07/17/16 16:06
(http://www.cross-bg.net/)

ССБ: Oтстранените от длъжност 2745 турски съдии и прокурори не би могло да участват в действия, подриващи демокрацията и правото

/КРОСС/ Oтстранените от длъжност 2745 турски съдии и прокурори не биха могли да участват в действия, подриващи демокрацията и правото, заявява Съюзът на съдиите в България в отворено писмо относно събитията, последвали опита за преврат в Република Турция: Съюзът на съдиите в България следи с особена загриженост и тревога случващото се по отношение на наши колеги в Република Турция. В рамките на международното сътрудничество между съдийски организации бяхме инфoрмирани, че отстранените вчера от длъжност 2745 турски съдии и прокурори очакват да бъдат и задържани под стража. Изразяваме категоричната си увереност, че тези наши колеги не биха могли да участват в действия, подриващи демокрацията и правото. Заявявайки непримиримостта ни към всякакви форми на насилствено въздействие, декларираме твърдото си становище, че не следва в борбата срещу такива действия да бъдат жертвани свободата и сигурността на наши колеги - съдии и прокурори.  
Публикувана на 07/17/16 16:06 http://www.cross.bg/sudii-prokyrori-deiistviya-1514807.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване