09/09/16 07:03
(http://www.klassa.bg/)

БСП алармира за скандална сделка за бившите царски конюшни в центъра на София

 За нищожната сума от 90 лева на кв. метър областният управител на София Веселин Пенев е продал на частна фирма т.нар. царски конюшни в идеалния център на столицата, алармира БСП.
 
Сделката стана причина лидерът на “червените” Корнелия Нинова да нарече управляващата коалиция "сдружение за кражби и продажби". Нинова се закани, че левицата започва нова поредица разкрития под името "далаверите на властта".
 
Сделката с фирма "Евротрансбил" на Янко Иванов е финализирана преди два месеца. За апетитния имот на бул. "Княз Дондуков" в район "Оборище" той е броил 658 хил. лева за 7 декара - цена доста под пазарната за идеалния центъра на София. "Ако направим проста сметка, ще излезе, че една от най-красивите сгради в София е харизана за сума, колкото струват два луксозни апартамента в центъра", отчитат социалистите.
 
Оказва се, че сделката е сключена при неприключена съдебна процедура, а от три фирми оценители изненадващо е останала само една, след като другите са се отказали. Според БСП явно това е бил "правилния" оценител.
 
Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване