06/21/16 07:03
(http://www.klassa.bg/)

Нова оценка на всички парцели в Тайланд

 Министерството на финансите на Тайланд възнамерява да направи нова оценка на всеки един парцел в страната до края на 2017 г. Целта е въвеждането на нов данък върху земя и сгради.

През тази година близо 5 милиона парцела трябва да бъдат наново оценени, а за следващата година ще останат 12 милиона. Към момента оценката на близо 13.4 милиона парцела е завършена, обявиха от министерството.

Новият данък върху недвижимите имоти заменя общинския данък върху строителството, а също така и тези за жилищата и парцелите. Въпросните налози бяха подложени на силна критика.

За изготвянето на нова оценка на въпросните терени ще бъдат назначени нови служители, както са отделени от бюджета и допълнителни 20 млн. EUR.

Парцелите ще бъдат категоризирани в пет категории в зависимост от типа сгради, разположени върху тях: еднофамилни къщи, жилищни сгради, офиси, сгради с магазини и други.
Наред с оценката на земята, ще се оценяват и сградите разположени върху тях. Цените на парцелите и сградите, разположени в големите градове ще бъде по-висока от тази на имоти извън границите на населените места.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване