06/23/16 05:12
(http://www.klassa.bg/)

Български лъв и кленов лист на първата ни дипломатическа марка

 Български лъв и кленов лист украсяват първата дипломатическа карта отпечатвана у нас. Тя се посвещава на 50-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Канада, а печатът за валидирането бе поставен от зам.-министъра на транспорта Валери Борисов, зам-министъра на външните работи Христо Ангеличин и посланика на Канада Н. Пр. Жоан Льоме.

Независимо, че двете държави се намират на различни континенти и ги делят хиляди километри, между България и Канада има много общи неща, коментира след церемонията Борисов. И допълни, че работим в изключително добро сътрудничество като членове на две големи организации - Всемирния пощенски съюз и Международния съюз по далекосъобщения. Той добави, че над 1,2 млн. писма и пратки се разменят годишно между България и Канада.

Пощенската карта, която бе валидирана днес се издава в ограничен тираж от 797 броя, което я прави атрактивна за филателистите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване