10/07/16 19:41
(http://www.klassa.bg/)

Pfizer ще продаде централата си в Ню Йорк

 Pfizer Inc., една от най-големите фармацевтични компании в света според обема на продажбите, е уведомила служителите си, че ще продаде централата си в Манхатън, Ню Йорк, съобщава в. Wall Street Journal, който се позовава на говорител на компанията.

В момента Pfizer търси нова офис сграда в Ню Йорк, която да наеме.

Фармацевтичният гигант планира да продаде сегашната си централа в града до края на следващата година. Преместването е планирано да се осъществи най-рано през първата половина на 2019 г., допълва говорителят на компанията.

Основният мотив за преместването на групата е необходимостта от по-модерно, съвременно работно място за служителите й. “За да се обнови нашата сграда до съвременните стандарти, ще е необходима значителна инвестиция”, поясняват от компанията.

Значителна част от служителите на Pfizer вероятно ще продължат да работят в Манхатън. Други обаче ще бъдат преместени на други места.

Корените на Pfizer в Ню Йорк датират от 1849 г., когато компанията е основана като фирма за химикали. Тогава тя се е намирала в типичната сграда от червени тухли в Бруклин.

Фирмата се премества в сегашната си централа през 1961 г., като по-късно заема и съседната сграда.

По-рано тази година се появиха спекулации, че фармацевтичният гигант ще премести централата си в Ирландия с данъчни цели като част от придобиването на базираната в Дъблин фармацевтична компания Allergan Inc. Сделката обаче пропадна, след като администрацията на президента на САЩ Барак Обама обнародва правила, с които се ограничават възможностите на американските компании за данъчни маневри.

По-късно Teva придоби Allergan, включително и българските заводи на компанията. 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване