Самовзривяващите се смартфони отрязаха 3 милиарда приходи от "Самсунг"

http://svetoven.pogled.info/news/78142/samovzrivyavashtite-se-smartfoni-otryazaha-3-miliarda-prihodi-ot-samsung

/Поглед.инфо/ Южнокорейската компания „Самсунг” (Samsung) заяви в петък, че кризата със смартфоните „Галакси” (Galaxy Note 7) ще намали с около три милиарда приходите от дейността й през следващите две тримесечия.

Български фирми са платили над 2 млн. евро откупи след кибератаки за година

http://www.klassa.bg/News/Read/article/273054_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B8+%D1%81%D0%B0+%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%BD%D0%B0%D0%B4+2+%D0%BC%D0%BB%D0%BD.+%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE+%

 Повече от 2 млн. евро откупи след кибератаки са платили български фирми за година, съобщи на форума "Киберсигурност - как да опазим фирмата от модерните разбойници" в Добрич специалистът по дигитална и фискална сигурност Валентин Генев, цитиран от БТА.

Средният откуп, който плащат фирмите, за да си върнат откраднатите данни за клиенти, доставчици, цени и други, е 15 хил. евро, посочи той. Около 60 на сто от фирмите, претърпеликибератака, до шест месеца фалират.

Хакерските посегателства могат сериозно да спънат бизнеса, като срокът за възстановяване на данните е от 23 дни до 50 дни, ако атаката е на вътрешен човек, коментира Генев. По думите му над 80 на сто от малките и средните предприятия не смятат киберсигурността за свой проблем.

Генев коментира, че фирмите са лесна мишена, тъй като в около 90 на сто от дружествата персоналът не е обучен и мерките за сигурност са на елементарно равнище. Това означава, че фирмите не могат да покрият стандартите за надеждност и работа с партньори в чужбина.

Най-лесната превенция е използване на лицензиран софтуер и на антивирусни програми, често архивиране на данните и повече внимание при отваряне на файлове, съветва специалистът по дигитална и фискална сигурност.

Налице е тенденция бизнесът изцяло да се "изнася" в интернет, което дава възможност на хакери бързо и лесно да достигнат до чувствителна информация, ако фирмите не предприемат мерки за сигурност, каза регионалният представител на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Николай Петканов.

Събитието в Добрич, което събра предприемачи от различни сектори, се организира по инициатива от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Защо кошмарът на Samsung трябва да плаши Apple

http://www.klassa.bg/News/Read/article/273053_%D0%97%D0%B0%D1%89%D0%BE+%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+Samsung+%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B8+Apple

 Кошмарният проблем на Samsung Electronics със самозапалващите се смартфони Note 7 ще се отрази на продажбите и на престижа на марката, но резултатът можеше да бъде по-лош, ако това се беше случило на Apple Inc., пише MarketWatch.

Калифорнийският концерн е много по-зависим от мобилните си устройства, отколкото Samsung от своите телефони и таблети от серията Galaxy, разкрива анализ на последните корпоративни отчети на двете компании.

Приходите на подразделението на Samsung за информационни технологии и мобилни комуникации, което включва линията Galaxy, формират 52% от общите продажби на компанията през последното тримесечие

Същевременно само смартфоните iPhone генерират 57% от общите продажби на Apple през миналото тримесечие. Този дял нараства до 67%, ако се включат и таблетите iPad, което би дало възможност за по-точно сравнение.

Бизнес моделът на Apple в момента е силно зависим от мобилните устройства, въпреки че компанията направи някои придобивания и назначения през последната година, които сигнализират, че се опитва да диверсифицира портфолиото си с области като телевизия, умниколи и разширена реалност.

Компанията разнообразява и услугите си, като приходите от приложения и услуги като Apple Care и Apple Music изпревариха приходите от продажби на компютрите Mac за първи път тази година и станаха вторият основен източник на приходи за Apple след iPhone. Растежът при услугите обаче зависи от това устройствата да работят правилно.

От друга страна, Samsung има силно диверсифициран бизнес, който включва „умни“ уреди като хладилници, както и телевизори и чипове. Миналото тримесечие бизнесът с полупроводници е формирал 23,5% от общите приходи. Подразделението за потребителска електроника, което включва цифровите уреди, принтери и медицинско оборудване, генерира 23% от продажбите.

Въпреки че спирането на производството на смартфона Note 7 може временно да „унищожи“ печалбата в подразделението за мобилни телефони, анализаторът от Macquarie Research Даниел Ким вижда „малко съпътстващи щети“ за поздразделенията на Samsung за компоненти.

Според Ричард Уиндзор, анализатор в Edison Investment Research, общите разходи само за изтеглянето от пазара ще струват между 2 млрд. и 2,5 млрд. долара. Тук не се включват потенциалните загуби, свързани с пренасочването на клиенти към конкуренти, или разходите около разследване от регулаторните органи.

Самата Samsung Electronics вече понижи прогнозата си за своята оперативна печалба за третото фискално тримесечие с 2,3 млрд. долара.

Едно нещо обаче трудно може да се измери и това е как проблемът със самозапалващите се Galaxy Note 7, чието производство Samsung преустанови тази седмица след поредица от инциденти, ще се отрази на марката. Анализаторът от CFRA Анджело Зайно смята, че това може „да натежи на пускането на нови продукти в бъдеще“.

Уиндзор очаква Samsung да отстъпи пазарен дял на конкуренти, които също ползват операционната система Android, като Google, която наскоро представи своя смартфон Pixel.

„Истинският въпрос е относно марката и репутацията“, коментира Уиндзор.

Samsung можеше да се справи с кризата по-добре, ако беше изтеглила телефоните по-рано, както и ако беше стартирала собствено разследване, смята Роб Франкел, който е независим брандинг стратег.

През 2013 г. Boeing Co. се принуди да приземи временно цялата си флотилия от самолети 787 заради проблем с акумулаторните батерии и се справи много по-добре с кризата от Samsung, след като беше по-проактивна и проведе вътрешно разследване, който в крайна сметка доведе до някакво разрешение, посочва той. Потребителите обаче имат къса памет и тенденция да прощават.

„Бедствия с даден продукт не са толкова рядко срещани за марките“, коментира Франкел. „Повечето от тях, вярвате или не, не водят до никакви дълготрайни щети. Трябва да сте доста зъл или да причините много вреди, за да не ви прости обществото.”

По статията работиха: Десислава Попова, редактор Бойчо Попов

Икономисти очакват рецесия в САЩ през следващите 4 години

http://www.klassa.bg/News/Read/article/273052_%D0%98%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8+%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F+%D0%B2+%D0%A1%D0%90%D0%A9+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7+%D1%81%D0%B

 САЩ ще се изправят пред един от тези два сценария – или следващият президент ще трябва да се справя с рецесия, или страната ще има най-дългата икономическа експанзия в историята. Рецесията обаче е по-вероятна, сочи проучване на Wall Street Journal сред икономисти.

Според експертите шансовете за нова рецесия в следващите 4 години са близо 60%.

Това не е оценка, че следващият президент ще предизвика свиването на икономиката, а е посочване на историческия факт, че американската икономика никога не е растяла повече от десетилетие без рецесия. През следващите четири години нещо – независимо дали ще отслабне инерцията на икономическия цикъл, ще има неправилни стъпки в паричната политика или външен шок, може да промене курса на икономиката.

Сегашната експанзия започна през юни 2009 г. и продължава вече 88 месеца, което е четвъртият по дължина период на растеж в САЩ за периода от 1854 г. до днес.

Икономистите виждат 20% шанс за рецесия в рамките на годината и този шанс расте с напредване на времето. Мнозинството от анкетираните посочват като вероятна причина забавянето на глобалната икономика, което до голяма степен ще е извън контрола на следващия президент.

WSJ подчертава, че продължителността на икономическата експанзия няма особена връзка с нейната сила. От 2009 г. икономиката на САЩ расте със средно 2,1% годишно, което е най-слабият темп в сравнение с който и да е ръст от Втората световна война насам. По-рано мнозина анализатори бяха оптимисти, че ръстът ще се ускори, но сега повечето очакват този темп да се запази и през следващите години.

Участниците в проучването посочват, че политиките на следващия американски президент – Хилари Клинтън или Доналд Тръмп, са изключително несигурни и оценяват този вот като по-несигурен от обикновено отчасти заради пропастта между гласоподавателите и двете партии в страната. 

Изследването е проведено между 7 и 11 октомври сред 59 души – университетски преподаватели, финансисти и икономисти.

По статията работиха: Радина Колева, редактор Миглена Иванова

Знаков индекс обърна посоката в Китай след 4-годишен спад

http://svetoven.pogled.info/news/78141/znakov-indeks-obarna-posokata-v-kitai-sled-4-godishen-spad

/Поглед.инфо/ Индексът на производствените цени регистрира ръст в Китай за първи път от над четири години през септември, сочат официални информации от втората най-голяма икономика в света.

Личният фонд на Тодор Живков вече е достъпен за всички

http://www.klassa.bg/News/Read/article/273051_%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4+%D0%BD%D0%B0+%D0%A2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80+%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5+%D0%B5+%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%

 

чакваме значими постъпления на документацията на видни политици

- Доц. Груев, преди дни се навършиха 65 години от създаването на държавните архиви в България. Много или малко са те в контекста на европейската практика?

- Повечето европейски държави имат такива институции от 18-19 век, докато при нас това е сравнително млада институция. Разбира се, трябва да кажем, че архивното дело в България не започва през 1951 г. Ако трябва да посочим някаква година, това е 1869-а, когато се създава Българското книжовно дружество в Браила - предшественикът на БАН, и в едно от отделенията се събират стари и ценни документи, свързани с нашето минало. В годините след Освобождението Народната библиотека възниква едновременно и като архив, и като музей. Но факт е, че в модерните държави отделни архиви се формират още в края на 18 и началото на 19 в., а при нас това става чак през 1951 г. Така че в контекста на европейската практика годините са малко, но понеже става дума за относително млада държава, в която липсва институционална стабилност, те не са никак малко.

-От кои международни партньорски институции заимствате професионален опит и кои страни вече могат да се учат от нас?

- Ние сме членове на Международния съвет на архивите и на Групата на европейските архивисти, в рамките на която провеждаме на всеки 6 месеца срещи на председателите. Това дава възможност за заимстване на добри практики, за съизмерване на постиженията, за запознаване с последната дума в архивното дело. В сравнение с останалите балкански страни пък стоим много напред по отношение темповете на дигитализация и общия обем на документи, които са описани, защото има немалко архиви у съседите, където обемът на неописаните фондове и документи е много голям. Това, естествено, ограничава ползваемостта. Можем да се гордеем с високата степен на описаност на документите при нас – над 90%, и на широката достъпност до тези документални масиви. При нас режимът на допуск е много либерален и това е в интерес на обществото като цяло.

- С какви темпове напредва дигитализацията в системата и решава ли тя проблема със съхраняването и състоянието на оригиналните хартиени документи?

- Проблемът със състоянието на хранилищата за тях действително е сериозен и с годините се задълбочава. Ние имаме 30 архива в страната, които разполагат общо с около 60 външни сгради, използвани за хранилища, повечето от които не са строени за тази цел. Някои от тях са в лошо състояние. Но въпросът опира до средства. Дигитализацията в значителна степен защитава хартиените оригинали, тъй като дигиталните копия ги заместват в използването. Имаме на този етап около 20 терабайта документи в информационната система на държавните архиви с близо 200 000 изображения. Темпът на дигитализация е неудовлетворителен и намеренията са догодина да го удвоим, тъй като сега той е едва 2-2,5 терабайта годишно. Но и това е свързано с финансов ресурс. Защото тази информация трябва да се съхранява надеждно. Като процент това представлява под 1% от масивите, които се съхраняват в архивите, докато развити архивни системи като във Великобритания и Германия например имат докъм 8% дигитализиране. Работата е за още 2 поколения напред, но няма архиви, които да са решили този въпрос.

- Всички културни институции страдат от недостиг на средства. Как поне частично смятате да решите въпроса при вас?

- Първо търсим вътрешни резерви, режим на икономи. Друг резерв е Оперативна програма „Добро управление“ на ЕС, където сме посочени като потенциален бенефициент. Надявам се, че и държавното ръководство ще осъзнае значимостта на архива като институция на модерната държава и ще увеличи финансирането. С този бюджет, който имаме, не сме в състояние да отговорим на все по-голямото технологизиране на архивното дело. В момента бюджетът ни е 6,3 млн. лв. - през 2014 г. бе намален с 1 млн. Мисля, че възстановяването на цифрата около 7,3 млн. би дало възможност за нормално функциониране на институцията и удвояване темповете на дигитализация.

- „Тайните на държавните архиви“ е често използвано клише. Има ли наистина все още неразкрити тайни, които смятате да обявите скоро?

- Винаги има тайни и за нас самите, които работим в архивите, защото непрекъснато излизат нови документи. Периодично обявяваме новопостъпили или новообработени фондове, които са вече готови за ползване от потребителите. Приключи например обработката на обемния личен фонд на Тодор Живков - 26 години след падането му от власт, и широката публика вече има достъп до него. Приключи и обработката на фонда на Радой Райлин. В преговори сме и имаме очаквания за няколко значими постъпления на документацията на видни политици. Новопостъпили са и тепърва ще се обработват личният фонд на големия български оперен певец Борис Христов, на диригента Емил Чакъров, на композитора Андрей Николов, на социалдемократа Сотир Янев, на публициста ген. Николай Николаев. Зависи от обемите им, но обикновено минават между 1 и 2 години, докато се обработи съответният фонд. Миналата година постъпи този на Жельо Желев, а сега сме някъде към средата на обработката му.

-Кое е вашето „лично“ откритие в съкровищницата на Държавна агенция „Архиви“?

- Големият брой произведения на изобразителното изкуство - изключително ценни образци, попаднали в архивите по различни начини. Оказа се, че имаме значима колекция, която не се познава и огромна част от произведенията са неизвестни дори за изкуствоведите. Това ни мотивира да й дадем публичност със сайта, който пуснахме от 10 октомври – АртАрхив.bg, и изложбата „Изкуство в архивите“, която показва малка част от сбирката. Имаме много богати фондове на живописеца Константин Щъркелов, на карикатуристите Александър Добринов, Александър Божинов, Райко Алексиев, които ще прикрепим към дигиталната колекция. Откритие за мен бе и творчеството на скулптура Анастас Дудулов от междувоенния период. Той умира през 1971 г. без наследници и сестра му дари апртамента и целия фонд на рода на Архивите. Ателиетата му на тавана и в мазето на сградата се оказаха истинска съкровищница. Част от творбите му е в настоящата изложба, друга ще реставрираме и през пролетта ще му направим самостоятелна изложба.

- Работата по изложбата „Изкуство в архивите“ сигурно е извадила на бял свят интересни човешки истории. Споделете някоя от тях.

- Вълнуваща е историята на художничката Бистра Винарова – съпруга на общественика Симеон Радев, експресионистка от началото на 20 век, която поради превратностите на времето беше някак си неизвестна на българската публика. Тя е била и политически, и естетически неудобна в комунистическия период, след това никой не е направил нищо за популяризиране на творчеството й. Нейният син Траян Радев преди смъртта си през 2010 г. е дарил на ДА „Архиви“ цялото книжовно наследство на баща си и художественото наследство на майка си. Тя самата е била част от естетическия кръг на експресионизма в Германия през 20-те и е била в контакт с най-големите им имена - Ото Дикс, Конрад Феликсмюлер, Ани Еренфест. Някои от тях са й подарявали свои картини, както вероятно и тя на тях. Та през този личен фонд при нас дойдоха и произведения на световния експресионизъм, които също сме показали в сайта и българската публика може да ги види.

- За да продължат да постъпват нови лични фондове на бележити хора, архивистът навярно трябва да бъде и „скаут“, и психолог...

- Така е. Опитваме се най-вече да създадем доверие към институцията, сигурност у нашите потенциални дарители, че тук документите им няма да потънат – тъкмо обратното: те ще бъдат надлежно съхранени, достъпни за обществото, на някакъв етап ще бъдат дигитализирани и по този начин - по-широко популяризирани. Тоест това е по-добрият начин да бъдат защитени тези документи, отколкото да седят по мазета и килери в апартаментите... Архивистът е безкрайно отдаден на работата си човек. Тъй като не можем да ги мотивираме материално, за нашите специалисти е важно нещо друго – любовта към професията, отношението към миналото, ако щете - чисто човешкото любопитство, което ги задържа в архивната система.

- Като специалист по най-нова история на България, как смятате - има ли събитие от този период, което не е достатъчно добре осветлено от науката?

- Историята на българското общество през Втората световна война. Не самата война, а многопластовите процеси, които настъпват в обществото и подготвят промяната в политическата система, която се осъществява в резултат на преврата от 9 септември. Социалните трансформации остават неизвестни в цялата си многопластовост – с еврейския въпрос, с партизанското движение, с некомунистическите опозиционни сили, които съществуват по онова време. Това ми се струва, че е бяло петно.

ВИЗИТКА

* Доц. д-р Михаил Груев е роден на 25 октомври 1971 г. в София

* Той е специалист по съвременна българска история и етнология на етническите групи

* Преподавател е в Софийския университет „Св. Климент Охридски“

* Бил е гост-лектор в университетите в Мюнхен, Саарбрюкен, Белград и др.

* От 27 февруари 2015 г. е председател на Държавна агенция „Архиви“

Милиардерите стават повече, но „по-бедни”

http://svetoven.pogled.info/news/78140/miliarderite-stavat-poveche-no-po-bedni

/Поглед.инфо/ Милиардерите са станали повече на земното кълбо, но общите им активи са намалели в резултат на по-мудната глобална икономика, се казва в доклад на банката Ю Би Ес (UBS), публикуван в четвъртък.

Връщат парите на българите притежаващи Galaxy Note 7

http://www.klassa.bg/News/Read/article/273050_%D0%92%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0%D1%82+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8+

 Ще бъдат върнати парите на хората у нас, които са си закупили най-новия модел на SAMSUNG Galaxy Note7. Това увери председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред БНР. Ведомството се е свързало с дистрибутора за България на известната марка и той е поел ангажимент да съдейства коректно в случай, че български граждани разполагат с опасното мобилно устройство.

„Имаме уверението на дистрибутора на марката за България, че закупилите това устройство ще могат да го върнат и да си получат обратно парите”, заяви Маргаритов.

Той препоръча, ако някой разполага с такъв телефон, веднага да го изключи и да преустанови употребата му, за да не се създават рискове от възникване на инциденти.

Наскоро стана ясно, че компанията преустановява производството и дистрибуцията на модела Galaxy Note7 след получени над 35 сигнала за инциденти с него. Риск създава батерията, която прегрява и това води до „самовзривяване” на апарата.

По информация от производителя и от дистрибутора в България този модел устройство не е пускан в официална продажба на българския пазар.

„Все пак трябва да държим сметка, че е възможно български потребители да са закупили такъв апарат онлайн или ако са били в чужбина. Затова ние предприехме необходимите мерки да създадем условия и предпоставки дори и да не е закупено на нашия пазар, устройството да може да бъде върнато и потребителят първо да не е застрашен от някакви рискове и второ да си получи обратно парите”, добави председателят.

Маргаритов посочи, че има и други подобни случаи, в които производители и дистрибутори по своя инициатива изтеглят от пазара опасна стока. Комисията получава информация за това, като отправя предупреждения за рисковете и дава насоки на гражданите за реда, по който могат да си възстановят заплатените суми, в случай че са закупили въпросната стока.

Шедьоври на съвременното руско кино идват в България

http://svetoven.pogled.info/russia/news/78139/shedovri-na-savremennoto-rusko-kino-idvat-v-balgariya

/Поглед.инфо/ Най-добрите филми, създадени през последните две години, са включени в програмата на Дните на руското кино в Пловдив. В дните от 17 до 23 октомври 2016 година в гр. София, в Дома на киното и с 19 до 25 октомври в гр. Пловдив, в кино Лъки синема ще бъдат показани седем ленти, повечето от които вече имат престижни награди. Фестивалът е част от проявите в Годината на руското кино и ще даде на българските зрители възможност да се запознаят със съвременната култура и живот в славянската страна.

Властта приема тайни споразумения и постановления на МС, като това за трайното заселване на мигранти

http://bulgarski.pogled.info/news/78138/vlastta-priema-taini-sporazumeniya-i-postanovleniya-na-ms-kato-tova-za-trainoto-zaselvane-na-migranti

/Поглед.инфо/ Препълнена зала и бурни аплодисменти с викове „Победа“ посрещнаха кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова, издигнати от ИК и подкрепени от БСП, в община Септември.

Петковден е

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/yD2mxIT3Vk0/

На 14-ти октомври православната църква отбелязва паметта на българската светица Петка Търновска. Св. Петка е една от най-обичаните и почитани светици не само в България, но и в целия православен свят.
Живяла е през ХI век, просиява с чудни монашески и аскетични подвизи в светите земи на Палестина и завършва земния си път в родния си Епиват, където нетленните й мощи извършват многобройни чудеса. Оттам започват нейните дълги посмъртни скитания по земите на Балканския полуостров, които я правят “своя” и за българи, и за сърби, и за румънци, и за гърци…
Името на света Параскева идва от гръцки и гръцки означава “петък”. Това е денят на кръстната смърт на Спасителя. Монахинята св. Параскева често се изобразява на икони и стенописи редом със св. Неделя в царски одежди, които са символ на Възкресението в неделния ден.
Днес мощите на светицата почиват в румънския град Яш.
На 13 юни 1641 г. мощите на св. Петка са пренесени в новопостроения храм “Св. Три светители” в Яш. Храмът е издигнат по времето на крал Василий Лупу и осветен от Молдовския митрополит Варлаам. В тази църква те били съхранявани в готическата зала на Василий Лупу в параклиса, където след избухналия пожар по чудо остават невредими.
На 27 декември 1888 г. с благословението на митрополит Йосиф мощите й са пренесени в новата митрополитска катедрала в Яш, където пребивават и до днес, утвърждавайки храма и града като главен център на поклонничеството в Румъния.

Немски инвеститор: Не желая да имам нищо общо с Украйна!

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/78137/nemski-investitor-ne-zhelaya-da-imam-nishto-obshto-s-ukraina

/Поглед.инфо/ “Вече не искам да имам нищо общо с това“, така коментира Зигфрид Волф (Siegfried Wolf) прекратяването на дейността си като инвеститор в Харковския завод в Украйна. 3 хил. сътрудници се оказаха на улицата след като през март властите затвориха завода, съобщи в четвъртък (13 октомври) Иносми.ру.

Турски министър: Споразуменията между РФ и Турция ще укрепят връзките

http://svetoven.pogled.info/news/78136/turski-ministar-sporazumeniyata-mezhdu-rf-i-turtsiya-shte-ukrepyat-vrazkite

/Поглед.инфо/ Подписаните в рамките на енергийния конгрес в Истамбул споразумения между РФ и Турция създават почва за по-нататъшно укрепване на връзките, заяви в четвъртък (13 октомври) министърът на търговията и митниците на Турция Бюлент Тюфенкчи, предаде РИА "Новости".

Ценко Чоков раздава земи от ареста

https://www.24chasa.bg/novini/article/5812451

Ценко Чоков раздава земи от арестаРазследван за рекет, но все още кмет Избраха го за председател на Комисията по земераздаване И законите у нас не могат да съборят Ценко Чоков от кметския престол. Докато е в ареста, той не само че управлява Галиче и се води в отпуск, но и е повишен от общинския съвет. От септември соченият за гангстер и рекетьор е председател на комисията за

Внучката на Стоичков с първа фотосесия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5812433

Внучката на Стоичков с първа фотосесияПървата внучка на Христо Стоичков - Миа, вече позира за първата си професионална фотосесия. Майката Михаела се похвали в социалните мрежи със снимки, на които бебенцето първо е заспало, след това се смее със затворени очи, а накрая е ококорено. Снимките са направени в специализираното студио за снимки на бебета и бременни Jennifer Ariel

Българска ало-измамничка отмъкна 55 000 евро от възрастна жена

https://www.24chasa.bg/novini/article/5812432

Българска ало-измамничка отмъкна 55 000 евро от възрастна жена43-годишна българка отмъкна 55 000 евро от 78-годишна гъркиня под предлог, че детето на възрастната е причинило катастрофа, съобщава "Български новини". Преди около 10 дни жена се обадила на 78-годишната, която живее квартал Пиерия, преструвайки се за дъщеря й казвайки, че е участвала в пътен инцидент и е задържана в полицейското управление.

Легендарната Нешка Робева: Завлякоха ме със 150 000 лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/5812426

Легендарната Нешка Робева: Завлякоха ме със 150 000 лв.Чакам си парите от Moko Solution, не коментираме нищо, свързано с нея, заявиха от агенцията 150 000 лева чака легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева от фирмата Moko Solution за серията от спектакли "Мистерията Еньовден", изнесени в края на 2013 г. Шоуто беше представено на два пъти в София и три пъти във Варна.

Откраднаха джипа на Антония Петрова

https://www.24chasa.bg/novini/article/5812404

Откраднаха джипа на Антония ПетроваБередин мъсти на Антония "Крадецът" е бившият й мъж, иска да я унизи публично Зарязаният руски милионер Александър Бередин открадна посред бял ден возилото на доскорошната си благоверна Антония Петрова. Това научи единствено "България Днес" от очевидци на сеира, разиграл се в обедните часове на сряда в столицата.

Горила избяга от зоопарк в Лондон

https://www.24chasa.bg/novini/article/5812331

Горила избяга от зоопарк в ЛондонГорила бе заловена, след като избягала от лондонския зоопарк. Вярва се, че голямото животно изчезнало този следобед, като се смята, че посетителите били заключени, докато властите се справят с инцидента, съобщи "Новини Лондон". На място пристигнали и полицаи, но те не се наложило да се намесят. „Бяхме в зоопарка и си пиехме кафе,

Ново предприятие за пелети заработи в Плевен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1614537

Новото предприятие за производство на пелети KWOOD беше официално открито с водосвет. Гости на събитието бяха кметът Георг Спартански, областният управител Ралица Добрева, ръководството на „Ваптех", на чиято територия е създадена промишлената база с европейско финансиране. Фирмата произвежда на час близо тон и половина висококачествени пелети от бял бор, работи на двусменен режим, с тенденция да бъде въведена трета смяна и амбиция за втора поточна линия, разказа управителят й Дарен Бонев. Продукцията е предназначена основно за пазарите в Българ...

Днес почитаме Света Петка

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1614535

На 14 октомври българите почитат Св. Петка - една от най-тачените и обичани светици от нашия народ. В народния календар празникът е известен още като Петковден. В представите на предците ни Св. Петка била медиатор между земния и отвъдния свят, покровителка на митичния праотец и закрилница на жената и рода. Вярват, че има свръхестествена сила да лекува бездетни и млади родилки. По стар обичай на Петковден жените споменават мъртвите и в тяхна памет раздават подковки, поръсени с варено жито, подсладен ориз, диня и грозде. В памет на светицата се п...

Филми в Дневник След 5: Баш обирджии

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2016/10/14/2842857_bash_obirdjii/?ref=rss


Жанр: Комедия, Криминален, Екшън
САЩ / 2016 / 94 минути
Възрастова група: C - Не се препоръчва за деца под 12-годишна възраст
Сценарист: Крис Боумън, Дани Макбрайд, Кара Холдън, Джоди Хил
Режисьор: Джаред Хес
В ролите: Кен Марино, Лесли Джоунс, Кристен Уиг, Зак Галифанакис, Оуен Уилсън, Мери Елизабет Елис, Кейт Маккинън, Тейлър Крейг
В тази изключително забавна комедия Зак Галифианакис е Дейвид – шофьор на брониран камион, превозващ парите на една от големите...

Сюлейман I е принуден да вдигне обсадата на Виена

https://www.actualno.com/chronicles/sulejman-i-e-prinuden-da-vdigne-obsadata-na-viena-news_567828.html

Обсадата на Виена през септември - октомври 1529 г. е първият опит на Османската империя, водена от султан Сюлейман I, да завладее столицата на Австрия Виена. Обсадата е крайната точка на османското нахлуване в Европа и отблъскването на турците слага край на разширението на

Филми в Дневник След 5: Ад

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2016/10/14/2839427_ad/?ref=rss


САЩ, 2D, IMAX, Dolby Atmos, 4DX, 121 мин-
Режисьор: Рон Хауърд
Сценарист: Дейвид Кеп
Оператор: Салваторе Тотино
Продуцент: Брайън Грейзър и Рон Хауърд
В ролите : Том Ханкс, Фелисити Джоунс, Ирфан Кан, Омар Си, Бен Фостър и Сисе Бабет Кнусен
Следвайки световните успехи на Шифърът на Леонардо (2006 г.) и Ангели и демони (2009 г.), АД е третата дългоочакваната адаптация от поредицата романи на Дан Браун. "Ад" е най-продаваната книга за възрастни за 2013 г. в световен...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване