06/23/16 06:02
(http://www.klassa.bg/)

Пазарът на ваканционни имоти - апокалипсисът се отлага

 Най-песимистичните прогнози за срив на пазара на летни ваканционни имоти в България не се сбъднаха. Възстановяването на пазара обаче също няма да бъде лесно.

Интересът от страна на купувачи и от други националности, освен руснаци, както и на българи, все още не е достатъчно силен, че да промени структурата на пазара. На пазара освен това има сериозен запас от жилища, които са предназначени за рускоговорящи клиенти – основната група, която се оттегли заради изострянето на конфликта в Украйна, санкциите срещу Русия и срива на рублата.

Надеждите в момента са свързани с кризата в отношенията между Русия и Турция, заради която има вероятност за пренасочване на туристи и купувачи на ваканционни имоти. Другият вариант за инвеститорите е да намалят цените и да търсят други пазари за реализация на имотите.

Що се отнася до пазара на градски имоти във Варна, ситуацията там е коренно различна. Пазарът – и наемен, и покупко-продажбите, е изключително активен заради миграционните процеси, а сделките „на зелено“ са все повече, поради което е трудно да се проследи реалната ситуация на пазара само по данните на Агенцията по вписванията.

Апокалипсис не сега

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване