07/08/16 06:38
(http://www.klassa.bg/)

Иновационните центрове - новите призрачни сгради на Китай

 Призивът на китайското правителство към нацията да изгради икономика, основана на иновациите, се възприема много буквално. Местните правителства се втурнаха да строят сгради в името на креативността, пише Ройтерс.

Из цялата страна иновационни центрове никнат като гъби. За следващите пет години се очаква броят им да се удвои до над 5 хил., според компанията за проучвания iiMedia. Те обаче имат един основен проблем – предприемачите не стъпват там.

Много от иновационните центрове се намират в малки градчета, които не са идеалните локации за привличане на стартиращи компании. По тези места те не могат да намерят нито местен пазар, нито местна екосистема от доставчици, нито други предприемачи или центрове, които да им осигуряват необходимите условия за работа. Липсва и финансовата, техническа и маркетингова експертиза, от които стартиращите предприемачи се нуждаят, отбелязва агенцията.

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване