09/12/16 06:24
(http://www.klassa.bg/)

Паркоместата - все по-атрактивен актив за инвеститорите в имоти

 Паркоместата ще стават все по-значим актив на пазара на инвестиционни имоти главно заради благоприятното съотношение риск / възвращаемост в комбинация с основните макротенденции – например урбанизацията и нарастващия брой автомобили, пише онлайн изданието property-magazine.com.

Дори финансиращите институции вече предоставят средства за инвестиции в паркоместа, допълва изданието.

Berlin Hyp очаква умерен растеж в този сегмент от пазара. Същевременно се увеличават техническите изисквания и разходите за паркинг оборудване. Операторите изместват фокуса си към повишения комфорт, както и към все по-голямото присъствие на електромобили на пътя.

Важна тенденция в следващите години ще бъде съживяването на имотите, тъй като много паркинги - особено в Западна Германия, са достигнали края на своя жизнен цикъл както по отношение на конструкцията, така и на дизайна.

От гледна точка на икономическите субекти дигитализацията е най-важното предизвикателствопрез следващите 10 години. Това означава, че целият процес в паркингите ще бъде дигитализиран – от онлайн резервация за краткосрочно или дългосрочно пребиваване до безконтактна идентификация при влизане и безконтактно плащане на излизане, както и присъствие в различни приложения за паркиране.

Очаква се търсенето на паркоместа да продължи да се увеличава, което привлича все повече институционални и частни инвеститори през последните години.

 

 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване