12/10/16 18:15
(http://www.klassa.bg/)

Христо Иванов: "ДА България" няма да е нито дясна, нито лява партия

 Битката за съдебната реформа трябва да се пренесе в парламента. Това заяви бившият министър на правосъдието Христо Иванов в студиото на „Тази събота” по повод новия си политически проект.
Той заяви, че са използвани вече всички неполитически средства и ако битката не бъде преместена в парламента няма да има решение. Трябва да се намерят читави хора и да се инициират законодателни промени.
Христо Иванов обяви проекта си преди ден, а целта му е да участва в парламентарните избори. Името на инициативата е "ДА България" и се очаква учредяването на новата формация да стане в началото на 2017 г. Не говорим за партия, която да е лява или дясна, а за партия с няколко конкретни теми. Тя няма да бъде лидерска, а партия с кауза, която ще искаме да привлечем лица с кураж и гръб да се изправят срещу явленията, даде подробности още той. "Не говорим за дясна партия, а за такава, съсредоточена върху няколко проблема, ще търсим подкрепа и от дясно, и от ляво", заяви Иванов пред Би Ти Ви.
Иванов посочи още, че партията няма да има идеологическа рамка, нито ще е на един човек. Ако Радан Кънев работи както досега ще бъде наш приятел. Нашата цел не е да регистрираме партия и да вкараме няколко души в парламента, а да заложим темата в центъра на политическия живот.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване