08/07/16 07:37
(http://www.klassa.bg/)

Богородица със седемте стрели идва днес, молят се пред нея срещу уроки, злоба и магии

 Уникална чудотворна икона идва днес от Русия. "Богородица със седемте стрели" ще пристигне на ВИП-а на летище София в 11,30 ч. Иконата, на която Божията майка не държи Младенеца Иисус, а седем стрели, се пази в частна колекция в Москва. Хората вярват, че тя прогонва злите духове, предпазва от уроки, магии, недоброжелателни помисли, завист и злоба. Уникалната светиня пристига у нас ден след големия празник Преображение Господне.
Веднага щом кацне на летище София, иконата ще замине за Севлиево, където ще бъде изложена за поклонение в храма „Свети Илия" от 15.30 до 17.30 часа. След това ще пътува за Габрово, където от 18.00 ще е достъпна в храма „Успение Богородично". На следващия ден ще могат да й се поклонят миряните във Велико Търново от 9 до 12 часа в Руската църква „Воскресение Христово" към гробищния парк на руските освободители в квартал "Качица".

От 13 часа същия ден "Света Богородица Семистрелна" ще бъде в Катедралния събор „Рождество Богородично" в града. От 18 часа иконата ще бъде предоставена на вярвящите в църквата „Успение Богородично" в Горна Оряховица, а в 21 часа за нея ще се отворят вратите на храма „Рождество Богородично" в град Стражица. На 9 август седемте стрели на Света Богородица ще бранят Поморие, където вярващите ще могат да се помолят пред нея от 8 до 18 часа в манастира „Свети Георгий".

Оттам ще започне литийно шествие с иконата до църквата „Рождество на пресвета Богородица" в центъра на града. В този храм иконата ше остане до 19 часа на 11 август, след което ще излети обратно за Русия. Във Великотърновска епархия светинята ще бъде съпровождана от Негово Преосвещенство митрополит Григорий, а в Сливенската епархия - от Негово Преосвещенство митрополит Йоаникий.

От Русия до България иконата идва с нейния официален пазител Сергей Фомин. Посещението на "Св. Богородица със седемте стрели" у нас се осъществява със съдействието на фондациите "Народно единение"- България, с председател Христо Маринов, "Народно единство"- Русия, с президент Александр Рапопорт, "Балкански институт за възстановяване и развитие", Архимандрит Филип- настоятел на Руското подворие в София, кметството на Поморие, със специалното съдействие на кмета Иван Алексов, и директора на Руският Културно-Информационен център Павел Журавлев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване