31 души убити при сблъсъци в Турция

http://news.ibox.bg/news/id_232518520

Съобщава се за нанесени въздушни удари и сражения срещу ПКК в провинция Хаккари

Франция намали 1:2, още сме на гейм от финал на Евро 2015 по волейбол

http://petel.bg/Frantsiya-namali-1-2--oshhe-sme-na-geym-ot-final-na-Evro-2015-po-voleybol__130816

илюстрация: Булфото Франция успя да се върне в мача за влизане във финала на европейското по волейбол, като спечели третия гейми и...

„Юнайтед“ без жалост в тъжен ден за „Евертън“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053447

В тъжен ден за „Евертън“ и английския футбол, „Манчестър Юнайтед“ не се смили и би с 3:0 „сините“ от град Ливърпул на техния терен. Стадион „Гудисън Парк“ плака, но не от загубата на терена - на 69 години си отиде Хауърд Кендъл, вероятно най-важният човек в историята на „Евертън“, донесъл като мениджър титлите от 1985-а и 1987-а,
В тъжен ден за „Евертън“ и английския футбол, „Манчестър Юнайтед“ не се смили и би с 3:0 „сините“ от град Ливърпул на техния терен. Стадион „Гудисън Парк“ плака, но не от загубата на терена - на 69 години си отиде Хауърд Кендъл, вероятно най-важният човек в историята на „Евертън“, донесъл като мениджър титлите от 1985-а и 1987-а,

Патриарх Неофит ще посети столичния квартал "Младост", където ще бъде осветен нов храм

http://pik.bg/патриарх-неофит-ще-посети-столичния-квартал-младост-където-ще-бъде-осветен-нов-храм-news418906.html

Патриарх Неофит ще посети столичния квартал "Младост", където ще бъде осветен нов храм

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, ще посети утре столичния квартал "Младост", където ще бъде осветен новопостроеният храм "Рождество Христово". Това съобщиха от отдел "Връзки с обществеността" при Светия Синод на БПЦ.

Пълният чин на освещаването ще извърши Негово Преосещенство Браницкия епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, а първата света литургия в новия столичен храм се очаква да бъде отслужена от Светейшия Български патриарх Неофит, който е и Софийски митрополит. Началото на утринното богослужение ще е в 8:00 ч., а началото на литургията - в 10:00 ч.

Основният камък на храма е положен на 5 юни 2011 г. - тогава това е била първата неделя след Възнесение Господне, когато столичният квартал "Младост" празнува своя празник, тъй като има данни, че през юни преди повече от 40 години е сложено началото на този квартал.

Храмът се издига на бул. "Филип Аврамов", а теренът е около четири декара и е предоставен от Министерството на отбраната. Църквата е изградена със средства на дарители. Сред дарителите са Столичната община и Министерският съвет.

 

Роналдо изпревари Раул във вечната ранглиста след победа на "Реал"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/17/2631038_ronaldo_izprevari_raul_vuv_vechnata_ranglista_sled/?ref=rss


"Реал" (Мадрид) постигна убедителна победа с 3:0 в домакинството си на "Леванте" в мач от осмия кръг на испанското първенство, игран на "Сантиаго Бернабеу".

Двубоят ще се запомни с гола на Кристиано Роналдо, който го направи едноличен голмайстор във вечната ранглиста на белите.

Португалецът вкара с прекрасен шут от около 20 метра в 30-ата минута на срещата и така вече има 324 попадения на сметката си с екипа на испанския гранд, с едно повече от Раул Гонзалес.
...

Ново начало за армейския клуб

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053255

След месеци на хаос и липса на ясна идея за бъдещето на ЦСКА сега армейците са на път да поставят ново начало с легитимни собственици и ясна отговорност. Влизането на фигура като Васил Божков в собствеността и управлението на армейския клуб несъмнено ще сложи край на спекулациите с нароилите се в последно време ЦСКА-та и тяхната легитимност.
След месеци на хаос и липса на ясна идея за бъдещето на ЦСКА сега армейците са на път да поставят ново начало с легитимни собственици и ясна отговорност. Влизането на фигура като Васил Божков в собствеността и управлението на армейския клуб несъмнено ще сложи край на спекулациите с нароилите се в последно време ЦСКА-та и тяхната легитимност.

БСП, ГЕРБ и ДПС имат най-много агенти на ДС сред кандидатите на изборите

http://www.cross.bg/agenti-kandidatite-gerb-1484671.html

/КРОСС/БСП има 56 агенти на Държавна сигурност в листите си за местните избори на 25 октомври. ГЕРБ е с 39, а ДПС с 38. Това установи проверка на комисията по досиетата, чиито резултати бяха огласени днес. Проверени са 9092 лица, а всички бивши сътрудници са общо 267. Само 3% от канидатите за кметове на местните избори са сътрудничели на ДС. Всички парламентарно представени партии и коалиции имат в листите си агенти на ДС. След БСП, ГЕРБ и ДПС е АБВ с 12 агенти, Реформаторският блок с 10, НФСБ с 7. "Атака" има 5, от БДЦ са с 4-ма агенти, а сред кандидатите на ВМРО има трима бивши сътрудници. Останалите са от различни извънпарламентарни партии и коалиции. Предстои в допълнителни решения по области Комисията по досиетата да обяви агентите сред кандидатите за общински съветници. Издигнатите от БСП Диан Цонев (Търговище), Георги Георгиев в Ботевград и Георги Тодоров в Шабла са били агенти на ДС. Издигнатият от ГЕРБ в Антон Стоил Карагьозов също е бил сътрудник на ДС. Агентите на ДС сред кандидатите на ДПС са предимно в по-малки населени места.  

Протест пред парламента в защита на граничния полицай Хамбарлиев

http://pik.bg/протест-пред-парламента-в-защита-на-граничния-полицай-хамбарлиев-news418903.html

Протест пред парламента в защита на граничния полицай Хамбарлиев

Протестна демонстрация в подкрепа на граничния полицай, произвел изстрела в района на Аврамов мост, от който загина имигрант от Афганистан, се проведе пред парламента.

В пространството пред Паметника на Цар Освободител на площад "Народно събрание" са се събрали между 100 и 200 души, които са пристигнали от цялата страна, като най-голяма е групата от Варна. Протестната демонстрация е организирана от гражданските организации Български военен съюз "Васил Левски" и Българско национално движение "Шипка", съобщи БНР.

Представителите на тези организации ясно заявиха, че не искат протестът да се политизира и забраняват да има партийни знамена. Развява се единствено националният флаг, както и са опънати транспаранти с надписи "Не съдете граничния полицай, той е герой" и “Спрете партийните експерименти с българската армия и полиция".

Протестиращите изразиха подкрепата си за граничния полицай Вълкан Хамбарлиев, който, по думите им, изпълнил професионалния си дълг.

"Протестът ни е свързан с това, което се случи вчера с граничния полицай. Взехме решение да пристигнем тук, за да види народът, първо, че има някой, който мисли и е готов за него да защитава страната и второто - да изразим подкрепата си за полицаите, които 25 години са низвергнати и реформирани, дезинформирани и изпращани на границата да гладуват и да студуват без средства, както и без достатъчна техника, без социална и друга защита, докато горе престъпните продажни партийци разграбват милиарди от държавата", коментира основният организатор на протестната демонстрация Владимир Русев.

"За да защитим човека, който вчера пострада и то в изпълнение на клетвата и дълга - клетвата пред народ и отечество. Край на етно-религиозната асимилация, която се извършва в момента с приемането на огромни потоци от бежанци - хващат 50 човека, а те всеки ден влизат 500", каза още Русев.

"Електронното гласуване е опасно, хакери може да го фалшифицират"

http://offnews.bg/news/n_1/n_574602.html

"Електронният вот може да се фалшифицира по 1000 начина от всякакви хакери по света и у нас. Естествено, че най-силните козове са в играчите, които държат сървърите. Кои са те? Ами властите, разбира се. Ако пожелаят няма да паднат от власт още 100 години". Това заяви пред БНР журналистът Валери Найденов. Той даде пример с Естония, която според него е единствената държава, която използва ел. гласуване, което е било обявено за несигурно от Мичиганския университет. "Не забравяйте, че купуването и продаването на гласове може да стане отживелица като лъка и стрелата. Това е положението", допълни Найденов. Неговият колега Румен Леонидов изтъкна, че гласуването по интернет "е в полза на демократично мислещите модерни българи, които утре ще дишат в България и за България. Утре, когато нас няма да ни има". "То е и единствената алтернатива на досегашната порочна практика протоколите и бюлетините на ЦИК да се разнасят с чували, а понякога и да се губят и да бъдат изхвърляни до кофите за боклук", каза той. Леонидов добави, че то ще излезе и по-евтино от хартиените бюлетини, и по-демократично, защото "то дава право и възможности на гражданите да участват при решаване на местните противоречия между управляващи и управлявани".

САЩ и Русия се разбраха за небето над Сирия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053191

САЩ и Русия се споразумяха за координиране на военновъздушните им операции в Сирия на фона на опасенията за евентуален сблъсък между военни самолети, съобщи в. “Уолстрийт джърнал”.
Двете армии ще подпишат специален документ за безопасност в небето над Сирия много скоро, посочиха от руската армия, според която всички технически въпроси са
САЩ и Русия се споразумяха за координиране на военновъздушните им операции в Сирия на фона на опасенията за евентуален сблъсък между военни самолети, съобщи в. “Уолстрийт джърнал”. Двете армии ще подпишат специален документ за безопасност в небето над Сирия много скоро, посочиха от руската армия, според която всички технически въпроси са

Павлова представи полицентричния модел на развитие на регионите в Мексико сити

http://pik.bg/павлова-представи-полицентричния-модел-на-развитие-на-регионите-в-мексико-сити-news418900.html

Павлова представи полицентричния модел на развитие на регионите в Мексико сити

Градското развитие в България е ключов елемент в провежданата от правителството регионална политика, защото градовете са сложни системи, които биха могли да са двигатели за устойчиво развитие. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която взе участие във форум на високо равнище на министрите по градско развитие и кметовете, организиран от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) в Мексико сити, Съединени мексикански щати, съобщиха от МРРБ.

Събитието има за цел да адресира предизвикателствата в политиката по отношение на климатичните промени, мобилизирането на инвестиции, създаването на работни места и осигуряването на стабилен градски растеж. В рамките на форума министър Павлова взе участие в кръгла маса, посветена на "Създаването на устойчиви градове". Пред участниците в срещата министър Павлова подчерта, че през последните години на икономическа криза се наблюдава тенденция за увеличаване на моноцентричния градски процес и постоянното разрастване на големите метрополисни области. Според нея по време на криза, концентрацията на дейности в столиците и големите метрополии допринася за запазването на икономическия потенциал на държавата или региона, което може да се използва за бъдещо възстановяване. От друга страна в дългосрочен аспект последствията от моноцентричното развитие не са много благоприятни.

„Ако не се справим на време с тези тенденции те биха довели до неблагоприятни явления и проблеми в големите метрополии - свръх населеност, увеличаваща се безработица, социално отчуждение и неравностойност, влошаване на градската среда, жилищни проблеми, пренатовареност на градските системи , замърсяване на околната среда и т.н.“, отбеляза министър Павлова. Според нея този процес води до проблеми дори и в по-големите териториални области, което оказва влияние и върху по-малките градове и периферни области, които се обезлюдяват, нямат приток на инвестиции, страдат от поскъпване на разходите за поддръжка на обществената инфраструктура, изоставяне на обработваемата земя.

„Тези тенденции могат да влошат състоянието и да забавят развитието на малки, но исторически значими градове с богата култура, ценности и стратегическо географско или периферно разположение”, категорична бе министър Павлова. Тя се обяви за изработването на дългосрочни стратегия, визия и политики за устойчиво градско управление, за да се справим успешно с предизвикателствата, пред които са изправени градовете. Един от ключовите елементи е целенасочена обществена подкрепа за балансирано полицентрично развитие на територията, т.е. подкрепа за развитието на малките и средни градове, които действат като центрове за подкрепа и балансьори на големите урбанизирани зони.

„Тази подкрепа може да бъде постигната чрез укрепване на връзките и свързаността между различните градове, чрез обмяна на знания, опит и инвестиции“, увери министър Павлова. Според нея е важно да се приложи интегриран подход за управление на градската среда , за да се установят териториите със специфични потребности и да се постигне синергия и максимални ползи за гражданите, бизнеса и околната среда с малкото обществени ресурси с които разполагат. „Задачата за управление на устойчиви и приобщаващи градове е много сложна и е предизвикателство, което изисква много усилия и добро сътрудничество с различни партьори, за да се постигне баланс между икономически растеж и добро качество на живот, между икономически просперитет и социално благополучие“, каза още Павлова. По време на посещението си в Мексико сити министър Лиляна Павлова проведе работни срещи с министъра на аграрното, териториалното и градското развитие Росарио Роблес и с кмета на град Мексико Мигел Анхел Мансера.

По време на срещите министър Павлова обмени мнения за политиките, които двете страни прилагат, за да се справят с вътрешната миграция от малките населени места към големите градове. Шестата кръгла маса на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие с кметове и министри на тема “Векът на метрополиите:Политики за устойчиви и приобщаващи градове” се проведе в Мексико Сити. На срещата участваха високопоставени представители на националните и местни власти на близо 30 държави и множество неправителствени организации и обсъдиха политики за по-устойчиви, приобщаващи градове в една все по-урбанизирана ера. Кръглата маса има за цел да се търсят и обменят иновативни подходи към градската политика. Началото на провеждане на това глобално събитие е положено през 2007 г. и се основава на дългата традиция на политически диалог за градско развитие в рамките на ОИСР, с цел да се преодолеят пропуските в политиката в борбата с изменението на климата и стимулиране на зелен растеж, мобилизиране на инвестиции, създаване на работни места и осигуряване на устойчиво, приобщаващо градско развитие. 

"Юнайтед" и "Сити" продължиха преследването на върха, "Челси" също победи

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/17/2631036_junaited_i_siti_produljiha_presledvaneto_na_vurha/?ref=rss


Градските съперници от Манчестър - "Сити" и "Юнайтед" продължиха преследването си на върха в класирането, след като записаха убедителни победи в поредния кръг на Висшата лига.

"Гражданите" все пак продължават да са на първо място в подреждането с 21 точки, докато "Юнайтед" остана с две по-малко. Третият "Арсенал" може да изпревари "червените дяволи", ако по-късно днес победи "Уотфорд" като гост.

"Сити" постигна успех с 5:1 над новака "Борнемут" у дома, като през целия мач...

Носители на Икари радват варненската публика с постановка от Бертолт Брехт

http://www.moreto.net/novini.php?n=304109

Двамата носители на престижната театрална награда "Икар - Гергана Плетньова и Стоян Радев ще гледаме утре - 18 октомври, в постановката "Кавказкият тебеширен кръг може ли да си добър и да живееш добре", научи Moreto.

Мистерия в Шумен! Деца намериха човешки череп

http://pik.bg/мистерия-в-шумен-деца-намериха-човешки-череп-news418896.html

Мистерия в Шумен! Деца намериха човешки череп

Момчета от Шумен попаднаха на човешки череп в парк "Студентски", докато играят. В събота следобяд те подали сигнал до полицията за "находката" и на мястото към 17 часа на мястото пристигнали полиция и съдебен лекар, пише „Труд”.

По първоначални данни черепът е женски. Липсват части. В корените на близък орех са открити и още две кости.

Преди да се построи парка на мястото до 1985 г. е имало гробище. Предполага се, че обилните валежи напоследък са свлекли почвата от скат и така е излязъл стар череп.

Прокуратурата ще решава дали да образува досъдебно производство и да иска експертиза на находката.

Меркел обяви, че Германия няма да затваря границите си

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/17/2631033_merkel_obiavi_che_germaniia_niama_da_zatvaria/?ref=rss


Ангела Меркел обяви, че Германия не предвижда затваряне на границите си. Германският канцлер обяви в интервю за в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", че затваряне на граници няма да има, но те може да бъдат "контролирани", съобщава БТА.

Изграждането на ограда също не стои на дневен ред. Според Меркел примерът на Унгария показва, че оградата не е успешно решение. Германският канцлер заявява, че няма да обещава "погрешни решения", защото те ще са краткотрайни, ще доведат до по-голямо...

Иван Портних: В момента във Варна се реализират проекти за над 300 млн. лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053417

Над 300 млн. лв. е стойността на проектите, които се реализират в момента във Варна. Част от тях са видими, а други – не, но са изключително важни за нормалния ритъм на живот във всеки един град. Опазването на околната среда е важна задача за нас, затова работихме активно по проектите, свързани с осигуряването на по-чисти морски води.
Над 300 млн. лв. е стойността на проектите, които се реализират в момента във Варна. Част от тях са видими, а други – не, но са изключително важни за нормалния ритъм на живот във всеки един град. Опазването на околната среда е важна задача за нас, затова работихме активно по проектите, свързани с осигуряването на по-чисти морски води.

Почти рекорд - космонавт гледа Хималаите от Космоса цели 383 дни

http://petel.bg/Pochti-rekord---kosmonavt-gleda-Himalaite-ot-Kosmosa-tseli-383-dni-__130812

Скот Кели. Снимка: Twitter Командирът на екипажа на Международната космическа станция Скот Кели постави рекорд сред американските...

Страхотен празник тази неделя! Много имена честват имен ден, но има поверие! Задължително трябва да...

http://petel.bg/Strahoten-praznik-tazi-nedelya--Mnogo-imena-chestvat-imen-den--no-ima-poverie--Zadalzhitelno-tryabva-da---__130813

На 18 октомври почитаме паметта Света Злата Мъгленска - покровителка на българите в чужбина. Златко, Златка, Златан, Златана, Златена,...

Иван Портних: В момента във Варна се реализират проекти за над 300 млн. лева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053411

Над 300 млн. лв. е стойността на проектите, които се реализират в момента във Варна. Част от тях са видими, а други – не, но са изключително важни за нормалния ритъм на живот във всеки един град. Опазването на околната среда е важна задача за нас, затова работихме активно по проектите, свързани с осигуряването на по-чисти морски води.
Над 300 млн. лв. е стойността на проектите, които се реализират в момента във Варна. Част от тях са видими, а други – не, но са изключително важни за нормалния ритъм на живот във всеки един град. Опазването на околната среда е важна задача за нас, затова работихме активно по проектите, свързани с осигуряването на по-чисти морски води.

Борисов: Направихме над 50 спортни зали. Така се раждат шампиони и звезди (снимки)

http://pik.bg/борисов-направихме-над-50-спортни-зали-така-се-раждат-шампиони-и-звезди-снимки-news418894.html

Борисов: Направихме над 50 спортни зали. Така се раждат шампиони и звезди (снимки)

Новата спортна зала в Доспат ще допринесе за цялостното подобряване на средата на живот в общината и ще предостави възможност за развитието на спортните изяви сред местните жители. Това написа премиерът в личната си страница във Фейсбук, след като откри съоръжението.

„Максималният брой на посетителите в главната зала на Спортния комплекс, който днес открихме с народния представител Даниела Дариткова, депутат от ГЕРБ-Смолян и евродепута Vladimir Urutchev, е 1000 души. Залата може да бъде използвана за провеждането на концерти и спектакли, а сред спортовете - баскетбол, волейбол, тенис, бадминтон, борба, бокс, футбол на малки вратички и др. Спортният център се състои от многофункционална зала, покрит басейн и открити спортни площадки, а стойността на проекта е над 5 млн. лева”, пише още Борисов.

„До този момент сме направили над 50 зали, така се раждат големите шампиони и звезди на България. След една година отново ще се върна в Доспат и тогава вече ще може да поиграем и футбол. Проектът вече е готов. Пожелавам на жителите да бъдат живи и здрави и с радост да си ползват новата придобивка”, категоричен бе премиерът.

С най-малък бюджет сме от всички финалисти на европейското

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5051606

В днешно време противопоставянето на отборите не опира само до спортно-техническите качества на състезателите и тактическата подготовка. Както в клубовете, така и в националните гарнитури е от голямо значение финансовата осигуреност. Средствата, които се харчат за подготовка и възстановяването на спортистите,
В днешно време противопоставянето на отборите не опира само до спортно-техническите качества на състезателите и тактическата подготовка. Както в клубовете, така и в националните гарнитури е от голямо значение финансовата осигуреност. Средствата, които се харчат за подготовка и възстановяването на спортистите,

Предлагат затвор за храни с повече „Е"-та

http://www.cross.bg/hrani-predvizhda-hranite-1484670.html

/КРОСС/Затвор грози производителите, които влагат в храните повече добавки, отколкото са записали в рецептурника. Това предвижда нов закон за храните, който в момента се подготвя от екип на аграрното министерство и браншовите организации от хранителната индустрия, съобщава „Монитор". „Предлага се разминаването между истинския състав на продуктите и написаното на етикетите да се счита за документална измама с подлагане на риск на човешкото здраве", уточни Марияна Кукушева, председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите, която е в работната група по новия законопроект. „В момента много фирми от сектора правят храни, които нямат покритие с обявената рецептура", уточни тя. Обикновено в манджите има повече консерванти и стабилизатори от обявените на етикета, а несъответствието се хваща само когато стане инцидент. В подобна ситуация се предвижда и опцията да се затваря предприятието. Кметовете пък ще бъдат санкционирани с тлъсти глоби, ако си траят за незаконни цехове за храни в общината, гласи проектозаконът.  

Сърбин стана президент на европейския волейбол, Данчо Лазаров влезе в управата

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/17/2631016_surbin_stana_prezident_na_evropeiskiia_voleibol_dancho/?ref=rss


Президентът на БФВ Данчо Лазаров влезе в управителния съвет на европейската волейболна федерация (CEV) по време на конгреса в София.

Това е трети мандат на Лазаров в ръководния орган европейския волейбол. Той беше избран за първи път в управата на CEV през 2009 г., беше преизбран през 2011, а сега делегатите отново му гласуваха доверие.

Сърбинът Александър Боричич пък беше избран за президент на CEV. На изборите той победи досегашният шеф на европейския волейбол Андре...

Хванаха още един микробус с нелегални мигранти

http://offnews.bg/news/n_1/n_574596.html

Полицията е попаднала на микробус Мерцедес с 18 нелегални мигранти, твърдящи, че са от Сирия и Ирак, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР- Пазарджик, цитиран от "Дарик". Автомобилът е бил паркиран в лозов масив край с. Славовица, общ. Септември, а шофьорът е липсвал. Полицията вече е разбрала кой е собственикът на буса, но издирва водача му. Полицията се натъкнала на мигрантите, след като вчера председателят на земеделската кооперация в селото съобщил за паркиран автомобил с подозрения, че се извършва кражба на грозде. От там уточняват, че вчера преди обяд, е получен сигнал от председателя на земеделската кооперация в селото, който съобщил за паркирания автомобил с подозрения, че се извършва кражба на грозде. Мигрантите са отведени в областната дирекция на МВР в Пазарджик и предадени на служители от звено "Миграция".

Бойко Борисов: Отзвукът в Европа е, че тук е най-добре пазената граница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053314

Отзвукът в Европа е, че тук е най-добре пазената граница, заяви Бойко Борисов в Доспат, коментирайки разговорите в Брюксел за инцидента с афганистанците на границата.
Борисов категорично определи случилото се на границата като нелеп инцидент. "Нелеп инцидент, защото експертизата излезе и аз чаках да се изговорят политиците,
Отзвукът в Европа е, че тук е най-добре пазената граница, заяви Бойко Борисов в Доспат, коментирайки разговорите в Брюксел за инцидента с афганистанците на границата. Борисов категорично определи случилото се на границата като нелеп инцидент. "Нелеп инцидент, защото експертизата излезе и аз чаках да се изговорят политиците,

Бус с бежанци задържа полицията в София в района на Банкя

http://www.moreto.net/novini.php?n=304100

В превозното средство са открити 29 души, пътували в нечовешки условия. Задържан е и шофьорът на буса, 34-годишен български гражданин. В буса е имало мъже, жени и деца, които са обяснили на полицията, че са от Сирия и Афганистан.

В село Голямо Дряново почетоха ореха с национален фестивал

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053403

Казанлъшкото село Голямо Дряново проведе днес втория поред Национален фестивал на ореха. Идеята осенила местните, тъй като в землището на селото има 2500 декара орехови градини, а преди половин век в Голямо Дряново все още е съществувал най-старият орех на Балканите - дърво на 500 години, изобразено дори на пощенска марка от 1965 година.
Казанлъшкото село Голямо Дряново проведе днес втория поред Национален фестивал на ореха. Идеята осенила местните, тъй като в землището на селото има 2500 декара орехови градини, а преди половин век в Голямо Дряново все още е съществувал най-старият орех на Балканите - дърво на 500 години, изобразено дори на пощенска марка от 1965 година.

10 000 кв. м складове се запалиха в Санкт-Петербург

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053393

10 000 кв. м складове в промишлената зона на Петербург се запалиха в събота, покривът частично е пропаднал, а силен вятър затруднява гасенето. За първи път тази година на пожар е поставена първа степен на сложност, съобщи Интерфакс.
Според първоначални информации са се запалили или бидони с масло, или автомобилни части.
10 000 кв. м складове в промишлената зона на Петербург се запалиха в събота, покривът частично е пропаднал, а силен вятър затруднява гасенето. За първи път тази година на пожар е поставена първа степен на сложност, съобщи Интерфакс. Според първоначални информации са се запалили или бидони с масло, или автомобилни части.

Омраза срещу бежанците може да стои зад нападението над кандидат-кмета на Кьолн

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/17/2631032_omraza_sreshtu_bejancite_moje_da_stoi_zad_napadenieto/?ref=rss


Кандидатът за кмет на Кьолн Хенриете Рекер е атакувана от безработен от няколко години германец, който е бил воден от ксенофобски мотиви, съобщиха от полицията. 58-годишната жена в момента ръководи отдела по социални въпроси и интеграция на Кьолн и отговаря за настаняването на бежанците, отбелязват световните агенции.

Рекер беше намушка с нож в областта на врата тази сутрин на предизборно мероприятие на седмичен пазар в район Браунфелд в града. Още петима души, опитали се да и...

Числата за бебето ви 17-23 октомври

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5050991

17 октомври
“Удивителен бъдещ лидер, политик държавник, идеолог, откривател или предприемач прегръщате днес, щастливци!
17 октомври “Удивителен бъдещ лидер, политик държавник, идеолог, откривател или предприемач прегръщате днес, щастливци!" Това е “поздравът” на числата към вас, а вие се вгледайте в състава на числото 17 и запомнете особеностите му: числото 1 ще усилва амбициите и ще покровителства бъдещия ярък водач, 7 ще провокира колебанията на любимеца ви,

Деца намериха човешки череп в Шумен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053391

Момчета от Шумен попаднаха на човешки череп в парк "Студентски", докато играят. В събота следобяд те подали сигнал до полицията за "находката" и на мястото към 17 часа се събра полиция и съдебен лекар.
По първоначални данни черепът е женски. Липсват части. В корените на близък орех са открити и още две кости.
Момчета от Шумен попаднаха на човешки череп в парк "Студентски", докато играят. В събота следобяд те подали сигнал до полицията за "находката" и на мястото към 17 часа се събра полиция и съдебен лекар. По първоначални данни черепът е женски. Липсват части. В корените на близък орех са открити и още две кости.

Още разкрития за мигрантите край Средец! Криели се в дерето под моста

http://pik.bg/още-разкрития-за-мигрантите-край-средец-криели-се-в-дерето-под-моста-news418882.html

Още разкрития за мигрантите край Средец! Криели се в дерето под моста

Боклуци и дрехи са разхвърляни под Малкия мост, който жителите на Средец посочиха за място на инцидента с убития афганистанец. Местността е пресечена. В района има километрично дере, обрасло с гъсти храсталаци и дървета, по което нелегалните имигранти се движели.

 

Маратонки, дънки, куртки, остатъци от храна и бутилки от вода се търкалят наоколо. Прави впечатление, че боклуците са основно от турски стоки, което потвърждава, че имигрантите са влезли през южната ни съседка. На мястото имаше и кутия от цигари с надпис на арабски. Личи си, че обитателите на бивака са бързали, тъй като са оставили и дрехи и важни провизии, пише Флагман.

Мостът се намира на изхода за Средец и е значително по-малък от този на разклона за Дюлево. По свода му се забелязват резки, които приличат на следи от куршуми. Дали обаче е така, ще покаже балистичната експертиза.

Защитаваме националните си интереси в Сирия, не Асад, твърди руският премиер

http://news.ibox.bg/news/id_1613060480

За нас няма значение кой стои начело на Сирия, стига да не е от средите на джихадистите

Д-р Джераси остави 340 хил. долара завещание на Американския университет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053378


"Бащата" на противозачатъчното хапче и световноизвестен учен д-р Карл Джераси остави в завещание от 340 хил. долара на Американския университет в Блогоевград. Днес дарението бе обявено на специално тържество във вуза от сина му Дейл Джераси. Театралната зала в студентския център пък вече носи името на д-р Джераси в знак на благодарност.

Изложба "Преминаване на границите" откриха във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304088

"Преминаване на границите" е името на изложбата керамика и стъкло, която бе открита в 18 часа днес в Градската художествена галерия във Варна, научи Moreto.net. Изложбата е кураторски проект на художника Илия Янков, който е посветил дългогодишното си творчество на тези два материала, след завършването на едноименната специалност в Академията за пластични изкуства „Николае Грегореску“ в Букурещ.

Стотици коли затънаха в калта в Калифорния (Видео)

http://petel.bg/Stotitsi-koli-zatanaha-v-kalta-v-Kaliforniya--Video-__130810

Кадър Youtube Бури и силни дъждове парализираха автомобилния трафик по две основни магистрали в Калифорния. Стотици автомобили са...

Бус с бежанци задържа полицията в района на Банкя

http://petel.bg/Bus-s-bezhantsi-zadarzha-politsiyata-v-rayona-na-Bankya__130811

Илюстрация Булфото В превозното средство са открити 29 души, пътували в нечовешки условия. Задържан е и шофьорът на буса, 34-годишен...

Шефът на Александровска: Осъждам намесването на името на болницата в предизборни кампании! Разпореждам светкавична проверка, ще има последици за лекарката

http://pik.bg/шефът-на-александровска-осъждам-намесването-на-името-на-болницата-в-предизборни-кампании-р-news418876.html

Шефът на Александровска: Осъждам намесването на името на болницата в предизборни кампании! Разпореждам светкавична проверка, ще има последици за лекарката

Дъщеря на ексдепутатка от ГЕРБ - д-р Виолета Чернодринска прави профилактични очни прегледи в Разград в предизборна кампания на БСП. Лекарката е използвала техника на Александровска болница (Виж в Още по темата). По този повод ПИК потърси мнението на шефа на здравното заведение доц. д-р Костадин Ангелов.

За скандала той разбра от медията ни и заяви, че категорично не е редно подобно действие. "Ще назнача светкавична проверка и ако това е така и се докаже ще има последици за д-р Чернодринска", закани се доц. Ангелов.Той се зарече да не прави компромиси.

По думите му вкарването на името на болницата в каквато и да е предизборна агитация е недопустимо

Откриха тялото на удавения в язовир Искър Валентин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053363

Тялото на 30-годишния Валентин, удавил се на 4 октомври в яз. Искър е било извадено днес около 15,00-16,00 часа в района на ресторант
Тялото на 30-годишния Валентин, удавил се на 4 октомври в яз. Искър е било извадено днес около 15,00-16,00 часа в района на ресторант "Камелот". Трупът е бил видян от туристи. Тялото със сигурност е на Валентин Джелепов, научи "24 часа" от разследващите.  На 4 октомври младият мъж отива със своя приятелка да зазими лодката си.

"Байерн" постави нов рекорд в Бундеслигата след 1:0 в Бремен

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/17/2631027_baiern_postavi_nov_rekord_v_bundesligata_sled_10_v/?ref=rss


"Байерн" (Мюнхен) стана първият отбор в Бундеслигата с девет поредни победи от началото на сезона, след като се наложи с 1:0 над "Вердер" като гост.

Предишният рекорд от осем поредни успеха също принадлежеше на мюнхенци, а с този успех де запазиха преднината си от седем точки пред втория "Борусия" (Дортмунд).

Играчите на Пеп Гуардиола изиграха най-безрезултатния двубой от началото на сезона, а единственото попадение беше дело на Томас Мюлер. В 23-ата минута той получи пас...

Унгария затвори границата си с Хърватия, мигрантите отидоха към Словения

http://offnews.bg/news/n_1/n_574580.html

Снощи Унгария затвори границата си с Хърватия, като минаването става само през през официалните гранични пунктове, съобщи "Ройтерс". Подобна мярка бе взета и на границата със Сърбия през септември. Часове след затварянето на унгарско-хърватската граница Словения спря пътническите влакове от и до Хърватия в опит да предотврати влизането на мигранти в страната. Будапеща днес възстанови и контрола си по границата със Словения, тъй като бежанците от хърватската граница са тръгнали към словенската. Към този час първите автобуси с хора вече са пристигнали там. Латвия също обяви, че се кани да издигне дълга около 90 километра стена по границата си с Русия, за да се предпази от нелегални имигранти, като дължината на латвийско-руската граница е 270 км. Според вътрешният министър Рихард Козловскис властите са задържали само за тази седмица 10 виетнамци, опитали се да проникнат нелегално в страната от руска територия.

Подпалиха бежанци център в Швеция

http://www.cross.bg/shvetziya-priemaneto-broyat-1484668.html

/КРОСС/Неизвестни са подпалили бивше училище, пригодено за приемането на 80 бежанци в Швеция, съобщи агенция ТТ, цитирана от ТАСС. Произшествието е станало в селището Кона, южната провинция Крунуберг. В сградата вече са били сложени легла и матраци. Мястото е отцепено от полицията, според която палежът е умишлен. Страната вече беше надминат досегашният рекорд за приемането на чужденци. Ако през 1992 година по време на юговойните в страната бяха пристигнали 84 018 души, тази година, за нейните първи 10 месеца, броят на бежанците вече е 86 223 души. Премиерът Стефан Льовен обяви, че в 9.5-милионна Швеция броят на бежанците и мигрантите може да достигне 150 000 души. Това ще бъде най-високият показател в Европа на глава от населението.    

Момиченца на 2 и 5 години са изнасилени в Делхи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053361

Момиченца на 2 и 5 години бяха изнасилени в индийската столица Делхи, съобщиха световните агенции, позовавайки се на местната полиция.
По-малкото дете било отвлечено от двама мъже в западната част на Делхи снощи по време на религиозна церемония. То било изнасилено и после оставено в парк до дома му.
Момиченца на 2 и 5 години бяха изнасилени в индийската столица Делхи, съобщиха световните агенции, позовавайки се на местната полиция. По-малкото дете било отвлечено от двама мъже в западната част на Делхи снощи по време на религиозна церемония. То било изнасилено и после оставено в парк до дома му.

Какви опасности крият планините по време на есента

http://pik.bg/какви-опасности-крият-планините-по-време-на-есента-news418800.html

Какви опасности крият планините по време на есента

Една от най-честите грешки е, че туристите не си разчитат правилно времето си и много често закъсняват, тъй като светлата част на деня е по-кратка и попадат в тъмната, а тогава е по-опасно за предвижване. Това каза пред „Фокус” Радко Марков, директор на Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст (БЧК) във връзка с опасностите, които крият планините по време на есента.

По думите му, при гръмотевични бури туристите трябва да слязат от високите части на планината към по-ниските и да не стоят на острите ръбове. „Ако има метални предмети около тях като мобилни телефони, те трябва да бъдат по-далече от туристите, за да не привличат гръмотевици. Хората трябва да стоят на едно място, но в никакъв случай да не бъдат под единични дървета и на границата на гората”, коментира Марков.

Той поясни, че през есенния сезон опасност може да има ако времето се влоши по-бързо и завалят дъждове, дори сняг. „Тогава се появява опасност от измръзване. Съответно по пътеките е опасно заради риска от подхлъзване, тъй като има много мокри камъни и дънери”, допълни Радко Марков.

Момиченца на 2 и 5 години са изнасилени в Делхи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053353

Момиченца на 2 и 5 години бяха изнасилени в индийската столица Делхи, съобщиха световните агенции, позовавайки се на местната полиция.
По-малкото дете било отвлечено от двама мъже в западната част на Делхи снощи по време на религиозна церемония. То било изнасилено и после оставено в парк до дома му.
Момиченца на 2 и 5 години бяха изнасилени в индийската столица Делхи, съобщиха световните агенции, позовавайки се на местната полиция. По-малкото дете било отвлечено от двама мъже в западната част на Делхи снощи по време на религиозна церемония. То било изнасилено и после оставено в парк до дома му.

Първанов се надява Бюджет 2016 да мисли за сигурността и границите

http://news.ibox.bg/news/id_723237549

Имигрантският проблем е риск за националната сигурност, предупреди лидерът на АБВ

Миков с десант в подкрепа на кандидатите на БСП в Исперих и Кубрат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053344

Миков в Исперих: Само БСП защитава интересите на хората, независимо от техния етнос и местоживеене
„Само БСП защитава интересите на хората, независимо от техния етнос и къде живеят – малките или големите населени места. Най-важното е по направените пътища да вървят хора към своята работа, децата да тичат към детската ясла или училище,
Миков в Исперих: Само БСП защитава интересите на хората, независимо от техния етнос и местоживеене „Само БСП защитава интересите на хората, независимо от техния етнос и къде живеят – малките или големите населени места. Най-важното е по направените пътища да вървят хора към своята работа, децата да тичат към детската ясла или училище,

Случаят със загиналия имигрант край Средец - нелеп инцидент

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/sluchaiat-sys-zaginaliia-imigrant-krai-sredec-nelep-incident-204323/

Граничните полицаи са направили необходимото и са си вършили работата в екстремна ситуация, коментира премиерът Бойко Борисов

Няма опасност от потъване на бедстващия кораб "Пазар" край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304124

Няма опасност от потъване на турския кораб "Пазар" с 14-членен екипаж на борда, който бедства на 70 мили източно от Варна. Това съобщи началникът на отдел “Контрол и опазване на морската среда, търсене и спасяване” в Морска администрация кап.

"Черно море" се приближи до върха след 1:0 срещу "Славия"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/17/2631026_cherno_more_se_pribliji_do_vurha_sled_10_sreshtu/?ref=rss


"Черно море" спечели с 1:0 домакинството си на "Славия" в първия мач от 12-и кръг на А група и така се доближи на три точки от лидера "Левски".

Единственото попадение за "моряците" вкара централният защитник Мамуту Кулибали, който се разписа в 76-ата минута и така донесе четвърта поредна победа на тима във Варна.

Срещата започна равностойно, като първата по-добра възможност се откри пред белите. В 12-ата минута Карачанаков получи извеждащ пас и стреля без забавяне от...

Миков с десант в подкрепа на кандидатите на БСП в Исперих и Кубрат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053336

Миков в Исперих: Само БСП защитава интересите на хората, независимо от техния етнос и местоживеене
„Само БСП защитава интересите на хората, независимо от техния етнос и къде живеят – малките или големите населени места. Най-важното е по направените пътища да вървят хора към своята работа, децата да тичат към детската ясла или училище,
Миков в Исперих: Само БСП защитава интересите на хората, независимо от техния етнос и местоживеене „Само БСП защитава интересите на хората, независимо от техния етнос и къде живеят – малките или големите населени места. Най-важното е по направените пътища да вървят хора към своята работа, децата да тичат към детската ясла или училище,

Мария Габриел: Йорданка Фандъкова е пример за градивната сила на жените в местната власт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053333

Жените притежават потенциал да бъдат градивна сила в местната власт и безспорен пример за това е Йорданка Фандъкова. Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел по време на дискусия с жени представители на синдикални организации.
Жените притежават потенциал да бъдат градивна сила в местната власт и безспорен пример за това е Йорданка Фандъкова. Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел по време на дискусия с жени представители на синдикални организации.

Убит е главатар на сирийския клон на Ал Кайда?

http://www.moreto.net/novini.php?n=304117

Един от главатарите на международната терористична мрежа „Ал Кайда" е ликвидиран при въздушен удар край сирийския град Алепо, съобщи иранска агенция Фарс. Тя се позовава на екстремистката групировка "Джебхат ан-Нусра", която е сирийският клон на „Ал Кайда".

Мария Габриел: Йорданка Фандъкова е пример за градивната сила на жените в местната власт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053327

Жените притежават потенциал да бъдат градивна сила в местната власт и безспорен пример за това е Йорданка Фандъкова. Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел по време на дискусия с жени представители на синдикални организации.
Жените притежават потенциал да бъдат градивна сила в местната власт и безспорен пример за това е Йорданка Фандъкова. Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел по време на дискусия с жени представители на синдикални организации.

Борисов за убития бежанец: Нелепа, нещастна случайност, никой не е искал да убие човек!

http://www.bnews.bg/article-142688

Премиерът допълни, че повече от вече предприетите мерки за охрана на границата не могат да се вземат.

Децата са основен приоритет в община Созопол

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053182

Имаме най- добрата социална политика, но има още какво да направим за децата, заяви кандидатът за кмет на община Созопол Панайот Рейзи.
Аз и моят екип реализираме една много добра и активна социална политика през последните 8 години и не само , че няма да се откажем от постигнатото досега, но както видяхте през изминалия мандат,
Имаме най- добрата социална политика, но има още какво да направим за децата, заяви кандидатът за кмет на община Созопол Панайот Рейзи. Аз и моят екип реализираме една много добра и активна социална политика през последните 8 години и не само , че няма да се откажем от постигнатото досега, но както видяхте през изминалия мандат,

Събарят незаконния строеж в Яйлата през следващата седмица

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/sybariat-nezakonniia-stroej-v-iailata-prez-sledvashtata-sedmica-204322/

Представители на гражданската група - защитници на резервата, ще контролират процеса по премахване на незаконния обект

Теодора Халачева: Призоваваме политиците да се състезават честно и почтено

http://www.cross.bg/mladite-kandidat-halacheva-1484662.html

/КРОСС/Спортните мероприятие на младите пловдивски социалисти под мотото „За честна игра в политиката" продължават с турнир по аматьорски футбол. „В неделя на игрището до МОЛ Пловдив за трета поредна години организираме надпреварата в най-социалния спорт - футбола" - съобщи лидерът на Младежкото обединение в БСП - Пловдив и кандидат за общински съветник Теодора Халачева. До момента 8 отбори са заявили участие в неделния турнир с начален час 9.00 часа. Лидерът на пловдивските социалисти и кандидат за кмет на града Георги Гергов ще открие официално събитието. Спортната инициатива ще подкрепят и кандидатите за районни кметове с №5 - инж. Калин Милчев - „Централен", Добромира Тошева - „Тракия", инж. Йордан Василев - „Източен", инж. Милена Колева - „Западен". Кандидатът за кмет на район Южен Красимир Трифонов ще бъде вратар на единия от отборите. Мачовете ще коментира футболната легенда и кандидат за кмет на р. Северен Петър Курдов. Финалното дерби се очаква около 18.00 часа, след което ще бъдат връчени наградите и купите. „Целта на спортните ни инициативи е да приканим младите хора към активен спорт" - посочва Теодора Халачева. Тя е убедена, че спортът е начин за борба с агресията и наркотиците сред подрастващите

Кораб потъна край Одеса - загинаха 12 човека

http://petel.bg/Korab-potana-kray-Odesa---zaginaha-12-choveka__130808

Илюстрация Булфото Дванадесет души загинаха при потъване на катер край Одеса, съобщава Фокус, позовавайки се на информация от...

Свалят фейсбук страници, проповядващи религиозна и расова дискриминация

http://petel.bg/Svalyat-feysbuk-stranitsi--propovyadvashhi-religiozna-i-rasova-diskriminatsiya__130809

Няма данни през интернет да се набират или организират канали за трафик на бежанци Фейсбук страници, написани на български, проповядват...

Въпреки заповедта на министър Ненчев ВМС не са спасявали турски кораб

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053317

Турският кораб
Турският кораб "Пазар", който бедстваше на 70 мили от Варна в Черно море се е оправил сам без помощта на военноморските сили въпреки заповедта на министър Николай Ненчев ВМС да окаже помощ. Корабът е получил пробойна и започнал да се пълни с вода, съобщиха от "Морска администрация" Варна. Помпата е била повредена и нямало как да изпомпват морската

Протест пред парламента в защита на граничния полицай Хамбарлиев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053315

Протестна демонстрация в подкрепа на граничния полицай, произвел изстрела в района на Аврамов мост, от който загина имигрант от Афганистан, се проведе пред парламента.
В пространството пред Паметника на Цар Освободител на площад "Народно събрание" са се събрали между 100 и 200 души, които са пристигнали от цялата страна,
Протестна демонстрация в подкрепа на граничния полицай, произвел изстрела в района на Аврамов мост, от който загина имигрант от Афганистан, се проведе пред парламента. В пространството пред Паметника на Цар Освободител на площад "Народно събрание" са се събрали между 100 и 200 души, които са пристигнали от цялата страна,

Вижте истинското място на стрелбата край Средец! (СНИМКА)

http://www.bnews.bg/article-142687

Това твърдят хора от Средец - странджанското градче, откъдето е 42-годишният Вълкан Хамбарлиев, граничният полицай, чийто куршум застигна един от бежанците.

Няма опасност от потъване на бедстващия край Варна турски кораб

http://pik.bg/няма-опасност-от-потъване-на-бедстващия-край-варна-турски-кораб-news418872.html

Няма опасност от потъване на бедстващия край Варна турски кораб

Няма опасност от потъване на бедстващия край Варна турски кораб. Това съобщи на пресконференция кап. Пламен Бонев, началник отдел „Контрол и опазване на морската среда, търсене и спасяване” в Морска администрация – Варна.

В 11:43 часа в Морския спасително-координационен център – Варна е прието обаждане от главен спасителен център от Анкара, че кораб, плаващ под турски флаг с 14-членен екипаж има проблем с постъпване на вода в машинното отделение и е поискана помощ.

Кап. Пламен Бонев допълни, че сигнал за бедствие не е подаван, потърсено е съдействие от българските власти. След оглеждане на района е установено, че в близост се намират два кораба. Единият е отказал да промени курса си, но другият кораб – контейнеровоз, е отишъл до района на бедстващия турски кораб. След неуспешни опити за отводняване на помещението е взето решение за затваряне на машинното отделение, допълни капитанът. В момента корабът е на дрейф на около 40 мили източно от Калиакра и на 70 източно от Варна. До него се намира и контейнеровоза, който ще реагира при необходимост.

„В началото поискахме помощ от Военноморските сили да участват с вертолет, тъй като имаше опасност в началото на инцидента корабът да потъне. След това ситуацията се е стабилизира и успокои. Поискахме вертолетът да остане в готовност, но с решение на министерството вертолетът е отлетял”, допълни кап. Пламен Бонев. Командирът на полета е имал връзка с двата кораба, установено е, че ситуацията е овладяна. Няма опасност от потъване на кораба, няма пострадали членове на екипажа и необходимост от евакуация. Няма замърсяване на района и вертолетът се е завърнал в база „Чайка”, в готовност е при необходимост. В момента към района идва друг кораб на компанията-собственик на бедстващия плавателен съд. 

Протест пред парламента в защита на граничния полицай Хамбарлиев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053309

Протестна демонстрация в подкрепа на граничния полицай, произвел изстрела в района на Аврамов мост, от който загина имигрант от Афганистан, се проведе пред парламента.
В пространството пред Паметника на Цар Освободител на площад
Протестна демонстрация в подкрепа на граничния полицай, произвел изстрела в района на Аврамов мост, от който загина имигрант от Афганистан, се проведе пред парламента. В пространството пред Паметника на Цар Освободител на площад "Народно събрание" са се събрали между 100 и 200 души, които са пристигнали от цялата страна,

Черно море победи Славия с 1:0 във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304122

Футболният Черно море победи с минималното 1:0 Славия във Варна, видя репортер на Moreto.net. Победният гол вкара защитника Мамуту Кулибали в 76 минута. Варненци бяха по-активни през целия мач, но така и не успяха да отбележат по-рано.

КАТ следи за превишена скорост утре - 18 октомври, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=304114

Служители на пътната полиция във Варна ще следят утре - 18 октомври, за превишена скорост в града и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 08:00ч.-10:00ч. Път І-9 „Евксиноград“ – товарен портал 10:30ч.-12:30ч.

Скандален запис на ортака на Радан - Георги Ковачев намеси Дънката, ТИМ и два плика на изборите във Варна! Вижте колко струва едно място в листата на Реформаторите!

http://www.bnews.bg/article-142686

От скандалния запис стана ясно, че истинските личности далеч не кореспондират с образа, който представят на екрана. На тъмно те действат цинично, престъпно и безскрупулно.

Мария Габриел: Да използваме потенциала на жените в разрешаването на миграционната криза

http://pik.bg/мария-габриел-да-използваме-потенциала-на-жените-в-разрешаването-на-миграционната-криза-news418786.html

Мария Габриел: Да използваме потенциала на жените в разрешаването на миграционната криза

Жените имат потенциал да бъдат движеща сила в процесите за справяне с днешните предизвикателства, които стоят пред Европейския съюз.  Европа не може да върви напред, ако способностите на половината от нейните граждани стоят неизползвани.

Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент по въпросите на и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел по време на Втората политическа академия на Жени ГЕРБ в Сливен.

В събитието участваха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, Марко Арндт – представител на фондация „Конрад Аденауер" за България, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, заместник министър-председателят по европейските фондове Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на финансите Владислав Горанов, проф. Николай Овчаров и други. Форумът, в който участваха над 130 представителки на ЖГЕРБ от областните ръководства в цялата страна обхвана темите за политиката и сигурността и управлението и развитието на основни секторни политики.

Мария Габриел представи презентация за ролята на европейските институции за овластяването на жените, защитата на техните права и постигането на равенство между половете. Според нея гарантирането на физическата и психологическата сигурност на жените, превенцията срещу трафика на хора, гарантиране сигурността на жените на пазара на труда и достъпът на жените до вземане на икономически и политически решения е гарант за разгръщане на потенциала на жените, от който има нужда Европа.

Зам.-председателят на Групата на ЕНП обърна специално внимание на жените мигранти с оглед настоящата миграционна криза. Жените мигранти бяха един от фокусите на стратегията на ЕС за равенство между мъжете и жените за периода 2010-2015 г. и са още по-силно заложени в новата стратегия

«Европейският парламент винаги е обръщал специално внимание на жените мигранти, тъй като са сред най-уязвимите групи при конфликти и кризи. Жените са тези, които е най-вероятно да станат жертви на  трафика на хора. В момента се подготвя Доклад за ситуацията в Средиземноморието  и необходимостта от цялостен подход на ЕС към миграцията. Настоявам специално внимание да се обърне на положението на жените мигранти предвид факта, че миграционна криза ще продължи и няма непосредствени и прости решения. Жените мигранти трябва да имат достъп до здравеопазване, образование, социална интеграция, за да съхранят себе си и бъдат активни участници в разрешаването на кризата, защото имат такъв потенциал”, призова в заключение Мария Габриел.

Цитат на деня: Туск, Юнкер и Шулц дойдоха да чуят какво ще им кажа

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2015/10/17/2631022_citat_na_denia_tusk_junker_i_shulc_doidoha_da_chuiat/?ref=rss


"Това, което с президента Реджеп Ердоган и премиерът Ахмет Давутоглу, договорих и след това предадох в Европейския съвет. Видяхте, че всички мои предложения бяха приети. От Босфора до Брюксел респектът, уважението и зачитането на нашето мнение беше явен. Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер, Мартин Шулц дойдоха да чуят какво ще им кажа.
Премиерът Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус", коментира в Доспат участието си в срещата на Европейския съвет в Брюксел.

Премиерът се изказа и за...

Калоян Паргов: Горна баня трябва да стане самостоятелен град, със статут на курорт

http://www.cross.bg/banya-gorna-kyrort-1484661.html

/КРОСС/Ние от БСП Лява България сме предложили Горна баня да стане самостоятелен град и да се развива като курорт. Лансирахме тази идея преди 6 - 7 месеца, дори стартира подписка в нейна подкрепа. За целта трябва да се инициират промени в Закона за административното деление, в частност това на София. Ние сме изпратили искане по този въпрос до всички институции, но все още няма отговор." - това заяви водачът на листата за общински съветници на БСП Лява България в София Калоян Паргов на среща с избиратели в кв. Горна баня и допълни: „През последните 25 години горнобанци не само не получиха нищо, но и много им беше взето.Това, което липсва на Горна баня, за да се превърне в курорт, са инвестиции в инфраструктурата. За да се случи висчко това, ни е необходима подкрепата хората на 25 октомври. Трябва да се смени философията на управление в София. Необходимо е да се делегират повече правомощия и финансова самостоятелност на районните кметове и кметовете на кметства, за да могат да се справят с проблемите бързо, а не да чакат всичко да се решава в Столична община.". В срещата взеха участие и кандидатът за кмет на район Овча купел Мариника Якова, кандидатът за кмет на с. Мало Бучино Валентин Мирчев и кандидатът за общински съветник Тома Трайков.Мариника Якова открои основните проблеми за района: „Овча купел е един от периферните райони на София, за който през последните 25 години почти нищо не е направено

4 села на протест срещу обгазяването от пазарджишкото сметище

http://offnews.bg/news/n_1/n_574571.html

Повече от 200 души от селата Капитан Димитриево, Алеко Константиново, Главиница и Дебращица блокираха главния път Пазарджик – Пещера в знак на протест срещу всекидневното обгазяване от общинско сметище и с искане то да бъде затворено, предаде БНР. По пътя се оформи дълга опашка от коли, но шофьорите изразиха съпричастие с положението на протестиращите, които, от своя страна, даваха път на линейките, пожарните и обществения транспорт. С маски на лицата, протестиращите поставиха торби с боклуци на пътя и издигнаха плакати, на които пише: „Защо извършвате геноцид на населението около сметището”, „Искаме да сме информирани, искаме истината”, „Пазарджишка община е глуха за вопъла на населението си”. Те се зарекоха, че ако новият Общински съвет не вземе незабавни мерки за затварянето на сметището, ще спрат работата на община Пазарджик. Сметището при Пазарджик. Снимка: БНР. Близо два пъти по-висока е честотата на онкологичните злокачествени заболявания на хората в Капитан Димитриево, спрямо жителите на Пещера, при приблизително една и съща възрастова характеристика – отчита д-р Николай Пенев, общопрактикуващ лекар в село Капитан Димитриево. По думите му, селото почти няма семейство, в което да липсват заболели от онкологични заболявания. "Чести са левкозите, раковите заболявания на храносмилателната система и на белите дробове", обясни д-р Пенев пред БНР. "Всякакви срокове за удължаване ползването на настоящото сметище са изтекли 2009-та година. От 2009-та година сметището, което използва град Пазарджик, е абсолютно незаконно, 100 % незаконно и то е незаконно 6 години. За мен е недоумение как може да съществува следният парадокс - община Пазарджик ползва незаконно сметище, не само че ползва незаконно сметище, което отдавна е надхвърлило капацитета си, но в момента то е удвоено като обем и площ, при условие, че общината е длъжна нерегламентираните сметища за собствена сметка да ги ликвидира – самата община Пазарджик формира такова незаконно сметище", допълва той.

Цветанов в Раднево: Д-р Теньо Тенев ще получи подкрепата на ПГ на ГЕРБ, на правителството на Бойко Борисов и на Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053240

Д-р Теньо Тенев има волята за промяна на Раднево, а ние ще го подкрепим. С потенциала на д-р Тенев, с опита и подкрепата на успешните кметове от областта ще постигнем видими резултати за Раднево. Гарантирам Ви, че Теньо Тенев ще получи подкрепата на цялата Парламентарна група на ГЕРБ и на правителството на Бойко Борисов.
Д-р Теньо Тенев има волята за промяна на Раднево, а ние ще го подкрепим. С потенциала на д-р Тенев, с опита и подкрепата на успешните кметове от областта ще постигнем видими резултати за Раднево. Гарантирам Ви, че Теньо Тенев ще получи подкрепата на цялата Парламентарна група на ГЕРБ и на правителството на Бойко Борисов.

Баскетболният отбор на Варна се издъни жестоко пред своята публика

http://petel.bg/Basketbolniyat-otbor-na-Varna-se-izdani-zhestoko-pred-svoyata-publika__130803

Баскетболистите на Черно море Порт Варна записа първа загуба в Националната лига. Подопечните на Спас Натов паднаха от Спартак (Плевен)...

Слънцето едва ще се подава от облаците утре

http://petel.bg/Slantseto-edva-shhe-se-podava-ot-oblatsite-utre-__130804

Илюстрация Булфото Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца. През нощта над Северозападна...

Мариан Бачев помага на възрастна жена да се изправи, а тя: Талантлив си като Никола Анастасов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5051145

Тази вечер актьорът от
“Шоуто на Слави” за
последен път ще влезе
в ролята на Санчо Панса
Жена на почтена възраст след спектакъла “Лелята на Чарли” на Бургаската опера в Троян казва на Мариан Бачев: “Леле, момче, как съм се смяла с вас тази вечер, напълнихте ми душата. Направо се чудя как не са ви взели някъде по София да играете!
Тази вечер актьорът от “Шоуто на Слави” за последен път ще влезе в ролята на Санчо Панса Жена на почтена възраст след спектакъла “Лелята на Чарли” на Бургаската опера в Троян казва на Мариан Бачев: “Леле, момче, как съм се смяла с вас тази вечер, напълнихте ми душата. Направо се чудя как не са ви взели някъде по София да играете!

Цветанов в Раднево: Д-р Теньо Тенев ще получи подкрепата на ПГ на ГЕРБ, на правителството на Бойко Борисов и на Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053217

Д-р Теньо Тенев има волята за промяна на Раднево, а ние ще го подкрепим. С потенциала на д-р Тенев, с опита и подкрепата на успешните кметове от областта ще постигнем видими резултати за Раднево. Гарантирам Ви, че Теньо Тенев ще получи подкрепата на цялата Парламентарна група на ГЕРБ и на правителството на Бойко Борисов.
Д-р Теньо Тенев има волята за промяна на Раднево, а ние ще го подкрепим. С потенциала на д-р Тенев, с опита и подкрепата на успешните кметове от областта ще постигнем видими резултати за Раднево. Гарантирам Ви, че Теньо Тенев ще получи подкрепата на цялата Парламентарна група на ГЕРБ и на правителството на Бойко Борисов.

Протест в защита на граничния полицай (снимки + видео)

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/protest-v-zashtita-na-granichniia-policaj-snimki-video-6043954

Първо пред парламента, а след това и пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се бяха събрали близо 350 души

Живков забранява на директора на БТА да публикува негови снимки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5051665

В тази книга ще откриете истината за това: Как е свален Тодор Живков? Кои са главните действащи лица? Каква е ролята на Москва? „Когато Великите сили искат да сменят непослушен глава на държава от тяхната сфера на влияние, възлагат задачата на своите тайни служби: САЩ на ЦРУ, СССР на КГБ. Но за България КГБ не е подходящият инструмент за промяна
В тази книга ще откриете истината за това: Как е свален Тодор Живков? Кои са главните действащи лица? Каква е ролята на Москва? „Когато Великите сили искат да сменят непослушен глава на държава от тяхната сфера на влияние, възлагат задачата на своите тайни служби: САЩ на ЦРУ, СССР на КГБ. Но за България КГБ не е подходящият инструмент за промяна

Месо направено в лаборатория пускат по магазините

http://www.cross.bg/mesoto-prodykt-tukan-1484674.html

/КРОСС/Нидерландският екип, който отгледа първото кюфте за бургер в лаборатория се надява да започне да продава продукта си след пет години, пише BBC News. Изследователите са основали компания, чиято цел е да направи месото по-вкусно и по-евтино. Екипът създаде прототип, струващ 215 хиляди британски лири, който беше сготвен и изяден в Лондон преди две години. Ръководителят на компанията Петер Верстрате разкрива плановете си пред ВВС преди симпозиум, посветен на разработването на технологията. "Чувствам се изключително развълнуван от перспективата този продукт да се продава. Уверен съм, че когато бъде предложен като алтернатива на месото, все по-голям брой хора ще го купуват по етични причини." Изкуствено отгледаният бургер е създаден от проф. Марк Пост в лабораторията му в Маастрихтския университет в Нидерландия. "Сигурен съм, че ще стъпим на пазара след пет години", казва той. По думите му като начало синтетичното месо ще се предлага като ексклузивен продукт, който се поръчва, а ще се появи по рафтовете на магазините, когато търсенето се увеличи и цените паднат. Бургерът е направен от стволови клетки. Повечето изследователи, работещи в тази област се опитват да отгледат човешка тъкан за трансплантация. Проф. Прост обаче е отгледал мускул и мастна тъкан за бургера си.  

Русия с нов маршрут за полети към Сирия след отказа на България да предостави въздушното си пространство

http://pik.bg/русия-с-нов-маршрут-за-полети-към-сирия-след-отказа-на-българия-да-предостави-въздушното-с-news418782.html

Русия с нов маршрут за полети към Сирия след отказа на България да предостави въздушното си пространство

Руското министерство на извънредните ситуации съгласува нов маршрут за полети към Сирия след отказа на България да предостави въздушното си пространство, пише РБК.

„Особеното при този маршрут беше, че сутринта ние бяхме готови да изпратим полет, но час преди него България отказа достъп, поради което ни се наложи спешно да организираме нов маршрут и да съгласуваме преминаването, пропускайки България. Това беше направено достатъчно бързо и с малко закъснение самолетът излетя за Латакия“, заяви Александър Томашев, заместник-директор на Департамента по международна дейност към руското Министерство на извънредните ситуации.

По-рано България официално отказа въздушен коридор за руските самолети, превозващи хуманитарна помощ за Сирия.

Агенти на ДАНС разпитват афганистанците, задържани край Средец

http://www.moreto.net/novini.php?n=304112

Агенти на Държавната агенция за национална сигурност разпитват чрез преводачи част от задържаните онази вечер афганистанци, под моста в местността „Рибарска среща", край Средец. Още на вчерашната пресконференция главният секретар на МВР Георги Костов оповести, че ДАНС задължително ще се занимае с нелегално влезлите у нас.

Американец писа на Елизабет II да направи САЩ пак колония на Великобритания, тя отказа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053212

Кралица Елизабет II отговори с вежлив отказ на адресирано до нея писмо от американски гражданин, в което той моли нейно величество да направи отново САЩ колония на Великобритания, пише „Индепендънт”.
„Ние проучихме Вашето мнение, но сме уверени, че ще ни разберете, няма как да извършим вмешателство на кралицата в работите на друга суверенна
Кралица Елизабет II отговори с вежлив отказ на адресирано до нея писмо от американски гражданин, в което той моли нейно величество да направи отново САЩ колония на Великобритания, пише „Индепендънт”. „Ние проучихме Вашето мнение, но сме уверени, че ще ни разберете, няма как да извършим вмешателство на кралицата в работите на друга суверенна

Американец писа на Елизабет II да направи САЩ пак колония на Великобритания, тя отказа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053202

Кралица Елизабет II отговори с вежлив отказ на адресирано до нея писмо от американски гражданин, в което той моли нейно величество да направи отново САЩ колония на Великобритания, пише „Индепендънт”.
„Ние проучихме Вашето мнение, но сме уверени, че ще ни разберете, няма как да извършим вмешателство на кралицата в работите на друга суверенна
Кралица Елизабет II отговори с вежлив отказ на адресирано до нея писмо от американски гражданин, в което той моли нейно величество да направи отново САЩ колония на Великобритания, пише „Индепендънт”. „Ние проучихме Вашето мнение, но сме уверени, че ще ни разберете, няма как да извършим вмешателство на кралицата в работите на друга суверенна

Още две политически формации подкрепиха Даниел Панов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053192

Водачът на „Глас Народен” Дончо Бораджиев също даде одобрение за кандидата за кмет на ГЕРБ
Структурите на партия „Български социалдемократи” и Демократичния съюз на пенсионерите подкрепиха Даниел Панов като кандидат за кмет на община Велико Търново. Представители им се обединиха около мнението, че старопрестолният град и населените места са
Водачът на „Глас Народен” Дончо Бораджиев също даде одобрение за кандидата за кмет на ГЕРБ Структурите на партия „Български социалдемократи” и Демократичния съюз на пенсионерите подкрепиха Даниел Панов като кандидат за кмет на община Велико Търново. Представители им се обединиха около мнението, че старопрестолният град и населените места са

Гърция вдига данъци и възрастта за пенсия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053186


Гръцкият парламент прие закон с нови мерки за икономии, поискани от международните кредитори в рамките на третата програма за финансова помощ, предаде АФП.
Законът беше одобрен със 154 гласа в 300-членния орган, като бе подкрепен само от двете управляващи партии - СИРИЗА и “Независими гърци”.
Пенсионната възраст ще нарасне до 67 години до 2022 г.
Гръцкият парламент прие закон с нови мерки за икономии, поискани от международните кредитори в рамките на третата програма за финансова помощ, предаде АФП. Законът беше одобрен със 154 гласа в 300-членния орган, като бе подкрепен само от двете управляващи партии - СИРИЗА и “Независими гърци”. Пенсионната възраст ще нарасне до 67 години до 2022 г.

Още две политически формации подкрепиха Даниел Панов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053178

Водачът на „Глас Народен” Дончо Бораджиев също даде одобрение за кандидата за кмет на ГЕРБ
Структурите на партия „Български социалдемократи” и Демократичния съюз на пенсионерите подкрепиха Даниел Панов като кандидат за кмет на община Велико Търново. Представители им се обединиха около мнението, че старопрестолният град и населените места са
Водачът на „Глас Народен” Дончо Бораджиев също даде одобрение за кандидата за кмет на ГЕРБ Структурите на партия „Български социалдемократи” и Демократичния съюз на пенсионерите подкрепиха Даниел Панов като кандидат за кмет на община Велико Търново. Представители им се обединиха около мнението, че старопрестолният град и населените места са

Руските самолети ударили 11 командни пункта на терористите в Сирия

http://www.cross.bg/pozitzii-ydari-siriya-1484673.html

/КРОСС/Руските военни са осъществили 39 бойни полета и са нанесли удари по 49 обекта от инфраструктурата на терористите в Сирия. Това съобщава агенция Новости, позовавайки се на представителя на Министерство на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков. По думите му, на 16 октомври самолетите на Въздушно-космическите сили на Русия са нанесли удари по подземни укрития, пунктове за управление, заводи за производство на самоделно въоръжение, огневи позиции и артилерия на бойците, складове с въоръжение, боеприпаси и запаси на терористичната организация „Ислямска държава". От авиобаза „Хмеймим" са изпълнени 36 бойни полета, нанесени са удари по 49 обекта в провинция Хама, Идлиб, Латакия, Дамаск и Алепо. Унищожени са 11 командни пункта и пунктове за управление на бандитските групи, гласи информацията на руското ведомство. Игор Конашенков отбелязва, че включително е унищожен завод за взривни устройства, както и три огневи позиции на артилерията, девет склада с оръжие и боеприпаси, две бази с военна техника, 15 полеви лагера и бази на терористи, както и 8 укрепления и отбранителни позиции. Всички руски самолети след изпълнение на бойните задачи са се върнали в базата. Генералът допълва, че руските безпилотни апарати продължават да провеждат мониторинг на обстановката от небето над Сирия.  

Няма опасност за екипажа на бедстващия турски кораб в Черно море

http://pik.bg/няма-опасност-за-екипажа-на-бедстващия-турски-кораб-в-черно-море-news418854.html

Няма опасност за екипажа на бедстващия турски кораб в Черно море

Няма опасност за екипажа и турския кораб, който бедства в Черно море близо до Варна. Турският кораб се казва „Пазар” и е 3000-тонен, превозвал е олио за Истанбул. Това заяви Пламен Бонев, началник на сектор „Спасителна морска дейност” във Варна.

Причината за аварията на кораба е спиране на водна помпа в двигателното помещение, вследствие на което се е получил теч и водата е започнала да пълни машинното отделение. Доставена е втора помпа, но течът не е бил отстранен и затова корабът е останал на рейд в акваторията на Черно море. МО изпрати вертолет към мястото на инцидента, но след като се оказало, че няма опасност за екипажа и кораба, се е върнал в базата „Чайка”.

Наблизо е корабът „Ентърпрайс”, обслужващ нефтеното находище, който следи за състоянието на турския кораб, съобщи още Бонев. Той добави и че се очаква от Турция също да пристигне плавателен съд, който да окаже помощ на пострадалия кораб. Тепърва ще се решава дали корабът да бъде буксиран до Варна или до Балчик, но поради силното вълнение на морето от 3-4 бала, за момента операцията е спряна. От Министерството на отбраната съобщиха по-рано, че на 70 мили източно от Варна има бедстващ турски кораб, с 14-членен екипаж на борда му.

Министърът на отбраната Николай Ненчев разпоредил военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили да участват в операцията по оглед, търсене и при необходимост – спасяване на бедстващите. В операцията вече се включиха два вертолета от Българската армия - „Пантер“ от състава на ВМС и „Кугар“ от състава на ВВС. 

Израелски войници убиха палестинец при атака с нож

http://offnews.bg/news/n_1/n_574565.html

Войници от израелската армия застреляха палестинец в Източен Йерусалим, който се е опитал да извърши нападение с нож срещу евреи в града. Това е поредна атака с нож в Йерусалим срещу евреи от началото на октомври. Досега са убити 7 израелци, а десетки други са ранени. В отговор силите на реда на Израел затегнаха контрола в града и убиха около 40 палестинци. Бащата на един от тях коментира, че синът му е предприел крайнити се действия заради систематичното насилие от страна на израелските заселници в палестинските земи. САЩ накара израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас да се срещнат следващата седмица, за да се уговорят за мерки за спиране на насилието.

20 афганистанци разпитани за инцидента под Аврамов мост

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053174

20 афганистанци вече са разпитани за инцидента под Аврамов мост край град Средец, при който техния водач бе убит от рикоширал куршум. До края на неделния ден /днес б.а./ ще бъдат разпитани и останалите 34 души от групата. Няма повдигнато обвинение срещу граничния полицай Вълкан Хамбарлиев, който е стрелял във въздуха.
20 афганистанци вече са разпитани за инцидента под Аврамов мост край град Средец, при който техния водач бе убит от рикоширал куршум. До края на неделния ден /днес б.а./ ще бъдат разпитани и останалите 34 души от групата. Няма повдигнато обвинение срещу граничния полицай Вълкан Хамбарлиев, който е стрелял във въздуха.

Вълната бежанци се насочи към Словения (обзор)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053172


Унгария затвори границата си с Хърватия

Унгария затвори границата си с Хърватия, за да спре притока от бежанци, предадоха световните агенции.
Будапеща се решила на крайната мярка, след като лидерите от ЕС не приеха подкрепяния от нея план за разполагане на европейски сили, които да не позволяват на мигрантите да достигат Гърция,
Унгария затвори границата си с Хърватия Унгария затвори границата си с Хърватия, за да спре притока от бежанци, предадоха световните агенции. Будапеща се решила на крайната мярка, след като лидерите от ЕС не приеха подкрепяния от нея план за разполагане на европейски сили, които да не позволяват на мигрантите да достигат Гърция,

Зловеща находка - деца намериха женски череп в парка

http://petel.bg/Zloveshha-nahodka---detsa-nameriha-zhenski-cherep-v-parka__130800

Илюстрация Булфото Момчета от Шумен попаднаха на човешки череп в парк "Студентски", докато играят, пише „Труд”. В събота следобяд те...

Фенове на Спартак: През целия мач хората от село Аспарухово ни провокираха!

http://petel.bg/Fenove-na-Spartak--Prez-tseliya-mach-horata-ot-selo-Asparuhovo-ni-provokiraha-__130801

Тартори в агитката на Спартак Варна разкриха как точно се е стигнало до масовото сбиване на привърженици по време на срещата с Балкан в...

Искат 12 милиона лева за парцел край морето

http://pik.bg/искат-12-милиона-лева-за-парцел-край-морето-news418780.html

Искат 12 милиона лева за парцел край морето

Урегулиран поземлен имот на брега на морето, в непосредствена близост до парк „Росенец”, e обявен за продан от бюрото за недвижима собственост „Райфайзен имоти”, съобщи „Черноморски фар”.

Мястото е на 17 км от Бургас и 18 км от Созопол. Парцелът е с незастроена площ от 69 344 кв.м, разположен е на първа линия, само на 250 метра от морето. Има съгласуван проект с РЗП 91 130 кв. метра за 23 232 кв. метра от имота. Налична е детайлна планировка за хотел, аквапарк, казино, спортни игрища, жилищни сгради и два ресторанта.

Парцелът е закупен от инвеститори през 2007 година с готов проект, но те не са пристъпили към строителство. Поради доброто си местоположение, имотът държи цена. Той е подходящ е за почивна база за спортни мероприятия, казаха от „Райфайзен имоти”. От компанията за недвижими имоти съобщиха, че обявената за терена цена от собствениците в момента е шест милиона евро.

Брокери коментират, че за същите пари може да се вземе прекрасен обзаведен апартамент в Париж, с квадратура 250 м2 и изглед към намиращата се наблизо Айфелова кула. Даден под наем, този апартамент ще носи около 10 000 евро на месец.

Местни сигнализират за крадци на грозде, полицията заварва изоставени мигранти

http://www.cross.bg/grozde-politziyata-kradtzi-1484672.html

/КРОСС/18 чужди граждани са открити от служителите на Районното управление в град Септември. Служителите на реда се отзовали на сигнал за крадци на грозде в село Славовица. Местни жители са се обадили в полицията за паркиран насред лозов масив микробус и с подозрение, че се извършва кражба на грозде. На място незабавно е изпратен автопатрул, който обаче заварва 18 чужденци, всички нелегално пребиваващи на територията на страната ни. Шофьорът на буса го е нямало на място. Не са ясни мотивите защо трафикантът е изоставил имигрантите. Не се знае и неговата самоличност. Полицията е установила кой е собственикът на буса. Чужденците са основно от Ирак и Сирия. Те са били отведени в областната дирекция и предадени на служители от звено „Миграция". Припомняме, бус с 29 нелегални мигранти бе задържан от полицията в Банкя снощи. В централната част на София служителите на реда са задържали още 7 души.  

Утре приключва курсът по безплатно програмиране във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304116

Утре-18 октомври, приключва продължилата повече от седем дни Европейска седмица на програмирането, научи Moreto.net. Фокусът бе насочен към привличането на деца, родители, учители и предприемачи в прояви и уроци по програмиране.

Женският пазар и 13-о училище сред приоритетите на Вили Лилков

http://www.vesti.bg/izbori2015/kampania/zhenskiiat-pazar-i-13-o-uchilishte-sred-prioritetite-na-vili-lilkov-6043955

Според кандидата за кмет на столицата от Реформаторския блок Вили Лилков проблемите на „Женския пазар” са се превърнали в проблеми на целия район „Възраждане”

Загиналият в шахта в Кошарица е известен хотелиер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053167

Хотелиерът от Слънчев бряг Стефан Байчев е мъжът, който загина във водопроводна шахта в село Кошарица, съобщава „Флагман”. Трагичният инцидент стана в четвъртък в несебърското село.
Мъжът се прибрал в дома си и отишъл да замери водомера в двора. Тогава обаче му прилошало и паднал в шахтата, където се ударил тежко в главата. Починал е на място.
Хотелиерът от Слънчев бряг Стефан Байчев е мъжът, който загина във водопроводна шахта в село Кошарица, съобщава „Флагман”. Трагичният инцидент стана в четвъртък в несебърското село. Мъжът се прибрал в дома си и отишъл да замери водомера в двора. Тогава обаче му прилошало и паднал в шахтата, където се ударил тежко в главата. Починал е на място.

Загиналият в шахта в Кошарица е известен хотелиер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053164

Хотелиерът от Слънчев бряг Стефан Байчев е мъжът, който загина във водопроводна шахта в село Кошарица, съобщава „Флагман”. Трагичният инцидент стана в четвъртък в несебърското село.
Мъжът се прибрал в дома си и отишъл да замери водомера в двора. Тогава обаче му прилошало и паднал в шахтата, където се ударил тежко в главата. Починал е на място.
Хотелиерът от Слънчев бряг Стефан Байчев е мъжът, който загина във водопроводна шахта в село Кошарица, съобщава „Флагман”. Трагичният инцидент стана в четвъртък в несебърското село. Мъжът се прибрал в дома си и отишъл да замери водомера в двора. Тогава обаче му прилошало и паднал в шахтата, където се ударил тежко в главата. Починал е на място.

Депото за отпадъци в село Сотиря ще бъде закрито до края на годината

http://pik.bg/депото-за-отпадъци-в-село-сотиря-ще-бъде-закрито-до-края-на-годината-news418777.html

Депото за отпадъци в село Сотиря ще бъде закрито до края на годината

Дейностите по закриването на сметището на Сливен в село Сотиря са в ход, като проектът е на стойност над 2 500 000 лева.

Община Сливен финансира със собствени средства първия етап от рекултивацията на депото в землището на селото, а вторият етап от закриването на сливенското сметище в местността Драките се осъществява по проект "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците" между общините Сливен, Ямбол, Нова Загора, Тунджа и Стралджа, финансиран по оперативна програма "Околна среда 2007 – 2013 година".

Целта на проекта е да бъдат закрити и рекултивирани четири депа за неопасни отпадъци в тези общини и да се изгради нова клетка на регионалното депо за депониране в село Хаджидимитрово на територията на община Тунджа, съобщава БНР.

Според представители на строителния надзор, сред които е инженер Красимир Лозенчев, закриването се извършва по модерен европейски модел и природата ще бъде възстановена.

Депото в село Сотире ще бъде закрито до края на годината, като основните дейности, които ще се изпълняват, ще завършат с биологична рекултивация на технически рекултивирания терен от 42 декара.

Две момиченца на пет години бяха изнасилени в индийската столица Делхи

http://www.cross.bg/delhi-muzhe-chast-1484667.html

/КРОСС/Две момиченца, едното на две години и половина, а другото на пет години, бяха изнасилени в индийската столица Делхи, съобщиха световните агенции, като се позовават на местната полиция. По-малкото дете било отвлечено от двама мъже в западната част на Делхи снощи, по време на религиозна церемония, и изнасилено, преди да бъде изоставено в парк до дома му. Роднини на жертвата я открили кървяща и в безсъзнание в парка 3 часа по-късно. Още няма арестувани във връзка със случая, но АФП съобщи, че полицията извършва операция за откриването на извършителите. Полицията арестува трима души, заподозрени за групово изнасилване на 5-годишно момиче в източната част на Делхи вчера. Детето било подмамено в дома на един съсед. След като било открито с разкъсани дрехи и окървавена, момичето казало на хора от квартала, че е било изнасилено. Местни жители влезли в къщата и заловили изнасилвачите, които били предадени на полицията. И двете малолетни са били приети в болница, докторите определят състоянието им като стабилно, съобщава ДПА. Бруталните нападения бяха извършени седмица след изнасилването и изтезаването на 4-годишно момиче в Делхи. Те предизвикаха нова вълна от възмущение в града. През 2012 г. студентка почина, след като беше изнасилена от група мъже в автобус в Делхи. Престъплението доведе до бурни обществени протести и приемането на по-строги закони. През септември трима мъже бяха осъдени на 20 години затвор за изнасилването на японска туристка в Джайпур

ЕС и Русия изпращат общ изследователски апарат до Луната

http://offnews.bg/news/n_1/n_574556.html

Европейският съюз и Русия планират до 5 години да изпратят заедно космически изследователски апарат до Луната, съобщи Би Би Си. Мисията носи името „Луна-27“ и трябва да разбере повече за предполагаемите залежи от вода и химикали на южния полюс на спътника на Земята. Южният полюс на Луната е не само едно от най-мразовитите места в Слънчевата система, но и една от най-слабо познатите Ж части. Учените от „Роскосмос“ и Европейската космическа агенция се надяват, че ще открият ресурси, които ще позволят извличане на ракетно гориво и поддръжка на животоподдържащи системи за жителите на бъдеща постоянна колония на Луната. До края на 206 г. ЕС трябва да реши напълно дали ще участва, като засега е дала предварително съгласие.

Преминаването на държавна граница е престъпление, обяви Борисов

http://news.ibox.bg/news/id_1884087398

Според премиера служителите на реда от Средец не са нито за медали, нито за оставки, но и не са за такива коментари, които се чуват в момента.

Клоп дебютира начело на "Ливърпул" с нулево равенство срещу "Тотнъм"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/17/2631020_klop_debjutira_nachelo_na_livurpul_s_nulevo_ravenstvo/?ref=rss


"Ливърпул" и не успя да победи "Тотнъм" в първия мач на Юрген Клоп начело на "мърсисайдци" и двата тима направиха нулево равенство на "Уайт харт лейн".

След добрия старт в първите 15 минути за гостите, "Тотнъм" имаше повече голови положения до края на първото полувреме, а през втората част и двата тима играха по-предпазливо, като така и не стигнаха до попадение.

И за двата отбора това бе втори пореден хикс във Висшата лига, като лондончани са седми във временното класиране...

Джоли разкри подробности за съвместния си фил с Брад Пит

http://showbusiness.actualno.com/Djoli-razkri-podrobnosti-za-syvmestnija-si-fil-s-Brad-Pit-news_502056.html

В интервю за списание Vogue актрисата Анджелина Джоли разкри детайли за работата върху филма By The Sea, съвместен проект със съпруга й Брад Пит. Двамата играя съпрузи с доста сложни отношения. „Разбира се, ние с Брад си имаме своите проблеми, но ако историята поне приблизително напомняше нашата, не бихме могли да заснемем този филм“, сподели холивудската звезда. По думите двамата с мъжа ѝ са искали да се превъплътят в хора, които изобщо не приличат на тях. „Като актьо

Словенското волейболно чудо няма край - финал след победа над Италия

http://volleyball.actualno.com/Slovenskoto-volejbolno-chudo-njama-kraj---final-sled-pobeda-nad-Italija-news_502059.html

Цяла България тръпне и се вълнува от представянето на нашия национален отбор на Европейското първенство по волейбол за мъже, но голямата изненада и то напълно заслужена остава Словения. След като дотук в историята си словенците имаха само две девети места на европейско първенство, днес (17 октомври) те подчиниха на полуфинал Италия с 3:1 гейма (-13, 23, -20, -20) и се класираха за големия финал! Преди впечатляващата победа над скуадрата, Словения победи с 3:0 Холандия и с 3:2 световния шампион П

Ето ги афганистанците от престрелката край Средец (снимки)

http://pik.bg/ето-ги-афганистанците-от-престрелката-край-средец-снимки-news418794.html

Ето ги афганистанците от престрелката край Средец (снимки)

Мигрантите, които се представиха за афганистанци след престрелката край Средец, са разпитвани един по един в Бургаското следствие.

По лицата им не личи ни най-малко притеснение от случилото се, напротив – те позират бодро пред камерите на журналистите. Повечето от тях са на видима възраст около 20 години, изглеждат в цветущо здраве и настроение, съобщава Флагман.

Припомняме, че тази група, състояща се от над 50 мъже, беше спряна от трима наши гранични полицаи. Те не са се подчинили на служителите на реда, при което е бил произведен предупредителен изстрел. От рикошета единият от имигрантите е бил ранен смъртоносно.

Случаят предизвика огромен обществен отзвук, като граничният полицай Вълкан Хамбарлиев беше критикуван за действията си от две организации, но пък подкрепен изцяло от съгражданите си на Средец и от хиляди хора от цялата страна, опредилили го като герой.

Борисов: Изпратих „Пантери” и „Кугъри”, да спасят 14 моряци от бедстващ танкер по морската ни граница

http://frognews.bg/news_100105/Borisov-Izpratih-Panteri-i-Kugari-da-spasiat-14-moriatsi-ot-bedstvasht-tanker-po-morskata-ni-granitsa/

Изпратих „Пантери” и „Кугъри” да спасят 14 моряци от бедстващ танкер по морската ни граница. Това коментира пред журналисти в Доспат министър-председателят Бойко Борисов, който пристигна за официалното откриване на спортна зала в града, предаде Фокус.

Пиратка се вризи сред публиката на стадион в Пловдив! Разкъса ръцете на фенка

http://petel.bg/Piratka-se-vrizi-sred-publikata-na-stadion-v-Plovdiv--Razkasa-ratsete-na-fenka__130799

Илюстрация Булфото Пиратка е гръмнала в сектора на феновете на Локомотив на стадион Лаута. Според първоначалната информация има ранено...

Борисов за граничните полицаи край Средец: Нито са за медали, нито за оставка

http://www.moreto.net/novini.php?n=304115

Бойко Борисов определи като нелеп инцидент случая със смъртоносно простреляния мигрант край Средец. Министър-председателят коментира това пред журналисти в Доспат. Според премиера експертизата по случая е готова и е потвърдила, че става дума за рикошет на патрона.

Раниха тежко кандидатка за кмет на Кьолн ден преди изборите

http://www.cross.bg/reker-kmet-henriete-1484666.html

/КРОСС/Кандидатката за кмет на Кьолн (Германия) Хенриете Рекер беше тежко ранена с нож тази сутрин на пазара в града. Нападателят й е арестуван и идентифициран, съобщи Tagesspiegel. Мъжът, нападнал г-жа Рекер, е безработно лице на име Щефен Ф. на 44-годишна възраст. Освен кандидатката за кмет той е ранил и неин колега. Още няколко други хора са пострадали при инцидента. В 15 часа местно време започна пресконференция на полицията в германския град. Животът на Хенриете Рекер е извън опасност, но раните й са сериозни. Министър-председателката на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия Ханелоре Крафт изрази в социалната мрежа Туитър своята подкрепа към всички пострадали при инцидента."Шокирана съм от атаката над г-жа Рекер. Това е атака върху всички нас. С чувство за уплах и надежда за пострадалите.", написа Крафт. Кметските избори са утре, а Хенриете Рекер, безпартийна кандидатка, е основният за победа. Ако спечели, тя ще бъде първата жена, избрана за кмет, в историята на града.  

ВК Левски и Владо Николов правят волейболно училище в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_574552.html

Капитанът на волейболния ни национален отбор и президент на ВК Левски Владимир Николов ще основне волейболно училище съвместно с клуба. Школата ще носи името на Николов. Талантливите юноши в училището веднага ще получат възможност за игра в представителните гарнитури на ВК Левски, а от следващата година клубът ще стартира и в първенство за аматьори. "В последните няколко дни ми задават един голям въпрос: Къде можем да играем волейбол като вас!? При това ми го задават както родители, решили да насочат децата си към този велик спорт, така и хора на по 20-30 години, запалили се да се научат да играят волейбол. Затова ми хрумна идеята да създадем истинско волейболно училище към ВК Левски София, клубът, на който съм ръководител. Не просто поредната детско-юношеска школа, а училище, в което всеки от 5 до 55-годишна възраст да може да дойде и да научи тънкостите на този спорт", заяви Владо Николов.  "И за да се знае, че всичко е сериозно, ще дам името си на това училище. Така ще гарантирам, че всеки, който запише детето си да тренира или реши сам той да дойде да играе волейбол, ще намери онова, което търси в залата! Ще намери треньори, които знаят как да преподават волейбола, ще намери условия, ще играе на чисто и топло! Защото може да не ви се вярва, но днес в София няма нито една отоплена волейболна зала!", каза още 38-годишният волейболист.

Борисов изпрати „Пантери” и „Кугъри” да спасят моряците от бедстващ танкер по морската ни граница

http://pik.bg/борисов-изпрати-„пантери”-и-„кугъри”-да-спасят-моряците-от-бедстващ-танкер-по-морската-ни--news418837.html

Борисов изпрати „Пантери” и „Кугъри” да спасят моряците от бедстващ танкер по морската ни граница

Изпратих „Пантери” и „Кугъри” да спасят 14 моряци от бедстващ танкер по морската ни граница. Това коментира пред журналисти в Доспат министър-председателят Бойко Борисов, който пристигна за официалното откриване на спортна зала в града, предаде "Фокус". 

Премиерът заяви, че е изпратил спасителни вертолети. „Изпратих „Пантери”, „Кугъри”, на борда има 14 моряци. Дано не се разлее и да спасят хората”, заяви той. 

„Пантерите” ги изпратих веднага, тръгнаха от Пловдив, но те могат да спасяват по двама човека”, обясни Бойко Борисов. „Нашите летци отново ще покажат своя майсторлък и героизъм”, добави министър-председателят.

Борисов за граничните полицаи край Средец: Нито са за медали, нито за оставка

http://www.cross.bg/borisov-slychaya-dospat-1484669.html

/КРОСС/Бойко Борисов определи като нелеп инцидент случая със смъртоносно простреляния мигрант край Средец. Министър-председателят коментира това пред журналисти в Доспат. Според премиера експертизата по случая е готова и е потвърдила, че става дума за рикошет на патрона. Граничните полицаи в случая, според Бойко Борисов, са направили необходимото, вършили са си работата в екстремна ситуация, в тъмната част на деня при многобройна, компактна и рискова група. "Просто нелепа нещастна случайност, никой не е искал да убие човек, така че нито са за медали, нито са за оставки, нито да продължава да се коментира по този начин инцидентът", допълни министър-председателят. Бойко Борисов откри в Доспат нова спортна зала, изградена по проект, финансиран от Оперативната програмата за развитие на селските райони. От тези зали се раждат и израстват шампиони, посочи Борисов.  

Основателят на дясното във Видин Веселин Нинов: Призовавам гражданите да подкрепят Росица Кирова

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053141

Веселин Нинов, един от първите видинчани, застанали зад дясната идея, изненада приятно единствена жена кандидат за кмет на Видин Росица Кирова. Нинов подкрепи Кирова на нейна среща с жители на квартал "Калето" и заяви, че изцяло я подкрепя в битката й за Видин.
Подкрепя я, защото единствено в нейно лице вижда човека,
Веселин Нинов, един от първите видинчани, застанали зад дясната идея, изненада приятно единствена жена кандидат за кмет на Видин Росица Кирова. Нинов подкрепи Кирова на нейна среща с жители на квартал "Калето" и заяви, че изцяло я подкрепя в битката й за Видин. Подкрепя я, защото единствено в нейно лице вижда човека,

Цветан Цветанов: Време е Чирпан да се присъедини към силния кметски отбор на ГЕРБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053119

„Убеден съм, че на предстоящите местни избори на 25-ти октомври Чирпан ще се присъедини към силния кметски отбор на ГЕРБ. Отбор, в чийто редици са общините Стара Загора – спечелила европейско финансиране за над 300 млн. лева; Казанлък, спечелила над 110 млн. лева; Мъглиж – над 20 млн. лева. Тези общини са преобразени,
„Убеден съм, че на предстоящите местни избори на 25-ти октомври Чирпан ще се присъедини към силния кметски отбор на ГЕРБ. Отбор, в чийто редици са общините Стара Загора – спечелила европейско финансиране за над 300 млн. лева; Казанлък, спечелила над 110 млн. лева; Мъглиж – над 20 млн. лева. Тези общини са преобразени,

Основателят на дясното във Видин Веселин Нинов: Призовавам гражданите да подкрепят Росица Кирова

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053125


Веселин Нинов, един от първите видинчани, застанали зад дясната идея, изненада приятно единствена жена кандидат за кмет на Видин Росица Кирова. Нинов подкрепи Кирова на нейна среща с жители на квартал
Веселин Нинов, един от първите видинчани, застанали зад дясната идея, изненада приятно единствена жена кандидат за кмет на Видин Росица Кирова. Нинов подкрепи Кирова на нейна среща с жители на квартал "Калето" и заяви, че изцяло я подкрепя в битката й за Видин. Подкрепя я, защото единствено в нейно лице вижда човека,

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/10/17/2631043_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.
Акцентите от новините в 17 часа: 
Рикошет е убил афганистанския имигрант под Аврамовия мост край Средец. Това показа аутопсията в Съдебна медицина - Бургас.

Унгария затвори границата си с Хърватия в опит да спре притока на мигранти към Западна Европа.

Гръцкият парламент прие тази нощ нови мерки за икономии, поискани от международните...

В Пазарджик започна почистването на речното корито на Марица от обрасли дървета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053146

Започна изрязването на обраслите дървета и храсти в коритото на река Марица в Пазарджик. Почистването е в изпълнение на ежегодните планови дейности в коритото на Марица в урбанизираната територия, съобщиха от местната администрация. До момента е премахната растителността – дървета и храсти, в районите около двата моста.
Започна изрязването на обраслите дървета и храсти в коритото на река Марица в Пазарджик. Почистването е в изпълнение на ежегодните планови дейности в коритото на Марица в урбанизираната територия, съобщиха от местната администрация. До момента е премахната растителността – дървета и храсти, в районите около двата моста.

В Пазарджик започна почистването на речното корито на Марица от обрасли дървета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053109

Започна изрязването на обраслите дървета и храсти в коритото на река Марица в Пазарджик. Почистването е в изпълнение на ежегодните планови дейности в коритото на Марица в урбанизираната територия, съобщиха от местната администрация. До момента е премахната растителността – дървета и храсти, в районите около двата моста.
Започна изрязването на обраслите дървета и храсти в коритото на река Марица в Пазарджик. Почистването е в изпълнение на ежегодните планови дейности в коритото на Марица в урбанизираната територия, съобщиха от местната администрация. До момента е премахната растителността – дървета и храсти, в районите около двата моста.

Цветан Цветанов: Време е Чирпан да се присъедини към силния кметски отбор на ГЕРБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053099

„Убеден съм, че на предстоящите местни избори на 25-ти октомври Чирпан ще се присъедини към силния кметски отбор на ГЕРБ. Отбор, в чийто редици са общините Стара Загора – спечелила европейско финансиране за над 300 млн. лева; Казанлък, спечелила над 110 млн. лева; Мъглиж – над 20 млн. лева. Тези общини са преобразени,
„Убеден съм, че на предстоящите местни избори на 25-ти октомври Чирпан ще се присъедини към силния кметски отбор на ГЕРБ. Отбор, в чийто редици са общините Стара Загора – спечелила европейско финансиране за над 300 млн. лева; Казанлък, спечелила над 110 млн. лева; Мъглиж – над 20 млн. лева. Тези общини са преобразени,

Дмитрий Медведев: Борбата срещу ИД трябва да се води от всички страни

http://www.cross.bg/borbata-rysiya-medvedev-1484665.html

/КРОСС/Премиерът на Русия Дмитрий Медведев каза в интервю за руска телевизия, че страната му не държи лично Башар Асад да е на власт в Сирия, ами иска тя да се управлява по цивилизован и легитимен начин, но в никакъв случай от "Ислямска държава". Той допълни, че сирийците сами ще изберат свой предводител, а борбата срещу ИД трябва да се води от всички страни, които е редно да седнат на една маса и да обсъдят положението. Думите му идват, след като преди няколко дни САЩ не прие водената от Медведев руска делегация, която искаше да обсъди с Вашингтон борбата с тероризма и войната в Сирия. Премиерът на Русия определи този отказ като "глупаво поведение", което показва колко са слаби американците. "Всички разбират, че в резултат от действията им в региона борбата с Ислямска държава беше практически нулева. Само намесата на Русия измени нещата. По мое мнение това е късогледа и слаба позиция, защото силните лидери и държави преговарят дори в ситуациите, когато оценяват нещо по различен начин", коментира той.  

"На границата на България се води война"

http://offnews.bg/news/n_1/n_574539.html

"Нелеп инцидент е причината за смъртта на бежанеца", заяви Бойко Борисов пред журналисти във връзка с убития от граничар бежанец от Афганистан. Според него граничарите ни са си свършили работата много добре при екстремни условия - петдесет на трима, но ситуацията не е нито за медал, нито за оставка. Граничарят не е искал да убие афганистанеца, но се е случила злощастна случайност, което се доказва от експертизата. "На външните граници на ЕС, а България е такава, се води война и то в лошия смисъл. От Босфора до Брюксел респектът към България и уважението към нашите мнения беше явен и той расте", добави премиерът. Той допълни, че българската граница се пази най-добре от цялото шенгенско пространство и това е общоевропейско мнение. Освен това имаме пари за охрана на границата и няма нужда Брюксел да ни дава нещо, защото ако започне да дава пари, това е лош знак. "Те стигнаха до Берлин, пък вие за 20 км зад границата", отговори Борисов на въпроса дали не се притеснява, че мигрантите са били хванати вече на територията на страната ни.

Протест в защита на граничния полицай се провежда пред Парламента

http://pik.bg/протест-в-защита-на-граничния-полицай-се-провежда-пред-парламента-news418830.html

Протест в защита на граничния полицай се провежда пред Парламента

Протестна демонстрация в подкрепа на граничния полицай, произвел изстрела в района на Аврамов мост, от който загина имигрант от Афганистан, се провежда пред Народното събрание, съобщава БНР.

В пространството пред Паметника на Цар Освободител на площад "Народно събрание" са се събрали над 100 души, които са пристигнали от цялата страна, като най-голяма е групата от Варна. Протестната демонстрация е организирана от гражданските организации Български военен съюз "Васил Левски" и Българско национално движение "Шипка".

Представителите на тези организации ясно заявиха, че не искат протестът да се политизира и забраняват да има партийни знамена. Развява се единствено националният флаг, както и са опънати транспаранти с надписи "Не съдете граничния полицай, той е герой" и “Спрете партийните експерименти с българската армия и полиция".

Протестиращите изразиха подкрепата си за граничния полицай Вълкан Хамбарлиев, който,  по думите им, изпълнил професионалния си дълг.

Основния организатор на протестната демонстрация е Владимир Русев 

"Протестът ни е свързан с това, което се случи вчера с граничния полицай. Взехме решение да пристигнем тук, за да види народът, първо, че има някой, който мисли и е готов за него да защитава страната и второто - да изразим подкрепата си за полицаите, които 25 години са извергнати и реформирани, дезинформирани и изпращани на границата да гладуват и да студуват без средства, както и без достатъчна техника, без социална и друга защита, докато горе престъпните продажни партийци разграбват милиарди от държавата.

За да защитим човекът, който вчера пострада и то в изпълнение на клетвата и дълга - клетвата пред народ и отечество.Край на етно-религиозната асимилация, която се извършва в момента с приемането на огромни потоци от бежанци - хващат 50 човека, а те всеки ден влизат 500", подчерта още Русев.

Протестът в защита на граничния полицай продължава, като движението по булевард "Цар Освободител" не е затруднено или затворено.

Поведението на Лавров граничи с невъзпитаното.

http://cite.actualno.com/Povedenieto-na-Lavrov-granichi-s-nevyzpitanoto-news_502058.html

Така министърът на външните работи Даниел Митов коментира изказвания на руския си колега Сергей Лавров. Според тях премиерът Борисов трябва да се срамува от твърденията си, че големите енергийни проекти са спрени заради американския интерес.

Засилено полицейско присъствие в София утре заради спортните събития

http://society.actualno.com/Zasileno-policejsko-prisystvie-v-Sofija-utre-zaradi-sportnite-sybitija-news_502049.html

СДВР предприема всички необходими мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите преди, по време и след предстоящите футболни мачове на 18 октомври в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицейски служители ще се грижат за сигурността както на територията на стадионите, така и в целия град. Специално внимание ще бъде насочено към спирките на градския транспорт и местата, на които има възможност да се засекат привърженици на противникови отбори.  Посетителите на спортнит

Казанлъшката прокуратура образува досъдебно производство за намерени образци на бюлетини

http://izbori2015.actualno.com/Kazanlyshkata-prokuratura-obrazuva-dosydebno-proizvodstvo-za-namereni-obrazci-na-buletini-news_502054.html

278 образци на бюлетини са открити от полицията в кметството в село Габарево след подаден сигнал от секретаря на община Павел баня. Районната прокуратура в Казанлък е образувала досъдебно производство по случая, съобщава националното радио. В община Павел баня научават за бюлетините от притеснена служителка на кметството в Габарево, която съобщила, че намерила запечатан бял плик. Когато го отворила, видяла купчината образци на бюлетини за предстоящите избори на 25 октомври. Полицията е извърши

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване