09/22/16 18:50
(http://www.klassa.bg/)

Renault мести част от производството от Румъния

 Френската автомобилостроителна компания Renault е решила да премести в Мароко от следващата година производството на модела Logan MCV, който сега се произвежда в румънския град Питещ, съобщи Жан-Франсоа Гал, директор на фабриката на Renault в Танжер, цитиран от Медиафакс.

„Ще поемем производството на този модел, произвеждан сега в Румъния (Logan Break MCV - бел. Медиафакс), от първото тримесечие на 20167 г.", заяви Жан-Франсоа Гал.

Директорът на фабриката в Танжер обясни, че производството на този модел ще изисква допълнителни инвестиции на стойност 20 млн. евро. 

Фабриката на Renault в мароканския град, където вече се произвеждат моделите Sandero, Docker и Lodgy, очаква през 2017 г. производство на общо 300 000 автомобила, включително Logan MCV.

Междувременно алиансът Renault и Nissan придоби френски стартъп, за да ускори изграждането на собствените си мобилни услуги. 

Общо 40-те служители на софтуерната фирма Sylpheo ще помогнат на автомобилната компания да създаде следващото поколение свързана кола, съобщи Renault. Засега не е ясна цената на сделката.

И местният конкурент Peugeot обяви наскоро, че навлиза самостоятелно на пазара на приложенията за пътуване, вместо да се съюзява с някой оператор на подобна услуга, както предпочитат някои автомобилни концерни. 

По статията работи: Бойчо Попов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване