Джакпотите от тотото оцеляха, над 3 млн. лева очакват някой късметлия в четвъртък

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5197667

След днешния 104-ти тираж на Български спортен тотализатор отново всички джакпоти оцеляха след като никой не уцели печелившите числа в игрите.
За специалния тираж за играта 6/49 в четвъртък, джакпотът ще бъде 3 150 000 лева, а голямата награда в 105-ти тираж на „Втори ТОТО шанс“ ще бъде 50 000 лева.
След днешния 104-ти тираж на Български спортен тотализатор отново всички джакпоти оцеляха след като никой не уцели печелившите числа в игрите. За специалния тираж за играта 6/49 в четвъртък, джакпотът ще бъде 3 150 000 лева, а голямата награда в 105-ти тираж на „Втори ТОТО шанс“ ще бъде 50 000 лева.

Бойците на ИДИЛ са изблъскани от иракския град Рамади

http://frognews.bg/news_104367/Boitsite-na-IDIL-sa-izblaskani-ot-irakskiia-grad-Ramadi/

Всички бойци на джихадистката групировка ИДИЛ са напуснали административния комплекс в центъра на западния иракски град Рамади, който бе обкръжен изцяло по-рано днес от правителствените сили, предадоха Франс прес и БТА.

Коментари на седмицата. №2: Какво чу елитът на ДПС, но какво всъщност каза Доган

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5197665

Анализът на един сериозен "пасивен съзерцател" -
светът не върви на добре, но най-важна е България
Aко човек чете внимателно изказванията на Ахмед Доган, може да се ориентира и за ситуацията, и за тенденциите в политиката - това се е потвърдило многократно през последните 25 години.

Като се имат предвид последствията от словото на Доган на
Анализът на един сериозен "пасивен съзерцател" - светът не върви на добре, но най-важна е България Aко човек чете внимателно изказванията на Ахмед Доган, може да се ориентира и за ситуацията, и за тенденциите в политиката - това се е потвърдило многократно през последните 25 години. Като се имат предвид последствията от словото на Доган на

Ужас! Благоевградчанин с гангрена на краката припадна, екипи влизат с противогази в дома му

http://pik.bg/ужас-благоевградчанин-с-гангрена-на-краката-припадна-екипи-влизат-с-противогази-в-дома-му-news458827.html

Ужас! Благоевградчанин с гангрена на краката припадна, екипи влизат с противогази в дома му

Спешна помощ, полиция и Гражданска защита се събраха на улица "Яне Сандански" 17 А в квартал "Струмско" в Благоевград по сигнали на живеещи в блока хора с искане да изнесат мъж от апартамента на университетската преподавателка Цанка Митова. Той живеел при нея от месеци. Днес Ц. Митова поискала помощ мъжът да бъде откаран в болница. Два-три пъти през последните няколко месеца лекари от Спешен център идвали на повикване на адреса. Според медиците двата крака на мъжа трябвало да се ампутират отдавна, но Митова не разрешавала.

Днес обаче изпаднал в безсъзнание и съседите с ужас разбрали, че смрадта от разлагаща се плът идва от нейния апартамент.

Слаб трафик по пътищата след Коледните празници, но с доста мъгла

http://pik.bg/слаб-трафик-по-пътищата-след-коледните-празници-но-с-доста-мъгла-news458828.html

Слаб трафик по пътищата след Коледните празници, но с доста мъгла

Слаб е трафикът към големите градове на страната след Коледните празници. На входа на София от автомагистрала "Тракия" движението се осъществява нормално, няма задръствания.

 Екипи на Пътна полиция от всички областни дирекции на МВР са разположени на възлови и натоварени участъци от пътната мрежа в страната. Движението днес е ограничено до 20.00 часа за ТИР-ове и товарни камиони над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътни направления. Въпреки че в следобедните часове трафикът се засили, не е интензивен. През деня нямаше струпване на автомобили или задръствания. Пътищата са проходими, на места с ограничени влажни участъци, уточняват от МВР.

Трафикът през ГКПП е в обичаен режим, от „Гранична полиция“ не отчитат засилено движение.

Пътен инцидент стана днес следобед, към 15.30 часа на автомагистрала "Хемус", в тунела "Топли дол", посока към София. При удар на два леки автомобила пострадаха петима души. Те бяха откарани за преглед в болница, без опасност за живота. Пътна полиция регулираше трафика в другите ленти на пътното платно, но за щастие инцидентът бе лек и не предизвика затруднения в движението. Пътните полицаи напомнят на водачите да шофират със съобразена в пътните условия скорост. 

САЩ, Русия и Швеция остават най-големите продавачи на оръжие за 2015 г.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/12/27/2676854_sasht_rusiia_i_shveciia_ostavat_nai-golemite/?ref=rss


САЩ остават на-големият износител на оръжие в света, с повече от 50% от световния пазар, предаде списание "Time", позовавайки се на годишния доклад на Конгреса на САЩ.

САЩ са запазват лидерската  позиция, увеличавайки приходите от оръжейния си експорт с 10 милиарда долара. През 2013 година приходите са били за 26.7 милиарда долара, а година по-късно вече са 36.2 милиарда. Увеличението се дължи на големите договори, сключени с техните традиционни клиенти Катар, Саудитска Арабия и Южна...

Топсоциолог: В затишие сме...

http://www.bnews.bg/article-145540

Първан Симеонов направи политически обзор на 2015 години.

Андрей Райчев посочи огромна опасност, идваща от Турция за България!

http://petel.bg/Andrey-Raychev-posochi-ogromna-opasnost--idvashha-ot-Turtsiya-za-Balgariya-__139195

Кадър: Нова Тв Случва се нещо безпрецедентно и неприемливо. В спора на кого да остане ДПС открита намеса упражнява и самата...

Домусчиев: Дано ЦСКА се върне в "А" група

http://petel.bg/Domuschiev--Dano-TSSKA-se-varne-v-A-grupa__139196

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев пожела на ЦСКА по-скоро да се върне обратно в "А" група. "В момента, за съжаление, няма триъгълник...

Страшна трагедия почерни Разлог! Алкохол менте погуби трима души след ритуално колене на прасе

http://petel.bg/Strashna-tragediya-pocherni-Razlog--Alkohol-mente-pogubi-trima-dushi-sled-ritualno-kolene-na-prase__139197

Снимка: Булфото, архив Трима починаха, вероятно отровени от алкохол, а други трима бяха хоспитализирани в Разлог, съобщава БГНЕС,...

Полиция и спасители изнесоха насила мъж за ампутация на двата му крака

http://petel.bg/Politsiya-i-spasiteli-iznesoha-nasila-mazh-za-amputatsiya-na-dvata-mu-kraka__139198

Спешна помощ, полиция и Гражданска защита се събраха на улица „Яне Сандански” в квартал „Струмско” в Благоевград по сигнали на живеещи...

Отново! Запалиха с коктейл „Молотов“ бавареца на благоевградчанин, върнал се от гурбет (снимка)

http://pik.bg/отново-запалиха-с-коктейл-„молотов“-бавареца-на-благоевградчанин-върнал-се-от-гурбет-снимк-news458764.html

Отново! Запалиха с коктейл „Молотов“ бавареца на благоевградчанин, върнал се от гурбет (снимка)

Лек автомобил БМВ бе запален в Благоевград. Бутилката с коктейл „Молотов“ е подхвърлена в колата на 22-годишния Никола Томов, която била паркирана пред дома му на ул. „П. Р. Славейков“. Силният гърмеж от избухването на самоделката стреснал хората от глухата уличка. Като видели, че колата гори, Никола и баща му Тома изскочили навън, предава struma.bg.

„Всичко стана за 1 минута. Минаваше полунощ, но още не бях заспал. Изведнъж чух силен гръм. Погледнах през терасата и видях, че колата гори. Излязох и започнах да гася. Пред чистачките имаше пластмасова бутилка. Синът ми и племенникът също се включиха в потушаването на огъня и като дойде пожарната, ние вече бяхме успели да го загасим”, разказа Тома Томов, който е с бинтовани ръце. При гасенето той обгорил ръцете си и се наложило да потърси медицинска помощ в Спешен център.

Заради бързата реакция на мъжете нанесените щети върху беемвето не са толкова значителни, засегнати са предни калници, калобрани и прагове. На местопроизшествието е пристигнала дежурна оперативна група от І РУП - Благоевград начело с разсладващ полицай Мариела Михайлова. Извършен е оглед, снети са обяснения. 

Лекият автомобил има пълна застраховка „Автокаско“, каза Никола Томов, който има слабост към беемветата. Той също е дал показания в полицията. Това е второто беемве, което му палят.

„На 13 февруари 2013 г. ми запалиха беемве кабрио. Започнаха разследване, но нищо не разкриха. Дори и не са ме уведомили как е приключило. Пишете, че полицията нищо не прави. Сега им казах да погледнат камерите при клиника „Рубидент“, защото това е най-вероятният маршрут, през който са минали подпалвачите. Аз добре бях решил да сложа две видеокамери на кооперацията...”, обясняваше Никола Томов, който преди 2 седмици се прибрал от гурбет.

По случая е образувано досъдебно производство за палеж срещу неизвестен извършител.

Саша Барън Коен дари 900 000 евро за жертвите в Сирия

http://frognews.bg/news_104366/Sasha-Baran-Koen-dari-900-000-evro-za-jertvite-v-Siriia/

Известният британски комик Саша Барън Коен и съпругата му, австралийската актриса Айла Фишър, дариха около 900 000 евро за пострадалите от конфликта в Сирия, предадоха Франс прес и БТА.

Хицфелд: "Байерн" ще оцелее и без тактическия маниак Гуардиола

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/27/2676819_hicfeld_baiern_shte_ocelee_i_bez_takticheskiia_maniak/?ref=rss


"Байерн" (Мюнхен) няма нужда да страда по раздялата с Хосеп Гуардиола, заяви бившият треньор на баварците Отмар Хицфелд.

Германският специалист е един от най-успешните наставници на клуба и в двата си периода начело (1998-2004 и 2007-2008) спечи пет титли в Бундеслигата и един път Шампионската лига.

За сравнение, Гуардиола е начело на германския гранд за трета година, в които триумфира с титлата на страната два пъти и с купата, а в края на сезона ще напусне тима. 
...

Влак дерайлира в Австралия, разля 200 000 литра сярна киселина

http://www.cross.bg/intzidenta-syarna-kiselina-1492911.html

/КРОСС/Влак с 26 вагона дерайлира в северната част на Австралия, предаде агенция „Руптли". При инцидента са се разлели 200 000 литра сярна киселина, както и голямо количество дизел. Заради токсичността на разлятата течност местните власти обявиха извънредно положение в радиус от 2 километра от мястото на инцидента. Двамата машинисти са задържани от полицията, докато се изяснят причините за инцидента.  

Тръгна 24-та Българска антарктическа експедиция към о-в Ливингстън

http://pik.bg/тръгна-24-та-българска-антарктическа-експедиция-към-о-в-ливингстън-news458824.html

Тръгна 24-та Българска антарктическа експедиция към о-в Ливингстън

Тръгна 24-та Българска антарктическа експедиция към остров Ливингстън - днес на летище София екипът на проф. Христо Пимпирев бе изпратен от колеги, приятели, роднини и медии.

Маршрутът на полярниците е тази вечер към Рим, оттам - за Буенос Айрес, после летят към Ушуая, най-южният град в света и оттам - испанският военно-изследователски кораб "Есперидес" ще ги закара на нашата база "Св. Климент Охридски" на о-в Ливингстън. Обратният маршрут е пак през тези точки.

„Мечтал съм да стъпя на това място”, заяви пред медиите геологът от Софийски университет и именникът днес Стефан Велев, който за първи път е включен в експедицията. Около нашата база геоложката работа в общи линии е свършена, но остават две петънца на около 80 км от нея, където ще бъдем първите геолози, които ще проведат своите наблюдения за около 10-тина дни. А времетраенето на цялата експедиция ще бъде за около месец и половина-два. Атмосферните условия на базата дори по това време са непредсказуеми, продължи Велев. И обясни, че сега там дневните температури варират от 3-4 градуса, а нощните могат да паднат до минус 20.

Тази година нашите членове на експедицията са екипирани добре и по време на проучванията си извън базата ще спят на палатки. Ще разполагат също с два сателитни телефона за връзка с нашата и с испанската база. Стефан Велев е особено въодушевен от пътуването, защото хобитата му са свързани със ските, планината, катеренето, алпинизма. Той целенасочено се е готвил за експедицията - всяка събота и неделя е бил в планината, и смята, че физически няма да има никакъв проблем.

Другият забележителен член на експедицията е палеонтологът и главен асистент, д-р Дочо Дочев, също преподавател в СУ „Св.Климент Охридски”. Той откри повече подробности около проекта, за който ще работят със Стефан Велев на около 80 км извън базата ни. Там те ще събират вкаменелости от скали с вулканичен произход, ще вземат проби, за да определят възрастта им.

Дочев очаква експедицията да е върховото преживяване в живота му. Но не подценява и забавленията в свободното време - четене на книги, игра на шах, нови запознанства. Антарктида е много богата на полезни изкопаеми - тя е ресурсът, който тепърва ще се използва в бъдеще, има и много вкаменелости от юрския и кредния период, които не са още разкрити, поясни още самият проф. Пипмирев. И добави, че през юрата и кредата не е имало въобще лед на полюсите и на Антарктида са живели динозаври. Не казвам, че ще намерим динозаври, но все ще открием друго, което ще бъде ново за науката, посочи той. За позабравилите - на Ливингстън, в това българско кътче земя, телевизия няма, компютрите са със слаб сигнал, а най-близката база до нашата е на испанците, на около 2-3 км.

Ръководеният от проф. Христо Пимпирев екип е наистина добре екипиран, намерил си е сериозен спонсор, който ги е снабдил с най-качественото и необходимо за работата им. Новата година нашите полярници ще посрещнат в Аржентина, където проф. Пимпирев е запазил къща, в която ще се срещнат с други членове на експедиция, които сега се връщат. Празникът ще бъде задължително с висок емоционален градус. Само преди дни, на връх Коледа, бе окончателно завършен националният „Проект Антарктика – Времева Капсула до Утрешните хора”.

В рамките на 24-та Българска антарктическа експедиция бе заровена Времевата капсула, съхранила стотици послания на хора цял свят, събирани през изтеклата година. Капсулата бе заровена до първия православен храм на ледения континент - българският, от инициатора на проекта писателката Людмила Филипова и командирът на Българската база Йордан Йорданов. Мястото е специално избрано в скално възвишение на остров Ливингстън, над базата. До дни над капсулата ще бъде монтиран и триметров кръст, който ще се вижда от морето. Идеята е капсулата да бъде отворена през декември 2060 г., точно 99 години след ратифицирането на международния Антарктически договор, когато той изтича и бъдещето на девствения континент ще бъде отново в ръцете на 28-те страни с бази на Антарктида.

Православният параклис "Св. Йоан Рилски" е напълно завършен и изографисан. Той ще бъде официално открит на Богоявление и осветен със светена вода дадена лично на проф. Пимпирев от Западно и средноевропейски митрополит Антоний, който на 22 декември отслужи тържествен водосвет по случай заминаването на групата. 

Охранителна камера заснела хамъра убиец в Пазарджик

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5197640

Запис от охранителни камери показва хамъра-убиец секунди преди да прегази и убие пешеходец в Пазарджик. В петък приятел на задържания водач на джипа твърдеше, че хамърът се движил с около 50 километра в час в момента на сблъсъка. От записа обаче е видно, че скоростта на 3-тонното превозно средство значително надвишава тази на останалите участници
Запис от охранителни камери показва хамъра-убиец секунди преди да прегази и убие пешеходец в Пазарджик. В петък приятел на задържания водач на джипа твърдеше, че хамърът се движил с около 50 километра в час в момента на сблъсъка. От записа обаче е видно, че скоростта на 3-тонното превозно средство значително надвишава тази на останалите участници

Новите "Междузвездни войни" събра над 1 млрд. долара приходи

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539650

Новите "Междузвездни войни" станаха филмът, събрал най-бързо над 1 млрд. долара приходи, предаде АП, като се позова на компанията "Уолт Дисни"."Междузвездни войни: Силата се пробужда" е преминал символичния праг през уикенда. Филмът е постигнал това за 12 дни. „Пробуждането на силата“ с рекорден доларов старт в Северна Америка Досегашният рекорд, 13 дни, бе поставен от "Джурасик парк" през юни. При това този филм бе пуснат от самото начало в Китай, до...

Охранителна камера заснела хамъра убиец в Пазарджик

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5197631

Запис от охранителни камери показва хамъра-убиец секунди преди да прегази и убие пешеходец в Пазарджик. В петък приятел на задържания водач на джипа твърдеше, че хамърът се движил с около 50 километра в час в момента на сблъсъка. От записа обаче е видно, че скоростта на 3-тонното превозно средство значително надвишава тази на останалите участници
Запис от охранителни камери показва хамъра-убиец секунди преди да прегази и убие пешеходец в Пазарджик. В петък приятел на задържания водач на джипа твърдеше, че хамърът се движил с около 50 километра в час в момента на сблъсъка. От записа обаче е видно, че скоростта на 3-тонното превозно средство значително надвишава тази на останалите участници

Албумите на 2016-а

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5194771

Идват 12 месеца, пълни с обещания за хитове
Освен с равносметките Новата година идва и с очакванията. Когато са в музикална форма, нещата винаги звучат доста по-добре.
Изпълнители, доказали уменията си да оглавяват класациите и да пълнят залите, вече дадоха заявките си за идващите 12 месеца.
Очертава се да има за всекиго по нещо.
Идват 12 месеца, пълни с обещания за хитове Освен с равносметките Новата година идва и с очакванията. Когато са в музикална форма, нещата винаги звучат доста по-добре. Изпълнители, доказали уменията си да оглавяват класациите и да пълнят залите, вече дадоха заявките си за идващите 12 месеца. Очертава се да има за всекиго по нещо.

Разтърсващ разказ на Елеонора: Казаха ми, че България умира, но може да бъде спасена, ако...

http://petel.bg/Raztarsvashh-razkaz-na-Eleonora--Kazaha-mi--che-Balgariya-umira--no-mozhe-da-bade-spasena--ako---__139190

Здравейте, казвам се Елеонора и съм на 59 години. Вчера вървейки си по улицата, за да отида при една моя близка гледачка, тъй като имам...

Читателски сигнал: Възмутен съм от това, което видях днес в кв. „Аспарухово”!

http://petel.bg/CHitatelski-signal--Vazmuten-sam-ot-tova--koeto-vidyah-dnes-v-kv-----Asparuhovo----__139192

Читател ни писа на електронната поща, за да изрази възмущението си от вандалски акт, на който е станал свидетел във варненския кв....

Пловдивчанка попадна в класация на най-силните жени в света

http://petel.bg/Plovdivchanka-popadna-v-klasatsiya-na-nay-silnite-zheni-v-sveta__139193

Пловдивчанката Радослава Петрова (най-вдясно на снимката), основателка на първия женски кооператив за риболов в Италия, беше наредена...

Синоптикът Емо Чолаков взриви ефира с шантава прогноза. Ето поредните му бисери

http://petel.bg/Sinoptikat-Emo-CHolakov-vzrivi-efira-s-shantava-prognoza--Eto-porednite-mu-biseri__139194

Кадър: Нова Тв Синоптикът на bTV Емо Чолаков за пореден път даде всичко от себе си за празничната прогноза за времето. "Ще грейне и светне...

Новак Джокович е спортист №1 на Европа за 2015 година

http://offnews.bg/news/n_1/n_613266.html

Номер 1 в световната тенис ранглиста Новак Джокович бе избран за най-добър спортист на Европа за 2015 година, в традиционната анкета на полската информационна агенция ПАП, в която участваха 22 национални агенции. Своите гласове дадоха холандската агенция АНП, АПА (Австрия), ДПА (Германия), ЕФЕ (Испания), ТАСС (Русия), БТА (България) и други официални агенции на страни от Европа. Джокович спечели допитването със 199 точки. Втори остана световният шампион от Формула 1 и миналогодишен победител в анкетата - Люис Хамилтън с 139 точки. Трета е холандската лекоатлетка Дафне Схипърс (79 точки) - световна шампионка на 200 метра бягане. Новак Джокович изпраща най-силната година в кариерата си. Той спечели три от четирите турнира от Големия шлем - Australian Open, US Open и Wimbledon и загуби на финала на Roland Garros от Стан Вавринка. В колекцията си 28-годишният номер 1 в ранглистата прибави и още 7 индивидуални титли от други турнири през годината. Първата петица в 58-мата анкета на ПАП: 1. Новак Джокович (Сърбия) - тенис (199 точки) 2. Люис Хамилтън (Великобритания) - Формула 1 (139 точки) 3. Дафне Схипърс (Холандия) - лека атлетика (79 точки) 4. Пау Гасол (Испания) - баскетбол (72 точки) 5. Кристиано Роналдо (Португалия) - футбол (59 точки)

Лек автомобил се запали в движение на пътя Димитровград - Хасково

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539646

Лек автомобил се запали в движение днес на пътя Димитровград - Хасково. Според началника на противопожарната служба в Димитровград Иван Пачов, най-вероятната причината за пламъците е късо съединение в електрическата част. По думите на Пачов, шофьорът сам е направил опит да потуши огъня, но не е успял и веднага след това е повикал димитровградските пожарникари. Автомобилът е напълно унищожен, но няма пострадали. Заради пожара движението бе затруднено и се образува километрична колона от автомобили....

Пет милиона таблетки амфетамини конфискувани в Саудитска Арабия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539648

Пратка от повече от 5 милиона хапчета амфетамини е заловена в Саудитска Арабия - едно от най-големите количества дрога, хванати в кралството, предаде местната агенция Спа. Говорител на министерството на вътрешните работи съобщи, че са арестувани 11 души - 9 саудитци и двама суданци - в момент на предаване на стоката. Заедно с наркотика са конфискувани и един пистолет и картечница. В средата на ноември саудитското министерство на вътрешните работи обяви, че през годината са заловени 22,4 милиона хапчета амфетамини, 28,8 тона хашиш и 26,2 тона хе...

Продължават разпитите на свидетели на убийството на младеж в Смолян

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539647

Продължават разпитите на свидетели и очевидци на убийството на 24-годишен младеж в Смолян, съобщиха от Окръжната прокуратура. "Имаме обосновано предположение за конкретен извършител, събираме доказателства и вероятно до края на деня ще се стигне до привличане на обвиняем", заяви Недко Симов, зам. окръжен прокурор. 24-годишен младеж убит при пиянско спречкване в Смолян Заподозреният за убийството 18-годишен младеж е задържан в полицейския арест за 24 часа. Прокурор Сим...

„Десен сектор” стреля по журналисти и представители на ОССЕ

http://svetoven.pogled.info/news/70316/Desen-sektor-strelya-po-zhurnalisti-i-predstaviteli-na-OSSE

/Поглед.инфо/ Наблюдатели на ОССЕ и на Съвместния център за контрол и координация на прекратяването на огъня (СЦКК) попаднаха под минометен обстрел в Донбас. Това съобщи в неделя (27 декември) представителят на военното ведомство на Донецката народна република Едуард Басурин, съпровождал групата, цитиран от Вести.ру.

Тест: Най-продаваният Land Rover

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5189787

Само преди 4 години Range Rover Evoque се превърна в истинска модна икона в необятния свят на кросоувърите. Тогава дизайна на английската кола бе определен като
Само преди 4 години Range Rover Evoque се превърна в истинска модна икона в необятния свят на кросоувърите. Тогава дизайна на английската кола бе определен като "извънземен", а за прославата на модела бе впрегната и самата съпруга на Дейвид Бекъм - Виктория, които пък отдавна са олицетворение на модерно семейство в Западния свят.

Герджиков: Открехната е врата, през която може да се промъкне съдебна реформа

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/12/27/2676817_gerdjikov_otkrehnata_e_vrata_prez_koiato_moje_da_se/?ref=rss


Направените конституционни промени само открехват вратата, през която може да се промъкне съдебна реформа. Това коментира пред Агенция "Фокус" проф. Огнян Герджиков, юрист, преподавател по право и председател на 39-то Народно събрание, във връзка с промените в основния ни закон, които въвеждат структурни и организационни промени в съдебната власт.

"Вратата не беше достатъчно широко отворена, за да ѝ бъде комфортно на реформата, но при добро и съобразително законодателство в следващите нормативни актове, би могло да се очаква, че нещо може да наподоби на една съдебна реформа. Може би не най-добрата, но все пак да се направи следващата крачка към съдебната реформа", посочи проф. Герджиков.

По думите му, нужда от ревизия имат и други нормативни актове, като Закона за съдебната власт, Гражданско-процесуалния и Наказателно-процесуалния кодекс.

На въпрос дали положителни промени в съдебната система биха могли да бъдат въведени и без промени в основния закон, той отговори: "Да, това също беше вариант. Като че ли, с промяна в Конституцията се дава една по-голяма свобода на обикновеното Народно събрание да направи следващата стъпка. Тази стъпка беше малко половинчата и аз съм склонен да смятам, че и без нея можеха да се направят подходящи промени в законите, за които стана дума. Теоретично погледнато е възможно, но с промяна в Конституцията изглежда по-сериозно", допълни проф. Герджиков.

Според него, когато тя се променя, това да се прави със сериозен поглед напред в бъдещето. "Сега се прокрадват някакви идеи новият министър на правосъдието да инициира следваща промяна в Конституцията. Това е нещо, което ще звучи доста несериозно. Това е основен закон на държавата и никак не отива през 6 месеца да го променяме", смята проф. Герджиков.

Той посочи, че поначало е противник на политическите квоти, когато става дума за съдебна система. "За мен това беше една силна буря в не особено голяма чаша вода", посочи Герджиков по повод въведените квоти на съдиите и на прокурорите във Висшия съдебен съвет.

"Така или иначе нашият основен закон това нещо го допуска, но вътрешно си противоречи. След като веднъж обявява съдът за независим и подчинен единствено на Конституцията и законите, втори път регламентира политически квоти, тоест управляващите да могат да си подреждат своя пъзел и да избират хора, за които се предполага, че ще им бъдат удобни. Това е нещо, над което почти никой не иска да се замисли, но то продължава да съществува. От време на време аз говоря на тази тема, но какво от това? Просто някой си говори нещо", посочи проф. Герджиков.

На въпрос дали с промените в институционалната структура на ВСС и обособяването на отделни колегии – прокурорска и съдийска, ще се осигури необходимата независимост при решаването на кадровите въпроси в съдебната власт, той отговори: "В някаква степен, вероятно, ще повлияе положително. Практиката ще покаже дали и доколко това ще изиграе тази положителна роля, която се очаква".

ПРЕДСМЪРТНО ПИСМО от читател

http://www.zapernik.com/krimi/predsmurtno-pismo-ot-chitatel_41005/

Зов за помощ

Здравейте,

С това мое писмо към Вас искам само да съобщя, че повече няма смисъл да живея и да съществувам тъй като вече не се издържа с ТЕЛК пенсия от 130 лева. В понеделник, до когато ще имам от мижавите пари вече съм решил и никои не може да ме разубеди е това,че съм купил въже и или ще завържа камък на него и ще се удавя или ще го метна на някои клон на дърво и ще се обеся! Сигурен съм, че този мой живот не го живеят дори и кучетата на улицата! Весело изкарване на новата 2016...

Продължава

ПРЕДСМЪРТНО ПИСМО

http://www.zapernik.com/obshtestvo/predsmurtno-pismo_41005/

Зов за помощ

Здравейте,

С това мое писмо към Вас искам само да съобщя,че повече няма смисъл да живея и да съществувам тъй като вече не се издържа с ТЕЛК пенсия от 130 лева.В понеделник до когато ще имам от мижавите пари вече съм решил и никои не може да ме разубеди е това,че съм купил въже и или ще завържа камък на него и ще се удавя или ще го метна на някои клон на дърво и ще се обеся!Сигурен съм,че този мои живот не го живеят дори и кучетата на улицата!Весело изкарване на новата 2016 година!Това...

Продължава

Как Бърти прекара Бъдни вечер

http://literature.actualno.com/kak-byrti-prekara-bydni-vecher-news_515296.html

Беше Бъдни вечер и в семейния кръг на скуайър Лук Стефинк царяха приветливост и весело настроение, както подобаваше на случая. Богатата вечеря продължи дълго, минаха улични музиканти и изпълниха коледни песни, празнуващите се възнаградиха с още песни, които сами изпяха и последваха лудории, които, дори човек да ги разкажеше от амвона, нямаше да бъдат порицани като прекалени. Сред общото приповдигнато настроение обаче имаше изгаснало въгленче, което не светеше. Бърти Стефинк, племенник на горесп

Рейтингът на Порошенко удари дъното

http://svetoven.pogled.info/news/70315/Reitingat-na-Poroshenko-udari-danoto

/Поглед.инфо/ Рейтингът на президента на Украйна Петро Порошенко падна по-ниско от този на предшественика му Виктор Янукович в навечерието на Майдана. Това сочат данните от изследване на „Галъп Интернешънъл”, публикувани в неделя (27 декември) от "Взгляд".

Влак в Австралия разля 200 хил. литра сярна киселина

http://www.vesti.bg/sviat/vlak-v-avstraliia-razlia-200-hil.-litra-siarna-kiselina-6047675

Заради токсичността на разлятата течност местните власти обявиха извънредно положение в радиус от 2 километра

Община Велико Търново осъди бившия шеф на белодробната болница за над 8550 лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5197562

Община Велико Търново като собственик на белодробната болница "Д-р Трейман" е осъдила в гражданско дело на първа инстанция бившия управител д-р Иван Драганчев за щети от над 8550 лева. Съдебното решение на Районният съд в старата столица е от 23 декември.
Процесът срещу ексуправителят на лечебницата е бил заради незаконосъобразни разпоредителни
Община Велико Търново като собственик на белодробната болница "Д-р Трейман" е осъдила в гражданско дело на първа инстанция бившия управител д-р Иван Драганчев за щети от над 8550 лева. Съдебното решение на Районният съд в старата столица е от 23 декември. Процесът срещу ексуправителят на лечебницата е бил заради незаконосъобразни разпоредителни

Силна еврозона се нуждае от силен банков съюз

http://www.investor.bg/evropa/334/a/silna-evrozona-se-nujdae-ot-silen-bankov-syiuz-208491/

Единна схема за гарантиране на депозитите ще намали рисковете от бъдещите финансови кризи

Две групи бежанци заловени в Странджа по Коледа

http://www.cross.bg/migranti-grypi-nelegalni-1492909.html

/КРОСС/Две нови групи нелегални мигранти са задържани през уикенда в Бургаска област, научи "24 часа". Първата от тях е спипана при проверка на микробус със словашка регистрация на КПП близо до река Караагач край Приморско. Задържан е и шофьорът на буса - софиянец с криминално минало. В групата е имало 32-ма иракчани, половината жени и деца. Други 17 нелегални мигранти са хванати на територията на община Малко Търново, близо до с. Близнак, рано сутринта в неделя. Не е ясно дали с тях е имало каналджия.  

Д-р Стефан Константинов: Свидетели сме на хартиена здравна реформа

http://zdraven.pogled.info/news/70314/D-r-Stefan-Konstantinov-Svideteli-sme-na-hartiena-zdravna-reforma

/Поглед.инфо/ Българското здравеопазване през 2015 г. заседна в плитчините на популизма и обещанията, на отявленото разминаване между намерения и реализирани действия, и бавно падаща мъгла от идеи.

Fiat Chrysler връща 570 000 джипове в сервизите

http://www.investor.bg/novini/444/a/fiat-chrysler-vryshta-570-000-djipove-v-servizite-208492/

По-сериозната причина е заради окабеляването на огледалото за задно виждане, което може да предизвика пожар

Влак дерайлира в Австралия, разля 200 000 л сярна киселина

http://www.moreto.net/novini.php?n=309817

Влак с 26 вагона дерайлира в северната част на Австралия, съобщи агенция "Руптли". При инцидента са се разлели 200 000 литра сярна киселина, както и голямо количество дизел. Заради токсичността на разлятата течност местните власти обявиха извънредно положение в радиус от 2 км от мястото на инцидента.

Шойбле иска създаване на общоевропейска армия

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/70313/SHoible-iska-sazdavane-na-obshtoevropeiska-armiya

/Поглед.инфо/ В светлината на многобройните конфликти и на миграционната криза на Европейския съюз ще му се наложи да увеличи разходите за отбрана и в крайна сметка да се насочи към създаване на общоевропейска армия. Това заявява германският министър на финансите Волфганг Шойбле в интервю, публикувано в „Билд ам Зонтаг“.

Проф. Тадаръков: Ако светът се промени тежко, Доган ще се върне в политиката

http://petel.bg/Prof--Tadarakov--Ako-svetat-se-promeni-tezhko--Dogan-shhe-se-varne-v-politikata__139191

Последната визия на Ахмед Доган е, че не иска да се връща в политиката, твърди проф. Димитър Тадаръков, който е близък на почетния...

Ердоган критикува Иран заради Сирия

http://svetoven.pogled.info/news/70312/Erdogan-kritikuva-Iran-zaradi-Siriya

/Поглед.инфо/ Турският президент Реджеп Ердоган подложи на остра критика подкрепата, която Иран оказва на сирийския президент Башар Асад.

Страните-основателки на ЕС ще обсъждат бъдещето му

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/70311/Stranite-osnovatelki-na-ES-shte-obsazhdat-badeshteto-mu

/Поглед.инфо/ Министрите на външните работи на шестте страни - основателки на единна Европа (Белгия, Германия, Италия, Люксембург, Холандия и Франция) ще се съберат на съвещание на 19 януари в Рим, на което ще разискват бъдещето на Евросъюза, заявява италианският външен министър Паоло Джентилони в интервю за в. „Република“.

24-тата българска експедиция заминава за Антарктида

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5197517

Тази вечер от Летище София заминава 24-тата българска експедиция до Антарктида. Групата от учени е водена от професор Христо Пимпирев, съобщи Нова тв.
В момента на българската база на Антарктида се изпълнява картографски геодезичен проект с дрон, който облетява неизследвани територии на континента. На тях не е стъпвал човешки крак,
Тази вечер от Летище София заминава 24-тата българска експедиция до Антарктида. Групата от учени е водена от професор Христо Пимпирев, съобщи Нова тв. В момента на българската база на Антарктида се изпълнява картографски геодезичен проект с дрон, който облетява неизследвани територии на континента. На тях не е стъпвал човешки крак,

24-тата българска експедиция заминава за Антарктида

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5197527

Тази вечер от Летище София заминава 24-тата българска експедиция до Антарктида. Групата от учени е водена от професор Христо Пимпирев, съобщи Нова тв.
В момента на българската база на Антарктида се изпълнява картографски геодезичен проект с дрон, който облетява неизследвани територии на континента. На тях не е стъпвал човешки крак,
Тази вечер от Летище София заминава 24-тата българска експедиция до Антарктида. Групата от учени е водена от професор Христо Пимпирев, съобщи Нова тв. В момента на българската база на Антарктида се изпълнява картографски геодезичен проект с дрон, който облетява неизследвани територии на континента. На тях не е стъпвал човешки крак,

НАТО изпраща самолети за наблюдение в Турция

http://europe.actualno.com/nato-izprashta-samoleti-za-nabludenie-v-turcija-news_515310.html

НАТО ще разположи в Турция самолети за наблюдение, за да помогне на страната да защити въздушното си пространство, предаде АФП. Предвидено е прехвърлянето на разузнавателни самолети АУАКС от базата Гайленкирхен, западна Германия, към изнесената напред база в Коня, южна Турция, съобщава германското министерство на отбраната в електронно писмо с дата 18 декември. В това писмо, адресирано до комисията по отбрана на Бундестага, министерството припомня, че Берлин осигурява на НАТО 30% от перс

Забраниха демонстрациите в един от кварталите на френския град Аячо

http://europe.actualno.com/zabraniha-demonstraciite-v-edin-ot-kvartalite-na-frenskija-grad-ajacho-news_515311.html

Префектът на Корсика Кристоф Мирман забрани демонстрациите в квартал на Аячо, град в югозападната част на френския остров Корсика, два дни след протести и сблъсъци на расистка основа, предаде Франс прес, съобщи БНР. Забраната, която влиза в сила днес, ще продължи поне до 4 януари и се отнася за всички демонстрации и събирания, уточни Мирман пред АФП. За втори пореден ден стотици демонстранти излязоха по улиците на Аячо стотици демонстранти с възгласи "Ние сме си у дома!", "Арабите вън!". Прот

Радарите за превишена скорост утре във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=309784

Служители на пътната полиция ще следят утре - 28 декември, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: 08:10-09:30 гр.Варна Южен пътен възел /вход/ 09:30ч.-10:30ч. Гр.Варна северен пътен възел на Аспарухов мост 11:00-12:30 гр.

Константинов: Трябва да играем на живот и смърт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5197518

Националният селекционер по волейбол Пламен Константинов за пореден път обяви твърда решителност отборът да се раздаде без остатък в мачовете в олимпийската квалификация в Берлин от 5 до 10 януари. „Нашият отбор трябва да играе на живот и смърт, трябва да даде максимума от себе си, за да влезе в тройката - каза Константинов.
Националният селекционер по волейбол Пламен Константинов за пореден път обяви твърда решителност отборът да се раздаде без остатък в мачовете в олимпийската квалификация в Берлин от 5 до 10 януари. „Нашият отбор трябва да играе на живот и смърт, трябва да даде максимума от себе си, за да влезе в тройката - каза Константинов.

Пореден СКОК: "Гражданска отговорност" поскъпва

http://www.bnews.bg/article-145538

Причината е повишаване на лимитите за обезщетение при смърт на пътя.

Руската държавна телевизия забърка оръжеен скандал с българско участие

http://www.mediapool.bg/ruskata-darzhavna-televiziya-zabarka-orazheen-skandal-s-balgarsko-uchastie-news243574.html

Руската държавна телевизия "Россия 24" забърка България в скандал с износ на оръжие, съобщава Нова телевизия. Репортажът на руснаците бе излъчен в събота вечерта и в него се твърди, че радикални джихадисти, сред които и тези от "Ислямска държава", се бият с българско оръжие. Като доказателство руската телевизия ползва репортаж на български медии, включително кадри на Нова телевизия отпреди повече от шест месеца. Използваният материал от българските медии е за американския военен инструктор, който загина при инцидент на полигона на ВМЗ-Сопот. В крайна сметка руската телевизия достига до извода, че американци купуват българското оръжие, дават го на сирийски бунтовници, които наричат умерени, а накрая то се озовава в ръцете на ислямистите от “Ислямска държава“.

Христо Стоичков: Дори от щерките криех, че вземам „Златната топка“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5197436

На 11 август Жозе Моуриньо даде единственото си интервю за българи - пред вестник „Труд“ и за предаването „Код Спорт“. След него се съгласи да говори и Христо Стоичков, един от 100-те най-велики футболисти на ХХ век. Направихме облог - дали на Коледа интервюто може да е също толкова актуално. Стоичков се оказа прав.
На 11 август Жозе Моуриньо даде единственото си интервю за българи - пред вестник „Труд“ и за предаването „Код Спорт“. След него се съгласи да говори и Христо Стоичков, един от 100-те най-велики футболисти на ХХ век. Направихме облог - дали на Коледа интервюто може да е също толкова актуално. Стоичков се оказа прав.

Крупен удар край Бургас: Софиянец натъпка 32 иракчани в словешки бус! Спипаха ги край река Караагач

http://pik.bg/крупен-удар-край-бургас-софиянец-натъпка-32-иракчани-в-словешки-бус-спипаха-ги-край-река-к-news458746.html

Крупен удар край Бургас: Софиянец натъпка 32 иракчани в словешки бус! Спипаха ги край река Караагач

32 бежанци, от които 9 деца и 7 жени, са били заловени край река Караагач, Бургаска област. Те били превозвани от български каналджия. Мъжът е родом от София, криминално проявен- осъждан е за грабежи и в момента е задържан в ареста на Бургаското следствие, предаде „Труд”.

Бусът, с който превозвал бежанците, бил със словашка регистрация.

Нелегално преминалите граница са от Ирак, сред тях имало само един сириец. Залавянето на групата станало навръх Коледа, в събота по обед. В понеделник каналджията ще бъде разпитан.

От август месец до момента ефективните присъди срещу превозвачи на бежанци са шест, съобщи Мария Москова, председател на Районен съд- Царево. За същия период, условните присъди са 23, като незабавните производства срещу каналджиите наброяват 22.

Коментари на седмицата. №3: Кой натиска цената на петрола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5197657

Публикуваме отново най-четените коментари през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Този е видян от над 30 000 души.

Тепърва предстои да стигне дъното, но това залага бомба за бъдещето на пазара
Цената на петрола достигна най-ниски нива от 11 г. насам. Най-кратко казано, това е добра новина за шофьорите,
Публикуваме отново най-четените коментари през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Този е видян от над 30 000 души. Тепърва предстои да стигне дъното, но това залага бомба за бъдещето на пазара Цената на петрола достигна най-ниски нива от 11 г. насам. Най-кратко казано, това е добра новина за шофьорите,

Шофьори бранят катаджия, заснет да взема подкупи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5191966

Няколко шофьора защитиха екскатаджията Сашо Тръпков, заснет преди година да взема подкупи. Водачите се явиха на разпити в Софийския градски съд, който заседава по делото срещу Тръпков.
Катаджията Тръпков бе защитен от няколко души на 25 ноември. Тон даде колегата му Емил Степов, с когото дежурили заедно на 13 ноември м.г..
Няколко шофьора защитиха екскатаджията Сашо Тръпков, заснет преди година да взема подкупи. Водачите се явиха на разпити в Софийския градски съд, който заседава по делото срещу Тръпков. Катаджията Тръпков бе защитен от няколко души на 25 ноември. Тон даде колегата му Емил Степов, с когото дежурили заедно на 13 ноември м.г..

Експедицията ни за Антарктида заминава тази вечер

http://frognews.bg/news_104365/Ekspeditsiiata-ni-za-Antarktida-zaminava-tazi-vecher/

Тази вечер от Летище София заминава 24-тата българска експедиция до Антарктида. Групата от учени е водена от професор Христо Пимпирев, съобщи НТВ.

Фиджи - място за смели велосипедисти

http://www.vesti.bg/razvlechenia/redbull/fidzhi-miasto-za-smeli-velosipedisti-6047673

Въпреки че, планинското колоездене не е много популярно във Фиджи, заслужава си да го направиш на фона на красивите водопади и живописни села

Къде в света генерираната енергия е (почти) 100% от възобновяеми източници?

http://www.investor.bg/drugi/338/a/kyde-v-sveta-generiranata-energiia-e-pochti-100-ot-vyzobnoviaemi-iztochnici-208138/

Районите, които са 100% възобновяеми обикновено съчетават два фактора: огромни природни ресурси и малко население

Българка пак победи във френско шоу

http://www.cross.bg/denitza-note-lyuik-1492910.html

/КРОСС/Деница Икономова и Люик Ноте спечелиха френския телевизионен конкурс на TF1 "Танцувай със звездите". Това е втора поредна победа в шоуто за Икономова, която бе на върха и миналата година с партньор Раян Бенсети. Деница и Люик победиха с подкрепата на 68 на сто от зрителите. Ноте е белгийски певец, който става популярен с участието си в третия сезон на "Гласът на Белгия", и заема второ място през 2014 г., съобщава Дарик. Деница е родена в Кюстендил през 1987 г., но от малка живее, учи и тренира в София. Когато е на 15 години, семейството й се мести в Канада и постъпва в танцовото училище в Монреал. Брат й Павел пък е музикант. Както "Стандарт" вече писа, Деница е участвала в различни състезания в САЩ до 2005-а. С Кристиян Милет, ексшампион на Канада в латино и стандартните танци в категорията за аматьори, са втори на World 10 Dances и трети на латинотанците в Хонконг. През 2011 г. Деница прави фурор в "So You Think You Can Dance" - едно от най-гледаните телевизионни предавания на Американския континент.  

Стив Харви поздрави за Великден вместо за Коледа

http://frognews.bg/news_104364/Stiv-Harvi-pozdravi-za-Velikden-vmesto-za-Koleda/

Комедийният актьор Стив Харви, който неотдавна погрешно обяви за носителка на короната "Мис Вселена" претендентката от Колумбия, вместо победителката от Филипините, се прояви отново. Този път той поздрави всички с Великден, вместо с Рождество Христово, предаде РИА Новости.

Ибрахимович не изключи трансфер в Катар след края на сезона

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/27/2676813_ibrahimovich_ne_izkljuchi_transfer_v_katar_sled_kraia/?ref=rss


Златан Ибрахимович намекна, че може да продължи кариерата си в Катар.

Договорът на 34-годишния нападател с ПСЖ изтича в края на този сезон, а до момента шведът не дава признаци, че ще го продължи.

"Ситуацията, в която съм, е нова за мен. Договорът ми изтича и съм свободен да правя каквото си искам. Това не ми се беше случвало отдавна. Фокусиран съм върху ПСЖ. Все още имам шест месеца, така че важното е да играя добре за сегашния си клуб", заяви нападателят пред "Екип"....

Де Хеа отива в Реал през януари

http://petel.bg/De-Hea-otiva-v-Real-prez-yanuari-__139186

Испанският вратар на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа ще напусне "Олд Трафорд" и през януарския трансферен прозорец ще премине в Реал...

САЩ евакуират главатарите на „Ислямска държава” от Ирак

http://petel.bg/SASHH-evakuirat-glavatarite-na----Islyamska-darzhava----ot-Irak__139187

Командващият доброволческите въоръжени сили на шиитите "Ал-Хашд Ал-Шааби” заявил, че САЩ евакуират лидерите на ИД от Ирак, докато трае...

Във Варна и още 11 града въздухът е мръсен от 14 дни заради мъглата

http://petel.bg/Vav-Varna-i-oshhe-11-grada-vazduhat-e-mrasen-ot-14-dni-zaradi-maglata__139188

Снимка: Булфото, архив Мръсен въздух с наднормено съдържание на фини прахови частици има в последните 14 дни в голяма част от страната,...

Стрелбата по полицая в Горубляне - лично отмъщение или прикриване на друго престъпление

http://petel.bg/Strelbata-po-politsaya-v-Gorublyane---lichno-otmashhenie-ili-prikrivane-na-drugo-prestaplenie__139189

Лично отмъщение или опит за отвличане на вниманието от извършване на друго престъпление са част от версиите за стрелбата по полицай на...

Идентифицираха хормона, който ни кара да не налитаме на сладко

http://www.moreto.net/novini.php?n=309816

Американски учени идентифицираха хормона, произвеждан от черния дроб, който ни кара да не чувстваме глад за сладки неща и който може да бъде впрегнат за подобряването на хранителните режими, съобщава в. "Дейли мейл". Откритието е било направено от учени от университета в Айова, ръководени от Лукас Бондюран.

Утре времето ще бъде топло - до 16 градуса

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5197492

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за декември, но през деня ще се понижава. През нощта над страната ще бъде ясно и тихо. На отделни места в котловините и около реките на Югозападна България видимостта отново ще намалее. Минимални температури, в повечето места, между минус 1° и 4°, по морския бряг до 8°.
Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за декември, но през деня ще се понижава. През нощта над страната ще бъде ясно и тихо. На отделни места в котловините и около реките на Югозападна България видимостта отново ще намалее. Минимални температури, в повечето места, между минус 1° и 4°, по морския бряг до 8°.

Утре времето ще бъде топло - до 16 градуса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5197500

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за декември, но през деня ще се понижава. През нощта над страната ще бъде ясно и тихо. На отделни места в котловините и около реките на Югозападна България видимостта отново ще намалее. Минимални температури, в повечето места, между минус 1° и 4°, по морския бряг до 8°.
Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за декември, но през деня ще се понижава. През нощта над страната ще бъде ясно и тихо. На отделни места в котловините и около реките на Югозападна България видимостта отново ще намалее. Минимални температури, в повечето места, между минус 1° и 4°, по морския бряг до 8°.

Китай одобри първия закон за борба с тероризма в историята си

http://offnews.bg/news/n_1/n_613255.html

Постоянният комитет на Общокитайското събрание на народните представители одобри днес първият в историята на Китай закон за борба с тероризма. Всичките 159 депутати гласуваха за приемане на закона, съобщи ТАСС. "Законът цели да се намери баланс между прилагането на законодателството в сферата на борбата срещу тероризма и законните интереси на гражданите", заяви на пресконференция председателя на комитета Ан Вейсин. Точки в закона за борба с тероризма засягат отнасящи безопасността в интернет, като задължават доставчиците на телефонна и интернет връзка да предават на китайските власти кодовете за криптиране на информация. Също така паролите на потребителите на компетентните ведомства трябва също да бъдат предавани. Освен това нормативно-правният акт задължава телекомуникационните компании да разполагат със сървъри и друго оборудване с личните данни на потребителите на територията на КНР. Президентът на САЩ Барак Обама остро разкритикува законопроекта през март тази година. Според него тези законодателни норми принуждават чуждестранните компании, включително американските, да предават на правителството на КНР конфиденциална информация, и включват механизми, позволяващи да се следят и шпионират всички потребители.

Времето на 28 декември: Слънчево, но с мъгли

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539645

Прогноза за 28 декември, понеделник През нощта над страната ще бъде ясно и тихо. На отделни места в котловините и около реките на Югозападна България видимостта отново ще намалее. Минималните температури, в повечето места, ще са между минус 1 и 4 градуса, по морския бряг - до 8 градуса.В понеделник времето над страната ще бъде слънчево. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина до умерен запад-северозападен вятър. В Югозападна България, където ще остане тихо, на отделни места в котловините и около реките ще има мъгли, които в следобедните ...

Декларираме в НАП до началото на май

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539553

Предпразнично Националната агенция за приходите пусна новите данъчни декларации за облагане дохода на физическите лица и за корпоративните данъци. Те вече са публикувани на сайта НАП. Крайният срок за подаването на декларациите от физическите лица е 3 май 2016 г. Ако те бъдат подадени до 31 март, а данъкът за довнасяне бъде платен до 3 май, се ползва 5% отстъпка. Допълнително условие за получаването ú е да нямат други неплатени задължения към хазната. Формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта ...

Бялата магия на класиците ни учи как да сме по-добри

http://books.actualno.com/bjalata-magija-na-klasicite-ni-uchi-kak-da-sme-po-dobri-news_515295.html

Последните попълнения в колекцията „Големите малки книги“ (изд. „Изток-Запад“). „Приказки и легенди, обновени от френски писатели“ и „Коледни истории“ вече ви чакат в книжарниците. Приказките и легендите се предавали устно по света и затова най-популярните детски истории имат толкова много варианти. През XVIII в. и XIX в. тогавашните френски автори – от най-известните до най-непознатите – ги претворяват по свой начин, като им придават

Как да разберем имаме ли нужда да отслабнем

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5197222

Виждаме се дебели в огледалото, смятаме, че имаме целулит или натрупани мазнини. Но дали това наистина е така? Не ставаме ли понякога жертви на измамни стандарти за красота?
Специалистите са категорични, че килограмите не са гаранция за това дали имаме нужда да отслабнем. Някои жени са с повече килограми,
Виждаме се дебели в огледалото, смятаме, че имаме целулит или натрупани мазнини. Но дали това наистина е така? Не ставаме ли понякога жертви на измамни стандарти за красота? Специалистите са категорични, че килограмите не са гаранция за това дали имаме нужда да отслабнем. Някои жени са с повече килограми,

Петима пострадаха в катастрофа при тунел на магистрала "Хемус"

http://www.cross.bg/posoka-katastrofa-zavedenie-1492908.html

/КРОСС/Петима души са откарани за преглед в болнично заведение след катастрофа на автомагистрала „Хемус" при тунел „Топли дол". Това съобщиха за Фокус от пресцентъра на ОДМВР-София. Сигналът за катастрофа, станала преди влизането в тунела, в посока София, е получен в 14,59 часа. Миниван пътуващ от село Врачеш, Община Ботевград, по черен път, е пресякъл платното в посока Варна, за да се включи в насрещното платно в посока столицата. В този момент е ударен странично от лек автомобил „Мазда", пътуващ в посока Варна. Петима души и от двете превозни средства са откарани за преглед в болнично заведение. Няма данни за състоянието на участниците в катастрофата, по първоначални данни няма починали. Автомобилите се намират в едната лента за движение, останалите две са свободни за преминаване. Към момента трафикът не е завишен и движението се извършва спокойно. На място има екип на „Пътна полиция".  

10 невероятни неща, които се случват за 1 секунда!

http://www.bnews.bg/article-145532

За една секунда светлината може да обиколи Земята по Екватора над седем пъти.

Бунтът Местан клони към фарс!

http://www.bnews.bg/article-145527

Че не можеше ли сам да се освободи – да си даде оставката и това е! Сякаш се е родил заробен за този пост!

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/12/27/2676808_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от вечерната емисия:

- Днес се навършват 12 години от трагичния инцидент през 2003-а, когато камион-бомба атакува базата ни в Кербала и уби петима български военнослужещи, а други 27 души бяха тежко ранени.

- Австрийската полиция предупреди, че разполага с данни за евентуална терористична атака на територията на Европа до Нова...

Иракската армия обяви победа над ИД в Рамади

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/irakskata-armiia-obiavi-pobeda-nad-id-v-ramadi-6047672

Иракската армия бе обкръжила напълно административния комплекс в Рамади - последния бастион на джихадистката групировка "Ислямска държава" в града на 100 километра западно от столицата Багдад

Банкомат с 200 000 лева отмъкнаха навръх Коледа в Дупница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5197475



Банкомат, зараден "догоре" с банкноти за коледните празници, е изкъртен и отмъкнат от ниша във фоайето на банка в центъра на Дупница по Бъдни вечер, съобщиха от полицията.
Устройството е било закачено и влачено с автомобил по паважа пред входа, следите от което още личат, казват минувачи. Сигналът до тел. 112 е подаден към 5 ч. на 25 декември.
Банкомат, зараден "догоре" с банкноти за коледните празници, е изкъртен и отмъкнат от ниша във фоайето на банка в центъра на Дупница по Бъдни вечер, съобщиха от полицията. Устройството е било закачено и влачено с автомобил по паважа пред входа, следите от което още личат, казват минувачи. Сигналът до тел. 112 е подаден към 5 ч. на 25 декември.

Бойците на ИД са напуснали административния комплекс

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/bojcite-na-id-sa-napusnali-administrativniia-kompleks-6047672

Иракската армия е обкръжила напълно административния комплекс в Рамади - последния бастион на джихадистката групировка "Ислямска държава" в града на 100 километра западно от столицата Багдад

Всички бойци на ИД са напуснали комплекса в Рамади

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539644

Всички бойци на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) са напуснали административния комплекс в центъра на западния иракски град Рамади, който бе обкръжен изцяло по-рано днес от правителствените сили, предаде АФП, като се позова на говорител на елитните части за борба с тероризма."Всички бойци на ДАЕШ (съкращение на ИД на арабски език) се изтеглиха. Няма съпротива", каза той, допълвайки, че комплексът все пак трябва да бъде прочистен от заложени мини и взривни устройства преди войниците да могат да влязат.Иракската армия е обкръжила н...

Китай отменя политиката за едно дете, за да се бори със застаряването

http://www.cross.bg/dete-naselenieto-politikata-1492907.html

/КРОСС/Китай официално сложи край на политиката на едно дете с обнародването днес на закона, разрешаващ на семействата да имат второ дете. Законът влиза в сила от 1 януари, предаде Синхуа. Целта е да се спре застаряването на населението и да се даде тласък на растежа. През октомври Китайската компартия обяви края на тази спорна политика, наложена преди повече от три десетилетия. Всички женени двойки вече ще могат да имат второ дете, но ограниченията се запазват за допълнителните раждания. Китай въведе ограничаването на раждаемостта през 70-те години, за да спре галопиращата демография. Ръководството на страната твърди, че тази политика е била един от главните фактори на икономическия подем и е предотвратила 400 милиона раждания. Етническите малцинства обаче са били до голяма степен пощадени от ограниченията и в селските райони на семействата е било разрешено да имат второ дете, ако първото е момиче. Политиката на едно дете бе дълго време прилагана от комисията за семейно планиране, сляла се по-късно с министерството на здравеопазването. Стотиците хиляди нейни функционери са издавали разрешителни и са налагали глоби, а също са прибягвали до насилствено стерилизиране и до късни аборти, отбелязва АФП. Тези селективни аборти и детеубийства заради традиционното предпочитание на момчета, станаха причина за сериозно неравновесие. През 2014 г. на 116 родени момчета се падаха 100 момичета, като съотношението в населението бе 105 мъже за 100 жени

Ограничиха движението по „Хемус“ заради катастрофа с петима ранени

http://frognews.bg/news_104363/Ogranichiha-dvijenieto-po-Hemus-zaradi-katastrofa-s-petima-raneni/

Временно е ограничено движението по магистрала „Хемус" заради катастрофа. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". След тунела "Топли дол" са се ударили две коли. Петима души са ранени.

Нова мода в Бургаско: Руснаци с резервации за ЧНГ в Странджа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5197450

Нова страст е обхванала руснаците с имоти по морето. Вместо в апартаментите и хотелите по брега, те вече правят масови резервации за посрещане на Нова година и в селските къщи из Странджа.
Руснаците били примамени от отличните условия в хижите и ниските цени, които им излизат многократно по-евтино от родината им след девалвацията на рублата.
Нова страст е обхванала руснаците с имоти по морето. Вместо в апартаментите и хотелите по брега, те вече правят масови резервации за посрещане на Нова година и в селските къщи из Странджа. Руснаците били примамени от отличните условия в хижите и ниските цени, които им излизат многократно по-евтино от родината им след девалвацията на рублата.

Виртуозен цигулар изнася коледен галаконцерт във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=309811

На 29-ти декември виртуозният цигулар Марио Хосен и популярният в Европа класически камерен оркестър „Камерата Орфика“ ще изнесат новогодишен галаконцерт на сцената на Фестивален и конгресен център - Варна, научи Moreto.net. Брилянтният цигулар, наричан от световната преса „превъплъщение на Паганини“ дни преди настъпването на новата година ще изпълни единствено за варненската и за софийската публика уникална вълнуваща музикална програма, основана на контраста и емоцията.

Така изглежда път край Варна, който не е ремонтиран 50 години (видео)

http://petel.bg/Taka-izglezhda-pat-kray-Varna--koyto-ne-e-remontiran-50-godini--video-__139183

Възмутени шофьори продължават да публикуват видеа в интернет, показвайки лошите пътища в нашата страна, които държавата е забравила....

Застреляха бивш футболен национал на Салвадор

http://petel.bg/Zastrelyaha-bivsh-futbolen-natsional-na-Salvador__139184

Бившият национал на Салвадор Алфредо Пачеко е бил застрелян в околностите на столицата Сан Салвадор. Той бил със свои познати, когато...

Джакпотите от тотото оцеляха, над 3 млн. лева очакват някой късметлия в четвъртък

http://petel.bg/Dzhakpotite-ot-tototo-otselyaha--nad-3-mln--leva-ochakvat-nyakoy-kasmetliya-v-chetvartak__139185

След днешния 104-ти тираж на Български спортен тотализатор отново всички джакпоти оцеляха след като никой не уцели печелившите числа в...

Нуман Куртулмуш: Бежанската криза може да е по-опасна от нова световна война

http://www.cross.bg/bezhantzite-vitzepremier-kyrtylmysh-1492906.html

/КРОСС/Турският вицепремиер Нуман Куртулмуш заяви, че бежанската криза съдържа потенциала да се превърне в по-голяма заплаха от евентуална Трета световна война,ако не бъдат взети своевременно мерки за нейното разрешаване, предаде БНР в кореспонденция от Истанбул. В изказване през участниците в международен симпозиум на тема Миграция и икономика, който се състоя в Истанбул, Куртулмуш отправи критики към някои държави, че се отнасят с безразличие към бежанския проблем. Турският вицепремиер не посочи конкретна държава, но визира европейски страни, които издигат заграждения по границите си, между които е и България. „Европейските страни издигат заграждения от бодлива тел по границите си, за да спрат бежанците. Според вас възможно ли е да спрете бежанците дори да издигнете стоманени стени по границите си?"- отправи той риторичен въпрос към участниците. По думите на турския вицепремиер светът остава безразличен към драмата на бежанците и трябва да бъде сериозно критикуван в това отношение. "Турция отвори вратите си и приютява няколко милиона бежанци. Но в същото време трябва да подчертая, че нашата страна няма да се превърне в открит затвор,където до безкрая да бъдат задържани бежанците." - посочи Култулмуш.  

Ханс-Вернер Зин: Проблемите в еврозоната бяха само замазани

http://www.investor.bg/analizi/91/a/hans-verner-zin-problemite-v-evrozonata-biaha-samo-zamazani-208483/

Ниската цена на петрола и слабото евро може да насърчат икономиката на валутния съюз, но той може да попадне в нова криза, смята икономистът

Министри на външните работи ще обсъждат бъдещето на ЕС

http://europe.actualno.com/ministri-na-vynshnite-raboti-shte-obsyjdat-bydeshteto-na-es-news_515308.html

Министрите на външните работи на шестте страни - основателки на единна Европа (Белгия, Германия, Италия, Люксембург, Холандия и Франция) ще се съберат на съвещание на 19 януари в Рим. На него ще разискват бъдещето на Евросъюза, заявява италианският външен министър Паоло Джентилони в интервю за в. „Република“, цитиран от БГНЕС. "Искаме да обсъдим как най-добре да вървим напред при по-голямо единство и едновременно с това по-бързо", казва Джентилони. Италианското правителство

Жена загина при пожар в дома си във Враца

http://vraza.actualno.com/jena-zagina-pri-pojar-v-doma-si-vyv-vraca-news_515309.html

Възрастна жена изгоря при пожар в дома си във Враца. Инцидентът стана късно снощи. Три пожарни гасиха огъня. Според съседи по време на инцидента в апартамента бил и синът на загиналата, но той не успял да направи нищо. Причините се разследват. Една от версиите е, че пожарът е лумнал заради незагасена цигара, информира bTV. Щети има не само по жилището, но и във входа на многоетажната сграда.

Гърция отвори нов център за бежанци на остров Лесбос

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/12/27/2676805_gurciia_otvori_nov_centur_za_bejanci_na_ostrov_lesbos/?ref=rss


На гръцкия остров Лесбос заработи нов голям център за настаняване на бежанци, преадде БТА, цитирайки груцк медии.

Центърът е с капацитет до 3 000 души. В него има и възможности за предоставяне на временен подслон на още две хиляди души.

Властите в южната съседка алармират, че потокът от бежанци и мигранти към остров Лесбос става все по-интензивен.

Отварянето на новия център на острова бе породено от множеството лодки с мигранти, пристигащи денонощно от турския...

Ген.-лейтенант Петковски: Инцидентът в Кербала можеше да бъде избегнат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5197472

Атентатът в Кербала е поука за Българската армия, но никой не искаше това да се случи. Това каза в интервю за Фокус генерал-лейтенант Симеон Петковски (р), бивш заместник-министър на отбраната, във връзка с навършващите се днес 12 години от атентата с кола-бомба в българската база „Индия” в Кербала, при който загинаха 5-ма български военнослужещи.
Атентатът в Кербала е поука за Българската армия, но никой не искаше това да се случи. Това каза в интервю за Фокус генерал-лейтенант Симеон Петковски (р), бивш заместник-министър на отбраната, във връзка с навършващите се днес 12 години от атентата с кола-бомба в българската база „Индия” в Кербала, при който загинаха 5-ма български военнослужещи.

Иракската армия пое контрола върху една от крепостите на “Ислямска държава“

http://www.mediapool.bg/irakskata-armiya-poe-kontrola-varhu-edna-ot-krepostite-na-islyamska-darzhava-news243573.html

Иракската армия успя да навлезе в централните райони на Рамади, което се оценява като преломен момент от офанзивата за изтласкване на терористичните милиции на т.нар. "Ислямска държава" от ключовия западен иракски град, съобщават световните информационни агенции в неделя. "Силите за сигурност влязоха на разсъмване в квартала Хуз. В момента те водят ожесточени боеве с Даеш (арабското название на “Ислямска държава”) близо до правителствения комплекс в Рамади”, казва говорителят на полицията в иракската провинция Анбар - Ясер ад Дулайми, цитиран от ДПА. Рамади е административният център на провинцията, която се простира от околностите на столицата Багдад до границата на Ирак със Сирия и Йордания. Големи райони от населената предимно със сунити провинция са под контрола на "Ислямска държава". "Бойци на Даеш са пръснати из Хуз, и в сгради, в които са заложени капани. Полагаме сериозни усилия да ги изтласкаме оттам", каза Дулайми пред ДПА. Най-малко 20 бойци на "Ислямска държава" са били убити досега при боевете в района. Възвръщането на Рамади, който бе превзет ислямистите през май, ще бъде една от най-значимите победи за въоръжените сили на Ирак, след като "Ислямска държава" превзе една трета от страната през 2014 година.

Петима пострадали в катастрофа при тунел на "Хемус"

http://offnews.bg/news/n_1/n_613241.html

Петима души са откарани за преглед в болнично заведение след катастрофа на магистрала "Хемус" при тунел "Топли дол". Това съобщиха от пресцентъра на МВР-София. Сигналът за катастрофа, станала преди влизането в тунела, в посока София, е получен в 14.59 ч. Миниван пътуващ от село Врачеш, община Ботевград, по черен път, е пресякъл платното в посока Варна, за да се включи в насрещното платно в посока столицата. В този момент е ударен странично от автомобил "Мазда", пътуващ в посока Варна. Петима души и от двете превозни средства са откарани за преглед в болнично заведение. Няма информация за състоянието на участниците в катастрофата, по първоначални данни няма починали. Автомобилите се намират в едната лента за движение, останалите две са свободни за преминаване. Към момента трафикът не е завишен и движението се извършва спокойно. На място има екип на "Пътна полиция".

Култов бар в Бургас оцеля след четвърти палеж

http://www.cross.bg/havaii-palezhite-chast-1492905.html

/КРОСС/Култовият бургаски бар "Хавай" оцеля след като бе подпален за четвърти път. Заведението в центъра на града е пламнало отново навръх Коледа. Неизвестните пиромани са драснали клечката около полунощ, а съседите усетили пушека близо час по-късно. Огънят е бил потушен от два противопожарни екипа и девет огнеборци. От инцидента изгорял част от покрива на заведението, входните врати и част от оборудването. Този път пожарът е бил голям и барът се е разминал на косъм да се превърне в пепелище. Това е четвъртият опит бар "Хавай" да бъде унищожен през последните шест месеца. За щастие отново неуспешен. Този път обаче пироманите са нанесли сериозни щети и култовото заведение със сигурност ще затвори врати поне за месец. Нито един от палежите не е разкрит до момента. Една от версиите е свързана с нелоялна конкуренция. При разследването е установено, че за парцела върху който е издигнат бар "Хавай" има имотни спорове, но връзка между спорещите и палежите не е разкрита.  

Ген.-лейтенант Петковски: Инцидентът в Кербала можеше да бъде избегнат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5197462

Атентатът в Кербала е поука за Българската армия, но никой не искаше това да се случи. Това каза в интервю за Фокус генерал-лейтенант Симеон Петковски (р), бивш заместник-министър на отбраната, във връзка с навършващите се днес 12 години от атентата с кола-бомба в българската база „Индия” в Кербала, при който загинаха 5-ма български военнослужещи.
Атентатът в Кербала е поука за Българската армия, но никой не искаше това да се случи. Това каза в интервю за Фокус генерал-лейтенант Симеон Петковски (р), бивш заместник-министър на отбраната, във връзка с навършващите се днес 12 години от атентата с кола-бомба в българската база „Индия” в Кербала, при който загинаха 5-ма български военнослужещи.

Красотата на българката - зад кулисите (видео)

http://www.vesti.bg/bulgaria/krasotata-na-bylgarkata-zad-kulisite-video-6047671

Как се е променила българската жена през годините, вижте заснемането на страхотния проект зад кадър

Китай отменя политиката за едно дете, за да се бори със застаряването

http://www.moreto.net/novini.php?n=309815

Китай официално сложи край на политиката на едно дете с обнародването днес на закона, разрешаващ на семействата да имат второ дете. Законът влиза в сила от 1 януари, предаде Синхуа. Целта е да се спре застаряването на населението и да се даде тласък на растежа.

Влак дерайлира в Австралия, разля 200 000 л сярна киселина (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539639

Влак с 26 вагона дерайлира в северната част на Австралия, съобщи агенция "Руптли". При инцидента са се разлели 200 000 литра сярна киселина, както и голямо количество дизел.Заради токсичността на разлятата течност местните власти обявиха извънредно положение в радиус от 2 км от мястото на инцидента.Двамата машинисти са задържани от полицията, докато се изяснят причините за инцидента....

Петима пострадаха в катастрофа при тунел на магистрала "Хемус"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539638

Петима души са откарани за преглед в болнично заведение след катастрофа на магистрала "Хемус" при тунел "Топли дол". Това съобщиха от пресцентъра на МВР-София.Сигналът за катастрофа, станала преди влизането в тунела, в посока София, е получен в 14.59 ч. Миниван пътуващ от село Врачеш, община Ботевград, по черен път, е пресякъл платното в посока Варна, за да се включи в насрещното платно в посока столицата. В този момент е ударен странично от автомобил "Мазда", пътуващ в посока Варна. Петима души и от двете превозни средс...

Охранителна камера е заснела как "лети" хамърът убиец в Пазарджик (видео)

http://petel.bg/Ohranitelna-kamera-e-zasnela-kak-leti-hamarat-ubiets-v-Pazardzhik--video-__139179

Запис от охранителни камери, заснели движението на хамъра убиец секунди преди да прегази и убие пешеходец в Пазарджик, беше...

Собственик на мина се самоуби заради авария със затрупани хора

http://petel.bg/Sobstvenik-na-mina-se-samoubi-zaradi-avariya-sas-zatrupani-hora__139181

Собственик на китайска гипсова мина, в която бяха затрупани хора, се е самоубил тази сутрин, предадоха информационните агенции. В петък...

Младежът в Смолян бил убит заради момиче

http://www.cross.bg/nikola-cmolyan-mavrodiev-1492904.html

/КРОСС/Убитият при свада тази сутрин 24-годишен мъж на пешеходния мост на кино „Дружба" в Смолян е Никола Мавродиев, съобщава „Смолян нюз". Младият мъж почина по пътя за болницата в линейка, която се отзовала на обаждане за оказване на помощ на пострадалия. Младежът е Никола Мавродиев, по прякор Китюка от Устово. Tялoтo нa пoчинaлия e пpивeдeнo в MБAЛ - Cмoлян зa извъpшвaнe нa ayтoпcия. Mecтoпpoизшecтвиeтo e пoceтeнo oт дeжypнa oпepaтивнa гpyпa пpи OДMBP и PУΠ - Cмoлян и ce извъpшвa oглeд. Извършителят е задържан за 24 часа. Той е на 18 години и се казва Антон Петков. Той се спречкал с Никола заради момиче. Момичето се е опитало да ги разтърве, но е било ранено с нож в крака, съобщава Нова телевизия. До момента са разпитани около 10 младежи, но заради шока и голямото количество изпит алкохол всички те дават различни версии за това какво се е случило.  

Милорд, гордо ми е, българка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5197215

Какво по-хубаво от това в мек декемврийски ден да изпиеш чаша ароматно кафе с приятелка насред централното градско нищо. Разговорът неангажирано обикаля из житейските теми и неизбежно стига до тази за мъжете. На два метра отстояние в същото градско нищо седят двама нафукани англо-саксонци и познайте, говорят за жени.
Какво по-хубаво от това в мек декемврийски ден да изпиеш чаша ароматно кафе с приятелка насред централното градско нищо. Разговорът неангажирано обикаля из житейските теми и неизбежно стига до тази за мъжете. На два метра отстояние в същото градско нищо седят двама нафукани англо-саксонци и познайте, говорят за жени.

Китай отменя политиката за едно дете, за да се бори със застаряването

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539633

Китай официално сложи край на политиката на едно дете с обнародването днес на закона, разрешаващ на семействата да имат второ дете. Законът влиза в сила от 1 януари, предаде Синхуа. Целта е да се спре застаряването на населението и да се даде тласък на растежа. През октомври Китайската компартия обяви края на тази спорна политика, наложена преди повече от три десетилетия. Всички женени двойки вече ще могат да имат второ дете, но ограниченията се запазват за допълнителните раждания. Китай въведе ограничаването на раждаемостта през 70-те години, ...

Представите ни за еротиката преобръща Петра Хулова

http://books.actualno.com/predstavite-ni-za-erotikata-preobryshta-petra-hulova-news_515292.html

В работния си кабинет суша прането – казва чехкинята, - а пиша, когато пътешествам При нея от кръв и плът са само мъжете... Добре дошли в пластмасовия тристаен – апартамента на една елитна проститутка, в най-скандалния роман на съвременната чешка проза. Целта на героинята е да стане още по-голяма професионалистка. Мечтата – собствена телевизионна поредица. Като наш гид тя ще ни заведе на най-неочаквани места. И при най-големите ни слабости. Романът „Пластмасов тристае

24-та българска антарктическа експедиция заминава за Аржентина

http://society.actualno.com/24-ta-bylgarska-antarkticheska-ekspedicija-zaminava-za-arjentina-news_515307.html

Група от 24-та българска антарктическа експедиция, водена от проф. Христо Пимпирев, заминава тази вечер за Аржентина. Двама геолози от Софийския университет ще работят на полуостров Байърс, на остров Ливингстън. Експедицията ще търси вкаменелости от динозаври от периода на юра и креда и ще картографира до март 2016 година остров Ливингстън на Антарктида, където е българската полярна база, съобщи БНР. Заминаваме 8 души до най-южния град на света, град Ушуая, където очакваме испанският кораб "Ес

Вечното дерби се завърна по Коледа, премиерът - голмайстор №1

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5197311

Вече половин година България страда от липса на вечно дерби, но то се завърна като коледен подарък. В най-новата столична зала - в комплекс „Царско село“, на традиционния коледен турнир финалът бе между ЦСКА и „Левски“, а „червените“ спечелиха с 2:1 и за втори път грабнаха трофея.
Под „погледите“ на огромни плакати с ликовете на Христо Стоичков,
Вече половин година България страда от липса на вечно дерби, но то се завърна като коледен подарък. В най-новата столична зала - в комплекс „Царско село“, на традиционния коледен турнир финалът бе между ЦСКА и „Левски“, а „червените“ спечелиха с 2:1 и за втори път грабнаха трофея. Под „погледите“ на огромни плакати с ликовете на Христо Стоичков,

Баби в инвалидни колички се съдят, едната пребила другата за една коза

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5191142


"Откакто ме биха, бабо, не съм вече човек. Преди гледах животни, двор, сега не мога да пипна нищо", изрича 87-годишната Ирина Берберова към съдията. Тя е в инвалидна количка и съди своята връстница Гана Смиловска за жесток побой с бастун в главата. Ответницата също е прикована в инвалидна количка.  Двете баби представляват дивна гледка по време на

Времето през новата седмица

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539636

И утре над Черноморието ще бъде продължи да бъде слънчево. След днешните нетипични за декември температури от 15-16 градуса, на 28-ми ни очаква подобно време. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са около 7°, а максималните ще достигнат 14-15°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. На 29 декември, вторник, вятърът ще се обърне от север и ще се усили. И минималните, и максималните температури ще се понижат с около 7°, като ще бъдат в диапазона 0-10°. По Черноморието се очак...

Стопанин отгледа лимон с тегло от почти 1 кг.

http://www.cross.bg/limon-druvcheto-luchezar-1492903.html

/КРОСС/Гигантски лимон с тегло 950 грама се роди в частна градина в симитлийското село Полето. Жълтият цитрусов плод е отгледан в домашни условия и е напълно екологичен и био продукт, твърди 34-г. стопанин Лъчезар Захов. Лимоновото дръвче отглежда като всяко българско семейство в саксия, която лятото вади на двора, а зимата прибира у дома. На лимоновото дърво има още 5 лимона, единият от които още не е откъснат и според стопанина вече тежи над 1 кг. Останалите на дръвчето са нормални плодове. Лъчезар не знае на какво се дължи тази разлика в теглото, но е щастлив, че от един лимон ще направи десет пъти повече сок. Иначе той е потомствен градинар, учил се е от дядо си и баща си. Градината му е екзотична, той отглежда символа на остров Корфу - дребния оранжев цитрус кумкуат, а също и дървета с мандарини. "Това е фамилна градина и страст, дядо ми беше първият човек в района, които отгледа най-големите лимонови дървета в Симитлийско, после засади мандарини, баща ми също се включи, а сега за дръвчетата в градината се грижа аз. От кумкуат се прави уникално сладко, ликьор с невероятен вкус. Лимоните ми са малоазиатски, купих дръвчето от Сандански преди 4 години", разказва стопанинът.

Руската държавна ТВ: България е в центъра на оръжеен скандал (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539637

България е в центъра на голям скандал с износ на оръжие. С тези силни думи започва голям репортаж на руската държавна телевизия, излъчен вчера. В него се твърди, че радикални джихадисти, сред които и ИДИЛ, се бият с българско оръжие.Като доказателства от руската телевизия ползват репортаж на български телевизии. Включително кадри на

Русия твърди, че не е поразявала цивилни цели в Сирия (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539634

Руската бойна авиация не е поразявала цивилни обекти по време на кампанията си в Сирия, започнала преди три месеца. Това заяви високопоставен руски офицер в интервю за телевизионния канал "Русия 24". Русия се превъоръжава за нова ера По-рано тази седмица "Амнести интернешънъл" оповести, че при руските въздушни удари в Сирия са загинали много цивилни и че това са военни престъпления. А от "Хюман райтс уоч" обявиха, че използваните от Русия касетъчни бомби са причинили жертви сред сирийскот...

Влак дерайлира в Австралия, разля 200 000 литра сярна киселина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5197448

Влак с 26 вагона дерайлира в северната част на Австралия, предаде агенция „Руптли”. При инцидента са се разлели 200 000 литра сярна киселина, както и голямо количество дизел. Заради токсичността на разлятата течност местните власти обявиха извънредно положение в радиус от 2 километра от мястото на инцидента.

Влак дерайлира в Австралия, разля 200 000 литра сярна киселина (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5197440

Влак с 26 вагона дерайлира в северната част на Австралия, предаде агенция „Руптли”. При инцидента са се разлели 200 000 литра сярна киселина, както и голямо количество дизел. Заради токсичността на разлятата течност местните власти обявиха извънредно положение в радиус от 2 километра от мястото на инцидента.

Иракската армия изтласква ИД от ключови градове

http://www.moreto.net/novini.php?n=309778

Иракската армия настъпва към град Рамади, като офанзивата е забавена заради заложени от отстъпващите джихадисти препятствия – мини и коли-бомби. В събота иракските сили изтласкаха бойците на ИД към вътрешността на Рамади, който е главен административен център на провинция Анбар.

Samsung SDI ще трябва да продаде 5 млн. акции от друга компания на Samsung

http://www.investor.bg/novini/261/a/samsung-sdi-shte-triabva-da-prodade-5-mln-akcii-ot-druga-kompaniia-na-samsung-208489/

Според властите три от кръстосаните акционерни вериги на конгломерата са се засилили след сливане през септември

Жълт код за мъгла в София, Кюстендил и Благоевград

http://www.vesti.bg/bulgaria/zhylt-kod-za-mygla-v-sofiia-kiustendil-i-blagoevgrad-6047670

Времето бъде все още топло за края на декември с максимални температури между 11 и 16 градуса, в местата с по-трайна мъгла по-ниски

Волфганг Шойбле предлага обща европейска армия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1539635

Заради множеството конфликти край границите си и миграционните потоци Европейският съюз трябва да увеличи разходите си за отбрана и да се стреми към създаване на обща армия. Това заявява германският министър на финансите Волфганг Шойбле пред в. "Билд ам зонтаг".По думите на министъра Съюзът трябва да харчи повече за съвместни отбранителни инициативи, а страните членки трябва "постепенно да стигнат до обща външна политика и политика за сигурност". Според Шойбле крайната цел трябва да стане създаването на "единна европейска армия", при което "сре...

Фенове на Ботев и Локомотив Пловдив са си спретнали бой навръх Коледа

http://offnews.bg/news/n_1/n_613219.html

Агитки на пловдивските Ботев и Локомотив са участвали в здрав бой помежду си навръх 26 декември пред заведение в града, пише сайта TNS.bg, цитиран от Дарик. Привърженици на Ботев са се събрали в заведението, но в един момент в него се появил мъж, който бил фен на вечния съперник Локомотив, минал покрай жълто-черните фенове и излязъл на улицата. Постепенно всички ултраси на "канарчетата" също излезли от бара, където ги чакали около 40 фенове на "смърфовете", които били въоръжени с прътове, павета, ножове и боксове, твърди пловдивската медия. След среднощното меле в Спешния център на УМБАЛ "Св. Георги" е постъпил 30-годишен мъж със счупен нос, счупена ръка и посинено дясно око. Той е оставен за лечение в една от клиниките в Хирургиите. При боя тежко е пострадал и друг младеж, който е със спукана глава и счупен пръст на ръката. Освободен е за домашно лечение. Друг пострадал от мелето е със спукани ребра. Пред OFFNews от МВР потвърдиха за двама души, пострадали след сбиването тази нощ в Пловдив - без опасност за живота. От пресцентъра казаха, че сблъсъкът е бил кратък и е приключил с идването на полицейската кола, както и че тепърва ще се доизаснява. Броят на участвалите в боя не е ясен. По случая е започнато досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда срещу неизвестен извършител. Предприети са действия за установяване на участниците и причината за сбиването. Уведомена е Районната прокуратура.  

"Джаиш ал Ислам": Да сме единни срещу Асад

http://www.cross.bg/dzhaish-islam-edinni-1492902.html

/КРОСС/Есам ал Будани, новият лидер на "Джаиш ал Ислам" ("Армия на исляма"), отправи днес призив към бойците от тази сирийска бунтовническа групировка да бъдат единни в борбата за свалянето на режима на президента Башар ал Асад, предаде ДПА. Досега полеви командир Будани, известен и под името Абу Хамам, бе обявен в петък за приемник на водача на "Джаиш ал Ислам" Захран Алуш, убит при въздушен удар в покрайнините на Дамаск. "Да бъдем единни и да обединим сили", казва 40-годишният Будани във видеоклип, излъчен днес по телевизия Ал Джазира. "Победата ще бъде постижима в зависимост от това колко близо ще бъдем до нашата религия", добавя той. По думите му мисията на "Джаиш ал Ислам" е "да възстанови пътя към доброто и да отстрани злото и неговите последователи". Бастиони на тази групировка са дамаските предградия Дума и Източна Гута. "Джаиш ал Ислам" е една от няколкото сирийски опозиционни групи, което изпратиха свои делегати на срещата в Саудитска Арабия по-рано този месец. На нея те се съгласиха да участват в мирна конференция по егидата на ООН през януари, на която ще има и представители на режима на Асад.      

Цитат на деня: Не може да си седиш в Сарая и да режеш глави

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/12/27/2676803_citat_na_denia_ne_moje_da_si_sedish_v_saraia_i_da/?ref=rss


"Разочарован съм, гневен съм от онова, което направиха с Лютви Местан. Не може така да се забиват ножове в гърба, не може да си седиш в Сарая и да режеш глави".

Това заяви напусналият вчера ДПС областен лидер на движението за Кърджали и кмет на Джебел Бахри пред БГНЕС.

Жертвите на трафик с приют в двора на бургаската болница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5197433

В двора на бургаската многопрофилна болница ще бъде изграден център за временно настаняване на жертвите на трафик. В него освен подслон ще им бъде оказвана медицинска и психологическа помощ, докато преодолеят шока от сполетялото ги нещастие.
Според обявената от Националната комисия за борба с трафика на хора обществена поръчка в приюта ще работят
В двора на бургаската многопрофилна болница ще бъде изграден център за временно настаняване на жертвите на трафик. В него освен подслон ще им бъде оказвана медицинска и психологическа помощ, докато преодолеят шока от сполетялото ги нещастие. Според обявената от Националната комисия за борба с трафика на хора обществена поръчка в приюта ще работят

Кола помете моторист във Варна

http://frognews.bg/news_104362/Kola-pomete-motorist-vav-Varna/

21-годишен мотоциклетист с „Ямаха“ е бил пометен днес в ранния следобед от шуменски „Мерцедес“ близо до завод „Елпром“ във Варна, съобщиха от полицията.

Европейска столица е заплашена от атентат по Нова година, предупреждава Австрия!

http://petel.bg/Evropeyska-stolitsa-e-zaplashena-ot-atentat-po-Nova-godina--preduprezhdava-Avstriya-__139175

Австрийската полиция предупреди за възможен атентат между Коледа и Нова година в някоя европейски столица. Информацията е засечена от...

Ето как ще разберете имате ли нужда да отслабнете

http://petel.bg/Eto-kak-shhe-razberete-imate-li-nuzhda-da-otslabnete__139176

Снимка: Булфото, архив Виждаме се дебели в огледалото, смятаме, че имаме целулит или натрупани мазнини. Но дали това наистина е така? Не...

Ген.-лейтенант Петковски: Инцидентът в Кербала можеше да бъде избегнат

http://petel.bg/Gen--leytenant-Petkovski--Intsidentat-v-Kerbala-mozheshe-da-bade-izbegnat__139177

Атентатът в Кербала е поука за Българската армия, но никой не искаше това да се случи. Това каза в интервю за Фокус генерал-лейтенант...

Нова измама – този път с Вайбър! Вижте каква е, за да се предпазите

http://petel.bg/Nova-izmama-----tozi-pat-s-Vaybar--Vizhte-kakva-e--za-da-se-predpazite-__139178

Предупреждаваме за нова голяма измама. Този път на мушка са потребителите на Вайбър, пише zajenata.bg. Ако получите съобщение, в което пише да...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване