iPhone 6 още не е излязъл, а вече е най-желаният смартфон на Apple

http://www.cross.bg/iphone-apple-proychvane-1425636.html

/КРОСС/ Дългоочакваният iPhone 6, който най-вероятно ще бъде представен на 9 септември, е най-желаният смартфон на Apple от години насам, твърди ново проучване на R.W. Baird. От 1000 анкетирани през юли, 6.8% от респондентите твърдят, че планират закупуването на iPhone 6 без дори да са го виждали. Резултатът е по-висок от предишното проучване, при което броят потребители, които са отговорили по същия начин на проучване, проведено през февруари, беше 4.4%. Фирмата отбелязва също така, че намерението за покупка е по-високо, в сравнение с броя хора, които са казали, че ще купят iPhone 5S след неговото официално анонсиране. 34.4% от респодендентите, които са заявили, че ще купят новата джаджа, вече притежават някой от моделите iPhone, пише HiComm. Припомняме, че официална информация за това какво точно да очакваме от новата джаджа на Apple все още няма. Предполага се, че iPhone 6 ще има 4.7-инчов дисплей. Говори се и за втори модел с 5.5-инчов дисплей, но не е ясно дали ще го видим на същата дата или на по-късен етап - в края на годината. Експертите не изключват смартфонът да бъде с нечупливо стъкло, при което са използвани сапфирени кристали. Преди време се появи информация, че Apple е поръчала на партньорите си да произведат 70-80млн. броя от устройството, което ще превърне премиерата на новия смартфон в може би най-мащабната досега.    

Шок! Депутати и министри на наркотици преди митинги?

http://frognews.bg/news_74655/

Много хора от високите етажи на властта взимат дрога, изненадващо оповести по ТВ 7 психологът Желяз Андреев, който е ръководител на общността "Ново начало". Той разкри, че сред тези хора дори имало депутати и министри, които били част от онези 300 хил. българи, които всекидневно употребяват наркотици. Данните пък били на Държавния департамент на САЩ.

Ток уби майка на пет деца във ферма на бивш депутат от ГЕРБ

http://www.vesti.bg/novini/tok-ubi-majka-na-pet-deca-vyv-ferma-na-bivsh-deputat-ot-gerb-6019988

43 годишна жена - майка на пет деца, загина от удар на електричество в птицеферма - собственост на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов.

„Син език“ убил 700 български животни

http://www.moreto.net/novini.php?n=261224

В страната вече има огнища на болестта „син език“ в 203 населени места в 17 области. Заразата по животните се разпространява мълниеносно, според официалните данни досега са умрели около 700 животни. Българската агенция по безопасност на храните, която трябва да се бори със заболяването, няма реална представа за мащаба на бедствието.

Полицейска акция! Ченгетата откриха дрога зад читалището в Мещица и задържаха младеж

http://www.zapernik.com/krimi/policeiska-akciya-chengetata-otkriha-droga-zad-chitalishteto-v-meshtica-i_33724/

Марихуана и амфетамин са иззети пир проведена специализирана полицейска операция, съобщиха за ZaPernik.com от ОДМВР - Перник.
 

Акцията е реализирана от служители на Първо РУ „Полиция” – Перник. Органите на реда проверили сградата на читалището в село Мещица. Там имало група младежи, които най-вероятно изхвърлили две пликчета със зелена листна маса и хартиен плик с бяло прахообразно вещество. Задържан е 24-годишен младеж от селото, чиято...

Продължава

Мъж счупи паркова бариера в НП "Рила" и се сби с охранител

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245986

Мъж счупи парковата бариера на Национален парк „Рила“ и се сби с един от охранителите, пише „struma.bg”.
43-годишният К.З е арестуван след скандал в местността Бариерата. Вчера мъжът превозвал туристи за Седемте рилски езера, когато внезапно, разярен счупил парковата бариера и пребил служител на парковата охрана. Мъж счупи парковата бариера на Национален парк „Рила“ и се сби с един от охранителите, пише „struma.bg”. 43-годишният К.З е арестуван след скандал в местността Бариерата. Вчера мъжът превозвал туристи за Седемте рилски езера, когато внезапно, разярен счупил парковата бариера и пребил служител на парковата охрана.

Стефан Попов: Оценката за правителството зависи от действията му по "Южен поток"

http://www.dnevnik.bg/intervju/2014/08/15/2361438_stefan_popov_ocenkata_za_pravitelstvoto_zavisi_ot/?ref=rss


 
Стефан Попов е изпълнителен директор на неправителствената организация "РискМонитор". Той е  завършил Софийския университет "Св. Климент Охридски". Доктор е по философия и социални науки от New School for Social Research, Ню Йорк (1996). Бил е програмен директор в Центъра за либерални стратегии (1996 - 2004), председател на настоятелството на институт "Отворено общество" (2000-2006). Има специализации по конституционна политика (Виена, 1994 и Фрибург, 2003) и международна сигурност...

Литийно шествие с чудотворната икона на Богородица правят във Варна

http://pik.bg/литийно-шествие-с-чудотворната-икона-на-богородица-правят-във-варна-news214165.html

Литийно шествие с чудотворната икона на Богородица правят във Варна

Литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица се провежда във Варна, съобщава "Фокус".

Варна отбелязва своя празник на големия християнски празник Успение Богородично. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи тържествена света архиерейска литургия и благодарствен молебен за здраве в Катедралния храм „Свето Успение Богородично”, след което се проведе и тържествено издигане на флага на Варна. В шествието участва представителния духов оркестър на Военноморските сили, присъстват политици, общественици и много граждани.

Празникът във Варна ще продължи от 17.00 часа на сцена „Раковина” - Морска градина с детски шоу-маратон. В 20.00 часа в Летен театър е началото на концерта за Деня на Варна с участието на Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Крисия, Теди Генев. В 21.00 часа на входа на Морската градина също е организиран празничен концерт Със специалното участие на румънската поп-звезда Антония.

Пореден руски туроператор спира дейност, изчезнал е директорът му

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/15/2361957_poreden_ruski_turoperator_spira_deinost_izcheznal_e/?ref=rss


Петербургската туристическа фирма "Ветер странствий" стана поредният руски туроператор, обявил, че прекратява дейността си, предаде ИТАР-ТАСС. Декларация по този повод е публикувана на сайта на компанията, съобщи БТА.

В нея се съобщава, че "във връзка с внезапното изчезване на генералния директор Любов Агафонова ние не сме в състояние да продължим да работим, да носим отговорност за дейността на компанията, да обслужваме поръчките, да осъществяваме финансова и друга дейност". На...

"168 часа": Съветниците на кабинета "Близнашки"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245125

Най-довереното лице на служебния премиер Георги Близнашки е човек с широко разпространено име - Георги Георгиев. За него казват, че е изключително работоспособен, организиран. Георги Георгиев е фигура, която хем е била във властта, хем не е от най-познатите за обществото. Според източниците на Най-довереното лице на служебния премиер Георги Близнашки е човек с широко разпространено име - Георги Георгиев. За него казват, че е изключително работоспособен, организиран. Георги Георгиев е фигура, която хем е била във властта, хем не е от най-познатите за обществото. Според източниците на "168 часа" той е гравитирал около БСП и кръга на

Ток уби майка на пет деца във ферма на бивш депутат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245978

43 годишна жена - майка на пет деца, загина от удар на електричество в птицеферма - собственост на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов.
Жената е работела във фирмата без трудов договор, съобщиха от Инспекцията по труда.
Христина Тодорова отишла сутринта четвъртък във фермата в село Вирове, за да почисти халето, където се отглеждали птиците. 43 годишна жена - майка на пет деца, загина от удар на електричество в птицеферма - собственост на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов. Жената е работела във фирмата без трудов договор, съобщиха от Инспекцията по труда. Христина Тодорова отишла сутринта четвъртък във фермата в село Вирове, за да почисти халето, където се отглеждали птиците.

Почти двойно на очакваното е поскъпнал токът през юли

http://econ.bg/Новини/Почти-двойно-на-очакваното-е-поскъпнал-токът-през-юли_l.a_i.561929_at.1.html

Почти двойно спрямо обещаното са се увеличили сметките за ток от 1 юли. Миналия месец Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР)...

Иракският премиер отстъпи, оттегля се

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/irakskiiat-premier-otstypi-otteglia-se-6019982

Очаква се това да сложи край на политическата криза, развихрила се през последните дни в станата

Изтребители 5-то поколение ще попълнят ВВС на Русия

http://www.cross.bg/t-rysiya-to-1425635.html

/КРОСС/ В Ахтубинск (Астраханска област) започнаха летателните изпитания на най-новия руски изтребител Т-50, съобщи РИА Новости, позовавайки се на съобщението на главнокомандващия на руските ВВС генерал-лейтенант Виктор Бондарьов. Планира се, новият изтребител да започне да попълва въоръжението на ВВС на Русия през 2016 г. Не е изключено руските ВВС да получат първите Т-50 в по-ранен срок от планирания. Засега само една държава притежава изтребители от 5-то поколение - САЩ с F-22 и F-35.По всичко личи, че Русия ще е следващата държава, която ще разполага със собствени изтребители 5-то поколение. Т-50 е самолет оборудван с нов комплекс авионика и перспективна радарна станция с фазова антенна решетка.  

Москов: Мога да отговоря на Борисов с подобно клише за мадридския му вожд

http://offnews.bg/news/n_1/n_377407.html

"Поведението на г-н Борисов по-скоро е като игра на покер, а политиката по-скоро е игра на шах. Г-н Борисов блъфира". Това обяви в интервю за Нова телевизия Петър Москов от ДСБ по повод вчерашните изказвания на Бойко Биросов по адрес на Реформаторския блок. "Като излезем от метафорите за риби, стръв и подобни, защото има риби шарани и риби акули, да кажа, че за разлика от Синята коалиция, Реформаторският блок не е шаран", коментира още десният политик.  По думите му е странно как при продължаващото консолидиране на Реформаторския блок, ГЕРБ си променя позициите - правителство на национално единство, ще управляваме сами, ще се коалираме с Реформаторския блок, няма да управляваме без 121 депутати и т.н. "Ако г-н Борисов ми говори за драгалевския вожд (Иван Костов), аз мога да му отвърна с подобно пропагандно клише за мадридския му вожд (Симеон Сакскобургготски), когото той сигурно уважава. Промяната няма да дойде с връщане на статуквото - на Борисов, на Станишев, на Сакскобургготски ако щете. Иван Костов не участва в решенията на Реформаторския блок - колкото той участва в решенията на г-н Кънев, толкова Симеон Сакскобурготски участва в решенията на Бойко Борисов. Това е евтина пропаганда", коментира още Москов.

Културата на смърта бързо се просмуква в развиващите се държави, предупреди папата

http://www.cross.bg/yuzhna-koreya-frantzisk-1425634.html

/КРОСС/ По време на литургия в Южна Корея папа Франциск предупреди за тумора на отчаянието, разяждащ привидно богатите общества, предава АФП. Папата приозва католиците в Южна Корея да отхвърлят „нехуманните икономически модели и да се пазят от „културата на смъртта", която може да се просмуче бързо в развиващите се държави, където бедните са маргинализирани. Същевременно той се обяви за нови усилия за постигане на мир на разделения от войната Корейски полуостров и призова двете страни да избягват „безплодните" критики и прилагане на сила. В първото си изявление Франциск обърна внимание пред южнокорейската президентка Пак Гън-хе, че мирът изисква прошка и взаимно уважение. Посещението на Светия отец в Южна Корея е първото на глава на Римокатолическата църква от 25 години насам.Целта му е да обяви за блажени 124 корейски мъченици на вярата и да насърчи вярващите от църква, смятана за модел на бъдещето на католицизма (30% от южнокорейците са християни, а 10%, или 5,3 млн. - католици).  

Апарат на НАСА е уловил първите частици звезден прах отвъд Слънчевата система

http://cosmos.actualno.com/Aparat-na-NASA-e-ulovil-pyrvite-chastici-zvezden-prah-otvyd-Slynchevata-sistema-news_45132.html

Апарат на НАСА, изпратени преди 15 години да събере проби от комета, е успял да улови и частици прах, за които учените допускат, че са първите от междузвездното пространство, предаде Ройтерс, позовава...

Орбан: ЕС се застреля в крака със санкциите срещу Русия

http://europe.actualno.com/Orban-ES-se-zastrelja-v-kraka-sys-sankciite-sreshtu-Rusija-news_45134.html

Европейският съюз се е ощетил с икономическите санкции, които наложи на Русия, заяви унгарският премиер Виктор Орбан в петък, предаде Ройтерс. Изказването на Орбан дойде ден след като словашкия му ко...

Морето взе още две жертви

http://crime.actualno.com/Moreto-vze-oshte-dve-jertvi-news_45138.html

Двама души са се удавили през последното денонощие на Южното Черноморие. 56-годишен беларуски турист се е удавил на плаж в Созопол, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Вчера, около 18.50 час...

Първанов: Не отива на бивш президент да е депутат

http://politics.actualno.com/Pyrvanov-Ne-otiva-na-bivsh-prezident-da-e-deputat-news_45139.html

Лидерът на АБВ Георги Първанов няма да се кандидатира за народен представител. Това стана ясно на пресконференция на ръководството на коалицията, на която бяха представени водачи на листи в многоманда...

Невероятното приятелство между лъв и дакел

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/neveroiatnoto-priiatelstvo-mezhdu-lyv-i-dakel-6019981

Бондигър, 226-килограмовият мъжки лъв и 8-годишният дакел Майло са неразделни през последните пет години в зоопарк в Оклахома, САЩ

Дарете кръв! Спешна нужда от кръвна група 0(+) във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261220

Кръвният център във Варна има спешна нужда от кръводарители с кръвна група 0 (+) положителна, научи Moreto.net. Екипът на Районен център по трансфузионна хематология - Варна е силно обезпокоен от липсата на тази кръв в кръвната банка и призовава за помощ.

Реколтата в Мизия е отровена

http://offnews.bg/news/n_1/n_377412.html

Реколтата от плодове и зеленчуци в Мизия не трябва да се консумира, защото е отровена от водата, съобщава bTV. Eпидемолози обясняват, че в останалата по улици и дворове вода се развъждат болестотворни бактерии, които правят плодовете негодни за ядене. Водата в най-ниските части, която все още не е изпомпана, вече е зеленясала. В нея са започнали да се развъждат микроорганизми. Заради заразените плодове и зеленчуци в града от Българския червен кръст призоваха хората в страната да изпращат консерви.

Драгомир Стойнев: Служебното правителство ще бъде "Б" отборът на ГЕРБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=261217

„Това правителство ще бъде "Б отборът на ГЕРБ срещу БСП”, заяви в студиото на „Здравей, България” бившият енергиен министър Драгомир Стойнев. Според него на избори ще има сблъсък между БСП и ГЕРБ, а „когато от ГЕРБ не могат да се справят, ще се включи и "Б" отборът с удари под кръста”.

Главестия и сие - доказани изверги лихвари

http://www.bnews.bg/article-113883

Специализираният наказателен съд остави в ареста петима от шестимата арестувани лихвари, събирали по жесток начин дълговете си във Врачанско.

Премиерът на Ирак се отказа от постта си, Германия с 36 тона хуманитарна помощ за страната

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245971

Досегашният министър-председател на Ирак Нури ал-Малики се отказа от първоначалното си намерение да остане на висшия си пост, съобщиха международните агенции.
Той изрази подкрепа за определения за негов приемник Хайдер ал Абади, на когото беше възложена задачата да формира новото правителство на близкоизточната държава. Досегашният министър-председател на Ирак Нури ал-Малики се отказа от първоначалното си намерение да остане на висшия си пост, съобщиха международните агенции. Той изрази подкрепа за определения за негов приемник Хайдер ал Абади, на когото беше възложена задачата да формира новото правителство на близкоизточната държава.

В Ярджиловци използват пазачите - сътрудници на полицията като общи работници

http://www.zapernik.com/obshtestvo/v-yardjilovci-izpolzvat-pazachite-sutrudnici-na-policiyata-kato-obshti_33722/

Вместо да следят за нередности, пазачи-сътрудници на полицията чистят улиците на село Ярджиловци, съобщи до zaPernik.com възмутена жителка.
 

Четиримата пазачи-сътрудници в селото бяха назначени и обучени по специална програма да следят за реда и да са в помощ на полицията. Вместо това обаче те са впрегнати от кмета да метат и чистят улиците. Ето поредния случай, в който едни пари отиват не по предназначение и едни хора не вършат това, за което им...

Продължава

Започна изграждането на нова детска градина в „Кремиковци”

http://www.cross.bg/gradina-izgrazhdaneto-detska-1425633.html

/КРОСС/ Столична община, район „Кремиковци" започна изграждането на нова детска градина в кв."Кремиковци", съобщават от общината. По проект новата сграда ще бъде на два етажа за пет градински групи, администрация, кухненски и перален блок, лекарски кабинет, спортен салон и др. Предвидено е подово отопление, захранено от термопомпи въздух-вода. Топлата вода ще се осигурява частично от слънчеви колектори, разположени на най-високата част на покрива. За всяка от групите ще има обособена самостоятелна площадка за игра, а в двора ще бъде изграден амфитеатър, който използвайки естествения релеф на терена създава ново творческо пространство. Ще бъде осигурена и общодостъпна среда за деца в неравностойно положение. Строителството на детската градина е на стойност около 1. 9 млн. лв.  

"Символ на доброволеца" ще бъде открит днес за празника на Варна

http://www.dnevnik.bg/morski/2014/08/15/2361954_simvol_na_dobrovoleca_shte_bude_otkrit_dnes_za/?ref=rss


Символ на доброволеца ще бъде открит във Варна днес по повод празника на града - Успение на Пресвета Богородица. Символът е изграден в знак на благодарност за безкористната помощ, която стотици доброволци оказаха на пострадалите от наводненията в кв. "Аспарухово" след поройния дъжд на 19 юни. Пластиката е поставена в зелената площ до читалище "Просвета" в квартала.

Идеята за поставянето на скулптурата е на кмета на града Иван Портних. Проектът на е на художника Венцеслав Антонов, а...

Премиерът на Ирак се оттегля, Германия изпрати хуманитарна помощ за населението

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245964

Досегашният министър-председател на Ирак Нури ал-Малики се отказа от първоначалното си намерение да остане на висшия си пост, съобщиха международните агенции.
Той изрази подкрепа за определения за негов приемник Хайдер ал Абади, на когото беше възложена задачата да формира новото правителство на близкоизточната държава. Досегашният министър-председател на Ирак Нури ал-Малики се отказа от първоначалното си намерение да остане на висшия си пост, съобщиха международните агенции. Той изрази подкрепа за определения за негов приемник Хайдер ал Абади, на когото беше възложена задачата да формира новото правителство на близкоизточната държава.

Ловешкият зоопарк - без лиценз

http://pik.bg/ловешкият-зоопарк---без-лиценз-news214161.html

Ловешкият зоопарк - без лиценз

Преди дни ягуарът Алонсо избяга от Ловешкия зоопарк и бе убит от ловци. Предстои да бъде препариран и изложен като експонат в музей. Потерята авджии, която го издирваше се кълне, че не е имало начин да го упои и спаси. Смъртта му обаче предизвика много въпросителни около мерките за безопасност и състоянието на зоопарковете в България. Оказва се, че само 5 от тях имат лиценз. Останалите работят на ръба на закона, съобщи "24 часа", позовавайки се на  Нова тв.

Ако нямаш лиценз за цигари и алкохол и ги продаваш в търговския си обект със сигурност ще бъдеш глобен. Ако обаче лицензът на зоопарка ти е изтекъл, оказва се, можеш да работиш без проблем.

„Държавата е изключително пасивна в решаването на този проблем, просто защото може би така е по-лесно. Зоопарковете са собственост на общините и държавата като че ли не иска да се конфронтира с кметовете на общините”, коментира Явор Гечев от фондация „Четири лапи”.

В България има общо 20 зоопарка. 15 нямат лиценз, защото не са го подновили. Причината -липса на естествена среда за животните. Бетон вместо трева. Решетки вместо ограда. От екоминистерството само им разписват препоръки, които те полуизпълняват, защото пари няма.

„По закон лицензант е министърът на околната среда. Ако не отговарят на изискванията, могат да дадат предписания, които да бъдат изпълнени за срок не по-дълъг от 2 години”, заяви Гечев.

Лицензът на ловешкия зоопарк също не е подновен. Изтекъл е преди година. Докато екоминистерството не отговаря директно, един ягуар избяга и е мъртъв. Заради неотстранени, а предписани мерки за безопасност.

След бягството на Алонсо МОСВ отправи четири задължителни препоръки към зоопарка – първо, да си набави пушка с далечен обсег, второ – гледачът, изпуснал Алонсо, оттук нататък да гледа птици, трето - да бъдат поправени пробойните в оградата и четвърто – да държи връзка със специалист по залавяне на диви животни в естествена среда.

За да ги изпълни, Ловешкия зоопарк има 2 месеца. Резултатите заключват също така, че не един работник е виновен за бягството на Алонсо. Оказва се, че били двама.

След инцидента директорът на парка Феодор Вацов вече е сериозно притеснен за бъдещето на зоопарка. Този път може и да го затворят. Казва, че вече имат пари, за да оправят пропуските и до 2020 ще направят всичко, за да живеят дивите котки в естествена среда.

Задържаха 49-годишен мъж, издирван в Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245961

Полицаи от Шумен хванаха 49-годишен мъж, търсен от властите в Румъния, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.
Вчера, в 09:00 часа е задържан Е.Н. – на 49 години, жител на град Шумен. За същия има издадена европейска заповед за арест от компетентен орган на съдебната власт на Република Румъния, във връзка с влязла в сила присъда „Лишаване от Полицаи от Шумен хванаха 49-годишен мъж, търсен от властите в Румъния, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Вчера, в 09:00 часа е задържан Е.Н. – на 49 години, жител на град Шумен. За същия има издадена европейска заповед за арест от компетентен орган на съдебната власт на Република Румъния, във връзка с влязла в сила присъда „Лишаване от

Панамският канал става на 100 години

http://www.cross.bg/kanal-panamskiyat-okean-1425632.html

/КРОСС/ Панамският канал отбелязва днес своя стогодишен юбилей. Съоръжението осигурява връзката между Тихия и Атлантическия океан. Според администрацията на канала, общият брой на корабите, преминали през него през този един век, е над милион. Панамският канал е обявен за едно от Седемте чудеса на модерния свят. Панамският канал е изкуствено прокопан и пресича Панамския провлак в най-ниската му част на територията на Панама, свързва Тихия океан с Атлантическия океан и разделя Северна от Южна Америка. Панамският канал се смята за символ на инженерното дело на 20-и век и път за 5 процента от световната търговия по море. Обявен е за едно от Седемте чудеса на модерния свят. Построяването на Панамския канал е огромна инвестиция и за онези времена само съоръженията струват на САЩ 390 милиона долара, което е еквивалентно на над 400 милиарда долара сега. По време на строителството са загубили живота си общо 27 500 работници.    

Хванаха 49-годишен мъж, издирван в Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245959

Полицаи от Шумен хванаха 49-годишен мъж, търсен от властите в Румъния, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.
Вчера, в 09:00 часа е задържан Е.Н. – на 49 години, жител на град Шумен. За същия има издадена европейска заповед за арест от компетентен орган на съдебната власт на Република Румъния, във връзка с влязла в сила присъда „Лишаване от Полицаи от Шумен хванаха 49-годишен мъж, търсен от властите в Румъния, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Вчера, в 09:00 часа е задържан Е.Н. – на 49 години, жител на град Шумен. За същия има издадена европейска заповед за арест от компетентен орган на съдебната власт на Република Румъния, във връзка с влязла в сила присъда „Лишаване от

Шаламанов: На армията не й е работа да строи огради

http://www.bnews.bg/article-113881

Оградата по границата с Турция е абсолютно несвойствена за армията и Министерството на отбраната задача. Това заяви военният министър в служебния Велизар Шаламанов.

Русия ни мами с Южен поток, той ще загроби страната ни, твърди Васил Филипов

http://news.ibox.bg/news/id_1482814301

Според него "Южен поток" бил глупост, измислена от руснаците, за да изнудват Украйна. България изживявала един Рубикон, защото се разкъсваме между два колоса

Робин Уилямс се борил с болестта Паркинсон

http://offnews.bg/news/n_1/n_377413.html

Робин Уилямс се е борил с болестта на Паркинсон, съобщи съпругата на актьора Сюзън Шнайдер. В заявление, разпратено до медии в четвъртък, Шнайдер обясни, че месеците преди смъртта на Уилямс "трезвеността му е била непокътната", наричайки го "смел" в битката с депресията и ранния стадий на Паркинсон. По думите на Шнайдер диагнозата е било нещо, което актьорът все още не бил готов да сподели с обществеността. 63-годишният Робин Уилямс бе открит мъртъв в понеделник в дома си в Калифорния.

Зелен код за пернишко! Жегата през днешния ден ще е поносима

http://www.zapernik.com/obshtestvo/zelen-kod-za-pernishko-jegata-prez-dneshniya-den-shte-e_33721/

За повечето области в страната е обявен жълт код заради очаквани високи температури, съобщават от НИМХ на БАН.

Очакват се температури до 38 градуса. По морското крайбрежие: 30° и 31°. Зелен код е обявен за областите Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, София, София област. От НИМХ уточняват, че жълтият код означава, че времето е потенциално опасно.

30 нови афишарници поставиха във Варна, предлагат по-сурови санкции за лепенето по други места

http://www.moreto.net/novini.php?n=261215

"Започнахме борба с безразборното лепене на афиши и други печатни реклами в града.", съобщи кметът на Варна Иван Портних. Той информира, че са обновени старите табла за афиши (Афишарници) и има поставени нови 30. Новите табла могат да бъдат използвани за разгласа на различни прояви от обществен, спортен и културен характер.

ПРЕДАТЕЛСТВО! БНБ лъже за КТБ, продава Булгартабак за стотинки!

http://frognews.bg/news_74654/

Няма нищо вярно в информацията, разпространена от "Протестна мрежа" (Фрог нюз също публикува такава информация) относно Корпоративна търговска банка. Това заявили снощи от пресцентъра на БНБ за сайта Aktualno.com. Днес няма заседание на Управителния съвет на Централната банка – най-малкото това показва недостоверността на публикуваното от „Протестна мрежа”, разбирай и всички останали интернет медии.

Русия призовава за прекратяване на огъня - Червения Кръст поема хуманитарния конвой

http://www.cross.bg/cherveniya-konvoii-rysiya-1425631.html

/КРОСС/ Руското министерство на външните работи призова страните на конфликта в Източна Украйна, където киевските власти от април провеждат така наречената антитерористична операция, да бъдат прекратени военните действия колкото, предаде RT. „Това е необходимо за да бъде гарантирана сигурността на предстоящата хуманитарна акция. Призоваваме двете страни на конфликта да проявят политическа воля за облекчаване на бедственото положение на мирните граждани в региона", гласи съобщението на МВнР на Русия. Същевременно стана ясно, че Международният комитет на Червения кръст провежда консултации относно товара на руския хуманитарен конвой, като се планира експертите да го прегледат днес. Напомняме, вчера в Ростовска област се състоя първата среща на представителите на МКЧК и руския хуманитарен конвой. Министерство на външните работи на Украйна заяви, че граничният и митническият контрол, както и оформянето на документите на хуманитарната помощ, ще бъдат проведени от упълномощените органи на Украйна, при съдействие и мониторинг на Червения кръст и на наблюдатели на ОССЕ. Хуманитарните помощи от Русия ще бъдат доставени до местоназначението си от служителите на Червения кръст.    

Джокович загуби вълнуващ мач срещу Робредо в Синсинати

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/15/2361935_djokovich_zagubi_vulnuvasht_mach_sreshtu_robredo_v/?ref=rss


Сръбският тенисист Новак Джокович отпадна в третия кръг на турнира в Синсинати. Водачът в схемата загуби с 6:7, 5:7 от Томи Робредо. Швейцарецът Роджър Федерер преодоля в трисетов мач Гаел Монфис.

"Когато приключа с кариерата, когато си стоя у дома и приятелите ми са на гости, ще си спомням за дни като този", каза с усмивка Робредо.

Джокович, който никога не е печелил турнира в Синсинати, губеше с 3:6 в първия сет, но успя да изравни. В тайбрека обаче испанецът се наложи с...

Джокович загуби вълнуващ мач с Робредо в Синсинати

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/15/2361935_djokovich_zagubi_vulnuvasht_mach_s_robredo_v_sinsinati/?ref=rss


Сръбският тенисист Новак Джокович отпадна в третия кръг на турнира в Синсинати. Водачът в схемата загуби с 6:7, 5:7 от Томи Робредо. Швейцарецът Роджър Федерер преодоля в трисетов мач Гаел Монфис.

"Когато приключа с кариерата, когато си стоя у дома и приятелите ми са на гости, ще си спомням за дни като този", каза с усмивка Робредо.

Джокович, който никога не е печелил турнира в Синсинати, губеше с 3:6 в първия сет, но успя да изравни. В тайбрека обаче испанецът се наложи с...

Държавният департамент призова към по-сдържана демонстрация на чувства към Русия

http://www.cross.bg/rysiya-ryrk-segal-1425630.html

/КРОСС/ Властите в САЩ препоръчаха на американски актьори да изразяват симпатията си към Русия по-сдържано.  След визитите си в Русия, по време на които кинозвездите Мики Рурк и Стивън Сегал демонстрираха поддръжка и симпатия към Русия и нейния президент, актьорите получиха предупреждение от правителството. По думите на аистент на Рурк, след като в Държавния департамент видели снимките на актьора с тениска с изображение на Путин, пред агента на актьора е било настоявано чувствата на Рурк към Русия и перзидента Путин да не бъдат афиширани., съобщава „Известия". Американското посолство в Москва е отказало да коментира случая. От 7 до 9 август в Севастопол беше порведено шестото международно байк-шоу „Завръщене", организирано от мотоклуб „Нощни вълци", участие в което взе актьорът и музикант Стивън Сегал. По време на изпълнението му главният байкър на страната Александър Хирург Залдостанов връчи на Сегал тениска с образа на Путин, която актьорът показа веднага на публиката. Не се поколеба да демонстрира публично симпатията си към руския президент и Мики Рурк. На 11 август, в Москва, на представяне на нова модна колекция, той облече подобна тениска и каза пред журналистите, че отсега нататък ще я носи навсякъде, дори в САЩ. video:https://www.youtube.com/watch?v=gPSdGDNdygs

Жельо Бойчев: Очаквах повече от президента

http://www.cross.bg/pravitelstvo-boiichev-zhelyo-1425629.html

/КРОСС/ "Разочарован съм от президента, имах по-сериозни очаквания, че ще успее да се еманципира", коментира в „Добро утро, България!" Жельо Бойчев от БСП. Той беше категоричен, че държавният глава разчиства терена за следващото управление, а Бойко Борисов е успял да си направи правителство, без да бъде премиер и без да носи никаква отговорност. "Всичката черна работа с кадровите разчиствания я вършела служебното правителство, за да не си цапа ръцете редовното. ГЕРБ като дойдат на власт, да си съставят правителство, защо Росен Плевнелиев трябва да има върши тази работа", попита Бойчев и отбеляза, че президентът пропилява исторически шанс.  

Столична община раздава минерална вода заради жегите

http://pik.bg/столична-община-раздава-минерална-вода-заради-жегите-news214156.html

Столична община раздава минерална вода заради жегите

Във връзка с горещото време Столична община организира раздаване на минерална вода на три места в града от 13.00 часа, съобщиха от пресцентъра на Столична община.


Водата ще се раздава на площадното пространство при храма „Св.Неделя”, пред пилоните на Националния дворец на културата и на Орлов мост на кръстовището на бул.”Евлоги и Христо Георгиеви” и „Цар Освободител”.


Водата ще бъде раздавана до изчерпване на количеството. Тя е предоставена безвъзмездно от „БК-Горна баня” ООД.

Неприятна изненада: Мащабът на епидемията от Ебола се оказа по-голям!

http://www.bnews.bg/article-113882

Има данни, че броят на починалите и заболелите от Ебола в Западна Африка може значително да занижи мащаба на епидемията, съобщи на сайта си Световната здравна организация (СЗО). Зад обтегаемото изречение прозира съмнението, че жертвите може би са повече, отколкото официално се съобщава.

Растенията общуват помежду си

http://interest.actualno.com/Rastenijata-obshtuvat-pomejdu-si-news_45126.html

Британският престолонаследник принц Чарлз, който навремето призна, че общува с растенията, има право - резултатите от научно изследване потвърждават, че те наистина комуникират помежду си, пише в. &qu...

Университетските болници: НЗОК буквално ни спира работата

http://healthy.actualno.com/Universitetskite-bolnici-NZOK-bukvalno-ni-spira-rabotata-news_45127.html

Драстично намаляват предоставяните от НЗОК средства за оказване на болнична медицинска помощ, което лишава пациента от възможността и правото му да се лекува тогава, когато се разболее. За това отн...

Столична община ще раздава минерална вода заради жегите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245944

Във връзка с горещото време Столична община организира раздаване на минерална вода на три места в града от 13:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Водата ще се раздава на площадното пространство при храма „Св.Неделя”, пред пилоните на Националния дворец на културата и на Орлов мост на кръстовището на бул. Във връзка с горещото време Столична община организира раздаване на минерална вода на три места в града от 13:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Водата ще се раздава на площадното пространство при храма „Св.Неделя”, пред пилоните на Националния дворец на културата и на Орлов мост на кръстовището на бул.

Проф. Биолчев: „Парите следват ученика“ е дефектна система

http://www.cross.bg/kachestvo-vissheto-obrazovanie-1425628.html

/КРОСС/ Недостигът на студенти в българските университети е резултат на много комбинирани фактори и по никакъв начин не може да бъде отдаден единствено на лошата демографска тенденция. Въпросът до голяма степен се корени в местоположението на нашата страна в Европа. То отваря пътя на много младежи и девойки, често на най-интелигентните, да получат образованието си в чужбина. Дали у нас има твърде много университети, както вдигат глас хората (в момента в България има 51 висши училища)? Бих казал, че конкуренцията никога не е нещо лошо. Но само ако се конкурират качество с качество. Когато се конкурират качество с лесна диплома - резултатът става ясен. Проблемът с качеството на висшето образование не може да бъде отделен от проблемите на цялото ни общество. Наша грижа е да направим условията такива, че те да са примамливи за собствените ни деца. Но това може да стане единствено със спазване на правила, със стриктни критерии. Само те могат да пресекат в корен създаването на образователни пирамиди, на цехове за производство на дипломи. Когато в Националната агенция по оценяване и акредитация повдигнем въпроса за повече и по-строги критерии към висшите училища обаче, именно университети от горния тип надават най-много писъци. Защо ли? Защото нямат потенциала да изпълняват изисквания за качество. Преди време ректорът на Софийския университет проф

80-годишна варненка скочи с бънджи за 38-и път

http://www.cross.bg/bundzhi-godishna-skochi-1425627.html

/КРОСС/ 80-годишна скочи с бънджи по случай Деня на Варна. Пенка Балева вече има 50 екстремни преживявания, като 38 пъти е скачала с бънджи и 12 пъти - с парашут, съобщава ТВ7. Смелата баба твърди, че цял живот е спортувала и е тренирала лека атлетика. Тя обясни, че движението е здраве и препоръча на българите да следват мечтите си.  

Нури ал Малики се отказва от премиерския пост в Ирак

http://www.moreto.net/novini.php?n=261203

Действащият премиер на Ирак Нури ал Малики обяви оставката си и изрази подкрепа за новия ръководител на правителството, съобщава Асошиейтед прес. Преди това неговият говорител Али Мусави заяви, че Малики ще оттегли претенциите си срещу президента и ще подкрепи новоназначения министър-председател.

30-годишен пенсионер: Радомирка ме измами с 50 лева за записи на оркестър Козари

http://www.zapernik.com/obshtestvo/30-godishen-pensioner-radomirka-me-izmami-s-50-leva-za-zapisi_33720/

Пенсионер на 30 години от град Асеновград "изгоря" с 50 лева от радомирка. Това съобщи самият той.

30-годишният Величко Цъцанков от Асеновград е голям фен на култовия оркестър "Козари". Мъжът от 3 години е пенсионер по болест и често сърфира в мрежата издирвайки стари записи на любимия му оркестър.

Величко попаднал на Фейсбук профил на радомирката Людмила Кантурова. Радомирката заявила, че има стари записи на видеокасети на оркестър...

Продължава

Путин: хората в Европа искат да излязат от ситуацията със санкциите

http://www.cross.bg/pytin-sanktziite-vreda-1425626.html

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин отбеляза, че много от европейските колеги искат по-бързо да излязат от сложната, нанасяща вреда ситуация със санкциите, предаде RT. „Много хора в Европа, в това число и политически дейци, мои коллеги, а аз неотдавна разговарях с президента на Франция и усещам неговото отношение - всички те искат колкото се може по-бързо да се излезе от ситуацията, която нанася вреда на нашето сътрудничество", заяви Путин на срещата с политическия деец на Франция Филип де Вильо. Напомняме, че Владимир Путин неведнъж е предупреждавал, че санкциите срещу Русия може да се окажат с ефекта на бумеранг...  

Откриват кино и музей в чест на Петър Слабаков в Каварна

http://www.cross.bg/slabakov-kavarna-kino-1425625.html

/КРОСС/ Актьорът Андрей Слабаков ще открие кино и музей в чест на баща си Петър Слабаков в Каварна. Всичко това се прави със съдействието на кмета на града Цонко Цонев. „Благодаря на всички хора в Каварна и на кмета Цонев, че са се сетили за баща ми", заяви Андрей Слабаков пред Нова телевизия. Според него инициативата с общинското кино, която кметът на Каварна възобнови, не е лошо да се направи в цялата държава, като има достатъчно актьори, на които могат да бъдат кръстени кината. Първият филм, който ще бъде излъчен, е „Покрив". На откриването ще е и Мартина Вачков.  

Раздават минерална вода на столичани заради жегите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245940

Във връзка с горещото време Столична община организира раздаване на минерална вода на три места в града от 13:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Водата ще се раздава на площадното пространство при храма „Св.Неделя”, пред пилоните на Националния дворец на културата и на Орлов мост на кръстовището на бул. Във връзка с горещото време Столична община организира раздаване на минерална вода на три места в града от 13:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Водата ще се раздава на площадното пространство при храма „Св.Неделя”, пред пилоните на Националния дворец на културата и на Орлов мост на кръстовището на бул.

СЗО: Мащабите на ебола са недооценени

http://www.vesti.bg/novini/szo-mashtabite-na-ebola-sa-nedooceneni-6019980

Мащабите на епидемията от тропическата треска ебола в Западна Африка са силно недооценени и тя може би ще продължи с месеци, предупреди Световната здравна организация.

Скоро започва строежът на софийския Лас Вегас

http://econ.bg/Новини/Скоро-започва-строежът-на-софийския-Лас-Вегас_l.a_i.561925_at.1.html

Строежът на софийския Лас Вегас край Равно поле ще започне в скоро време. Идната седмица инвестиционно намерение за покупка на 300 дка общинска земя...

В Мизия реколтата от плодове и зеленчуци е отровена

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/v-miziia-rekoltata-ot-plodove-i-zelenchuci-e-otrovena-6019978

В останалата по улици и дворове вода се развъждат болестотворни бактерии, които правят плодовете негодни за консумация, потвърдиха епидемиолози

Бъдете все така прозрачни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245937

Плевнелиев обяви, че служебният кабинет ще е прозрачен. Близнашки каза, че ще прави морална стабилизация.
 Е, двамата определено си държат на думата.
 Замазването на премиерската декларация за конфликт на интереси стана съвсем прозрачно - на сайта на президента. Накрая моралът възтържествува с подмяната на документа и забелването на подписа. Плевнелиев обяви, че служебният кабинет ще е прозрачен. Близнашки каза, че ще прави морална стабилизация. Е, двамата определено си държат на думата. Замазването на премиерската декларация за конфликт на интереси стана съвсем прозрачно - на сайта на президента. Накрая моралът възтържествува с подмяната на документа и забелването на подписа.

Здравният министър върна Павел Александров начело на Фонда за лечение на деца

http://offnews.bg/news/n_1/n_377404.html

Уволненият от бившия здравен министър Таня Андреева директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров е върнат начело на Фонда. Това съобщи пред bTV здравният министър д-р Мирослав Ненков.  Петте милиона лева в бюджета на фонда вече са похарчени и до края на годината няма пари за нови случаи, обясни д-р Ненков. Д-р Ненков обясни, че е планирал среща с финансовия министър Румен Порожанов, за да поиска допълнителни средства за Фонда за лечение на деца. Във Фонда ще бъде направена и проверка за това как са изхарчени парите, тъй като има съмнение, че в някои случаи с пари от Фонда са купувани консумативи, които Здравната каса покрива. Най-вероятно ще се наложи смяна и Обществения съвет на Фонда, допълни здравният министър. Предстоят промени в бордовете на няколко болници, обяви министърът. Сред тях са Онкологията и болницата в Бургас.  Ще бъде направена и проверка, която да покаже дали има нарушения в тези болници, а резултатите ще бъдат обявени следващата седмица.  В Спешна помощ има съмнения за нарушения в обществени поръчки, но повече подробности ще мога да дам другата седмица. Пример не мога да дам, но има вероятност да се спрат ремонти на спешните отделения в страната. Те ще бъдат направени по прозрачен начин, посочи д-р Ненков. Сред проблемите в Спешната помощ е и това, че често екипи се викат за случаи, в които това не е наложително. Който се обади на Бърза помощ, той се качва в линейката, ако ще да му тече само кръв от носа, и се закарва в спешния портал на първата болница. Като влезе там, прережда всички, които чакат в приемното, каза д-р Ненков. ако медицинският екип види, че докараният няма нужда от нищо друго освен от погалване по челото, написват му глоба от 200 паунда. Така е във Великобритания. После го пускат да си отиде вкъщи. За разлика от нашето общество - те имат средствата, за да го направят, второ - има как и да си съберат тези 200 паунда, коментира пред "Труд" министърът. Той потвърди, че директора на Спешния център в София д-р Георги Гелев ще се върне на работа в Центъра следващата седмица.

Депутатските жилища остават без ремонт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245459

Новите депутати през октомври няма да имат късмета да се нанесат в ремонтирани апартаменти. От парламента съобщиха за “Труд”, че жилищата за народните избраници от провинцията ще бъдат почистени от щатните хигиенистки, но не се предвижда друго.
За депутатския блок в столичния квартал “Мотописта” бе предвидена смяна на амортизираната дограма с нова Новите депутати през октомври няма да имат късмета да се нанесат в ремонтирани апартаменти. От парламента съобщиха за “Труд”, че жилищата за народните избраници от провинцията ще бъдат почистени от щатните хигиенистки, но не се предвижда друго. За депутатския блок в столичния квартал “Мотописта” бе предвидена смяна на амортизираната дограма с нова

The Independent: Само в 11 държави по света няма конфликт

http://www.cross.bg/instityta-ikonomika-konflikt-1425623.html

/КРОСС/ С кризата в Ивицата Газа, напредването на ислямистките бунтовници в Ирак и Сирия, и международната безизходица в Украйна, понякога ни се струва, че целият свят се намира във война, коментира британското издание The Independent. Експерти от Института за икономика и мир (IEP), базиран в Сидни, смятат, че случаят е именно такъв. Звучи мрачно, но от 162 страни, обхванати от последното проучване на Института, само 11 не участват в конфликт от един или друг вид. Светът като цяло постепенно става все по-малко спокоен с всяка изминала година от 2007 г. насам и тенденцията за намаляване на конфликтите след Втората световна война рязко се обръща, цитира "Индипендънт" заключенията в годишния доклад на института. Страните с най-ниско ниво на конфликти са Швейцария, Япония, Катар, Мавриций, Уругвай, Чили, Ботсвана, Коста Рика, Виетнам, Панама и Бразилия, сочи докладът на Института за икономика и мир.  

Готвят групи за натиск срещу Русия

http://www.cross.bg/ykraiina-polsha-grazhdani-1425624.html

/КРОСС/ Полша е известна с ролята си на пряк про­вод­ник на поли­ти­ката на Вашинг­тон. Осо­бено активна е тя в орга­ни­зи­ра­нето на „групи за натиск" в бившите съвет­ски репуб­лики. Неот­давна от раз­лични чуж­де­странни източ­ници в рус­кия Център за меж­ду­на­родна жур­на­ли­стика и изслед­ва­ния бе полу­чена информация, от която става ясно, че във Варшав­ския уни­вер­си­тет се подгот­вят „агенти за вли­я­ние" в т. нар. Сту­дия за Източна Европа (СИЕ), чиято задача е деста­би­ли­за­ция на стра­ните от ОНД и сва­ляне на неудоб­ните за САЩ правителства. Въпрос­ната „школа" е зара­бо­тила още в нача­лото на 90- ​те години, като нейни съз­да­тели са акти­ви­стите от пол­ския проф­съюз „Соли­дар­ност" Ян Малицки, Анджей Ана­нич и Тадеуш Майда. Зад тях стоят спец­служ­бите на Полша и САЩ и се финан­сира от ЦРУ

Първите тръби за „Южен поток“ пристигнаха у нас

http://econ.bg/Новини/Първите-тръби-за-Южен-поток-пристигнаха-у-нас_l.a_i.561924_at.1.html

На варненското пристанище пристигнаха първите тръби за строителството на „Южен поток“, доставени от немската фирма „Юропайп“. Предвижда се по...

Орисват „Бебе на Варна”

http://www.moreto.net/novini.php?n=261211

Инициативата „Бебе на града” на списание „9 месеца” ще се проведе за първи път днес във Варна по случай празника на града. Първото дете, родено в Деня на Варна, ще бъде избрано за „Бебе на града”. Преди минути организаторите на инициативата съобщиха за Moreto.

Робин Уилямс е страдал от Паркинсон

http://www.cross.bg/parkinson-yilyams-bolestta-1425622.html

/КРОСС/ Актьорът Робин Уилямс, който се самоуби тази седмица, не се е върнал към алкохола и наркотиците, а е страдал от депресия и болестта на Паркинсон, заяви съпругата му, цитирана от ВВС. Сюзън Шнайдер заяви, че Уилямс е бил в начален стадий на Паркинсон и не е бил готов да разкаже публично за борбата си с болестта. Съпругата на големия актьор се надява изпадналите в това състояние хора да намерят необходимите сили и подкрепа, за да се преборят. 63-годишният актьор беше намерен мъртъв в дома си в Калифорния в понеделник.

Зеленчуковите и плодните насаждения в Мизия са отровени

http://news.ibox.bg/news/id_1526422884

В останалата по улици и дворове вода се развъждат болестотворни бактерии

General Motors инвестира 2,8 млрд. долара в Бразилия до 2019 г.

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d8850a2/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0C4440Ca0Cgeneral0Emotors0Einvestira0E280Emlrd0Edolara0Ev0Ebraziliia0Edo0E20A190Eg0H1781860C/story01.htm

Виждаме големи перспективи пред бразилския пазар в средносрочен и дългосрочен план, посочи изпълнителният директор Мария Бара


Все повече хора пазаруват с банкова карта

http://www.bnews.bg/article-113857

Увеличават се плащанията през ПОС терминал, но намалява стойността на плащане

Робин Уилямс страдал от Паркинсон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245916

Актьорът Робин Уилямс, който се самоуби тази седмица, не се е върнал към алкохола и наркотиците, а е страдал от депресия и болестта на Паркинсон, заяви съпругата му, цитирана от Би Би Си.
Сюзън Шнайдер заяви, че Уилямс е бил в начален стадий на Паркинсон и не е бил готов да сподели публично за борбата с болестта си. Актьорът Робин Уилямс, който се самоуби тази седмица, не се е върнал към алкохола и наркотиците, а е страдал от депресия и болестта на Паркинсон, заяви съпругата му, цитирана от Би Би Си. Сюзън Шнайдер заяви, че Уилямс е бил в начален стадий на Паркинсон и не е бил готов да сподели публично за борбата с болестта си.

Правителството в бермудски триъгълник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245641

Служебното правителство е като резервната гума - важно е да я имаш, та да стигнеш до гумаджийницата. Само че Бойко Борисов каза, че може да стане така, че да караме на резервна гума и през зимата, ето защо е добре да видим какъв и е грайферът.
Сюжетът от няколко дни насам е, че служебното правителство се спъна с няколко назначения. Служебното правителство е като резервната гума - важно е да я имаш, та да стигнеш до гумаджийницата. Само че Бойко Борисов каза, че може да стане така, че да караме на резервна гума и през зимата, ето защо е добре да видим какъв и е грайферът. Сюжетът от няколко дни насам е, че служебното правителство се спъна с няколко назначения.

Старият директор на Фонда за лечение на деца е върнат на поста

http://www.mediapool.bg/stariyat-direktor-na-fonda-za-lechenie-na-detsa-e-varnat-na-posta-news223743.html

Предишният директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров е върнат на поста, съобщи служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков пред бТВ. Той съобщи още, че предстоят директорски смени в „три, четири болници“, сред които тази в Бургас и онкологията. Министър Ненков мотивира връщането на Павел Александров на поста с думите, че при неговото управлениефондът за лечение на деца е работел „по релси“.  Новият директор може да оптимизира разходите на фонда, чийто бюджет от 5 млн. лв. вече е изхарчен, посочи здравният министър. Павел Александров беше уволнен в началото на октомври 2013 г., след като управлява фонда в продължение на три години. Тогава здравният министър Таня Андреева обясни, че той е освободен заради нарушения в работата - както административни, така и в сферата на трудовото законодателство. Самият Павел Александров пък обяви, чекогато искат да очернят един човек винаги може да го направят и се закани да заведе дело срещу здравното министерство. На негово място беше назначена д-р Ива Станкова, като след поредица от скандали през април 2014 г. тя подаде оставка. Здравният министър съобщи още, че 5 милиона лева в бюджета на фонда вече са похарчени и до края на годината няма пари за лечение на деца. Мирослав Ненков каза, че днес ще разговаря по темата с финансовия министър Румен Порожанов. „Отивам при министъра на финансите с голяма кошница, пък да видим какво ще сложи“, каза Ненков. Той отказа да съобщи за какви средства ще настоява, за да не постави Румен Порожанов в неудобно положение. Здравният министър ще провери как е изхарчен бюджетътот 5 млн. лв. на фонда за лечение на деца, за кои случаи и дали са купувани консумативи, които здравната каса покрива. Най-вероятно ще има промени и на представителите на обществения съвет във фонда, каза още Ненков. Здравният министър има съмнения за нарушения по обществени поръчкина Спешната помощ, но обеща да даде повече подробности другата седмица. „Пример не мога да ви дам, но има вероятност да се спрат ремонти на спешните отделения в страната. Те ще бъдат направени по прозрачен начин“, каза Ненков. Той потвърди връщането на работа в Спешната помощ на директора Георги Гелев, когото Андреева опита да смени, но не успя, защото той излезе в болнични.

Петър Москов: Г-н Борисов да се отърве от мадридския си вожд

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245918

Ако ще си говорим с такива абсолютно лишени от смисъл пропагандни тези като „драгалевски вожд”, какъвто съм имал аз, мога да кажа на г-н Борисов да се отърве от мадридския си вожд. Това ще бъде също толкова измислено”, заяви Петър Москов по Нова ТВ.
Той нарече „емоционален изблик” изказването на Бойко Борисов: „„Реформаторите” да се държат като Ако ще си говорим с такива абсолютно лишени от смисъл пропагандни тези като „драгалевски вожд”, какъвто съм имал аз, мога да кажа на г-н Борисов да се отърве от мадридския си вожд. Това ще бъде също толкова измислено”, заяви Петър Москов по Нова ТВ. Той нарече „емоционален изблик” изказването на Бойко Борисов: „„Реформаторите” да се държат като

Външните министри от ЕС обсъждат на извънредна среща в Брюксел ситуацията в Ирак и Украйна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261212

Външните министри на държавите от ЕС се събират на извънредна среща в Брюксел, на която ще обсъждат конфликтите в Украйна и в Ирак. България ще бъде представена от министъра на външните работи от служебния кабинет Даниел Митов, съобщиха от Външно министерство.

Константин Пенчев: Държавата е длъжна да даде отговор за КТБ

http://econ.bg/Новини/Константин-Пенчев-Държавата-е-длъжна-да-даде-отговор-за-КТБ_l.a_i.561920_at.1.html

Държавата е длъжна да направи всичко възможно да даде отговор дали банката ще бъде оздравена, или не. Това каза в ефира на Нова телевизия омбудсманът...

Георги Минчев: Западът осъзнава новите реалности по трудния начин

http://www.cross.bg/rysiya-pazar-strana-1425621.html

– Въпреки предупрежденията, отправяни от Москва в продължение на месеци, че ще отвърне на санкциите на Запада, ЕС изглежда изненадан, дори възмутен от ембаргото върху земеделска продукция от страни от ЕС. Припомняйки, че Русия е вторият по големина пазар за земеделски продукти от ЕС (10%, равняващи се на 12 млрд. евро годишно), Ви моля да коментирате изявлението на комисаря по търговията Карел де Гухт, че средствата за изплащане на компенсации на селскостопанските производители, с които разполага ЕК, възлизат на 400 млн. евро. Проста неподготвеност за търговска война ли е това? Георги Минчев: ЕС очевидно не е готов за ответни санкции от страна на Русия. На фона на значителния търговски оборот между ЕС и Русия и взаимните инвестиции за десетки милиарди през последните години, сме свидетели на учудващо непознаване на руските реалности от страна на общественото мнение в страните от ЕС. Много лесно европейците станаха жертва на стереотипи за Русия, изградени през `90-те години на миналия век и на небивала по мащабите си антируска пропаганда от най-примитивен вид. Тон зададоха Полша и прибалтийските републики, които имат силни исторически емоции. На практика бяха заглушени тревожните гласове на представителите на бизнеса, беше игнориран техният обективен анализ. Наред с това съществува и недоосъзнаване на колосалните промени в глобалната икономика, свързани с нарастването на относителния дял на страните от групата БРИКС

Део спрял наркотиците, за да става татко

http://www.bnews.bg/article-113879

След дълги години друсане, блондинът с вечна тийн визия най-сетне решил да каже "стоп" на пороците, за да се отдаде на семейството.

ГЕРБ-Кърджали възразява срещу решение на ЦИК

http://www.cross.bg/kurdzhali-predsedatel-barzat-1425620.html

/КРОСС/ ГЕРБ възразява категорично срещу решението на ЦИК от 14 август, за председател на Районната избирателна комисия в Кърджали за предстоящите парламентарни избори да бъде назначен Беркант Барзат от квотата на ДПС.  „В качеството си на секретар на РИК на евроизборите, проведени на 25 май 2014 г, г-н Барзат допусна грубо нарушение на изборното законодателство, позволявайки си да нахлуе в секция № 61 в община Кърджали заедно с други активисти на ДПС след приключване на гласуването и да упражни натиск върху членовете на СИК при броенето на бюлетините, посочвайки императивно кои са действителни и кои не. Член 272 от Изборния кодекс изрично посочва лицата, които имат право да присъстват при установяване на резултатите от гласуването. Неговата намеса, съпроводена със заплахи от страна на придружителите му, причини сериозни сътресения в работата на СИК № 61 и доведе до влошаване здравословното състояние на председателя, заради което се наложи да бъде повикан екип на Спешна помощ. За тази абсурдна ситуация, при която секретар на РИК грубо се намесва в работата на СИК при установяване на резултатите от гласуването, са надлежно информирани ЦИК и Прокуратурата.Въпреки изложеното по-горе, ЦИК взема решение за председател на РИК Кърджали да бъде назначено лице, което безнаказано погазва закона и от което се очаква да организира и проведе „законно" и „спокойно" изборите в Кърджалийски многомандатен избирателен район

Жълт код за опасно горещо време в 18 области на страната

http://www.cross.bg/stranata-zhult-oblasti-1425619.html

/КРОСС/ Жълт код за опасно горещо време е обявен за 18 области на страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът е в сила за областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, както и в Добрич, Шумен, Силистра, Разград, Русе, Търговище и Велико Търново. Над почти цялата страна ще бъде слънчево и топло. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са между 33° и 38°, малко по-ниски в северозападните райони. В София - около 32°.  

Петър Москов: Г-н Борисов да се отърве от мадридския си вожд

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245909

Ако ще си говорим с такива абсолютно лишени от смисъл пропагандни тези като „драгалевски вожд”, какъвто съм имал аз, мога да кажа на г-н Борисов да се отърве от мадридския си вожд. Това ще бъде също толкова измислено”, заяви Петър Москов по Нова ТВ.
Той нарече „емоционален изблик” изказването на Бойко Борисов: „„Реформаторите” да се държат като Ако ще си говорим с такива абсолютно лишени от смисъл пропагандни тези като „драгалевски вожд”, какъвто съм имал аз, мога да кажа на г-н Борисов да се отърве от мадридския си вожд. Това ще бъде също толкова измислено”, заяви Петър Москов по Нова ТВ. Той нарече „емоционален изблик” изказването на Бойко Борисов: „„Реформаторите” да се държат като

Един район без вода днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261213

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради аварии днес без вода ще останат абонатите в част от улица "Джеймс Баучер" и част от улица "Братя Бъкстон". Водоподаването се очаква да бъде възстановено до 15 часа, уточняват от дружеството.

Москов: Синята коалиция беше напазарувана от ГЕРБ

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/moskov-siniata-koaliciia-beshe-napazaruvana-ot-gerb-6019976

Според него днес сините партии в РБ са консолидирани и няма да допуснат да се случи разпад като този в Синята коалиция

Пиян размаха пищов на концерт на Тони Стораро

http://www.bnews.bg/article-113812

Пиян мъж размахвал пистолет по време на концерт на Тони Стораро в парк “Рила”, научи BLife. Свързахме се с Тони, който научи от нас за инцидента.

Цената на златото отбеляза седмичен ръст

http://econ.bg/Новини/Цената-на-златото-отбеляза-седмичен-ръст_l.a_i.561919_at.1.html

Цената на златото се насочи към седмичен ръст. Среброто поевтиня, докато паладият поскъпна за осми пореден ден, предаде „Блумбърг“. Златото за...

Роджърс: Най-добрите футболисти в света искат в Ливърпул

http://www.cross.bg/livurpyl-sveta-rodzhurs-1425618.html

/КРОСС/ "Ако сте футболист в Европа и имате представа как е играл Ливърпул през миналия сезон и как феновете са подкрепяли тима, то няма как да не пожелаеш да се развиваш в такава обстановка", заяви мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс. "Страхотно е, че най-добрите футболисти в света са заинтересовани от идеята да играят за нас. Това говори само за прогреса в клуба в последно време", добавя той. По негови думи всичко това символизира на какво високо ниво е отборът в този момент. "Висшата лига е най-силното първенство в света, а ние - един от най-добрите отбори", коментира още Роджърс. Той изрази задоволство от играчите в отбора, които "практикуват вълнуващ футбол".    

М. Ненков подхваща управата на болници

http://frognews.bg/news_74652/

Предстоят промени в бордовете на няколко болници, обяви по БТВ министърът на здравеопазването Мирослав Ненков. Става дума за Онкологията и болницата в Бургас.

Върнаха шефовете на Фонда за лечение на деца и на Спешна помощ

http://www.bnews.bg/article-113875

Министърът на здравеопазването ще има среща днес с финансовия министър, за да иска пари за Фонда за лечение на деца в чужбина. Д-р Мирослав Ненков ще прави кадрови промени в СБАЛ по онкология и Бургаската МБАЛ. Той вече е върнал на поста им старите шефове на Спешната помощ и на Фонда за лечение на деца.

Двама гледачи виновни за бягството на Алонсо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245900

Преди дни ягуарът Алонсо избяга от Ловешкия зоопарк и бе убит от ловци. Предстои да бъде препариран и изложен като експонат в музей. Потерята авджии, която го издирваше се кълне, че не е имало начин да го упои и спаси. Смъртта му обаче предизвика много въпросителни около мерките за безопасност и състоянието на зоопарковете в България. Преди дни ягуарът Алонсо избяга от Ловешкия зоопарк и бе убит от ловци. Предстои да бъде препариран и изложен като експонат в музей. Потерята авджии, която го издирваше се кълне, че не е имало начин да го упои и спаси. Смъртта му обаче предизвика много въпросителни около мерките за безопасност и състоянието на зоопарковете в България.

Стремежа на БФС да закрие футбола е безпрецедентен

http://www.zapernik.com/sport/stremeja-na-bfs-da-zakrie-futbola-e-bezprecedenten_33715/

БФС-Перник не отсъпи на исканията на малките отбори, увеличи таксите.

На проведената днес среща в зала панорама ръководителите на футболните отбори от областите първенства научиха , че таксите за съдийте се увеличават. Въпреки окаяното финансово положение на голяма част от отборите г-н Шатровски бе видимо доволен от увеличението на таксите. Събранието се проведе под негово ръководство както по времето на комунизма, като дори не изслуша предложенията на отборите за отстъпки от другите пари , който БФС събира от отборите, а именно:

правоучастие 140...

Продължава

Казан за варене на ракия причини смъртта на трима души

http://www.grreporter.info/Kazan_za_varene_na_rakiya_prichini_smrtta_na_trima_dushi/15955

Насъбраните газове били толкова опасни, че един от пожарникарите също се озовал под риск, когато махнал противогаза си за няколко секунди.

прочети повече

Ненков: Ще има промени в бордовете на няколко болници

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245895

В бордовете на няколко болници предстоят промени, заяви пред bTV служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков.
Сред тях са Онкологията и болницата в Бургас. Дали има нарушения във ведомството от страна на предходния министър Таня Андреева, Ненков ще обяви следващата седмица.
Предварителните данни показват, В бордовете на няколко болници предстоят промени, заяви пред bTV служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков. Сред тях са Онкологията и болницата в Бургас. Дали има нарушения във ведомството от страна на предходния министър Таня Андреева, Ненков ще обяви следващата седмица. Предварителните данни показват,

Пожар засегна дом за деца в Русе, няма пострадали

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/15/2361923_pojar_zasegna_dom_za_deca_v_ruse_niama_postradali/?ref=rss


Горящ автобус е предизвикал пожар в дом за медикосоциални грижи за деца в Русе. Инцидентът е станал малко след полунощ, няма пострадали, информира Нова телевизия. 

Автобусът е бил паркиран в двора на дома и според очевидци пламъците са тръгнали именно от него. След това са се прехвърлили към сградата, която се намира в кв. "Дружба". По информация на "Дарик" засегнатите от пламъците помещения са били необитаеми. 

Децата са били евакуирани, а огънят - потушен. 
...

Двама гледачи изпуснали ягуара Алонсо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245894

Преди дни ягуарът Алонсо избяга от Ловешкия зоопарк и бе убит от ловци. Предстои да бъде препариран и изложен като експонат в музей. Потерята авджии, която го издирваше се кълне, че не е имало начин да го упои и спаси. Смъртта му обаче предизвика много въпросителни около мерките за безопасност и състоянието на зоопарковете в България. Преди дни ягуарът Алонсо избяга от Ловешкия зоопарк и бе убит от ловци. Предстои да бъде препариран и изложен като експонат в музей. Потерята авджии, която го издирваше се кълне, че не е имало начин да го упои и спаси. Смъртта му обаче предизвика много въпросителни около мерките за безопасност и състоянието на зоопарковете в България.

Ненков: Предстоят промени в бордовете на няколко болници

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245891

В бордовете на няколко болници предстоят промени, заяви пред bTV служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков.
Сред тях са Онкологията и болницата в Бургас. Дали има нарушения във ведомството от страна на предходния министър Таня Андреева, Ненков ще обяви следващата седмица.
Предварителните данни показват, В бордовете на няколко болници предстоят промени, заяви пред bTV служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков. Сред тях са Онкологията и болницата в Бургас. Дали има нарушения във ведомството от страна на предходния министър Таня Андреева, Ненков ще обяви следващата седмица. Предварителните данни показват,

Горящ автобус евакуира деца с увреждания в Русе

http://www.vesti.bg/novini/goriasht-avtobus-evakuira-deca-s-uvrezhdaniia-v-ruse-6019977

Десетина деца с увреждания, настанени в специализиран център в Русе, са били евакуирани превантивно заради горящ автобус, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Лалова обясни неуспеха си на 200 метра с тежката програма

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/15/2361922_lalova_obiasni_neuspeha_si_na_200_metra_s_tejkata/?ref=rss


Българката Ивет Лалова заяви, че натоварената програма е повлияла на резултатите ѝ на 200 метра на европейското първенство в Цюрих. Тя остана шеста в полуфиналната си серия, а в крайното класиране завърши 16-а.

"Ще кажа една дума – тежко. Наистина, много ми се искаше да е по-добро бягането на 200 м. От доста време насам си правех сметки, че по-лесно ще се влиза на финал. Но този график без почивка не е лек. Поне ден почивка трябва да има. Дотежа ми второто бягане на 200 м", каза...

Нигерия е разработила собствено лекарство срещу еболата

http://africa.actualno.com/Nigerija-e-razrabotila-sobstveno-lekarstvo-sreshtu-ebolata-news_45119.html

Нигерия е разработила собствено експериментално лекарство - "Nanosilver", предназначено за лечение на болни от ебола, съобщи министърът на здравеопазването на страната Онебучи Чукву. Подроб...

БНБ разреши на КТБ да извършва операции за погасяване на кредити

http://business.actualno.com/BNB-razreshi-na-KTB-da-izvyrshva-operacii-za-pogasjavane-na-krediti--news_45118.html

Българската народна банка, критикувана от мнозина експерти за бездействието си по отношение на случая КТБ, разреши на закъсалия трезор да извършва определени операции, свързани с погасяването на креди...

ЦИК назначи съставите на районните комисии

http://politics.actualno.com/CIK-naznachi-systavite-na-rajonnite-komisii-news_45122.html

Централната избирателна комисия назначи съставите на Районните избирателни комисии за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5 октомври. Решенията на ЦИК могат да се обжалват в тридневен ср...

Ваньо Танов: Дупката в митниците може да стигне 1 млрд. лв.

http://www.moreto.net/novini.php?n=261210

Неизпълнението на приходите в митниците може да достигне 1 милиард лева. Това заяви вчера новият-стар митничар №1 Ваньо Танов. „Само за няколко дни се натъкнах на фрапиращи нарушения”, каза той. Шефът на пловдивската митница е дал лиценз на фирма със собственик подставено лице с 5 млн.

Комикси от 16 държави на изложба в София

http://www.cross.bg/komiks-predstavi-komiksa-1425617.html

/КРОСС/ Първата международна експозиция на комикса "София комикс експо" започва днес в сградата на Съюза на българските художници, съобщиха съорганизаторите от Съюза и "Проектът Дъга", в който влизат част от художниците на известното в миналото българско комикс списание. След националната изложба на българския комикс, осъществена миналата година, те са подготвили едномесечно събитие, което до 15 септември ще представи в 2 изложбени зали над 1200 произведения, 170 художника и 16 държави, заедно с лекции, ателиета и конкурси. Сред акцентите в програмата попадат селекция от 5 съвременни графични романа на едни от най-популярните автори в момента, включително една нова българска книга и роман за легендарния американски музикант Джони Кеш, гостуването на Белгийския музей на комикса както и специалното ателие на живеещия в чужбина художник Виктор Кълвачев, който ще представи книга със свои разработки и работилница за работата в екип в комикс изкуството от 15 ч. днес. Друга част от експозицията ще представи най-доброто от конкурса за млад български художник. Вратите на изложбата ще бъдат отворени от 17 ч. днес до 15 септември, а на 3-ти следващия месец ще бъдат обявени победителите в конкурсната секция и носителя на Национална награда за принос в развитието и популяризирането на комикса в България за 2014 г

Започва първата международна изложба "София комикс експо"

http://www.cross.bg/komiks-komiksa-predstavi-1425617.html

/КРОСС/ Първата международна експозиция на комикса "София комикс експо" започва днес в сградата на Съюза на българските художници, съобщиха съорганизаторите от Съюза и "Проектът Дъга", в който влизат част от художниците на известното в миналото българско комикс списание. След националната изложба на българския комикс, осъществена миналата година, те са подготвили едномесечно събитие, което до 15 септември ще представи в 2 изложбени зали над 1200 произведения, 170 художника и 16 държави, заедно с лекции, ателиета и конкурси. Сред акцентите в програмата попадат селекция от 5 съвременни графични романа на едни от най-популярните автори в момента, включително една нова българска книга и роман за легендарния американски музикант Джони Кеш, гостуването на Белгийския музей на комикса както и специалното ателие на живеещия в чужбина художник Виктор Кълвачев, който ще представи книга със свои разработки и работилница за работата в екип в комикс изкуството от 15 ч. днес. Друга част от експозицията ще представи най-доброто от конкурса за млад български художник. Вратите на изложбата ще бъдат отворени от 17 ч. днес до 15 септември, а на 3-ти следващия месец ще бъдат обявени победителите в конкурсната секция и носителя на Национална награда за принос в развитието и популяризирането на комикса в България за 2014 г

Оставят пускането на част от АМ „Марица“ за догодина

http://econ.bg/Новини/Оставят-пускането-на-част-от-АМ-Марица-за-догодина_l.a_i.561916_at.1.html

Заради открито древно селище пускането на автомагистрала „Марица“ ще бъде отложено за догодина. Находката се намира на територията на лот 1 на...

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4245881

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Хотел до дом за сираци в София организира шумни сватби до 12 през нощта

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245879

Сватбен парти център и шумни нощни веселби се вихрят под прозорците на дом за изоставени деца в столичния квартал Драгалевци, съобщи БТВ.
Софийски хотел в полите на Витоша рекламира себе си като намиращ се „в един от най-спокойните квартали". Спокойствието за живеещите в този район на Драгалевци обаче си отива в почивните дни, Сватбен парти център и шумни нощни веселби се вихрят под прозорците на дом за изоставени деца в столичния квартал Драгалевци, съобщи БТВ. Софийски хотел в полите на Витоша рекламира себе си като намиращ се „в един от най-спокойните квартали". Спокойствието за живеещите в този район на Драгалевци обаче си отива в почивните дни,

Реколтата в Мизия е отровена

http://www.cross.bg/miziya-razvuzhdat-otrovena-1425616.html

/КРОСС/ Реколтата от плодове и зеленчуци в Мизия е отровена от водата и не трябва да се консумира. За това предупредиха експерти. В останалата по улици и дворове вода се развъждат болестотворни бактерии, които правят плодовете негодни за консумация, потвърдиха епидемиолози. Неизпомпаната вода в най-ниските части вече е зеленясала, а в нея са започнали да се развъждат всякакви микроорганизми, предава бТВ. Заради заразените плодове и зеленчуци в Мизия от Българския червен кръст призоваха хората в страната да изпращат спешно консерви.  

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4245885

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Кенди Дълфър

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244309_%D0%9A%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B8+%D0%94%D1%8A%D0%BB%D1%84%D1%8A%D1%80

 Талант, красота, сексапил и невероятна музика на саксофон – това поднесе холандската звезда Кенди Дълфър на публиката на Международния джаз фестивал в Банско.

IMG_5816

 

Кенди направи невероятно шоу, което покори млади и стари. Тя пя и свири фантастично, като ритъмът на музиката й накара феновете да танцуват през цялото време.

IMG_5967

 

Кенди Дъфлар е известна със своите блестящи изпълнения изпълнени с енергия и чар.

IMG_5871

 

Още със своя дебютен албум Saxuality, тя получава номинация Грами. Днес броя на продадените копия на CD надхвърля 2.5 милона. Кенди постига славата благодарение на две събития хита Lily west here който записва заедно с Дейв Стюарт и съвместната си работа с мега звездата Принс. Първоначално певеца я кани като подгряващ артист.

IMG_6007

 

Заедно с Принс тя свири в Tonight Show на Джей Лено, в десетки концерти в САЩ и цяла Европа, участва в записите на няколко от неговите албуми. Заедно с Принс и Бийонсе участва в церемонията на наградите Грами. С осъществяването на албума си Крейзи прес есента на 2011 год. Кенди започва още един вълнуващ етап от кариерата си на един универсален артист. Тясното сътрудничество с музикалния директор Black Eyed Peas и продуцента Printz Board формира основата на новия звук в албума. След издаването на Crazy, тя  и нейната група го представя на турне в САЩ, Японя, Европа, Русия, балтийските държави, както и – за първи път в кариерата си – в Южна Америка.

IMG_5854

Холандката идва за втори път на джаз фестивала в Банско, където преди години е гостувал и баща й – известният джаз саксофонист Ханс Дълфър. Организаторите много се надяват следващия път двамата да дойдат и да направят дует.

IMG_5990

 

. Заедно със саксофонистката на сцената бяха музикантите от нейния бенд : Улко Бед – китара, Рикардо Бургруст – вокал, Мануел Хугас – бас китара, Джуст Крун – барабани, Аржен Муиер – клавишни. Освен парчета от най-новия си албум, Кенди Дълфър представи и популярни песни от репертоара си, като не пропусна и парчето, което я направи световноизвестна. Става дума за съвместното й изпълнение с Дейв Стюарт от „Юритмикс“ на композицията „Lili Was Here“, която е №1 по цял свят през 1989 г. Кенди свири на саксофон от седемгодишна, като тийнейджър вече записва за световни компании, а на двадесет обикаля света. Започнала да свири на сопран-саксофон, по-късно преминава към алт-саксофон – любимият и инструмент и досега. В Америка става популярна благодарение на Принс, който я кани в проектите си и до днес тя е предпочитаният от него изпълнител на саксофон. Досега Кенди е издала повече от десет албума, в които тя съчетава рок и бийт, блус, поп и джаз.

IMG_6045

 

IMG_5867

 

IMG_6099

IMG_5816

Москов: Борисов да се отърве от мадридския си ментор

http://www.cross.bg/borisov-resheniyata-ychastva-1425615.html

/КРОСС/ "Промяната няма да дойде с връщане на статуквото - на Борисов, на Станишев, на Сакскобургготски ако щете. Защото както Борисов намеква за Иван Костов и неговото влияние, така аз мога да му кажа да се отърве от мадридския си ментор. Иван Костов не участва в решенията на Реформаторския блок - колкото той участва в решенията на г-н Кънев, толкова Симеон Сакскобурготски участва в решенията на Бойко Борисов. Това е евтина пропаганда." Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Петър Москов, член на ДСБ и на РБ.    

Монумент на доброволеца откриват днес в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=261207

Символ на доброволеца ще бъде открит днес във Варна, навръх празника на града - Успение на Пресвета Богородица. Символът е изграден в знак на благодарност и похвала за безкористната помощ, която оказаха стотици доброволци на пострадалите хора в кв.

Стойнев: Служебният кабинет ще бъде "Б" отборът на ГЕРБ

http://www.mediapool.bg/stoinev-sluzhebniyat-kabinet-shte-bade-b-otborat-na-gerb-news223742.html

Служебното правителство ще бъде "Б" отборът на ГЕРБ срещу БСП, заяви бившият енергиен министър Драгомир Стойнев пред Нова телевизия. Според него на изборите ще има сблъсък между БСП и ГЕРБ, а "когато от ГЕРБ не могат да се справят, ще се включи и "Б" отборът с удари под кръста". "Изведнъж се сменят и ще бъдат сменени всички областни управители и се слагат хора на ГЕРБ. Кой е дал мандат на служебното правителство за това", попита Стойнев. Той оспори и експертността на назначените от президента кадри. До момента службното правителство е смнило само пет областни управители, като срещу тези на Пловдив и Благоевград имаше протести. Премиерът Георги Близнашки обаче даде заявка за още смени. Бившият енергиен министър смята, че се готви чистка и на 29 ръководители на ВиК дружества. Една от първите работи на кабинета "Орешарски" беше да подмни шефовете на државните ВиК фирми, но въпреки това не беше направена реформата в сектора, което поставя под риск усвояването на европейските средства.  Стойнев заяви, че е свикнал с атаки от страна на Румен Овчаров по повод договора с американската "Уестингхаус" за нова ядрена мощност в АЕЦ "Коздлодуй". Овчаров определи този договор като зарабоващ за страната. Акционерното споразумение с "Уестингхаус" беше подписано в последните часове на отиващия си кабинет на  Орешарски, като бившият премиер и енергиен министър увъртаха за него. Стойнев обаче днес заяви, че "този договор е прозрачен, но всичко зависи от служебното правителство". " Ако не го одобри, всичко приключва", каза Стойнев. Служебният кабинет обаче не дава индикации да потвърждава решението на правителството "Орешарски", като оставя казуса с "Уестигхаус" на следващия редовен кабинет. "Трябва да решим – ще имаме ли ядрена енергетика, която да е в полза на българската икономика, или оставаме държава на моловете", каза Стойнев. Той се похвали, че за една година е върнал България на "енергийната карта на Европа".  "Следващото правителство, ако не е съгласно, да спре всички проекти", каза още Стойнев. Що се отнася до проекта "Южен поток", бившият енергиен министър коментира, че по темата много се спекулира. Той е категоричен, че нито Делян Пеевски, нито Цветан Василев участват в проекта. Стойнев обаче отказва да обясни по каква причина е настоял да напуснат консорциума фирмите "Промишлено строителство Холдинг" и "Техностройекспорт", след като не са свързани с Пеевски и Василев. На практика действията на кабинета Орешарски доведоха до наказателна процедура срещу страната ни от Европейската комисия, заради проекта "Южен поток". Според Брюксел той не отговаря на изискването за третия енергиен пакет, който предвижда достъп до тръбата да имат и други оператори. Освен това ЕК смята процедурата за избор на строител на българския участък за непрозрачна.

Цената на лекия суров петрол се насочи към седмичен спад

http://econ.bg/Новини/Цената-на-лекия-суров-петрол-се-насочи-към-седмичен-спад_l.a_i.561915_at.1.html

Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се насочи към 4-седмичен спад на фона на спекулациите, че запасите от суровина се увеличават, а...

Омбудсманът: Случаят "КТБ" е като параграф 22

http://pik.bg/омбудсманът-случаят-ктб-е-като-параграф-22-news214139.html

Омбудсманът: Случаят "КТБ" е като параграф 22

Случаят с КТБ е като параграф 22. Всички знаем, че трябва да се направи нещо, а БНБ дори не отговаря”, каза в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия омбудсманът на България Константин Пенчев.

„Компетентните органи не дават знак, че изобщо са чули това, което казвам. Аз го правя под натиска на хора, които си изливат мъките при мен всеки ден, защото не могат да използват парите си. Аз самият не съм вложител в банката, но представлявам тези хора”, допълни той.

„БНБ не си ли спомня, че миналият парламент им отказа предложени промените в законодателството? Защо си мислят, че следващият парламент ще приеме извънредно законодателство? Нашето е много добро – стига да се приложи”, запита омбудсманът на Републиката. „БНБ има два варианта по закон. Или банката може да се оздрави и се прави веднага план за това, или ако не може – се отнема лиценза и започва Фондът да изплаща на хората”, категоричен бе Пенчев.

„Тази супербанка растеше много бързо и всички банкери казаха, че това не е възможно и е подозрително. Под благосклонния поглед на БНБ и това е създало рискови ситуации. Тя се сгромоляса толкова бързо не заради бързия растеж, а защото политиците, същите или други, решиха, че тя трябва да бъде унищожена. В момента тя стои заключена и никой не знае какво се случва. Това не е законовата идея на Особения надзор”, заяви той.

„Държавата е длъжна да направи всичко възможно да даде отговор дали банката ще бъде оздравена или не. Ако това не е възможно има законодателство, което казва кои влогове са гарантирани. Тези, които ще изгорят с влогове над 100 000 евро имат друг път на съдебна защита в конкретния случай. Институциите направиха куп очевадни грешки”, каза омбудсманът.

Свободният къмпинг има последствия

http://www.grreporter.info/Svobodniyat_kmping_ima_posledstviya/15954

Местните общности не гледат с добро око на появата на свободно къмпингуващите заради различните проблеми, които създават, но и заради финансовите загуби, които смятат, че търпят занимаващите се с туризъм

прочети повече

Решен съм да дам всичко, за да спечелим битката

http://www.bnews.bg/article-113878

В следващия парламент статуквото ще има голяма здрава спирачка в наше лице. Решен съм да дам всичко, което притежавам, за да докараме битката докрай, каза във Велики Преслав лидерът на ББЦ Николай Бареков.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване