номинирана съм от победители, защото организацията в Кюстендил е победител на всички избори през последните години. Това каза народният представител Мая Манолова и кандидат за председател на Изпълните...

Юноша на Барселона подписа с Ювентус

http://football.actualno.com/Unosha-na-Barselona-podpisa-s-Uventus-news_40352.html

18-годишният централен защитник Карлос Бланко Морено подписа договор с Ювентус, съобщава „Футбол Италия“. Футболистът, който е юноша на Барселона, се обвърза с клуба от Торино за т...

Арсен Венгер: Хамес Родригес ще си остане в Монако

http://football.actualno.com/Arsen-Venger-Hames-Rodriges-shte-si-ostane-v-Monako-news_40353.html

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви пред „Футбол Испания“, че не очаква колумбийският полузащитник Хамес Родригес да напусне Монако това лято. Родригес, който стана голмайстор...

Караянчева: Имаме реални шансове да сформираме правителство само на ГЕРБ

http://politics.actualno.com/Karajancheva-Imame-realni-shansove-da-sformirame-pravitelstvo-samo-na-GERB-news_40349.html

Имаме реални шансове да сформираме правителство само на ПП ГЕРБ. След това ще започнем разговори с останалите политически сили, защото трябва да започнат реформи. Това каза депутатът от ГЕРБ Цвета Кар...

Книжките за вашата почивка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4199641

През ваканцията всеки иска да се наслади на почивката, да се отпусне и да не се занимава със сложни казуси и проблеми. Ето защо ви предлагаме някои от най-добрите, интригуващи и вълнуващи криминални разкази и романи, събрани в една библиотека – „Кралете на криминалния роман”. Поредицата се състои от 20 книжки на прочути автори като Агата Кристи, През ваканцията всеки иска да се наслади на почивката, да се отпусне и да не се занимава със сложни казуси и проблеми. Ето защо ви предлагаме някои от най-добрите, интригуващи и вълнуващи криминални разкази и романи, събрани в една библиотека – „Кралете на криминалния роман”. Поредицата се състои от 20 книжки на прочути автори като Агата Кристи,

Датчаните са генетично предразположени към щастие

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/datchanite-sa-genetichno-predrazpolozheni-kym-shtastie-6017689

Още при раждането те имат ген, който силно влияе на нивата на серотонина в мозъка им, отговарящ за доброто настроение

Сериалът по Йовков вече е готов

http://www.cross.bg/granitzata-iiovkov-svetovna-1421438.html

/КРОСС/ Снимките на новия сериал на БНТ „На границата" вече приключиха, похвалиха се от екипа на продукцията. Преди броени дни бяха завършени най-трудните батални сцени, които показват събития, свързани с Първата световна война. Сценарият на дълго подготвяната историческа по-редица е създаден по военните разкази на Йордан Йовков. Шестте серии свързват историите, описани от големия български писател и хуманист в цикъла „По Места". БНТ продуцира поредицата по повод 100-годишнината от началото на Първата световна война. Сценарист на филма е Димитър Стоянович. а режисьор е Станимир Трифонов. В главната роля в „На границата" дебютира младият актьор Мартин Димитров, а като Йовков ще видим Димо Алексиев. Във филма участват още Борис Луканов, Валентин Танев, Николай Урумов, Илияна Коджабашева, Дарин Ангелов, Росица Обрешкова и други.„На границата" преплита по увлекателен начин откровенията на Йовков, споделени в писмата му от времето, когато е бил мобилизиран в Беломорска Тракия, със съдбата на едно съвременно 17-годишно момче от дом за изоставени деца. Младежът открива писмата на писателя и така „На границата" приближава два свята, отдалечени един от друг от почти столетие. Четейки, момчето ще научи много неща за смисъла на миналото, приятелството, предателството, доверието, любовта, смъртта и човешкото достойнство

Бойко: Няма да позволя да ни вкарват в задкулисни игри. Управляващите не ги интересуват болните! (обновена)

http://pik.bg/бойко-няма-да-позволя-да-ни-вкарват-в-задкулисни-игри-управляващите-не-ги-интересуват-болн-news204153.html

Бойко: Няма да позволя да ни вкарват в задкулисни игри. Управляващите не ги интересуват болните! (обновена)

"За да няма спекулации, още в неделя заявих, че ГЕРБ не трябва да бъде вкарвана в задкулисни игри. Не трябва да се говори за специален закон за всички вложители. ГЕРБ няма да подкрепи никога такъв закон, това е несправедливо. Трябва незабавно да се освободят шефът на БНБ Искров и заместниците му и да заработи нормално националната банка и да реши проблемите с КТБ."

Това заяви в директна връзка по телефона по Нова телевизия Бойко Борисов. 

"Извинявам се на докторите, но само преди 10 дни премиерът и министърът на здравеопазването публично казаха, че не трябва да има актуализация на бюджета на Здравната каса", каза още лидерът на ГЕРБ.

"В продължение на една година кворумът се държеше от "Атака", БСП и ДПС, какво искат от ГЕРБ?! Бях в пленарна зала и вместо да гледат бюджета на Здравната каса, си приеха закона за МВР и за сметната палата. Не ги интересуват болните. ГЕРБ категорично няма да влезе повече в пленарна зала", завърши Бойко Борисов.

Масови проверки за джипита за далавери с безплатни лекарства

http://www.cross.bg/lechenie-domashno-kasa-1421437.html

София /КРОСС/ Масови проверки на джипита, лекари специалисти и аптеки предприема до дни Националната здравноосигурителна каса. Мярката е, за да се пресекат всякакви далавери с лекарствата за домашно лечение, съобщиха от финансовата институция.Широкомащабните проверки ще бъдат направени заради някои нередности, които са забелязани в сектора по снабдяването с лекарства в извънболничната помощ и най-вече с медикаментите, отпускани за приемане вкъщи, каза председателят на Надзорния съвет на НЗОК и заместник-министър на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Когато не се похарчат напразно едни пари, това означава, че те ще останат за нуждите на хората, каза той. По думите му така би могло да се облекчи положението с дефицита в касата, който се очертава в бюджета й.Заместник-министър Пенков не пожела да уточни за какви точно нередности с лекарствата става дума, за да се налагат масови проверки, но увери, че ще бъдат предоставени всички данни веднага, щом те приключат.Д-р Пенков увери, че за покриване на дефицита на касата могат да бъдат отблокирани средства от оперативния резерв на Националната здравноосигурителна каса. Според него с тези средства може да бъде запълнен недостигът за медикаменти, отпускани за домашно лечение, напълно безплатно или с намаление на хронично болните.Той напомни, че с парите в резерва е трябвало да се заплати дейността на болниците.При сегашното положение, при което е възможно да няма актуализация на бюджета на касата или тя да е в размер на 225 млн. лв

Малайзийска следствена група пристигна в Украйна

http://www.vesti.bg/novini/malajzijska-sledstvena-grupa-pristigna-v-ukrajna-6017733

Група специалисти от Малайзия пристигна в Киев, за да окаже помощ при разследване на катастрофата с пътническия Боинг на Малайзия Еърлайнз. Това съобщи ръководителят на делегацията Хилми Мохтар.

Обама, Меркел и Камерън обсъдиха нови санкции срещу Русия

http://www.cross.bg/rysiya-ykraiina-obama-1421436.html

/КРОСС/ Президентът на САЩ Барак Обама в хода на телефонен разговор с канцлера на Германия Ангела Меркел и с британския премиер Дейвид Камерън е предложил въвеждането на нови ограничителни мерки срещу Русия, в случай че тя не предприеме мерки за прекратяването на насилието в Украйна, предаде Reuters.Лидерите са се обединили около мнението, че опълченците в Източна Украйна продължават да получават достъп до тежко въоръжение и друга подкрепа от Русия.Освен това държавните глави са изразили готовност да предприемат допълнителни действия в случай че Русия не може да предприеме мерки за деескалирането на конфликта.По-рано Обама поиска от Русия да прекрати подкрепата си за сепаратистите в Източна Украйна. „Нямаме време за игри", каза американският президент. В същото време той не хвърли вината пряко върху Русия и изрази надежда, че разследването ще се проведе бързо.

Приложенията за анонимно споделяне набират популярност въпреки рисковете

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/19/2345403_prilojeniiata_za_anonimno_spodeliane_nabirat/?ref=rss


Популярността на приложенията за анонимно споделяне по интернет се увеличава. След като Secret и Whisper се похвалиха с голям интерес към себе си, все повече стартиращи компании се насочиха към този сегмент.

Най-новото предложение е приложението за видеосподеляне Awkward, което за сега е налично само за iOS. То позволява на всеки потребител да се запише на 10-секунден клип, докато споделя своя тайна или нещо, което го вълнува. Има възможност и за замазване на лицето, макар че е...

Румен Овчаров: Искам лидерът на БСП да е жена. В партията цари пълен хаос

http://pik.bg/румен-овчаров-искам-лидерът-на-бсп-да-е-жена-в-партията-цари-пълен-хаос-news204147.html

Румен Овчаров: Искам лидерът на БСП да е жена. В партията цари пълен хаос

Корнелия Нинова е най-вероятният лидер на Румен Овчаров за лидер на БСП. "Име няма да каже. Аз фаворит нямам. Ще разберете кого ще подкрепя едва на конгреса, дотогава ще мълча. Но подкрепям жените в политиката. Нека да се опитаме и ние да намерим една жена, която да свърши работа и вече е доказала, че може да я свърши", каза в ефира на Нова телевизия Румен Овчаров. За думите на Кирил Добрев, че предпочита жените в друга роля, а не като лидери, той каза: "Има всякакви нюанси в политиката, особено по нашите географски ширини."  Въпросът е не апаратни игри да назначат предсeдател на БСП. А да надделее разумът, според Овчаров. Според него в БСП цяри пълен хаос.

"Ако искаме България да остане нормална държава, трябва веднага да се действа. Най-после правителството трябва да си подаде оставката. Повече то няма какво да направи. Нито пък Пламен Орешарски, нито някой друг се е вчепкал до такава степен във властта, че да не си подаде оставката. 

На предстоящите избори няма нищо ново. Бойко Борисов е стар играч. Бареков вече също става такъв. Единствената новина може да дойде от БСП. Ако успее да е отърси от желанието без Станишев да се кара по станишевски", поясни Овчаров.

Проблемът с КТБ можел да се реши веднага и то по законов начин. Нямало нужда от специален закон за тази банка. Но някой трябва два каже защо затваряме банката преди да сме запознали с параметрите. 

Румен Овчаров: Искам лидерът на БСП да е жена. На политическа сцена няма нови играчи

http://pik.bg/румен-овчаров-искам-лидерът-на-бсп-да-е-жена-на-политическа-сцена-няма-нови-играчи-news204147.html

Румен Овчаров: Искам лидерът на БСП да е жена. На политическа сцена няма нови играчи

Корнелия Нинова е най-вероятният лидер на Румен Овчаров за лидер на БСП. "Име няма да каже. Аз фаворит нямам. Ще разберете кого ще подкрепя едва на конгреса, дотогава ще мълча. Но подкрепям жените в политиката. Нека да се опитаме и ние да намерим една жена, която да свърши работа и вече е доказала, че може да я свърши", каза в ефира на Нова телевизия Румен Овчаров. За думите на Кирил Добрев, че предпочита жените в друга роля, а не като лидери, той каза: "Има всякакви нюанси в политиката, особено по нашите географски ширини."  Въпросът е не апаратни игри да назначат предсeдател на БСП. А да надделее разумът, според Овчаров. 

"Ако искаме България да остане нормална държава, трябва веднага да се действа. Най-после правителството трябва да си подаде оставката. Повече то няма какво да направи. Нито пък Пламен Орешарски, нито някой друг се е вчепкал до такава степен във властта, че да не си подаде оставката. 

На предстоящите избори няма нищо ново. Бойко Борисов е стар играч. Бареков вече също става такъв. Единствената новина може да дойде от БСП. Ако успее да е отърси от желанието без Станишев да се кара по станишевски", поясни Овчаров.

Проблемът с КТБ можел да се реши веднага и то по законов начин. Нямало нужда от специален закон за тази банка. Но някой трябва два каже защо затваряме банката преди да сме запознали с параметрите. 

Автобус с 50 деца от Беларус катастрофира край Русе

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/avtobus-s-50-deca-ot-belarus-katastrofira-kraj-ruse-6017731

По първоначална информация на шофьора му е прилошало. Автобусът се е обърнал в крайпътната канавка, за щастие децата не са пострадали

Бареков: Потвърждавам, че имам двама синове

http://www.cross.bg/barekov-nikolaii-bulgariya-1421435.html

/КРОСС/ Потвърждавам, че имам двама синове, вторият се казва Александър", каза специално за "24 часа" евродепутатът и заместник-председател на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти Николай Бареков, попитан дали е вярно публикуваното в "България днес" съобщение, че Мария Календерска му е родила син. Бареков отказа да потвърди коя е майката. Александър се ражда преди дни във ВИП отделението на Правителствена болница при много строги мерки за сигурност. Докторите от екипа, водил раждането, също отказват да коментират. Самият Бареков не е присъствал на раждането, но отива на свиждане в  болницата два пъти. Появява се с няколко човека гардове в 3 ч през нощта, пише "България днес". Часове преди изписването на Александър Бареков попълва декларацията за бащинство. Прави го в последния момент, за да не се разчуе новината. Александър се ражда с цезарово сечение. После е приложена процедурата да се отделят стволови клетки от пъпна връв на бебето. Те се съхраняват замразени поне 20 години, лекуват 45 заболявания, включително инфаркт на миокарда, инсулт, ракови и съдови заболявание. Мария Олева Календерска е родена в Благоевград, но от години живее в София. На 12 август тя ще навърши 30 г. Висока е 168 см и не може да казва р. Завършва връзки с обществеността. За кратко работи в Тв7

Украинската армия влезе в Луганск, има много цивилни жертви при операцията

http://www.moreto.net/novini.php?n=258487

Украински армейска бригада е влязла в източния град Луганск, административен център на самообявилата се Луганска народна република. По време на атаката срещу града е загинал един от лидерите на местните проруски сепаратисти. Вследствие обстрела на Луганск са загинали 15 цивилни, а 53-ма са били ранени.

Разпознаха всички трупове от падналия Боинг 777

http://www.bnews.bg/article-111514

Установено е гражданството на всички 298 загинали пътници при катастрофата на Боинг 777 на Малайзийските авиолинии, който се разби в четвъртък над Източна Украйна.

3 956 души са сменили джипито си в пернишко

http://www.zapernik.com/obshtestvo/3-956-dushi-sa-smenili-djipito-si-v_33152/

В Пернишко 3 956 души са сменили личния си лекар по време на кампанията през юни, съобщи РЗОК. Новорегистрирани са 1 978 души, сред тях са и настанените в Имигрантския център в с. Ковачевци. Промяна в регистрацията е наложила избор на нов личен лекар на 1850 жители на региона, съобщава БТА.

По данни на РЗОК. няма случаи на смяна на личния лекар заради неудовлетвореност от работата. Жалби почти не се подават, миналата година е имало такива срещу стоматолози. Сигналите на гражданите се...

Продължава

ЦСКА пази място в управата за спонсор, плащат заплати на "Армията"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200161

Събранието на акционерите в ЦСКА единодушно е отложило обсъждането на точка "Промени в надзорния съвет" заради очаквано съвсем скорошно влизане на нов генерален спонсор. А тя е била заложена в дневния ред.
Шефът на клуба Александър Томов е обявил, че до 15 дни ще има развитие. Намирането на спонсор се забави повече от половин година. Но след като Събранието на акционерите в ЦСКА единодушно е отложило обсъждането на точка "Промени в надзорния съвет" заради очаквано съвсем скорошно влизане на нов генерален спонсор. А тя е била заложена в дневния ред. Шефът на клуба Александър Томов е обявил, че до 15 дни ще има развитие. Намирането на спонсор се забави повече от половин година. Но след като

Журналист: По самолета са открити следи от шрапнели

http://www.cross.bg/samolet-byk-ykraiina-1421434.html

София /КРОСС/ Като изключим съобщенията от САЩ, които твърдят, че разполагат с неопровержими доказателства, че полет MH17 е бил свален, днес вече и в руските медии има подобни информации", коментира пред Нова телевизия журналистът Чавдар Стефанов, един от най-задълбочените изследователи у нас на конфликта в Украйна и събитията в региона. Той даде за пример публикация в „Коммерсант", според която по намерени останки на падналия малайзийски самолет са открити следи от шрапнели, белег за попадение от взривила се ракета. Подобни поражения е имало и по сваления погрешка от Украйна руски самолет през 2001 г., допълва изданието. Тогава полетът бе от Тел Авив до Новосибирск. Така остават съмненията чия е била ракетата, за която се предполага, че е ударила Боинга.Стефанов посочи, че вероятно става въпрос за ракетния комплекс „Бук". „Въпросът е кой има подобни ракетни системи", добави журналистът и уточни, че конфликтът между правителствените сили и проруските сепаратисти е ограничен само до някои райони в две украински области - Донецка и Луганска.Всяка подвижна установка „Бук" е снабдена с четири ракети, които могат да бъдат изстреляни в рамките на минути. С

Бебе спи спокойно, докато го пазят кобри

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200772

Шокиращо видео, на което се вижда как кобри пазят спящо бебе, добива популярност в интернет. Не е известно къде са заснети кадрите. До момента видеото е гледано от над 1 милиона души в ютуб. На кадрите се вижда как четири кобри са обградили спящото детенце, но не го нападат, а буквално издигат стена около него, за да го пазят.

Кобри пазят спящо бебе (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200767

Шокиращо видео, на което се вижда как кобри пазят спящо бебе, добива популярност в интернет. Не е известно къде са заснети кадрите. До момента видеото е гледано от над 1 милиона души в ютуб. На кадрите се вижда как четири кобри са обградили спящото детенце, но не го нападат, а буквално издигат стена около него, за да го пазят.

Установиха самоличността на всички жертви от малайзийския боинг

http://www.cross.bg/grazhdani-grazhdanstvo-chetirima-1421433.html

/КРОСС/ Установено е гражданството на всички 298 загинали пътници при катастрофата на Боинг 777 на малайзийските авиолинии, който се разби в четвъртък над Източна Украйна. Това става ясно от данните, публикувани на сайта на авиокомпанията, предаде ИТАР-ТАСС. Според публикувания списък сред жертвите са 192 граждани на Холандия, един от които е имал второ гражданство на САЩ. Сред загиналите са също 44 граждани на Малайзия, сред които 15-членния екипаж, 27 граждани на Австралия, 12 на Индонезия, 10 на Великобритания, един които е имал второ гражданство на ЮАР. Сред жертвите има също четирима германци, четирима белгийци, трима филипинци и по един гражданин на Канада и Нова Зеландия.

Св. преподобна Макрина Младша, сестра на св. Василий Велики, св. Григорий Нисийски и св. Петър Севастийски

http://www.cross.bg/makrina-grigoriii-vasiliii-1421432.html

Кратко животоописание Света Макрина оставила света, станала монахиня и се подвизавала свято, благотворила и засияла в небесна радост, предала на старост Богу дух в 370 година. Житие на св. преподобна Макрина, сестра на св. Василий Велики Св. Макрина МладшаПреподобна Макрина била най-голямата дъщеря на своите благочестиви родители Василий и Емилия и сестра на св. Василий Велики. При рождението й дали името на първомъченица Текла, но нейните роднини и домашни привикнали да я наричат Макрина с името на баба й. Майката на Макрина усърдно се занимавала с възпитанието на дъщеря си. Първа нейна учебна книга било Св. Писание. Емилия избирала из свещените книги всичко, що могло да бъде достъпно за разбиране от момичето ту молитва, ту славословие, ту добро поучение. По такъв начин детето от ранни години се запознало с вдъхновените псалми на Давид, с мъдрите изречения на Соломон и Сирах. Емилия не позволявала на дъщеря си да стои без работа. Цял ден Макрина била заета - или се учела, или работела нещо, или помагала на майка си в домакинството, или пък учела по-малките си братя и сестри. Семейството било твърде голямо: четири синове и шест дъщери, всички възпитани в християнско благочестие. Благочестивите родители знаели, че са длъжни да възпитат децата си не само за тоя живот, но за вечността. Те създали благоприятни условия за умственото образование на децата си, а в същото време гледали те да станат истински християни

Предстоящи събития в страната за днес, 19 юли

http://www.cross.bg/kross-rozhdenieto-izlozhba-1421431.html

***Банско /КРОСС/ От 17.00 часа в Дома на изкуствата ще бъде организирана изложба в чест на 177-годишнината от рождението на Васил Левски. ***Бургас /КРОСС/ В Културен дом на нефтохимика в Бургас ще се състои Третата фелиноложка изложба по системата на WCA (World Cat Association). ***Видин /КРОСС/ От 12.30 часа министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще направи символична „първа копка" на рехабилитацията и ново строителство на 5 километра от пътя Арчар - Димово - Салаш. ***Видин /КРОСС/ От 12.45 часа в местността Кадъ боаз на българо-сръбската граница председателят на Народното събрание Михаил Миков ще участва в церемонията за първа копка на строителството на пътна връзка от село Салаш, област Видин, до границата с Република Сърбия, където ще бъде новият граничен контролно-пропускателен пункт между двете страни. ***Добрич /КРОСС/ От 10.00 часа ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча на капитан Димитър Списаревски по случай 98 години от рождението му. ***Смолян /КРОСС/ От 10.00 часа ще започне конкурсът „С песните на Надежда Хвойнева" в рамките на традиционния събор „Илинден-среща на родовете". ***Стара Загора /КРОСС/ От 18.30 часа на стадион „Берое" в Стара Загора ще бъде официално открито Десетото издание на Международния турнир по лека атлетика „Самарско знаме".    

Месец след потопа: Близо 1 млн. лв. събра кампанията "Заедно в бедствието"

http://www.cross.bg/kampaniyata-veliko-bulgarski-1421430.html

София /КРОСС/ Днес се навърша един месец от водното бедствие, сполетяло стотици семейства в областите Варна, Добрич и Велико Търново. Загинаха 14 души, наводнени бяха повече от 1000 къщи и обществени сгради. Десетки семейства изцяло загубиха домовете си. На 20 юни стартира спешната дарителска кампания „Заедно в бедствието" (DMS VARNA) за набиране на средства в помощ на пострадалите. Организатори са Български дарителски форум (БДФ), Фондация „Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) и Нова телевизия. Веднага се включиха и други медии - БНТ, БНР, БТВ и много други. На 22 юни започна работа Общественият съвет на кампанията, който има задачата да гарантира разумното и честно използване на даренията. В него участват Иван Станчов - дипломат, общественик и дарител, Красимира Величкова - Български дарителски форум (БДФ), Елица Баракова - Фондация „Помощ за благотворителността в България" (ФПББ), Деница Сачева - Член на Борда на Проект DMS България - Единен дарителски номер 17777, Анна Цолова - Нова телевизия, Ани Салич - Нова телевизия, Катя Лещанска - БНР, Силвия Великова - БНР, Аделина Радева - БНТ, Доника Ризова - България он Eр.За изминалия един месец кампанията "Заедно в бедствието" събра близо 1 млн. лева чрез дарителски sms-и, дарения по банков път и онлайн и предметни дарения. Изпратени са 701 215 sms-а с текст DMS VARNA на номер 17 777

Убитият в Кнежа бил емигрант в Швеция

http://pik.bg/убитият-в-кнежа-бил-емигрант-в-швеция-news204151.html

Убитият в Кнежа бил емигрант в Швеция

Убитият вчера в Кнежа бил емигрант в Швеция, пише "Стандарт". Тялото на 37-годишния Йордан Шарбанов било открито от съседи. Според полицаи мъжът бил застрелян в гърдите с един изстрел.

Изваден е 7,62-милиметров проектил от огнестрелно оръжие, намерена е гилза на местопрестъплението. Шарбанов е от ромски произход. Той емигрирал преди десетина години в Швеция, където е многолюдното му семейство. Завърнал се миналата седмица. Има няколко заподозрени за кървавото престъпление. Една от версиите е, че бил гръмнат и ограбен.

ДНСК поема контрола върху язовирите

http://society.actualno.com/DNSK-poema-kontrola-vyrhu-jazovirite--news_40339.html

Край на хаоса и безхаберието с язовирите. Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще следи за тяхната безопасност. Това предвижда изменение и допълнение на Закона за водите, изпратено от М...

Израел съветва гражданите си да не пътуват до Турция

http://asia.actualno.com/Izrael-syvetva-grajdanite-si-da-ne-pytuvat-do-Turcija-news_40340.html

Израел днес посъветва гражданите си да не пътуват до Турция, като се позова на "общественото настроение" след ожесточените протести там срещу израелската сухопътна офанзива в Газа, предаде Р...

"Шесторката" размразява част от активите на Иран

http://asia.actualno.com/Shestorkata-razmrazjava-chast-ot-aktivite-na-Iran-news_40341.html

Част от "замразените" активи на Иран могат да бъдат размразени в съответствие с условията за продължаване на диалога с международните посредници от „шесторката" и Техеран. Сп...

Смартфоните водят до напълняване

http://health.actualno.com/Smartfonite-vodjat-do-napylnjavane-news_40342.html

Синята светлина, която се излъчва от екраните на различни мобилни устройства, като например смартфони, предизвиква чувството на глад. До този извод са стигнали учени от Северозападния университет на Ч...

Хамес Родригес взима емблематичен номер в Реал (Мадрид)

http://football.actualno.com/Hames-Rodriges-vzima-emblematichen-nomer-v-Real-Madrid-news_40343.html

Младата колумбийска звезда Хамес Родригес ще получи №10 в Реал (Мадрид), съобщава AS. Полузащитникът на Монако е пред трансфер в Кралския клуб. Според информацията в испанския клуб вече смятат играча ...

"Етъра" показва историята си в снимки

http://society.actualno.com/Etyra-pokazva-istorijata-si-v-snimki--news_40344.html

Изложба на открито "Мечта вградена в камък и дърво" в АЕК "Етър"-Габрово представя историята на комплекса в снимки. Посветена на 50-годишнината от първата копка на музея и история...

Нежеланите събратя

http://asia.actualno.com/Nejelanite-sybratja-news_40345.html

Корейският полуостров е разделен вече 60 години. Разделението обаче се е настанило и в главите на хората: южнокорейците не знаят почти нищо за събратята си от Севера и не изпитват никакво съчувствие...

Селекционерът на Аржентина се колебае дали да остане начело на отбора

http://worldcup2014.actualno.com/Selekcioneryt-na-Arjentina-se-kolebae-dali-da-ostane-nachelo-na-otbora-news_40346.html

Селекционерът на националния отбор по футбол на Аржентина Алехандро Сабея все още не е решил окончателно дали ще остане на поста си. Пред Goal.com специалистът, който изведе тима на Аржентина до вице...

Експерт: По падналия малайзийски самолет са открити следи от шрапнели

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200765

Като изключим съобщенията от САЩ, които твърдят, че разполагат с неопровержими доказателства, че полет MH17 е бил свален, днес вече и в руските медии има подобни информации, коментира по Нова телевизия журналистът Чавдар Стефанов, един от най-задълбочените изследователи у нас на конфликта в Украйна и събитията в региона. Като изключим съобщенията от САЩ, които твърдят, че разполагат с неопровержими доказателства, че полет MH17 е бил свален, днес вече и в руските медии има подобни информации, коментира по Нова телевизия журналистът Чавдар Стефанов, един от най-задълбочените изследователи у нас на конфликта в Украйна и събитията в региона.

Журналист: По падналия самолет са открити следи от шрапнели

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4200762

Като изключим съобщенията от САЩ, които твърдят, че разполагат с неопровержими доказателства, че полет MH17 е бил свален, днес вече и в руските медии има подобни информации, коментира по Нова телевизия журналистът Чавдар Стефанов, един от най-задълбочените изследователи у нас на конфликта в Украйна и събитията в региона. Като изключим съобщенията от САЩ, които твърдят, че разполагат с неопровержими доказателства, че полет MH17 е бил свален, днес вече и в руските медии има подобни информации, коментира по Нова телевизия журналистът Чавдар Стефанов, един от най-задълбочените изследователи у нас на конфликта в Украйна и събитията в региона.

19 юли в историята

http://www.cross.bg/bulgarski-voiina-bykyresht-1421429.html

/КРОСС/ На днешната дата през 1330 г. българският цар Михаил III Шишман потегля с войска към Сърбия, превземайки днешен Кюстендил. През 1843 г. първият метален английски презокеански лайнер Грейт Британ е пуснат на вода. През 1864 г. в Букурещ е отпечатан единственият брой на в. „Бранител", редактиран от Георги Раковски. През 1870 г. започва Френско-пруската война. През 1877 г. по време на Руско-турска война (1877-1878), oсманските сили се изтеглят и руските войски, под командването на генерал Йосиф Гурко, установяват контрол над Шипченския проход. През 1879 г. са открити първите български дипломатически представителства в Цариград, Белград и Букурещ и са назначени първите български дипломатически представители. През 1880 г. е учреден първият български медал "За Освобождението" 1877-1878 година. През 1886 г. в Люксембург се е състоял последният концерт на Ференц Лист, който умира на 31 юли с.г. в Байройт, Германия. През 1900 г. в експлоатация е пусната първата линия на Парижкото метро. През 1903 г. се провежда финалът на първия Тур дьо Франс. През 1923 г. в София е осветена румънската православна черква "Св. Троица". През 1952 г. започват XV летни олимпийски игри в Хелзинки. През 1980 г. в Москва са открити XXII летни олимпийски игри, бойкотирани от западните страни.  

Пресъздават волжкобългарски празник във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258486

Волжкобългарския празник на орача Сабантуй ще бъде пресъздаден във Варна, съобщи за Дарик директорът на Центъра за културно-просветна дейност „Идел” Албина Валиева. Събитието ще се проведе на 19 юли от 10.00 часа в двора на Карин дом.

Вестниците пишат...

http://www.cross.bg/lider-partiyata-mikov-1421428.html

/КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса: в. "Труд" Фейсбук издал атентатораРоднини го обявили в интернет за мъченикВече е ясен атентаторът от Сарафово - Мохамад Хасан Ел Хюсеини, 23-годишен, ливанец с френско гражданство. Точно той е мъжът, сниман с раница на гърба от камери на летището минути преди да бъде разкъсан от взрив, отнел и живота на шестима невинни.Роднини публикували в социалните мрежи възхвали на смъртта му като „мъченик" - Аллах ще го възнагради, защото е герой, и то велик!Публикациите заковали вниманието на службите и откроили Мохамад сред десетките заподозрени, разказа източник от разследването пред „Труд". Последвало „пресяване на огромни бази данни", сравняване на пръстови отпечатъци и биологични материали.Резултатите от ДНК експертизата на части от трупа на терориста, както и на косми и слюнки, иззети в кръга на фамилията му, не оставили съмнение в неговата самоличност. Те били изпратени от партньорски служби на нашите във вторник - три дни преди да се навърши втората годишнина от ужасяващото кръвопролитие.Антитерористи и разузнавачи от 9 държави участвали в разкритията. Засега не е потвърдено, нито отречено „обоснованото предположение", изразено миналата година от нашите власти, че злодеянието е дело на Хизбула.СнимкатаДАНС и прокуратурата разпространиха вчера снимка на загиналия при атонтага в Сарафово Мохамад Хасан Ел Хюсеини. Той е роден на 27 май 1989 г

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване