Управата на БНБ трябва да понесе моралната отговорност за случилото се с КТБ

http://www.mediapool.bg/upravata-na-bnb-tryabva-da-ponese-moralnata-otgovornost-za-sluchiloto-se-s-ktb-news227319.html

Председателят на временната комисия по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова заяви във вторник, че управителният съвет на БНБ и гуверньорът Иван Искров трябва да поемат моралната отговорност за случилото се около КТБ. Тя коментира, че ГЕРБ може да има кандидат за заместник на Искров, когато оставката стане факт. Стоянова обаче направи уточнението, че "законът пази независимостта на централната банка и оставки не могат да се искат в пленарна зала". Вината на БНБ е само едно от нивата около кризата с КТБ, заяви още тя пред бТВ. По думите й на първо място са действията на собственика и мениджмънта на трезора, чието поведение е било "меко казано непрофесионално, то си е жива кражба”. Депутатът от ГЕРБ разкритикува и одиторите от KPMG, които години наред не са откривали проблеми в банката. По отношение на цената на банковата криза, Менда Стоянова се въздържа от категоричен отговор: „Едно са преките щети, друго са щетите, които са нанесени на цялата икономика”. Председателят на временната бюджетна комисия се обяви срещу определението „рекорден” за външния заем от 1.3 млрд. евро, които страната ще вземе. По думите й той е част от общо 4.5 млрд лева нова дълг, който правителството ще деверсифицира. По думите й 1 млрд лева ще отиде за рефинансиране на заема, с който Първа инвестиционна банка беше подкрепена през лятото, а други 2 млрд. ще са за Фонда за гарантиране на влоговете, от който ще се платят гарантираните депозити в КТБ. Тя подчерта, че парите ще се върнат с лихва по-висока от тази по ценните книжа. Така по думите й държавата даже може да спечели от операцията. Освен това, Стоянова посочи, че парите на бюджетните разпределители (общини и държавни ведомства) са гарантирани с ценни книжа и те също ще бъдат изплатени в пълен размер. 1.5 млрд лева от новия дълг ще са за допълнителния дефицит по бюджета, който ще бъде гласуван днес в парламента. Менда Стоянова обясни, че дефицитът се явява на база на неизпълнението на приходите, които са били планирани "кухо”.

Смесено представяне за азиатските акции

http://www.investor.bg/sasht/337/a/smeseno-predstaviane-za-aziatskite-akcii-183975/

Пазарът очаква решението на японския премиер Шиндзо Абе, който ще оповести дали ще свика предсрочни избори

Борисов склони Горанов да даде коледни добавки

http://offnews.bg/news/n_1/n_419091.html

Коледни добавки за пенсионирите ще има. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с финансовия министър Владислав Горанов.  Срещата между двамата се проведе в сградата на министерството. На излизане Борисов съобщи пред журналисти, че добавките ще бъдат 40 лв. и от тях ще се възползват около 1.3 млн. души. Това са хората, които взимат пенсии до 286 лв. Владислав Горанов беше категоричен, че няма да има добавки за Коледа. "Всеки иска да е добър и благороден. Има право да е добър, когато го прави със свои средства. Аз благороден с чужди средства не искам да бъда", каза той в интервю за Нова .  На обратното мнение обаче беше вицепремиерът по социалните въпроси Ивайло Калфин , според когото има варианти да се осигурят средства или от резерва на НОИ.  "Бях възложил на министъра на финансите да огледаме какво можем да съкратим от инфраструктурни проекти, администрация, включително, за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават. Това, че ги подлъгват през година, за да се похарчат огромни пари да не се случи пак. Това са 50 млн. лв. - не са малко пари в тази финансова криза, но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме за да спасяваме банки, асолютно прави са пенсионерите да кажат: "А коледата как да япосрещнем". Затова решихме 50 млн. лв да подготвим в постановление, вицепремиерът Калфин сега ще го уведомя да го подготвят за сряда, за да може заедно с декемврийските пенсии да получат по 40 лв Коледна добавка", каза Борисов пред журналисти на излизане от министерството.

Швейцарец си отгледал 4 кг канабис в с. Страхилово

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432926

4 килограма канабис иззеха полицаи от двора на швейцарец в полскотръмбешкото село Страхилово.
При проверка в къщата на чужденеца униформените се натъкнали на 6 стръка коноп, който вече бил отрязан и приготвен за сушене. При извършения полеви наркотест било установено, че растението е висококачествена марихуана. 4 килограма канабис иззеха полицаи от двора на швейцарец в полскотръмбешкото село Страхилово. При проверка в къщата на чужденеца униформените се натъкнали на 6 стръка коноп, който вече бил отрязан и приготвен за сушене. При извършения полеви наркотест било установено, че растението е висококачествена марихуана.

Жириновски предрича Трета световна война

http://www.cross.bg/voiina-svetovna-ykraiina-1440143.html

/КРОСС/Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски смята, че Трета световна война е възможна. Според него Украйна ще бъде виновна за конфликта в планетарен мащаб. Според Жириновски, цитиран от сайтът на неговата партия, в момента Украйна постъпва, както Сърбия през 1914 година. „Нейните действия срещу Австро-Унгария доведоха до Първата световна война, а днес всичко се повтаря. Със своите действия Украйна води Европа към Трета световна война. За съжаление, това ще се случи. И тя е подпалвачът на тази Трета световна война", заявява ексцентричният руски политик. Според него съседните на Украйна държави ще се възползват от ситуацията и ще заграбят части от страната. Така поляците може да си върнат Лвов, Ровно, Луцк, Ивано-Франковск и Тернопол. „ А унгарците ще си върнат Закарпатието, румънците - Черновици и Буковина", смята Жириновски. На 16 ноември президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че страната му е готова за „тотална война" с Русия. По-рано той посочи, че иска да прекрати конфликта и да предотврати разпалването на „Трето световно безумие", пише Lenta.ru.  

Жириновски предрича Трета световна война

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/MSlkIsVjXPY/

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски смята, че Трета световна война е възможна. Според него Украйна ще бъде виновна за конфликта в планетарен мащаб.

Според Жириновски, цитиран от сайтът на неговата партия, в момента Украйна постъпва, както Сърбия през 1914 година. „Нейните действия срещу Австро-Унгария доведоха до Първата световна война, а днес всичко се повтаря. Със своите действия Украйна води Европа към Трета световна война. За съжаление, това ще се случи. И тя е подпалвачът на тази Трета световна война”, заявява ексцентричният руски политик.

Според него съседните на Украйна държави ще се възползват от ситуацията и ще заграбят части от страната. Така поляците може да си върнат Лвов, Ровно, Луцк, Ивано-Франковск и Тернопол. „ А унгарците ще си върнат Закарпатието, румънците – Черновици и Буковина”, смята Жириновски.

На 16 ноември президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че страната му е готова за „тотална война” с Русия. По-рано той посочи, че иска да прекрати конфликта и да предотврати разпалването на „Трето световно безумие”, предаде Кросс.

 

 

 

Вучков: Мястото на АФКОС е в МВР; остава си там

http://frognews.bg/news_80473/

Мястото на дирекция „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз"(АФКОС) е в МВР и то ще остане част от него, защото ведомството работи добре с европейските ни партньори.

Как можем да печелим пари от финансовите пазари

http://www.investor.bg/novini/130/a/kak-mojem-da-pechelim-pari-ot-finansovite-pazari-183974/

Основите на Forex-а не са сложни – купува се валута, когато курсът ѝ е нисък, и се продава, когато курсът е висок

Десетки хиляди унгарци протестираха в Будапеща с искане за оставката на правителството

http://www.moreto.net/novini.php?n=271079

Гражданската енергия в Унгария отново кипи по улиците. В Будапеща и други градове, включително и в чужбина хиляди унгарци протестираха срещу корупцията сред управляващите и поискаха оставката на правителството. Конкретният повод за протеста бе отказа на премиера Виктор Орбан да отстрани ръководителката на Службата за данъчен и митнически контрол Илдико Вида, срещу която има сериозни съмнения за корупция.

Трус в мнозинството заради кадрови претенции на Патриотите

http://www.mediapool.bg/trus-v-mnozinstvoto-zaradi-kadrovi-pretentsii-na-patriotite-news227318.html

Десетина дни след избора на правителството дойде и първата заплаха за стабилността му, провокирана от предупреждението на съпредседателя на Патриотичния фронт (ПФ) Валери Симеонов, че може да оттеглят подкрепата си заради назначението на Орхан Исмаилов от НДСП (част от Реформаторския блок) за зам.-министър на отбраната. Другият съпредседател на ПФ - Красимир Каракачанов обаче каза, че засега фронтът не е поставял такова условие. По този повод водещата партия в управляващата коалиция ГЕРБ започна във вторник неформални разговори с РБ, ПФ и АБВ - трите формации, подкрепящи правителство. Версиите – от парламентарни комисии до областни управители в смесените региони Според депутатите причината за предупреждението на Симеонов е свързано с договарянето на други постове – председателство на парламентарни комисии, назначение на областни управители и др. Тази версия изглежда логична, като се има предвид, че назначението на оспорвания от ПФ зам.-министър бе обявено преди една седмица, но реакцията незнайно защо идва едва сега. Валери Симеонов е номинацията на ПФ за шеф на енергийната комисия "Настояваме за комисията по енергетика, тъй като искаме да извършим ревизията, която се очаква от цялото общество", заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той уточни, че персоналното предложение е именно Валери Симеонов, лидер на НФСБ. "След като не сме предлагали министри в това правителство, защо пък да нямаме право да се изказваме по някои назначения, имаме право", коментира Каракачанов. Междувременно от ГЕРБ изтече неофициална информация, според която националистите искали да получат областни управители в смесените райони и са се прицелили в Кърджали. ГЕРБ обаче смятат, че подобен ход е недалновиден, защото неминуемо ще засили етническото напрежение, създавайки предпоставки за засилване на националистическите структури в смесените райони, което пък ще бъде в услуга на ДПС, тъй като ще втвърди допълнително електората му. Другият аргумент на ГЕРБ е, че самите те нямат интерес да отстъпят на други партии позициите, които са успели да завоюват в смесените райони до този момент. Каракачанов: Няма проблем с Исмаилов, а с етническите партии Във вторник сутринта собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов обяви, че зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов е представител на "протурската партия" НДСП и поиска оттеглянето му. РБ отхвърлиха искането, а от ГЕРБ се заеха да търсят обща позиция по казуса. Към днешна дата Патриотичният фронт (НФСБ-ВМРО) не е поставял условие за оттегляне на заместник-министъра на отбраната, коментира Каракачанов. Той уточни, че ПФ "има проблем с всички партии на етническа основа" и фактът, че Орхан Исмаилов идва от партията на Корман Исмаилов, "поражда определени размисли". "От една страна, ако погледнем професионалната му квалификация - той има необходимата квалификация безспорно. Нас ни притеснява фактът, че вероятно това е кандидатура на Народна партия "Свобода и достойнство", добави Каракачанов. Ще се търси обща позиция на партиите зад кабинета Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева каза, че позицията на фронта ще бъде обсъдена на среща между коалиционните партньори. "От тази среща ще излезем с обща позиция и всяка позиция и мнение, изразено преди тази среща ние от ГЕРБ ще считаме, че е неофициална“, допълни тя, но не отговори на въпрос склонни ли са Исмаилов да бъде освободен като зам.-министър на отбраната. Орхан Исмаилов от "Народна партия свобода и достойнство" е бивш зам.-председател на Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ) и на Комисията по досиетата (в които е участвал като бивш представител на ДПС, преди отцепването на НПСД от Доган). РБ отказва да оттегли Исмаилов "Няма зам.-министри от никоя партия, няма партийни квоти. Ние гледаме на българи и турци еднакво, всички са български граждани, а изборът е на министър Ненчев. Така че няма как ние да оттеглим негово предложение и подпис на премиера", заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев. Корман Исмаилов, който е лидер на НДСП и депутат от РБ, каза, че зам.-министърът на отбраната няма да бъде оттеглен. "Абсурд, няма сериозни аргументи Орхан Исмаилов да бъде оттеглен. Чувстваме се много комфортно, защото, когато има еднакви атаки от националисти и от ДПС, означава, че сме на прав път", коментира лидерът на НДСП. Той уточни, че предложението за Орхан Исмаилов е консултирано с ГЕРБ, а решението е на премиера Бойко Борисов. НДСП не би приела условие оттегляне от поста срещу подкрепа за управляващата коалиция. Като подчерта, че професионалните качества на заместник-министъра са безспорни, лидерът на НПСД отбеляза, че според него атаката е от ретроградните среди - предимно агенти и доносници на комунистическата репресивна ДС, тъй като Орхан Исмаилов е бил един от много активните членове на комисията по досиетата. Корман Исмаилов отказа да коментира дали казусът може да се смята за пропукване в отношенията между управляващите. Бих посъветвал зам.-министър Исмаилов да съди, ако това са думите на господин Симеонов, че бил агент, добави той. Лукарски: Кадрите на НДСП реално се борят с модела, създаден от ДПС Министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски изрази увереност, че от НФСБ ще преосмислят позицията си за Орхан Исмаилов, след като се запознаят с биографията му. "Аз съм сигурен, че след преговорите няма да оттегли Патриотичният фронт точно заради това подкрепата си. Мисля, че едно назначение, което е всъщност и назначение в разрез с политиката на ДПС и кадрите, които партия "Свобода и достойнство" подготвя, са всъщност кадри, които реално се борят с модела, който създаде ДПС. Аз мисля, че господин Симеонов, и специално НФСБ ще преосмислят своята позиция. Те винаги са го правили доста интелигентно и мисля, че не трябва да се създават драми от това и да не бързаме", коментира Лукарски от РБ.

Трус в управляващото мнозинство заради кадрови претенции на Патриотите

http://www.mediapool.bg/trus-v-upravlyavashtoto-mnozinstvo-zaradi-kadrovi-pretentsii-na-patriotite-news227318.html

Десетина дни след избора на правителството дойде и първата заплаха за стабилността му, провокирана от предупреждението на съпредседателя на Патриотичния фронт (ПФ) Валери Симеонов, че може да оттеглят подкрепата си заради назначението на Орхан Исмаилов от НДСП (част от Реформаторския блок) за зам.-министър на отбраната. Другият съпредседател на ПФ - Красимир Каракачанов обаче каза, че засега фронтът не е поставял такова условие. По този повод водещата партия в управляващата коалиция ГЕРБ започна във вторник неформални разговори с РБ, ПФ и АБВ - трите формации, подкрепящи правителство. Версиите – от парламентарни комисии до областни управители в смесените региони Според депутатите причината за предупреждението на Симеонов е свързано с договарянето на други постове – председателство на парламентарни комисии, назначение на областни управители и др. Тази версия изглежда логична, като се има предвид, че назначението на оспорвания от ПФ зам.-министър бе обявено преди една седмица, но реакцията незнайно защо идва едва сега. Валери Симеонов е номинацията на ПФ за шеф на енергийната комисия "Настояваме за комисията по енергетика, тъй като искаме да извършим ревизията, която се очаква от цялото общество", заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той уточни, че персоналното предложение е именно Валери Симеонов, лидер на НФСБ. "След като не сме предлагали министри в това правителство, защо пък да нямаме право да се изказваме по някои назначения, имаме право", коментира Каракачанов. Междувременно от ГЕРБ изтече неофициална информация, според която националистите искали да получат областни управители в смесените райони и са се прицелили в Кърджали. ГЕРБ обаче смятат, че подобен ход е недалновиден, защото неминуемо ще засили етническото напрежение, създавайки предпоставки за засилване на националистическите структури в смесените райони, което пък ще бъде в услуга на ДПС, тъй като ще втвърди допълнително електората му. Другият аргумент на ГЕРБ е, че самите те нямат интерес да отстъпят на други партии позициите, които са успели да завоюват в смесените райони до този момент. Каракачанов: Няма проблем с Исмаилов, а с етническите партии Във вторник сутринта собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов обяви, че зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов е представител на "протурската партия" НДСП и поиска оттеглянето му. РБ отхвърлиха искането, а от ГЕРБ се заеха да търсят обща позиция по казуса. Към днешна дата Патриотичният фронт (НФСБ-ВМРО) не е поставял условие за оттегляне на заместник-министъра на отбраната, коментира Каракачанов. Той уточни, че ПФ "има проблем с всички партии на етническа основа" и фактът, че Орхан Исмаилов идва от партията на Корман Исмаилов, "поражда определени размисли". "От една страна, ако погледнем професионалната му квалификация - той има необходимата квалификация безспорно. Нас ни притеснява фактът, че вероятно това е кандидатура на Народна партия "Свобода и достойнство", добави Каракачанов. Ще се търси обща позиция на партиите зад кабинета Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева каза, че позицията на фронта ще бъде обсъдена на среща между коалиционните партньори. "От тази среща ще излезем с обща позиция и всяка позиция и мнение, изразено преди тази среща ние от ГЕРБ ще считаме, че е неофициална“, допълни тя, но не отговори на въпрос склонни ли са Исмаилов да бъде освободен като зам.-министър на отбраната. Орхан Исмаилов от "Народна партия свобода и достойнство" е бивш зам.-председател на Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ) и на Комисията по досиетата (в които е участвал като бивш представител на ДПС, преди отцепването на НПСД от Доган). РБ отказва да оттегли Исмаилов "Няма зам.-министри от никоя партия, няма партийни квоти. Ние гледаме на българи и турци еднакво, всички са български граждани, а изборът е на министър Ненчев. Така че няма как ние да оттеглим негово предложение и подпис на премиера", заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев. Корман Исмаилов, който е лидер на НДСП и депутат от РБ, каза, че зам.-министърът на отбраната няма да бъде оттеглен. "Абсурд, няма сериозни аргументи Орхан Исмаилов да бъде оттеглен. Чувстваме се много комфортно, защото, когато има еднакви атаки от националисти и от ДПС, означава, че сме на прав път", коментира лидерът на НДСП. Той уточни, че предложението за Орхан Исмаилов е консултирано с ГЕРБ, а решението е на премиера Бойко Борисов. НДСП не би приела условие оттегляне от поста срещу подкрепа за управляващата коалиция. Като подчерта, че професионалните качества на заместник-министъра са безспорни, лидерът на НПСД отбеляза, че според него атаката е от ретроградните среди - предимно агенти и доносници на комунистическата репресивна ДС, тъй като Орхан Исмаилов е бил един от много активните членове на комисията по досиетата. Корман Исмаилов отказа да коментира дали казусът може да се смята за пропукване в отношенията между управляващите. Бих посъветвал зам.-министър Исмаилов да съди, ако това са думите на господин Симеонов, че бил агент, добави той. Лукарски: Кадрите на НДСП реално се борят с модела, създаден от ДПС Министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски изрази увереност, че от НФСБ ще преосмислят позицията си за Орхан Исмаилов, след като се запознаят с биографията му. "Аз съм сигурен, че след преговорите няма да оттегли Патриотичният фронт точно заради това подкрепата си. Мисля, че едно назначение, което е всъщност и назначение в разрез с политиката на ДПС и кадрите, които партия "Свобода и достойнство" подготвя, са всъщност кадри, които реално се борят с модела, който създаде ДПС. Аз мисля, че господин Симеонов, и специално НФСБ ще преосмислят своята позиция. Те винаги са го правили доста интелигентно и мисля, че не трябва да се създават драми от това и да не бързаме", коментира Лукарски от РБ.

Валери Симеонов плаши да оттегли подкрепата си за кабинета заради зам.-министър мюсюлманин

http://www.mediapool.bg/valeri-simeonov-plashi-da-ottegli-podkrepata-si-za-kabineta-zaradi-zam-ministar-myusyulmanin-news227318.html

Десетина дни след избора на правителството дойде и първата заплаха за стабилността му, провокирана от предупреждението на съпредседателя на Патриотичния фронт (ПФ) Валери Симеонов, че може да оттеглят подкрепата си заради назначението на Орхан Исмаилов от НДСП (част от Реформаторския блок) за зам.-министър на отбраната. Другият съпредседател на ПФ - Красимир Каракачанов обаче каза, че засега фронтът не е поставял такова условие. По този повод водещата партия в управляващата коалиция ГЕРБ започна във вторник неформални разговори с РБ, ПФ и АБВ - трите формации, подкрепящи правителство. Според депутатите причината за предупреждението на Симеонов е свързано с договарянето на други постове, като например представител на ПФ да оглави енергийната комисия. "Настояваме за комисията по енергетика, тъй като искаме да извършим ревизията, която се очаква от цялото общество", заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той уточни, че персоналното предложение е именно Валери Симеонов, лидер на НФСБ. "След като не сме предлагали министри в това правителство, защо пък да нямаме право да се изказваме по някои назначения, имаме право", коментира Каракачанов. Във вторник сутринта собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов обяви, че зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов е представител на "протурската партия" НДСП и поиска оттеглянето му. РБ отхвърлиха искането, а от ГЕРБ се заеха да търсят обща позиция по казуса. Каракачанов: Няма проблем с Исмаилов, а с етническите партии Към днешна дата Патриотичният фронт (НФСБ-ВМРО) не е поставял условие за оттегляне на заместник-министъра на отбраната, коментира Каракачанов. Той уточни, че ПФ "има проблем с всички партии на етническа основа" и фактът, че Орхан Исмаилов идва от партията на Корман Исмаилов, "поражда определени размисли". "От една страна, ако погледнем професионалната му квалификация - той има необходимата квалификация безспорно. Нас ни притеснява фактът, че вероятно това е кандидатура на Народна партия "Свобода и достойнство", добави Каракачанов. Ще се търси обща позиция на партиите зад кабинета Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева каза, че позицията на фронта ще бъде обсъдена на среща между коалиционните партньори. "От тази среща ще излезем с обща позиция и всяка позиция и мнение, изразено преди тази среща ние от ГЕРБ ще считаме, че е неофициална“, допълни тя, но не отговори на въпрос склонни ли са Исмаилов да бъде освободен като зам.-министър на отбраната. Орхан Исмаилов от "Народна партия свобода и достойнство" е бивш зам.-председател на Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ) и на Комисията по досиетата (в които е участвал като бивш представител на ДПС, преди отцепването на НПСД от Доган). РБ отказва да оттегли Исмаилов "Няма зам.-министри от никоя партия, няма партийни квоти. Ние гледаме на българи и турци еднакво, всички са български граждани, а изборът е на министър Ненчев. Така че няма как ние да оттеглим негово предложение и подпис на премиера", заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев. Корман Исмаилов, който е лидер на НДСП и депутат от РБ, каза, че зам.-министърът на отбраната няма да бъде оттеглен. "Абсурд, няма сериозни аргументи Орхан Исмаилов да бъде оттеглен. Чувстваме се много комфортно, защото, когато има еднакви атаки от националисти и от ДПС, означава, че сме на прав път", коментира лидерът на НДСП. Той уточни, че предложението за Орхан Исмаилов е консултирано с ГЕРБ, а решението е на премиера Бойко Борисов. НДСП не би приела условие оттегляне от поста срещу подкрепа за управляващата коалиция. Като подчерта, че професионалните качества на заместник-министъра са безспорни, лидерът на НПСД отбеляза, че според него атаката е от ретроградните среди - предимно агенти и доносници на комунистическата репресивна ДС, тъй като Орхан Исмаилов е бил един от много активните членове на комисията по досиетата. Корман Исмаилов отказа да коментира дали казусът може да се смята за пропукване в отношенията между управляващите. Бих посъветвал зам.-министър Исмаилов да съди, ако това са думите на господин Симеонов, че бил агент, добави той. Лукарски: Кадрите на НДСП реално се борят с модела, създаден от ДПС Министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски изрази увереност, че от НФСБ ще преосмислят позицията си за Орхан Исмаилов, след като се запознаят с биографията му. "Аз съм сигурен, че след преговорите няма да оттегли Патриотичният фронт точно заради това подкрепата си. Мисля, че едно назначение, което е всъщност и назначение в разрез с политиката на ДПС и кадрите, които партия "Свобода и достойнство" подготвя, са всъщност кадри, които реално се борят с модела, който създаде ДПС. Аз мисля, че господин Симеонов, и специално НФСБ ще преосмислят своята позиция. Те винаги са го правили доста интелигентно и мисля, че не трябва да се създават драми от това и да не бързаме", коментира Лукарски от РБ. Очаквайте подробности

Валери Симеонов заплаши да оттегли подкрепата си за кабинета

http://www.mediapool.bg/valeri-simeonov-zaplashi-da-ottegli-podkrepata-si-za-kabineta-news227318.html

Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си към кабинета "Борисов“ заради назначаването за заместник-министър на отбраната на Орхан Исмаилов, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той определи Исмаилов като представител на протурската партия "Свобода и достойнство“, като визира участието му в ДПС, а след това и в партията на Корман Исмаилов, която е част от Реформаторския блок. Предстои Патриотичният фронт да съгласува позицията си по казуса с коалиционните си партньори от ВМРО. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че коалицията "има проблем с всички партии на етническа основа" и фактът, че Орхан Исмаилов идва от партията на Корман Исмаилов "поражда определени размисли". Каракачанов съобщи обаче, че към днешна дата Патриотичният фронт не е поставял условие за оттегляне на заместник-министъра на отбраната. След като не сме предлагали министри в това правителство, защо пък да нямаме право да се изказваме по някои назначения, имаме право, заяви Каракачанов. "От една страна, ако погледнем професионалната му квалификация - той има необходимата квалификация безспорно, нас ни притеснява факта, че вероятно това е кандидатура на Народна партия "Свобода и достойнство", добави съпредседателят на Патриотичния фронт. Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева каза, че позицията на фронта ще бъде обсъдена на среща между коалиционните партньори. "От тази среща ще излезем с обща позиция и всяка позиция и мнение, изразено преди тази среща ние от ГЕРБ ще считаме, че е неофициална“, каза още Цвета Караянчева. Тя не отговори на въпрос дали са склонни да предложат Исмаилов да бъде освободен като заместник-министър на отбраната. Орхан Исмаилов е от "Народна партия свобода и достойнство" (в състава на Реформаторския блок). Той е бивш зам.-председател на Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ) и на Комисията по досиетата (в които е участвал като бивш представител на ДПС, преди отцепването на НПСД от Доган). Очаквайте подробности.

Валери Симеонов заплаши да оттегли подкрепата си за правителството

http://www.mediapool.bg/valeri-simeonov-zaplashi-da-ottegli-podkrepata-si-za-pravitelstvoto-news227318.html

Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си към кабинета "Борисов“ заради назначаването за заместник-министър на отбраната на Орхан Исмаилов, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той определи Исмаилов като представител на протурската партия "Свобода и достойнство“, като визира участието му в ДПС, а след това и в партията на Корман Исмаилов, която е част от Реформаторския блок. Предстои Патриотичният фронт да съгласува позицията си по казуса с коалиционните си партньори от ВМРО. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че коалицията "има проблем с всички партии на етническа основа" и фактът, че Орхан Исмаилов идва от партията на Корман Исмаилов "поражда определени размисли". Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева съобщи, че позицията на фронта ще бъде обсъдена на среща между коалиционните партньори. "От тази среща ще излезем с обща позиция и всяка позиция и мнение, изразено преди тази среща ние от ГЕРБ ще считаме, че е неофициална“, каза още Цвета Караянчева. Тя не отговори на въпрос дали са склонни да предложат Исмаилов да бъде освободен като заместник-министър на отбраната. Орхан Исмаилов е от "Народна партия свобода и достойнство" (в състава на Реформаторския блок). Той е е бивш зам.-председател на Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ) и на Комисията по досиетата (в които е участвал като бивш представител на ДПС, преди отцепването на НПСД от Доган). Очаквайте подробности.

Патриотичният фронт заплаши да оттегли подкрепата си за правителството

http://www.mediapool.bg/patriotichniyat-front-zaplashi-da-ottegli-podkrepata-si-za-pravitelstvoto-news227318.html

Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си за правителството на Бойко Борисов заради заместник-министър на Реформаторския блок. Това стана ясно от думите на съпредседателя на формацията Валери Симеонов пред БНТ.   Става дума за заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.   Очаква се днес НФСБ да вземе решение по случая, след консултация с ВМРО, уточни Симеонов Орхан Исмаилов е от "Народна партия свобода и достойнство" (в състава на Реформаторския блок). Той е е бивш зам.-председател на Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ) и на Комисията по досиетата (в които е участвал като бивш представител на ДПС, преди отцепването на НПСД от Доган).   Очаквайте подробности.  

Сухопътните войски празнуват 129 г.

http://www.cross.bg/otbranata-voiiski-syhoputnite-1440142.html

/КРОСС/Отбелязваме празника на сухопътните ни войски. По време на Сръбско-българската война от 1885 г. Сухопътните войски провеждат решителното сражение при Сливница на 19 ноември. Това е първата голяма победа на Българската войска след нейното възраждане. Празникът се отбелязва от 1992 г. Заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов ще участват в тържественото събрание-концерт по повод празника на Сухопътните войски и отбелязването на 129 години от Сръбско-българската война. Ще бъдат връчени награди на отличили се военнослужещи и цивилни служители от името на министъра на отбраната Николай Ненчев и началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов.    

По 40 лв. коледна надбавка ще получат пенсионери с пенсия до 286 лв.

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/sOSxcv9lbdY/

По 40 лв. коледна надбавка ще получи всеки пенсионер с пенсия до 286 лв., обеща премиерът Бойко Борисов. Поех ангажимент. Това са около 1 300 000 пенсионери, посочи той пред журналисти след среща с министъра на финансите Владислав Горанов, цитира Кросс.

Бях възложил на министъра на финансите да огледаме какво можем да съкратим от инфраструктурни проекти, администрация, включително, за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават, обясни промяната в позицията на финансовия министър Борисов.

Преди дни Владислав Горанов категорично заяви, че коледна пенсия няма да има. В същото време социалният министър Ивайло Калфин държеше на позицията на партията си, че такава е хубаво да има. Борисов каза, че ще уведоми вицепремиера Калфин да подготви постановлението за сряда, за да може заедно с декемврийските пенсии възрастните хора да получат и бонуса.

Премиерът посочи, че става дума за 50 млн. лв. “Не са малко пари в тази финансова криза” – посочи той и допълни: “Но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме, за да спасяваме банки, абсолютно прави са пенсионерите да кажат: “А коледата как да я посрещнем”.

Новината, дошла от Борисов, изненада депутатите в НС, защото до последно бюджетът бе прекроен така, че не бяха заложени пари за тях. Днес народните представители обсъждат именно промените в бюджета

 

 

 

Коледни добавки за пенсионерите ще има – по 40 лева

http://www.bnews.bg/article-122109

Премиерът Бойко Борисов се срещна с Владислав Горанов в Министерството на финансите и кабинетът изненадващо намери 50 милиона лева, които да бъдат раздадени на пенсионерите като коледни добавки.

Арх.Калина Павлова: Нароченият за мой любовник Галин Андонов дойде да ми се извинява

http://web.barometar.net/65794/

Архитект Калина Павлова от Варна, която през 2011 г., беше кандидат за кмет и беше замесена в измислен сексскандал с варненеца Галин Андонов, публикува в социалната мрежа фейсбук информация, която дава нов ракурс на отношенията й с въпросния мъж: „На поетично-политическата ни вечер с поетесата Милена Белчева през 2011 г. се беше появил нарочения за [...]

Избухнаха два пожара в Пиринско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432918

Два пожара са избухнали на територията на Пиринско тази нощ. Около 20.33 часа снощи е получен сигнал за възникнал пожар във фургон използван от местни овчари в село Полето. Въпреки бързата намеса на пожарникарите фургонът е изгорял, съобщава struma.bg.
Около 02.54 часа е получен сигнал за втори пожар в селскостопанска постройка в село Джигурово, Два пожара са избухнали на територията на Пиринско тази нощ. Около 20.33 часа снощи е получен сигнал за възникнал пожар във фургон използван от местни овчари в село Полето. Въпреки бързата намеса на пожарникарите фургонът е изгорял, съобщава struma.bg. Около 02.54 часа е получен сигнал за втори пожар в селскостопанска постройка в село Джигурово,

Директорът на ОЛАФ: България се нуждае от реформи за борбата с корупцията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432915

България се нуждае от реформи във ведомствата за борбата с измамите и корупцията. Това заяви Джовани Кеслер, генералният директор на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/, на брифинг в Министерството на вътрешните работи, съобщи Фокус.
„Радвам се да съм тук и да се срещна с министъра на МВР – Веселин Вучков. България се нуждае от реформи във ведомствата за борбата с измамите и корупцията. Това заяви Джовани Кеслер, генералният директор на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/, на брифинг в Министерството на вътрешните работи, съобщи Фокус. „Радвам се да съм тук и да се срещна с министъра на МВР – Веселин Вучков.

ВМРО: Довършете оградата, не слушайте турския посланик!

http://www.cross.bg/tyrtziya-gyokche-vmro-1440141.html

/КРОСС/Не е работа на турския посланик да говори дали трябва или не трябва да завършим оградата по границата си. Българското правителство не трябва да се съобразява с днешните думи на посланик Гьокче. То трябва да даде сигурност на българските граждани и час по-скоро да завърши оградата по цялата граница.  Това е становището на ВМРО по повод изказванията на посланика на Република Турция у нас Сюлейман Гьокче. В студиото на БНТ 1 той заяви, че Турция е против изграждането на ограда по цялата българо-турска граница. Той си позволи да коментира и вътрешнополитическия живот на България. ВМРО припомня на посланик Гьокче всичките случаи на нелегално проникнали имигранти през Турция. Всичко това поражда съвсем основателни съмнения, че турската държава съзнателно пропуска имигрантите у нас. На този фон изказванията на посланика са меко казано недипломатични. Доизграждането на оградата ще помогне за спирането на навлизането на екстремистки елементи у нас. Самият Гьокче заявява, че Турция депортирала бойци на „Ислямска държава". Каква е гаранцията, че тези хора не могат да навлязат у нас. Довършването на съоръжението по границата на Република България и Република Турция ще спре пропускането на имигранти, преминаващи от южната ни съседна на наша територия, се казва в позицията на ВМРО - Българско национално движение. Вместо да се меси във вътрешните ни работи, Гьокче трябваше да поднесе извинения за организирания от Анкара наплив на имигранти у нас

Прокуратурата се самосезира по случая със заснетия с подпуп полицай

http://www.mediapool.bg/prokuraturata-se-samosezira-po-sluchaya-sas-zasnetiya-s-podpup-politsai-news227317.html

Софийската градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по случая с пътния полицай, който бe заснет невъзмутимо да прибира подкупи от спрени за проверка шофьори на джипове в центъра на София. Това съобщиха от държавното обвинение във вторник. Обвинителите вече са изискали всички материали по случая от СДВР, където се води дисциплинарна проверка срещу катаджията. Междувременно вътрешният министър Веселин Вучков коментира по този повод, че МВР трябва да "ускори" борбата срещу своите корумпирани служители. "Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ад хок реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство", коментира министърът кадрите, разпространяващи се масово през последното денонощие във Фейсбук. "Доколкото разбирам може да се идентифицира служителят. От тук насетне очаквам в кратки срокове тази проверка да приключи", добави Вучков. По думите му в МВР има достатъчно "звена и способности да се справим с този проблем и по линия на инспектората, който има административни функции, но и по линия на дирекция "Вътрешна сигурност". Директорът на СДВР Младен Маринов разпореди образуване на дисциплинарно производство срещу уличения в корупция служител на столичния КАТ. От вътрешното министерство уточняват, че в рамките на проверката ще бъде потърсено и съдействието на хората, "имащи отношение към случая".

Четирима евреи убити при нападение в синагога в Ерусалим

http://www.mediapool.bg/chetirima-evrei-ubiti-pri-napadenie-v-sinagoga-v-erusalim-news227316.html

Четирима богомолци са убити при нападението на двама палестинци с брадви и ножове в синагога в Ерусалим, а шестима евреи са ранени, съобщи Асошиейтед прес. Двамата нападатели бяха застреляни от полицаи.   Говорител на израелската служба за спешна помощ съобщи за израелското военно радио, че медиците на място оказали помощ на девет ранени, петима от тях били в критично състояние.   Израел ще "отвърне сурово" на смъртоносно нападение срещу синагога в Ерусалим, заяви министър-председателят Бенямин Нетаняху, цитиран от Асошиейтед прес.   Нетаняху нарече днешната атаката "жестоко убийство на евреи, дошли да се молят и убити от жалки убийци".   Нетаняху хвърли вината за насилието върху подстрекателстватаот страна на ислямисткото движение Хамас и палестинския президент Махмуд Абас. Според него международната общност пренебрегва тези подстрекателства.   Американският държавен секретар Джон Кери разкритикува остро нападението. Кери, който е на посещение в Лондон, определи атаката като проява на чист тероризъм и на безумна бруталност. Той призова палестинските лидери също да осъдят нападението.

Клип с подкупен катаджия "ускорява" борбата с корупцията в МВР

http://www.mediapool.bg/klip-s-podkupen-katadzhiya-uskoryava-borbata-s-koruptsiyata-v-mvr-news227317.html

МВР ще "ускори" антикорупционната си политика към свои служители, обяви във вторник вътрешният министър Веселин Вучков. Изявлението му бе по повод случай със заснет пътен полицай, който невъзмутимо прибира подкупи от спрени за проверка шофьори на джипове в центъра на София. "Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ад хок реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство", коментира министърът кадрите, разпространяващи се масово през последното денонощие във Фейсбук. "Доколкото разбирам може да се идентифицира служителят. От тук насетне очаквам в кратки срокове тази проверка да приключи", добави Вучков. По думите му в МВР има достатъчно "звена и способности да се справим с този проблем и по линия на инспектората, който има административни функции, но и по линия на дирекция "Вътрешна сигурност". Директорът на СДВР Младен Маринов вече е разпоредил образуване на дисциплинарно производство срещу уличения в корупция служител на столичния КАТ. От вътрешното министерство уточняват, че в рамките на проверката ще бъде потърсено и съдействието на хората, "имащи отношение към случая".

Стоянова: Изплащането на депозити в КТБ от резерва на БНБ не е добра идея

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/stoianova-izplashtaneto-na-depoziti-v-ktb-ot-rezerva-na-bnb-ne-e-dobra-ideia-183973/

Изплащането на гарантираните депозити е задължение на държавата, а ФГВБ е само инструмент за това, обясни депутатът от ГЕРБ

Два пожара избухнаха в Пиринско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432910

Два пожара са избухнали на територията на Пиринско тази нощ. Около 20.33 часа снощи е получен сигнал за възникнал пожар във фургон използван от местни овчари в село Полето. Въпреки бързата намеса на пожарникарите фургонът е изгорял, съобщава struma.bg.
Около 02.54 часа е получен сигнал за втори пожар в селскостопанска постройка в село Джигурово, Два пожара са избухнали на територията на Пиринско тази нощ. Около 20.33 часа снощи е получен сигнал за възникнал пожар във фургон използван от местни овчари в село Полето. Въпреки бързата намеса на пожарникарите фургонът е изгорял, съобщава struma.bg. Около 02.54 часа е получен сигнал за втори пожар в селскостопанска постройка в село Джигурово,

Директорът на ОЛАФ: България се нуждае от реформи при борбата с корупцията

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432905

България се нуждае от реформи във ведомствата за борбата с измамите и корупцията. Това заяви Джовани Кеслер, генералният директор на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/, на брифинг в Министерството на вътрешните работи, съобщи Фокус.
„Радвам се да съм тук и да се срещна с министъра на МВР – Веселин Вучков. България се нуждае от реформи във ведомствата за борбата с измамите и корупцията. Това заяви Джовани Кеслер, генералният директор на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/, на брифинг в Министерството на вътрешните работи, съобщи Фокус. „Радвам се да съм тук и да се срещна с министъра на МВР – Веселин Вучков.

Очакват се нови порои

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/nko8S4Oejak/

Нови проливни дъждове в Източна България очакват синоптиците. Оранжев код за интензивни валежи е обявен за утре в общо 7 области – Бургас, Ямбол, Сливен, Търговище, Шумен, Разград и Силистра.

В областите Бургас, Ямбол и Хасково е обявена опасност и от гръмотевични бури.

По данни на НИМХ към БАН, прогнозираните количества дъжд в Бургаско за утре са между 30 и 50 л./кв.м. В областите с жълт код стойностите са между 20 и 40 л./кв. м. Утре дъждовно ще бъде времето в цялата страна. Температурите в Източна България ще достигнат 16-18 градуса.

Дъждовете в Източна България ще продължат и в четвъртък. Валежи се очакват в цялата страна в петък. През уикенда пороите ще секнат, а температурите навсякъде ще паднат до 5-9 градуса.

Заради очакваните обилни дъждове Министерство на околната среда и водите предупреждава за опасно повишение на речните нива в цяла България. Значително покачване се очаква и в Черноморския водосбор, най-вече басейните на реките Факийска и Велека.

 

Лавров: Русия и ЕС не трябва да преминат "точката, от която няма връщане"

http://www.mediapool.bg/lavrov-rusiya-i-es-ne-tryabva-da-preminat-tochkata-ot-koyato-nyama-vrashtane-news227315.html

Москва се надява, че в отношенията между Русия и ЕС не е премината "точката, от която няма връщане". Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров пред колегиумите на външните министерства на Русия и Беларус, които проведоха съвместно заседание в Минск, съобщи ТАСС. По думите на Лавров, "линията на ЕС по повод украинската криза, включително използването на "двойни стандарти", опитите да се прехвърля върху други отговорността за събитията и да се използва натиск чрез санкции - всичко това подронва доверието и стабилността на нашия континент". "Надяваме се "точката, от която няма връщане", да не е премината. Разглеждаме ЕС като наш голям и важен партньор. Имаме интерес от постъпателно развитие на сътрудничеството на равноправна и взаимноизгодна основа", каза външният министър на Русия.

Мъж се обеси месец, след като жена му се обеси

http://www.zapernik.com/krimi/muj-se-obesi-mesec-sled-kato-jena-mu-se-obesi_35860/

54 -годишен мъж бе намерен обесен на тавана в собствената си къща. Велик от Хаджидимово издъхна месец след като съпругата му също се обеси. Драмата у семейството, което има две деца е голяма, случаят потресе съседите им . Никой не намира отговор на въпроса защо цяло семейство посегна на живота си?! Лекари, полиция са в паника от случващото се напоследък, пише struma.com.

Вчера в Пиринско се самоуби 35-годишен мъж, който скочи от 11 -тия етаж на блок в кв. Запад, жена от Сандански скочи...

Продължава

МОСВ бие тревога: Повишават се нивата на реките

http://frognews.bg/news_80471/

От Министерство на околната среда и водите предупреждават, че се очаква повишаване на речните нива в цялата страна.

Депутатите на крака пред Крисия, Хасан и Ибрахим

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ilGx6douo0M/

Със ставане на крака и бурни аплодисменти депутатите посрещнаха в пленарната зала Крисия, Хасан и Ибрахим. Малките изпълнители, които се класираха втори на детската „Евровизия”, гостуваха на Народното събрание по покана на парламентарния шеф Цецка Цачева.

В поздрава си към тях Цачева им благодари, че са постигнали нещо засега непосилно за политиците – да накарат българите да се почувстват единни.

Лично Цачева и група по-любопитни депутати посрещнаха децата на парадния вход на парламента, а след това Крисия, Хасан и Ибрахим наблюдаваха началото на пленарното заседание от балкона. Гостуването им приключи с кратка обиколка на кулоарите.

 

 

Студент е разработил бутилка, която сама се пълни с вода

http://www.zapernik.com/biznes/student-e-razrabotil-butilka-koyato-sama-se-pulni-s-voda_35859/

Австрийският студент Крисоф Ретецар е разработил бутилка, която сама се пълни с вода, пише Ingenieur.de. Той е използвал принципа на кондензацията, при който водата се добива от въздуха. Системата, наречена Fontus, е предназначена за велосипедисти. Тя би могла обаче да бъде полезна и за хора в региони, където водата е дефицит.

Шишето, кръстено на римския бог на изворите, произвежда половин литър вода за един час. Системата събира водата капка по капка. В един кубически метър въздух...

Продължава

Две фирми търсят еврофинансиране за добив на ток от морските вълни

http://www.moreto.net/novini.php?n=271056

Съществуват вече 5 - 6 български разработки на устройства за усвояване енергията на морските вълни. В момента паралелно тече подготовка за изследването на два проекта на наши фирми, които възнамеряват да създадат такива възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), базирани на авангардни технологии, за да ги патентоват и развият промишлен добив.

Министър Вучков: Мястото на АФКОС е в МВР и ще остане част от него

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432898

"Мястото на дирекция „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз"(АФКОС) е в МВР и то ще остане част от него, защото ведомството работи добре с европейските ни партньори". Това заяви на брифинг  министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, съобщи„Фокус”.
„Повод за срещата ни с Кеслер, беше конференция на партньори в ЕС в борбата им "Мястото на дирекция „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз"(АФКОС) е в МВР и то ще остане част от него, защото ведомството работи добре с европейските ни партньори". Това заяви на брифинг  министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, съобщи„Фокус”. „Повод за срещата ни с Кеслер, беше конференция на партньори в ЕС в борбата им

Кои акции печелят от спадащите цени на петрола

http://www.investor.bg/surovini/365/a/koi-akcii-pecheliat-ot-spadashtite-ceni-na-petrola-183972/

Понижената цена на „черното злато“ е като намаление на данъчната ставка за редица компании

Мъж бе намерен обесен месец след като съпругата му се самоуби

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432892

54-годишен мъж бе намерен обесен на тавана в собствената си къща. Велик от Хаджидимово издъхна месец след като съпругата му също се обеси, пише struma.com. Драмата у семейството, което има две деца, е голяма, случаят потресе съседите им. Никой не намира отговор на въпроса защо цяло семейство посегна на живота си. 54-годишен мъж бе намерен обесен на тавана в собствената си къща. Велик от Хаджидимово издъхна месец след като съпругата му също се обеси, пише struma.com. Драмата у семейството, което има две деца, е голяма, случаят потресе съседите им. Никой не намира отговор на въпроса защо цяло семейство посегна на живота си.

Влизането на Украйна в ЕС ще създаде в Русия усещане за опасност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432126

ВНОСНИ
Влизането на Украйна в ЕС ще създаде в Русия усещане за опасност ЗБИГНЕВ БЖЕЖИНСКИ Извънредна помощ за Киев ще доведе до още напрежение “Стратегическата цел на Владимир Путин е да раздели Европа чрез заплахи. Целта на Русия е да сплаши Европа, защото европейските държави не са съвсем интегрирани. ВНОСНИ Влизането на Украйна в ЕС ще създаде в Русия усещане за опасност ЗБИГНЕВ БЖЕЖИНСКИ Извънредна помощ за Киев ще доведе до още напрежение “Стратегическата цел на Владимир Путин е да раздели Европа чрез заплахи. Целта на Русия е да сплаши Европа, защото европейските държави не са съвсем интегрирани.

Протест срещу незачитането правата на детцата

http://www.cross.bg/konventziyata-detzata-durzhavata-1440140.html

/КРОСС/Протестно събитие срещу незачитането на нормите на Конвенцията на ООН за правата на детето от институциите на държавата ни ще се проведе на 20-ти ноември от 12.30 часа в пространството на „триъгълника на властта" в София (пространството пред Народно събрание 2, между Президентството и Министерски съвет). Поводът е 25-та годишнина от приемането й от Общото събрание на ООН. В България тя влиза в сила още през 1991 г. Конвенцията е глобален договор за признаване и закрила на правата на децата. Основният й принцип е зачитане на достойнството, и на равните и неотменни права на всяко дете. Това не е просто документ, даващ насоки и препоръки към държавите-членки. По силата на Конституцията на Република България Конвенцията има приоритет пред нормите на вътрешното законодателство, които й противоречат. Тя носи силата на закон, който държавата ни е длъжна да изпълнява, и който няма право да пренебрегва и заобикаля. Тази година, на 20-ти ноември, Конвенцията навършва 25 години - възраст, която налага равносметка. Логичен въпрос е: „Спазва ли държавата ни ангажиментите си по Конвенцията?" Действителността, в която живеем, дава категоричен отговор - не

Започва ремонтът на зоопарка в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432889

Започва ремонтът на зоологическата градина в Пловдив. Тя е затворена от 2008 година заради непригодни условия за живот на обитателите й, пише БГНЕС.
През лятото от пловдивския зоопарк бяха изведени двете мечки и повечето останали животни. Муфлоните обаче починаха в зоопарка в Стара Загора. Маймуните остават и по време на ремонта, Започва ремонтът на зоологическата градина в Пловдив. Тя е затворена от 2008 година заради непригодни условия за живот на обитателите й, пише БГНЕС. През лятото от пловдивския зоопарк бяха изведени двете мечки и повечето останали животни. Муфлоните обаче починаха в зоопарка в Стара Загора. Маймуните остават и по време на ремонта,

Депутатите от ГЕРБ-Бургас дариха заплатите си на пострадали от наводненията в областта

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/dYbe_ghVglk/

Всички депутати от ГЕРБ-Бургас дариха първите си възнаграждения на пострадали райони от наводненията в областта. Сумите са разпределени по равно между пет населени места. Областният лидер на партията Димитър Бойчев заедно с Диана Йорданова и Семир Абу Мелих посетиха три от засегнатите селища по време на последните проливни дъждове в края на октомври.

Те се срещнаха с Радослав Петров, секретар на Дружество „Росенец“ и отговорник на вилната зона, за да му връчат лично събраните средства от цялата бургаска група. Сумата ще бъде използвана за отстраняване на нанесените щети и належащ ремонт на инфраструктурата в селището. Народните представители посетиха и „Ченгене скеле“, където обсъдиха с Димитър Янчев, неформален кмет на рибарското селище, най-належащите действия за отстраняване на щетите.

Средства бяха отделени и за в.з. „Черниците“ до с. Маринка, където непосредствено след последните наводнения общински съветници от ГЕРБ-Бургас помогнаха на местните хора да разчистят къщите и дворовете си.

„Благодаря отново на депутатите от ГЕРБ за подкрепата и дарението, което ще бъде рационално използвано в полза на всички живеещи във вилната зона. Ще поставим осветление на главната улица, за да бъде улеснено преминаването на хората и превозните средства през участъка, който в момента не е осветен“, коментира кметът на село Маринка Лъчезар Колев.

С поетия и спазен ангажимент към жителите на пострадалите райони от ГЕРБ-Бургас не за първи път оказват подкрепа на засегнатите жители в областта. От партията се включиха активно в отстраняването на щетите при първото наводнение през месец септември във в.с Черниците, рибарското селище Ченгене скеле, в.з.Росенец, Ново Паничарево. Тогава от ГЕРБ дариха домакинска техника, строителни материали, моторна лодка, продукти от първа необходимост, дрехи.

Следващата седмица народните представители от ГЕРБ-Бургас ще посетят още двете засегнати селища в община Приморско – Ново Паничарево и Ясна Поляна.

 

 

Мъж се обеси месец след съпругата си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432873

54-годишен мъж бе намерен обесен на тавана в собствената си къща. Велик от Хаджидимово издъхна месец след като съпругата му също се обеси, пише struma.com. Драмата у семейството, което има две деца, е голяма, случаят потресе съседите им. Никой не намира отговор на въпроса защо цяло семейство посегна на живота си. 54-годишен мъж бе намерен обесен на тавана в собствената си къща. Велик от Хаджидимово издъхна месец след като съпругата му също се обеси, пише struma.com. Драмата у семейството, което има две деца, е голяма, случаят потресе съседите им. Никой не намира отговор на въпроса защо цяло семейство посегна на живота си.

Веселин Вучков: Мястото на АФКОС е в МВР и ще остане част от него

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432882

"Мястото на дирекция „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз"(АФКОС) е в МВР и то ще остане част от него, защото ведомството работи добре с европейските ни партньори". Това заяви на брифинг  министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, съобщи„Фокус”. „Повод за срещата ни с Кеслер, беше конференция на партньори в ЕС в борбата им

Приключенията на "Филе" не са приключили

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/prikliucheniiata-na-file-ne-sa-prikliuchili-6027623

Асошиейтед прес изтъква, че учените от ЕКА са уверени, че през пролетта, когато слънчевите лъчи ще огреят по-обилно кометата "Чурюмов-Герасименко", "Филе" ще се пробуди от принудителния си сън

Приключенията на "Фила" в космоса може да продължат

http://www.cross.bg/fila-kometata-robotut-1440138.html

/КРОСС/Газови струи от вътрешността на кометата "67Р/Чурюмов-Герасименко", на която кацна роботът "Фила", могат да избутат спящия апарат от падината, в която е попаднал, и да го изкарат на слънце, съобщава Ройтерс. По този начин модулът ще може отново да зареди слънчевите си батерии и приключенията му в космоса ще продължат. Асошиейтед прес изтъква, че учените от Европейската космическа агенция /ЕКА/ са уверени, че през пролетта, когато слънчевите лъчи ще огреят по-обилно кометата "Чурюмов-Герасименко", "Фила" ще се пробуди от принудителния си сън. Тогава слънчевите панели ще заредят изтощените акумулатори на апарата и той ще може да продължи мисията си. Така "Фила" ще може да навлезе във втората фаза на научната си програма. Агенциите припомнят, че след като попадна в сенчеста зона, роботът изтощи захранването си. "Ние сме уверени, че на даден етап "Фила" ще се пробуди и ние ще установим контакт с него", заяви ръководителят на мисията по кацането Щефан Уламек. Това най-вероятно ще стане през пролетта, когато кометата ще се приближи повече до Слънцето. Нужни са само няколко дни огряване на слънчевия панел на "Фила", за да се заредят акумулаторите му и той отново да започне да събира научни данни. "Сенчестата позиция" на Фила дори може да се окаже предимство, преценяват учените

Започва ремонтът на зоологическата градина в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432876

Започва ремонтът на зоологическата градина в Пловдив. Тя е затворена от 2008 година заради непригодни условия за живот на обитателите й, пише БГНЕС.
През лятото от пловдивския зоопарк бяха изведени двете мечки и повечето останали животни. Муфлоните обаче починаха в зоопарка в Стара Загора. Маймуните остават и по време на ремонта, Започва ремонтът на зоологическата градина в Пловдив. Тя е затворена от 2008 година заради непригодни условия за живот на обитателите й, пише БГНЕС. През лятото от пловдивския зоопарк бяха изведени двете мечки и повечето останали животни. Муфлоните обаче починаха в зоопарка в Стара Загора. Маймуните остават и по време на ремонта,

Премиерът Борисов обеща коледни добавки на пенсионерите с най-ниски пенсии

http://web.barometar.net/65792/

„Поех ангажимент да дадем по 40 лв. на пенсионерите с пенсии до 286 лв., това са около 1 300 000 пенсионери“, уточни Борисов след среща с министъра на финансите Владислав Горанов. Премиерът каза, че е възложил на Горанов да се огледа какво може да бъде съкратено от инфраструктурни проекти, администрация, „за да дадем на българските [...]

В Словакия освиркаха Порошенко

http://www.cross.bg/slovakiya-poroshenko-prezident-1440139.html

/КРОСС/ Официалната визита на украинския президент Петро Порошенко в Словакия премина не без инциденти. В Братислава местни жители организираха доста хладен прием на украинския президент. Десетки активисти проведоха протестна акция. Когато Порошенко се появи на улицата пред сградата на правителството, активистите развяха транспаранти с надписи «Чехия и Словакия е с теб, Новорусия!» и «Спасете Донбас от украинската армия!». От време на време демонстрантите скандираха «Фашист!» по адрес на украинския президент, съобщи ТАСС. Според някои данни, акцията не е била съгласувана с властите на града. Въпреки това, полицията не е правила опити да се намеси в случващото се. Полицаите отбелязали, че демонстрантите се държали спокойно, те не са пречили на уличното движение и пешеходците. Напомняме, че Порошенко се срещна с президента на Словакия в Братислава. Лидерите на двете държави обсъдиха кризата в Донбас и въпросите на енергетиката. Украинският президент също така взе участие като гост в срещата на върха на Вишеградската група (Унгария, Полша, Словакия и Чехия).    

Тотото дава 12 милиона за реклама по неясни критерии

http://frognews.bg/news_80472/

Българският спортен тотализатор е на път да даде 12 милиона лева за пълно реклама през следващите три години (2015-а, 2016-а и 2017-а) по смущаващо неясни критерии.

Очаква се повишаване на речните нива в цялата страна

http://offnews.bg/news/n_1/n_419083.html

Очаква се повишаване на речните нива в цялата страна, а нивото на р. Тунджа в района на гр. Елхово е достигнал оранжевия праг за предупреждение, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. По данни и прогнози на НИМХ тази нощ се очакват валежи в западната половина на страната, а утре и в източната. Прогнозираното количество валежи ще е между 5- 30 л/кв. м, в изолираните райони - до 40 л/кв.м. Към настоящия момент голяма част от наблюдаваните реки са с водно количество около и над нормата за месец ноември . От утре вечер ще започне повишение на речните нива в цялата страна. Реките, които може да прелеят, са Тополовец, Войнишка, Витбол, Арчар, Скомля, Лом, Цибрица, Огоста, Факийска, Велека, Тунджа, долното течение на Марица и Струма. По данни от системата за ранно предупреждение при наводнение за басейните на реките Тунджа и Марица нивото на р. Тунджа в района на гр. Елхово е достигнал оранжевия праг за предупреждение, като се очаква през следващите дни водното ниво да се повишава в резултат на прогнозираните валежи. На 19 ноември валежите ще отслабнат, а в четвъртък ще има слаби превалявания предимно в Северна България. 

Ново видео със заложници на джихадисти

http://www.cross.bg/videoto-lazarevich-zalozhnitzi-1440137.html

/КРОСС/Видео, публикувано в популярен джихадистки форум, показа, че ислямистката групировка "Ал Кайда в ислямския Магреб" държи двама заложници. Мъжете призовават правителствата на техните родни държави да преговарят за освобождаването им. Споменават, че имат здравословни проблеми. Двамата мъже са заснете на различни места. Французинът Серж Лазаревич, който беше отвлечен в Мали преди близо 3 години, говори първи в записа.Холандският гражданин Сяк Рейке е сниман във втората част на видеото на джихадистите. Той е бил отведен насила от ресторант в град Тимбукту през ноември 2011 година. Службите за разузнаване на Франция са потвърдили автентичността на видеото и то е доказателство, че Лазаревич е жив, съобщиха от Елисейския дворец.    

Златните медалисти на СК"Калоян -Ладимекс"

http://www.zapernik.com/pernik/zlatnite-medalisti-na-sk-kaloyan-ladimeks_35858/

 

На Четвъртия Международен турнир БЪЛГАРИЯ ОУПЪН 2014 за мъже ,жени ,юноши и девойки, който се проведе на 15,16 .11.2014 в Благоевград, Перничани се върнаха с 5 златни, 1 сребърен медал.Трето място...

Продължава

Патриотите заплашиха да оттеглят подкрепата си към кабинета

http://www.moreto.net/novini.php?n=271092

Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си към кабинета „Борисов" заради назначаването за заместник-министър на отбраната на Орхан Исмаилов. Това предупреди съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред БНТ.

ДАНС (не) пише на хората: Свалял си торенти, глобяваме те!

http://www.bnews.bg/article-122107

Стряскащи съобщения на компютрите си получават стотици потребители на интернет у нас.

Серията "Майстори на фотографията" продължава с изложба на Раян Макгинли

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/18/2421222_seriiata_maistori_na_fotografiiata_produljava_s/?ref=rss


След успеха на изложбите на Хари Бенсън и Бен Ритър серията "Майстори на фотографията" в столичната изложбена зала Vivacom Art Hall продължава с експозиция на определения от списание GQ като "най-важния фотограф в Америка" Раян Макгинли, съобщават от галерията.

Макгинли е едва на 25, когато прави самостоятелна изложба в Whitney Museum of American Art - така става вторият най-млад фотограф с експозиция в музея за модерно и съвременно американско изкуство. През 2003 г. е обявен за...

Тримесечната печалба на EasyJet се покачи с 21%

http://www.investor.bg/evropa/334/a/trimesechnata-pechalba-na-easyjet-se-pokachi-s-21-183969/

Добрият резултат стимулира нискотарифния превозвач да се насочи към увеличаване на обслужваните пътници с 5% през 2015 г.

Каракачанов потвърди, че няма условие за оттеглянето на Исмаилов

http://politics.actualno.com/Karakachanov-potvyrdi-che-njama-uslovie-za-ottegljaneto-na-Ismailov-news_60948.html

Няма условие към кабинета за оттегляне на Исмаилов. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в кулоарите на Народното събрание, предаде БГНЕС. По-рано днес от думите на лидера на НФСБ Валери С...

Министърът за подкупния полицай: Едва ли е тайна, че това е ежедневие

http://politics.actualno.com/Ministyryt-za-podkupnija-policaj-Edva-li-e-tajna-che-tova-e-ejednevie-news_60951.html

С думите "едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие" министър Веселин Вучков обясни видеоклип, в който пътен полицай взема пари от шофьор. Преди това от МВР съобщиха, че по разпорежда...

Свлачището към "Горни Воден" продължава да работи

http://asenovgrad.actualno.com/Svlachishteto-kym-Gorni-Voden-prodyljava-da-raboti-news_60953.html

Свлачището към асеновградския квартал "Горни Воден" окончателно откъсна участъка от пътя и буквално запрати тонове земна маса и парчета асфалт в ската под него. С дълбочина до 2 метра в про...

Ето го и големия победител от играта на Actualno.com и "Кутийковците"

http://cinema.actualno.com/Eto-go-i-golemija-pobeditel-ot-igrata-na-Actualnocom-i-Kutijkovcite-news_60954.html

В рамките на четири седмици, ние и приятелите ни от "Форум Филм България", ви задавахме въпроси свързани с най-новата анимационна продукция, която стана любима на малки и големи - "Кути...

От какво зависи добрият секс при жената

http://curious.actualno.com/Ot-kakvo-zavisi-dobrijat-seks-pri-jenata-news_60958.html

Жените, които имат повече приятели мъже, правят по-често секс с партньорите си. Причината е, че спътникът в живота вижда в мъжете-приятели потенциални съперници. До този извод са стигнали учени от уни...

Най-безумните мъжки причини за раздяла

http://curious.actualno.com/Naj-bezumnite-myjki-prichini-za-razdjala-news_60955.html

Любовта е вечна, само когато е истинска. В противен случай хората просто се разделят и обикновено причините са сериозни... или поне така си мислехме до този момент. "Коя е най-странната причина, ...

Шон Брикел лекува пропуснати сделки и неразбирателство с клиенти!

http://business.actualno.com/Shon-Brikel-lekuva-propusnati-sdelki-i-nerazbiratelstvo-s-klienti-news_60959.html

Пропуснатите сделки са ежедневие! Във всеки бизнес, всеки мениджър или търговец знае, че не под всеки камък има паричка. Това обаче може драстично да се промени! На 19-ти февруари 2015г. в София ще...

ЕС и ЕП не постигнаха компромис за бюджета

http://www.cross.bg/byudzheta-evro-miliarda-1440136.html

/КРОСС/Представители на страните-членки на Европейския съюз и Европейския парламент след седемчасови преговори не успяха да постигнат компромис за бюджета на ЕС през 2015 г, съобщава "Дойче веле". Позициите на страните в преговорите се разминават за 6 милиарда евро, за които не може да бъде постигнат компромис. Страните от ЕС са готови да одобрят увеличение на бюджетните разходи до 140 милиарда евро, което е с 3,3% повече, отколкото през 2014 г. В същото време Европейският парламент настоява сумата да бъде увеличена на 146,4 милиарда евро. Европейската комисия трябва да предложи нов проектобюджет, който ще бъде обсъден в средата на декември. Ако до януари страните не намерят решение, ЕС ще започне 2015 г. със съкратен бюджет. Той ще бъде 1/12 от бюджета за 2014 г.  

Пионерът на диско музиката издава нов албум

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/pioneryt-na-disko-muzikata-izdava-nov-album-6027624

"74 са новите 24 години", каегоричен е Джорджо Мородер, а така се казва и новият му албум

200 кг тежест на удара пратили Пулев в нокаут

http://www.cross.bg/pylev-klichko-tezhest-1440135.html

/КРОСС/9,16 млн. зрители по света и още 14 000 души в залата в Хамбург гледаха мача на годината между Владимир Кличко и Кубрат Пулев. 38-годишният украинец свали Кобрата четири пъти на земята с мощните си удари. "Силният българинът", както го определя германското издание "Билд", показа огромен кураж и на три пъти се изправи след нокдаун, но крошетата на шампиона ставаха все по-мощни и Пулев не издържа. Ударът, с който Кличко нокаутира Кобрата в петия рунд, е бил с тежест над 200 кг. Това заявяват експерти пред "Билд". По време на тренировки и тестове Кличко е достигал дори 500 кг тежест на дясното си кроше, но когато свали Пулев окончателно на земят, той удари с лявата ръка, осигурявайки си 17-а защита на титлата и 63 победа (53 нокаута). Кличко е в професионалния бокс точно от 18 години, а в последните 10 не е побеждаван, но отдавна не бе показвал такава агресия на ринга. Пулев успя да раздразни шампиона и го накара да бъде брутален. Самият Влад призна, че е бил извън тялото си и е искал да накаже Кобрата за думите и поведението му преди двубоя, че силно е искал да го нокаутира. Кличко разказа още след мача, че е учуден как Пулев е успял да се изправи след втория нокдаун в първия рунд, тъй като украинецът усетил как кокълчетата на ръкатта му изпукват. Шампионът призна веднага след двубоя, че българинът се е бил мъжки и заслужава уважение.  

Българска хранителна банка набира доброволци

http://www.cross.bg/dobrovoltzi-izdanie-provede-1440134.html

/КРОСС/БХБ набира доброволци за второто издание на кампанията „1 килограм доброта", което ще се проведе на 29-30 ноември 2014 г. „Никой не може да прави всичко, но всеки може да направи по нещо" - защо не и да дарите своето време за благородната кауза за осигуряване на прехрана на хилядите нуждаещи се, които живеят на и под прага на бедността у нас? Българската хранителна банка събира, разпределя и доставя дарения под формата на пакетирани храни на гладуващи деца, възрастни, социално слаби семейства и пострадали от природни бедствия. Кампанията „1 килограм доброта", която се провежда в големите търговски вериги, ще има своето второ издание в края на месеца, като за успешното й реализиране БХБ се нуждае от подкрепата на доброволци - индивидуални, корпоративни, организирани. „В първото издание на кампанията, проведено на 31 май и 1 юни 2014 г., бяха събрани над 4 200 кг храни, като в акцията се включиха 140 доброволци - казва изпълнителният директор на БХБ, Цанка Миланова. - Предстоящата инициатива ще се проведе в по-голям брой търговски обекти, което ни ангажира с осигуряването на повече доброволци. Необходими са ни поне 220 доброволци в София. По този повод отправяме покана за включване до наши редовни доброволци, доброволци, участвали в първото издание на кампанията, корпоративни доброволци, организирани групи на спортни клубове, училища и др

Патриотите може да оттеглят подкрепата си за кабинета

http://www.bnews.bg/article-122105

Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си към кабинета на Бойко Борисов заради заместник-министър на Реформаторския блок.

Патриотите могат да оттеглят подкрепата си за кабинета

http://news.ibox.bg/news/id_122614977

Изказването идва от съпредседателя на формацията Валери Симеонов, а причината е заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов. Въпреки това Симеонов отрече да е бил поставян ултиматум Исмаилов да бъде отстранен в 10-дневен срок. Днес НФСБ и ВМРО ще обсъдят позицията си.

Преслава се натаралянка на участие в Перник, Бирмата побесня

http://www.zapernik.com/pernik/preslava-se-nataralyanka-na-uchastie-v-pernik-birmata-pobesnya_35857/

„Беше доста подпийнала, едва се държеше на краката си. И друг път сме я виждали в настроение, но този път си беше откровено натаралянкана“, коментират с известна доза разочарование фенове на Преслава след последното й участие в Перник.

 

Изпълнителката на „Водка с утеха“ е прекалила с алкохола, с което си навлякла гнева на половинката – Георги Станоев-Бирмата, узна HotArena.net.

 

Неприятната случка е от този уикенд....

Продължава

Виолета Марковска върви по 5 км всеки ден

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432166

Младата актриса от години поддържа форма с йога и дори скоро ще стане инструктор. Но освен с упражненията Виолета Марковска поддържа форма и с ходене пеша.
Младата актриса от години поддържа форма с йога и дори скоро ще стане инструктор. Но освен с упражненията Виолета Марковска поддържа форма и с ходене пеша. "От доста време го правя, вървя по 5 км. Най-вече по пътеките във Витоша. Човек се чувства прероден след такава разходка", каза

В Берлин е хоспитализиран мъж с подозрение за ебола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432862

В Берлин е хоспитализиран мъж с подозрение за ебола, съобщи Bild.
Пациентът е 34-годишен преводач, който преди известно време е работил с хора от Сиера Леоне. Симптомите му съответстват на заразяване със смъртоносния вирус.
В момента лекарите чакат резултатите от кръвните проби. Улицата, на която живее хоспитализираният, В Берлин е хоспитализиран мъж с подозрение за ебола, съобщи Bild. Пациентът е 34-годишен преводач, който преди известно време е работил с хора от Сиера Леоне. Симптомите му съответстват на заразяване със смъртоносния вирус. В момента лекарите чакат резултатите от кръвните проби. Улицата, на която живее хоспитализираният,

Празник на разкола. Порошенко реши да увековечи Евромайдана

http://www.cross.bg/ykraiina-poroshenko-praznik-1440133.html

/КРОСС/ „Ден на достойнството и свободата”. Под този надслов ще се отбелязва от тази година 21 ноември в Украйна. Съответният указ за новия празник вече е подписан от президента Петро Порошенко и е подготвен сценарият за провеждане на тържествата. Празничните мероприятия ще се проведат на площад Независимост в центъра на Киев. Именно там преди година започнаха протестните акции, които доведоха до държавен преврат и смяна на властта. Трябва да отбележим, че украинският лидер е решил да увековечи две събития в една дата – „оранжевата революция” от 2004 г. и непосредствено самия Евромайдан. Какво се отбелязва и празнува на този ден – не е ясно. За събитията с десетгодишна давност сега в Украйна е неприлично дори да си спомниш, а лидерът Виктор Юшченко отдавна слезе от политическата сцена на страната. Що се отнася до Евромайдана, естествено, за Порошенко, Яценюк, Турчинов и компания, този ден е истински празник. Благодарение на Еромайдана те в момента са на власт. А какво получи обикновеният украинец? Да живее като европеец след подписването на договора за асоциация с ЕС? Съвсем не. Напротив, жизненият стандарт рязко се понижи, икономиката е унищожена, промишлеността е в упадък, гривната обезценена, безработицата постоянно нараства… Евромайданът стана причина за разкол в страната и постави началото на военната операция в югоизточните региони, прераснала на практика в гражданска война

Хоспитализираха мъж с подозрение за ебола в Берлин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432867

В Берлин е хоспитализиран мъж с подозрение за ебола, съобщи Bild.
Пациентът е 34-годишен преводач, който преди известно време е работил с хора от Сиера Леоне. Симптомите му съответстват на заразяване със смъртоносния вирус.
В момента лекарите чакат резултатите от кръвните проби. Улицата, на която живее хоспитализираният, В Берлин е хоспитализиран мъж с подозрение за ебола, съобщи Bild. Пациентът е 34-годишен преводач, който преди известно време е работил с хора от Сиера Леоне. Симптомите му съответстват на заразяване със смъртоносния вирус. В момента лекарите чакат резултатите от кръвните проби. Улицата, на която живее хоспитализираният,

Очаква се повишаване на речните нива в цялата страна

http://www.cross.bg/tyndzha-rechnite-niva-1440132.html

/КРОСС/По данни и прогнози на НИМХ тази нощ се очакват валежи в западната половина на страната, а утре и в източната.  Днес и утре през деня тенденцията за понижаване и задържане на речните нива ще се запази. Към настоящия момент голяма част от наблюдаваните реки са с водно количество около и над нормата за месец ноември. От утре вечер ще започне повишение на речните нива в цялата страна, като значителни ще бъдат за реките Тополовец, Войнишка, Витбол, Арчар, Скомля, Лом, Цибрица, Огоста, Факийска, Велека, Тунджа и Струма. По данни от системата за ранно предупреждение при наводнение за басейните на реките Тунджа и Марица нивото на р. Тунджа в района на Елхово е достигнал оранжевия праг за предупреждение, като се очаква през следващите дни водното ниво да се повишава в резултат на прогнозираните валежи. На 19 ноември, сряда, в следобедните часове от запад валежите ще отслабнат и в много райони ще спрат. На 20 ноември, четвъртък, превалявания ще бъдат предимно слаби, като повече ще са на места в Северна България.

Община Варна организира коледен базар в подкрепа на уязвими социални групи

http://www.moreto.net/novini.php?n=271090

Коледен благотворителен базар организира общинската дирекция „Социални дейности“. Изложението ще бъде на произведения на потребителите на социални услуги и представители на уязвими социални групи от звената с общинско и държавно финансиране и трудово - производителни организации от Община Варна.

Кое е идеалното време за сън?

http://www.cross.bg/vreme-chovek-idealnoto-1440131.html

/КРОСС/Финландски учени са определили идеалното време, когато човек трябва да легне да спи, за да се събуди отпочинал на следващата сутрин, съобщи в. "Хелсингин саномат". Проф. Марку Партинен, специализиран в проблемите на съня, твърди, че хората, които дълго не могат да заспят, очевидно избират неподходящо време за лягане. Според учения положението лесно може да бъде променено. Нужно е човек да се приготви за сън и да затвори очи 10-15 минути преди времето, което е предвидил за заспиване. Този кратък период е достатъчен, за да се постигне желаният резултат - да заспим непробудно и да не се будим до сутринта. Според финландския учен повечето възрастни хора се нуждаят от 6-8 часа сън на ден. А това означава, че ако трябва да станете в 7 сутринта, а възнамерявате да спите седем часа и половина, трябва да си легнете в 23.15 часа.  

Личните лекари поискаха още 20 млн. лв. в бюджета за догодина

http://econ.bg/Новини/Личните-лекари-поискаха-още-20-млн-лв-в-бюджета-за-догодина_l.a_i.610006_at.1.html

Още 20 млн. лв. трябва да бъдат отпуснати за първична помощ в бюджета за следващата година. Това поискаха общопрактикуващите лекари. Предложението е...

Турският посланик: Съгласихме се да има ограда, но временна

http://www.bnews.bg/article-122106

Турция е приела изграждането на ограда по българо-турската граница при условие, че тя ще бъде в ограничена дължина и ще бъде временно. Това обяви турският посланик у нас Сюлейман Гьочке.

Пакистанец дал 3000 паунда на ученичка от Карнобат, момичето отрича

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432851

15-годишна ученичка от Карнобат е забъркана в любовна история с 25-годишен пакистанец.  Момичето, което бе наречено Дулсинея, е получило над 3 000 паунда, за да иде при любимия си Мохамед Рамиз и да се омъжи за него, предаде bTV.
Това поне твърди пакистанецът. По думите му двамата се запознали в сайт. 15-годишна ученичка от Карнобат е забъркана в любовна история с 25-годишен пакистанец.  Момичето, което бе наречено Дулсинея, е получило над 3 000 паунда, за да иде при любимия си Мохамед Рамиз и да се омъжи за него, предаде bTV. Това поне твърди пакистанецът. По думите му двамата се запознали в сайт.

Цената на златото тръгна нагоре

http://econ.bg/Новини/Цената-на-златото-тръгна-нагоре_l.a_i.610003_at.1.html

Златото достигна най-високата си стойност за последните над 2 седмици на фона на поевтиняването на долара, което доведе до ръст в търсенето на...

Елин Рахнев става директор на хасковския театър

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432174

Писателят и драматург Елин Рахнев ще ръководи временно театър “Иван Димов”. Предшественикът му Боил Банов бе зам.-министър на културата в служебния кабинет, но сега запази поста си в редовното правителство. В интервю за “24 часа” в началото на септември Рахнев определи хасковския храм на Мелпомена като най-добрия в страната. Писателят и драматург Елин Рахнев ще ръководи временно театър “Иван Димов”. Предшественикът му Боил Банов бе зам.-министър на културата в служебния кабинет, но сега запази поста си в редовното правителство. В интервю за “24 часа” в началото на септември Рахнев определи хасковския храм на Мелпомена като най-добрия в страната.

Матю Макконъхи изгря на Алеята на славата в Холивуд

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/matiu-makkonyhi-izgria-na-aleiata-na-slavata-v-holivud-6027617

"Това е специален ден, велик момент в моята кариера и за моето семейство", заяви 45-годишният актьор на церемонията

Семейството на племенника на Плевнелиев с иск заради полицейско насилие

http://www.cross.bg/plevneliev-politzeiisko-stanislav-1440130.html

/КРОСС/Племенникът на президента Росен Плевнелиев неотдавна се оплака от полицейско насилие при задържането му от пътни полицаи. След направената проверка МВР заключи, че жалбата на Станислав Плевнелиев е неоснователна, тъй като няма данни за неправомерна употреба на физическа сила от страна на служителите. Двама полицаи са наказани дисциплинарно за това, че не са му дали да се обади по телефона. „За да се спрат всякакви спекулации с името ми, решихме да се обърнем с граждански иск към българския съд, за да се установи случило ли се е всичко това. Имаме документи и свидетели, които няма как да се игнорират и разчитам на безпристрастността на съда", коментира пред Нова телевизия бащата на момчето Румен Плевнелиев. По думите му се акцентира върху това на кого синът му е племенник, а не на това, че той е инвалидизиран и са нарушени правата му. Медицински документи, които за нас са безспорни, че върху детето е упражнена неправомерна сила", допълни бащата на Станислав. Той не пожела да коментира искането си за отзоваване на разследващия прокурор заради съмнения за връзки с полицията, тъй като в момента тече проверка. Румен Плевнелиев каза още, че синът му все още е стресиран и не иска да излиза.  

Три от четирите запора на Община Перник са овладяни, остават преговорите със сметопочистващата фирма

http://www.zapernik.com/pernik/tri-ot-chetirite-zapora-na-obshtina-pernik-sa-ovladyani-ostavat_35856/

Четири фирми са запорирали община Перник заради неразплатени задължения, каза нововстъпилият в длъжност кмет Иван Иванов. Общината вече е сключила споразумения с фирмите за разсрочени плащания. Само с една все още текат преговори - с фирмата за сметопочистване. Иван Иванов каза, че казусът с фирмата е по-сложен, тъй като има спор за размера на сумата. Иван Иванов смята да търси помощ от местния бизнес и още тази седмица възнамерява да организира среща.

Проблемът със сметопочистващата...

Продължава

Мароко отнесе тежко наказание заради отказа си да приеме турнира за Купата на африканските нации

http://www.moreto.net/novini.php?n=270935

Мароко отнесе сурово наказание заради отказа си да приеме футболния турнир за Купата на африканските нации, който трябваше да се състои в страната в началото на 2015 година. Местната федерация обаче отмени домакинството заради епидемията от Ебола.

Палестинци клаха евреи в синагога, полицията ги уби

http://offnews.bg/news/n_1/n_419077.html

Четирима израелци са загинали при нападение на двама въоръжени с брави и ножове палестинци в синагога в Ерусалим, предаде AFP. „Загинали са четирима души, а шестима са ранени, сред тях са двама полицаи”, каза говорителят на полицията, съобщава "Фокус". Атаката е била извършена по време на сутрешните молитви в синагога в квартал Хар Ноф, в югозападната част на деня. Двамата нападатели са били убити от полицията. Нападението е пряк резултат от подстрекателството на палестинския президент Махмуд Аббас и Хамас, заяви премиерът на Израел Бенямин Нетаняху.

Министърът на правосъдието насрочи конкурс за частни съдебни изпълнители

http://www.cross.bg/sudebni-izpulniteli-chastni-1440129.html

/КРОСС/Министърът на правосъдието Христо Иванов насрочи конкурс за заемане на 68 вакантни места за частни съдебни изпълнители в страната. Първият изпит, който ще е писмен, ще се проведе на 14 февруари 2015 г. от 10 часа. До устен изпит ще се допускат кандидатите, издържали писмения с оценка не по-малко от много добър (4,50), предвижда Наредбата за условията и реда за провеждане на конкурса за частни съдебни изпълнители.В заповедта е уточнено, че устният изпит ще се проведе не по-рано от 10 дни след обявяване на резултатите от писмения, по график за явяване на участниците по азбучен ред, публикуван на сайта на Министерството на правосъдието. Примерните теми, по които конкурсната комисия ще определя въпросите за устния изпит, както и нормативната база и литературата, необходими на кандидатите за писмената част от изпита, са посочени в Приложение №1 към заповедта. В заповедта на министър Иванов са посочени още и 25-те съдебните райони, за които ще се съревновават кандидатите за частни съдебни изпълнители. Документи за участие в конкурса могат да се подават със заявление до министъра на правосъдието, чрез Съвета на камарата на ЧСИ (София, ул. „Пиротска" №7, ет. 4) в 20-дневен срок от днес.Провеждането на процедурата цели равномерното разполагане на частните съдебни изпълнители на територията на страната, гарантиране на гражданите равен достъп до правосъдие, както и предотвратяване на нелоялната конкуренция в съдебното изпълнение

Пожарни обсадиха община Пловдив, 80 чиновници побегнаха

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4431847

С вой на сирени5 пожарни автомобила окупираха вчера пловдивската община. Точно в 11,15 часа 80 чиновници напуснаха сградата и от улицата наблюдаваха как огнеборци разгръщат шлангове и стълби. 
С вой на сирени5 пожарни автомобила окупираха вчера пловдивската община. Точно в 11,15 часа 80 чиновници напуснаха сградата и от улицата наблюдаваха как огнеборци разгръщат шлангове и стълби. "На третата минута евакуирахме служителите", обясни зам.-кметът Александър Държиков. Секретарят Ангелина Топчиева каза, че успяла да вземе

Пакистанец дал 3000 паунда на ученичка от Карнобат, за да се омъжи за него

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432827

15-годишна ученичка от Карнобат е забъркана в любовна история с 25-годишен пакистанец.  Момичето, което бе наречено Дулсинея, е получило над 3 000 паунда, за да иде при любимия си Мохамед Рамиз и да се омъжи за него, предаде bTV.
Това поне твърди пакистанецът. По думите му двамата се запознали в сайт. 15-годишна ученичка от Карнобат е забъркана в любовна история с 25-годишен пакистанец.  Момичето, което бе наречено Дулсинея, е получило над 3 000 паунда, за да иде при любимия си Мохамед Рамиз и да се омъжи за него, предаде bTV. Това поне твърди пакистанецът. По думите му двамата се запознали в сайт.

Строителите поискаха по-бързото възстановяване на ДДС и на плащанията по ОП „Околна среда"

http://www.cross.bg/pavlova-plashtaniyata-vuzstanovyavane-1440128.html

/КРОСС/Да се сертифицират максимално бързо извършените дейности по оперативните програми на ЕС, призова регионалният министър Лиляна Павлова на среща с УС на Камарата на строителите в България. Колкото по-бързо се сертифицират като извършена работа, толкова по-бързо ще можем да платим и да усвоим повече средства от европейската солидарност, каза Павлова. Тя подчерта, че по Оперативна програма „Регионално развитие" не е разплащано изобщо в последните 4 месеца. Ако не платим сега, ще загубим средствата завинаги, а оттук ще намалим и завинаги ресурса по програмата за следващия програмен период, уточни тя. Министърът съобщи, че към момента под риск от загуба, по ОПРР, към края на 2014г., са 106 млн.евро. Пред представителите на КСБ тя представи сроковете, в които трябва да приключи сливането между Министерството на инвестиционното проектиране (МИП) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. До 7 декември трябва да е факт процесът по сливането, дотогава имам уверението на колегите от Министерския съвет и от Народното събрание, че за целта ще бъдат преработени 67 закона, за нас остава работата по над 100 наредби, посочи още Павлова. Тя увери присъстващите, че след закриването на МИП в правомощията на местните власти ще бъдат върнати решенията за инвестициите на териториите им

Кадиев: Мавродиев и Искров са опасни за финансовата система на България

http://frognews.bg/news_80470/

Стоян Мавродиев и Иван Искров са опасни за финансовата система на България. Те я изяждат отвътре. Разбирам, че ГЕРБ ги пази, за да не си признае грешката. И не разбирам как не виждат колко е вредно това за България. Така депутатът Георги Кадиев отговори на вчерашното изявление по негов адрес на председателя на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев.

Джовани Кеслер: Установеното сътрудничество между България и ОЛАФ е послание за поети ангажименти на правителството в постигането на конкретни резултати в борбата с измамите

http://press.mvr.bg/NEWS/news141118_02.htm

Мястото на дирекция АФКОС е в МВР и ще остане непроменено, независимо от предстоящите законодателни промени – изрази категорична позиция министър Веселин Вучков

В ЕС не се разбраха за новия бюджет

http://econ.bg/Новини/В-ЕС-не-се-разбраха-за-новия-бюджет_l.a_i.609993_at.1.html

Правителствата на 28-те страни членки на Европейския съюз не успяха да постигнат споразумение с Европейския парламент относно бюджета за 2015 г....

МОСВ предупреждава: Повишават се нивата на реките

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432833

От Министерство на околната среда и водите предупреждават, че се очаква повишаване на речните нива в цялата страна.
Нивото на река Тунджа в района на гр.Елхово е достигнал оранжевия праг за предупреждение. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) тази нощ се очакват валежи в западната половина на страната, От Министерство на околната среда и водите предупреждават, че се очаква повишаване на речните нива в цялата страна. Нивото на река Тунджа в района на гр.Елхово е достигнал оранжевия праг за предупреждение. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) тази нощ се очакват валежи в западната половина на страната,

МОСВ предупреждава: Повишават се нивата на реките

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432828

От Министерство на околната среда и водите предупреждават, че се очаква повишаване на речните нива в цялата страна.
Нивото на река Тунджа в района на гр.Елхово е достигнал оранжевия праг за предупреждение. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) тази нощ се очакват валежи в западната половина на страната, От Министерство на околната среда и водите предупреждават, че се очаква повишаване на речните нива в цялата страна. Нивото на река Тунджа в района на гр.Елхово е достигнал оранжевия праг за предупреждение. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) тази нощ се очакват валежи в западната половина на страната,

Бирите Mythos и Fix се сливат

http://www.grreporter.info/Birite_Mythos_i_Fix_se_slivat/16415

В новата схема Carlsberg ще притежава 51 на сто от акциите, а останалите 49 на сто ще останат при настоящите собственици на пивоварна Olympic.

прочети повече

По време на последната обиколка Путин постави рекорд на полетите

http://www.cross.bg/pytin-ryskiyat-vladimir-1440126.html

/КРОСС/ По време на 9-дневната работна обиколка руският президент Владимир Путин посети Китай, Далечния Изток, Австралия и се завърна в Москва, предаде Lifenews. По думите на прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков, Путин е прелетял 33 800 километра, това са 85% от дължината на екватора. Напомняме, че президентът Путин преди седмица тръгна от Москва в Пекин за стрещата на върха АТИС. От Китай руският лидер замина за Владивосток, за да инспектира Далекоизточния федерален университет и други важни обекти на инфраструктурата. От Далечния Изток на Русия, Владимир Путин замина за австралийския Бризбейн, където взе участие на срещата на върха G20. Обратно в Москва руският президент пристигна вчера сутринта, като самолетът му кацна за презареждане във Владивосток. Само за 9 дни Владимир Путин прекара 40 часа във въздуха.    

Елин Рахнев е новият шеф на хасковския театър

http://www.cross.bg/rahnev-banov-teatur-1440127.html

/КРОСС/Писателят и драматург Елин Рахнев ще е новият шеф на хасковския театър "Иван Димов". Той е е временно изпълняващ длъжността. Постът в храма на Мелпомена в южния град бе овакантен, след като досегашният директор Боил Банов - син на актьора Васил Банов, стана зам.-министър на културата. Рахнев ще е временен директор до провеждането на конкурс. Очаква се заповедта за назначението му да бъде издадена до няколко дни.Елин Рахнев сяда в стола на Боил Банов от позицията на драматург в "Иван Димов". От миналата година той е в тесни професионални връзки с хасковския театър покрай проекта "Речта на селския крал". Моноспектакълът на Диян Мачев, по текст на Румен Леонидов, бе адаптиран и поставен на сцена от 46-годишния творец.

Ван Гог е бил убит?

http://interest.actualno.com/Van-Gog-e-bil-ubit-news_60950.html

Известният американски криминолог д-р Винсънт де Майо, експерт по огнестрелни рани, твърди, че Ван Гог не се е самоубил в житна нива край Париж, а е бил убит, пише в. "Дейли мейл", цитирайки...

Зевс - сляпата сова със звезди в очите

http://curious.actualno.com/Zevs---sljapata-sova-sys-zvezdi-v-ochite--news_60942.html

Запознайте се със Зевс – совата, която стана главна атракция на Центъра за изучаване на диви животни в Силмар, Калифорния. Зевс е сляп, но в очите му сякаш има хиляди звезди, което кара хора...

Парламентът на крака пред Крисия, Хасан и Ибрахим

http://politics.actualno.com/Parlamentyt-na-kraka-pred-Krisija-Hasan-i-Ibrahim-news_60946.html

С приветствие и благодарности към Крисия, Хасан и Ибрахим започна извънредното заседание на 43-тото Народно събрание, предаде БГНЕС. Малките звезди на българската музика бяха посрещнати в южното фоа...

Скок в търговията с имоти във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=271075

Скок в търговията с недвижими имоти се наблюдава във Варна. Това каза пред Агенция „Черно море“ заместник-председателят на Управителния съвет на Национално сдружение „Недвижими имоти” Добромир Ганев. Според него ръстът е с 2,7 % за третото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на 2013 г.

Иван Иванов от РБ: Крайно време е да си изберем лидер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432820

"Реформаторският блок съществува вече година и половина. Явихме се няколко избори и трупаме тренд. При нас има вътрешна конкуренция и всяка една организация в блока има своите етапи на развитие". Това каза пред БНТ Иван Иванов, член на Реформаторския блок и зам.-председател на Народното събрание.
"Вече сме на етапа, "Реформаторският блок съществува вече година и половина. Явихме се няколко избори и трупаме тренд. При нас има вътрешна конкуренция и всяка една организация в блока има своите етапи на развитие". Това каза пред БНТ Иван Иванов, член на Реформаторския блок и зам.-председател на Народното събрание. "Вече сме на етапа,

Кадиев: Мавродиев и Искров са опасни за финансовата система на България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432822

Стоян Мавродиев и Иван Искров са опасни за финансовата система на България. Те я изяждат отвътре. Разбирам, че ГЕРБ ги пази, за да не си признае грешката. И не разбирам как не виждат колко е вредно това за България. Така депутатът Георги Кадиев отговори на вчерашното изявление по негов адрес на председателя на Комисията по финансов надзор Стоян Стоян Мавродиев и Иван Искров са опасни за финансовата система на България. Те я изяждат отвътре. Разбирам, че ГЕРБ ги пази, за да не си признае грешката. И не разбирам как не виждат колко е вредно това за България. Така депутатът Георги Кадиев отговори на вчерашното изявление по негов адрес на председателя на Комисията по финансов надзор Стоян

Иван Иванов от РБ: Крайно време е да си изберем лидер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432797

"Реформаторският блок съществува вече година и половина. Явихме се няколко избори и трупаме тренд. При нас има вътрешна конкуренция и всяка една организация в блока има своите етапи на развитие". Това каза пред БНТ Иван Иванов, член на Реформаторския блок и зам.-председател на Народното събрание. "Вече сме на етапа,

Сурва ще има, въпреки разкопания площад

http://www.zapernik.com/pernik/surva-shte-ima-vupreki-razkopaniya-ploshtad_35855/

Янакиева се скри в парламента, след като не спази поредното си обещание - да ремонтира площада до фестивала

Фестивал Сурва ще има, въпреки разкопания и недовършен площад на Перник. Това съобщи кметът на града Иван Иванов. Все още обаче общинската администрация не може да реши откъде ще минават фестивалните шествия на групите. Обсъждали се три варианта за маршрута.

Едно обаче е сигурно: Международният фест ще се измести на датите 30, 31 януари и 1 февруари 2015 година. Това се налага, тъй като на 2-ри януари ще се почива и денят ще се отработва на 24-ти. Досега пернишкият фестивал винаги се...

Продължава

Кьоре: Юанът има потенциал да се превърне в глобална резервна валута

http://www.investor.bg/novini/130/a/kiore-iuanyt-ima-potencial-da-se-prevyrne-v-globalna-rezervna-valuta-183967/

Икономическата мощ на Китай постепенно се трансформира във все по-голямо присъствие на финансовата сцена, смята членът на Изпълнителния съвет на ЕЦБ

Сурва ще има, въпреки разкопания плащад

http://www.zapernik.com/pernik/surva-shte-ima-vupreki-razkopaniya-plashtad_35855/

Янакиева се скри в парламента, след като не спази поредното си обещание - да ремонтира площада до фестивала

Фестивал Сурва ще има, въпреки разкопания и недовършен площад на Перник. Това съобщи кметът на града Иван Иванов. Все още обаче общинската администрация не може да реши откъде ще минават фестивалните шествия на групите. Обсъждали се три варианта за маршрута.

Едно обаче е сигурно: Международният фест ще се измести на датите 30, 31 януари и 1 февруари 2015 година. Това се налага, тъй като на 2-ри януари ще се почива и денят ще се отработва на 24-ти. Досега пернишкият фестивал винаги се...

Продължава

Българин е арестуван за кражба от банкомати във Виетнам

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432811

Българин е бил арестуван във Виетнам за кражба от банкомати, съожщи Тuoitrenews. 37-годишният български гражданин Иван Славов Русев е бил задържан в понеделник от полицията в Хошимин, след като е бил хванат да използва фалшива дебитна карта, за да тегли пари от банкомат.
В него са били открити още 17 фалшиви карти и 30 милиона виетнамски донга Българин е бил арестуван във Виетнам за кражба от банкомати, съожщи Тuoitrenews. 37-годишният български гражданин Иван Славов Русев е бил задържан в понеделник от полицията в Хошимин, след като е бил хванат да използва фалшива дебитна карта, за да тегли пари от банкомат. В него са били открити още 17 фалшиви карти и 30 милиона виетнамски донга

Кадиев: Мавродиев и Искров са опасни за финансовата система на България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432798

Стоян Мавродиев и Иван Искров са опасни за финансовата система на България. Те я изяждат отвътре. Разбирам, че ГЕРБ ги пази, за да не си признае грешката. И не разбирам как не виждат колко е вредно това за България. Така депутатът Георги Кадиев отговори на вчерашното изявление по негов адрес на председателя на Комисията по финансов надзор Стоян Стоян Мавродиев и Иван Искров са опасни за финансовата система на България. Те я изяждат отвътре. Разбирам, че ГЕРБ ги пази, за да не си признае грешката. И не разбирам как не виждат колко е вредно това за България. Така депутатът Георги Кадиев отговори на вчерашното изявление по негов адрес на председателя на Комисията по финансов надзор Стоян

Почна се! Патриотите на косъм да оттеглят подкрепата си за кабинета

http://frognews.bg/news_80469/

Можем да оттеглим подкрепата си за кабинета на Бойко Борисов, заяви по БНТ Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт. Причината била заместник-министърът на отбраната доц. д-р Орхан Исмаилов, който е от квотата на Реформаторския блок.

Пловдивчанин ще съди общината заради дупка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432813

Пловдивчанин ще съди местната община заради огромна дупка, която зее на централен булевард в града. Tова показа репортаж на TV7.
Йордан Пеев е счупил картера на колата си заради дълбоката яма с размери метър на метър и половина. Дупката се намира от северната страна на река Марица. Тя се появила преди около шест месеца след ремонт на ВиК. Пловдивчанин ще съди местната община заради огромна дупка, която зее на централен булевард в града. Tова показа репортаж на TV7. Йордан Пеев е счупил картера на колата си заради дълбоката яма с размери метър на метър и половина. Дупката се намира от северната страна на река Марица. Тя се появила преди около шест месеца след ремонт на ВиК.

Валери Симеонов: Може да оттеглим подкрепата си за кабинета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432805

Можем да оттеглим подкрепата си за кабинета на Бойко Борисов. Това обяви в сутрешния блок на БНТ Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт.
Причината е заместник-министърът на отбраната доц. д-р Орхан Исмаилов, който е от квотата на Реформаторския блок.
Ултиматуми не сме поставяли. Не е вярна информацията, че сме дали 10 дни този зам. Можем да оттеглим подкрепата си за кабинета на Бойко Борисов. Това обяви в сутрешния блок на БНТ Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт. Причината е заместник-министърът на отбраната доц. д-р Орхан Исмаилов, който е от квотата на Реформаторския блок. Ултиматуми не сме поставяли. Не е вярна информацията, че сме дали 10 дни този зам.

Семейства остават без детски надбавки

http://www.cross.bg/ychilishte-detskite-poseshtavane-1440125.html

/КРОСС/Хиляди семейства в цялата страна няма да вземат детски надбавки за месец ноември. Наказателната мярка се налага заради направените от децата им по 5 и повече неизвинени отсъствия в училище и детска градина. Най-честите причини за спирането на детските добавки са несериозно отношение към учебния процес, закъснения, отсъствия и избирателно посещаване на учебните часове. Оказва се, че повечето малчугани, които не посещават детските заведения, са от малцинствата. Санкцията обаче ще настигне и родителите на деца, които бягат от часовете в училище. Получаването на месечни помощи е обвързано с редовното посещаване на подготвителните групи в детските градини или на занятията в училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното състояние на детето. Месечната помощ се спира за месеца, в който са направени отсъствията.  

Вливат ведомството на Данов в МРРБ до 7 декември

http://www.bnews.bg/article-122104

До 7 декември трябва да е факт процесът по сливането на Министерството на инвестиционното проектиране (МИП) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи министър Лиляна Павлова.

Пловдивчанин съди общината заради дупка, потрошил си колата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432787

Пловдивчанин ще съди местната община заради огромна дупка, която зее на централен булевард в града. Tова показа репортаж на TV7.
Йордан Пеев е счупил картера на колата си заради дълбоката яма с размери метър на метър и половина. Дупката се намира от северната страна на река Марица. Тя се появила преди около шест месеца след ремонт на ВиК. Пловдивчанин ще съди местната община заради огромна дупка, която зее на централен булевард в града. Tова показа репортаж на TV7. Йордан Пеев е счупил картера на колата си заради дълбоката яма с размери метър на метър и половина. Дупката се намира от северната страна на река Марица. Тя се появила преди около шест месеца след ремонт на ВиК.

Арестуваха българин за кражба от банкомати във Виетнам

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432802

Българин е бил арестуван във Виетнам за кражба от банкомати, съожщи Тuoitrenews. 37-годишният български гражданин Иван Славов Русев е бил задържан в понеделник от полицията в Хошимин, след като е бил хванат да използва фалшива дебитна карта, за да тегли пари от банкомат.
В него са били открити още 17 фалшиви карти и 30 милиона виетнамски донга Българин е бил арестуван във Виетнам за кражба от банкомати, съожщи Тuoitrenews. 37-годишният български гражданин Иван Славов Русев е бил задържан в понеделник от полицията в Хошимин, след като е бил хванат да използва фалшива дебитна карта, за да тегли пари от банкомат. В него са били открити още 17 фалшиви карти и 30 милиона виетнамски донга

Валери Симеонов: Днес ще решим дали да оттеглим подкрепата си за кабинета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4432793

Можем да оттеглим подкрепата си за кабинета на Бойко Борисов. Това обяви в сутрешния блок на БНТ Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт.
Причината е заместник-министърът на отбраната доц. д-р Орхан Исмаилов, който е от квотата на Реформаторския блок.
Ултиматуми не сме поставяли. Не е вярна информацията, че сме дали 10 дни този зам. Можем да оттеглим подкрепата си за кабинета на Бойко Борисов. Това обяви в сутрешния блок на БНТ Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт. Причината е заместник-министърът на отбраната доц. д-р Орхан Исмаилов, който е от квотата на Реформаторския блок. Ултиматуми не сме поставяли. Не е вярна информацията, че сме дали 10 дни този зам.

Съдът наложи запор върху имуществото на КТБ

http://www.cross.bg/nesustoyatelnost-vlogovete-garantirane-1440124.html

/КРОСС/По молба на БНБ от 11 ноември е допусната обща възбрана и запор върху имуществото на КТБ. Постановено е и спиране на съдебните и арбитражните дела срещу имуществото на банката. Вчера със свое определение съдът насрочи делото за обявяване в несъстоятелност на КТБ за 24 ноември. За съдебното заседание, което ще се проведе при закрити врати, са призовани КТБ, БНБ, СГП и Фондът за гарантиране на влоговете в банките. До производството по несъстоятелност се стигна, след като на 6 ноември БНБ отне лиценза на КТБ. Отрицателният капитал на КТБ е над 3,7 млрд. лева и тя не отговаря на капиталовите изисквания. Още на следващия ден в СГС беше внесено от БНБ искането за откриване на производство по несъстоятелност на КТБ. Управителният съвет на Фонда за гарантиране на влоговете трябва да назначи синдик. Не по-късно от месец след това синдикът трябва да изготви списък на кредиторите и вземанията и да извърши опис на недвижимите и движимите имоти на банката, парите и ценните книги, както и на вземанията й от трети лица. След като банката бъде обявена в несъстоятелност и активите й бъдат реализирани, ще започне изплащането на депозитите, които не се покриват от Фонда за гарантиране на влоговете. Беше обявено, че гарантираните депозити ще започнат да се изплащат от 4 декември.

"Бентли" създаде яхта на колела

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/11/18/2421387_bentli_suzdade_iahta_na_kolela/?ref=rss


Най-луксозното кабрио на "Бентли" дебютира като концептуален модел, който явно цели да пробва потребителските нагласи. Grand Convertible предлага комфорта и лукса на лимузината "Мулсан", като добавя неповторимото усещане да пътуваш под открито небе.

Дори да стигне до серийно производство, автомобилът ще се предлага в лимитирана серия. Голямото кабрио на "Бентли" ще обиколи автосалоните в разработения специално за него цвят Sequin Blue, като има и елементи в изпълнение "течен...

Не се разбраха за бюджета на ЕС за 2015-а

http://www.moreto.net/novini.php?n=271082

Страните членки на Европейския съюз и Европейският парламент не успяха да се споразумеят за бюджета на ЕС за следващата година. Това съобщи говорителката на бюджетната комисия на ЕП в „Туитър", цитирана от „Франс прес".

Федерер и Вавринка се сдобриха за финала на Купа Дейвис

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4432783

Роджър Федерер и Стан Вавринка се сдобриха навреме, за да застанат рамо до рамо във финала за Купа "Дейвис" на Швейцария с Франция.

Дуелите започват в петък, а трофеят е единственият в тениса, който досега убягва на Федерер.

Роджър и Стан позираха усмихнати, а Вавринка дори прави "зайче" на съотборника си на фотоса, публикуван в туитър акаунт Роджър Федерер и Стан Вавринка се сдобриха навреме, за да застанат рамо до рамо във финала за Купа "Дейвис" на Швейцария с Франция. Дуелите започват в петък, а трофеят е единственият в тениса, който досега убягва на Федерер. Роджър и Стан позираха усмихнати, а Вавринка дори прави "зайче" на съотборника си на фотоса, публикуван в туитър акаунт

Днес - актуализация на бюджета, догодина - на пенсиите

http://www.cross.bg/stoyanova-byudzheta-plashtaniya-1440123.html

/КРОСС/Днес на извънредно заседание парламентът обсъжда актуализацията на Закона за бюджета на Здравната каса и актуализацията на държавния бюджет за тази година. Менда Стоянова, председател на временната парламентарна комисия по бюджет и финанси, очаква тя да бъде подкрепена, защото се изясниха причините числата да бъдат такива. Всеки разумен икономист разбира, че тази актуализация трябва да се случи, за да не спре държавата до края на годината, категорична бе Стоянова в коментара си пред БНР.  Аз съм финансист - бюджетар и са важни за мен параметрите на бюджета. Отиваме на свръхдефицит. Застрашени сме от процедура по свръхдефицит от ЕК. Това означава, че ще бъдем наблюдавани, каза Менда Стоянова и допълни: Това го казвам, за да се види колко е сложна финансовата ситуация. Всяко увеличение на плащания, включително и коледните добавки, трябва внимателно да се прецени какви ще са ефектите от едно такова поредно раздаване на пари, без да сме ги изкарали. Нужни са 50 милиона лева за 20 лева коледни надбавки на всеки пенсионер. Но друг е въпросът какво ще си свърши един пенсионер с 20 лева? До края на годината има още време, за да видим как ще продължи изпълнението на бюджета, и ако се вземе решение за коледни надбавки, това ще е в рамките на свръхдефицит, посочи още депутатът.  Менда Стоянова каза още, че през следващата година ще има актуализация на пенсиите с 3-3,5%

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване