09/08/16 19:01
(http://www.klassa.bg/)

Ratio среща публиката отблизо с лекторите в ново събитие за популярна наука

 На 11 септември ще се състои ново издание на събитието за популярна наука Ratio. То се организира с нов формат, който цели да скъси дистанцията между лекторите и публиката и да даде повече интерактивност на гостите.

“През последните месеци организираме събитията “Skeptics in the Pub” и виждаме, че най-ценен в тях е директният достъп до лекторите – възможността публиката да е по-близо и да задава своите въпроси. Решихме да използваме тази свободна обстановка и за по-голямо събитие от серията Ratio и така се роди Ratio: Отблизо,” обясни Любомир Бабуров, организатор на събитието.

 

Ratio: Отблизо ще се проведе в Club Terminal 1 на 11 септември от 17:00 часа. Входът е свободен, но организаторите предупреждават, че капацитетът на заведението е ограничен.

 

Събитието включва трима български лектори, представящи коренно различни научни сфери:

 

·         Доцент Морис Гринберг, преподавател по когнитивна психология в Нов български университет, ще отговори на въпроса “Добри ли са рационалните решения?” Дали изборът, базиран на логика и факти, винаги е възможен и има ли по-добра алтернатива?

 

·         Кирил Русев, дебютант на сцената на Ratio, ще говори за науката и митовете за храненето. Темата включва някои от най-популярните днес хранителни режими, включително вегетарианство, нисковъглехидратни диети и палео-хранене.

 

·         Д-р Владимир Божилов, преподавател във Физическия факултет на СУ, ще говори за търсенето на живот на други планети, като ще засегне и най-новите развития по темата от последния месец.

 

 

След края на презентациите ще дойде ред на дискусионен панел с въпроси от публиката – специална система за онлайн-гласуване ще открои най-интересните теми, които да получат отговор на сцената. След края на панела всеки ще може лично да коментира въпросите с лекторите в свободен разговор.

 

Събитието се организира с подкрепата на Столична община и AbbVie. Вижте повече за събитието на сайта на Ratio или във Facebook.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване