09/15/16 07:28
(http://www.klassa.bg/)

Кръстовище с естакада ще правят на околовръстното при Горубляне

 

Проектират локалните платна към Северната тангента

Кръгово кръстовище на нивото на съществуващия път и естакада за транзитно преминаващите е един от разглежданите в момента варианти за изграждане на пътния възел на Южната дъга при Горубляне. Това съобщиха за „Монитор” от Агенция „пътна инфраструктура” (АПИ).

От ведомството уточниха, че трасето преминава през изключително застроени територии и се засягат множество и сложни подземни и надземни инженерни инфраструктури и за това

 

изработката на техническия проект ще отнеме време.

 

След това той ще бъде съгласуван с всички необходими инстанции, провеждане на допълнителни екологични процедури при необходимост, както и процедурите, свързани с теренното обезпечаване на обекта.

Във вторник при пускането на Западната дъга на столичното околовръстно кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че изграждането на пътния възел "Горубляне", а след него и Южната дъга от кв. "Младост" до АМ "Тракия" ще започне догодина. Целта е да се облекчи изключително натоварения трафик по него, който на практика блокира входа и изхода за града след магистрала "Тракия". По думите й тя е получила уверението на правителството, че за 2017 г. ще има средства за старта на пътния възел, където е най-голямата тапа по това направление. Фандъкова не се ангажира с конкретни срокове за завършване на цялата Южна дъга,

 

заради дългите процедури по отчуждаването на терени по трасето.

 

„Заедно със строежа на Източната тангента, който свърза Северната скоростна тангента с бул. "Владимир Вазов" - това са двете отсечки, за които сме заложили средства през следващата година, обобщи Йорданка Фандъкова. В момента се провежда процедура за избор на изпълнител на локалните платна на Северната скоростна тангента, за които получихме средства от държавата. На 16 септември ще се отворят цените, а до края на месеца трябва да има избран изпълнител и ако няма обжалвания, строителството ще започне”, каза още столичният кмет.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване