09/10/16 11:00
(http://www.klassa.bg/)

Софиянци гласуват за павета по бул. „Дондуков”

Софиянци ще имат последната дума и ще могат да гласуват дали да останат стогодишните павета по емблематичния бул. „Княз Александър Дондуков”. Те ще могат да избират от три варианта, като анкетата ще бъде качена и на сайта на Столична община. Вчера те бяха представени от зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев представи проектите за ремонт на ключовия булевард. Те ще минат обществено обсъждане и едва тогава ще се възложат за изпълнение при ремонта на булеварда догодина в участъка между Младежкия театър и ул. “Кракра”.

Първият вариант предвижда паветата да останат навсякъде, като бъдат пренаредени, за да се отстранят всички хлътвания и пропадания по пътя. При втория калдъръмът ще остане само около трамвайните релси и местата за паркиране, докато асфалт ще се излее по пътните платна.

 

 

 

 

 

 

   

Вариант №3 пък предвижда изцяло да се извадят паветата и всичко да е с асфалт.

 

Независимо кой вариант изберат столичани ще се положат нови релси за едно от първите трамвайни трасета в столицата. В линиите ще бъдат монтирани специални шумозаглушители които ще намаляват нивото на децибелите от преминаващите мотриси. Около спирките ще се изградят и перони под формата на малки островчета. Ремонтът ще струва около 10 млн. лв., а ще се пренаредят и плочките по тротоарите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване