11/20/16 06:25
(http://www.klassa.bg/)

Росалин Наков и Ангел Симеонов представят най-големия музикален проект през последните 30 години у нас

 Росалин Наков е композитор, пианист и музикален педагог, изявяващ се на едни от най-престижните събития у нас. Той и поетът Ангел Симеонов разказаха пред БЛИЦ за предстоящия им проект „Любов като на сън”, който ще включва музикален албум и стихосбирка. "Любов като на сън" е и заглавието на дуетната песен на Орлин Горанов и Силвия Кацарова, включена в албума. Всички текстове са под авторството на Ангел Симеонов, а музиката и повечето аранжименти са дело на Росалин Наков.

Oсвен Орлин Горанов и Силвия Кацарова в продукта участват и други звезди и легенди на родната музика като Васил Петров, дует „Ритон”, Панайот Панайотов, Маргарита Хранова и Йорданка Христова.
„С всички сме много добри приятели. За първи път в албума работя с дует „Ритон”, с които завършваме четвърта песен. Разбираме се прекрасно и съм възхитен от професионалното им отношение”, заяви Росалин Наков. „Смея да кажа, че песните в албума са създадени така, че самите изпълнители, всички от които са много ярки личности, да се чувстват добре в тях”, допълни композиторът.
Музикалният диск ще съпътства и стихосбирката на Ангел Симеонов "Любов като на сън", в която са включени и други негови стихове. В записите участват и едни от най-известните и признати музиканти у нас.
„Ние сме почти на финала на завършването на проекта. Работя много активно и се надявам до Нова Година всичко да е готово”, сподели Росалин Наков.
„Полагаме много труд и работим с голяма детайлност. Всички ние изпитваме голямо удовлетворение от работата си. Надявам се да сме направили нещо добро, но имайки предвид професионализма, опита и желанието на тези големи имена, вярвам, че се получава. Преди малко разбрах дори, че една от песните ще влезе в класацията на Българското национално радио”, допълни той.
Ангел Симеонов, който в момента е на 55 години, пише от ранно детство. Първите му публикации са в „Септемврийче”, а после в „Народна младеж”, „Студентска трибуна”. 
 "Идеята е албумът да излезе заедно с моята десета поетична книга „Любов като на сън”. Проектът съдържа 20 песни по текстове от стихосбирката, включваща произведенията ми от последните 2 години", заяви той. 
Двамата творци започнали да работят по албума преди около 1 година. За около 7-8 месеца се получила тази продукция. "Смятам, че през последните 30 години подобен проект не е осъществяван – авторски албум в такъв обем и с такива имена", каза Ангел Симеонов.
"Тук има нещо уникално. Музиката се пише по текст за разлика от повечето съвременни песни, които обикновено копират утвърден хит и по него пишат текстовете. Когато е готова музиката, избираме подходящия изпълнител и му предлагаме да я изпълни. По-голямата част от аранжиментите са на Росалин и подбираме едни от най-добрите музиканти. Песента „Спомени” бе представена в Новогодишната програма на БНТ от Орлин Горанов", допълни авторът.
"Книгата вече е в печат. Амбицията ни е в началото на следващия месец да приключим всички записи. Голяма част от песните вече са хитове и са популярни", добави още Ангел Симеонов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване