Акредитацията на Силвия Дънекова официално беше отнета

http://www.dnevnik.bg/sport/rio2016/2016/08/13/2810879_akreditaciiata_na_silviia_dunekova_oficialno_beshe/?ref=rss


Акредитацията на българската атлетка Силвия Дънекова официално е отнета, обявиха от БОК. Състезателката на 3000 м стипълчейз даде положителна допинг проба в Рио 2016.

"Ръководството на българската олимпийска делегация в Рио бе уведомено за решението на Международния арбитражен съд (КАС), с което се уважава искането на МОК във връзка с положителните допинг проби на състезателката по лека атлетика Силвия Дънекова", се казва в съобщението.

Атлетката няма право да се състезава...

Кога за последен път България се държа като европейска страна

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/08/13/2809969_koga_za_posleden_put_bulgariia_se_durja_kato/?ref=rss



Непрекъснато ме разочароват и тревожат нещата, които властта говори и прави, премълчава и не прави. Затова въпреки опита си да се вълнувам само от процеси и тенденции, единствено от коренните причини, а не от конкретни събития и преки следствия от тези причини, често се хващам на въдицата и започвам да обсъждам поредната грешка, поредната глупост или дори поредната наглост. А те са само проявления на това, което отдавна набира ход и се превръща в другото име на поведението ни като...

Прогноза за времето - 13 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=328487

Над Черноморието преди обяд облачността ще бъде по-често значителна, а по-късно през деня ще намалява до слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 24-26°. Температурата на морската вода е 26-27°.

На 13 август рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5705885

На 13 август рожден ден иматМихаил Белчев, композитор, поет и певец Андрей Слабаков, режисьор Лъчезар Иванов, лекар, депутат Емил Кременлиев, бивш национал по футбол Емил Христов, оператор и режисьор Добри Беливанов, кмет на Хасково Драгомир Шопов, поет, писател, публицист Иван Валентинов Иванов, депутат Д-р Светослав Неделчев, лекар, бивш депутат Проф.

БНБ разкрива в детайли състоянието на банките

http://offnews.bg/news/n_1/n_634233.html

Точно в 13 часа днес се очаква БНБ да оповести детайли за финансовото състояние на всяка една от търговските банки у нас. За някои от трезорите са предвидени мерки, свързани с увеличаване на капиталовите буфери и намаляване на рисковите експозиции. Те трябва да бъдат приложени от понеделник. Основните изводи от т. нар. стрес тестове на банковата ни система бяха обявени от гуверньора на БНБ Димитър Радев в четвъртък. В предварително записано видеообръщение той подчерта, че всички банки в България са стабилни и нямат нужда от подкрепа с държавни ресурси. От БНБ посочиха, че основният показател за финансова устойчивост на банките - съотношението между базов собствен капитал и рисково претеглени активи, е значително над минималните регулаторни изисквания. По този показател българските финансови институции постигали нива над средните равнища за европейските банки. Освен това капиталовата адекватност на всяка от тестваните банки е над минималните регулаторни изисквания и нито една от тях не се нуждае от държавна подкрепа, обявиха от БНБ. Веднага след обявяването на основните изводи от стрес тестовете финансовият министър Владислав Горанов обяви, че е доволен от резултатите и отличната организация, при която е била направена оценката на качеството на активите на банките и последвалият стрес тест на банковата система. "Като министър на финансите за мен е от огромно значение, че резултатите показват, че не е необходимо ангажирането на публичен ресурс за подкрепа на стабилността, ликвидността и доверието в нито една банка. Заделеният от правителството фискален буфер, който служеше като потенциална застраховка за запазване на стабилността на банковата система, ще бъде използван за плащания по дългови падежи, с което отпада нуждата от рефинансирането им с нов дълг", обяви Горанов.

Петя Долапчиева: Младите хора са най-ценният капитал за бъдещето на нашия град

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1598862

Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева официално откри концерт-хепънинга по случай Международния ден на младежта, който се проведе в парк „Дъбника" в града и премина под надслов „Младостта на слънцето". „Международният ден на младежта поставя фокус и привлича общественото внимание върху проблемите на младите хора, подкрепата, която трябва да получат и акцентира върху разнообразните умения, интереси и стремежи, които имат. Това не е единственият ден, в който оценяваме, че вие сте нашето богатство и най-ценния капитал за бъдещето на нашия...

Село Търнава събира гости на фестивал

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1598400

В топлите плодородни полета на Северозападна България, в област Враца, се крие едно селце, известно с трънливата си растителност и разнообразието от лица, родени там и оставали отпечатък в историята на страната ни. Населеното място е Търнава, а една от видните личности с корени от там е народният певец и учител Георги Горелски. Той е известен със стотиците северняшки бисера в репертоара си. В негова чест се организира, вече традиционният, четвърти общински фестивал „Ехо в родния край - Георги Горелски". Тази година в него ще се включат над 300 ...

Епичен финал в плуването – сингапурец е шампион, Фелпс и още двама взеха сребро

http://www.dnevnik.bg/sport/rio2016/2016/08/13/2810872_epichen_final_v_pluvaneto_singapurec_e_shampion_felps/?ref=rss


Олимпийските игри в Рио де Жанейро поднесоха на зрителите епичен финал на 100 м бътерфлай. Шампион стана 21-годишният сингапурец Джоузеф Скуулинг, а трима състезатели взеха сребърни медали.

Скуулинг победи машината за печелене на олимпийски титли Майкъл Фелпс. Сингапурецът стана шампион с 50,39 сек, което е нов олимпийски рекорд.

Той донесе първото олимпийско злато в историята за страната си. Освен това стана първият, успял да победи Фелпс в Рио.

Американецът,...

Изтласкаха "Ислямска държава" от сирийския град Манбидж

https://www.actualno.com/asia/iztlaskaha-isljamska-dyrjava-ot-sirijskija-grad-manbidj-news_556444.html

Групировката "Ислямска държава" е напълно изтласкана от град Манбидж в Северна Сирия, обяви говорител на Сирийските демократични сили, цитиран от Ройтерс. Подкрепяните от САЩ сили са поели контрола над града, който е близо до границата с Турция. В момента те прочистват Манбидж като са освободили около 2500 цивилни, които джихадистите взеха за заложници при отстъплението си. Бунтовническите демократични сили заявиха, че заради пленниците, са се споразумели с ислямистите и са им позволили да нап

Експулсирането на турския гражданин: Нека бъде позорът

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/08/13/2810540_ekspulsiraneto_na_turskiia_grajdanin_neka_bude_pozorut/?ref=rss


От тайното предаване на турския гражданин Абдулах Бююк на турските власти, от обясненията на изпълнителите от МВР и от телевизионното интервю на вземащия решенията премиер изводите са два:

- В България днес закони, Конституция и международни норми не струват пет пари;

- Премиерът е приел рекета на Ердоган, защото българската власт се страхува и същевременно не вярва в ефективността и подкрепата на Европейския съюз.

По първия извод:
Нарушенията - надежда...

30 квартала в София без топла вода от днес до 15 август

http://offnews.bg/news/n_1/n_634218.html

Около 30 квартала в София ще са без топла вода от днес, 13 август, до 15 август, съобщи "Топлофикация София". Причината са планови ремонтни дейности от „Булгартрансгаз” ЕАД по газопреносната мрежа. Без топла вода ще бъдат районите: ж.к. „Люлин“ от 1-ви до 10-ти микрорайон, ж.к. „Надежда“ от 1-ва до 6-та част, ж.к. „Обеля-1“ и ж.к. „Обеля-2“, ж.к. „Свобода“, ж.к. „Толстой“, кв. „Илиянци“, ж.к. „Захарна фабрика“, ж.к. „Овча купел-1“ , „Овча купел 2“, ж.к. „Гевгелийски“, ж.к. „Западен парк“, ж.к. „Илинден“, ж.к. „Сердика“, ж.к. „Разсадника“, ж.к. „Красна поляна“, ж.к. „Славия“, ж.к. „Бъкстон“, ж.к. „Борово“, ж.к. „Красно село“, ж.к. „Бели брези“, ж.к. „Стрелбище“, ж.к. „Мотописта“, ж.к. „Гоце Делчев“, ж.к. „Лагера“, ж.к. Хиподрума“, ж.к. „Иван Вазов“, ж.к. „Св. Троица“, ж.к. „Фондови жилища“, частта от ж.к. „Лозенец“ между ул. "Д. Хаджикоцев" /ул. "Бяла"/бул. "Арсеналски"/ул. „Славище“ и района между бул. „История славянобългарска”, ул. „Заводска”, ул. „Индустриална”, ул. „Владайска река”, бул. „Данаил Николаев”, ул. „проф. Милко Бичев”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „България“, бул. „Акад. Ив. Гешов“, бул. „Конст. Величков“, ул. „Габрово“, ул. „Скопие“ и бул. „Рожен“. В дните, когато подаването на газ ще бъде спряно, „Топлофикация София” ЕАД ще извърши планови ремонти в засегнатите топлоизточници с цел да минимизира неудобствата за клиентите и да не се налага повторно преустановяване подаването на топла вода към посочените райони. Двете компании са съгласували работните си графици и ще бъдат положени всички усилия ремонтните дейности да бъдат изпълнени в рамките на посочения срок, посочиха от "Топлофикация София". Екипите на столичната Топлофикация имат пълна готовност да възстановят нормалното топлоподаване веднага след приключването на ремонтните работи, уточниха оттам. В посочения период топлата вода в останалите квартали на София няма да бъде спряна, тъй като „Топлофикация София” ЕАД ще предприеме необходимите технически действия и ще използва всички възможности за прехвърляне на клиенти към топлоизточници, незасегнати от ремонтите на газопроводите. “Топлофикация София” ЕАД поднася извинения на засегнатите клиенти за неудобствата и разчита на тяхното разбиране.

Ивет Лалова достигна полуфиналите на 100 м в Рио 2016

http://www.dnevnik.bg/sport/rio2016/2016/08/13/2810869_ivet_lalova_dostigna_polufinalite_na_100_m_v_rio_2016/?ref=rss


Българската спринтьорка Ивет Лалова се класира за полуфиналите на 100 м на олимпийските игри. Тя завърши трета в осмата квалификационна серия.

Времето ѝ - 11,35 сек, се оказа достатъчно, за да ѝ отвори пътя към следващата фаза в надпреварата. Лалова имаше най-бързата реакция на старта (0,125 сек).

Серията беше спечелена от американката Инглиш Гарднър с 11,09 сек. Освен нея по право се класира и втората - Карина Хорн от Южна Африка (11,32 сек).

В цялата...

Ивет Лалова стартира с успех в Рио

https://www.actualno.com/moresport/ivet-lalova-startira-s-uspeh-v-rio-news_556441.html

Българската спринтьорка Ивет Лалова се класира за полуфиналите на 100 м на олимпийските игри. Тя завърши трета в осмата квалификационна серия. Времето ѝ - 11,35 сек, се оказа достатъчно, за да ѝ отвори пътя към следващата фаза в надпреварата. Лалова имаше най-бързата реакция на старта (0,125 сек). Серията беше спечелена от американката Инглиш Гарднър с 11,09 сек. Освен нея по право се класира и втората - Карина Хорн от Южна Африка (11,32 сек). Подробности четете в Sportlive.bg!

Вицепрезидентът на САЩ призова Киев да избягва напрежението с Русия

https://www.actualno.com/america/viceprezidentyt-na-sasht-prizova-kiev-da-izbjagva-naprejenieto-s-rusija-news_556442.html

Американският вицепрезидент Джоузеф Байдън призова в телефонен разговор украинския президент Петро Порошенко да избягва ескалацията на напрежението с Русия. Това гласи съобщение на Белия дом. „Вицепрезидентът призова Порошенко да даде своя принос, за да се избегне ескалацията на напрежението“, отбелязва се в съобщението. Байдън отбелязва, че САЩ са призовали и руската страна да стори същото. Обсъждайки положението в Крим, двамата политици „потвърдиха своята решителна подкреп

Джип се заби в бензиностанция

https://www.actualno.com/society/djip-se-zabi-v-benzinostancija-news_556443.html

На косъм от мощен взрив се размина на бензиностанция тази вечер в Пловдив. Инцидентът станал на един от най-оживените булеварди в града - „Източен". Джип, движещ се с висока скорост, блъснал паркиран на булеварда пикап,след което се врязал в близката бензиностанция и отнесъл една от бензиновите колонки, съобщава Нова телевизия. При удара пикапът се преобърнал и ударил друг автомобил, който в същото време зареждал газ. При инцидента е пострадала една жена на 42-години, която е пътувала в

Ивет Лалова сред 18-те най-добри на 100 метра

https://www.24chasa.bg/sport/article/5706152

Ивет Лалова сред 18-те
най-добри на 100 метраИвет Лалова се класира сред 18-те най-бързи жени на олимпийските игри в Рио. Тя остана трета в серията си на 100 метра с 11,35 сек. Пред нея бяха Инглиш Гарднър от САЩ, която даде 11,09 сек и южноафриканката Карина Хорн с 11,32 сек. Ивет водеше до 60-ия метър, след което загуби от скоростта си. В Рио цял ден валя,

Прогноза за времето - 13 август (събота)

https://www.actualno.com/society/prognoza-za-vremeto---13-avgust-sybota-news_556343.html

Днес облачността ще е променлива, в сутрешните часове и около обяд, по-често значителна, по-късно през деня – намаляваща до слънчево. В източната половина на страната вятърът ще се ориентира от север-североизток – ще бъде умерен, временно и силен. Максималните температури ще са между 21° и 26°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца. Това предаде за „Фокус“ дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и

БНБ ще обяви в какво състояние са банките

https://www.actualno.com/business/bnb-shte-objavi-v-kakvo-systojanie-sa-bankite-news_556439.html

БНБ очаквано днес ще обяви резултатите от стрес тестовете на банките и от проверките на качеството на техните активи. Това ще стане в 13 ч. Още в четвъртък обаче управителят на централната банка Димитър Радев направи обръщение, в което обяви, че тестовете са минали успешно, че банковата система е стабилна и че никоя от тях няма нужда от подкрепа с държавни средства. Изводите на централната банка след направения преглед показват още, че капиталовата адекватност на проверените институции е над и

Урок по геополитика от Турция за България - хванете се за палците!

https://www.actualno.com/actualno/urok-po-geopolitika-ot-turcija-za-bylgarija---hvanete-se-za-palcite-news_556419.html

Аз съм изключително притеснен за това, което може да очаква България. С Турция трябва да се опитваме да градим възможно най-добри отношения, с цената на всички да ни вземат главите. Голямата цел, която трябва да имаме, е Турция да третира България по различен начин от всички в Европа, да не влизаме в този конфликт. Ако Турция бъде обявена за „несигурна” държава, България става първата „сигурна държава по мигрантския път – това означава всичко, което е задържано в Европа,

Немски политик: Меркел не отчита страховете на гражданите

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/76206/Nemski-politik-Merkel-ne-otchita-strahovete-na-grazhdanite

/Поглед.инфо/ Германският канцлер Ангела Меркел продължава да отчита твърде малко страховете и безпокойствата на немските граждани спрямо мигрантите.

Турция ни предлага механизъм за сътрудничество по мигрантския проблем

http://svetoven.pogled.info/news/76204/Turtsiya-ni-predlaga-mehanizam-za-satrudnichestvo-po-migrantskiya-problem

/Поглед.инфо/ Механизъм за сътрудничество по мигрантския проблем предложи турският премиер Бинали Йълдъръм в телефонен разговор с Бойко Борисов, предаде БНР.

Ивет Лалова се класира за полуфинал на 100 метра при жените в Рио

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/GqcoEtK81zs/

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова се класира за полуфинал на 100 метра при жените в Рио, след като завърши 3-а в своята 8-а серия. Това обаче беше напълно достатъчно, за да заеме едно от третите места, които я пращат напред в 24-те за полуфинала.

Времето на Ивет е 11.35, като тя остана в серията си след Инглиш Гарднър (САЩ) с 11.09 и Карина Хорнв от Южна Африка с 11.32. Лалова стартира добре, но не успя да развие бягането си във втората половина от дистанцията, където обикновено е нейната сила.

Все пак в най-силната 8-а серия от предварителните пресявания резултатът й беше достатъчно добър, за да продължи напред. Полуфиналите в тази дисциплина са в нощта на събота срещу неделя от 3.00 часа българско време, а час и половина по-късно е финалът на най-атрактивната дисциплина. Ивет ще се състезава и на 200 метра в Рио де Жанейро./БТА

 

Св. мъченик Иполит

https://www.actualno.com/celebrate/sv-mychenik-ipolit-news_556282.html

След мъченическата смърт на свети архидякон Лаврентий (виж житието му в десетия ден на месец август, бел.ред,), блаженият Иполит, военачалник и пазач на тъмницата, с чест погребал многострадалните останки на мъченика, който за него отначало бил затворник, а после станал учител. Блаженият Иполит се завърнал вкъщи едва на третия ден след погребението. Всички негови домашни - деветнадесет човека от двата пола - били християни. Те били научени на истината на християнската вяра и след това кръстени о

Кой използва "на тъмно" обективното недоволство на арменските граждани?

http://svetoven.pogled.info/news/76203/Koi-izpolzva-na-tamno-obektivnoto-nedovolstvo-na-armenskite-grazhdani

/Поглед.инфо/ Няколко седмици след като Ереван бе шокиран от нападението над Еребунския полк на 17 юли 2016, изглежда, че е дошло време за първите оценки и анализи. Причината е, че точно сега се появява, ако не някаква яснота, то поне нейно подобие./Рус.ез./

Ернан Кортес завладява Мексико

https://www.actualno.com/chronicles/ernan-kortes-zavladjava-meksiko-news_556354.html

На 13 август 1521 година испанският завоевател Ернан Кортес покорява Мексико. Оттогава ацтекската държава се превръща във владение на испанците. Кортес е известен военен и конкистадор, който допринася за развитието на своята родина. Той се стреми да разшири влиянието на Испания в новооткритите земи. Ернан Кортес се определя като един от най-популярните завоеватели на своето време, който помага за испанската колонизация на Америка. Неговият най-голям успех е завладяването на Мексико. Ернан

Сензация на олимпиадата: Сингапурец надви Майкъл Фелпс

https://www.24chasa.bg/sport/article/5706149

Сензация на олимпиадата:
Сингапурец надви Майкъл Фелпс21-годишният сингапурец Джоузеф Скулинг сътвори чудото, което никой не бе постигал на олимпиадата. Той победи Майкъл Фелпс в плуването на 100 метра бътерфлай и така го лиши от поредната му титла. Скулинг финишира с олимпийски рекорд от 50,39 сек. Трима разделиха второто място с 51,14 сек - Фелпс, Ласло Чех от Унгария и Чад льо Клос от Южна Африка.

Рафаел Надал с титлата на двойки в Рио

https://www.24chasa.bg/sport/article/5706147

Рафаел Надал с титлата
на двойки в РиоРаафел Надалл стана олимпийски шампион, след като при двойките с Марк Лопес победиха с 6:2, 3:6, 6:4 румънците Флорин Мергея и Хория Текау. Мачът бе изключително труден за испанеца, защото няколко часа преди това той играе и на сингъл. Победи с 2:6, 6:2, 6:4 голямата надежда на домакините Томас Белучи в доста враждебна атмосфера.

Рафаел Надал спечели победа номер 800 в кариерата си

http://www.dnevnik.bg/sport/rio2016/2016/08/13/2810856_rafael_nadal_specheli_pobeda_nomer_800_v_karierata_si/?ref=rss


Носителят на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал направи труден обрат срещу бразилеца Томас Белучи и спечели победа номер 800 в професионалната си кариера.

Надал, Кей Нишикори и Хуан Мартин дел Потро се присъединиха към действащия олимпийски шампион Анди Мъри и допълниха изключително силните полуфинали в олимпийския турнир по тенис.

След четири много оспорвани четвъртфинала, които се изиграха в осмия ден на игрите, до финалната четворка в Рио де Жанейро достигнаха...

Дъжд от падащи звезди ни очаква в нощите около 12 август

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1598861

Часове преди настъпването на „Нощта на желанията", очакваме кулминацията на Персеидите. Рекордният звездопад тази година обещава много повече сбъднати мечти. Облаците ще се окажат най-сериозният враг на наблюдателите тази вечер. Само най-търпеливите ще успеят да сбъднат по някое желание, разказва

Времето на 13 август: Облачността ще бъде променлива

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1598860

Прогноза за събота, 13 август През нощта явленията постепенно ще затихнат, а вятърът в западната половина на страната ще отслабне. В събота облачността ще бъде променлива, в сутрешните часове и около обяд, по-често значителна, по-късно през деня - намаляваща до слънчево. В източната половина на страната вятърът ще се ориентира от север-североизток - ще бъде умерен, временно и силен. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Днес празнува Ичера

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1598760

  С традиционно хоро ще бъде отбелязан празникът на село Ичера, съобщи кметът Иванка Кортезова. Жителите и гостите на селото ще се съберат на площада в 19 часа днес "Това е една среща, която провеждаме всяка втора събота на месец август. Очакваме всички ичеренци, които живеят в страната и чужбина за традиционното хоро",  каза Кортезова. Планинското село Ичера се намира в община Сливен, на 25 километра от областния град. Там живеят около 150 души.  ...

Още един лош ден за българските спортисти в Рио (обобщение)

http://www.dnevnik.bg/sport/rio2016/2016/08/13/2810852_oshte_edin_losh_den_za_bulgarskite_sportisti_v_rio/?ref=rss


Поредният ден от олимпийските игри в Рио де Жанейро донесе поредните разочарования за българските спортисти.

Най-голямото дойде в боксовия турнир, където Станимира Петрова приключи участието си още след първия си мач в категория до 51 кг.

Българката, която се целеше в златния медал в Рио, допусна поражение срещу украинката Татяна Коб. Световната шампионка в неолимпийската категория до 54 кг изигра неубедителен мач и отстъпи след 1:2 съдийски гласа (37:39, 39:37, 37:39)....

13 август е Международният ден на левичарите

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1598851

Днес е Международният ден на левичарите. През 1984 г. Международната конфедерация на леворъките в знак на протест срещу устроения за десноръките свят обяви 13 август за Международен ден на леворъките. Левичари са от 3 до 10% от хората в света. В младежка възраст те са повече, а в зряла възраст - по-малко. Американският генетик Амар Клар установява, че специфичен ген определя дали човек е леворък или деснорък още в утробата на майката. Известни леворъки политици и държавници през вековете са били Симон Боливар, Бисмарк, Луи Шестнайсети, Наполеон...

„Драконите“ изядоха и „орлетата“

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1598859

„Дунав“ победи с 1:0 „Пирин“ Благоевград в мач от третия кръг на Първа лига. Това бе първа срещу между двата отбора от 13 години насам. Статистиката допреди това не бе особено добра за русенския тим, но това не попречи на жадния за успехи отбор, носещ името на голямата европейска река, да постигне нова победа в елита. „Драконите“ започнаха по-добре. Още в първите минути Антон Огнянов и Атанас Атанасов бяха много активни отляво, като след техни центрирания Васил Шопов остана близо до целта. Гостите от своя страна рачитаха предимно на контраатаки...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване