4 полицаи са загинали при превземането на "Батаклан" от терористите

http://offnews.bg/news/n_1/n_591245.html

4 униформени, вероятно полицаи, са загинали при превземането на зала "Батаклан" в Париж от терористите, съобщи "Гардиън". Според други данни в операцията са взели участие военни и специални части. Засега от органите на реда съобщават, че при акцията им са загинали четирима униформени. Убитите терористи в залата са били трима. Преди да бъдат спрени, те убиха над 120 зрители на концерт в залата. Малко преди това в столицата избухнаха 2 взрива, най-вероятно от атентатори-самоубийци, а други двама откриха огън, общо убивайки 40 души. Не е ясно дали е имало още нападатели, които в момента са на свобода, въпреки че се предполага, което наложи затварянето на границите и пътищата в страната. Белгия върна граничния си контрол по границата с Франция, за да спре евентуални опити за бягство на нейна територия. Ясно е, че нападението е било на верска основа, тъй като нападателите са викали "Аллах Акбар" и са говорели за Сирия и Либия.

Свлачище уби четирима души в Китай

http://news.ibox.bg/news/id_516159142

Съобщава се за поройни дъждове в района през последните 2 дни

Оланд: Ще поведем безмилостна война

http://offnews.bg/news/n_1/n_591240.html

Френският президент Франсоа Оланд посети зала "Батаклан", където терористи откриха огън по над 200 присъстващи, убивайки поне 120 от тях. Той огледа мястото на трагедията и направи кратко изявление пред медиите: "Искам да кажа нещо на всички, станали свидетели на тези ужасни неща - ще поведем война, която ще е безмилостна. Защото когато терористите са способни да извършат подобни зверства, те трябва да са сигурни, че ще срещнат една решителна Франция, една обединена Франция, Франция, която си стои на мястото и няма да позволи да бъде разклатена, въпреки че днес изразяваме дълбока скръб", каза той. Преди малко стана ясно, че утре в страната ще бъде ден на траур, като всички училища, музеи, библиотеки, салони, плувни басейни и пазари ще бъдат затворени. Лидери от цял свят осъждат нападението и изразяват своето съпричастие с Франция. Междувременно властите в САЩ вдигнаха под тревога силите на реда в редица свои големи градове, опасявайки се от терористични нападения, каквито за момента няма, а няма и индикации за такива.

Активните участници в терористичните актове са мъртви, разркива полицията

http://europe.actualno.com/aktivnite-uchastnici-v-teroristichnite-aktove-sa-myrtvi-razrkiva-policijata-news_507492.html

Префектът на френската полиция Мишел Кадот разкри, че всички терористи, директно участвали в атаките срещу жителите на Париж, са били убити. Преди няколко часа във френската столица избухнаха няколко координирани терористични акта, които отнеха животите на поне 153 души, по официални данни на полицията, цитирани от "New York Times". Засега не се разкриват повече официални данни, като не се знае и точната бройка на терористите, които са били замесени в кървавите атаки срещу Париж. Прокурорът н

Обама: Това е терористична атака срещу цялото човечество

http://europe.actualno.com/obama-tova-e-teroristichna-ataka-sreshtu-cjaloto-chovechestvo-news_507493.html

Президентът на САЩ Барак Обама поднесе дълбоките си съболезнования на близките на загиналите хора по време на терористичните актове в Париж в петък вечер. От "Белия дом" той предложи безрезервната си подкрепа за Франция и обеща неговата страна да помогне с каквото е необходимо в борбата срещу тероризма. "За пореден път виждане нечуван опит да бъдат тероризирани невинни граждани. Това е атака не само срещу Париж и Франция, а срещу цялото човечество. Готови сме да помогнем с всичко на Франция. Т

Цветя пред френското посолство в София в знак на солидарност

http://pik.bg/цветя-пред-френското-посолство-в-софия-в-знак-на-солидарност-news435051.html

Цветя пред френското посолство в София в знак на солидарност

Днес всички сме парижани. Днес всички сме французи. Днес всички сме европейци. Да поднесем цветя пред посолството на Франция в София в знак на съпричастност с жертвите на атентатите. Днес, 14.11.2015 г., от 19:00 часа.

Това пише в събитието във Фейсбук Je Suis Parisien в памет на над 150-те жертви след няколкото терористични нападения в Париж вечерта на 13-и ноември.

Броят на жертвите от атаките в Париж достигна 140 души

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5111993

Най-малко 153 души са убити във различни райони на френската столица и прилежащата й община Сен Дени от взривове и огнестрелно оръжие, предава CNN, като се позовава на официална информация от френските власти. Преводът на информацията е на агенция "Фокус".
По данни на министерството на вътрешните работи на Франция,
Най-малко 153 души са убити във различни райони на френската столица и прилежащата й община Сен Дени от взривове и огнестрелно оръжие, предава CNN, като се позовава на официална информация от френските власти. Преводът на информацията е на агенция "Фокус". По данни на министерството на вътрешните работи на Франция,

„Ислямска държава“ е поела отговорността за терористичните актове в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5111990

Отговорността за кървавите терористични атаки във френската столица е поела радикалната групировка „Ислямска държава“ (ИД), твърди италианската телевизия Sky Tg24, цитирана от "Фокус".
Италианският канал цитира изявление на ИД, с което, както се твърди в съобщението, италианските журналисти разполагат. „Това е отмъщение за Сирия.
Отговорността за кървавите терористични атаки във френската столица е поела радикалната групировка „Ислямска държава“ (ИД), твърди италианската телевизия Sky Tg24, цитирана от "Фокус". Италианският канал цитира изявление на ИД, с което, както се твърди в съобщението, италианските журналисти разполагат. „Това е отмъщение за Сирия.

„Ислямска държава“ е поела отговорността за терористичните актове в Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5111986

Отговорността за кървавите терористични атаки във френската столица е поела радикалната групировка „Ислямска държава“ (ИД), твърди италианската телевизия Sky Tg24, цитирана от
Отговорността за кървавите терористични атаки във френската столица е поела радикалната групировка „Ислямска държава“ (ИД), твърди италианската телевизия Sky Tg24, цитирана от "Фокус". Италианският канал цитира изявление на ИД, с което, както се твърди в съобщението, италианските журналисти разполагат. „Това е отмъщение за Сирия.

Заложник от "Батаклан": Разстрелваха ни един по един, беше клане

http://offnews.bg/news/n_1/n_591232.html

Над 158 са потвърдените до момента жертви от серията терористични нападения в Париж вечерта на 13-и срещу 14-и ноември. Джулиън Пийс, журналист от "Europe 1", се е намирал вътре в зала "Батаклан" , където терористите взеха над 200 души за заложници и избиха 118 от тях (по последна информация), преди да бъдат спрени от силите на реда. Пийс разказва, че двама-трима души без маски са открили огън с калашникови. Според него стрелбата е траяла 10-15 минути, достатъчно дълго, за да могат нападателите да сменят 2-3 пъти пълнителите на автоматите си, предаде "Гардиън". Журналистът каза пред Си Ен Ен, че не е чул нищо от нападателите, ами е чул само виковете на тълпата. Друг свидетел обаче, който е бил в залата с майка си, заяви пред "Франс интер", че мъжете са крещели "Аллах Акбар", докато са стреляли по хората. Друг оцелял твърди, че терористите са убивали подред всеки, изпречил се на пътя им - един по един. Той написа в социалните мрежи, че се намира в залата и е тежко ранен, а около него е пълно с мъртъвци. "Беше клане", каза треперещият Марк Куприс на 57 г. пред "Гардиън", докато е извеждан от полицията. Той е родом от Англия, но е пристигнал в Париж с още 15 души да гледа американската банда. "Изглеждаше като бойно поле, имаше кръв навсякъде, тела навсякъде. Бях в другия край на залата, когато стрелбата започна. Имаше поне двама стрелци, които бяха на балконите. Всички залегнаха по земята. Легнах и аз, като върху мен имаше няккаъв мъж, а до мен друг се беше изправил до стената. Просто замръзнахме неподвижни. В началото запазихме тишина, не знам колко време сме стояли така, изглеждаше вечно. Видях последните си мигове как минават покрай очите ми, мислех, че това е краят. Свършен съм, рекох си, свършен. Бях ужасен, всички сигурно са си мислели същото. Едва когато няколко жандарми влязоха, започнахме да се оглеждаме бавно и кръвта беше абсолютно навсякъдет. Полицията ни каза да бягаме", допълва той. Жером Бушер, треперещ от студ в бялата си тениска, оцапана с кръв от убитите и ранените, разказва: "Концертът започна, бях в публиката и чух нещо като фойерверки. Беше шумно, но концертът беше още по-шумен и си помислих, че е част от шоуто. Много хора сигурно са сметнали така. Тогава откриха огън. Видях поне двама души, преди да победна, изходите бяха ясно обозначени и тръгнах към тях. Имаше ранени и много кръв. Навсякъде имаше кръв." "Сякаш бях във филм. Беше ужасно, имаше толкова много тела, не мога да говоря за това", коментира брадат мъж с дет-метъл тениска, бягащ по улицата от "Батаклан". Присъствали на близкия стадион коментират, че първоначално са решили, че врзивовете са ефекти или фойерверки, но когато охраната не ги е пуснала да си тръгнат от стадиона заради проблеми навън, разбрали, че нещо не е наред и започнали да получават информация от интернет и по телефона. Същото са си помислили и живеещите в района.

"Това е заради всички злини, които Оланд извърши срещу мюсюлманите"

http://europe.actualno.com/tova-e-zaradi-vsichki-zlini-koito-oland-izvyrshi-sreshtu-musulmanite-news_507490.html

"Това е заради всички злини, които Оланд извърши срещу мюсюлманите", е крещял единият терорист, който е проникнал в театър "Батаклан" в кървавата френска нощ, твърди очевидец пред "New York Times".  Както Actualno.com ви информира, в петък вечер френската столица стана обект на координирана терористична атака на няколко ключови точки в Париж, а жертвите вече са 153. Най-тежко е било положението в театър "Батаклан", където е имало концерт на метъл банда. Четиримата терористи, нахлули в теа

Ислямска държава си отмъщава за Сирия

http://europe.actualno.com/isljamska-dyrjava-si-otmyshtava-za-sirija-news_507491.html

Това е отмъщение за Сирия. Това е 11 септември за Франция, гордее се Ислямска държава с вчерашните кървави терористични атаки в Париж. Информацията е на италианската телевизия Sky Tg24, цитирана от "Фокус". Според италианската медия, Ислямска държава е поела отговорност за атентатите, но до момента няма потвърждение на подобна информация. Терористичните атаки във френската столица са извършени на шест различни места в града. Това съобщава ТАСС, като се позовава на изявление на парижкия прокурор

Външно осъди терора в Париж

http://news.ibox.bg/news/id_704876025

Това се кава в изявление на българския външен министър Даниел Митов по повод на снощната серия от терористични атаки

Терорът в Париж - къде удариха атентаторите?

http://europe.actualno.com/teroryt-v-parij---kyde-udariha-atentatorite--news_507487.html

В ранните часове на 14-и ноември жертвите на терористичните актове в Париж продължават да се увеличават, а вече станаха ясни точките, в които столицата на Франция е била ударена. Най-тежко положението е била в театър "Батаклан", където поне 112 души са загубили живота си, след като са били взети за заложници от 4-ма терористи. Те са мъртви, след като полицията е нахлула в помещението, а те са активирали експлозивите в своите колани (3-ма от тях), пишат във Франция. "Стад дьо Франс" не остана н

Смразяващ разказ на една българка в Париж

http://europe.actualno.com/smrazjavasht-razkaz-na-edna-bylgarka-v-parij-news_507488.html

Човекът на actualno.com в Париж Лазарина Огнянова се опита да пресъздаде събитията, случили се през миналата вечер на терор в Париж. "Ужас" е най-често използваната от нея дума. Ето и смразяващия й разказ: За късмет си бях в къщи, гледах телевизия и получих съобщение от една приятелка, която в отговор на мой смс ми каза, добре сме, надявам се, че не си в Париж тази вечер. Понеже не разбрах какво има предвид я попитах и тя ми каза: "Пусни новините". Каза ми го в момента, в който активирах страни

Facebook активира "Safety Check" след атаките в Париж

http://europe.actualno.com/facebook-aktivira-safety-check-sled-atakite-v-parij-news_507489.html

Най-голямата социална мрежа в световен мащаб - Facebook, активира приложението "Safety Check", с което всеки потребител на мрежата може да информира своите близки, че е в Париж и се намира в безопасност след терористичните атаки във френската столица. Вече хиляди използваха приложението, с което всеки, който им е приятел в мрежата, получава съобщение, че техният приятел е в безопасност и е добре. "Шокирани сме от събитията, които се случват в Париж. Комуникацията е много важна в такива моменти

Всички сме парижани днес вечерта пред Френското посолство

http://offnews.bg/news/n_1/n_591223.html

Днес всички сме парижани. Днес всички сме французи. Днес всички сме европейци. Да поднесем цветя пред посолството на Франция в София в знак на съпричастност с жертвите на атентатите. Днес, 14.11.2015 г., от 19:00 часа. Това пише в събитието във Фейсбук Je Suis Parisien в памет на над 150-те жертви след няколкото терористични нападения в Париж вечерта на 13-и ноември.

Обама: Френските ценности ще надживеят тероризма

http://offnews.bg/news/n_1/n_591210.html

Президентът на САЩ Барак Обама направи официално съобщение по повод терористичните атаки в Париж, при които загинаха над 100 души: "Това е атака не само срещу Париж, това е атака не само срещу французите, но това е атака срещу цялото човечество и универсалните ценности, които споделяме. Готови сме да осигурим каквото и помощ да искат правителството и народът на Франция. Франция е най-старият ни съюзник. Французите винаги са заставали рамо до рамо със САЩ много пъти. Искаме да сме ясни - ние стоим заедно с тях в борбата срещу тероризма и екстремизма. Париж представлява неподвластните на времето ценности на човешкия прогрес. Тези, които мислят, че могат да тероризират народа на Франция или ценностите, които те бранят, грешат. Американците черпят сила от френския народ и неговата отдаденост на живота, свободата и преследването на щастие. В това трагично време си спомняме, че свободата, братството и равенството не са ценени дълбоко само от французите, а са наша обща ценност. Тези ценности ще издържат далеч отвъд акта на тероризъм и омраза на тези, които извършиха престъпленията си тази вечер. Ще направим каквото е нужно, за да помогнем на французите и на останалите нации по света да изправим терористите пред справедливо наказание и да преследваме терористичните мрежи, които нападат нашите жители."

Терорът в Париж - най-жестоката терористична атака след 11-и септември?

http://europe.actualno.com/teroryt-v-parij---naj-jestokata-teroristichna-ataka-sled-11-i-septemvri-news_507486.html

Терористичните атаки в Париж могат да влязат в историята като най-тежките върху "Запада" след 11-и септември 2001, когато хиляди бяха убити след атака срещу Световния търговски център. Според IntelCenter - контраразузнавателна организация, следяща джихадиските сайтове, атентатите в Париж могат да се превърнат в "най-кървавите" след 9/11, като само до момента по официални данни загиналите са 153.  Засега терорът в Париж остава зад атаките на терористи в Мадрид на 11-и март 2014 година, ког

Съдът в Пловдив отряза искане за повторно броене на бюлетини

http://news.ibox.bg/news/id_1327834382

Жалбата на местната коалиция бе срещу разултатите от вота за общински съветници

Жертвите на заложническата драма в зала "Батаклан" в Париж са 70 (обновена)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/14/2649192_jertvite_na_zalojnicheskata_drama_v_zala_bataklan_v/?ref=rss


Жертвите при заложническата драми в парижката зала "Батаклан" са 70, съобщиха от кметството на Париж. "Франс прес" обаче съобщи за повече от 100 загинали, като цитира източници от полицията. Около 22 часа местно време в залата нахлуха въоръжени мъже, които откриха огън по зрителите с автомати и пушки-помпи. Приблизително по същото време има експлозии в близост до "Стад дьо Франс" и стрелба по ресторант и бар, вблизост до залата.

Всеки от нападателите на "Батаклан", които за момента се смята, че са трима и са били убити при щурма на полицията, е изстрелял по няколко пълнителя, твърдят очевидци. Тепърва ще се изяснява каква част от хората в залата са били застреляни от нападателите и дали има жертви на паниката, и операцията по освобождаването на заложниците.

Полицията обяви краят на операцията в "Батаклан" около 1 часа местно време. Преди щурма на специалните части се чуват няколко взрива, последвани от изстрели, показва видео в Youtube. 

Според  Жером Бусе, който е бил на концерта, първите взривове са се чули, когато концертът е бил започнал. "Беше шумно, но и звукът беше шумен и помислих, че е част от шоуто, мисля, че и другите помислиха това. След това започна стрелбата. Стори ми се, че видях поне двама души и тогава избягах. Имаше ранени, имаше много кръв, кръв навсякъде, казва мъжът.

"Беше кланица", заяви Марк Купри пред репортерка на в. "Гардиън", след като бе освободен от залата. "Изглеждаше като бойно поле, имаше кръв навсякъде. Изглеждаше сякаш има поне двама нападатели, стреляха от балкона на залата. Всички се хвърлиха на земята. "Мислех, че съм свършен, свършен. Бях ужасен, сигурно всички си мислехме това.  Накрая няколко жандармеристи влязоха бавно, започнахме да се надигаме и имаше кръв абсолютно навсякъде. Полицията ни каза да бягаме".

Появиха се и информации в социалните мрежи, че докато са стреляли, нападателите са викали "Алах е велик" и "Това е за Сирия". 

Концертната зала "Батаклан" е построена през 1865 година в китайски стил. Между 1926 и 1969 година сградата се ползва за кино. Последният ремонт на залата е през 2006 година. На днешния концерт е имало около 400 души.

Над 100 са жертвите на заложническата драма в Париж, твърди "Франс прес"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/14/2649192_nad_100_sa_jertvite_na_zalojnicheskata_drama_v_parij/?ref=rss


Повече от 100 са жертвите в парижката зала "Батаклан", където по-рано тази нощ нахлуха въоръжени мъже, съобщи "Франс прес", като се позова на неофициални данни от полицията. За момента се споменава за трима убити терористи. Тепърва ще се изяснява каква част от хората са били застреляни от нападателите и дали има жертви на операцията по освобождаването на заложниците.

Атаката на залата от терористите е започнала около 10 часа местно време. Приблизително в този час са и атаките срещу...

‪#‎PrayForParis‬, или социалните мрежи за атаките в Париж

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/14/2649176_prayforparis_ili_socialnite_mreji_za_atakite_v_parij/?ref=rss


Часове след атаките в Париж в социалните мрежи вече започнаха акции в съпричастност.

Граждани от различни части на света споделят хаштага #‎PrayForParis.
  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/bg_BG/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Wir sind entsetzt und vollkommen...

Франция брои жертвите - вече са над 150, атентаторите рязали глави

http://europe.actualno.com/francija-broi-jertvite---veche-sa-nad-150-atentatorite-rjazali-glavi-news_507483.html

Над 150 са загиналите в следствие кървавите атентати в Париж, продължава да предава нашият човек от място на събитието Лазарина Огнянова. Както е известно две бомби избухнаха в близост до "Стад дьо Франс", а заложническата криза в концертната зала "Батаклан" приключи със множество жертви. Според свидетели атентаторите в "Батаклан" са били доста добре организирани, един стреля, другият зарежда. Стреляно е с калашници и по хората, които са били легнали на пода Член на групата, която е свирила с

Всички терористи от "Батаклан" - убити, информират във Франция

http://europe.actualno.com/vsichki-teroristi-ot-bataklan---ubiti-informirat-vyv-francija-news_507485.html

Всички терористи, участващи в заложническата криза в "Батаклан" (Париж), са били убити, информира френската телевизия "iTele". По първоначални данни, при щурма на полицията в залата са били убити двама от тях, но в крайна сметка точната цифра е 4. Според източници на френската медия, това са били всички, които са били замесени в атентата. По време на "масовото избиване" са били убити около 100 души, а в Париж са се провели няколко терористични удара едновременно. Единият от тях засегна и "Стад

"Същинска кървава баня"

http://europe.actualno.com/syshtinska-kyrvava-banja-news_507480.html

"Беше същинска кървава баня", каза Жулиен Пеарсе, радио-журналист, който е бил в театър "Батаклан", където тази вечер загинаха около 100 души след жесток терористичен акт в столицата на Франция - Париж. "Хората викаха, крещяха. Продължи около 10 минути. 10 ужасяващи минути, в които всички бяха на пода и прикриваха главите си", каза още репортерът пред CNN. Кметът на Париж съобщи, че ситуацията в залата е овладяна, като и четиримата терористи, отговорни за атентата, са били убити по време на оп

Френският кабинет взе спешни мерки, полицията с повишени правомощия

http://europe.actualno.com/frenskijat-kabinet-vze-speshni-merki-policijata-s-povisheni-pravomoshtija-news_507481.html

След жестоката терористична атака тази нощ в Париж, френското правителство свика спешна среща, на която бяха приети извънредни мерки, с които да бъде подпомогнат опитът на полицията да овладее положението в Париж и предградията на столицата. Веднага след спешното събрания бяха затворени всички публични места, като концертни зали и театри. Полицията има право да наложи "домашен арест" на всеки, който е счетен за опасен. Също така органите на реда могат да конфискуват всякакви оръжия, независимо

Саркози: Терористите обявиха война на Франция

http://europe.actualno.com/sarkozi-teroristite-objaviha-vojna-na-francija-news_507482.html

Бившият президент на Франция Никола Саркози изрази дълбокия си потрес от терористичните актове, които бяха извършени тази нощ в Париж. Според най-ранните информации от столицата на Франция, на 7 места е имало кординирани терористични атаки. Най-тежко е било положението в зала "Батаклан", където загиналите са над 100. Досега общият брой на жертвите на "кървавата баня" в Париж са 149. "Терористите обявиха война на Франция. Нашият отговор трябва да е категоричен и решителен", написа Саркози в сво

Оланд с обръщение към цяла Франция, официално затвори границите

http://europe.actualno.com/oland-s-obryshtenie-kym-cjala-francija-oficialno-zatvori-granicite-news_507484.html

Границите на Франция са затворени. Това потвърди президентът Франсоа Оланд, потвърждавайки новината на Actualno.com след терористичните атаки в Париж. Над 150 души загинаха, след като координирани атаки едновременно избухнаха в 6 или 7 точки на френската столица. Най-тежко беше положението в театър "Батаклан", където над 100 души загубиха живота си в описаната като "кървава баня" заложническа криза. Оланд се обърна към нацията с молба да се запази спокойствие и е категоричен, че Франция ще отв

Полицията щурмува зала „Батаклан”, където терористите държат 100 заложници

http://offnews.bg/news/n_1/n_591187.html

Полицията щурмува зала „Батаклан”, където нападатели държат около 100 заложници. Чуват се взривове и стрелба, съобщава France info. Чули са се най-малко пет взрива. В залата е имало четирима нападатели, но единият е убит по време на престрелка. Тримата терористи са отговорили на огъня на полицията. Започнала е престрелка. Френските медии съобщават, че от залата изнасят ранени. До сградата на театъра пристигат линейки. Около 2 часа френските медии съобщиха, че щурмът е приключил. Десетки са загинали. При серия от атентати през последните няколко часа в центъра на Париж загинаха най-малко 60 души, а десетки бяха ранени, 60 от които са в критично състояние. Очаквайте подробности.

Извънредно положение във Франция и граничен контрол

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/izvynredno-polozhenie-vyv-franciia-i-granichen-kontrol-6045435

Хиляди потребители на социалните мрежи са солидарни с френския народ, а хаштагът ‪#‎PrayForParis‬ се разпространява във "Фейсбук" от жители от цял свят

Извънредно положение във Франция и граничен контрол

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/izvynredno-polozhenie-vyv-franciia-i-granichen-kontrol-6045435

Хиляди потребители на социалните мрежи са солидарни с френския народ, а хаштагът ‪#‎PrayForParis‬ се разпространява във "Фейсбук" от жители от цял свят

Извънредно положение във Франция, затварят границите

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/izvynredno-polozhenie-vyv-franciia-zatvariat-granicite-6045435

Хиляди потребители на социалните мрежи са солидарни с френския народ, а хаштагът ‪#‎PrayForParis‬ се разпространява във "Фейсбук" от жители от цял свят

Първо в ПИК! Външният министър Митов: Шокирани сме от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани

http://pik.bg/първо-в-пик-външният-министър-митов-шокирани-сме-от-жестокостта-и-бруталното-посегателство-news435022.html

Първо в ПИК! Външният министър Митов: Шокирани сме от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани

Изразяваме нашето дълбоко възмущение от атентатите в Париж и сме шокирани от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани. Изказваме искрените си съболезнования към близките на жертвите. Категорично осъждаме всяка форма на тероризъм. Солидарни сме с френския народ в този изключително тежък момент. Това написа преди минути външният министър Даниел Митов по повод трагедията във Франция.

 
 

Меркел: Атаките в Париж изглежда са дело на терористи

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/14/2649174_merkel_atakite_v_parij_izglejda_sa_delo_na_teroristi/?ref=rss


Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че е "дълбоко шокирана" от атаките в петък вечер в Париж, при които загинаха десетки души. Изглежда те са дело на терористи, гласи официално комюнике.

"Дълбоко шокирана съм от новините и снимките, които пристигат от Париж. В тези часове мислите ми са с жертвите на атаките, които по всяка вероятност са дело на терористи; с близките на загиналите и с всички жители на Париж", заявява канцлерът.

Тази вечер при атаки във френската...

Жертвите в Париж вече са 60. Оланд обяви извънредно положение, затвори границите (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5111913

Над 60 души са убити при поредица от кървави атаки, разтърсили Париж за няколко часа. Стотици са взети за заложници. Според полицията убитите са 40, а ранените - над 60.
Президентът Франсоа Оланд обяви извънредно положение в цялата страна и затвори границите.
„Това е война срещу нас. Ще се бием заедно”,
Над 60 души са убити при поредица от кървави атаки, разтърсили Париж за няколко часа. Стотици са взети за заложници. Според полицията убитите са 40, а ранените - над 60. Президентът Франсоа Оланд обяви извънредно положение в цялата страна и затвори границите. „Това е война срещу нас. Ще се бием заедно”,

Нова стрелба в Париж - нападнати са търговски център и галерия

http://offnews.bg/news/n_1/n_591180.html

Нова стрелба в центъра на Париж. Стрелба е започнала в търговския център Les Halles, както и в Националния център за култура и изкуство в Париж. Стрелбата идва само два часа след нападение на заведение в центъра на френската столица в близост до стадион "Стад дьо Франс". Нападението е било извършено от мъж с автоматично оръжие. Стрелбата беше последвана от два взрива. Според френските власти поне единият от взривовете е причинен от самоубийствен атентат. След серията атентати във Франция беше обявено извънредно положение, а Всички граници и пътища на Франция са затворен

Външният министър Даниел Митов изрази шок и възмущение от атентатите в Париж

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/14/2649172_vunshniiat_ministur_daniel_mitov_izrazi_shok_i/?ref=rss


"Изразяваме нашето дълбоко възмущение от атентатите в Париж и сме шокирани от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани", заяви министърът на външните работи Даниел Митов.  "Изказваме искрените си съболезнования към близките на жертвите и категорично осъждаме всяка форма на тероризъм. Солидарни сме с френския народ  в този изключително тежък момент."

Преди минути извънредно изявление направи и американският президент Барак Обама. "Ще направим каквото е нужно и ще...

На 14 ноември рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5111624

Параскева Джукелова, актриса
Проф. д-р Ангел Димитров, посланик в Сърбия
Проф. Никола Малиновски, председател на Общото събрание на БАН
Проф. д-р Делчо Порязов, финансист
Юлия Ковачева, юрист, член на ВСС
Марта Деянова, пианистка
Леонид Йовчев, актьор
Румяна Маринова, Мисис Свят - 2004
Спас Бухалов, лекоатлет
Валентин Захариев,
Параскева Джукелова, актриса Проф. д-р Ангел Димитров, посланик в Сърбия Проф. Никола Малиновски, председател на Общото събрание на БАН Проф. д-р Делчо Порязов, финансист Юлия Ковачева, юрист, член на ВСС Марта Деянова, пианистка Леонид Йовчев, актьор Румяна Маринова, Мисис Свят - 2004 Спас Бухалов, лекоатлет Валентин Захариев,

Полицията нахлу в "Батаклан" - жертвите са около 100, предава AFP

http://europe.actualno.com/policijata-nahlu-v-bataklan---jertvite-sa-okolo-100-predava-afp-news_507478.html

Френската полиция успя да щурмува зала "Батаклан", в която терористи взеха за заложници над 100 души. По последни данни от AFP, жертвите са около 100, като източниците на световната агенция са от местните власти. Според други френски медии, по време на намесата на полицията са били убити поне трима терористи. Има много ранени, а свидетели са категорични, че терористите са стреляли без предупреждение и "на месо". Свидетел е разкрил пред AFP, че терористите са стреляли в публиката и са крещели:

Франция затваря границите си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5111909

Франция затвори границите си за влизащи, пътуванията на френски граждани извън страната се ограничават. Това са част от мерките, които президентът Оланд обяви преди минути.  .Франция обяви извънредно положение след атентатите в центъра на Париж, взели поне 40 жертви. Има и

Оланд затвори границите на Франция, вдигна армията на крак

http://frognews.bg/news_101908/Oland-zatvori-granitsite-na-Frantsiia-vdigna-armiiata-na-krak/

Президентът на Франция Франсоа Оланд обяви, че затваря границите на страната. Той каза това пред медиите. След това призова армията да се включи в залавянето на терористите. Ние знаем кои са и откъде идват, обясни Оланд, но не каза нищо повече за виновниците.

Франция затваря границите и обявява извънредно положение заради атаките в Париж

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/14/2649170_franciia_zatvaria_granicite_i_obiaviava_izvunredno/?ref=rss


Президентът на Франция Франсоа Оланд обяви, че затваря границите на страната и налага извънредно положение на цялата ѝ територия, съобщи агенция "Ройтерс". Той нарече нападенията "безпрецедентни терористични атаки" и свика спешна среща на кабинета, която започва след минути. Оланд каза, че ще поиска военна помощ, за гарантира, че няма да има повече нападения в Париж, писа в. "Гардиън". 
Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

461 644 българи живеят с диабет

http://pik.bg/461-644-българи-живеят-с-диабет-news435013.html

461 644 българи живеят с диабет

61 644 души у нас живеят с диабет. От тях децата и младите хора до 25 г. са малко над 4000.

Това сочи първият у нас диабетен регистър, представен от доц. Димитър Чаръкчиев, съветник на здравния министър, на кръгла маса по проблемите на хората с диабет, организирана от “Труд” в парламента. Днес е Световният ден за борба със заболяването.

Данните за регистъра се базират на 5,1 млн. пациенти, посетили лекар през 2014 г. Най-много диабетици има в областите Монтана - 10,6% от осигурените, Враца - 10,5% и Силистра - 10,2%. Най-малко са в Кърджали - 6%.

В групата до 14 г. пациентите имат най-лоша компенсация на диабета, което означава неефективно лечение. За това се съди по стойностите на гликирания хемоглобин - те трябва да са под 7 милимола на литър кръв. Над половината от децата с диабет до 14 г. са с по-висока стойност, сочи регистърът.

За по-ефективна грижа за пациентите са нужни задължителна консултация с ендокринолог веднъж годишно, 2 пъти годишно измерване на гликирания хемоглобин за хората с диабет тип 2 и право на избор на специалиста каква терапия да прилага, предложи проф. Сабина Захариева, национален консултант по ендокринология.

Хората с диабет тип 2 - неинсулинозависимия диабет, се увеличават, каза проф. Ивона Даскалова, началник на Клиниката по ендокринология във ВМА. У нас 60% от хората над 18 г. тежат над нормата, а 20% имат затлъстяване. Най-честият предвестник на диабет тип 2 е коремното затлъстяване, добави проф. Даскалова.

Представители на пациентски организации изложиха част от проблемите на живеещите с диабет. Един от тях е, че нямат достъп до съвременните устройства за целодневно поставяне на инсулин, наречени инсулинови помпи, които са особено важни за децата.

“Родители на първокласници с диабет ходят по 3-4 пъти на ден до училище, за да поставят инсулин на децата си с писалка. България е единствената страна в ЕС, където здравната каса не поема инсулиновите помпи”, каза Петя Раева от сдружението “Докосни дъгата”. Цените им са между 3000 и 8000 лв., а консумативите за месец струват от 150 до 450 лв. Хората теглят заеми за помпата, но нямат по 500 лв. всеки месец за консуматива, обясни Раева.

В момента 130 деца и 400 възрастни са на помпи, а в здравната каса се обсъжда реимбурсирането им. На Запад осигурителните фондове поемали консумативите срещу задължението на производителите да отпускат помпите безплатно.

“Категорично сме “за” - щом НЗОК гарантира на някого дългосрочен бизнес, помпите да бъдат безплатни. Трябва обаче да има и ясни критерии за отпускането им, за да не се получава търговия със здраве”, каза зам. здравният министър д-р Ваньо Шарков, член на надзора на НЗОК. 

Френският президент обяви извънредно положение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5111901

Президентът на Франция Франсоа Оланд обяви извънредно положение. Както е известно , в Париж са взети заложници в клуб, на други места в центъра имаше стрелца, според различни източници жертвите са над 30. Жители на Париж съобщиха за "24 часа" за стрилба на 4 места в центъро. Самият Оланд е бил евакуиран от Елисейския дворец.

Франция затваря границите и пътищата си заради нападенията в Париж

http://offnews.bg/news/n_1/n_591172.html

Всички граници и пътища на Франция са затворени в търсене на извършители на тежките терористични актове, които бяха извършени тази вечер в Париж.  Това съобщи президентът на Франция Франсоа Оланд в обръщение до нацията след атаките.  В цяла Франция е обявено извънредно положение.  За първи път след серията от атаки се заговори за организиран терористичен удар от самия Оланд.  "Трябва да сме силни и отговорни. Има защо да се страхуваме, но в лицето на терора ние трябва да сме обединени.  Тази вечер в центъра на Париж бяха извършени най-малко пет нападения. Загинали са най-малко 60 души, а в този момент са взети 100 заложници в концертна зала.  Обновяваме информацията постоянно на този линк . 

От Париж за Аctualno: Оланд пропуска сбирката на Г20 заради атентатите

http://europe.actualno.com/ot-parij-za-actualno-oland-propuska-sbirkata-na-g20-zaradi-atentatite-news_507477.html

Президентът на Франция Франсоа Оланд ще пропусне сбирката на Г20 в Анталия заради извънредната ситуация в Париж, предава нашия човек от мястото на събитието Лазарина Огнянова. Вместо да пътува до Турция държавният глава ще събере съвета за сигурност. По информация на френската телевизия TF1 убитите са 41, има и множество ранени.  В това число не влизат жертвите от зала "Батаклан". Там терористите бяха взели около 50 души за заложници. След щурма на спец частите, гледката е потресава

Русия е изключена временно от международната атлетическа федерация

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/14/2649168_rusiia_e_izkljuchena_vremenno_ot_mejdunarodnata/?ref=rss


Руската атлетическа федерация е отстранена временно от международните състезания, включително и от олимпийските игри. Санкцията идва след доклада на независимата комисия към Световната антидопингова агенция (WADA).

Русия беше обвинена в системна употреба и прикриване на допинг.

Решението е прието с 22 гласа "за" и един "против". "За нас това е сигнал да се събудим", каза президентът на ИААФ Себастиан Коу.

"Днес нашият спорт се намира в срамно положение. Наясно...

Акостираха любимката на Цветан Цветанов - бившата областна управителка Ирена Соколова в парламента, веднага я накичиха с титли - зaмecтник-пpeдceдaтeл нa Пapлaмeнтapнaтa кoмиcия пo кyлтypa и мeдии и члeн нa Кoмиcиятa по вероизповеданията

http://www.zapernik.com/politika/akostiraha-lyubimkata-na-cvetan-cvetanov-bivshata-oblastna-upravitelka-irena_40583/

Както писахме по-рано съдбата на бившия областен управител на Перник, зависеща изцяло от зам.председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов акостира в Народното събрание, както се очакваше. Още с пристигането си в парламента любимката на Цветанов бе окичена с титли - зaмecтниĸ-пpeдceдaтeл нa Пapлaмeнтapнaтa ĸoмиcиятa пo ĸyлтypa и мeдии и члeн нa Кoмиcиятa по вероизповеданията и правата на човека.

Ирена Соколова замести колежката си Вяра Церовска по седалка в парламента. Церовска...

Продължава

И след изборите кандидат-общинският съветник от Радомир Благовест Кацарски не се спира и е решен да направи своята "Изборна приказка" реалност: започва да организира доброволци за развитие на Радомир

http://www.zapernik.com/politika/i-sled-izborite-kandidat-obshtinskiyat-suvetnik-ot-radomir-blagovest-kacarski-ne_40582/

Благовест Кацарски е започнал да организира доброволци за развитие на Радомир

Авторът на „Изборна приказка“ Благовест Кацарски, която доби популярност по време на изборите за местна власт в България, но не трогна радомирци, сега се е захванал с амбициозната цел да организира хора около себе си. Идеята му е да се обединят в неформално обединение, което да върши общественополезни дейности.

Целта е развитие на община Радомир.

„Не е...

Продължава

Само в Аctualno: Франция затваря границите

http://europe.actualno.com/samo-v-actualno-francija-zatvarja-granicite-news_507476.html

Франция обмисля затваряне на границите след кървавите атентати в Париж тази вечер, предава специално за actualno.com нашия човек от мястото на трагедията Лазарина Огянова.  Както е известно две експлозии избухнаха в близост до "Стад дьо Франс", което наложи принудителното извеждане на президента Франсоа Оланд от трибуните по време на контролата Франция - Германия (2:0). В Париж има и заложническа криза, като поне 50 души са били са били пленени в концертна зала в центъра на града. Постъпил

Молебен за загиналите на пътя ще има в черквата "Иван Рилски" в Перник тази неделя

http://www.zapernik.com/obshtestvo/moleben-za-zaginalite-na-putya-shte-ima-v-cherkvata-ivan_40581/

По повод Международния ден в памет на загиналите при ПТП, в неделя 15 ноември от 10:15 часа пред храм "Св. Иван Рилски" ще се отслужи молебен.

 

Серия атентати окървави Париж, над 140 са жертвите

http://www.mediapool.bg/seriya-atentati-okarvavi-parizh-nad-140-sa-zhertvite-news241795.html

Френската столица Париж бе окървавена в петък вечерта от серия атентати, които взеха над 140 жертви, а други 60 души са ранени в повече от пет терористични атаки. Предлолага се, че зад тях стои Ислямска държава, срещу която се бори международна коалиция, в чийто състав е и Франция. Обявено е извънредно положение в цялата страна, а президентът Франсоа Оланд обяви, че се затварят границите заради терористите, чиято атака той определи като "безпрецедентна". Стотина души са били убити в концертната зала "Батаклан", където се разигра заложническа драма, предаде Франс прес, позовавайки се на полицейски източници. Десетки други станаха жертва на серията стрелби в центъра на Париж и взривове край стадиона Стад де Франс по време на приятелска среща по футбол между отборите на Франция и Германия. "Си Ен Ен" съобщи, че е задържан един от предполагаемите терористи и той е заявил, че е от Ислямска държава. "Знаем кои са терористите и откъде идват", каза френският държавен глава, който бе на стадиона, когато станаха експлозиите, но бе евакуиран. "Трябва да гарантираме, че никой няма да влезе в страната, за да извърши каквито и да е актове на тероризъм, и в същото време да сме сигурни, че извършителите на тези престъпления ще бъдат арестувани, ако се опитат да я напуснат", добави Оланд. Той заяви, че е поискал военни подкрепления в Париж, за да гарантира, че няма да има следващи атаки. Летищата остават отворени, но мерките сигурност при въздушните и железопътните превози ще бъдат засилени. Няколко "много млади индивида", които не са носели маски, са влезли въоръжени с автомати калашников в концертната зала "Батаклан", където се е провеждал концерт на калифорнийска рок-група, и са открили огън на сляпо, разказва в постинг на сайта на радио Европа1 журналист, който е бил на концерта, предаде Ройтерс. Според него стрелбата е продължила между 12 и 15 минути. Жулиен Пиерс успял да избяга през аварийния изход, като видял над десет тела, облени в кръв на пода на залата. Взети са около сто заложника, които явно са били избити при атаката, стана ясно по-късно. Часове след началото на заложническата драма очевидци заявиха, че изстрелите в залата продължават и хората вътре се избиват хладнокръвно. Открит е бил огън и по елитните части, обградили "Батаклан", които на свой ред са убили трима от нападателите, предаде Ройтерс. Силите на реда в крайна сметка атакуваха конценртната зала и драмата приключи с множество жертви, чийто брой все още не е обявен официално. Част от останалите жертви на атентатите са взети от открит автоматичен огън от мъж в ресторант "Камбоджа" . Свидетели разказват пред Ройтерс, че той е стрелял наред по всичко, което се движи. Съобщава се за поне 11 убити там. Свидетели са съобщили на "Либерасион" за над 100 изстрела и в кафе "Карилон" на ул. "Шарон". Според тях там са участвали поне шестима стрелци. Там също има жертви, но броят им е неясен засега. По-късно френски медии съобщиха и за стрелба в търговски център. Районът е отцепен от полицията, а властите призоваха парижани да си останат по домовете. Десетки хора обаче започнаха да се стичат към залата "Батаклан". Три експлозии са станали край бар до Стад де Франс в парижкото предградие Сен-Дени. Загиналите при този удар са над 20. Според Франс прес едната бомба е взривена от терорист-смъртник. На стадиона е бил и френският президент Франсоа Оланд, който е бил евакуиран. Мача са гледали и външният министър на Франция Лоран Фабиюс и немският му колега Франк-Валтер Щайнмайер. Три полицейски хеликоптера бяха изпратени да кръжат над стадиона, мачът е бил доигран и домакините са били гостите с 2:0. Очевидно атентатите са свързани, но е рано да се каже твърдо чия е отговорността за тях. Според американските власти атаките са били координирани. Президентът на САЩ Барак Обама определи атентатите като "нападения над цялото човечество" и обеща сътрудничество на френското правителство. "Всички, които си мислят, че може да тероризират народа на Франция, грешат", заяви Обама и призова терористите да бъдат изправени пред съда. Германският канцлер Анкела Меркел заяви, че е дълбоко потресена от идващите от Париж новини и че мислите й са с жертвите на тази явно терористична атака, техните роднини и френския народ. Руският президент Владимир Путин изказа дълбоките си съболезнования във връзка със серията "чудовищни терористични актове". Той изказва своите съболезнования и подкрепа на френския държавен глава и френския народ, съобщи говорителът му Дмитрий Песков. Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че е шокиран от случилото се и предложи помощ на френските разследващи. Помощ в тази посока предложи и Русия.

Серия атентати в Париж взеха десетки жертви

http://www.mediapool.bg/seriya-atentati-v-parizh-vzeha-desetki-zhertvi-news241795.html

Десетки са загинали в петък вечерта при стрелби в центъра на Париж и взривове край стадиона Стад де Франс, където се е играела приятелска среща по футбол между отборите на Франция и Германия, съобщи ББС. По неофициална информация жертвите са около 60 души. Обявено е извънредно положение в цялата страна, а президентът Франсоа Оланд обяви, че Франция затваря границите си заради терористите, чиято атака той определи като "безпрецедентна". "Знаем кои са терористите и откъде идват", каза държавният глава, който бе на стадиона, когато станаха експлозиите, но бе евакуиран. Френските власти мобилизираха всички свои сили за предотвратяване на други атентати. Част от жертвите са на открит от мъж в ресторант "Камбоджа" автоматичен огън. Свидетели разказват пред Ройтерс, че той е стрелял наред по всичко, което се движи. Съобщава се за поне 11 убити там. Стрелба е била чута и в близост до арт центъра Батаклан, където се е провеждал концерт на калифорнийска рок-група и час след началото му е открит огънят. Там също има поне 15 жертви и ранени. Взети са около сто заложника. Специалните части са обградили залата. Свидетели са съобщили на "Либерасион" за над 100 изстрела и в кафе "Карилон" на ул. "Шарон". Според тях там са участвали поне шестима стрелци. Там също има жертви. По-късно френски медии съобщиха и за стрелба в търговски център. Районът е отцепен от полицията, а властите призоваха парижани да си останат по домовете. Три експлозии са станали край бар до Стад де Франс в парижкото предградие Сен-Дени. Загиналите при този удар са трима. На стадиона е бил и френският президент Франсоа Оланд, който е бил евакуиран и е в безопасност. Мача са гледали и външният министър на Франция Лоран Фабиюс и немският му колега Франк-Валтер Щайнмайер. Три полицейски хеликоптера кръжат над стадиона, хората, които са били на мача, остават блокирани там. Очевидно атентатите са свързани, но е рано да се каже чия е отговорността за тях. Според американските власти атаките са били координирани. Предизентът на САЩ Барак Обама определи атентатите като "нападения над цялото човечество". Руският президент Владимир Путин изказа дълбоките си съболезнования във връзка със серията "чудовищни терористични актове. Той изказва своите съболезнования и подкрепа на френския държавен глава и френския народ, съобщи говорителът му Дмитрий Песков. Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че е шокиран от случилото се и предложи помощ на френските разследващи. Помощ в тази посока предложи и Русия. Очаквайте подробности

Стрелби и взривове в Париж взеха десетки жертви

http://www.mediapool.bg/strelbi-i-vzrivove-v-parizh-vzeha-desetki-zhertvi-news241795.html

Десетки са загинали при стрелби в центъра на Париж и взривове край стадиона Стад де Франс, където се е играела приятелска среща по футбол между отборите на Франция и Германия, съобщи ББС. Мъж е открил огън с автоматично оръжие в ресторант Камбоджа, твърди се, че там са убити 11 души. Стрелба е била чута и в близост до арт центъра Батаклан, където се е провеждал концерт на калифорнийска рок-група. Там също има поне 15 жертви. Взети са и  около сто заложника. Свидетели са съобщили на "Либерасион" за над 100 изстрела и в кафе на ул. "Шарон". Според тях там са участвали поне шестима стрелци. Регионът е отцепен от пилицията. По неофициални данни жертвите на отделните инциденти са около 40. Още не е ясно дали има връзка между тях. Три експлозии са станали край бар до Стад де Франс в парижкото предградие Сен-Дени. На стадиона е бил и френският президент Франсоа Оланд, който е бил евакуиран и е в безопасност. Мача са гледали и външният министър на Франция Лоран Фабиюс и немският му колега Франк-Валтер Щайнмайер. Три полицейски хеликоптера кръжат над стадиона, хората, които са били на мача, остават блокирани там. Оланд и Фабиус обсъждат ситуацията. Очаквайте подробности

Стела Атанасова от "24 часа" предава от окървавения Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5111856

Репортер на
Репортер на "24 часа" се оказа в Париж точно по време на кървавите атентати. Стела Атанасова от отдел "Оживление" пристигна във френската столица часове преди в няколко теролистични атаки да бъдат убити поне 26 човека. Нападнати са заведение в центъра на френската столица, бар край стадион, съобщи Би Би Си, цитирайки френски медии.

Обама: Атаките в Париж са възмутителен опит за тероризиране на цивилни

http://petel.bg/Obama--Atakite-v-Parizh-sa-vazmutitelen-opit-za-terorizirane-na-tsivilni__133976

Възмутителен опит за тероризиране на невинни цивилни граждани - така президентът на САЩ Барак Обама нарече атаките в центъра на Париж,...

Майстори на фолклорното слово събира петото издание на регионалния фестивал „Разказвачи". Баби и хлапета ще се надпреварват в разтягането на старовремски лакърди в Перник

http://www.zapernik.com/hailaif/maistori-na-folklornoto-slovo-subira-petoto-izdanie-na-regionalniya-festival_40580/

Майстори на фолклорното слово събира петото издание на регионалния фестивал „Разказвачи". Баби и хлапета ще се надпреварват в разтягането на старовремски лакърдии. На сцената на пернишкото читалище "Миньор-2005 г." цял ден в събота ще звучат приказки, легенди, предания, клетви, наричания, баяния, детски броилки, залъгалки и забавалки, поговорки, гатанки и други жанрови форми на фолклорното словесно творчество и изкуство.

Фестивалът се провежда през година и този...

Продължава

Франция би с 2:0 Германия на фона на трагедията в Париж

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/14/2649158_franciia_bi_s_20_germaniia_na_fona_na_tragediiata_v/?ref=rss


Френският национален отбор по футбол победи с 2:0 Германия в приятелска среща. Головете за успеха на "петлите" вкараха Оливие Жиру и Андре Пиер Жиняк.

Мачът беше доигран въпреки трагедията в близост до "Стад дьо Франс". В центъра на Париж е имало стрелба, чути са и експлозии. Броят на жертвите е 26, съобщава ITV.

Президентът на Франция Франсоа Оланд е присъствал на мача, но от съображения за сигурност след случилото се е бил изведен. Той е организирал спешна среща в...

Нещо става в БСП?! Младите напускат ръководството на партията, лидерът Ненко Темелков - не! В БСП Перник имало таен план: Ако свалят Михаил Миков, то Ненко Темелков да прехвърли властта на племеника си Станката

http://www.zapernik.com/pernik/neshto-stava-v-bsp-mladite-napuskat-rukovodstvoto-na-partiyata-liderut_40579/

Председателят на Младежкото обединение в Перник Николай Николаев подаде оставка от пернишкото ръководство на партията, научи ZaPernik.com. "Смятам, че това ръководство, което в момента е начело на БСП Перник е виновно за загубата на местните избори. Подавам оставка", каза Николаев.

Според него оставка трябва да подадат и другите членове на върхушката на БСП Перник, начело с лидера на БСП Перник Ненко Темелков, но той отказвал. Това накарало младия Николай да напусне...

Продължава

Всеки пети българин е на минимална заплата

http://pik.bg/всеки-пети-българин-е-на-минимална-заплата-news434992.html

Всеки пети българин е на минимална заплата

Близо една пета от българите работят за минимална заплата, която е 380 лв. към момента. Това каза в парламента социалният министър Ивайло Калфин. 

По данни на НСИ към края на септември 2,27 млн. души работят с трудов или служебен договор. Сметката показва, че над 400 000 от тях вземат най-ниското възнаграждение в страната. В началото на 2014 г. КНСБ изнесе данни, че около 200 000 души получават минимална заплата. Тогава тя беше 340 лв.

Калфин припомни, че от началото на 2016 г. най-ниското възнаграждение ще се вдигне на 420 лв. и добави, че според изследванията на министерството повишаването й не се отразява негативно на пазара на труда.

През второто тримесечие на 2015 г. безработицата у нас е била 9,9%. Толкова ниско ниво не е имало от 2009 г. На годишна база безработните са с 51 000 души по-малко, похвали се Калфин. Той добави, че от януари до септември 156 000 безработни са започнали работа в реалната икономика, а броят им е с 6000 повече в сравнение със същия период на 2014 г.

За субсидирана заетост на младежи до 29 години през първите девет месеца на т.г. са изразходвани близо 12 млн. лв. от ЕС и националния бюджет. В резултат безработните младежи са намалели с над 30 000. В края на септември броят им е бил 46 197 души, каза Калфин.

През 2015 г. средногодишната безработица ще е 10% при 11,4% през 2014 г. Положителната тенденция ще продължи и през 2016 г., каза Калфин.

Честит рожден ден на Димитрана Александрова

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5111467

Рожден ден има Димитрана Александрова, шеф на дирекция “Специализирани издания
Рожден ден има Димитрана Александрова, шеф на дирекция “Специализирани издания" към

Честит рожден ден на Ивайло Нинов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5111458

Днес рожден ден празнува Ивайло Нинов, един от най-талантливите съвременни карикатуристи. Желаем му да е жив и здрав, пълен с идеи и справедливо чувство за хумор.
Днес рожден ден празнува Ивайло Нинов, един от най-талантливите съвременни карикатуристи. Желаем му да е жив и здрав, пълен с идеи и справедливо чувство за хумор.

26 убити при няколко атаки в Париж, взети са и заложници

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5111849

Поне 26 души са убити в няколко атаки в и около Париж. Нападнати са заведение в центъра на френската столица, бар край стадион, съобщи Би Би Си, цитирайки френски медии. Има и взети заложници в театър, където се провеждал концерт, допълва АП.
Броят на жертвите вероятно ще нарастне значително, посочва Си Ен Ен.
„Тук е ад.
Поне 26 души са убити в няколко атаки в и около Париж. Нападнати са заведение в центъра на френската столица, бар край стадион, съобщи Би Би Си, цитирайки френски медии. Има и взети заложници в театър, където се провеждал концерт, допълва АП. Броят на жертвите вероятно ще нарастне значително, посочва Си Ен Ен. „Тук е ад.

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5106216

Проф. д-р Ангел Димитров, посланик на България в Сърбия, 70 г.
Валентин Захариев, бизнесмен, 66 г.
Георги Панов, бивш баскетболист на "Академик" и националния отбор, 82 г.
Димитрана Александрова, журналист, директор на дирекция "Специализирани издания" към ВГБ, бивш главен редактор на в. "Труд" и в. "Сега".
Емилия Караабова, журналистка.
Проф. д-р Ангел Димитров, посланик на България в Сърбия, 70 г. Валентин Захариев, бизнесмен, 66 г. Георги Панов, бивш баскетболист на "Академик" и националния отбор, 82 г. Димитрана Александрова, журналист, директор на дирекция "Специализирани издания" към ВГБ, бивш главен редактор на в. "Труд" и в. "Сега". Емилия Караабова, журналистка.

Най-малко 26 убити при атаки в Париж, взети са и заложници

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5111854

Поне 26 души са убити в няколко атаки в и около Париж. Нападнати са заведение в центъра на френската столица, бар край стадион, съобщи Би Би Си, цитирайки френски медии. Има и взети заложници в театър, където се провеждал концерт, допълва АП.
Броят на жертвите вероятно ще нарастне значително, посочва Си Ен Ен.
„Тук е ад.
Поне 26 души са убити в няколко атаки в и около Париж. Нападнати са заведение в центъра на френската столица, бар край стадион, съобщи Би Би Си, цитирайки френски медии. Има и взети заложници в театър, където се провеждал концерт, допълва АП. Броят на жертвите вероятно ще нарастне значително, посочва Си Ен Ен. „Тук е ад.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване