Бивш кмет влиза за четири години в затвора

http://www.cross.bg/kmet-kocherinovo-katin-1438724.html

/КРОСС/ Бившият кмет на Кочериново Костадин Катин ще изтърпи присъда - "лишаване от свобода" за срок от 4 години в затворническо общежитие от открит тип, при първоначален режим „общ", информират от Окръжна прокуратура-Кюстендил.По внесения на 15 юли 2011 година от Окръжна прокуратура -Кюстендил обвинителен акт срещу Костадин Катин - кмет на община Кочериново, е налице влязла в сила присъда на Кюстендилския окръжен съд, с която е признат за виновен, че "в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - кмет на община Кочериново, в периода 2008-2010 г., е превишил властта и правата си, като е издал позволителни за сеч и извоз на дървесина - тополи, представляващи гори, част от горския фонд, като от деянията са настъпили значителни вредни последици, както и затова, че е подбудил свидетели съзнателно да потвърдят неистина по време на воденото срещу него досъдебно производство".Наложено му е и наказание „лишаване от право да заема държавна и обществена длъжност, свързана с управлението на държавно и общинско имущество" за срок от четири години.С определение на Софийския апелативен съд по искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил Катин беше отстранен от длъжност - кмет на община Кочериново на 22 февруари 2011 година.

Веселин Вучков: Политизиране в МВР няма да има

http://www.moreto.net/novini.php?n=270011

Новият министър на вътрешните работи Веселин Вучков заяви, че в системата на МВР няма да има политизиране. Той прие поста от предшественика си Йордан Бакалов, посочва БТА. Вучков се обяви за ясна линия между политическото и професионалното ръководство на МВР.

Цветан Василев загуби дела си във "Виктория"

http://pik.bg/цветан-василев-загуби-дела-си-във-виктория-news247147.html

Цветан Василев загуби дела си във "Виктория"

Цветан Василев загуби дела си в застрахователно дружество "Витория", пише OFFNews.bg.

Акциите, контролирани от него чрез "ТД Мел финанс" (близо 33%) бяха придобити от "Дженерали", които досега държаха 67 на сто и вече има пълен контрол над застрахователната компания.

На извънредно общо събрание, проведено на 3 септември, е бил променен уставът на компанията, с което броят на членовете на Надзорния съвет се намаляват от 4-ма на 3-ма и от състава му е изваден именно мажоритарният собственик на затворената КТБ Цветан Василев, показва протоколът от общото събрание.

Промяната е отразена в Търговския регистър на 9 септември 2014 г.

Сделката е регистрирана от Централния депозитар през октомври.

Изпълнителният директор на GPH - холдинга на Generali Лучано Чирина, който стана председател на Надзорния съвет на "Виктория", заяви:

"Придобиването на оставащата част от капитала на ЗАД "Виктория" е отражение на целта на Generali да има пълен контрол над важните бизнес единици в Централна и Източна Европа. А България е място със значителен потенциал за растеж. Ние сме изключително благодарни на предишния акционер, чиято подкрепа и ефективно взаимодействие е изиграла ключова роля за изграждане на успешен бизнес през годините. Чрез ЗАД "Виктория" и "Дженерали България" ние имаме два изключителни актива на този пазар. Заедно тези успешни компании имат пазарен дял близо 9%, което ги поставя на шесто място на Българския застрахователен пазар".

Основаната през 2002 г. ЗАД "Виктория" е сред 10-те най-големи застрахователни компании в България и пазарен дял от 4.8%.

В Централна и Източна Европа, Generali оперира чрез своя холдинг GPH в десет държави (Чехия, Унгария, Полша, Словакия, Сърбия, Черна гора, Словения, Хърватия, Румъния и България). GPH е един от най-големите застрахователи в региона с общ премиен приход за 2013, в размер на 3.5 милиарда евро. Дженерали груп е сред най-големите застрахователи в световен мащаб с общ премиен приход за 2013 66 милиарда евро.

Германец ръководи Интерпол

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413786

Заместник-началникът на германската федерална криминална полиция Юрген Щок беше избран за ръководител на международната полицейска служба Интерпол, предаде Асошиейтед прес.Щок заменя американеца Роналд Ноубъл, който беше генерален секретар на Интерпол в продължение на 14 години. Германецът беше избран на поста с единодушие от Генералната асамблея Заместник-началникът на германската федерална криминална полиция Юрген Щок беше избран за ръководител на международната полицейска служба Интерпол, предаде Асошиейтед прес.Щок заменя американеца Роналд Ноубъл, който беше генерален секретар на Интерпол в продължение на 14 години. Германецът беше избран на поста с единодушие от Генералната асамблея

Вежди Рашидов ще се бори за 1% от БВП за култура

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413783

Вежди Рашидов ще се бори за 1 процент от БВП за култура. Ще отстояваме това, което предложи служебният министър Мартин Иванов, каза днес Рашидов при приемането на поста от своя колега в Министерството на културата.
Новият министър каза, че му е нужна една седмица, за да състави екипа си. Тогава ще даде пресконференция, Вежди Рашидов ще се бори за 1 процент от БВП за култура. Ще отстояваме това, което предложи служебният министър Мартин Иванов, каза днес Рашидов при приемането на поста от своя колега в Министерството на културата. Новият министър каза, че му е нужна една седмица, за да състави екипа си. Тогава ще даде пресконференция,

Бакалов към новия вътрешен министър: Ще ви наблюдавам

http://offnews.bg/news/n_1/n_414705.html

Благодаря на всички, които работиха с мен в продължение на три месеца, за резултатите, които се постигнаха за това, че за пръв път, включително и международни, експерти нямат бележки към работата на МВР, както и проверяващите по време на изборите. Надявам се догодина на местните избори тази традиция да продължи. Пък и да ви кажа честно, аз ще наблюдавам. С тези думи служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов посрещна наследника си Веселин Вучков в Министерството на вътрешните работи. „За трите месеца, г-н Вучков, не се ядосвах нито един път. Така че, има основа, на която можете да работите без да се ядосвате. За това не ви пожелавам здрави нерви. Но физически сили ви пожелавам“, каза Бакалов. Той обясни, че е поискал подкрепа за следващото правителство с актуализацията на бюджета. Бакалов каза, че в наследство оставя подготвени документи за закупуването на лизинг на 1000 автомобила за подмяна на автопарка на МВР, споразумение с операторите за СМС оповестяване при природни бедствия, аварии и катастрофи, както и стартирането на подготвена кампания срещу контрабандата на тютюн и тютюневи изделия. „Натискът на южната ни граница и на северната и западната граница - там е хубаво по най-бързия начин да се вземе управленско решение. МВР е разработило три варианта, но политиците трябва да вземат решение“, обясни Бакалов. Вучков от своя страна увери, че ще прокара разделителна линия между професионалното и политическото ръководство на МВР, но ще му трябва време за да направи оценка на ръководния състав, за да реши дали ще има оставки. Новият министър обясни, че все още не е ясно дали коалиционната формула в парламента по някакъв начин ще бъде възпроизведена и в МВР. „МВР на първо място има нужда от стабилност. Съставът се поумори от тези непрекъснати ежегодни реформи. Самият факт, че за две години имаме пет правителства, съответно петима министри на вътрешните работи, което показва, че е необходимо да се прояви елементарна последователност. Освен стабилност обаче трябва обаче и няколко реформаторски политики“, каза Вучков и на първо място посочи Закона за МВР, като определи себе си като „един от критиците“ му. „Той не е добър, внася дисбаланс в системата. Освен това разроява някои служби, съответно и администрацията. Той прави по-трудно управляема и самата система на МВР. Така че очаквам парламентарна подкрепа в парламента ЗМВР да бъде променен сравнително бързо още повече, че имаме и коалиционно споразумение по този повод. Надявам се съставът да не изпита някакви сътресения, защото всички трябва да знаят, че са в служба на интересите на хората. Мога да обещая пред вас, че политизация в системата на МВР няма да има. Ще прокарам много категорична разграничителна линия между политическо и професионално ръководство. Това е важно за системата в тези трудни времена“, каза той.

Вежди Рашидов ще се бори за 1 процент от БВП за култура

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413780

Вежди Рашидов ще се бори за 1 процент от БВП за култура. Ще отстояваме това, което предложи служебният министър Мартин Иванов, каза днес Рашидов при приемането на поста от своя колега в Министерството на културата.
Новият министър каза, че му е нужна една седмица, за да състави екипа си. Тогава ще даде пресконференция, Вежди Рашидов ще се бори за 1 процент от БВП за култура. Ще отстояваме това, което предложи служебният министър Мартин Иванов, каза днес Рашидов при приемането на поста от своя колега в Министерството на културата. Новият министър каза, че му е нужна една седмица, за да състави екипа си. Тогава ще даде пресконференция,

Вижте на какво си играе Григор в свободното време

http://www.bnews.bg/article-121205

Григор Димитров посети Кралския падел клуб в Монако като записа няколко игри на корта.

Самарас: Турция да спре с провокациите срещу Кипър

http://www.cross.bg/tyrtziya-kipur-spre-1438723.html

/КРОС/ Турция трябва да "преразгледа своята политика в Източното Средиземноморие" и да даде ясен сигнал, че подкрепя възобновяването на преговорите по кипърския въпрос. Това заяви министър-председателят на Гърция Андонис Самарас.По време на пресконференция след разговори с президента на Република Кипър Никос Анастасиадис Самарас заяви, че Атина разбира и напълно подкрепя решението на Никозия да спре преговорите за обединението на острова, които преминават под егидата на Организацията на обединените нации, докато Турция не спре да оспорва суверенитета на Кипър. "Провокациите не трябва нито да се игнорират, нито да се насърчават. Надяваме се, че Турция ще преразгледа позицията си, така че да се даде възможност за възобновяване на преговорите", каза Самарас.    

Новото Министерство на туризма ще търси допълнителни средства

http://econ.bg/Новини/Новото-Министерство-на-туризма-ще-търси-допълнителни-средства_l.a_i.600992_at.1.html

Новосъздаденото Министерство на туризма ще се цели към осигуряването на допълнителни средства. „Има доста много неща, които трябва да се свършат....

Едва 1/4 от младежите търсят работа чрез бюрата по труда

http://www.cross.bg/tryda-byurata-forym-1438722.html

/КРОСС/ Бюрата по труда съществено изостават сред предпочитаните методи в процеса на търсене на информация от младите хора. Това показва анкетно проучване сред младежи на възраст до 35 години, изготвено от Сдружение „Младежки форум 21 век" и КНСБ. Резултатите от анкетата бяха представени днес, 7 ноември 2014 г., в рамките на Национална младежка конференция „Европейска гаранция за младежта - възможности и предизвикателства", организирана от двете организации с подкрепата на Фондация „Фридрих Еберт" - Офис България.Проучването показва, че 25,4% (или един на всеки четирима) от всички анкетирани търсят информация чрез бюрата по труда. В същото време сред най-предпочитаните източници в процеса на търсене на работа/ стаж са сайтовете с обяви за работа (68,8%), както и използването на информация от роднини и приятели (58,1%).„Необходимо е провеждането на по-засилена и ефективна информационна кампания за услугите, които предоставят бюрата по труда, чиято съществена задача е да повишат осведомеността по отношение на ползите от Европейската гаранция за младежта (ЕГМ)", изтъкна по време на конференцията председателят на „Младежки форум 21 век" Даниела Алексиева

Христо Стоичков: Бойко Борисов ако е мъж, да махне Боби Михайлов от БФС

http://www.mediapool.bg/hristo-stoichkov-boiko-borisov-ako-e-mazh-da-mahne-bobi-mihailov-ot-bfs-news226938.html

Легендарният български футболист Христо Стоичков даде първи насоки на новия премиер Бойко Борисов. "Бойко Борисов, ако е мъж, сега вече ще махне Боби Михайлов от БФС, за да отвори път за развитие на българския футбол", заяви Христо Стоичков в Пловдив. "Време е парите да отиват за развитие на най-обичания спорт, а не да се раздават на наши и ваши, и на Лечков, и някакви си там от Созопол", каза Стоичков. Така той визира кмета на крайморския град Панайот Рейзи, който е член на Изпълкова на БФС, а Созопол получи солидна сума за нов стадион, който зимата е неизползваем, защото районът замръзва, отбелязва sportal.bg. Стоичков е в Пловдив заедно с екип на американската телевизия "USTV", която снима филм за него и града, в който е израснал.

Веселин Вучков ще реформира реформата на Йовчев в МВР

http://www.mediapool.bg/veselin-vuchkov-shte-reformira-reformata-na-yovchev-v-mvr-news226937.html

Новият вътрешен министър Веселин Вучков, който бе заместник на Цветан Цветанов в първия кабинет "Борисов", заяви като свое първо намерение отстраняването на промените в Закона за МВР (ЗМВР), прокарани от предшественика му в правителството на БСП и ДПС – Цветлин Йовчев.   Така, служителите на силовото ведомство ще станат свидетели на поредната реформа на реформата, която в случая ще възстанови ситуацията отпреди идването на власт на кабинета "Орешарски".   "Аз съм един от критиците на новия Закон за МВР, който влезе в сила преди по-малко от половин година. Според мен той не е добър, провокира дисбаланс в системата, раздвоява някои служби и администрация. Той прави по-трудно управлявана и самата система на МВР", заяви Вучков в петък по време на церемонията по встъпването му в длъжност на мястото на служебния министър Йордан Бакалов.   Военният министър Николай Ненчев, от своя страна, даде заявка да придвижи към Народното събрание (НС) програмата за модернизация на армията, изготвена от служебния му предшественик Велизар Шаламанов.   Изявлението на новия МВР шеф за предстоящи промени в закона не е изненадващо предвид записаното в програмата на новите управляващи връщане на ГДБОП от ДАНС във вътрешното министерство. Очаква се поредната реформа в сектора да включи и връщането на правомощието на президента – да назначава главния секретар на МВР, което му бе отнето от предишния парламент.   Главният секретар едва ли ще довърши мандата си до 2018 г.   В края на май депутатите от 42-ото НС решиха на най-висшия професионален пост в системата – този на главния секретар, да бъде назначаван кандидат, предложен от министъра с решение на правителството, а не както бе преди това – с указ на президента. Разписан бе и негов мандат за срок от 5 години, което формално гарантира поста на настоящия главсек Светлозар Лазаров до 2018 г.   Той обаче едва ли ще остане за дълго на тази длъжност, коментираха пред Mediapool депутати от новото мнозинство. Намеренията на новите управляващи са, ако Лазаров не се съгласи сам да напусне ръководната длъжност в МВР, да бъде принуден да го стори с очакваните промени във ведомствения закон.   В момента в ръцете на главния секретар на МВР е съсредоточена цялата оперативна власт в министерството, включително и правомощието да уволнява и назначава шефовете на полицейските дирекции.   "Ще прокарам много категорична разграничителна линия между политическо и професионално ръководство. То е важно за системата особено в тези тежки времена", лаконичен бе Вучков в петък, отговаряйки на призива на Бакалов да продължи линията на деполитизация на системата.   "Ако вие наистина продължите и успеете да оценявате хората, които са служители в системата на МВР, само и единствено по това какво умеят да правят, как го правят и как постигат резултати в борбата срещу престъпността, системата ще се отблагодари и на политическите сили, и на самите политици", заяви преди него Бакалов.   Новото ведомствено ръководство възнамерява да премахне и друга промяна от времето на Йовчев – кариерното израстване в системата да зависи изцяло от субективната преценка на преките и по-висши началници на служителите. Новият ЗМВР премахна конкурсите при повишение или преназначаване, както и задължението районните и окръжните прокурори всяка година да поставят оценки на местните разследващи полицаи и се очаква тези регламенти да бъдат възстановени отново.   По този повод Вучков коментира в петък, че разчита на подкрепата на мнозинството в парламента, с чийто гласове бе избрано второто правителство на Бойко Борисов. Заяви обаче, че все още не е наясно с какъв политически кабинет ще работи в МВР, тъй като управляващите не са уточнили дали коалиционната формула между ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ ще прокара квоти при назначаването на заместник-министрите.   Борисов проявил "особено отношение" към плановете на земеделеца Ненчев   Новият военен министър, председателят на БЗНС Николай Ненчев, пък междувременно обяви при предаването на властта, обръщайки се към военните: "По възможно най-ясен и категоричен начин ще защитавам всеки един от вас, честта на пагона".   Той благодари на предшественика си Велизар Шаламанов, който направил много за изминалите три месеца и даващ му изключително добро наследство, към което новият министър по най-ясен и категоричен начин ще се придържа.   Шаламанов подготви визия за развитието на сектора, която предвижда мащабно превъоръжаване и прекъсване на зависимостта от Русия в сектора на отбраната. Премиерът Бойко Борисов обаче още в аванс даде да се разбере, че не е готов на мащабни харчове за ново въоръжение.   Ненчев заяви, че вярва в екипността и обеща да бъде последователен и предвидим в политиката, която ще води оттук насетне. Той каза, че вече е представил приоритетите си на министър-председателя Бойко Борисов.   "Борисов прояви особено отношение към всичко онова, което аз вече предварително имах като информация и споделих с него", заяви новият военен министър.   Велизар Шаламанов от своя страна каза, че МО има нужда "точно от човек като вас – със солидна биография, доказал своята честност, последователност, своята демократичност, лидер на партия, която винаги е устоявала демократичните ценности". Той "заръча" на Ненчев да придвижи националната програма за превъоръжаване към парламента, за да получи необходимата ресурсна поддръжка.

Осъдиха бившия кмет на Кочериново за 4 години затвор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413766

Бившият кмет на Кочериново Костадин Катин ще изтърпи присъда - "лишаване от свобода" за срок от 4 години в затворническо общежитие от открит тип, при първоначален режим „общ", информират от Окръжна прокуратура-Кюстендил.
По внесения на 15 юли 2011 година от Окръжна прокуратура -Кюстендил обвинителен акт срещу Костадин Катин - кмет на община Бившият кмет на Кочериново Костадин Катин ще изтърпи присъда - "лишаване от свобода" за срок от 4 години в затворническо общежитие от открит тип, при първоначален режим „общ", информират от Окръжна прокуратура-Кюстендил. По внесения на 15 юли 2011 година от Окръжна прокуратура -Кюстендил обвинителен акт срещу Костадин Катин - кмет на община

ЦСКА първи поздрави спортния министър с мотото "върнете ни базите"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/07/2415156_cska_purvi_pozdravi_sportniia_ministur_s_mototo/?ref=rss


ЦСКА поздрави новия спортен министър Красен Кралев за встъпването му в длъжност часове след избора на новото правителство от Народното събрание.

Червените му пожелаха ползотворна работа и му напомниха за проблема с базите на клубовете. 

"ЦСКА София най-сърдечно ви поздравява за избора ви за министър на младежта и спорта. Желаем ви ползотворна и успешна...

Община Варна награждава 9 варненски студенти за постигнати високи резултати

http://www.moreto.net/novini.php?n=270014

Девет студенти от варненски университети ще бъдат наградени с годишното отличие на Община Варна за постигнати високи резултати. Това стана ясно по време на заседание на комисията по наука и образование, която разгледа и гласува номинациите за приза, предаде репортер на Moreto.

Гърция призова Турция да не пречи на Кипър в експлоатацията на газови находища

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/07/2415160_gurciia_prizova_turciia_da_ne_prechi_na_kipur_v/?ref=rss


Гърция призова Турция да спре да пречи на Кипър и на усилията му за експлоатация на офшорните газови находища, съобщи агенция "Ройтерс". Кипър иска да се възползва от газовите резерви на юг в Средиземно море и спорът, включващ Гърци и Турция, заплашва да усложни мирния процес на етнически разделения остров.

Турция не признава Кипър, който е етнически разделен между гръцкото и турското население. По-рано имаше твърдения, че Турция е изпратила кораб в спорната акватория, за да събира...

МВР търси Илия от Люлин, изчезнал от бензиностанция

http://www.bnews.bg/article-121202

Полицията в София издирва 28-годишен младеж от Люлин, който изчезнал на 4 ноември и оттогава е в неизвестност.

Бившият кмет на Кочериново влиза в затвора за 4 години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413758

Бившият кмет на Кочериново Костадин Катин ще изтърпи присъда - Бившият кмет на Кочериново Костадин Катин ще изтърпи присъда - "лишаване от свобода" за срок от 4 години в затворническо общежитие от открит тип, при първоначален режим „общ", информират от Окръжна прокуратура-Кюстендил. По внесения на 15 юли 2011 година от Окръжна прокуратура -Кюстендил обвинителен акт срещу Костадин Катин - кмет на община

Инджова: Служебният кабинет беше бездеен

http://www.cross.bg/proboiini-kabinet-indzhova-1438720.html

София /КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов беше избран с повече политически гласове, отколкото цялото правителство, което му вменява изключителна политическа отговорност за реализиране на лидерство и за въвличане на всички тези осем партии в необходимите промени. Коментарът направи пред БНР бившият служебен премиер Ренета Инджова.Според нея големите пробойни биха дошли от няколко неща.Опитите за реставрация на геополитическа ориентация от миналото, опитите да не се подчиняваме на европейски правила и регламенти, опитите да се криминализират определени сектори на стопанската и банковата система. В този смисъл има да се възстановят правила за поведение на държавната власт, на механизмите, на министрите, на агенциите и преди всичко да се възстанови правилната работа на един административен механизъм, при който не са пробойни, а е прояден от корупция.Ренета Инджова коментира и бившия вече служебен кабинет с премиер Георги Близнашки.Този кабинет беше изцяло бездеен, изчакваше, дори предупреждаваше колко бързо трябва да се сформира правителство, защото поставяше ултиматум, че не може повече да управлява.Нашата политическа система е пред изпитанието или за последен път да направи опит да стабилизира парламентарния модел на управление на страната, или да търси някой друг, в това число служебните кабинети започват също да представляват пробойни, каза още Инджова.

Най-старата книга на Европа става паметник на ЮНЕСКО

http://www.grreporter.info/Nay-starata_kniga_na_Evropa_stava_pametnik_na_YuNESKO/16363

Става дума за Дервентския папирус - единствения запазен и подлежащ на разчитане папирус открит в гръцките земи, създаден около 340-320 пр.н.е.

прочети повече

Лукарски премина през първия си изпит, макар и в телевизионно студио

http://politics.actualno.com/Lukarski-premina-prez-pyrvija-si-izpit-makar-i-v-televizionno-studio-news_59149.html

Председателството на Реформаторския блок ме подкрепи, като кандидатурата ми беше издигната от СДС. Радан Кънев е човекът, който даде идеята да стана министър на икономиката. Това заяви новият икономич...

Кристалина: Великобритания да внесе 1 млрд. евро в бюджета на ЕС

http://europe.actualno.com/Kristalina-Velikobritanija-da-vnese-1-mlrd-evro-v-budjeta-na-ES--news_59151.html

Великобритания трябва да внесе в бюджета на ЕС около 1 милиард евро, заяви еврокомисарят по бюджета Кристалина Георгиева след заседание на Съвета на ЕС по икономиката и финансите. "С нараст...

За какво ни е това спортно министерство?

http://moresport.actualno.com/Za-kakvo-ni-e-tova-sportno-ministerstvo-news_59155.html

Преговорите около съставянето на правителството легитимираха смъртта на българския спорт. Процес, започнал с демократичните промени в България и следван с упорито постоянство от всички ръководни факто...

Лиляна Павлова ни подготвя за теглене на нов външен заем

http://politics.actualno.com/Liljana-Pavlova-ni-podgotvja-za-teglene-na-nov-vynshen-zaem-news_59158.html

Да, имах опасения, че може да не се стигне до правителство, но се борихме докрай. Това заяви новият-стар министър на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова. Павлова беше попитана дали...

Десислава Танева: Земеделците трябва да бъдат доволни от услугите на МЗХ

http://econ.bg/Новини/Десислава-Танева-Земеделците-трябва-да-бъдат-доволни-от-услугите-на-МЗХ_l.a_i.600988_at.1.html

Министерството на земеделието и храните остава в едни добри ръце. Това заяви досегашният министър на земеделието и храните Васил Грудев при...

Небрежност е довела до смъртта на 10-годишното момиче, паднало от прозорец

http://frognews.bg/news_79731/

Персоналът в дома за деца в Берковица, където 10-годишно дете падна от прозореца и почина, е изпълнявал задълженията си небрежно. Има се предвид служителите, ангажирани пряко с работата с децата и младежите. Това заяви главният инспектор в отдел "Контрол по правата на детето" към агенция “Закрила на детето” – Враца.

Експеримент показа сексуалния тормоз по улиците на Ню Йорк

http://www.moreto.net/novini.php?n=269923

Актрисата Шошана Робъртс и приятели заснеха кратък клип, с който искат да покажат сексуалния тормоз и "нежеланото внимание", на което може да бъде подложена една жена, която просто си върви по улиците на Ню Йорк. Облечена с обикновени дънки и черна тениска, за десет часа тя е преминала през поне 100 такива инцидента, "да не говорим за непрекъснатите подсвирквания и възклицания".

Лиляна Павлова: Първата задача е размразяването на европейските средства за МРР

http://econ.bg/Новини/Лиляна-Павлова-Първата-задача-е-размразяването-на-европейските-средства-за-МРР_l.a_i.600986_at.1.html

Първата основна задача пред нас е отблокирането на европейските фондове на Министерството на регионалното развитие и всички необходими действия, за...

БНБ: Бъдещето на ТБ "Виктория" се решава до 22-ри ноември

http://www.vesti.bg/novini/bnb-bydeshteto-na-tb-viktoriia-se-reshava-do-22-ri-noemvri-6026898

Бъдещето на Търговска банка "Виктория" ще бъде решено до 22-ри ноември, съобщиха от БНБ, цитирани от БНР.

Калфин прави конкурс за най-прозрачно министерство

http://www.bnews.bg/article-121199

Ивайло Калфин се ангажира да настоява за коледни надбавки за пенсионерите, но уточни, че ще трябва да види дали бюджетът може да позволи това.

Трима изхвърчаха от ръководството на БСП

http://www.cross.bg/ostava-evgeni-zamestnik-predsedatel-1438717.html

София /КРОСС/ Изпълнително бюро на БСП освободи Димитър Дъбов, Ангел Найденов и Евгени Узунов. Тримата вече няма да са зам.-председатели на левицата, стана ясно по време на започналото заседание на Националния съвет на партията. Антон Кутев няма да бъде секретар на партията, но остава член на ИБ. Георги Пирински също остава като член на бюрото. Димитър Дъбов и Евгени Узунов остават заместник-председатели на Предизборния щаб, но Кирил Добрев няма да бъде част от него. Ангел Найденов остава заместник-председател на ПГ на БСП. Предложение е Бойко Великов да бъде заместник-председател на БСП по организационните въпроси. Драгомир Стойнев и Янаки Стоилов остават заместник-председатели на Изпълнителното бюро. Закритото заседание на НС продължава.  

Трима изхвърчаха от ръководството на БСП

http://www.cross.bg/trima-izhvurchaha-ot-rukovodstvoto-na-bsp-1438717.html

София /КРОСС/ Изпълнително бюро на БСП освободи Димитър Дъбов, Ангел Найденов и Евгени Узунов. Тримата вече няма да са зам.-председатели на левицата, стана ясно по време на започналото заседание на Националния съвет на партията. Очаквайте подробности.

Николай Ненчев: Ще защитавам честта на пагона и на Министерството на отбраната

http://www.cross.bg/otbranata-ministur-ministerstvoto-1438719.html

/КРОСС/ „За мен е изключителна чест да бъда министър на отбраната. По възможно най-ясен и категоричен начин ще защитавам всеки един от вас, честта на пагона, честта на Министерството на отбраната. Ще бъда последователен и предвидим в политиката, която ще водим" - тези думи новоизбраният министър на отбраната Николай Ненчев се обърна към ръководния състав на Министерството на отбраната на тържествената церемония по сдаването и приемането на поста. Той благодари на министър Велизар Шаламанов за направеното през трите месеца на управлението на служебния кабинет и посочи, че това е едно много добро наследство, към което по най-ясен и категоричен начин ще се придържа. По традиция досегашният министър на отбраната Велизар Шаламанов подари на своя приемник иконата на Свети Георги Победоносец и му пожела успехи в името на България. Той изрази своята увереност в приемствеността, гарантирана от програмната декларация на новоизбраното правителство. Министър Велизар Шаламанов пожела задълбочаване на усилията и приемане от парламента на национална програма за превъоръжаване, за да бъде осигурена необходимата ресурсна поддръжка и устойчивост

Миков се освободи от Димитър Дъбов и Евгений Узунов, но не успя да обнови радикално ръководството

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/07/2415168_mikov_se_osvobodi_ot_dimitur_dubov_i_evgenii_uzunov_no/?ref=rss


Въпреки заявките за промени в БСП, в крайна сметка лидерът на социалистите Михаил Миков се раздели само с трима от досегашните членове на Изпълнителното бюро. Двама от тях са знакови за партията лица - дългогодишните зам.-председатели на партията Димитър Дъбов и Евгений Узунов, които бяха наречени фараони от опозиционера в БСП Кирил Добрев.

Ресорът на Дъбов - организационните въпроси, ще бъде поет от досегашния секретар медиен секретар Антон Кутев и Станислав Владимиров (бивш депутат...

Хванаха 16-годишна зад волана

http://pik.bg/хванаха-16-годишна-зад-волана-news247133.html

Хванаха 16-годишна зад волана

16-годишно момиче е заловено да шофира автомобила на майка си.

От полицията съобщиха, че на 5 ноември, около 23:55 часа е получено съобщение за съмнително движещ се лек автомобил „Фолксваген” по улиците на с. Рогачево, общ. Балчик. Около 02:15 часа в района на с. Църква, колата е спряна от автопатрул на РУП - Албена.

При извършената проверка е установено, че шофира неправоспособната Б.В. (16 г.) от с. Рогачево. В автомобила са пътували още трима непълнолетни – 13-годишно момиче и две момчета на 15 и 17 години, и тримата от с. Оброчище, общ. Балчик. В хода на работа е установено, че колата е собственост на майката на невръстната водачка. Тя и спътниците й са предадени на родителите си. По случая се извършва проверка по описа на РУП Албена.

Браншова организация се обяви против непрозрачни назначения в туризма

http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2014/11/07/2415126_branshova_organizaciia_se_obiavi_protiv_neprozrachni/?ref=rss


Представители на туристическия бранш се обявиха против непрозрачните назначения в администрацията, която ще отговаря за този сектор от икономиката.

Категорично сме несъгласни с готвенето назначение на Бранимир Ботев за заместник-министър на туризма, обяви Байко Байков, председател на АБТТА, от името на управителния й съвет. По думите му кризата в туризма през последните 15 месеца до голяма степен е заслуга на Ботев както и изолацията на България като туристическа дестинация в...

Калфин не отстъпва от коледните пенсии

http://www.cross.bg/kalfin-pensionirane-kategoriya-1438718.html

/КРОСС/Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин ще настоява пред правителството пенсионерите да получат коледни добавки. За работещите от първа и втора категория труд догодина няма да има промяна в условията за пенсиониране и плащане на пенсиите. Ивайло Калфин не отстъпва от намерението да се бори за коледни добавки на пенсионерите през този декември. Абсолютно. Това е една от темите, по които ще говорим, включително свързани с разчетите на бюджета до края на годината. Трудно ми е в момента да ви кажа какви са възможностите, какво е състоянието и в НОИ за допълнителни плащания. Моля ви, дайте ми една седмица, каза той.  Предложението, което ще направи в пенсионната реформа, е да има още една година замразяване на сегашните условия за пенсиониране и за получаване на пенсиите при работещите първа и втора категория труд. Искането за замразяването на сегашното положение през следващата година се налага по очевидни причини. Те са свързани с възможностите на частните пенсионни фондове. Тази политическа декларация, на която се основава правителството, има една, съзнавам доста амбициозна задача, цялостната пенсионна реформа да бъде договорена, тя е уточнена в рамките на 2015-а година, обясни новият социален министър.  Дали ще се повиши от догодина възрастта за пенсиониране при масовата трета категория ще стане ясно скоро, обеща Калфин. Той определи ресора си като изключително труден, но за него е важно да се постигат видими резултати

БНБ: Бъдещето на ТБ "Виктория" ясно до 22 ноември

http://frognews.bg/news_79730/

Бъдещето на Търговска банка "Виктория" ще бъде решено до 22 ноември, съобщиха от БНБ.

Цветан Василев загуби и ЗАД "Виктория"

http://offnews.bg/news/n_1/n_414681.html

Цветан Василев загуби дела си в застрахователно дружество "Витория". Акциите, контролирани от него чрез "ТД Мел финанс" (близо 33%) бяха придобити от "Дженерали", които досега държаха 67 на сто и вече има пълен контрол над застрахователната компания. На извънредно общо събрание, проведено на 3 септември, е бил променен уставът на компанията, с което броят на членовете на Надзорния съвет се намаляват от 4-ма на 3-ма и от състава му е изваден именно мажоритарният собственик на затворената КТБ Цветан Василев, показва протоколът от общото събрание. Промяната е отразена в Търговския регистър на 9 септември 2014 г. Сделката е регистрирана от Централния депозитар през октомври. Изпълнителният директор на GPH - холдинга на Generali Лучано Чирина, който стана председател на Надзорния съвет на "Виктория", заяви: "Придобиването на оставащата част от капитала на ЗАД "Виктория" е отражение на целта на Generali да има пълен контрол над важните бизнес единици в Централна и Източна Европа. А България е място със значителен потенциал за растеж. Ние сме изключително благодарни на предишния акционер, чиято подкрепа и ефективно взаимодействие е изиграла ключова роля за изграждане на успешен бизнес през годините. Чрез ЗАД "Виктория" и "Дженерали България" ние имаме два изключителни актива на този пазар. Заедно тези успешни компании имат пазарен дял близо 9%, което ги поставя на шесто място на Българския застрахователен пазар". Основаната през 2002 г. ЗАД "Виктория" е сред 10-те най-големи застрахователни компании в България и пазарен дял от 4.8%. В Централна и Източна Европа, Generali оперира чрез своя холдинг GPH в десет държави (Чехия, Унгария, Полша, Словакия, Сърбия, Черна гора, Словения, Хърватия, Румъния и България). GPH е един от най-големите застрахователи в региона с общ премиен приход за 2013, в размер на 3.5 милиарда евро. Дженерали груп е сред най-големите застрахователи в световен мащаб с общ премиен приход за 2013 66 милиарда евро.

Отнемането на лиценза на КТБ е вписано в Търговския регистър

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/otnemaneto-na-licenza-na-ktb-e-vpisano-v-tyrgovskiia-registyr-183381/

Остава БНБ да подаде искане за откриване на производство по несъстоятелност и да се определи дата на неплатежоспособността

Извадиха Димитър Дъбов от ръководство на БСП

http://frognews.bg/news_79729/

Димитър Дъбов, Евгений Узунов и Георги Пирински вече няма да са зам.-председатели на БСП. Това свое решение обяви лидерът Михаил Миков пред червения пленум преди минути.

Вижте кои столични квартали ще останат без вода в понеделник

http://pik.bg/вижте-кои-столични-квартали-ще-останат-без-вода-в-понеделник-news247130.html

Вижте кои столични квартали ще останат без вода в понеделник

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 10 ноември (понеделник), съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Мярката се налага във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Стоичко Станиславов” кв. „Суходол” , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

ул. „Стоичко Станиславов” от №1 до №19
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Стоичко Станиславов”№11.
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 10 ноември 2014 г. (понеделник), във връзка с ремонт на сградно водопроводно отклонение до бл. 732 жк. „Люлин” VІІ , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на :
бл.729, бл. 730, бл. 731, бл. 732, бл. 736, бл. 737, бл. 738

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Полк. Стоян Топузов”№730.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

ЕС даде отсрочка на Великобритания за доплащането

http://www.vesti.bg/novini/es-dade-otsrochka-na-velikobritaniia-za-doplashtaneto-6026897

Финансовите министри от ЕС се съгласиха да удължат крайния срок от 1 декември до септември 2015 г., в който Великобритания да изплати 2,1 милиарда евро за бюджета на ЕС.

Москов: Започвам работата с ясно разписани цели и ангажимент към Спешната помощ

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Y-LpphiWHQM/

Д-р Мирослав Ненков предаде поста „министър на здравеопазването” на новия министър д-р Петър Москов.
На официалната церемония министър Москов обяви, че предвижда набор от реформи в сектор здравеопазване, които да допринесат както за едно по-качествено и достъпно здравеопазване за пациентите, така и да подобрят условията за работещите в системата, предаде КРОСС.
По отношение на спешната помощ министър д-р Петър Москов обясни, че трябва да се подсигурят три неща – кадрово обезпечаване, модерна апаратура и ясно разделение между различните части на Спешна помощ. „Има части, които са свръхнатоварени, има и такива, които не са. Това изисква и различен подход, съобразно инфраструктурата, отдалечените райони и гъстонаселените градове, като София, Варна и Пловдив. Основните цели на този екип на Министерство на здравеопазването са базирани върху разбирането, че медицината трябва да се върне в българската болница като постепенно и сигурно измести настанилата се там търговия. Цялата система, чрез поредица от нормативни актове ще бъде пренастроена от финансиране на услуга към финансиране на резултат.”, допълни д-р Москов.

Ивелина Василева: Опазването на околната среда е свързано с грижата за децата ни

http://www.cross.bg/vasileva-ivelina-sreda-1438716.html

/КРОСС/ „За мен е чест и удоволствие днес да връча ключа на Министерство на околната среда и водите в ръцете на един доказан професионалист с политическа визия. Желая на новия министър да превърне този ключ в ключа към решаване на всички проблеми и предизвикателства на министерството и на нашия нелек сектор" - с тези думи министърът от служебния кабинет Светлана Жекова предаде символично поста на министър Ивелина Василева. От своя страна, Ивелина Василева заяви, че поема поста "с чувство на огромна отговорност и с чувството на човек, който е отдал голяма част от живота си на темите, свързани с околната среда и е работил с колегите от ведомството в продължение на четири години." Тя прие ключа с думите: „Аз съм убедена, че ни свързва обща мисия и огромна отговорност, защото отговорността за опазване на околната среда е свързана с грижата за децата ни". В краткото си изказване пред медиите, Ивелина Василева акцентира, че ще разчита на експертността и компетентността на хората, които работят във ведомството, защото по нейни думи: „всички знаем, че предизвикателствата, пред които се изправяме, ще бъдат много тежки". „Чакат ни и спешни цели за изпълнение и дългосрочни задачи и цели, които съм убедена, че ще постигнем заедно с колегите, с усещането, че наистина допринасяме за това България да се движи напред по един устойчив път на развитие", каза още министър Василева.

Кънев с музикален поздрав към кабинета „Борисов“

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-formiraneto-na-noviia-kabinet/kynev-s-muzikalen-pozdrav-kym-kabineta-borisov-6026895

По време на преговорите за съставяне на правителство между РБ и ГЕРБ политици от двете формации си разменяха песни във „Фейсбук“

Красен Кралев си постави за задача да реформира спорта

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/07/2415121_krasen_kralev_si_postavi_za_zadacha_da_reformira_sporta/?ref=rss


Новият спортен министър Красен Кралев си постави за задача да реформира спорта в духа на "европейското и реформаторско" мнозинство в парламента.

Той обеща да се продължи политиката от правителството на ГЕРБ да се строят нови спортни обекти и да се ремонтират съществуващите, но с акцент към масовия спорт. 

"Най-важното нещо е, че Министерството на спорта трябва да бъде не само администратор, но и партньор на спорта, българските федерации, клубове и спортисти. Медалите са ни...

58 кг. хероин заловени в Истанбул

http://www.vesti.bg/novini/58-kg.-heroin-zaloveni-v-istanbul-6026896

Истанбулската жандармерия залови и конфискува 58 кг. хероин на стойност около 2 млн. турски лири, при операция в квартала Бахчеливлер, съобщи в. "Тудей`с Заман".

Лукарски взе ключа и поиска месец да си напише мерките

http://www.bnews.bg/article-121200

Основният приоритет, който бих искал да развия се състои в развитието на малкия и средния бизнес, който в България буксува. Това заяви Лукарски при приемането на поста.

Сестрата на Кардашиян потроши 4 коли

http://www.bnews.bg/article-121169

Ким Кардашиян и сестрите ѝ рядко карат автомобилите си и предпочитат да бъдат возени. Това не е случайно, защото изглежда дамите от риалити клана не са сред най-добрите шофьори.

Първо в "24 часа": Димитър Дъбов аут от червеното ръководство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413641

Димитър Дъбов, Евгений Узунов и Георги Пирински вече няма да са зам.-председатели на БСП.
Това свое решение обяви лидерът Михаил Миков пред червения пленум преди минути. Така той даде старт на дълго чаканите промени по върховете на партията.
Дъбов и Узунов са извадени въобще от Изпълнителното бюро, но стават зам. Димитър Дъбов, Евгений Узунов и Георги Пирински вече няма да са зам.-председатели на БСП. Това свое решение обяви лидерът Михаил Миков пред червения пленум преди минути. Така той даде старт на дълго чаканите промени по върховете на партията. Дъбов и Узунов са извадени въобще от Изпълнителното бюро, но стават зам.

Подготвителните групи в четири варненски училища ще бъдат дофинансирани от Общината

http://www.moreto.net/novini.php?n=270009

Община Варна ще дофинансира подготвителните групи в четири варненски училища ОУ “П. Волов“, ОУ “А. Кънчев“, ОУ “Н. Й. Вапцаров“ и СОУ “Н. Бозвели“. Причината е, че те са първите в страната предучилищни групи, които дават целодневна подготовка за 5-годишните деца, включваща и следобеден сън, съобщиха от общината за Moreto.

Облаци и вятър през уикенда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413723

През нощта ще има значителна облачност и на места в крайните югозападни райони ще превали слаб дъжд. Утре ще преобладава облачно време. Отначало в югозападните райони, а по-късно на много места в Западна и Централна България ще превалява слаб дъжд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска През нощта ще има значителна облачност и на места в крайните югозападни райони ще превали слаб дъжд. Утре ще преобладава облачно време. Отначало в югозападните райони, а по-късно на много места в Западна и Централна България ще превалява слаб дъжд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска

Жена с инсулт живее от 3 месеца в землянка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413712

64-годишна Анета Иванова от Кюстендил живее в дупка под земята от 3 месеца. Тя е прекарала инсулт, дъщеря й я е изгонила от дома им. И за капак - брат й я пребива заради парите от пенсията. Тази история съобщи в. "Вяра".
Анета Иванова живее в землянка, изкопана на метри под земята. Анета се е свряла в най-бедната част на ромския квартал „Изток“ в 64-годишна Анета Иванова от Кюстендил живее в дупка под земята от 3 месеца. Тя е прекарала инсулт, дъщеря й я е изгонила от дома им. И за капак - брат й я пребива заради парите от пенсията. Тази история съобщи в. "Вяра". Анета Иванова живее в землянка, изкопана на метри под земята. Анета се е свряла в най-бедната част на ромския квартал „Изток“ в

64-годишна жена живее от 3 месеца в землянка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413646

64-годишна Анета Иванова от Кюстендил живее в дупка под земята от 3 месеца. Тя е прекарала инсулт, дъщеря й я е изгонила от дома им. И за капак - брат й я пребива заради парите от пенсията. Тази история съобщи viaranews.com 64-годишна Анета Иванова от Кюстендил живее в дупка под земята от 3 месеца. Тя е прекарала инсулт, дъщеря й я е изгонила от дома им. И за капак - брат й я пребива заради парите от пенсията. Тази история съобщи viaranews.com". Анета Иванова живее в землянка, изкопана на метри под земята. Анета се е свряла в най-бедната част на ромския квартал

Облачно и с вятър в събота и неделя

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413709

През нощта ще има значителна облачност и на места в крайните югозападни райони ще превали слаб дъжд. Утре ще преобладава облачно време. Отначало в югозападните райони, а по-късно на много места в Западна и Централна България ще превалява слаб дъжд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска През нощта ще има значителна облачност и на места в крайните югозападни райони ще превали слаб дъжд. Утре ще преобладава облачно време. Отначало в югозападните райони, а по-късно на много места в Западна и Централна България ще превалява слаб дъжд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска

Lenovo представи S90 Sisley

http://www.cross.bg/sisley-lenovo-napodobyava-1438715.html

/КРОСС/ Lenovo представи новия си самртфон S90 Sisley. На външен вид устройството изключително много наподобява iPhone 6, констатираха с изненада редица специалисти.Подобно на него, и S90 Sisley е със закръглен метален корпус. Цветовата му линия също наподобява тази на смартфона на Apple. Дебелината на новата джаджа е 6,9 мм.S90 е с 5-инчов HD дисплей, 16 GB вътрешна памет, две SIM-карти и 1.2GHz четириядрен процесор.Устройството се продава в Китай за 199 юана (325 долара).

Плевнелиев: Борисов заслужава стисната ръка

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-formiraneto-na-noviia-kabinet/plevneliev-borisov-zasluzhava-stisnata-ryka-6026894

"Виждаме отговорно отношение на различни политически формации, които жертваха немалко, но постигнаха съгласие по определени приоритети в името на повече стабилност в България“, каза президентът

Ръст от 21% на депозитите на домакинствата между 100 и 200 хил. лв.

http://econ.bg/Новини/Ръст-от-21-на-депозитите-на-домакинствата-между-100-и-200-хил-лв-_l.a_i.600839_at.1.html

Сериозен ръст от 21,4% регистрират депозитите на домакинствата през септември за суми между 100 и 200 хил. лв. Увеличение от 13,7% има и на влоговете...

Мирослав Ненков: Медицината ще се върне в българските здравни заведения и в болниците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413697

Министерството на здравеопазването поема ясен ангажимент към спешното завършване на електронното здравеопазване и ясни промени в Спешната помощ. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов по врем на церемонията на предаване на властта, след като прие поста от служебния министър Мирослав Ненков, предаде  „Фокус”. Министерството на здравеопазването поема ясен ангажимент към спешното завършване на електронното здравеопазване и ясни промени в Спешната помощ. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов по врем на церемонията на предаване на властта, след като прие поста от служебния министър Мирослав Ненков, предаде  „Фокус”.

Стоичков за американска телевизия: За мен е чест да покажа откъде съм тръгнал

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413695

Екип на американската телевизия за испаноговорящи Юнивижън със седалище в Маями снима филм за Христо Стоичков, за което "Труд" съобщи. По този повод световната футболна звезда беше днес за няколко часа в Пловдив, информира БГНЕС.
"За мен е чест да покажа откъде съм тръгнал", каза Стоичков след снимките на стадион "Марица" и на Античния театър. Екип на американската телевизия за испаноговорящи Юнивижън със седалище в Маями снима филм за Христо Стоичков, за което "Труд" съобщи. По този повод световната футболна звезда беше днес за няколко часа в Пловдив, информира БГНЕС. "За мен е чест да покажа откъде съм тръгнал", каза Стоичков след снимките на стадион "Марица" и на Античния театър.

Хванаха двама младежи, крали от магазин за алкохол и цигари

http://pik.bg/хванаха-двама-младежи-крали-от-магазин-за-алкохол-и-цигари-news247126.html

Хванаха двама младежи, крали от магазин за алкохол и цигари

За по-малко от 24 часа полицейски служители от участък “Надежда”задържаха извършители на взломни кражби от павилиони за алкохол и цигари.

Сигналът е подаден от 58-годишната собственица на 5 ноември. Павилионът се намира в квартал “Надежда”, като за времето 2-3 ноември, след като са били взломени прозорец и ролетна щора на павилиона, са откраднати цигари и алкохол на стойност около 755 лева.

След проведени незабавни оперативни действия са задържани извършителите. Те са две момчета на 17 и 18 години от същия квартал. Вещите, предмет на кражбата са предадени и върнати на собственицата.

Работата по документиране на цялата престъпната дейност на задържаните продължава от служители на участък "Надежда".

БНБ решава за банка "Виктория" до 22 ноември

http://www.bnews.bg/article-121198

Бъдещето на Търговска банка "Виктория" ще бъде решено до 22-ри ноември, съобщиха от БНБ.

Снуп Дог засвидетелства любовта си към Беларус

http://www.cross.bg/belaryski-snyp-liniya-1438713.html

/КРОСС/ Американският рапър Снуп Дог пусна своя линия дрехи и аксесоари с беларуски орнаменти, съобщава The Guardian.В своя instagrame рапърът публикува снимка на раница с традициони беларуски рисунки. Слоганът на модната му линия е „Snoop Loves Belarus". Дизайнерската колекция е дело на беларуски художници от групата Hood Graff, известни с графитите си на известни личности в Санкт Петербург.

Мирослав Ненков: Медицината ще се върне в българските здравни заведения и в болниците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413680

Министерството на здравеопазването поема ясен ангажимент към спешното завършване на електронното здравеопазване и ясни промени в Спешната помощ. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов по врем на церемонията на предаване на властта, след като прие поста от служебния министър Мирослав Ненков, предаде  „Фокус”. Министерството на здравеопазването поема ясен ангажимент към спешното завършване на електронното здравеопазване и ясни промени в Спешната помощ. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов по врем на церемонията на предаване на властта, след като прие поста от служебния министър Мирослав Ненков, предаде  „Фокус”.

Електронно здравеопазване и три неща за спешната помощ са сред приоритетите на Петър Москов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/07/2415172_elektronno_zdraveopazvane_i_tri_neshta_za_speshnata/?ref=rss


"Ясен ангажимент към спешно завършване на електронното здравеопазване, ясен ангажимент към наистина реални промени в спешната помощ и може би прицнципното и най-важното - медицината да се върне в българските здравни заведения и болниците, а търгувията постепенно, но сигурно ще отстъпва място на медицината." 

Това заяви новият министър на здравеопазването Петър Москов при първото си изявление пред медиите на поста. След 30 минути насаме със служебния министър Мирослав Ненков, Москов...

С хомеопатия се лекуват 35% от българите

http://www.moreto.net/novini.php?n=269977

35 на сто от българите се лекуват с хомеопатия, сочи изследване на пациентската организация "Заедно с теб". 11 на сто казват, че много трудно получават направление за специалист. Девет на сто споделят, че това се случва след продължително чакане.

14 годишна красавица е открита мъртва!

http://www.zapernik.com/krimi/14-godishna-krasavica-e-otkrita-murtva_35546/

Момиче на 14 години е открито мъртво в София, съобщи "България Днес".

Мистерия витае около случая, тъй като информацията не бе съобщена от СДВР, но на запитване от вестника бе потвърдена от МВР. Трагедията официално се води самоубийство и по случая работи Софийска районна прокуратура. На родителите на Мария обаче било съобщено, че двама души са задържани във връзка със случая. Майката и бащата смятат, че наистина детето им не е посегнало само на живота си, но пък не вярват...

Продължава

Много приказки и нито дума защо пак дойдохме дотук

http://www.cross.bg/natzionalna-pravo-dotyk-1438714.html

/КРОСС/Много приказки - много кусури, много съмнения... И нито една дума защо пак дойдохме дотук? Пореден срамен провал на БСП във властта, коментира във Фейсбук профила си политологът Огнян Минчев.  Старата партия се провали в изцяло ново амплоа - слугиня на Сарая. Поглъщане на държавата от корпоративно-търговския конгломерат с ядро - ДПС. ДПС като многолика хидра, разграждаща и деградираща българската обществена и институционална тъкан. ДПС като безмилостна диктаторска пирамида, подчинила живота на българските турци и мюсюлмани. ДПС като неутолим корупционен механизъм, подменящ организацията на обществото и държавата с организация на всеобхватната корупция и гражданска дегенерация. ДПС като инструмент за всестранно корумпиране на политическия елит, висшите администратори и магистрати чрез КТБ. ДПС като психология на високомерна омраза срещу нас - разпадналите се на милиони мизерни съществования български граждани. Срещу нас днес има СИСТЕМА на подмяна на българската държава с враждебна алтернативна институционална конструкция, която вече е в състояние да нанесе смъртоносен удар върху националния интегритет на България

Чолата си направи нов бардак с 21-годишна студентка от Нов български университет

http://www.zapernik.com/krimi/cholata-si-napravi-nov-bardak-s-21-godishna-studentka-ot-nov_35545/

Само няколко месеца след като го пуснаха на свобода, Росен Чолов-Чолата завъртял нов бардак, съобщи "България Днес". Соченият за сводник излезе на свобода през август м.г. заради промени в НПК, според които той не можеше да бъде задържан повече от 8 месеца. Оказа се, че в края на 2013 г. Чолата е подновил престъпната си дейност. Този път тримата му съучастници, с които бе задържан първия път - шофьорът Пламен Кирилов, моделката Диана Петрова и букерката на агенцията му "FH1" Ралица Любенова,...

Продължава

Стоичков пред американска телевизия: За мен е чест да покажа откъде съм тръгнал

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413676

Екип на американската телевизия за испаноговорящи Юнивижън със седалище в Маями снима филм за Христо Стоичков. По този повод световната футболна звезда беше днес за няколко часа в Пловдив, информира БГНЕС.
Екип на американската телевизия за испаноговорящи Юнивижън със седалище в Маями снима филм за Христо Стоичков. По този повод световната футболна звезда беше днес за няколко часа в Пловдив, информира БГНЕС. "За мен е чест да покажа откъде съм тръгнал", каза Стоичков след снимките на стадион "Марица" и на Античния театър.

Съдът в Рио свали обвиненията срещу Адриано

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/07/2415115_sudut_v_rio_svali_obvineniiata_sreshtu_adriano/?ref=rss


Съдът в Рио де Жанейро отхвърли обвиненията в трафик и разпространение на наркотици към бившия бразилски национал Адриано.

"Обвиненията са абсурдни и е нормално да няма обвинения. Честен човек съм и не дължа нищо на никого", заяви Адриано. 

Прокурорите обвиниха футболиста във връзка с известен дилър на наркотици. Адриано подари луксозен мотоциклет на човек, за когото се смята, че пласира наркотици. Затова имаше изслушване в съда относно връзките на бразилския нападател с...

Теменужка Петрова: Основната ни задача ще бъде да набележим мерки за излизане от критичната ситуация

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413671

Основната ни задача ще бъде да набележим мерки за излизане от критичната ситуация. Това заяви Теменужка Петкова при приемането на поста министър на енергетиката, предаде „Фокус”.
Тя постави като приоритет енергетиката да се превърне в стабилен отрасъл, с дългосрочна политика и визия.
„Трябва да се премине през определени реформи и действия. Основната ни задача ще бъде да набележим мерки за излизане от критичната ситуация. Това заяви Теменужка Петкова при приемането на поста министър на енергетиката, предаде „Фокус”. Тя постави като приоритет енергетиката да се превърне в стабилен отрасъл, с дългосрочна политика и визия. „Трябва да се премине през определени реформи и действия.

Стоичков: Бойко, ако е мъж, ще махне Боби от БФС

http://frognews.bg/news_79728/

Бойко Борисов, ако е мъж, сега вече ще махне Боби Михайлов от БФС, за да отвори път за развитие на българския футбол. Това заяви Христо Стоичков при посещението си в Пловдив днес.

Лукарски: Бих искал да развия малкия и средния бизнес

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413667

Основният приоритет, който бих искал да развия, се състои в развитието на малкия и средния бизнес, който в България буксува. Това заяви Божидар Лукарски при приемането на поста министър на икономиката, предаде „Фокус”.   „Ще се опитаме да намалим административния натиск върху тях и да осигурим опит за достигане на международни пазари”, Основният приоритет, който бих искал да развия, се състои в развитието на малкия и средния бизнес, който в България буксува. Това заяви Божидар Лукарски при приемането на поста министър на икономиката, предаде „Фокус”. „Ще се опитаме да намалим административния натиск върху тях и да осигурим опит за достигане на международни пазари”,

Започна изкупуването на тютюна в Кърджалийско

http://www.cross.bg/kirkovo-izkypyvaneto-kurdzhaliiisko-1438712.html

/КРОСС/ В Кърджалийско започна изкупуването на ориенталския тютюн от тазгодишната реколта. На този етап приемането се извършва от една фирма в района на Кирково, а средните цени са като през миналата година - между 5 и 6 лева за килограм. Производители вече заплашиха с нови протести, ако цените не бъдат повишени. Според кмета на Кирково Сали Рамадан, това ще стане, когато на пазара се намесят и други тютюневи дружества. На територията на общината ще работят осем търговски фирми, седем от тях обаче все още не са открили изкупната кампания, предаде БНР.

Екоминистърката разчита, че другите знаят проблемите

http://www.bnews.bg/article-121197

Новата екоминистърка Ивелина Василева получи ключа от повереното й ведомство.

Лукарски: Бих искал да развия малкия и средния бизнес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413664

Основният приоритет, който бих искал да развия, се състои в развитието на малкия и средния бизнес, който в България буксува. Това заяви Божидар Лукарски при приемането на поста министър на икономиката, предаде „Фокус”.   „Ще се опитаме да намалим административния натиск върху тях и да осигурим опит за достигане на международни пазари”, Основният приоритет, който бих искал да развия, се състои в развитието на малкия и средния бизнес, който в България буксува. Това заяви Божидар Лукарски при приемането на поста министър на икономиката, предаде „Фокус”. „Ще се опитаме да намалим административния натиск върху тях и да осигурим опит за достигане на международни пазари”,

Теменужка Петрова: Основната ни задача ще бъде да набележим мерки за излизане от критичната ситуация

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413657

Основната ни задача ще бъде да набележим мерки за излизане от критичната ситуация. Това заяви Теменужка Петкова при приемането на поста министър на енергетиката, предаде „Фокус”.
Тя постави като приоритет енергетиката да се превърне в стабилен отрасъл, с дългосрочна политика и визия.
„Трябва да се премине през определени реформи и действия. Основната ни задача ще бъде да набележим мерки за излизане от критичната ситуация. Това заяви Теменужка Петкова при приемането на поста министър на енергетиката, предаде „Фокус”. Тя постави като приоритет енергетиката да се превърне в стабилен отрасъл, с дългосрочна политика и визия. „Трябва да се премине през определени реформи и действия.

Логичният провал на Обама

http://www.cross.bg/obama-predstavitelite-prezident-1438711.html

/КРОСС/Американската карта вече е оцветена в червено след междинните избори. В Съединените щати обаче червеното е цветът на Републиканската партия и изобщо на десницата във всичките ѝ разновидности - политически, икономически, социални, сексуални. Именно тази десница постигна забележителен изборен успех, запазвайки контрола върху Камарата на представителите и отнемайки на демократите мнозинството в Сената. Причината за тази победа се корени не толкова в привлекателните и убедителни послания на републиканците, нито в харизматичните им представители - такива просто няма. Републиканците победиха най-вече заради огромното разочарование, което предизвиква водената от Барак Обама политика. Президентът, с когото не само много американци, но и хора по целия свят, свързваха една коренно различна външна и вътрешна политика на Вашингтон, се оказа не много по-различен от предшественика си Буш-младши. Независимо от прословутата здравна реформа и всички обещания за подобряване живота на обикновените американци, администрацията на Обама си остана все същият защитник преди всичко на интересите на гигантските корпорации. В международен план Съединените щати продължиха да затъват все по-дълбоко в тресавището на Близкия Изток, а инспирираната от службите им Арабска пролет се оказа най-доброто средство за възхода на крайните ислямистки партии и движения. Ето защо няма никаква изненада във факта, че личният рейтинг на Обама се срина до най-ниското си ниво от избирането му за президент

Васил Щонов: Постигнахме всички приоритети, които бяхме заявили

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413651

Васил Щонов предаде поста министър на икономиката, енергетиката и туризма, „Фокус”.  В Министерство на икономиката, енергетиката и туризма се състоя церемония по приемане и предаване на поста министър на икономиката, енергетиката и туризма. Според структурата на Министерския съвет, гласувана на днешното заседание на Народното събрание, Васил Щонов предаде поста министър на икономиката, енергетиката и туризма, „Фокус”. В Министерство на икономиката, енергетиката и туризма се състоя церемония по приемане и предаване на поста министър на икономиката, енергетиката и туризма. Според структурата на Министерския съвет, гласувана на днешното заседание на Народното събрание,

Харалан Александров: Борисов ще е по-разумен премиер, отколкото при първото си управление

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413653

Бойко Борисов ще бъде по-разумен премиер, отколкото по време на първото си управление. Смятам, че си е извлякъл доста поуки от престоя си в опозиция и очаквам неговото управление да бъде по-балансирано, консенсусно и разбира се, с постоянно търсене на по-широка подкрепа, поради парламентарната му конфигурация. Бойко Борисов ще бъде по-разумен премиер, отколкото по време на първото си управление. Смятам, че си е извлякъл доста поуки от престоя си в опозиция и очаквам неговото управление да бъде по-балансирано, консенсусно и разбира се, с постоянно търсене на по-широка подкрепа, поради парламентарната му конфигурация.

Станишев: Новата коалиция е най-безпринципната, която България е имала

http://www.cross.bg/koalitziya-stanishev-suvet-1438710.html

София /КРОСС/ Четворнатаната коалиция, която се формира окончателно в парламента днес, е най-безпринципната коалиция, която България е имала. Това заяви преди заседанието на Националния съвет на БСП лидерът на ПЕС и бивш председател на левицата Сергей Станишев. Имаме три проевропейски партии, които влизат в коалиция с НФСБ която е крайна и ксенофобски настроена партия. За това говори нейната програмата, заяви Станишев. Втората причината поради която тази коалиция е безпринципна е, че три крайно десни партии влизат в коалиция с лява партия, а именно с АБВ, каза Станишев. През цялото време АБВ са държали да се домогнат до властта, смята той. Това правителство с политиката, която ще води, ще доведе до замразяване на доходите на българите и отново хората ще платят сметката, коментира той.По думите му най-важният въпрос, който трябва да обсъжда днес заседанието на Националния съвет, е новото правителство и политиката на БСП по новата власт. Сега влизам вътре да поработя, а като излязат новите членове на ИБ на БСП, питайте ги за тяхната визия. Силно се надявам, че ще има силни попълнения, хора визионери, с мисъл, които ще изведат БСП от кризата, каза на влизане в сградата на Позитано Кирил Добрев.Според него битката не била лична, а за БСП."Природата не търпи вакуум, свиването на на БСП означава освобождаване на свободно пространство вляво - или АБВ, или нов ляв популист, с което вече става страшно"

Младеж изчезна от Голф 3-ка в София

http://www.zapernik.com/krimi/mladej-izchezna-ot-golf-3-ka-v-sofiya_35544/

Роднините му и МВР издирват Илия Славчев Петров, който е в неизвестност от 48 часа и е излязал с черен Голф3 с рег. номер ВН 9841 ВС. Бил е облечен с тъмно сини дънки, тъмно син пуловер, черно платнено яке и черни лачени обувки.

Информация подавайте на тел. 0894393737 или 0897491961

Харалан Александров: Очаквам да видя един по-улегнал и помъдрял премиер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413644

Бойко Борисов ще бъде по-разумен премиер, отколкото по време на първото си управление. Смятам, че си е извлякъл доста поуки от престоя си в опозиция и очаквам неговото управление да бъде по-балансирано, консенсусно и разбира се, с постоянно търсене на по-широка подкрепа, поради парламентарната му конфигурация. Бойко Борисов ще бъде по-разумен премиер, отколкото по време на първото си управление. Смятам, че си е извлякъл доста поуки от престоя си в опозиция и очаквам неговото управление да бъде по-балансирано, консенсусно и разбира се, с постоянно търсене на по-широка подкрепа, поради парламентарната му конфигурация.

2 годишното бебенце, убито от баща си му казвала: Тате, гуш! Тате, гуш!

http://www.zapernik.com/krimi/2-godishnoto-bebence-ubito-ot-bashta-si-mu-kazvala-tate_35543/

"Познавам Ники и Никол. Малко слънчице - тиха, красива и невероятно мила! Помня я с репликата: "Тати, гуш", не го проумявам, той я обичаше". Това е написала Ани в интернет форум, след като разбрала за зверското убийство.

33-годишният Николай Ценов уби 2-годишната си дъщеря и се обеси на балкона в апартамента, в който живее под наем в столичния кв. "Редута".

Трагедията се разиграла във вторник следобед около 15,30 ч. 2 часа по-рано майката на детето Люба е търсила помощ от...

Продължава

Васил Щонов: Постигнахме всички приоритети, които бяхме заявили

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413642

Васил Щонов предаде поста министър на икономиката, енергетиката и туризма, „Фокус”.  В Министерство на икономиката, енергетиката и туризма се състоя церемония по приемане и предаване на поста министър на икономиката, енергетиката и туризма. Според структурата на Министерския съвет, гласувана на днешното заседание на Народното събрание, Васил Щонов предаде поста министър на икономиката, енергетиката и туризма, „Фокус”. В Министерство на икономиката, енергетиката и туризма се състоя церемония по приемане и предаване на поста министър на икономиката, енергетиката и туризма. Според структурата на Министерския съвет, гласувана на днешното заседание на Народното събрание,

Варна отбелязва Деня на християнското семейство с редица мероприятия

http://www.moreto.net/novini.php?n=269987

Въведение Богородично е един от големите вселенски празници. На 21 ноември Църквата празнува денят, когато невръстната Мария, обречена на Бога от родителите си Йоаким и Анна, преди да се роди още, само на три години била въведена в Йерусалимския храм.

Бойко Борисов: Само с Божия помощ можем да се оправим

http://www.mediapool.bg/boiko-borisov-samo-s-bozhiya-pomosht-mozhem-da-se-opravim-news226936.html

"Само с Божия помощ можем да се оправим в тази ситуация". С това изявление новият премиер Бойко Борисов пое властта от служебния министър председател Георги Близнашки. Борисов обрисува апокалиптична картина в цялата държава, като обясним, че "експериментът "Орешарски", ни върна точно с две години назад и сега ще работим две години да я докараме до там, докъдето направиха експеримента". "За две години даже горе са махнали и иконата на Исус Христос (бел. ред. в Гранитна зала на МС), ще я върна сега", заяви Борисов. Той благодари на Реформаторския блок, на АБВ, на Патриотичния фронт за формираното правителство, като отбеляза, че "ангажиментът е общ и ние трябва като колектив да се измъкнем от свободното падане на България". Той заяви, че ГЕРБ изпраща в правителството най-доброто, с което разполага, а от другите колеги "очаквам да положат огромни усилия, защото дотук бяхме от различни партии, с различни програми, от този момент за всяко наше действие, мое и ваше, отговаряме заедно". "Никой от нас не е щастлив и не е доволен и никой от нас не си представя, че това е най-комфортното, най-доброто или че, ако не беше зимата и новите предсрочни избори, нямаше да има и по-добър вариант", каза Борисов. "Единственото, което може да ме разколебае, е ако стане проблем с етническата ни толерантност и тази конфронтация и омраза стигне до етническо напрежение", добави той. "В това отношение ще съм абсолютен гарант. ДПС извън властта – да, ДПС с всичките им назначения, които са направили безпринципно, след като се направи ревизия – да. Оттам нататък ние се занимаваме с това, което имаме да правим като правителство. Задачите са много", каза Борисов. Той благодари на служебното правителство и изрази съчувствие към предшественика си. "Господин Близнашки, истински ви съчувствам, защото едно е да си назначен, едно е да си избран. Ние, избраните от народа, имаме проблеми, камо ли да трябва да взимаш решение и да бъдеш или по-твърд, или по-решителен, когато си назначен. От името на ГЕРБ мога да го кажа, с нашите партньори не сме говорили - поздравявам ви за усилията, които положихте и тези три месеца изкарахме със служебно правителство", каза Борисов. Близнашки от своя страна пожела на Борисов "много сили, енергия и ентусиазъм". "Духом оставаме с вас, може да разчитате изцяло на нашата гражданска и политическа подкрепа", каза Близнашки. "В заключение бих искал да завърша с една класическа формула от времената на Римската република. Някога консулите, когато са предавали властта, са използвали ритуалната фраза: "Ние направихме, каквото можахме. Нека тези след нас направят повече", приключи служебният премиер.

Ангелкова: Ивайло Московски ще се справи. Той: Трудна обстановка.

http://www.bnews.bg/article-121196

Следващата седмица ще стане ясно колко заместник-министри ще има в министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Китайски фирми смятат да използват Пловдив за инвестициите си в Европа

http://econ.bg/Новини/Китайски-фирми-смятат-да-използват-Пловдив-за-инвестициите-си-в-Европа_l.a_i.600975_at.1.html

Китайски компании проявяват все повече интерес да използва първата в Югоизточна Европа "Евро-китайска зона за икономическо развитие". Тя вече бе...

Цветанов не се сърди, че не е част от новия кабинет

http://www.cross.bg/tzvetanov-gerb-obiden-1438709.html

София /КРОСС/ Цветан Цветанов ще е председател на Парламентарната група на ГЕРБ. Това каза самият той пред журналисти в кулоарите на парламента. На въпрос дали е обиден, че е извън правителството, Цветанов отвърна, че няма как да е обиден. По думите му във всяка партия има стратегия, която се предприема."Ако смятате, че в сегашния 43-и парламент няма да има много работа за председателите на парламентарните групи, грешите. Тук остават лидерите на основните политически формации, тук ще бъдат Радан Кънев, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Михаил Миков, Лютви Местан, Волен Сидеров", допълни Цветанов.От думите му стана ясно още, че в сряда групата на ГЕРБ ще внесе пакет от законодателни промени в сектор „Сигурност". „Започваме изпълнението на част от поетите ангажименти в сектора", допълни Цветанов.

Небрежност на персонала е довела до смъртта на 10-годишното момиче, което падна от прозорец на социален дом

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413621

Персоналът в дома за деца в Берковица, където 10-годишно дете падна от прозорец и почина, е изпълнявал задълженията си небрежно. Има се предвид служителите, ангажирани пряко с работата с децата и младежите. Това заяви пред Фокус главният инспектор в отдел "Контрол по правата на детето" към агенция “Закрила на детето” – Враца. Персоналът в дома за деца в Берковица, където 10-годишно дете падна от прозорец и почина, е изпълнявал задълженията си небрежно. Има се предвид служителите, ангажирани пряко с работата с децата и младежите. Това заяви пред Фокус главният инспектор в отдел "Контрол по правата на детето" към агенция “Закрила на детето” – Враца.

Откриха нарушения в дома, където почина дете на 10 г.

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/otkriha-narusheniia-v-doma-kydeto-pochina-dete-na-10-g-6026892

Ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност на директора на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в Берковица, както и на детегледачите, които са били дежурни по време на инцидента

Международна операция свали 129 нелегални сайта в българското интернет пространство

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/11/07/2415065_mejdunarodna_operaciia_svali_129_nelegalni_saita_v/?ref=rss


Международна операция с участието на Върховна касационна прокуратура, Държавна агенция "Национална сигурност", Европол, Евроджъст и партньорски структури от 16 европейски държави, САЩ и Канада, е довела до разкритието на 129 скрити сайта в българското интернет пространство, съобщава българската прокуратура. Всички те вече са спрени, а информацията за тях е копирана като доказателство.

Операцията се казва ONYMOUS. Нейната основна цел е спиране на сайтове, които разпространяват незаконни стоки и услуги в интернет, както и задържането на хората, които ги администрират и използват.

В хода на разследването са установени въпросните 129 сайта. Те са използвали мрежата TOR, за да се "скрият" от масовите търсачки. Страниците са разпространявали данни за кредитни карти, материали със сексуално насилие над деца, наркотици, оръжия. Предлагани са оферти за извършване на поръчкови убийства, незаконна търговия с виртуалната валута Bitcoin и изпиране на пари.

Използвана е инфраструктура на българска хостинг компания. Тази практика е популярна сред създателите на сайтове в "тъмния интернет". Обикновено те избират сървъри в отдалечени от тях държави. Хостинг компаниите не преглеждат информацията, която съхраняват, освен при сигнал за проблем от клиента или съдебна заповед. При почти всички случаи, при сключването на договор с хостинг компания, е упоменато, че тя не носи отговорност за информацията, която клиента качва.

Общо операцията е довела до разкритието на над 410 скрити сайта в целия свят. Всички те са спрени и иззети. Арестувани са 17 души, които са се занимавали с поддържането и администрацията. Конфискувана е Bitcoin на стойност над 1 млн. долара, както и над 180 хил. евро, злато, сребро и наркотици.

По-рано днес стана известно, че основна цел в операцията е бил сайтът Silk Road 2, който е наследник на едноименния си предшественик. Той беше смятан за най-голямата онлайн дестинация за разпространение на нелегални стоки, докато преди една година ФБР не успя да открие къде се хоства и да го свали.

ГОРЕЩО! Министърка в секс скандал със сладолед

http://www.zapernik.com/politika/goreshto-ministurka-v-seks-skandal-sus-sladoled_35542/

Снимки на една от най-видните италиански министърки, която яде сладолед, предизвика скандал в Италия, след като списание намекна, че тя може би е добра в оралния секс. Лъскавото светско списание "Ки", което публикува голи снимки на Кейт Мидълтън, показа кадри на министъра на държавната администрация Мариана Мадия, докато отдъхва с фунийка сладолед в ръка. Тя знае как да го прави със сладолед, е коментарът под тях.

Списанието отбелязва, че Мадия, която седи на задната седалка на кола,...

Продължава

От теб, Волене, остана само омраза!

http://www.zapernik.com/politika/ot-teb-volene-ostana-samo-omraza_35541/

Една година антикомунистът-патриотар крепеше правителството на БСП-ДПС, сега пак е на тяхна страна

Волене, в края на 1990 г. с теб работехме заедно във вестника на СДС - "Демокрация". Ти беше сменил първия главен редактор Йордан Василев, аз дойдох от "Труд" и оглавих репортерския отдел. Тогава ти беше седесар, беше честен, псуваше комунистите и Съветския съюз. В същото време пусна на първа страница картата с черепите, която отврати от синята идея всички нормални привърженици на БКП. Аз помагах с каквото мога да се въведе професионализъм в редакцията и вестникът да помага на СДС в битката...

Продължава

Триетажна количка с плата се плъзна в кулоарите на Народното събрание

http://www.zapernik.com/politika/trietajna-kolichka-s-plata-se-pluzna-v-kuloarite-na-narodnoto_35540/

Триетажна количка с плата се плъзна в кулоарите на Народното събрание минути след като приключи днешното заседание на парламента, при което бе гласувано новото правителство на ГЕРБ и РБ, забеляза репортер на БЛИЦ.

Минимум 7-8 плата бяха вкарани в стаята на ДПС. Част от тях бяха с красиво подредени екзотични и родни плодове. Други бяха със сухи месни мезета.

Подобни колички се появяват често пред стаята на депутатите от движението. Народните избраници се гощават в днешния ден,...

Продължава

Калфин: Ще работя при пълна прозрачност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413624

"Ще работя при пълна прозрачност, даже обявявам на колегите конкурс и съм убеден, че в това министерство работата ще е най-прозрачна". Това каза вицепремиерът на социалната и демографска политика и социален министър Ивайло Калфин при приемане на поста от служебния вицепремиер Йордан Христосков, предаде БГНЕС. "Ще работя при пълна прозрачност, даже обявявам на колегите конкурс и съм убеден, че в това министерство работата ще е най-прозрачна". Това каза вицепремиерът на социалната и демографска политика и социален министър Ивайло Калфин при приемане на поста от служебния вицепремиер Йордан Христосков, предаде БГНЕС.

Петър Москов: Спешната помощ се нуждае от 3 неща

http://politics.actualno.com/Petyr-Moskov-Speshnata-pomosht-se-nujdae-ot-3-neshta--news_59141.html

Наследявате най-тежкото министерство. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков при официалното предаване на поста си на наследника си д-р Петър Москов. От своя страна кад...

Самарас: Гърция никога няма да признае турски Кипър

http://balkani.actualno.com/Samaras-Gyrcija-nikoga-njama-da-priznae-turski-Kipyr-news_59146.html

Гърция планира да провежда обща с Кипър политика по кипърския въпрос и никога няма да признае турската окупация на северната част на Кипър. Това каза премиерът на Гърция Андонис Самарас в изказване в ...

Протест срещу Бат Сали блокира пътя към ГКПП Гюешево

http://society.actualno.com/Protest-sreshtu-Bat-Sali-blokira-pytja-kym-GKPP-Gueshevo-news_59147.html

Пътят за ГКПП-Гюешево е блокиран в знак на протест избирането на Александър Методиев - Бат Сали за депутат. Движението е спряно с голям транспарант, на който пише: „Не на Бат Сали, не на под...

Горанов: Гарантираните депозити в КТБ ще бъдат изплатени в срок

http://business.actualno.com/Goranov-Garantiranite-depoziti-v-KTB-shte-bydat-izplateni-v-srok-news_59148.html

Законовите срокове за изплащане на всички гарантирани депозити в КТБ ще бъдат спазени, държавата има готовност да осигури необходимите средства. Това заяви при приемането на поста си новият министър н...

Грандиозно откриване на най-новия мол в София

http://showbusiness.actualno.com/Grandiozno-otkrivane-na-naj-novija-mol-v-Sofija-news_59153.html

С грандиозна гала вечер започна откриването на най-новия търговски и развлекателен център в столицата – София Ринг Мол. ВИП събитието се проведе на 5 ноември вечерта, ден преди молът да отво...

Калфин: Ще работя при пълна прозрачност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413618

"Ще работя при пълна прозрачност, даже обявявам на колегите конкурс и съм убеден, че в това министерство работата ще е най-прозрачна". Това каза вицепремиерът на социалната и демографска политика и социален министър Ивайло Калфин при приемане на поста от служебния вицепремиер Йордан Христосков, предаде БГНЕС.

Фондът за гарантиране на депозити ще си търси парите от имуществото на КТБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=270007

След като фондът за гарантиране на депозити направи преглед на възможностите си за изплащане на гарантираните депозити до 100 000 евро и да си възстанови парите след това, стана ясно, че единственият вариант е чрез средствата от имуществото на КТБ.

Небрежност е довела до смъртта на 10-годишното дете, което падна от прозорец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413543

Персоналът в дома за деца в Берковица, където 10-годишно дете падна от прозорец и почина, е изпълнявал задълженията си небрежно. Има се предвид служителите, ангажирани пряко с работата с децата и младежите. Това заяви пред Фокус главният инспектор в отдел Персоналът в дома за деца в Берковица, където 10-годишно дете падна от прозорец и почина, е изпълнявал задълженията си небрежно. Има се предвид служителите, ангажирани пряко с работата с децата и младежите. Това заяви пред Фокус главният инспектор в отдел "Контрол по правата на детето" към към агенция “Закрила на детето” – Враца.

Николай Ненчев: За мен е чест да бъда министър на отбраната

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413602

За мен е чест да бъда министър на отбраната. Това каза при заемането на министерския пост в Министерство на отбраната новият министър Николай Ненчев.
„По възможно най-ясен и категоричен начин ще защитавам всеки един от вас с честта на министерството на отбраната. Вече проведохме първо заседание на Министерски съвет и поставих приоритетите на За мен е чест да бъда министър на отбраната. Това каза при заемането на министерския пост в Министерство на отбраната новият министър Николай Ненчев. „По възможно най-ясен и категоричен начин ще защитавам всеки един от вас с честта на министерството на отбраната. Вече проведохме първо заседание на Министерски съвет и поставих приоритетите на

Лиляна Павлова: Първата задача е отблокирането на европейските фондове на Министерството на регионалното развитие

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413593

"Смятам, че има няколко най-спешни и приоритетни задачи, с които трябва да се заемем от първия ден". Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по време на официалната церемония по връчването на поста ? в МРРБ предаде „Фокус“.
„Първата задача е отблокирането на европейските фондове на Министерството на регионалното развитие и "Смятам, че има няколко най-спешни и приоритетни задачи, с които трябва да се заемем от първия ден". Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по време на официалната церемония по връчването на поста ? в МРРБ предаде „Фокус“. „Първата задача е отблокирането на европейските фондове на Министерството на регионалното развитие и

Ненчев е човекът за отбраната, със солидна биография

http://www.bnews.bg/article-121195

Министерство на отбраната има нужда точно от човек като Николай Ненчев, заяви при предаването на поста служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов

Павлова подхваща магистралите от първия ден

http://www.bnews.bg/article-121194

Лиляна Павлова, която се смята за една от най-приближените до Бойко Борисов партийни личности в ГЕРБ, започва да действа по пътните проекти още от първия ден на новото си работно място.

Ненчев: За мен е чест да бъда министър на отбраната

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413584

За мен е чест да бъда министър на отбраната. Това каза при заемането на министерския пост в Министерство на отбраната новият министър Николай Ненчев.
„По възможно най-ясен и категоричен начин ще защитавам всеки един от вас с честта на министерството на отбраната. Вече проведохме първо заседание на Министерски съвет и поставих приоритетите на За мен е чест да бъда министър на отбраната. Това каза при заемането на министерския пост в Министерство на отбраната новият министър Николай Ненчев. „По възможно най-ясен и категоричен начин ще защитавам всеки един от вас с честта на министерството на отбраната. Вече проведохме първо заседание на Министерски съвет и поставих приоритетите на

Лиляна Павлова: Първата задача е отблокирането на европейските фондове на Министерството на регионалното развитие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413564

"Смятам, че има няколко най-спешни и приоритетни задачи, с които трябва да се заемем от първия ден". Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по време на официалната церемония по връчването на поста ? в МРРБ предаде „Фокус“. „Първата задача е отблокирането на европейските фондове на Министерството на регионалното развитие и

Ивайло Московски: Кабинетът ще управлява в една не лека обстановка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413587

Кабинетът ще управлява в една не лека обстановка. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщеният Ивайло Московски по време на церемонията по предаване на властта, след като прие поста от служебния министър Николина Ангелкова, предаде „Фокус”.   Предполагам, че на целия кабинет няма да му е лесно, Кабинетът ще управлява в една не лека обстановка. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщеният Ивайло Московски по време на церемонията по предаване на властта, след като прие поста от служебния министър Николина Ангелкова, предаде „Фокус”. Предполагам, че на целия кабинет няма да му е лесно,

Ивайло Московски: Кабинетът ще управлява в една не лека обстановка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413583

Кабинетът ще управлява в една не лека обстановка. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщеният Ивайло Московски по време на церемонията по предаване на властта, след като прие поста от служебния министър Николина Ангелкова, предаде „Фокус”.   Предполагам, че на целия кабинет няма да му е лесно, Кабинетът ще управлява в една не лека обстановка. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщеният Ивайло Московски по време на церемонията по предаване на властта, след като прие поста от служебния министър Николина Ангелкова, предаде „Фокус”. Предполагам, че на целия кабинет няма да му е лесно,

Шаламанов: Министерство на отбраната има нужда точно от човек като Николай Ненчев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413581

Министерство на отбраната има нужда точно от човек като Николай Ненчев - със солидна биография, доказал своята честност, последователност, демократичност, лидер на партия, която винаги е отстоявала демократичните ценности. Това казаслужебният министър на отбраната Велизар Шаламанов по време на церемонията по предаването властта на новия министър Министерство на отбраната има нужда точно от човек като Николай Ненчев - със солидна биография, доказал своята честност, последователност, демократичност, лидер на партия, която винаги е отстоявала демократичните ценности. Това казаслужебният министър на отбраната Велизар Шаламанов по време на церемонията по предаването властта на новия министър

Арестуваха пиян перничанин, скъсал униформа на полицай

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413576

59-годишен перничанин, нахвърлил се върху полицейски служител, е задържан вчера.
Около 15,40 часа на ул. „Ю. Гагарин” в пернишкия кв. „Изток” Е.Г. без никаква причина нанесъл няколко удара с ръце по спрелият наблизо патрулен автомобил. При опит да му бъде установена самоличността, пияният и разярен мъж повредил униформеното облекло на един от 59-годишен перничанин, нахвърлил се върху полицейски служител, е задържан вчера. Около 15,40 часа на ул. „Ю. Гагарин” в пернишкия кв. „Изток” Е.Г. без никаква причина нанесъл няколко удара с ръце по спрелият наблизо патрулен автомобил. При опит да му бъде установена самоличността, пияният и разярен мъж повредил униформеното облекло на един от

Десислава Танева: Най-неотложно е осигуряването на средства за животновъдите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413570

Първото и най-неотложно, което трябва да направим е наистина актуализацията на бюджета и осигуряването на средства за животновъдите. Това е най-спешното и най-наотложното, което трябва да бъде направено с общи усилия. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танев по време на церемонията, Първото и най-неотложно, което трябва да направим е наистина актуализацията на бюджета и осигуряването на средства за животновъдите. Това е най-спешното и най-наотложното, което трябва да бъде направено с общи усилия. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танев по време на церемонията,

Шаламанов: Министерство на отбраната има нужда точно от човек като Николай Ненчев

http://pik.bg/шаламанов-министерство-на-отбраната-има-нужда-точно-от-човек-като-николай-ненчев-news247114.html

Шаламанов: Министерство на отбраната има нужда точно от човек като Николай Ненчев

Министерство на отбраната има нужда точно от човек като Николай Ненчев - със солидна биография, доказал своята честност, последователност, демократичност, лидер на партия, която винаги е отстоявала демократичните ценности. Това казаслужебният министър на отбраната Велизар Шаламанов по време на церемонията по предаването властта на новия министър Николай Ненчев, предаде „Фокус“.

„За мен е радостен ден и се чувствам удовлетворен поне по три причини – първо от работата с този прекрасен екип. Дойдох с очаквания за работа в екип и мога да кажа, че очакванията ми са надминати. На второ място съм удовлетворен от избора на НС цялостно за правителството и лично за вашия избор като министър на отбраната. На трето място удовлетворението ми идва от това, че с този екип от кабинета и от специализираната администрация, от щаба на отбраната, видовете въоръжени сили. Всъщност за изтеклите три месеца изпълнихме всичко, което президентът поиска от нас с приоритетите и задачите на служебното правителство“, заяви Шаламанов.

„На второ място в тази трета част искам да спомена, че това, което виждам в програмната декларация на вашето правителство гарантира една приемственост и задълбочаване на усилията. Това, което служебното правителство успя да постигне на ниво Министерски съвет да бъде пренесено като Национална програма за превъоръжаване в парламента, за да получи необходимата ресурсна поръчка и устойчивост, тъй като превъоръжаването няма да стане за година, две или три“, обърна се Шаламнанов към Ненчев. 

Служебният министър заяви също, че е удовлетворен от това, че има яснота относно числеността на въоръжените сили, която няма да бъде намалявана, а ще се търси едно по-тясно обвързване на структурата на силите на българската армия със структурата и силите на НАТО и ЕС. Това според Шаламанов ни гарантира принос и в същото време сигурност и суверенитет за нашата страна.

Шега на деня: 7 ноември

http://offnews.bg/news/n_1/n_414664.html

Вместо виц на деня ви представяме коментар от Twitter на потребител @gthristov: Бойко няма да е премиер, шегуваше се Радан. Радан ще е премиер, шегуваше се Бойко.

Шаламанов: Министерството има нужда от човек като Николай Ненчев

http://www.cross.bg/otbranata-ministur-nikolaii-1438708.html

София /КРОСС/ Министерство на отбраната има нужда от човек като Николай Ненчев - със солидна биография, доказал своята честност, последователност, демократичност, лидер на партия, която винаги е отстоявала демократичните ценности. Това каза служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов по време на церемонията по предаването властта на новия министър Николай Ненчев.„За изтеклите три месеца изпълнихме всичко, което президентът поиска от нас с приоритетите и задачите на служебното правителство", заяви Шаламанов.„Това, което виждам в програмната декларация на вашето правителство гарантира една приемственост и задълбочаване на усилията. Това, което служебното правителство успя да постигне на ниво Министерски съвет да бъде пренесено като Национална програма за превъоръжаване в парламента, за да получи необходимата ресурсна поръчка и устойчивост, тъй като превъоръжаването няма да стане за година, две или три", обърна се Шаламнанов към Ненчев. „За мен е изключителна чест да бъда министър на отбраната. По възможно най-ясен и категоричен начин ще защитавам всеки един от вас, честта на пагона, честта на Министерството на отбраната. Ще бъда последователен и предвидим в политиката, която ще водим". С тези думи новоизбраният министър на отбраната Николай Ненчев се обърна към ръководния състав на Министерството на отбраната днес, 7 ноември, на тържествената церемония по сдаването и приемането на поста

Ивелина Василева: Отговорността за опазването на околната среда е свързана с грижата за децата ни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4413565

Приемам ключа за Министерството на околната среда и водите с чувство на огромна отговорност, с чувството на човек, който е отдал голяма част от живота си на темите, свързани с околната среда, и работил с колегите от ведомството в продължение на 4 години. Това каза новоизбраният министър на околната среда и водите Ивелина Василева, Приемам ключа за Министерството на околната среда и водите с чувство на огромна отговорност, с чувството на човек, който е отдал голяма част от живота си на темите, свързани с околната среда, и работил с колегите от ведомството в продължение на 4 години. Това каза новоизбраният министър на околната среда и водите Ивелина Василева,

Шаламанов: Министерството има нужда от човек като Николай Ненчев

http://www.cross.bg/nenchev-pravitelstvo-nikolaii-1438708.html

София /КРОСС/ Министерство на отбраната има нужда от човек като Николай Ненчев - със солидна биография, доказал своята честност, последователност, демократичност, лидер на партия, която винаги е отстоявала демократичните ценности. Това каза служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов по време на церемонията по предаването властта на новия министър Николай Ненчев.„За изтеклите три месеца изпълнихме всичко, което президентът поиска от нас с приоритетите и задачите на служебното правителство", заяви Шаламанов.„Това, което виждам в програмната декларация на вашето правителство гарантира една приемственост и задълбочаване на усилията. Това, което служебното правителство успя да постигне на ниво Министерски съвет да бъде пренесено като Национална програма за превъоръжаване в парламента, за да получи необходимата ресурсна поръчка и устойчивост, тъй като превъоръжаването няма да стане за година, две или три", обърна се Шаламнанов към Ненчев.

Десислава Танева: Надявам се, че ще можем да продължим работата в посока развитието на едно устойчиво земеделие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413553

Надявам се, че ще можем да продължим работата в посока развитието на едно устойчиво пазарно ориентирано и конкурентно способно българско земеделие, балансирано, диверсифицирано като сектори ‚ така че да е устойчиво на времето и на пазарните ситуации. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на церемонията, Надявам се, че ще можем да продължим работата в посока развитието на едно устойчиво пазарно ориентирано и конкурентно способно българско земеделие, балансирано, диверсифицирано като сектори ‚ така че да е устойчиво на времето и на пазарните ситуации. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на церемонията,

Ненков към Москов: Наследявате най-тежкото министерство

http://pik.bg/ненков-към-москов-наследявате-най-тежкото-министерство-news247113.html

Ненков към Москов: Наследявате най-тежкото министерство

Наследявате най-тежкото министерство. Това каза д-р Мирослав Ненков при официалното предаване на поста си на новия министър на здравеопазването д-р Петър Москов, предаде Фокус.

Москов похвали Ненков, че е свършил добра работа в сектора.

Ненков към Москов: Наследявате най-тежкото министерство

http://www.bnews.bg/article-121193

Служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков официално предаде поста на своя наследник д-р Петър Москов.

Задържаха пиян перничанин, разкъсал униформа на полицай

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413545

59-годишен перничанин, нахвърлил се върху полицейски служител, е задържан вчера.
Около 15,40 часа на ул. „Ю. Гагарин” в пернишкия кв. „Изток” Е.Г. без никаква причина нанесъл няколко удара с ръце по спрелият наблизо патрулен автомобил. При опит да му бъде установена самоличността, пияният и разярен мъж повредил униформеното облекло на един от 59-годишен перничанин, нахвърлил се върху полицейски служител, е задържан вчера. Около 15,40 часа на ул. „Ю. Гагарин” в пернишкия кв. „Изток” Е.Г. без никаква причина нанесъл няколко удара с ръце по спрелият наблизо патрулен автомобил. При опит да му бъде установена самоличността, пияният и разярен мъж повредил униформеното облекло на един от

И Лудогорец поиска мач с ЦСКА в събота

http://www.bnews.bg/article-121192

След ЦСКА и от щаба на Лудогорец поискаха срещата между двата отбора да се играе в събота, вместо в петък. Часове по-късно БФС удовлетвори желанието на двата отбора и промени деня на мача.

Веселин Вучков: Политизация в системата на МВР няма да има

http://pik.bg/веселин-вучков-политизация-в-системата-на-мвр-няма-да-има-news247112.html

Веселин Вучков: Политизация в системата на МВР няма да има

Мога да обещая, че политизация в системата на МВР няма да има. Това каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по време на церемонията по приемане на властта от служебния министър Йордан Бакалов, предаде "Фокус".

„Ще прокарам много категорична разграничителна линия между политическо и професионално ръководство. То е важно за системата особено в тези тежки времена.”, каза още Вучков.

По думите му за МВР на първо място е важно да има стабилност. Съставът се поумори от тези непрекъснати, ежегодни реформи. 

„ Самият факт, че за две години имаме пет министъра, съответно пет министъра на вътрешните работи, показва, че е необходимо поне ние, като наследници на този отговорен пост да проявяваме поне елементарна последователност”, каза още Вучков. По думите му освен стабилност на системата е необходимо да бъдат прокарани и няколко реформаторски политики.

” Аз съм един от критиците на новия Закон за МВР ,който влезе преди по-малко от половин година. Според мен той не е добър, провокира дисбаланс в системата – раздвоява някои служби и администрация.

Той прави по-трудно управлявана и самата система на МВР”, каза още Вучков и заяви, че разчита на парламентарна подкрепа той да бъде променен сравнително бързо.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване