06/10/16 07:33
(http://www.klassa.bg/)

Увековечиха Путин с мраморен бюст

 Жители на Новоросийска област поставиха мраморен бюст на президента Владимир Путин в знак на благодарност за присъединяването на Крим към Русия, информира в. „Наша газета“. Статуята се извисява на територията на хотелския комплекс "Метроклуб" в курортното селище Широка Балка.

По данни на изданието бюстът е изработен в Москва по инициатива на председателя на филиала на обществената организация „Трудовата доблест на Русия“ Алексей Левин. Надписът на постамента под статуята гласи: „В знак на благодарност за възвръщането на изконно руски територии в състава на Руската федерация“. „Инициативата е продиктувана от чисто искрени подбуди и ние не искахме широко да я афишираме“, обясни Левин, цитиран от „Наша газета“. Той също така е убеден, че самият Путин едва ли знае за бюста си край Новоросийск. По думите на общественика туристите не изразяват недоволство от статуята, дори  напротив – бюстът се е превърнал в забележителност на "Метроклуба". Пресата уточнява, че съгласно действащото законодателство решенията за поставяне на паметници се взема от регионалните парламенти, а в особени случаи въпросът се изнася за обществено обсъждане или гласуване на местни референдуми. Случаят с бюста на президента в Широка Балка обаче не попада под действието на закона, обясниха пред Интерфакс от администрацията на Новоросийск. „При подобни казуси не се изисква решение на депутатите, тъй като статуята е поставена върху частна земя. Това е право на собственика на участъка“, уточняват от местната управа. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване