12/19/16 12:24
(http://www.klassa.bg/)

Гарсониерите в крайните квартали най-предпочитани

 Гарсониерите в крайните квартали в Пазарджик „Запад“, „Устрем“ и „ Марица“ са най-търсени от наемателите, показа проверка на „Монитор“.

От една страна семейства с малки деца ги предпочитат заради по-ниските наеми-между 150 и 200 лв. на месец, удобен транспорт до центъра на града и индустриалната зона, както и новите места за отдих с модерни детски площадки. От друга - повечето жилищни блокове бяха санирани и това намали значително и сметките за отопление през зимния сезон. Учениците, които учат в горните класове от близките села и общини, също търсят по-крайните квартали заради ниските наеми.

Брокери коментират, че предпочитани от наематели са и старите тухлени апартаменти в центъра и близката му периферия, които са по-големи и са с добро разпределение. За обзаведените се искат между 220 и 300 лв.

Като цяло наемите за жилища в Пазарджик не са много високи и са съобразени с по-ниските заплати на хората в града, подчертават местните брокери. Средно по 5-7 жилища на месец за отдаване под наем ни се случва да има, като по-голямо е търсенето, а предлагането - не толкова. Причината е, че немалко от собствениците не искат да пускат квартиранти в празните си имоти, за да не рискуват да не им ги повредят или да си тръгнат, без да си платят сметките.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване