11/12/16 07:17
(http://www.klassa.bg/)

Кънев официално стартира проекта на Василев и Прокопиев

 Марионетката на Иван Костов начело на ДСБ – Радан Кънев, окончателно изпадна от Реформаторския блок и стартира новия си проект. Както вече стана ясно, той е поредната мимикрия на Командира, за целта на която в любовна прегръдка се гушнаха двете отрочета на експремиера – енергийният олигарх Иво Прокопиев и банкера-беглец, източил близо 4 млрд. лева от КТБ Цветан Василев.

По-рано днес, докато партиите от Реформаторския блок преподписваха споразумението за продължаване на коалицията без ДСБ, Кънев събра разширения Изпълнителен съвет на партията в бърлогата на ментора си Иван Костов - „Кърниградска“, където само преди дни бе засечен олигархът Иво Прокопиев. Под дъжд от хули към ляво и дясно Кънев показа на каква стратегия ще заложи бъдещото му политическо отроче. Той наплю доскорошните си партньори в Реформаторския блок и отсега даде да се разбере, че в новия си проект ще дава място само за „умни и красиви“ според собствената му представа за това. „Твърде много возихме „к'вот се качи“, каза Кънев. Цялото му програмно слово пред актива впрочем бе пропито от уличен жаргон, като накрая се закани, че срещу „политическата чалга“ трябва да се изправи „хип-хоп в дъбови бъчви“. Наследникът на Командира обаче не скри, че със зъби и нокти ще се бори за властови позиции, които да осигурят тлъсто парче от държавния пай на него и на надничащия зад него олигарх. „Трябва да сме наясно - отиваме на битка“, обяви той.

Не е тайна, че стартирането на новия проект бе форсирано, за да се пробва Командира отново да заблуди десните избиратели и да се докопат отрочетата му поне до държавна субсидия, след като се очаква да бъде врътнато кранчето на спонсорските им организации като „Америка за България“. Според настоящите текстове в Изборния кодекс субсидия се разрешава, ако съответната формация получи поне 1% от гласовете на парламентарни избори. Тъй като обаче се очаква новият проект, заформян от Кънев с помощта на Василев и Прокопиев, да не получи достатъчно гласове, които да докарат субсидия, достатъчна за да пълни гушите на грантаджиите, се очаква пътуванията до Белград на редица „общественици“ да зачестят. Именно в сръбската столица се укрива източилият КТБ банкер Цветан Василев, който участва в проекта с надеждата, че чрез него ще може да си издейства реабилитация и да не получи възмездие за източването на КТБ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване