Строежът на нов мост над Дунав ще струва около 270 млн. евро

http://econ.bg/Новини/Строежът-на-нов-мост-над-Дунав-ще-струва-около-270-млн-евро_l.a_i.562388_at.1.html

Между 200 и 270 млн. евро ще струва изграждането на нов мост над река Дунав. Това става ясно от проучвания, направени на четири места, на които...

Лесковац отново събира ценители на скара фестивал

http://www.dnevnik.bg/na_put/2014/08/18/2363118_leskovac_otnovo_subira_ceniteli_na_skara_festival/?ref=rss


За 25-а година поред сръбският град Лесковац събира ценители на традиционния си фестивал "Рощилиада" от 24 до 31 август, съобщиха от туристическата организация в града.

(Рощил на сръбски означава печено на скара месо). Организаторите се похвалиха, че това е най-големият фестивал за печено месо в Югоизточна Европа, а интересът към него се увеличава непрекъснато.

През миналата година 5 хил. българи са го посетили, а общо 600 хил. са били гостите общо в Лесковац. Тази година...

Кмет на швейцарски град може да се прости с поста си заради голо селфи

http://curious.actualno.com/Kmet-na-shvejcarski-grad-moje-da-se-prosti-s-posta-si-zaradi-golo-selfi-news_45661.html

Кметът на швейцарския град Баден Гери Мюлер, който е и депутат от Зелената партия в страната, беше временно отстранен от длъжност заради голи селфита, заснети в офиса му, предаде БТА. Градският съве...

1 300 договора са подписани за месец във фонд „Земеделие”

http://www.cross.bg/dogovora-razvitie-raiioni-1426006.html

София /КРОСС/ От забавените близо 2 000 проекта по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2007-2013), от встъпването в длъжност на изпълнителния директор Атанас Добрев са подписани близо 1 300 договора. Те са част от плана за действие, който ръководство на Разплащателната агенция прие за разрешаване на проблема с неподписаните инвестиционни предложения. Повечето от проектите са по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства", по която са одобрени 699 предложения. Те са с обща субсидия от над 192 млн. лв. С това приключи обработката на всички подадени проекти по направлението от приема през 2013 г. Те са общо 828, като субсидиите за тях са над 198 млн. лв. Планираните инвестиции са предимно в сферата на животновъдството и биопроизводството. Местните инициативни групи подписаха с фонд „Земеделие" 376 договора само през последния месец. Те ще получат субсидии в общ размер над 27 млн. лв. Разгледани и одобрени бяха и 301 обществени поръчки към 218 сключени договора по общинските мерки. От тях 83 са с планирани строително-монтажни дейности. Това ще позволи на кандидатите да започнат изграждането и модернизацията на обектите още през летните месеци. Готови са и 88 окончателни анекса. Това означава, че по тези договори вече могат да бъдат подадени документите за окончателно плащане. За всичките 218 договора на общините е предвидена субсидия от над 420 млн. лв

„Десен сектор” ще си сътрудничи с украинското МВР

http://www.cross.bg/sektor-ykraiina-vutreshnite-1426007.html

/КРОСС/ Министерство на вътрешните работи на Украйна и "Десен сектор" ще си сътрудничат в областта на защитата на страната. Това съобщи във Facebook съветникът на вътрешния министър Антон Геращенко."Току-що завърши срещата на министъра на вътрешните работи Арсен Аваков с Борислав Берез, координатор по информацията на движението. „Страните са се договорили да обменят редовно информация и да работят заедно, за да се защити Украйна от терористичната заплаха в рамките на действащото законодателство", се казва в изявление. По-рано ръководството на „Десен сектор" забрани на своите членове, които се борят заедно с опълченците в югоизточната част на Украйна, износа на оръжие, боеприпаси и взривни вещества от зоната на сраженията.  

Пиян преби до смърт старица в Смолян

http://www.cross.bg/hristo-pokanil-kambyrov-1426005.html

Смолян /КРОСС/ 80-годишна жена е в кома, след като била пребита жестоко от пиян мъж. Трагедията се разиграла в четвъртък вечерта в смолянския квартал „Устово". 50-годишният Христо Камбуров срещнал следобед Мария Милкотева и я поканил да пият по нещо. След това я завел у тях и пили обилно мастика. По-късно мъжът излязъл до тоалетна, но като се върнал в стаята пребил жената до смърт. След това сам се обадил на полицията, като казал, че в дома му има крадец. „Вероятно от алкохола е забравил, че е поканил жената и е решил, че е крадец. Нападнал я е с юмруци и я е пребил жестоко", коментираха запознати със случая. По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан за 24 часа и му е наложена мярка за неотклонение подписка, съобщи шефът на ОД на МВР главен инспектор Евгений Василев. Повдигнато му е обвинение за средна телесна повреда, каза окръжният прокурор Тодор Деянов.Пребитата жена е с тежки травми по главата и гърдите, счупени прешлени и е на командно дишане, има опасност за живота й, казаха от интензивното отделение на смолянската болница. От години тя страдала от психически проблеми, но в квартала я описват като кротка и добра. Христо Камбуров редовно пиел, след като го спрели да работи като международен шофьор, заради епилепсията му, разказват негови комшии от Устово. Предстои псхихиатър да го освидетелства за състоянието му, съобщава smolyanpress.net.

ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 започна подготовка в почти пълен състав

http://dobrudjatv.net/%d0%b2%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b9%d0%b1%d0%be%d0%bb-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%b6%d0%b0-07-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%ba/

В почти пълен състав, днес мъжкият тим на Добруджа 07 започна своята подготовка за предстоящия сезон. На първото занимание, което премина във фитнес залата на Парк хотел „Изида“, присъстваха обявените през миналата седмица четири нови попълнения – Венцислав Рагин, Димитър Маринков, Вангел Велинов и казахстанецът […]

Два автомобила са горели във Варна през последните дни

http://www.moreto.net/novini.php?n=261477

Два леки автомобила са горели във Варна през уикенда, съобщават от пожарната за Moreto.net. При първия случай става дума за Форд Фиеста паркиран до хотел в ж.к. “Ален мак”, сигналът за пожара е подаден рано тази сутрин около 4:00 часа.

Васил Щонов: Ще стабилизираме енерегетиката и икономиката, за да върнем доверието на инвеститорите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251626

Това трябва да стане бързо, нали?
- От една страна, трябва да стане бързо, защото сегашното служебно правителство разполага с ограничено време. От друга страна - този дълг от 3 млрд. лв. се е натрупал за много години, нека не си представяме, че ще се оправи за месец-два. Но ние ще начертаем пътя за справяне с дисбаланса в енергетиката. Това трябва да стане бързо, нали? - От една страна, трябва да стане бързо, защото сегашното служебно правителство разполага с ограничено време. От друга страна - този дълг от 3 млрд. лв. се е натрупал за много години, нека не си представяме, че ще се оправи за месец-два. Но ние ще начертаем пътя за справяне с дисбаланса в енергетиката.

Фондът за лечение на деца отпуска 177 хиляди лева за 4 случая

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2014/08/18/2363555_fondut_za_lechenie_na_deca_otpuska_177_hiliadi_leva_za/?ref=rss


Общественият съвет към Фонда за лечение на деца е одобрил четири заявления за лечение на деца на заседанието си в четвъртък миналата седмица. С финансиране от фонда две деца ще заминат за пръв път в чужбина, а други две ще се завърнат там, за да отидат на контролни прегледи и за продължаване на лечението си, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
 
Отпуснати са общо 177 160 лева за четирите деца. За двете, които за пръв път ще посетят чуждестранните...

За Коледа искаме къщичка, за да си играем спокойно на каквото си поискаме

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/08/18/2363556_za_koleda_iskame_kushtichka_za_da_si_igraem_spokoino/?ref=rss


Факултет за МЕЧТИ се строи в столичния квартал "Факултета". В квартала, в който няма детска площадка, скоро ще има място за игри, извънкласни занимания и сценични изяви, информират реализаторите на проекта. 

Идеята се е родила от комиксите на 9 деца от квартала в края на 2012 година, чиято мечта е "дървена къщичка, в която да се събират с приятели". "Те споделиха своята мечта, ние повярвахме в нея и съвсем скоро тя ще бъде реалност", казват от студио "Компот Колектив". 

Бестселърът, вдъхновил сериала "Къща от карти", излиза на българския пазар

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/08/18/2363507_bestselurut_vduhnovil_seriala_kushta_ot_karti_izliza/?ref=rss


Бестселърът на Майкъл Добс, вдъхновил хитовия сериал "Къща от карти" ( House of Cards) на Netflix с Кевин Спейси i Робин Райт в главните роли и Дейвид Финчър като продуцент и режисьор, излиза и на българския пазар, обявиха от издателство "Сиела", които предоставиха на "Дневник" и откъс от книгата.

Авторът Майкъл Добс успява с много детайли и в дълбочина да пресъздаде истории, които отчасти съпреживява от първо лице като лорд Добс от Уайли, член на британската Камара на лордовете и...

Хванаха турски тираджия с опасни парфюми за 300 бона

http://www.bnews.bg/article-114117

Митничари от Варна спипаха турски тираджия с 18 739 флакона парфюмерийни продукти, имитиращи световноизвестни марки. Пратката е на стойност 300 хиляди лева.

Новата седмица започва със слънце и празник

http://www.vesti.bg/bulgaria/novata-sedmica-zapochva-sys-slynce-i-praznik-6020227

Днес Българската православна църква отбелязва смъртта (Успението) през 946 година на Св. Йоан Рилски

Мъж прободе трима с нож след скандал

http://pik.bg/мъж-прободе-трима-с-нож-след-скандал-news215262.html

Мъж прободе трима с нож след скандал

Мъж прободе с нож трима след скандал, съобщиха от РУП-Свиленград. Сигналът е бил подаден вчера, близо час след полунощ. На място бил изпратен автопатрул, който установил, че между четирима свиленградчани е възникнала разпра, прераснала в побой.

Инцидентът се случил на улица „Синчец” в града.

В хода на разследването станало ясно, че 22-годишен, извадил сгъваем нож, с който нападнал опонентите си: 19-годишен, който е с прободна рана в областта на корема; 18-годишен – с прободна рана в областта на рамото и носа и 16-годишен – с прободни рани в областта на корема, кръста, лява мишница и лявото бедро, който е с опасност за живота.

След проведените издирвателни действия извършителят е задържан и е в свиленградския арест. Работата по случая продължава.

Животновъдите искат спешни мерки за "син език"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251752

В Пловдив днес се събраха на неформална среща животновъди от цялата страна, за да обсъдят ситуацията с болестта "син език", която настъпва все повече в страната и убива животни, съобщи БГНЕС.
Две огнища има в Пловдивска област на "син език", никой не е предпазен, защото превенцията не е извършена. Боряна Дочева от Асоциацията на В Пловдив днес се събраха на неформална среща животновъди от цялата страна, за да обсъдят ситуацията с болестта "син език", която настъпва все повече в страната и убива животни, съобщи БГНЕС. Две огнища има в Пловдивска област на "син език", никой не е предпазен, защото превенцията не е извършена. Боряна Дочева от Асоциацията на

Треньорът на "Стяуа": Мястото ни е в Шампионската лига и ще се класираме

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/18/2363549_trenyorut_na_stiaua_miastoto_ni_e_v_shampionskata_liga/?ref=rss


"Стяуа" заслужава да играе в групите на Шампионската лига, твърди треньорът Константин Гълка. Той е уверен, че отборът му ще отстрани "Лудогорец".

"Убеден съм, че ще се класираме в групите на Шампионската лига. Въобще не мисля за Лига Европа. Разполагаме със силен отбор и мястото ни е в Шампионската лига. Това е най-важният мач в моята треньорска кариера досега, но се надявам, че занапред ме чакат още много такива срещи", каза Гълка.

Треньорът на румънците твърди, че е...

Осем формации са подали документи за участие в изборите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/18/2363638_osem_formacii_sa_podali_dokumenti_za_uchastie_v/?ref=rss


Четири партии и четири коалиции са подали до края на работния ден днес - 17ч.,  документи в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Това съобщи пред "Дневник" говорителят на комисията Александър Андреев.

Крайният срок за подаване на документи за участие във вота е до 18 часа на 20 август, напомниха от комисията. Промени в коалициите могат да бъдат правени до 30 август, като до 2 септември е срокът, в която някоя партия може...

Търсят отговорен за "блатото" на Ларгото

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/tyrsiat-otgovoren-za-blatoto-na-largoto-6020221

За решаване на проблема ще бъде подадено искане към Комисията за бедствия и аварии, категоричен е министърът на културата

Кортежът на саудитски принц бил обран зрелищно в Париж

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/18/2363558_kortejut_na_sauditski_princ_bil_obran_zrelishtno_v/?ref=rss


Кортежът на саудитски принц е бил атакуван снощи в Париж от тежковъоръжени мъже. Обирджиите с калашници и други оръжия са откраднали 250 000 евро и дипломатически документи и са избягали, предаде агенция "Франс прес".

Десетината коли са пътували за летище Бурже край Париж от хотел "Джордж Пети" на "Шанз-Елизе" - един от най-луксозните в света, собственост на саудитския милиардер принц Уалид бин Талал, посочва агенцията. Тя обаче не съобщава името на принца, чийто е бил кортежът....

Миньори: Има опасност от режим на тока

http://www.moreto.net/novini.php?n=261488

За опасност от режим на тока предупредиха от миньорските синдикати на професионалния си празник. От бранша настояват да получат парите си, които НЕК и енергодружествата им дължат, за да могат да се подготвят за есенно-зимния сезон.

До 22 август отпускат пари за пострадалите в кв. Аспарухово

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251702

Парични средства за пострадалите граждани в кв. „Аспарухово“ ще бъдат отпускани до 22 август, съобщават БЧК-Варна.
Молби и заявления от граждани, които считат, че имат основание да бъдат подпомогнати, а не са попаднали в списъците, ще се приемат до 20 август включително.
Постъпилите молби и заявления ще бъдат разгледани от междуведомствена комисия. Парични средства за пострадалите граждани в кв. „Аспарухово“ ще бъдат отпускани до 22 август, съобщават БЧК-Варна. Молби и заявления от граждани, които считат, че имат основание да бъдат подпомогнати, а не са попаднали в списъците, ще се приемат до 20 август включително. Постъпилите молби и заявления ще бъдат разгледани от междуведомствена комисия.

Животновъдите искат спешни мерки срещу "син език"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251744

В Пловдив днес се събраха на неформална среща животновъди от цялата страна, за да обсъдят ситуацията с болестта В Пловдив днес се събраха на неформална среща животновъди от цялата страна, за да обсъдят ситуацията с болестта "син език", която настъпва все повече в страната и убива животни, съобщи БГНЕС. Две огнища има в Пловдивска област на "син език", никой не е предпазен, защото превенцията не е извършена. Боряна Дочева от Асоциацията на

ПЪРВО В ZAPERNIK.COM! Лидер и ББЦ се събраха! Мите Колев и Пешо Железаро влизат в коалиция

http://www.zapernik.com/politika/purvo-v-zapernik-com-lider-i-bbc-se-subraha-mite-kolev_33765/

ZaPernik.com научи, че политическа партия "Лидер" и партия "България без цензура" ще играят заедно на предстоящите избори на 5-и октомври. Днес са подписали документите и е на 100 процента сигурно, че хората на Ковачаки и хората на Бареков са се събрали.

Редица анализатори прогнозират, че тези избори няма да са като останалите. По всичко личи, че ще е така. В Перник ББЦ се представлява от бившия депутат Димитър Колев. Партия "Лидер"...

Продължава

Близнашки усвоява триковете на Орешарски

http://www.bnews.bg/article-114114

Очевидно неподготвен за срещата си с журналистите, Близнашки предпочете да избяга от медиите

БЧК дава до петък пари за пострадалите в „Аспарухово”

http://www.cross.bg/pomoshti-spisutzite-zayavleniya-1426004.html

Варна /КРОСС/ Изплащането на паричните помощи за пострадалите от бедствието във варненския квартал „Аспарухово" ще продължи до 22 август, съобщиха от Областния съвет на БЧК Варна.Молби и заявления от граждани, които считат, че имат основание да бъдат подпомогнати, а не са попаднали в списъците, ще се приемат до 20 август включително. Постъпилите молби и заявления ще бъдат разгледани от междуведомствена комисия.Организацията работи за осигуряване на парични или равностойни материални помощи за всички семейства, които неоснователно са останали извън списъците за подпомагане.

Бареков с тежка охрана, преди да обяви новата коалиция с "Лидер" (снимки)

http://pik.bg/бареков-с-тежка-охрана-преди-да-обяви-новата-коалиция-с-лидер-снимки-news215250.html

Бареков с тежка охрана, преди да обяви новата коалиция с "Лидер" (снимки)

Сериозна охрана бдеше над Николай Бареков, преди ББЦ да се регистрира за предсрочните парламентарни избори и да обяви коалицията с партия Лидер.

Няколко гарда пазеха плътно евродепутата и се оглеждаха за снайперисти. Политикът бе охраняван зорко през цялото време.

Бареков взе мерки за безопасността си, след като получи заплахи за живота си.

След стрелба в близост до офиса му, той започна да носи и бронежилетка.

 

 

 

 

Бежански конвой ударен от ракети край Луганск, двете страни си прехвърлят отговорността

http://www.mediapool.bg/bezhanski-konvoi-udaren-ot-raketi-krai-lugansk-dvete-strani-si-prehvarlyat-otgovornostta-news223838.html

Колона с автобуси, превозващи бежанци от град Луганск в Източна Украйна, беше ударен от бунтовнически ракети в понеделник, съобщи украински военен говорител, цитиран от Ройтерс.   "Терористи изстреляха ракети "Град" по бежански конвой близо до областите Хряшчуватие и Новосвитливка. Чакаме да узнаем колко хора са загинали", добавил говорителят на военната операция в Източна Украйна.   Първоначално бунтовническа медия съобщи за артилерийски престрелки между сепаратисти и украинската армия в района на придвижване на бежанската автоколона, а говорител на самопровъзгласената Донецка народна република заяви, че не разполага с информация за случая.   По-късно обаче високопоставен лидер на проруските сепаратисти в Източна Украйна отхвърли твърдението, че те са отговорни за обстрела. По думите на Андрей Пургин, "вицепремиер" на т.нар. Донецка народна република, цитирани от Ройтерс, бунтовниците не разполагат с военен потенциал за такова нападение. "Самите украинци са обстрелвали това шосе многократно със самолети и ракети "Град". Изглежда сега са убили още цивилни, както го правят от месеци. Ние нямаме възможност да изпратим "Град" в тази територия", каза бунтовническият ръководител.

Адът има 9 кръга, Аман - само 8

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251673

Адът според Данте има девет кръга, като всеки следващ е с по-малък диаметър от първия. В най-широкия първи кръг е преддверието, където стоят некръстените. Там няма мъчения, а просто безнадеждност. Най-малкият - девети, е запазен за предателите начело с Юда. Всеки чужденец, който по някаква причина попадне в йорданската столица Аман, Адът според Данте има девет кръга, като всеки следващ е с по-малък диаметър от първия. В най-широкия първи кръг е преддверието, където стоят некръстените. Там няма мъчения, а просто безнадеждност. Най-малкият - девети, е запазен за предателите начело с Юда. Всеки чужденец, който по някаква причина попадне в йорданската столица Аман,

Нов проблем с еболата - къде е той в природата?

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/nov-problem-s-ebolata-kyde-e-toj-v-prirodata-6020226

Вирусът идва от някъде - може би от прилепите - но експертите са съгласни, че трябва да се определи съвсем точно източникът му в природата

Реформаторите отново поискаха спиране на "Южен поток"

http://business.actualno.com/Reformatorite-otnovo-poiskaha-spirane-na-Ujen-potok-news_45658.html

За отмяна на неправомерните актове на министри от кабинета "Орешарски" и спиране на всякакви действия по "Южен поток" настояват от Реформаторския блок. На пресконференция днес Дим...

Тръгнаха продажбите на първият плъгин хибрид на Audi

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/08/18/2363540_trugnaha_prodajbite_na_purviiat_plugin_hibrid_na_audi/?ref=rss


Първият зареждащ се от контакта хибриден (Plug-in-Hybrid) модел на Audi вече се предлага за европейските клиенти на марката. Новият A3 Sportback e-tron ще може да се поръча при 410 дилъри в Европа. Срещу цена от 37 900 евро в Германия клиентите получават автомобила, зарядна станция, доставка на електричество от алтернативен източник, кабел за зареждане на обществените колонки и т.н.

Audi A3 Sportback e-tron съчетава 1.4 TFSI бензинов двигател с електромотор, като общата мощност е 204...

Залятата с боя Нона: Петър ме заплашваше, че ще ме върже със синджир, за да съм послушна

http://pik.bg/залятата-с-боя-нона-петър-ме-заплашваше-че-ще-ме-върже-със-синджир-за-да-съм-послушна-news215257.html

Залятата с боя Нона: Петър ме заплашваше, че ще ме върже със синджир, за да съм послушна

Месец след инцидента, при който 28-годишният Петър Бакалски заля с блажна боя бившата си приятелка Нона Славова, той и съучастникът му Георги Косев-Зомбито бяха арестувани. Зад решетките е и „операторът” Тошко Иванов-Жабата, който заснел гаврата с телефона си. Унизителният клип остана няколко дни във Фейсбук, придружен с дълго обяснение от страна на Бакалски, който оправдаваше отмъщението с изневерите на гаджето си. Барманът извади на показ интимни подробности от връзката и разказа, че Нона употребява и разпространява наркотици, пише Марица.бг. 

Жестоката постъпка провокира намесата на Хелзинкския комитет за правата на човека и Алианс срещу насилието, които настояха за адекватни действия от страна на институциите. Чиято реакция в случая бе, меко казано, бавна. Веднага след арестите Нона разказва какво се случва с нея.

- Как се чувстваш месец след като животът ти се превърна в новина?
- Разочарована, огорчена, унизена. Изсипа се много помия върху мен, а аз сега трябва да доказвам на близките и приятелите си, че всичко това са абсолютни лъжи. В интервютата, които Петър даде, той ме изкара наркоманка и напълно пропаднала жена. Само че аз ще докажа, че това не е вярно. Нямам аборти, никога не съм вземала дрога. Аз дори не съм виждала хероин. Не знам как изглежда. Не толерирам употребата на наркотици, защото съм наясно какви са последствията. Особено при тежките дроги - хероин, кокаин. В училище съм правила няколко проекта на тази тема. Както повечето мои връстници съм пушила трева и съм опитвала амфетамини, но това не ме прави наркоманка. Не знам каква е причината Петър да лъже по този безобразен начин, но това, дали аз съм употребявала дрога, може да се докаже с медицински тестове. Ще поискам всички възможни експертизи и ще докажа, че нищо от казаното не е вярно.

- Ще заведеш ли дело за клевета?
- Обезателно. В хода на наказателното дело, ако има вариант, ще си пусна гражданските искове, а сега ще заведа и дело за клевета. Длъжна съм да си изчистя името, иначе не мога да продължа напред. Това, което Петър и приятелите му направиха, беше достатъчно унизително, но явно и това не задоволи желанието му за отмъщение и той продължи да сипе лъжи и клевети по мой адрес. Сега чета коментари , в които ме наричат „курвата на квартала”, „наркоманка” и „боклук”. Мисля, че тези неща ги пишат негови приятели. Нека някой се изправи с името си и каже, че ме е виждал да употребявам наркотици, че съм му била гадже и пр. Петър говори за някакви клипове в интернет - как правя секс. Такива клипове не съществуват. Той ме заплаши, че ще качи мои еротични снимки в интернет. И няма да се изненадам, ако го направи. Това са снимки, които лично той е правил, докато сме били заедно.

- Имала ли си някакъв досег с полицията преди този случай?
- В училище имах един период, когато правех различни щуротии. Бях оставила предсмъртно писмо. Бях избягала от къщи. Изтърпях си последствията, ходех на задължителни срещи с психилог. Но това е единственият път, когато съм имала досег с полицията. Но бях на 12 години. Ако бях някаква пласьорка, както твърди Петър, трябваше да имам криминално досие. 

- Семейството ти как реагира на драматичната развръзка?
- Баща ми е болен, бори се с рак. На него му се отрази най-зле. Няколко дни след тази случка получи епилиптичен припадък, съпроводен с гърч. Лекарите казаха, че е заради стреса. Карлово е малък град, но пък хората там ме познават. Аз съм учила там, била съм отличничка. Да, прекъснах образованието си , защото имах проблеми от личен характер. Но те нямат нищо общо с глупостите на Петър за наркоци и аборти. 

Семейството ми понася много тежко всичко това. И въпреки че ме познават добре, те продължават да изпитват някакви съмнения. Опитвам се да им обясня, че причината за всичко е, че съм отрязала едно момче, което не може да приеме този факт. И той е решил, че това е начина да ме накаже. Аз имах отношения с Петър, но това не беше нормална, здрава връзка. Никой не ме е виждал с него, дори по кафета не сме излизали. Петър, а не аз, заплашваше със самоубийство. Той ме караше да тичам през целия град, като заплашваше че ще си нареже вените. Тогава го заварих целия нарязан - по ръцете, по гърдите. Беше се наранил с джобното си ножче.

Той се гордееше с това, което бе направил, щом като успял по този начин да ме задържи. Ако някой не иска да е с теб, как можеш да го задържиш насила. Петър изпадаше в адски агресивни състояния. В продължение на две години той непрекъснато пиеше антидепресанти. Майка му ме е водила насила на преглед при психиатър, който ми изписваше незаконно лекарства. Аз не съм негова пациентка. Естествено, че не ги пиех. Целта им беше да ме побъркат. Искаха да ме изкарат мен виновна, че Пешо е лабилен и психиката му е слаба. Две седмици преди да ме залее, ми се усмихваше и обясняваше колко много ме обича. Ако обичаш някого, ще му причиниш ли подобна гадост? Ако не си доволен от някого просто кажи сбогом. За 28 години трябваше да го разбере.


- А на теб колко време ти бе необходимо, за да разбереш, че не си пасвате? Той е гледал на вашата връзка доста сериозно?
- Чувствата ми към него бяха истински. Поне в началото. После започнаха да се проявяват неговите мании за собственост. Отправяше заплахи за убийство и ми казваше, че ще ме върже на терасата като куче на синджир, за да съм послушно момиче. Как да искам да съм с такъв човек! Когато разбрах, че е непоправим случай и нямаме бъдеше, аз започнах да се отдръпвам. Десетки пъти съм се опитала да сложа край. По цели нощи стои на компютъра и гледа порно. Това може да смачка самочувствието на всяка жена.

- Петър или някой от близките му свързвал ли се е с теб след гаврата?
- След инцидента с Петър си разменихме няколко много остри приказки във Фейсбук. Получавам обаждания от скрити номера, мълчат и дишат тежко. През последните дни имам и заплахи от негови приятели, които твърдят, че ще има следващи покушения. Казали са, че ще ме целят с яйца, ще ми правят подсечки.

- Петър твърди, че идеята за боята не е била негова, а на другия ти приятел.
- Това не е вярно. С този човек се познаваме отдавна. Той държи на мен и ми помага много. Знаел е за плана, тъй като Петър му е казал, опитал се е да ме предупреди, но тогава аз не вдигах телефона си. Всъщност първоначалните планове на Бакалски и компанията му са били много по-жестоки. Те са искали да ме качат в багажника на кола, да ме изведат извън града, където ме ми обръснат главата и веждите, да ме насилят и да ме залеят с фекалии. Само че някой по-умен от тях ги е предупредил, че така ще извършат няколко углавни престъпления и са минали на варианта с боята.

- Можеш ли да му простиш?
- Въпросът не е дали аз ще му простя, а дали той може да си прости. Не съм аз човекът, който ще го съди.

- Как ще продължиш живота си?
- Това, което ме интересува в момента, е баща ми. Надявам се и се моля да се оправи. На следващо място искам да изправят Петър и приятелите му пред съда и те да получат справедливи наказания. Ще продължа образованието си, надявам се да си намеря работа и да имам семейство. Въпреки цялата гавра, няма да се предам.

- Петър и съучастниците му са арестувани. Доволна ли си?
- Бях загубила вяра, че институциите ще направят нещо. Но истината е, че вашата намеса се оказа решаваща. Всичко, което искам, е да има справедливост. И да оздравея. Не съм сляпа и няма да ослепея, но зрението ми е увредено. Лявото ми око все още е възпалено. Не виждам добре. Лекарствата, с които се мажа, също се отразяват зле и допълнително ми затрудняват виждането. В шок съм, в стрес съм, не мога да спя, не мога да ям, продължавам да отслабвам прогресивно. Срещам се с психолог. С мен се свързаха много хора, неправителствени организации, които ми предлагат подкрепа. Признателна съм на всички, които са до мен в този кошмар.

Звездното трио на "Барселона" излиза за пръв път заедно тази вечер

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/18/2363538_zvezdnoto_trio_na_barselona_izliza_za_pruv_put_zaedno/?ref=rss


Звездната южноамериканска атака на "Барселона" Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар ще дебютира на "Камп ноу" тази вечер. Каталунците излизат от 21.30 часа срещу мексиканския "Леон" в спор за трофея "Жоан Гампер".

Допреди няколко дни все още не се знаеше дали тримата играчи ще могат да застанат един до друг днес. Луис Суарес обаче получи разрешение от УЕФА да тренира и участва в контролни срещи за "Барселона" до изтичане на наказанието му за ухапването на Джорджо Киелини.
...

Варненски двойки ще представят България на Европейското по плажен волейбол

http://www.moreto.net/novini.php?n=261467

Две варненски двойки ще представят България на предстоящото европейско първенство по плажен волейбол при 18-годишните. Деница Петрова, Стефани Кьосева и Велин Стоянов –Георги Ботев ще отпътуват за Норвегия в сряда заедно с треньора Пламен Николов.

Германия отказа военна помощ на Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-pomosht-voenna-1426002.html

/КРОСС/ Германските власти няма да предоставят военна помощ на Украйна. Това заяви представител от външното министерство на Германия Мартин Шефер."Федералното правителство не планира в кризисна ситуация да доставя военни боеприпаси", каза Шефър, коментирайки изказване на външния министър на Украйна министъра на външните работи на Украйна Павло Климкин, който призова ЕС и НАТО да осигурят помощ на Украйна, включително и военна. По-рано днес министър-председателят на Финландия Александър Стуб заяви също, че по искането на министъра на външните работи на Украйна не е възможно да се реагира.    

Заводът за морски деликатеси в Айтос е готов

http://www.cross.bg/zavodut-aiitos-delikatesi-1426003.html

Айтос /КРОСС/ Заводът за производство на морски деликатеси в Айтос е напълно изграден. В момента се тества ел. инсталацията, предстои техническото дооборудване на работните помещения и озеленяване на площите около сградата. Заводът е построен със средствата на българо-шведска компания. Застроената площ е 2,5 дка, общият размер на инвестицията - 1,5 млн. евро. Рибните продукти ще пристигат от Северно море, ще се обработват в айтоското предприятие и ще се експортират за Европейския съюз. Производството ще бъде ръчно и ще ангажира около 250 работници.    

Криза за кръв във Варна

http://www.cross.bg/varna-kruv-tzentur-1425995.html

Варна /КРОСС/ Във Варна има криза за кръв, алармира директорът на Кръвния център в града д-р Жанина Йорданова. Има нужда от още кръв за жената, която пострада след взрив на газова бутилка преди няколко дни. Наталия Кръстева все още е в реанимацията на Военноморската болница с 40 процента изгаряния. Във Варненския кръвен център не достига и персонал, което създава проблем за дейността му. В момента там работят 12 лекари, а са необходими поне още трима. Има нужда и от три медицински сестри, предаде БНР.

Семки от чушка свалят кръвна захар за 7 дена

http://pik.bg/семки-от-чушка-свалят-кръвна-захар-за-7-дена-news215256.html

Семки от чушка свалят кръвна захар за 7 дена

Ако нивото на кръвна захар е повишено, вие можете само за 7 дена да го свалите до нормите, ако пиете отвара от семките на червени чушки.
Нивото на кръвната захар е индивидуално за всеки един индивид, но то трябва да се поддържа в горе-долу постоянни норми.

Понижаването или покачването на кръвна захар зависи от работата на черния дроб, обмяната на веществата, дейността на щитовидната жлеза, панкреаса и нервната система. Ако някой от тези органи не изпълнява своите функции максимално добре, най-вероятно ще имате проблем и с кръвната захар.

В случай на стрес и голямо напрежение също се отчита покачване, така че се опитайте да се успокоите, за да не вредите на здравето си.

Следете често какво е нивото на кръвната захар, защото това е един от показателите, чрез които се определя здравословното състояние, защото както казахме, за нейното повишаване оказва влияние работата на много други органи.

Симптомите, които се проявяват при повишаване на кръвна захар, са много и все различни. Често не им обръщаме много внимание, защото ги смятаме за незначителни. Пренебрегваме ги, а това помага на заболяването да се развива.

Ето и най-наблюдаваните симптоми, когато кръвната захар е покачена:

1. Често уриниране през нощта
2. Силна жажда;
3. Сухота в устата;
4. Бързо изморяване;
5. Слабост на организма;
6. Повишен апетит, но независимо колко храна; се консумира, тялото отслабва;
7. Трудно зарастване на рани;
8. Често главоболие;
9. Често боледуване;
10. Нарушение на зрението.

За да се преборите с повишена кръвна захар, трябва да увеличите физическата активност, а заедно с това и да промените поне малко хранителния си режим. Когато това е налице, приложете и отварата със семки от червени чушки, която се приготвя по следния начин:
Изтърбушете червени чушки и съберете само техните семки, като за отварата ви е нужна само супена лъжица от тях. Количеството семки се слага в литър вода и се вари на много бавен огън за 40 минути.

Изстине ли готовата лечебна отвара, се прецежда. Пие се по 75 милилитра преди хранене (около 20 минути) по 3 пъти на ден.
За да понижите нивата на кръвна захар, следвайте този прием 7 дена. За да сте сигурни в ефекта от целебната отвара от червени чушки, след лечението проверете пак нейните стойности.

 

Мъж се удави в Свети Влас след инфаркт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251679

58-годишен руски турист се е удавил в местността 58-годишен руски турист се е удавил в местността "Юртата" в Свети Влас, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал до хотелски комплекс "Скай Дриймс". Смъртта е констатиранa от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Несебър. Изразени са съмнения за възможен инфаркт. Трупът на В.М. е откаран за аутопсия в катедра "Съдебна медицина" към МБАЛ -

Избират от четири варианта за нов мост над Дунав, може дори тунел

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251559

От изворите на Дунав до Белград са изградени 56 моста, което прави по 1 на всеки 20 км. 
В източната част 
на реката 
мостовете са едва
7- по-малко, 
отколкото са в 
Будапеща, 
където са 8. Това прави средно по 1 мост на всеки 160 км. Това пише в своя разработка за изграждането на трети мост над реката между България и Румъния доц. От изворите на Дунав до Белград са изградени 56 моста, което прави по 1 на всеки 20 км. В източната част на реката мостовете са едва 7- по-малко, отколкото са в Будапеща, където са 8. Това прави средно по 1 мост на всеки 160 км. Това пише в своя разработка за изграждането на трети мост над реката между България и Румъния доц.

Aрестуваха сина на Джеки Чан за употреба на наркотици

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251705

Синът на световноизвестния китайския актьор Джеки Чан е бил задържан в Пекин заради употреба на наркотици, съобщи вестник South China Morning Post.
31-годишният музикант и актьор Джейси Чан е бил арестуван заедно с тайванския кино деец Ки Чжун Ду. Повече подробности не се съобщават.
От полицията не коментират информацията. Синът на световноизвестния китайския актьор Джеки Чан е бил задържан в Пекин заради употреба на наркотици, съобщи вестник South China Morning Post. 31-годишният музикант и актьор Джейси Чан е бил арестуван заедно с тайванския кино деец Ки Чжун Ду. Повече подробности не се съобщават. От полицията не коментират информацията.

Огнено отмъщение: Подпалиха автомобили в Свети Влас и Бургас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251675

Два автомобила са били подпалени в Свети Влас и Бургас в неделя. Около 22 часа, пламнало "БМВ" на 27-годишен мъж от Свети Влас, паркирано на ул. "Черноморска". Возилото е собственост на местен жител.
В малките часове, същия ден, в Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил "Ауди А 6", собственост на 27 годишна бургазлийка. Два автомобила са били подпалени в Свети Влас и Бургас в неделя. Около 22 часа, пламнало "БМВ" на 27-годишен мъж от Свети Влас, паркирано на ул. "Черноморска". Возилото е собственост на местен жител. В малките часове, същия ден, в Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил "Ауди А 6", собственост на 27 годишна бургазлийка.

Щастливци от Трявна и София ще викат за Кобрата в Хамбург

http://www.cross.bg/pylev-evrofytbol-sofiya-1426001.html

София /КРОСС/ Щастливци от Трявна и София ще подкрепят Кубрат Пулев на живо в Хамбург на 6-ти септември. Милен Атанасов Николов от балканското градче и Константин Петров Петров от столицата ще се насладят на битката на титаните благодарение на „Еврофутбол", след като станаха първите печеливши от кампанията „Изживей емоцията" на букмейкърската къща. Те ще зарадват и свои близки - наградата от българския букмейкър гарантира двоен билет за мача, както и екскурзия за двама с осигурени самолетни билети, трансфер летище-хотел-летище и нощувка. Имената на късметлиите бяха определени чрез жребий от финансовия директор на „Еврофутбол" г-жа Людмила Стефанова днес преди обяд. „Направо не мога да повярвам, страхотна изненада, много съм щастлив!" реагира Константин по телефона, след като разбра радостната новина. Призна, че е мислил кой ще вземе със себе си, ако спечели - съпругата му ще го придружи в „О2 Арена". Милен пък не можа да повярва и не сдържа емоциите си: "Признавам, не очаквах! Страшно съм щастлив!". Кампанията „Изживей емоцията!", която стартира на 08.08.2014 г., продължава с втори кръг, като наградите от него отново ще бъдат два двойни билета за Владимир Кличко - Кубрат Пулев, в пакет с екскурзия. Имената на следващите победители ще станат ясни на 25.08.2014 г

Съдът в Милано потвърди 20-годишната присъда на Брендо

http://www.moreto.net/novini.php?n=261485

Всички обвиняеми по наркоаферата, станала известна като "Кокаиновите крале", са с потвърдени присъди от втората инстанция в Милано. 20 години затвор остава наказанието на Евелин Банев-Брендо, апелативният съд е оставил Матей Боев за 12 години в затвора, а Тинко Гарев за 15 г.

Украйна ще е готова за ЕС и НАТО до пет години

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/ukrajna-shte-e-gotova-za-es-i-nato-do-pet-godini-6020225

Страната поиска реална помощ от чужбина, включително от съвременно въоръжение и в частност авиационна и противовъздушна техника

Джудистка донесе първи медал за България от младежката олимпиада

http://offnews.bg/news/n_1/n_378327.html

17-годишната Бетина Темелкова спечели първи медал за България на вторите младежки олимпийски игри, провели се в Нандин, Китай. Българката записа три победи подред в категорията до 52 кг. - срещу Брилит Гамара от Перу, Саджия Амран (Алжир) и Маруса Стангар (Словения). Единствената й загуба бе на финала от бразилката Лаяна Колман от Бразилия, което донесе на младата джудистка сребърното отличие. Бетина Темелкова, която стана спортист на 2013 година на община Сливен, получи първи поздравления за успеха от председателя на БОК Стефка Костадинова.

Юробанк продаде поделението си в Украйна за 95 млн. евро

http://econ.bg/Новини/Юробанк-продаде-поделението-си-в-Украйна-за-95-млн-евро_l.a_i.562381_at.1.html

Третата най-голяма гръцка банка Юробанк продаде дъщерното си поделение в Украйна на местната банкова група Делта, съобщи Yahoo News. ...

Турция привика германския посланик заради съобщенията за шпионаж

http://www.cross.bg/tyrtziya-germanskiya-germaniya-1426000.html

/КРОСС/ Министерството на външните работи на Турция привика германския посланик в Анкара заради информацията, че Германия шпионира партньорите си от НАТО с години, съобщават турските медии. "Еберхард Пол бе повикан тази сутрин заради публикации в германската преса. Ние ще изразим притеснението и тревогата си", съобщи източник от турското външно министерство, пожелал да запази анонимност.Припомняме, че в неделя вестник "Шпигел" съобщи, че германските тайни служби са шпионирали Турция от 2009 г. насам и са подслушали поне един телефонен разговор на американския държавен секретар Джон Кери.Според изданието правителството на Германия шпионира Турция от 2009 г. Берлин миналата година изрази възмущението си от разкритията, че американското разузнаване е подслушвало разговорите на германския канцлер Ангела Меркел.

Френски бизнесмен с удоволствие би заменил Оланд с Путин

http://www.cross.bg/pytin-rysiya-vilyo-1425999.html

/КРОСС/ Основателят на френския център за развлечения Puy de Fou Internationаl SAS Филип де Вильо, който планира да построи един от тематичните паркове в Крим, в интервю за френското списание Le Figaro, обяви подкрепата си към Путин, като подложи на рязка критика политиката на САЩ и Запада по отношение на Русия, съобщи РИА Новости. „Аз бях впечатлен от харизмата на този държавен глава, от широтата на възгледите му и вниманието към културния обмен”, заяви де Вильо, разказвайки за срещата си с руския президент. Според французина, паркът  Puy de Fou в Крим ще бъде построен в името на мира, който трябва да цари в отношенията между Русия и Европа. Той рязко критикува санкциите, въведени от ЕС и САЩ срещу Русия, като ги нарече „акт на войната”. „Историята на Европа не може да се пише на американския континент”, отбеляза бизнесменът, като подчерта, че Европа не може да съществува отделно от Русия. „Владимир Путин е патриотичен, далновиден и решителен държавен глава”, заяви Филип де Вильо. Според него, все по-често във Франция може да се чуе следното: „Днес на Франция са необходими такива мъже като Путин, а не като Оланд”. Като цяло, говорейки за Съединените Щати, бизнесменът отбеляза, че тази страна се държи „неразумно”

Мъж бере душа в болница след жестока катастрофа

http://pik.bg/мъж-бере-душа-в-болница-след-жестока-катастрофа-news215254.html

Мъж бере душа в болница след жестока катастрофа

56-годишен мъж е настанен в болница с опасност за живота след катастрофа, която е станала на кръстовището на бул. „Република“ и бул. „Цар Освободител“ във Варна на 16 август около 6 ч. сутринта, пише "Петел".

При наличие на пътен знак „Стоп“ 35-годишен водач на Фолксваген Пасат допуска ПТП с Хонда, която се е движела по пътя с предимство. Вследствие на ПТП-то е пострадал 56-годишният пътник от Фолкваген-а, който е настанен за оперативно лечение в болница „Св. Анна“ с контузия на глава и множество травми на вътрешни органи. Има опасност за живота му.

38-годишната водачка на Хонда е с контузия на глава и охлузвания по ръцете, оказана й е медицинска помощ и е освободена за домашно лечение. Образувано е досъдебно производство.

Синът на Джеки Чан арестуван за употреба на наркотици

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251585

Синът на световноизвестния китайския актьор Джеки Чан е бил задържан в Пекин заради употреба на наркотици, съобщи вестник South China Morning Post.
31-годишният музикант и актьор Джейси Чан е бил арестуван заедно с тайванския кино деец Ки Чжун Ду. Повече подробности не се съобщават.
От полицията не коментират информацията. Синът на световноизвестния китайския актьор Джеки Чан е бил задържан в Пекин заради употреба на наркотици, съобщи вестник South China Morning Post. 31-годишният музикант и актьор Джейси Чан е бил арестуван заедно с тайванския кино деец Ки Чжун Ду. Повече подробности не се съобщават. От полицията не коментират информацията.

Лудогорец са ниски, ще паднат много голове

http://www.bnews.bg/article-114113

Наставникът на Стяула Константин Гълка прогнозира агресивен двубой с много голове срещу Лудогорец.

Въоръжени мъже обраха саудитски принц в Париж

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/vyoryzheni-myzhe-obraha-sauditski-princ-v-parizh-6020224

Няма жертви и ранени при инцидента, но извършителите са откраднали 250 000 евро ($335,000) и документи на дипломатическата мисия

Пряко сме заплашени от кризата в Ирак, обяви Външно

http://news.ibox.bg/news/id_2025994342

За пръв път сме свидетели на криза от ниво 3, обяви министър Митов и изрази опасения, че е възможен бежански поток. България може да бъде полезна с хуманитарна помощ за Ирак, в случай, че постъпи искане за съдействие при овладяването на кризата. МВнР вече работи по кандидатурата на Кристалина Георгиева за еврокомисар, както и по ревизията на управлението на Кристиан Вигенин като министър.

Неизвестни думнаха каса с 60 бона в Слънчев бряг

http://www.bnews.bg/article-114115

Близо 60 хиляди лева, в различна валута, и фирмени и лични документи от офис в Слънчев бряг. Полицаите установили, че е проникнато чрез взломяване на входната врата.

Трима алпинисти загинаха край Монблан

http://offnews.bg/news/n_1/n_378348.html

Двама алпинисти и техният водач са загинали след падане от 800 метра височина в района на връх Монблан в Алпите. Спасителен екип с хеликоптер започнал издирването в събота и в неделя вечерта е открил телата на трите жертви до връх Егий дю Миди (3842 м). Разследването за причината за падането продължава, като се предполага, че снегът под краката им е поддал, а те не са успели да се обезопасят. Най-вероятно са паднали от хребет, който се използва като път за хижа наблизо. От началото на алпийския сезон 20 души са загинали или изчезнали в планините.

Заведения по морето не предлагали меню на български, нямало цени на храните

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251655

439 проверки в туристически обекти извърши Комисията за защита на потребителите (КЗП) при поредна акция по морето миналата седмица (12-16.08.), като 136 от тях са в хотели, а 291 – в заведения за хранене и развлечения. Констатирани са 46 нарушения, съобщиха от КЗП.
Сред най-често срещаните нарушения е липсата на меню на български език, 439 проверки в туристически обекти извърши Комисията за защита на потребителите (КЗП) при поредна акция по морето миналата седмица (12-16.08.), като 136 от тях са в хотели, а 291 – в заведения за хранене и развлечения. Констатирани са 46 нарушения, съобщиха от КЗП. Сред най-често срещаните нарушения е липсата на меню на български език,

До 22 август ще отпускат пари за пострадалите в кв. Аспарухово

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251672

Парични средства за пострадалите граждани в кв. „Аспарухово“ ще бъдат отпускани до 22 август, съобщават БЧК-Варна.
Молби и заявления от граждани, които считат, че имат основание да бъдат подпомогнати, а не са попаднали в списъците, ще се приемат до 20 август включително.
Постъпилите молби и заявления ще бъдат разгледани от междуведомствена комисия. Парични средства за пострадалите граждани в кв. „Аспарухово“ ще бъдат отпускани до 22 август, съобщават БЧК-Варна. Молби и заявления от граждани, които считат, че имат основание да бъдат подпомогнати, а не са попаднали в списъците, ще се приемат до 20 август включително. Постъпилите молби и заявления ще бъдат разгледани от междуведомствена комисия.

Швеция ще отпусне 5,5 млн. евро хуманитарна помощ на Ирак

http://europe.actualno.com/Shvecija-shte-otpusne-55-mln-evro-humanitarna-pomosht-na-Irak-news_45656.html

Правителството на Швеция е решило да отпусне 50 милиона шведски крони (5,5 млн. евро) за хуманитарна помощ за Ирак. Това съобщи днес министърът по международното сътрудничество Хилеви Енгстрьом, цитир...

Надал няма да играе на US open

http://tennis.actualno.com/Nadal-njama-da-igrae-na-US-open-news_45660.html

Световният номер 2 в тениса Рафаел Надал няма да защитава титлата си на Откритото първенство на САЩ, заради контузията в китката, която получи преди три седмици. Носителят на 14 титли от Големия шлем...

Разследването по записите "Ало, Ваньо" е прекратено

http://crime.actualno.com/Razsledvaneto-po-zapisite-Alo-Vanio-e-prekrateno-news_45653.html

Софийската градска прокуратура е прекратила наказателното производство срещу неизвестен извършител по т.нар. телефонни разговори "Ало, Ваньо". Информацията съобщава в "Труд". Став...

Със силно време завърши 14-та международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts"

http://www.moreto.net/novini.php?n=261482

Вчера, 17 август, на церемония на Морска гара – Варна, се проведе награждаването на победителите в трета гонка - SOGELEASE OFFSHORE RACE, както и в генералното класиране на Четиринадесетата международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”, която се проведе от 14 до 17 август във Варна и Златни пясъци.

Нати се нуждае от помощта ни. Нека се отзовем!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251625

Безкрайно трудно е да знаеш, че радостта и надеждата в твоя живот, детето, което си създал, отгледал и обичаш повече от всичко на света гасне. Защото е дамгосано с ужасяващата диагноза „левкимия“, а адът е слязъл на земята и е станал част от животът на твоето семейство. Непосилно е да държиш ръката на най-милото си и да му обещаваш, Безкрайно трудно е да знаеш, че радостта и надеждата в твоя живот, детето, което си създал, отгледал и обичаш повече от всичко на света гасне. Защото е дамгосано с ужасяващата диагноза „левкимия“, а адът е слязъл на земята и е станал част от животът на твоето семейство. Непосилно е да държиш ръката на най-милото си и да му обещаваш,

Руското географско дружество навърши 169 години

http://www.cross.bg/geografsko-dryzhestvo-ryskoto-1425997.html

/КРОСС/ На 18 август Руското географско дружество отбелязва рожден ден. Точно преди 169 години, на 18 август 1845 година император Николай I утвърждава предложението на министъра на вътрешните работи на Руската империя граф Перовски за създаването в Санкт Петербург на Руско географско дружество. Главната задача на създадената организация е било всестранното изучаване на руската земя. Сред учредителите на дружеството са: Фьодор Литке, Каръл Бер, Фердинанд Врангел и много други. За 169-годишната си дейност Руското географско дружество е внесло огромен внос в изучаването и усвояването на Сибир, Далечен Изток, Средна и Централна Азия. Дружеството от първия си ден на съществуване и до днес води широка експедиционна и просветителска дейност. Днес, почти във всеки субект на Руската Федерация има филиал на Руското географско сдружение. То обединява учени, еколози, пътешественици и обществени дейци. От 2009 г., дружеството е ръководено от министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу.      

КЗП установи 46 нарушения по Черноморието

http://www.cross.bg/narysheniya-tyristicheski-yslygi-1425998.html

София /КРОСС/ 439 проверки в туристически обекти извърши Комисията за защита на потребителите (КЗП) при поредна акция на морето миналата седмица (12-16.08.), като 136 от тях са в средства за подслон и места за настаняване и 291 - в заведения за хранене и развлечения. Констатирани са 46 нарушения. За провеждане на акцията към инспекторите от регионалните дирекции на институцията във Варна и Бургас се включиха допълнителни екипи от Велико Търново, Плевен, Ловеч, Сливен, Ямбол, Търговище, Шумен, Силистра и Добрич. Заведенията и хотелите в морските курорти са проверявани за наличие на категоризация и съответствие на предоставяните от тях услуги с дадената им категория.Сред констатираните нарушения в заведенията за хранене и развлечения е липсата на меню на български език и на цени и грамажи на предлаганите храни и напитки. Тази информация е важна за потребителите, за да се ориентират устройват ли ги цените на съответното заведение, което от своя страна може да бъде определящо дали ще останат в него или ще потърсят алтернативно. Друго нарушение в някои от проверените заведения е отсъствието на табела с вида и категорията на обекта в близост до входа, което затруднява потребителите да се ориентират за типа му и нивото на обслужване, което могат да очакват.В някои хотели в хода на проверките инспекторите на контролния орган са установили липса на ценоразпис в близост до рецепцията с цени на нощувките и другите предлагани услуги

Оскверниха паметника на Хаджи Димитър на Бузлуджа

http://www.cross.bg/byzlydzha-shipka-dimitur-1425996.html

/КРОСС/ Надпис "Смърт за гяурите" е бил изписан със спрей на Стената на безсмъртните до паметника на Хаджи Димитър на връх Бузлуджа. Надписът е бил забелязан още в петък, а на следващия ден е бил почистен от служители на парк-музей "Шипка - Бузлуджа".Като недопустим вандалски акт определиха постъпката от музея."Това е поредният много неприятен инцидент. Не знам как да го коментирам. Изключително сме омерзени от случващото се, както на Шипка, така и на Бузлуджа", коментира заместник-директорът на музей "Шипка - Бузлуджа" Мая Миланова.Тя е категорична, че подобни актове, които будят омраза, не са от полза на никого."Нацията трябва най-сетне да проумее, че само пазейки светините си, пазейки националната ни история, ще имаме бъдеще", каза Миланова пред БГНЕС.

Новият интерфейс на Android от Xiaomi наподобява на iOS 7 (видео)

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/18/2363479_noviiat_interfeis_na_android_ot_xiaomi_napodobiava_na/?ref=rss


Kомпанията Xiaomi, известна с прякора "китайският Apple", представи изцяло обновената версия на своя интерфейс за Android MIUI. Неговото шесто поколение следва неписаната традиция да наподобява дизайна на платформата на Apple iOS.

MIUI 6 въвежда доста промени спрямо предшественика си, съобщава онлайн изданието GizChina. Основен акцент е външният изглед. Той следва заложените в iOS 7 тенденции на плосък дизайн с плътни цветове без нюанси, отражения, сенки или други ефекти.
...

Крайнодесни опитаха да спрат в Израел сватба между еврейка и арабин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251631

Израелската полиция е попречила на над 200 членове на израелската крайна десница да провалят сватба между еврейка и мъж от арабски произход, пише „Гардиън“.
Протестиращите са скандирали „смърт на арабите“. Полицията е обградила обредния дом, където се е провеждала сватбата. Арестувани са четирима, няма пострадали. Израелската полиция е попречила на над 200 членове на израелската крайна десница да провалят сватба между еврейка и мъж от арабски произход, пише „Гардиън“. Протестиращите са скандирали „смърт на арабите“. Полицията е обградила обредния дом, където се е провеждала сватбата. Арестувани са четирима, няма пострадали.

Служебното правителство слага крак на военното поделение във Враца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251616

Служебното правителство е на път да спре процеса за възстановяване на военното поделение 52380 във Враца, започнал с решение на кабинета Служебното правителство е на път да спре процеса за възстановяване на военното поделение 52380 във Враца, започнал с решение на кабинета "Орешарски". Преди дни обаче новият министър на отбраната Велизар Шаламанов заяви, че отварянето на поделението ще бъде замразено поради липса на финансови средства.

Слабото търсене и завишените доставки притиснаха цената на петрола

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/18/2363475_slaboto_tursene_i_zavishenite_dostavki_pritisnaha/?ref=rss


За пръв път от една година цената на петрола в кошницата на ОПЕК падна под 100 долара за барел - до 99.94 долара, обяви днес секретариатът на картела. Това е спад от 1.08 долара спрямо цената от предишната търговска сесия, съобщава РБК.

Тази стойност е най-ниската от 26 юни 2013 г. През август тази година пък цената се колебаеше непрекъснато между 101 и 103 долара за барел.

Петролната кошница на ОПЕК е един от ключовите ценови индикатори за световния пазар на изкопаеми...

По следите на глухарите Жеко и Янез и вековните гори

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/08/18/2363368_po_sledite_na_gluharite_jeko_i_ianez_i_vekovnite_gori/?ref=rss


Глухарят е рядко срещана по нашите ширини птица, която обитава най-вече стари иглолистни гори. Оцеляването му зависи пряко от опазването на вековните гори. Видът (глухар на лат. Tetrao urogallus означава планински петел)  е индикатор за състоянието именно на тези ценни вековни местообитания. 

Затова тази пролет експерти от българска  фондация "Биоразнообразие" решават да поставят GPS предавател на два глухаря в Национален парк Рила. "Проследяването им дава ценна информация за...

ББЦ направи коалиция с "Лидер"

http://frognews.bg/news_74788/

"България без цензура" влезе в коалиция с "Лидер". Формацията подписа коалиционно споразумение, час преди политическият съюз около Николай Бареков да се регистрира в ЦИК. В Централната избирателна комисия с него, освен лидерите на партньорите ЗНС и Гергьовден – Румен Йончев и Драгомир Стефанов, бе и председателят на ЛИДЕР Кънчо Филипов

До седмица ще е ясно годна ли е водата на Кърджали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251525

До седмица ще стане ясно дали водата от чешмите в Кърджали е годна за пиене и готвене, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. В края на миналата седмица в 2 от 7-те контролни пункта на ВиК-мрежата в града бяха открити опасните чревни бактерии ешерихия коли. В понеделник стана ясно, че резултатите от последните 2 проби са отрицателни. Потвърдил До седмица ще стане ясно дали водата от чешмите в Кърджали е годна за пиене и готвене, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. В края на миналата седмица в 2 от 7-те контролни пункта на ВиК-мрежата в града бяха открити опасните чревни бактерии ешерихия коли. В понеделник стана ясно, че резултатите от последните 2 проби са отрицателни. Потвърдил

КЗП хвана заведения без меню на български по морето

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251622

439 проверки в туристически обекти извърши Комисията за защита на потребителите (КЗП) при поредна акция по морето миналата седмица (12-16.08.), като 136 от тях са в хотели, а 291 – в заведения за хранене и развлечения. Констатирани са 46 нарушения, съобщиха от КЗП.
Сред най-често срещаните нарушения е липсата на меню на български език, 439 проверки в туристически обекти извърши Комисията за защита на потребителите (КЗП) при поредна акция по морето миналата седмица (12-16.08.), като 136 от тях са в хотели, а 291 – в заведения за хранене и развлечения. Констатирани са 46 нарушения, съобщиха от КЗП. Сред най-често срещаните нарушения е липсата на меню на български език,

"Патриотичният фронт" се регистрира за парламентарните избори

http://www.mediapool.bg/patriotichniyat-front-se-registrira-za-parlamentarnite-izbori-news223837.html

Коалицията "Патриотичен фронт", в която влизат ВМРО и Националният фронт за спасение на България (НФСБ) с лидер Валери Симеонов, се регистрира за участие в парламентарните избори, съобщиха от организацията.   Документите са внесени в Централната избирателна комисия от зам.-председателя на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки и съпредседателя на НФСБ Данчо Хаджиев в понеделник.   Регистрацията е подкрепена с подписка на 6000 симпатизанти на формацията.   "Патриотичният фронт" ще бъде най-сериозният противник на политическия монопол в 43-то Народно събрание. Ще бъдем безкомпромисен коректив на властта, която работи срещу интересите на българите", обеща Данчо Хаджиев.   "Патриотичен фронт" се бори за българската национална кауза, а основен наш противник е ДПС", каза Джамбазки на излизане от сградата на ЦИК. Според него заиграването с етнически вот е изключително опасно.   Коалицията ще се бори да изхвърли ДПС от властта. А по повод на изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през почивните дни в село Припяк, Кърджалийско, че ако ГЕРБ управлява, ще има десет заместник-министри мюсюлмани, от коалицията заявяват, че религиозните квоти за заместник-министри са по-страшни от партийните квоти. .   Според НФСБ и ВМРО определянето на квоти според религия, етнос, пол, сексуална ориентация и т.н. не е интеграция, а е точно обратното – разделение, привилегии и настройване на едни групи български граждани срещу други.   С идеите си за кадрова политика ГЕРБ все повече заприличва на етническата и противоконституционна партия ДПС, "която превърна партийната и етническа вярност в нещо много по-важно от професионализма и честността", смятат от ВМРО и НФСБ.   Вероятно именно затова Борисов продължава да шикалкави по въпроса дали ще работи заедно с ДПС след изборите, казват от коалицията и завършват: "Може би пък въпросните 10 заместник-министри мюсюлмани са деликатният начин да се каже, че утре ГЕРБ ще разчита на благословията на ДПС".   Според коалицията основното качество за хората в държавната администрация е как работят, а не на кой бог се молят. Патриотичният фронт няма нищо против мюсюлмани да са част от властта – но на базата на професионални качества.

200 крайнодесни се опитаха да спрат сватба между арабин и еврейка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251618

Израелската полиция е попречила на над 200 членове на израелската крайна десница да провалят сватба между израелтянка и мъж от арабски произход, пише „Гардиън“. Протестиращите са скандирали „смърт на арабите“. Полицията е обградила обредния дом, където се е провеждала сватбата. Арестувани са четирима и няма пострадали.

Подготвят автоматично увеличение на минималната заплата

http://www.moreto.net/novini.php?n=261490

Нови правила за минималната заплата трябва да влязат в сила от следващата година. Целта е увеличаването на размера й да стане по-гъвкаво. Предложението идва от министъра на труда и социалната политика. От много време, много власти се опитват да обвържат минималното възнаграждение с конкретни параметри – например производителност на труда, инфлация или други икономически характеристики.

Кола се заби в крайпътно дърво, ранени са трима

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251605

Трима души пострадаха, след като Рено "Клио" се заби в крайпътно дърво на път от разклона за село Долни Луковит в посока село Глава, съобщиха от полицията в Плевен.
Сигналът за инцидента е получен на 15 август в 13:38 часа. На място веднага е изпратен полицейски екип.
От извършения оглед е установено, Трима души пострадаха, след като Рено "Клио" се заби в крайпътно дърво на път от разклона за село Долни Луковит в посока село Глава, съобщиха от полицията в Плевен. Сигналът за инцидента е получен на 15 август в 13:38 часа. На място веднага е изпратен полицейски екип. От извършения оглед е установено,

Трима пострадаха, след като кола се заби в крайпътно дърво

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251558

Трима души пострадаха, след като Рено Трима души пострадаха, след като Рено "Клио" се заби в крайпътно дърво на път от разклона за село Долни Луковит в посока село Глава, съобщиха от полицията в Плевен. Сигналът за инцидента е получен на 15 август в 13:38 часа. На място веднага е изпратен полицейски екип. От извършения оглед е установено,

Една трета от бизнеса се обяви против минималната заплата

http://econ.bg/Новини/Една-трета-от-бизнеса-се-обяви-против-минималната-заплата_l.a_i.562376_at.1.html

Над една трета от бизнеса у нас е против минималната работна заплата. Така според около 36% от фирмите тя се явява по-скоро пречка. Това става ясно...

Кличко идва в България след мелето с Кобрата

http://www.bnews.bg/article-114110

Очаква се Владимир Кличко да пристигне в България догодина – причината обаче няма да е нов бой с Кубрат Пулев, а снимките на четвъртата част на „Непобедимите“, които най-вероятно отново ще са у нас.

Предложението за Пеевски било проява на гражданското общество в "Столипиново"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/18/2363506_predlojenieto_za_peevski_bilo_proiava_na_grajdanskoto/?ref=rss


Като "първият етап от реалната проява на гражданско общество в обособените етнически квартали" окачестви председателят на Граждански комитет "Столипиново" Асен Колев издигането на на кандидатурата на Делян Пеевски за кандидат депутат в пловдивсккия ромски квартал "Столипиново". Пеевски беше номиниран от организацията в петък. До момента Пеевски беше номиниран за депутат от всички девет структури на ДПС в Пазарджишко. 

"Жителите на ромския квартал настояват в парламента да влязат...

Гейзер бликна в Морската градина във Варна

http://www.cross.bg/geiizer-varna-morskata-1425994.html

Варна /КРОСС/ Гейзер бликна зад казиното в Морската градина в град Варна."Аварията е в шахта за отпадни води", съобщиха за Varnautre.bg от ВиК-Варна. "Няма опасност от замърсяване, екипът вече е на място", увери диспечерът. Разхождащи се варненци не пропуснали да се снимат с новата забележителност, която най-вероятно се е появила следствие на вчерашния дъжд.

Номинацията на Пеевски било проява на гражданското общество в "Столипиново"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/18/2363506_nominaciiata_na_peevski_bilo_proiava_na_grajdanskoto/?ref=rss


Като "първият етап от реалната проява на гражданско общество в обособените етнически квартали" окачестви председателят на Граждански комитет "Столипиново" Асен Колев издигането на на кандидатурата на Делян Пеевски за кандидат депутат в пловдивсккия ромски квартал "Столипиново". Пеевски беше номиниран от организацията в петък. До момента Пеевски беше номиниран за депутат от всички девет структури на ДПС в Пазарджишко. 

"Жителите на ромския квартал настояват в парламента да влязат...

Жалба спря ремонта на столичния булевард "Витоша"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251591

Блокиран е третият етап от ремонта на бул. "Витоша" в София - между улиците "Солунска" и "Алабин", заради жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).
На 1 август общинската фирма "Софинвест" е подала оплакване срещу Столична община. Жалбата е свързана с втората обособена позиция от поръчката - за консултантски услуги. Блокиран е третият етап от ремонта на бул. "Витоша" в София - между улиците "Солунска" и "Алабин", заради жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). На 1 август общинската фирма "Софинвест" е подала оплакване срещу Столична община. Жалбата е свързана с втората обособена позиция от поръчката - за консултантски услуги.

Поредната новост във Facebook - маркиране на лъжливите новини на стената ви

http://econ.bg/Новини/Поредната-новост-във-Facebook-маркиране-на-лъжливите-новини-на-стената-ви_l.a_i.562375_at.1.html

Facebook продължава да измисля нови и нови фунцкии. Последното хрумване на социалната мрежа е насочено към новините, които се показват на стената ви....

Малката Рижа пак вилня на пътя, аха да набие шофьор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251552

27-годишният Симеон Стоянчов, по-известен като Малката Рижа - брат на застреляния Калоян Стоянчов-Голямата Рижа, отново е бил арестуван от полицията в Бургас.
Този път задържането е заради скандал и агресивно поведение на пътя.
Около 12,20 ч. на 16 август в Пето РУП се оплакал 56-годишен бургазлия.
Той разказал, че в 27-годишният Симеон Стоянчов, по-известен като Малката Рижа - брат на застреляния Калоян Стоянчов-Голямата Рижа, отново е бил арестуван от полицията в Бургас. Този път задържането е заради скандал и агресивно поведение на пътя. Около 12,20 ч. на 16 август в Пето РУП се оплакал 56-годишен бургазлия. Той разказал, че в

Поредната новост във Facebook - маркиране на лъжливите новини на стената ви

http://econ.bg/Новини/Facebook-ще-маркира-лъжливите-новини-на-стената-ви_l.a_i.562375_at.1.html

Facebook продължава да измисля нови и нови фунцкии. Последното хрумване на социалната мрежа е насочено към новините, които се показват на стената ви....

Фондът за лечение одобри заявленията на 4 деца

http://www.vesti.bg/novini/fondyt-za-lechenie-odobri-zaiavleniiata-na-4-deca-6020222

Общественият съвет към Център "Фонд за лечение на деца" разгледа и одобри заявленията на 4 деца, съобщиха от МЗ.

Сутрешното слънце топи килограми

http://www.vesti.bg/novini/sutreshnoto-slynce-topi-kilogrami-6020223

Сутрешното слънце не само не вреди на кожата, но и директно се отразява на загубата на килограми, открили американски учени.

Близнашки финтира медиите а ла Орешарски

http://frognews.bg/news_74787/

Служебният премиер Георги Близнашки пропусна неудобните въпроси на журналистите към него, след като търпеливо изчака края на церемонията за отбелязване на Деня на миньора.

Община Раднево е във фалит

http://pik.bg/община-раднево-е-във-фалит-news215248.html

Община Раднево е във фалит

Община Раднево е във фактически фалит, обяви пред БНР кметът Юлиян Илчев. Той очаква спешно съдействие от правителството. Писмо до Георги Близнашки е изпратил кметът на Раднево още в началото на мандата на служебното правителство.

Повод за това са неизплатените вноски от НЕК по концесията за въглища, добивани от държавното дружество "Мини Марица-изток". Те са 4 милиона и 613 хиляди лева с натрупване от второто полугодие на 2013-а г. и първото на 2014-а. Консеционната такса формира 54 на сто от бюджета на община Раднево и според Закона за концесиите и Закона за подземните богатства се изплаща преди въгледобивното дружество да плати данъците си.

Единственият начин общината да не спре текущите си плащания и заплати в сферата на социалните дейности, образование и здравеопазване е да изтегли кредити, коментира доктор Илчев. В подобно състояние е и Гълъбово.

Кметът Николай Тонев е спрял плащанията към фирми, които извършват услуги на общината. Натрупаните задължения към тях са вече в размер на 1 милион лева или 25 процента от размера на общинския бюджет. 

Атанасов: В Пловдив има коалиция между ГЕРБ и ДПС от три години

http://www.cross.bg/gerb-obshtinski-plovdiv-1425993.html

Пловдив /КРОСС/ Коалиционно управление между ГЕРБ и ДПС е факт от три години в Пловдив, твърди в декларация до медиите общинският съветник от НФСБ Славчо Атанасов. Изявлението му е по повод казаното вчера от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че има намерение да назначи десет заместник-министри от партията на Лютви Местан в негово следващо правителство. Според Атанасов на практика казаното от Борисов означава коалиционно управление между ГЕРБ и ДПС. „Тримата общински съветници на ДПС в Пловдив получиха сериозни лични облаги градския лидер на ГЕРБ и кмет Иван Тотев, за да поддържат неговото мнозинство в местния парламент. Фондацията „Рома" на Антон Карагьозов получи от Тотев над един милион лева субсидии за неясни проекти. Другият общински съветник на ДПС Джамисет Джафер, получи 5 декара общински терен под наем за минимални общински цени. Общината му предложи също легален начин да узакони къща от 700 квадрата, построена незаконно, отново в общински терен. Третият съветник на ДПС Бранимир Иванов, известен вече като Али Мустафа Байрам, пък ползва общински имот за заведение", твърди Славчо Атанасов.Според него симбиозата между ГЕРБ и ДПС е ефективно действаща в Пловдив при управлението на Иван Тотев, сега Бойко Борисов пренася същата схема на национално ниво. „Отново ще повторя - недопустимо е да се определят квоти според религия, етнос, пол или сексуална ориентация

КЗП извършиха 439 проверки по морето за седмица, установиха 46 нарушения

http://www.moreto.net/novini.php?n=261489

439 проверки в туристически обекти извърши Комисията за защита на потребителите (КЗП) при поредна акция на морето миналата седмица (12-16.08.), като 136 от тях са в средства за подслон и места за настаняване и 291 – в заведения за хранене и развлечения.

Смениха шефа на Областната агенция по храните в Пловдив

http://www.cross.bg/hranite-plovdiv-otdel-1425991.html

Пловдив /КРОСС/ Областната агенция по безопасност на храните в Пловдив е с нов шеф. Със заповед на шефа на агенцията Пламен Моллов досегашният директор д-р Иван Шиков временно ще бъде сменен от д-р Николай Петков, който беше началник на отдел „Контрол на храните" в областната агенция.Д-р Шиков остава да работи в пловдивската агенция като главен асистент в отдел „Здравеопазване на животните".

Държавата може да определи осигурителните прагове

http://www.bnews.bg/article-114101

За икономическите дейности, за които втора или трета поредна година няма договаряне, ще се наложи административно да бъде определен процентът, с който ще нараснат осигурителните прагове.

Руски учени откриха лек срещу Паркинсон

http://www.cross.bg/ryski-ycheni-otkriha-lek-sreshty-parkinson-1425992.html

/КРОСС/ Сътруд­ници на Ново­си­бир­ския инсти­тут за орга­нична химия съвместно с фармацевти от град Томск са раз­ра­бо­тили лекар­ство срещу боле­стта на Пар­кин­сон. Това съобще­ние се появи на сайта Tomsk​.ru. Тестове върху животни са пока­зали високи резул­тати. Препа­ратът въз­ста­но­вява рабо­то­спо­соб­но­стта на нев­ро­ните на мозъка и отстра­нява двига­тел­ните и рече­вите нару­ше­ния. След година и поло­вина ток­си­ко­логич­ните изслед­ва­ния ще бъдат завършени и ще може да се получи раз­реше­ние за кли­нични изпи­та­ния. Напом­няме, че до ден днешен чове­че­ството не е открило лек срещу боле­стта на Пар­кин­сон. От нея по света стра­дат над 4 мили­она души.  

Морските фарове са по-вечни от империите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4250702

Морските фарове от хилядолетия си остават един от символите на човешката цивилизация и нейно постижение. Да осветяваш пътя на корабите в античния свят, е било чудо. И неслучайно едно от 7-те древни чудеса на това време е фарът в Александрия. Заради това, че е бил построен на остров Фарос, и до днес всяко съоръжение, което мига в морето. Морските фарове от хилядолетия си остават един от символите на човешката цивилизация и нейно постижение. Да осветяваш пътя на корабите в античния свят, е било чудо. И неслучайно едно от 7-те древни чудеса на това време е фарът в Александрия. Заради това, че е бил построен на остров Фарос, и до днес всяко съоръжение, което мига в морето.

За 5 дни КЗП установи 46 нарушения в обекти по морето

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/za-5-dni-kzp-ustanovi-46-narusheniia-v-obekti-po-moreto-6020219

Заведения и хотели в морските курорти са проверявани за наличие на категоризация и съответствие на предоставяните от тях услуги с дадената им категория.

Ремонтът на бул. "Витоша" спрян заради жалба

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251458

Блокиран е третият етап от ремонта на бул. Блокиран е третият етап от ремонта на бул. "Витоша" в София - между улиците "Солунска" и "Алабин", заради жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). На 1 август общинската фирма "Софинвест" е подала оплакване срещу Столична община. Жалбата е свързана с втората обособена позиция от поръчката - за консултантски услуги.

Водолази търсят мъж, повлечен от водите на Дунав край Мартен

http://www.cross.bg/dynav-marten-vodite-1425989.html

/КРОСС/ Четвърти ден водолази издирват безуспешно мъж, повлечен от водите на река Дунав при град Мартен, съобщиха от спасителното звено в Русе. Потърсена е помощ и от водолази от Велико Търново. Те са търсили изчезналия човек в продължение на три часа в неделя. В издирването е включено и корабче на Противопожарна и аварийна безопасност от Русе. Специалистите знаят, че при град Мартен водите на Дунав са много опасни, тъй като има пропадания на дъното и водовъртежи. Вероятно те са повлекли издирвания 30-годишен мъж на 14 август вечерта.  

Проверяват пернишкия ВУЗ за незаконен прием

http://pik.bg/проверяват-пернишкия-вуз-за-незаконен-прием-news215245.html

Проверяват пернишкия ВУЗ за незаконен прием

Министърът на образованието в служебния кабинет Румяна Коларова обеща министерството да провери ситуацията относно започналата вече кампанията за прием на студенти в Европейския политехнически университет в Перник.

”Пределно ясно е, че нарушения на закона не са били допускани от министерството на образованието и науката, и няма да бъдат допускани", каза пред журналисти Коларова, в отговор на въпрос какви мерки ще предприеме МОН във връзка с незаконната кампания на Европейския политехнически университет. От висшето училище обявиха в петък, че са в "разгара на кампанията и набират студенти", съобщи bnews.bg.

През май тази година Министерският съвет одобри броя на първокурсниците, които ще бъдат приети за учебната 2014/2015 година в университетите, а за Европейския политехнически университет в Перник беше обявен нулев прием заради отрицателна акредитация. "Ясно е, че принципите и нормите на закона трябва да се спазват 100 процента и със сигурност ситуацията, свързана с Европейския политехнически университет, ще бъде предмет на анализ", заяви Коларова.

Попитана какво конкретно ще предприеме МОН, тъй като кампанията на университета в Перник тече, а той няма отпуснат прием от Министерския съвет, Румяна Коларова отговори, че "след като нямат отпуснат прием, те нямат основание да имат прием". "Всичко това е публично и МОН със сигурност ще публикува на своя сайт позиция по този въпрос.

Ще използваме всички канали за комуникация, с които разполагаме, за да информираме хората, за да не да бъдат подвеждани, ако става дума за нещо, което е в нарушение на закона", заяви Коларова.

БЕХ да прекрати всички търгове и договори по "Южен поток"

http://www.mediapool.bg/beh-da-prekrati-vsichki-targove-i-dogovori-po-yuzhen-potok-news223836.html

"Българският енергиен холдинг" (БЕХ) да прекрати възлагането на всички тръжни процедури и сключването на договори по проекта за строежа на газопровода "Южен поток" е наредил служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов, съобщиха от ведомството му в понеделник. Часове преди това Реформаторския блок за пореден път заявиха, че  Конституцията дава възможност правителството да спре решението за реализиране на проекта "Южен поток" и препоръчаха на служебния премиер да се опре на този текст от основния закон и да отмени всички разрешителни за строителството на българска територия. Според писмото на Щонов до БЕХ трябва да се преустановят всички действия по "Южен поток“ докато проектът не отговори на законовите изисквания на Европейската комисия. Министърът задължава още енергийния холдинг да окаже пълно съдействие на Европейската комисия по въпросите, свързани с наказателната процедура до привеждането на проекта в съответствие с европейското законодателство. Брюксел стартира наказателната процедура в началото на юни с мотива, че изборът на строителя на българското трасе на газопровода – "Стройтрансгаз Консорциум", не отговоря на европейските правила и нарушава изискванията за гарантиране на конкуренцията. Тогава Еврокомисията поиска България да спре всички дейности по газопровода до привеждането му в съответствие с европейското законодателство. Последваха редица противоречиви изявления от страна на представители на тогавашното управление. Докато премиерът Пламен Орешарски обяви, че е наредил спирането на проекта до решаване на проблемите му с ЕК, председателят на парламента Михаил Миков коментира, че изказване на премиера не може да спре проекта и не е вземано решение за прекратяването му. До последно обаче стана ясно, че са вземани редица оперативни решения за работата на дружеството "Южен проект България" за строежа на трасето у нас. Включително в последните дни дружеството бе на път да получи благословията на правителството "Орешарски" за подписването на договор за даването на кредит от 620 млн. евро от "Газпром" на БЕХ за финансирането на основната част от българския дял от проекта. От Министерството на икономиката и енергетиката допълват още, че след заседание на 11 август 2014 г. "Българският енергиен холдинг" е взел решение да не участва в увеличаването на капитала на проектната компания "Южен Поток България“, каквото разрешение бил дал предшественикът на Щонов Драгомир Стойнев на 11 декември 2013 г. Тогава бе решено капиталът на "Южен поток" да се увеличи със 193 млн. лв. до 400 млн. лв. за да се финансира дейността на компанията през 2014 г. Сега от съобщението на ведомството става ясно, че в последните си дни Стойнев е заложил трансфера на тези пари от БЕХ към българо-руската компания, но това е било предотвратено. Преди това зам.-председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев заяви на пресконференция на Реформаторския блок, че трябва да се свика заседание на Министерския съвет, на което да се отмени решението и разрешителните за проекта "Южен поток". Дясната коалиция отново напомни на служебния премиер Георги Близнашки, че Министерският съвет може да отменя незаконните актове на министри. Така могат да бъдат отменени разрешения за строеж на газопровода в българската му част. Същият текст присъства и в Закона за администрация, напомниха от Реформаторския блок. "На практика се вижда, че когато правителството бездейства по този въпрос, строителите действат и правят "Южен поток" необратим", каза Делчев. Той заяви още, че Реформаторите имат "някои идеи" за реализиране в България на голям проект, който да бъде "за българите". Според него е хубаво в страната да се направи една голяма компания, може и с държавно участие, която да работи в полза на всички. Той даде пример с това колко е добре за финландците, че си имат "Нокиа".

Реформаторите: Правителството има възможност да спре "Южен поток"

http://www.mediapool.bg/reformatorite-pravitelstvoto-ima-vazmozhnost-da-spre-yuzhen-potok-news223836.html

Конституцията дава възможност правителството да спре решението за реализиране на проекта "Южен поток", заявиха от Реформаторския блок и препоръчаха на служебния премиер да се опре на този текст от основния закон и да отмени всички разрешителни за строителството на българска територия. Зам.-председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев призова на пресконференция в понеделник за бързи мерки. Трябва да се свика заседание на Министерския съвет, на което да се отмени решението и разрешителните за проекта "Южен поток", каза той. Дясната коалиция отново напомни на служебния премиер Георги Близнашки, че Министерският съвет може да отменя незаконните актове на министри. Така могат да бъдат отменени разрешения за строеж на газопровода в българската му част. Същият текст присъства и в Закона за администрация, напомниха от Реформаторския блок. "На практика се вижда, че когато правителството бездейства по този въпрос, строителите действат и правят "Южен поток" необратим", каза Делчев. Той заяви още, че РБ имат "някои идеи" за реализиране в България на голям проект, който да бъде "за българите". Според него е хубаво в страната да се направи една голяма компания, може и с държавно участие, която да работи в полза на всички. Той даде пример с това колко е добре за финландците, че си имат "Нокиа".

Ракета удари колона автобуси с бежанци от Луганск

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251535

Автоколона от автобуси с бежанци от Луганск е била ударена от ракета "Град", изстреляна от бунтовниците, съобщи говорител на украинската армия, цитиран от Ройтерс. Броят на жертвите все още не е ясен.
Вицепремиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Андрей Пургин отхвърли обвиненията на Киев и подчерта, че т. нар. Автоколона от автобуси с бежанци от Луганск е била ударена от ракета "Град", изстреляна от бунтовниците, съобщи говорител на украинската армия, цитиран от Ройтерс. Броят на жертвите все още не е ясен. Вицепремиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Андрей Пургин отхвърли обвиненията на Киев и подчерта, че т. нар.

Жалба забавя ремонта на бул. "Витоша" в София?

http://www.cross.bg/vitosha-solynska-obshtinata-1425990.html

София /КРОСС/ Общинското предприятие "Софинвест" е подало жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) срещу обществената поръчка за ремонта на отсечка от бул. "Витоша", обявена от собственика му - Столичната община. Жалбата, подадена на 1 август, може да забави рехабилитацията на участъка от ул. "Солунска" до ул. "Алабин", която се очакваше да приключи до края на тази година. Това ще стане, само ако КЗК уважи искането на предприятието."Софинвест" обжалва втората обособена позиция на поръчката за търсене на фирма за изпълнение на строителния контрол. Поръчката за 1.2 млн. лева без ДДС, обявена в края на март 2014 г., вече беше атакувана за първата си позиция в края на април от "Хауратон България", според която изискванията към част "Отводняване" са посочени в документацията, но не и в обявлението в сайта на Агенцията за обществени поръчки. Затова и поръчката е със статус частично спряна.Ремонтът на бул. "Витоша", който отнася критики за новия си облик, се осъществява на три етапа от общината. Първият беше направен за сметка на турския изпълнител на втория метродиаметър през есента на 2012 г., на следващата година общината сама ремонтира втория участък между улиците "Солунска" и "Неофит Рилски" за 1.6 млн. лева. Очакванията бяха през 2014 г. цялостно да приключат дейностите по ремонта.Сред идеите на кмета Йорданка Фандъкова е между ул

ЕК отпуска 125 млн. евро за производители, пострадали от руското ембарго

http://www.moreto.net/novini.php?n=261484

Европейската комисия обяви днес, че отпуска 125 милиона евро в помощ на селскостопанските производители, пострадали от руското ембарго, предадоха световните агенции. „Тези средства ще бъдат използвани за изтегляне на плодове и зеленчуци от европейския пазар, за да се предотврати спад на цените”, посочи говорителят на ЕК Роджър Уайт.

Надпис "Смърт за гяурите" оскверни паметника на Хаджи Димитър на Бузлуджа

http://offnews.bg/news/n_1/n_378330.html

Надпис "Смърт за гяурите" бе написан на паметника на Хаджи Димитър на връх Бузлуджа, предаде БГНЕС. Надписът е бил изписан със спрей на Стената на безсмъртието до паметника. Надписът е забелязан от хижарката на "Бузлуджа" в петък. Тя веднага е сигнализирала в Националния парк - музей „Шипка – Бузлуджа“. От музея са взели мерки и служители са изтрили надписите в съботния ден. „Това е поредният много неприятен инцидент. Не знам как да го коментирам. Изключително сме омерзени от случващото се както на Шипка, така и на Бузлуджа", коментира заместник-директорът на музей „Шипка - Бузлуджа" Мая Миланова.

EК дава 125 млн. евро за засегнатите от руското ембарго фермери

http://www.mediapool.bg/ek-dava-125-mln-evro-za-zasegnatite-ot-ruskoto-embargo-fermeri-news223835.html

Европейската комисия обяви в понеделник, че отпуска 125 милиона евро в помощ на селскостопанските производители, пострадали от руското ембарго, предадоха Франс прес и ИТАР-ТАСС. Тези средства ще бъдат използвани за изтегляне на плодове и зеленчуци от европейския пазар, за да се предотврати спад на цените, посочи говорителят на ЕК Роджър Уайт. Изкупените продукти ще бъдат раздавани в детски и благотворителни организации, обсъжда се и продажбата на селскостопански стоки за промишлени цели. Очаква се мерките да бъдат официално одобрени до няколко седмици. Те ще се прилагат със задна дата от днес и ще останат в сила до края на ноември. Мерките ще се отнасят за домати, моркови, бяло зеле, чушки, карфиол, краставици, както и гъби, ябълки, круши, грозде и киви. Според източник от ЕК, очаква се от помощта да се възползват най-вече големи доставчици на нетрайни плодове и зеленчуци за Русия като Полша, Литва, Белгия и Холандия. Развитието на ситуацията на европейския селскостопански пазар, след като Русия забрани вноса на европейска селскостопанска продукция се очаква да бъде обсъдено и на среща на експерти от 28-те страни членки на Европейския в петък - 22 август, според източник на ИТАР-ТАСС от Брюксел. Той потвърди, че европейските производители "вече са понесли сериозни загуби", но според него вредите не бива да се определят като катастрофални. Европейската комисия е решена да положи всички усилия, за да сведе загубите до минимум, допълва източникът.

Лидерът на СДС спуска на вътрешния министър списък за уволнение на полицейски шефове

http://www.mediapool.bg/liderat-na-sds-spuska-na-vatreshniya-ministar-spisak-za-uvolnenie-na-politseiski-shefove-news223834.html

Реформаторският блок ще предостави на служебния вътрешен министър Йордан Бакалов списък с полицейски шефове, които трябва да бъдат махнати от ръководни позиции, за да не пречат на изборите. Това стана ясно в понеделник от позицията, обявена от лидера на СДС Божидар Лукарски. Реформаторският блок съобщи, че вече се работи за среща с министъра до края на седмицата, за да му се предаде списъка с нарочените за уволнение. В списъка ще влязат основно директори на областни дирекции на МВР, които са назначени в последния момент от правителството на Пламен Орешарски. "Става дума за списък от имена, назначени да помагат на БСП и ДПС по време на изборите. Те са свързани с определени криминални структури, за които и министър Бакалов знае. Знае се, че те се занимават и с купуване на гласове", обясни Лукарски. В отговор на въпрос на Mediapool той каза, че Реформаторският блок няма за цел да компрометира служебния вътрешен министър, който е редови член на СДС, като му спуска кадрови задачи. Лукарски е мнение, че раздаването на списъци с полицаи за уволнение е задължение на реформаторите и когато в РБ имат данни за съмнителни назначения в МВР, то те трябва да ги предоставят на министъра. Реформаторите били сезирани от граждани за полицейските началници. Примерите, изброени от Лукарски за неудачните назначения на БСП и ДПС, се ограничиха само до пловдивската полиция. Тамошният областен полицейски шеф Пламен Узунов беше назначен в края на миналата година и не влиза в графата "назначени в последния момент". "В списъка може и да има хора на ГЕРБ", каза Лукарски в отговор на въпрос дали им пречат само хората на БСП и ДПС във вътрешното министерство. Той допълни, че списъкът още се подрежда. "Министър Бакалов вече представи своите мерки срещу изборните престъпления, които са хубави, но ние искаме те да не остават само добри пожелания", мотивира се лидерът на СДС. "Остана един списък с имена и ще помолим министър Бакалов да вземе отношение по този въпрос и наистина влиянието на тези хора чрез техните кадрови промени да бъде максимално ограничен", каза Лукарски.

МОН проверява приема в университета в Перник

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/mon-proveriava-priema-v-universiteta-v-pernik-6020211

Ще използваме всички канали за комуникация, за да информираме хората, за да не да бъдат подвеждани, ако става дума за нещо, което е в нарушение на закона, категорична е Румяна Коларова

Русия подкрепи безпилотниците на ОССЕ на границата с Украйна

http://www.cross.bg/osse-lavrov-ykraiina-1425988.html

/КРОСС/ Москва подкрепи идеята за оборудване на мисията на ОССЕ с безпилотни самолети за засилване на контрола на ситуацията на границата между Русия и Украйна. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, анализирайки резултатите от четиристранните преговори по кризата в югоизточните региони на Украйна, предаде РИА Новости. „Мисията на ОССЕ в съответствие с мандата, има право да разполага с необходимото оборудване за наблюдение на обстановката на руско-украинската граница. Става дума за това, че мисията ще получи безпилотни апарати за контрол на границата от страна на украинска територия, от украинско въздушно пространство", подчерта Лавров. „Ние подкрепяме такъв подход, защото колкото по-ефективно ще работи мисията на ОССЕ, толкова е по-добре за нас", подчерта Лавров.  

Руснак се удави в Свети Влас

http://pik.bg/руснак-се-удави-в-свети-влас-news215243.html

Руснак се удави в Свети Влас

Мъж се е удавил в курорта Свети Влас, съобщиха от полицията.

Руският турист Владимир Минсаев, който летувал у нас, влязъл да се къпе и не изплувал. Летовници видели безжизненото му тяло и се обадили на тел. 112.

Дошлият на място медицински екип обаче има съмнения, че не подводно течение или яма, а инфаркт е покосил 58 годишният летовник, докато плувал в морето.

Флагът по повечето плажове е червен и морето е бурно, не става за къпане, предупредиха бургаските спасители.

Руснак се удави на Свети Влас

http://pik.bg/руснак-се-удави-на-свети-влас-news215243.html

Руснак се удави на Свети Влас

Мъж се е удавил в курорта Свети Влас, съобщиха от полицията.

Руският турист Владимир Минсаев, който летувал у нас, влязъл да се къпе и не изплувал. Летовници видели безжизненото му тяло и се обадили на тел. 112.

Дошлият на място медицински екип обаче има съмнения, че не подводно течение или яма, а инфаркт е покосил 58 годишният летовник, докато плувал в морето.

Флагът по повечето плажове е червен и морето е бурно, не става за къпане, предупредиха бургаските спасители.

36% от бизнеса и 31% от служителите против минималната заплата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251516

Повече от една трета от бизнеса – 36%, смята минималната заплата за пречка и фактор за намаляване на заетостта. Това показва проучване по поръчка на Mинистерството на труда и социалната политика, съобщи Нова ТВ.
Най-голям проблем е минималната заплата за работодателите в Монтана, Велико Търново и Кърджали. Повече от една трета от бизнеса – 36%, смята минималната заплата за пречка и фактор за намаляване на заетостта. Това показва проучване по поръчка на Mинистерството на труда и социалната политика, съобщи Нова ТВ. Най-голям проблем е минималната заплата за работодателите в Монтана, Велико Търново и Кърджали.

Шефът на КТБ пак на разпит, с него и главната счетоводителка

http://www.bnews.bg/article-114107

Шефът на КТБ и главната счетоводителка бяха привикани в Столичното следствие, за да им бъдат прецизирани обвиненията.

36% от бизнеса против да има минимална заплата и служителите не я искат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251508

Повече от една трета от бизнеса – 36%, смята минималната заплата за пречка и фактор за намаляване на заетостта. Това показва проучване по поръчка на Mинистерството на труда и социалната политика, съобщи Нова ТВ.
Най-голям проблем е минималната заплата за работодателите в Монтана, Велико Търново и Кърджали. Повече от една трета от бизнеса – 36%, смята минималната заплата за пречка и фактор за намаляване на заетостта. Това показва проучване по поръчка на Mинистерството на труда и социалната политика, съобщи Нова ТВ. Най-голям проблем е минималната заплата за работодателите в Монтана, Велико Търново и Кърджали.

Мъж е с опасност за живота след натравяне с гъби

http://www.cross.bg/gubi-zhivota-gubite-1425985.html

/КРОСС/ Смолянски лекари се борят за живота на 65-годишен мъж, който е ял отровни гъби. Пациентът е настанен в интензивно отделение и продължава да е с опасност за живота, тъй като черният му дроб е в много тежко състояние. Мъжът е приет в петък, а гъбите е консумирал в сряда. Според хода на заболяването, най-вероятно става дума за отравяне със зелена мухоморка. За щастие, от гъбите не са яли други хора. Лекарите съветват хората да не се доверяват и да не ядат гъби със съмнителен характер, защото няма никаква гаранция.    

Порошенко подписа закон за правосъдието в Донбас

http://www.cross.bg/poroshenko-spetzoperatziyata-zonata-1425986.html

/КРОСС/ Украинският президент Петро Порошенко подписа закон за осъществяването на правосъдието в източната част на страната, предаде РИА Новости. Документът позволява в случай на невъзможност за разглеждане на делото в съда в зоната на провеждането на спецоперацията, то да бъде предадено на съд в другите региони. Съдилищата, които ще разглеждат делата от зоната на спецоперацията ще бъдат определени от председателите на висшите специализирани институции. Законът ще влезе в сила в деня на неговото публикуване.

Аштън Къчър зарязва Холивуд

http://www.cross.bg/kuchur-ashtun-aktyorut-1425987.html

/КРОСС/ Аштън Къчър реши да се откаже от кариерата си в киното и да се заеме с по-сериозни неща. Говори се, че актьорът е взел решението след снимките на лентата „Джобс", в който Къчър влезе в образа на американския предприемач и изобретател и сега иска да работи в сферата на мобилните технологии.В момента Аштън се снима в сериала "Двама мъже и половина". Това е последният сезон на популярния проект, след което Къчър смята напълно да "зареже" Холивуд. 15 години във филмовата индустрия е твърде много, смята звездата. Освен на интернет-технологиите, актьорът планира да отдели повече време и на семейството си, защото много скоро той и приятелката му Мила Кунис ще станат родители.

Ракета удари автоколона с бежанци от Луганск

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251507

Автоколона от автобуси с бежанци от Луганск е била ударена от ракета Автоколона от автобуси с бежанци от Луганск е била ударена от ракета "Град", изстреляна от бунтовниците, съобщи говорител на украинската армия, цитиран от Ройтерс. Броят на жертвите все още не е ясен. Вицепремиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Андрей Пургин отхвърли обвиненията на Киев и подчерта, че т. нар.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване