"Селтик", "Ред бул" и двама българи на пътя на "Лудогорец" в Шампионската лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/08/04/2805885_seltik_red_bul_i_dvama_bulgari_na_putia_na_ludogorec_v/?ref=rss


Шотландският шампион "Селтик" и първенецът на Австрия "Ред бул" са сред потенциалните съперници на "Лудогорец" в плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига.

Разградчани останаха в урната на непоставените след изиграването на последните мачове от третия квалификационен кръг снощи.

Останалите три варианта са чешкият "Виктория" (Пилзен), кипърският АПОЕЛ (Никозия) с Живко Миланов и полският "Легия" (Варшава) с Михаил Александров.

В урната на...

"Селтик", "Ред бул" и двама българи на пътя на "Лудогорец" към Шампионската лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/08/04/2805885_seltik_red_bul_i_dvama_bulgari_na_putia_na_ludogorec/?ref=rss


Шотландският шампион "Селтик" и първенецът на Австрия "Ред бул" са сред потенциалните съперници на "Лудогорец" в плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига.

Разградчани останаха в урната на непоставените след изиграването на последните мачове от третия квалификационен кръг снощи.

Останалите три варианта са чешкият "Виктория" (Пилзен), кипърският АПОЕЛ (Никозия) с Живко Миланов и полският "Легия" (Варшава) с Михаил Александров.

В урната на...

Скандал на сесията във Варна! Съветник обяви: На този човек плащах рекет, сега го правим почетен гражданин!

http://web.barometar.net/85602/

Жесток скандал около номинациите за почетни граждани на Варна се разрази на сесията на Общински съвет – Варна. Той се получи заради две от предложенията за отличаване на двама души – на треньора по борба Керан Михалев и на известната тъкачка от годините на социализма Маруся Тодорова, пише Петел.бг. Първо беше атакувана номинацията на Тодорова […]

Австрия иска прекратяване на преговорите за членството на Турция в ЕС

http://www.cross.bg/tyrtziya-pregovorite-kern-1516638.html

/КРОСС/Австрийският канцлер Кристиан Керн предложи преговорите с Турция за влизането ѝ в ЕС да бъдат прекратени. Според него начинът, по който се провеждат преговорите, е „дипломатическа фантастика". Той добави, че стандартите на демокрацията в страната са спазвани прекалено зле, за да може да се говори за влизането на Турция в ЕС, предаде руската редакция на Deutsche Welle, цитирана от Фокус. Според Керн не по-малко важен е и икономическия аспект, понеже в това отношения Турция не съответства на средностатистическите европейски показание. „Влизането на Анкара в ЕС е работа за години, ако не и за десетилетия", заяви канцлерът. Той обяви, че ще повдигне този въпрос на заседанието на Европейския съвет на 16 септември. „Ние ще поискаме алтернативна концепция по въпроса", съобщи Керн. След опита за преврат в Турция в Европа особена критика предизвика предложението за връщането на смъртното наказание. Много европейски политици дадоха ясно да се разбере, че връщането му в Турция ще означава край на преговорите за влизането на страната в ЕС.    

Майка остави бебето си заключено в кола за 30 минути

http://offnews.bg/news/n_1/n_633724.html

Майка е оставила 8-месечното си бебе заключено в автомобил на централен паркинг в Русе, съобщи агенция БГНЕС. Бебето е било заключено за повече от 30 минути. Възмутени граждани са се обадили в полицията, след което е пристигнала линейка на Спешна помощ, за да може детето да бъде извадено от автомобила.

Има спад на телефонните измами

https://www.24chasa.bg/novini/article/5690300

Има спад на телефонните измами

Спад при телефонните измами за първото шестмесечие отчитат органите на реда. Това заяви пред БНТ Георги Несторов от главна дирекция "Национална полиция". Въпреки това през лятото зачестяват измамите с нова схема - приемане на неочаквана пратка с климатик. Георги Несторов напомни отново, че гражданите не трябва да дават личните си данни,

Албанската звезда Ера Истрефи пее в София на 18 септември

http://www.cross.bg/istrefi-bonbon-zvezda-1516637.html

/КРОСС/През тези летни месеци музикалните телевизии непрекъснато въртят едно поп парче, заснето през зимата. В него всичко е в бяло и сиво - заснежена гора и леден път през нея. Дори и пухенката на изпълнителката е сива. В клипа има едно-единствено жизнерадостно цветно петно - яркорозовата периферия на качулката, която весело обрамчва бялото лице на Ера Истрефи. Толкова е неестествено, че привлича вниманието веднага. И се запомня. Така облечена, русокосата албанка пее "Бонбон" (Bonbon) - вероятно най-известното ѝ парче у нас. Тя пристига в България на 18 септември и ще пее за първи път на живо у нас на софийския площад "Александър I" (бившият "Батенберг" - б. а.). Истрефи ще участва в концерта "Хепи енерджи тур", в който са поканени голяма част от популярните ни млади изпълнители. Сред тях са Криско, Поли Генова, Мария Илиева, Павел и Венци Венц, Михаела Филева, Атанас Колев, Пламен и Иво, Михаела Маринова, Невена Пейкова, Дарина Йотова, Кристиан Костов, диджей Дончо и балет "Нова". Ера Истрефи е родена през 1994 г. в Прищина, Косово. Нейната звезда изгрява през 2013 година с издаването на дебютния ѝ сингъл Mani per money, последван от A po don? и E dehun. Всички те стигат до международната сцена. През юни 2014 г. певицата печели три награди Videofest за музикални видеа, включително и отличието "Най-добър нов изпълнител" за 2013 г

Столичанка предизвика пожар край Созопол, дава странни обяснения

https://www.24chasa.bg/region/article/5690287

Столичанка предизвика пожар край Созопол, дава странни обяснения42-годишна жена подпали сухи треви и храсти край гробищата на Созопол до разклона за Приморско. За щастие, стихията е била бързо овладяна и е обхванала само 100 квадрата площ. Инцидентът е станал около 15,30 ч. В огнището на пожара огнеборците намерили обгорял пътен сак и дамски дрехи около него. Проверката показала, че те са на 42 годишната И.П.

Кметът на Лондон призова хората към спокойствие и бдителност след нападението с нож

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596927

Кметът на Лондон Садик Хан заяви днес, че сигурността на жителите на британската столица е негов основен приоритет и призова към спокойствие и бдителност след вчерашното нападение с нож в централен Лондон, съобщи Ройтерс. Една жена беше убита и петима души бяха ранени от мъж, нападнал с нож хората на площад "Ръсел скуеър" в центъра на Лондон късно снощи. По предварителни данни 19-годишният мъж, който беше арестуван, имал психически проблеми, но полицията не изключва и версията за тероризъм.

Задържаха трима от Шумен за притежание на наркотици

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596928

Криминалисти на ОДМВР- Шумен задържаха трима за притежание на наркотични вещества. Около 01:15 часа на 3 август на етапна връзка на изхода на АМ ”Хемус” в посока град Шумен за рутинна проверка бил спрян водач на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация. Зад волана бил К.К./26г./ от Шумен. Тестван е за наличие на алкохол и упойващи вещества. При извършената проверка показанията на дрегера отчели наличие на амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол. Съставен му...

Нападател с нож уби жена и рани още 5-има в центъра на Лондон

http://www.moreto.net/novini.php?n=327730

Една жена беше убита, а още петима души ранени при атака с нож на площад "Ръсел скуеър" в центъра на Лондон късно в сряда. Силите на реда били повикани на местопроизшествието след съобщението, че въоръжен с хладно оръжие мъж напада хора на площада около 22:30 ч.

Симптоми на стомашен рефлукс

http://www.dnes.bg/health/2016/08/04/simptomi-na-stomashen-refluks.311211

Хроничната суха кашлица е още един скрит симптом на гастроезофагеалния рефлукс

Група чужди туристи са ранени при атентат в Афганистан*

https://www.actualno.com/asia/grupa-chujdi-turisti-sa-raneni-pri-atentat-v-afganistan-news_554629.html

Талибански бойци нападнаха чуждестранни туристи, ескортирани от конвой на афганистанската армия в западната провинция Херат, и поне шестима души са ранени, съобщи военен говорител. Засега движението „Талибан” не е поело отговорност за атаката, а националността на туристите не е известна. „Конвоят е бил причакан от талибаните в района Чешт и Шариф. Туристите се прибирали в Херат от провинциите Бамиян и Гор, каза Джилани Фархад, говорител на губернатора на Херат. Военен говори

Досега в Пазарджик са съставили 8 акта за носене на бурки

https://www.actualno.com/society/dosega-v-pazardjik-sa-systavili-8-akta-za-nosene-na-burki-news_554653.html

От влизането в сила на последните изменения в нормативния документ за носене на религиозно облекло, прикриващо лицето, на обществени места в община Пазарджик са съставени общо 8 акта, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик. Установените административни нарушения са по чл.2, точка 43 от Наредбата, забраняваща носене на обществени места на облекло, и/или аксесоари, които прикриват лицето и пречат за идентификация на лицата от граждани, органи на реда или технически средства. После

Ще влизаме навсякъде със страх, докато християнският свят не възстанови инстинкото си за самосъхранение

http://www.cross.bg/saruev-otetz-nego-1516640.html

/КРОСС/ Камбаната бие сред цялото ни Отечество с намерението народът ни да се пробуди духовно, защото живеем в един комерсиален свят във времето на консуматорското общество, където се признава и зачита само яденето и пиенето. Това заяви отец Боян Саръев за Bulgaria ON AIR. "За да имат нужда и истинска потребност от Бог, от вяра, възвишени и духовни неща е нужно познание. Нужно е възстановяването на традициите, възстановяване на училищата по вероучение, възстановяването на навиците да се ходи редовно на църква", отбеляза отец Саръев. Според него голяма част от българския народ не познава вярата, духовността, а там е липсата от потребността от Бог, от възвишеното. Европа вече не е на Моцарт, Виктор Юго, Балзак, а и тя е в нов културен цикъл - на яденето и пиенето, на шумните и безсмислени развлечения, заяви отец Саръев. На Европа тепърва й предстои да преживява шокове, защото не се държи адекватно, прогнозира духовното лице. Според него "не може да оставиш едни тълпи, едни безкрайни вълни да заливат континента от чужда култура и религия", една част от хора, които са тръгнали да подобрят само живота си. "Мохамед препоръчва да бъдат избивани християните, неверниците, включително и в храмовете по време на молитва. Ще влизаме навсякъде със страх. Нещата ще бъдат още по-страшни, още по-свирепи, още по-кръвопролитни, по-безчовечни, докато Европа, а и християнският свят не възстановят инстинктите си за самосъхранение", посочи отец Саръев. 2 млн

Китай разработва автобус, движещ се над колите

http://www.moreto.net/novini.php?n=327736

Автобус, който се движи не заедно с колите, а над тях. Това революционно транспортно средство вече се разработва в Китай. Автобусът е дълъг 22 метра, 7.8 метра широк и 4.8 метра висок. Той може да превозва до 300 пътници над преминаващите или неподвижни в задръстване автомобили под него.

Депутатът от БСП Таско Ерменков остава в президентската надпревара

http://www.cross.bg/sred-ermenkov-depytatut-1516636.html

/КРОСС/ Депутатът от БСП Таско Ерменков отрече информацията, че няма да е сред номинираните от левицата и заяви, че остава сред потенциалните президентски кандидатури за президент.  "Видимо БСП е наистина значима партия в българския политически живот, след като едно такова техническо недоразумение предизвиква такъв интерес. Така се е случило, в деня, в който председателят на БСП Корнелия Нинова излезе с изявление, че е позвъняла на всеки един от кандидатите, номинирани от партийните редици на БСП. Предполагам, че е било решено, може би да се обадят на първите 10 по брой на номинациите, аз съм номер 13 сред партийните номинации", коментира Еременков в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Запитан какви качества трябва да притежава бъдещият държавен глава, народният представител посочи, че освен патриот, социално чувствителен и дипломатичен, следващият президент трябва да бъде и "евроскептик, за да защитава националните интереси". Ерменков подкрепи и излъчената от БСП номинация на командира на ВВС ген. Румен Радев. Според него той е достоен офицер и това, че е номиниран за кандидат-президент е признание за неговите граждански позиции. Що се отнася до номинациите на ГЕРБ, депутатът заяви, че не изключва вариант за потенциална кандидатура на министър-председателя Бойко Борисов.    

Победителката от Международния балетен конкурс във Варна ще танцува Китри в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5689766

Бразилската балерина Аманда Гомеш, която спечели златния медал при жените на 27-ия Международен балетен конкурс Варна 2016, ще танцува и в Софийската опера през предстоящия сезон. Това е една от съпътстващите първото място награди - лауреатката получава участие в централна роля в цял спектакъл на Софийска национална опера и балет през сезон
Бразилската балерина Аманда Гомеш, която спечели златния медал при жените на 27-ия Международен балетен конкурс Варна 2016, ще танцува и в Софийската опера през предстоящия сезон. Това е една от съпътстващите първото място награди - лауреатката получава участие в централна роля в цял спектакъл на Софийска национална опера и балет през сезон

Заседание на Комитета за наблюдение по програмата Интеррег V–A Румъния – България ще се проведе в Русе

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596926

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще съ-председателства четвърто заседание на Комитета за наблюдение по програмата Интеррег V–A Румъния – България 2014-2020 г., което ще се проведе днес в зала „Европа“ на Доходното здание. В рамките на предстоящото заседание от членовете на комитета ще бъдат разгледани и обсъдени резултатите от първата покана за набиране на проектни предложения – инвестиционна част, която стартира на 26 март 2015 г. с краен срок за подаване на инвестиционните проектни предложения...

България е домакин на военна подготовка в партньорство със САЩ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5690282

България ще бъде домакин на съвместната българо-американска подготовка „Joint Training“, която ще се проведе от 3 август до 14 септември 2016 г. на Учебен полигон „Ново село“.
Това съобщиха от Министерството на отбраната като уточняват, чe тя се провежда в изпълнение на Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и в
България ще бъде домакин на съвместната българо-американска подготовка „Joint Training“, която ще се проведе от 3 август до 14 септември 2016 г. на Учебен полигон „Ново село“. Това съобщиха от Министерството на отбраната като уточняват, чe тя се провежда в изпълнение на Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и в

Задържаха знакови автоджамбази при спецакция в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5690281

Двама автокрадци бяха задържани в столичния квартал "Лагера". Те са с множество криминални прояви и с висящи дела, известни са на полицията. Един от тях е задържан и при разследването на бандата "Наглите". Разработвани са дълго време от столичната полиция. Хванати са при кражба на автомобил, а в тях са открити технически устройства за блокиране на
Двама автокрадци бяха задържани в столичния квартал "Лагера". Те са с множество криминални прояви и с висящи дела, известни са на полицията. Един от тях е задържан и при разследването на бандата "Наглите". Разработвани са дълго време от столичната полиция. Хванати са при кражба на автомобил, а в тях са открити технически устройства за блокиране на

Опера и балет сред Белоградчишките скали

http://www.cross.bg/peshterata-magyra-skali-1516635.html

/КРОСС/ Новият летен фестивал на Софийската опера и балет "Опера на върховете" - Белоградчишки скали, започва на 5 август. Новаторската идея е на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл на авторска режисьорска интерпретация са свързани с раждането им сред магическата красота на Белоградчишките скали. Те дават на публиката възможност по друг начин да усети любимите си произведения. Този проект ще оживее за бъдещето като ново светилище за посланията на оперното и балетното изкуство, ще се превърне в национално и международно културно събитие, убедени са организаторите.Заедно със спектаклите "Тоска" (5 август) и "Турандот" (6 август) от Пучини, и "Лебедово езеро" от Чайковски (7 август), които ще се представят в първия двор на крепостта с начален час 20, ще бъде предложено специално културно събитие - посещение на пещерата Магура за необикновения спектакъл-пърформанс "Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри", с начален час 16 на 5 август и 11 на 6 и 7 август. За този спектакъл, с времетраене 1 час и 20 минути, трябва да се направят предварителни резервации, информират от Софийската опера и балет.Игралните места на действие са три: първата част е на входа на пещерата, втората е в концертната зала на пещерата, с продължение по пътя към изхода, не само с разглеждане, но и със сцени - картини от опери на Вагнер като фрагмент от "пещерата на Венера" и др

Капитанът на „Свети Николай“: Знаех за дрогата, бях принуден

http://web.barometar.net/85600/

Капитанът на кораб „Свети Николай“ Иван Станчев е бил принуден да допусне превоза на дрогата. Това става ясно от неговите показания пред испанския съд, който присъди затвор за него и останалите моряци от български кораб, информира сайтът Maritime.bg. От материалите по делото, с които сайтът разполага, става ясно, че капитанът първоначално е отказал да бъде […]

Паникьосаният "генерал"

http://www.cross.bg/borisov-general-zashtoto-1516634.html

/КРОСС/ Оставката на ген. Румен Радев от ВВС имаше ефекта на противопехотна мина, която взриви театралното спокойствие на Бойко Борисов. Изнервен, стреснат, ядосан, изплашен и бесен, премиерът панически се спусна да си прави кризисен пиар. За целта обаче му беше необходим грандиозен декор, за да може страхът му да бъде гримиран и скрит. Само за 16 часа спешно бе организирано военно учение, където Борисов да се появи неясно в качеството си на какъв (той не е върховен главнокомандващ и импровизациите му в отбраната са опасно близо до крупен политически гаф) и да обругае Радев. При това с думи, които сами по себе си са като червена аларма, че паниката му наближава до критични стойности. "Аз, като гледам Попов (началника на отбраната Константин Попов), кво му е на Попов. Да вземем по един генерал оттук, и да го направим кандидат-президент и да разцепим армията". Това не е политически анализ. Пред нас имаме самопризнание на човек, който смята, че само неговата воля и мнение са важни. Това е отзвук на древното му откровение от 2011 година, че и магаре да бе вързал, е щяло да стане президент. След такава изцепка единствената смислена постъпка на ген. Попов трябваше да е хвърлянето на оставка. Премиерът на една държава не е пъдар, който сочи пътя на заблудените овци, не може да се изживява като политически нарцис, играещ си със съдбите на другите.Сега се намираме в 2016 година и ситуацията е съвсем друга

Проектите на Tesla ѝ докараха висока загуба

http://www.investor.bg/harduer/459/a/proektite-na-tesla--dokaraha-visoka-zaguba-222118/

Чистата загуба възлиза на 150 млн. долара - двойно по-висока от очакванията на анализаторите

Австрия иска прекратяване на преговорите за членството на Турция в ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/5690283

Австрия иска прекратяване на преговорите за членството на Турция в ЕСАвстрийският канцлер Кристиан Керн предложи преговорите с Турция за влизането ѝ в ЕС да бъдат прекратени. Според него начинът, по който се провеждат преговорите, е „дипломатическа фантастика“. Той добави, че стандартите на демокрацията в страната са спазвани прекалено зле, за да може да се говори за влизането на Турция в ЕС,

Допърнителни обучения за деца с 3D принтер и 3D скенер в библиотеката

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596925

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ успешно реализира дейностите по проект "Мейкърспейс - Фабрика за идеи, знания и мечти „Русе и децата“, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух”. Изключително голям е интересът към ателието „Направи си сам”, в което децата се обучават да работят с 3D скенер и 3D принтер. През месец август културният институт организира четири допълнителни обучения за малките русенци, свързани с усвояване на новите технологии. Те ще се провеждат в Детския отдел всеки делничен ден от 13.30 до 16.30 ч....

Протест посрещна олимпийския огън в Рио

http://offnews.bg/news/n_1/n_633722.html

Протест посрещна олимпийския огън в Рио де Жанейро. Той пристигна с лодка след тримесечна обиколка из градовете на Бразилия и беше посрещнат от кмета на града Едуардо Паеш. Протестите избухнаха по-късно в северната част на града, където щафетата беше посрещната от стотици хора, гневени гневни заради високите разходи за домакинството на Игрите. Стигна се до сблъсъци с полицията, която използва сълзотворен газ и лютив спрей, за да разпръсне протестиращите. Снимки показват полицай, който открива огън директно към протестиращи, както и много семейства с деца сред хората, които са излезли да видят щафетата с олимпийския огън. По-късно полицията обясни действията си с думите, че група хора са отказали да се отдръпнат от едно от платната, по които е трябвало да бъде пренесен олимпийският огън. Най-малко трима души бяха арестувани по време на протестите. Бразилия е обхваната от дълбока рецесия и политическа криза. Очаква се нови протести да съпътстват церемонията по откриването на Олимпийските игри в петък, 5 август. Организаторите казват, че повече от 1 милион билета за нея остават непродадени.

Част от кв. Победа без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=327739

Малка част от ж.к. Победа във Варна ще е без вода днес, съобщиха за Moreto.net от ВиК-дружеството. Причината е авария, а засегнати ще са абонатите на бл.11 и бл.12 в квартала, както и фирмите "Тойота" и "Европа".

Терористите от ИД вече действат в 18 държави (СНИМКА)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596921

Ен Би Си разполага с карта, от която се вижда глобалното разширяване на терористичната дейност на Ислямска държава (ИД). Тази карта е част от класифициран документ, получен от Белия дом с дата „август 2016 г.", който е подготвен от Националния център по контратероризъм. И показва будещото безпокойство почти трикратно увеличение на местата по света, в които екстремистите от халифата са разпрострели дейността си само за две години. .

Библиотеката представя изложба, посветена на Луис Армстронг

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596924

По повод 115 години от рождението на Луис Армстронг, Регионална библиотека „Дора Габе” представя изложба, посветена на големия джазмен. В експозицията са включени библиотечни документи на различни езици – книги, статии, ноти, колекция от грамофонни плочи с музика на Сачмо, съхранявани в секторите Изкуство, Обща Читалня и Книгозаемане, посочват от добричката библиотека. Луис Армстронг - посланикът на джаза Луис Армстронг е широко признат, като един от основателите на джаза. Неговото влияние, като артист и ...

Проект „Русе, танцувай!“ продължава през септември

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596922

Преди броени дни приключиха уроците по танци, които се осъществяват по проект „Русе, танцувай!“, реализиран с подкрепата от Община Русе и Общинска фондация “Русе – град на свободния дух”. В началото на септември отново ще стартират обученията, а финалното събитие по проекта се предвижда да бъде през втората половина на месеца. Tанцовият спектакъл ще се осъществи на площада пред Държавна опера – Русе, където зрителите и участниците ще се пренесат в един друг свят, светът на блясъка и красотата от далечното минало. Присъстващите ще се върнат в го...

Без вода в четвъртък

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596919

За извършване на аварийни ремонти без вода до 17:00 ч. ще останат ул."Зелена ливада" и селата Кметовци, Съботковци и Брънеци. Във връзка с основния ремонт на водопровода, с нарушено водоподаване ще са ул."Хан Аспарух" и ул."Малуша"....

Хванаха легендарен автокрадец в София при опит да открадне кола (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596923

Легендарен автокрадец беше задържан от полицията в София. Чочо Омайски, по-известен като Капитана, е хванат тази сутрин в столичния квартал „Лагера" при опит да открадне поредния автомобил, съобщава NOVA.

Ненчев: Въоръжени сили имат толкова самолети, колкото са необходими

http://www.cross.bg/nenchev-dvigatelya-imat-1516633.html

/КРОСС/ Българските въоръжени сили имат толкова самолети, колкото са необходими, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в авиобаза „Граф Игнатиево" в сряда. Ненчев съвсем преднамерено не посочи бройка, но каза, че тя е "много повече от това, което беше". "Не само, че не приземяваме българската авиация, а точно обратното", каза още Ненчев и припомни, че след няколко месеца ще получим последните два двигателя от Полша, а след проведена обществена поръчка, в края на ноември или през декември ВВС ще получат още 10 двигателя.    

"Велбъжд" убедителен над "Германея", пред погледа на Калин Гелев и Васил Русаков

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596918

Убедителен успех, в последната си контролна среща на стадион "Осогово", постигнаха футболистите на "Велбъжд". Те надиграха "Германея" с 5:1, като пет от попаденията бяха отбелязани през първото полувреме.Срещата от официалната трибуна на стадиона наблюдаваха заедно кметът на Сапарева баня Калин Гелев, заместникът му Славчо Коларски и председателят на ФК "Велбъжд" Васил Русаков. Отборът на "Германея", който едва оцеля в ЮЗ "В" група в отминалото първенство, сега е основно променен, ка...

Без вода днес в Шумен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596920

Във връзка с възникнала авария и извършване на аварийно-възстановителни работи по довеждащ водопровод от водоснабдителната система на гр.Шумен, утре 04.08.2016г. от 08,00 до 18,00 часа ще е спряно водоподаването в гр.Шумен и кв.Дивдядово, с.Дибич, с.Панайот Волов, с.Белокопитово общ.Шумен....

Рио ден преди Игрите: проблемите остават

http://www.mediapool.bg/rio-den-predi-igrite-problemite-ostavat-news252500.html

До началото на лятната Олимпиада в Рио де Жанейро остават броени часове. Но градът не успя да изпълни всички условия на Международния олимпийски комитет (МОК), а и политическата и икономическа криза в страната допълнително помрачава предстоящия празник. Спортните стадиони са подготвени, концепцията за сигурност е разработена, продадени са около 4,5 милиона от 6-те милиона билети за летните Олимпийски игри, които ще се състоят в Рио де Жанейро от 5 до 21 август.  През този период над 10 000 спортисти ще се състезават в 28 вида спортове в подножието на Захарната глава. Но има и лоша новина: Бразилия не е изпълнила голяма част от своите ангажименти към МОК. Новата линия на метрото, по която се планираше да бъдат транспортирани спортистите и зрителите от центъра на Рио в Олимпийския парк, вероятно, ще работи с ограничения и в пробен период. Освен това, изчистването на живописния залив Гуанабара – символ на Рио, както и планината Захарната глава – така и не се състоя. Все пак бяха пречистени около половината от попадащите в залива отходни води, макар че се планираше този обем да достигне 80%. Но това още не е всичко. Лагуната Жакарепагуа, на бреговете на която е разположен Олимпийският парк, напомня на помийна яма.  „Показваме се не от най-добрата си страна“, призна в началото на юли кметът на града Едуарду Паеш в интервю за „Гардиън“. За Бразилия, която се намира в политическа и икономическа криза, днес не е най-доброто време да се окаже в центъра на вниманието на световната общественост, констатира политикът и добави, че Олимпиадата за неговата страна е една „пропусната възможност“.  Няма игри без проблеми?  Списъкът с проблеми, с който Бразилия стигна до Олимпиадата, изглежда безкраен: импийчмънт на президента Дилма Русеф, транспортен хаос, финансов колапс, вирус Зика, принудително изселване на жителите в името на строителството на олимпийските обекти. Но колкото е по-силен натискът, толкова по-хладнокръвни са домакините. „Няма Олимпийски игри без проблеми. От времето на гигантоманията на Игрите през 2000 в Сидни всички домакинства се борят с проблеми“, заяви Ламартин Перейро да Коста, професор по спортен мениджмънт в университета на Рио де Жанейро и сътрудник в изследователската програма на МОК. Той припомни, че през 2004 г. МОК искаше да лиши Атина от правото да проведе Олимпиадата заради забавяния при строителството на олимпийските обекти. А четири години по-късно същата участ, макар и по друга причина, заплашваше Пекин: градът имаше твърде високо ниво на замърсяване на въздуха. Бразилците са свикнали с критиката, чуваща се в навечерието на големите международни състезания: Рио се сблъска с проблеми и протести в навечерието на Световното по футбол през 2014 г., Световния ден на младежта през 2013 и Панамериканските игри през 2007 г., добавя професорът пред ДВ.  „Но настъпва моментът, когато хората се концентрират върху самото събитие“, обяснява да Коста.  Кризисен мениджмънт по бразилски  Един от най-сериозните проблеми, с който, както и много други градове домакини на Олимпиади, се сблъсква Рио де Жанейро е принудителното изселване на хора от техните жилища в името на изграждането на олимпийските обекти. Един от тези райони е фавелата Вила Аутодромо, където заради близостта си до съоръженията бяха съборени домове. Споровете за компенсацията на хората загубили своя покрив само подгряха дискусиите относно главоломно нарасналия бюджет на игрите. Първоначалният бюджет, който бе заложен през 2009 г., нарасна от 7.8 милиарда на около 10 милиарда долара. Приблизително две трети от тази сума отиде за строителство на градска инфраструктура, останалото – за функционирането на организационния комитет и строителството, а също така и реконструкцията на спортните площадки. За сравнение: Олимпиадата в Атина струваше 9 милиарда евро, в Лондон – 8.8 милиарда паунда, т.е. почти 11 милиарда евро. Във връзка с рецесията в Бразилия и спадането на доходите от петрола, което засегна много силно щата Рио де Жанейро, неговият губернатор Франциско Дорнелес обяви през юни извънредно финансово положение. Освен икономическите проблеми в Бразилия бушува политическа криза. Миналата седмица президентът Дилма Русеф, която е отстранена от длъжност за 180 дни след импийчмънта от средата на май, заяви, че няма да участва в церемонията по откриването на игрите. По БГНЕС

Израел дарява високотехнологично оборудвана линейка на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=327738

Високотехнологично оборудвана линейка ще дари Израел на Варна този септември. Това съобщи почетният консул на Израел проф. Красимир Методиев. „Това е много сериозно дарение, за което аз настоявах в последните 2 години. То ще стане факт през септември.

Гошка: Прибирай се, мамо, да не ме пребият!

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/goshka-pribiraj-se-mamo-da-ne-me-prebiiat-6057095

Новината, че вече ще делят съседни къщи с милионерско семейство бързо стигна и до родния град Искър, откъдето е родом тото милионерката

Метеоролозите предупредиха за опасност от пожари в 4 области

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/08/04/2805879_meteorolozite_preduprediha_za_opasnost_ot_pojari_v_4/?ref=rss


В четири области на страната е обявен червен индекс за пожароопасност за днес, съобщи "Фокус" като се позова на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Червеният индекс важи за областите Хасково, Кърджали, Сливен и Стара Загора.

При този индекс са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

От НИМХ уточняват, че пожарите са трудни за овладяване, а гасенето е ограничено само по фланговете на пожара....

Любен Дилов-син: Слави Трифонов нарита кошера на българската политика

https://www.actualno.com/politics/luben-dilov-sin-slavi-trifonov-narita-koshera-na-bylgarskata-politika-news_554648.html

Слави Трифонов успя да нарита кошера на българската политика, който трябва периодично да бъде сритван, защото има склонността на големите политически маси да изпада в инерция. В момента сме свидетели на една такава инерция. Това каза в предаването „Тази сутрин” почетният председател на Движение „Гергьовден” Любен Дилов-син. Слави прави нещо много смислено, винаги го е правил, може да не одобряваме методите му, но то е смислено. Въпросите и реакциите на Слави не са много

Изчезна турският гастербайтер, убил двамата мотиристи

https://www.actualno.com/crime/izchezna-turskijat-gasterbajter-ubil-dvamata-motiristi-news_554642.html

Турският гастербайтер Фарук Бекташ, който блъсна и уби двама мотористи край Драгоман е изчезнал, заради което е обявен за общодържавно издирване. Късно снощи полицията потвърди, че Бекташ не може да бъде открит на адреса, където би трябвало да бъде. Днес магистратите от Софийския апелативен съд постановиха постоянен арест за турския шофьор, който след инцидента беше пуснат от съда под домашен арест. По време на делото той беше обявен за общодържавно издирване, a служебният му защитник Даниел

400 деца не са получили логопедична терапия през учебната година във Варна

https://www.actualno.com/varna/400-deca-ne-sa-poluchili-logopedichna-terapija-prez-uchebnata-godina-vyv-varna-news_554644.html

Около 400 деца не са получили логопедична терапия през учебната година във Варна. Това каза в интервю за Радио „Фокус” – Варна Лиляна Лазарова, директор на Логопедичен център – Варна. „Тази година Общината ни дофинансира целево със сумата от 20 000 лв., за да обхванем децата, лишени от тази дейност, но успяхме да работим със 150, като това е съобразено с наличните средства за периода от март месец до края на учебната година”, уточни директорът. Тя допълни, че

Внимание – клонираните атакуват

https://www.actualno.com/cars/vnimanie--kloniranite-atakuvat-news_554609.html

В китайския град Чунцин се случи на пръв поглед обикновен пътен инцидент между два автомобила, които се сблъскаха при преминаване на кръстовище. Необичайното в случая е, че в катастрофата участваха кросовърите Landwind E32 и Range Rover Evoque, съобщава CarNewsChina.Всъщност двата автомобила са почти идентични, като китайците от Landwind изобщо не се притесниха да прекопират британския модел. В случая виновен за сблъсъка е именно шофьорът на китайската машина, който не е дал предимство на другия

В Благоевград откриват изложбата „Живописна технология в съвременното изкуство“

https://www.actualno.com/blagoevgrad/v-blagoevgrad-otkrivat-izlojbata-jivopisna-tehnologija-v-syvremennoto-izkustvo-news_554645.html

На 5 август (петък) в Градската художествена галерия в Благоевград 3 художници от различни точки на България ще подредят свои картини, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Официалното откриване на експозицията „Живописна технология в съвременното изкуство“ е от 18.00 часа. Авторите, които твориха в рамките на V национален пленер, ще оставят своите произведения във фонда на благоевградската галерия. Александър Вълчев, Алла Георгиева, Валентин Стефанов, Генади Гатев, Димит

След 250 млн. години на Земята ще има само един континент (Видео)

https://www.actualno.com/interest/sled-250-mln-godini-na-zemjata-shte-ima-samo-edin-kontinent-video-news_554647.html

Учените я наричат "Пангеа проксима". Суперконтинентът, който ще включва всичката суша на планетата, позволявайки ни да стигнем пеша от Австралия до Аляска или от Патагония до Скандинавия. За да се случи това обаче, ще са нужни 250 млн. години.За Кристофър Скотес от Тексаския университет фактът, че нашите континенти не са неподвижни, е притеснителен. Как са били те разположени в миналото и каква ще е подредбата им в бъдеще?"След 50 млн. години Австралия ще се слее с Югоизточна Азия в много по-гол

Томислав Дончев отрече сценарии, в който Борисов се кандидатира за президент, а той оглавява кабинета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5690266

Вицепремиерът Томислав Дончев отрече сценарии, в който премиера Бойко Борисов се кандидатира за президент, а той оглавява кабинета.
По думите му той иска да забави темпото на смяна на позициите си и има нужда да довърши задачите си на вицепремиер. „Последните 8-9 години съм бил какъв ли не. През 2-3 години поемам нови предизвикателства.
Вицепремиерът Томислав Дончев отрече сценарии, в който премиера Бойко Борисов се кандидатира за президент, а той оглавява кабинета. По думите му той иска да забави темпото на смяна на позициите си и има нужда да довърши задачите си на вицепремиер. „Последните 8-9 години съм бил какъв ли не. През 2-3 години поемам нови предизвикателства.

Задържаха легендарния автокрадец Чочо Омайски в София (снимка)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5690249

Задържаха легендарния автокрадец Чочо Омайски в София (снимка)Задържан е легендарният автокрадец Чочо Омайски, по-известен като Капитана. Бил хванат сутринта в четвъртък в софийския квартал Лагера при опит да открадне кола, съобщи Нова тв. Мъжът е сочен като един от лидерите на крадците на автомобили у нас. Полицията е хванала Чочо Омайски с набор за разбиране на коли. Oчаквайте подробности.

След 5 г. 70% от учителите ще бъдат в пенсионна възраст. Тогава за какво качествено образование говорим?

http://www.cross.bg/zakon-obrazovanie-ychiteli-1516632.html

/КРОСС/ Беше добре да има нов закон за предучилищното и училищно образование и той е факт, тъй като старият бе от 1991 г., а времето твърде бързо нанесе своите корекции. Странното в новия закон бе това, че в 42 НС той не бе внесен от Министерски съвет, а от група народни представители, начело с председателката на образователната комисия, която е определяна от свои съпартийци като твърде амбициозна. Големият въпрос на новия закон трябваше да бъде какво и как ще се учат нашите деца, а не да има претенция да решава странични проблеми с палиативен ефект. Защото не може в 21 век те да продължават да ходят с тежките чанти на училище, в които са напъхани учебниците и помагалата, след като има глобалната мрежа, чрез която достъпът до информация е моментален, чрез лаптопи или таблети. Много хора не познават парламентарната технология, но от начина, по който бе приет Законът за предучилищното и училищно образование, произтича не само неговото качество, но и приложението му. Та, този закон бе приет на първо четене в 41 НС. А когато започна работа 42 НС от българския клон на „Отворено общество" поискаха среща с мен и с председателя на комисията по образование проф. Ваня Добрева. Ние се съгласихме и по време на този разговор имаше представител на тази организация от Будапеща. На нашите логични аргументи срещу текста на закона не чухме разумни доводи, той само повтаряше, че законът трябва да бъде приет

Без ток на 4 август

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596915

На 04.08.2016 от 08:30 ч. до 12:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Мартен: ТП ГУСВ, Прох. будка ГУСВ, Пом. ст. Г. Генов ВиК, захранване към П/С Заводски строежи, ТП 3 Мартен, ТП 8 Мартен, ТП 9 Мартен, ТП 6 Мартен, ТП 14 Мартен, МТП Градина Мартен, ТП Родопа Мартен, ТП ТКЗС Мартен; Блокове: бл. 1, бл. 2, бл. 3, бл. 4, бл. 5; Улици: „Разсадник“, „Александър Стамболийски“, „Бачо Киро“, „Бузлуджа“, „България“, „Гео рги Бенковс...

Хулиганът без задръжки - у нас щом спазваш правилата, те смятат за идиот

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5689864

Хулиганът без задръжки - у нас щом спазваш правилата, те смятат за идиот Агресията на пътя и феноменът “материална патерица” Пак агресия по пътищата - млад мъж слиза от мерцедес и псува и заплашва с бой шофьор на автобус. Всичко това - след като автобусът заел лявата лента на магистралата преди Бургас, по която летяла колата на хулигана. Защо зачестяват напоследък тези изстъпления (които не са само мъжки патент,

Медии: Американският флот готви отпор на руската доминация в Черно море

http://www.cross.bg/more-flot-hari-1516608.html

/КРОСС/ САЩ се готвят за оспорвано съревнование в международни води с Русия, която доминира в Черно море, и с Китай, който гради изкуствени острови в Южно Китайско море, пише американският сайт The Daily Signal, цитиран от “Руски дневник”. „За първи път от 25 години насам американският флот е готов за съревнование между свръхдържавите по море“, е заявил контаадмиралът от военно-морските сили на САЩ Майкъл Маназир (Michael C. Manazir) по време на изслушванията в сенатската комисия по въоръжените сили на САЩ, предаде РИА „Новости“. По думите на Маназир ВМС на САЩ са готови да се изправят пред това предизвикателство в близко бъдеще, но в дългосрочна перспектива позициите на американския флот могат да отслабнат, ако не получи финансиране за модернизацията и експлоатацията на плавателните съдове. Контраадмиралът представил и план за подкрепа на глобалното присъствие на ВМС (Optimized Fleet Response Plan), разработен от командването на флота. Част от този план било и преместването на самолетоносача „Хари Труман“ от Персийския залив в Средиземно море, подчертал един от авторите на доклада. Отличителна особеност при преместването на „Хари Труман“ е неговото позициониране – в източната част на Средиземно море. В този район не е имало присъствие на американски самолетоносачи от 2003 г

Българите висшисти по възрастова категория

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596917

Около 30 на сто от българите на възраст 30-34 години у нас са с висше образование, сочи анализ на Евростат за нивото на образованието в ЕС през 2015 г. Стратегическата цел през 2020 г. е този процент в тази възрастова група у нас да достигне около 40 на сто. В категорията 24-54 години висшистите у нас са също около една трета от работоспособното население, показва анализът. В тази категория хората със средно образование са около 54 на сто, а с основно образование - около 17 на сто. Значително пада процентът на българите висшисти във възрастоват...

Убийствен удар: Канал за оръжие за 1,2 млрд евро към Близкия Изток

https://bivol.bg/making-a-killing.html

Докато Белград спеше през нощта на 28 ноември 2015 г., гигантските турбовитлови двигатели на белоруски товарен самолет Илюшин II-76 Ruby Star (Рубинена звезда) се събудиха с тътен, а корпусът му беше натоварен с оръжия предназначени за далечни конфликти. Издигайки се в небето от пистата на летище Никола Тесла тромавият на вид самолет се вряза в […]

Кои са българските надежди за медал от Рио 2016

http://www.dnevnik.bg/sport/rio2016/2016/08/04/2805871_koi_sa_bulgarskite_nadejdi_za_medal_ot_rio_2016/?ref=rss


Дълги години олимпийските надежди на България се крепяха само върху раменете на Станка Златева. В цикъла за Рио 2016 тези функции бяха "иззети" от националния ансамбъл по художествена гимнастика, който заради силни резултати под ръководството на Ина Ананиева беше натоварен с големи очаквания.

Българските гимнастички станаха световни шампионки, спечелиха няколко златни медала от световни купи и влизаха в тройката на почти всяко състезание. Така всички погледите бяха вперени към тях не...

Честит рожден ден, Moreto.net - Сайтът на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=327731

Честит рожден ден, Moreto.net - Сайтът на Варна! Момичета и момчета, животът наистина не е черно-бял, а цветен. Богата палитра от емоции, различни хора, възгледи, култури. В екипа на Морето.нет вярваме, че сме се събрали стойностни хора, които винаги са имали една кауза – Варна и всеки Мислещ за този град човек.

Бият мъж, карат го да яде жива уловената от него риба (видео)

https://www.24chasa.bg/region/article/5690206

Бият мъж, карат го да яде жива уловената от него риба (видео)Даниел Дереков от Плевен е зверски пребит и унижаван, докато ловял риба с приятели в блатото на село Каменец. Общински съветник от ДПС е обвинен за побоя. До агресията се стигнало, защото общинският съветник решил, че Даниел лови риба в частния му язовир, разказа Нова тв. Пред камерата им Дереков разказа,

Майки от Добрич отбелязват Световната седмица на кърменето

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596914

Майки от Добрич се събират от 10.30 часа в ресторант "Мечока Бен" в градския парк. Там ще се проведе неформална среща между настоящи и бъдещи майки по повод Световната седмица на кърменето. Форматът се организира от Марияна Драгнева - член на Алианса на българските акушерки и водеща на Училище за бъдещи родители в Добрич. Регионалната здравна инспекция подкрепя инициативата. Оттам са подготвили здравно-образователни материали, които ще бъдат раздавани по време на събитието. Световната седмица на кърменето се отбелязва всяка година от 1 до 7 авг...

Една трета от работоспособните българи са висшисти

http://econ.bg/Новини/Една-трета-от-работоспособните-българи-са-висшисти_l.a_i.726738_at.1.html

Около 30 на сто от българите на възраст 30-34 години у нас са с висше образование, става ясно от проучване на Евростат за образованието в ЕС през...

Национал подари топки на “Вихрен”

https://www.24chasa.bg/sport/article/5690011

Национал подари топки на “Вихрен” Националът Илиян Мицански показа местен патриотизъм. Роденият в Сандански нападател реши да дари топки на “Вихрен”. Така вече в общинския клуб тренират с нови топки. Мицански поддържа форма с “Вихрен”, докато изчаква накъде ще поеме. В момента прекаралият общо 10 г. в чужбина футболист е свободен агент.

До какво водят ниските лихви - инфлация, дефлация или нито едно от двете

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5689789

До какво водят ниските лихви  -  инфлация, дефлация или нито едно от двете Всеки допълнителен приход и данъчни облекчения са стимул за потребителите Хавиер Габе е икономист в Нюйоркския университет, който получава далеч по-малко внимание, отколкото заслужава. Той написа може би най-интересната научна статия в сферата на макроикономиката за последните години. Заглавието “Бихейвиористки новокейнсиански модел” не е

Професор Божидар Димитров: Няма да е лошо президентът да е човек с утвърден военен опит

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5689859

Очаквам и на други места у нас да бъдат направени открития, подобни на това край Пазарджик

- Професор Димитров, споменахте, че се намирате в Резово - по личен или по служебен повод сте на границата?
- По служебен, разбира се, трябва да контролирам хората си как работят.
- С оглед на събития в съседна Турция от последните седмици,
Очаквам и на други места у нас да бъдат направени открития, подобни на това край Пазарджик - Професор Димитров, споменахте, че се намирате в Резово - по личен или по служебен повод сте на границата? - По служебен, разбира се, трябва да контролирам хората си как работят. - С оглед на събития в съседна Турция от последните седмици,

Баварските замъци, за които не сте чували

http://www.dnevnik.bg/na_put/2016/08/04/2805178_bavarskite_zamuci_za_koito_ne_ste_chuvali/?ref=rss


Замъкът на Лудвиг Втори Баварски "Нойшванщайн" е без конкуренция по популярност сред туристите, посещаващи Германия, които разпознават очертанията му в анимациите на "Дисни". "Новата лебедова скала", както се превежда името му, обаче има и доста не по-малко интересни алтернативи в най-южната германска провинция. Баварската служба за замъците, парковете и езерата представи други пет кралски замъка в опит да пренасочи любопитството на туристите встрани от утъпканите пътеки, съобщава ДПА.
...

В Мексико евакуират крайбрежни селища заради урагана Ърл (снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5690202

В Мексико евакуират крайбрежни селища заради урагана Ърл (снимки)Властите на мексиканския щат Кинтана Ро евакуираха жителите на няколко крайбрежни райони заради приближаването на урагана от първа степен Ърл. В зони на безопасност са настанени 78 семейства от общините, граничещи с Белиз. Държавната петролна компания „Пемекс” започна да евакуира служителите си от нефтени платформи в Мексиканския залив,

Кунева иска 30 млн. лв. за наука

http://www.cross.bg/broii-naychni-deiinost-1516631.html

/КРОСС/Меглена Кунева иска бюджет от 30 млн. лв. за наука в университетите за следващата година. Сега сумата е като сегашните 8 млн. лв. С последните поправки в Закона за висшето образование университетите бяха разделени на изследователски и образователни, като само тези, развиващи научна дейност, ще ползват държавната субсидия за наука. С наредбата на образователното министерство се въвеждат критерии, по които да бъде оценявана научната дейност на университетите. Оценката на научната дейност ще става по 6 показателя - брой научни публикации в научни списания, представени в световни вторични литературни източници; брой научни публикация във влиятелни издания; брой монографии; брой цитати на научни публикации от предходните три години по данни на Web of Science и/или Sсopus; брой статии в сборници от научни конференции; брой български и международни патенти, пише Труд.    

Полицаят, обвинен в убийството на родителите си, иска да излезе от ареста

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596913

Пловдивският апелативен съд ще разгледа днес жалбата на Венцеслав Караджов срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с което е оставил без уважение искането му за изменение на взетата мярка за неотклонение „задържане под стража". Караджов е обвинен за това, че на 15 май тази година в Пловдив, предумишлено и с користна цел, е убил родителите си. Откриха убити родителите на полицай в Пловдив През месец май двамата пенсионери Цветан и Божурка Караджови бяха намерени убити...

Унгарец отвлече 2-годишната си дъщеря от България

http://offnews.bg/news/n_1/n_633723.html

Момиченце на година и девет месеца е изведено от страната от баща си, унгарски гражданин, без разрешението на майката. Малката Ема, която вече е в Унгария, е с българско гражданство.  Деница Димитрова е женена за унгарски гражданин и живеят заедно в Ливан. Когато дъщеря им навършва 10 месеца, те се връщат да живеят в България. След време жената подава документи за развод, но не лишава бащата от възможност да се вижда с детето, разказа бТВ.   Преди отвличането майката се съгласява бащата да се срещне с момиченцето в столичен мол, за да се запознае то с чичо си. По-късно става ясно, че детето е напуснало страната с легален международен паспорт. Деница обаче изрично е съобщила в унгарското посолство, че не е съгласна с издаването му.  Според aдвокат Сокол Недков са налице признаци за международно отвличане на дете. Издаването на задграничен паспорт не би следвало да се случва, когато няма съгласие на двамата родители, освен ако няма съдебно решение, което да замести съгласието на единия родител. Адвокатът допусна, че е възможно унгарският съд да е взел подобно решение. По думите му обаче, съдът, компетентен по въпроса, е българският, защото до момента на отвличането детето е пребивавало в България.

29 катастрофи във Варна за денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=327726

29 катастрофи са регистрирани на територията на Варна през изминалото денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При инцидентите в града няма пострадали граждани, нанесени са материални щети по автомобилите, допълниха от полицията.

Дончев: Човек, който тръгва със силен спринт, може да остане без сили за края

http://www.cross.bg/izbori-nyama-donchev-1516630.html

/КРОСС/ Бойко Борисов не е уплашен. Човек, който тръгва със силен спринт в началото - може да остане без сили за края. Така коментира думите на Георги Първанов от АБВ, че премиерът е уплашен, вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на БТВ. "Изборният процес се организира така, че гласоподавателите да могат да дадат своя вот навсякъде по света. Не очаквам различен изборен процес по време на президентските избори. Може да се мисли по предложението на Велизар Енчев там, където има извънредно положение - да няма избори, но е много рано да се каже. Зависи от ситуацията, до изборите има два месеца и много вода да изтече. Ако,в която и да е държава по света, няма гаранции, че правото на глас на хората може да се упражнява свободно - може да няма избори", каза още той. Попитан как ще гласува на референдума на Слави Трифонов, той заяви, че има тайна на вота. "По всяка една от темите съм се изказвал вече. Рано е да се коментират стойности на президентските избори плюс референдума, доста по-прости избори са и не очаквам цената да е по-висока от на местните, дори напротив", каза още той. Що се отнася до събора на Бузлуджа, той заяви, че не знае какво общо имат те със сигнала или със скъсания кабел. "Преписвали са ни много грехове. Убеден съм, че не премиерът е извършвал саботаж", каза още той. Попитан дали Борисов е уплашен, както каза Георги Първанов, Дончев заяви: "Чак пък да е изплашен г-н Борисов

Баща отвлече дъщеря си с легални документи от унгарската държава

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5690213

Момиченце на 1,9 г. е изведено от страната от баща си, унгарски гражданин, без разрешението на майката, предаде БТВ. Според полицията детето вече е в Унгария. Малката Ема е с българско гражданство и досега никога не се е разделяла със своята майка.
Деница е женена за унгарски гражданин и живеят заедно в Ливан.
Момиченце на 1,9 г. е изведено от страната от баща си, унгарски гражданин, без разрешението на майката, предаде БТВ. Според полицията детето вече е в Унгария. Малката Ема е с българско гражданство и досега никога не се е разделяла със своята майка. Деница е женена за унгарски гражданин и живеят заедно в Ливан.

Дончев: Човек, който тръгва със силен спринт - може остане без сили за края

http://www.cross.bg/izbori-donchev-kraya-1516630.html

/КРОСС/Бойко Борисов не е уплашен. Човек, който тръгва със силен спринт в началото - може да остане без сили за края. Така коментира думите на Георги Първанов от АБВ, че премиерът е уплашен, вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на БТВ. "Изборният процес се организира така, че гласоподавателите да могат да дадат своя вот навсякъде по света. Не очаквам различен изборен процес по време на президентските избори. Може да се мисли по предложението на Велизар Енчев там, където има извънредно положение - да няма избори, но е много рано да се каже. Зависи от ситуацията, до изборите има два месеца и много вода да изтече. Ако,в която и да е държава по света, няма гаранции, че правото на глас на хората може да се упражнява свободно - може да няма избори", каза още той. Попитан как ще гласува на референдума на Слави Трифонов, той заяви, че има тайна на вота. "По всяка една от темите съм се изказвал вече. Рано е да се коментират стойности на президентските избори плюс референдума, доста по-прости избори са и не очаквам цената да е по-висока от на местните, дори напротив", каза още той. Що се отнася до събора на Бузлуджа, той заяви, че не знае какво общо имат те със сигнала или със скъсания кабел. "Преписвали са ни много грехове. Убеден съм, че не премиерът е извършвал саботаж", каза още той. Попитан дали Борисов е уплашен, както каза Георги Първанов, Дончев заяви: "Чак пък да е изплашен г-н Борисов

Пловдив гони София по разрешителни за строеж

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596912

София продължава да е лидер по разрешителни за строеж на нови жилищни сгради със 186 броя за второто тримесечие на 2016 г., но Пловдив стои много близо до столицата със 160 броя за три месеца. След тях са Варна със 123 и Бургас със 107 броя, показват най-новите данни на националната статистика. Най-много жилища предстои да бъдат започнати в областите София (1330), Пловдив (854), Бургас (522) и Варна (380).На годишна база в сравнение с второто тримесечие на 2015 г. издадените разрешителни за строеж се увеличават с 6,7%, броят на жилищата в тях -...

Албанската звезда Ера Истрефи пее в София на 18 септември

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5689691

Албанската звезда Ера Истрефи пее в София на 18 септември През тези летни месеци музикалните телевизии непрекъснато въртят едно поп парче, заснето през зимата. В него всичко е в бяло и сиво - заснежена гора и леден път през нея. Дори и пухенката на изпълнителката е сива. В клипа има едно-единствено жизнерадостно цветно петно - яркорозовата периферия на качулката,

Марк Карни отново под светлината на прожекторите

http://www.investor.bg/evropa/334/a/mark-karni-otnovo-pod-svetlinata-na-projektorite-222053/

Пазарите очакват стимули от Английската централна банка в четвъртък и възможностите са няколко

Хилари Клинтън вече се подготвя за мандата си в Белия дом

http://www.mediapool.bg/hilari-klintan-veche-se-podgotvya-za-mandata-si-v-beliya-dom-news252499.html

Хилари Клинтън официално е започнала подготовка за бъдещия си президентски мандат в Белия дом, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. От представени в четвъртък документи от щаба на предизборната кампания на кандидат-президентката от Демократическата партия става ясно, че е създадено сдружение с идеална цел - "Преходен фонд Клинтън-Кейн", което е първа формална стъпка да се планира дейността във връзка с вероятността Клинтън да стане президент. До документалното оформяне на това решение се е стигнало след редица срещи в последните седмици между представители на Белия дом и на кампаниите на двамата основни претенденти.  АП припомня, че в петък шефът на канцеларията на президента Обама - Денис Макдона, информира щабовете на двете кампании, че Тръмп и Клинтън вече имат право да получават брифинги от разузнаването и предоставени от правителството помещения. Това трябва да им помогне да планират работата на подготвителните си екипи, които да гарантират плавен преход на властта в случай на избирането на техния кандидат. 

Пловдив попадна в топ дестинациите на световен пътеводител

http://www.cross.bg/plovdiv-posetyat-putevoditel-1516629.html

/КРОСС/ Пловдив привлече вниманието на водещия международен пътеводител „Лонли планет" /Lonely Planet/. Изданието включи града в списъка с най-добрите места, които туристите да посетят през октомври 2016 година. Експертите препоръчват този месец заради умерените температури, множеството фестивали и спортни събития. Според тях хладното, но приятно октомврийско време, е много подходящо, за да се посетят западните планини на България. „Започнете от Пловдив - древният град на седем хълма, който е пълен с художествени галерии, бохемски кафенета и впечатляваща архитектура от 19-ти век, и предлага една много интересна разходка през историята", пише световният пътеводител. След това в изданието се препоръчва на туристите да посетят Рилския манастир, Мелник, както пътуване с жп теснолинейката от Банско до Септември. През 2015-та година „Lonely Planet" включи Пловдив в топ 10 на световните туристически дестинации, които трябва да бъдат посетени. Текст и снимка: trafficnews.bg  

Второ пръскане за комари в Стара Загора

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596732

В Стара Загора за втори път с препарат срещу комари ще бъдат обработени 513 дка площи. Първото пръскане беше извършено на 13 юли. Обработката ще се извърши по административни бюра. Ще бъде използван препаратът против комари, мухи и папатаци на открито Цитрол 10/4 УЛВ. Регионалната здравна инспекция е поела ангажимент да извърши контрол на процеса на пръскането и на концентрацията на използвания препарат.Дезинсекцията срещу комари ще се извърши на 04 август от 20.30 часа по следния график: 1. АБ "ЗАПАД" - започва от 20.30 часа. 2.АБ "ИЗТОК" - за...

Кола се вряза и обърна на трамвайната линия на бул. "България"

http://www.cross.bg/tramvaiinata-liniya-blizo-1516628.html

/КРОСС/20-годишен шофьор прелетя с бясна скорост и се обърна с колата си на трамвайната линия на столичния бул. „България". Младежът е откаран в болница и е с опасност за живота, съобщи бТВ. Колата се е движила близо 100 метра над трамвайната линия на спирка „Мотописта". По чудо няма убити и ранени минувачи. Движението на трамваите късно снощи беше блокирано близо половин час, докато аварийна машина успее да изтегли колата.  

Енчев: Без секции за вота в страни с извънредно положение

http://offnews.bg/news/n_1/n_633721.html

Да не се разкриват секции за президентския вот наесен в страни, в които е обявено извънредно положение. В момента това са Турция и Франция.  Това предлага независимият депутат Велизар Енчев, съобщи бТВ. Мотивите му са, че в подобна ситуация се ограничават човешките права на гражданите в тези страни и не може да се проведат нормално избори. По думите му в Турция в момента не може да се гарантира свободното придвижване на избирателите и се забранява събиране на гражданите в определени часове. Енчев призова бг гражданите да дойдат да гласуват у нас, като подчерта, че не прави разлика между Турция и Франция в този случай.  Той очаква предложението му да бъде подкрепено от Атака и Патриотичния фронт. 

Ремонтират Пенсионерски клуб №1 в Нова Загора

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596766

Започна ремонтът на Пенсионерски клуб  N 1 в Нова Загора. Обновяването на сградата включва подмяна на дограмата, ел. инсталация и цялостното обзавеждане на клуба. „Въпреки горещите летни дни продължаваме да работим за изпълнението на капиталовата програма на Общината.  Обещахме да подобрим условията в Пенсионерския клуб , да осигурим достойни старини на хората от третата възраст и до началото на м. септември  ремонтът ще е факт. Благодаря на моите приятели от клуба, с които съвместно вземаме решенията за случващите се промени, защото това е тех...

Младите страдат от сексуални проблеми

https://www.actualno.com/interest/mladite-stradat-ot-seksualni-problemi-news_554633.html

Всеки десети млад човек има проблем от сексуален характер. Това са установили учените след изследване, проведено сред младежи на възраст от 16 до 21 години, съобщи BBC. 1875 от тях са били сексуално активни, а 517 неактивни. Най-честата причина е ниското ниво на образованост по въпросите, свързани със секса. Най-често разпространеният проблем е еректилната дисфункция, загуба на интерес към секса и проблемите с приключването на сексуалния акт. В групата от сексуално активни британци всеки дес

Липсват квалифицирани кадри за туризма в Банско

https://www.actualno.com/society/lipsvat-kvalificirani-kadri-za-turizma-v-bansko-news_554634.html

Хотелиери и ресторантьори в курорта Банско алармират за проблем с липсата на достатъчно подготвени и квалифицирани кадри в сферата на туризма. В града и в съседната община Разлог за зимния сезон се търсят почти 5000 души, които да работят и да обслужват нашите и чуждите туристи. „Не трябва да крием проблема, а да търсим решението му. Факт е, че най-добрите бягат в чужбина, предпочитат да работят зад граница за по-високи възнаграждения. Липсата на добро и качествено обслужване води до отл

36% от българите са бедни

https://www.actualno.com/society/36-ot-bylgarite-sa-bedni-news_554635.html

Бедността е нерегистриран феномен. Той не е обгрижван, т.е. хората, които имат нужда от подпомагане, по никакъв начин не попадат в регистрите на официалната държавна статистика и агенции, които се борят с крайната бедност. За съжаление това са голяма част от хората. Трудно е да се каже точно колко, но ако вземем предвид работещите бедни, здравно неосигурените, поради голяма бедност, а не всички здравно неосигурени, безработните с ниски или никакви доходи, а голяма част от тях са такива, пенсионе

Обществото на Гошковците

https://www.actualno.com/actualno/obshtestvoto-na-goshkovcite-news_554638.html

61-годишната Гошка спечели 67,9 милиона евро от испанската лотария "Ла Примитива". Тази новина обикаля най-големите български медии от два дни и се превърна във водеща за много от т.нар. информационни източници. Коментар на редактора По случайност бях в Испания две седмици и се върнах точно в деня, в който новината за Гошка стана факт. Тъй като логично се бях пооткъснал от новините в България за половин месец, налагаше да понаваксам. И два дни тази новина ми се бута в очите почти от всеки бълг

Италия намалява със закон изхвърлянето на храна

https://www.actualno.com/europe/italija-namaljava-sys-zakon-izhvyrljaneto-na-hrana-news_554637.html

В Италия беше приет закон за серия от мерки, с които да бъде значително намалено количеството от изхвърляната всяка година на боклука храна. Законопроектът беше подкрепен от 181 сенатори, двама се въздържаха, а 16 бяха против. Целта на текста е намаляването от 5 млн. тона на 1 млн. тона на хранителните продукти, които всяка година отиват в боклука. Министърът на селското стопанство Маурицио Мартина приветства новия закон. По изчисления на правителството загубите от съсипването на хранит

"Вдовицата" - спиращ дъха трилър на Фиона Бартън

https://www.actualno.com/books/vdovicata---spirasht-dyha-trilyr-na-fiona-bartyn-news_554416.html

В средата на лятото издателство „Ентусиаст“ публикува дебютния роман на Фиона Бартън – „Вдовицата“. Заглавието излиза във Великобритания в началото на тази година и правата за превода му вече са продадени в повече от 30 страни в целия свят. „Вдовицата“ е спиращ дъха трилър за почитателите на „Не казвай сбогом“ от Джилиан Флин и „Момичето от влака“ на Паула Хоукинс. Романът пожъна огромен успех и бързо влезе в класациите на &bdquo

Св. 7 отроци в Ефес. Св. прпмчца Евдокия

http://www.cross.bg/evdokiya-vsichki-boga-1516627.html

/КРОСС/ Житие на светите седем момци Ефески Монета с обрзаз на имп. Деций Декий Траян (Trajanus Decius). Източник: drevo-info.ruВсички тези седем момци били деца на невежите граждани в гр. Ефес. Те живеели по време на гонението против християните при император Деций. Това било жестоко гонение. Навсякъде християните били преследвани и арестувани, за да ги принуждават да вземат участие в идолските жертвоприношения. Някои от тях се бояли от мъки и се покорявали. Но твърдите във вярата неустрашимо я изповядвали и не отстъпвали нито пред страдания, нито пред мъчителна смърт. Много християни напускали градовете и се криели по пещерите. Между тях били и седемте ефески момци: Маскимилиан, Ексакустодиан, Ямвлих, Мартиниан, Дионисий, Антонин и Йоан. Тези момци напуснали града и се поселили в една пещера на планината Охлон, където чрез пост и молитва се готвели за предстоящия им подвиг. Като узнал за това, Деций заповядал да затрупат с камъни входа на пещерата. Двамата от придворните (Теодор и Руфим) тайно изповядвали Христовата вяра и турили пред камъните оловни плочки, на които написали имената на живо погребаните в пещерата седем момци. Между това Бог по неизповедимите Свои определения дал на момците смъртен сън и ги запазил за цели две столетия нетленни и неизменни до тяхното пробуждане за Негова слава и за свидетелство, че Неговите думи за възкресение са истинни

"Лятно кино в квартала" започва от "Владиславово"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596911

Първата прожекция от филмовия маратон ще започне точно в 21 ч, в парка на кв.Владислав Варненчик. По традиция, за трета поредна година, именно жителите на Владиславово имат честта да присъстват на откриването на фестивала. „Публиката във Владиславово е изключително предана и благодарна за това, което се случва в техния квартал. Затова решихме да започнем отново там” – споделят организаторите. „А филма, който сме избрали не е случаен – „Непобедимите” 3. Нека владиславовци се чувстват специални!” Истинско съзвездие от актьори ще „гостуват” тази в...

Цитат на деня: Имаме потенциал да издигнем от ефрейтор до генерал

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/08/04/2805870_citat_na_denia_imame_potencial_da_izdignem_ot_efreitor/?ref=rss


"Потенциал имаме огромен - от професори, от ефрейтор през младши сержант до генерали и адмирали, можем да направим много предложения".

С тези думи вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред Би Ти Ви спекулациите около очакваната кандидатура на ГЕРБ за кандидат президент и реакцията на лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов (бел. ред. генерал лейтенант от резерва) около номинирането от левицата на подалия оставка генерал Румен Радев.

Дончев отказа за пореден път да...

Група нападатели запалиха рейс в Париж с викове "Аллах Акбар"

http://www.mediapool.bg/grupa-napadateli-zapaliha-reis-v-parizh-s-vikove-allah-akbar-news252498.html

Група младежи запалиха автобус от градския транспорт в Париж с коктейли „Молотов”, крещейки „Аллах Акбар”. Това се вижда на видео, публикувано в различни социални мрежи.  Смята се, че атаката е извършена в парижкото предградие Сен Дени миналата седмица. Момчетата блокират средата на пътя с кофи за боклук, за да принудят автобуса да спре, според полицията, цитирана от L’Express. След като принуждават автобуса да спре, извършителите изкарват насила шофьора и петима пътници. След това те чупят прозорците и хвърлят коктейли „Молотов”, което води до експлозия и възпламеняване на превозното средство. Мотивите остават неизвестни. Полицията води разследване.

Италия прие закон срещу разхищението на храни

http://www.moreto.net/novini.php?n=327732

Италия одобри нов закон за строги мерки срещу разхищението на камарите с храна, които се изхвърлят всяка година. Сенатът одобри със 181 гласа ЗА, двама против и един въздържал се новите правила, които целят да свалят поне с 1 тон загубите от около 5 милиона тона храна, които отиват на боклука.

Пропуква ли се единството на икономическия и политическия елит на Запада?

http://www.cross.bg/zapada-kapital-tazi-1516607.html

/КРОСС/ На фона на епохални глобални промени, които вървят днес на международно и вътрешнополитически равнища, си задаваме въпроса за мрежата от фактори, обстоятелства и причинно-следствени връзки предизвикващи трансформацията на света, такъв, какъвто сме свикнали да виждаме през последния повече от четвърт век. Измененията вървят в различни области и измерения, например: В технико-технологичен план се осъществява гигантски преход от индустриализъм към постиндустриална епоха с нейните иновационни начини за материално и нематериално възпроизводство, оказващо въздействие върху всички останали аспекти на обществена динамика. И въпреки че в иновационната област Западът определено поддържа своята пионерна роля, все по-трудно става да се запазва водачеството в една или друга насока на иновационно развитие, било в гражданската или военната области; В геоикономически мащаб Западът все повече губи своята роля на център на стопанска динамика предавайки първенството на Китай, Индия и редица други страни на Изтока. Израз на тази слабост на Запада, в частност на Щатите е финансовата война „долар-юан“, която бе немислима само допреди пет години

В Алепо убиват с адски газ

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/v-alepo-ubivat-s-adski-gaz-6057094

Загинали са седем души, 23 са в болница с изгаряне на дихателните пътища

Путин и Рухани ще обсъдят военнотехническото сътрудничество в Баку

http://www.cross.bg/sutrydnichestvo-voennotehnicheskoto-pytin-1516604.html

/КРОСС/ Обсъждането на въпроса за военнотехническото сътрудничество е сред плановете за срещата на руския президент Владимир Путин и иранския му колега Хасан Рухани, потвърди пред в. „Известия“ прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков. Както съобщи във вторник пресслужбата на Кремъл, Путин ще посети Баку за участие в първата тристранна среща между лидерите на Азербайджан, Иран и Русия. Очаква се Путин, Алиев и Рухани да обсъдят актуалните въпроси от международната и регионалната политика и перспективите за създаване на практическо сътрудничество, в частност, в сферата на енергетиката и транспорта. Президентите на Русия и Иран ще обсъдят разширяването на военнотехническото сътрудничество между двете държави, като иранската страна е заинтересована от най-новата руска техника. Освен това, според „Известия“, може да се засегне и темата за повишаване на нивото на сътрудничество за провеждане на съвместни учения. Говорителят на руския президент потвърди пред изданието, че въпросът за военнотехническото сътрудничество е сред плановете за срещата между лидерите на двете страни.

Пожар евакуира дом за психично болни край Харманли, овладяха го

https://www.24chasa.bg/novini/article/5690199

Пожар евакуира дом за психично болни край Харманли, овладяха гоОгромен пожар край Харманли е стигнал на няколкостотин метра от оградата на дома за хора с психични заболявания и затова се наложило извеждането на 70 души. Те обаче са били върнати обратно в сградата, тъй като опасността е преминала, съобщи Нова тв.  Осем пожарни екипа и 30 гранични полицаи са гасили пламъците до късно вечерта в сряда.

Поне 7 души са убити от сериен стрелец във Финикс

http://www.mediapool.bg/pone-7-dushi-sa-ubiti-ot-serien-strelets-vav-finiks-news252497.html

Поне 7 души са били убити от сериен стрелец във Финикс, САЩ, съобщават от местната полиция с уточнението, че нападателят е неизвестен. Според информацията на органите на реда той открил 9 пъти стрелба през последните месеци, като последният от тях е бил в сряда. Преди това, на 11 юли, в колата си са били простреляни 21-годишен мъж и 4-годишно момче. Полицията е открила веществени доказателства и много прилики между последната стрелба и предишните осем. Смята се, че стрелецът открива огън "без видим мотив, без предварителен инцидент." "Има много неща, които говорят за сериен стрелец", заявяват от полицията.   Властите увеличиха наградата за информация, водеща до арестуването на заподозрения на $ 50 000, след като ФБР добави още $ 20 000.

Времето на 4 август: Предимно слънчево, на изток може да превали

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596863

Прогноза за времето за 4 август, четвъртък Ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в Източна България от север-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще е без съществена промяна. Над планините ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 23°, на 2000 ...

Зукърбърг откри най-голямата и модерна лаборатория на компанията

http://www.cross.bg/zykurburg-facebook-kompaniyata-1516624.html

/КРОСС/Съоснователят на Facebook Марк Зукърбърг обяви откриването на най-голямата и модерна техническа лаборатория на компанията за цялата й история. През следващите десет години ще строим всичко - от "Oculus" (очила за виртуална реалност) до самолети на слънчеви батерии, писа Зукърбърг в своята страница във Facebook. Досега имахме лаборатории за всеки екип, а сега нашата нова лаборатория ще бъде център, където инженерите ще могат да работят съвместно, каза той. През февруари 2015 г. Зукърбърг обяви намерението на Facebook да способства за увеличаването до 2030 г. на броя на интернет потребителите до 5 млрд. души. Тогава той обясни, че достъпът до световната мрежа за хора, живеещи в отдалечени части на планетата, ще се осъществява с безпилотни летателни апарати, разработени от специалисти на компанията. Социалната мрежа Facebook е създадена на 4 февруари 2004 г. от Зукърбърг и трима негови състуденти в Харвард.  

Томислав Дончев: Ще гласувам и на референдума

https://www.24chasa.bg/novini/article/5690200

Томислав Дончев: Ще гласувам и на референдумаВинаги гласувам, включително и на референдуми. Така отговори вицепремиерът Томислав Дончев, попитан дали ще гласува в референдума на Слави Трифонов, пред Би Ти Ви. Той уточни, че по поставените в референдума въпроси е изразявал позицията си и тя може лесно да се види. Идната седмица предстои среща на всички институции,

Струва ли си да бъдеш човек срещу толкова малко!

http://www.cross.bg/stryva-beshe-budesh-1516626.html

/КРОСС/"Какво ли е да си там горе и да се рееш сред слънца, усещайки как опашки на комети докосват челото ти! Толкова малка е земята и толкова нищожни са хората. Ето например Норвегия с двата си милиона жители в Сетесдал3 и една ипотечна банка за подпомагане на прехраната им! Струва ли си да бъдеш човек срещу толкова малко! Превиваш гръб, пробиваш си път с лакти и пот на чело в продължение на няколко тежки години, а в края на краищата изчезваш на свой ред от лицето на земята! Нагел притисна главата си с длани. О, всичко ще свърши с това, че той сам ще напусне този живот, сам ще му сложи точка! Дали някога ще бъде в състояние наистина да го направи? Да. И Бог на небето вижда: той няма да се дръпне назад в последния момент. В този миг изпита безгранично щастие, че разполага с такъв прост изход, в очите му бликнаха сълзи на възторг и той задиша шумно, почти на глас. Сякаш го залюля небесният океан, в чиито води той хвърляше сребърна въдица, напявайки си. Лодката му беше от благоуханно дърво, веслата й светлееха като бели криле, а платното от модросиня коприна беше изрязано като полумесец..." Из "В деня с незалязващо слънце", Кнут Хамсун (1859-1952) - норвежки писател, един от най-ярките представители на скандинавската литература.

Община Дупница прекрати обществената поръчка за охрана на общински обекти

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596909

С решение на кметът на община Дупница, инж. Методи Чимев е прекратена обществената поръчка за избор на охрана на обекти на територията на Община Дупница чрез невъоръжена физическа охрана и охрана със сигнално-охранителна техника. Конкурсната комисия е дала предложение за класиране на участниците, но решението на кмета е за прекратяване, а мотивите са, че по двете позиции има само по един кандидат и липсва реална конкуренция. Припомням, че в процедурата участваха три фирми, една от тях беше отстранена, така по двете позиции остана по една фирма....

Тайна армия на НАТО била замесена в опита за преврат в Турция

http://www.cross.bg/tyrtziya-nato-tyrskoto-1516606.html

/КРОСС/ Тайна армия на НАТО била замесена в опита за преврат в Турция, според турски медии, пише News.bg, като цитира германския вестник Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Тази структура предимно е била използвана от британците и американците за оказване на влияние върху политическите събития в Турция. Вестникът допълва, че ислямският проповедник Фетуллах Гюлен, който е обвиняван от турското правителство за организирането на пуча, също може би е бил част от тази структура. Според изданието Ердоган и турското правителство са решени „напълно да смачкат тази тайна структура”, тъй като турският лидер осъзнава, че НАТО се опитва да навреди на турската териториална цялост. В същото време бившият шеф на турското разузнаване Бюлент Оракоглу твърди, че такива тайни структури на НАТО са активни не само в Турция, но също и в цяла Европа. Има сила, която иска да събори ЕС, смята той.

Хиляди българи - на опашка за паспорти

http://www.cross.bg/bulgari-pasporti-zaradi-1516623.html

/КРОСС/Хиляди българи се редят на опашка за паспорти. От МВР очакват бум на издадените лични документи през септември и октомври. Най-много паспорти обаче изтичат през този месец. Над 61 000 българи ще трябва да подменят документите си през август, за да не бъдат санкционирани, съобщава NOVA. До края на годината ще трябва да бъдат издадени 198 000 паспорта и над 92 000 лични карти. Бумът се очаква през летните месеци - заради предстоящите избори и заради многото българи, които се връщат у нас от чужбина по време на отпуските си. Струпване пред гишетата се очаква и около религиозни празници, когато много изселници се прибират у нас. Всеки, който не подмени личните си документи навреме, ще бъде санкциониран с глоба от 20 до 150 лева.  

4 август в годините назад

http://www.cross.bg/voiina-byrkina-germaniya-1516625.html

/КРОСС/ 1693 г. - Смята се за датата на създаването на шампанското от бенедиктинския монах Дом Периньон.1704 г. - Войната за испанското наследство: Гибралтар е завладян от английска и холандска флотилия под командването на британския адмирал сър Джордж Рук в съюз с ерцхерцог Карл1782 г. - Волфганг Амадеус Моцарт сключва брак с Констанце Вебер1791 г. - Подписан е Свищовският договор, с който се слага край на Австро-турската война (1787-1791).1836 г. - В Кремъл камбаната Цар Камбана е поставена на каменен пиедестал.1870 г. - В германския град Баден-Баден завършва един от първите международни шахматни турнири.1879 г. - Княжество България освобождава от мито стоките, внасяни от Македония, Одринско и Източна Румелия.1879 г. - Елзас и Лотарингия са провъзгласени за територия на Германия.1903 г. - Пий X е избран за 257. римски папа.1914 г. - Първа световна война: Германия нахлува в Белгия, в отговор на което Великобритания обявява война на Германия. Съединените щати обявяват неутралитет.1916 г. - Първа световна война: Либерия обявява война на Германия.1936 г. - Министър-председателят на Гърция Йоанис Метаксас суспендира парламента и Конституцията и установява Режима от 4 август.1957 г. - Аржентинецът Хуан Мануел Фанджо за пети път става победител в състезанията от Формула 1.1964 г. - Тонкински инцидент: Американските разрушители USS Maddox и USS Turner Joy докладват за сблъсък със северновиетнамски плавателни съдове в Тонкинския залив.1983 г

Тръмп нарече Хилари Клинтън "основателка на Ислямска държава"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596910

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп обвини своята съперничка от демократите, бившия държавен секретар Хилари Клинтън, че със своята политика е довела до възникването на екстремистката групировка "Ислямска държава", предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. Тръмп: Смърт, разруха, тероризъм и слабост - това е наследството на Хилари Клинтън На предизборен митинг в Дейтона бийч (щата Флорида) Тръмп каза, че президентът Барак Обама трябва "крайно да съжа...

Велизар Енчев предлага в държави с извънредно положение да няма български избирателни секции

http://www.cross.bg/polozhenie-tyrtziya-frantziya-1516621.html

/КРОСС/Независимият депутат Велизар Енчев предлага да не се арзкриват секции за предстощяия президентски вот в страни с обявено извънредно положение. Пряко предложението засяга Турция и Франция. В Турция извънредното положение беше въведено след опита за преврат, а във Франция след терористичната атака в Ница. Мотивите му са, че в подобна ситуация се ограничават човешките права на гражданите в тези страни и не може да се проведат нормално едни избори. „В Турция извънредното положение не позволява провеждането на каквито и да е избори говори. Още по-малко избори на друга държава", заяви той. По думите му в Турцияв момента не може да се гарантира свободното придвижване на избирателите и се забранява събиране на гражданите в определени часове. Призивът на депутата е българските граждани да дойдат да гласуват в България. По думите му се очаква това предложение да бъде подкрепено от Атака и Патриотичния фронт. Енчев е категоричен, че не прави никакво разделение между Турция и Франция.  

Откъс от "Това съм аз, а ти кой си" на Йеспер Юл

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2016/08/04/2805817_otkus_ot_tova_sum_az_a_ti_koi_si_na_iesper_jul/?ref=rss


Тази седмица "Детски дневник" публикува отново откъс от "Това съм аз, а ти кой си" на Йеспер Юл, като част от поредицата"Начинаещи родители".

През последните две десетилетия Юл, който е семеен терапевт и педагог, формулира нова парадигма за отглеждането на децата и насърчаване на личното им и социално развитие. Основната му цел е да вдъхновява, подкрепя и помага на родители и специалисти в името на социалното и умствено здраве на новото поколение, като предлага алтернативи на...

"Офисният синдром" носи мигрена и болки в гърба

http://www.cross.bg/ofis-sindrom-ofisa-1516620.html

/КРОСС/Работата в офис понякога може да носи повече проблеми за тялото ни, отколкото физическия труд. Дългото стоене зад компютър носи мигрена, болки в гърба и врата. Ако се случва и на вас, значи сте покосени от тревожното състояние, наречено "офисен синдром". Това е набор от симптоми, предизвикани от работната среда. Според учените с този синдром се сблъсква поне веднъж годишно всеки офисен служител. По данни на британското общество Mind, публикувани в Тhe work foundation по-голямата част от британците възприемат работата си в офиса като основен източник на стрес, считайки я за изключително напрегната. 7% от анкетираните са стигали дори до мисълта за самоубийство. Най-трудна се оказва първата година в офиса, защото тялото и умът ни се адаптират към новата среда и условия. Особено трудно е на доскорошните студенти, които не са работили досега. Според проучвания почти половината отот офис служителите значително увеличават теглото си в рамките на първата им година в службата.Проучване на американската изследователска компания "Harris Interactive" сред 3 000 офис служители през 2013 г., сочи, че 41% от тях съобщават за наддаване на тегло в рамките на 5 кг. Една трета от служителите се оплакват от липсата на време за физическа активност и спортни занимания. 18 на сто от анкетираните споделят и че заради това са принудени да пропускат едно от храненията си за деня - за да компенсират липсата на спорт с по-малко храна

Каратеки от "Дарис" на планински лагер в Осоговската планина

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596778

Високопланински лагер в Осоговската планина проведоха каратеките от карате клуб "Дарис"- Кюстендил. Те бяха от 28 юли до 1- ви август на хижа ДАП.20 състезатели се включиха в лагера, водени от старши треньорът Борислав Иванов и помощничката му Цветомира Терзийска. Всеки ден бяха провеждани по три тренировки- една физическа и две с практически занимания по карате. "Получи един много пълноценен лагер, при много добри условия. Това беше и първият лагер за нашия клуб", коментира за Дарик Борислав Иванов. Той е много щастлив, че карате е вече олимп...

Кола се вряза и обърна на трамвайната линия на бул. "България"

http://offnews.bg/news/n_1/n_633720.html

20-годишен шофьор прелетя с бясна скорост и се обърна с колата си на трамвайната линия на столичния бул. „България”. Младежът е откаран в болница и е с опасност за живота, съобщи бТВ.  Колата се е движила близо 100 метра над трамвайната линия на спирка „Мотописта”. По чудо няма убити и ранени минувачи. Движението на трамваите късно снощи беше блокирано близо половин час, докато аварийна машина успее да изтегли колата.

Мост се срути в Индия, помете хора и автомобили

http://www.vesti.bg/sviat/most-se-sruti-v-indiia-pomete-hora-i-avtomobili-6057093

20 души са в неизвестност, 100-годишното съоръжение не издържало на натиска на превозните средства върху него

Датският олимпийски отбор е бил обран в Рио Де Жанейро

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5690194

Крадци са откраднали от пристигналия в Рио Де Жанейро датски олимпийски отбор мобилни телефони, дрехи и чаршафи. Те са откраднали дори и АйПад-а на водача на делегацията Мортен Родвит, пише The Local.
„Това е толкова дразнещо. Във връзка с това, че извънредни работници, чистачи и камериери са успели да влязат в олимпийското село заради нашите
Крадци са откраднали от пристигналия в Рио Де Жанейро датски олимпийски отбор мобилни телефони, дрехи и чаршафи. Те са откраднали дори и АйПад-а на водача на делегацията Мортен Родвит, пише The Local. „Това е толкова дразнещо. Във връзка с това, че извънредни работници, чистачи и камериери са успели да влязат в олимпийското село заради нашите

Община Кюстендил търси логопед и кинезитерапевт за „Център за услуги за ранно детско развитие"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596764

Община Кюстендил търси логопед и рехабилитатор/ кинезитерапевт за „Център за услуги за ранно детско развитие". Той се реализира по проект „Услуги за ранно детско развитие в община Кюстендил", по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014 -2020 г. ОБЯВЛЕНИЕза провеждане на подбор на персонал - гр. Кюстендил, за следните длъжности: 1. Логопед - 0,5 щ. бр.;2. Рехабилитатор/Кинезитерапевт - 1 щ. бр.; Персоналът се назначава на трудови договори на база на необходимите квалификация и опит, така че да изпълнява заложените в проекта дейно...

ООН ще осъди действията на КНДР, според САЩ

http://www.cross.bg/koreya-severna-raketi-1516617.html

/КРОСС/ООН ще осъди последните ракетни изпитания на Северна Корея. Това предположи американският представител Саманта Пауър след края на заседанието на Съвета за сигурност, свикано по този повод, което се проведе тази нощ, предаде "Белфаст Телеграф". По думите й, 15-те членки остро отхвърлят действията на Пхенян, което тя одобрява. Спешното заседание се проведе по искане на САЩ и Япония. Южнокорейските власти съобщиха, че Северна Корея отново е изстреляла балистична ракета към Японско море. Уточнява се, че според информация на южнокорейските военни ракетата е изстреляна от западната провинция Хуанхъ Намдо към източното крайбрежие. САЩ са регистрирали едновременното изстрелване на две балистични ракети със среден обсег. Вашингтон не ги смята за заплаха. Япония остро протестира срещу тези провокации, които застрашават страната и региона. На 19 юли Северна Корея изстреля три ракети. По-късно Пхенян заяви, че това е станало в рамките на учение, при което е симулиран превантивен ударсрещу военни обекти на Южна Корея и бази, които се използват от САЩ. По-рано Северна Корея заплаши, че ще даде „физически отговор" на споразумението между Вашингтон и Сеул, предвиждащо на южнокорейска територия да бъде разположена противоракетната система THAAD, предназначена за прехващане на балистични ракети.  

Съгражданите за семейството на милионерката Гошка: Работни и добри хора са

https://www.24chasa.bg/novini/article/5690192

Съгражданите за семейството на милионерката Гошка: Работни и добри хора саРаботни и добри хора, учтиви, сериозни, трудолюбиви и човечни са цялото семейството. Това разказаха пред Нова тв в плевенския град Искър съгражданите на българката Гошка, която спечели 68 милиона от испанската лотария. Преди месец жената си ходила до дома и казвала, че й е хубаво в България, но се връща при установеното в Испания семейство – мъжът

Тръмп: Хилари Клинтън е виновна за създаването на ИДИЛ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5690189

В САЩ продължава словесната битка между двамата кандидати за президент Хилари Клинтън и Доналд Тръмп.
Ексцентричният милиардер обвини своята съперничка от демократите, че със своята политика е довела до възникването на екстремистката групировка "Ислямска държава". Думите му бяха изречени на предизборен митинг във Флорида.
В САЩ продължава словесната битка между двамата кандидати за президент Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. Ексцентричният милиардер обвини своята съперничка от демократите, че със своята политика е довела до възникването на екстремистката групировка "Ислямска държава". Думите му бяха изречени на предизборен митинг във Флорида.

Баща води детето си в Унгария против волята на майката

https://www.24chasa.bg/novini/article/5690185

Баща води детето си в Унгария против волята на майката
Баща, който е унгарски гражданин, е извел детето си в Унгария против волята на майката. Това съобщи Деница Димитрова, майка на Ема, на 1,6 г., пред Би Ти Ви. Отвеждането станало на 1 август от столичен мол, където Деница завела детето за среща с бащата, чичото и дядото. Тя е в процес на развод с бащата на Ема, съди го и за домашно насилие.

Коктейли „Молотов” и „Аллах Акбар” по автобус в Париж

http://www.cross.bg/akbar-vodi-kokteiili-1516618.html

/КРОСС/В социалните мрежи се появи видео с група младежи, които запалват автобус с коктейли „Молотов", след като му блокират пътя с барикада в Париж. Извършителите крещят „Аллах Акбар", съобщава RT. Кадрите, които започнаха да се разпространяват в социалната мрежа в сряда, показват, че атаката е извършена в парижкото предградие Сен Дени миналата седмица. Момчетата блокират средата на пътя с кофи за боклук, за да принудят автобуса да спре, според полицията, цитирана от L'Express. На видеото, заснето от жител в една от близките сгради, нападателите викат „Аллах Акбар". След като принуждават автобуса да спре, извършителите изкарват насила шофьора и петима пътници. След това те чупят прозорците и хвърлят коктейли „Молотов", което води до експлозия и възпламеняване на превозното средство. Мотивите остават неизвестни. Полицията води разследване.  

Тръмп обяви Клинтън за създател на "Ислямска държава"

http://www.cross.bg/klintun-trump-obyavi-1516616.html

/КРОСС/Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви съперника си от демократите Хилъри Клинтън за създател на групировката "Ислямска държава", предаде "Белфаст Телеграф". Това направи той на предизборно събитие в Дейтона, Флорида, където отново критикува външната политика на Клинтън по времето, когато е заемала поста държавен секретар. По думите му, президентът Барак Обама със сигурност съжалява, че е избрал Клинтън за този пост, тъй като нейните решения са създали хаос в Близкия Изток, който е довел до появата на ДАЕШ. Той също така заяви, че кампанията му върви много добре, въпреки скандалите и разногласията в партията му.  

Варненският драматичен театър през август - от Шекспир до Добри Войников

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1596908

Август е ваканционен месец, дори за артистите на Варненския драматичен театър. Въпреки това през август ще има две сериозни  театрални събития, свързани с две основополагащи имена за театъра – Уилям Шекспир за световния театър и Добри Войников – за българския театър. На 7, 8, 9 август 2016, Сцена Филиал, 19.00, предстои премиерата на вечната Шекспирова драма „Ромео и Жулиета” – съвместна продукция със Сдружение „Арт Актинг” и „Студио Театър” на известния актьорски и семеен тандем Стоян Радев и Веселина Михалкова. Двамата са автори на постановка...

Изпълнителният директор на БДЖ: За първи път железницата е на печалба от над 1 млн. лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/5690179

Изпълнителният директор на БДЖ: За първи път железницата е на печалба от над 1 млн. лева

БДЖ е на печалба в последните шест месеца, тя е 1 000 300 000 лева, това се случва за първи път, каза пред БНТ изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров. Той открои, че задълженията се погасяват и обясни, че с банките проблемът не е толкова голям, колкото с облигационерите. "Погасили сме над 400 000 000 лева, а и сме се разбрали с банките.

Хиляди българи - на опашка за паспорти

http://www.moreto.net/novini.php?n=327728

Хиляди българи се редят на опашка за паспорти. От МВР очакват бум на издадените лични документи през септември и октомври. Най-много паспорти обаче изтичат през този месец. Над 61 000 българи ще трябва да подменят документите си през август, за да не бъдат санкционирани, съобщава NOVA.

Млад мъж нападна с нож минувачи в Лондон, има една жертва

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/08/04/2805868_mlad_muj_napadna_s_noj_minuvachi_v_london_ima_edna/?ref=rss


Една жена е убита, а още петима души са ранени при атака с нож на площад "Ръсел скуеър" в центъра на Лондон късно снощи, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Силите на реда били повикани на местопроизшествието след съобщението, че въоръжен с хладно оръжие мъж напада хора на площада около 22:30 ч снощи (0:30 ч бълг. време). Нападателят е арестуван, след като бил обезвреден с електрошокова пушка шест минути след повикването. На площада били намерени шестима ранени. Една жена...

Тръмп нарече Клинтън „основателка на ИД“

http://www.cross.bg/trump-klintun-svoyata-1516609.html

/КРОСС/ Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп обвини своята съперничка от демократите, бившия държавен секретар Хилари Клинтън, че със своята политика е довела до възникването на екстремистката групировка “Ислямска държава”, предаде ТАСС. На предизборен митинг в Дейтона бийч (щата Флорида) Тръмп каза, че президентът Барак Обама трябва “крайно да съжалява”, че е назначил Клинтън за държавен секретар в своята администрация, защото тя е станала “основателка на “Ислямска държава”. Той дори предложи тя да получи награда от джихадистите като основателка на ИД. В изказването си Тръмп също така отхвърли твърденията на своите противници, че президентската му кампания се натъква на трудности и че ръководството на Републиканската партия и хора от изборния й щаб са крайно недоволни от поведението и заядливите изказвания на милиардера.

Задържаха за 72 часа мъжа, заплашвал автобусния шофьор край Карнобат

https://www.actualno.com/crime/zadyrjaha-za-72-chasa-myja-zaplashval-avtobusnija-shofior-kraj-karnobat-news_554621.html

Районната прокуратура в Карнобат постанови задържане за срок от 72 часа спрямо обвиняемия Ангел Радичев, който заплашил да пребие шофьор на пътнически автобус на АМ "Тракия". Предстои внасяне на искане от Районна прокуратура Карнобат до Районния съд в града за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице, пише Topnovini.bg. Наблюдаващият прокурор при РП-Карнобат привлече към наказателна отговорност Ангел Радичев. Вчера вечерта той е дове

Вижте потенциалните съперници на Лудогорец за влизане в Шампионска лига

https://www.actualno.com/bgfootball/vijte-potencialnite-sypernici-na-ludogorec-za-vlizane-v-shampionska-liga-news_554627.html

Лудогорец се класира за плейофите на Шампионска лига след впечатляващия и исторически успех с 4:2 над Цървена звезда в реванша на 50-хилядния "Мала Маракана". Шампионите ще се опитат за втори път в историята си да влязат в така мечтаните групи на най-скъпия турнир в Европа. ОСТАНА ЛИ БАЛКАНСКИ ГРАНД, КОЙТО ДА НЕ Е НАПЕРДАШЕН ОТ ЛУДОГОРЕЦ? "Орлите" от Разград имаха минимален шанс да се намират сред поставените отбори за жребия за плейофите. За целта обаче само един измежду Залцбург, Олимпиакос

Група чужди туристи загина при атентат в Афганистан

https://www.actualno.com/asia/grupa-chujdi-turisti-zagina-pri-atentat-v-afganistan-news_554629.html

Десет души са загинали и петима са ранени при нападение в западен Афганистан, съобщи китайската агенция Синхуа, цитирана от БГНЕС. Агенцията информира, че жертвите са чуждестранни туристи, но не уточнява от кои държави са, посочва още ТАСС. Очаквайте подробности! Снимка: Архив

Балканите на Олимпиадата

https://www.actualno.com/moresport/balkanite-na-olimpiadata-news_554632.html

Повече от 400 състезатели от Албания, Босна, Хърватия, Сърбия, Косово, Македония, Черна гора, Румъния и България, включително първокласни спортисти като Новак Джокович, Сандра Перкович, Ивет Лалова и Майлинда Келменди, ще се опитат да атакуват медалите в Рио.Преди старта на Олимпиадата, типично за Балканите, се намеси и политиката. Гърция изрази яростен протест заради това, че домакините на Игрите нарекоха Македония с конституционното й име - "Македония", вместо да използват международно приетот

Пристрастен към... удоволствията

https://www.actualno.com/showbusiness/pristrasten-kym-udovolstvijata-news_554595.html

Ози Озбърн признава, че се бори с пристрастяването си към секса, заради което почти унищожи брака си по-рано тази година. Когато Ози Ии Шарън Озбърн се разделиха през месеца май тази година, тя каза, че това се е случило, защото Ози е имал любовна връзка с фризьорката Мишел Поуг. Сега Ози се е подложил на терапия. Той и Шарън заявили, че работят усилено, за да спасят 33-годишния си брак, пише TMZ.com. Ози Озбърн е британски рок музикант, роден на 3 декември 1948 година в Астън, Бирмингам (Анг

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване