Цв. Караянчева: Ако ГЕРБ не спечели, Кърджали ще обезлюдее

http://www.cross.bg/gerb-karayancheva-horata-1478830.html

/КРОСС/ Смесените региони са кауза за ГЕРБ. За нас няма значение каква е етническата или религиозната принадлежност на хората. За нас е важно да няма страх, каза народният представител от Кърджали и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева по време на Осмия летен университет на МГЕРБ във Варна. Ако един човек е икономически зависим, той няма как да е свободен. ГЕРБ предлага реална алтернатива за населението в Кърджали, заяви Караянчева и добави: „Ако на предстоящите местни избори не спечелим в областта, Кърджали ще обезлюдее, защото не може да се живее в община, в която хората са зависими и живеят в страх". Представителите на ГЕРБ не влизат в политиката заради възможните ползи, категорична е Караянчева: „При нас, в ГЕРБ, хората, които се занимават с политика, го правят от сърце, правят го за хората. Ние работим с и за хората. Трябва да изберем добър стопанин на общините, който да даде възможност на знаещите и можещите хора, които да направят общините по добро място за живот", допълни Цвета Караянчева.

Полската министърка на културата Малгожата Омиляновска си прави селфи с антична мозайка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4948870

в центъра на София. “Аз съм модерен министър и не мога да не се възползвам да се снимам до тази красота”, каза тя. Министър Вежди Рашидов лично стана неин гид из ларгото, което в момента се реставрира. Министър Рашидов показа на колежката си и няколко авторитетни чужди списания, където е широко представена впечатляващата изложба в Лувъра “Епопея
в центъра на София. “Аз съм модерен министър и не мога да не се възползвам да се снимам до тази красота”, каза тя. Министър Вежди Рашидов лично стана неин гид из ларгото, което в момента се реставрира. Министър Рашидов показа на колежката си и няколко авторитетни чужди списания, където е широко представена впечатляващата изложба в Лувъра “Епопея

А. Ковачев: Европа, САЩ, Русия, Китай закъсняха с мерките за бежанците

http://frognews.bg/news_96917/A-Kovachev-Evropa-SASHT-Rusiia-Kitai-zakasniaha-s-merkite-za-bejantsite/

Международната общност е закъсняла много с мерките за противодействие на източника на бежанската криза. Допусна се да се разрасне проблемът в Сирия и Ирак и затова наблюдаваме бежански вълни, които няма да престанат докато първопричината не изчезне. Това каза за "Хоризонт“ евродепутатът Андрей Ковачев.

Бомба в ПИК! Бареков пред медията ни: Настоявам Борисов да уволни незабавно Яне Янев, подавам сигнал срещу него при Цацаров! Той е плазмодий, който клечеше пред кабинета на Цветан Василев

http://pik.bg/бомба-в-пик-бареков-пред-медията-ни-настоявам-борисов-да-уволни-незабавно-яне-янев-подавам-news390386.html

Бомба в ПИК! Бареков пред медията ни: Настоявам Борисов да уволни незабавно Яне Янев, подавам сигнал срещу него при Цацаров! Той е плазмодий, който клечеше пред кабинета на Цветан Василев

"Яне Янев е един плазмодий в българската политика. Той си позволи да окаже недопустим натиск на главния прокурор по отношение на мен. В ролята на обслужващ персонал е и "Медиапул". Настоявам премиерът Бойко Борисов да го уволни", заяви пред ПИК Николай Бареков.

Лидерът на ББЦ съобщи пред медията ни, че Яне Янев си позволява да притиска прокуратурата да му повдигне обвинение за престъпление, което не е извършил. Припомняме, че вчера Янев призова магистратите да разследват Бареков по случая с източването на КТБ.

"Яне Янев сега обвинява Цветан Василев, но само преди няколко години лично съм го виждал да клечи пред неговия кабинет. Той го наричаше българския Буров, а сега се измята", подчерта Бареков пред медията ни.

Очаквайте подробности!

Агенцията по храните глоби стотина души заради продажбата на общо 450 л мляко.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/29/2599822_agenciiata_po_hranite_globi_stotina_dushi_zaradi/?ref=rss


Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) ще унищожи 453 литра прясно мляко и над 228 килограма млечни продукти (сирена, кашкавал и извара) след проверките си през последните месеци. Всички храни са били с неясен произход и без документи, аргументира се агенцията в прессъобщение до медиите.

В страната са били извършени общо 525 проверки. В резултат на инспекциите са съставени 95 акта за установяване на административно нарушение, гласи съобшението.

Проверките се извършват...

Румънски автомобил се запали на магистрала "Марица"

http://crime.actualno.com/Rumynski-avtomobil-se-zapali-na-magistrala-Marica-news_492538.html

Лек автомобил с румънска регистрация се е запалил на АМ „Марица” под моста между Димитровград и Хасково, който свързва готовия участък от магистралата. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Хасково, предаде Фокус. Причината е техническа неизправност. Колата вече е загасена, а при инцидента не е имало пострадали. Движението се осъществява нормално.

Опашки и на границата с Гърция

http://society.actualno.com/Opashki-i-na-granicata-s-Gyrcija-news_492532.html

Стотици автомобили се трупат от двете страни на границата с Гърция при пропускателните пунктове. Днес движението е особено натоварено, съобщи Лора Любенова от пресцентъра на Гранична полиция, предаде БГНЕС. Над 3-километрова опашка от чакащи леки автомобили се е образувала при ГКПП „Маказа-Нимфея“ на българска територия. Поне 300 метра е и колоната от коли, които трябва да преминат от Гърция в България. Граничните служители работят на пълен капацитет, но въпреки това дългото чакане

Ямайка зададе темпото в сериите при щафетите на 4х100 м

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/29/2599824_iamaika_zadade_tempoto_v_seriite_pri_shtafetite_na/?ref=rss


Мъжката и женската щафета на Ямайка дадоха най-добрите времена в сериите на 4х100 метра и се класираха с лекота за финалите на световното първенство по лека атлетика в Пекин.

При мъжете Неста Картър, Асафа Пауъл, Рашийд Дуайър и Никел Ашмийд изминаха дистанцията за 37.41 секунди. Те спечелиха втората квалификационна серия и постигнаха най-добро време за Ямайка през сезона. 

Щафетата на Франция в състав Емануел Бирон, Кристоф Льометр, Ги-Елфеж Ануман и Джими Вико даде...

Кораб със стотици мигранти потъна, 111 загинаха

http://www.moreto.net/novini.php?n=299911

Сто и единадесет трупа са извадени, а още десетки хора се смятат за изчезнали след корабокрушение в морето край Либия, предаде АФП, като се позовава на данни от либийския Червен кръст. Корабът, с който пътували около 400 мигранти, повечето от Африка, започнал да се клати, да се пълни с вода и се разпаднал на 160 км западно от Триполи.

Внимание! Телефонните измамници шетали най-много в Русе, Велико Търново и Горна Оряховица

http://pik.bg/внимание-телефонните-измамници-шетали-най-много-в-русе-велико-търново-и-горна-оряховица-news390375.html

Внимание! Телефонните измамници шетали най-много в Русе, Велико Търново и Горна Оряховица

Според изготвените до момента анализи, телефонните измамници са концентрирани в района на Северна България, най-вече в градовете Русе, Велико Търново и Горна Оряховица. Това каза в предаването „Метроном” на Радио „Фокус” – Пловдив комисар Николай Кирков, началник на отдел „Криминална полиция” към ОД на МВР. По думите му, разкриването на подобен тип измами е изключително трудно и работата по случаите е свързана с влагане на голям ресурс от полицията. „Никога не сме спирали да работим.

Свързано е доста често и с пътуване в други краища на страната”, каза още Кирков. До този момент на годината са осъществени четири специализирани полицейски операции, като при тях има задържани 4 групи лица. „Общо задържаните лица, които са извършвали измами на територията на град Пловдив, са 7. При една от специализираните полицейски операции, която проведохме на територията на Левски, беше задържано лице, чиято престъпна дейност е документирана във връзка с извършени престъпления на територията на Благоевград. Тогава не успяхме да разкрием наши измами”, посочи началникът на отдел „Криминална полиция” към ОД на МВР-Пловдив. Той добави, че телефонните измами вървят с повдигане на обвинения по чл. 209 от Наказателния кодекс. „Присъдите, в зависимост от миналото на лицето, варират, но като цяло получаването на до 6 години затвор е една добра присъда за измамниците”, коментира Кирков. 

Обсерваторията в Рожен остана без пари, може да затвори (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949740

Националната астрономическа обсерватория „Рожен” е пред финансов колапс. По думите на учените пари няма дори за сметките за ток и вода. Те се опасяват, че обсерваторията ще спре работа, а изключително скъпата апаратура ще бъде загубена. Поставени на колене, те молят за дарения, с които да спасят базата, съобщава Нова ТВ.

Обсерваторията в Рожен остана без пари, може да затвори

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4949742

Националната астрономическа обсерватория „Рожен” е пред финансов колапс. По думите на учените пари няма дори за сметките за ток и вода. Те се опасяват, че обсерваторията ще спре работа, а изключително скъпата апаратура ще бъде загубена. Поставени на колене, те молят за дарения, с които да спасят базата, съобщава Нова ТВ.

Осигуряват още 50 млн. евро за земеделска техника

http://offnews.bg/news/n_1/n_552416.html

Правителството ще осигури още 50 млн. евро за земеделска техника. Осигуряването на парите е станало възможно с отварянето на мярка 121 по старата програма за развитие на селските райони, обясни министърът на земеделието и горите Десислава Танева. Кандидатите могат да подават документи от 7 до 12 септември, а максималната сума, която ще бъде отпускана на един проект е 500 000 евро. Всички условия за одобрение и класиране ще се извършват по приключилата наредба от 2008 година. Подготвя се новата нотификация на Програма за развитие на селските райони, в която в частта агроекология ще предложим мярка за земеделски производители, които произвеждат медоносни култури и ги предоставят за пашуване на пчелни семейства, уточни министърът. „Това ще е за първи път в българска програма. И се надявам след одобрението до година в обхвата на директните плащания, те да могат да се възползват и от това”, посочи Танева.

Три години затвор за журналисти на Al Jazeera в Египет

http://www.cross.bg/jazeera-mohamed-osudi-1478829.html

/КРОСС/ Египетски съд осъди на три години затвор трима журналисти на катарската телевизия Al Jazeera, съобщи АFP. Журналистите на англоезичния канал на телевизията - Мохамед Фахми (с египетско и канадско гражданство), австралиецът Питър Грест и египтянинът Бахер Мохамед, са обвинени в сътрудничество със забранената ислямистка организация „Мюсюлманско братство". Обвиненията срещу служителите на медията включват и разпространението на неверни новини, уронващи престижа на Египет в чужбина.  Al Jazeera осъди решението на египетския съд и го окачестви като преднамерена атака срещу свободата на словото.

Обсерваторията в Рожен е пред фалит! Може да бъде затворена

http://pik.bg/обсерваторията-в-рожен-е-пред-фалит-може-да-бъде-затворена-news390382.html

Обсерваторията в Рожен е пред фалит! Може да бъде затворена

Националната астрономическа обсерватория „Рожен” е пред финансов колапс, предава Нова телевизия. По думите на учените пари няма дори за сметките за ток и вода. Те се опасяват, че обсерваторията ще спре работа, а изключително скъпата апаратура ще бъде загубена. Поставени на колене, те молят за дарения, с които да спасят базата.

Ако спешно не се намерят 264 000 лева, подобни туристически обиколки ще останат в историята. Ще спрат и научните изследвания на най-голямата обсерватория в Югоизточно Европа.

Електрическата инсталация не е ремонтирана от 30 години. От спешен ремонт се нуждаят куполите и телескопите, а пораженията нанесени от дъжд и сняг през годините са оставили отпечатъци навсякъде.

От години астрономите сами с подръчни средства се опитват да спасяват скъпата апаратура и инфраструктурата на обсерваторията. В стаите, където живеят учените, ремонт не е правен повече от 35 години.

Астрономите обаче не се оплакват. Свикнали са да живеят и работят при тези условия. Надяват се, че любители на звездите от цялата страна ще им помогнат с дарения да продължат научната си работа. Според феновете им обаче проблемът трябва да бъде разрешен от държавата.

Министър Танева: С пчеларство се занимават около 6800 земеделски стопани

http://pik.bg/министър-танева-с-пчеларство-се-занимават-около-6800-земеделски-стопани-news390381.html

Министър Танева: С пчеларство се занимават около 6800 земеделски стопани

"Според нашите регистри с пчеларство се занимават около 6 800 земеделски стопани." Това каза Десислава Танева, министър на земеделието и храните, по време на участието си в Национална конференция на тема „Пчеларския сектор в България: Състояние и перспективи за развитие“, предаде агенция "Фокус".

„Пчелните семейства, от 2007 година до сега, са се увеличили близо 2 пъти. Това говори за окрупняване. Дори това не е съвсем точната дума, защото пчеларството е едно дребно производство, но това е тенденция, която е провокирана от различните мерки и инструменти за подкрепа, които са в обхвата на Програмата за развитие на селските райони и стария програмен период. Вероятно това, комбинирано с възможността за по-ефективно производство, ще доведе до генериране на по-висок доход”, посочи министър Танева.

По думите ѝ, занимаващите се с пчеларство ще бъдат с приоритет при кандидатстване през новия програмен период.

„Така беше при подмярка 4.1, независимо от огромния интерес. Така беше и по подмярка 6.1 „млад фермер”, която приключи и скоро ще разберете резултатите. Аз се надявам, че при два пъти по-голям интерес, отколкото бюджетът позволява, тези, които се занимават с пчеларство ще получат възможността да бъдат одобрени”, обясни министър Танева. 

Това същество е забелязано за първи път от 30 години насам

http://petel.bg/Tova-sashhestvo-e-zabelyazano-za-parvi-pat-ot-30-godini-nasam__124889

Allonautilus scrobiculatus е вид наутилус, който не е забелязван близо 3 десетилетия, пише io9. Спокойно можем да кажем, че това е едно от най-редките...

Километрично задръстване затапи Маказа! Проверяват всички, които искат да влязат в Гърция

http://pik.bg/километрично-задръстване-затапи-маказа-проверяват-всички-които-искат-да-влязат-в-гърция-news390380.html

Километрично задръстване затапи Маказа! Проверяват всички, които искат да влязат в Гърция

Стоим тук вече час и половина и ще минат още часове, докато минем КПП Маказа. Проверява се абсолютно всичко, а не само това, което изглежда подозрително, въпреки, че разпоредбата на ресорния министър е да се рови само при съмнения. Пред мен има 2 км. опашка със стотици коли, зад мен чакат хиляди автомобили. Тръгнали сме на почивка в Гърция, но не можем да влезем в страната. Това сигнализира пред БЛИЦ Методи Костов от Пловдив.

Според гражданите, които висят в задръстването, граничните полицаи проверяват всеки преминаващ автомобил и за това се бави колоната. Температурата е над 30 градуса, пътуващите се изнервили и започнали да излизат от колите и да снимат километричната колона. 

На КПП Капитан Андреево също има задръстване, макар и в по-малки размери. Там пък хората се оплакват, че гранична полиция работила в намален състав, защото било летен сезон. БЛИЦ се свърза с гранична полиция. Дежурният от там отговори, че има опашка от коли, защото хората пътували и имало засилен трафик, но отрече колегите му да работят в намален състав. 

Не се знае кога ще минем в Гърция. Има хора с малки деца, има и такива, които нямат със себе си храна и вода. От гръцка страна няма проблем, но от българска има и то огромен. Все едно не живеем в Европа, а в Абсурдистан и май наистина е така, гневят се нашите читатели.

Армията е изхарчила над 300 000 лева за гасене на пожари

http://offnews.bg/news/n_1/n_552412.html

Само между 23 юли и 7 август Военновъздушните сили и Сухопътните войски са изразходвали 311 984 лева. Това сочат данните на Министерството на отбраната, цитирано от БГНЕС. Очаква се сумата да се увеличи, защото към това ще се добавят и разходите, направени при гасенето на пожарите край Драгоман и Брезник. За борба с огнената стихия в Рила екипажите от ВВС участваха с два вертолета в продължение на четири дни, за което време прелетели 54 часа и 14 минути. ВВС включиха в гасенето на пожарите хеликоптери МИ 17. От 6 хеликоптера МИ 17 могат да се използват две машини, а останалите имат нужда от ремонт, като средства за това все още не са отпуснати.

Разследващ полицай разкрива убийства по GPS, GSM и откъснат кабел

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4948572

Михаил Христов от ОДМВР - Бургас е убеден, че "следите остават", но трябва да знаеш къде да ги търсиш

Извършителите на тежки криминални престъпления в Бургас нямат никакъв шанс да се покрият и избягат от правосъдието, през последните години нeразкритите убийства на територията на дирекцията са истинска рядкост.
Михаил Христов от ОДМВР - Бургас е убеден, че "следите остават", но трябва да знаеш къде да ги търсиш Извършителите на тежки криминални престъпления в Бургас нямат никакъв шанс да се покрият и избягат от правосъдието, през последните години нeразкритите убийства на територията на дирекцията са истинска рядкост.

Осигуряват още 50 млн. евро за земеделие

http://www.moreto.net/novini.php?n=299910

Правителството осигурява още 50 млн. евро за проекти в земеделието. Осигуряването на парите е станало възможно с отварянето на мярка 121 по старата програма за развитие на селските райони. Това съобщи в Несебър министърът на земеделието и горите Десислава Танева.

Откъс от "Благодатният четвъртък" на Джон Стайнбек

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/08/29/2592620_otkus_ot_blagodatniiat_chetvurtuk_na_djon_stainbek/?ref=rss


В рубриката "Четиво" публикуваме откъс от известния роман "Благодатният четвъртък", наскоро преиздаден от "Колибри" в превода на Кръстан Дянков.

БАРУТЪТ СИ Е БАРУТ

Йосиф-Мария Ривас харесваше и дори се възхищаваше от Фауна. Ала му се струваше, че е малко неприлично за жена да притежава "Мечешко знаме" – заведение, което носеше най-редовна печалба. Да го управлява – да, но да го притежава... Доходите й внушаваха на Йосиф-Мария, че е нужно в дъното на всичко да стои мъж,...

Скандал между Анита и гаджето й разтърси Биг Брадър

http://www.bnews.bg/article-140811

Анита Болярова, която за отрицателно време се превърна в любимка на зрителите, преживя цунами от чувства и емоции, след като получи разтърсващо обаждане от любимия си Илиян.

Евродепутатът Мария Габриел: България е разпознаваема като пчеларска страна и гласът й се чува

http://pik.bg/евродепутатът-мария-габриел-българия-е-разпознаваема-като-пчеларска-страна-и-гласът-й-се-ч-news390373.html

Евродепутатът Мария Габриел: България е разпознаваема като пчеларска страна и гласът й се чува

Благодарение на българските пчелари, България е разпознаваема като пчеларска страна и гласът и се чува, в следствие на адекватните и аргоментирани предложения, които имат. Това каза евродепутатът Мария Габриел, която е ръководител на българската делегация и председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент, по време на международния фестивал на меда в Несебър, предаде "Фокус". Мария Габриел допълни, че проблемите на пчеларите, са проблемите, по които европейските институции работят. „За първи път в Европейския парламент успях да събера работна група, посветена на пчеларите и здравето на пчелите. Това е група, която за първи път от 1979 година, успява да събере необходимата подкрепа в ЕП, за да бъде създадена”, допълни евродепутатът. Една от най-важните теми, която се обсъжда на европейско ниво е за ползата от опрашването. Габриел припомни, че пчелите не носят само мед и пчелни продукти, а опрашването е това, което оказва влияние за био разнообразието. Според нея ролята на пчелата остава в страни от общественото внимание.

„По темата за неоникотиноидните пестициди българските пчелари бяха активни. Успяхме за две години да бъде наложена забрана. Припомням, че тази забрана изтича декември тази година. Сега те имат време до 30 септември да реагират с анализ на пчеларите от страните членки, за да дадем факти на ЕС, че тази двугодишна забрана е довела до положителен ефект и мораториумът да продължи”, информира Мария Габриел. Евродепутатът обърна внимание и на друга важна тема свързана с обучението на младите пчелари. Според нея секторът може да се развива устойчиво, което става с предаване на опит от по-опитните към по-младите. Тя обърна внимание, че е важно да се популяризират българските медни продукти на международни изложения. „Само преди два дни в Бургас имахме конференция с Агенцията за малки и средни предприятия. Те финансират участия в международни изложения. Много важно е да привлечем вниманието и на пчеларите, защото те са едни от възможните участници”, допълва Габриел. 

Дичо: Хип-хопът лумпенизира децата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4949212

Дичо е един от основателите на D2, която създават през 1999 г. заедно с Митко Кърнев. Бандата постига големи успехи, печели и наградата „Група на годината” от БГ радио, но творческите различия между Дичо и Митко стават причина изпълнителят да избере самостоятелен път. Соловите проекти на Дичо също се радват на голяма популярност.
Дичо е един от основателите на D2, която създават през 1999 г. заедно с Митко Кърнев. Бандата постига големи успехи, печели и наградата „Група на годината” от БГ радио, но творческите различия между Дичо и Митко стават причина изпълнителят да избере самостоятелен път. Соловите проекти на Дичо също се радват на голяма популярност.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Враца Калин Каменов: От активността на младите хора зависи бъдещето на страната ни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949726

Сред младежи ГЕРБ има работещи и реализирани хора. МГЕРБ са позитивната промяна за страната ни. Това заяви зам.-министърът на младежта и спорта и кандидат на ГЕРБ за кмет на Враца Калин Каменов по време на Осмия летен университет на МГЕРБ във Варна. Калин Каменов призова младежите да бъдат будни и активни.
Сред младежи ГЕРБ има работещи и реализирани хора. МГЕРБ са позитивната промяна за страната ни. Това заяви зам.-министърът на младежта и спорта и кандидат на ГЕРБ за кмет на Враца Калин Каменов по време на Осмия летен университет на МГЕРБ във Варна. Калин Каменов призова младежите да бъдат будни и активни.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Враца Калин Каменов: От активността на младите хора зависи бъдещето на страната ни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4949721

Сред младежи ГЕРБ има работещи и реализирани хора. МГЕРБ са позитивната промяна за страната ни. Това заяви зам.-министърът на младежта и спорта и кандидат на ГЕРБ за кмет на Враца Калин Каменов по време на Осмия летен университет на МГЕРБ във Варна. Калин Каменов призова младежите да бъдат будни и активни.
Сред младежи ГЕРБ има работещи и реализирани хора. МГЕРБ са позитивната промяна за страната ни. Това заяви зам.-министърът на младежта и спорта и кандидат на ГЕРБ за кмет на Враца Калин Каменов по време на Осмия летен университет на МГЕРБ във Варна. Калин Каменов призова младежите да бъдат будни и активни.

Бареков регистрира партията си в ЦИК за местните избори

http://pik.bg/бареков-регистрира-партията-си-в-цик-за-местните-избори-news390370.html

Бареков регистрира партията си в ЦИК за местните избори

"България без цензура“ ще се регистрира за участие в местните избори в Централната избирателна комисия утре, съобщиха от пресцентъра на политическата сила.

Заявлението и подписите за регистрация на партията за предстоящия вот ще бъдат подадени от лидера на ББЦ Николай Бареков и представители на ръководството в 13.30 ч.

Да кандидатстваш в "Хогуортс"

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/08/29/2596232_da_kandidatstvash_v_hoguorts/?ref=rss


Краят на август е винаги стресиращо време за кандидат-студентите във Великобритания, както и за всички чуждестранни студенти, които подават документи за британски университети.

След излизането на резултатите от изпитите, трябва да се взима решение каква специалност да се избере, в кой университет, да се търсят препоръки от преподаватели и най-важното - да се попълни формуляра на UCAS (The Universities and Colleges Admissions Service).

Тази година обаче един ученик е решил...

Над 300 000 лв. похарчила армията да гаси пожари

http://www.bnews.bg/article-140810

Една от трите мисии на армията е да помага на хората в мирно време.

„Да разлаем кучетата“

http://www.klassa.bg/News/Read/article/256859_%E2%80%9E%D0%94%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D0%B5%D0%BC+%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0%E2%80%9C

 През 1997 г. филмът „Да разлаем кучетата“ разказа историята на един американски президент, който създаде измислена война срещу Албания за да се измъкне от вътрешни скандали и да си осигури преизбирането. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган трябва да го е гледал, тъй като следва същия сценарий срещу кюрдите, за да засили спадащия късмет на партията си. Но ще сработи ли това? Както и изстрадалия главен шеф във филма от 1997 г. Ердоган има проблеми в Турция. Намиращата се в спад икономика оказва своето влияние върху турската лира. Авторитарният стил на Ердоган започва след десет години вече да не е добре дошъл. Той арестува хора, които не харесва, и обръща водни оръдия срещу мирни протестиращи, които се опитват да опазят парка Гези от закриване. Но най-обезпокояващ е апетитът на Ердоган за дори повече власт. След като работи по парламентарни правила като национален премиер, турският лидер спечели изборите за президент, което е една церемониална роля. Сега той се стреми към система с могъщ президент, който може да управлява чрез декрети. И силно мнозинство на неговата политическа Партия на справедливостта и развитието (ПСР) може да му го даде. Докато Турция се подготвяше за изборите през юни, срещнах няколко ентусиазирани привърженици на ПСР. Но също така срещнах много недоволни граждани, публично раздразнени от действията и стила на Ердоган. По-притесняващи са тези, които се боят да кажат нещо публично, шепнещи извинения, нервно оглеждайки се наоколо, и молейки ме да не ги споменавам в статия. Това е по-отличителен белег на една авторитарна държава, отколкото на демокрация, при която искат да живеят турците. Но достатъчно избиратели се възпротивиха срещу Ердоган на изборите. Неговата ПСР загуби парламентарното мнозинство, което имаше от 2003 г. Либералната СНР и националистическият МНР отвърнаха, като се представиха по-добре от очакваното. Но нищо не можеше да бъде по-изненадващо от представянето на HDP, кюрдската партия. С млади, нетърпеливи кандидати, партията искаше да отправи призив към всички турци, не само към етническото малцинство. Тяхното присъствие беше доста сериозно в Истанбул. Млади привържоеници – и жени, и мъже – раздаваха знамена, значки и брошури по улиците на най-големия град в страната. Те се усмихваха и пляскаха, когато поради недостиг на няколко турски лири, им давах няколко долара за значка. И макар че виждахте техни свалени на земята знамена и надраскани плакати, нови сякаш изскачаха веднага в същия квартал. CHP, MHP и HDP преодоляха 10-процентната изборна бариера за получаване на места н парламента (в други страни като Германия и Израел, изборните прагове са далече по-ниски). Това прекъсна управлението на ПСР и нито една партия не пожела да направи коалиция с ПСР, най-голямата партия. Без фактора сплашване, ПСР със сигурност ще се бори на предстоящите избори. И с турското лира в отстъпление ПСР може да направи и по-лошо, тъй като страната се бои от крах на строителството. Така че Ердоган прави това, което е известно като диверсионна теория на конфликта или хипотезата на Холивуд „Да разлаем кучетата“. Той прекрати мирните преговори и започна да бомбардира кюрдите под прикритието, че бомбардира Ислямска държава в Ирак и Сирия (ИДИС), вбесявайки Америка. Прикриваните зад тези теории неща са, че един изстрадал лидер може да отвлече вниманието на населението от рецесия или скандал с външна война. В допълнение към промяната в заглавията, главният шеф се надява на тласък от обществеността в стил „обединяване около знамето“, което често се случва по време на война. Западни анализатори очакват, че Ердоган може да се направи нещо като това срещу ИДИС в Сирия или нещо срещу режима на Асад, да обърне развоя на политическия си късмет. Но тръгвайки срещу кюрдите и опитвайки се да направи връзка между ПКК и HDP, неговата политика означава нещо друго. И изглежда, че Ердоган получи бившия директор на ЦРУ Портър Гос, за да маскира действията си за пред американците като действие за борба с ИДИС. Незабавно се появиха спекулации, че HDP ще бъде отслабена, ПСР ще се засили. И защо не? Ердоган и неговите съюзници вероятно усещат, че турският народ не е по-умен от лековерната американска аудитория от филма. Но Ердоган и ПСР не разчитат на турците, навлезли в тази игра. Проучвания на общественото мнение показват, че HDP и другите опозиционни партии печелят за сметка на ПСР. Открих, че турците са политически грамотен народ, способен да види какво става. Вероятно те са видели Ердоган да разиграва тази игра срещу Израел, или срещу последователите на Фетула Гюлен, разкрили корупцията на режима на Ердоган, или дори срещу САЩ, за да трупа политически точки. Ердоган определи новите предсрочни избори за 1 ноември 2015 г. Но ако си мисли, че друга антикюрдска офанзива, маскирана като операции срещу ИДИС ще помогне на партията му да му даде повече политическа сила, той би трябвало да опита друга филмова стратегия, може би края на филма на Оливър Стоун „Никсън“.


Бездомници отказват да се настанят в центрове за временно настаняване

http://pik.bg/бездомници-отказват-да-се-настанят-в-центрове-за-временно-настаняване-news390368.html

Бездомници отказват да се настанят в центрове за временно настаняване

Над 60 са незаетите места в центровете за временно настаняване в София, съобщават от Столичната община. Много от бездомните, обаче, отказват да се настанят там.

Хората, които живеят на улицата са много, с различни съдби. Не се знае колко са, но имат една обща черта - свързва ги улицата, съобщава Би Ти Ви.

Георги Тушков разказва, че всички тях ги свързва и безработицата. Нощем събират кенчета и бутилки, за да се изхранват. За две лета по улиците той знае, че на ден така се изкарват по 10-15 лева. Имал е апартамент в Люлин, но преди две години го продава и губи.

„Свърших парите, свърших парите. И си мислех, че като го продам нали, като взема пари ще си оправя положението. Но, се получи, че ми взеха парите и поради тези причини сега съм тъй”, разказва мъжът.

Георги Тушков е бил в един от трите центъра за временно настаняване в София тази зима, но там започва ремонт. Не крие, че ако се наложи пак ще подаде молба за подслон. В момента в София има общо 60 свободни места.

Минка Владимирова от дирекция "Социални дейности" в Столична община коментира, че най-големият проблем е, че много от бездомните не желаят помощта и подкрепата на институциите. „А, доколко обществото ги подкрепя - ние в последните години виждаме как обществото се отваря към хората в неравностойно положение”, допълни още тя.

Според Георги Тушков, нежеланието идва от факта, че някои бездомни вече са приели улицата за свой дом. Други, пък, смятат да се пробват в провинцията.

Новото преселение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949151

Бежанската криза е толкова мащабна, че започнаха сравнения с минали глобални миграции

Големи вълни от бежанци, главно от Близкия изток и Африка, прииждат към Европа по море и суша. Те бягат от войни, потисничество, крайна бедност и насилие в резултат на религиозен екстремизъм.
В последните седмици скочи броят на бежанците през Гърция, Македония,
Бежанската криза е толкова мащабна, че започнаха сравнения с минали глобални миграции Големи вълни от бежанци, главно от Близкия изток и Африка, прииждат към Европа по море и суша. Те бягат от войни, потисничество, крайна бедност и насилие в резултат на религиозен екстремизъм. В последните седмици скочи броят на бежанците през Гърция, Македония,

Пишат 3 варианта за плажовете

http://www.moreto.net/novini.php?n=299891

От 2016 г. ще бъде въведена единна система за туристическа информация. Данни за настанените туристи ще се събират онлайн в реално време. Подготвя се споразумение с МВР и изработването на общ софтуер за регистрациите, каза в Балчик министърът на туризма Николина Ангелкова.

Шеф на Партизан за Божинов: Не оправда очакванията

http://petel.bg/SHef-na-Partizan-za-Bozhinov--Ne-opravda-ochakvaniyata__124887

Вицепрезидентът на Партизан Милорад Вучелич коментира отпадането от Шампионската лига и ролята на Валери Божинов за това.  Шефът заяви...

Жена загина, а друга е в тежко състояние след катастрофата на „Тракия”

http://petel.bg/ZHena-zagina--a-druga-e-v-tezhko-sastoyanie-sled-katastrofata-na----Trakiya---__124888

Снимка: Булфото архив Възрастна жена е починала при катастрофа по АМ „Тракия”. Това каза за Радио „Фокус” – Бургас дежурният в ОД на...

Шаолин на протест срещу мобилните телефони

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949712

Монах от Шаолин в продължение на няколко часа седя в поза лотос в знак на протест срещу употребата на мобилни телефони, пише БГНЕС.
Монахът, чието име не се съобщава, спретна протеста си в офис сграда в китайския град Чженчжоу. Всеки, минаващ покрай него, той призоваваше да се откаже от мобилния си телефон.
Монах от Шаолин в продължение на няколко часа седя в поза лотос в знак на протест срещу употребата на мобилни телефони, пише БГНЕС. Монахът, чието име не се съобщава, спретна протеста си в офис сграда в китайския град Чженчжоу. Всеки, минаващ покрай него, той призоваваше да се откаже от мобилния си телефон.

БДЖ с пазарен дял от едва 5,1%

http://econ.bg/Новини/БДЖ-с-пазарен-дял-от-едва-5-1-_l.a_i.693847_at.1.html

Пазарният дял на БДЖ се е свил до 5,1%. Само за последната година над 1 млн. пътници са се отказали от услугите на държавната железница. Това е спад...

Айсен Гюрджан – първият турски министър с хиджаб

http://www.cross.bg/gyurdzhan-hidzhab-erdogan-1478828.html

/КРОСС/ Айсен Гюрджан, която поема поста на министър по въпросите на семейството и социалната политика във временното правителство, е първият турски висш администратор с хиджаб. Петдесет и две годишната Гюрджан е майка на три деца, преподавател в частния Университет за търговия в Истанбул и член на административния съвет на ислямската фондация „Служба за младежта и образованието" (Turgev), един от ръководители на която е синът на президента Реджеп Ердоган - Билял Ердоган. Миналата година неправителствената организация бе в центъра на скандал за корупция и злоупотреби. Режимът на Ердоган, който ръководи Турция от 2002 г., постепенно вдигна строго съблюдаваните дотогава забрани за носене на мюсюлмански покривала за глава в учебните заведения и държавните служби. Самата съпруга на президента обикновено се появява на публични събития с хиджаб.  

Фермерите имат 5 дни да кандидатстват за общо 50 млн. лв. за техника

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/08/29/2599787_fermerite_imat_5_dni_da_kandidatstvat_za_obshto_50_mln/?ref=rss


Министерството на земеделието обяви извънреден прием на проекти по мярката за модернизация на селските стопанства от старата Програма за развитие на селските райони.  Целта е да бъдат спасени 50 млн. евро, останали неусвоени заради спрени проекти, съобщи в Несебър земеделският министър Десислава Танева, цитирана от "Фокус".  

Ако парите не бъдат усвоени до края на годината, парите ще трябва да бъдат върнати на Брюксел. 
Затова сроковете са скъсени. Проекти ще се приемат от  7...

Секстеатър срещу крадци, или тайните на Народната милиция

http://www.klassa.bg/News/Read/article/256858_%D0%A1%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%80+%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83+%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%86%D0%B8%2C+%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D

 Във времената на т.нар. Народна милиция много се харчеше следният виц: “Защо милиционерските коли са боядисани жълто и синьо? Защото влизаш в управлението на МВР прежълтял, а излизаш насинен.”

Днешните полицаи не смеят да шукнат. Ха си опитал да озаптиш пияно или надрусано маце, веднага те обявяват за нулев състезател в отбора и ти хвърлят трудовата книжка. Ха си извил ръката на озверял от анаболи кандидат да залепи паве в главата ти, още в сутрешния тв блок те показват като злодея на обществото, който бие народа за едничкия кеф! И в двата гореописани случая дори телеводещият Милен Цветков се намира в небрано лозе и въпреки че вътрешно разбира кой е крив и кой не е съвсем прав, не смее да защити дамгосаните полицаи.

Ако преди години смели и изобретателни милиционери не бяха действали по свое усмотрение, може би край Велико Търново би се случило нещо лошо, не дай Боже, с някоя и друга продупчена кожа на вглъбени в магията на кърската любов хора. Сега, в гугъловите времена, всеки зяпа в екранчето и малцина си спомнят с умиление за годините, в които зелената трева пробиваше земята, пчеличките въртяха краченца в процеса на опрашването, а други прелестни крака нагазваха жадно в тревата и храстите: наставаше времето на кърските “кълвачи”. Тук точната дума е друга, но ако кажем “чукачи”, пак няма да сбъркаме - тия горски пилета чукат като за световно...

В красив любовен сезон в края на осемдесетте в Районното управление на МВР във Велико Търново постъпват тревожни сигнали. Офицер съобщава, че на самотна полянка край Арбанаси без малко щял да очисти двама въоръжени наглеци. Лежали офицерът и любовната му партньорка в поза за завиждане, когато от двете страни на колата застанали двама непознати с ножове в ръце. С грозен глас поискали веднага да им бъдат дадени наличните пари, часовници и пръстени на двете влюбени гълъбчета.

Докато дамата дишала на пресекулки, обладателят отворил жабката да вземе портфейла, но извадил пищов и се превърнал за миг в огнедишащ дракон. При неравната среща на чекия и пищов двамата експроприатори на пари и бижута си плюли на краката и оставили до колата само аромат на пот. Разлютеният офицер отишъл в милицията, защото не му пукало: той бил разведен, дамата в колата - също, и нямало защо да се крият.

Не закъснял и следващият инцидент. На Петропавловския манастир над Лясковец се провеждало ученическо обучение по военно дело. Изведнъж от арбанашката рехава гора излетяла гола мацка със съблазнителни форми, която би била достойна за Рембранд, ако не изглеждала като паникьосана плачеща сърна, изгубила майка си. В случая обаче тя била изгубила някъде по трасето любовника си. Въоръжени с ножове ги нападнали в колата по време на кърската обич и жената зацепила без посока по надолнището. Услужливи ръце я завили с одеяло, извикали кримиченгета. Долетели оперативните работници за този район Красимир Мезев и Спас Спасов и нещо ги светнало, че работата е станала дебела. Очевидно организирани нападатели действали с рецидив по отношение на прелюбодейците край Арбанаси. Възможни били и други случаи, при които освен грабителство да е имало и сексуално насилие, но семейните любовници да са премълчали лошия късмет, за да запазят домашните огнища от бурен пожар в съда...

Добрите криминалисти и приятели решили да действат. Но не по тромавия служебен ред с докладни записки до началниците, да чакат някой да им състави план и прочее. Идеята дошла от Мезев, който бил артистична натура. Владеел английски, френски, италиански, имал развито въображение. Мезев, колегата му от канцеларията Спас Спасов и оръжейникът Красимир се курдисали в късен следобед на потайна полянка край Арбанаси. На служебната лада сложили частни черни номера с бели цифри. Краси Мезев облякъл взета от търновския театър блузка с жабо, на главата закрепил разкошна дългокоса руса перука, сложил червило и седнал отпред до шофьора. Другият Краси, оръжейникът, представлявал мъжа любовник. Спасов се прикрил легнал на задната седалка. И застанали на пусия.
Вече губели търпение да чакат, когато забелязали две фигури, подаващи глави зад близките дървета. Тогава “блондинката” запрегръщала шофьора, започнал секстеатърът. Спасов леко се надигнал отзад и казал: имитирайте френска любов... Внезапно едната от фигурките изписала неясни знаци. Спасов почувствал нещо нередно, обърнал се и видял трета фигура зад колата. Третият явно бил забелязал Спасов на задната седалка и отчаяно давал знаци на аверите си, че май ще ударят на камък.

Двамата зад дърветата запълзели назад и криминалистите дали газ. Ладата спряла бясно в края на поляната и милиционерите изхвърчали с ракетна бързина. С викове “Стой!” подгонили воайорите. Мезев хукнал след единия, Спасов и оръжейникът погнали другия. Третият зад колата се изпарил. Оръжейникът приклекнал професионално, прицелил се с пистолета ниско и улучил беглеца. Отишли при него и се убедили, че раната в крака е малка, не застрашава живота. Върнал се и Мезев с перуката и пистолет в ръка, неговият “клиент” изчезнал. Натоварили ранения и веднага в “Бърза помощ”. И още по пътя изплашеното пиленце пропяло. В болницата му сложили дренаж, превръзка. До вечерта предателството от ранения свършило работа. Единия авер хванали в турската махала. Пред апартамента на другия сложили секретен пост и капанът щракнал.

Разбира се, милиционерите уведомили прокуратурата и нагласили всичко, за да няма законова издънка. Но началникът на РУ на МВР във Велико Търново Христо Кръстев им натрил толкова сол, колкото поморийските солници произвеждат за цяло лято. Какво било това своеволие, как така през главата на началниците, без предварителен план и други такива.

След бурята обаче идват наградите за театралното трио, заловило престъпниците. Единият имал “славна” характеристика, та отмъкнал 6 години в пандиза. И другите двама отишли на топло. Историята не казва дали са влезли жълти, а излезли сини. Едно време милицията не беше демократична, а репортерите не клечаха любопитно край пияни, надрусани и бабаити, търсещи кого да намушкат пред дискотеките...

На разпита в милиционерската канцелария оня, който избягал, не познал униформения Мезев и казал: “Абе, много бързо бягаше тая руса мадама, вика “стой” и гърми! Добре, че паднах в един къпинак и не ме видя...”
Инициативният и кадърен полицай Красимир Мезев отиде след години на полицейски мисии в далечни страни и пострада от фатален вирус. Колегите още си спомнят за него и шеговитото: “Здравей, колежке Мезева!”

Гневни цигани блокираха европейска магистрала във Франция

http://europe.actualno.com/Gnevni-cigani-blokiraha-evropejska-magistrala-vyv-Francija-news_492525.html

Една от най-оживените европейски магистрали – А1, която е особено натоварена през август заради отпуските, бе затворена в двете направления късно снощи от цигани, съобщи „Фигаро", като описа случващото се като „сюрреалистична сцена", предаде Стандарт нюз. Акцията е свързана със случилото се на 25 август нападение срещу цигански табор, когато загинаха 4 души, включително малко дете. Сега протестиращите цигани искат да бъде пуснат от затвора един от синовете на загинал в престре

САЩ обсъждат с Израел система за ПРО от ново поколение

http://asia.actualno.com/SASht-obsyjdat-s-Izrael-sistema-za-PRO-ot-novo-pokolenie-news_492529.html

Американската администрация продължава активния диалог с правителството на Израел по въпросите на сигурността, като се обсъжда в частност възможността за сътрудничество в създаването на система за противоракетна отбрана от следващо поколение, заяви американският президент Барак Обама, цитиран от световните агенции, предаде Mediapool. "Вече от няколко месеца водим разговори с израелските представители за това по какъв начин можем да засилим сътрудничеството си в областта на сигурностт

Смартфоните - технологичната революция на имигранта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949704

Десетките хиляди емигранти, които нахлуха в Балканите през последните седмици, се нуждаят от храна, вода и подслон също като милионите бежанци, разпръснати по света заради войните в родните им държави. Има обаче още нещо, без което бежанците се кълнат, че не могат да живеят: място за зареждане на смартфони, разказва
Десетките хиляди емигранти, които нахлуха в Балканите през последните седмици, се нуждаят от храна, вода и подслон също като милионите бежанци, разпръснати по света заради войните в родните им държави. Има обаче още нещо, без което бежанците се кълнат, че не могат да живеят: място за зареждане на смартфони, разказва "Ню Йорк таймс".

Смартфоните - технологичната революция на имигранта

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4949707

Десетките хиляди емигранти, които нахлуха в Балканите през последните седмици, се нуждаят от храна, вода и подслон също като милионите бежанци, разпръснати по света заради войните в родните им държави. Има обаче още нещо, без което бежанците се кълнат, че не могат да живеят: място за зареждане на смартфони, разказва "Ню Йорк таймс".
Десетките хиляди емигранти, които нахлуха в Балканите през последните седмици, се нуждаят от храна, вода и подслон също като милионите бежанци, разпръснати по света заради войните в родните им държави. Има обаче още нещо, без което бежанците се кълнат, че не могат да живеят: място за зареждане на смартфони, разказва "Ню Йорк таймс".

Удари часът на вкусните сини сливи

http://frognews.bg/news_96909/Udari-chasat-na-vkusnite-sini-slivi/

Удари часът на сините сливи. Освен вкусни, те са и много полезни. Имат не малко лечебни свойства, познати са и в народната медицина. Сините сливи съдържат множество витамини: B1, B2, PP, C, провитамин A, както и минерали, микроелементи: натрий, калий, магнезий, фосфор, желязо.

Лош ли е Славин

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/losh-li-e-slavin-6041851

Победителят от „Х-фактор“ разказва за новия си клип, славата, Куини Алис и дамата на сърцето си

Жителите на варненско село протестират срещу изграждането на сметище

http://www.moreto.net/novini.php?n=299903

Около 150 жители на село Войводино, община Вълчи дол ще изразят недоволството си пред сградата на кметството в селото на 1 септември от 14.00 ч., научи Moreto.net. Недоволните жители се обявяват против изграждането на сметище в близост до населено място и вододайната зона захранваща 9 населени места.

Китайското министерство на търговията защити обезценяването на юана

http://www.investor.bg/aziia/336/a/kitaiskoto-ministerstvo-na-tyrgoviiata-zashtiti-obezceniavaneto-na-iuana-201398/

Според източник на министерството обезценяването ще има „ограничен ефект“ върху външната търговия на страната

От туристическия бранш предвиждат тази година да бъде най-трудната

http://pik.bg/от-туристическия-бранш-предвиждат-тази-година-да-бъде-най-трудната-news390363.html

От туристическия бранш предвиждат тази година да бъде най-трудната

Тази година ще бъде най-трудната за българския туризъм, заяви във Варна Стоян Маринов, декан на Факултета по управление в Икономическия университет, предаде БНР. 

Според Маринов, само за юли спадът на туристите е с 24 % за Северното Черноморие и 36 %за Южното:

"Тази година е по-трудна от 2009 година – това го заявява браншът при всички случаи."

"Ако говорим за 4-5 % спад на туристите в края на сезона, при всички случаи ще имаме над 200 000 евро загуба на приходи, защото този малък спад на туристи сигурно ще го постигнем пак с многото специални оферти и ценови намаления, които нашите хотели предложиха особено за руския и украинския пазар, пък и този в  Западна Европа, за да компенсират слабото търсене", допълни деканът.

Над 300 000 лв. е изразходвала армията в борбата с пожарите

http://www.moreto.net/novini.php?n=299907

За борба с пожарите в различни райони през лятото само за времето от 23 юли до 7 август Военновъздушните сили (ВВС) и Сухопътните войски (СВ) са изразходвали 311 984 лв. Това сочат данните на военното министерство, но сумата ще се увеличи, защото към тях ще се добавят и пожарите край Драгоман и Брезник, в които армията също помагаше с техника и хора, предаде репортер на БГНЕС.

Професори и рок звезди заедно на "Миндя рок фест"

http://frognews.bg/news_96908/Profesori-i-rok-zvezdi-zaedno-na-Mindia-rok-fest/

Професори и доценти влязоха в ролята на рок музиканти. Академиците, начело с Евгени Дайнов, разтърсиха великотърновското село Миндя със седмото поред издание на „Миндя рок фест“. Той е един от най-големите фестивали у нас и събира на една сцена рок и блус музиканти от цял свят.

Корабът на ГЕРБ и бунтът на юнгите

http://www.bnews.bg/article-140809

Северозапада партийната централа не се вслуша в местните си организации и това може да й създаде проблеми.

Роженската обсерватория – отново пред фалит

http://www.cross.bg/observatoriya-ychenite-remont-1478827.html

/КРОСС/ Националната астрономическа обсерватория „Рожен" е пред фалит. Няма пари дори за сметките за ток и вода, казват учени пред Нова телевизия. Заплахата от затваряне е реална, а учените се страхуват да не бъде загубена скъпата апаратура. Обсерваторията моли за дарения. Ако спешно не се намерят 264 хил. лв., научните изследвания в най-голямата обсерватория в Югоизточно Европа и туристическите обиколки ще спрат. Електрическата инсталация не е ремонтирана от 30 години. От спешен ремонт се нуждаят куполите и телескопите, а пораженията, нанесени от дъжд и сняг през годините, са оставили отпечатъци навсякъде. В стаите, където живеят учените, ремонт не е правен повече от 35 години. Обсерваторията е в хроничен недостиг на средства. През 2012 г. премиерът Бойко Борисов нареди на две министерства - на земеделието и на околната среда - да възлагат задачи на астрономите в обсерваторията в Рожен и срещу извършените дейности да получат сумата, необходима за оцеляване на обсерваторията до края на годината - около 270 хил. лева. „Нито една звезда не трябва да бъде изпусната. Макар и след десет години да се взриви, ядреният синтез трябва да се контролира. Мисля, че няма да пропуснете и звездите, защото това, което ще правите, е да наблюдавате и влиянието върху горите и околната среда", поръча тогава Борисов на учените.

Експерт: Няма как да се отслабне, ако пиете бира

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949693

Изпиването на една бира е равно на поглъщането на минимум 100 гр. хляб. За сравнение, филия от насъщния е с тегло между 20 и 30 грама. Съпоставката направи в интервю за
Изпиването на една бира е равно на поглъщането на минимум 100 гр. хляб. За сравнение, филия от насъщния е с тегло между 20 и 30 грама. Съпоставката направи в интервю за "Дарик" един от най-добрите нефролози в България доц. Румяна Кръстева. Специалистът, който е част от Клиниката по нефрология в Александровската болница, подчерта, че тези,

Любител на екстремни усещания прави плаж на 60-метрова турбина (видео)

http://petel.bg/Lyubitel-na-ekstremni-useshhaniya-pravi-plazh-na-60-metrova-turbina--video-__124886

Управлявайки дрон с видеокамера, англичанинът Кевин Милър успял да заснеме нещо много интересно- как мъж, явно любител на екстремни...

Турция има ново правителство

http://petel.bg/Turtsiya-ima-novo-pravitelstvo__124885

Снимка: Thinkstick/Guliver Късно вечерта в петък президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган утвърди състава на временното правителство,...

Министър Танева: В България сдружаването на земеделските производители е много труден процес

http://pik.bg/министър-танева-в-българия-сдружаването-на-земеделските-производители-е-много-труден-проце-news390360.html

Министър Танева: В България сдружаването на земеделските производители е много труден процес

В България сдружаването на земеделските производители е много труден процес. Това каза Десислава Танева, министър на земеделието и храните, по време на участието си в Национална конференция на тема „Пчеларския сектор в България: Състояние и перспективи за развитие“ в Несебър, пише агенция "Фокус".

„Казвам го с болка, но това е част от нашия национален манталитет като българи. Трябва да разберем, че в стратегически план, обединението и правенето на компромиси е много по-добро за всеки участник в него, отколкото всеки сам да търси пътя си. Страната ни е изостанала в този процес, спрямо останалите европейски страни, дори и от новите страни-членки”, обясни министър Танева.

По думите ѝ, сдружаването на земеделски производители от конкретен сектор в земеделското производство ще им осигури по-голямо пазарно присъствие.

„Аз не говоря, че има 30 едри зърнено-житни земеделци, тях ги изключвам от общата картина. На тях организации със сигурност не им трябват. Ние говорим за това земеделие в България, което е интензивно, малко и разпокъсано, но което има възможности за по-висока добавена стойност, сред които сектори сте и Вие”, обясни още министър Танева. 

Двама френски журналисти на съд за опит за изнудване на краля на Мароко

http://svetoven.pogled.info/news/67204/Dvama-frenski-zhurnalisti-na-sad-za-opit-za-iznudvane-na-kralya-na-Maroko

/Поглед.инфо/ Предявено е обвинение срещу двама френски журналисти по подозрение, че са се опитали да шантажират кралската фамилия на Мароко.

Руснак плати 14 000 долара за девствеността на 20-годишна азербайджанка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4949683

Мераклия за женски ласки се съгласи да плати на 20-годишна азербайджанка 14 000 долара ако му се отдаде девствена, съобщи „Аргументи и факти”. Двамата се намерили в интернет и дори подписали договор за сделката, а Михаил Днистрян купил самолетен билет и го изпратил в Баку.
Когато обаче 20-годишната жена долетяла при него в град Березники нещата се
Мераклия за женски ласки се съгласи да плати на 20-годишна азербайджанка 14 000 долара ако му се отдаде девствена, съобщи „Аргументи и факти”. Двамата се намерили в интернет и дори подписали договор за сделката, а Михаил Днистрян купил самолетен билет и го изпратил в Баку. Когато обаче 20-годишната жена долетяла при него в град Березники нещата се

Над 80 тела на бежанци бяха изхвърлени на либийския бряг

http://offnews.bg/news/n_1/n_552408.html

Над 80 тела сирийски и палестински бежанци, сред които и на деца, са били изхвърлени от водата на либийския бряг в петък вечерта. По първоначална информация плавателният съд, в който са пътували мигрантите, е потънал край бреговете на Либия. Сигнал за случилото се беше разпространен в социалните мрежи, където се появиха и снимки на откритите тела. За последните няколко денонощия над 7000 мигранти бяха спасени в Сицилианския пролив. Всички бежанци са транспортирани в южните италиански пристанища. Само в сряда са спасени около 3000 души, а в четвъртък – над 1400 души, сочат данни на италианската брегова охрана.

Руските медии: България има намерение да се откаже от услугите ни за ремонта на своите самолети МиГ-29

http://pik.bg/руските-медии-българия-има-намерение-да-се-откаже-от-услугите-ни-за-ремонта-на-своите-само-news390349.html

Руските медии: България има намерение да се откаже от услугите ни за ремонта на своите самолети МиГ-29

В София бе подписано междуправителствено споразумение и писмо за намерение за военно сътрудничество, по силата на което до края на 2016 година Полша ще ремонтира двигателите на шест изтребителя МиГ 29, които са на въоръжение в българските ВВС, съобщава Bfm.ru, цитиран от "Фокус". Споразумението предвижда модернизирането на три самолета до средата на 2016 година и на още три до края на същата година. Ремонтните дейности ще бъдат извършени от държавната компания WZL-2. 

България има намерение да се откаже от услугите на Русия за ремонта на своите самолети МиГ-29 и да сключи договор с полската държавна компания WZL2, съобщава Радио Свобода.

В арсенала си България има 19 самолета МиГ, които са обслужвани от руската самолетостроителна корпорация МиГ. Българската армия обаче непрекъснато се оплакваше от трудности в сътрудничеството с руската компания, договорът с която изтича следващия месец. Полският министър на отбраната определи на избора на България като важно геополитическо решение.

Полша и България подписаха споразумение за военно сътрудничество, което трябва да реши основните проблеми пред българските военновъздушни сили, коментира руският вестник Коммерсант.

В рамките на това сътрудничество София ще изпрати в Полша шест изтребителя руско производство МиГ-29, които са на въоръжение в България, за извършването на ремонт. Ремонтните дейности трябва да бъдат завършени до края на 2016 година.
По-рано полският президент Анджей Дуда започна кампания, за да убеди съюзниците от НАТО в необходимостта за укрепване на източните граници на алианса.
Българските изтребители МиГ-29 ще бъдат обслужвани от Полша, предварителният договор за това бе подписан в петък, съобщава руската агенция РБК.

Договорът за обслужването на самолетите от Русия изтича през септември. Полша ще се грижи за изправността на самолетите на по-ниски цени, съобщи в тази връзка българският министър на отбраната Николай Ненчев. „Убеден съм, че правим историческа стъпка“, коментира договора министърът.

Извънреден прием на проекти за модернизация на селските стопанства обяви МЗХ

http://www.cross.bg/selskite-priem-proekti-1478826.html

/КРОСС/ Министерството на земеделието обяви извънреден прием на проекти по мярката за модернизация на селските стопанства от старата Програма за развитие на селските райони. Целта е да бъде спасен останал бюджет по програмата, който, ако не бъде усвоен, трябва да се върне в Брюксел. Извънредни мерки изискват кратки срокове на изпълнение и затова приемът е насрочен за първият възможен момент. Проекти ще се приемат от 7 ч. на 7 септември до 17.30 ч. на 12 септември. Ограниченият бюджет от 50 млн. евро вероятно ще бъде усвоен още в първите дни от приема, а критериите, по които ще бъдат оценявани проектите, са същите, които определяха правилата за кандидатстване по мярката досега. За да може проектите да бъдат реализирани и изпълнени във възможно най-кратки срокове, в извънредния прием ще бъдат приемани единствено проекти за земеделска техника. Със закупуване на земеделска техника беше свързан най-големият интерес по тази мярка, тъй като това е една от малкото възможности за закупуване на трактори и комбайни с европейски пари.

Много пиян шофьор предизвика меле в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949689

Порядъчно почерпен водач на фиат е предизвикал пътно произшествие в Пловдив със значителни материални щети, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента е подаден в 2, 20 ч. днес. Малко преди това пияният шофьор се блъснал в паркиран опел в кв.
Порядъчно почерпен водач на фиат е предизвикал пътно произшествие в Пловдив със значителни материални щети, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента е подаден в 2, 20 ч. днес. Малко преди това пияният шофьор се блъснал в паркиран опел в кв. "Тракия". Втората кола от своя страна се ударила в контейнер за смет, а той пък се врязал в сузуки.

Полицията в Тайланд е арестувала заподозрян за атентата в Банкок

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/08/29/2599785_policiiata_v_tailand_e_arestuvala_zapodozrian_za/?ref=rss


Полицията в Банкок обяви, че са арестували мъж във връзка с бомбата, която уби 20 души в столицата на Тайланд преди почти две седмици, предаде Би Би Си.

Полицията е обискирала апартамент, използван от човека, в северната част на Банкок, в събота и е открила материали за производство на бомби, заяви говорител на полицията.

Заподозреният "изглежда като този, ние търсим", каза говорителят Правут Таворнсри.

Атентатът бе извършен в препълнения храм Ераван в Банкок на...

За пръв път забулена министърка в Турция

http://svetoven.pogled.info/balkani/news/67203/Za-prav-pat-zabulena-ministarka-v-Turtsiya

/Поглед.инфо/ За пръв път в историята на Турция – мюсюлманска, но и светска страна - забулена жена е назначена за министър в преходното правителство, което ще управлява страната до предсрочните избори на 1 ноември.

Илияна Йотова: Ако не се вземат бързи мерки, едва ли ще можем да променим последствията от бежанската криза

http://pik.bg/илияна-йотова-ако-не-се-вземат-бързи-мерки-едва-ли-ще-можем-да-променим-последствията-от-б-news390352.html

Илияна Йотова: Ако не се вземат бързи мерки, едва ли ще можем да променим последствията от бежанската криза

Във вторник ще стане ясно дали темата за бежанската вълна ще бъде включена в дневния ред на Европейския парламент следващата седмица. Това каза Илияна Йотова, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите за БНР.

„На 99% съм сигурна, че това ще стане. Това наше предложение събра много подкрепа, а то бе направено дори преди последната трагедия, която се случи на европейските магистрали”, допълни Йотова.

Тази седмица стана ясно, че група евродепутати, сред които и Илияна Йотова са поискали спешно включване в дневния ред на Европейския парламент темата за бежанската вълна.

„Целият свят се вълнува от това, което бе заварено в този камион на унгаро-австрийската граница. Ясно е, че повече от всякога е необходимо да бъдем много внимателни с това, което предлага ЕС. Мерките, които ЕК предложи само преди няколко месеца – 10-те спешни, мерки не срещнаха подкрепа в Съвета на министрите и от друга страна бяха до такава степен трансформирани, че на практика обезсилени. Надявам се сега разумът да надделее, защото няма как да не виждаме какво се случва около нас”, коментира Йотова.

„Ако не се вземат бързи мерки, едва ли ще можем да променим последствията от случващото се. Констатации вече не са необходими, оттук нататък трябва да се действа”, категорична бе тя. По думите й, на първо място като задача стои един цялостен подход по темата за миграцията.

„Този проблем е толкова сериозен и дълбок, че той сигурно ще бъде проблем и на следващите няколко десетилетия. Ако продължаваме да го решаваме на парче за една определена външна граница, за една определена страна, ако не погледнем миграцията с цялата й сложност и последствия, които влече този въпрос, няма да можем да предложим дълготрайните решения на Европа”, допълни още Йотова.

Митов: По-строги наказания за трафик на хора у нас

http://www.moreto.net/novini.php?n=299899

Трима българи отиват в затвора заради тира-ковчег, в който се задушиха 71 емигранти в Австрия. „Най-вероятно не става въпрос за трафик на хора през територията на България. Трафикантските мрежи до такава степен са се разраснали и са създали своя логистика, че това се е превърнало в ужасяващо доходоносен бизнес.

Демирева не успя да надскочи себе си в Пекин

http://moresport.actualno.com/Demireva-ne-uspja-da-nadskochi-sebe-si-v-Pekin-news_492527.html

Българската представителка във финала на високия скок Мирела Демирева се представи разочароващо, като успя да преодолее само една височина – 1,88 метра, от първи опит. Така Мирела остана едва на девето място от дванадесет участнички в големия финал, след като в квалификацията Демирева прескочи 1,92 метра, но днес не успя да го стори при три опита. Шампионка стана рускинята Мария Кучина, която взе златото с 2,01 метра. Кучина изпревари легендата на този спорт Бланка Влашич, която направи е

Ярослав Димитров остава за постоянно в ареста

http://society.actualno.com/Jaroslav-Dimitrov-ostava-za-postojanno-v-aresta-news_492524.html

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста автокрадеца Ярослав Димитров. Прокуратурата иска 3 години затвор с мотива, че срещу него има влезли в сила две присъди - за неправомерно ползване на данни от платежни инструменти и за кражба на вещи на стойност в големи размери, предаде БНР. По-рано тази седмица Димитров изненадващо беше пуснат от ареста, тъй като Софийският градски съд сметна, че не е сигурно дали именно той е на видеозаписа от кражбата на кола. Междувременно прокуратурата

Животът се крие в оазиси из Млечния път

http://cosmos.actualno.com/Jivotyt-se-krie-v-oazisi-iz-Mlechnija-pyt-news_492530.html

Днес съществуват две основни теории за преноса на живот в междузвездното пространство. Според едната разумни същества достигат ниво, позволяващо им да пътешестват извън пределите на собствената си система и да заселват нови планети. Според втората версия зародишите на живот във вид на спори по естествен начин се пренасят между небесните тела с помощта на метеорити, комети или под налягането на светлината. В новото изследване специалистите от Харвард-Смитсъниънския център по астрофизика (CfA) с

В Добрич започват масови проверки в селското стопанство на еднодневни трудови договори

http://www.cross.bg/dogovori-trydovi-dobrich-1478825.html

/КРОСС/ Инспекцията по труда в Добрич започва масови проверки на еднодневните трудови договори в селското стопанство.  За малко повече от месец са заверени 1300 образци на еднодневни трудови договори за прибиране на реколтата от плодове и зеленчуци на 20 регистрирани земеделски стопани в областта, каза директорът на Инспекцията по труда в Добрич Маргарита Антонова. Започват масови проверки в селското стопанство, съобщи Антонова: „Защото 20 земеделски производители за нашия район са много малко. Ще бъдат проверявани както тези, които са получили заверени образци на еднодневни трудови договори, така и други, които не са получили. Когато се установят случаи на хора без трудови договори, санкциите са както при останалите при липса на такива документи". Според директора на Инспекцията по труда в Добрич еднодневните трудови договори са удобни и изгодни за тези, които искат да спазват закона.

Депутат от ГЕРБ ядосан на Европейската комисия за ромите в "Максуда"

http://frognews.bg/news_96890/Deputat-ot-GERB-iadosan-na-Evropeiskata-komisiia-za-romite-v-Maksuda/

Каква е компетентността на говорителя на Европейската комисия (ЕК) да коментира действия на българските местни власти в изпълнение на законови разпоредби, целящи спирането на противоправни действия на група граждани на община Варна от ромски произход? Това пита в писмен въпрос до ЕК българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

Депутат от ГЕРБ се опъна на Европейската комисия за ромите в "Максуда"

http://frognews.bg/news_96890/Deputat-ot-GERB-se-opana-na-Evropeiskata-komisiia-za-romite-v-Maksuda/

Каква е компетентността на говорителя на Европейската комисия (ЕК) да коментира действия на българските местни власти в изпълнение на законови разпоредби, целящи спирането на противоправни действия на група граждани на община Варна от ромски произход? Това пита в писмен въпрос до ЕК българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

Руснак предложи 14 000 долара за девствеността на 20-годишна азербайджанка, но я изнасили

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949676

Мераклия за женски ласки се съгласи да плати на 20-годишна азербайджанка 14 000 долара ако му се отдаде девствена, съобщи „Аргументи и факти”. Двамата се намерили в интернет и дори подписали договор за сделката, а Михаил Днистрян купил самолетен билет и го изпратил в Баку.
Когато обаче 20-годишната жена долетяла при него в град Березники нещата се
Мераклия за женски ласки се съгласи да плати на 20-годишна азербайджанка 14 000 долара ако му се отдаде девствена, съобщи „Аргументи и факти”. Двамата се намерили в интернет и дори подписали договор за сделката, а Михаил Днистрян купил самолетен билет и го изпратил в Баку. Когато обаче 20-годишната жена долетяла при него в град Березники нещата се

Кола на задържан по делото "Килърите" е била взривена в София

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/29/2599780_kola_na_zadurjan_po_deloto_kilurite_e_bila_vzrivena_v/?ref=rss


Силен взрив е разтърсил района на комплекс "Макси" край "Симеоновско шосе" в София в нощта срещу събота, предадоха информационните агенции.

Взривена е била лека кола с кюстендилска регистрация. По неофициална информация автомобилът е собственост на Мартин Антов - един от задържаните по делото "Килърите", съобщи Нова телевизия. Не е известно дали в автомобила е поставена бомба, или причината за експлозията е друга.

Цяла нощ кварталът е останал отцепен.  Пострадали няма....

Египетски съд осъди трима журналисти от Ал Джазира

http://www.mediapool.bg/egipetski-sad-osadi-trima-zhurnalisti-ot-al-dzhazira-news238593.html

Египетски съд осъди трима журналисти от катарската англоезична телевизия Ал Джазира на 3 години затвор при строг режим по обвинение в разпространение на невярна информация, съобщиха световните агенции. Въпреки призивите на международната общност случаят да бъде прекратен, австралиецът Питър Грест, канадецът от египетски произход Мохамед Фахми и египетският гражданин Бахер Мохамед получиха присъдите за разпространение на неверни новини и подкрепа за забранената ислямистка организация "Мюсюлмански братя". Фахми и Мохамед присъстваха в съда, а Грест беше осъден задочно, след като беше депортиран през февруари.

Прокуратурата поиска 3 години затвор за автокрадеца Яро

http://petel.bg/Prokuraturata-poiska-3-godini-zatvor-za-avtokradetsa-YAro__124884

Снимка: Булфото Автокрадецът Ярослав Димитров бе оставен от Софийския районен съд за постоянно в ареста. Прокуратурата поиска 3 години...

Българите, шофирали камиона с мъртвите мигранти, отиват на съд

http://www.cross.bg/bulgarite-shofirali-kamiona-s-murtvite-migranti-otivat-na-sud-1478824.html

/КРОСС/ Четиримата, свързани с трагедията, при която 71 мигранти бяха намерени мъртви в камион, оставен край австрийска магистрала, се изправят днес пред съда в Унгария, съобщава AFP. В петък в рамките на разследването бяха арестувани трима българи и един афганистанец. Собственик на камиона е единият от българските граждани, който е с ливански произход, а другите двама са били шофьори. Австрийската полиция смята, че арестуваните са „дребни фигури в българо-унгарска група за трафик на хора". Съдът трябва да реши дали да остави в ареста четиримата задържани. Австрия обяви, че ще се опита да екстрадира задържаните.

Българите, шофирали камиона с мъртвите мигранти, отиват на съд

http://www.cross.bg/yngariya-namereni-avstriya-1478824.html

/КРОСС/ Четиримата, свързани с трагедията, при която 71 мигранти бяха намерени мъртви в камион, оставен край австрийска магистрала, се изправят днес пред съда в Унгария, съобщава AFP. В петък в рамките на разследването бяха арестувани трима българи и един афганистанец. Собственик на камиона е единият от българските граждани, който е с ливански произход, а другите двама са били шофьори. Австрийската полиция смята, че арестуваните са „дребни фигури в българо-унгарска група за трафик на хора". Съдът трябва да реши дали да остави в ареста четиримата задържани. Австрия обяви, че ще се опита да екстрадира задържаните. Камионът, в който бяха намерени мъртви 71 имигранти на австрийски паркинг, е натоварил хората в град Кечкемет, Източна Унгария, съобщи австрийската агенция APA. Информацията идва от властите в Унгария, които разследват случая. Вчера разследваща група от Австрия замина за Унгария, където се води официалното следствие.

Стартира анти СПИН кампания във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=299882

Национална лятна анти СПИН кампания стартира във Варна, научи Moreto.net. В тази връзка гражданите могат да ползват мобилния кабинет на площад "Севастопол" от 18 до 21 часа днес. Организатори на кампанията във Варна са Регионалната здравни инспекция и общинската дирекция по превенции.

Учени: Трус от 7 по Рихтер до Крит може да предизвика огромно цунами (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949667

Голямо цунами в Средиземно море може да предизвика огромна катастрофа и да застраши живота на 130 милиона души, съобщи „Дейли Мейл”, като се позова на проучвания на учени. Изследвани са били вероятните въздействия от евентуално повторение на земетресението в района на остров Крит през 365 година преди новата ера, което е било от 8-8.

Учени: Трус от 7 по Рихтер до Крит може да предизвика огромно цунами

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4949674

Голямо цунами в Средиземно море може да предизвика огромна катастрофа и да застраши живота на 130 милиона души, съобщи „Дейли Мейл”, като се позова на проучвания на учени. Изследвани са били вероятните въздействия от евентуално повторение на земетресението в района на остров Крит през 365 година преди новата ера, което е било от 8-8.

Истини за съблекалните в магазините

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/istini-za-syblekalnite-v-magazinite-6041830

Тесни помещения, лошо осветление, липсващо перде. И всичко това с доза хумор - вижте във видеото

Ат. Чобанов: Виждат, че моделът „Кой” се изчерпва и започват да изсветляват бизнеса

http://www.cross.bg/biznesa-peevski-mulchi-1478823.html

/КРОСС/ Изненада ме излизането на Ирена Кръстева на светло в бизнеса с медиите и в бизнеса с цигарите, където делът на Делян Пеевски е доста малък, каза главният редактор на сайта за журналистически разследвания „Биволъ" Атанас Чобанов в интервю за БНР: „Въпросът за парите горе-долу е изяснен, мисля. Става въпрос за пари, които са дошли от покойната банка КТБ. Това сме го доказали документално още преди 1,5 години с разследване, което се базира както на публични документи, така и на един непубличен документ от прокуратурата - постановление, с което се установява, че произходът за покупката на медиите на майката на Делян Пеевски е КТБ. Установихме, че всъщност парите са взети от касата на КТБ от Цветан Василев, прехвърлени са в негови фирми - т.е. имаме кредитиране на свързани лица, а след това неговите фирми кредитират Ирена Кръстева, която придобива медиите. Дали са върнати парите в КТБ, това вече не знаем и явно прокуратурата и ДАНС не се интересуват да разберат къде са отишли тези пари". Истинската причина за осветляването на бизнеса на Пеевски са „едни мръсни пари, които излязоха на светло", заяви Чобанов и посочи четири европейски прокуратури, които ще се поинтересуват откъде са дошли 45-те млн. евро за „Булгартабак". „Явно са видели, че нещата отиват към взрив на модела „Кой" и започват да изсветляват бизнеса. Това е моята хипотеза

Секстеатър срещу крадци, или тайните на Народната милиция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4949233

БОРИСЛАВ КОСТОВ

Във времената на т.нар. Народна милиция много се харчеше следният виц: “Защо милиционерските коли са боядисани жълто и синьо? Защото влизаш в управлението на МВР прежълтял, а излизаш насинен.”
Днешните полицаи не смеят да шукнат. Ха си опитал да озаптиш пияно или надрусано маце, веднага те обявяват за нулев състезател в отбора и
БОРИСЛАВ КОСТОВ Във времената на т.нар. Народна милиция много се харчеше следният виц: “Защо милиционерските коли са боядисани жълто и синьо? Защото влизаш в управлението на МВР прежълтял, а излизаш насинен.” Днешните полицаи не смеят да шукнат. Ха си опитал да озаптиш пияно или надрусано маце, веднага те обявяват за нулев състезател в отбора и

Новина за смъртта на Арнолд Шварценегер разби социалните мрежи

http://www.klassa.bg/News/Read/article/256857_+%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%90%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%B4+%D0%A8%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D1%8

 Истински скандал е на път да се разрази в САЩ, след като сайтът msmbc.co публикува шокираща новина за смъртта на Арнолд Шварценегер. Според изданието, актьорът е намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис. Новината предизвика десетки коментари на възмутени граждани, някои от които разкриват, че току-що са видели Шварценегер на своя мотор да се вози край Холивуд.

Все още не е ясно защо MSMBC излиза с подобна информация. До този момент тя не е потвърдена официално нито от полицията, нито от близки на семейството на Шварценеге. Нещо повече. Актьорът беше забелязан вчера да обядва с продуцента на „Непобедимите“ във връзка с евентуалното излизане на четвърта част на филма.

Според информацията на сайта, полицейски екип се е отзовал на сигнал, подаден от неизвестна жена. След като влезли в резиденцията на Шварценегер, полицаите открили безжизненото му тяло в леглото. За момента се знае прекалено малко информация, а полицията разследва причините за смъртта.

Според изданието, което цитира шефът на полицията в Лос Анджелис, Шварценегер е открит в спалнята си в сряда около 21.30 местно време. Източник близък до семейството също потвърдил смъртта, пише още сайтът.

Нов биофилтър ще превръща урина в кристално чиста вода

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949651

На борда на Международната космическа станция (МКС) ще се проведе експеримент с метод за филтриране на вода, който използва аквапорини – миниатюрни каналчета в човешките и растителните клетки, които позволяват само на водните молекули да преминат през клетъчната мембрана, пише Discovery News, цитиран от Фокус.
На борда на Международната космическа станция (МКС) ще се проведе експеримент с метод за филтриране на вода, който използва аквапорини – миниатюрни каналчета в човешките и растителните клетки, които позволяват само на водните молекули да преминат през клетъчната мембрана, пише Discovery News, цитиран от Фокус.

Малката Деси Банова си мислела, че София е нейната родина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4948920


Първият спомен на Деси Банова не е конкретен, но пък е много ясен - ужасно мразела да ходи на детска градина. Основно защото трябвало да се спи на обед. “Това ми беше кошмар. Сега съдбата ми го връща с дъщеря ми Йоанна. Тя е по същия начин. Питам я какъв е проблемът - да не се е скарала с дете или с някоя от госпожите.
Първият спомен на Деси Банова не е конкретен, но пък е много ясен - ужасно мразела да ходи на детска градина. Основно защото трябвало да се спи на обед. “Това ми беше кошмар. Сега съдбата ми го връща с дъщеря ми Йоанна. Тя е по същия начин. Питам я какъв е проблемът - да не се е скарала с дете или с някоя от госпожите.

Най-малко 20 жертви на тропическата буря "Ерика"

http://www.mediapool.bg/nai-malko-20-zhertvi-na-tropicheskata-burya-erika-news238592.html

Най-малко 20 души загинаха на карибския остров Доминика, който бе връхлетян от тропическата буря "Ерика", съобщи ББС. Над 30 души са в неизвестност. Бурята причини наводнения и свлачища, като нанесените щети са върнали острова 20 години назад в развитието му, заяви премиерът Рузвелт Скерит. Разрушени са стотици домове, мостове и пътища.  Бурята вече се е насочила към Хаити и Доминиканската република, като скоростта на вятъра е 85 км/ч. Очаква се "Ерика" да достигне бреговете на американския щат Флорида в неделя. Заради очакваните силни ветрове местните власти обявиха извънредно положение.

Български евродепутат се усъмни в компетентността на ЕК за събарянето в "Максуда"

http://news.ibox.bg/news/id_612635056

Евродепутатът Емил Радев пита политиките на Европейския съюз за циганите предполагат ли неспазването на националното законодателство да остава ненаказано

Янев и "Медиапул" заповядаха на прокуратурата направо да "отзове" и осъди непослушния Бареков (OБНОВЕНА)

http://www.bnews.bg/article-140808

Сайтът на управляващите и протестърите обяви, че от тук насетне акциите на прокуратурата срещу опозиционни политици ще се извършват под контрола и заповедите на правителството.

Спорт по телевизията днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949215

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Проверяват еднодневните договори в селското стопанство

http://econ.bg/Новини/Проверяват-еднодневните-договори-в-селското-стопанство_l.a_i.693846_at.1.html

Започват проверки на еднодневните трудови договори в селското стопанство. По думите на Маргарита Антонова, директор на Инспекцията по труда в Добрич,...

БАБХ иззе над 450 литра мляко от нерегламентирани обекти

http://www.moreto.net/novini.php?n=299901

От началото на засилените проверки за нерегламентирана търговия с мляко и млечни продукти, инспекторите от отдел „Контрол на храните“ при Областните дирекции по безопасност на храните в страната извършиха общо 525 проверки. В резултат на инспекциите са съставени 95 Акта за установяване на административно нарушение.

Бившият главен редактор на "Нюз ъф дъ уърлд“ може да се върне при Мърдок

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949644

Бившият главен редактор на вестник „Нюз ъф дъ уърлд“ Ребека Брукс може да се завърне като шеф в медийната група на Рупърт Мърдок - Нюз корпорейшън, съобщава ВВС, цитирана от Фокус..
В момента групата води преговори с Брукс, която бе оневинена в рамките на делото за незаконно телефонно подслушване от страна на вече несъществуващия вестник „Нюз ъф
Бившият главен редактор на вестник „Нюз ъф дъ уърлд“ Ребека Брукс може да се завърне като шеф в медийната група на Рупърт Мърдок - Нюз корпорейшън, съобщава ВВС, цитирана от Фокус.. В момента групата води преговори с Брукс, която бе оневинена в рамките на делото за незаконно телефонно подслушване от страна на вече несъществуващия вестник „Нюз ъф

Бившият главен редактор на "Нюз ъф дъ уърлд“ може да се върне при Мърдок

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4949646

Бившият главен редактор на вестник „Нюз ъф дъ уърлд“ Ребека Брукс може да се завърне като шеф в медийната група на Рупърт Мърдок - Нюз корпорейшън, съобщава ВВС, цитирана от Фокус..
В момента групата води преговори с Брукс, която бе оневинена в рамките на делото за незаконно телефонно подслушване от страна на вече несъществуващия вестник „Нюз ъф
Бившият главен редактор на вестник „Нюз ъф дъ уърлд“ Ребека Брукс може да се завърне като шеф в медийната група на Рупърт Мърдок - Нюз корпорейшън, съобщава ВВС, цитирана от Фокус.. В момента групата води преговори с Брукс, която бе оневинена в рамките на делото за незаконно телефонно подслушване от страна на вече несъществуващия вестник „Нюз ъф

Арестуваните за мъртвите бежанци в камион българи се изправят пред съда

http://offnews.bg/news/n_1/n_552404.html

Тримата българи, арестувани заради откритите мъртви 71 имигранти в камион в Австрия застават днес пред унгарски съд. Освен българите пред съда ще се изправи и другият арестуван за трагедията - афганистанец. Един от арестуваните българите е с ливански произход. Той е собственик на камиона, в който са открити мъртвите имигранти. Другите двама са били шофьори. Според австрийската полиция арестуваните са „дребни фигури в българо-унгарска група за трафик на хора". Съдът трябва да реши дали да остави в ареста четиримата арестувани. Австрия обяви, че ще се опита да екстрадира задържаните.

Венецуела започна да гони колумбийските имигранти

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/08/29/2599748_venecuela_zapochna_da_goni_kolumbiiskite_imigranti/?ref=rss


Лейди Ечевери е избягала с малкото си дете от своето село в Колумбия преди шест години, след като паравоенна група заплашила със смърт съпруга й. Сега отново е взела децата си и бяга, само че в обратната посока, заради предприетите от Венецуела дискриминационни мерки срещу колумбийски имигранти.

28- годишната жена е сред шестте хиляди колумбийски имигранти, пресекли границата в обратна посока тази седмица. Изпадналият в безизходица венецуелски президент Николас Мадуро обвинява...

3-километрова колона от автомобили на границата с Гърция при Маказа

http://petel.bg/3-kilometrova-kolona-ot-avtomobili-na-granitsata-s-Gartsiya-pri-Makaza__124883

Към момента движението през ГКПП-Маказа е натоварено. Това каза говорителят на Главна дирекция „Гранична полиция" Лора Любенова пред...

Мирела Демирева остана девета във финала на високия скок

http://petel.bg/Mirela-Demireva-ostana-deveta-vav-finala-na-visokiya-skok__124882

Мирела Демирева се представи под възможностите си на финала в дисциплината скок височина на световното първенство по лека атлетика в...

Ивайло Петев: Ставам и лягам с мисълта за 3 точки срещу Норвегия

http://petel.bg/Ivaylo-Petev--Stavam-i-lyagam-s-misalta-za-3-tochki-sreshhu-Norvegiya__124881

Снимка: Булфото архив Дни преди най-важния мач в квалификациите за Евро 2016 срещу Норвегия селекционерът Ивайло Петев заяви, че срещу...

Великобритания издирва майка и четирите й деца, избягали в Сирия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949636

Британските власти се опасяват, че изчезнала майка и четирите й деца може да са напуснали Великобритания и че се опитват да стигнат до Сирия, съобщава The Guardian, цитиран от Фокус.
„Скотланд Ярд“ се опитва да проследи пътя на 33-годишната Захера Тарик, нейните синове Мохамед (12 години), Амар (11) и Аадид (4) и 9-годишната й дъщеря Сафия.
Британските власти се опасяват, че изчезнала майка и четирите й деца може да са напуснали Великобритания и че се опитват да стигнат до Сирия, съобщава The Guardian, цитиран от Фокус. „Скотланд Ярд“ се опитва да проследи пътя на 33-годишната Захера Тарик, нейните синове Мохамед (12 години), Амар (11) и Аадид (4) и 9-годишната й дъщеря Сафия.

ESM: Няма нужда от МВФ при бъдещи проблеми в Еврозоната

http://www.cross.bg/evrozonata-gurtziya-regling-1478822.html

/КРОСС/ Участието на Международния валутен фонд в бъдещи спасявания на страни от Еврозоната не е необходимо нито във финансово, нито в експертно отношение, твърди ръководителят на Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ) Клаус Реглинг в статия за германското списание Spiegel. Според Реглинг МВФ трябва да остане ангажиран в преговорите по третата спасителна програма за Гърция, но е на мнение, че бъдещи сътресения би могло да бъдат управлявани от европейските институции.Включването на МВФ в третия гръцки план засега е под въпрос, тъй като институцията определя дълга на Атина като неустойчив. Ръководителят на спасителния фонд за Еврозоната заяви, че ако ангажиментите за реформи не бъдат спазени и дължимите плащания не бъдат правени, е все още възможно Гърция да напусне Еврозоната. Ако обаче Атина изпълни решително обещаните реформи, има вероятност Гърция да се върне на капиталовите пазари още преди края на договорената трета спасителна програма, отбеляза той. Реглинг отново отхвърли вероятността за класическо отписване на дълг.

Десет тапи на „Хемус” и „Тракия” през септември

http://offnews.bg/news/n_1/n_552401.html

Ремонти по магистралите „Хемус” и „Тракия” ще образуват около 10 тапи по централните пътни артерии, съобщи „Труд” . От Агенция „Пътна инфраструктура” уверяват, че въпреки това няма да има проблеми с трафика. В момента по „Хемус" има ремонти на виадуктите „Бебреш" и „Елешница", а също и на съоръженията между тунелите „Ечемишка" и „Топли дол". На 1 септември започва ремонт на около 30 км от „Хемус” – между Варна и Шумен. Първата отсечка, която ще бъде ремонтирана е 7 км от пътен възел „Каспичан”. По време на ремонта движението ще става двупосочно в лявото платно в посока Шумен. Ремонтите по „Тракия” започват на 7 септември. Ремонтите ще са в лявото платно на моста при 9-и километър, в дясното платно на моста над река Тополница при 77-и километър, а също и в отсечката от 75-и до 81-и километър. Ремонти ще има в лявото и дясното платно в района на пътния възел край Пазарджик. До края на строителния сезон трябва да приключи и работата по виадукта при 67-и километър на „Тракия".

Прогноза: Трус и цунами удрят Итария, Гърция и Египет?

http://frognews.bg/news_96906/Prognoza-Trus-i-tsunami-udriat-Itariia-Gartsiia-i-Egipet/

Великанско цунами в Средиземно море може да предизвика огромна катастрофа и да застраши живота на 130 милиона души, съобщи „Дейли Мейл”, като се позова на проучвания на учени.

Прогноза: Трус и цунами удрят Италия, Гърция и Египет?

http://frognews.bg/news_96906/Prognoza-Trus-i-tsunami-udriat-Italiia-Gartsiia-i-Egipet/

Великанско цунами в Средиземно море може да предизвика огромна катастрофа и да застраши живота на 130 милиона души, съобщи „Дейли Мейл”, като се позова на проучвания на учени.

Бежанският поток се насочил към Македония и Сърбия заради по-слабата отбрана на границите им.

http://pik.bg/бежанският-поток-се-насочил-към-македония-и-сърбия-заради-по-слабата-отбрана-на-границите--news390336.html

Бежанският поток се насочил към Македония и Сърбия заради по-слабата отбрана на границите им.

Бежанският поток се насочи към Македония и Сърбия поради по-слабата отбрана на границите им. Това каза експертът при кризи в сигурността професор Вихрен Бузов, цитиран от "Фокус". По думите му, пътят на бежанците е улеснен от гръцка страна.

„Ясно беше, че Турция улеснява пътя на бежанците през нейната територия, сега вероятно това се прави от Гърция, защото иначе няма как да си обясним, че десетки хиляди хора идват с автобуси, с влакове в една държава от ЕС, където действат шенгенските ограничения. Няма как да си обясним, че преминават толкова много хора без легитимация.Въпросът е дали Македония и Сърбия ще постъпят по същия начин. Сърбите съсредоточават бежанците в един лагер в Прешево, но той няма безкрайни възможности, така че от тук нататък пътят на бежанците е към Западна Европа”, коментира професор Бузов. Според него, е необходимо ЕС да вземе по-адекватни мерки, за да разреши или да тръгне към разрешаване на проблема. „Дори богатите страни нямат възможност да посрещнат толкова бежанци и да им осигурят хуманитарна помощ, независимо от призивите от Комисариата за бежанците на ООН”, каза още професор Бузов.

Над 300 000 лв. е изразходвала армията в борбата с пожарите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949628

За борба с пожарите в различни райони през лятото само за времето от 23 юли до 7 август Военновъздушните сили и Сухопътните войски са изразходвали 311 984 лв. Това сочат данните на военното министерство, но сумата ще се увеличи, защото към тях ще се добавят и пожарите край Драгоман и Брезник, в които армията също помагаше с техника и хора,
За борба с пожарите в различни райони през лятото само за времето от 23 юли до 7 август Военновъздушните сили и Сухопътните войски са изразходвали 311 984 лв. Това сочат данните на военното министерство, но сумата ще се увеличи, защото към тях ще се добавят и пожарите край Драгоман и Брезник, в които армията също помагаше с техника и хора,

Районът около ХЕИ остава без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=299902

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в района на "РИОКОЗ" ( ХЕИ-Варна ) и училище "Стефан Караджа". Водоподаването ще бъде възстановено до 14 часа, уточняват от дружеството.

Армията пръснала над 300 000 лева в борбата с пожарите

http://pik.bg/армията-пръснала-над-300-000-лева-в-борбата-с-пожарите-news390339.html

Армията пръснала над 300 000 лева в борбата с пожарите

За борба с пожарите в различни райони през лятото само за времето от 23 юли до 7 август Военновъздушните сили и Сухопътните войски са изразходвали 311 984 лв. Това сочат данните на военното министерство, но сумата ще се увеличи, защото към тях ще се добавят и пожарите край Драгоман и Брезник, в които армията също помагаше с техника и хора.

Една от трите мисии на армията е да помага на хората в мирно време. Затова и ВВС включиха в гасенето на пожари хеликоптери МИ 17, сухопътни помагаха предимно с военнослужещи и техника. За борба с огнената стихия в Рила, например, която беше сред най-големите това лято, екипажите от ВВС участвали с два вертолета в продължение на четири дни, за което време прелетели 54 часа и 14 минути. Заради трудния терен тази година именно пожарът в Рила беше най-голямото предизвикателство за пилотите на вертолета.

От 6 хеликоптера МИ 17 могат да се използват две машини, останалите имат нужда от ремонт и нови резервни части, средства за които все още не е съобщено да се отпускат. В Крумово военните не крият, че нужда от пари за поддръжка на вертолетите.

За пилотите от Авиобаза Крумово гасенето на пожари е рутина. В армията общо 95 формирования поддържат постоянна готовност и провеждаха операции за оказване на помощ на населението.

Туристическият бранш предвижда тази година да бъде най-трудната

http://society.actualno.com/Turisticheskijat-bransh-predvijda-tazi-godina-da-byde-naj-trudnata-news_492522.html

Тази година ще бъде най-трудната за българския туризъм, заяви във Варна Стоян Маринов, декан на Факултета по управление в Икономическия университет, предаде БНР. Според Маринов само за юли спадът на туристите е с 24% за Северното Черноморие и 36 %за Южното. "Тази година е по-трудна от 2009 година – това го заявява браншът при всички случаи", допълни той. "Ако говорим за 4-5 % спад на туристите в края на сезона, при всички случаи ще имаме над 200 000 евро загуба на приходи, защото тоз

Баждеков: Левски върви по-добре от очакваното във финансов план

http://bgfootball.actualno.com/Bajdekov-Levski-vyrvi-po-dobre-ot-ochakvanoto-vyv-finansov-plan-news_492523.html

От началото на сезона преизпълнихме сериозно това, което беше заложено по план. Разходите ни също бяха доста сериозни, платихме си всички глоби към БФС и влизаме в ритъм по отношение на плащанията на заплати към футболисти и служители на клуба". Това сподели финансовият директор на Левски Константин Баждеков пред "7 дни спорт". По думите на Баждеков нещата във финансов план за сините вървят по-добре от очакваното. "Постепенно синхронизираме нещата и продължаваме с изпълнението на политиката, к

Примирие в Южен Судан

http://africa.actualno.com/Primirie-v-Ujen-Sudan-news_492521.html

Бившият вицепрезидент на Южен Судан Риек Мачар нареди на силите си, които се сражават с армията на страната от 2013 година, да прекратят бойните действия, предаде AFP. Президентът на Южен Судан направи същото в четвъртък с подписването на декрет за прекратяване на въоръжените действия. В събота не е регистрирано нито едно нарушение на примирието. В сряда Съветът за сигурност на ООН даде на президента на Южен Судан Салва Киир срок до 1 септември да подкрепи изцяло мирното споразумение, след ка

На пленум в неделя БСП номинира кметовете си

http://frognews.bg/news_96898/Na-plenum-v-nedelia-BSP-nominira-kmetovete-si/

В централата на БСП на ул. "Позитано" № 20 през утрешния неделен ден ще се поведе заседание на Националния съвет на партията. Основната задача пред пленума е да продължи с подготовката за местните избори.

Д. Митов: Трафикът на хора се превърна в ужасяващо доходен бизнес

http://www.cross.bg/mitov-vodesht-hora-1478821.html

/КРОСС/ Водещ: Добро утро на външния министър Даниел Митов. За съжаление поводът е много неприятен - трима българи, замесени в трафик на хора, трафик на бежанци, завършил трагично със смъртта на близо 80 човека в един камион в Австрия. Какво знаем? Знаем ли им вече имената? Знаем ли какви са тези българи?Даниел Митов: Огромна човешка трагедия, първо. Второ, това, което можем да потвърдим със сигурност е, че става въпрос за трима българи, които са арестувани по подозрения за участие в този нелегален трафик на хора. Водещ: Какви са тези хора?Даниел Митов: Това, което е ясно до момента е, че това е станало в рамките на 24 часа със съдействието и сътрудничеството между българските и австрийските служби за сигурност, което, разбира се, е отчетено като голям... Водещ: Т.е. България също е имала информация за този канал, за това, което се случва?Даниел Митов: Не, не, не става въпрос за канал. Става въпрос, че в момента, в който е тръгнало разследването, в момента, в който е намерен въпросният камион, ние заедно с всички останали колеги от държавите-членки, на чиято територия практически се е извършвало самия трафик, сме успели съвместно да издирим въпросните лица. Това се оценява и в интерес на истината, това е едно от добрите неща, които са се случили в случая. Водещ: В България тези хора известни ли са? Познати ли са, имат ли досиета?Даниел Митов: Не мога да кажа. До момента тече разследване, по-добре да оставим на това на разследващите органи

Бразилската икономика официално влезе в рецесия

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/08/29/2599715_brazilskata_ikonomika_oficialno_vleze_v_recesiia/?ref=rss


Бразилия влезе в рецесия, след като официалните данни показаха, че икономиката на страната се е свила с 1.9% в периода между април и юни в сравнение с предходните три месеца.

Анализаторите очакваха свиване, но цифрите са по-лоши от очакваното, коментира Би Би Си.

Спадът на икономиката през първата четвърт  също беше ревизиран надолу до 0.7%, вместо очакваните 0.2%.

Страната, която е седмата по големина икономика в света, претърпя икономическа спад на растежа...

Трус от 7 по Рихтер до Крит ще роди огромно цунами

http://www.bnews.bg/article-140806

Цунамито ще достигне бреговете на Европа и Африка за около 16 минути и ще причини огромни разрушения.

26 катастрофи във Варненско за денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=299898

Мотоциклетист и велосипедист са пострадали при катастрофи във Варна Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. Двамата са без опасност за живота. Мотоциклетистът е настанен в ортопедията на варненска болница, а велосипедистът е прегледан от лекар и освободен за домашно лечение.

Полицаи спряха шофьор с 1,83 промила, здравословни проблеми го спасиха от арест

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4949621

Пиян шофьор, спипан снощи в Криводол, се размина с ареста. Малко преди 23 ч. е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от врачанина М.Т, съобщи
Пиян шофьор, спипан снощи в Криводол, се размина с ареста. Малко преди 23 ч. е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от врачанина М.Т, съобщи "Конкурент". При направения тест с дрегер уредът показал, че водачът е с 1,83 промила алкохол. От полицията съобщиха, че заради здравословни проблеми, които имал нарушителят,

Полицаи спряха шофьор с 1,83 промила, здравословни проблеми го спасиха от арест

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4949623

Пиян шофьор, спипан снощи в Криводол, се размина с ареста. Малко преди 23 ч. е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от врачанина М.Т, съобщи "Конкурент".
При направения тест с дрегер уредът показал, че водачът е с 1,83 промила алкохол. От полицията съобщиха, че заради здравословни проблеми, които имал нарушителят,
Пиян шофьор, спипан снощи в Криводол, се размина с ареста. Малко преди 23 ч. е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от врачанина М.Т, съобщи "Конкурент". При направения тест с дрегер уредът показал, че водачът е с 1,83 промила алкохол. От полицията съобщиха, че заради здравословни проблеми, които имал нарушителят,

Евродепутатът Емил Радев: ЕК прилага двойни стандарти спрямо различните етноси

http://pik.bg/евродепутатът-емил-радев-ек-прилага-двойни-стандарти-спрямо-различните-етноси-news390332.html

Евродепутатът Емил Радев: ЕК прилага двойни стандарти спрямо различните етноси

Каква е компетентността на говорителя на Европейската комисия (ЕК) да коментира действия на българските местни власти в изпълнение на законови разпоредби, целящи спирането на противоправни действия на група граждани на община Варна от ромски произход? Това пита в писмен въпрос до ЕК българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Въпросът на българския политик е мотивиран от изявление на говорителя на ЕК от 21 август, тази година, в което се заявява, че българските власти трябва да предоставят алтернатива и да спазват основните човешки права, когато принудително изгонват хора от незаконни жилища. Във въпроса си до Комисията, варненският евродепутат припомня, че на 20 август, тази година, Община Варна предприема законосъобразни действия за разрушаване на незаконни постройки, намиращи се върху чужда частна собственост в кв. „Максуда“.

На лицата (предимно от ромски произход), обитаващи незаконните постройки е предоставена възможност за временно настаняване. Решението на Община Варна не е било обжалвано от никой от живущите в незаконните сгради и е влязло в сила. Във въпроса си до европейските комисари, Емил Радев от ГЕРБ пита още политиките на Европейския съюз за ромите предполагат ли неспазването на националното законодателство да остава ненаказано и това не е ли прилагане от ЕК на двойни стандарти спрямо гражданите на държавите-членки от различни етноси.

Натоварен е трафикът на ГКПП – Маказа

http://press.mvr.bg/NEWS/news150829_02.htm

Препоръчва се пътуващите да използват и други пунктове на българо-гръцката граница


Подготовката за местните избори е тема на утрешния пленум на БСП

http://www.cross.bg/izbori-suvet-natzionalniya-1478820.html

/КРОСС/ Подготовката за местните избори е тема на утрешното заседание на Националния съвет на БСП. Пленумът ще утвърди номинациите за кметове и съветници в редица общини, съобщава партийният пресцентър. Заседанието на Националния съвет ще започне в 13 ч. в централата на БСП на ул. „Позитано" 20.

Телефонните измамници са концентрирани в района на Северна България

http://petel.bg/-Telefonnite-izmamnitsi-sa-kontsentrirani-v-rayona-na-Severna-Balgariya__124880

илюстрация: Булфото   Според изготвените до момента анализи, телефонните измамници са концентрирани в района на Северна България,...

ФИФА ще обсъжда сагата с лекаря на "Челси" Ева Карнейро

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/29/2599713_fifa_shte_obsujda_sagata_s_lekaria_na_chelsi_eva/?ref=rss


Отношението на мениджъра на "Челси" Жозе Моуриньо към лекаря на отбора Ева Карнейро ще бъде една от точките в дневния ред на заседанието на Медицинската комисия към ФИФА, което ще се проведе на 11 септември. 

Очаква се комисията да излезе с декларация и да изрази пълната си подкрепа към Карнейро, която беше понижена след двубоя със "Суонзи" (2:2) на 8 август. 

Моуриньо беше бесен на лекарката и физиотерапевта Джон Фиърн за това, че в заключителните минути влязоха да окажат...

Бившето гадже на Благой Георгиев в клип на Славин от “Х Фактор”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4948855


Победителят от “Х Фактор” Славин Славчев пусна второто си парче в петък вечерта. След излизането на пилотния му сингъл “Ела” се завъртя песента “Лош съм за теб”.
Във видеоклипа участва манекенката Куини Алис, станала популярна покрай връзката си с Благой Георгиев. Отношенията им бяха обект на голям медиен интерес,
Победителят от “Х Фактор” Славин Славчев пусна второто си парче в петък вечерта. След излизането на пилотния му сингъл “Ела” се завъртя песента “Лош съм за теб”. Във видеоклипа участва манекенката Куини Алис, станала популярна покрай връзката си с Благой Георгиев. Отношенията им бяха обект на голям медиен интерес,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване