Освободиха от поста директора на ДФЗ в Монтана

http://econ.bg/Новини/Освободиха-от-поста-директора-на-ДФЗ-в-Монтана_l.a_i.575308_at.1.html

Освободиха от поста директора на областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ в Монтана Петър Петров. На негово място от земеделското...

Австралийка оцеля 17 дни в гората без храна

http://www.cross.bg/freiizur-gorata-bolnitza-1434158.html

/КРОСС/ Австралийка оцеля 17 дни в гората без храна. Шанън Лий Фрейзър беше открита 17 дни, след като се загубила в гора в Северен Куинсланд. Шанън Лий Фрейзър успяла да излезе от гората вчера сутринта, съобщават местните медии. 30-годишната жена отишла да плува в Златната дупка заедно с двама мъже, включително партньора й, когато изчезнала на 21 септември. В момента тя се възстановява в болница и е лекувана от инфектирани прорезни рани и тежко слънчево изгаряне. Изчезването на жената, която е майка на три деца, предизвика голяма полицейска издирвателна операция, при която водолази претърсиха езерото. Спасителите оставяли цветни маркери в района и членове на семейството съобщиха, че Фрейзър ги следвала, за да излезе от гората. Австралийската полиция съобщи, че тя била открита само на 30 м от мястото на изчезването й, пише TemaDaily. Производител на банани забелязал жената, когато излязла от гората и незабавно я завел в близка болница. Членове на семейството разказаха пред местните медии, че Фрейзър оцеляла с водата от малка река, дребни риби и насекоми. В един момент тя седяла в поточето три дни, за да облекчи прорезните си рани и изгарянията. Фрейзър, която преди тежала 90 кг, изгубила 16 кг от теглото си. Полицията съобщи, че продължава разследването на обстоятелствата около изчезването й.  

Гинеколог ще прегледа Ана - Мария, за да установи дали е насилена сексуално

http://www.zapernik.com/obshtestvo/ginekolog-shte-pregleda-ana-mariya-za-da-ustanovi-dali_34822/

Национални организации, фондации и асоциации подкрепиха родителите, които преди два дни изразиха публично съмнения, че 13-годишната им дъщеря е станала жертва на сексуален тормоз, докато е била на училище.

След намесата на медиите от Министерство на образованието и от прокуратурата започнаха проверки по случая. Снощи (8 октомври) стана ясно, че зам.-министърът на ведомството – Ваня Кастрева, се е извинила за думите си, с които е обидила сем. Симеонови, пише...

Продължава

Адвокат Марин Марковски поема случая на бедняка милионер от Остромила

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4358344

Топадвокатът Марин Марковски ще спасява стопеното наследство на бедняка милионер Милен Паунчев, съобщи "Марица".
Момчето от Остромила, което изгуби почти всичките си имоти само за една година, твърдо е решило да си върне семейните земи и сгради, стойността на които се изчисляват на няколко милиона евро. Топадвокатът Марин Марковски ще спасява стопеното наследство на бедняка милионер Милен Паунчев, съобщи "Марица". Момчето от Остромила, което изгуби почти всичките си имоти само за една година, твърдо е решило да си върне семейните земи и сгради, стойността на които се изчисляват на няколко милиона евро.

Марковски поема случая на бедняка милионер

http://www.cross.bg/milen-miliona-mladezhut-1434159.html

/КРОСС/Топадвокатът Марин Марковски ще спасява стопеното наследство на бедняка милионер Милен Паунчев, съобщи "Марица". Момчето от Остромила, което изгуби почти всичките си имоти само за една година, твърдо е решило да си върне семейните земи и сгради, стойността на които се изчисляват на няколко милиона евро. Вчера младежът замина за София, за да се види с мастития адвокат, който е приел да брани правата му в предстоящото съдебно дело. Само преди няколко дни 21-годишният Милен остана и без дом, след като частен съдебен изпълнител изведе младежа от фамилната му къща. Преди това той беше прехвърлил собствеността върху ремонтираната за 150 хиляди лева сграда на свой приятел, но и това не можа да спре превземането на имота. След продължили няколко часа разправии с екипа на частния съдебен изпълнител Стойко Вълчинов във владение бяха въведени представителите на фирма „Евелина Трейд". Според документите това е дружеството, което е купило последните декари на Паунчев. Самият той твърди, че е станал жертва на престъпна измамна схема. „Вадят ме от дома ми за втори път. Вече нямам вяра на никого. Имам съмнения, че някой е бутнал нещо на адвокатката ми и тя играе в чужда полза", каза вчера пред „Марица" младежът, за когото в последния месец говори цялата държава

Марковски поема случая на бедняка милионер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4358340

Топадвокатът Марин Марковски ще спасява стопеното наследство на бедняка милионер Милен Паунчев, съобщи Топадвокатът Марин Марковски ще спасява стопеното наследство на бедняка милионер Милен Паунчев, съобщи "Марица". Момчето от Остромила, което изгуби почти всичките си имоти само за една година, твърдо е решило да си върне семейните земи и сгради, стойността на които се изчисляват на няколко милиона евро.

Германският износ с най-сериозен спад от 2009 г. насам

http://econ.bg/Новини/Германският-износ-с-най-сериозен-спад-от-2009-г-насам_l.a_i.575307_at.1.html

Германският износ отчете спад в размер на 5,8% през август. Това е най-сериозното понижение от 2009 г. насам и ново доказателство, че най-голямата...

Без увеличение на наемите за централните магазини във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266797

Не се забелязва увеличение в размера на наемите на магазините в централните части на Варна. Това разкри пред chernomore.bg Добромир Ганев от Варненската асоциация за недвижими имоти. Той коментира сигнал на наш читател, според когото цените на наемите отново са тръгнали нагоре.

Иде ли залезът на избуелите мъжки гърди

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/ide-li-zalezyt-na-izbuelite-myzhki-gyrdi-6024372

Според специалистите манията по мъжката епилация е лансирана най-напред от елитните спортисти в областта на колоезденето и леката атлетика, които премахват телесното си окосмяване за постигане на по-добри резултати

Още един от ГЕРБ, избран с феномена 9/9, не посмя да влезе в НС

http://www.bnews.bg/article-118606

Пореден представител на ГЕРБ, избран чрез преференция, се отказа да бъде депутат в 43-то Народно събрание.

Майката на Ана-Мария отлага гинекологичния преглед, иска среща с психолог

http://pik.bg/майката-на-ана-мария-отлага-гинекологичния-преглед-иска-среща-с-психолог-news235430.html

Майката на Ана-Мария отлага гинекологичния преглед, иска среща с психолог

Планираният за днес преглед на малката Ана-Мария в „Пирогов“, който трябваше да направи гинеколог, се отлага. Това обяви майката на детето Радосвета Симеонова пред Нова телевизия. Тя иска първо дъщеря й да се види с психолог и помоли за консултация с д-р Хенриета Манолова, специалист психотерапевт в болница „Св.Никола“.

„Преди прегледа искам да ми предоставят списъка на специалистите, които ще участват в прегледа като ще помоля към тях да се присъединят двама мои близки лекари – анестезиолог и гинеколог. Предложиха ми прегледът да стане утре в 10:00 ч., а тъй като аз настоявам за пълна упойка, имаше вариант това да стане днес. Но след като говорих с психотерапевти, реших да се свържа с госпожа Манолова и да подготвим поне мъничко Ана за предстоящия преглед", настоя майката.

Дори да не е имало проникване, да не е имало изнасилване, фактът, че този човек е блудствал с детето ми и ще продължава да го прави с други деца, ме ужасява. Вчера се свързаха с мен мои приятели – родители на деца с различни проблеми и говорихме, че е назрял моментът, в който да станем и да покажем пробойните в системата, защото те са наистина много”, обяви Радосвета.

Вчера прокуратурата образува наказателно производство за блудство срещу неизвестен извършител. Всички бивши преподаватели на момиченцето обаче са категорични, че твърденията Ана-Мария да е имала склонности да се саморазголва са абсурдни.

„Това е най-големият страх за нас, защото аз също съм родител на такова дете. Нашите най-големи страхове са дали ще се случи това и какво се случва, когато ние не сме с децата”, коментира Ани Андонова от Асоциация „Аутизъм“.


Рогозин отнговори на Външно: НАТО е безотпадно производство

http://frognews.bg/news_77881/

НАТО – това действително е безотпадно производство. Така вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин отговори в Туитър на вчерашното остро изявление на българското Министертво на външните работи за това, че се е отнесъл с неуважение към България и министъра на отбраната Велизар Шаламанов в частност.

Тестват сирените в понеделник

http://www.cross.bg/testvat-sirenite-v-ponedelnik-1434155.html

/КРОСС/ Сиренната система ще бъде тествана на 13 октомври, понеделник, съобщават от пресцентъра на МВР. Сирените ще се тестват в градовете Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Враца и на населените места в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй". Целта е проверка на техническото състояние, както и обучение на населението да разпознава националните сигнали за тревога и край на тревогата. Сигналите ще бъдат съпътствани от гласова информация, уточняват от полицията.  

Майката на Анна-Мария иска и нейни близки лекари да участват в екипа, който ще прегледа детето

http://www.cross.bg/detza-roditeli-deteto-1434157.html

/КРОСС/Подозрение за педофилия изправи родители срещу институции. След скандалното писмо, разпространено в социалната мрежа Фейсбук, от Радосвета Симеонова, майка на дете аутист, което е станало жертва на педофилия в IV-то помощно училище "Проф. Димитър Кацаров" в София, случаят с Анна-Мария доби популярност в медиите и започнаха проверки на всички нива.  Жената потърси съдействие и помощ от родители и граждани, защото не го е получила навременно нито от директора и персонала в училището, нито от държавните институции, в това число ДАЗД, МВР и Прокуратурата. След разпространението на писмото обаче прокуратурата образува наказателно производство за блудство срещу неизвестен извършител. Сигналът на родителите още вчера бе потвърден от заместник-министъра на образованието Ваня Кастрева на извънреден брифинг. Родителите и граждани обаче не се съгласиха с нейните изказвания и позицията на МОН.  Планираният за днес в „Пирогов" гинекологичен преглед на малката Ана-Мария се отлага. Това обяви майката на детето Радосвета Симеонова пред Нова телевизия. Тя иска първо дъщеря й да се види с психолог и помоли за консултация с д-р Хенриета Манолова, специалист психотерапевт в болница „Св.Никола". „Преди прегледа искам да ми предоставят списъка на специалистите, които ще участват в прегледа като ще помоля към тях да се присъединят двама мои близки лекари - анестезиолог и гинеколог

Работници от Горни Лом: Сред нас няма камикадзета

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/rabotnici-ot-gorni-lom-sred-nas-niama-kamikadzeta-6024370

Версията, че експлозията е от друго място е смешна, категорични са служителите от Горни Лом

България е втора по тютюнопушене в Европа

http://society.actualno.com/Bylgarija-e-vtora-po-tutunopushene-v-Evropa-news_53953.html

България е на второ място с относителен дял на ежедневно пушещите цигари - 29.2% от населението на 15 и повече години. По този показателни ни изпреварва само Гърция, където те са 31.8%. Това пок...

AVON обедини десет от най-популярните български звезди в клип в подкрепа на кампаниятсрещу рака на гърдата

http://music.actualno.com/AVON-obedini-deset-ot-naj-populjarnite-bylgarski-zvezdi-v-klip-v-podkrepa-na-kampanijatsreshtu-raka-na-gyrdata--news_53956.html

Орлин Павлов, Мария Илиева, Поли Генова, Били Хлапето, Рут Колева, Jahmmi Youth, Сантра, Криста, Rachel Row и Liter Jack запяха заедно в подкрепа на борбата с рака на гърдата. Изпълнителите представят...

Милен Русков с Европейската награда за литература

http://www.moreto.net/novini.php?n=266803

Българският писател Милен Русков е сред 13-те автори, отличени с Наградата за литература на ЕС за 2014 г., съобщава Европейската комисия. Лауреатите бяха обявени днес на панаира на книгата във Франкфурт. С тази награда се отличават най-добрите новоизгряващи автори в Европа.

Тренчев: Проблемите с КТБ и енергетиката трябва спешно да бъдат решени

http://econ.bg/Новини/Тренчев-Проблемите-с-КТБ-и-енергетиката-трябва-спешно-да-бъдат-решени_l.a_i.575299_at.1.html

В момента в България има няколко проблема, които са до точката на необратимост. Единият е енергетиката, а другият е КТБ. Това заяви президентът на КТ...

Тери Атли от “Смоуки”: В София ще свирим само хитове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357331

Тери Атли и групата му “Смоуки” идват в България за трети път на 17 октомври. Басистът и вокалът Крис Норман основават бандата през 1966 г. Норман обаче напуска през 1982 г., а Атли е единственият оригинален член, останал в нея и до днес. Заедно с басиста идват Мартин Буллард, Стив Пинел, Майк Крафт и Мик Макконъл. Тери Атли и групата му “Смоуки” идват в България за трети път на 17 октомври. Басистът и вокалът Крис Норман основават бандата през 1966 г. Норман обаче напуска през 1982 г., а Атли е единственият оригинален член, останал в нея и до днес. Заедно с басиста идват Мартин Буллард, Стив Пинел, Майк Крафт и Мик Макконъл.

Нови епизоди от любими поредици по Animal Planet

http://www.cross.bg/epizod-poreditzata-kycheto-1434153.html

/КРОСС/ На 20-и октомври, понеделник, от 22:00 ч. по Animal Planet ще бъде излъчен епизод от поредицата „Най-очарователните домашни любимци на Америка: Кучета". Кучето ви може ли да говори? Кучето ви може ли да се покатери на дърво като котка? Открихме най-удивителните видеоклипове с кучета в мрежата. На 24-и октомври, петък, от 19:15 ч. започва епизод от поредицата „В аквариума". Уейд има поръчка за аквариуми за мебелна империя, но дали може да изпълни изискванията на собственика? И още - Black Spade Tattoos поръчват необикновен аквариум за салона си. На 31-и октомври, петък, от 18:45 ч. предстои нов епизод от поредицата „Дик и Дом с дивите животни". Лара помага на приятелката си Сара да се изправи срещу страховете си в змийска дупка;Том и Джейк подлагат на изпитание овчарка;Дик открива предимствата при обучение на голямо куче.  

Всеки ден 6 деца, само в столицата, са малтретирани сексуално

http://www.cross.bg/stolitzata-raiionna-ychilishte-1434154.html

/КРОСС/Всеки ден 6 деца са малтретирани сексуално само в столицата. Страшната статистика изнесе говорителят на Софийската районна прокуратура Емил Милев, цитиран от "Стандарт". По 1/3 от жалбите се повдигат обвинения. Само в сряда следобед две софиянчета са се оплакали от секстормоз. Софийската районна прокуратура вече образува дело по скандала с Ана-Мария. Родителите на момичето аутист се оплакаха, че учител от 4-о помощно училище в столицата е блудствал с детето. А майки ще излязат на бунт пред МОН в 11 ч. в петък заради драмата с 13-годишното дете. В същото време кърджалийското село Калоянци настръхна срещу педофил, изнасилил брутално 8-годишно момиченце. Пияният изверг примамил детето на връщане от училище и се гаврил с него край селския язовир.

Няма доказателство за саботаж в завод "Миджур", обяви Цацаров

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/09/2396678_niama_dokazatelstvo_za_sabotaj_v_zavod_midjur_obiavi/?ref=rss


До настоящия момент не съществува нито едно доказателство в подкрепа на версията за саботаж в завода в с. Горни Лом. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от агенция "Фокус", на въпрос за разследването в завод "Миджур", при взрив в който миналата седмица живота си загубиха 15 служители.

Цацаров увери, че разследването продължава по възможно най-активния начин и се проверяват абсолютно всички версии.

Версията за саботаж не трябва да се изключва, коментира...

Смениха шефа на фонд "Земеделие" в Монтана

http://pik.bg/смениха-шефа-на-фонд-земеделие-в-монтана-news235425.html

Смениха шефа на фонд "Земеделие" в Монтана

Д-р Виолета Гергова е новият директор на областната дирекция „Земеделие” в Монтана. Служебният земеделски министър Васил Грудев уволни досегашния шеф Петър Петров.

Петров беше кандидат за народен представител с листата на АБВ. Д-р Виолета Гергова пък оглавяваше дирекцията след уволнението на Зорница Александрова, чието име се свързваше с ареста на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов.

Тогава бизнесменът Светослав Илчовски я обвини, че върти далавери заедно с народния представител, а малко по-късно последва отстраняването й. На нейно място по време на правителството на ГЕРБ беше назначена Виолета Гергова. Сега тя отново се върна на старата си позиция, припомня "tribali".

Кейт Мидълтън бременна с близначки?

http://web.barometar.net/65401/

Състоянието на Кейт Мидълтън тревожи кралския двор. Херцогинята на Кеймбридж все още страда от постоянно гадене заради бременността и трудно става от леглото. Заради това се наложи да отложи поредния си официален ангажимент. Кейт отсъства от обществения живот от миналия месец, когато стана ясно, че е бременна с второто си дете. Тя имаше проблеми и [...]

Социалното министерство иска 100 млн. лв. за борба с безработицата през 2015 г.

http://econ.bg/Новини/Социалното-министерство-иска-100-млн-лв-за-борба-с-безработицата-през-2015-г-_l.a_i.575294_at.1.html

Министерство на труда и социалната политика (МТСП) иска от държавния бюджет да бъдат отделени повече от 100 млн. лв. за борба с безработицата през...

И Виктор Орбан пожела успех на Борисов

http://pik.bg/и-виктор-орбан-пожела-успех-на-борисов-news235424.html

И Виктор Орбан пожела успех на Борисов

Премиерът на Унгария Виктор Орбан поздрави Бойко Борисов за победата на изборите, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Министър-председателят на Унгария и председател на партия „Фидес“ Виктор Орбан поздрави председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за изборната победа на 5 октомври.

„Същевременно Ви пожелавам успех в провеждането на консултациите за съставяне на правителство. Победата на ГЕРБ е сериозен успех и за Европейската народна партия“, заявява Орбан. В писмото му до Бойко Борисов той изразява надежда, че председателят на ГЕРБ ще успее да постигне политическа стабилност в България, което е в интерес на цяла Европа.

„Вярвам, също така, господин председател, че както в миналото, така и в бъдеще ще бъдете радетел за развитието на българо-унгарското сътрудничество“, посочва още Виктор Орбан.


Матео Ренци спечели вота на доверие за трудовата реформа

http://www.investor.bg/evropa/334/a/mateo-renci-specheli-vota-na-doverie-za-trudovata-reforma-181541/

Италианският премиер обаче е критикуван, че обръща повече внимание на дългосрочни институционални реформи, отколкото на спешни мерки

Само в BLife: Зейнеб става студентка

http://www.bnews.bg/article-118605

Зейнеб се записала в СУ „Св. Климент Охрдиски”, специалност „Журналистика”

Ревизоро и Волен влизат от Варна, Дал губи мандата

http://www.moreto.net/novini.php?n=266798

Емил Димитров-Ревизоро и Волен Сидеров най-вероятно ще станат депутати в 43-ото Народно събрание от Варна. Това сочат предварителни данни за разпределение на мандатите, изчислени по метода Хеър-Ниймайер. До вторник пък се смяташе, че Реформаторският блок вкарва двама депутати в парламента от града ни, това бяха Радан Кънев и Касим Дал.

БЧК ще награди ветерани и доброволци на водното спасяване

http://www.cross.bg/namalyavane-opazvane-vodnoto-1434151.html

/КРОСС/ Вече половин век Водноспасителната служба на БЧК обединява, координира и подпомага усилията на всички институции в България, които работят за намаляване на водния травматизъм. На 10 октомври 2014 г. от 16.30 ч. в салона на читалище „Отец Паисий" - град Созопол, дългогодишни служители, доброволци и партньори от цялата страна ще отпразнуват заедно годишнината. От името на Националния съвет на БЧК ще им бъде поднесена благодарност за безкористната подкрепа на дейностите, допринесли за развитието и утвърждаването на водното спасяване и за опазване на здравето и живота на гражданите, особено на децата и младежите. Най- заслужилите ще бъдат отличени с почетен юбилеен плакет.С незабравими и любими песни празничното настроение ще продължат да поддържат композиторът Стефан Диомов и неговите млади изпълнители от „Петте сезона". Каним Ви да споделите празника и да популяризирате чрез изданията си превантивните дейности на БЧК за намаляване на злополуките в и около водата и за опазване на човешкия живот.  

Студенти от Харвард: САЩ са по-опасни от ИД

http://www.cross.bg/islyamska-durzhava-rezyltati-1434152.html

/КРОСС/Допитване сред студенти от Харвардския университет показа смайващи резултати - че САЩ са по-опасни от джихадистката групировка „Ислямска държава" (ИД, преди „Ислямска държава в Ирак и Леванта", ИДИЛ). Журналисти от студентския информационен сайт Campus Reform зададоха на колегите си от Харвард един въпрос: „Кого считате за по-опасен за световния мир: САЩ или „Ислямска държава"?" В преобладаващата си част студентите са отговорили: „САЩ". Неочакваните резултати са аргументирани от един от студентите така: „Американският империализъм и нашият стремеж да защитим петролните си интереси в Близкия Изток дестабилизират обстановката в региона, което позволява на групировки като „Ислямска държава" да набират сила". „Като западна цивилизация, ние носим отговорност за възникването на множество проблеми, с които сега се сблъскваме. Не мисля, че някой би оспорил факта, че самите ние създадохме проблема „Ислямска държава", коментира друг студент от Харвардския университет. video:http://www.youtube.com/watch?v=9EtuPJ0H-Fc

Бареков отказал да участва лично в разговорите с ГЕРБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_400895.html

ГЕРБ определи среща със всички осем политически сили, които влизат в парламента. Срещата между ГЕРБ и ББЦ е на 17 октомври. Съвсем умишлено Бареков не присъства в тази контактна група. Това заяви в дебат по Нова телевизия Росен Петров от „България без цензура". Според Петров така се избягва излишното натрупано напрежение между лидерите на двете партийни групи. "Задава се един много сериозен проблем. Той вече не е прецедент, а една опасна практика - като минат изборите, започват протестите. Въпросът е ние признаваме ли резултатите или се хвърляме в едни безкрайни протести", каза Валери Жаблянов от БСП. "Струва ми се, че всички знаят, че това доникъде не води и че без едно конструктивно управление няма как. Конструктивно означава - тези различни партии да намерят общ език, каза Жаблянов. Позицията на БСП беше съобщена още вечерта на пресконференцията след изборите. Резултатите са резултати и ние сме в опозиция", допълни той. Жаблянов уточни, че позицията на БСП не е резултат от вътрешно допитване, а то резултатите от изборите на 5 октомври. "Очевидно е, че инициативата принадлежи на десницата. Предлагаме десницата, която настояваше за нов морал, да го демонстрира", категоричен той. От своя страна Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт обяви, че е необходим национален консенсус. „Предлагаме среща между всички избрани партии и синдикалните организации и да се направи програма в социален и икономически аспект. Да се набележат тези 5-6 приоритета – икономическата криза, политиката на доходите, здравеопазването, демографската криза и престъпността”, добави Каракачанов. „Ние в схеми, по които досега се правеха мнозинства и правителства, няма да участваме”, категоричен бе Красимир Каракачанов. „Ако ГЕРБ успее да намери реформула, даваща широко съгласие с основните политически сили, има основание АБВ да участва и да се включи. Ако се сформира правителство с малки партии около ГЕРБ, ние сме готови да подкрепим мерки, свързани с цените”, допълни Ивайло Калфин от АБВ. Запитан какво мисли за вариант Б - нови избори, Росен Петров от ББЦ бе категоричен: „Това ще е катастрофа за България”. „Надявам се да бъде през пролетта, защото ако сега влезем в предизборна кампания, икономиката на страната ще преживее голямо напрежение, което ще се отрази върху хората. Но ако няма възможност за сглобяване на правителство, може би след няколко месеца ще има нови избори”, обяви Ивайло Калфин от АБВ. „На България е необходимо стабилно правителство, но ако партиите не могат да намерят консенсус помежду си, не ни плаши да отидем и на нови избори”, заяви Красимир Каракачанов. Валери Жаблянов пък обясни, че БСП – Лява България влиза в парламента с цената на двойно по-малко мандати в парламента.

Затварят много улици и булеварди заради Софийския маратон

http://pik.bg/затварят-много-улици-и-булеварди-заради-софийския-маратон-news235423.html

Затварят много улици и булеварди заради Софийския маратон

От 10.00 до 16.00 часа на 12 октомври 2014 г. г. (неделя) ще се проведе Софийски маратон, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Поради това се въвеждат редица промени в организацията на движението.Състезанието ще е със следния маршрут: старт от северозападното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” пред националния стадион „Васил Левски” по западното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, по западното платно на ул. „Проф. Фритьоф Нансен, наляво по южната лента на бул. „Патриарх Евтимий”, наляво по източното пътно платно на бул. „Витоша” до входа на Южен парк, обиколка по алеите на парка бул. „Петко Каравелов”, южното платно на бул. „България”, югоизточното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, до Орлов мост, преминава по пешеходната зона, по северозападното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до национален стадион „Васил Левски”, където е финала. 

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

От 16.00 часа на 11 октомври 2014 г. до приключване на мероприятието на 12 октомври 2014 г. на ул. „Ген. Гурко” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Любен Каравелов”;

От 16.00 часа на 11 октомври 2014 г. до приключване на мероприятието на 12 октомври 2014 г. на моста Пред Националния стадион „Васил Левски”;

От 22.00 часа на 11 октомври 2014 г. до приключване на мероприятието на 12 октомври 2014 г. на бул. „Патриарх Евтимий” между ул. „Проф. Фритьоф Нансен” и бул. „Витоша”;

От 22.00 часа на 11 октомври 2014 г. по източното пътно платно на бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Бяла черква”;

От 18.00 часа на 11 октомври 2014 г. до приключване на мероприятието на 12 октомври 2014г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, посока бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

От 06.30 до 16.00 часа на 12 октомври 2014 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по:
Бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Проф. Фр. Нансен”.
Ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.
Бул. „Драган Цанков” между ул. „Митрополит Кирил Видински” и бул.„ Евлоги и Христо Георгиеви”.
Южното платно на бул. „България” между ул. „ Проф. Фр. Нансен” и бул. „П. Ю. Тодоров”.
Ул. „Бяла черква” между ул. „Богатица” и ул. „Димитър Манов”.
Бул. „Черни връх” и ул. „Проф. Фр. Нансен” между бул. „Свети Наум” и бул. „Патриарх Евтимий”, с изключение на трамвайните мотриси от линия № 6.
Бул. „Петко Каравелов” между ул. „Бяла черква” и бул. „България”.
Източното платно на бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Бяла черква”.

От 04.30 до 16.00 часа на 12 октомври 2014 г. частично се променят маршрутите на масовия градски транспорт, както следва:
Автобусна линия № 9 /в посока пл. „Орлов мост”/: от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, ул. „Шипка” и по маршрута си.
Автобусите да спират на временна спирка на бул. „Цар Освободител” на 50 м. след бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Автобусна линия № 72: в посока ж.к. „Западен парк” – от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Прага”, ул. „Св. Георги Софийски” и по маршрута си; а в посока хотел „Плиска” – от ул. „Св. Георги Софийски”, по бул. „Прага”, бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Васил Левски”, ул. „Шипка”, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута си.
Автобусите ще спират на временна спирка на бул. „Цар Освободител” на 50 м след бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута.

Автобусна линия № 75 – маршрута се скъсява до Военна академия.
Автобусите ще спират на временна спирка на моста след левия завой в посока връщане към автостанция „Гео Милев”.

Автобусна линия № 76: в посока ж.к. „Гоце Делчев”: от бул. „Цариградско шосе” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Витоша”, бул. „България” и по маршрута си; в посока ж.к. „Младост 4”: по бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” до ул. „Св. Георги Софийски”, бул. „Прага”, бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си.
Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. „Орлов мост” преди бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” за автобусни линии №№ 280 и 306 в посока ж.к. „Гоце Делчев”.

Автобусни линии №№ 84 и 505: от бул. „Цариградско шосе” по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, обратен завой при ул. „Шипка”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, по бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си.
Автобусите ще спират на спирка „Военна академия” в посока пл. „Орлов мост”.

Автобусна линия № 94: скъсява маршрута си до хотел „Хилтън”, като прави обратен завой преди трамвайната спирка при хотела.

Автобусна линия № 204: - в посока ж.к. „Борово” – от бул. „Цариградско шосе” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Витоша”, по бул. „България” и по маршрута си; в посока ж.к. „Дружба 2” – от бул. „България” по бул. „Акад. Ив. Е. Гешов”, ул. „Св. Георги Софийски”, бул. „Прага”, бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си.
Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. „Орлов мост” преди бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” за автобусни линии №№ 280и 306 в посока ж.к. „Борово”.

Автобусна линия № 604: в посока институт „Пирогов” – от бул. „Цариградско шосе” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Витоша”, бул. „България” и по маршрута си. В посока гара „Искър” – от бул. „Пенчо Славейков” наляво по бул. „Прага”, бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си.
Автобусите ще спират на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. „Орлов мост” преди бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” за автобусни линии №№ 280 и 306 в посока институт „Пирогов”.

Автобусна линия № 102: - в посока Студентски град: от кръстовището на бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” и бул. „България”, продължава по бул. „България”, надясно по бул. „Черни връх”и наляво по „Свети Наум” по маршрута.
Автобусите да спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охраната на маратона, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища и пропускане на превозните средства на масовия градски транспорт на кръстовищата на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” с ул. „Проф. „Фритьоф Нансен”, с бул. “Черни връх” и с ул. “Граф Игнатиев”. 

Майката на Ана-Мария: Гинекологичния преглед се отлага, искам среща с психолог

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4358310

Планираният за днес в „Пирогов“ гинекологичен преглед на малката Ана-Мария се отлага. Това обяви майката на детето Радосвета Симеонова пред Нова телевизия. Тя иска първо дъщеря й да се види с психолог и помоли за консултация с д-р Хенриета Манолова, специалист психотерапевт в болница „Св.Никола“.
„Преди прегледа искам да ми предоставят списъка на Планираният за днес в „Пирогов“ гинекологичен преглед на малката Ана-Мария се отлага. Това обяви майката на детето Радосвета Симеонова пред Нова телевизия. Тя иска първо дъщеря й да се види с психолог и помоли за консултация с д-р Хенриета Манолова, специалист психотерапевт в болница „Св.Никола“. „Преди прегледа искам да ми предоставят списъка на

В Германия заловиха 330 кг. хероин за 50 млн. евро

http://www.vesti.bg/novini/v-germaniia-zaloviha-330-kg.-heroin-za-50-mln.-evro-6024371

Германската полиция залови в гр. Есен 330 кг. хероин на стойност около 50 млн. евро, което е най-голямото количество от тази дрога, разкривано при специална акция досега, пише в. "Билд".

Таван на поликлиника се срути и едва не уби дядо

http://www.bnews.bg/article-118603

Възрастен мъж е пострадал леко, след като част от тавана на поликлиниката в Свищов се е отчупил и е паднал върху главата му.

Пъстрият парламент е протестен вик на българите

http://www.cross.bg/parlament-partii-zhivot-1434150.html

/КРОСС/Известният японец Харуки Мураками, за когото всички твърдят, че има шансове да вземе Нобеловата награда за литература тази година, преди няколко години написа най-обемния си, загадъчен, мистериозен и влудяващ като неразрешима загадка роман, носещ изключителното енигматично заглавие "1Q84". Още оттук се усеща препратката към кошмарно предсказаната от Оруел 1984 година, за да намекне, че пред себе си имаме едно лирично, многопластово четиво, което прилича на лабиринт с много завои и още повече изходи. Много е трудно да се преразкаже толкова дяволит текст, но спокойно можем да обобщим сюжета на едро с това, че главните герои попадат в някакво алтернативно време, в някакъв променен сюжет на историята, нещо като паралелен свят, над който блещукат две луни. И отчаяно се опитват да извлекат смисъл от всичко, което им се случва. В сюжет, подобен на този на Мураками, се оказа България след предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Точно такъв вариант на Народно събрание, с 8 партии в него, едва ли някой бе очаквал. Българите гласуваха така, че да разрушат всички предварително подготвени обяснения, всички шамански клетви, всички политологични идеологеми, сякаш това бе някакъв стихиен бунт с бюлетини

Нови вълнуващи епизоди по TLC

http://www.cross.bg/poreditzata-patzienti-huni-1434148.html

/КРОСС/ На 31-и октомври, петък, от 23:30 ч. по TLC ще бъде излъчен епизод от поредицата „Запознайте се с Хъни Бу Бу". Алана Томпсън - Хъни Бу Бу, и семейството й се завръщат с нови приключения, а уникалният им хранителен режим, език и провинциален начин на живот ще изумяват и забавляват зрителите. На 4-и ноември, вторник, от 22:00 ч. започва премиерата на поредицата „Брачният ми партньор е...". Открийте света, в който за любовта наистина няма граници! Когато най-накрая намерите „единствения" човек и той е сладък, интелигентен и идеален, той се оказва ваш братовчед, затворник или е с 30 години по-възрастен от вас. Вижте отблизо живота на тези нетрадиционни двойки, които успяват да съхранят любовта в най-необичайните ситуации. И точно когато решите, че вече сте видели всичко, ще се убедите точно в обратното! На 9-и октомври, неделя, от 21:30 ч. предстои епизод от поредицата „Каква е диагнозара". Вижте специално заснети кадри с реални пациенти с шокиращи заболявания и проучете медицинските състояния на тази група от необикновени пациенти.  

Баба пасе стадото си с АТВ

http://pik.bg/баба-пасе-стадото-си-с-атв-news235421.html

Баба пасе стадото си с АТВ

Баба пасе стадото си овце с АТВ, съобщи Нова телевизия. Това се случва в смолянското село Търън. Въпреки че няма книжка и не може да кара автомобил, тя показва завидни умения в управлението на машината. „Имах проблем със сърцето и синът ми реши да ми подари АТВ.

Супер съм Овцете свикнаха със шума на мотора.”, хвали се баба Фатме Баджаклиева.

"В началото ме беше страх, но падаш, ставаш и продължаваш", добавя тя. Смелата баба разказа също как мечка е дошла на ливадата й, но тя е хвърлила камък по нея.


Полицай отново простреля цветнокож на километри от Фъргюсън

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4358283

Полицай в американския град Сейнт Луис, щата Мисури, е застрелял цветнокож младеж, който вероятно е открил стрелба срещу него, предаде Ройтерс. 32-годишният полицай е опитал да спре заподозрения, описан като мъж на възраст между 18 и 20 години. След като младежът пръв стрелял, униформеният отговорил на огъня. Полицай в американския град Сейнт Луис, щата Мисури, е застрелял цветнокож младеж, който вероятно е открил стрелба срещу него, предаде Ройтерс. 32-годишният полицай е опитал да спре заподозрения, описан като мъж на възраст между 18 и 20 години. След като младежът пръв стрелял, униформеният отговорил на огъня.

Румен Йончев: Не може да сглобяваме правителство на парчета

http://www.cross.bg/iionchev-ypravlenie-parcheta-1434147.html

/КРОСС/ "Голямата задача на политиците след изборите е да направят управление, което да служи на хората." Това обяви председателят на ЗНС и депутат от Коалиция „България без цензура" Румен Йончев в предаването „Денят започва" на БНТ. Според него вотът на избирателите трябва да бъде разчетен много точно. Следващото управление има шанс да бъде много силно, защото в парламента на практика са представени всички партии. Йончев се обяви против съставяне на правителство на парчета. "Не може следващото управление да бъде съставено като механичен сбор от отделни парчета - една партия да вземе земеделието, друга образованието. То е един цялостен организъм, който трябва да поеме отговорност". Според Йончев кабинетът трябва да е направен на ясен принцип и с ясна политическа отговорност. "Да се раздели България на сектори и да се управлява поотделно, няма как да се получат нещата. Затова и ББЦ иска първо да се договорят всички политически партии, за онова, което ще прави следващото правителство и чак след това да се намерят министрите и хората, които да реализират задачите, които ще му бъдат поставени", посочи той. „Политиката не е персонално занимание нито на Борисов, нито на Миков, а на политиците и партиите, които присъстват в това Народно събрание

Турските власти задържаха 368 души във връзка с безредиците

http://www.moreto.net/novini.php?n=266802

Премиерът на Турция Ахмет Давутоглу призова към спокойствие на фона на ожесточените протести на кюрди, прераснали в кървави сблъсъци с органите на реда в югоизточни градове и провинции. Напрежението е на път да постави под въпрос крехкия процес на мирни преговори между правителството в Анкара и турските кюрди.

Мениджърът на Роналдо: Ще става все по-добър и ще се пренсионира в "Реал"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/09/2396674_menidjurut_na_ronaldo_shte_stava_vse_po-dobur_i_shte/?ref=rss


Агентът на Кристиано Роналдо - Жорже Мендеш, заяви, че португалецът ще завърши кариерата си в "Реал" (Мадрид). Според него нападателят ще играе на "Сантяго Бернабеу" до 40-годишна възраст.

"Никога не можете да намерите друг като него. Става все по-добър и така ще продължава до 40. Кристиано е много щастлив в "Реал" и винаги е бил много доволен", каза Мендеш, цитиран от "Ас".

Думите му идват в период, в който се засилиха твърденията за евентуалното завръщане на Роналдо в...

Община Берковица отпусна 10 000 лева за пострадалите от пороите

http://pik.bg/община-берковица-отпусна-10-000-лева-за-пострадалите-от-пороите-news235418.html

Община Берковица отпусна 10 000 лева за пострадалите от пороите

Общинският съвет в Берковица отпуска 10 000 лева за четирите семейства, които останаха без дом при поройния дъжд на 5 септември тази година. Това съобщи кметът Димитранка Каменова, цитирана от БТА.

Пороят на 5 септември отнесе масивна двуетажна къща, в която живееха четирите семейства. Тогава река Берковска увеличи многократно дебита си, излезе от своето корито и премина през къщата на пострадалите, която се намираше на завой на реката. Община Берковица е поискала от Комисията по бедствия и аварии към Министерския съвет още 12 000 лева - размера на данъчната оценка на съборената от стихията къща.

С до 325 лева са подпомогнати 60 стопани от Берковица, пострадали от наводнението. Общината иска от държавата още 82 000 лева за покриване на разходите си по борбата с пороите в началото на септември, обяви Каменова. За изграждане на укрепващи съоръжения по коритото на река Берковска и възстановяване на разрушени при пороя подпорни стени ще са необходими над 1 милион лева, обявиха от общинската администрация в Берковица.

Властта е вече на сергията без продавача

http://frognews.bg/news_77880/

В студиото на Нова телевизия започна пазаренето за властта с участието на Валери Жаблянов от Лява България, Ивайло Калфин от АВБ, Росен Петров от ББЦ и Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт.

Търговец на мобилни услуги ще търгува с ток

http://www.bnews.bg/article-118599

Услугата се нарича „На светло“ и ще осигурява на бизнес потребителите икономия до 30% от разходите им за ток.

"Топлофикация София" излиза на пазара за електроенергия, реши СОС

http://society.actualno.com/Toplofikacija-Sofija-izliza-na-pazara-za-elektroenergija-reshi-SOS-news_53945.html

"Топлофикация София" излиза на пазара за електроенергия, реши днес Столичният общински съвет. Вносител на доклада е заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов, предаде БТА. Съгласно правила...

Радио NOVA със специален уикенд в YALTA CLUB с ROGER SANCHEZ

http://music.actualno.com/Radio-NOVA-sys-specialen-uikend-v-YALTA-CLUB-s-ROGER-SANCHEZ-news_53949.html

Най-популярните посланици на електронния саунд в България - YALTA CLUB и радио NOVA, обединяват усилия за специален парти уикенд. В две последователни вечери, на 17 и 18 октомври, в YALTA ще отпразнув...

Тигърът на Путин избяга в Китай

http://asia.actualno.com/Tigyryt-na-Putin-izbjaga-v-Kitaj-news_53948.html

Сибирският тигър Кузя, който руският президент Владимир Путин пусна в дивата природа, е избягал в Китай. Сателитният сигнал от специалния нашийник върху животното показал, че тигърът преплувало гра...

Шуменско село става домът на плетивата и терлиците

http://shumen.actualno.com/Shumensko-selo-stava-domyt-na-pletivata-i-terlicite-news_53951.html

Тази събота, 11 октомври, в шуменското село Ветрище, ще бъде проведено петото регионално изложение на терлици и плетива. Изложението ще бъде проведено в сградата на Народно читалище „Изгрев ...

Австралиец планира да пие кафе с всичките си Facebook приятели

http://curious.actualno.com/Avstraliec-planira-da-pie-kafe-s-vsichkite-si-Facebook-prijateli-news_53952.html

Колко от нас могат да се похвалят, че познават всички свои приятели в социалната мрежа Facebook? Вероятно не много. След като чуете историята на Мат Кулеса, в крайна сметка може и да размислите и да н...

Цацаров: Не съществуват доказателства за саботаж в Горни Лом

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4358301

До настоящия момент категорично не съществува нито едно доказателство в подкрепа на версията за евентуален саботаж. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод разследването на прокуратурата за взрива в завод "Миджур" убил 15 души, цитиран от БГНЕС.
Разследването продължава по възможно най-активния начин, До настоящия момент категорично не съществува нито едно доказателство в подкрепа на версията за евентуален саботаж. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод разследването на прокуратурата за взрива в завод "Миджур" убил 15 души, цитиран от БГНЕС. Разследването продължава по възможно най-активния начин,

Нов случай "Фъргюсън": Полицай застреля цветнокож

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4358299

Полицай в американския град Сейнт Луис, щата Мисури, е застрелял цветнокож младеж, който вероятно е открил стрелба срещу него, предаде Ройтерс. 32-годишният полицай е опитал да спре заподозрения, описан като мъж на възраст между 18 и 20 години. След като младежът пръв стрелял, униформеният отговорил на огъня. Полицай в американския град Сейнт Луис, щата Мисури, е застрелял цветнокож младеж, който вероятно е открил стрелба срещу него, предаде Ройтерс. 32-годишният полицай е опитал да спре заподозрения, описан като мъж на възраст между 18 и 20 години. След като младежът пръв стрелял, униформеният отговорил на огъня.

Политолог: Трудни ще са разговорите за формиране на правителствено мнозинство

http://pik.bg/политолог-трудни-ще-са-разговорите-за-формиране-на-правителствено-мнозинство-news235414.html

Политолог: Трудни ще са разговорите за формиране на правителствено мнозинство

„Очакват се трудни разговори за формиране на правителствено мнозинство“, каза политологът Антоний Тодоров в интервю за предаването "Преди всички" по БНР.

„Виждаме, че има известен натиск върху общественото мнение да приеме като неизбежна една формула, която да събере в едно мнозинство, и от там в едно правителство ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Някак си ни се внушава това с формулата "Нужно е стабилно дясноцентристко управление".

За повечето избиратели това особено уточнение дали ще е дясноцентристки, широка коалиция, лявоцентристки – това в България все по-малко вълнува гражданите. Гражданите очакват едно решение от страна на политическата класа, което да бъде донякъде удовлетворително, донякъде приемливо, така че да бъдат решени, особено сега, належащите проблеми“, посочи Тодоров.

Според Тодоров, е по-малко вероятно да има коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок. По отношение на ДПС, Тодоров коментира: ДПС сякаш стои настрана, сякаш е разбрала, че повечето партии в момента трупат подкрепа, рейтинг и легитимност от заявлението, че по никакъв начин не биха се коалирали с ДПС.

Аз също не вярвам в новата правителствена формула ДПС да участва като явен коалиционен партньор, но нищо чудно да се постигне неявно споразумение за определено поведение“.


Прокуратурата няма данни за саботаж в завод ”Миджур”

http://www.mediapool.bg/prokuraturata-nyama-danni-za-sabotazh-v-zavod-midzhur-news225772.html

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви в четвъртък, че няма данни за саботаж в завода за боеприпаси "Миджур". ”Работим интензивно по всички версии. Категорично обаче няма данни за саботаж”, обясни той преди заседанието на Висшия съдебен съвет. Преди два дни собственикът на взривилия се завод за боеприпаси в Горни Лом Валери Митков обяви, че инцидентът е предизвикан от саботаж или външна намеса. "Не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия. Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество. По друг начин не е възможно те да бъдат активирани”, обясни той във вторник. Военният министър Велизар Шаламанов на свой ред каза, че версията за саботаж не може да се изключи. При взривовете в бившия завод "Миджур", сега собственост на софийската фирма "Видекс АД", загинаха 15 души. Цехът е напълно изпепелен, а разследването се очаква да се проточи с години. Според прокуратурата основните версии са неправилна утилизация или експлозия в машината за мелене на взривни вещества.

Любопитни поредици стартират по Discovery Channel

http://www.cross.bg/epizod-stafurd-pystoshta-1434146.html

/КРОСС/ На 31-и октомври, петък, от 20:00 ч. по Discovery Channel ще бъде излъчен първият епизод от поредицата „Какво се случи след това?", който ще разкрие научните обяснения за някои от най-невероятните, странни и забавни каскади и опасни ситуации, запечатани на камера. На 3-и ноември, понеделник, от 23:00 ч. стартира епизод от поредицата „Един мъж и една жена в пустошта". В джунглата на Амазонка, Майк и Рут се борят със съсипваща жега, отровни влечуги и ред други скрити опасности. Ще успеят ли да намерят изход На 9-и ноември, неделя, от 22:00 ч. започва премиерната поредица „Ед Стафърд - захвърлен в пустошта". "Ед Стафърд - захвърлен в пустошта" е поредица за бившата барета Ед Стафърд. Във всеки епизод той е изправен пред различни предизвикателства, за да оцелее физически и психически в някои от най-негостоприемните места в света. В първия епизод Ед е сам в северен Тайланд, а в следващите ще го видим в Руанда и Аризона. Накрая Ед дава десет съвета за оцеляване, базирани на опита му.

Решение на проблема с евтините мандати

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357740

Българската изборна система работи “справедливо” на национално ниво, но понякога дава тежки изкривявания на ниво избирателни райони. Това са случаите, когато в даден район партия с много малко гласове получава мандат. Така например през 2013 г. във Видин ДПС получи мандат само с 474 гласа. На тези избори ДПС също получава мандат в Кюстендил с 860 Българската изборна система работи “справедливо” на национално ниво, но понякога дава тежки изкривявания на ниво избирателни райони. Това са случаите, когато в даден район партия с много малко гласове получава мандат. Така например през 2013 г. във Видин ДПС получи мандат само с 474 гласа. На тези избори ДПС също получава мандат в Кюстендил с 860

Цацаров: Няма нито едно доказателство за саботаж в "Миджур"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4358297

До настоящия момент категорично не съществува нито едно доказателство в подкрепа на версията за евентуален саботаж. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод разследването на прокуратурата за взрива в завод До настоящия момент категорично не съществува нито едно доказателство в подкрепа на версията за евентуален саботаж. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод разследването на прокуратурата за взрива в завод "Миджур" убил 15 души, цитиран от БГНЕС. Разследването продължава по възможно най-активния начин,

Цацаров: Няма данни за саботаж при взрива в Горни Лом

http://offnews.bg/news/n_1/n_400894.html

Главният прокурор Сотир Цацаров опроверга казаното от собственика на завода за боеприпаси "Миджур", че взривовете от миналата седмица, при които загинаха 15 души, са причинени умишлено. Работим интензивно по всички версии. Категорично обаче няма данни за саботаж, каза обвинител номер едно като отказа повече подробности по разследването. В сряда собственикът на завода в Горни Лом Валери Митков обяви, че неговото лично убеждение е, че случилото се е в резултат на саботаж. „Не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия. Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество", посочи той.  Работници от завода обаче са категорични, че няма как взривовете да са в резултат на външна намеса в предприятието. Лично Цацаров оглави лично разследването на инцидента, при който загинаха 15 души. По негово разпореждане беше формиран екип от 15 следователи от Националната следствена служба (НСлС) . Разследващите вече иззеха документи от офиси на фирмата собственик на цеха в Горни Лом.  Двете основни версии, по които работи държавното обвинение са неправилна утилизация или експлозия в машината за мелене на взривни вещества .  Към момента е ясно, че в деня на взрива в завода се е работило по договор за обезвреждане на противопехотни мини , сключен с гръцка фирма. Първоначалният договор е бил подписан на 8 юли 2008 година, като действието му е било продължено с анекс от 31 юли 2013 година. До тази дата са били приети над 600 000 мини, като според иззетата документация е предстояло ликвидирането на още над 900 000 мини. 

Международно изложение Световно образование с рекорден брой университети се провежда днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266793

Днес от 11 часа в залите на хотел Графит във Варна ще се проведе най-голямото консултантско изложение за кандидатстване в чужбина „Световно образование”, за студентската кампания „Прием 2015-2016”. Форумът се провежда с участието на консултанти по приема от топ университети от Великобритания, Холандия, Германия, Дания, Австрия, Швейцария и др.

Цацаров: Категорично няма нито едно доказателство за саботаж в Горни Лом

http://www.cross.bg/sabotazh-tzatzarov-zaginaha-1434144.html

/КРОСС/ "До настоящия момент категорично не съществува нито едно доказателство в подкрепа на версията за евентуален саботаж." Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод казаното от собственика на завода за боеприпаси "Миджур", че взривовете от миналата седмица, при които загинаха 15 души, са причинени умишлено. "Работим интензивно по всички версии. Категорично обаче няма данни за саботаж", каза обвинител номер едно и отказа повече подробности. Припомняме, че на 1 октомври в 17 ч. се взриви цех на завод "Миджур" в Горни Лом, където загинаха 15 души - 13 мъже и 2 жени.  

Учителка на Ана-Мария: За 2 години не съм я виждала да се съблича

http://pik.bg/учителка-на-ана-мария-за-2-години-не-съм-я-виждала-да-се-съблича-news235412.html

Учителка на Ана-Мария: За 2 години не съм я виждала да се съблича

"Не съм виждала Ана-Мария да се съблича. Детето няма как да ги измисли нещата, които говори. Тя няма умствените възможности да ги измисли тези неща. Аз съм потресена". Това каза пред Би Ти Ви Даниела Йорданова, която е била учителка на Ана-Мария в продължение на две години.

„Ана е чистосърдечна, наивна. Тя умствено е на развитието на 4-5-годишно дете. Не съм я виждала за 2 години да прави такива неща – да се съблича, да си сваля дрехите. Понякога е ставала по време на час, за да си вземе нещо, но това е нормално за дете със специфични нужди. Потресена съм от цялата история”, каза учителката.

Педагожката посочи, че децата с аутизъм могат да са гениални в дадена област, но не са в състояние да се обслужват сами.

Според нея семейството не би могло да си измисля, тя ги познава като мили и спокойни хора.


"Файненшъл таймс": В света се е образувала новата Г-7

http://www.cross.bg/dolara-faiinenshul-trln-1434145.html

/КРОСС/В света се е образувала нова "голяма седморка", която включва Бразилия, Индия, Индонезия, Китай, Мексико, Русия и Турция. Според разпространен вчера преглед на вестник "Файненшъл таймс" тя изпреварва по брутен вътрешен продукт, по показателя паритет на покупателната способност, страните от Групата на седемте (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония). Икономическите наблюдатели на изданието направили този извод, след като проучили огласен във вторник доклад на Международния валутен фонд. Според документа сумарният показателна БВП (по показателя паритет на покупателната способност) на "новата седморка" възлиза на 37,8 трилиона долара, докато при Г-7 тя е достигнала едва 34,5 трлн. долара. В индивидуалното подреждане през 2014 г. Китай заема първо място по БВП според въпросния показател със своите 17,6 трлн. долара, измествайки на второто място зад САЩ със 17,4 трлн. долара. Русия заема шесто място в този рейтинг, изправервайки Франция и Великобритания, отбелязва ТАСС. Според изследователите на "Файненшъл таймс" данните показват неочаквани промени в баланса на силите на световната сцена. "Сега в първата двайсетица на рейтинга половината позиции се заемат от страни с развиваща се икономика".  

Уволниха шефа на фонд "Земеделие" в Монтана

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4358284

Д-р Виолета Гергова е новият директор на областната дирекция „Земеделие” в Монтана. В понеделник служебният земеделски министър Васил Грудев уволни досегашния шеф Петър Петров, съобщи "tribali.info".
Той беше кандидат за народен представител с листата на АБВ. Д-р Виолета Гергова пък оглавяваше дирекцията след уволнението на Зорница Александрова, Д-р Виолета Гергова е новият директор на областната дирекция „Земеделие” в Монтана. В понеделник служебният земеделски министър Васил Грудев уволни досегашния шеф Петър Петров, съобщи "tribali.info". Той беше кандидат за народен представител с листата на АБВ. Д-р Виолета Гергова пък оглавяваше дирекцията след уволнението на Зорница Александрова,

Кадиев против коалиция на БСП с ГЕРБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4358290

БСП трябва да се откъсне изцяло от политиката на Сергей Станишев, да се махне това интригантство, което вилнее там.
Това заяви пред TV7 депутатът от левицата Георги Кадиев, който е един от големите победители след преференциалния вот на изборите.
Аз имам едно желание – да бъда силен депутат. Затова е нужна силна партия, БСП трябва да се откъсне изцяло от политиката на Сергей Станишев, да се махне това интригантство, което вилнее там. Това заяви пред TV7 депутатът от левицата Георги Кадиев, който е един от големите победители след преференциалния вот на изборите. Аз имам едно желание – да бъда силен депутат. Затова е нужна силна партия,

Кадиев: БСП трябва да се откъсне от политиката на Станишев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4358282

БСП трябва да се откъсне изцяло от политиката на Сергей Станишев, да се махне това интригантство, което вилнее там.
Това заяви пред TV7 депутатът от левицата Георги Кадиев, който е един от големите победители след преференциалния вот на изборите.
Аз имам едно желание – да бъда силен депутат. Затова е нужна силна партия, БСП трябва да се откъсне изцяло от политиката на Сергей Станишев, да се махне това интригантство, което вилнее там. Това заяви пред TV7 депутатът от левицата Георги Кадиев, който е един от големите победители след преференциалния вот на изборите. Аз имам едно желание – да бъда силен депутат. Затова е нужна силна партия,

Как ме обвиняват, че разпродавам активи на КТБ, като аз нямам достъп до тези активи?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4357777

В публикацията в “24 часа” от 7 октомври 2014 г. по повод на изпратено писмо от 6 октомври до Комитет за защита на финансовата и банковата стабилност до премиер, главен прокурор и омбудсман със заглавие “Цветан Василев искал да изтъргува завода си в Сърбия, трима в София разпродавали активи” бих искал да се възползвам от правото си на отговор. 
В публикацията в “24 часа” от 7 октомври 2014 г. по повод на изпратено писмо от 6 октомври до Комитет за защита на финансовата и банковата стабилност до премиер, главен прокурор и омбудсман със заглавие “Цветан Василев искал да изтъргува завода си в Сърбия, трима в София разпродавали активи” бих искал да се възползвам от правото си на отговор.

Един от пътниците на Boeing 777 е намерен с кислородна маска

http://www.cross.bg/boeing-maska-borda-1434149.html

/КРОСС/ Един от пътниците на катастрофиралия малайзийски Boeing 777 бил намерен с кислородна маска, каза министърът на външните работи на Холандия Франс Тимерманс, което означава, че пътникът е имал време да я сложи, предаде холандското списание Volkskrant. Както е известно, разследването на случая се води под ръководството на Холандия. «Един от загиналите пътници на борда е намерен с кислородна маска, което означава, че той е имал време да я сложи. Ние не трябва да изключваме и този вариант», заяви в четвъртък холандският министър. Както отбелязва Volkskrant, по-рано експертите заявиха, че всички пътници на борда на Boeing 777 мигновено са изгубили съзнание и загинали от разхерметизиране на самолета. Напомняме, че малайзийският Boeing 777 претърпя крушение на 17 юли в Донецка област. Загинаха всичките 298 души на борда му. Съгласно една от версиите, той е бил свален с ракета. Киев и западните страни стоварват вината върху опълченците, които на свой ред отричат причастността си и обвиняват силовите структури.    

Ген. Михов: И ние се месим в работите на Москва, МиГ-29 е ненадминат

http://frognews.bg/news_77878/

Военните знаят какво представлява руското оръжие. Благодарение на него армията ни още е боеспособна. МиГ-29 е ненадминат изтребител сред своите аналози в света.С първия вариант на Визия-2020 и ние се намесихме във вътрешните работи на Русия.

Работници от взривения завод в Горни Лом: Камикадзета сред нас няма

http://pik.bg/работници-от-взривения-завод-в-горни-лом-камикадзета-сред-нас-няма-news235407.html

Работници от взривения завод в Горни Лом: Камикадзета сред нас няма

Абсурд! Така работници от завода за боеприпаси в Горни Лом определиха теорията на шефа си, че експлозията, при която загинаха 15 души, е умишлено предизвикана.

„Камикадзета сред нас няма. Всички сме отишли, за да си гледаме семействата си по някакъв начин. Версията, че експлозията е от друго място е смешна, няма как”, твърди работник в завода убиец в Горни Лом пред Нова телевизия.

Работниците смятат, че контролът на влизане в завода е бил добър, проверявали са ги щателно. Хората потвърдиха, че им е заплащано за изпълнен норматив. „За над 1 000 мини се плащат някакви стотинки, под тях още по-малко. Не вярвам някой да е знаел на колко стотинки работим въпросните мини”, разказва служител.

Баба пасе стадото си овце с АТВ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4358270

Баба пасе стадото си овце с АТВ, съобщи Нова телевизия. Това се случва в красивото смолянско село Тарън. Въпреки че няма книжка и не може да кара автомобил, тя показва завидни умения за управление на АТВ.
„Имах проблем със сърцето и синът ми реши да ми подари АТВ. Супер съм Овцете свикнаха със шума на мотора.”, хвали се баба Фатме Баджаклиева. Баба пасе стадото си овце с АТВ, съобщи Нова телевизия. Това се случва в красивото смолянско село Тарън. Въпреки че няма книжка и не може да кара автомобил, тя показва завидни умения за управление на АТВ. „Имах проблем със сърцето и синът ми реши да ми подари АТВ. Супер съм Овцете свикнаха със шума на мотора.”, хвали се баба Фатме Баджаклиева.

Буферната зона за кюрдски бежанци в Сирия разделя САЩ и Турция

http://www.investor.bg/drugi/338/a/bufernata-zona-za-kiurdski-bejanci-v-siriia-razdelia-sasht-i-turciia-181537/

Бездействието на турското правителство в конфликта заплашва да компрометира мирните преговори с Кюрдската работническа партия, пише WSJ

Разделенията за бюджета помрачиха разговорите на европейските лидери за стимулиране на заетостта

http://www.moreto.net/novini.php?n=266794

Европейските лидери не постигнаха конкретни договорки за стимулиране на заетостта в ЕС - един от кардиналните проблеми на блока през последните няколко години. Германският канцлер Ангела Меркел коментира, че Франция и Германия ще изпълнят бюджетните си задължения, докато италианският премиер Матео Ренци призова колегите си да работят за насърчаване на заетостта чрез различни програми и дългосрочни мерки.

Борисов: Готови сме на компромиси, но не на всяка цена

http://web.barometar.net/65399/

- Г-н Борисов, ГЕРБ спечели убедително изборите с резултат, който отреди на партията два пъти повече депутати от следващите две партии БСП и ДПС взети заедно. Ще позволите ли на коалиция с изключително непостоянно поведение като Реформаторският блок да ви извива ръцете? - Аз винаги съм твърдял, че Реформаторският блок е естественият партньор на ГЕРБ, [...]

Уволниха шефа на фонд "Земеделие" в Монтана

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4358265

Д-р Виолета Гергова е новият директор на областната дирекция „Земеделие” в Монтана. В понеделник служебният земеделски министър Васил Грудев уволни досегашния шеф Петър Петров, съобщи Д-р Виолета Гергова е новият директор на областната дирекция „Земеделие” в Монтана. В понеделник служебният земеделски министър Васил Грудев уволни досегашния шеф Петър Петров, съобщи "tribali.info". Той беше кандидат за народен представител с листата на АБВ. Д-р Виолета Гергова пък оглавяваше дирекцията след уволнението на Зорница Александрова,

Смолянска баба пасе стадото си овце с АТВ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4358258

Баба пасе стадото си овце с АТВ, съобщи Нова телевизия. Това се случва в красивото смолянско село Тарън. Въпреки че няма книжка и не може да кара автомобил, тя показва завидни умения за управление на АТВ.
„Имах проблем със сърцето и синът ми реши да ми подари АТВ. Супер съм Овцете свикнаха със шума на мотора.”, хвали се баба Фатме Баджаклиева. Баба пасе стадото си овце с АТВ, съобщи Нова телевизия. Това се случва в красивото смолянско село Тарън. Въпреки че няма книжка и не може да кара автомобил, тя показва завидни умения за управление на АТВ. „Имах проблем със сърцето и синът ми реши да ми подари АТВ. Супер съм Овцете свикнаха със шума на мотора.”, хвали се баба Фатме Баджаклиева.

Владо Каролев: България може да загуби инвестиционния си рейтинг

http://frognews.bg/news_77877/

"Това, което „Фич" е написала за България е точно така. Има опасност България да бъде сложена в негативна перспектива и даже да загубим инвестиционния ни рейтинг, което е изключително лошо", каза икономистът Владимир Каролев в интервю по БНР.

Лавров: САЩ нанесоха силен удар по сигурността в света

http://www.cross.bg/ykraiina-rysiya-sigyrnost-1434142.html

/КРОСС/ В словото си пред Общото събрание на ООН Сергей Лавров посочи причините за кризата в УкрайнаДнес все по-отчетливо се очертава противоречието между необходимостта от колективни партньорски действия за изработване на адекватни отговори на общите за всички предизвикателства и стремежа на редица държави към доминиране и възраждане на архаичното блоково мислене, основано на казармена дисциплина и на вредната логика „свой-чужд". Западният алианс начело със САЩ, който се застъпва за демокрацията, върховенството на закона и правата на човека в отделните страни, на международната арена действа от противоположни позиции, отхвърляйки закрепения в Устава на ООН демократичен принцип за суверенното равенство на държавите и опитвайки се да решава от името на всички кое е добро и кое - зло. Вашингтон открито декларира като свое правото да използва в свой интерес военна сила, където поиска. Военната намеса стана норма, въпреки че всички силови операции, предприемани от САЩ през последните години, завършваха плачевно. По стабилността на международната система бяха нанесени изключително силни удари: натовските бомбардировки над Югославия, нахлуването в Ирак, нападението срещу Либия, провалът в Афганистан. Само благодарение на интензивните дипломатически усилия бе предотвратена агресията срещу Сирия през 2013 г

Кр. Янков за Фрог: БСП да подкрепи програма за стабилизиране на страната

http://frognews.bg/news_77876/

Участниците в правителството трябва да бъдат политически лица, за да носят политическа отговорност, за да могат политическите сили да упражняват контрол върху тези лица при стриктното изпълнение на договореностите.

Борисов може да е премиер, ако подкрепи предлаганите реформи, посочи Корман Исмаилов

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/09/2396664_borisov_moje_da_e_premier_ako_podkrepi_predlaganite/?ref=rss


Не е маловажно кой ще е премиер, но ако Бойко Борисов се ангажира, защо да не направи реформите. Това коментира в сутрешния блок на "Нова телевизия" Корман Исмаилов, от Народна партия "Свобода и достойнство", която е част от Реформаторския блок. 

"С кадрите могат да бъдат направени определени отстъпки", допълни той.

"Най-важно е да се състави правителство с ясна конкретна програма. Ние ще предложим сериозни реформи. Нека видим дали ГЕРБ ще се ангажира с тях. Ако се...

Цената на златото продължава да се покачва

http://econ.bg/Новини/Цената-на-златото-продължава-да-се-покачва_l.a_i.575288_at.1.html

Цената на златото продължава да върви нагоре след като през изминалата седмица се търгуваше на най-ниската си цена от началото на годината. Среброто...

Митов и Шаламанов показаха важността на личностите, каза Радан Кънев

http://politics.actualno.com/Mitov-i-Shalamanov-pokazaha-vajnostta-na-lichnostite-kaza-Radan-Kynev-news_53938.html

Лидерът на ДБС Радан Кънев нагледно доказа с думи, че не политиките, а личностите са важни, за да могат политиките да станат факт. В профила си във Facebook Кънев каза добри думи за служебните минист...

Община Бургас готви първата по рода си фитнес зала за подрастващи в града

http://burgas.actualno.com/Obshtina-Burgas-gotvi-pyrvata-po-roda-si-fitnes-zala-za-podrastvashti-v-grada-news_53939.html

Нова фитнес зала в Математическата гимназия в Бургас ще бъде построена с общински средства. Залата е уникална по рода си, защото е предназначена само за подрастващи. Идеята на Община Бургас е уредите...

Проф. Константинов: Считайте, че Бат Сали вече е станал депутат

http://politics.actualno.com/Prof-Konstantinov-Schitajte-che-Bat-Sali-veche-e-stanal-deputat-news_53941.html

Считайте, че Александър Методиев (известен като Бат Сали) - водач на листата на ДПС в 10-и МИР Кюстендил, вече е станал депутат. Това съобщи в интервю за "Фокус” математикът и изборен е...

30-40% от пътищата у нас не отговарят на европейските стандарти

http://society.actualno.com/30-40-ot-pytishtata-u-nas-ne-otgovarjat-na-evropejskite-standarti-news_53942.html

30-40% от пътищата от републиканската ни пътна мрежа не отговарят на европейските норми за пътни настилки и могат да бъдат причислени в графа „лоши". Като пример от Агенция „П...

Слави Бинев: Няма как да се случи коалиция ГЕРБ – РБ – Патриотичен фронт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4358256

Няма как да се случи коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Ние настояваме за програмно правителство и консенсусен модел на база решението на проблемите на страната, заяви Слави Бинев в студиото на tv7.
Важно е проблемите да бъдат решени, а не кой ще го направи и в този смисъл Бойко Борисов не е подходящият кандидат за Няма как да се случи коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Ние настояваме за програмно правителство и консенсусен модел на база решението на проблемите на страната, заяви Слави Бинев в студиото на tv7. Важно е проблемите да бъдат решени, а не кой ще го направи и в този смисъл Бойко Борисов не е подходящият кандидат за

Какво трябва да знае всеки мъж за косопада

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/kakvo-triabva-da-znae-vseki-myzh-za-kosopada-6024296

Ето 9 статистически факта, които ще ви мотивират да обърнете повече внимание на този проблем

Проверяват онлайн за платени данъци при кандидатстване в детските градини във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=266796

От 1 ноември т.г. община Варна въвежда възможност за онлайн проверка за неплатени данъци на родителите при кандидатстване за прием в детска градина, научи Moreto.net Досега задължителният документ „Удостоверение за наличие или липса на задължения към Община Варна за предходната календарна“ се издаваше по установения ред.

Омбудсманът: БНБ трябва да има адекватни действия спрямо КТБ

http://econ.bg/Новини/Омбудсманът-БНБ-трябва-да-има-адекватни-действия-спрямо-КТБ_l.a_i.575287_at.1.html

Колкото по-дълго Корпоративна търговска банка стои заключена, толкова по-зле. БНБ трябва да има адекватни действия. Това заяви в ефира на БНТ...

Омбудсманът: БНБ трябва да има адекватни действия спрямо КТБ

http://econ.bg/Новини/Омбудмсманът-БНБ-трябва-да-има-адекватни-действия-спрямо-КТБ_l.a_i.575287_at.1.html

Колкото по-дълго Корпоративна търговска банка стои заключена, толкова по-зле. БНБ трябва да има адекватни действия. Това заяви в ефира на БНТ...

Слави Бинев: Няма как да се случи коалиция ГЕРБ – РБ – Патриотичен фронт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4358250

Няма как да се случи коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Ние настояваме за програмно правителство и консенсусен модел на база решението на проблемите на страната, заяви Слави Бинев в студиото на tv7.
Важно е проблемите да бъдат решени, а не кой ще го направи и в този смисъл Бойко Борисов не е подходящият кандидат за Няма как да се случи коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Ние настояваме за програмно правителство и консенсусен модел на база решението на проблемите на страната, заяви Слави Бинев в студиото на tv7. Важно е проблемите да бъдат решени, а не кой ще го направи и в този смисъл Бойко Борисов не е подходящият кандидат за

Баба пасе стадото си овце с... АТВ

http://www.cross.bg/fatme-baba-sinut-1434143.html

/КРОСС/Баба пасе стадото си овце с... АТВ. Това се случва в красивото смолянско село Тарън. Въпреки че няма книжка и не може да кара автомобил, тя показва завидни умения за управление на машината. Паднала два-три пъти в ливадата, но станала и продължила. И така се научила.  „Имах проблем със сърцето и синът ми реши да ми направи подарък и ми купи АТВ, хвали се баба Фатме Баджаклиева. И овцете свикнали с шума на мотора.  Баба Фатме разказва, че докато си пасяла овцете един ден, дошла мечка. "Помислих, че е куче и взех камък и хвърлих. И тя се изправи права - с едни червени очи... Много беше страшна" - разказва жената.  В селото всички са рокери. И кметът кара мотор.  Даже имаме рокерски събор. Баба Фатме ще го води, тя е най-старият рокер, каза той.  И мъжът ми, и синът ми, и щерката - всички карат мотор, каза баба Фатме.     

Цената на лекия суров петрол удари 17-месечното си дъно

http://econ.bg/Новини/Цената-на-лекия-суров-петрол-удари-17-месечното-си-дъно_l.a_i.575286_at.1.html

Цената на лекия суров петрол West Texas Intermediate (WTI) удари 17-месечното си дъно. Междувременно сортът Brent записа най-ниската си стойност от...

Около Зеленчуковата борса във Варна остават днес без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=266795

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария днес без вода ще са абонатите в района на Зеленчуковата борса. Повредата се очаква да бъде отстранена в ранния следобяд, а водоподаването възстановено до 15 часа, уточниха от ВиК-Варна.

Състезатели от 34 страни ще участват в XXXI-вия Маратон на София

http://www.cross.bg/georgievi-hristo-evlogi-1434140.html

/КРОСС/ Стартът на XXXI-вия Маратон на София е на 12 октомври, от 9.30 ч., пред ст. „Васил Левски". Организатори на маратона са Столична община и Български олимпийски комитет в партньорство с Министерството на младежта и спорта и се провежда в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта. За участие се очакват състезатели от 34 страни от Европа, Северна Америка, Африка и Азия. В класическата дистанция 42.195 км ще се включат най-добрите български маратонци - Силвия Дънекова, Шабан Мустафа и Йоло Николов, които ще защитават своите титли в Държавния шампионат по Маратон на Българска федерация лека атлетика, както и елитните състезатели от Кения, Унгария, Мароко и Етиопия, част от които и победители в маратони в Европа (Зерифе Боку, Кюнде Забо, Росина Кибон, Едуин Кичумба, Денис Мусау, Стенли Таурус, Сила Старос и други) До момента, заявка за участие в маратонската дистанция са направили над 250 състезатели. Броят на регистрираните в останалите дистанции е съответно: 20 км - 396 състезатели, като в нея ще се включи и Мартин Чой, един от най-успешните български състезатели по мотоциклетизъм на писта; 8 км - 450 състезатели; 3 км (масово бягане) - над 1000 състезатели. Най-добрите в дистанциите - 8 км, 20 км и 42.195 км, ще си разпределят награден фонд от 40 хил. лв., под формата на парични и предметни награди. Състезателите ще преминат по трасе с емблематични за столицата културни, исторически и туристически обекти

Малдивите вдигат 23 нови хотелски комплекса

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/maldivite-vdigat-23-novi-hotelski-kompleksa--181538/

Планира се строителството да започне в края на годината на досега ненаселените острови Тумбури и Хулхияндхо

Работници от Горни Лом: Сами си носехме чуковете, тези от завода се чупеха. Няма саботаж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4358239

Не е саботаж взривът в завода. Зад това категорично мнение застанаха двама от работниците в злополучния военен завод в Горни Лом. Зад думите им застана и бащата на един от 15-те загинали на черния 1 октомври. 
Вчера собственикът на фабриката Валери Митков заяви, че е жертва на саботаж или външна намеса. Не е саботаж взривът в завода. Зад това категорично мнение застанаха двама от работниците в злополучния военен завод в Горни Лом. Зад думите им застана и бащата на един от 15-те загинали на черния 1 октомври. Вчера собственикът на фабриката Валери Митков заяви, че е жертва на саботаж или външна намеса.

Рогозин отговори на Външно: НАТО – това действително е безотпадно производство

http://offnews.bg/news/n_1/n_400871.html

НАТО – това действително е безотпадно производство. Така вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин отговори в Twitter  на обвиненията на българското Министертво на външните работи за това, че се е отнесъл с неуважение към министъра на отбраната Велизар Шаламанов.   В сряда МВнР излезе с реакция, след като Рогозин написа в социалната мрежа: „Някой си Шаламанов убедил премиера Близнашки още веднъж да предаде Русия“. Реакцията му дойде заради решение на правителството на кабинета на Георги Близнашки да се откаже от зависимостта от руската военна индустрия като бъдат купени изтребители от НАТО-вска държава и България се откаже изцяло от старите руски изтребители.  В отговор от МВнР заявиха, че коментарите на Рогозин са неприемливи. "България е суверенна държава, която взема самостоятелни решения, свързани със сигурността си. Те не подлежат на коментар от страна на висши представители на други държави", се казва в официалната позиция на министър Митов", разпространена от пресцентъра на Външно. От министерството са категорични, че България не дължи обяснения за това каква е политиката ѝ по отношение на националната сигурност. Въпреки това отговорът на външния министър Дание Митов е подробен и обстоен.  "Коментирано беше това изказване на колегата Рогозин, въпреки че има разлика между вицепремиер и туитър-премиер, но така или иначе ситуацията е коментирана, ще има позиция на Външно министерство. Доколкото разбирам, обвиненията, които са отправени към България, е, че тя е проявила агресия към Русия, проявявайки нелоялност към нея. Тоест, това е един комплимент за това, че ние сме защитили българския национален интерес, макар и това да не е било приятно на някого", коментира пред журналисти след вчерашното заседание на Министерски съвет вицепремиерът и правосъден министър Христо Иванов.

Нов документален филм разказва за "Швейцарецът с българско сърце"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/09/2396567_nov_dokumentalen_film_razkazva_za_shveicarecut_s/?ref=rss


Швейцарският спортист и учител Луи Айер е главният герой на нов документален филм от екипа на сайта "Българска история". Премиерата на лентата, озаглавена "Швейцарецът с българско сърце", ще е на 14 октомври в София, а до края на годината той ще поеме на мащабна обиколка и ще бъде показан на специални прожекции из цялата страна. (График на прожекциите ще бъде публикуван на "Фейсбук" страницата на "Българска история").

Тази седмица беше раздпространен и официалният трейлър към...

Учителка на Ана-Мария: Няма как да си измисля, няма умствените възможности за това

http://frognews.bg/news_77874/

Не съм виждала Ана-Мария да се съблича. Тя няма как да ги измисли нещата, които говори. Няма умствените възможности да ги измисли. Аз съм потресена.

Христо Стоичков на бенефис в Ню Йорк

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4357364

Смятаният за най-добър футболист в историята на Щатите Лендън Донован позвъни и лично покани Христо Стоичков на бенефиса си за националния отбор. Нападателят ще играе за последно срещу Еквадор в контрола в петък.

“Лендън наистина е много голям футболист и няма как да не замина за Ню Йорк - каза Кавалерът на “Златната топка” от Маями. - Освен Смятаният за най-добър футболист в историята на Щатите Лендън Донован позвъни и лично покани Христо Стоичков на бенефиса си за националния отбор. Нападателят ще играе за последно срещу Еквадор в контрола в петък. “Лендън наистина е много голям футболист и няма как да не замина за Ню Йорк - каза Кавалерът на “Златната топка” от Маями. - Освен

Работници от Горни Лом: Сами си носехме чуковете

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4358222

Не е саботаж взривът в завода. Зад това категорично мнение застанаха двама от работниците в злополучния военен завод в Горни Лом. Зад думите им застана и бащата на един от 15-те загинали на черния 1 октомври. 
Вчера собственикът на фабриката Валери Митков заяви, че е жертва на саботаж или външна намеса. Не е саботаж взривът в завода. Зад това категорично мнение застанаха двама от работниците в злополучния военен завод в Горни Лом. Зад думите им застана и бащата на един от 15-те загинали на черния 1 октомври. Вчера собственикът на фабриката Валери Митков заяви, че е жертва на саботаж или външна намеса.

Вацлав Клаус: Западът лъже чудовищно за Русия

http://www.cross.bg/klays-evropa-rysiya-1434141.html

/КРОСС/ Интервю на британското списание THE SPECTATOR с бившия президент на Чехия, който вероятно е последният истински искрен европейски лидер Вацлав Клаус е свикнал да говори неща, които другите избягват да изказват на глас, но, съдейки по всичко, това не е навредило на неговата популярност. Напротив - 73-​годишният ярък евроскептик и борец за свободен пазар с право се смята за най-успешния „истински консервативен" политик в Европа през последните 25 години. В края на краищата, той успя да стане първо министър-председател на Чехия от 1992 до 1998 г., а след това още десет години (2003-2013 г.) неин президент. Ето защо, когато се срещаме след типично плътна сръбска закуска на Международната научно-обществена конференция в Белград, го питам какво би посъветвал Дейвид Камерън и неговата Консервативна партия. „През миналата година участвах в провеждащата се в Уиндзор конференция, посветена на обновяването на Консервативната партия - отговори той. - В изказването си зададох въпроса: „А нужно ли е да се обновявате - може би е достатъчно само да се завърнете?" Имах предвид необходимостта от завръщане към стандартните консервативни идеи и подходи. Страхувам се обаче, че сегашното ръководство на консерваторите се занимава със съвсем други неща

Каролев: Има опасност България да изгуби инвестиционния си рейтинг

http://www.cross.bg/karolev-bulgariya-pravitelstvo-1434139.html

/КРОСС/ "Това, което „Фич" е написала за България е точно така. Има опасност България да бъде сложена в негативна перспектива и даже да загубим инвестиционния ни рейтинг, което е изключително лошо", каза икономистът Владимир Каролев в интервю за предаването „Преди всички". "Рискът е сериозен и е свързан с това дали това правителство ще обяви политики, които ще доведат до увеличаване на дефицита, защото партиите, които ще бъдат в парламента точно това говореха или това правителство ще обяви, че ще прави реформи, ще намали структурните дефицити в пенсионната система, в социалните системи, ще намали разходите. По-важна е адекватна реакция, а не бързина на реакцията. Може да се вземат пари от държавния резерв, защото единственото рисково място в момента са лекарствата за хронични заболявания от НЗОК. Всички други планирани харчове в бюджета могат да почакат, да не говорим, че считам, че предложеното увеличение на дефицита е прекалено голямо и може да бъде намалено. Ако погледнем най-вече доклада на „Фич" за България, там ясно се посочват секторите, в които има риск. По-важно е да се направи правителство, което ясно да заяви и да направи реформите. Това ще оценява рейтинговата агенция", посочи той

ФТ: Енергетиката в Германия е пред катастрофа

http://www.vesti.bg/novini/ft-energetikata-v-germaniia-e-pred-katastrofa-6024374

Най-големият енергиен концерн в Германия търпи големи загуби в резултат на прехода на страната към възобновяеми източници на енергия, ситуация, която може да изправи Германия пред катастрофа, пише в. "Файненшъл таймс" /ФТ/.

Файненшъл таймс: Енергетиката в Германия е пред катастрофа

http://www.vesti.bg/novini/fajnenshyl-tajms-energetikata-v-germaniia-e-pred-katastrofa-6024369

Най-големият енергиен концерн в Германия търпи големи загуби в резултат на прехода на страната към възобновяеми източници на енергия, ситуация, която може да изправи Германия пред катастрофа, пише в. "Файненшъл таймс".

Христо Кирчев: Ще е безотговорно, ако не се състави правителство

http://www.moreto.net/novini.php?n=266765

Ако партиите не се разберат и не се състави правителство, това ще е безотговорно за България. Такова мнение изрази в ефира на Дарик бившият кмет на Варна и депутат от 39 и 40 Народно събрание Христо Кирчев. Според него преговорите за кабинета ще бъдат на базата на няколко теми – усвояването на еврофондовете, отношението към енергийната зависимост и проектите „Южен поток“, „АЕЦ Козлодуй“ и „АЕЦ Белене“.

Почти двойно повече жертви по пътищата на Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4358224

Безумна война се води по пътищата в Пловдив и областта тази година. Цифрите приличат на справка от фронт, а жертвите все повече се увеличават, пише БГНЕС.
Само досега от началото на годината при катастрофи са загинали 60 души - 24 повече в сравнение със същия период от миналата година. Черна серия през месец юли вкара 14 души в гроба само за Безумна война се води по пътищата в Пловдив и областта тази година. Цифрите приличат на справка от фронт, а жертвите все повече се увеличават, пише БГНЕС. Само досега от началото на годината при катастрофи са загинали 60 души - 24 повече в сравнение със същия период от миналата година. Черна серия през месец юли вкара 14 души в гроба само за

Фед тласна цената на златото до двуседмичен връх

http://www.investor.bg/surovini/365/a/fed-tlasna-cenata-na-zlatoto-do-dvusedmichen-vryh-181536/

Можем да постигнем по-силен ръст от настоящата позиция до 1230-1240 долара, посочва инвеститор

Бригс бутна Кличко във водата (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4358217

Американският боксьор Шанън Бригс продължава да дразни агресивно украинския световен шампион Владимир Кличко. Този път бившият №1 на планетата атакува настоящия насред езерото Холивуд във Флорида, където Кличко се занимаваше с гребане. Бригс се приближи към него с моторница и започна обичания си репертоар: "Ще се биеш с мен, шампионе!

Двойно повече хора намират смъртта си по пътищата на Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4358215

Безумна война се води по пътищата в Пловдив и областта тази година. Цифрите приличат на справка от фронт, а жертвите все повече се увеличават, пише БГНЕС.
Само досега от началото на годината при катастрофи са загинали 60 души - 24 повече в сравнение със същия период от миналата година. Черна серия през месец юли вкара 14 души в гроба само за Безумна война се води по пътищата в Пловдив и областта тази година. Цифрите приличат на справка от фронт, а жертвите все повече се увеличават, пише БГНЕС. Само досега от началото на годината при катастрофи са загинали 60 души - 24 повече в сравнение със същия период от миналата година. Черна серия през месец юли вкара 14 души в гроба само за

Откраднаха специализиран бус за деца с увреждания

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4358212

Автопаши откраднаха специализиран автобус за превоз на деца в инвалидни колички, съобщи Нова тв.
Кражбата е станала на Великден през нощта. Веднага е подаден сигнал в полицията, но от буса все още няма следа.
„Надявахме се, че когато видят, че бусът е за деца с увреждания, че има платформа за инвалидни колички, Автопаши откраднаха специализиран автобус за превоз на деца в инвалидни колички, съобщи Нова тв. Кражбата е станала на Великден през нощта. Веднага е подаден сигнал в полицията, но от буса все още няма следа. „Надявахме се, че когато видят, че бусът е за деца с увреждания, че има платформа за инвалидни колички,

Говорещо огледало ни казва, че сме красиви

http://curious.actualno.com/Govoreshto-ogledalo-ni-kazva-che-sme-krasivi---news_53930.html

„Очите ти са завладяващи!“, „Тази рокля ти стои страхотно!“, „Днес изглеждаш чудесно!“. Ако рядко чувате тези думи от познати и приятели, не...

Истории от Тютюневия град

http://art.actualno.com/Istorii-ot-Tutunevija-grad-news_53933.html

От години с идеята Тютюневият град да оживее отново и да се превърне пак в емблема на Пловдив, живеят и архитекти, и културни дейци. Пловдивската журналистка Пенка Калинкова върна към живот духа на...

Турският външен министър: Не можем да проведем сами сухопътна операция

http://asia.actualno.com/Turskijat-vynshen-ministyr-Ne-mojem-da-provedem-sami-suhopytna-operacija-news_53935.html

Турция заяви, че не може да ръководи сухопътна операция срещу джихадистите в Сирия сама на фона на разговори за установяване на буферна зона по турско-сирийската граница, както настоява Анкара, съо...

Новата бърза линия линия в Бургас ще струва 20 млн. лева

http://burgas.actualno.com/Novata-byrza-linija-linija-v-Burgas-shte-struva-20-mln-leva-news_53934.html

Първеият етап на новата иновативна транспортна линия, която ще бъде изградена в Бургас, най-вероятно ще струва малко по-скъпо от възможно най-ниската цена, но за сметка на това изглежда ще е техническ...

Каналджиите вече изоставят бежанците на входа на София

http://society.actualno.com/Kanaldjiite-veche-izostavjat-bejancite-na-vhoda-na-Sofija-news_53936.html

В последните дни полицията в София е задържала десетки бежанци, влезли у нас с помощта на каналджии до входа на града. Най-често нелегалните имигранти се изоставят в района на квартал "Дружб...

Домусчиев нямал притеснения от разликата с ЦСКА

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/09/2396660_domuschiev_niamal_pritesneniia_ot_razlikata_s_cska/?ref=rss


Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев заяви, че не се тревожи от изоставането спрямо ЦСКА. Шампионите са четвърти в А група, като разликата с водача е седем точки.

"Далеч съм, но като се върна, ще видя за какво става въпрос. Мога да кажа само, че шампионатът е дълъг и е важно да е интересен. Въобще не ме притеснява, че разликата с ЦСКА е седем точки. Има още много мачове, нека бъде интересно", каза Домусчиев, цитиран от "Тема спорт".

Той отново заговори за разликата...

Варна подава финална апликация за Европейска младежка столица 2017

http://web.barometar.net/65397/

Варна е единственият български град, стигнал до финала в надпреварата за Европейска младежка столица през 2017 г. На 12-ти октомври, екипът, подготвящ кандидатурата, ще подаде окончателния вариант на апликационната форма, разработена на база получените препоръки от журито, направени след разглеждане и оценка на кандидатурите от втория кръг на конкурса, съобщи Светла Пасева, началник отдел „Младежки [...]

Филм с Цветана Манева открива фестивалa „Златна роза"

http://www.cross.bg/film-roza-pyblikata-1434138.html

/КРОСС/От 11 октомври започва 32-ото издание на фестивалa на българския игрален филм „Златна роза". Домакин на събитието е Фестивалният комплекс във Варна. Освен, че ще покажат най-доброто от българските кинематографични творби, създадени през последните две години, организаторите предвиждат и интересна съпътстваща програма с много изненади. Фестивалът на българския игрален филм „Златна роза" се организира от Изпълнителна агенция „Национален филмов център" съвместно с Министерството на културата, Община Варна, Артин вижън, в партньорство с Българската национална телевизия и Българска национална филмотека и домакинството на Фестивален и конгресен център. 32-ото издание на фестивалa на българския игрален филм „Златна роза" ще продължи до 17 октомври 2014г.  Фестивалът на българския игрален филм „Златна роза" се открива на 11-ти октомври с филма „Автостоп" от 1971 г. с участието на Цветана Манева, а повод за това е 70-тата годишнина на голямата българска актриса. Конкурсната програма започва на 12-и в 14 ч. с „Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха", в 16 ч. ще бъде излъчен филмът „Живи легенди" на Ники Илиев, който е носител на Награда на публиката за „Чужденецът" от предното издание на феста. Киносъбитието ще продължи в 18 ч. с филма на Стефан Командарев „Съдилището"

Откраднаха специализиран бус за деца с увреждания

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4358196

Автопаши откраднаха специализиран автобус за превоз на деца в инвалидни колички, съобщи Нова тв.
Кражбата е станала на Великден през нощта. Веднага е подаден сигнал в полицията, но от буса все още няма следа.
„Надявахме се, че когато видят, че бусът е за деца с увреждания, че има платформа за инвалидни колички, Автопаши откраднаха специализиран автобус за превоз на деца в инвалидни колички, съобщи Нова тв. Кражбата е станала на Великден през нощта. Веднага е подаден сигнал в полицията, но от буса все още няма следа. „Надявахме се, че когато видят, че бусът е за деца с увреждания, че има платформа за инвалидни колички,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване