Екатерина Захариева: Може да се наложи нов външен дълг

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262760

Ние спряхме със заповед на министъра на икономиката Щонов това, което ЕК е препоръчала в писмото си и което месеци наред беше в предишното правителство афиширано, че е спряно, а всъщност не беше.
Това заяви пред БНТ служебният вицепремиер по икономическата политика и министър на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина Ние спряхме със заповед на министъра на икономиката Щонов това, което ЕК е препоръчала в писмото си и което месеци наред беше в предишното правителство афиширано, че е спряно, а всъщност не беше. Това заяви пред БНТ служебният вицепремиер по икономическата политика и министър на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/08/26/2367938_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Дете с маска обезглави кукла "Джим Фоули"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262752

Снимки, на които дете обезглавява кукла, изобразяваща обезглавения американски журналист Джеймс Фоули, бяха публикувани в социалната мрежа "Туитър" от бойци от групировката“Ислямска държава“, съобщава "Дейли Мейл".
Малкият палач е облечен в черно, също като палача на Фоли, а куклата - в оранжево, също като американския журналист. Снимки, на които дете обезглавява кукла, изобразяваща обезглавения американски журналист Джеймс Фоули, бяха публикувани в социалната мрежа "Туитър" от бойци от групировката“Ислямска държава“, съобщава "Дейли Мейл". Малкият палач е облечен в черно, също като палача на Фоли, а куклата - в оранжево, също като американския журналист.

Татяна Дончева: Без ДПС в следващото управление

http://www.cross.bg/doncheva-tatyana-sityatziyata-1427211.html

/КРОСС/Бойко Борисов, като представител на латиноамериканската школа, ще си „къса" ризата и ще се опита да ни убеди, че без него няма как ситуацията в държавата да се оправи. Войводите от ВМРО и НФСБ ще се опитат да ни убедят, че е нужно създаването на правителство на националното спасение и така нататък. А Бареков обещава 1 милион работни места в същата сценка. Така според Татяна Дончева ще изглежда предизборната кампания, която започва официално в началото на септември. Със започването на предизборната кампания за предстоящите избори и започваме да наблюдаваме постановките на различните партии като представители образно казано на различни театрални школи, смята Дончева.  В интервю за bTV лидерът на "Движение 21" се обяви срещу идеята за обединяване на НАП и Агенция „Митници", лансирана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Според нея трябва да се реши въпросът с контрабандата, особено при вътрешнообщностните доставки, които на практика убиват българския бизнес. Дончева посочи, че смените в митниците са били наложителни, след като за шеф на мобилните групи е бил назначен човек с присъда в Германия. Но, по дучите й, едва ли точно Ваньо Танов е човекът, който ще промени нещата, предвид връзките му с ГЕРБ. Дончева разкритикува политиците заради истерията около въпроса има ли дупка в бюджета или не

Дете с маска обезглави кукла "Джим Фоули"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262736

Снимки, на които дете обезглавява кукла, изобразяваща обезглавения американски журналист Джеймс Фоули, бяха публикувани в социалната мрежа Снимки, на които дете обезглавява кукла, изобразяваща обезглавения американски журналист Джеймс Фоули, бяха публикувани в социалната мрежа "Туитър" от бойци от групировката“Ислямска държава“, съобщава "Дейли Мейл". Малкият палач е облечен в черно, също като палача на Фоли, а куклата - в оранжево, също като американския журналист.

Мъж от Банско падна в казан с вряла ракия

http://www.mediapool.bg/mazh-ot-bansko-padna-v-kazan-s-vryala-rakiya-news224118.html

59-годишен мъж от Банско е получил около 40% изгаряния, след като е паднал във врялата ракия, която варял, съобщи БГНЕС. Мъжът тръгнал да изсипва джибрите от варената ракия, но тъй като бил с джапанки се подхлъзнал и паднал в казана. Пострадалият е с около 40% изгаряния втора степен по ръцете, краката и гърба. За инцидента вероятно е допринесъл и фактът, че докато варял ракията мъжът я е опитвал. Инцидентът е станал малко след полунощ. Към 2.00 часа след полунощ той е бил приет в спешното отделение на болницата в Благоевград, където раните му са били обработени първично. Час по-късно пострадалият е бил транспортиран към София и приет в "Пирогов".

Валери Петров бил от дни в кома и на командно дишане

http://www.moreto.net/novini.php?n=262163

Седми ден видният поет, драматурт и преводач Валери Петров е във Военномедицинската академия, където екип се грижи денонощно за него. В кома е и на командно дишане Състоянието му е стабилизирано, но тежко, твърдят медиците, които близките му наричат "прекрасни всеотдайни лекари".

Почина най-дългият човек на земята- Леонид Стадник

http://frognews.bg/news_75209/

Най-високият човек в света с ръст 2,57 м - Леонид Стадник от село Подолянец в Житомирска област, е починал в Украйна на 44-годишна възраст от мозъчен кръвоизлив.

Лавров: Киев да съдейства на руските хуманитарни конвои

http://www.cross.bg/lavrov-ykraiina-pomosht-1427210.html

/КРОСС/Русия настоятелно призова украинското правителство да изплни обещанията си и да съдейства за безпрепятственото преминаване на бъдещи конвои с хуманитарна помощ. Позицията изрази външният министър Сергей Лавров в интервю за "Russia beyond the headlines" на британското издание "Дейли Телеграф". Според Лавров закъснението при доставките на хуманитарната помощ за Източна Украйна се дължи преди всичко на забавянето на властите в Киев. „Конвоят беше готов да се отправи към целта си още на 17 август, но беше забавен. Причина за това преди всичко е забавянето от страна на властите в Киев. Те прибягнаха до подобна тактика въпреки факта, че те признаха помощта в качеството й на хуманитарна помощ от Международния комитет на Червения кръст", заяви Лавров, цитиран от РИА Новости. Той се надява, че западните партньори и международните организации в пълна степен осъзнават мащабите на катастрофата и ще допринесат практически за удовлетворяването на основните потребности на гражданското население на югоизточна Украйна. Лавров подчерта, че главна задача остава прекратяването на огъня и припомни, че всеки ден умират хора и се руши гражданска инфраструктура. Според него това може да стане само по пътя на сериозен политически диалог и процес на конституционна реформа с участие на всички региони и политически формации в Украйна

Вицепремиерът Екатерина Захариева: "Южен поток" ще го бъде

http://pik.bg/вицепремиерът-екатерина-захариева-южен-поток-ще-го-бъде-news218070.html

Вицепремиерът Екатерина Захариева: "Южен поток" ще го бъде

Според мен Южен поток ще го бъде, защото не само България, но и редица други държави подкрепят този проект. Това обяви в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът Екатерина Захариева. По нейните думи проектът е важен за нашата част от Европа, поради факта, че, за съжаление, правителствата досега не са изпълнили процеса на диверсификация.

Смятам, че този проект ще се случи, но по определените правила, каза още Захариева. По отношение на Енергийния борд вицепремиерът коментира: „Енергийният борд беше задача, която беше поставена и обсъждана и от президента, и от премиера Близнашки. Той е свързан със ситуацията в сектор „Енергетика“. В него са включени представители на държавни институции и на заинтересованите страни, ще разчитаме на експертна помощ на Световната банка. Целта му е да направи анализ на сектор „Енергетика“ и причините, довели до това състояние“. Загубите на НЕК са и загуби на всички останали по веригата. Вчера късно вечерта ми бяха изпратени резултатите – странни са, има неравномерни плащания към участниците в системата. Средното плащане е около 53%. Някои са били по-коректни платци, а други не, подчерта Захариева. Факт е, че 50 млн. на месец не достигат и факт е, че има стари задължения. НЕК няма да издържи дълго време в такова положение, по думите й. Надявам се да няма режим на тока, заяви вицепремиерът.


Министър Захариева:Южен поток ще го бъде

http://frognews.bg/news_75208/

Според мен Южен поток ще го бъде, защото не само България, но и редица други държави подкрепят този проект. Това обяви в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът Екатерина Захариева. По нейните думи проектът е важен за нашата част от Европа, поради факта, че, за съжаление, правителствата досега не са изпълнили процеса на диверсификация.

Кои са най-добрите в праймтайма? Раздадоха 66-ите "Еми"

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/koi-sa-naj-dobrite-v-prajmtajma-razdadoha-66-ite-emi-6020833

"В обувките на Сатаната" e най-добър драматичен сериал в праймтайма, а "Модерно семейство" e най-добър комедиен сериал

Порошенко разпусна парламента

http://www.cross.bg/razpysna-poroshenko-depytati-1427209.html

/КРОСС/Президентът на Украйна Петро Порошенко разпусна Върховната Рада и назначи предсрочни парламентарни избори на 26 октомври. В обръщението си към народа той призова „демократичните сили" да се представят на изборите с общ екип.Порошенко заявил, че мнозинството депутати приемали диктаторски закони, които отнели живота на стотици граждани. „За това трябва да се отговаря. Петата колона се състои от десетки уж народни депутати. Само че те представляват интересите явно не на онзи народ, който ги избирал", подчерта президентът.

Оризът помага при безсъние

http://health.actualno.com/Orizyt-pomaga-pri-bezsynie-news_46895.html

Страдащите от безсъние трябва да консумират по-големи количества ориз, който спомага за производството на серотонин, отговорен за заспиването, съветват японски учени, цитирани от в."Дейли мейл&qu...

Предлагат европейската ПРО да се насочи към Русия

http://europe.actualno.com/Predlagat-evropejskata-PRO-da-se-nasochi-kym-Rusija--news_46889.html

Представители на Балтийските страни и Полша са се обърнали към НАТО с предложение да насочат системата за противоракетна отбрана в Европа срещу Русия, съобщи на уебсайта си германският вестник &quo...

Запознайте се с живота на акулите в специална телевизионна поредица

http://interest.actualno.com/Zapoznajte-se-s-jivota-na-akulite-v-specialna-televizionna-poredica-news_46901.html

Това лято готви незабравимо телевизионно събитие, което не бива да бъде изпускано. "Седмицата на акулите" завладява Discovery Channel. В България поредицата пристигна с голяма доза екшън и с...

Google събира факти за всичко и всеки в единна база от данни

http://actualno.actualno.com/Google-sybira-fakti-za-vsichko-i-vseki-v-edinna-baza-ot-danni---news_46892.html

В публичното пространство се появи интересна информация, според която от известната компания Google са се заели с мащабен проект, свързан със съхраняването на информация. Става дума за създаването на ...

Проверяват асансьорите в Смолян, Пловдив и Пазарджик

http://smolyan.actualno.com/Proverjavat-asansiorite-v-Smoljan-Plovdiv-i-Pazardjik-news_46897.html

Проверка на асансьори ще се извършва в Смолян, Пловдив и Пазарджик, съобщи за Радио „Фокус” – Смолян Димитър Михайлов – началник на отдел „Държавен те...

Елианна Лилова: Програмата на ONE DANCE WEEK е звездна

http://scene.actualno.com/Elianna-Lilova-Programata-na-ONE-DANCE-WEEK-e-zvezdna-news_46899.html

Елианна Лилова е културолог и комуникационен специалист по образование. В последните години основно работи за развиване и разнообразяване на социалния и културен живот в България, като инициира и учас...

Константин Пенчев: Няма законова възможност КТБ да бъде заключена за 6 месеца

http://pik.bg/константин-пенчев-няма-законова-възможност-ктб-да-бъде-заключена-за-6-месеца-news218067.html

Константин Пенчев: Няма законова възможност КТБ да бъде заключена за 6 месеца

"Не виждам причина да се извиня. Тогава, когато съм отправял упреци към НОИ, значи е имало за какво", обяви в ефира на БНТ омбудсманът Константин Пенчев. Няма законова възможност в България банката да бъде заключена 6 месеца, коментира той по отношение на казуса с КТБ.

„Оздравяване, като не можеш да оздравиш – фалит. Проблемът е основно политически и няма спор по този въпрос“, категоричен бе той. Всяко чакане е фатално и аз призовавам и служебното правителство да вземе мерки, подчерта Пенчев, който определи проблема с банката като цирей за системата ни. По отношение на скандала с откраднатите ЕГН-та по време на избори омбудсманът посочи: „Аз се надявам този шум, който се вдигна, малко да респектира партиите“.

Константин Пенчев призова българите да „гласуват масово“ на предстоящите парламентарни избори.


Израелската авиация унищожи 15-етажен блок в Газа, най-малко 20 души са ранени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262733

Една от най-високите сгради в Газа, където се помещаваха жилища, офиси и магазини, бе унищожена от израелската авиация, съобщи БГНЕС.
 По-рано Израел предупреди, че ще нанесе въздушен удар върху 15 -етажната сграда, намираща се в северозападната част на гр. Газа и известна като "Италианската кула".
При тази бомбардировка са били ранени най-малко Една от най-високите сгради в Газа, където се помещаваха жилища, офиси и магазини, бе унищожена от израелската авиация, съобщи БГНЕС.  По-рано Израел предупреди, че ще нанесе въздушен удар върху 15 -етажната сграда, намираща се в северозападната част на гр. Газа и известна като "Италианската кула". При тази бомбардировка са били ранени най-малко

Израелската авиация унищожи 15-етажен блок в Газа, най-малко 20 души са ранени

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262712

Една от най-високите сгради в Газа, където се помещаваха жилища, офиси и магазини, бе унищожена от израелската авиация, съобщи БГНЕС.
 По-рано Израел предупреди, че ще нанесе въздушен удар върху 15 -етажната сграда, намираща се в северозападната част на гр. Газа и известна като Една от най-високите сгради в Газа, където се помещаваха жилища, офиси и магазини, бе унищожена от израелската авиация, съобщи БГНЕС.  По-рано Израел предупреди, че ще нанесе въздушен удар върху 15 -етажната сграда, намираща се в северозападната част на гр. Газа и известна като "Италианската кула". При тази бомбардировка са били ранени най-малко

Щонов: Цената на тока трябва да се увеличава плавно

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ddbbca6/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Cshtonov0Ecenata0Ena0Etoka0Etriabva0Eda0Ese0Euvelichava0Eplavno0H1788130C/story01.htm

Реални стъпки по изграждане на „Южен поток“ у нас няма да бъдат правени до отстраняване на несъответствията с еврозаконодателството


Обявен за мъртъв бразилец възкръсна в моргата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262728

Обявен за мъртъв бразилец "възкръсна" в моргата в град Салвадор, щат Баия news.com.au.
54-годишният Валделусио Оливейра Гонсалвиш бил обявен за мъртъв от лекарите. Бразилецът угаснал след дълга и неравностойна борба с рака. Тялото му било поставено в найлонов чувал и откарано в моргата за аутопсия.
Часове по-късно в моргата дошъл братът на Обявен за мъртъв бразилец "възкръсна" в моргата в град Салвадор, щат Баия news.com.au. 54-годишният Валделусио Оливейра Гонсалвиш бил обявен за мъртъв от лекарите. Бразилецът угаснал след дълга и неравностойна борба с рака. Тялото му било поставено в найлонов чувал и откарано в моргата за аутопсия. Часове по-късно в моргата дошъл братът на

"Татковците" на съвременния суинг Cherry Poppin' Daddies се завръщат в София с концерт и нов албум

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/08/26/2367979_tatkovcite_na_suvremenniia_suing_cherry_poppin_daddies/?ref=rss


Шест години след като направи първия и абсолютно разпродаден съвременен суинг-концерт у нас, американската група Cherry Poppin' Dadies се завръща в София с концерт и с втория си нов албум за две години Please Return the Evening на 26 септември в клуб "Терминал 1", съобщават съорганизаторите от "Строежа". След White Teeth, Black Thoughts (2013), Please Return the Evening е трибютен албум с кавъри на Франк Синатра, Сами Дейвис Джуниър, Дийн Мартин и други любими техни изпълнители, част от които...

Григор Димитров стартира на US Open в сряда

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/26/2368068_grigor_dimitrov_startira_na_us_open_v_sriada/?ref=rss


Тенисистът Григор Димитров ще започне в сряда участието си на последния за годината турнир от Големия шлем US Open.

Българинът, който е поставен под номер 7, ще се изправи срещу американеца Райън Харисън в първия кръг. Точният час на двубоя ще бъде обявен от организаторите във вторник вечер.

До момента Димитров има само една среща с 22-годишния Харисън, който заема 184-ото място в световната ранглиста.

В края на юни хасковлията спечели със 7:6, 6:3, 6:2 в първия...

28 катастрофи и двама пострадали през изминалото денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=262162

52-годишна велосипедистка и моторист на 22 години са пострадали при пътни инциденти във Варна вчера, съобщиха за Дарик от полицията. Те са прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. Общо 28 катастрофи са регистрирани в КАТ Варна за последните 24 часа.

Бразилец възкръсна в морга, позира за снимки на медиите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262713

Обявен за мъртъв бразилец Обявен за мъртъв бразилец "възкръсна" в моргата в град Салвадор, щат Баия, съобщава  news.com.au. 54-годишният Валделусио Оливейра Гонсалвиш бил обявен за мъртъв от лекарите. Бразилецът угаснал след дълга и неравностойна борба с рака. Тялото му било поставено в найлонов чувал и откарано в моргата за аутопсия.

А. Найденов: Близнашки реставрира ГЕРБ във властта

http://frognews.bg/news_75207/

За тези 3 седмици може да се открият чертите на една реставрация на ГЕРБ във властта.Това си е откровено влизане през официалния вход на властта, не през задния. На вратата стои служебният премиер Георги Близнашки", допълни Найденов. Според висшия функционер на БСП кабинетът се натоварва с неприсъщи за него задачи - не се занимавал с изборите, а с назначения и одити. Това каза бившият военен министър Ангел Найденов в ефира на Тв7.

ГЕРБ ще обяви водачите на листи, БСП още ги реди

http://offnews.bg/news/n_1/n_380870.html

Националният предизборен щаб на партия ГЕРБ ще представи следобед водачите на листите за народни представители за парламентарните избори на 5-и октомври. От днешната пресконференция се очакват допълнителни разяснения за управленските намерения на партията, поставяна от социолозите на първо място в предпочитанията на избирателите. Очаква се петкратната световна шампионка по борба Станка Златева да получи избираемо място в сливенската листа на ГЕРБ, съобщава в. "24 часа". Зам.-шефът на партията Цветан Цветанов отново ще води листата в Благоевград, както преди година. Очаква се Цветанов да е водач и във Велико Търново. Бойко Борисов ще е първи в столичния 25-и МИР и в Пловдив. В София той ще мери сили с Михаил Миков, Меглена Кунева, Волен Сидеров, Росен Петров от "България без цензура", лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и Ивайло Калфин от АБВ. Лиляна Павлова ще е водач във Варна и Стара Загора. В Плевен се очаква политическа интрига – в родния си град един срещу друг застават Цецка Цачева и бившият вътрешен министър Румен Петков, който е кандидат на АБВ.  Очаква се днес Националният съвет на БСП да утвърди водачите си на листи за коалицията "БСП - лява България". Партията вече посочи водачи на пленум на 16 август. Най-сериозни спорове се очакват за местата на коалиционните партньори на БСП в списъка с кандидатите и за т.нар. гражданска квота, съобщава "Дневник". В повечето региони местните социалисти желаят представители на партньорските партии да са след трето и четвърто, които се смятат за неизбираеми.

Меркел: Украинската криза оказва отрицателно въздействие върху икономиката на Германия

http://www.cross.bg/merkel-germaniya-ikonomikata-1427208.html

/КРОСС/Германският канцлер Ангела Меркел призна, че последствията от украинската политическа криза върху икономиката на Германия са негативни, пише вестник „Правда". По време на съвместна пресконференция с испанския премиер Мариано Рахой Меркел уточни, че през второто тримесечие на годината икономиката на Германия се е свила с 0.2%. Тези дни Ангела Меркел успя да посети Киев и да разговаря с Петро Порошенко. Тя изрази надежда, че участниците в преговорите „ще успеят да намерят решение, което да задоволи всички страни на конфликта в Източна Украйна".

Пиронкова победи италианка в първия кръг на US Open

http://www.moreto.net/novini.php?n=262160

Цветана Пиронкова започна с победа участието си в Откритото първенство на САЩ по тенис. В първия кръг тя надигра италианката Карин Кнап с 6:4, 6:3. В първия сет пловдивчанката имаше нужда от 3 пробива за да пречупи 71-та в света за 37 мунити.

Константин Пенчев: БНБ се опитва да всее паника в случая с КТБ

http://econ.bg/Новини/Константин-Пенчев-БНБ-се-опитва-да-всее-паника-в-случая-с-КТБ_l.a_i.563646_at.1.html

Българската народна банка се опитва да всее паника с изказването, че ако КТБ фалира, държавата няма пари да покрие гарантираните влогове до 100 000...

Средностатистическият потребител тегли нула приложения месечно

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/26/2367811_srednostatisticheskiiat_potrebitel_tegli_nula/?ref=rss


Всеки притежател на смартфон или таблет е пределно наясно с възможността да инсталира приложения на своето устройство. Както производителят, така и създателят на операционната му система, отделят много време и средства, за да покажат колко много приложения има за конкретното устройство и как те могат да превърнат живота му като в телевизионна реклама.

Оказва се обаче, че мобилните приложения вече трудно могат да се похвалят с огромен интерес. Поне за новите заглавия. Според анализ на...

Омбудсманът не се извини за НОИ за упреците си

http://frognews.bg/news_75206/

Тогава, когато съм отправял упреци към НОИ, значи е имало за какво. Не виждам причина да се извиня. Това обяви в сутрешния блок на БНТ омбудсманът на Република България Константин Пенчев.

Руснаци си купуват имоти в Турция и Гърция, а не у нас

http://econ.bg/Новини/Руснаци-си-купуват-имоти-в-Турция-и-Гърция-а-не-у-нас_l.a_i.563645_at.1.html

Турция и Гърция са на път да изместят България като основно място за покупка на имоти от руснаци украинци. В момента масово тези хора са си купили...

Бизнесът: Ръст на осигуровките ще е убийствен за бизнеса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262409

Вдигането на осигуровките ще нанесе “убийствен удар в гърба на икономиката”. “Единственият резултат ще бъде “постигането на нов консенсус” между работодатели и работници за укриване на данъци и осигуровки в името на спасяването на предприятията и на физическото оцеляване на хората.” Това коментира Асоциацията на индустриалния капитал. 

Вдигането на осигуровките ще нанесе “убийствен удар в гърба на икономиката”. “Единственият резултат ще бъде “постигането на нов консенсус” между работодатели и работници за укриване на данъци и осигуровки в името на спасяването на предприятията и на физическото оцеляване на хората.” Това коментира Асоциацията на индустриалния капитал.

БСП и ГЕРБ се дебнат до последно в листите

http://www.cross.bg/gerb-borisov-listite-1427207.html

/КРОСС/Битката между ГЕРБ и БСП на предстоящите парламентарни избори предлага интригуващи лични сблъсъци. В щабовете и на двете партии вече са почти готови с листите. Днес от 14 часа Бойко Борисов ще представи водачите. По същото време на "Позитано" 20 започва заседанието на Националния съвет на БСП. На него председателят на социалистите Михаил Миков ще постави на гласуване състава на червените листи. От пръв поглед се набива на очи, че повечето челни места и при двете най-големи формации са поверени предимно на бивши министри. По традиция противниците вадят тежката артилерия за столицата. Бойко Борисов и Михаил Миков ще се изправят един срещу друг в софийския 25-и избирателен район. В 24-и софийски избирателен район соцпартията ще извади един от най-силните си козове - любимия актьор на няколко поколения българи Стефан Данаилов. Според прогнозите ГЕРБ ще му противопостави Джема Грозданова. В предишните два парламента тя влиза от този район като депутат. но за пръв път ще води листата на партията си.В района с най-много мандати (16) - 23-и софийски, ГЕРБ ще заложи на един от най-напористите си депутати Александър Ненков, докато червените слагат за номер 1 Жельо Бойчев. В провинцията особено интересен се очертава мачът ГЕРБ-БСП в Пазарджик. Там вече е ясно, че червената листа ще се води от Янаки Стоилов. Новината е, че срещу него излиза бившият шеф на ВМА и сегашен зам.-кмет по здравеопазване в Столична община ген

Мъж падна в казан за ракия, докато я вари, получи 40% изгаряния

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262704

59-годишен мъж от Банско получи 35-40 % изгаряния, след като падна във врялата ракия, която варял, съобщи БГНЕС.
Инцидентът е станал малко след полунощ. Георги А. тръгнал да изсипва джибрито от варената ракия, но тъй като бил с джапанки се подхлъзнал и паднал върху врялото джибри. Мъжът е с 35-40 % изгаряния втора степен по ръцете, краката и гърба. 59-годишен мъж от Банско получи 35-40 % изгаряния, след като падна във врялата ракия, която варял, съобщи БГНЕС. Инцидентът е станал малко след полунощ. Георги А. тръгнал да изсипва джибрито от варената ракия, но тъй като бил с джапанки се подхлъзнал и паднал върху врялото джибри. Мъжът е с 35-40 % изгаряния втора степен по ръцете, краката и гърба.

Индийка е живяла 36 г. със скелет на зародиш в себе си

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/indijka-e-zhiviala-36-g.-sys-skelet-na-zarodish-v-sebe-si-6020832

Първоначално лекарите помислили, че жената има голямо раково образувание, но последвалите изследвания и сканирания установили калцирано образувание

Спестяванията бавно се връщат в банките

http://www.cross.bg/mlrd-trezorite-bankite-1427206.html

/КРОСС/Гражданите и фирмите постепенно възстановяват спестяванията си в банките след паниката през юни, става ясно от статистиката на БНБ за юли. През миналия месец домакинствата са увеличили парите си по сметки в трезорите със 120 млн. лв., без да се броят лихвите, става ясно от данните. Така юнският отлив на средства на домакинствата в размер на 480 млн. лв. вече е спаднал до около 360 млн. лв. В резултат парите на населението в трезорите в края на юли възлизат на 38,71 млрд. лв. при 39,06 млрд. лв. в края на май, пише "Труд".  По информация на БНБ в дните на паниката преди затварянето на КТБ от банката бяха изтеглени около 1 млрд. лв., а от Първа инвестиционна банка - към 800 млн. лв. Още през юни обаче по-голямата част от средствата - около 1 млрд. лв., се върнаха обратно в банковата система. Извън трезорите останаха около 800 млн. лв. - от тях 500 млн. лв. на домакинствата и към 300 млн. лв. на фирмите. При компаниите процесът на връщането на спестяванията в банките върви с доста по-бърза скорост в сравнение с тази при домакинствата. През миналия месец средствата на бизнеса в банките са се увеличили с 230 млн. лв. и в края на юли достигат 15,27 млрд. лв. За сравнение към края на май, фирмите държаха в трезорите 15,37 млрд. лв. Това означава, че отливът на средства от дните на паниката се е свил до 100 млн. лв. Общо бизнесът и гражданите държат в трезорите у нас близо 54 млрд. лв., сочат данните на БНБ.

СОК "Камчия" домакин на студентска универсиада

http://www.moreto.net/novini.php?n=262157

Отново край Варна ще се проведат III летни университетски игри. Те стартират на 27 август и ще продължат до 1 септември. 400 студенти от 15 български висши училища ще премерят сили в седем вида спорт. Организатор на събитието е Асоциацията за младежки спорт „Академик“.

МАЕ: Европа има нужда от руския газ

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ddb59cb/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csurovini0C3650Ca0Cmae0Eevropa0Eima0Enujda0Eot0Eruskiia0Egaz0E0H1788110C/story01.htm

В краткосрочен план Стария континент има много малко възможности за диверсификация на вноса на природен газ, посочва агенцията


Мъж падна в казан за ракия, докато я вари, получи 40% изгаряния

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262700

59-годишен мъж от Банско получи 35-40 % изгаряния, след като падна във врялата ракия, която варял, съобщи БГНЕС.
Инцидентът е станал малко след полунощ. Георги А. тръгнал да изсипва джибрито от варената ракия, но тъй като бил с джапанки се подхлъзнал и паднал върху врялото джибри. Мъжът е с 35-40 % изгаряния втора степен по ръцете, краката и гърба. 59-годишен мъж от Банско получи 35-40 % изгаряния, след като падна във врялата ракия, която варял, съобщи БГНЕС. Инцидентът е станал малко след полунощ. Георги А. тръгнал да изсипва джибрито от варената ракия, но тъй като бил с джапанки се подхлъзнал и паднал върху врялото джибри. Мъжът е с 35-40 % изгаряния втора степен по ръцете, краката и гърба.

Военнослужеща откри стрелба във „Форт Лий“

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/voennosluzheshta-otkri-strelba-vyv-fort-lij-6020831

При опитите за преговори с нея, тя се простреляла и впоследствие починала от раните си

Реал (М) победи Кордоба в постна продукция

http://football.actualno.com/Real-M-pobedi-Kordoba-v-postna-produkcija-news_46858.html

Реал (М) не се представи на особено високо ниво в първия си мач от новия сезон на Примера дивисион, но въпреки това успя да победи с 2:0 Кордоба на стадион "Сантяго Бернабеу". Френският нап...

Сити победи Ливърпул пред погледа на Балотели

http://football.actualno.com/Siti-pobedi-Livyrpul-pred-pogleda-na-Baloteli-news_46864.html

Шампионът на Англия Манчестър Сити постигна лесна победа с 3:1 над друг от претендентите за златните медали през този сезон - Ливърпул. Два гола вкара Стеван Йоветич, а един добави Серхио Агуеро. В п...

Чие е правителството? Ами наше.

http://viewpoint.actualno.com/Chie-e-pravitelstvoto-Ami-nashe-news_46877.html

Усилието да осъществяваш национална политика в България обикновено се подменя от борба за лични изгоди, пише Мирела Иванова в своя коментар и апелира: Нека новите управляващи свършат своята работа ч...

Ждрелото на р. Ерма е най-посещаваният туристически обект в Трънско

http://pernik.actualno.com/Jdreloto-na-r-Erma-e-naj-poseshtavanijat-turisticheski-obekt-v-Trynsko-news_46880.html

Ждрелото на река Ерма е най-посещаваният туристически обект в Трънско, съобщиха от общината. Освен в събота и в неделя туристите все повече обхождали граничния край и в делнични дни. Интересът е нарас...

ГЕРБ и ПП "Никола Петков" подписаха споразумение за партньорство

http://politics.actualno.com/GERB-i-PP-Nikola-Petkov-podpisaha-sporazumenie-za-partniorstvo-news_46887.html

ПП ГЕРБ и ПП „Никола Петков“ подписаха споразумение за политическо партньорство за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. С документа ПП...

Кампанията „Ти водиш“ е на Мтел

http://society.actualno.com/Kampanijata-Ti-vodish-e-na-Mtel-news_46885.html

Въпросът, който от няколко седмици се обсъжда оживено в социалните мрежи и в интернет форумите, намира отговор днес с официалния старт на рекламната кампания на Мтел „Ти водиш“. С ...

Симеонов: Купуването на гласове върви по същата схема

http://politics.actualno.com/Simeonov-Kupuvaneto-na-glasove-vyrvi-po-syshtata-shema-news_46888.html

Коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" ще води позитивна предизборна кампания. Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по БНТ, ден след като коалицията представи водачите на лист...

ГЕРБ иска сливане на данъчни и митници

http://www.cross.bg/gerb-borisov-partiyata-1427205.html

/КРОСС/Да се слеят данъчни и митници, за да се пълни по-ефективно хазната. Това е един от проектите на ГЕРБ за стабилизиране на държавните финанси, ако партията сформира правителство след изборите. До края на август ще е готов законопроект, който да урежда обединението на Националната агенция по приходите и Агенция "Митници", съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Омръзнало ми е да слушам как "един камион минал, пък другият не му взел акциза, пък третият не му взел данъците, а четвъртият направил еди-какво си и накрая 1-2 млрд. лева по-малко", аргументира идеята Борисов. Според експерти на партията промяната може да стане факт още от 1 януари 2015 г. Мегаагенцията ще следи цялостния процес по събиране на акцизи и данъци. "Ще се опитаме в тази посока да направим чрез електронно управление, като мине камионът по всички системи, да му се съберат мита, акцизи", заяви още Борисов. Вече се обсъжда как информационните системи на НАП и Митници да се синхронизират. Идеята бе лансирана в началото на юни и от председателя на комисията по бюджет и финанси в 42-то НС Йордан Цонев и финансовия министър от кабинета на Пламен Орешарски Петър Чобанов, припомня "Стандарт".  

БСП решава окончателно водачите на листи за изборите през октомври

http://www.cross.bg/partiyata-rukovodstvoto-okonchatelno-1427204.html

/КРОСС/На пленум на партията социалистите трябва окончателно да подредят листите с кандидат-депутатите, с които ще се явят на предстоящите парламентарни избори. Драмите са най-големи в Благоевград и Пловдив, където водачи са Кристиан Вигенин и Георги Търновалийски. Местните структури не одобриха водачите, но ръководството на партията не се отказва от намерението си именно те да поведат кандидатите. Очаква се напрежението по време на заседанието да се повиши и да се обсъждат преференцията като вариант да се заобиколи решението на ръководството, тъй като напрежение има в няколко места в страната.  

Путин и Порошенко се срещат в Минск

http://www.cross.bg/rysiya-poroshenko-ykraiina-1427203.html

/КРОСС/Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко ще разговарят днес в Минск по време на срещата на върха между лидерите на Митническия съюз и Украйна, на която ще присъстват и представители на ЕС. Отделна среща между Путин и Порошенко не е планирана, но, както заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, такава възможност съществува: На тази среща, ако тя все пак се състои, ние очакваме преди всичко да бъде проведен разговор по въпроса за разрешаване на украинската криза и по хуманитарните въпроси. Според Песков, президентите едва ли ще обсъдят всички наболели въпроси, но не е изключено те да засегнат и газовата тема. Наблюдатели в руската столица смятат че, двустранните преговори ще бъдат символични и едва ли ще дадат желания резултат, тъй като позициите на Русия и Украйна са твърде отдалечени една от друга. И за двамата лидери обаче важно да покажат миролюбиви намерения пред Запада, от който Киев очаква финансова помощ, а Русия отслабване на санкциите. Москва разчита, че САЩ и ЕС ще се слушат в гласа на разума по въпроса за санкциите против Русия и ще прекъснат порочния кръг от действия на принципа „око за око", заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за Russia Beyond the Headlines, цитиран от РИА Новости. „Русия не иска да върви по пътя на ескалация на напрежението

20 нови автобуса тръгват из София

http://econ.bg/Новини/20-нови-автобуса-тръгват-из-София_l.a_i.563644_at.1.html

20 нови автобуса тръгват в столичния градски транспорт. Превозните средства са закупени със средства по ОП „Околна среда“. До края на годината се...

Путин и Порошенко се срещат в Минск

http://www.cross.bg/rysiya-ykraiina-poroshenko-1427203.html

/КРОСС/Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко ще разговарят днес в Минск по време на срещата на върха между лидерите на Митническия съюз и Украйна, на която ще присъстват и представители на ЕС. Отделна среща между Путин и Порошенко не е планирана, но, както заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, такава възможност съществува: На тази среща, ако тя все пак се състои, ние очакваме преди всичко да бъде проведен разговор по въпроса за разрешаване на украинската криза и по хуманитарните въпроси. Според Песков, президентите едва ли ще обсъдят всички наболели въпроси, но не е изключено те да засегнат и газовата тема. Наблюдатели в руската столица смятат че, двустранните преговори ще бъдат символични и едва ли ще дадат желания резултат, тъй като позициите на Русия и Украйна са твърде отдалечени една от друга. И за двамата лидери обаче важно да покажат миролюбиви намерения пред Запада, от който Киев очаква финансова помощ, а Русия отслабване на санкциите. На свиканата днес среща в Минск се очаква президентите на трите членки от Митническия съюз- Русия, Беларус и Казахстан да обсъдят с президента на Украйна Петро Порошенко търговски въпроси в светлината на подписаното от Киев асоциирано членство с ЕС. На срещата ще присъстват и представители на Европейската комисия - ръководителят на дипломацията в ЕС Катрин Ащън, а също така еврокомисарите по търговията и по енергетиката.  

15 мъртви делфини са открити в Бургаския залив от началото на годината

http://www.moreto.net/novini.php?n=262156

15 са случаите на открити мъртви делфини от началото на годината до сега в Бургаския залив. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас. В сравнение с предходни години броят на мъртвите делфини е доста по-малък.

ГЕРБ обявява водачите на листи

http://www.cross.bg/partiyata-gerb-vodachite-1427202.html

/КРОСС/Националният предизборен щаб на партия ГЕРБ ще представи следобед водачите на листите за народни представители за парламентарните избори на 5 октомври. От днешната пресконференция се очакват допълнителни разяснения за управленските намерения на партията, поставяна от социолозите на първо място в предпочитанията на избирателите. Вчера лидерът на партията Бойко Борисов призова другите политически партии да направят разчети, да видят реалното състояние на финансите и след изборите всички заедно да търсят начин да спасят държавата. Снимка: Булфото

Учени открили диамант в Чепеларе през 2011-а

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262511

“Микродиамантът, който бе открит край Чепеларе, е 100% доказан. Той се намира в университета в Лийдс”, казва д-р Иван Савов, преподавател по геология в английския град.Българинът е научен ръководител на Дейвид Колинс, който пък е автор на докторска дисертация за чепеларския микродиамант. Находката е с размери 4-5 микрона и е намерена в южната част “Микродиамантът, който бе открит край Чепеларе, е 100% доказан. Той се намира в университета в Лийдс”, казва д-р Иван Савов, преподавател по геология в английския град.Българинът е научен ръководител на Дейвид Колинс, който пък е автор на докторска дисертация за чепеларския микродиамант. Находката е с размери 4-5 микрона и е намерена в южната част

Само във Фрог: Търсят пионка за шеф на военното разузнаване заради досиетата

http://frognews.bg/news_75196/

Не са случайни приказките за смяната на шефа на военното разузнаване. Под натиска на президента новият служебен министър на отбраната си изкриви устатата, че трябва да бъде сменен шефа на служба «Военна информация» Веселин Иванов. Отчитайки президентския указ, че не е съдействал за разкриване досиетата на агентите ни в чужбина. Това научи Фрог от свои източници, врели и кипели в разузнаването.

Въвеждат вечерен час за първолаците, лягат до 21 часа!

http://www.bnews.bg/article-114711

„Ранното лягане на децата е проблем, за който споделят много родители. То обаче е много важно за първокласниците, които в момента израстват физически и интелектуално. Затова е добре родителите да намерят ненасилствен начин да научат децата си да си лягат в 21 ч.", коментира председателката на Асоциация „Родители" Цвета Брестничка.

Авиотуризъм с МиГ-29 срещу 11 500 евро

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262427

Една от детските мечти на всеки - да полети с изтребител, вече е осъществима. Срещу 11 500 евро и един месец чакане може да пилотирате МиГ-29.
Българската фирма “Роктравел” предлага организиране на полет с един от най-добрите изтребители в света. Полетът се осъществява от руското военно летище “Сокол”, което се намира в близост до Нижни Новгород. Една от детските мечти на всеки - да полети с изтребител, вече е осъществима. Срещу 11 500 евро и един месец чакане може да пилотирате МиГ-29. Българската фирма “Роктравел” предлага организиране на полет с един от най-добрите изтребители в света. Полетът се осъществява от руското военно летище “Сокол”, което се намира в близост до Нижни Новгород.

След вълната от трусове 4.4 по Рихтер разлюля и Япония

http://offnews.bg/news/n_1/n_380862.html

Земетресение с магнитуд 4.4 по скалата на Рихтер е било регистрирано в централната част на Япония в близост до столицата Токио. Няма данни за жертви и нанесени щети. Не се очаква и цунами. Епицентърът на труса е бил на територията на перфектура Тотиги на дълбочина 110 км. Земетресението идва след поредицата от трусове на различни места по света. Вчера сутринта трус с магнитуд 6,9 по скалата на Рихтер удари Перу. Часове по-късно земетресение с магнитуд 4,9 разлюля Западен Иран. Вчера земетресение беше регистрирано и в Исландия. То е било с магнитуд 4,9. Силни земетресения разтърсиха Калифорния, САЩ, Чили, Иран, Исландия и Румъния. Най-силното от тях беше в Напа, Сан Франциско, Калифорния - с магнитуд 6.1 по данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център. 120 души бяха ранени, 50 000 останаха без ток, десетки пътища са затворени заради напуквания. Щетите от земетресението в Калифорния може да надхвърлят 1 милиард долара, смятат експертите от Геофизичния институт на САЩ.

БСП да поиска референдум "за" "Южен поток" и "против" шистовия газ

http://www.cross.bg/potok-yuzhen-bulgariya-1427201.html

/КРОСС/Борислав Цеков, председател на Института за модерна политика, пред "Дума" - Господин Цеков, как БСП може да върне доверието на разколебаните избиратели и кои са ангажиментите, които трябва да поеме?- Според мен БСП има шанс да възвърне доверието на част от избирателите, което е нормално след един управленски цикъл, като застане честно пред избирателите с ясно послание по темите, които ги вълнуват. Това са теми, които засягат левите хора в България. А именно - социалните въпроси и онези ключовите, разделящи обществото по някакъв начин, като шистовия газ, "Южен поток". Защото в изборите се гласува не само прагматично, за да се получат определени позиции в парламента, в управлението, а и за ценности и за каузи. Ако БСП по много ясен начин например приеме като своя кауза в тези избори абсолютна забрана на добива на шистов газ, защото виждаме, че у нас започва консолидиране на политически, граждански и експертни среди за премахване на мораториума, има шанс да се представи много добре на тези избори. Очевидно има такъв натиск и от чужбина. И всичко се представя едва ли не като енергийна независимост на страната. Затова тази тема трябва да получи ясен отговор от Лява България. Именно с такъв тип каузи, които засягат ценностите и разбиранията на хората

Путин и Порошенко се срещат днес в Минск, Меркел не очаква пробив в кризата

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/26/2367946_putin_i_poroshenko_se_sreshtat_dnes_v_minsk_merkel_ne/?ref=rss


Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко ще се срещнат за пръв път от месеци днес в Минск. На разговорите ще присъстват и други европейски лидери като германския канцлер Ангела Меркел и върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън.

Меркел в неделя беше на посещение в Киев и приветства срещата в Минск, но изрази съмнения, че на нея ще се постигне пробив в кризата между Москва и Киев.

"Искам да намеря път, който не...

Партиите да казват на избирателите за какво събират личните им данни

http://www.cross.bg/danni-lichni-lichnite-1427200.html

/КРОСС/Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни от 15 април 2014 г.,  пред "Монитор" - Г-н Караджов, предстоящите избори ще се правят по кодекса, по който премина и евровотът. Така остава възможността всеки български гражданин да прави проверка на сайта на ЦИК дали неговото име е включено в подписка в подкрепа на партия или коалиция. Знаете, че преди време избухна скандал във връзка с това, имате ли притеснения сега? - Възможността гражданите да проверяват кого са подкрепили за участие в избори чрез подписа си е едно добро нововъведение на Изборния кодекс. Като гражданин и избирател аз подкрепям тази промяна от 2013 г.. Смятам, че всеки има право на информация за действията, които е извършил. Като председател на Комисията за защита на лични данни нямам притеснения от тази нова процедура. Комисията, по повод на възникналия скандал от евроизборите, извърши проверка на политическите партии, коалициите и инициативните комитети и предписа конкретни превантивни мерки към политическите субекти, които ще вземат участие в изборния процес, както и към гражданите относно защитата на личните им данни по време на изборите. По този начин предварително и превантивно информираме за правата и задълженията всички участници в изборния процес. Очаквам нарушенията да са значително по-малко на брой в сравнение с изборите за членове на Европейския парламент

Почитаме мъчениците Адриан и Наталия

http://www.moreto.net/novini.php?n=262155

На 26 август православната църква почита паметта на светите мъченици Адриан и Наталия. Те живели по времето на император Максимиан, който извършвал жестоки гонения срещу онези, които изповядвали Христовото учение. Императорът издал заповед да се издирят християните в столицата му гр.

Първолаците ще си лягат в 21.00 часа

http://frognews.bg/news_75204/

Първокласниците да лягат не по-късно от 21 ч., за да получават необходимата им доза сън за възстановяване и растеж. Такава препоръка ще бъде записана в новия наръчник за родители на първолаци, който ще бъде представен официално до началото на учебната година.

20 нови автобуса на газ ще возят софиянци

http://offnews.bg/news/n_1/n_380859.html

От днес по улиците на София тръгват 20 нови автобуса . Превозните средства са закупени със средства по оперативна програма "Околна среда". До края на годината в София ще тръгнат още 106 нови автобуса. Столичният кмет Йорданка Фандъкова и министърът на околната среда и водите Светлана Жекова ще присъстват на въвеждането в експлоатация на новите автобуси, които се движат на природен газ. "Пускаме първите 20 автобуси от общо 126, които закупихме с изцяло 100% европейски средства по Оперативна програма "Околна среда". Знаем, че това е една от най-важните ни задачи - подмяната на средствата за градски транспорт, обновяването. След новите трамваи, новите тролеи, които вече се движат по улиците на София и създават един съвсем различен вид на града, сега вече ще започнат да се движат и новите екологични автобуси, немско производство - климатизирани, през зимата топли, през лятото студени, а не обратното. Това са едни резултати, които се дължат на съвместната работа на много екипи", коментира столичният кмет.

Френският премиер обявява новия състав на кабинета си

http://www.cross.bg/kabineta-montbyr-vals-1427199.html

/КРОСС/Франция е пред второ обновяване на правителството за последните пет месеца. Президентът Франсоа Оланд нареди на премиера Манюел Валс да представи днес нов състав на кабинета след изострянето на споровете сред управляващите социалисти за начина, по който страната може да бъде извадена от стагнацията.  Досегашният министър на икономиката Арно Монтбур обяви, че няма да бъде част от новото правителство.Политиките за намаляване на дефицита са финансов абсурд, защото пречат на икономическия растеж, водят до спад в икономическата активност, заяви Монтбур. Този уикенд в интервю за вестник "Монд" той разкритикува остро Германия заради политиката на икономии, която е наложила на цяла Европа. Именно след това критично интервю на Монтбур, премиерът Валс обяви оставката на кабинета си.Заради кризата с правителството крайната левица и крайната десница във Франция призоваха за нови парламентарни избори.

Цената да отгледаш тенис шампион

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/26/2368064_cenata_da_otgledash_tenis_shampion/?ref=rss


Още на 16-годишна възраст двукратната шампионка от "Уимбълдън" Петра Квитова вече е била една от най-добрите тенисистки в Чехия. Но при огромната конкуренция, скромните възможности на своите родители и условията за развитие в родния й град Биловец - с население от около 7000 души и по онова време само четири тенис корта - тя по всяка вероятност нямаше да се превърне в толкова успешен състезател, колкото е в момента. 

"Знаехме, че ако искам да стана по-добра, трябва да се преместя...

БСП подрежда окончателно листите си на пленум

http://pik.bg/бсп-подрежда-окончателно-листите-си-на-пленум-news218057.html

БСП подрежда окончателно листите си на пленум

На пленум на партията социалистите от БСП трябва окончателно да подредят листите с кандидат-депутатите, с които ще се явят на предстоящите парламентарни избори, съобщи Дарик.

Драмите са най-големи в Благоевград и Пловдив, където водачи са Кристиан Вигенин и Георги Търновалийски. Местните структури не одобриха водачите, но ръководството на партията не се отказва от намерението си именно те да поведат кандидатите. Очаква се напрежението по време на заседанието да се повиши и да се обсъждат преференцията като вариант да се заобиколи решението на ръководството, тъй като има напрежение на няколко места в страната.


Проверката на НЕК разкрила "странни" плащания

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ddb9e38/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Cproverkata0Ena0Enek0Erazkrila0Estranni0Eplashtaniia0H17880A70C/story01.htm

Един от приоритетите на служебния кабинет е изготвянето на механизъм за ритмични разплащания в енергетиката и свиването на "дупката", коментира Захариева


Отменено е решението линейките да връщат болните след отказ от хоспитализация

http://healthy.actualno.com/Otmeneno-e-reshenieto-linejkite-da-vryshtat-bolnite-sled-otkaz-ot-hospitalizacija-news_46872.html

Отменено е решението, задължаващо екипите на "Бърза помощ" да връщат по домовете им пациентите с отказана хоспитализация. Това заяви в ефира на БНР директорът на столичния Център за спешна м...

БСП и ГЕРБ представят листите си

http://politics.actualno.com/BSP-i-GERB-predstavjat-listite-si-news_46873.html

Битката между ГЕРБ и БСП на предстоящите парламентарни избори предлага интригуващи лични сблъсъци. В щабовете и на двете партии вече са почти готови с листите. Днес от 14 часа Бойко Борисов ще предста...

#НаЖивоОтСофия

http://books.actualno.com/NaJivoOtSofija-news_46875.html

Поради многото разкази за селото в българската литература, винаги се налага да се направи уточнение, когато става дума за кратки градски. Е, тези са точно такива – категорично софийски, писа...

Млад мъж е опасност за живота след пожар в Мадан

http://smolyan.actualno.com/Mlad-myj-e-opasnost-za-jivota-sled-pojar-v-Madan-news_46876.html

24-годишен е опасност за живота след пожар в Мадан, съобщиха от ОДМВР-Смолян. Снощи около 23.45 в гр. Мадан на ул. "Република" е възникнал пожар в апартамент, собственост на 37-годишна жен...

Отравяне е вероятната причина за смъртта животните в столичния зоопарк (обновена)

http://www.cross.bg/zhivotni-zoopark-smurt-1427197.html

/КРОСС/До края на седмицата трябва да станат ясни причините за мистериозната смърт на няколко животни в столичния зоопарк. Засега зоогическата градина остава затоврена за неопределено време. Ветеринарни лекари вече са направили всички необходими изследвания. Взети са кръвни проби от починалите животни. Жертвите на мистериозната смърт са 3 гаура или източноазиатски бика, два яка и една камила. „Взети са проби още в петък, събота, в неделя, когато имаше по едно починало животни и вчера бяха изпратени за изследване, защото институтът не работеше в събота и неделя", потвърди пред Нова тв директорът на зоопарка д-р Иванов. По думите му, след извършена аутопсия на починалото в събота животно, не са намерени никакви изменения. Вчера са взели кръв от муфлони, овце и от умрелите животни за бактериология, вирусологоя и токсикология. Д-р Иванов обяви, че няма да си подаде оставката, защото ако сега го направи, ще излезе, че той е виновен. Микотоксикоза е вероятната причина за смъртта на животните от Софийския зоопарк, заяви за Дарик шефът на Зооветеринарния комплекс в Пловдив д-р Марчо Дулев. По думите му това лято е било доста дъждовно, което е предпоставка за подобен вид отравяния. „Все пак трябва да изчакаме подробните анализи на специалистите, за да сме на 100% сигурни", уточни той. Марчо Дулев бе категоричен, че за животните от Пловдивския зоопарк опасност няма

Столичният зоопарк остава затворен за неопределено време

http://www.cross.bg/zhivotni-subota-vreme-1427197.html

/КРОСС/До края на седмицата трябва да станат ясни причините за мистериозната смърт на няколко животни в столичния зоопарк. Засега зоогическата градина остава затоврена за неопределено време. Ветеринарни лекари вече са направили всички необходими изследвания. Взети са кръвни проби от починалите животни. Жертвите на мистериозната смърт са 3 гаура или източноазиатски бика, два яка и една камила. „Взети са проби още в петък, събота, в неделя, когато имаше по едно починало животни и вчера бяха изпратени за изследване, защото институтът не работеше в събота и неделя", потвърди пред Нова тв директорът на зоопарка д-р Иванов. По думите му, след извършена аутопсия на починалото в събота животно, не са намерени никакви изменения. Вчера са взели кръв от муфлони, овце и от умрелите животни за бактериология, вирусологоя и токсикология. Д-р Иванов обяви, че няма да си подаде оставката, защото ако сега го направи, ще излезе, че той е виновен.  

Столичният зоопарк остава затворен за неопределено време

http://www.cross.bg/zhivotni-ostava-smurt-1427197.html

/КРОСС/До края на седмицата трябва да станат ясни причините за мистериозната смърт на няколко животни в столичния зоопарк. Засега зоогическата градина остава затоврена за неопределено време. Ветеринарни лекари вече са направили всички необходими изследвания. Взети са кръвни проби от починалите животни. Жертвите на мистериозната смърт са 3 гаура или източноазиатски бика, два яка и една камила.  

Жеги и температури до 32° ни очакват днес, дъждове няма да има дори в планините

http://pik.bg/жеги-и-температури-до-32°-ни-очакват-днес-дъждове-няма-да-има-дори-в-планините-news218046.html

Жеги и температури до 32° ни очакват днес, дъждове няма да има дори в планините

Днес над страната ще преобладава слънчево време, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология  към БАН. След пладне ще има временни увеличения на облачността, по-значителни на североизточните и планинските райони, но валежи не се очакват. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 28°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - след обяд слабо ще се понижи.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 26°-28°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, на юг от Бургас временно до 3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността в следобедните часове, но валежи не се очакват. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, а на 2000 метра - около 13°.

"В обувките на Сатаната" взе "Еми" за най-добра драма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262692

Тв сериалът "В обувките на Сатаната" взе награда "Еми" за най-добра драма, а изпълнителят на главната роля Браян Кранстън - "Еми" за най-добър актьор.
Церемонията по връчване на наградите "Еми" се проведе в "Нокиа Тиатър" в Лос Анджелис. Актьорът Били Кристъл почете с кратка реч самоубилия се неотдавна Робин Уилямс. Тв сериалът "В обувките на Сатаната" взе награда "Еми" за най-добра драма, а изпълнителят на главната роля Браян Кранстън - "Еми" за най-добър актьор. Церемонията по връчване на наградите "Еми" се проведе в "Нокиа Тиатър" в Лос Анджелис. Актьорът Били Кристъл почете с кратка реч самоубилия се неотдавна Робин Уилямс.

20 екологични и климатизирани автобуса тръгват в София

http://www.cross.bg/novite-sredstva-sofiya-1427196.html

/КРОСС/От днес Столичният градски транспорт ще бъде обновен с 20 автобуса. Превозните средства са закупени със средства по оперативна програма "Околна среда". До края на годината в София ще тръгнат още 106 нови автобуса, посочи кметът Йорданка Фандъкова: Пускаме първите 20 автобуси от общо 126, които закупихме с изцяло 100% европейски средства по Оперативна програма "Околна среда". Знаем, че това е една от най-важните ни задачи - подмяната на средствата за градски транспорт, обновяването. След новите трамваи, новите тролеи, които вече се движат по улиците на София и създават един съвсем различен вид на града, сега вече ще започнат да се движат и новите екологични автобуси, немско производство - климатизирани, през зимата топли, през лятото студени, а не обратното. Това са едни резултати, които се дължат на съвместната работа на много екипи.

"В обувките на Сатаната" взе "Еми" за най-добра драма

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262690

Тв сериалът Тв сериалът "В обувките на Сатаната" взе награда "Еми" за най-добра драма, а изпълнителят на главната роля Браян Кранстън - "Еми" за най-добър актьор. Церемонията по връчване на наградите "Еми" се проведе в "Нокиа Тиатър" в Лос Анджелис. Актьорът Били Кристъл почете с кратка реч самоубилия се неотдавна Робин Уилямс.

Украинският президент разпусна парламента

http://offnews.bg/news/n_1/n_380855.html

Украинският президент Петро Порошенко взе решение за предсрочно прекратяване на правомощията на Върховната Рада на Украйна /парламента/ и провеждане на предсрочни избори на 26 октомври. Това се казва в официално обръщение към гражданите, публикувано на интернет сайта на президента. Порошенко припомня, че на 24 юли се разпадна проправителствената коалиция във Върховната рада. В продължение на един месец, както е по закон, не се е сформирала нова, отбелязва той и посочва, че в такъв случай конституцията дава право на президента да разпусне парламента. Той заявява, че това е единственото правилно и отговорно решение, взето и след допитване до общественото мнение. По негови думи при сондажите 80% от гражданите подкрепят необходимостта от предсрочни избори. Президентът каза още, че сегашният състав на Върховната Рада не съответства на политическите настроения на украинското общество. Според него предвидените предсрочни избори са част от мирния план, ключов момент в който е "политически диалог с Донбас". Той поясни, че депутатите, които ще бъдат избрани от Донбас, ще получат мандат на доверие и право да представляват региона в контактите му с централната власт.

Преглед на печата - 26 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=262154

Разрастващият се скандал около КТБ е сред основните течи на вестниците във вторник. „Мажоритарният собственик на поставената под специален надзор КТБ Цветан Василев, за когото има издадена европейска заповед за арест, обяви, че работи съвместно с Фонда на Султаната на Оман по модела за преструктуриране на банката.

Само "Ню Йорк таймс" пренебрегва Григор Димитров

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262337

Напук на експертните оценки, вестник "Ню Йорк таймс" не включва Григор Димитров сред най-добрите 5 в нито един удар в модерния тенис. Изданието публикува класация, наречена "Гениите удар по удар", изготвена след гласуване на жури от бивши играчи журналисти, отразяващи тенис.
Най-добър във форхенда е Рафаел Надал, а петицата се допълва от Роджър Фе Напук на експертните оценки, вестник "Ню Йорк таймс" не включва Григор Димитров сред най-добрите 5 в нито един удар в модерния тенис. Изданието публикува класация, наречена "Гениите удар по удар", изготвена след гласуване на жури от бивши играчи журналисти, отразяващи тенис. Най-добър във форхенда е Рафаел Надал, а петицата се допълва от Роджър Фе

Св. мъченици Адриан и Наталия

http://www.cross.bg/nataliya-adrian-muchenitzi-1427195.html

/КРОСС/Св. мъченици Адриан и Наталия Житие на св. мъченици Адриан и Наталия Император Максимиан в столицата си гр. Никодимия издал заповед грижливо да се издирят християните и да се дадат под съд. Били обещани парични награди на ония, които изпълняват тая заповед и откриват християни. Които пък ги укривали, заплашвали ги със строги наказания. И почнали езичниците да издават познатите християни и да ги довеждат на съд при царя. Веднъж по указанието на някои от жителите на Никодимия войниците на Максимиан намерили в една пещера 23 човека, които заявили, че вярват в Христа. Войниците ги вързали и отвели при царя. Царят в това време отивал в езическия храм за жертвоприношение. Като го срещнали, войниците му представили вързаните християни и му казали: "Ето непокорните на твоите заповеди и хулителите на нашите богове!" Царят сам разпитвал християните, които без страх изповядвали своята вяра, а на заканите на царя, че ще ги подложи на мъчение, отговорили, че не се боят да страдат за името на Иисус Христос. Разгневеният Максимиан заповядал още тук да ги бият най-жестоко. Те търпеливо понесли изтезанието, като казвали, че се надяват да получат на небето безсмъртни венци. - Безумци - казал им Максимиан, - вие очаквате венци на вашите глави, които аз ще заповядам да отсекат! Оставете вашата лъжлива вяра и не погубвайте себе си! Но мъчениците останали непоколебими

Военен самолет падна в Родопите

http://www.grreporter.info/Voenen_samolet_padna_v_Rodopite/16000

Полетът на самолета от тип A-7 Corsair бил част от учение, проведено с участието на сухопътните войски.

прочети повече

5 жертви на пороите в Южна Корея

http://www.vesti.bg/novini/5-zhertvi-na-poroite-v-iuzhna-koreia-6020829

Наводненията и свлачищата в Южна Корея са отнесли живота на най-малко 5-има души.

Ние мислим, че любовта може да се заслужи, но за нея е достоен всеки!

http://www.cross.bg/lyubovta-mislim-zaslyzhi-1427194.html

/КРОСС/Седемте тайни на Майка Тереза (1910 - 1997) - католическа монахиня; през 1979 г. получава Нобелова награда за мир: Ние мислим, че любовта е чувство, но тя е действие!Ние мислим, че на сърцето не може да се заповядва, но можем да го научим да обича!Ние мислим, че любовта може да се заслужи, но за нея е достоен всеки!Ние мислим, че противоположността на любовта е ненавистта, но всъщност това е страхът!Ние приемаме любовта като вид безумие, но в крайна сметка тя е особена интуитивна разумност!Ние мислим, че изразът "светлината на любовта" е просто метафора, но любовта наистина осветява всичко околно!Ние мислим, че любовта е нещо интимно, но тя е пълна откритост!  

Звезда на "Ливърпул" търси жена в туитър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262688

През миналия сезон Даниел Стъридж от "Ливърпул" намери най-силната си форма и вкара 22 гола. Футболистът обаче не е намерил жената на живота си и затова я търси в туитър.

В социалната мрежа Стъридж написа, че търси: "Жена, която да ме вдъхновява. Да сбъдва мечтите ми, докато преследва своите. Да бъде честна, горда и с вътрешна красота."

И не През миналия сезон Даниел Стъридж от "Ливърпул" намери най-силната си форма и вкара 22 гола. Футболистът обаче не е намерил жената на живота си и затова я търси в туитър. В социалната мрежа Стъридж написа, че търси: "Жена, която да ме вдъхновява. Да сбъдва мечтите ми, докато преследва своите. Да бъде честна, горда и с вътрешна красота." И не

Призрачна България- едно от десет села без жив човек

http://frognews.bg/news_75202/

България се превръща в призрачна страна. Над 1/10 от всички 5009 села в България са тотално обезлюдени. А в 1677 населението не достига 100 души. Това показва справка в Националния регистър на населените места на Националния статистически институт (НСИ) към 31 декември 2013 г.

26 август в историята

http://www.cross.bg/voiina-svetovna-vtorata-1427193.html

/КРОСС/1071 г. - Селджуците, ръководени от Алп Арслан, нанасят тежко поражение на Византийската империя в Битката при Манцикерт. 1278 г. - Ладислау IV и Рудолф I побеждават Отакар II в битката при Марсово поле в тогавашна Моравия.1346 г. - Стогодишната война: Състои се Битката при Креси между средновековните кралства на Англия и Франция, в която английските стрелци с дълги лъкове показват военно превъзходство пред френските арбалетчици и тежковъоръжени рицари.1466 г. - Разкрит е заговор срещу Пиеро ди Козимо Медичи във Флоренция, ръководен от Лука Пити.1498 г. - Микеланджело получава поръчка за Пиета.1768 г. - Капитан Джеймс Кук отплава от Англия на борда на Ендевър.1778 г. - Първото документирано изкачване на Триглав - най-високия връх в Словения.1789 г. - Във Версайския дворец е приета Декларацията за правата на човека и гражданина.1858 г. - Първите новини предадени чрез телеграф.1862 г. - Американска гражданска война: започва Второто сражение при Бул Рън.1877 г. - Руско-турска война (1877-1878): Край на Втората битка при Шипка.1883 г. - Вулканът Кракатау изригва и причинява огромни цунами, които разрушават селищата на островите Ява и Суматра в Индонезия, убивайки 36 000 души.1886 г. - Княз Александър Батенберг е принуден да абдикира от българския престол.1914 г. - Първа световна война: Германската колония Тоголанд е нападната от френски и британски войски, които я превземат след пет дни.1920 г

Предстоящи събития в страната

http://www.cross.bg/predsedatel-plovdiv-zagora-1427192.html

/КРОСС/София От 11.00 часа на площад „Княз Александър I" служебният министър на околната среда и водите Светлана Жекова ще участва в церемония за въвеждане в експлоатация на 20 нови автобуса за градския транспорт на София. София От 11:30 часа на адрес бул. „Черни връх" 25А (бизнес център Хемус, ет. 1) коалиция от партии „България без цензура" ще даде съвместна пресконференция на тема има ли нужда от започване на процедура за нов външен дълг. В пресконференцията ще участват Николай Бареков, председател на ББЦ, Светлин Танчев, зам.-председател на ББЦ, Кънчо Филипов, председател на ЛИДЕР, Румен Йончев, председател на ЗНС, Драгомир Стефанов, председател на „Гергьовден" и Любен Дилов, почетен председател на „Гергьовден" От 14:00 часа председателят на "България без цензура" Николай Бареков ще посети рудник "Бабино" на мини "Бобов дол". По време на посещението Бареков и членове на коалицията ще слязат под земята, за да поздравят миньорите в рудника и ще ги запознаят с програмата си. София От 14.00 часа ПП ГЕРБ ще обяви водачите на листите си за предстоящите избори на 5-ти октомври. Стара Загора От 11.00 часа служебният министър на земеделието и храните Васил Грудев ще открие юбилейното пето издание на Международното специализирано селскостопанско изложение „БАТА АГРО". Министър Грудев ще участва и в пресконференцията на изложението

Порошенко разпуска парламента в Украйна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262684

Украинският президент Петро Порошенко взе решение за предсрочно прекратяване на правомощията на Върховната Рада на Украйна /парламента/ и провеждане на предсрочни избори на 26 октомври.
Това се съобщава в официално обръщение към гражданите, публикувано на сайта на президента. Порошенко припомня, че на 24 юли се разпадна проправителствената Украинският президент Петро Порошенко взе решение за предсрочно прекратяване на правомощията на Върховната Рада на Украйна /парламента/ и провеждане на предсрочни избори на 26 октомври. Това се съобщава в официално обръщение към гражданите, публикувано на сайта на президента. Порошенко припомня, че на 24 юли се разпадна проправителствената

Предстоящи събития в страната

http://www.cross.bg/zagora-stara-plovdiv-1427192.html

/КРОСС/София От 11.00 часа на площад „Княз Александър I" служебният министър на околната среда и водите Светлана Жекова ще участва в церемония за въвеждане в експлоатация на 20 нови автобуса за градския транспорт на София. София От 11.30 часа коалиция от партии „България без цензура" ще даде съвместна пресконференция в централата на партията на тема има ли нужда от започване на процедура за нов външен дълг. София От 14.00 часа ПП ГЕРБ ще обяви водачите на листите си за предстоящите избори на 5-ти октомври. Стара Загора От 11.00 часа служебният министър на земеделието и храните Васил Грудев ще открие юбилейното пето издание на Международното специализирано селскостопанско изложение „БАТА АГРО". Министър Грудев ще участва и в пресконференцията на изложението. Пазарджик От 15:00 часа министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие гроздобера в землището на село Черногорово. Пловдив От 11.00 часа в сградата на ОДМВР - Пловдив служители на ОДМВР-София ще дадат брифинг за разкрито икономическо престъпление. Директорът на ОДМВР-София Мариета Иванова и административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова ще представят допълнителна информация за разкрито сериозно икономическо престъпление. Варна От 10

Телевизионно утро

http://www.cross.bg/tema-gost-zhivo-1427191.html

/КРОСС/Телевизиите тази сутрин БНТ1, "Денят започва" Тема: За листите, предсрочните избори и коалициите. Гост: Валери Симеонов, лидер на НФСБ Тема: Какво предизвиква благотворителността у хората? За масовите кампании, по които всички се увличаме или забравяме. Дискусия в студиото. Тема: Обществена защита.. Гост: Константин Пенчев, омбудсман на републиката Тема: Големите инфраструктурни проекти, еврофондовете и предсрочните избори. Гост: Екатерина Захариева, вицепремиер Тема: В поредното издание на БНТ ПАРК LIVE - много музика и настроение, в компанията на Роро.     Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: Колко от младите българи нямат проблем да пътуват с пиян шофьор? Тема: Трябва ли нов заем, за да не фалира държавата? Спекулация или реална опасност? Гост: Лиляна Павлова, ГЕРБ Тема: Анаболи или наркотици предизвикаха агресията в 18-годишния, който уби баща си преби почти до смърт майка си? Тема: Какво харесаха жените в Николай Бареков? Гост: Весела Драганова, Партията на българските жени Тема: На живо от столичния зоопарк- мистериозна смърт на животни. Тема: Как бяха облечени звездите на тазгодишните награди на МТV? Безпощадният коментар на Любомир Милчев-Денди.     bTV, "Тази сутрин" Тема: Предизборното броене започва

Руски политик: Янукович и обкръжението му са в България

http://europe.actualno.com/Ruski-politik-Janukovich-i-obkryjenieto-mu-sa-v-Bylgarija-news_46866.html

"Янукович и обкръжението му се намират в България", твърди Олег Митвол, лидер на руската извънпарламентарна формация "Алианс на зелените - Народна партия", съобщи радио "Руска...

Електронните джаджи пречат на изразяването на емоциите

http://interest.actualno.com/Elektronnite-djadji-prechat-na-izrazjavaneto-na-emociite-news_46869.html

Учените от калифорнийския университет изясниха, че отказът от електронните устройства развива социалните навици, Psych Central.  В ново проучване участвали шестокласници от Южна Калифорния, к...

Търсят се кръводарители с нулева отрицателна кръвна група

http://healthy.actualno.com/Tyrsjat-se-kryvodariteli-s-nuleva-otricatelna-kryvna-grupa-news_46871.html

Болница "Света Екатерина" спешно се нуждае от кръв кръвна група 0 - (нулева отрицателна) за пациент, който се намира на машина сърце-бял дроб, съобщиха от лечебното заведение.Кръвта следва д...

Преглед на печата от 26 август

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/26/2368025_pregled_na_pechata_ot_26_avgust/?ref=rss


Държавно управление

Капитал Daily

Вицепремиерът Захариева ще оглави енергийния борд
Освен представители на бизнеса, институциите и синдикатите в него ще участват и външни експерти

Над 1.3 млрд. лв. са нужни за управление на отпадъците до 2020 г.
За по-голямата част от парите България ще разчита на европейските фондове, става ясно от Националния план за управление на отпадъците

Сега

МО представя България като обект на руска...

Вестниците пишат...

http://www.cross.bg/monitor-bulgariya-novinar-1427190.html

/КРОСС/Преглед на печата  Водещи заглавия на първите страници Сливат данъчни и митници - в. Стандарт - стр. 1, 4 Канят Чобанов да води листа на ДПС - в. 24 часа - стр. 1 Мистериозна смърт затвори зоопарка - в. Новинар - стр. 1 МО представя България като обект на руска информационна война - в. Сега - стр. 1, 4 Очертават се двойно повече секции зад граница за вота - в. Сега - стр. 1, 2 Първокласниците с вечерен час - в. Монитор - стр. 1, 2, 3 България трупа тръби за „Южен поток" - в. Преса - стр. 1, 13 Василев и Оманският фонд ще оздравяват КТБ в. Дума - стр. 1 80 000 хиляди асансьора с части самоделки в. Труд - стр. 1 Защо изплащането на депозити от КТБ може да започне ... сега - в. Капитал Дейли - стр. 1, 3 Бърз кредит за нелегална ракия в. Телеграф - стр. 1   Водещи заглавия на вътрешните страници Руснаците се отказват от БГ имоти - в. Стандарт - стр. 2, 3 6 млрд. заем или фалираме - в. Стандарт - стр. 4 Парите за изборите в чужбина не стигат - в. 24 часа - стр. 4 Спряха износ на 3 хил. фалшиви сирийски паспорта - в. 24 часа - стр. 3 Застраховките - задължителни за асансьорните фирми - в. Новинар - стр. 2 Почистват руините на Ларгото до 15 септември - в. Новинар - стр. 3 10 независими кандидати ще се борят за парламента - в. Сега - стр. 2 Борисов иска спешно сливане на НАП и митниците - в. Сега - стр. 3 МВР упорито не се отказва от безпричинни проверки по пътищата - в. Сега - стр

Най-важното от Варна във вчерашния 25 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=262149

Паркингът на общината е отворен за граждани Паркингът на община Варна, в непосредствена близост до сградата на администрацията, от 25 август вече е отворен за ползване от граждани. Това стана след разпореждане на кмета Иван Портних.

Пиронкова започна с победа Откритото първенство на САЩ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262680

Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ. Първата ракета на България победи италианката Карин Кнап с 6:4, 6:3. Двубоят продължи само час и 17 минути.

Следващият съперник на Пиронкова ще бъде победителката от мача между две сръбски тенисистки - Йелена Янкович и Бояна Йовановски. Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ. Първата ракета на България победи италианката Карин Кнап с 6:4, 6:3. Двубоят продължи само час и 17 минути. Следващият съперник на Пиронкова ще бъде победителката от мача между две сръбски тенисистки - Йелена Янкович и Бояна Йовановски.

Днес да почерпят...

http://www.cross.bg/dnes-da-pocherpyat-1427189.html

/КРОСС/Проф. д-р Владислав Христов, началник на Втора хирургична клиника в „Пирогов" и председател на БАР, 58 г. --- Павел Станчев, журналист, главен изпълнителен директор на „Би Ти Ви Медиа груп", 48 г. --- Александър Мутафчийски, солист в Националния музикален театър, 42 г. --- Александър Цветков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в правителството на Бойко Борисов, 47 г. --- Любомир Любенов, олимпийски шампион по канукаяк от Москва '80, 57 г. --- Хюсеин Хафъзов, депутат от ДПС В 42-рото НС, 38 г.  

САЩ взривиха своя ракета, която изпитваха

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/sasht-vzriviha-svoia-raketa-koiato-izpitvaha-6020828

Ракетата – част от програмата за хиперзвукови оръжия, започнала да се отклонява от зададената траектория

Бойко Борисов отива на откриването на спортна зала в Сливница

http://pik.bg/бойко-борисов-отива-на-откриването-на-спортна-зала-в-сливница-news218048.html

Бойко Борисов отива на откриването на спортна зала в Сливница

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще присъства на откриването на нова мултифункционална спортна зала в град Сливница. Събитието ще се състои от 13:00 ч. на ул. „Паисий Хилендарски“ 88, до стадиона в Сливница. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Съоръжението е изградено с европейско финансиране по проект, одобрен по времето на правителството на Бойко Борисов, на стойност 6 966 000 лв.

Руснаци продават имотите си на Черноморието заради Дубай и Турция

http://frognews.bg/news_75201/

Руският купувач на недвижими имоти движи пазара край морето вече години наред. Оказва се обаче, че кризата в Украйна и поевтиняването на рублата накараха братушките да се отдръпнат от жилищата в България, пише.Турция и Гърция са на път да изместят България като топдестинация за покупка на имоти от рускоговорещи клиенти.

Предсрочни избори в Украйна, Порошенко разпуска парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262679

Украинският президент Петро Порошенко взе решение за предсрочно прекратяване на правомощията на Върховната Рада на Украйна /парламента/ и провеждане на предсрочни избори на 26 октомври.
Това се съобщава в официално обръщение към гражданите, публикувано на сайта на президента. Порошенко припомня, че на 24 юли се разпадна проправителствената Украинският президент Петро Порошенко взе решение за предсрочно прекратяване на правомощията на Върховната Рада на Украйна /парламента/ и провеждане на предсрочни избори на 26 октомври. Това се съобщава в официално обръщение към гражданите, публикувано на сайта на президента. Порошенко припомня, че на 24 юли се разпадна проправителствената

Първо каруцата, после премиерът

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262408

Реформаторите не щат Бойко Борисов за премиер - и ето ти цялата политическа тупурдия вдясно чак до вота. Ама ако и някой ГЕРБ-ер като Лиляна Павлова се изкаже недоразбрана в стил “може и да не е Бойко”, в медиите на другия ден цял букет ГЕРБ-ери грейва с визитка “как без Бойко”. Наистина няма как. Не може да се бориш за 121 депутати и да кажеш,

До 32 градуса днес, не се очакват дъждове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262671

Днес над страната ще преобладава слънчево време. След пладне ще има временни увеличения на облачността, по-значителни на североизточните и планинските райони, но валежи не се очакват. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 27° и 32° , в София - около 28°. Днес над страната ще преобладава слънчево време. След пладне ще има временни увеличения на облачността, по-значителни на североизточните и планинските райони, но валежи не се очакват. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 27° и 32° , в София - около 28°.

"Реал" (Мадрид) бие, "Атлетико" - не

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262677

С малко усилия "Реал" (Мадрид) спечели три точки в първия кръг на Испания - 2:0 срещу новака "Кордоба" на "Сантяго Бернабеу". В същото време шампионът "Атлетико" направи 0:0 срещу "Райо Валекано". Само три дни по-рано двата мадридски гранда се срещнаха в реванша за суперкупата на Испания, спечелена от "Атлетико" (1:0, 1:1).

Звездн С малко усилия "Реал" (Мадрид) спечели три точки в първия кръг на Испания - 2:0 срещу новака "Кордоба" на "Сантяго Бернабеу". В същото време шампионът "Атлетико" направи 0:0 срещу "Райо Валекано". Само три дни по-рано двата мадридски гранда се срещнаха в реванша за суперкупата на Испания, спечелена от "Атлетико" (1:0, 1:1). Звездн

Видео разкрива: Защо умряха животните в зоопарка!

http://www.bnews.bg/article-114706

Все още няма яснота за причината за смъртта на животните от столичния зоопарк. Очаква се зоологическата градина, която вчера беше затворена, да отвори врати за посетители в края на тази седмица.

Перперикон ще става Музей на религиите на открито

http://frognews.bg/news_75200/

В Музей на религиите на открито може да се превърне Перперикон, обясни вчера археологът проф. Николай Овчаров. По думите му това ще е добър завършек на откритията в Скалния град и ще покаже как на едно място са възникнали различни култури от зората на човечеството до наши дни.

До 32 градуса днес, не се очакват дъждове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262664

Днес над страната ще преобладава слънчево време. След пладне ще има временни увеличения на облачността, по-значителни на североизточните и планинските райони, но валежи не се очакват. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 27° и 32° , в София - около 28°. Днес над страната ще преобладава слънчево време. След пладне ще има временни увеличения на облачността, по-значителни на североизточните и планинските райони, но валежи не се очакват. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 27° и 32° , в София - около 28°.

Пътна обстановка в страната - 26 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=262153

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 движението на МПС по виадукта ще се извършва по следния начин: посока Бургас-София: затворена е за движение аварийната лента; движението се извършва в изпреварваща и активна/интензивна лента; въведено ограничение на скоростта: 60 км/ч; посока София-Бургас от км 83+000 до км 84+000,.

369 млн. лева се върнали в банките през юли

http://pik.bg/369-млн-лева-се-върнали-в-банките-през-юли-news218045.html

369 млн. лева се върнали в банките през юли

369 млн. лева са се върнали в банките през юли, след като заради напрежението в сектора през юни бяха изтеглени 1,043 млрд. лева. Така към края на юли депозитите в банковата система са стигнали 57,352 млрд. лв., показват последните данни на Българската народна банка (БНБ). От тях става ясно още, че от върнатите като депозити пари в българските трезори на домакинствата се падат 124 млн. лева, а на бизнеса – 230 млн. лв. Останалите 15 млн. лв. са депозираните средства от финансови компании. През следващите месеци ще стане ясно дали и останалите 674 млн. лв., които бяха изтеглени през юни, ще се върнат в банките или ще бъдат инвестирани в други активи, пише в. "Монитор".

Като процент нарастването на влоговете през юли спрямо юни е с 0,65 на сто. На годишна база то е доста по-чувствително – с 6,9%. При домакинствата ръстът на депозитите спрямо миналия юли е с 8,3 на сто до 38,708 млрд. лв. При бизнеса нарастването на депозитите е с 6,5% до 15,27 млрд. лв. За финансовите компании продължава да се отчита спад на годишна база с над 6%. По отношение на кредитите статистиката на БНБ показва, че през юли банките са отпуснали нови 49 млн. лв. заеми. В сравнение с юни през юли бизнесът е получил със 75 млн. лв. по-малко заеми от банките, а домакинствата – със 16 млн. лв. В същото време финансовите предприятия са били кредитирани със 140 млн. лв. Всички граждани и фирми у нас дължат на банките общо 55,756 млрд. лв. От тях на домакинствата са отпуснати 18,623 млрд. лв. Това прави малко над една трета от всички предоставени от банките кредити. От тях най-много са раздадени под формата на жилищни кредити – 8,878 млрд. лв., а потребителските заеми са за 7,357 млрд. лв. Данните на централната банка сочат още, че общата сума на кредитите към домакинствата почти не е мръднала в сравнение с юли 2013 г. На бизнеса се падат 64,4% от всички кредити в системата. Общата им сума възлиза на 35,926 млрд. лв.


Новият коалиционен партньор на Бареков отвори торбата с обещанията

http://izbori2014.actualno.com/Novijat-koalicionen-partnior-na-Barekov-otvori-torbata-s-obeshtanijata-news_46862.html

Искаме безплатни лекарства и безплатно лечение за майките. Мярката ще струва между 2 и 3 млн. лв. на година. Това заяви председателят на Партията на българските жени (ПБЗ) Весела Драганова в ефира на ...

20 нови еко автобуса тръгват в София

http://society.actualno.com/20-novi-eko-avtobusa-trygvat-v-Sofija-news_46863.html

От днес Столичният градски транспорт ще бъде обновен с 20 автобуса. Превозните средства са закупени със средства по оперативна програма "Околна среда". До края на годината в София ще тръгна...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване