Андрей Райчев: Свърши епохата "Бойко Борисов"

http://www.cross.bg/raiichev-borisov-epohata-1525613.html

/КРОСС/ Свърши епохата "Бойко Борисов", не казвам: изчезна Бойко Борисов, но епохата, в която той казва какво ще се случва, свърши. Това заяви пред Нова телевизия социологът Андрей Райчев. Присъствахме на социологическо чудо. Радев качваше с процент на ден. Такова нещо сме виждали само при Симеон, категоричен е Райчев. Той прогнозира, че след обещаната оставка, и ГЕРБ, и БСП бързо ще върнат мандата за нов кабинет, който ще им даде Плевнелиев. Най-добре е Плевнелиев и Радев заедно да се разберат за състава на служебния кабинет, смята Райчев. Не очаквайте никакъв катаклизъм след този вот. Просто българският народ отхвърли това огромно "Аз", каза от своя страна и социологът Кънчо Стойчев.  

Водеща от Fox News обвини Тръмп, че се е опитал да я подкупи

https://www.actualno.com/america/vodeshta-ot-fox-news-obvini-trymp-che-se-e-opital-da-ja-podkupi-news_575075.html

Водещата от телевизия Fox News Мегън Кели заяви, че по време на предизборната кампания в САЩ кандидатът на републиканците Доналд Тръмп се е опитал да подкупи нея и други журналисти. Това се казва в мемоарите й "Задоволи се с повече", които излизат във вторник, предаде Асошиейтед

Христо Иванов: Загубата не е на дясното, а на модела на управление

http://www.mediapool.bg/hristo-ivanov-zagubata-ne-e-na-dyasnoto-a-na-modela-na-upravlenie-news256483.html

Загубата не е на дясното, а на модела на управление, който беше упражняван от Борисов и превръща България и нейното бъдеще в заложник на корупцията. Това каза бившият правосъден министър Христо Иванов, който напусна втория кабинет на ГЕРБ заради провала на съдебната реформа, по повод резултата от президентските избори в неделя. По думите му, хората са видели стабилизиране на съществуващия модел в полза на задкулисните му бенефициенти. Именно в това той вижда дълбоката причина за този изборен резултат. Новият президент Румен Радев навлиза в много труден момент с огромни очаквания към него особено в областта на правосъдието, след н правените от него анонси в тази посока. Той няма политически опит и това е колкото предимство, толкова и създава определени рискове, коментира още Христо Иванов пред БНР. "Мога само да му стискам палци да направи това, което заяви", каза още той. "Навлизаме в ситуация на хаотична политическа криза без видима логика. Това е логиката на задкулисието", посочи бившият правосъден министър. Борисов с облекчение ще хвърли оставка, защото ще постави всички останали на политическото поле в цайтнот, смята още Иванов. Той отбеляза още, че е много е важно с какви съветници ще се заобиколи новият президент, на когото предстои тежката задача да бабува на ново управление. Изборът на Румен Радев не е победа за БСП, а вот срещу системата, срещу едноличната власт, независимо от кого е представлявана, каза в интервю по бТВ кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. По думите му, така е и на президентските избори в САЩ - хората са гласували против системата, а не защото харесват победилия кандидат. Според Трайков първото нещо, което трябва да направи новоизбраният за президент Румен Радев, е да заяви приоритетите си, които са надпартийни – енергийната сигурност и съдебна реформа. "Борисов успя да затрие ГЕРБ, кандидата си и да предизвика ненужна политическа криза", коментира и лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия. По думите му резултатът е станал ясен след отказа на ГЕРБ от съдебната реформа и от издигането на единен десен кандидат, "с който леко да се спечели". Според Кънев балотажът е бил предрешен в момента, в който Борисов отказа да подаде оставка след първия тур. "Борисов постави партията пред интереса на народа и гражданите и поиска да наложи еднопартиен режим, което няма как да се приеме от българите", каза още Радан Кънев. След като ГЕРБ управлява в сговор с ДПС, сега това плашило не е състоятелно, коментира той изявленията от ГЕРБ, че се отваря вратата на властта пред ДПС.

Десните: Загубата е на модела на управление

http://www.mediapool.bg/desnite-zagubata-e-na-modela-na-upravlenie-news256483.html

Загубата не е на дясното, а на модела на управление, който беше упражняван от Борисов и превръща България и нейното бъдеще в заложник на корупцията. Това каза бившият правосъден министър Христо Иванов, който напусна втория кабинет на ГЕРБ заради провала на съдебната реформа, по повод резултата от президентските избори в неделя. По думите му, хората са видели стабилизиране на съществуващия модел в полза на задкулисните му бенефициенти. Именно в това той вижда дълбоката причина за този изборен резултат. Новият президент Румен Радев навлиза в много труден момент с огромни очаквания към него особено в областта на правосъдието, след н правените от него анонси в тази посока. Той няма политически опит и това е колкото предимство, толкова и създава определени рискове, коментира още Христо Иванов пред БНР. "Мога само да му стискам палци да направи това, което заяви", каза още той. "Навлизаме в ситуация на хаотична политическа криза без видима логика. Това е логиката на задкулисието", посочи бившият правосъден министър. Борисов с облекчение ще хвърли оставка, защото ще постави всички останали на политическото поле в цайтнот, смята още Иванов. Той отбеляза още, че е много е важно с какви съветници ще се заобиколи новият президент, на когото предстои тежката задача да бабува на ново управление. Изборът на Румен Радев не е победа за БСП, а вот срещу системата, срещу едноличната власт, независимо от кого е представлявана, каза в интервю по бТВ кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. По думите му, така е и на президентските избори в САЩ - хората са гласували против системата, а не защото харесват победилия кандидат. "Борисов успя да затрие ГЕРБ, кандидата си и да предизвика ненужна политическа криза", коментира и лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия. По думите му резултатът е станал ясен след отказа на ГЕРБ от съдебната реформа и от издигането на единен десен кандидат, "с който леко да се спечели". Според Кънев балотажът е бил предрешен в момента, в който Борисов отказа да подаде оставка след първия тур. "Борисов постави партията пред интереса на народа и гражданите и поиска да наложи еднопартиен режим, което няма как да се приеме от българите", каза още Радан Кънев. След като ГЕРБ управлява в сговор с ДПС, сега това плашило не е състоятелно, коментира той изявленията от ГЕРБ, че се отваря вратата на властта пред ДПС.

Борисов: В първия работен ден подавам оставка

http://www.moreto.net/novini.php?n=335918

Първо да поздравим победителите - Радев и Йотова. Благодарим на тези, които подкрепиха нас, на колегите от ДПС, които положиха усилия Радев да спечели. В първия работен ден, не знам дали е понеделник или вторник, подавам оставка, заяви премиерът.

Стефан Данаилов: Бойко, миличък, на 74 години ще идва ли някой да ти взема интервю?

http://www.cross.bg/danailov-stefan-komentira-1525612.html

/КРОСС/ „Стягайте се, братя" - с вълнение в дома си Стефан Данаилов коментира победата на Румен Радев за президент на България, след което запя: „Мамааааа, я летчика люблю..." Данаилов коментира пред Нова телевизия, че още при първата му среща с генерал Радев, е разбрал, че това е човекът и добави, че на тези избори е гласувал „за" кандидата на БСП и „против" Бойко Борисов. „Това е един протестен вот на българските граждани", каза Стефан Данаилов. Той добави, че Румен Радев не е маска на БСП, а е много независим, а другите, дето казали, че са независими - „дрън-дрън". „Няма да се състои кабинет от този парламент, ще се поработи още няколко месеца", коментира Данаилов по повод заканата на премиера Бойко Борисов и идващите предсрочни избори, ако тя се случи. А относно това дали ДПС е подкрепило Радев за президент, Стефан Данаилов коментира: „Радев е подкрепен от всички градове и села, от младите хора и от моите набори, а че ДПС е гласувало за Радев - шапка им свалям". Стефан Данаилов коментира и думите на премиера, че той е „онбашия, на който журналисти правят интервюта у тях": „Бойко, да не ти дава да ти се случва, това, което на мен ми се случваше в тези години. Аз съм ходил по студиа, когато ти дори не си ги виждал. Въпросът е друг, миличък, на 74 години дали ще има журналисти, които да бъдат у вас, да ти вземат интервю?"

Конгресът на САЩ ще продължи да разследва Хилари Клинтън

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/11/13/2862933_kongresut_na_sasht_shte_produlji_da_razsledva_hilari/?ref=rss


Конгресът на САЩ ще продължи да разследва Хилари Клинтън. Това заяви днес в интервю за телевизия "Фокс нюз" председателят на комисията за надзор и правителствена реформа към Камарата на представителите, републиканецът Джейсън Чафетс, съобщи агенция ТАСС, цитирана от БТА.

Става дума за разследване на използването на частен компютърен сървър от Клинтън за служебна кореспонденция по електронната поща по времето, когато е била държавен секретар (2009-2013 година).
...

ЕВРОНЮЗ: Радев спечели българите, разочаровани от корумпирания си елит

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/79299/evronyuz-radev-specheli-balgarite-razocharovani-ot-korumpiraniya-si-elit

/Поглед.инфо/ Радев спечели българите, разочаровани от политическия си елит, който те смятат за корумпиран и егоистичен.

Христо Иванов: Хората видяха стабилизиране на съществуващия модел в полза на задкулисните му бенефициенти

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862932_hristo_ivanov_horata_vidiaha_stabilizirane_na/?ref=rss


Бившият правосъден министър Христо Иванов смята, че премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка "с облекчение, защото ще постави всички останали на политическото поле в цайтнот. Той отбеляза още, че е много е важно с какви съветници ще се заобиколи новият президент, на когото предстои тежката задача да бабува на ново управление.

Пред БНР Иванов коментира, че загубата на кандидата на управляващата партия Цецка Цачева е загуба не на дясното, а на модела на управление, който превръща...

Борисов подаде оставка от втория (тур) път*

http://www.investor.bg/na-fokus/441/a/borisov-podade-ostavka-ot-vtoriia-tur-pyt-228233/

При новата ситуация от резултата на вота управляващата коалиция няма мнозинство, каза премиерът

Паралелно преброяване на 50% от извадката според "Алфа Рисърч"

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871806

Паралелно преброяване на 50% от извадката според "Алфа Рисърч"При паралелното преброяване на 50% от извадката, социологическа агенция "Алфа Рисърч" сочат резултати, при които пада леко делът спрямо екзит пола "Не подкрепям никого" за сметка на увеличаване на делът на Румен Радев, съобщава

Балотажът в русенско протече и завърши без проблеми

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622287

В края на изборния ден обстановката на територията на област Русе остава спокойна.  Всички избирателни секции в региона са приключили работа без проблеми. В ОДМВР - Русе няма регистрирани инциденти и нарушения на обществения ред, свързани с изборния процес. От служителите на сектор “Български документи за самоличност” в ОД МВР – Русе и районните управления в областта (в градовете Две могили, Ветово, Сливо поле, Бяла) днес са издадени и връчени 8 удостоверения, които да послужат на гражданите да упражнят правото си на глас. Общият брой на издаде...

Ройтерс: Радев печели убедително

http://svetoven.pogled.info/news/79298/roiters-radev-pecheli-ubeditelno

/Поглед.инфо/ Бившият командващ авиацията на България Румен Радев спечели убедителна победа на президентските избори в България, предаде агенция „Ройтерс“.

Цацаров поиска парламентът да приеме резултатите от референдума

http://www.mediapool.bg/tsatsarov-poiska-parlamentat-da-prieme-rezultatite-ot-referenduma-news256482.html

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от парламента да приеме волята на избирателите и да направи необходимите поправки в Изборния кодекс, които произлизат от резултата на референдума. Той уточни, че говори като гражданин. “Доколкото прочетох гласовете, които не са стигнали, за да произведе референдумът целите си, са 12 -13 хиляди. Отговорност на парламентарно представените политически партии е референдумът да произведе този ефект, който би произвел, ако ги имаше тези гласове“, каза Цацаров от Пловдив, цитиран от агенция “Фокус“. Според него всичко друго би представлявало “нелеп опит за загърбване“ на нещо, което се е случило. “(Случи се) нещо голямо. За първи път е имало толкова масово участие от страна на населението на референдум и за първи път можем да говорим за истински референдум, с ясно и точно поставени въпроси, които касаят бъдещето на страната“, коментира главният прокурор. Референдумът бе иницииран от Слави Трифонов. В него участваха близо 3.5 милиона българи. С голямо мнозинство те гласуваха за въвеждане на мажоритарна избирателна система за народните представители, които да бъдат избирани с абсолютно мнозинство в два тура. Гласоподавателите подкрепиха огромно намаляване на партийните субсидии и задължителното гласуване.

Борисов: В първия работен ден на парламента ще депозирам оставката

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622286

Има вече нова политическа ситуация в България. При новата ситуация сега от резултатите от изборите става ясно, че в парламента управляващата коалиция няма мнозинство. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция. Не само не могат да се направят реформи, но не може да се приеме и бюджетът, каза той. Борисов декларира, че в първия работен ден на парламента ще депозира оставката на кабинета си, както обеща. От резултатите от президентските избори става ясно, че имаме ново мнозинство, каза Борисов.„Вече има твърдо ново мно...

Какво следва след оставката на Борисов

http://vesti.bg/bulgaria/politika/kakvo-sledva-sled-ostavkata-na-borisov-6061414

Нов кабинет в рамките на сегашния парламент или служебно правителство и предсрочни избори през пролетта на 2017 г.

Кабинетът "Борисов" подава оставка, оставял властта на новото мнозинство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862862_kabinetut_borisov_podava_ostavka_ostavial_vlastta_na/?ref=rss


Премиерът Бойко Борисов обяви, че подава оставката на правителството си след загубата на кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент Цецка Цачева и Пламен Манушев в изборите днес.

Изявлението си той направи заобиколен от членовете на кабинета си и ръководството на ГЕРБ.

"От резултатите става ясно, че управляващата коалиция няма мнозинство и не само не могат да се правят реформи, но и бюджетът не може да мине. Само с част от Реформаторския блок ГЕРБ няма как да имат...

Борисов подаде оставка

http://offnews.bg/news/n_1/n_639861.html

Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че подава оставка. Тя ще стане факт в първия работен ден на Народното събрание, обяви Борисов преди минути. „При новата ситуация в парламента, от резултатите от изборите става ясно, че управляващата коалиция няма мнозинство. Не само че не могат да се направят реформи, дори бюджетът не може да се приеме.... Така че ние в първия работен ден на парламента ще депозираме оставката на този кабинет“, заяви Борисов. Очаквайте подробности!

В деня на балотажа няма регистрирани нарушения на обществения ред

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622285

Към 20:30 ч. на територията на Габровска област няма регистрирани тежки криминални престъпления и нарушения на обществения ред. Създадената е необходимата организация транспортирането на изборните материали да се осъществи под полицейска охрана. Днес служителите на сектор "Български документи за самоличност" са издали общо 6 удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас - по 2 в Габрово и в Трявна, и по едно в Дряново и в Севлиево. Общо за периода 8-11 ноември издадените у...

Блумбърг: Победата на Радев води до оставка на Борисов

http://bulgarski.pogled.info/news/79297/blumbarg-pobedata-na-radev-vodi-do-ostavka-na-borisov

/Поглед.инфо/ Кандидатът на българските социалисти Румен Радев спечели президентските избори, предаде агенция „Блумбърг“.

Борисов: Подаваме оставка в първия работен ден

http://www.cross.bg/borisov-radev-purviya-1525611.html

/КРОСС/ България се сдоби с нов президент и с оставката на второто правителство на Бойко Борисов. ГЕРБ и РБ няма как да имат мнозинство в парламента, затова в първия работен ден ще депозираме оставката си, заяви на брифинг от централата на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов. Борисов поздрави новия президент Румен Радев, както и ДПС и ДСБ, които положили огромни усилия това да се случи.Тези, които са ме упреквали в задкулисие с ДПС да ми се извинят, допълни Борисов. Положихме огромни усилия, държавата се управлява трудно. Трябваше да се съобразявам с прищевките и на патриотите, и на реформаторите. Вината си е наша. Ще си направим анализ на партията, на кметовете и ще потърся отговорност, защото за тези две години не можем да направим пореден компромис, каза Борисов. Борисов заяви категорично, че ГЕРБ няма да се възползват от втори шанс за управление в този парламент. Тъй като мандатът на държавния глава изтича на 22 януари 2017 година, според Конституцията той няма право да разпусне Народното събрание в последните три месеца от своето управление. Излъченият от него служебен кабинет ще бъде контролиран от парламента и ще продължи да работи с основна задача да подготви изборите.Встъпвайки в мандат на 22 януари 2017 година новият държавен глава Румен Радев с първия си указ ще разпусне парламента и ще насрочи датата на изборите, вероятно през пролетта на 2017-а

Борисов: В първия работен ден подавам оставка

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871801

Борисов: В първия работен ден подавам оставкаПърво да поздравим победителите - Радев и Йотова. Благодарим на тези, които подкрепиха нас, на колегите от ДПС, които положиха усилия Радев да спечели. В първия работен ден, не знам дали е понеделник или вторник, подавам оставка, заяви премиерът. "Много е важно да се знаеч че положихме огромни усилия.

Борисов: Подаваме оставка в първия работен ден

http://www.cross.bg/borisov-radev-ostavkata-1525611.html

/КРОСС/ България се сдоби с нов президент и с оставката на второто правителство на Бойко Борисов. ГЕРБ и РБ няма как да имат мнозинство в парламента, затова в първия работен ден ще депозираме оставката си, заяви на брифинг от централата на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов. Борисов поздрави новия президент Румен Радев, както и ДПС и ДСБ, които положили огромни усилия това да се случи.Тези, които са ме упреквали в задкулисие с ДПС да ми се извинят, допълни Борисов. Положихме огромни усилия, държавата се управлява трудно. Трябваше да се съобразявам с прищевките и на патриотите, и на реформаторите. Ще си направим анализ на партията, на кметовете и ще потърся отговорност, защото за тези две години не можем да наказа Борисов.правим отново компромис, Борисов заяви категорично, че ГЕРБ няма да се възползват от втори шанс за управление в този парламент. Тъй като мандатът на държавния глава изтича на 22 януари 2017 година, според Конституцията той няма право да разпусне Народното събрание в последните три месеца от своето управление. Излъченият от него служебен кабинет ще бъде контролиран от парламента и ще продължи да работи с основна задача да подготви изборите.Встъпвайки в мандат на 22 януари 2017 година новият държавен глава Румен Радев с първия си указ ще разпусне парламента и ще насрочи датата на изборите, вероятно през пролетта на 2017-а

Радан Кънев: България се оказа в ситуация на непредизвикана политическа криза

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862930_radan_kunev_bulgariia_se_okaza_v_situaciia_na/?ref=rss


"България се оказа в ситуация на непредизвикана политическа криза, която Бойко Борисов успя да предизвика с едногодишни натрапчиви усилия", каза днес по "Нова телевизия" лидерът на ДСБ Радан Кънев. Според него до тук се е стигнало, защото премиерът е от хората тип Кралят слънце, които мислят само за себе си.

"Всичко започна през декември миналата година с провалената съдебна реформа. Ясно беше, че след Пеевски и Орешарски, при това положение България навлиза в спиралата на лъжата",...

Румен Радев: Днес демокрацията победи апатията и страха

http://www.moreto.net/novini.php?n=335917

„Това е победа за целия български народ. Демокрацията победи апатията и най-вече страха”, бяха първите думи на ген. Румен Радев при пристигането му в НДК, където по-късно предизборният му щаб ще даде пресконференция. Според данните от екзитопол на агенция „Маркет линкс”, поръчан и финансирано от bTV, кандидатпрезидентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова печели 58% от гласовете на балотажа.

Димитър Димитров: Това е началото на края на ГЕРБ като управляващи

http://offnews.bg/news/n_1/n_639873.html

Това е началото на края на ГЕРБ като управляваща партия в този формат. Никой не е очаквал, че ГЕРБ ще слезе под психологическата бариера от 1 милион гласа, което бе много лош индикатор и ясен признак, че кампанията и партията не са в кондиция, заяви пред БНР политологът Димитър Димитров. За последен път пък БСП е имала над 2 милиона гласа през 2001 г. - в полза на Георги Първанов, припомни Димитров. Той онагледи символично резултата от президентските избори така: "Пчелите в един кошер в един момент се настройват за роене. Създадена бе такава възможност за промяна, че част от пчелите (избирателите на ГЕРБ) отлетяха." Димитров разчете в резултатите от вота наличието на анти-Борисов вот от всякакъв калибър. В контекста на евентуалната оставка на правителството политологът попита: Ако кабинетът се оттегли, кой ще внесе и защити пред парламента Бюджет 2017? В политиката вече има много бързо износване. Отчетохме заплахата с оставката като слабост, но и нейното забавяне може да се възприеме като такава, категоричен е Димитър Димитров, като прогнозира предстояща критична седмица.

България се върна на победния път

http://www.moreto.net/novini.php?n=335916

България победи Беларус с 1:0 на стадион "Васил Левски" в световна квалификация за Мондиал 2018. Единственият гол в мача бе дело на Ивелин Попов в 10-ата минута. Това бе първи успех за Петър Хубчев като селекционер на представителния ни тим, след като в предишните две срещи отборът допусна загуби от Франция и Швеция.

Паралелно преброяване: Радев -58.9% , Цачева - 36.6%

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871793

Паралелно преброяване: Радев  -58.9% , Цачева - 36.6%Кандидатът за президент, издигнато от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, Румен Радев печели втория тур на президентските избори с 58.9% от гласовете, а опонентът му Цецка Цачева има подкрепата на 36.6% от гласоподавателите. Това показват паралелното преброяване на "Галъп интернешънъл" при 90% обработени данни,

444.hu: Приятел на Русия е спечелил президентските избори в България

http://www.cross.bg/bulgariya-izbori-rysiya-1525610.html

/КРОСС/ Президентските избори в България са били спечелени от подкрепящия Русия генерал Румен Радев, предаде унгарският информационен портал 444.hu, цитиран от "Фокус". Бившият командир на ВВС на страната, издигнат от опозицията, е спечелил президентските избори с 58% от гласовете, докато подкрепяната от управляващата партия ГЕРБ председател на парламента Цецка Цачева е спечелила 35%. Преди изборите Радев водеше кампания насочена срещу мигрантите. Той заяви, че в името на националните интереси на България трябва да се открие баланс между ЕС и Русия.

Радан Кънев: Борисов се самосвали

http://bulgarski.pogled.info/news/79296/radan-kanev-borisov-se-samosvali

/Поглед.инфо/ Нищо неочаквано няма. България се оказва в една ситуация на предизвикана политическа криза. Борисов се самосвали – затри ГЕРБ и затри кандидата си за президент.

В селото на родителите на Радев празнуват с хоро

http://www.mediapool.bg/v-seloto-na-roditelite-na-radev-praznuvat-s-horo-news256481.html

В харманлийското село Славяново, където живеят родителите на новоизбрания президент Румен Радев, хората празнуват с тракийски хора, скара и вино. Националните телевизии излъчиха преки включвания от Славяново. Бащата на ген. Радев - Георги, честити по телефона по Нова тв на новия държавен глава и му пожела: "Да си жив и здрав и достойно да служиш на тази държава! Няма да правиш издънки, ще правиш това, което е полезно". Георги Радев сподели, че се чувства "и развълнуван, и много горд. "Синът ми каза: ще правя това, което си ме учил цял живот. Да бъде честен, достоен, да е президент на цяла България“, каза Георги Радев пред бТВ. "Когато трябва да казва "да", да казва "да", когато трябва да казва "не", да казва "не", посъветва той новия президент, но уточни, че не го съветва още откакто е синът му бил в гимназията. "Да бъде такъв, какъвто е бил досега", добави майката на държавния глава.

ЦИК обяви края на изборния ден

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622280

Централната избирателна комисия взе решение за обявяване на края на изборния ден в 21 часа....

Избирателната активност падна на балотажа с близо 6%

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622279

С близо 6% по-ниска е избирателната активност в Разградско на балотажа в сравнение с първия тур преди седмица. Това става ясно от данни, обявени от РИК-Разград. Към 20,20 ч. изборният ден в Лудогорието приключи – съобщиха още от там. Най-висока е активността в Исперих – 45,45%, следват: Лозница – 44,41%, Цар Калоян – 42,66%, Кубрат – 41,65%, Разград – 40,49%, Самуил – 39,69% и Завет – 38,05%.   Общо в областта са гласували 57 485 човека, което е 41,76%, преди седмица до урните са отишли 47,61%. ...

Първи резултати от 8 секции в Кюстендил, печели ген. Румен Радев

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622283

Първите резултати от няколко секции в град Кюстендил, с които Дарик разполага, показват категорична победа на новоизбраната кандидат президентска двойка генерал Румен Радев/ Илияна Йотова. Данните от две секции в ПМГ:- Румен Радев- 285- Цецка Цачева- 153......................................................- Румен Радев- 230- Цецка Цачева- 103.Данни от смесени секции, където гласуват българи и роми в ПГ по лека промишленост:- Румен Радев- 206- Цецка Цачева- 141....................................................- Румен Радев- 227- Цецка Цачева-...

Иво Христов: Личните качества на генерал Радев са основна причина за победата

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871789

Иво Христов: Личните качества на генерал Радев са основна причина за победатаТова не е победа на БСП. Това каза пред БНТ журналистът и член на щаба на Румен Радев - Иво Христов. "БСП има принос , но личните качества на генерал Радев са основната причина за резултатите. Той говори с прости думи, които рязко контрастират с политическата логорея, която хипнотизира хората. Българите разпознаха точния човек - волеви, овладян,

Хамилтън и Розберг оцеляха в 3-часовия порой на "Интерлагос", титлата ще се реши в Абу Даби

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/11/13/2862917_hamiltun_i_rozberg_oceliaha_v_3-chasoviia_poroi_na/?ref=rss


Световната титла във Формула 1 за 2016 г. ще се реши в последното състезание, след като лидерът Нико Розберг и единственият му преследвач Люис Хамилтън завършиха безаварийно дъждовното Гран при на Бразиля на пистата "Интерлагос".

След серия от инциденти, прекъсвания и множество обиколки зад колата за сигурност шампионът Хамилтън спечели пред германеца и съкрати още малко изоставането си в битката за титлата. Последното състезание е в Абу Даби с разлика от 12 точки помежду им.

Радев качва резултата за сметка на "Не подкрепям никого"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862918_radev_kachva_rezultata_za_smetka_na_ne_podkrepiam/?ref=rss


Соченият за сигурен победител в президентските избори Румен Радев (БСП) качва още резултата си за сметка на спад на гласовете, подадени за "Не подкрепям никого".

Това става известно от данните на социологическата агенция "Алфа Рисърч" при 50 на сто от паралелното преброяване на гласовете от вота.

Според резултата Радев вече има 59.7 % от гласовете. Това е с 1.6 процентни пункта по-малко от обявения в 20 ч. резултат за него на базата на анкети на изхода на избирателните...

Край на изборния ден: Колко българи избраха Радев за президент

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622284

Централната избирателна комисия взе решение за обявяване на края на изборния ден в 21 часа. Всичките 261 избирателни секции в област Видин са приключили своята работа към 20.00 часа, избирателна активност на изборите за президент и вицепрезидент на втори тур е 52,68 процента. Това съобщи Павел Петков, председател на Районната избирателна комисия. На балотажа във Видинска област са гласували 45 099 избиратели. Изборите за президент и вицепрезидент на Република България в Пловдивска област /17 избирателен район/ приключиха с активност от 53,27 пр...

Шампанско и хора в Кърджали за победата на Радев (снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871771

Шампанско и хора в Кърджали за победата на Радев (снимки)С шампанско и хора БСП в Кърджали започна да празнува победата на ген. Румен Радев. Областният лидер на БСП Милко Багдасаров поздрави депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева с култовата песен "6 кокошки съм заклала" и поведе хорото пред предизборния щаб на соцпартията. Очаквайте

Обяснения за победата на Радев - ГЕРБ сами са си виновни

https://www.actualno.com/politics/objasnenija-za-pobedata-na-radev-gerb-sami-sa-si-vinovni-news_575115.html

Вярвам, че това е една голяма победа дори за тези, които не са гласували за Румен Радев. Той не е продукт на политическото задкулисие – хората за пръв път гласуваха за личност, а не по призива на една или друга партия. Това заяви журналистката Елена Йончева, част от пиар еки

Гласовете от Женския затвор в Сливен отишли за ген. Радев

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622277

  Ген. Румен Радев спечели убедително втория тур на избори 2016 година в Женския затвор в Сливен. Кандидат-президентската двойка на БСП Румен Радев-Илияна Йотова получи 9 от гласовете на задържаните жени. Своя вот за Цецка Цачева и Пламен Манушев са дали три от гласоподавателките, задържани под стража. Една е невалидната бюлетина. Това съобщи за Дарик-Бургас председателят на Секционната избирателна комисия в затвора Ивайло Стамов. 100-процентова активност и резултат като по Татово време отбелязват зад реше...

Изборният ден в област Плевен приключи нормално

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622282

Към 21:00 часа всички избирателни секции в региона са приключили работа. Охраната на полицията продължава до предаването на изборните материали. За транспортирането и предаването им в РИК в Плевен на 13 ноември от 20:00 часа се забранява движението, спирането и паркирането на автомобили в Плевен по улица „Димитър Константинов" в отсечката от кръстовището на улица „Св. Св. Кирил и Методий" до кръстовището с улица „Стоян Заимов". Само тролейбуси и автобуси ще осигуряват нормалното придвижване на плевенчани. От полицията в Плевен настояват шофьори...

Путин е по-опасен от СССР и студената война

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5871897

Путин е по-опасен от СССР и студената война Балканите са една стратегически важна част от руските интереси, заявява българският президент Росен Плевнелиев в интервю за австрийското издание “Ди Пресе”, цитирано от БГНЕС. По думите му България е важна за Европа, тъй като страната е непреодолим фактор в региона. Той допълва, че ако някой би искал да дестабилизира Европа,

Чакат ни тежки времена

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/11/13/2862838_chakat_ni_tejki_vremena/?ref=rss


Не е трудно да си представим спиралата от кризи, в която ще влезем след избора на нов президент: пред очите ни са оставката на Борисов, пренадутостта на Нинова, ретровизионерствата на патриотите, дебелата сянка на ДПС - коментира Мирела Иванова за "Дойче веле"

В седмицата преди балотажа най-досадно и страстно се експлоатираше с популистки заигравания и заклинания. Всекидневно в ушите ни кънтяха изказвания от рода на: "Народът е мъдър, народът е прост, народът е беден, народът е...

Окончателно: 196 344 гласуваха в Бургаска област на втори тур

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622278

52,86% гласоподаватели или 196 344 души са дали своя вот на втория тур за избор на президент и вицепрезидент. Това съобщиха от РИК-Бургас. Отличник е Царево, където пред урните са застанали дали 62,31 % от имащите право на глас в общината. Най- -ниска е била избирателната активност в община Айтос - 45,02%. В Бургас са гласували 53,00%, сочат окончателните данни. Изборната активност по общини в процентно отношение:Айтос - 45,02% Бургас - 53,00 % Камено - 45,25% Карнобат - 49,51% Малко Търново - 60,08% Несебър -54,45% Поморие - 55,62% Приморско -...

Изборният ден в област В. Търново приключи без инциденти

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622276

Всички изборни секции на територията на област Велико Търново приключиха изборния ден без сериозни нарушения и инциденти. До 13 ноември 2016 г. звената на дирекция „Български документи за самоличност” в ОДМВР – В. Търново са издали общо 16 удостоверения на граждани изгубили, откраднали или повредили личните си карти. В днешния ден издадените удостоверения на територията на област В. Търново са 3. Полицейската охрана ще продължи до предаване на изборните материали до РИК....

"Галъп": Радев печели подкрепа от всички социални прослойки

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862920_galup_radev_pecheli_podkrepa_ot_vsichki_socialni/?ref=rss


Румен Радев печели подкрепа от всички социални прослойки, показват данните на "Галъп интернешънъл Болкан". На втория тур той е предпочетен от 53.8% от работещите българи срещу 39 на сто от тях, гласували за Цецка Цачева, съобщи социологът Живко Георгиев пред БНТ.

От незаетите 57.1 на сто са гласували за Радев, а 28.2% - за Цачева. 7.5% са избрали варианта "Не подкрепям никого. За кандидата на БСП са гласували и 69.4% от пенсионерите срещу 28% за Цачева.

В профилите по...

България победи Беларус по пътя към Русия 2018 (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622275

България записа втора победа у дома в световните квалификации по пътя към Русия 2018. Момчетата на Петър Хубчев победиха с 1:0 Беларус с попадение на Ивелин Попов в 10-ата минута на срещата. Александър Хлеб беше изгонен в заключителните минути на срещата за втори жълт картон. Гостите успяха да вкарат топката в мрежата в края на двубоя, но попадението не беше зачетено поради засада на Корниленко. Вижте как протече мача в Gong.bg

Трайчо Трайков: Не разбирам защо в БСП се веселят, вотът беше срещу системата

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871781

Трайчо Трайков: Не разбирам защо в БСП се веселят, вотът беше срещу систематаНе разбирам защо в БСП толкова се веселят, това беше вот срещу системата. Така кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков коментира пред БиТиВи предварителните резултатите от втория тур, който сочат убедителна победа за подкрепения от БСП ген. Румен Радев. Реформаторът сравни вотът за президент в България с този в САЩ,

"Галъп": При 90% паралелно преброяване Радев води с над 20%

http://offnews.bg/news/n_1/n_639874.html

При 90% паралелно преброяване на извадката от агенция "Галъп" ген. Румен Радев води пред Цецка Цачева с над 20%. По БНТ бяха съобщени следните резултати: 58.9% за ген. Румен Радев 36.6% за Цецка Цачева 4.5% са дали своя глас за "Не подкрепям никого". "Алфа Рисърч" дават близки резултати до тези при 50% паралелно преброяване на извадката: 59.7 за ген. Румен Радев 35.3 за Цецка Цачева 5.0% за "Не подкрепям никого"

Всички СИК в област Сливен са приключили работа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622272

Към 20,30 часа всички избирателни секции в региона са приключили работа. Охраната от служители на ОДМВР-Сливен продължава до предаването на изборните материали в РИК и тяхното транспортиране до ЦИК. В дните - 12 и 13 ноември, служители на ОДМВР-Сливен са работили по 20 сигнала за изборни нарушения. 13 от тях са приключени и изпратени в прокуратурата, 1 е предаден на РИК, съставени са 27 протокола за предупреждение по ЗМВР. В изборния ден от сектор „Български документи за самоличност" са издадени 3 удостоверения на български граждани, които да у...

Половината от привържениците на Трайков излязоха, 1/3 гласуваха за Радев

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5871773

Половината от привържениците на Трайков излязоха, 1/3  гласуваха за Радев3/4 от избирателите на ГЕРБ подкрепиха Цачева, Радев води и сред младите, и в големите градове След дългите изчисления колко от избирателите на отпадналите на първи тур кандидат-президенти кого ще подкрепят - Румен Радев или Цецка Цачева, как гласуваха тези избиратели всъщност вчера. Ето какво показва екзитполът на “Галъп интернешънъл Болкан”

ЕВРОНЮЗ: Радев спечели българите, разочаровани от корумпирания си елит

http://www.cross.bg/bulgariya-radev-izbori-1525609.html

/КРОСС/ Радев спечели българите, разочаровани от политическия си елит, който те смятат за корумпиран и егоистичен. Това предаде Евронюз за президентските избори у нас. Резултатът от президентските избори в България може да придвижи България по-близо до Русия. Изборите печели мъж, който е приятелски настроен към Кремъл. Румен Радев изрази толерантност към руските ходове в Украйна. Той също подкрепя отслабване на санкциите срещу Русия. Победата на независимия кандидат ще изправи България в противоречие с нейните съюзници в ЕС и НАТО.  

35% от гласувалите за Трайков на първия тур са подкрепили Радев сега

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871723

35% от гласувалите за Трайков на първия тур са подкрепили Радев сега35% от гласувалите на първия тур за кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков са подкрепили ген. Румен Радев на втория тур. 54% от гласувалите за Трайков на първия тур са подкрепили Цачева на балотажа.  60% от гласувалите на първия тур за Красимир Каракачанов, днес подкрепиха ген. Румен Радев.

Западен дипломат: Радев е 100% про-НАТО

http://vesti.bg/bulgaria/politika/zapaden-diplomat-radev-e-100-pro-nato-6061416

Според „Гардиън“ антиимигрантските проруски послания на Радев докосват българите, които са загубили вяра в членството на страната в Европейския съюз

Политолог: Забавянето на оставката може да бъде разчетено като слабост

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622271

В чисто психологически план забавянето на подаването на оставката може да бъде разчетено като слабост, коментира пред БНР политологът Димитър Димитров в отговор на въпрос, свързан с евентуална оставка на премиера Бойко Борисов. Подценява се факторът, че на втория тур на президентските избори е мобилизиран анти-Борисов вот от всякакъв калибър, допълни Димитров. Трудно е да се каже, че това е протестен вот, но когато той заяви оставка, със сигурност е имало група гласоподаватели, които са си пожелали това да се случи, каза още той.

Мощен трус от 7,8 разлюля Нова Зеландия, заля я и цунами

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871764

Мощен трус от 7,8 разлюля Нова Зеландия, заля я и цунамиМощно земетресение с магнитуд 7,8 разтърси Нова Зеландия и предизвика цунами, предаде Си Ен Ен, като се позова на Американския геофизичен институт. Жителите на най-големия южен остров се разбягаха панически в опит да се спасят от стихията. Епицентърът, регистриран след полунощ местно време, беше на около 50 км североизточно от най-големия град

Оставка на правителството ще наруши баланса, според Методи Андреев

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622270

Ще има дестабилизация на страната при оставка на правителството, каза в коментар пред бТВ Методи Андреев, депутат от ГЕРБ. Ако правителството продължи да работи, ще има баланс - иначе ГЕРБ ще остави всичко в ръцете на избрания за президент Румен Радев, и на първо място - външната политика, посочи Андреев. Атанас Атанасов, депутат от Реформаторския блок, заяви, че Бойко Борисов е загубил изборите - а не Цецка Цачева, заради водената от него политика на правителството. За загубата са допринесли също опитите на премиера да мобилизира електората ил...

Иво Христов: Румен Радев е човек на диалога

http://www.cross.bg/hristov-chovek-rymen-1525608.html

/КРОСС/ Партиите имат своята инерция, те са като големи кораби, които не могат да вземат рязък завой, винаги има някакво разминаване. Не исключвам да има различаване на Румен Радев от партията, която го подкрепя, дори това е здравословно, но е важно да остане верен на ангажиментите, които е поел, коментира журналистът Иво Христов.  Румен Радев е човек на диалога, човек, който се вслушва в съветите и ги търси.Един политик не може да удовлетвори всички очаквания, но е важно да има чувство за мисия, допълни Христов.

Радев и Цачева поделиха ромските гласове

http://offnews.bg/news/n_1/n_639845.html

Ромските гласове се разпределиха почти поравно между двамата кандидати за президенти, сочат данните от екзит половете към 20 ч. Около 45% са гласували за подкрепените от БСП за президент и вицепрезидент ген. Радев и Илияна Йотова, близо 50% - за издигнатите от ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Близо 70% от турския вот е за ген. Радев, под 26% е той за Цачева. Преобладаващата част от българите са предпочели ген. Радев - близо 58 на сто. Около 36% са гласували за Цачева.

Националите взеха глътка въздух с победа над Беларус

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/11/13/2862872_nacionalite_vzeha_glutka_vuzduh_s_pobeda_nad_belarus/?ref=rss


Националният отбор по футбол на България показа признаци на живот с втората си победа в световните квалификации от началото на цикъла.

"Лъвовете" се наложиха с 1:0 над Беларус на стадион "Васил Левски", а единственото попадение в срещата вкара Ивелин Попов още в десетата минута след асистенция от Спас Делев.

Отборът не блестеше с играта си, но предвид показаното, напълно заслужено се поздрави с успеха, който бе изгледан на живо от по-малко от 3 000 души.

Петър...

Румен Радев е привлякъл гласовете на българските турци, по данни на "Маркет линкс"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862915_rumen_radev_e_privliakul_glasovete_na_bulgarskite/?ref=rss


Подкрепеният от БСП Румен Радев печели 9.2% от гласовете на българските турци, Цецка Цачева от ГЕРБ - 6.7%. От ромските гласове 2.5% са за Радев, 3.1% - за Цачева. Това показват данните на екзитпол на социологическата агенция "Маркет линкс" от демографската разбивка на избирателите според етноса.

Радев печели 58% от гласовете на балотажа, Цачева събира 35% подкрепа, пойказва проучването, поръчано и финансирано от Би Ти Ви. Според демографската разбивка на електората им полът не е бил...

Епохата на Бойко Борисов свърши, обяви Андрей Райчев

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862914_epohata_na_boiko_borisov_svurshi_obiavi_andrei_raichev/?ref=rss


Епохата на Бойко Борисов свърши", каза днес по Новата телевизия социологът Андрей Райчев. Той поясни, че когато Бойко Борисов е обявил, че ако ГЕРБ не спечели президентските избори, ще подаде оставка, той се е държал като треньор, който води на полувремето с 5 на 1.

"Тогава кандидатът на ГЕРБ водеше с 12%. С резултата днес, за месец, имаме загуба на подкрепа от 35 на сто, което се случва рядко", аргументира се Райчев.

Колегата му Кънчо Стойчев, допълни, че харизмата на...

Румен Радев е новият президент - победи Цецка Цачева с 58:35% (обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871761

Румен Радев е новият президент - победи Цецка Цачева с 58:35% (обзор) l Разлика от над 20 процента посочи категорично за нов държавен глава кандидата на БСП l 46,7% против предсрочен вот, 35% - за, според “Галъп” l Активността - по-ниска, отколкото на първия тур С категоричен резултат и непреодолима разлика от над 20 процента между първия и втория участник на балотажа кандидатът на БСП Румен Радев стана победител

Приключи изборният ден във Варненско с 49% избирателна активност

http://www.moreto.net/novini.php?n=335915

Изборният ден във Варненска област приключи с 49% избирателна активност. Това съобщи председателят на РИК Велин Жеков, предаде репортер на Moreto.net. Към момента има осигурен ток във всички секции и са създадени необходимите условия за работа.

Нинова: Ще върнем мандата, искаме победа на нови избори

http://vesti.bg/bulgaria/politika/ninova-shte-vyrnem-mandata-iskame-pobeda-na-novi-izbori-6061415

Подобно на ГЕРБ и левицата ще върне мандата. Да не правиш издънки, обърна се бащата на Румен Радев към сина си веднага след обявяването на първите резултати

Нинова: Ще върнем мандата, искаме победа на нови избори

http://vesti.bg/bulgaria/ninova-shte-vyrnem-mandata-iskame-pobeda-na-novi-izbori-6061415

Да не правиш издънки, обърна се бащата на Румен Радев към сина си. Нинова заяви в НДК, че БСП ще върне мандата на президента за съставяне на правителство

"Маркет линкс": За Цачева са гласували повече жени и висшисти

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871750

"Маркет линкс": За Цачева са гласували повече жени и висшистиКандидатпрезидентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова печели 58% от гласовете на балотажа. Кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев имат 35% подкрепа, сочат данните от екзитпол на социологическата агенция „Маркет линкс”, поръчан и финансиран от bTV. Опцията „Не подкрепям никого”,

Надеждата и желанието за промяна победиха страха, според депутата Жельо Бойчев

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/nadejdata-i-jelanieto-za-promiana-pobediha-straha-spored-deputata-jelio-boichev-228229/

Борисов, а не Цачева, е загубил изборите заради водената от него политика на правителството, коментира Атанас Атанасов от Реформаторския блок

Грозна победа, но все пак победа над Беларус за "лъвовете"

https://www.actualno.com/bgfootball/grozna-pobeda-no-vse-pak-pobeda-nad-belarus-za-lyvovete-news_575048.html

Българският национален отбор по футбол постигна първата си победа в световните квалификации (общо втора) под ръководството на Петър Хубчев. В типичен за бившия треньор на Берое стил "лъвовете" надвиха Беларус с 1:0 пред около хиляда души на националния стадион "Васил Левски"

Двама души са загинали при силното земетресение в Нова Зеландия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/11/13/2862911_dvama_dushi_sa_zaginali_pri_silnoto_zemetresenie_v/?ref=rss


Двама души са загинали в резултат на силното земетресение в Нова Зеландия, обяви премиерът Джон Кий, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

"За момента нямаме индикации, че този брой ще нарасне, но не можем да го изключим", заяви Кий пред репортери в Уелингтън.Той добави, че военен хеликоптер е бил изпратен в курортния град Кайкора на Южния остров, близо до епицентъра на труса с магнитуд 7,8.

Трусът е бил регистриран в 11.02 ч. по Гринуич (точно след полунощ местно време)....

54,16% е избирателната активност в общината

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622266

Изборният ден в община Стара Загора приключи при 54,16 % избирателна активност на гражданите. Гласували са 78 527 от имащите право на глас, срещу 86 582 избиратели на първия тур от изборите за президент, което е близо 60 на сто от гласоподавателите в общината.  ...

57,2% от гласовете на реформаторите отишли за Цецка Цачева на балотажа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622265

На втория тур на президентските избори 57,2% от гласовете на реформаторите са отишли за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. Подкрепилите Орешарски и Каракачанов сега дали гласа си за Румен Радев Подкрепата на реформаторите за Румен Радев е 31,7%, а 11,1% от гласовете на реформаторите са за графата в бюлетината "Не подкрепям никого". Това сочат прогнозните данни на социологическата агенция "Галъп". Според данните на "Галъп" 63,9% от гласовете на патриотите са отишли за генерал Румен Ра...

С по-ниска избирателна активност завърши вторият тур в Добричко

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622268

80 004 души упражниха правото си на глас в Добричка област в балотажа на изборите за президент и вицепрезидент. Те представляват 43.25 % от избирателите. За сравнение в първия тур на вота до урните отидоха 94 214 или 50.9%. 50% премина избирателната активност само в община Шабла, където до урните са отишли 2 413 души или 56.12 %. В областния център Добрич гласуваха 39 340 души или 45%. В община Добричка са дали вота си 8 715 избиратели или 41.16 %; в Генерал Тошево - 6 320 или 45.22 %; в Балчик - 8 255 или 45.42 %; в Каварна - 6 390 или 47.92 %...

ДПС са заложили на победителя Радев, както и национал-популистите

http://www.mediapool.bg/dps-sa-zalozhili-na-pobeditelya-radev-kakto-i-natsional-populistite-news256480.html

Победителят на президентските избори ген. Румен Радев е получил на балотажа подкрепа от избирателите на повечето неуспели кандидати на първия тур. Тази развръзка бе очаквана, но големият въпрос беше на кого заложи ДПС, чийто електорат спечели 273 000 гласа за уж независимия Пламен Орешарски миналата неделя. Веднага след това лидерът на ДПС намекна, че на балотажа ще подкрепят кандидата на БСП, а няколко дни по-късно Орешарски каза, че няма да подкрепят никого. По данни на "Алфа рисърч" и "Галъп" близо 91-92% от гласувалите за Орешарски тази неделя са подкрепили двойката Румен Радев - Илияна Йотова. Вотът на ДПС се разглежда като ветропоказател за управленската конфигурация в бъдещия парламент, след предсрочните парламентарни избори, които са неизбежни заради оставката на кабинета, предизвикана от поражението на кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева. 65 процента от подкрепящите кандидата на "обединените патриоти" Красимир Каракачанов на втория тур са дали за гласа си за двойката Радев - Йотова, а 25% - за двойката Цецка Цачева – Пламен Манушев, по данни на "Галъп". 54 процента от привържениците на Веселин Марешки също са гласували за генерала, а 33 на сто – за кандидата на ГЕРБ. Всеки трети от привържениците на Реформаторския блок и неговия кандидат-президент Трайчо Трайков е подкрепил също Радев, а 57 на сто са били за Цецка Цачева. Очаквано, от привържениците на кандидата на АБВ Ивайло Калфин 68 са били за генерала, а 21 процента – за опонента му. От гласувалите на лидера на Движение 21 Татяна Дончева на първия тур, сега 63 процента са пуснали бюлетина за Румен Радев.

Цитат на деня: Управляваните не оправдаха доверието на управляващите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862910_citat_na_denia_upravliavanite_ne_opravdaha_doverieto/?ref=rss


"Управляваните не оправдаха доверието на управляващите."

Така социологът от "Галъп интернешънъл" Живко Георгиев коментира пред БНТ резултата от президентските избори.

Гласовете от Женския затвор в Сливен отишли за ген. Радев

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622264

Ген. Румен Радев спечели убедително втория тур на избори 2016 година в Женския затвор в Сливен. Кандидат-президентската двойка на БСП Румен Радев-Илияна Йотова получи 9 от гласовете на задържаните жени. Своя вот за Цецка Цачева и Пламен Манушев са дали три от гласоподавателките, задържани под стража. Една е невалидната бюлетина. Това съобщи за Дарик-Бургас председателят на Секционната избирателна комисия в затвора Ивайло Стамов. 100-процентова активност и резултат като по Татово време отбелязват зад решетките. Пред урните днес са застанали всич...

Райчев: Свърши епохата "Бойко Борисов"

http://offnews.bg/news/n_1/n_639864.html

Свърши епохата "Бойко Борисов", не казвам : изчезна Бойко Борисов , но епохата, в която той казва какво ще се случва, свърши. Това заяви пред Нова телевизия социологът Андрей Райчев. Присъствахме на социологическо чудо. Радев качваше с процент на ден. Такова нещо сме виждали само при Симеон, категоричен е Райчев. Той прогнозира, че след обещаната оставка, и ГЕРБ, и БСП бързо ще върнат мандата за нов кабинет, който ще им даде Плевнелиев. Най-добре е Плевнелиев и Радев заедно да се разберат за състава на служебния кабинет, смята Райчев. Не очаквайте никакъв катаклизъм след този вот. Просто българският народ отхвърли това огромно "Аз", каза от своя страна и социологът Кънчо Стойчев.

Майката на Радев: Бях против да влиза в политиката

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871745

Майката на Радев: Бях против да влиза в политикатаБлизките на кандидата за президент ген. Румен Радев отвориха шампанското в 20 ч., когато от предварителните резултати стана ясно, че той печели изборите с голяма преднина. Майката на генерала – Станка Радева, призна пред БиТиВи, че е била много притеснена. Тя напомни, че е била против синът ѝ да влиза в политиката и още не може да повярва,

Шут върху политическото статукво

http://www.cross.bg/izbori-radev-rymen-1525598.html

/КРОСС/ Българският избирател, независимо дали е ляв или десен, е на път на нанесе огромен шут върху политическото статукво, върху политическия елит (ляв и десен) на статуквото.  Бойко Борисов ще подаде оставка. И ще разчита на възможно най-бързо провеждане на предсрочни парламентарни избори. Бойко Борисов ще очаква в национален план ГЕРБ да остане първа политическа сила в българския парламент, което към този момент не е нелогично. Останалите политически сили е очевидно, че не желаят така бързо предсрочни избори. Не са готови за тях. Единствено ДПС иска предсрочни избори.  Това написа анализаторът Боян Чуков час преди края на изборния ден.  Ето целия коментар на Боян Чукв във Фейсбук: Резултатите от втория тур на президентските избори в България отиват към своя логичен край. Българският избирател, независимо дали е ляв или десен, е на път на нанесе огромен шут върху политическото статукво, върху политическия елит (ляв и десен) на статуквото. На практика за Цецка Цачева гласува предимно административният капацитет на ГЕРБ и понапазаруваните гласоподаватели в циганските гета. Но е абсолютно погрешно да се поставя еднозначно равенство между Румен Радев и БСП. Достатъчно е човек да се заслуша в предизборните послания на Генерала. Румен Радев даже на дебата в четвъртък даде ясен знак, че се дистанцира от Позитано-20

Активисти на ДПС агитирали с „Днес е 13-ти”

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622262

Единствената писмена жалба до РИК за деня е от общинския съветник на ГЕРБ Атанас Коларов от Батак. Той твърди, че пред секция в село Нова махала Ниязи Шейтан и Осман Мурадов, съветници на ДПС агитирали да се гласува с №13. Шофьорът на кмета на Нова махала Ерхан Саатчъ пък докарвал избиратели до секциите със служебен превоз.По неофициална информация двамата били чути да се провикват „Днес е 13-ти”, в което при тълкуване опонентът им разчел призиви за подкрепа на ген. Радев, който бе под същия номер в бюлетината.Сигналът е подаден минути преди 17...

Кънев: Борисов обрече кандидата си не просто на загуба, а на погром

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622263

Радан Кънев не е изненадан от резултата на балотажа на президентските избори. Пред Дарик Кънев коментира, че след като Борисов се отметнал от думите си, че ще подаде оставка, ако Цачева не е първа на първия тур на вота, той е обрекъл кандидата си за президент "не просто на загуба, а на погром, както е в момента ситуацията". "От момента, в който взе властта, той (Борисов - бел. ред.) трайно постави партията си на първо място, а българския народ на второ и подчини цялото си управленско поведение на това да установи някакъв вид еднопартиен режим ...

Румен Радев печели балотажа с над 20 процентни пункта пред Цецка Цачева

http://www.cross.bg/balotazha-tzacheva-rymen-1525607.html

/КРОСС/ Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова печели 58% от гласовете на балотажа. Кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев имат 35% подкрепа, сочат данните от екзитпол на социологическата агенция „Маркет линкс", поръчан и финансиран от bTV. Опцията „Не подкрепям никого", която на балотажа се тълкува като протестен вот, е избрана от 6,5% от упражнилите правото си на глас, т.е. четвърт милион българи. Активността към 19:30 ч. според „Маркет линкс" е 48%. На финала на първия тур активността надмина 57%.  

Ген. Радев №1 и за работещи, и за незаети

http://offnews.bg/news/n_1/n_639871.html

Генерал Румен Радев печели преобладаващата част от гласовете и на работещите, и на незаетите. Това показват данните от екзит половете към 20 ч. Подобно е положението и при разреза по възраст.

Новият президент Радев: Това е победа за целия български народ

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871717

Новият президент Радев: Това е победа за целия български народПобеда за целия български народ е това, заяви пред БиТиВи ген. Румен Радев в отговор на въпрос дали това е победа за него или за БСП. Щабът на БСП празнува. Категорична победа, надеждата за промяна надви страха. Това каза Жельо Бойчев. Към него се присъедини и Весела Лечева.

"Галъп": Радев взима гласове и от ляво, и от дясно

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862904_galup_radev_vzima_glasove_i_ot_liavo_i_ot_diasno/?ref=rss


Румен Радев получава подкрепата от по-голямата част от гласувалите на първия тур за кандидатите на "Обединени патриоти" и ДПС, както и на издигнатия от инициативен комитет Веселин Марешки, показват данните на "Галъп интернешънъл болкан".

От гласувалите за Красимир Каракачанов на първия тур сега 53.9% са гласували за Раев, а 25.5% - за Цецка Цачева (ГЕРБ), каза социологът Живко Георгиев пред БНТ.

Почти всички избиратели на Пламен Орешарски, който бе подкрепен от ДПС, са...

Над 90% от гласувалите за Орешарски са избрали ген. Радев

https://www.actualno.com/politics/nad-90-ot-glasuvalite-za-oresharski-sa-izbrali-gen-radev-news_575110.html

Над 90% от гласувалите за Орешарски са избрали ген. Радев. Това стана ясно от данните, предоставени от Алфа рисърч към 19 часа, съобщи БНТ. 54% подкрепилите Трайчо Трайков на първия тур на президентските избори са дали гласа си за ген. Радев, а 35% от тях за кандидата на ГЕРБ – Це

Областта отново взе превес над общината по избирателна активност

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622267

С 6% по-ниска е избирателната активност в 17 РИК – област Пловдив към 20.00 часа с приключване на деня за избор на държавен глава в сравнение с първи тур. В областта са гласували 162 061 души, което представлява 53.27% от имащите право да упражнят вота си. Най-висока се запази активността в община Брезово – 62.91%, следвана от „Марица“ и Съединение. Най-ниска е избирателната активност в община Кричим – 47.06%. Под 50% падат резултатите и на общините Куклен и Раковски. В последните часове на балотажа няма допълнителни сигнали за нередности или ...

България с втора победа в квалификациите

http://offnews.bg/news/n_1/n_639869.html

Националният отбор по футбол постигна втори успех в световните квалификации, след като победи с 1:0 Беларус в четвъртия си мач от група "А". Пред празните трибуни на стадион "Васил Левски" успехът за тима на селекционера Петър Хубчев донесе Ивелин Попов, който се разписа в 10-ата минута след асистенция на Спас Делев. Така "лъвовете" събраха шест точки и се утвърдиха на четвъртото място в класирането, в което води Франция с 10 точки. На второто място вече е отборът на Холандия, който измести Швеция след успеха с 3:1 над Люксембург като гост. Успехът над Беларус е и първи за селекционера Петър Хубчев начело на тима, след като пое поста заради изненадващата оставка на Ивайло Петев. Именно под ръководството на Петев България постигна първата си победа в кампанията с 4:3 над Люксембург. Двубоят започна по отличен начин за домакините, които стигнаха до ранен гол чрез Ивелин Попов, който засече с глава центриране на Спас Делев. Гостите опитаха да изравнят, но на няколко пъти вратарят Владислав Стоянов спаси мрежата си от попадение. През второто полувреме и двата отбора пропуснаха по няколко възможности, а в края и нервите взеха връх, като звездата на Беларус Александър Хлеб беше изгонен за втори жълт картон. Гол на Сергей Корниленко пък беше отменен поради засада. БЪЛГАРИЯ - БЕЛАРУС 1:0 1:0 Попов (10) БЪЛГАРИЯ (4-3-3): Владислав Стоянов; Страхил Попов, Александър Александров, Васил Божиков, Петър Занев; Светослав Дяков, Симеон Славчев; Александър Тонев (67-Радослав Кирилов), Ивелин Попов (75-Преслав Йорданов), Георги Миланов, Спас Делев Селекционер: П. Хубчев БЕЛАРУС (4-2-3-1): Андрей Горбунов; Александър Мартинович (35-Игор Шитов), Денис Поляков, Сергей Политевич, Йегор Филипенко, Александър Хлеб, Михаил Гардейчук, Павел Нехайчик (61-Павел Савитский), Юри Кендиш, Иван Маевский (74-Сергей Корниленко), Денис Лаптев Селекционер: А. Хацкевич ЖЪЛТИ КАРТОНИ:  Александров, Дяков, Хлеб, Кендиш, Шитов ЧЕРВЕН КАРТОН: Хлеб (90) СЪДИЯ: Щефан Клоснер (Швейцария) СТАДИОН: "Васил Левски", София

Приключи изборният ден в област Ямбол

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622260

Изборният ден в област Ямбол приключи, информира председателят на Районната избирателна комисия Екатерина Янева. 115 839 души от региона имат право на глас набалотажа за президент и вицепрезидент. От тях 62 695 са отишли до урните. В община Ямбол към 20 ч. от имащите право на вот в избора за държавен глава 34 435 души са гласували или 54,12% , в община Тунджа до урните са отишли 11 972 избиратели или 62,55 на сто. 6 068 или 58,56% са гласувалите в община Стралджа, в община Елхово активността е 57,37% или 8 029 , а в община Болярово избирателн...

Родното село на Цачева не застана зад нея

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871716

Родното село на Цачева не застана зад нея
Жителите на родното село на Цецка Цачева не я подкрепиха единодушно на втория тур на изборите за президент. В Драгана 62-ма са гласували за ген. Румен Радев, а Цачева е получила одобрението на 58 души. Миналата неделя 64-ма драганчани дадоха вота си за своята съселянка, докато за Радев гласовете бяха 32.

Радев: Победа за целия български народ

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622261

Победа за целия български народ, заяви соченият за победител на президентските избори кандидат Румен Радев. Той бе издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП. На влизане в НДК Радев заяви, че демокрацията е победила. "Демокрацията победи най-вече апатията и страха". "Нека уважим волята на избирателя", каза още Радев. Категорична победа, бяха първите думи на председателя на БСП Корнелия Нинова. Между 21.00 и 22.00 часа ръководството на БСП, заедно с победилата според социолозите кандидатпрезиденска двойка Румен Радев-Илияна Йотова, ще да...

Радев: Демокрацията победи апатията и страха

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862902_radev_demokraciiata_pobedi_apatiiata_i_straha/?ref=rss


"Днес демокрацията победи апатията и най-вече страха." Това бе краткият коментар на новоизбрания президент Румен Радев на влизане в НДК тази вечер.

По думите му неговата победа е победа за целия български народ.

"Нека уважим волята на българския народ", призова Радев.

Румен Радев: Победа за целя български народ

http://www.cross.bg/bulgarski-borisov-rymen-1525606.html

/КРОСС/ Победа за целя български народ, защото днес демокрацията победи апатията и най-вече страха.  Това каза петият български президент Румен Радев на влизане в НДК, където ще даде пресконференция. Засега от ГЕРБ не коментират изборните резултати. Очаква се премиерът Бойко Борисов да подаде оставка. Със или без оставка на премиера Борисов предсрочните избори са неизбежни, категорични са наблюдаващите политическите процеси. Според тях изборите ще бъдат през пролетта на 2017 година.  

Ръководството на ГЕРБ се събира в централата на партията

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622259

Ръководството на ГЕРБ се събира в централата на партията. Сред пристигналите в централата на партията са кметът на София и зам.-председател на партията Йорданка Фандъкова, министърът на културата Вежди Рашидов, спортният министър Красен Кралев, народни представители от ПГ на ГЕРБ. Очаква се да има изявление за медиите и реакция на партията за резултата след проведения балотаж. Още преди началото на кандидатпрезидентската кампания премиерът Бойко Борисов обяви решението си кабинетът да подаде оставка, ако техният кандидат Цецка Цачева не спечели...

Радев: Демокрацията победи апатията и страха

http://offnews.bg/news/n_1/n_639868.html

"Това е победа за България, за целия български народ - демокрацията победи апатията и страха". Това бяха първите думи на ген. Румен Радев по повод победата на изборите за президент. А какво следва отсега-нататък зарадитова, че правителството се клати, Радев каза: "Четете Конституцията". Новият президент на Българив влезе в НДК, където се очаква да даде пресконференция.

Жельо Бойчев: БСП свърши своята работа с успешната номинация

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871724

Жельо Бойчев: БСП свърши своята работа с успешната номинацияКатегорична убедителна победа. Това е победа на българските граждани и победа за България. Резултатът в момента е ясен - БСП свърши своята работа с успешната номинация още преди трима месеца. Това коментира пред БНТ депутатът от БСП лява България Жельо Бойчев. „В момента се вижда успешната номинация на ген. Радев.

Валя Бонева БСП: Радваме са на победата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622257

Радваме се на победата, защото тя е много ценна и важна за всички българи. С избора на Румен Радев за президент ние определихме посоката на развитие на страната ни не само в 5-годишния му мандат като държавен глава, но и за години напред. Така председателят на общинското ръководство на БСП Валя Бонева коментира прогнозните резултати, според които петият президент на България е издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, Румен Радев. Според Бонева, високият резултат се дължи на факта, че българите припознаха в личността на Радев силен...

Корнелия Нинова: Категорична победа

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871693

Корнелия Нинова: Категорична победаТова е категорична победа. Така лидерът на БСП Корнели Нинова коментира победата на генерал Румен Радев. Тя бе придружена от новоизбрания президент на излизане от Позитано 20. Важно е, че е победа. Благодаря ви, това бе коментарът на новия главнокомандващ. Двамата напуснаха червената централа и се отправиха към НДК,

Цитат на деня: Въпросът е дали загубата е волна, или неволна

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2016/11/13/2862898_citat_na_denia_vuprosut_e_dali_zagubata_e_volna_ili/?ref=rss


Въпросът на деня е дали загубата на ГЕРБ беше волна, или неволна.

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров пред "Нова телевизия".

Той не изключи варианта лидерът на ГЕРБ и премиер да е избрал неубедителен кандидат за президент нарочно, за да се отърве от "Реформаторския блок", а и за да се стигне до радикални промени в политическата система, като въвеждането на мажоритарния избор.

Стефан Данаилов: Бойко, миличък, на 74 години ще идва ли някой да ти взема интервю?

http://offnews.bg/news/n_1/n_639867.html

„Стягайте се, братя“ - с вълнение в дома си Стефан Данаилов коментира победата на Румен Радев за президент на България, след което запя: „Мамааааа, я летчика люблю...“ Данаилов коментира пред Нова телевизия, че още при първата му среща с генерал Радев, е разбрал, че това е човекът и добави, че на тези избори е гласувал „за“ кандидата на БСП и „против“ Бойко Борисов. „Това е един протестен вот на българските граждани“, каза Стефан Данаилов. Той добави, че Румен Радев не е маска на БСП, а е много независим, а другите, дето казали, че са независими – „дрън-дрън“. „Няма да се състои кабинет от този парламент, ще се поработи още няколко месеца“, коментира Данаилов по повод заканата на премиера Бойко Борисов и идващите предсрочни избори, ако тя се случи. А относно това дали ДПС е подкрепило Радев за президент, Стефан Данаилов коментира: „Радев е подкрепен от всички градове и села, от младите хора и от моите набори, а че ДПС е гласувало за Радев – шапка им свалям“. Стефан Данаилов коментира и думите на премиера, че той е „онбашия, на който журналисти правят интервюта у тях“: „Бойко, да не ти дава да ти се случва, това, което на мен ми се случваше в тези години. Аз съм ходил по студиа, когато ти дори не си ги виждал. Въпросът е друг, миличък, на 74 години дали ще има журналисти, които да бъдат у вас, да ти вземат интервю?“. А сега: „Ще се черпим“, завърши Данаилов.

На "Позитано" са сдържани, въпреки победата

https://www.actualno.com/politics/na-pozitano-sa-sdyrjani-vypreki-pobedata-news_575108.html

Няма гърмежи на шампанско на "Позитано"20. И генерал Румен Радев, и Илияна Йотова сдържаха емоциите си след първите прогнозни резултати. Обяснението за това е, че големият въпрос, който вълнува всички, е какво предстои оттук нататък. Генерал Радев все още е в сградата на цент

Подкрепилите Орешарски и Каракачанов сега дали гласа си за Румен Радев

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622255

За кандидата за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, Румен Радев са гласували 60% от избирателите дали гласа си на Красимир Каракачанов на първия тур. Това сочат предварителните резултати на "Алфа рисърч". Според Боряна Димитрова най-съществената част от гласовете, които е получил Радев извън глсовете си от първи тур са от гласувалите за Красимир Каракачанов. Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева е получила 27% от гласовете, на гражданите, дали вота си за Каракачанов на пъривя тур.

Джокович спечели първия си мач като №2

http://offnews.bg/news/n_1/n_639866.html

Бившият номер 1 в света Новак Джокович показа характер и спечели първия си мач като втори в ранглистата. Сърбинът победи австриеца Доминик Тийм с 6:7 (10), 6:0, 6:2 на старта на финалния турнир "Мастърс" в Лондон с награден фонд 7,5 милиона евро. Поставеният под номер 8 и дебютант в надпреварата Тийм спечели оспорвания първи сет с 12:10 в тайбрека, след като преди това пропиля аванс от 6:3 точки. Последва блицкриг на Джокович, който взе втората част след само 22 минути, като в нея австриецът спечели само десет точки и не успя да запише гейм. Сърбинът, който се стреми към шеста титла от турнира, продължи да доминира и в решаващия трети сет, в който триумфира след пробиви в третия и в седмия геймове. "Доминик започна добре и си заслужи аплодисментите на публиката. Във втория сет не исках да му позволя да стартира добре и се радвам, че започнах с пробив", коментира Джокович, който в следващия кръг играе с Гаел Монфис

Радев печели гласовете на ДПС и националистите, сочат данните на "Алфа Рисърч"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862886_radev_pecheli_glasovete_na_dps_i_nacionalistite_sochat/?ref=rss


Подкрепеният от БСП Румен Радев почти удвоява резултата си на втория тур благодарение на гласовете на ДПС и националистическите формации. Това сочат данните от анкетите на социологическата агенция "Алфа Рисърч" на изхода на избирателните секции (exit poll).

Според данните, огласени по БНТ от управляващия партньор в агенцията Боряна Димитрова, 92% от гласувалите за Пламен Орешарски на първия тур са пуснали днес бюлетина за Румен Радев. Преди седмица Орешарски се яви като независим...

Искате снимка с Тръмп - вижте как може да стане

http://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/iskate-snimka-s-trymp-vizhte-kak-mozhe-da-stane-6061356

Емблематичният музей с восъчни фигури "Мадам Тюсо" е почти готов с идентичния лик на новия президентна САЩ

ГЕРБ загуби със стратегия на ниво "Не се сърди, човече" и тактика от старокаменната епоха

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/11/13/2862850_gerb_zagubi_sus_strategiia_na_nivo_ne_se_surdi/?ref=rss


Текстът на проф. Николай Слатински е от "Фейсбук". Заглавието и акцентите са на редакциятаНикога толкова много хора с толкова много ресурси (властови, финансови, силови, медийни) не са допускали толкова много груби грешки!

ГЕРБ проведе цялата кампания като крещящо отрицание на съвременните технологии за предзиборни кампании.

На стратегическо ниво главният виновник е ББ

- той показа, че е роден с тежък управленски генен дефект - пълна неспособност за...

Международни медии за победата на Радев

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871721

Международни медии за победата на РадевБившият командир на българските ВВС Румен Радев печели убедително президентските избори в страната според екзит половите, предаде Reuters. 53-годишният Радев е подкрепен от социалистическата опозиция и получава между 58,1 и 58,5% от гласовете, докато 58-годишната Цецка Цачева, председател на парламента,

46.8% от българите не искат предсрочни парламентарни избори

https://www.actualno.com/politics/468-ot-bylgarite-ne-iskat-predsrochni-parlamentarni-izbori-news_575109.html

Почти половината българи не искат предсрочни парламентарни избори. Интересен факт е, че според Първан Симеонов, едно от лицата на "Галъп", това са 46,8% от българите, докато около 36,7% са съгласни да има такива. Симеонов съобщи тези данни пред Нова телевизия. Според данните, ако

Ген. Радев ще е президент, реши и Женският затвор в Сливен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622254

Ген. Румен Радев спечели убедително втория тур на избори 2016 година в Женския затвор в Сливен. Кандидат президентската двойка на БСП Румен Радев- Илияна Йотова получи 9 от гласовете на задържаните жени. Своя вот за Цецка Цачева и Пламен Манушев са дали три жени, задържани под стража. Една е невалидната бюлетина. Това съобщи за „Дарик"- Бургас председателят на Секционната избирателна комисия в затвора Ивайло Стамов. Затворът отбелязва сто процентова изборна активност и резултат като по Татово време, коментират наблюдатели. Правото си на глас с...

Цитат на деня: След "Силата се пробужда" идва "Завръщането на Джедаите"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2016/11/13/2862891_citat_na_denia_sled_silata_se_probujda_idva/?ref=rss


"БСП работи по следния сценарий. Епизод едно беше "Промяната", с избора на Корнелия Нинова за лидер. След това "Силата се пробужда", с днешната победа и "Завръщането на Джадаите", с новите парламентарни избори напролет.

Румен Овчаров от БСП пред "Нова телевизия".

Кой е Румен Радев (биграфия)

http://www.moreto.net/novini.php?n=335914

Румен Георгиев Радев е роден на 18 юни 1963 г. в Димитровград. През 1982 г. завършва със златен медал математическа гимназия в Хасково. Завършва Висшето народно военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия през 1987 г.

Как се преляха гласовете на другите кандидати

http://offnews.bg/news/n_1/n_639842.html

И националисти, и гласували за ДПС са подкрепили ген. Румен Радев на втория тур на президентските избори. Това сочат данните на "Алфа рисърч" от екзит пола към 19 ч. 60% от гласувалите за Красимир Каракачанов на първия тур са подкрепили Радев на втория. Това е най-същественият вот, който се е прелял към генерал Радев. Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева е загубила 2% от гласовете си само между първия и втория тур. 1% от гласовете за ген. Радев са се прелели към Цачева и Манушев. 92% от гласувалите на Пламен Орешарски на първия тур са избрали да подкрепят ген. Радев на втория, 6% от тези гласове са отишли към Цачева, 2% са избрали "Не подкрепям никого". При избирателите на Трайчо Трайков картината е следната: 54% за Цачева, 35% за Радев и цели 11% "Не подкрепям никого". Подобни числа, но с разменени кандидати. Така се преливат гласовете от Веселин Марешки на втория тур. Ген. Радев има 54%, Цачева - 36%. "Не гласувам никого" - 10%. Най-голяма част от хората, които на I тур са избрали квадратчето "Не подкрепям никого", са повторили вота си - 46%. Останалите са се разделили в полза на Радев - 33%. Едва 20% от тях са гласувала за Цачева. Данните на Галъп са почти идентични. Според тях Радев е мобилизирал почти 100% от хората, които са гласували за него на първи тур. Цецка Цачева обаче е загубила 2.7% от собствените си гласоподаватели между двата тура. Най-голяма подкрепа като брой гласове между двата тура Румен Радев получава от привържениците на Красимир Каракачанов. За Каракачанов на първия тур гласуваха около 570 000 души. те сравнително масово са гласували на втори тур и от гласувалите

"Галъп" за област Стара Загора: 57 процента за Радев, 35 на сто за Цачева

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871691

"Галъп" за област Стара Загора:
57 процента за Радев, 35 на сто за ЦачеваОт агенция "Галъп" съобщиха за "24 часа" резултата от екзит пола им от балотажа за област Стара Загора. Според тяхното проучване подадените гласове за двойката Румен Радев-Илияна Йотова са 57 процента, двойката Цецка Цачева-Пламен Манушев получава 35 процента. Избирателите, предпочели квадратчето "Не подкрепям никого" в областта са 8 на сто.

Бащата на Румен Радев към сина си: Да служиш достойно на държавата (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622253

Бащата на Румен Радев сподели, че се вълнува и се радва за успеха на сина си. Според социологическите проучвания Радев, който е издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, печели президентските избори с убедителна преднин пред опонента си от ГЕРБ Цецка Цачева. Румен Радев е петият президент на България "Надявам се успешно да служи на тази държава. Да бъде честен, да бъде достоен", заяви Георги Радев пред

Стефан Данаилов: Аз бях от тези, които най-много държаха на Радев

http://www.klassa.bg/News/Read/article/273833_%D0%A1%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD+%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%90%D0%B7+%D0%B1%D1%8F%D1%85+%D0%BE%D1%82+%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8%2C+%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D0%

 Днес е световен ден на добротата и първата лястовица е изборът на Румен Радев и Илияна Йотова. Няма да му е леко на Радев. Това каза Стефан Данаилов пред БиТиВи.  Той бе категоричен, че ще искат оставката на Бойко Борисов. "Убеден съм, че Радев ще спазва конституцията. Тя е кратка и ясна. Аз бях от хората, които най-много държаха на неговата кандидатура. Голямата разлика между двамата кандидати не е случайна - хората изпитват неудовлетвореност и гласуваха за човек, който не е от статуквото. Премиерът обича да говори, да подхвърля някакви неща, но когато аз съм бил по телевизиите, той не е знаел какво е тв студио.", коментира Стефан Данаилов.


ТАСС: Опозиционният кандидат спечели президентските избори в България

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622250

Опозиционният кандидат Румен Радев побеждава на президентските избори в България, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС. Агенцията цитира данните от екзит пола, според които за него са гласували 58,23 % от избирателите, а за Цецка Цачева 35,25 процента. Кой е Румен Радев? Агенцията цитира експерти, според които желанието на премиера Бойко Борисов да подаде оставка няма да бъде подкрепено в парламента нито от партията, нито от управляващата коалиция, затова правите...

Бащата на Румен Радев към новия президент: Няма да правиш издънки

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862888_bashtata_na_rumen_radev_kum_noviia_prezident_niama_da/?ref=rss


"Няма да правиш издънки, ще правиш това което е полезно и необходимо за благото на този народ". Това каза бащата на Румен Радев Георги в ефира на "Нова телевизия" в телефонен разговор с бъдещия президент.

В отговор Георги Радев чу: "Ще те слушам така, както досега съм те слушал за тези неща". Преди това бащата на Румен Радев каза още, че новият президент, с каквото се е захванал, го е завършил успешно и до край.

По Би Ти Ви майката на Радев Станка пък обяви: "Всяка майка...

Кой ще смени Илияна Йотова в Европарламента?

https://www.actualno.com/europe/koj-shte-smeni-ilijana-jotova-v-evroparlamenta-news_575107.html

Генерал Румен Радев е новият президент на България, а вицепрезидент става Илияна Йотова. Това става ясно от данните на екзит пол проучванията. Йотова ще трябва да напусне поста си на евродепутат. Неофициално се говори, че нейното място в Европейския парламент ще заеме Петъ

БСП ще настоява за оставката на премиера Борисов още тази вечер

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622251

БСП ще поиска оставката на премиера Бойко Борисов тази вечер, каза пред бТВ Стефан Данаилов, председател на Инициативния комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за кандидати за президент и вицепрезидент на България. Ще поискаме оставката на Борисов, независимо че обяви, че сам ще си я подаде - ще я поискаме, защото трябва да си ходи, допълни Данаилов. Какво следва, ако премиерът Бойко Борисов подаде оставка По думите му голямата разлика в гла...

Над 84 хил. българи са гласували в чужбина към 19 ч., най-активни са в Турция

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862885_nad_84_hil_bulgari_sa_glasuvali_v_chujbina_kum_19_ch/?ref=rss


Общо 84 308 български граждани са гласували в чужбина към 19 часа, съобщи Министерството на външните работи, цитирано от агенция "Фокус".

Най-много български граждани са гласували в Турция - 33 724 души. Следват Великобритания с 10 589 гласували, Испания с 8 327, Германия с 5 630 и Гърция с 2 730.

В САЩ до момента са гласували 671 души, като от ведомството уточняват, че там изборният ден все още не е приключил.

Изборните секции в Австралия, Япония, Република...

"Алфа рисърч": Радев: 58,1%, Цачева: 35,3%

http://www.klassa.bg/News/Read/article/273832_%22%D0%90%D0%BB%D1%84%D0%B0+%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%87%22%3A+%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2%3A+58%2C1%25%2C+%D0%A6%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0%3A+35%2C3%25++

 Новият президент на България е кандидатът на БСП генерал Румен Радев с вицепрезидент Илияна Йотова, сочат данните на "Алфа рисърч", съобщи БНТ. Те са събрали почти 2 милиона гласа или 58,1% подкрепа. Кандидатурата на ГЕРБ Цецка Цачева и ген. Румен Радев е събрала 35,3% - около 1,2 милиона гласа.


Румен Радев е получил подкрепата на националисти и патриоти, и на ДПС

http://www.cross.bg/radev-tzacheva-rymen-1525605.html

/КРОСС/ 99% подкрепилите Румен Радев на първи тур, са гласували и сега за него. 98% от подкрепилите Цецка Цачева са я подпкрепили и сега, останалите 2% са предпочели Радев. Зад Румен Радев застават и националисти и патриоти, и ДПС, показват данните на "Алфа рисърч". Над 90 на сто е подкрепата за Радев от гласувалите на първи тур за Пламен Орешарски. 60% от гласувалите на първи тур за Красимир Каракачанов са дали своя глас днес за Румен Радев, 27% за Цецка Цачева. За Радев са тишли и 54 % от гласвете на Марешки, 36 % са за Цачева. 74 % от гласувалите на 6 ноември за Ивайло Калфин, днес са подкрепили ген. Радев. 16% - за Цачева. Генералът взима дори от гласвете на Реформаторите. 35 % от гласувалите на първи тур за Трайчо Трайков са гласували сега за Румен Радев, 54 % - за Цецка Цачева. 

Румен Радев е получил подкрепата на националисти и патриоти, и на ДПС

http://www.cross.bg/radev-rymen-podkrepilite-1525605.html

/КРОСС/ 99% подкрепилите Румен Радев на първи тур, са гласували и сега за него. 98% от подкрепилите Цецка Цачева са я подпкрепили и сега, останалите 2% са предпочели Радев. Зад Румен Радев застават и националисти и патриоти, и ДПС, показват данните на "Алфа рисърч". Над 90 на сто е подкрепата за Радев от гласувалите на първи тур за Пламен Орешарски.  

На балотажа - всички срещу Цачева

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/na-balotaja-vsichki-sreshtu-cacheva-228232/

Тя успя да събере едва 80 на сто от гласоподавателите на ГЕРБ, поясни изпълнителният директор на Галъп Първан Симеонов

Стефан Данаилов: Ще искаме оставката на Борисов

https://www.actualno.com/politics/stefan-danailov-shte-iskame-ostavkata-na-borisov-news_575106.html

Днес е световен ден на добротата и първата лястовица е изборът на Румен Радев и Илияна Йотова. Няма да му е леко на Радев. Това каза Стефан Данаилов пред бтв. Той бе категоричен, че ще искат оставката на Бойко Борисов. "Убеден съм, че Радев ще спазва конституцията. Тя е кратка

"Галъп": 58,5% за Радев, 35,7% за Цачева

http://www.klassa.bg/News/Read/article/273831_%22%D0%93%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D0%BF%22%3A+58%2C5%25+%D0%B7%D0%B0+%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2%2C+35%2C7%25+%D0%B7%D0%B0+%D0%A6%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0+

 Генерал Радев печели президентските избори с 58,5%, след него втора се нарежда Цецка Цачева. 5.8% не са подкрепили никого, сочат резултатите от екзитпола на "Галъп". 5,8% са гласували с "не подкрепям никого". 


Емил Христов ГЕРБ: Причините за загубата са много

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622252

Независимо от резултата, новият президент трябва да бъде президент на всички българи, трябва да му се даде възможност да работи за страната си. Така общинският председател на ГЕРБ Емил Христов коментира първите прогнозни резултати от балотажа, които сочат, че новият президент е Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП. Според Христов, ние не бива да позволяваме на новия ни държавен глава да работи срещу националния интерес, нито в полза на изтока, нито на запада. Председателят на общинското ръководство на ГЕРБ в Стара Заг...

"Маркет линкс": Радев печели втория тур с повече от 20 процентни пункта пред Цачева

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/13/2862883_market_links_radev_pecheli_vtoriia_tur_s_poveche_ot_20/?ref=rss


Кандидатската-президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова печели 58.23% от гласовете на балотажа, показват данните на социологическата агенция "Маркет линкс", поръчан и финансиран от Би Ти Ви.

Кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев имат 35.25% подкрепа, сочат данните от екзитпол.

Опцията "Не подкрепям никого", която на балотажа се тълкува като протестен вот, е избрана от 6.5% от упражнилите правото си на глас, т.е. четвърт милион...

Повечето българи не искат предсрочни избори

http://www.mediapool.bg/povecheto-balgari-ne-iskat-predsrochni-izbori-news256479.html

По-голямата част от българите не искат предсрочни парламентарни избори. 46.5% от гражданите са против подобен ход, докато над 36% са "за". Това става ясно от социологическо проучване на "Галъп", направено за "Нова телевизия". Колебаещите се са 16.5%. Партия ГЕРБ би получила 31% подкрепа, ако изборите бяха днес, сочи още проучването. На второ място би била "Българската социалистическа партия" с 28.9%. "Патриотичният фронт" ще е трета политическа сила с 6.8%, а ДПС – четвърта, с 5.8%. Около 6% от гражданите биха гласували с "не подкрепям никого". Според проучването на "Галъп" в парламента не биха влезли "Реформаторският блок", "Атака" и АБВ.

Методи Андреев: Борисов е футболист, знае, че един голям отбор и печели, и губи

https://www.24chasa.bg/novini/article/5871685

Методи Андреев: Борисов е футболист, знае, че един голям отбор и печели, и губи ГЕРБ е партия с вътрешна демокрация и това ще се сблъска с авторитета на Бойко Борисов. Той е футболист и знае, ще един голям отбор печели и губи. Помня когато Костов загуби изборите какво се случи, съветвам Борисов да помисли. Това заяви Методи Андреев след първите резултати от балотажа пред БиТиВи.

Румен Радев е петият президент на България

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1622248

Румен Радев печели втория тур на президентските избори, показват социологическите проучвания, базирани на екзит пол. Радев, който е издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, победи на балотажа кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. Борисов: Готов съм за оставка и няма да участваме във властта, ако загубим днес За кандидата за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, Румен Радев са гласували 58,1% от избирателите на днешните президентски избори. Това сочат предварителните резултати на "Алфа рисърч". Според предварителнит...

Бойко Борисов: Подавам си оставката

http://vesti.bg/bulgaria/politika/bojko-borisov-podavam-si-ostavkata-6061412

Кандидатът за президент на управляващата партия Цецка Цачева загуби изборите

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване