08/02/16 07:00
(http://www.klassa.bg/)

Санирането увеличава търсенето на панелки

 

Клиентите първо питат за имоти в обновените блокове

Санирането увеличава търсенето на жилища в санирани панелни блокове, единодушни са брокерите от агенциите за недвижими имоти. Според тях клиентите им първо питат дали в квартала, където са решили да купуват жилище, има такива сгради.
Добромир Ганев от „Форос” смята, че санирането ще се отрази благотворно на пазара на панелките, защото малко или много
удължава живота на този тип сгради
и за това цената на жилища в такива блокове ще е по-висока. „Логично е по-голямото търсене да има за покупка на имоти в санирани блокове”, добавя той. По думите му панелни апартаменти обикновено купуват хората с по-малко пари. „Обичайно те търсят жилищни комплекси в периферните райони на големите градове, но вече с осигурени добър транспорт и социална инфраструктура.
„Панелките може да ги разделим на 2 групи. Едната са несанираните, а в другата влизат обновените или със сключени договори за основен ремонт с пари от субсидираните програми от държавата или ЕС”, обяснява Наско Атанасов от „Виктория инвест”. По думите му предпочитани са санираните панелки и при равни други условия те са поне 5% по-скъпи от останалите. „Панелките се търсят от хората с по-малко пари основно заради ниската цена”, уточнява брокерът и добавя, че другото им предимство, както и при другите стари апартаменти е реалната площ.

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване