БСП, ГЕРБ и ДПС имат най-много агенти на ДС сред кандидатите на изборите

http://offnews.bg/news/n_1/n_574536.html

БСП има 56 агенти на Държавна сигурност в листите си за местните избори на 25 октомври. ГЕРБ е с 39, а ДПС с 38.  Това установи проверка на комисията по досиетата, чиито резултати бяха огласени днес. Проверени са 9092 лица, а всички бивши сътрудници са общо 267. Само 3% от канидатите за кметове на местните избори са сътрудничели на ДС. Всички парламентарно представени партии и коалиции имат в листите си агенти на ДС. След БСП, ГЕРБ и ДПС е АБВ с 12 агенти, Реформаторският блок с 10, НФСБ с 7. "Атака" има 5, от БДЦ са с 4-ма агенти, а сред кандидатите на ВМРО има трима бивши сътрудници. Останалите са от различни извънпарламентарни партии и коалиции. Предстои в допълнителни решения по области Комисията по досиетата да обяви агентите сред кандидатите за общински съветници. Издигнатите от БСП Диан Цонев (Търговище), Георги Георгиев в Ботевград и Георги Тодоров в Шабла са били агенти на ДС. Издигнатият от ГЕРБ в Антон Стоил Карагьозов също е бил сътрудник на ДС. Агентите на ДС сред кандидатите на ДПС са предимно в по-малки населени места. Пълният списък на агентите на ДС сред кандидат кметовете можете да видите тук.

Борисов в Доспат: Пари си имаме и си пазим границата (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053073

Турски танкер бедства във водите на Черно море на 100 км. от морската ни граница, съобщи в Доспат премиерът Бойко Борисов.
Турски танкер бедства във водите на Черно море на 100 км. от морската ни граница, съобщи в Доспат премиерът Бойко Борисов. "Изпратих на място военният министър Николай Ненчев. Разпоредих да се изпратят кугарите и пантерите да помогат, но те могат да спасяват само по двама души. Дано да няма разлив в морето. На борада има 14 моряци", каза премиерът.

Самолет се разпада във въздуха (ВИДЕО)

http://www.cross.bg/parcheta-mashinata-dvigatelya-1484664.html

/КРОСС/137 души в Чили преживяха най-страшния полет в живота си, след като по време на пътуването им от машината започнаха да падат парчета, съобщава местната телевизия Мега. Любителски кадри показват как парче се откъртва от гондолата на двигателя още при излитането. „Представете си как тръгвате с увереност, разделяте се с близките си, за да отпътувате по работа... и се случва това", коментира един от пътниците. Освен от двигателя, по-късно парчета се отделили и от крилото на самолета. За щастие, машината кацнала благополучно. video:https://www.youtube.com/watch?v=Jiyo49yyvPc  

Продължава изложбата за най-ранните следи на човешкото присъствие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304108

И днес продължава изложбата за най-ранните следи от човешко присъствие във Варненско. Следите са засвидетелствани от старокаменната епоха (преди около 100 000 г.). В експозицията на музея тя е представена от среднопалеолитни кремъчни сечива, открити при строежите на заводите в долината на изворите на Девня, научи Moreto.

От Брюксел признаха, че патрулът е действал както трябва, каза Борисов по повод смъртта на границата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/17/2631018_ot_brjuksel_priznaha_che_patrulut_e_deistval_kakto/?ref=rss


Нелеп инцидент, така премиерът Бойко Борисов определи днес пред журналисти смъртта на мъжа в района на Средец. Министър-председателят, който е в Доспат, за да открие спортната зала в града, допълни, че няма умисъл и граничните полицаи "нито са за медали, нито са за оставка.

Премиерът поясни, че е признато от висшите ръководители от Брюксел, че патрулът е действал така, както е трябвало. Той обаче не поясни от кого е дошло признанието. "Но 50 срещу трима е доста неравно", коментира Борисов.

Според него предприетите мерки за охрана на границата са достатъчни и допълнителни не са нужни. Премиерът е на мнение, че българската граница се пази най-добре от всички шенгенски. 

Междувременно в Средец, градът в които живее граничният полицай, произвел изстрела, започна подписка в негова защита. Около 16 часа пред парламента в София се събраха хора, организирали се във "Фейсбук", който също се обявиха в негова подкрепа.

"Не съдете граничния полицай, той е герой!"; "Долу ръцете от МВР!"; "Мобилизация - да освободим България от чуждата окупация!", са част от плакатите, които носят присъстващите около 100 души, съобщи "Фокус".

ПИК TV: Природозащитници на протест срещу дрането на норки в Любен Каравелово

http://pik.bg/пик-tv-природозащитници-на-протест-срещу-дрането-на-норки-в-любен-каравелово-news418766.html

ПИК TV: Природозащитници на протест срещу дрането на норки в Любен Каравелово

Природозащитници организираха мирен протест срещу кожената индустрия и избиването на норките от фермата във варненското село Любен Каравелово.

Дейността на тази и другите 2 известни вече ферми в страната с тази дейност е незаконна и нехуманна. Отглеждането на норки е забранено във Великобритания, Дания, Холандия. В Англия е забранено от 2000 г., като там годишно са се одирали по 100 000 кожи до забраната. Тъй като Европа постепенно забранява тази жестокост, "производителите" на кожи се изнасят на изток с презумпцията, че Изтокът е изостанал и там дрането все още не е забранено. Затова и в България идват датски "експерти", чиято "експертиза" в едно от видеата се изрази в дълбокомислената реплика: "Gas, 20 seconds, dead" (Газ, 20 секунди, смърт) при обясняването на процедурата на "хуманното" убийство на животните с газ.

Скандален запис на Георги Ковачев намеси Дънката, ТИМ и два плика на изборите във Варна!

http://web.barometar.net/82165/

Трима души, които познават Георги Ковачев, гарантират, че това е неговият автентичен глас и маниер на поведение.

"Амнести интернешънъл" разтревожена от "екстремните мерки" на нашите граничари към бежанците

http://www.cross.bg/sredetz-obstoyatelstvata-kraii-1484663.html

/КРОСС/Амнести интернешънъл призова за независимо разследване на обстоятелствата, довели до гибелта на афганистанския мигрант край Средец. Представителят на правозащитната организация Барбора Черноселкова отбеляза пред БНР, че това е първият случай, при който в европейска държава умира мигрант, прострелян от полицейски куршум. "Ние призоваваме за пълно и независимо разследване на случая. То трябва да установи дали полицията е упражнила сила пропорционално и дали действията й са били приемливи. Като казвам "пропорционално" имам предвид, дали е отговаряла на опасността и на ситуацията. Също така ние сме много разтревожени от ситуацията, че може би става дума за хора, които търсят подслон и вместо да бъдат защитавани, полицията е взела доста екстремни мерки. Но както казах, трябва да има разследване и да се установи какво точно се е случило при това преминаване на границата", заяви Черноселкова пред БНР. Вчера министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова определи действията на полицаите край Средец като „много адекватни", а смъртта на мигранта - като резултат от „неприятно стечение на обстоятелствата". Оставки в МВР след случая няма да има. Случаят с нелегалния мигрант край Средец занимава международните медии

На щанда на "Ауди" на софийския автосалон са събрани 2682 конски сили

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/10/17/2630753_na_shtanda_na_audi_na_sofiiskiia_avtosalon_sa_subrani/?ref=rss


Общата мощност на представените на автосалона в София седем модела на "Ауди" и 2682 конски сили, съобщиха от компанията. Най-голям принос към общата сметка има новият модел R8 V10 plus.

Със своите 610 конски сили, това е най-мощният и най-бърз сериен автомобил на "Ауди". Колата спринтира до 100 км/ч за 3.2 секунди, а максималната скорост е 330 км/ч.

Акцент на щанда на "Ауди" е и новият модел А4. Другите интересни експонати са Q7, SQ5, Q3 и RS6.
 


Вижте София от дрон (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/kultura/vizhte-sofiia-ot-dron-video-6043952

На Моста на влюбените 60 авторски творби на фотографа Денис Бучел...

Земетресение от 6 по Рихтер в Аржентина се размина без сериозни щети

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/17/2631013_zemetresenie_ot_6_po_rihter_v_arjentina_se_razmina_bez/?ref=rss


Силно земетресение от шеста степен по Рихтер разлюля северната част на Аржентина в събота преди обяд местно време. Земетресението е било усетено в района на градовете Ел Галпон, Ел Куебрахал, съобщава агенция Reuters.

Според данни на американския геологичен център USGS земетресението е било с ециецентър около 21 км. от Ел Галпон и 131 км. от областния център Салта. Тъй като явлението е във вътрешността на континента, няма опасност от вълни Цунами.

До момента няма данни за...

Русия се отрече от Асад, стига властта да не е на ислямистите

http://offnews.bg/news/n_1/n_574530.html

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев каза в интервю за руска телевизия, че страната му не държи лично Башар Асад да е на власт в Сирия, ами иска тя да се управлява по цивилизован и легитимен начин, но в никакъв случай от "Ислямска държава". Той допълни, че сирийците сами ще изберат свой предводител, а борбата срещу ИД трябва да се води от всички страни, които е редно да седнат на една маса и да обсъдят положението. Думите му идват, след като преди няколко дни САЩ не прие водената от Медведев руска делегация, която искаше да обсъди с Вашингтон борбата с тероризма и войната в Сирия. Премиерът на Русия определи този отказ като "глупаво поведение", което показва колко са слаби американците. "Всички разбират, че в резултат от действията им в региона борбата с Ислямска държава беше практически нулева. Само намесата на Русия измени нещата. По мое мнение това е късогледа и слаба позиция, защото силните лидери и държави преговарят дори в ситуациите, когато оценяват нещо по различен начин", коментира той. Мнението на Обама е, че стратегическите разногласия между Русия и САЩ са твърде големи и мнението им се припокрива само по отношение на това да бъдат избягвани случайни инциденти между бойните авиации във въздушното пространство на Сирия.

Участник в последната въоръжена битка на границата: Граничарите са проявили майсторство и професионализъм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053047


"Във всяка една гранична операция има психологически момент, който всеки изживява по свой начин. Особено когато се изправя лице в лице срещу враг, както е било в случая. Всеки изживява събитията. Реакцията на някои е страх, други тръгват напред и проявяват героизъм. Трети се държат по-умерено и предпазливо.

Трагедия в Слънчев бряг! Мъжът, паднал и загинал в шахта в Кошарица, бил известен хотелиер по морето

http://pik.bg/трагедия-в-слънчев-бряг-мъжът-паднал-и-загинал-в-шахта-в-кошарица-бил-известен-хотелиер-по-news418784.html

Трагедия в Слънчев бряг! Мъжът, паднал и загинал в шахта в Кошарица, бил известен хотелиер по морето

Една от емблематичните фигури в Слънчев бряг – хотелиерът Стефан Байчев, е мъжът, загинал във водопроводна шахта в село Кошарица, съобщава Флагман.бг. Трагичният инцидент стана в четвъртък в несебърското село.

Мъжът се прибрал в дома си и отишъл да замери водомера в двора. Тогава обаче му прилошало и паднал в шахтата, където се ударил тежко в главата. Починал е на място. Според негови близки, човекът е получил инфаркт.

Стефан Байчев е известно име в Несебър, той е бивш съдружник на убития председател на ОбС в Несебър Димитър Янков. Съдружник и пръв управител на хотел „Бургас”. Представители на бранша са потресени от смъртта му, погребението на бизнесмена е било днес.

Жена, продадена от баща си за проститутка в Белгия: Не мога да се примиря, че с тази уста целувам детето си

http://pik.bg/жена-продадена-от-баща-си-за-проститутка-в-белгия-не-мога-да-се-примиря-че-с-тази-уста-цел-news418765.html

Жена, продадена от баща си за проститутка в Белгия: Не мога да се примиря, че с тази уста целувам детето си

Българка, станала жертва на трафика на хора, разказа за ужаса, който е преживяла. Когато била едва 13-годишна нейният баща я продал на сводници в Белгия, разказва самата тя пред Нова телевизия. Още с пристигането ѝ в чуждата държава нейните мъки започват.

Красимира е на 28 години и е една от многото жертви на трафик на хора. Разказва, че е осиновена, но едва 13-годишна баща ѝ я качил в автобуса за Белгия. Още щом пристигнали, я продал за проститутка. Изповедта на Краси е вледеняваща. Тя няма представа колко време е изкарала по магистралите в Белгия, но споменът още стряска съня й. Дори не знае града, в който е проституирала. Но ясно помни мига, в който жена я заговорила на български.

"Пита ме къде живея, дали имам семейство, дали има някъде да стоя. Казах, не нямам майка и баща и ме закараха в село Брестовица", спомня си Красимира.

Мечтае да има работа и да може да отгледа дъщеря си, която сега е в приемно семейство. Макар болката и униженията да са останали назад във времето, Красимира казва, че още чувства погнуса от собственото си тяло. "Не мога да се примиря, че с това тяло, с тази уста прегръщам и целувам детето си", казва през сълзи младата българка от ромски произход.

Шокиращата изповед на жената идва часове преди Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври. България също се включва в глобалната инициатива "Поход за свободата". Целта е да се насочи вниманието към проблема с трафика на хора. Хиляди хора в целия свят ще кажат "не!" на съвременното робство.

По данни на организаторите 27 милиона души в цял свят са под робство, а едва между 1% и 2% от жертвите на трафика на хора са спасени. Средната възраст на жертвите на съвременното робство е 12 години.

Калоян Паргов: Горна баня трябва да стане самостоятелен град, със статут на курорт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053042

„Ние от БСП Лява България сме предложили Горна баня да стане самостоятелен град и да се развива като курорт. Лансирахме тази идея преди 6 - 7 месеца, дори стартира подписка в нейна подкрепа. За целта трябва да се инициират промени в Закона за административното деление, в частност това на София. Ние сме изпратили искане по този въпрос до всички
„Ние от БСП Лява България сме предложили Горна баня да стане самостоятелен град и да се развива като курорт. Лансирахме тази идея преди 6 - 7 месеца, дори стартира подписка в нейна подкрепа. За целта трябва да се инициират промени в Закона за административното деление, в частност това на София. Ние сме изпратили искане по този въпрос до всички

Иранските балистични тестове няма да провалят ядреното споразумение, уверява Обама

http://america.actualno.com/Iranskite-balistichni-testove-njama-da-provaljat-jadrenoto-sporazumenie-uverjava-Obama-news_502047.html

Иранските тестове за балистични ракети няма да доведат до провал на ядреното споразумение с Техеран. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама, пише американският вестник The Washington Post. Иран е нарушил забраната за изпитания на балистични ракети няколко пъти, но сделката за ядрената програма на ислямската република няма да стимулира промяната на поведението на Техеран, подчерта Обама, който увери, че ще продължава да подкрепя санкциите срещу изпитанията на този вид бойни оръжия, без д

Словения е в готовност да приема по 7500 бежанци на ден

http://balkani.actualno.com/Slovenija-e-v-gotovnost-da-priema-po-7500-bejanci-na-den--news_502046.html

Армията на Словения ще помага на полицията да се справи с бежанския поток. Това обяви премиерът Миро Церар след заседание на Съвета за сигурност на страната, предаде РИА "Новости". „Правителството взе решение да включи армията, за да помага на полицията“, подчерта премиерът. По официални данни в момента Словения е готова да приема всеки ден по 7500 имигранти, което отговаря на броя бежанци, които през последните дни влизаха и в Хърватия. От полунощ Унгария затвори границата с

Калоян Паргов: Горна баня трябва да стане самостоятелен град, със статут на курорт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053038


„Ние от БСП Лява България сме предложили Горна баня да стане самостоятелен град и да се развива като курорт. Лансирахме тази идея преди 6 - 7 месеца, дори стартира подписка в нейна подкрепа. За целта трябва да се инициират промени в Закона за административното деление, в частност това на София. Ние сме изпратили искане по този въпрос до всички
„Ние от БСП Лява България сме предложили Горна баня да стане самостоятелен град и да се развива като курорт. Лансирахме тази идея преди 6 - 7 месеца, дори стартира подписка в нейна подкрепа. За целта трябва да се инициират промени в Закона за административното деление, в частност това на София. Ние сме изпратили искане по този въпрос до всички

Германия трупа дългове заради бежанците

http://www.cross.bg/dulgove-evro-sledvashtata-1484660.html

/КРОСС/Германия ще натрупа нови дългове заради бежанците и няма да може да приеме бюджет без дефицит за следващата година, писа сп. "Шпигел".Правителството успя за първи път тази година да договори разпределение на държавните средства без дългове, като в момента кабинетът на канцлера Ангела Меркел разполага с буфер от 9 милиарда евро и е готов да ги заложи за следващата година, така че да избегне нова задлъжнялост."Шпигел" обаче изчислява, че тези пари вероятно няма да са достатъчни, защото непредвидените разходи покрай имигрантите ще надхвърлят 10 милиарда евро.

Борисов: Граничарите не са за медали, нито за оставка

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/borisov-granicharite-ne-sa-za-medali-nito-za-ostavka-6043953

По думите му, полицаите са си вършили работата в екстремна ситуация, като групата в тъмната част на денонощието е била многобройна

Хамбарлиев издържал студент, и баща му бил военен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053035


Град Средец е настръхнал след случилото се с техния съгражданин. местните го определят за герой и както Труд писа, са започнали подписка. тя вече се води във всички магазини на градчето. Хамбарлиев и семейството му са скрити неизвестно къде. Граничният полицай, който преди това е работил в Българската армия има 16 годишна дъщеря и 21 годишен син-
Град Средец е настръхнал след случилото се с техния съгражданин. местните го определят за герой и както Труд писа, са започнали подписка. тя вече се води във всички магазини на градчето. Хамбарлиев и семейството му са скрити неизвестно къде. Граничният полицай, който преди това е работил в Българската армия има 16 годишна дъщеря и 21 годишен син-

МВР задържа 36 нелегални чужденци за 24 часа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053033

36 нелегално пребиваващи чуждeнци са задържани на територията на столицата през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В това число влизат откритите района на Банкя в микробус 29 чужденци. По техни данни са от Афганистан и Сирия.
Задържан е и 34-годишният водач на микробуса. В централната градска част на София са заловени други
36 нелегално пребиваващи чуждeнци са задържани на територията на столицата през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В това число влизат откритите района на Банкя в микробус 29 чужденци. По техни данни са от Афганистан и Сирия. Задържан е и 34-годишният водач на микробуса. В централната градска част на София са заловени други

Работа вместо затвор за непълнолетните крадци

http://www.moreto.net/novini.php?n=304113

Държавата - с нов закон за детското правосъдие. Вместо да влизат в затвор или поправителен дом, непълнолетните обирджии ще бъдат задължени да работят и да възстановят нанесените щети. Специално обучени съдии ще прилагат новото законодателство, което до края на месеца ще бъде внесено за обсъждане в парламента.

Борисов: Хората са си свършили работата. Нелеп инцидент е причината за смъртта на бежанеца край Средец

http://pik.bg/борисов-хората-са-си-свършили-работата-нелеп-инцидент-е-причината-за-смъртта-на-бежанеца-к-news418816.html

Борисов: Хората са си свършили работата. Нелеп инцидент е причината за смъртта на бежанеца край Средец

Нелеп инцидент е причината за смъртта на бежанеца. Това коментира пред журналист в Доспат министър-председателят Бойко Борисов, който пристигна за официалното откриване на спортна зала в града.

По думите му, полицаите са си вършили работата в екстремна ситуация, като групата в тъмната част на денонощието е била многобройна. Премиерът заяви, че полицаите са направили необходимото и това е проста нелепа случайност. Експертизата е показала, че става дума за рикошет от патрона.

„Всъщност хората си вършат работата. Нелепа, нещастна случайност, никой не е искал да убие човек. Нито са за медали, нито за оставка”, каза още Борисов

Той допълни, че повече от предприетите мерки за охрана на границата не могат да се вземат. Премиерът Борисов добави, че тя се пази най-добре от всички шенгенски граници. По думите му, е признато от висшите ръководители от Брюксел, че патрулът е действал така, както е трябвало. „Но 50 срещу трима е доста неравно”, обясни Бойко Борисов.

Пожарът в Русия се разраства, пламна химико-радиометрична лаборатория

http://petel.bg/Pozharat-v-Rusiya-se-razrastva--plamna-himiko-radiometrichna-laboratoriya-__130795

Кадър Youtube Площта, обхваната от пламъците вече е 10 000 м2 Пожарните екипи продължават да се борят с огнената стихия в Санкт Петербург, но...

Паркинг или задръстване виждате на тези кадри от Китай (Видео)

http://petel.bg/Parking-ili-zadrastvane-vizhdate-na-tezi-kadri-ot-Kitay--Video-__130796

Кадър vbox Следващият път, когато сте в задръстване по магистрала "Тракия", спомнете си за тези снимки. Милиони шофьори в Китай стояха с...

МВР задържа 36 нелегални чужденци за 24 часа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053027

36 нелегално пребиваващи чуждeнци са задържани на територията на столицата през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В това число влизат откритите района на Банкя в микробус 29 чужденци. По техни данни са от Афганистан и Сирия.
Задържан е и 34-годишният водач на микробуса. В централната градска част на София са заловени други
36 нелегално пребиваващи чуждeнци са задържани на територията на столицата през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В това число влизат откритите района на Банкя в микробус 29 чужденци. По техни данни са от Афганистан и Сирия. Задържан е и 34-годишният водач на микробуса. В централната градска част на София са заловени други

Турският кораб, бедстващ край Варна, е останал без ход! На борда е проникнала вода

http://pik.bg/турският-кораб-бедстващ-край-варна-е-останал-без-ход-на-борда-е-проникнала-вода-news418814.html

Турският кораб, бедстващ край Варна, е останал без ход! На борда е проникнала вода

Турският кораб, който бедства в морето край Варна, е останал без ход. Танкерът е пътувал от Украйна, натоварен с олио. В него е проникнала вода.

Няма пострадали хора на борда. Хеликоптер вече е извършил оглед на района. В момента се извършва операция по спасяването на самия кораб, съобщава БНР

Все още не е ясна причината за аварията.

Подпалиха сграда с бежански център в Швеция

http://frognews.bg/news_100102/Podpaliha-sgrada-s-bejanski-tsentar-v-SHvetsiia/

В Швеция бе подпалено бивше училище, пригодено за приемането на 80 бежанци. Произшествието е станало в селището Кона, южната провинция Крунуберг. В сградата вече са били сложени легла и матраци. Мястото е отцепено от полицията, според която палежът е умишлен.

Калоян Паргов: Горна баня трябва да стане самостоятелен град, със статут на курорт

http://pik.bg/калоян-паргов-горна-баня-трябва-да-стане-самостоятелен-град-със-статут-на-курорт-news418813.html

Калоян Паргов: Горна баня трябва да стане самостоятелен град, със статут на курорт

„Ние от БСП Лява България сме предложили Горна баня да стане самостоятелен град и да се развива като курорт. Лансирахме тази идея преди 6 - 7 месеца, дори стартира подписка в нейна подкрепа. За целта трябва да се инициират промени в Закона за административното деление, в частност това на София. Ние сме изпратили искане по този въпрос до всички институции, но все още няма отговор.“ - това заяви водачът на листата за общински съветници на БСП Лява България в София Калоян Паргов на среща с избиратели в кв. Горна баня и допълни:

„През последните 25 години горнобанци не само не получиха нищо, но и много им беше взето.Това, което липсва на Горна баня, за да се превърне в курорт, са инвестиции в инфраструктурата. За да се случи висчко това, ни е необходима подкрепата хората на 25 октомври. Трябва да се смени философията на управление в София. Необходимо е да се делегират повече правомощия и финансова самостоятелност на районните кметове и кметовете на кметства, за да могат да се справят с проблемите бързо, а не да чакат всичко да се решава в Столична община.”. В срещата взеха участие и кандидатът за кмет на район Овча купел Мариника Якова, кандидатът за кмет на с. Мало Бучино Валентин Мирчев и кандидатът за общински съветник Тома Трайков.

Мариника Якова открои основните проблеми за района: „Овча купел е един от периферните райони на София, за който през последните 25 години почти нищо не е направено. Канализацията в старата част на Овча купел и в Горна баня са недовършени. В района няма нито едно игрище, на което децата да спортуват. Горна баня има потенциал за се превърне в курорт и да развива екологичен туризъм. За тази цел трябва да се реставрира и възстанови минералната банята. Тя е обявена за паметник на архитектурата, но е оставена се руши. Ние инициирахме и подписка за възстановяване на минералната баня в Овча купел, която също е паметник на културата и представлява интерес както за софиянци, така и за гостите на столицата.

Паркът в Горна баня от години е занемарен. Затова и ние засaдихме едно борово дръвче, за да подскажем на Общината, че този парк се нуждае от поддържане и подновяване на растителността.“ Тъй като проблемът с медицинското обслужване в Горна баня и голям, общинските съветници от БСП съдействат и подкрепят частна инициатива за изграждане на медицински център, в който ще има 10 кабинета за джипита, зъболекар, манипулационна и кабинети по всички основни медицински направления. По инициатива на Мариника Якова са дарени и поставени две пейки – едната в близост до 39-то ОДЗ, тъй като докато децата си играят, майките стоят прави и втората на спирката на автобус № 260.

Миков Миков: Подкрепяме Денчо Бояджиев, за да продължи развитието на Разград

http://www.cross.bg/razgrad-boyadzhiev-grada-1484659.html

/КРОСС/„Подкрепяме Денчо Бояджиев заради всичко, което е направено и това, което може да бъде направено още за Разград. Той може и знае как да направи града едно по-добро място за живеене". Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в Разград. Той подчерта, че водената политика е за подпомагане на всички и най-вече на младите хора, които трябва да отглеждат своите деца в Разград. Миков заяви, че като ляв кмет Бояджиев мисли за развитието на крайните квартали. Като пример той посочи програмата на досегашния кмет на града и кандидат за следващ мандат от БСП за обновление на квартал „Орел". Председателят на БСП подчерта, че в града има изградено много, но развитието на лявата политика в Разград трябва да продължи, защото макар да има газификация, цените са високи, а заплатите ниски и общината е тази, която подпомага гражданите с помощи за отопление през студените месеци. „В Разград има икономическо оживление, бизнес среда и развитие. Ще продължим да помагаме на Бояджиев, за да продължи развитието на общината и на хората", категоричен бе Миков.„На тези избори излизаме с най-сериозните и подготвени кандидати на БСП като Денчо Бояджиев. Те знаят какво да направят, за да се подобрява животът на хората", категоричен бе Миков

Миков Миков: Подкрепяме Денчо Бояджиев, за да продължи развитието на Разград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5053024

Кандидатите ни знаят какво да направят, за да подобрят живота на хората
„Подкрепяме Денчо Бояджиев заради всичко, което е направено и това, което може да бъде направено още за Разград. Той може и знае как да направи града едно по-добро място за живеене“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в Разград.
Кандидатите ни знаят какво да направят, за да подобрят живота на хората „Подкрепяме Денчо Бояджиев заради всичко, което е направено и това, което може да бъде направено още за Разград. Той може и знае как да направи града едно по-добро място за живеене“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в Разград.

ПИК TV: София се включи в глобалния поход срещу трафика на хора

http://pik.bg/пик-tv-софия-се-включи-в-глобалния-поход-срещу-трафика-на-хора-news418761.html

ПИК TV: София се включи в глобалния поход срещу трафика на хора

България стана част от глобалната инициатива, като се включи в Похода на свободата. В 200 страни от целия свят се провеждат такива походи днес. Шествието в София, което събра стотици, тръгна от ъгъла на бул. “Витоша” и “Патриарх Евтимий” до Народния театър, където всички участници ще изпишат номера на горещата линия, което пък ще бъде заснето с дрон.

Очакваме няколко стотин души да се включат в похода в София, заяви Михаил Стефанов - организатор на Похода за свободата.

Целта на похода е на глобално ниво да популяризира проблема с трафика на хора. Страната ни за съжаление е на второ място по брой хора, жертви на трафик в Европа. “Това е изключително сериозна тенденция. Ние сме тук, за да популяризираме този проблем”, посочи той.

От днес в България започна да работи и първата национална денонощна телефонна линия за борба с трафика на хора. Телефонът е 0800 20 100 - безплатен е и на тази линия могат да се подават сигнали за хора, които са жертви на трафик, от тях самите или от техни роднини, ако имат съмнение, че техен близък е жертва на трафик.

Миков Миков: Подкрепяме Денчо Бояджиев, за да продължи развитието на Разград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5053020

Кандидатите ни знаят какво да направят, за да подобрят живота на хората
„Подкрепяме Денчо Бояджиев заради всичко, което е направено и това, което може да бъде направено още за Разград. Той може и знае как да направи града едно по-добро място за живеене“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в Разград.
Кандидатите ни знаят какво да направят, за да подобрят живота на хората „Подкрепяме Денчо Бояджиев заради всичко, което е направено и това, което може да бъде направено още за Разград. Той може и знае как да направи града едно по-добро място за живеене“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в Разград.

Миков: Подкрепяме Денчо Бояджиев, за да продължи развитието на Разград

http://frognews.bg/news_100101/Mikov-Podkrepiame-Dencho-Boiadjiev-za-da-prodalji-razvitieto-na-Razgrad/

„Подкрепяме Денчо Бояджиев заради всичко, което е направено и това, което може да бъде направено още за Разград. Той може и знае как да направи града едно по-добро място за живеене“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в Разград.

Спипаха 18 нелегални мигранти в Септември

http://pik.bg/спипаха-18-нелегални-мигранти-в-септември-news418760.html

Спипаха 18 нелегални мигранти в Септември

18 чужди граждани, нелегално пребиваващи на територията на страната ни, са установени вчера от служители на Районно управление „Полиция”-Септември, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пазарджик.

Сигнал за паркиран насред лозов масив микробус с подозрения, че се извършва кражба на грозде в село Славовица, бил подаден вчера. На място незабавно е изпратен автопатрул, който установил 18 чужденци, а водачът на буса го нямало.

Чужденците - от Ирак и Сирия били отведени в областната дирекция и предадени на служители от звено „Миграция”. Установен е собственикът на микробуса, предприети са действия за изясняване самоличността на водача. По случая е образувано досъдебно производство.

Бареков с нови разкрития от Брюксел за убития нелегален бежанец

http://www.cross.bg/bulgariya-barekov-granitza-1484658.html

/КРОСС/По информация на евродепутата Николай Бареков, получена от Брюксел, групата от нелегални мигранти, задържана на българо-турската граница в четвъртък през нощта, е част от целенасочена провокация на турската държава, която контролирано пуска бежанци към територията на България, се казва в прессъобщение на партията му "България без цензура". "Нахлуването на огромни глутници афганистански нелегални имигранти в рамките на 24 часа от Турция към България е добре планиран сценарий на турските тайни служби. По този начин те упражняват натиск върху европейските лидери, за да получат нови милиарди и политически облаги от бежанския поток", заяви евродепутатът. „С тази целенасочена атака към българо-европейката граница Турция си е издействала подновяване на преговорите за членство в Европейския съюз и въвеждане на безвизов режим за турските граждани в Европа", разкри Бареков след разговори, проведени с Брюксел, и допълни: „По този начин вместо България, Турция става външна граница на ЕС". Според него тези действия от страна на турската държава показват колко страхлива и безсмислена е била позицията на българските власти, която гласеше, че народът и МВР трябва да са спокойни, тъй като Турция брани граница ни. Бареков настоява правителството на Борисов да реагира остро на тази провокация и опит за рекет с рискуването на човешки животи от двете страни на границата

Стотина души протестираха в София в защита на полицая, застрелял мигрант

http://society.actualno.com/Stotina-dushi-protestiraha-v-Sofija-v-zashtita-na-policaja-zastreljal-migrant-news_502045.html

Протестна демонстрация в подкрепа на граничния полицай, произвел изстрела, от който загина имигрант от Афганистан, се провежда пред Народното събрание. Това предаде националното радио. В пространството пред Паметника на Цар Освободител на площад "Народно събрание" са се събрали около 100 души, които са пристигнали от цялата страна, като най-голяма е групата от Варна. Протестната демонстрация е организирана от гражданските организации Български военен съюз "Васил Левски" и Българско национално

Раниха тежко кандидатка за кмет на Кьолн ден преди изборите

http://offnews.bg/news/n_1/n_574510.html

Кандидатката за кмет на Кьолн (Германия) Хенриете Рекер беше тежко ранена с нож тази сутрин на пазара в града. Нападателят й е арестуван и идентифициран, съобщи Tagesspiegel. Мъжът, нападнал г-жа Рекер, е безработно лице на име Щефен Ф. на 44-годишна възраст. Освен кандидатката за кмет той е ранил и неин колега. Още няколко други хора са пострадали при инцидента. В 15 часа местно време започна пресконференция на полицията в германския град. Животът на Хенриете Рекер е извън опасност, но раните й са сериозни. Министър-председателката на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия Ханелоре Крафт изрази в социалната мрежа Туитър своята подкрепа към всички пострадали при инцидента. Ich bin schockiert über die Attacke auf Frau Reker. Das ist ein Angriff auf uns alle. Hoffe und bange mit den Verletzten. - HK — Hannelore Kraft (@HanneloreKraft) October 17, 2015 "Шокирана съм от атаката над г-жа Рекер. Това е атака върху всички нас. С чувство за уплах и надежда за пострадалите.", написа Крафт. Кметските избори са утре, а Хенриете Рекер, безпартийна кандидатка, е основният за победа. Ако спечели, тя ще бъде първата жена, избрана за кмет, в историята на града.

Цонга изхвърли Надал и се класира за финала в Шанхай

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/17/2631007_conga_izhvurli_nadal_i_se_klasira_za_finala_v_shanhai/?ref=rss


Поставеният под №16 в основната схема Жо-Вилфред Цонга се класира за финала на "Мастърс" турнира в Шанхай, след като победи драматично с 6:4, 0:6, 7:5 Рафаел Надал.

Така французинът ще се изправи в сблъсък за титлата срещу спечелилия другия полуфинал между Новак Джокович и Анди Мъри.

В първия сет имаше само един пробив и той влезе в актива на Цонга за 3:2. Преди това Надал трябваше да отразява два брейкпойнта още при първото си подаване. В осмия гейм испанецът отново имаше...

Разкъсана облачност по Черноморието утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=304106

През нощта над Северозападна България облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Над останалите райони ще преобладава ясно време. Минималните температури ще са между 7° и 12°. Утре над по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност, на места до предимно слънчево време.

Спортен празник за малки и големи в столицата

http://pik.bg/спортен-празник-за-малки-и-големи-в-столицата-news418762.html

Спортен празник за малки и големи в столицата

„Спортен празник за малки и големи“ ще се проведе на 18 октомври 2015 г. от 11:00 до 14:00 ч. в многофункционален спортен комплекс „Спортна София Зона Б-5“, съобщиха от „Спортна София”.

Футбол, баскетбол, плажен волейбол, тенис на маса и петанк са спортните предизвикателства, които всеки желаещ може да избере и да участва в празника безплатно.

Истинското място на стрелбата край Средец: Малко мостче на изхода на града (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5052997

Инцидентът, при който загина нелегален имигрант от Афганистан, не е станал под големия мост на разклона за Дюлево, а до малко мостче на около километър от Средец.
Това твърдят хора от Средец - странджанското градче, откъдето е 42-годишният Вълкан Хамбарлиев, граничният полицай, чийто куршум застигна един от бежанците.
Инцидентът, при който загина нелегален имигрант от Афганистан, не е станал под големия мост на разклона за Дюлево, а до малко мостче на около километър от Средец. Това твърдят хора от Средец - странджанското градче, откъдето е 42-годишният Вълкан Хамбарлиев, граничният полицай, чийто куршум застигна един от бежанците.

Амнести интернешънъл разтревожена от "екстремните мерки" на нашите граничари към бежанците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5052993

Амнести интернешънъл призова за независимо разследване на обстоятелствата, довели до гибелта на афганистанския мигрант край Средец. Представителят на правозащитната организация Барбора Черноселкова отбеляза пред БНР, че това е първият случай, при който в европейска държава умира мигрант, прострелян от полицейски куршум.
Амнести интернешънъл призова за независимо разследване на обстоятелствата, довели до гибелта на афганистанския мигрант край Средец. Представителят на правозащитната организация Барбора Черноселкова отбеляза пред БНР, че това е първият случай, при който в европейска държава умира мигрант, прострелян от полицейски куршум.

"Амнести интернешънъл" разтревожена от "екстремните мерки" на нашите граничари към бежанците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5052984

Amnesty International призова за независимо разследване на обстоятелствата, довели до гибелта на афганистанския мигрант край Средец. Представителят на правозащитната организация Барбора Черноселкова отбеляза пред БНР, че това е първият случай, при който в европейска държава умира мигрант, прострелян от полицейски куршум.
Amnesty International призова за независимо разследване на обстоятелствата, довели до гибелта на афганистанския мигрант край Средец. Представителят на правозащитната организация Барбора Черноселкова отбеляза пред БНР, че това е първият случай, при който в европейска държава умира мигрант, прострелян от полицейски куршум.

Промени в закон предвиждат принудителен труд, вместо затвор, за непълнолетните крадци

http://www.cross.bg/nepulnoletnite-zatvor-vmesto-1484657.html

/КРОСС/Промени в назакателно-процесуалният кодекс, касаещи детското правосъдие, които до няколко месеца се очаква да бъдат внесени за разглеждане от парламента, предвиждат вместо да влизат в затвор или поправителен дом, непълнолетните крадци да бъдат задължени да работят и да възстановят нанесените щети, съобщи Би Ти Ви. Тези случаи пък ще се разглеждат от специално обучени съдии. "Най-строгите наказания сега са пробация и лишаване от свобода. Нашата идея е обаче те да се налагат във възможно краен случай", коментира зам.-министърът на правосъдието Виргиния Мичева-Русева. За първи път у нас в закона се разписват и специални мерки, които да отклонят непълнолетните от престъпните навици - посещения при психолог, задължително обучение или труд в социална институция. Законът въвежда и използването на така наречените сини стаи за разпити на деца от специалисти чрез аудио-визуално техническо средство.  

ПИК TV: Проф. И. Търнев: Настроенията срещу ваксините ни отделят от цивилизования свят

http://pik.bg/пик-tv-проф-и-търнев-настроенията-срещу-ваксините-ни-отделят-от-цивилизования-свят-news418759.html

ПИК TV: Проф. И. Търнев: Настроенията срещу ваксините ни отделят от цивилизования свят

Антиваксиналните настроения ни отделят от цивилизования свят, а ваксините са едно от най-големите завоевания на човечеството. Това каза в Благоевград проф. д-р Ивайло Търнев, невролог и председател на фондация „Здравни проблеми на малцинствата“ и здравен медиатор.

В областния град се проведе кръгла маса на тема: "Ваксините - мит и реалност, съвременно състояние и перспективи във ваксинопрофилактиката" с участието на проф. д-р Радка Аргирова, вирусолог в Токуда, проф. д-р Ивайло Търнев, невролог, началник клиника нервни болести в Александровска болница – София. На дискусията присъстваха лични лекари, представители на лекарския съюз, медицински сестри. В кръглата маса участва като „студент по медицина” и актрисата Татяна Лолова. Събитието бе организирано от фондация МОСТ - медии, общество, семейство, традиции - председател журналистката Юлия Пискулийска. Идеята бе да се предотврати вземащият сериозни позиции страх от ваксините. Епидемията от коклюш в Испания тази година е доказателство до какво води неглижирането на проблема.

„Имунопрофилактиката е много важна тема, антиваксиналните настроения в страната, ни отделят от цивилизования свят”, каза професор Търнев. Той припомни, че през 2009 – 2010 година в страната имаше огромна епидемия от морбили, от която се разболяха над 24 хиляди деца, от които 21 починаха. Засегнатите при тази епидемия са от ромското малцинство. По този повод проф. Търнев подчерта апостолската работа на здравните медиатори в ромските квартали, където личните лекари на влизали.

Пожар затъмни небето над Санкт Петербург (Видео)

http://petel.bg/Pozhar-zatamni-nebeto-nad-Sankt-Peterburg--Video-__130792

Кадър Youtube Повече от 100 пожарникари са вдигнати по тревога за борба със стихията Огромен пожар избухна в Санкт Петербург преди час,...

Кольо Спасов: Доминирахме срещу Славия, мачове като този срещу Левски ме радват!

http://petel.bg/Kolo-Spasov--Dominirahme-sreshhu-Slaviya--machove-kato-tozi-sreshhu-Levski-me-radvat-__130793

Снимка: Булфото, архив Старши треньорът на Черно море Никола Спасов коментира след победата с 1:0 над Славия: "Аз и преди мача не мислех, че...

Избраха Кулибали за №1 в двубоя на "Тича"

http://petel.bg/Izbraha-Kulibali-za----1-v-dvuboya-na-Ticha__130794

Футболистът на Черно море Мамуту Кулибали бе избран за номер 1 на срещата със Славия /1:0/ от 12-я кръг на А група. Това решиха читателите...

Здрави битки на третата гала по кикбокс и муай тай в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5052986

В супершоу се превърта третата професионална гала по кикбокс и муай тай в София. Осемте срещи на ринга в столичната зала „Христо Ботев“ оставиха без дъх около трите хиляди фенове, изпълнили арената. Организатори на събитието са „Про файт“, Националната конфередерация по кикбокс и муай тай и новоучредената Национална асоциация на бойните спортове.
В супершоу се превърта третата професионална гала по кикбокс и муай тай в София. Осемте срещи на ринга в столичната зала „Христо Ботев“ оставиха без дъх около трите хиляди фенове, изпълнили арената. Организатори на събитието са „Про файт“, Националната конфередерация по кикбокс и муай тай и новоучредената Национална асоциация на бойните спортове.

Йордан Караджов: У нас завистта е генетика, уви!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5051926

Фронтменът на група „Сигнал“ Йордан Караджов е една от легендите на родната музика и неслучайно е част от новосформираната група „Легендите“. Данчо не е завършил музикално, а художествено училище, но една китара, подарена от баба му, променя завинаги съдбата му. Заслуга да предпочете музиката има и баща му Петър Караджов,
Фронтменът на група „Сигнал“ Йордан Караджов е една от легендите на родната музика и неслучайно е част от новосформираната група „Легендите“. Данчо не е завършил музикално, а художествено училище, но една китара, подарена от баба му, променя завинаги съдбата му. Заслуга да предпочете музиката има и баща му Петър Караджов,

Вода нахлула в машинното отделение на турския кораб

http://www.bnews.bg/article-142684

На най-близкия търговски кораб е наредено да помогне и да осигури още една помпа, с която водата да бъде изкарана.

Пуснаха в движние най-мощният парен локомотив на Европа, наричан Баба Меца, превозвал въглища от Перник за София

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pusnaha-v-dvijnie-nai-moshtniyat-paren-lokomotiv-na-evropa-narichan-baba_40254/

Изключително атрактивен парен ретро локомотив тръгна тази сутрин от София до Банкя. Локомотивът е произведен през 1931 г. в гр. Познан и е работил до 1968 г. Оттогава е музеен експонат на собствена тяга, т.е. не е стационарен.

С мощно изпускане на парата и силен грохот, пред смаяните погледи на деца и възрастни, локомотивът потегли към Банкя.

Машината е известна с прозвището...

Продължава

Икономист: Светът отново ще изпадне в рецесия

http://www.moreto.net/novini.php?n=304111

Светът отново ще изпадне в рецесия, прогнозира за "Събота 150" американският икономист Шон Снайт. По думите му влошените икономически показатели на Китай и все още крехкото възстановяване на икономиките на САЩ и Европа могат да бъдат изправени пред ново предизвикателство.

Латвия монтира заграждения по границата с Русия

http://europe.actualno.com/Latvija-montira-zagrajdenija-po-granicata-s-Rusija-news_502037.html

В отделни участъци по източната граница на Латвия ще бъдат монтирани заграждения с обща дължина от 90 км. Това стана ясно от изказване напозовавайки се на изказване на латвийският външен министър Рихард Козловскис, съобщава "Фокус". „Това е наложително, не за да има Китайска стена между Русия и Латвия, а за да бъде ограничен потокът от нелегални имигранти“, пояснява Козловскис. Той допълни, че предстои създаването на система, която изцяло ще осуети възможностите за нелегално п

Нападението над кандидат-кметицата в Германия е било на расистка основа

http://europe.actualno.com/Napadenieto-nad-kandidat-kmeticata-v-Germanija-e-bilo-na-rasistka-osnova-news_502041.html

Днешното нападение с нож срещу независимата кандидатка за кмет на Кьолн има „расистки политически мотиви“, свързани с имигрантския наплив в Германия, заяви германската полиция. Това предаде AFP. Известната независима кандидатка Хенриете Пекер бе нападната и ранена с нож в шията на градски площад, където е трябвало да се проведе предизборен митинг. Тя е се „занимавала с приемането на бежанци в града“, обяви директорът на регионалната полиция Волфганг Алберс в специ

Хората с татуировки са по-агресивни, твърдят учени

http://interest.actualno.com/Horata-s-tatuirovki-sa-po-agresivni-tvyrdjat-ucheni-news_502042.html

Британски учени от университета Ръскин установиха, че хората с татуировки са по-агресивни в сравнение с онези, които нямат рисунки по тялото, пише вестник The Independent. В изследването на учените са участвали 378 души на възраст от 20 до 59 години. От тях малко над една четвърт или 25,7 процента са имали най-малко по една татуировка. Именно при тях бе установено много по-високо равнище на вербална агресия, гняв и бунтарство в сравнение с хората без татуировки. Специалистите установили

Шокиращи нови разкрития за убития край Средец мигрант! Имало ужасяващи записи на кланета и издевателства в телефоните му! Инцидентът станал на друго място

http://pik.bg/шокиращи-нови-разкрития-за-убития-край-средец-мигрант-имало-ужасяващи-записи-на-кланета-и--news418741.html

Шокиращи нови разкрития за убития край Средец мигрант! Имало ужасяващи записи на кланета и издевателства в телефоните му! Инцидентът станал на друго място

Не на Аврамов мост, а на Малкия мост станал инцидентът със застреляния афганистанец край Средец. Това е основната версия, която се разпространява сред жителите на странджанския град. НА мястото днес е имало и бивак, съобщава Флагман.Бг.

Афганистанци от групата на убития Бисмилля разказали пред разследващите, че той знаел пътя. Те обяснявали, че искали да отидат в Германия и Швейцария. Голяма част от тях щели да вземат семействата си, когато се установят.

Задържаните нелегални имигранти в момента са в Следствената служба в Бургас, където продължават разпитите им

В телефоните, намерени в раницата на Бисмилля, имало клипчета на кланета и издевателства. Такива записи имали и останалите араби. Разказали, че бягат от това.

Един от афганистанците твърдял, че не били агресивни. Те били под моста. Полицаите им викали да лягат на земята, но те не ги разбирали.

Никой не видял какво е станало в тъмното. След като Бисмилля паднал, всички легнали неподвижни на земята. Останали така до идването на подкреплението на полицията.

 

М. Габриел: Да използваме потенциала на жените в разрешаването на миграционната криза

http://www.cross.bg/zhenite-migranti-gabriel-1484656.html

/КРОСС/Жените имат потенциал да бъдат движеща сила в процесите за справяне с днешните предизвикателства, които стоят пред Европейския съюз. Европа не може да върви напред, ако способностите на половината от нейните граждани стоят неизползвани. Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент по въпросите на и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел по време на Втората политическа академия на Жени ГЕРБ в Сливен. В събитието участваха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, Марко Арндт - представител на фондация „Конрад Аденауер" за България, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, заместник министър-председателят по европейските фондове Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на финансите Владислав Горанов, проф. Николай Овчаров и други. Форумът, в който участваха над 130 представителки на ЖГЕРБ от областните ръководства в цялата страна обхвана темите за политиката и сигурността и управлението и развитието на основни секторни политики. Мария Габриел представи презентация за ролята на европейските институции за овластяването на жените, защитата на техните права и постигането на равенство между половете

Кандидатът за кмет на „Витоша“ Ваташки: Районният кмет трябва да има повече правомощия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5052978

По инициатива на кандидата за кмет на район „Витоша“ Орлин Ваташки се проведе акция по почистване и реновиране на детска площадка между блокове 10 и 11 в квартал „Бъкстон“. „Детските площадки в района са много занемарени. Пейките са счупени, люлките не са боядисвани и ремонтирани от десетилетия. С тази акция искаме да покажем,
По инициатива на кандидата за кмет на район „Витоша“ Орлин Ваташки се проведе акция по почистване и реновиране на детска площадка между блокове 10 и 11 в квартал „Бъкстон“. „Детските площадки в района са много занемарени. Пейките са счупени, люлките не са боядисвани и ремонтирани от десетилетия. С тази акция искаме да покажем,

Кандидатът за кмет на „Витоша“ Ваташки: Районният кмет трябва да има повече правомощия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5052974

По инициатива на кандидата за кмет на район „Витоша“ Орлин Ваташки се проведе акция по почистване и реновиране на детска площадка между блокове 10 и 11 в квартал „Бъкстон“. „Детските площадки в района са много занемарени. Пейките са счупени, люлките не са боядисвани и ремонтирани от десетилетия. С тази акция искаме да покажем,
По инициатива на кандидата за кмет на район „Витоша“ Орлин Ваташки се проведе акция по почистване и реновиране на детска площадка между блокове 10 и 11 в квартал „Бъкстон“. „Детските площадки в района са много занемарени. Пейките са счупени, люлките не са боядисвани и ремонтирани от десетилетия. С тази акция искаме да покажем,

Бареков с нови разкрития от Брюксел за убития нелегален бежанец

http://offnews.bg/news/n_1/n_574512.html

По информация на евродепутата Николай Бареков, получена от Брюксел, групата от нелегални мигранти, задържана на българо-турската граница в четвъртък през нощта, е част от целенасочена провокация на турската държава, която контролирано пуска бежанци към територията на България, се казва в прессъобщение на партията му "България без цензура". “Нахлуването на огромни глутници афганистански нелегални имигранти в рамките на 24 часа от Турция към България е добре планиран сценарий на турските тайни служби. По този начин те упражняват натиск върху европейските лидери, за да получат нови милиарди и политически облаги от бежанския поток“, заяви евродепутатът. „С тази целенасочена атака към българо-европейката граница Турция си е издействала подновяване на преговорите за членство в Европейския съюз и въвеждане на безвизов режим за турските граждани в Европа“, разкри Бареков след разговори, проведени с Брюксел, и допълни: „По този начин вместо България, Турция става външна граница на ЕС“. Според него тези действия от страна на турската държава показват колко страхлива и безсмислена е била позицията на българските власти, която гласеше, че народът и МВР трябва да са спокойни, тъй като Турция брани граница ни. Бареков настоява правителството на Борисов да реагира остро на тази провокация и опит за рекет с рискуването на човешки животи от двете страни на границата. „Турция злоупотребява с добронамереността и на моменти наивната българска позиция“, категоричен е той.

Бежански център в Швеция е бил подпален

http://www.mediapool.bg/bezhanski-tsentar-v-shvetsiya-e-bil-podpalen-news240596.html

В Швеция бе подпалено бивше училище, пригодено за приемането на 80 бежанци, съобщиха световните агенции. Произшествието е станало в селището Кона, южната провинция Крунуберг. В сградата вече са били сложени легла и матраци. Мястото е отцепено от полицията, според която палежът е умишлен. Страната вече беше надминат досегашният рекорд за приемането на чужденци. Ако през 1992 година по време на юговойните в страната бяха пристигнали 84 018 души, тази година, за нейните първи 10 месеца, броят на бежанците вече е 86 223 души. Премиерът Стефан Льовен обяви, че в 9.5-милионна Швеция броят на бежанците и мигрантите може да достигне 150 000 души. Това ще бъде най-високият показател в Европа на глава от населението.

Чорапчета вместо кебапчета прилапват електората

http://frognews.bg/news_100100/CHorapcheta-vmesto-kebapcheta-prilapvat-elektorata/

Ново 20 в предизборната кампания. След евролещата и други предизборни артикули дойде ред и на топлите чорапи за зимата, които мераклиите за общински постове започнаха да раздават, за да си осигурят лелеяните гласове.

ПИК TV: БДЖ събра погледите с мощен парен ретро локомотив

http://pik.bg/пик-tv-бдж-събра-погледите-с-мощен-парен-ретро-локомотив-news418755.html

ПИК TV: БДЖ събра погледите с мощен парен ретро локомотив

Изключително атрактивен парен ретро локомотив тръгна тази сутрин от София до Банкя. Локомотивът е произведен през 1931 г. в гр. Познан и е работил до 1968 г. Оттогава е музеен експонат на собствена тяга, т.е. не е стационарен. Това разказа машинистът Ангел Алексиев.

С мощно изпускане на парата и силен грохот, пред смаяните погледи на деца и възрастни, локомотивът потегли към Банкя. “Локомотивът е произведен изцяло за нуждите на българските железници. По онова време са били произведени 20 такива локомотива. “Уникалното е, че това е най-мощният тендерен парен локомотив в Европа”, разказа той и добави, че локомотивът има още редица уникални качества като околоосната формула и др.

Основното предназначение на локомотива е било да се движи от София до Перник. Карал е тежки въглищни влакове от мини Перник, обясни още Алексиев.

Черно море тресна Славия. Кулибали - герой!

http://petel.bg/CHerno-more-tresna-Slaviya--Kulibali---geroy-__130783

Черно море победи Славия с 1:0 в мач от XII кръг на „А” група на стадион „Тича”. Трите точки за домакините донесе Мамуту Кулибали с гол в...

Старшата на Черно море с тежка загуба в Разград

http://petel.bg/Starshata-na-CHerno-more-s-tezhka-zaguba-v-Razgrad__130791

Юношите старша възраст на Черно море паднаха с 0:4 от Лудогорец в мач от VIII кръг на елитна трупа по футбол до 19 години в Разргад. До този...

Виновникът за хита "Скакауец" - перничанинът Митко с покана за концерта на Светльо Витков в Перник от кандидат-кметицата певица София

http://www.zapernik.com/politika/vinovnikut-za-hita-skakauec-pernichaninut-mitko-s-pokana-za_40253/

Човекът, който има основна вина за хитовата песен "Скакауец", довечера ще присъства на събитието на Светльо Витков и София Георгиева в Перник. В центъра на града за пръв път на живо ще прозвучи "Скакауец" от 19 часа.

Вдъхновението за написването на песента идва от култовото предаване "Риск печели, риск губи" с Къци Въпцаров. При въпрос към играч, на Къци му се отговаря "Я го знам, бе! Скакауец". И оттогава всичко е история.

Димитър,...

Продължава

Йорданка Фандъкова: Инвестираме в зони за спорт в жилищните квартали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5052958

„Един от новите приоритети в програмата ми за развитие на София е създаването на условия за спорт близо до домовете на хората. До момента изградихме над 45 спортни площадки и площадки за фитнес на открито“, каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, по време на спортен празник в столичния район „Люлин“.
„Един от новите приоритети в програмата ми за развитие на София е създаването на условия за спорт близо до домовете на хората. До момента изградихме над 45 спортни площадки и площадки за фитнес на открито“, каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, по време на спортен празник в столичния район „Люлин“.

Йорданка Фандъкова: Инвестираме в зони за спорт в жилищните квартали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5052965

„Един от новите приоритети в програмата ми за развитие на София е създаването на условия за спорт близо до домовете на хората. До момента изградихме над 45 спортни площадки и площадки за фитнес на открито“, каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, по време на спортен празник в столичния район „Люлин“.
„Един от новите приоритети в програмата ми за развитие на София е създаването на условия за спорт близо до домовете на хората. До момента изградихме над 45 спортни площадки и площадки за фитнес на открито“, каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, по време на спортен празник в столичния район „Люлин“.

Мъж атакува с нож кандидат-кмет на Кьолн

http://news.ibox.bg/news/id_1736105140

Хенриете Рекер е била нападната на традиционния съботен пазар в града

Египет договаря с Русия оборудването за корабите "Мистрал"

http://www.cross.bg/egipet-mistral-rysiya-1484655.html

/КРОСС/От 20 октомври египетска делегация пристига в Москва, за да обсъди възможностите руското оборудване за вертолетоносачите тип "Мистрал" да бъде продадено на африканската страна, съобщи ТАСС, позовавайки се на източник от сферата на военно-техническото сътрудничество. "Египетска делегация пристига тук, за да объдим възможностите да предоставим отделни блокове на радиоелектронно оборудване за "Мистралите", които Египет закупи от Франция", заяви източникът на агенцията. Той подчерта, че в "Рособоронекспорт" е имало среща с всички производители на това оборудване и са разисквали по-далечните перспективи за използване на апаратурата. Договорът за доставка на Египет на двата десантни кораба тип "Мистрал", които бяха построени за Русия, бе подписан на 10 октомври 2015 година. Очаква се, че корабите ще бъдат доставени на новия поръчител през лятото на 2016 година заедно с десантни катери. Заместник-министърът на отбраната на Руската федерация Юрий Борисов отбеляза, че Египет може да получи руското оборудване на корабите, чийто демонтаж започна през септемри. По-късно от обединената корпорация за изработване на прибори, която е в състава на "Ростех", създала апаратура за вертолетоносачите, официално обявиха готовност да адаптират оборудването на чуждестранния поръчител. Все още не е ясно какви вертолети ще избере Египет за новите си кораби

Фондацията на Лейди Гага помага на млади хора в депресия

http://www.mediapool.bg/fondatsiyata-na-leidi-gaga-pomaga-na-mladi-hora-v-depresiya-news240595.html

Фондацията на Лейди Гага, която бe кръстена на нейния албум "Born This Way", помага на млади хора, страдащи от депресия и чувството за тревожност, съобщава Контактмюзик. Самата певица като тийнейджърка била минала по пътя на психическите разстройства. Лейди Гага, чието истинско име е Стефани Джерманота, е основала фондацията си през 2012 година с помощта на майка си Синтия. 29-годишната певица се появи на корицата на последния брой на сп. "Билборд" в компанията на сър Елтън Джон. В материала в изданието тя разказва за борбата си с депресията и с чувството за тревожност. "Цял живот съм страдала от тези разстройства”, доверява Лейди Гага. "Искам да успокоя младежите със същите симптоми, че те са пълноценни човешки същества. Ние просто така сме родени", допълни тя. Лейди Гага отчете влиянието на новите социални мрежи за засилването на депресиите сред тийнейджърите. Вместо да обединяват младите, те се чувстват все по-изолирани. "Интернет се превърна в тоалетна”, заявява тя. "Той е прекрасен ресурс, но в наши дни трябва да преминеш през куп нечистотии, за да достигнеш до добрите неща", каза още певицата. Лейди Гага каза много ласкави думи за Елтън Джон, който винаги я е вдъхновявал. Самата тя с радост би му помогнала в неговата борба срещу СПИН, за правата на сексуалните малцинства и за изграждането на един по-добър свят,

Кораб бедства край Варна, армията се включва в спасителната акция

http://www.moreto.net/novini.php?n=304110

На 70 мили източно от Варна има бедстващ турски кораб, с 14-членен екипаж на борда му, съобщиха от Министерството на отбраната за Moreto.net. Министъ Николай Ненчев разпореди военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили да участват в операцията по оглед, търсене и при необходимост – спасяване на бедстващите.

Йорданка Фандъкова: Развиваме Банкя като място за отдих и туризъм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5052955

„Банкя има потенциала да се развие като място за отдих и туризъм. С природните дадености – минералната вода, чистия въздух и проектите, които реализираме, Банкя привлича все повече хора, които идват да почиват тук, а това подпомага и икономиката на града“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София,
„Банкя има потенциала да се развие като място за отдих и туризъм. С природните дадености – минералната вода, чистия въздух и проектите, които реализираме, Банкя привлича все повече хора, които идват да почиват тук, а това подпомага и икономиката на града“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София,

Няма информация какво се случва с бедстващия турски кораб край Варна

http://pik.bg/няма-информация-какво-се-случва-с-бедстващия-турски-кораб-край-варна-news418775.html

Няма информация какво се случва с бедстващия турски кораб край Варна

Няма информация какво се случва с бедстващия турски кораб в Черно море край Варна.

За Морска администрация-Варна днес е почивен ден и никой от там не отговаря на телефоните, а пък на самото пристанище във Варна не дават информация за инцидента с кораба. От Министерството на отбраната съобщиха по-рано, че на 70 мили източно от Варна има бедстващ турски кораб, с 14-членен екипаж на борда му. Министърът на отбраната Николай Ненчев разпоредил военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили да участват в операцията по оглед, търсене и при необходимост – спасяване на бедстващите.

В операцията вече се включиха два вертолета от Българската армия - „Пантер“ от състава на ВМС и „Кугар“ от състава на ВВС. Военнослужещите от Българската армия оказват всякаква помощ на бедстващите и работят за намаляване на щетите. 

Арестуваха 81 души за детска порнография в Испания

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5052942

Испанската полиция днес съобщи, че е провела широкомащабна операция срещу детската порнография в страната, при която са арестувани 81 души, заподозрени, че са разменяли сексуални снимки и видеоматериали с непълнолетни в Интернет, предава AFP.
Според изявлението от полицията, цитирано от
Испанската полиция днес съобщи, че е провела широкомащабна операция срещу детската порнография в страната, при която са арестувани 81 души, заподозрени, че са разменяли сексуални снимки и видеоматериали с непълнолетни в Интернет, предава AFP. Според изявлението от полицията, цитирано от "Фокус", „някои от образите са изключително жестоки и

Йорданка Фандъкова: Развиваме Банкя като място за отдих и туризъм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5052948

„Банкя има потенциала да се развие като място за отдих и туризъм. С природните дадености – минералната вода, чистия въздух и проектите, които реализираме, Банкя привлича все повече хора, които идват да почиват тук, а това подпомага и икономиката на града“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София,
„Банкя има потенциала да се развие като място за отдих и туризъм. С природните дадености – минералната вода, чистия въздух и проектите, които реализираме, Банкя привлича все повече хора, които идват да почиват тук, а това подпомага и икономиката на града“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София,

ПИК TV: Изящност по японски

http://pik.bg/пик-tv-изящност-по-японски-news418754.html

ПИК TV: Изящност по японски

"Катагами и темари- под повърхността на реалността" се нарича изложба, която показва от вчера някои от най- популярните и обичани приложни изкуства в Япония. Картините от изрязана хартия- кири-е, са вече популярни и у нас. Оказва се, че авторката Рина Пападополи, е първата българка, която твори в тая техника, а нейната учителка- японската художничка Мегуми Мочидзуки, я е обучавала он-лайн. Рина Пападополи пък, от своя страна, обучава италианката Елоиза Мирена Маркети- Масса, а днес и трите са в Пловдив и показват свои творби. След Рина Пападополи и други българи се увличат и доказателствата са на стените на галерията.

В Япония на най- високото място в света на изкуството стои кимоното. Ако техниката кири-е е възникнала като самостоятелно изкуство, много скоро са и намерили приложение- това, което виждаме, всъщност са шаблони за кимоно. От кимоното тръгва и друг интересен занаят - топките темари и декоративните шнурове и ширити кумихимо. Когато едно кимоно остарее, не се изхвърля, обяснява Рина Пападополи, от него се правят топки за игра на децата. Красивите, сякаш непипнати с ръка топки темари, са направени пак от българка- Рали Донева- Коева.

За Мегуми Мочидзуки изложбата в Пловдив е първа в Европа, но в страната на изгряващото слънце тя вече има своята слава. Работи в техниката кири-е още от Академията за изобразително изкуство в Киото преди 15 години. Оттогава упорито преоткрива стария занаят и прибавя нови моменти, издигайки го до равностойна художествена изява. Картините, създадени с малко скалпелно ножче и много фантазия, пресътворяват японски легенди и приказки, типични моменти от живота на изток. Самата тя е като произведение на изкуството, докато аранжира в единия ъгъл на залата голям хартиен бял дракон, изрязан от един лист. Изящната хартиена дантела оживява от полъха на въздуха, бял на бял фон, нежен и гъвкав.

Изложбата " Катагами и темари- под повърхността на реалността", е част от програмата на 26-те дни на японската култура у нас и се организира от Посолството на Япония, Асоциация " Кири-е Интернешънъл България" и Японски клуб "Кидзуна"- Варна. В събота и неделя в галерията има демонстрации и уъркшопове на трите вида техники, показани в изложбата.

Сава Савов с №9 за община Братя Даскалови: Ще бъда кмет на всички

http://www.cross.bg/kmet-horata-sava-1484654.html

/КРОСС/„Ще бъда кмет на всички, няма да деля хората от 23-те населени места, искам да работим в диалог и съгласие", това каза в Черна гора Сава Савов - кандидат за кмет на община Братя Даскалови, подкрепен от БСП. Хората от селото го посрещнаха с равносметката от изтичащия мандат, в който проблемите им са останали нерешени от общинското ръководство. „Няма причини да сме лишени от общинска грижа, ние сме данъкоплатци като всички останали. Не искаме стадиони и паркове за милиони, каквито има в съседно село, искаме нормален живот тук", надпреварваха се хората да разказват колко често са чували, че за тяхното село „няма пари". „Искаме кмет, който да милее за всички. Такъв ще бъде Сава Савов, който не спира да се среща с хората и още сега решава техни проблеми, той ще работи активно и ще привлича евросредства и инвестиции", каза досегашният кмет на Черна гора и водач на листата на социалистите Таньо Стоянов. Той благодари на своите съселяни за съвместната успешна работа в 5-те мандата като кмет, представяйки кандидат кмета за селото от БСП старши учителя Дора Рашева, чийто приоритет е благоустройството. „Ще бъда близо до вас, на всеки три месеца ще ви давам отчет. Ще настоявам заседанията на общинския съвет да се провеждат тук, когато се решават ваши проблеми", заяви Сава Савов, който подчерта, че ще работи прозрачно и почтено в диалог с хората

Нови детски градини ще има във Варна

http://web.barometar.net/82163/

Децата на Варна заслужават най-доброто, затова ще строим нови детски градини, ще обновяваме материалната база в тях, ще модернизираме училищата, ще осигурим съвременна и безопасна инфраструктура около учебните заведения. Това обяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних по време на среща със Синдиката на българските учители в града. На събитието присъстваха […]

Няма опасност за екипажа на бедстващия турски кораб в Черно море

http://www.mediapool.bg/nyama-opasnost-za-ekipazha-na-bedstvashtiya-turski-korab-v-cherno-more-news240594.html

На 70 мили източно от Варна има бедстващ турски кораб с 14-членен екипаж на борда, но няма опасност за екипажа му. Турският кораб се казва „Пазар" и е 3000-тонен, превозвал е олио за Истанбул. Това заяви Пламен Бонев, началник на сектор „Спасителна морска дейност" във Варна, предаде БГНЕС. Причината за аварията на кораба е спиране на водна помпа в двигателното помещение, вследствие на което се е получил теч и водата е започнала да пълни машинното отделение. Доставена е втора помпа, но течът не е бил отстранен и затова корабът е останал на рейд в акваторията на Черно море. Министерство на отбраната изпрати вертолет към мястото на инцидента, но след като се оказало, че няма опасност за екипажа и кораба, се е върнал в базата "Чайка". Наблизо е корабът „Ентърпрайс", обслужващ нефтеното находище, който следи за състоянието на турския кораб, съобщи още Бонев. Той добави и че се очаква от Турция също да пристигне плавателен съд, който да окаже помощ на пострадалия кораб. Тепърва ще се решава дали корабът да бъде буксиран до Варна или до Балчик, но поради силното вълнение на морето от 3-4 бала, за момента операцията е спряна.  

Турски кораб бедства край Варна

http://www.mediapool.bg/turski-korab-bedstva-krai-varna-news240594.html

На 70 мили източно от Варна има бедстващ турски кораб с 14-членен екипаж на борда, съобщиха от Министерството на отбраната. Министърът на отбраната Николай Ненчев е разпоредил военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили да участват в операцията по оглед, търсене, и при необходимост - спасяване на бедстващите. В операцията вече са се включили два вертолета от Българската армия - "Пантер" от състава на ВМС и "Кугар"от състава на ВВС. Военнослужещите от Българската армия оказват всякаква помощ на бедстващите и работят за намаляване на щетите, се посочва в съобщението.

"Умрял" мъж скочи и побягна край Петрич, полицаите се стресирали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5052940

„Умрелият” млад мъж край Петрич стана и си тръгна, веднага след като видя полиция, съобщи БГНЕС.
По-рано днес „труп” на видимо млад мъж бе открит край град Петрич. В 12,50 часа днес от село Беласица, община Петрич, бе подаден сигнал за открит мъртъв млад мъж. Той лежал в гората над махала „Чифлика” на селото в подножието на планината Беласица.
„Умрелият” млад мъж край Петрич стана и си тръгна, веднага след като видя полиция, съобщи БГНЕС. По-рано днес „труп” на видимо млад мъж бе открит край град Петрич. В 12,50 часа днес от село Беласица, община Петрич, бе подаден сигнал за открит мъртъв млад мъж. Той лежал в гората над махала „Чифлика” на селото в подножието на планината Беласица.

Няма опасност за екипажа на бедстващия в Черно море кораб

http://society.actualno.com/Njama-opasnost-za-ekipaja-na-bedstvashtija-v-Cherno-more-korab-news_502036.html

Няма опасност за екипажа и турския кораб, който бедства в Черно море близо до Варна. Турският кораб се казва „Пазар” и е 3000-тонен, превозвал е олио за Истанбул. Това заяви Пламен Бонев, началник на сектор „Спасителна морска дейност” във Варна, предаде БГНЕС. Причината за аварията на кораба е спиране на водна помпа в двигателното помещение, вследствие на което се е получил теч и водата е започнала да пълни машинното отделение. Доставена е втора помпа, но течът не

"Умрял" мъж скочи и побягна край Петрич, полицаите се стресирали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5052937

„Умрелият” млад мъж край Петрич стана и си тръгна, веднага след като видя полиция, съобщи БГНЕС.
По-рано днес „труп” на видимо млад мъж бе открит край град Петрич. В 12,50 часа днес от село Беласица, община Петрич, бе подаден сигнал за открит мъртъв млад мъж. Той лежал в гората над махала „Чифлика” на селото в подножието на планината Беласица.
„Умрелият” млад мъж край Петрич стана и си тръгна, веднага след като видя полиция, съобщи БГНЕС. По-рано днес „труп” на видимо млад мъж бе открит край град Петрич. В 12,50 часа днес от село Беласица, община Петрич, бе подаден сигнал за открит мъртъв млад мъж. Той лежал в гората над махала „Чифлика” на селото в подножието на планината Беласица.

Спасителна служба: Няма опасност за хората на турския кораб, който бедства в Черно море край Варна

http://petel.bg/Spasitelna-sluzhba--Nyama-opasnost-za-horata-na-turskiya-korab--koyto-bedstva-v-CHerno-more-kray-Varna__130789

Илюстрация Булфото Турският кораб се казва „Пазар” и е 3000-тонен, превозвал е олио за Истанбул. Това заяви Пламен Бонев, началник на...

Черно море тресна Славия. Кулибали - герой

http://petel.bg/CHerno-more-tresna-Slaviya--Kulibali---geroy__130783

Черно море победи Славия с 1:0 в мач от XII кръг на „А” група на стадион „Тича”. Трите точки за домакините донесе Мамуту Кулибали с гол в...

Жена забременя с близнаци, едното бебе се роди - другото...

http://petel.bg/-ZHena-zabremenya-s-bliznatsi--ednoto-bebe-se-rodi---drugoto---__130790

Илюстрация Булфото Американка, бременна с еднояйчни близнаци, роди преждевременно едно от бебетата, а другото остана в утробата й....

Икономист от САЩ: Светът отново ще изпадне в рецесия

http://www.cross.bg/retzesiya-kitaii-novo-1484653.html

/КРОСС/Светът отново ще изпадне в рецесия, каза пред БНР американският икономист Шон Снайт. По думите на специалиста влошените икономически показатели на Китай и все още крехкото възстановяване на икономиките на САЩ и Европа могат да бъдат изправени пред ново предизвикателство. "Рисковете за връщането на ресецията се увеличават. Имам предвид - и за Америка, и за останалата част на света, вероятността за изпадане в рецесия през следващата година непрекъснато нараства. Знаете, че в момента има кредитиране на много ниски лихви. В същото време в Китай много сериозен правителствен дълг беше използван, за да се задържи растежът на много високо ниво, но в крайна сметка основните проблеми ще се върнат. Дали ще видим такава криза, каквато имаше през 2008? Може би не, но ако ситуацията в Китай продължава да се влошава, може да се изправим пред ново предизвикатество и нова рецесия", прогнозира Снайт.    

Осъдиха Apple да плати над $230 млн. заради нарушен патент

http://offnews.bg/news/n_1/n_574500.html

Журито на съда в Уисконсин реши, че световноизвестната технологична компания Apple трябва да плати на местния университет сумата от 234 млн. долара заради нарушен патент, съобщи BBC. Apple все пак се размина с максималния размер на глобата, който можеше да достигне 862 млн. долара. Компенсацията е и със 165 млн. долара по-малко отколкото фондацията на универститета Уисконсин-Медисън искаше. Компанията беше призната за виновна в нарушаване на патенти, които подобряват ефективността на работата на процесорите за мобилни устройства. Според университета технологиите са използвани в няколко от последните модели iPhone и iPad. От Apple се защитиха, че патентът е невалиден и дори поискаха той да бъде преразгледан от патентното бюро на САЩ, но то отказа. Университетът води и ново дело, което включва най-новите модели на iPhone и iPad, за които също има съмнения, че нарушават патента. Единственият коментар от Apple е, че ще обжалват решението. Изключително нашумялата през последните години американска компания има приходи за последните 12 месеца в размер на 182 млрд. долара, както и кешов резерв, който е около 200 млрд. долара.

Анджелина Джоли: Бракът ни с Брад не е идеален

http://web.barometar.net/82161/

Те може да са най-горещата двойка в Холивуд, но Анджелина Джоли призна, че бракът й с Брад Пит не е перфектен. Актрисата разказа за втория съвместен филм на двойката „До морето” пред „Vogue“. Той разказва историята на двойка, която има проблемни отношения и отива на почивка във Франция, за да спаси брака си. „Брад и […]

Мощна подкрепа от хърватските форуми: Браво българи!

http://www.moreto.net/novini.php?n=304099

Статии за инцидента с убития нелегален имигрант край град Средец излязоха във водещите медии в Хърватия. Форумите под тях бяха залети от коментари, подкрепящи България. Ето само част от коментарите от най-големия хърватски портал „Ютарни лист".

Промени в закон предвиждат принудителен труд, вместо затвор, за непълнолетните крадци

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/17/2630962_promeni_v_zakon_predvijdat_prinuditelen_trud_vmesto/?ref=rss


Промени в назакателно-процесуалният кодекс, касаещи детското правосъдие, които до няколко месеца се очаква да бъдат внесени за разглеждане от парламента, предвиждат вместо да влизат в затвор или поправителен дом, непълнолетните крадци да бъдат задължени да работят и да възстановят нанесените щети, съобщи Би Ти Ви. Тези случаи пък ще се разглеждат от специално обучени съдии.

 "Най-строгите наказания сега са пробация и лишаване от свобода. Нашата идея е обаче те да се налагат във възможно краен случай", коментира зам.-министърът на правосъдието Виргиния Мичева-Русева.

За първи път у нас в закона се разписват и специални мерки, които да отклонят непълнолетните от престъпните навици - посещения при психолог, задължително обучение или труд в социална институция. Законът въвежда и използването на така наречените сини стаи за разпити на деца от специалисти чрез аудио-визуално техническо средство.
 

Образци на бюлетини открити в Павел баня, били подготвени за местния вот

http://pik.bg/образци-на-бюлетини-открити-в-павел-баня-били-подготвени-за-местния-вот-news418749.html

Образци на бюлетини открити в Павел баня, били подготвени за местния вот

В полицията в Павел баня е получен сигнал от секретаря на общината, че в кметство в село Габарево, общ. Павел баня, са установени образци на бюлетини за предстоящия местен вот.

На място е установено, че служителка в кметството на Габарево е намерила запечатан бял хартиен плик и след като го е отворила, установила множество образци на бюлетини за предстоящите избори за местна власт. 

Извършен е оглед на местопроизшествие, при който са фиксирани 278 бр. образци на бюлетини. Същите са иззети по надлежен ред, след което са проведени разпити на множество свидетели. 

Незабавно е уведомена Районна прокуратура - Казанлък.

Шокиращи записи на кланета и издевателства открити в телефоните на убития афганистанец

http://frognews.bg/news_100096/SHokirashti-zapisi-na-klaneta-i-izdevatelstva-otkriti-v-telefonite-na-ubitiia-afganistanets/

Инцидентът с афганистанеца станал на друг мост край Средец, според жителите на странджанския град. Не на Аврамов мост, а на Малкия мост станал инцидентът със застреляния афганистанец край Средец, съобщи Флагман.Бг. Това е основната версия, която се разпространява сред жителите на странджанския град.

Ненчев разпореди участие на военнослужещи в спасителна операция в Черно море

http://www.cross.bg/bulgarskata-armiya-operatziyata-1484652.html

/КРОСС/На 70 мили източно от Варна има бедстващ турски кораб, с 14-членен екипаж на борда му. Министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили да участват в операцията по оглед, търсене и при необходимост - спасяване на бедстващите. В операцията вече се включиха два вертолета от Българската армия - „Пантер" от състава на ВМС и „Кугар" от състава на ВВС. Военнослужещите от Българската армия оказват всякаква помощ на бедстващите и работят за намаляване на щетите.  

Ненчев разпореди участие на военнослужещи в спасителна на бедстващ турски кораб, с 14-членен екипаж на борда му

http://frognews.bg/news_100095/Nenchev-razporedi-uchastie-na-voennoslujeshti-v-spasitelna-na-bedstvasht-turski-korab-s-14-chlenen-ekipaj-na-borda-mu/

На 70 мили източно от Варна има бедстващ турски кораб, с 14-членен екипаж на борда му. Министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили да участват в операцията по оглед, търсене и при необходимост – спасяване на бедстващите.

Кандидатка за кмет на Кьолн е ранена при нападение с нож

http://www.mediapool.bg/kandidatka-za-kmet-na-kyoln-e-ranena-pri-napadenie-s-nozh-news240593.html

Кандидатката за кмет на западния германски град Кьолн Хенриете Рекер бе ранена при нападение с нож на предизборна проява в събота, ден преди утрешните избори за кмет, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА. Мъж, въоръжен с нож нападна Рекер към 9 часа сутринта на пазарен площад и я рани, съобщи полицейски говорител. При нападението са ранени сериозно двама души, а още трима са по-леко ранени. Не е ясно колко сериозно е пострадала 58-годишната независима кандидатка за кмет, подкрепяна от консервативния Християндемократически съюз на канцлерката Ангела Меркел, Свободната демократическа партия и Зелените, посочва ДПА. Според Асошиейтед прес Рекер е ранена във врата, но животът й не е в опасност. Нападателят, около 30-годишен, е арестуван на място. Полицията и прокуратурата разследват нападението, извършено на седмичния пазар в кьолнския район Браунфелд. Сегашният кмет на Кьолн Юрген Ротерс каза, че е потресен от атаката. Кандидатът на социалдемократите и главен съперник на Рекер - Йохен От прекъсна кампанията си за утрешните избори, добавя АП. 

Вертолети на армията се включиха в спасителна операция на турски танкер край Варна (обновена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/17/2630961_vertoleti_na_armiiata_se_vkljuchiha_v_spasitelna/?ref=rss


Военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили участват в операцията по оглед, търсене и спасяване на бедстващи моряци от турски кораб, намиращ се на 70 мили източно от Варна, съобщиха от министерството на отбраната. На борда на кораба има 14-членен екипаж.

След заповед на министъра на отбраната Николай Ненчев в операцията вече са се включили два вертолета "Пантер" от състава на Военноморските сили и "Кугар" от ВВС. Военнослужещите от Българската армия оказват всякаква помощ...

Вертолети на армията помагат в спасяването на турски моряци край Варна

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/17/2630961_vertoleti_na_armiiata_pomagat_v_spasiavaneto_na_turski/?ref=rss


Военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили участват в операцията по оглед, търсене и спасяване на бедстващи моряци от турски кораб, намиращ се на 70 мили източно от Варна, съобщиха от министерството на отбраната. На борда на кораба има 14-членен екипаж.

След заповед на министъра на отбраната Николай Ненчев в операцията вече са се включили два вертолета "Пантер" от състава на Военноморските сили и "Кугар" от ВВС. Военнослужещите от Българската армия оказват всякаква помощ на бедстващите и работят за намаляване на щетите, се казва в съобщението.
 

Стефан Стамболов за Фердинанд: „България ще има да пати с този княз.”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5051695

В тази книга ще откриете истината за това: Как е свален Тодор Живков? Кои са главните действащи лица? Каква е ролята на Москва?
В тази книга ще откриете истината за това: Как е свален Тодор Живков? Кои са главните действащи лица? Каква е ролята на Москва? "Когато Великите сили искат да сменят непослушен глава на държава от тяхната сфера на влияние, възлагат задачата на своите тайни служби: САЩ на ЦРУ, СССР на КГБ. Но за България КГБ не е подходящият инструмент за промяна

Дванайсет мигранти се удавиха в Турция

http://offnews.bg/news/n_1/n_574490.html

12 мигранти се удавиха, след като лодката им тръгна от турския град Айваджик в провинцията Чанаккале към остров Лесбос днес, съобщи Тodayszaman. 25 други мигранти, които също са тръгнали с лодка, са спасени, съобщава Cihan News Agency. Хиляди бежанци всекидневно се опитват да преминат Бяло море с лодки често при бурно море. По-рано днес Гръцката брегова охрана съобщи за удавили се четирима души - една жена и три деца. Едно дете се издирва след трагедията. В четвъртък седем души, сред които бебе и три деца, също загинаха във водата, след като дървената им лодка се сблъска с лодка на бреговата охрана по време на спасителна операция за мигрантите край остров Лесбос. 

Борисов: Смъртта на бежанеца е нелеп инцидент

http://politics.actualno.com/Borisov-Smyrtta-na-bejaneca-e-nelep-incident-news_502031.html

Нелеп инцидент е причината за смъртта на бежанеца. Това коментира пред журналист в Доспат министър-председателят Бойко Борисов, който пристигна за официалното откриване на спортна зала в града. По думите му полицаите са си вършили работата в екстремна ситуация, като групата в тъмната част на денонощието е била многобройна. Премиерът заяви, че полицаите са направили необходимото и това е проста нелепа случайност. Експертизата е показала, че става дума за рикошет от патрона. „Всъщно

Цветанов в Шаново: Предавайте традициите на бъдещите поколения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5052923

„Важно е да съхранявате традициите и да ги предавате на бъдещите поколения!“. С тези думи председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се обърна към известната в мъглижкия регион певческа група на Шановските баби. Той призова жителите на Шаново да подкрепят кандидата на ГЕРБ за втори кметски
„Важно е да съхранявате традициите и да ги предавате на бъдещите поколения!“. С тези думи председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се обърна към известната в мъглижкия регион певческа група на Шановските баби. Той призова жителите на Шаново да подкрепят кандидата на ГЕРБ за втори кметски

Кандидатът за кмет на Девня Свилен Шитов организира ремонт на детска площадка

http://web.barometar.net/82158/

По инициатива на МГЕРБ – Девня и с подкрепата на кандидата за кмет на Девня на ПП ГЕРБ, Свилен Шитов, днес беше извършен ремонт на спортната площадка в кв.Девня „Ние не даваме празни обещания, а постигаме отлични резултати. Успяхме да укрепим, възстановим и пригодим спортната площадка отново за спортни игри. Добрите резултати се дължат на […]

Не пускат с чадъри и парфюми на финалите по волейбол

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5052817

Заради големия интерес на посещаемост на предстоящите финали на Европейското първенство по волейбол в зала „Арена Армеец“, днес и утре, от полицията напомнят на посетителите да не носят със себе си големи, обемисти пакети и чанти. В залата няма да бъдат допускани пияни хора, както и такива носещи забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие,
Заради големия интерес на посещаемост на предстоящите финали на Европейското първенство по волейбол в зала „Арена Армеец“, днес и утре, от полицията напомнят на посетителите да не носят със себе си големи, обемисти пакети и чанти. В залата няма да бъдат допускани пияни хора, както и такива носещи забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие,

Вижте уникалния танц на любовта от тези две статуи, които минават една през друга (Видео)

http://petel.bg/Vizhte-unikalniya-tants-na-lyubovta-ot-tezi-dve-statui--koito-minavat-edna-prez-druga--Video-__130788

Кадър Youtube "Мъж и Жена" са 8 метра високи стоманени, движещи се скулптури на грузинския скулптор Tamara Kvesitadze. Те са разположени на...

Второ полувреме: Черно море – Славия 1:0 (на живо)

http://petel.bg/Vtoro-poluvreme--CHerno-more-----Slaviya-1-0--na-zhivo-__130783

Черно море води на Славия с 1:0 през второто полувреме на мача от XII кръг на „А” група на стадион „Тича”. Домакините започнаха със...

Няма опасност за хората на турския кораб, който бедства в Черно море близо до Варна

http://petel.bg/Nyama-opasnost-za-horata-na-turskiya-korab--koyto-bedstva-v-CHerno-more-blizo-do-Varna__130789

Илюстрация Булфото Турският кораб се казва „Пазар” и е 3000-тонен, превозвал е олио за Истанбул. Това заяви Пламен Бонев, началник на...

Ненчев прати военни да помагат на бедстващ турски кораб в Черно море

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5052931

На 70 мили източно от Варна има бедстващ турски кораб, с 14-членен екипаж на борда му. Министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили да участват в операцията по оглед, търсене и при необходимост – спасяване на бедстващите. Това съобщиха от пресслужбата на министерството на отбраната.
На 70 мили източно от Варна има бедстващ турски кораб, с 14-членен екипаж на борда му. Министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили да участват в операцията по оглед, търсене и при необходимост – спасяване на бедстващите. Това съобщиха от пресслужбата на министерството на отбраната.

Пиронкова стартира срещу румънка в Москва

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/17/2630958_pironkova_startira_sreshtu_rumunka_v_moskva/?ref=rss


Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще играе срещу румънката Ирина-Камелия Бегу в първия кръг на турнира на твърди кортове в зала за купата на Кремъл в Москва с награден фонд 768 хиляди долара.

Финалистката от миналия сезон Бегу е поставена под №7 в основната схема. 48-ата в световната ранглиста Пиронкова ще търси реванш за загубата си от 25-ата в света румънка в последния мач помежду им на четвъртфиналите именно на надпреварата в руската столица с 1:6, 6:3, 6:2...

Аутопсията показва, че афганистанецът е починал след рикошет в тавана на моста

http://www.cross.bg/byrgas-mileva-aytopsiyata-1484651.html

/КРОСС/Аутопсията на застреляния чужд гражданин показва, че изстрелът, който го е покосил, е след рикошет в тавана на моста. Това съобщи за „Фокус" - Бургас д-р Галина Милева, от отделение „Съдебна медицина" в МБАЛ-Бургас. Тя заяви, че е присъствала на аутопсията, но тя е била извършена от д-р Янков. Милева потвърди, че афганистанският посланик в България е пристигнал в Бургас и вероятно жертвата вече е разпозната. Д-р Милева припомни, че е образувано следствено дело, по което работи окръжна следствена служба. Следователят и целият екип, който ще работи по случая са присъствали на аутопсията, както и експерти от научно-техническата лаборатория, които ще извършат следващите експертизи. От думите на говорителя на Окръжна прокуратура - Бургас Красимира Кателиева стана ясно, че в понеделник се очаква да станат известни и други подробности относно случая.

Аутопсията показва, че афганистанецът е починал след рикошет в тавана на моста

http://www.cross.bg/mosta-byrgas-mileva-1484651.html

/КРОСС/Аутопсията на застреляния чужд гражданин показва, че изстрелът, който го е покосил, е след рикошет в тавана на моста. Това съобщи за „Фокус" - Бургас д-р Галина Милева, от отделение „Съдебна медицина" в МБАЛ-Бургас. Тя заявии, че е присъствала на аутопсията, но тя е била извършена от д-р Янков. Граничен полицай застреля нелегално влязъл афганистанец в нощта срещу петък. Чуждият гражданин е убит под мост до бургаското с. Дюлево, което се намира на десетки километри от границата. Според главния секретар на МВР Георги Костов трима служители на МВР били изненадани от група от 54 мъже, които били скрити под моста, до който успели да се придвижат незабелязано.Милева потвърди, че афганистанският посланик в България е пристигнал в Бургас и вероятно жертвата вече е разпозната. Д-р Милева припомни, че е образувано следствено дело, по което работи окръжна следствена служба. Следователят и целият екип, който ще работи по случая са присъствали на аутопсията, както и експерти от научно-техническата лаборатория, които ще извършат следващите експертизи. От думите на говорителя на Окръжна прокуратура - Бургас Красимира Кателиева стана ясно, че в понеделник се очаква да станат известни и други подробности относно случая.

Васил Кирилов и Ерик Рангелов обещаха, ако станат кметове: Запазваме училището в с. Студена

http://www.zapernik.com/politika/vasil-kirilov-i-erik-rangelov-obeshtaha-ako-stanat-kmetove-zapazvame_40252/

Твърд ангажимент пред жителите на с. Студена за реставрацията и запазването на първото светско училище в селото и региона поеха кандидатите за кметове на община Перник от БСП Ерик Рангелов и на Студена Васил Кирилов. Към тях се приъединиха и кандидатите за общински съветници Валентин Петков, Петър...

Продължава

Аутопсията потвърди: Мигрантът умира след рикошет в тавана на моста!

http://www.bnews.bg/article-142682

Афганистанският посланик в България е пристигнал в Бургас и вероятно вече жертвата е разпозната.

Ненчев прати военни да помагат на бедстващ турски кораб в Черно море

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5052919

На 70 мили източно от Варна има бедстващ турски кораб, с 14-членен екипаж на борда му. Министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили да участват в операцията по оглед, търсене и при необходимост – спасяване на бедстващите. Това съобщиха от пресслужбата на министерството на отбраната.
На 70 мили източно от Варна има бедстващ турски кораб, с 14-членен екипаж на борда му. Министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили да участват в операцията по оглед, търсене и при необходимост – спасяване на бедстващите. Това съобщиха от пресслужбата на министерството на отбраната.

Жителите на пазарджишко село протестираха срещу обгазяващо ги сметище

http://www.mediapool.bg/zhitelite-na-pazardzhishko-selo-protestiraha-sreshtu-obgazyavashto-gi-smetishte-news240592.html

Жителите на Капитан Димитриево и още три села блокираха за половин час в събота главният път Пазарджик - Пещера. Протестът е срещу ежедневното обгазяване на района от амортизираното общинско сметище. С маски и плакати "Не ни убивайте" жителите на Капитан Димитриево, Алеко Константиново, Главиница и Дебръщица настояват незабавно да се затвори общинското сметище. Хората не вярват, че до края на годината ще започне строителството на първата клетка на новото депо. По време на блокадата се оформиха дълги опашки от автомобили. Протестиращите ще организират нови блокади, в случай, че няма отговор на исканията им. ”Палят, мирише прекалено много на метан. Въздухът е отвратителен. Няма как да се живее. Аз не искам да създам семейство при такава околна среда. Трови ни, не го искам”, коментира един от протестиращите, цитиран от БНР. В блокадата участва и личният лекар на хората в Капитан Димитриево. По думите му при една и съща възрастова структура на населението от 55 до сто години, средната заболеваемост и смъртност от онкологични заболявания в това село е около два пъти по-висока, отколкото в съседния град Пещера. ”Най-вероятно причините са комплексни. Аз за себе си съм убеден, че ежедневното обгазяване от изгорелите отпадъци, оказва много тежко отрицателно въздействие върху здравето на хората, живеещи тук”, заяви той.  

Нелепо! Мъж загина, ударен от две коли

http://pik.bg/нелепо-мъж-загина-ударен-от-две-коли-news418737.html

Нелепо! Мъж загина, ударен от две коли

Инцидентът станал малко след 23 ч. тази нощ, в района на гара Бяла, на ул. Васил Априлов /главния път Русе – София/. Лек автомобил „Крайслер” с варненска регистрация, управляван от М.В. на 67 г., при движение в посока Бяла – В.Търново, ударя със страничното си дясно огледало намиращия се на платното за движение пешеходец – В.И. на 28 г, съобщава ruse-news.com.

Вследствие на удара В.И. паднал на земята и след това бил ударен от движещ се зад крайслера друг автомобил с марка „Мерцедес”, също с варненска регистрация, управляван от П.А. на 51 г. При инцидента 28-годишният мъж починал на място.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група от ОДМВР – Русе. Причините за възникване на инцидента се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

Турски кораб бедства край Варна. Родни военни отиват да помагат

http://pik.bg/турски-кораб-бедства-край-варна-родни-военни-отиват-да-помагат-news418734.html

Турски кораб бедства край Варна. Родни военни отиват да помагат

На 70 мили източно от Варна има бедстващ турски кораб, с 14-членен екипаж на борда му. Министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили да участват в операцията по оглед, търсене и при необходимост – спасяване на бедстващите.

В операцията вече се включиха два вертолета от Българската армия - „Пантер“ от състава на ВМС и „Кугар“ от състава на ВВС, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Военнослужещите от Българската армия оказват всякаква помощ на бедстващите и работят за намаляване на щетите.

Вяра Церовска пред пернишките учители:“ Училищното образование в Перник има своите традиции и постижения, които трябва да бъдат съхранени и доразвити“

http://www.zapernik.com/politika/vyara-cerovska-pred-pernishkite-uchiteli-uchilishtnoto-obrazovanie-v-pernik-ima_40251/

„Образованието е от първостепенни значение за развитието на младите хора във всеки един град. Ние трябва да гледаме на образованието като на инвестиция в бъдещите поколения."

Това заяви кандидатът за кмет на Перник д-р Вяра Церовска по време на IX-та Отчетно-изборна конференция на националния синдикат по образование към КТ „Подкрепа“. Тя изтъкна, че в управленската й...

Продължава

Приключва медицинската конференция край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304101

Днес е последният ден на конференцията, посветена на за туморите на кожата, научи Moreto.net. Медицински светила в областта гостуваха във Варна, за да бъде приет национален документ за правилата на медицинската практика при този вид рак.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри “Мизия танцува”

http://frognews.bg/news_100091/Predsedateliat-na-Narodnoto-sabranie-TSetska-TSacheva-otkri-Miziia-tantsuva/

Стартът на петото издание на фестивала „Мизия танцува” бе даден тази сутрин на площад „Възраждане“ в Плевен. Участие във фестивала ще вземат над 500 участници от 20 клуба от цялата страна. По стара българска традиция състезателите бяха посрещнати от организаторите на Фолклорен танцов клуб „Българско хоро“ с хляб и сол.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване