Тати, гуш! Бащата убиец обожавал малката Никол

http://www.bnews.bg/article-121100

Бащата убиец от "Редута" Николай Ценов обожавал малката си дъщеря Никол, която накълца с нож и после сам се обеси.

Миков готви революционни промени в БСП днес на 7 ноември?

http://pik.bg/миков-готви-революционни-промени-в-бсп-днес-на-7-ноември-news246893.html

Миков готви революционни промени в БСП днес на 7 ноември?

7 ноември е чудесен ден за старт на революции, както е видно от историята. Знаков ден ще е и за БСП - Михаил Миков или ще направи една революционна крачка в посока промяна на партията, или окончателно ще я закопае, пише "24 часа". Ще бъде истинска революция, ако Миков отстрани голяма част от ръководството на партията, заемащо тези позиции години наред. И по-специално заместниците си Димитър Дъбов и Евгений Узунов. Революция, защото Миков стана лидер именно с подкрепата на Дъбов. Революция, защото от чичо Митко, както го наричат другарите помежду си, треперят много от червените.

Дългогодишният оргсекретар е определян и като сив кардинал на БСП. Човек, с когото не можа да се раздели дори Сергей Станишев, известен с далеч по-твърдия си характер от настоящия лидер. Смяната на Дъбов обаче е наложителна, защото всяко друго решение също ще доведе партията до революционна обстановка. От месец насам срещу оргсекретаря се надигна вече и публично вътрешната опозиция - Кирил Добрев, Георги Кадиев и Страхил Ангелов, а структурите в Разград и Габрово излязоха с декларации за отстраняването му. Като човек, който обича знаците, а и изненадите, този път Миков може и да оправдае очакванията за революционни стъпки. А дали ситуацията ще стане наистина революционна, зависи от разговора на 4 очи между Миков и Дъбов. Защото двамата може и да договорят бъдещия наследник на оргсекретаря и всичко да мине спокойно. Засега на “Позитано” 20 спрягат няколко имена за важния пост - Георги Гергов, Валери Жаблянов и Бойко Великов. Лидерът на пловдивските социалисти Гергов със сигурност ще намери място в новото ръководство.

Знаково бе оттеглянето му от битката за лидер срещу Миков, както и това, че именно той номинира Станишев за нов мандат начело на ПЕС. А и прие Дъбов за водач на листата в Пловдив-област, когато структурата в Шумен скочи срещу него. Жаблянов се приема за сравнително ново лице за БСП и с избора му Миков би изпълнил призивите за издигане на по-млади начело в партията. Всъщност той вече бе на поста оргсекретар при Станишев. Великов обаче има най-голям опит от тримата в оргделата - ненапразно е единственият оцелял член на ИБ през целия преход. Макар да мълчи като партизанин на разпит и да не споделя намеренията си дори с най-близките си в партията, Миков със сигурност е замислил нещо. Всички, които го познават, напомнят, че е фен на изненадите особено ако са неприятни за противника. Затова и не изключват варианта наказвайки едните (Дъбов и Узунов), да накаже и другите (Добрев и Ангелов), като извади от ръководството и заместника си и опонент за шефския стол Драгомир Стойнев. Истината е, че Миков няма много полезни ходове.

Като стана лидер, той заработи с наследено Изпълнително бюро, в което направи 1-2 козметични промени. Националният съвет също не е от негови хора - избран е от конгреса преди 2 г., когато Станишев беше силен. Досега послушно гласуваше всяко решение на стария лидер, но но дали няма да бламира новия? Затова най-вероятно Миков сега ще заложи на редукцията. Ще намали както броя на заместниците си, така и на членовете на бюрото като цяло. Или пък ще направи като Станишев преди няколко години - премахна поста зам.-председател, за да се отърве едновременно от двамата Руменовци - Петков и Овчаров, без да ги засегне публично. Очакванията са освен Дъбов да си отиде и Узунов.

Според запознати той сам изявявал вече желание за това. Възможно е със зам.-шефските си постове да се разделят още Георги Пирински и Янаки Стоилов. Първият, защото като евродепутат ще има по-малко време за партията. Вторият пък ще е силно ангажиран като зам.-председател на парламента. А и Миков вече даде знак, че не желае дублиране на шефски постове. Заради тази логика на лидера прогнозите на “Позитано” са, че от бюрото може да отпадне и Ангел Найденов, който стана основен заместник на Миков в парламентарната група. Още повече че половинката му Мая Манолова също е член на ръководството като шеф на Общопартийната контролна комисия, а коментарите на съпартийците им са, че “по един от семейство стига”. От бюрото е възможно да отпадне и секретарят по медийна политика Антон Кутев, защото той се представи много слабо на изборите в Силистра. Възможно било и Миков да се лиши от един от двамата международници - Кристиан Вигенин и Деница Караджова. Катя Николова обаче със сигурност остава в Изпълнителното бюро. Най-малкото защото мястото ѝ е по право - тя е лидер на женската соцорганизация. По тази линия със запазени места в ИБ са шефовете на червените младежи и на ветераните Вероника Делибалтова и Владимир Топенчаров, както и Калоян Паргов, който е начело на БСП-София. Като нови имена в Изпълнителното бюро се спрягат Филип Попов - верен кадър на Миков от Видин, и Чавдар Георгиев - силно приближен до лидера, който си позволи дори да го наложи на структурата в Хасково за водач на листа въпреки недоволството ѝ. Сега е времето Миков да си направи екип, с който да провежда политиките си. А от подбора на хората в него ще се прецени накъде ще върви партията.


Народното събрание гласува кабинета "Борисов"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412252

Днес на заседание на Народното събрание от 9 часа ще бъде проведена процедурата по избор на министър-председател и министри.
Поканени са президентът, вицепрезидентът, членовете на служебното правителство, висши магистрати, омбудсманът, представители на вероизповеданията в България, членове на дипломатическия корпус, Днес на заседание на Народното събрание от 9 часа ще бъде проведена процедурата по избор на министър-председател и министри. Поканени са президентът, вицепрезидентът, членовете на служебното правителство, висши магистрати, омбудсманът, представители на вероизповеданията в България, членове на дипломатическия корпус,

Американските въоръжени сили са провели успешни изпитания на системата за противоракетна отбрана „Аеджис”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246601_%D0%90%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D1%8A%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D1%81%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BB%

 Американските въоръжени сили са провели успешни изпитания на системата за противоракетна отбрана „Аеджис”, съобщава Reuters.
По данни на източник, запознат със ситуацията, изпитанията са показали, че модернизацията на системата е успешна, в това число и на нейния наземен вариант- „Аеджис Ашор” , който ще бъде установен в Румъния през 2015 година.
Във изпитанията, провели се на Хавайските острови е бил задействан линеен кораб на военноморските сили на САЩ. Ракетите на „Аеджис” са унищожили едновременно три зададени цели: две крилати ракети и една балистична ракета.

Скандал в Светия синод заради заплаха за убийство

http://pik.bg/скандал-в-светия-синод-заради-заплаха-за-убийство-news246894.html

Скандал в Светия синод заради заплаха за убийство

Скандал избухна в синода заради заплаха за убийството на епископ. Тя е била отправена лично към викария на Видинската митрополия Поликарп в понеделник от духовно лице, с което се познава, съобщи самият той, пише "Монитор".

Лицето е управляващ орган в митрополията, но не назовавам името му, тъй като Светият синод разпореди забрана до изясняване на случая, каза духовникът и допълни, че заплахата е била изречена в присъствието на секретаря на митрополията.

Епископ Поликарп посочи, че заявката за саморазправа идва от човек в расо, който организира бунт срещу него. Във вторник протосингелът архимандрит Антим свири сбор на свои поддръжници в Монтана и те приеха и изпратиха декларация на видинския митрополит Дометиан, в която обвиняват епископ Поликарп, че злоупотребявал с пари и нямал диплома за висше образование, макар да е от малцината високообразовани млади духовници и да е завършил Софийската духовна академия и лицей в Гърция, а след това и теология със специалност “Пастирско богословие” в Аристотеловия университет в Солун.

Поликарп е създателят на първото православно интернет радио “Сион”, основател на Руенския манастир, социален център във Видинска епархия, автор е на две стихосбирки. Владее свободно 4 чужди езика, припомниха богослови. Откакто съм викариен епископ, работя за положителна промяна в епархията, както духовна и социална, така и финансова и стопанска.

Във всичко съм се подчинявал и се подчинявам на моя пряк началник митрополит Дометиан. Аз установих много нерегламентирани финансови и духовни действия на архимандрит Антим. Той си е издавал сам пълномощни, пренасочвал е финанси, присвоявал е пари за себе си и обкръжението си. Запознах със състоянието на финансовите дела и митрополит Дометиан.

Бяха предприети действия за ограничаване на работата на този човек, обяснява си бунтът на Антим срещу него владиката.

По думите му откакто Дометиан издал заповед за ограничаване на правомощията на Антим и свалянето му от игуменския пост на Клисурския манастир, който от години е женски, той се озлобил срещу своя събрат, като дори скъсал заповедта на митрополита и отсякъл, че това няма да стане. Епископ Поликарп заяви, че като християнин и духовник няма да подаде жалба в полицията за отправените заплахи.

Епархийският съвет ще разгледа твърденията на отрязания от банковата сметка на женския манастир Антим на 18 ноември. Междувременно от Видинската митрополия започнаха да издирват автора на материал в сайта “Двери”, който късно вечерта в сряда информира за скандала.

Оттам настояват да знаят имената му и в кой храм се черкува, като заплашиха, че дават на журналистите от медията 3-дневен срок за предоставяне на данните и обявиха, че ще я съдят.


Народното събрание гласува кабинета "Борисов"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412250

Днес на заседание на Народното събрание от 9 часа ще бъде проведена процедурата по избор на министър-председател и министри.
Поканени са президентът, вицепрезидентът, членовете на служебното правителство, висши магистрати, омбудсманът, представители на вероизповеданията в България, членове на дипломатическия корпус, Днес на заседание на Народното събрание от 9 часа ще бъде проведена процедурата по избор на министър-председател и министри. Поканени са президентът, вицепрезидентът, членовете на служебното правителство, висши магистрати, омбудсманът, представители на вероизповеданията в България, членове на дипломатическия корпус,

Днес ще има слаб вятър, температурите до 20°

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412244

В сутрешните часове на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта ще настъпи около обяд. 0т запад-югозапад облачността, средна и висока, ще продължи да се увеличава и вплътнява и през нощта срещу събота на места в крайните югозападни райони ще превали.
Ще се появи слаб южен вятър. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта ще настъпи около обяд. 0т запад-югозапад облачността, средна и висока, ще продължи да се увеличава и вплътнява и през нощта срещу събота на места в крайните югозападни райони ще превали. Ще се появи слаб южен вятър.

Днес ще има слаб вятър, температурите до 20°

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412242

В сутрешните часове на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта ще настъпи около обяд. 0т запад-югозапад облачността, средна и висока, ще продължи да се увеличава и вплътнява и през нощта срещу събота на места в крайните югозападни райони ще превали.
Ще се появи слаб южен вятър. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта ще настъпи около обяд. 0т запад-югозапад облачността, средна и висока, ще продължи да се увеличава и вплътнява и през нощта срещу събота на места в крайните югозападни райони ще превали. Ще се появи слаб южен вятър.

От устава на американската армия е премахната думата „негър”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246600_%D0%9E%D1%82+%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F+%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B

 От устава на американската армия е премахната не политически коректната дума „негър”, съобщава РИА Новости.
В сряда медиите оповестиха, че в последната версия на устава на армията на САЩ, публикувана на 22 октомври, спрямо афроамериканските военнослужещи се употребява думата „негър” считана в САЩ за оскърбителна и расистка.
В четвъртък представителят на въоръжените сили на САЩ Бен Гарет заяви, че „американската армия се гордее с това, че в нейните редици се отнасят с достойнство и уважение към всеки , независимо от неговата раса, цвят на кожата, религия, пол и страна на произход” и съобщи, че е публикувана нова версия на устава.


Без ток във Варна и областта днес ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=269914

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 7 ноември - петък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 14:00 ч. - гр.Варна - кв."Чайка" – бл.

Сърбия ще изплати газовия си дълг към Русия на 3 части

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412240

Сърбия ще изплати дълга си към Русия за природен газ на три вноски до 2016 г., пише сръбският вестник "Вечерни новости".
Цитирайки неназовани източници, вестникът съобщава, че сръбският премиер Александър Вучич и руският президент Владимир Путин са се споразумели Сърбия да изплати до края на тази година 100 милиона долара от дълга, Сърбия ще изплати дълга си към Русия за природен газ на три вноски до 2016 г., пише сръбският вестник "Вечерни новости". Цитирайки неназовани източници, вестникът съобщава, че сръбският премиер Александър Вучич и руският президент Владимир Путин са се споразумели Сърбия да изплати до края на тази година 100 милиона долара от дълга,

Сърбия ще изплати газовия си дълг към Русия на 3 части

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412238

Сърбия ще изплати дълга си към Русия за природен газ на три вноски до 2016 г., пише сръбският вестник Сърбия ще изплати дълга си към Русия за природен газ на три вноски до 2016 г., пише сръбският вестник "Вечерни новости". Цитирайки неназовани източници, вестникът съобщава, че сръбският премиер Александър Вучич и руският президент Владимир Путин са се споразумели Сърбия да изплати до края на тази година 100 милиона долара от дълга,

На парламентарен контрол е посветено днешното заседание на парламента

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246599_%D0%9D%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD+%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB+%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BE+%D0%B4%D0%BD

 На парламентарен контрол е посветено днешното заседание на парламента. На въпроси и питания на народни представители отговарят служебният премиер Георги Близнашки, вицепремиерът Екатерина Захариева и министрите Васил Щонов, Мирослав Ненков, Йордан Бакалов, Румен Порожанов, Николина Ангелкова, Румяна Коларова, Велизар Шаламанов, Даниел Митов, Васил Грудев и Светлана Жекова.

Протест срещу Бат' Сали ще блокира международен път

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/protest-sreshtu-bat-sali-shte-blokira-mezhdunaroden-pyt-6026837

В първия работен ден на 43-то НС депутатът от ДПС заяви, че не се притеснява от това да е народен представител, "защото законът е такъв, има и други колеги"

Забраняват рекламите в центъра на София

http://www.bnews.bg/article-121099

На нарушителите - физически лица, ще бъдат налагани глоби от 500 лв. до 5000 лв. Санкции от 5000 лв. до 50 000 заплашва нарушителите юридически лица..

Николина Ангелкова: Поемам туризма, това е предизвикателство за мен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411785

Продължение от 13-а стр.) 
Ние регулярно плащаме уговореното към кредиторите, даже предсрочно сме погасили 10 млн. лв. към KfW, за да покажем, че имаме сериозни намерения и сме готови да изпълним ангажиментите си.
- Става обаче страшно да пътуваш с влак. То не бяха човешки грешки, пожари заради стари локомотиви, през седмица се случва нещо. Продължение от 13-а стр.) Ние регулярно плащаме уговореното към кредиторите, даже предсрочно сме погасили 10 млн. лв. към KfW, за да покажем, че имаме сериозни намерения и сме готови да изпълним ангажиментите си. - Става обаче страшно да пътуваш с влак. То не бяха човешки грешки, пожари заради стари локомотиви, през седмица се случва нещо.

Народните представители изслушваха министъра на околната среда и водите Светлана Жекова

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246598_%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8+%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D0%BC%D0%B8%D

 Народните представители изслушваха министъра на околната среда и водите Светлана Жекова относно търсене и проучване на нефт и природен газ в границите на Блок "1 – 11 Вранино". Парламентът изслуша и министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов по сделката с германската частна компания "Кльостерс".

 
За 12.30 часа е предвиден парламентарен блиц контрол, в който всяка парламентарна група ще има право да зададе по два въпроса на премиера и заместниците му.

Парламентът гласува новото правителство

http://pik.bg/парламентът-гласува-новото-правителство-news246886.html

Парламентът гласува новото правителство

Днес парламентът ще гласува новото българско правителство. Това ще стане на заседание, което започва точно в 9 ч.  На него ще присъства и президентът Росен Плевнелиев.

Първо се гласува кандидатурата на премиера, според правилата. След това се дава вот за структурата на кабинета и накрая за състава му. 

След като правителството бъде избрано, в Гранитната зала на Министерския съвет на специална церемония то ще получи властта  от предходния кабинет. По предварителен сценарий  тя ще започне в 11 ч. След приключване на церемонията ще се извърши  и предаването
 на постовете в отделните министерства.  

Бойко Борисов обяви състава на кабинета след разговори с президента Росен Плевнелиев. 

Ето кои са предложените членове на новия кабинет:


Министър-председател - Бойко Борисов.
Вицепремиер по коалиционна политика и държавна администрация - Румяна Бъчварова. 
Вицепремиер по европейски политики и институционални въпроси - Меглена Кунева.
Вицепремиер по еврофондовете и икономическа политика -Томислав Дончев. 
Вицепремиер по демографска и социална политика - Ивайло Калфин, както и министър на труда и социалната политика. 
Министър на външните работи - Даниел Митов. 
Министър на правосъдието - Христо Иванов. 
Министър на отбраната - Николай Ненчев. 
Министър на образованието и науката - проф. Тодор Танев. 
Министър на икономиката - Божидар Лукарски. 
Министър на здравеопазването - Петър Москов. 
Министър на младежта и спорта - Красен Кралев. 
Министър на вътрешните работи - Веселин Вучков. 
Министър на транспорта - Ивайло Московски. 
Министър на регионалното развитие - Лиляна Павлова. 
Министър на енергетиката - Теменужка Петкова. 
Министър на финансите - Владислав Горанов. 
Министър на културата - Вежди Рашидов. 
Министър на околната среда и водите – Ивелина Василева 
Министър на земеделието и храните-  Десислава ТАнева 
Министър на туризма - Николина Ангелкова.

Проф. Чирков: Много работа ни чака, за да не е властта примитивно маймунска

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4411714

С проф. Чирков разговаряме за бъдещето на България, за ценностите и взаимоотношенията помежду ни, ще имаме ли по-добро здравеопазване, как и кога

- Проф. Чирков, оптимист ли сте за живота у нас, като следите събитията от последните дни?
- Надявам се сформираното правителство да остане по-дълго на власт, а с работата, която ще свърши, да закрепи С проф. Чирков разговаряме за бъдещето на България, за ценностите и взаимоотношенията помежду ни, ще имаме ли по-добро здравеопазване, как и кога - Проф. Чирков, оптимист ли сте за живота у нас, като следите събитията от последните дни? - Надявам се сформираното правителство да остане по-дълго на власт, а с работата, която ще свърши, да закрепи

Филм на Ники Илиев е в програмата на най-големия комедиен фестивал в САЩ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411379


“Живи легенди” - вторият авторски филм на Ники Илиев, е включен в програмата на “Лос Анджелис комеди”. Това е най-големият фестивал за смешни филми в САЩ. Илиев, който е и продуцент на лентата, е уговорил авторските права на всички чужди песни, които звучат във филма, за да го издаде на дивиди. В Лос Анджелис българската лента ще има две “Живи легенди” - вторият авторски филм на Ники Илиев, е включен в програмата на “Лос Анджелис комеди”. Това е най-големият фестивал за смешни филми в САЩ. Илиев, който е и продуцент на лентата, е уговорил авторските права на всички чужди песни, които звучат във филма, за да го издаде на дивиди. В Лос Анджелис българската лента ще има две

Четирима отпадат от “Гласът на България”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411328

Четирима души отпадат от музикалното шоу - по един участник от всички отбори. След гласуването на зрителите думата ще има всеки от треньорите. По един участник от всеки отбор ще бъде спасен от ментора, един - от зрителите, останалите двама ще трябва да пеят пак след първия концерт на живо на сцената, Четирима души отпадат от музикалното шоу - по един участник от всички отбори. След гласуването на зрителите думата ще има всеки от треньорите. По един участник от всеки отбор ще бъде спасен от ментора, един - от зрителите, останалите двама ще трябва да пеят пак след първия концерт на живо на сцената,

Днес парламентът избира новото правителство

http://pik.bg/днес-парламентът-избира-новото-правителство-news246886.html

Днес парламентът избира новото правителство

Днес парламентът ще избира новото българско правителство. Това ще стане на заседание, което започва точно в 9 ч.  На него ще присъства и президентът Росен Плевнелиев.

Първо се гласува кандидатурата на премиера, според правилата. След това се дава вот за структурата на кабинета и накрая за състава му. 

След като правителството бъде избрано, в Гранитната зала на Министерския съвет на специална церемония то ще получи властта  от предходния кабинет. По предварителен сценарий  тя ще започне в 11 ч. След приключване на церемонията ще се извърши  и предаването
 на постовете в отделните министерства.  

Бойко Борисов обяви състава на кабинета след разговори с президента Росен Плевнелиев. 

Ето кои са предложените членове на новия кабинет:


Министър-председател - Бойко Борисов.
Вицепремиер по коалиционна политика и държавна администрация - Румяна Бъчварова. 
Вицепремиер по европейски политики и институционални въпроси - Меглена Кунева.
Вицепремиер по еврофондовете и икономическа политика -Томислав Дончев. 
Вицепремиер по демографска и социална политика - Ивайло Калфин, както и министър на труда и социалната политика. 
Министър на външните работи - Даниел Митов. 
Министър на правосъдието - Христо Иванов. 
Министър на отбраната - Николай Ненчев. 
Министър на образованието и науката - проф. Тодор Танев. 
Министър на икономиката - Божидар Лукарски. 
Министър на здравеопазването - Петър Москов. 
Министър на младежта и спорта - Красен Кралев. 
Министър на вътрешните работи - Веселин Вучков. 
Министър на транспорта - Ивайло Московски. 
Министър на регионалното развитие - Лиляна Павлова. 
Министър на енергетиката - Теменужка Петкова. 
Министър на финансите - Владислав Горанов. 
Министър на културата - Вежди Рашидов. 
Министър на околната среда и водите – Ивелина Василева 
Министър на земеделието и храните-  Десислава ТАнева 
Министър на туризма - Николина Ангелкова.

Оланд няма да се кандидатира за втори мандат, ако не намали безработицата

http://news.ibox.bg/news/id_909526107

Президентът се "ползва" с рекордно ниско одобрение едва на полоеината на своя мандат

КНСБ организира национална младежка конференция

http://pik.bg/кнсб-организира-национална-младежка-конференция-news246891.html

КНСБ организира национална младежка конференция

Национална младежка конференция на тема "Европейска гаранция за младежта - възможности и предизвикателства", ще се състои от 13.00 ч. в конферентната зала в сградата на КНСБ, съобщи БТА.

В откриването на форума ще участват д-р Иван Кокалов - вицепрезидент на КНСБ,
Даниела Алексиева - председател на "Младежки форум 21-ви век", както и представители на министерства.

Български и европейски неврохирурзи се събират на симпозиум за заболяванията на мозъка

http://pik.bg/български-и-европейски-неврохирурзи-се-събират-на-симпозиум-за-заболяванията-на-мозъка-news246889.html

Български и европейски неврохирурзи се събират на симпозиум за заболяванията на мозъка

Обществените и здравните предизвикателства пред България и Европа в областта на заболяванията на мозъка ще дискутират български и чуждестранни неврохирурзи и невролози по време на 
Първия симпозиум на Европейски мозъчен съвет - България, съобщи БТА.

Форумът ще бъде открит в 9.00 часа в хотел "Шератон".

Гавра с инвалидите във Варна – сградата на ТЕЛК-а е като концентрационен лагер

http://www.bnews.bg/article-121073

Сграда, която би трябвало да е затворена от ХЕИ, се ползва за ТЕЛК в морския ни град. Тоалетната е само за малка нужда, хората чакат ред седнали на пода

7 ноември в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=269913

Събития 1659 г. — Сключен е Пиренейският договор, който слага край на Френско-испанската война. 1816 г. — Александър I Павлович — цар на Русия и крал на Полша учредява Варшавския университет. 1869 г. — Излиза първият брой на вестник „Свобода“, редактор на който е Любен Каравелов 1885 г.

Социални протести разтърсиха Европа

http://www.bnews.bg/article-121096

Протестиращите бяха организирани от движението “Анонимните” и носеха маски на Гай Фокс - символ на социалния бунт по време на финансовата криза.

Константин Тренчев обменя опит със синдикалисти от Китай

http://pik.bg/константин-тренчев-обменя-опит-със-синдикалисти-от-китай-news246890.html

Константин Тренчев обменя опит със синдикалисти от Китай

Президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев и Изпълнителният съвет на конфедерацията в 15.00 ч. ще се срещнат със синдикална делегация от Китай.

Срещата е в централата на КТ "Подкрепа" и на нея ще бъдат обсъдени проблеми, свързани със защитата на правата и интересите на работещите в България и Китай, както и тенденции в международното синдикално движение. 

Св. преподобни Лазар Галисийски Чудотворец

http://celebrate.actualno.com/Sv-prepodobni-Lazar-Galisijski-Chudotvorec-news_59006.html

Преп. Лазар бил роден в Магнезия (Мала Азия). Той рано почувствал призвание към иночески живот. Отишъл в Йерусалим да се поклони на светите места и там постъпил в обителта на преподобни Сава, където п...

Неособено убедено: БДЦ и БСП се готвят да бъдат опозиция

http://politics.actualno.com/Neosobeno-ubedeno-BDC-i-BSP-se-gotvjat-da-bydat-opozicija-news_59008.html

В неособено убеден дух председателят на ПГ на Български демократичен център (БДЦ) и депутатът от БСП и бивш заместник-министър на околната среда и водите Чавдар Георгиев коментираха новия кабинет. Та...

Първанов: Имаше по-добри кандидатури за премиер, но народът избра Борисов

http://politics.actualno.com/Pyrvanov-Imashe-po-dobri-kandidaturi-za-premier-no-narodyt-izbra-Borisov-news_59009.html

Бойко Борисов сгреши през 2009 година, когато не направи коалиция и всичко беше на ръба заради правителството на малцинството. Например Тройната коалиция беше по-успешен проект. През 2009 година беше ...

Влади Горанов не трябва да се обяснява за срещите си с Пеевски, каза Цветанов

http://business.actualno.com/Vladi-Goranov-ne-trjabva-da-se-objasnjava-za-sreshtite-si-s-Peevski-kaza-Cvetanov-news_59010.html

Тази коалиция е коалицията на стабилността. За пръв път от 22 години един човек става за втори път премиер. Това каза бившият вътрешен министър и дясна ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветано...

Оттеглиха обвинението за убийство на барабаниста на AC/DC

http://www.bnews.bg/article-121097

Прокуратурата в Нова Зеландия е оттеглила обвинението за убийство на на барабаниста на групата AC/DC Фил Ръд.

Прогноза за времето - 7 ноември

http://www.moreto.net/novini.php?n=269912

Днес сутрешните температури ще са между 5° и 10°, малко по-високи по морския бряг. Около и след обяд видимостта ще се подобри, а от запад-югозапад облачността, средна и висока, ще продължи да се увеличава и вплътнява и през нощта срещу събота на места в крайните югозападни райони ще превали.

Религиозен календар за 7 ноември

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411367

Св. 33 мчци в Мелитин. Преп. Лазар Галисийски. Св. мчк Таврион
Преп. Лазар бил родом от Магнезия (Мала Азия). Отрано почувствал призвание към иночески живот и отишъл в Йерусалим да се поклони на светите места. Там постъпил в обителта на преп. Сава, където прекарал 10 г. След това се върнал в отечеството си и започнал подвижнически живот в планина Св. 33 мчци в Мелитин. Преп. Лазар Галисийски. Св. мчк Таврион Преп. Лазар бил родом от Магнезия (Мала Азия). Отрано почувствал призвание към иночески живот и отишъл в Йерусалим да се поклони на светите места. Там постъпил в обителта на преп. Сава, където прекарал 10 г. След това се върнал в отечеството си и започнал подвижнически живот в планина

Телевизионно утро

http://www.cross.bg/tema-gost-zhivo-1438582.html

София /КРОСС/ Теми и гости в сутрешните блокове на телевизиите за днес, 7 ноември" БНТ1, "Денят започва"Тема: 55 години телевизия в България - за спомените от архивите и за съвременния облик на БНТ Тема: На живо - как Берлин се готви да отбележи 25 години от падането на стената; Тема: Какъв ефект ще има върху икономиката отнемането на лиценза на КТБГост: Емил Димитров Тема: В деня на новия кабинет - какво управление ни очаква? Гост: Екатерина Михайлова, Юлий Москов и Борислав Цеков. Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: На живо - парламентът гласува новите министри. Кой е „за" и кой „против"? Тема: Лявото АБВ подкрепя десния кабинет на Борисов. Какво ги събра? Гост: Георги Първанов. Тема: Къде са патриотите в сметките на новото управление? Гост: Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО Тема: Срокът на годност на новия кабинетГост: Боряна Димитрова, социолог Тема: КТБ фалит. Кой обедня, кой забогатя?   TV7, "Добро утро, България" Тема: Гласуват новия кабинет - на живо следим всичко в и извън Народното събрание. Гости: Стояна Георгиева, Димитър Димитров и Първан Симеонов, Мира Радева, Тити Папазов и Явор Дачков. Тема: БНБ отсече - фалит за КТБ

Земетресение 6,9 разлюля Папуа Нова Гвинея

http://www.vesti.bg/novini/zemetresenie-69-razliulia-papua-nova-gvineia-6026835

Земетресение с магнитуд 6,9 по Рихтер разлюля Тихия океан край бреговете на Папуа Нова Гвинея, съобщиха от Геологическия институт на САЩ.

Махнаха думата "негър" от Устава на американската армия

http://america.actualno.com/Mahnaha-dumata-negyr-ot-Ustava-na-amerikanskata-armija-news_58998.html

От устава на американската армия е премахната не политически коректната дума "негър", съобщи РИА Новости. В сряда медиите оповестиха, че в последната версия на устава на армията на САЩ, пуб...

Кольо Парамов: Историята с КТБ не е свършила - БНБ е уязвима в съда

http://business.actualno.com/Kolio-Paramov-Istorijata-s-KTB-ne-e-svyrshila---BNB-e-ujazvima-v-syda-news_58999.html

Няма нужда от документ, с който да се доказва дали имаш сметка – удостоверение или нещо подобно. Задължение на Фонда за гарантиране на влоговете, на синдици, на квестори да докажат и да пока...

Падна обвинението в опит за убийство срещу барабаниста на AC/DC

http://showbusiness.actualno.com/Padna-obvinenieto-v-opit-za-ubijstvo-sreshtu-barabanista-na-ACDC-news_59000.html

Обвинението срещу барабаниста на рок групата AC/DC Фил Руд в опит за убийство отпадна, след като новозеландските власти решиха, че няма достатъчно доказателства за това, обяви адвокатът му. Обвинение...

Не всички от "Патриотичния фронт" ще подкрепят правителството

http://politics.actualno.com/Ne-vsichki-ot-Patriotichnija-front-shte-podkrepjat-pravitelstvoto-news_59003.html

Не е вярно това, което каза вчера Николай Бареков при Цветанка Ризова – че съм му се обаждал за Бойко Борисов и да не го подкрепя да става премиер. Измисля си – вижте разпечатките ...

В Париж действа звено на ИД с численост 200 души?

http://europe.actualno.com/V-Parij-dejstva-zveno--na-ID-s-chislenost-200-dushi-news_59004.html

Звено на радикалната групировка "Ислямска държава" действа във френската столица Париж, заяви иракският заместник-вътрешен министър Аднан ал Асади, цитиран от ТАСС. По думите на Асади, к...

Tерористи взривиха вестникарска редакция

http://www.grreporter.info/Teroristi_vzriviha_vestnikarska_redakciya/16359

Изданието подкрепяло отварянето на магазините в неделя и провеждането на така наречените “бели нощи”, когато търговските центрове остават отворени до късно вечерта и така привлякло вниманието на “Антикапиталистическо действие”

прочети повече

Спортът по телевизията днес

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4411185

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Парламентът гласува втория кабинет "Борисов"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/07/2414372_parlamentut_glasuva_vtoriia_kabinet_borisov/?ref=rss


Народното събрание ще гласува днес премиер и правителство, предложени от ГЕРБ и Реформаторският блок. Ако номинираният Бойко Борисов бъде избран за министър-председател, той ще е първият в най-новата история на България, който е избиран на поста за втори мандат.

Формулата на парламентарното мнозинство, което дава заявка да подкрепя бъдещия кабинет, също е непозната до момента. В четвъртък ГЕРБ и Реформаторският блок подписаха коалиционно споразумение за съвместно управление и...

НС избира правителство

http://news.ibox.bg/news/id_1173251285

Очаква се кабинетът "Борисов 2" да получи подкрепата на 137 депутати от 4 парламентарни групи, заедно с напусналата ББЦ Ана Баракова. След 3-седмични преговори вчера бяха подписани

Пореден протест срещу Бат Сали

http://politics.actualno.com/Poreden-protest-sreshtu-Bat-Sali-news_58995.html

Днес граждани от Кюстендил и Дупница отново въстават срещу избирането на Александър Методиев – Бат Сали за депутат в 43-то Народно събрание. От 17 ч. в партньорство с приятелите ни от Дупни...

Президентът на Того е назначен за Координатор на мерките за борба с ебола в Западна Арика

http://africa.actualno.com/Prezidentyt-na-Togo-e-naznachen-za-Koordinator-na-merkite-za-borba-s-ebola-v-Zapadna-Arika-news_58996.html

Лидерите на западноафриканските държави назначиха президента на Того Фор Гнасингбе за координатор на мерките за борба с ебола, епидемията от която отне живота на почти 5 хиляди души в региона, съобщав...

Майчиното мляко "изпраща" съобщения до бебето

http://interest.actualno.com/Majchinoto-mljako-izprashta-syobshtenija-do-bebeto-news_58997.html

Млякото не е просто храна. Колкото по-задълбочено го изследват учените, толкова по-сложно се оказва то, пише The New York Times. Наред с хранителните вещества като протеини и калций, млякото съдържа и...

САЩ искат Иран на своя страна срещу ИД

http://america.actualno.com/SASht-iskat-Iran-na-svoja-strana-sreshtu-ID-news_58992.html

Щатите явно са готови да загърбят различията си с Иран в името на борбата с радикалната групировка "Ислямска държава". Американският президент Барак Обама е изпратил тайно писмо на върховни...

Нов данък въвежда новото правителство?

http://politics.actualno.com/Nov-danyk-vyvejda-novoto-pravitelstvo-news_58994.html

Последният кръг от преговори между четирите партии и коалиции в бъдещото управление е довел до значителни промени в програмната декларация, показва сравнение между първия и окончателния вариант, разп...

Температурите слабо ще се повишат

http://society.actualno.com/Temperaturite-slabo-shte-se-povishat-news_58993.html

Започва постепенно увеличение на облачността от югозапад. До обяд в равнините, котловините и в близост до големите водни басейни ще бъде мъгливо или с ниска облачност, съобщиха от НИМХ. Сутрешните те...

Авария спря АЕЦ в Чехия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411734

Авария в чешката АЕЦ “Дуковани” затвори два ядрени реактора, предаде Ройтерс. Още в понеделник била установена повреда в една от помпите, охлаждащи техническите системи. Двата реактора са изключени, защото според правилата за безопасност проблемът трябва да бъде отстранен до 3 дни, а това било невъзможно. Авария в чешката АЕЦ “Дуковани” затвори два ядрени реактора, предаде Ройтерс. Още в понеделник била установена повреда в една от помпите, охлаждащи техническите системи. Двата реактора са изключени, защото според правилата за безопасност проблемът трябва да бъде отстранен до 3 дни, а това било невъзможно.

Преглед на печата от 7 ноември

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/07/2414458_pregled_na_pechata_ot_7_noemvri/?ref=rss


Държавно управление

Капитал Daily

Васил Щонов: Приоритет на новото правителство трябва да е "Булгаргаз"
НЕК ще продължава да трупа по 620 млн. лв. годишен дефицит, ако не бъдат взети мерки

Сега

Новите управляващи планират да въведат още един данък
Бъдещото управление склони на реформа в съдебната система, ще преструктурира здравната каса и ще прави пореден одит на разходите в енергетиката

Здравната каса припира за бързо увеличение...

Игри в 3D формат вредни за децата

http://www.vesti.bg/novini/igri-v-3d-format-vredni-za-decata-6026834

На деца под шест години не се препоръчва да гледат филми, или да играят на видео игри в 3D формат. Това обяви, на базата на резултатите от собствено изследване, Френската агенция за санитарна безопасност на продуктите, околната среда и условията на труд (Anses).

Кипър получава транш от 350 млн. евро

http://news.ibox.bg/news/id_375586183

Пореден транш от спасителния заем в размер на 10 млрд. евро

Европа разтърсена от социални протести

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411716

Хиляди недоволни в десетки градове в Европа излязоха на антикапиталистически протести, организирани от движението “Анонимните”. Протестиращите носеха маски на Гай Фокс, които станаха символ на социалния бунт по време на финансовата криза. Протести под наслов “Марш на милионите маски” бяха организирани и в САЩ. Хиляди недоволни в десетки градове в Европа излязоха на антикапиталистически протести, организирани от движението “Анонимните”. Протестиращите носеха маски на Гай Фокс, които станаха символ на социалния бунт по време на финансовата криза. Протести под наслов “Марш на милионите маски” бяха организирани и в САЩ.

Обама: Ще работя 2 години с републиканците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411296

Барак Обама заяви, че е готов да си сътрудничи с републиканските си съперници, които на междинните избори спечелиха мнозинство и в двете камари на Конгреса, предаде Би Би Си.
Очаквам с нетърпение да работя с новия Конгрес, за да може следващите две години да са възможно най-конструктивни, заяви американския президент на пресконференция в Белия дом. Барак Обама заяви, че е готов да си сътрудничи с републиканските си съперници, които на междинните избори спечелиха мнозинство и в двете камари на Конгреса, предаде Би Би Си. Очаквам с нетърпение да работя с новия Конгрес, за да може следващите две години да са възможно най-конструктивни, заяви американския президент на пресконференция в Белия дом.

Барабанистът на AC/DC на съд, поръчал убийство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411612

Барабанистът на легендарната рок група AC/DC Фил Ръд бе изправен пред съд в Нова Зеландия за опит за поръчка на убийството на двама души, съобщи Би Би Си.
На 60-годишния австралиец са повдигнати още обвинения за притежание на метамфетамин и канабис, както и за заплаха за убийство.
По време на изслушването Ръд се появи бос, Барабанистът на легендарната рок група AC/DC Фил Ръд бе изправен пред съд в Нова Зеландия за опит за поръчка на убийството на двама души, съобщи Би Би Си. На 60-годишния австралиец са повдигнати още обвинения за притежание на метамфетамин и канабис, както и за заплаха за убийство. По време на изслушването Ръд се появи бос,

Борислава ли лъже или МВР?

http://e-vestnik.bg/21631/borislava-li-lazhe-ili-mvr/

Борислава Латинова. Снимка: от тв екрана

Борислава Латинова (бел. ред. - която обвини полицията в унизителен обиск, а МВР на свой ред обвини нея, че че лъже), може и да е излъгала в крайна сметка, но все пак остават много въпроси:

1. Защо на МВР им трябваше цяла седмица, за да стигнат до проговарянето от страна на полицайката и провеждането на полиграфския тест с нея? Дали времето не им трябваше, за да се уверят, че няма свидетели (или да обработят евентуалните такива), и да подковат самата нея какво изобщо да говори и как да се държи на теста? И какви въпроси са зададени в него, и кой е оценявал отговорите?

2. Доколко един подобен тест изобщо има стойност (той правна стойност няма в никой случай, но поне морална), ако се извършва между колеги от системата на МВР?

3. Защо на уверената в невинността си полицайка толкова й трепереше гласът дори след като беше издържала полиграфския тест, докато в същото време “лъжкинята” си говореше спокойно и уверено?

4. Защо на МВР им трябваха повече от две седмици, за да намерят записи на камери, които показват, че обиск не е имало? Звучи ми като време, нужно да се махне обискът от записите и да се заличат снажданията. На всичко отгоре две статии - в “Стандарт” и “Офнюз”, говорещи за намерените записи от камери, вчера се появиха онлайн и след няма и половин ден изчезнаха.

Колкото и да са доволни вярващите в това, че ченгеджийницата у нас не е тотална и че повечето от полицаите наистина ни пазят, и въпреки че проверката е прекратена, аз оставам с много смесени чувства и съмнения по този случай и не изключвам да видим и още един обрат по-нататък. Защото просто не ми се връзва защо някой ще си причинява подобни унижения и публични неприятности (да не говорим за риска да бъде съден, ако се докаже, че лъже), след като нито е имало проблем, нито сам е бил обвинен в нещо, та да се надява да отклони вниманието от своето обвинение по този начин. Изобщо, липсват ми онези плюсове, които лъжата на Борислава й носи и които да неутрализират очевидните минуси от нея…

Коментарът е от личен профил във Фейсбук.

“Левски” обеща да плати до 10.ХII. на Йоканович

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411760


От “Левски” са гарантирали, че ще изплатят всички дължими суми към бившия си треньор Славиша Йоканович до 10 декември, научи “24 часа”.
От края на юли миналата година до началото на октомври сърбинът работи на “Герена” с помощниците си Александър Янкович и Драган Болич. След това бе освободен, а с триото бе подписано споразумение за изплащане на От “Левски” са гарантирали, че ще изплатят всички дължими суми към бившия си треньор Славиша Йоканович до 10 декември, научи “24 часа”. От края на юли миналата година до началото на октомври сърбинът работи на “Герена” с помощниците си Александър Янкович и Драган Болич. След това бе освободен, а с триото бе подписано споразумение за изплащане на

Руски експерт: Може да се очаква прекъсване на доставките на газ, особено ако зимата е студена

http://e-vestnik.bg/21630/ruski-ekspert-mozhe-da-se-ochakva-prekasvane-na-dostavkite-na-gaz-osobeno-ako-zimata-e-studena/

Михаил Крутихин. Снимка: личен сайт

„Независимо от  постигнатото на 30 октомври съглашение между Русия и Украйна, доставките на газ през територията на Украйна, може да прекъснат, защото през зимата, „Газпром“ няма да може да осигури необходимите количества за европейските потребители.  В подобна ситуация, руската газова компания обикновено използва складираните количества в подземните газохранилища на територията на Украйна. Изпуснат е моментът, до който газовото хранилище на Украйна можеше да се напълни, така че да покрие нуждите на всички държави, през тази зима,“ това заяви руският анализатор и консултант в областта на нефто-газовата промишленост Михаил Крутихин, по време на организираната в София дискусия за ситуацията в нефтогазовия сектор на Русия и ефектите за Европа и България.

И тъй като Украйна от март тази година, не е получавала доставки от Русия, с които да бъдат запълнени хранилищата, наличният газ ще се използва за покриване на собствените й нужди. Затова може да се очаква прекъсване на доставките, особено, ако зимата бъде студена, прогнозира Крутихин. И българските институции, трябва да са готови за подобна неприятна изненада.

Има няколко начина, да се облекчи положението с доставките на газ в България. На първо място – да се ползват различни източници. В дългосрочен план трябва да се построи интерконекторната връзка с Турция, защото България има договор с Азърбайджан за доставка на 0.5 млрд. куб.м. газ годишно, които могат да идват по тръбите, след като бъде завършен газопроводът в Турция.
На равнището на ЕС трябва да се постигне договорка за по-добра координация и в критична ситуация да се прехвърлят количества от една страна към друга. Засега това е трудно, защото европейската координация е на много ниско ниво.

„На трето място, в краткосрочен план, може да се закупят допълнителни количества газ от „Газпром“ от името на отделни частни компании, например заводи или енергийни дружества, които до момента нямат търговски отношения с „Газпром“, като за доставка се използват други маршрути, или съществуващите. Отделни компании могат да сключват договори, извън междудържавните споразумения или подписаните такива с местния партньор. По такива договори „Газпром“ предлага по-ниски, пазарни цени. Има подобна практика, която работи при доста държави,“ коментира още Крутихин.

- Има ли смисъл проектът „Южен поток“ и в частност - за България, при положение че няма яснота какви ще са цените на газа по него и доколко са гарантирани доставките?

- Първоначално проектът беше политически, а не търговски. Неговата главна задача, заедно с проекта Северен поток е да се заобиколи Украйна, като тя бъде лишена от приходите от транзита на газ, под предлог, че преходът през нейната територия не е безопасен.
Но както виждаме, Украйна много стриктно спазва транзитните договорки, така че този предлог, има по-скоро декоративен характер. Зад него се крие задачата Украйна да бъде наказана за това, че иска да следва европейски път на развитие.
Проектът  „Южен поток“ не издържа никаква икономическа критика. Общата му стойност надвишава 70 млрд. долара, като само руската част, която се изгражда в момента, се оценява от 37 до 47 млрд. долара. Европейската и частта по море е доста по-евтина. Следователно – руският бюджет определено тежи в поставените политически цели.
„Ако „Газпром“ построи газопровода „Южен поток“ за своя сметка на територията на европейските държави, може да спечели, защото ще разполага с много удобна инфраструктура и както е записано в Правилата на Третия енергиен пакет на ЕС , тази структура ще служи за пренос на газ и на други доставчици – от Каспийския регион, от Иран и Ирански Киргистан и оттам през Турция, в България могат да влизат количества и от други държави. По такъв начин, по тези тръби могат да текат количества, в зависимост от търсенето и предлагането.

- На ...

Ще имаме ли поне елха за Коледа и Нова година?

http://www.zapernik.com/pernik/shte-imame-li-pone-elha-za-koleda-i-nova-godina_35521/

Здравейте.Знам че има време до коледно-новогодишните празници(1-2 месеца)но няяма как да не повдигна въпроса относно украсата на града и коледната елха.С оглед на разорания площад искам ЗаПерник да попита компетентните органи в града ни дали поне ще имаме елха и някаква украса която поне малко да скрие грозната гледка с разкопания площад или ще трябва и по време на празниците да гледаме мизерията след Янакиева.Ще съм благодарение ако потърсите отговори на тези въпроси защото предполагам не...

Продължава

Коледа и Нова Година

http://www.zapernik.com/obshtestvo/koleda-i-nova-godina_35521/

Здравейте.Знам че има време до коледно-новогодишните празници(1-2 месеца)но няяма как да не повдигна въпроса относно украсата на града и коледната елха.С оглед на разорания площад искам ЗаПерник да попита компетентните органи в града ни дали поне ще имаме елха и някаква украса която поне малко да скрие грозната гледка с разкопания площад или ще трябва и по време на празниците да гледаме мизерията след Янакиева.Ще съм благодарение ако потърсите отговори на тези въпроси защото предполагам не...

Продължава

Виолета търси любов по ноти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4411593

Всяка любовна история си има своя саундтрак, а героите в първия оригинален игрален сериал, създаден от Disney Channel Латинска Америка, си го създават сами.
Изпълнен с музика, романтика, хумор и напрежение, третият сезон на поредицата “Виолета” ще направи своята премиера в понеделник, 10 ноември, от 18 ч по Disney Channel България. За първи път Всяка любовна история си има своя саундтрак, а героите в първия оригинален игрален сериал, създаден от Disney Channel Латинска Америка, си го създават сами. Изпълнен с музика, романтика, хумор и напрежение, третият сезон на поредицата “Виолета” ще направи своята премиера в понеделник, 10 ноември, от 18 ч по Disney Channel България. За първи път

Турция се разбуни заради $ 615 млн. за двореца на Ердоган

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411639

Опозицията в Турция се закани да разкрие корупционни схеми, свързани с изграждането на мегаломанския дворец на Ердоган в Анкара, чиято истинска цена се оказа не 350 млн. долара, както бе обявено предварително, а близо два пъти повече - $ 615 млн., предадоха турски медии. Според “Търкиш уикли” цената може да достигне и 800 млн. Опозицията в Турция се закани да разкрие корупционни схеми, свързани с изграждането на мегаломанския дворец на Ердоган в Анкара, чиято истинска цена се оказа не 350 млн. долара, както бе обявено предварително, а близо два пъти повече - $ 615 млн., предадоха турски медии. Според “Търкиш уикли” цената може да достигне и 800 млн.

Манолев и Тонев не играха в Лига Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412119

Станислав Манолев и Александър Тонев не играпха в четвъртия кръг в Лига Европа.
Манолев остана извън групата на „Динамо”, който сломи „Ещорил” (Португалия) с 1:0 на свой терен. Кевин Курани вкара гола в 77-ата минута. Руският отбор  води в група Е с пълен актив, следват ПСВ със 7 т., португалският тим – 3 т., и „Панатинайкос” – 1 т.
Тонев остана Станислав Манолев и Александър Тонев не играпха в четвъртия кръг в Лига Европа. Манолев остана извън групата на „Динамо”, който сломи „Ещорил” (Португалия) с 1:0 на свой терен. Кевин Курани вкара гола в 77-ата минута. Руският отбор води в група Е с пълен актив, следват ПСВ със 7 т., португалският тим – 3 т., и „Панатинайкос” – 1 т. Тонев остана

Уолстрийт втори ден поставя рекорди

http://www.vesti.bg/novini/uolstrijt-vtori-den-postavia-rekordi-6026833

Индексите на борсите в САЩ втори пореден ден достигат рекордни равнища на фона на коментарите на директора на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги за готовността за допълнителни мерки за подкрепа на икономиката на региона.

Резултати в Лига Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412117

Група А
„Аполон” (Кипър) - „Борусия” (Мьонхенгладбах) 0:2
 „Цюрих” - „Виляреал” 3:2
Група В„Копенхаген” - „Брюж” 0:4
ХИК (Хелзинки) - „Торино” 2:1
Група А
„Аполон” (Кипър) - „Борусия” (Мьонхенгладбах) 0:2
 „Цюрих” - „Виляреал” 3:2
Група В
„Копенхаген” - „Брюж” 0:4
ХИК (Хелзинки) - „Торино” 2:1
Група С
„Астерас” (Гърция) - „Тотнъм” 1:2
Група А „Аполон” (Кипър) - „Борусия” (Мьонхенгладбах) 0:2 „Цюрих” - „Виляреал” 3:2 Група В„Копенхаген” - „Брюж” 0:4 ХИК (Хелзинки) - „Торино” 2:1 Група А „Аполон” (Кипър) - „Борусия” (Мьонхенгладбах) 0:2 „Цюрих” - „Виляреал” 3:2 Група В „Копенхаген” - „Брюж” 0:4 ХИК (Хелзинки) - „Торино” 2:1 Група С „Астерас” (Гърция) - „Тотнъм” 1:2

Свобода за един от митничарите, заловени за рушвети на ГКПП-Лесово

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4411747

Зам.-началникът на смяна “Б” в ГКПП-Лесово Димитър Шопов няма нищо общо с корупционната схема на пункта. С тези мотиви късно вечерта в сряда спецсъдът го пусна на свобода без мярка за неотклонение.
Не такава обаче беше съдбата на шефа на пункта Димитър Колев, началника на смяна “Г” Чавдар Дюлгеров, шефа на смяна “Б” Георги Банев и митническия... Зам.-началникът на смяна “Б” в ГКПП-Лесово Димитър Шопов няма нищо общо с корупционната схема на пункта. С тези мотиви късно вечерта в сряда спецсъдът го пусна на свобода без мярка за неотклонение. Не такава обаче беше съдбата на шефа на пункта Димитър Колев, началника на смяна “Г” Чавдар Дюлгеров, шефа на смяна “Б” Георги Банев и митническия...

Изтребител на САЩ се разби в Мексиканския залив

http://www.vesti.bg/novini/iztrebitel-na-sasht-se-razbi-v-meksikanskiia-zaliv-6026832

Американски изтребител Ф16 (F16) се разби в четвъртък в Мексиканския залив. Причините за катастрофата са неизвестни.

Манолова предлага забрана на номадството в парламента

http://frognews.bg/news_79686/

В проекта за нов правилник на 43-тото Народно събрание Мая Манолова от БСП е предложила отново да се забрани „номадството“ на депутати - преминаването им от една парламентарна група в друга. Това бе разрешено в правилата на предишния парламент.

Филми в Дневник След 5: Джезабел

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2014/11/07/2405504_djezabel/?ref=rss


Жанр: Ужаси, Трилър
САЩ / 2014 / 0 минути
Сценарист: Робърт Бен Гарант
Режисьор: Кевин Грютерт
В ролите: Дейвид Андрюс, Лариса Олейник, Ана Де Ла Регуера, Амбър Стивънс, Джоел Картър, Марк Уебър, Сара Снук, Крис Елис
Режисьорът Кевин Греутър ("Убийствен пъзел 6") представя нов напрегнат трилър в който главните роли се поверени на Сара Снук, Марк Уебър и Джоел Картър.

В центъра на сюжета е обикновената Джесабел, която се опитва да подреди живота си след...

На 7 ноември рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411446

Айдоан Али, депутат
Александър Ненков, депутат

Ердинч Хайрула, депутат
Ивайло Дерменджиев, адвокат, български представител в Международния спортен арбитражен съд в Лозана, почетен консул на Кения в България
Методи Бежански, журналист и писател
Милка Дончева, бивш депутат
Снежана Дукова, депутат
Стефан Софиянски, бивш служебен премиер, Айдоан Али, депутат Александър Ненков, депутат Ердинч Хайрула, депутат Ивайло Дерменджиев, адвокат, български представител в Международния спортен арбитражен съд в Лозана, почетен консул на Кения в България Методи Бежански, журналист и писател Милка Дончева, бивш депутат Снежана Дукова, депутат Стефан Софиянски, бивш служебен премиер,

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408823

Айдоан Али, депутат от ДПС в 43-ото НС, 37 г.
Александър Ненков, депутат от ГЕРБ в 43-ото НС , 31 г.
Евгения Живкова, дизайнер.
Ердинч Хайрула, депутат от ДПС в 43-ото НС, 43 г.
Ивайло Демерджиев, адвокат, член на Международния спортен арбитражен съд в Лозана, почетен консул на Кения в България, 52 г.
Методи Бежански, писател, 81 г. Айдоан Али, депутат от ДПС в 43-ото НС, 37 г. Александър Ненков, депутат от ГЕРБ в 43-ото НС , 31 г. Евгения Живкова, дизайнер. Ердинч Хайрула, депутат от ДПС в 43-ото НС, 43 г. Ивайло Демерджиев, адвокат, член на Международния спортен арбитражен съд в Лозана, почетен консул на Кения в България, 52 г. Методи Бежански, писател, 81 г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване