09/20/16 07:23
(http://www.klassa.bg/)

Уелс заменя гербовия налог при покупка на имоти със собствен данък от 2018 г.

 Уелс планира да отмени гербовия налог и да го замени със свой собствен данък – първият от повече от 800 години, съобщава онлайн порталът themovechannel.com.

Проектозаконът за новия данък, който да замести гербовия налог при сделките с имоти, е първият от новата законодателна програма на регионалното правителство.

Предвижда се новият данък да бъде плащан също при сделка със земя или сграда, както се плаща гербовият налог, посочва изданието. Той ще влезе в сила от април 2018 г.

В периода 2014-2015 г. в Уелс са събрани 170 млн. паунда от гербов налог. Сделките с имоти за периода са над 55 хил.

Очакванията са през 2018-2019 г. приходите от данъка при сделки с имоти да се увеличат до 244 млн. паунда.

Също като гербовия налог новият данък ще се прилага при сделки с имоти над определена стойност. Законовите текстове дават възможност на регионалното правителство да коригира праговете, така че да се отразява реалното състояние на икономиката и на пазара на жилища.

Изданието припомня, че през април т.г. Уелс обяви, че планира да увеличи с 3% гербовия налог за сделки с имоти, които ще се отдават под наем, т.е. за имоти, придобивани с инвестиционна цел.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване