06/24/16 05:27
(http://www.klassa.bg/)

Страните от Чермоморския регион с общ туристически продукт

 Страните от Черноморският регион да разработят общи продукти, които да привлекат повече туристи от далечни пазари. Това е предложила министърът на туризма Николина Ангелкова на конференция на министрите отговарящи за култура и туризъм от държавите в Организацията за Черноморско и икономическо сътрудничество (ОЧИС).

Черноморският регион е сред най-важните и големи генериращи пазари за българския туризъм, заяви още Ангелкова. По думите й над 53% от чуждестранните туристи, или 3,7 млн. души, посещаващи България годишно, идват от ОЧИС.

Трябва да използваме и опита, който е натрупан в рамките на сътрудничеството в Дунавския регион, за да надграждаме постигнатите резултати, коментира още министърът.

Според нея кино туризма дава възможност за популяризиране на туристическите дестинации чрез филмите. Ангелкова представи българския опит в разработването на рекламно видео, в което участват някои от най-големите холивудски актьори. Тя подчерта, че това е реален маркетингов инструмент за насърчаване на туризма. Посочени бяха и конкретни примери за чувствително увеличение на туристите следствие на филмови продукции – след световната премиера на кино поредицата "Хари Потър" е регистриран над 50% ръст на туристи в показаните във филма локации. През 2000 г., след премиерата на "Плажа" с Леонардо ди Каприо, над 22 % повече младежи са посетили Тайланд и др.

Министърът на туризма Николина Ангелкова бе предложена за координатор на групата по туризъм в рамките на страните от Организацията за Черноморско и икономическо сътрудничество. Предложението бе направено от генералния секретар на организацията Майкъл Христидес по време на конференцията на министрите на държавите от ОЧИС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване