Thalloderma Shop
01/07/17 11:51
(http://www.klassa.bg/)

Губернаторът се обадил първо на Тръмп, а не на действащия президент Обама

 Късно снощи някои американски медии отразиха като "скандална" реакцията на губернатора на Флорида Рик Скот. След извършеното кърваво убийство от бивш военен на международното летище, губернатор Скот звъннал първо на Доналд Тръмп, а не на все още действайщия президент Барак Обама.

Междувременно Тръмп, който следеше ситуацията и публикуваше коментари в Twitter, показа различно от обичайното си поведение. Този път той не обвини нито мюсюлманите, нито службите за недобре свършена работа, а единствено изрази съболезнования и съпричастност.

По-късно вечерта коментар направи и Барак Обама. Той заяви, че сърцето му е разбито и страда за жертвите на поредния кървав атентат в САЩ. Снощи 26-годишният Естебан Сантяго откри стрелба на международното летище Форт Лодърдейл-Холивуд. Петима са убити, а осем души сериозно пострадаха при стрелбата.

Обама заяви, че е твърде рано да се каже какво е мотивирало нападателя и дали стрелбата е акт на тероризъм, уточнява БГНЕС. "Аз не искам да коментирам, а само да кажа колко съм съкрушен заради жертвите и техните семейства, заяви държавният глава в телевизионно интервю пред ABC News.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване